Kirjoittaja Aihe: Eduskuntavaalit 2019 – yleinen keskustelu, tulosseuranta, hallitusneuvottelut  (Luettu 556178 kertaa)

L.N

 • Vieras
Kaikki ymmärtävät sen, että ps ja vihreät eivät missään olosuhteissa mahtuisi samaan hallitukseen. Ei vaikka miten vääntäisivät ja kääntäisivät. Tässä tapauksessa voitaisiin puhua arvopohjasta ja sen eroista perustellusti.

Ps:n ja sdp:n kohdalla voidaan myös puhua "arvopohjasta", mutta vain sen eri sävyistä. Rinteen puheet siitä, että näkemykset ovat liian kaukana toisistaan, ovat täyttä paskaa.

Jotenkin mun nokkaan nyt haisee paska ja hälytyskellot soi. Tulee aika voimakkaita dejavu tunteita. Takakonttimies, Salen lehmänkauppa-heitot, enää puuttuu vain lentokone-case ja eropaperit, mutta kyllähän se voidaan päivittää sähköauto-caseksi. Ei tunnu hyvältä. Mulla on paha karma. Toivon, että olen niin väärässä kuin vaan ihminen olla voi.

Soljuvainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 251
 • Liked: 687
Tämä. Minusta Sanna Marinin kehonkieli ja ilmeet eivät kertoneet kylmyydestä tai halveksunnasta vaan syvästä pelosta ja/tai jännityksestä.

Enpä ihmettele. Kuinka moni on tähän asti selvinnyt voittajana minkään sortin väittelyssä tai nokittelussa Halla-ahoa vastaan?

Todennäköisesti Jussin tietynlainen "ennalta-arvaamattomuus" hämmentää. Jussi ei erityisemmin pyri miellyttämään ketään ja laittaa tarvittaessa hanakasti vastaan mutta saattaa myös yhtä yllättäen heittää kohteliaisuuden tai myöntymisen merkin *. Vastapuoli ei kykene helposti arvaamaan, mitä toiselta puolelta on tulossa.

Myös itsensä nolaamisen riski on Jussin seurassa suuri.

(* Muistan, kuinka Halla-aho on parissa väittelyssä hämmentänyt Anderssonin kehumalla sivulauseessa Anderssonin ja/tai vassareiden toimintaa.)

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 170
 • Liked: 18840
Jospa se Marin pelkäsi että Jussi pääsee jauhottamaan hänet.

Minusta perussuomalaiset on hyvin lähellä vanhan ajan demareita kun jätetään sosialismiin pyrkiminen pois. Demarit on menneet pilalle kun siitä on jakkukalkkunoiden johdolla tullut maailman halaaja. Duunareiden asioiden ajaminen on moraalisäteilyn myötä jäänyt taka-alalle.

Tämä. Minusta Sanna Marinin kehonkieli ja ilmeet eivät kertoneet kylmyydestä tai halveksunnasta vaan syvästä pelosta ja/tai jännityksestä.

Viha ja kova keskittyminen myös ajavat samaan tilanteeseen.
Niin tai näin, mistään rennosta keskustelusta ei ollut kyse vaan broilerikasvattamon huipputuote kohtasi huippu-ajattelijan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Soljuvainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 251
 • Liked: 687
Ps:n ja sdp:n kohdalla voidaan myös puhua "arvopohjasta", mutta vain sen eri sävyistä. Rinteen puheet siitä, että näkemykset ovat liian kaukana toisistaan, ovat täyttä paskaa.

SDP:llä olisi ollut kaikki mahdollisuudet toimia eräänlaisena lempeänä välimuotona kahden ääripään, persujen ja vihervassareiden, välillä.

Sen sijaan he päättivät toimia vihervassareiden huonokuntoisena piraattikopiona. Miksi ihmeessä? Eikö kompetenssi riittänyt oman, kriittisesti molempia puolia tarkastelevan poliittisen linjauksen muodostamiseen? Vai halusiko SDP jo ennalta pedata pohjan punavihreän hallituksen yhteistyölle?

Veikkaan, että SDP:n epämääräiset näkemykset ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikasta maksoivat heille rutkasti ääniä.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 569
 • Liked: 6054
https://twitter.com/juhasipila/status/1118065852878868481


"Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019."

Lainaus
Keskusta tarvitsee uuden alun

Keskusta koki historiallisen suuren vaalitappion sunnuntain eduskuntavaaleissa. Minulle rakkaan kansanliikkeen kannatusheilahtelut ovat olleet tämän vuosituhannen aikana rajuja. Keskusta on saanut suurta luottamusta ja sen myötä vastuuta. Puolue on kokenut myös luottamuksen ja vastuun kääntöpuolen. Ne ovat tälle 113-vuotiaalle puolueelle kipeitä hetkiä. Nyt, puolueen puheenjohtajana, kannan vastuun viimeisimmästä raastavasta vaiheesta.

Keskustan vaalitulos käydään huolella läpi. Tarvitsemme syväanalyysin vaalitappion syistä. Vaalitulos ja kansanliikkeen voima eivät ole koskaan yhdestä henkilöstä kiinni, mutta yksi ihminen voi hidastaa sen voimaantumista. Puolueiden puheenjohtajat ja varsinkin pääministeri kuluvat nopeasti puolueensa keulakuvina. Näin on käynyt minullekin. Puolueen puheenjohtajana minun vastuuni on joka tilanteessa ajatella ja vaalia Keskustan etua. Tulen jatkossakin toimimaan puolueen hyväksi kaikissa niissä tehtävissä, joita saan hoitaa.

Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019. Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka. Teen sen sydämestäni ja suurella kiitollisuudella Keskustaa ja keskustalaisia kohtaan. Kiitän kaikkia keskustalaisia vahvasta ja lämpimästä tuestanne. Se on auttanut jaksamaan.

Keskusta ansaitsee uuden innostavan alun. Puolue aloittaa uudistustyön ja laatii Keskustalle uudistusohjelman. Puolueen vahva tulevaisuus pohjustetaan uuden puheenjohtajan voimin.

Yhteiskunnallinen keskustelu on kärjistynyt voimakkaasti. Keskusta on aina toiminut sillanrakentajana. Sille on nyt ja lähivuosina tarvetta enemmän kuin pitkään aikaan. Uskon, että myös tällä kaudella tehty pitkäjänteinen työ koko Suomen eteen kantaa ajan saatossa viljaa. Emme saa lannistua emmekä väsyä ylisukupolvisessa työssämme isänmaamme eteen.

– Juha
« Viimeksi muokattu: 16.04.2019, 11:48:30 kirjoittanut Alaric »

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 024
 • Liked: 7851
Sanna Marinista totean sen verran, että hänellä on ainutlaatuiset silmät. Vangitseva katse. Kellään ei ole samanlaista.

Olemus kyllä hyvin jääkuningatarmainen ja frigidi. Jussia sanotaan perustellusti jäämieheksi, mutta hänestä huokuu silti romanttisuus ja sisällä sykkii suuri sydän.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 163
 • Liked: 4059
Sipilän lähtö mielestäni pohjustaa mahdollisuutta Kepuleille lähteä Rinteen hallitukseen. Harmillista, sanoisin.

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 241
 • Liked: 1039
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Keskusta aloittaa siis puolueen uudelleenrakentamisen myös ohjelmallisesti pois Sipilän neoliberaalisuudesta ja hakee suuntaa oppositiosta.  Tämä kaventaa Rinteen hallitusvaihtoehtoja joten hänen on valittava Kokoomuksen ja PSn väliltä toiseksi isommaksi hallituspuolueeksi. Jos nyt vielä veikataan kokoomusta, niin tämä Sipilän ilmoitus suorastaan antaa valttikortteja kokoomuksen hallitusneuvottelijoille. Ja jos kokoomus vaatii liikaa, niin PSn hallitusneuvottelijoille. Vaikka vaikeaa on nähdä pieniä vihreitä miehiä naisia ja PSää samassa hallituksessa.

Juha Sipilä:”Keskusta ansaitsee uuden innostavan alun. Puolue aloittaa uudistustyön ja laatii Keskustalle uudistusohjelman. Puolueen vahva tulevaisuus pohjustetaan uuden puheenjohtajan voimin.”
« Viimeksi muokattu: 16.04.2019, 12:01:23 kirjoittanut Ahmed Ahne III »
Pääministerin paikalta eduskunnan täysistunnossa valehtelun vuoksi eroamaan joutunut sdp:n pj Antti Rinne MTV:n haastattelussa 6.12.2019:”Puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa.”

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 989
 • Liked: 22689
 • X<
----
Ps:n ja sdp:n kohdalla voidaan myös puhua "arvopohjasta", mutta vain sen eri sävyistä. Rinteen puheet siitä, että näkemykset ovat liian kaukana toisistaan, ovat täyttä paskaa.

Jotenkin mun nokkaan nyt haisee paska ja hälytyskellot soi. Tulee aika voimakkaita dejavu tunteita. Takakonttimies, Salen lehmänkauppa-heitot, enää puuttuu vain lentokone-case ja eropaperit, mutta kyllähän se voidaan päivittää sähköauto-caseksi. Ei tunnu hyvältä. Mulla on paha karma. Toivon, että olen niin väärässä kuin vaan ihminen olla voi.

"Arvopohja", "EU:n puheenjohtajuuskausi", "ihmiskäsitys", "populismi",.. seliseliselityksiä, joita tullaan kuulemaan, kun kansalaisille tulkataan auki sitä, miksi vaaleissa 0,2%:n erolla toiseksi tullut, yli 17%:n äänisaaliin saanut puolue ei ole hallituskelpoinen. Kansallismielisen puolueen ulkonapitäminen on linjattu etukäteen, se on selvää. Eri tahojen (sdp, kok, vihreät) motiiveissa tälle on toki eroja, mutta lopputulema on sama.

Totuuteen ja oikeudenmukaisuuteen pyrkivälle Halla-ahon perussuomalaisille oppositio voi olla se tehokkain paikka vaikuttaa sinisilmäisyyden, lyhytnäköisyyden ja eturyhmien intressien ajamisen riivatessa muita puolueita. Jos näin käy, 2023 vaaleissa korjataan sato.

Toivoa sopii, että neljän vuoden aikana ei nähtäisi peruuttamattomia ja tuhoisia tapahtumia tai kehityskulkuja, etenkään inhimillisen haitan ja kärsimyksen näkökulmista. Niitä on jo nyt koettu liikaa, suurimpina kärsijöinä rikosten uhreiksi joutuneet, esimerkiksi suomalaiset lapset ja heidän omaisensa. Sanojen "arvopohja" ja "ihmiskäsitys" soisikin tulevan liitetyiksi ennen kaikkea näistä asioista huolehtimiseen ja vastuun kantamiseen.
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Hommaforumille kuuluu pieni ansio Juha Sipilän kaatamisessa. Täällä Hommaforumilla on Juha Sipilän epärehellisyys ja julma piittaamattomuus ihmishengistä tuotu näkyvästi esiin.

Juha Sipilä eroaa, koska hävitti 1/3 puolueensa kannatuksesta.

Timo Soini yritti tuhota puolueensa kokonaan, kun ensin oli pudottanut kannatuksen puoleen. Tuossa mielessä Sipilä ei ole yhtä häijy kuin Timo Soini.

Soljuvainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 251
 • Liked: 687
Sanna Marinista totean sen verran, että hänellä on ainutlaatuiset silmät. Vangitseva katse. Kellään ei ole samanlaista.

Olemus kyllä hyvin jääkuningatarmainen ja frigidi. Jussia sanotaan perustellusti jäämieheksi, mutta hänestä huokuu silti romanttisuus ja sisällä sykkii suuri sydän.

Marin vaikuttaa sellaiselta naiselta, joka haluaa kaiken olevan aina järjestyksessä ja on hyvin tietoinen itsestään koko ajan. Todennäköisesti miettii mielessään, "mitäköhän nuo minusta miettivät".

Minulle on hyvin jäänyt mieleen Jussin lausahdus siitä, kuinka hän usein tarkastelee itseään ulkoapäin ja näkee itsensä osana sukupolvien ketjua. Mielestäni tällainen välimatkan ottaminen omaan persoonaan ja egoon on hirveän hyvä voimavara, jos sitä osaa hyödyntää oikein. Auttaa kestämään henkilökohtaiset hyökkäykset ja poliittisen pelaamisen paremmin.

Jussin vahvuutena voikin pitää sitä, että hän kykenee selvästi säätelemään mielensä tiloja ja ajattelutapaansa ympäröivien olosuhteiden mukaisesti. Tyyni ja omasta egosta irtaantunut tavallisissa väittelytilanteissa; ärhäkkä ja pisteliäs, kun homma menee haastattelijan osalta vituroilleen; herkkä ja avoin omien seurassa jne.

mikkojuha

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 634
 • Liked: 889
 • Tampere
Sipilän lähtö mielestäni pohjustaa mahdollisuutta Kepuleille lähteä Rinteen hallitukseen. Harmillista, sanoisin.

Kyllä tämä antaa PS:lle ja myös Kepulle mahdollisuuden löytää toisensa. PS:n ei tarvitse lähteä Sipilän tekemien roistomaisuuksien takuuoletetuksi, vaan voivat yhdessä tehdä asiallista politiikkaa puhtaalta pöydältä vaikka Kokoomuksen ja KD:n kanssa. Edellyttää tietysti, että myös Kokoomus siirtyy kansallismielisempään suuntaan.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 199
 • Liked: 6897
Sanna Marinista totean sen verran, että hänellä on ainutlaatuiset silmät. Vangitseva katse. Kellään ei ole samanlaista.


Joo, Sanna Marinin silmät on juuri sellaiset, jotka puhuu täydellisestä ymmärtämättömyydestä maailman pahuudesta. Sellaiset silmät, joiden tulisi katsella vain lapsukaisia leikkimässä pihalla ja pitämässä näille jöötiä.

Antti Rinteen silmät on sellaiset, että niillä pitäisi katsella siistissä liiketilassa pesukoneita asiakkaan kanssa, johon Antti kertoisi osuvasti, mikä juuri siinä mallissa on parasta. Orpon silmillä myytäisiin monta Audia.

Sipilä saisi traktoreita kaupaksi.

Ei näistä kukaan oikeasti mikään poliitikko ole. Ei näillä ole mitään sellaisia ominaisuuksia. Ei näistä kukaan oikeasti pohdi asioita, ei oikeasti yritä etsiä ongelmien todellisia premissejä.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10557
Sanna Marinista totean sen verran, että hänellä on ainutlaatuiset silmät. Vangitseva katse. Kellään ei ole samanlaista.

Olemus kyllä hyvin jääkuningatarmainen ja frigidi. Jussia sanotaan perustellusti jäämieheksi, mutta hänestä huokuu silti romanttisuus ja sisällä sykkii suuri sydän.

Mä en tuosta katseen vangitsevuudesta niin tiedä, mutta se ei näytä nilkiltä ja se on nykyään paljon. Li Andersonilla on sama etu.

Asenne Halla-ahoon johtuu kait siitä, että Marin on syntynyt keskelle punavihreää kuplaa eikä ymmärrä, että miten Halla-aho voi menestyä politiikassa ja vielä lähes ilman vaalibudjettia. Halla-aho vertautuu professoriin, koska se on perehtynyt siihen, mitä puhuu, mutta kuplassa yritetään luoda henkilökultteja suunnilleen tyhjästä mainonnan keinoin. Mitä useammassa paikassa epäaito hymy ja sen vieressä oleva ontto vaalilause näkyvät, sen parempi.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 170
 • Liked: 18840
Tulkitsen tilanteen niin, että Keskusta on ulkona kaikesta 7.9.2019 asti.
Sitä ennen ei ole sitä uutta puheenjohtajaa joka johtaa Keskustaa sillä uudistusohjelmalla.

Mikä on nykyisen toimitushallituksen tilanne nyt kun se näyttää enemmän ja enemmän koostuvan pudokkaista joilla ei ole minkäänlaista kannatusta ?
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Tulkitsen tilanteen niin, että Keskusta on ulkona kaikesta 7.9.2019 asti.
Sitä ennen ei ole sitä uutta puheenjohtajaa joka johtaa Keskustaa sillä uudistusohjelmalla.

Mikä on nykyisen toimitushallituksen tilanne nyt kun se näyttää enemmän ja enemmän koostuvan pudokkaista joilla ei ole minkäänlaista kannatusta ?

Ehkä hillotolpat jäävät nimittämättä. Juha Sipilällä ei enää ole Keskustan mandaattia, kun ilmoitti eroavansa. Hallituspuolueiden rauniot eivät halua niskoilleen poliittista painolastia palkkioviroista, joita jaettaisiin Sinisen tulevaisuuden huijareille.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 989
 • Liked: 22689
 • X<
Sipilän blogitekstistä:

"Nyt, puolueen puheenjohtajana, kannan vastuun viimeisimmästä raastavasta vaiheesta.
----
Yhteiskunnallinen keskustelu on kärjistynyt voimakkaasti. Keskusta on aina toiminut sillanrakentajana.
----"


Hyvä, että kantaa vastuun, mutta sen olisi pitänyt tapahtua jo paljon aiemmin.

Tähän saakka sitä "raastavaa" vastuuta ovat kantaneet tavalliset suomalaiset, haluamattaan, ja joutuen vieläpä itse maksamaan siitä veroeurojen kautta.

Sipilän merkitys siinä, miksi keskustelu on kärjistynyt, on keskeinen. Jäljet johtavat suoraan hänen pääministerikautensa toimintaan ja päätöksiin.
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5190
Onko keskusta nyt lopullisesti ulkona hallituskuvioista, vai heittääkö Rinne kysymyslistan varapuheenjohtajille? Eiköhän kepu ole ulkona.

Sipilän seuraajista tulee mieleen isot äänipotit nytkin keränneet Saarikko ja Kaikkonen. Onko Kaikkosen ehdollinen liian suuri taakka pj:n pallille? Tuntuu kuitenkin realistisemmalta kaverilta kuin Saarikko.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 170
 • Liked: 18840
Tulkitsen tilanteen niin, että Keskusta on ulkona kaikesta 7.9.2019 asti.
Sitä ennen ei ole sitä uutta puheenjohtajaa joka johtaa Keskustaa sillä uudistusohjelmalla.

Mikä on nykyisen toimitushallituksen tilanne nyt kun se näyttää enemmän ja enemmän koostuvan pudokkaista joilla ei ole minkäänlaista kannatusta ?

Ehkä hillotolpat jäävät nimittämättä. Juha Sipilällä ei enää ole Keskustan mandaattia, kun ilmoitti eroavansa. Hallituspuolueiden rauniot eivät halua niskoilleen poliittista painolastia palkkioviroista, joita jaettaisiin Sinisen tulevaisuuden huijareille.

Siellä päinvastoin voidaan alkaa harjoittamaan entistä näkyvämpää ja röyhkeämpää millään mitään väliä huseeraamista.
Mikäli tyypeillä ei ole luottamusta edes omiltaan, tai "omiltaan", niin heidät pitäisi vaihtaa sellaisiin joilla tätä luottamusta on.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 267
 • Liked: 4073
 • Sus siunatkoon
Ei näistä kukaan oikeasti mikään poliitikko ole. Ei näillä ole mitään sellaisia ominaisuuksia. Ei näistä kukaan oikeasti pohdi asioita, ei oikeasti yritä etsiä ongelmien todellisia premissejä.

Riippuu siitä miten poliitikko määritellään. Vanhan ja vakiintuneen käytännön mukaan Rinne, Marin, Orpo... ovat poliitikkoja. Halla-aho on uusi vaihtoehto määritelmäksi poliitikosta .
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 032
 • Liked: 7298
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Sanna Marinista totean sen verran, että hänellä on ainutlaatuiset silmät. Vangitseva katse. Kellään ei ole samanlaista.

Olemus kyllä hyvin jääkuningatarmainen ja frigidi. Jussia sanotaan perustellusti jäämieheksi, mutta hänestä huokuu silti romanttisuus ja sisällä sykkii suuri sydän.

Marinista sen verran, että kun tuo nainen saa valtaa ja pääsee vauhtiin, niin kyllä tapahtuu. Pelottavan oikeauskoisen oloinen ja tappuraa löytyy ajaa mitä järjenvastaisimpia hankkeita läpi. Itse kuitenkin koko ajan uskoo työskentelevänsä paremman maailman puolesta. Vrt. Satu Hassi
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 170
 • Liked: 18840
Onko keskusta nyt lopullisesti ulkona hallituskuvioista, vai heittääkö Rinne kysymyslistan varapuheenjohtajille? Eiköhän kepu ole ulkona.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Keskustan puoluehallituksen nettisivullaan (siirryt toiseen palveluun) julkaisemassa kannanotossa sanotaan, että "Kansa on osoittanut Keskustalle suunnan oppositioon".
https://yle.fi/uutiset/3-10742595

Keskustan hallitusneuvottelut on siinä taputeltu.

SDP:lle on jäämässä pelkästään Kokoomuskortti käteen.
Rinne toki ottaa minkä tahansa kortin, kun kaikki muukin on hänellä henkilökohtaisesti kortilla.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 224
 • Liked: 730
Sanna Marin pääministerinä, Sirpa Paatero vihapuheministerinä ja Tytti Tuppurainen opetus- ja aivopesuministerinä. Siinä ois ihana kolmikko.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 199
 • Liked: 6897
Ei näistä kukaan oikeasti mikään poliitikko ole. Ei näillä ole mitään sellaisia ominaisuuksia. Ei näistä kukaan oikeasti pohdi asioita, ei oikeasti yritä etsiä ongelmien todellisia premissejä.

Riippuu siitä miten poliitikko määritellään. Vanhan ja vakiintuneen käytännön mukaan Rinne, Marin, Orpo... ovat poliitikkoja. Halla-aho on uusi vaihtoehto määritelmäksi poliitikosta .

Demokratiassahan sillä ei ole mitään merkitystä. Demokratiassa se on politiikko, kuka on äänestetty poliitikoksi.
Silti, ihmisissä on laadullisia eroja siinä, keistä tulisi tulla poliitikkoja ja keistä ei missään nimessä.
Platonista saakkahan näitä on mietitty. Pitänee avata uusi ketju aiheesta. Tänään en jaksa, mut, joku päivä.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Kynämies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 484
Hallitus tulee olemaan vihertävä sinipuna bättrefolkilla höystettynä. 40+38+20+9 tuo täpärän 107 edustajan paikan. Vasemmisto ja kokoomus mahtuu huonosti yhteen ja KD ei sovi fantsulandian kulttuuriunelmaan.

Tämä on Rinteen ainoa vaihtoehto ja pitkälti suunniteltu. Visio vain otti kolhun, kun PS sai odotettua suuremman ja SDP odotettua pienemmän paikkaluvun.
Sininen sabotaasi ei realisoitunut ja vaalitentit söivät epäröiviä liikkuvia. Viime syksyn (tai peräti vuoden takaiset) koalitiokaavailut saivat epämieluisan käänteen. Perin juurin harmillista.

Nyt perussuomalaisten sivuuttaminen on kiusallista ja varmasti herättää pientä närää kansan keskuudessa. Perussuomalaiset ovat asemoituneet mukavasti altavastaajaksi joka kuitenkin ajaa johdonmukaista ja sisäsiistiä, maltillista linjaa. Vaalitulos PSn & Sinisten kohdalla oli erittäin kuvaava äänestäjien näkemyksestä.
Lisäksi kepu & PS löytänevät kohtalaisen helposti yhteisen oppositiosävelen kritisoimalla SDPn veropolitiikkaa ja vihreiden hakkuurajoitteita.

Samaan aikaan kokoomus taitavana pelurina näkee, että voi vaatia demareilta kohtalaisen paljon näiden vaihtoehtojen ollessa vähissä. SDPn retostellessa pääministeripuolueena, kokoomus voi jälleen heittää "toverinsa"
junan alle, aivan kuten kepulle juuri tehtiin. Keulakuva saa siipeensä ja kokoomus jatkaa business as usual.
On mielenkiintoista, miten kokoomus onnistuukin tässä tempussa kerta toisensa jälkeen. Raakoja, osaavia tekijöitä tuossa porukassa.
Ellen halveksuisi Suomen myymistä eniten tarjoavalle, nostaisin hattua.

Rinteen vappusataset koituvat miehen kohtaloksi ja Marin nostaa SDPn tuhkasta aikanaan. Nyt demareiden tilapäinen tuho on lähes varma, sillä talous osoittaa taantumisen merkkejä ja Rinne johtohahmona joutuu pahaan liemeen kun kovat ajat koittavat ja ilmoille heitellyt miljardit eivät realisoidukaan.
Persujen sekä demareitten molempien ollessa jonkin sortin työväenpuolue (toinen konservatiivinen, toinen liberaali), on selvää kuka hyötyy SDPn tulevasta notkahduksesta. Aivan samoin Soinin politiikka karkoitti 2015-2017 ison osan persuja demareiden syliin.

Toinen vaihtoehto on tietysti ottaa persut mukaan hallitukseen, mutta näiden politiikan kova ydin olisi taas täysilaidallinen kylmää vettä nykyisille ylikansallisille trendeille. Taustavaikuttajat hermostuisivat ja aika moni suojatyöpaikka olisi vaarassa.
Kaiken kukkuraksi PS pönkittäisi näin EU-kriittistä liikettä koko euroopan tasolla vahvasti, puheenjohtajuuden juuri alkaessa. Federalistien asema heikkenisi entisestään jota vastaan taistellaan kaikin voimin, etenkin kun yhdysvallat ovat käytännössä vetäneet tukensa pois Obaman vaihduttua Trumpiin.
Elämme mielenkiintoisessa murroksessa.

Persut eivät tässä tilanteessa voi hävitä. Johdonmukaisella oppositiopolitiikalla kritisoimalla yhteiskunnan turvattomuutta ja taantuvaa talouskehitystä yhdessä Kulmunin tai Kaikkosen kanssa nostavat pisteitä aina hallituksen hajoamiseen asti tai neljän vuoden päähän. 20%+ on taattu.

Kristilliset tukevat PSn (ja miksei keskustan) oppositiopolitiikkaa. Perinteiset arvot ja näinpäinpois.
RKP on se ja sama så länge vi får två språk.
Vasemmisto hermostuu kun eivät mahdu sinipunaan (kiitos kokoomuksen neuvotteluaseman).
Vihreät ovat nyt tikittävä aikapommi. Omien raatelu on jo alkanut ja radikaalimmat ajatukset tekevät tuloaan.
Kokoomus jatkaa poliittista shakkia erinomaisesta asemasta, olosuhteet huomioon ottaen.
Keskusta tekee paluun tuoreella kasvolla ja oppositioyhteistyöllä PSn kanssa.
Perussuomalaiset jatkavat kasvuaan oppositiossa nykyisen velkaantumis- ja kurjuuspolitiikan myötä.

Miten meni Antti, noin niinkuin omasta mielestä?
Hoivatkaa, kohta poissa on veljet - muistakaa, heille kallis on maa
Kertokaa lasten lapsille lauluin - himmetä ei muistot koskaan saa
Veteraanin Iltahuuto

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 366
 • Liked: 20015
 • Persuhtava keskustelija
Sipilän tapa kantaa vastuuta on perin kummallinen.

Ensin lietsoo vihaa kansalaisiin vähättelemällä seksuaalirikoksia, lupailee kempeleen taloaan tekohädänalaisille houkutellen niitä tänne kymmenin tuhansin, ja ties mitä muuta.

Ja sitten eroaa uhriutuen ja valitellen että vaikeeta on.

Se ei ole mitään vastuunkantoa.

Toisaalta, olettaisin ettei sipilälle annettu vaihtoehtoa, sillä varmaankin tänään kerrottiin, että pakkaa tavaras, tai me pakataan ne sun puolestas.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

guest15036

 • Vieras
https://yle.fi/uutiset/3-10742708

Lainaus
Li Andersson: Juha Sipilän lähtö helpottaa hallitusneuvotteluja – "Olen keskustellut Antin kanssa"

Anderssonin mukaan Sipilän eroilmoitus antaa viestin siitä, että keskusta ei ole ulkona hallitusneuvottelupöydästä. Keskustan tiedotteen mukaan puolueen kynnys hallitukseen on korkea.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää oman puolueensa näkökulmasta hyvänä asiana, että keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä jättää puheenjohtajuuden.

– Toivottavasti tämä edesauttaa keskustan mahdollisuuksia olla mukana hallitusneuvotteluissa. Tulkitsen tämän päivän viestejä niin, että keskusta ei ole sulkenut pois mahdollisuutta olla mukana hallitusneuvotteluissa, Andersson sanoo.

Andersson uskoo että punamultahallituksen kesken vasemmistoliiton olisi helpompi löytää yhteinen sävel kuin muiden vaihtoehtojen kanssa.

(...)

Andersson vahvistaa käyneensä keskusteluja Antti Rinteen kanssa.

– Näkemyksemme on eduskuntavaalin tuloksen perusteella, että selkeimmät vaalivoittajat olivat SDP, vihreät ja vasemmistoliitto. Sen pitäisi näkyä tulevassa hallitusohjelmassa ja hallituksen kokoonpanossa, Andersson sanoo.

Mahdollisia ministerinsalkkuja hän ei halua spekuloida, mutta mainitsee puoluetta kiinnostavan sosiaali- ja terveydenhuoltoon, työmarkkinoihin sekä ympäristö- ja ilmastopolitiikkaan liittyvät salkut.

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 818
 • Liked: 2115
 • Silakoitunut
On hienoa, että nyt Halla-ahon persut voivat keskustella muiden puolueiden edustajien kanssa näkemyseroistaan eduskunnassa. Voisi kuvitella, että neljässä vuodessa saadaan selvyys siitä mitä ne paljon puhutut arvopohja ja ihmiskäsitys pitävät sisällään vai onko niillä mitään sisältöä, ja miten ne eroavat eri puolueilla, niin että asia selkenee mahdollismman monelle tavalliselle kansalaisellekin. Sittenpä ei tarvitse enää tietämättömyydestä muita syyttää, kun asiat on käyty läpi perusteellisesti.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 267
 • Liked: 4073
 • Sus siunatkoon
Kyllä tämä antaa PS:lle ja myös Kepulle mahdollisuuden löytää toisensa. PS:n ei tarvitse lähteä Sipilän tekemien roistomaisuuksien takuuoletetuksi, vaan voivat yhdessä tehdä asiallista politiikkaa puhtaalta pöydältä vaikka Kokoomuksen ja KD:n kanssa. Edellyttää tietysti, että myös Kokoomus siirtyy kansallismielisempään suuntaan.

Näin on minustakin, mutta edellyttää myös että Keskustassa löytyy vihdoin jokin järki ja tolkku city-liberaalin kepulaisuuden sijaan. Sipilä näyttää nyt vetävän vanhaa linjaa uhriutumisella, vastuunkannon höpöttämisellä ja luikkimalla oppositiovuoroon. Jos Kepussa ollaan hereillä PS:ään kanavoituvasta muutoksesta, joka on kansallismielisyyden nousu ja jo 3. kerran kolmen suurimman joukossa jättäen nyt Kepun neljänneksi Kokoomuksen taakse, niin heillä ei ole varaa jäädä oppositioon huutelemaan. Linjan muutos PS:n kanssa yhteistyökykyisempään ja kansallismielisempään suuntaan on tultava nopeammin kuin kilpailijoilla Kokoomuksella ja SDP:llä sekä paljon ennen seuraavia ek-vaaleja.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 241
 • Liked: 1039
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Sipilän lähtö mielestäni pohjustaa mahdollisuutta Kepuleille lähteä Rinteen hallitukseen. Harmillista, sanoisin.

Kyllä tämä antaa PS:lle ja myös Kepulle mahdollisuuden löytää toisensa. PS:n ei tarvitse lähteä Sipilän tekemien roistomaisuuksien takuuoletetuksi, vaan voivat yhdessä tehdä asiallista politiikkaa puhtaalta pöydältä vaikka Kokoomuksen ja KD:n kanssa. Edellyttää tietysti, että myös Kokoomus siirtyy kansallismielisempään suuntaan.

Aika vaikea nähdä kun nimenomaan Sipilä korostanut eroilmoituksessaan, että ”Keskusta ansaitsee uuden innostavan alun. Puolue aloittaa uudistustyön ja laatii Keskustalle uudistusohjelman. Puolueen vahva tulevaisuus pohjustetaan uuden puheenjohtajan voimin.”

Ei sitä tehdä hallituksesta käsin ja varsinkaan, kun tiedetään että suurin osa vaalien PS-siirtymästä tuli oletettavasti Keskustalta.
Pääministerin paikalta eduskunnan täysistunnossa valehtelun vuoksi eroamaan joutunut sdp:n pj Antti Rinne MTV:n haastattelussa 6.12.2019:”Puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa.”

Tagit: