UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta  (Luettu 118804 kertaa)

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 859
 • Liked: 7020
 • Kuka ullattui? Mina en.
Tämä Kotrohan on raikas tuulahdus Persuissa, saatan jopa palata PS:n äänestäjäksi toukokuussa.
Lisää tällaisia irtiottoja globalismista, minne puoluetta myyräiltiin äänestäjiltä salassa rukousaamiaisten jälkeen.

Lainaus
Avoin kirje Tasavallan Presidentille
http://ollikotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273225-avoin-kirje-tasavallan-presidentille
Herra Tasavallan Presidentti,

esititte 30.3.2019 Twitterissä toiveen ulkopoliittisesta keskustelusta eduskuntavaalien alla. Tämä on erittäin perusteltu toive, varsinkin kun oletetaan sen olevan vilpitön ilman päälle liimattua agendaa.

Olennaisinta olisi havaita, että Suomen geopoliittinen asema ei ole muuttunut yhtään, vain asiasta käytävä keskustelu on. Niillä, jotka menneinä vuosikymmeninä marssivat esimerkiksi EEC-sopimusta vastaan on ollut mahdollisuus kääntää takkinsa ja siirtyä edistämään eurofederalismia ja atlantistisia päämääriä. Kun siis osaa olla oikeaa mieltä, oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan, mikään ei politiikassa ole mahdotonta.

Herra Tasavallan Presidentti,

Suomen nykyinen ulkopolitiikka perustuu hyvin pitkälle siihen, että geopoliittista ja historiallista keskustelua ei käydä, vaan enemmänkin kyse on mielikuvan luomisesta jostakin, jonka toivotaan olevan olemassa.

Koska kuvitellaan, että EU tai Nato on yhtenäinen, kuvitellaan samalla silloin, että  Suomi on "vahva" osana jotakin yhtenäistä joukkoa. Suurvaltojen suhtautumista Suomeen määrittää kuitenkin Suomen oma toiminta ja se arvo, mikä Suomen voimalle karttaharjoituksissa annetaan.

Suomalaisten Venäjä-pelkoja ruokkimalla edistetään aivan muita päämääriä kuin Suomen turvallisuutta. Mitä Ruotsiin tulee, on oletettavaa, että kriisitilanteessa ja mahdollisessa konfliktissa Itämerellä se toteuttaisi vanhan unelmansa Ahvenanmaan nappaamisesta Suomelta.

Rikhard III totesi " Ratsu, ratsu, valtakuntani hevosesta!". On johdonmukaista olettaa Ruotsin toteavan "Ahvenanmaa Suomesta".

Eurofederalistiseen ja euroatlantistiseen narratiiviin tuntuu kuuluvan sitkeästi esitetty hokema, että EU-jäsenyys olisi jonkinlainen turvallisuuspoliittinen ratkaisu tai "köyhän miehen NATO".

Kauniita puheita viljellään myös EU:n yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, joskin käsite on lähinnä absurdi. Esimerkki löytyy vaikkapa paljon keskustelua herättäneestä Nord Stream 2-putkesta, josta käsitys on aivan erilainen Saksassa, Britanniassa, Tanskassa, Itävallassa tai Puolassa.

Helmikuussa taas Italia esti EU:n yhteisen Venezuela-kannanoton ja Nato-maa Turkki on joutunut ongelmiin F35-hävittäjähankkeessaan ostettuaan venäläisen ilmantorjuntajärjestelmän. Vaikuttaa enemmänkin riitaiselta kuin harmoniselta tilanteelta.

Edellä kuvattu narratiivi on tärkeä niille, jotka haluavat perusteluja  "kansainväliselle yhteistyölle" eli EU:n muuttamiseksi sotilasliitoksi, jotta siitä tulisi Naton eurooppalainen pilari.

Samassa linjassa kulkee konsensuspuolueiden halu tukea myös EU:n taloudellista yhteisvastuuta (esim. Macronin halu saada euroalueen budjetti tai Euroopan valuuttarahasto). Moni Suomessa erityisesti kokoomuspiireissä kuvittelee, että euroyhteisvastuu lisää turvallisuuttamme.

Herra Tasavallan Presidentti,

olisi mielenkiintoista tietää ja saada myös näkemyksenne siitä,  millä perusteella muiden veloista tai pankkikriiseistä vastaaminen tekee asemastamme turvallisemman, vai tekeekö.

Herra Tasavallan Presidentti,

kuvasitte Münchenin turvallisuuskonferenssissa 2019 transatlanttisten suhteiden tilaa ja näitte niissä "säröjä", lisäksi vaaditte Euroopan Unionia puhumaan "yhteisellä äänellä".  Vaikuttaa siltä, että Te, Herra Tasavallan Presidentti, toivotte keskustelua, mutta toivottavasti kyse ei ole vain yhden formaatin keskustelusta?

Herra Tasavallan Presidentti, 

onko ylimmän valtiojohdon mielestä sen arvoista, että erilaisten sopimusjärjestelyjen kautta Ranskan, Britannian ja Yhdysvaltojen kanssa Suomesta tulee osa sellaisia konflikteja (esim. Ukraina, Syyria), joissa Suomella ei ole minkäänlaista kansallista etua kyseessä?

Björn Wahlroos paljasti tuoreessa Talouselämässä (Te 20.3.2019) julkaistussa haastattelussaan, mahdollisesti tarkoituksella omaan nallemaiseen velmuun tyyliinsä, että Suomen Nato-jäsenyydessä ei ole kysymys Suomen turvallisuudesta. "Viroa ei voi puolustaa, ellei Suomi ole Nato-maa", totesi Wahlroos.

Pitäisikö Suomen resursseja siis käyttää muiden maiden puolustamiseen toisin kuin esimerkiksi kylmän sodan aikana? Mitä Suomi saa siitä vastapalvelukseksi?

Viisaampaa olisi oppia historiasta. Huolimatta vaikeasta lähtötilanteesta, Neuvostoliitoon onnistuttiin luomaan kestävät kaupalliset suhteet, vaikka samaan aikaan Suomi hoiti myös esimerkillisesti länsisuhteitaan. Tämä olisi nimenomaan EU-liittovaltiota haikailevien kauhukuva, sillä se todistaisi, että Suomen ei tarvitse olla osana ulkomailta johdettua koordinaatiota ja todellinen ulkopoliittinen liikkumavaramme säilyisi.

Kylmää sotaa Lapissa –nimisessä kirjassa (Otava, 2018) käy ilmi, kuinka Neuvostoliiton ehdotus (1978) yhteisistä sotaharjoituksista ei saanut tukea valtiojohdolta.  Lisäksi koko ehdotuksen olemassaolo kiistettiin ministeri Taisto Tähkämaan suulla todeten, että sellainen "ei olisi sopusoinnussa Suomen kansainvälisen aseman kanssa".

Tätä on mielenkiintoista peilata nykytilanteeseen, jossa vieraiden valtioiden sotilaita harjoittelee jatkuvasti Suomessa ja vuonna 2017, Te, Herra Tasavallan Presidentti, ette lehtitietojen mukaan olleet tietoinen puolustusministeri Niinistön vuodelle 2020 suunnittelemasta noin 20.000 miehen kansainvälisestä suursotaharjoituksesta Suomeen.

Herra Tasavallan Presidentti,

miten kansalaisten tulisi tarkastella näitä silmiinpistäviä eroja ja tulisiko heidän vielä luottaa valtiojohtoon?

Suomen olisi viisainta pitäytyä sotilasliittojen ja länsiharjoitusten ulkopuolella ja keskittyä tiukasti oman kansallisen puolustuksensa kehittämiseen.

Ei ole tarpeen lähteä mukaan "länsi-integraatioon", vaan enemmänkin otettava oppia menneestä ja niistä ratkaisuista, jotka ovat olleet toimivia. Suomelle paras vaihtoehto on pysytellä Paasikiven-Kekkosen linjalla suurvaltain konfliktien ulkopuolella ja vaikuttaa omalla alueellaan osoittaen, että puolustaa sitä.

Onhan nimittäin selvää, ettei Suomen turvallisuus lännessä ketään kiinnosta, vaan enemmänkin teeman hyväksikäyttö puskurina muiden turvallisuuden takaamiseen.

Toivon keskustelun Suomen turvallisuudesta jatkuvan, Herra Tasavallan Presidentti.

Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 836
 • Liked: 1562
Ruotsidemokraatit taas eivät ole lähdössä uuteen ryhmään mukaan, kertoo SD:n parlamenttiryhmän vetäjä. Syyksi mainitaan mm. ettei tahdota vetäytyä omaan nationalistiseen ja putinmieliseen ryhmään.

Sikäli jännä, että yleensä pohjoismaiset kohortin puolueet vetäneet yhtä köyttä ja pysyneet yhdessä. Mikäli tuo ECR siis uuden ryhmän muodostamisesta selviää, ovat ruotsidemokraatit jäämässä sinne.

edit. FB-linkki vielä mukaan perästä, vaikka onkin ruotsiksi.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2019, 18:42:31 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Olli Kotro

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 24
 • Liked: 124
Sen verran mitä olen tutustunut Olli Kotron some- ja blogikirjoituksiin ja videoihin, niin sanoisin, että siinä on kyllä potentiaalinen äänestettävä ainakin itselleni (hänet on siis jo nimetty ehdokkaaksi). Sama mies siis joka tuolla yllämainitussa Legan, AfD:n, Tanskan kansanpuolueen ja persujen yhteistilaisuudessa oli Salvinin kanssa paiskaamassa tassua yhteistyön merkiksi.

Hän toimii tällä hetkellä Pirkko Ruohonen-Lernerin avustajana, mutta se hänelle anteeksi annettakoon ;) Nuiva, globalistien vastustaja ja tiukka EU-kriitikko.

Hei, kiitos kehuista ja kannustuksesta. Olen 1.10. 2017 lähtien toiminut ECR-ryhmän (eli PS:n europarlamenttiryhmän) sihteeristössä. Pirkon avustaja olin 16.2.2017-30.9.2017.
Kotisivuni: ollikotro.fi

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
^

Jos tulet valituksi, niin loikkaatko EFDD ryhmään?

Hommalaisena sanoisin että ehkä kannattaisi hakeutua UKIP pj. Gerard Battenin kanssa samoihin kuviin. Hänen puolue on samassa euroryhmässä kuin Salvini ja Le Pen. Kukaan ei kiistä Faragen ansioita, mutta aika outo ajoitus. Vai onko hän muka mahdollisesti mukana uudessa ryhmässä :o Ainakin mulla on hyvin muistissa Nigelin 5 vuoden takaiset kommentit yhteistyöstä Le Penin kanssa.
Tietämättömyys on voimaa (1984)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
https://en.wikipedia.org/wiki/2019_European_Parliament_election_in_the_United_Kingdom

Tuskin on kovin kaukaa haettua kun väitän että UKIP lämää pöytään ehdokaslistan joka ei jätä ketään kylmäksi ;D
Lainaus
2019-04-10 Mirror: A YouTuber who was fined £800 after filming a pug giving a Nazi salute says he’s standing in the European elections for Ukip.

Mark Meechan, 31, who styles himself as Count Dankula on the internet, says he will stand to represent Scotland in the EU
Lainaus
2018-06-25 Guardian: UKIP welcomes social media activists

Ukip has allowed a trio of social media activists linked to the “alt-right” to join the party.

The arrival of Paul Joseph Watson, Mark Meechan – better known to YouTube viewers as Count Dankula – and Carl Benjamin, who posts videos as Sargon of Akkad, will alarm some senior Ukip members already concerned at the struggling party’s direction under Gerard Batten.
Tommy Robinson vielä, niin siinä olisi melkoinen bändi ;D

Yhtään ehdokasta ei ole vahvistettu, kun vasta varmistui että ovat vaalissa mukana. Tai no, sanotaan että todennäköisesti ovat.
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 836
 • Liked: 1562
Myös juuri Viron hallitukseen noussut EKRE mukaan uuteen EAPN-ryhmään. Meppimuutoksena ei iso, mutta Venäjän naapurissa mielenkiintoinen ja vähän odottamaton veto. Oli isoja jakavia tekijöitä aikanaan 2014 tää venäjäsuhtautuminen, talouden ohella. Jättää ruotsidemokraatteja, jotka jäivät ECR:ään, yhä enemmän yksin Pohjoismaissa. Konekäännöstä paikallisen kansallisradion uutisesta.

Lainaus
ECRE joins the initiative to create a new right-wing group in the European Parliament

From left: Olli Kotro (Native Finns), Jörg Meuthen (AfD), Matteo Salvini (League) and Anders Primdahl Vistisen (Danish People's Party) on 8 April in Milan. From left: Olli Kotro (Native Finns), Jörg Meuthen (AfD), Matteo Salvini (League) and Anders Primdahl Vistisen (Danish People's Party) on 8 April in Milan. Author / Source: EPA / Scanpix

The Estonian Conservative People's Party (EKRE) announced on Thursday that it would join the initiative of four European political parties to create a united political block of national conservatives in the European Parliament.

Representatives of Italy's current ruling party, League, Native Americans, Alternative to Germany (AfD) and the Danish People's Party, called on national and Eurosceptic forces in Milan on Monday to start cooperating in the European Parliament after the elections.

The leader of the league, Matteo Salvini, wants to join the Eurosceptic and national forces of the EU Member States into "the internationalization of nationalists". "The dream of Europe is undermined by bureaucrats, world renowners, bankers who have been in Europe for too long. We want to bring people back to Europe," said Salvin on Monday.

The political parties, which have been criticized by the critics as "extreme right" or "right-wing", belong to three factions in the current European Parliament.

The European Group of Nations and Freedom (ENF) includes the Salvin League, the French National Front, the Austrian Liberation Party and the Dutch Party for Freedom. The European Conservatives and Reformists (ECRs) include, among others, the Danish People's Party and the Elder Finns, and members of the Free and Direct Democratic Group (EFDD) include, for example, the Alternative to Germany (AfD) and the British Brexit Party (UKIP's former leader Nigel Farage). Party - Ed. )

The wish of the four parties is to bring together national and Eurosceptic forces in the European Parliament into a single group. The name of the new bloc would be the Alliance of Nations and States. In their ranks, the bloc's leaders see at least ten political parties that are currently in different factions of the European Parliament.

EKRE Chairman: Mart Helme to stay with Mart Helme  (12)
The Austrian Party for Freedom has already announced its intention to join the new political bloc.

At the same time, the Marine Le Pen National Front, the Polish Law and Justice (PiS) and the Fidesz power party of the Hungarian Prime Minister, Viktor Orban, left the meeting on 8 April.

Fidesz is still a member of the European People's Party (EPP), but due to recent controversies, party membership has been suspended. Right and Justice is now in the ECR Group. Both parties have recently invited Salvin to join him.

According to Jaqu Madison, Vice-President of EPRE and MEP, if one is joining nationalists, one of the largest political groups in the European Parliament is likely to be born. "The national bloc is starting to fight for Europe, where the Member States retain their decision-making power and makes the law-making process more transparent. It is a Europe that protects its external borders from mass immigration and curbs the spread of terrorism and Islam," said Madison through a press release.

According to Madison, all of the previous Euro-deputies from Estonia have joined the factions that stand for the concentration of power in Brussels. "The EFSA voter can be sure that our representatives will join a new national faction if they are elected and start fighting for the preservation of the sovereignty of small states," Madison said through a press release.

The above-mentioned political parties are expected to have 23-26. May in the European Parliament elections, a fifth or even more seats in the 751-seat European Union elected body.
https://www.err.ee/928985/ekre-liitub-algatusega-luua-europarlamendis-uus-paremfraktsioon

Puolueen vara-pj vahvistaa twitterissä:
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
Macron avasi eurovaalikampanjan (parodia)
« Viimeksi muokattu: 12.04.2019, 01:11:19 kirjoittanut qwerty »
Tietämättömyys on voimaa (1984)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
UKIP announces top two candidates for each EU election region
The full list will be released in due course

Lainaus
East Midlands
Cllr Alan Graves
Marietta King

Eastern
Stuart Agnew MEP
Paul Oakley

London
Gerard Batten MEP
Richard Braine

North East
Richard Elvin
Chris Gallacher

North West
Adam Richardson
Jeffrey Armstrong

Northern Ireland
Robert Hill

Scotland
Donald MacKay
Janice MacKay

South East
Piers Wauchope
Liz Phillips

South West
Lawrence Webb
Carl Benjamin :D

Wales
Kris Hicks
Keith Edwards

West Midlands
Ernie Warrender
Paul Williams

Yorkshire and the Humber
Mike Hookem MEP
Gary Shores
Eli ei Meechania, ainakaan vielä.
Lainaus
Metro
Batten wants members to vote on admitting Tommy Robinson to the party but that was delayed by the Brexit chaos – meaning he can’t stand.

A spokesman said: ‘Tommy Robinson will not be a Ukip candidate because he is not a member of the party.’ They deferred a vote on his acceptance until after Brexit, claiming leaving the EU needed all ‘their focus.’ Robinson called on the membership to demand he be allowed to join, adding: ‘I would like to stand for Ukip, not against them.’
edit: lisätään juuri julkaistu gallup

« Viimeksi muokattu: 13.04.2019, 11:40:56 kirjoittanut qwerty »
Tietämättömyys on voimaa (1984)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
Uusi liittolainen. Tällä kertaa Slovakiasta.

https://en.wikipedia.org/wiki/We_Are_Family_(Slovakia)
https://www.facebook.com/HnutieSmeRodina/

Viimeinen polli jonka löysin
Tuolla on tilanne päällä
Lainaus
Europe Elects @EuropeElects 7. huhtik.

Slovakia: On Tuesday, the Highest Court is expected to reach a verdict in the case of the abolition of r-wing extremist party ĽSNS-NI (polling at ~12%). The motion had been filed by the General Prosecutor due to anti-democracy, spread of racism & hatred & sympathy for WW2 regime

Europe Elects @EuropeElects 9. huhtik.

Slovakia: The Highest Court has not yet reached a verdict on the abolition of ĽSNS-NI. The proceedings have been temporarily suspended with the Court announcing that it will issue the final verdict on 29 April 2019.
Myös SNS näkyisi olevan merkitty ENF ryhmälle, vaikka hekään eivät siellä istu. SR on sen verran uusi että osallistuvat ekoihin eurovaaleihin.
Tietämättömyys on voimaa (1984)

pekkaper

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 268
 • Liked: 177
Millähän tolalla tämä asia (kansallismielisten puolueiden yhteistyö) [oli oma ketjunsa] on nykyään EU:ssa, kun kansallismielisten puolueiden vaikutusvalta monissa jäsenmaissa on ollut kuitenkin selvästi kasvamaan päin? Onko jonkinlainen yhteistyöryhmä saatu muodostettua vai onko homma levällään kuin Jokisen eväät?

Nyt jos koskaan nimittäin luulisi olevan hyvä aika vaikuttaa myös EU, ja miksei Trumpin ollessa Yhdysvaltain presidenttinä ihan globaalillakin, tasolla mm. turvapaikanhaun käytäntöihin ja rajavalvontaan. 
« Viimeksi muokattu: 13.04.2019, 17:24:44 kirjoittanut pekkaper »
Soini ulos, sitten tulos!

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
^ lue vaikka tämä ketju

Jotain kohinaa ollut että tubettajat ovat suosittuja. Kohta nähdään kuinka suosittuja. Kampanja tulee olemaan sekoitus perinteistä ja uutta :)
Invalid Tweet ID
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 836
 • Liked: 1562
Millähän tolalla tämä asia (kansallismielisten puolueiden yhteistyö) [oli oma ketjunsa] on nykyään EU:ssa, kun kansallismielisten puolueiden vaikutusvalta monissa jäsenmaissa on ollut kuitenkin selvästi kasvamaan päin? Onko jonkinlainen yhteistyöryhmä saatu muodostettua vai onko homma levällään kuin Jokisen eväät?

Nyt jos koskaan nimittäin luulisi olevan hyvä aika vaikuttaa myös EU, ja miksei Trumpin ollessa Yhdysvaltain presidenttinä ihan globaalillakin, tasolla mm. turvapaikanhaun käytäntöihin ja rajavalvontaan.

Kokoomuksesta ja Merkelin CDU:sta oikealle olevat puolueet tosiaan yrittivät muodostaa yhteistä ryhmää jo eurovaalien 2014 jälkimainingeissa. Tuolloin seurasin itse hieman vähemmän, mutta kaatui pitkälti talouskantoihin sekä suhtautumiseen Venäjään. Lopulta muodostivat kolme ryhmää,

- ECR (PS, Puolan Laki ja Oikeus, Britannian konservatiivit)
- ENF (Ranskan Front National, Italian Lega, Itävallan vapauspuolue)
- EFDD (Saksan AfD, Italian viiden tähden liike, alkuvaiheessa ruotsidemokraatit (myöhemmin siirtyi ECR:ään) ja Britannian UKIP (hajosi)).

Nyt sitten näihin vaaleihin yrittävät uudestaan vastaavaa. Tässäkin ketjussa keskusteltu ja mainittu EAPN-ryhmä on se hanke, jolla pyritään yhdistämään Euroopan maahanmuuttokriittisiä vähän näin varaslähtönä jo eurovaaleihin. Yleensä isoimmat peliliikkeet tapahtuu kesän alussa. EAPN syntyi käytännössä ENF:n päälle, kaikki sen entiset jäsenet ovat liittymässä.

ENF-jäsenten lisäksi Saksan AfD oli ryhmää perustamassa, sen EFDD-ryhmä ei saavuta vaadittua 25 meppiä seitsemästä eri maasta eurovaaleissa ja tulee hajoamaan. Samoin tosiaan virolainen EKRE on ilmoittanut liittyvänsä, mainittiin ketjussa yllä. Ruotsidemokraatit sitä vastoin kieltäytyivät suorilta, sekin mainittiin yllä. Perussuomalaiset tekee käsittääkseni lopullisen päätöksen liittymisestä eurovaalien jälkeen, tän voi korjata jos olen väärässä.

Kieltäytyjiä muita on Puolan Laki ja Oikeus -puolue, jolle ei joidenkin EAPN-jäsenten myötämielinen Putin-kanta oikein maistu. Samaan vetosivat ruotsidemokraatit. Aiemmin EFDD-ryhmässä vaikuttanut (ja nyttemmin mittauksissa sukeltanut) Italian viiden tähden liike on myös kieltäytynyt ja etsii jotain keskustalaisempaa viritelmää suoran demokratian tiimoilta.

Samat teemat vaikuttavat siis hiertävän kuin vuonna 2014, tosin taloudesta on nyt ollut hieman vähemmän puhetta. EFDD:n hajoaminen saattaa vähentää oikeistoryhmien määrän kolmesta kahteen, mutta Britannian konservatiivit pelastanevat ECR:n samalta kohtalolta.

Ykkösliitteenä hahmotelmaa mitkä puolueet on mukana ja paljonko niillä saa meppejä noin suunnilleen kevään eurovaaleissa.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 139
 • Liked: 5483
Toivottavasti eduskuntavaalihumussa muistetaan, että eurovaalien ehdokaslistat pitää jättää jo torstaina!
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 942
 • Liked: 9732
 • On a mission from God
Nyt tiedetään, kuka pääsi eduskuntaan ja ehdokkaat vahvistetaan huomenna. Epäiilen että kovin monikaan uusi edustaja ei halua lähteä rysseliin, kun ei ole vielä edes saanut jalansijaa täällä Suomessa. Toisaalta varmaan kannattaisi hankkia sellaisia ehdokkaita, joilla on noste päällä.

Ideoita, kenen tulisi asettua ehdolle?
Ceterum censeo Multiculturam esse delendam

MrOldSchool

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 98
 • Liked: 227
Kankaanniemi? Jäi eilen varasijalle ja on kumminkin Perussuomalaisten tunnetumpaa kaartia joten saattaisi jokusen äänen kerätä listalle.
Länsimainen kulttuuri ja elämäntyyli ovat kuin terveys, niitä arvostaa kunnolla vasta sitten, kun ne on menetetty.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Mites pitkän linjan mies joka taas jäi varasijalle?

Työmyyrä Heikki Luoto?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 380
 • Liked: 57876
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Nyt perussuomalaisilla voisi olla ihan hyvä sauma eduskuntavaalien jälkitohinoissa kiskaista itselleen kolmas meppipaikka ja siten vahvistaa tulevaa kansallismielisten EAPN-ryhmää europarlamentissa :) Pitää vain saada masinoitua porukka äänestämään!

Persujen ehdokkaiksi on ennen ek-vaaleja nimetty minun tietääkseni ECR-ryhmän sihteeristössä tällä hetkellä toimiva Olli Kotro (josta juttua tässä ketjussa), PS-Nuorten puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Asseri Kinnunen, kaupunginvaltuutettu Samuli Sibakoff ja nykyinen meppi Pirkko Ruohonen-Lerner.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Sigmoid

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 111
 • Liked: 450
Kuinka eurovaaleissa lasketaan äänet? Meneekö läpi puhtaasti eniten ääniä saaneet ehdokkaat?

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
Kuinka eurovaaleissa lasketaan äänet? Meneekö läpi puhtaasti eniten ääniä saaneet ehdokkaat?

Vertausluvulla kuten eduskuntavaalissakin. Erona se että vaalipiirejä on vain yksi.

Ehdokkaita saa asettaa 20, joten saas nähdä keitä loput 16 ovat. Toivottavasti ei yksikään juuri kansanedustajaksi valittu, mutta eiköhän sellaisiakin ole. 2014 tuloksen voi katsoa tästä
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Sigmoid

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 111
 • Liked: 450
Brysseli olisi oikeasti sellainen paikka mihin Lokan tapainen henkilö tarvittaisiin, ottaen huomioon kuinka korruptoitunut koko järjestelmä on. Ei taida olla mahdollista saada Lokkaa PS:n listoille?

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 135
 • Liked: 25647
Brysseli olisi oikeasti sellainen paikka mihin Lokan tapainen henkilö tarvittaisiin, ottaen huomioon kuinka korruptoitunut koko järjestelmä on. Ei taida olla mahdollista saada Lokkaa PS:n listoille?

No ei varmaan ole mahdollista, kun me täällä PS:ssä ollaan vähän parempia ihmisiä, niin me leimannutaan ikävästi jos Lokka pääsisi PS:n listoille.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 101
 • Liked: 6152
Kankaanniemi? Jäi eilen varasijalle ja on kumminkin Perussuomalaisten tunnetumpaa kaartia joten saattaisi jokusen äänen kerätä listalle.

Kankaanniemihän on jo tiedottanut palaavansa eduskuntaan, kun Hakkarainen siirtyy Brysseliin eurovaalivoiton jälkeen.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
Työmiehen tuumaustunnilla torstaina 18.4.2019 klo 11.00 puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo esittelevät puolueen EU-vaaliohjelman ja ehdokaslistan.

Muiden puolueiden listoihin voi tutustua seuraavista Sdp, Kokoomus, Keskusta, Virheet
Tutut nimet arvatenkin vahvoilla. Kokoomuksen listasta maininnan ansaitsee Hans Adolf Ehrnrooth.
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 028
 • Liked: 24914
 • Paalutetaan sananvapaus!
Europarlamentti on mahtavampi vallankäyttäjä kuin oma eduskuntamme, joka monessa asiassa on pelkkä Brysselin lainsäädännön täytäntöönpanija.

Siksi nuivien tulisi ehdottomasti äänestää aktiivisesti tulevissa eurovaaleissa. Kansallisen itsemääräämisoikeuden heikentäminen on koko ajan käynnissä, ja se etenee sitä nopeammin, mitä enemmän Suomen edustajina Brysselissä on kaiken maailman kokkareita ja demareita.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

newspeak

 • Vieras
Demareiden listoilla kukaan ei näemmä ollut ehdolla eduskuntavaaleissa. Vihreiden listoilla taasen olivat suurimmaksi osaksi, joten tässä uteliaiden iloksi heidän sijoituksiaan eduskuntavaaleissa 2019:

Alviina Alametsä: 4 053 (ei valittu)
Lotta Alhonnoro: 1 404 (ei valittu)
Leena Brandt: ei ehdolla
Fatim Diarra: 4 563 (varalla)
Bella Forsgrén: 4 365 (valitaan)
Hanna Halmeenpää: ei ehdolla
Heidi Hautala: ei ehdolla
Juha Huhtala,: 1 744 (ei valittu)
Saara Hyrkkö: 4 486 (valitaan)
Miikka Keränen: 340 (ei valittu)
Silja Keränen: 2 303 (ei valittu)
Veli Liikanen: 2 230 (varalla)
Ville Niinistö: ei ehdolla
Bicca Olin: 351 (ei valittu)
Olli-Poika Parviainen: 3 343 (ei valittu)
Sameli Sivonen: 469 (ei valittu)
Thomas Snellman: ei ehdolla
Mirka Soinikoski: 2 310 (valitaan)
Iiris Suomela: 4 872 (valitaan)
Rauli Virtanen: 1 543 (ei valita)

Ehdolla olleiden yhteenlaskettu äänimäärä siis 38 376 ääntä (mikäli tarkastuslaskennoissa ei tule muutoksia). Eduskuntavaaleissa 2019 vihreät saivat 353 653 ääntä, josta ylläolevien ehdokkaiden osuus on täten 10,85 %.

Edellisissä eurovaaleissa vihreät saivat 161 263 ääntä, jolla tuli 1 meppi ja vihreät menettivät toisen meppinsä.

Tovin kummoisia yllätyksiä en vihreiden osalta menisi ennustamaan tässä vaiheessa. Hautala uusinee paikkansa.

Ehdokaslistoja silmäillessä näyttäisi tylsät vaalit olevan tulossa.

newspeak

 • Vieras
Eipä ollut kepukokkareillakaan eduskuntavaaliehdokkaita mepiksi tyrkyllä yhtä kokoomuslaista tyttöä lukuunottamatta (ei valittu). Laitan tähän aikani kuluksi vielä vihreiden meppiehdokkaiden eduskuntavaalibudjetit näkösälle ennakkoilmoitusten perusteella:

Alviina Alametsä: 6000 euroa l. 1,48 €/ääni (ei valittu)
Lotta Alhonnoro: 5000 euroa l. 3,56 €/ääni (ei valittu)
Leena Brandt: ei ehdolla
Fatim Diarra: 30 450 euroa l. 6,67 €/ääni (varalla)
Bella Forsgrén: 9 030 euroa l. 2,07 €/ääni (valitaan)
Hanna Halmeenpää: ei ehdolla
Heidi Hautala: ei ehdolla
Juha Huhtala: 34 200 euroa l. 19,61 €/ääni (ei valittu)
Saara Hyrkkö: 31 340 euroa l. 6,99 €/ääni (valitaan)
Miikka Keränen: 750 euroa 2,21 €/ääni (ei valittu)
Silja Keränen: 25 850 euroa l. 11,22 €/ääni (ei valittu)
Veli Liikanen: 32 417 euroa l. 14,54 €/ääni (varalla)
Ville Niinistö: ei ehdolla
Bicca Olin: 5 257,35 euroa l. 2,36 €/ääni (ei valittu)
Olli-Poika Parviainen: 25 600 euroa l. 7,66 €/ääni (ei valittu)
Sameli Sivonen: 6 500 euroa l. 13,86 €/ääni (ei valittu)
Thomas Snellman: ei ehdolla
Mirka Soinikoski: 10 000 euroa l. 4,33 €/ääni (valitaan)
Iiris Suomela: 23 000 euroa l. 4,72 €/ääni (valitaan)
Rauli Virtanen: 8 200 euroa l. 5,31 €/ääni (ei valita)

https://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/fi/index/vaalirahailmoituksia/ilmoituslistaus/EV2019.html

Yhteensä meppiehdokkailla on siis mennyt vaalimainontaan jo 253 594,35 euroa ennakkoilmoitusten perusteella. Vaalibudjettien koostumus vaihteli melkoisesti ehdokkaiden välillä, kuten monesti käykin. Kohta menee vähän lisää rahaa.

Ehkä tämä on sitten ekologista vrt. sosiaalikepukokkareet.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 867
 • Liked: 752
Ville Niinistö lienee yksi näiden vaalien ääniharavista. Saattaa päästä vihreiltä joku toinenkin Niinistön völjyssä.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20095
Tällaista Kylänraittikettinkiä ei ollut. Nyt on.

Sanoisin, ja sanonkin, että PS-ihmisten ja muidenkin nuivien on yhtä tärkeää äänestää nyt kuin eduskuntavaaleissa.

Miksikö? Galluppeja tehdään. Jos kannatus on kova, siitä löytyy vipua hallitustunnusteluihinkin ja hallitusohjelman laatimiseen. Eduskuntavaalien tulos oli erinomainen, mutta sen varaan ei pidä jäädä lillumaan.

Euroopassa on pöhinää. Poliittinen kenttä järjestäytyy uudelleen. Demarit ym. ovat kriisissä ympäri Eurooppaa. Uudet tulijat järjestäytyvät. Tässä on oltava mukana.

Oletko valmis?

E: moderaatio muokatkoon aiheriviä - laitoin perusmuotoisen alun.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2019, 08:57:31 kirjoittanut Ernst »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 380
 • Liked: 57876
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Juu, eipä tosiaan ollut Kylänraitilla ketjua, koska EU-asiat ovat Myllyssä :) Yhdistin ketjunaloituksesi tänne.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

newspeak

 • Vieras
Ville Niinistö lienee yksi näiden vaalien ääniharavista. Saattaa päästä vihreiltä joku toinenkin Niinistön völjyssä.

Voi hyvinkin olla, että Niinistö tai Hautala menee läpi tai pahimmassa tapauksessa molemmat.

Edellisissä vaaleissa Hautala keräsi viidenneksen vihreiden äänipotista, vaikka henkilökohtainen äänisaalis lähes puolittui. Tuolloin vihreiden ehdokaslistalla tosin oli nimekkäämpää väkeä, joten vihreiden äänestäjillä oli runsaasti valinnanvaraa. Tällä kertaa lista näyttäisi suosivan äänien keskittämistä ja muut ovat lähinnä täytteenä itseään esittelemässä. Toisaalta vihreät näyttäisi olevan jonkinlaisessa murroksessa, sillä tulevasta eduskunnasta jäi moni tuttu nimi pois "tyttövoiman" jyrätessä.

Tagit: