Kirjoittaja Aihe: Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta  (Luettu 117363 kertaa)

L.N

 • Vieras
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #480 : 22.05.2019, 21:25:14 »
Vaikeat vaalit. Vaikea päättää kenelle ääneni annan.

Ensin ajattelin, että tottakai Hakkarainen tai Tynkkynen. Sitten aloin miettimään, että kyllä mä haluan näiden herrasmiesten mieluummin tykittävän Suomessa, eduskunnassa. Haluaisin silti äänestää potentiaalista ehdokasta ja näillä näkymin aion antaa ääneni Huhtasaarelle. Moni varmaan ymmärtää logiikkani, eikös joo? Mutta onko Laura meidän ykköstykki, vai onko muita hyviä ehdokkaita? Ehdota toki, kera perusteluiden.

PS. Oon tällä kertaa tosi vähän seurannut näitä vaaleja ja tutustunut ehdokkaisiin jne.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 954
 • Liked: 42620
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #481 : 22.05.2019, 21:43:56 »
Mutta onko Laura meidän ykköstykki, vai onko muita hyviä ehdokkaita? Ehdota toki, kera perusteluiden.

Liitteessä hommalaisten mielipiteet klo 19:00 mennessä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 526
 • Liked: 10554
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #482 : 22.05.2019, 22:22:00 »
Melkoisen vyörytyksen ovat valtamediat aloittaneet. Venäjä, etnonationalistinuoret, Itävalta... Jutut suureksi osaksi liioittelevia, harhaanjohtavia ja vihjailevia.

Ykkösaamussa oli haastateltavana "asiantuntijana" Oula Silvennoinen joka teki selväksi että "oikeistopopulistit" edustavat fasismia mutta valheellisesti peittävät todelliset karvansa. Oula nyt on vihoviimeinen henkilö haastateltavaksi asiantuntijaroolissa.

Täähän on Persuille hyvinkin edullinen tilanne, koska niitä vastaan kohdistettujen folioteorioiden laatu tunnetaan. Ne ovat vain sitä samaa kuin median vouhotukset aina, mutta ne muuttavat keskustelukulttuurin sellaiseksi, että niiden kaveriksi syntyy netissä leviäviä teorioita, joista ei voi olla yhtä varma.

Kukan ei pysty tosissaan uskomaan, että Halla-ahon kannatus johtuu siitä, että Putin antoi 300 euroa vaalirahaa, mutta kun siitä jauhetaan netissä, niin keskustelu vajoaa vääjäämättä samalle tasolle ja teorioita on keksimässä paljon fiksumpaa porukkaa kuin valtamedian käyttämät asiantuntijat.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 140
 • Liked: 4198
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #483 : 22.05.2019, 22:27:27 »
JHa:lta kyllä erittäin viiltävä vastaveto vasemmiston toimimisesta islamistien hyödyllisenä idioottina, kun alkoivat maalailemaan mielikuvia kansallismielisten Venäjä-yhteyksistä. Tämän sanominen samalla katsoen Rinnettä kruunasi koko jutun ;D ;D
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 898
 • Liked: 2348
 • ääärinuiva
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #484 : 22.05.2019, 23:09:10 »
Juu, yhdyn Nuivan kansalaisen sanomiseen tuosta hyödyllisestä idiootista, kun Vassarit höpinöillään vahvasti todisti asian paikkansa pitävyyden tuossa väittelyssä.
Olen huomaavinani hallituksen vassarijoukolla jonkin sortin yhteisrintamaa Persuja vastaan. Jota pohjusti tosin KD:n väite  "pahan voimista" Persujen uudessa tulevassa EU-ryhmässä. KD:lla puheen perusteella äärioikeisto tuntuu olevan suurempi uhka kuin äärivasemmisto ja äärimuslimit. Kaikkea se muiden miellyttäminen vaatii vanhalta takiaispuoleelta, joka tosin ei nyt ole hallituksessa.

Tässä taas huomattiin, että isommat ryhmät päättää ja pienemmät takiaispuolueet hymisee taustalla.

Virheiden osuus jäi aika vaisuksi.

Tähän Persujen puhumaan Islamin kasvavaan uhkaan Euroopassa, tuntuu edelleenkin muissa puolueissa olevan kovin vaikeaa vastata, mutta Venäjän uhka tuntuu olevan suurempi asia, aivan kuten oli vuonna 2015 Venäjältä pyöräilevä muutama elintasopakolainen kuin länsinaapurista lappaava 30000 joukko notkujapakoloisia.

Tämäkin väittely todisti sen että ei ole muita vaihtoehtoja kuin äänestää Persuja.
Missä ******i siellä ongelma.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 243
 • Liked: 57254
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #485 : 23.05.2019, 02:36:18 »
Tässä Europe Electsin ennustetta suurimmista yksittäisistä puolueista eurovaaleissa. Kuuden joukossa on neljä euroskeptistä/populistista puoluetta (noh, Brexit Party nyt toki on mitä on...).

Persujen liittolaispuolueet Lega ja RN tulevat pärjäämään erinomaisesti eikä Puolan PiS:n menestyskään haittaa.

https://twitter.com/EuropeElects/status/1131159035699445760

Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 772
 • Liked: 4951
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #486 : 23.05.2019, 06:09:26 »
Ehdokkaamme Matti Viren kirjoittaa taas asiallista tekstiä.

http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276342-eu-vaalien-uhkakuvat

Lainaus
EU-komission pääsihteeriä Martin Selmayria haastateltiin eilen (21.5) YLE:llä. Hän kertoi, että tulevat EU-vaalit on historian tärkeimmät. No, näinhän aina sanotaan vaaleista. Mutta ehkä olennaisempaa oli, mitä hän sanoi vaalien merkityksestä. Selmayr kertoi, että EU:lla on lukuisia uhkia, Trump, Kiina ja Venäjä, joiden takia EU:n täytyy tiivistää rivejään.

Ei tietenkään ole ensimmäinen kerta, kun ulkoiset uhat ovat pontimena sille, että valtiovalta haluaa lisää valtaa. Näin on käynyt kautta historian. Nyt on vielä niin, että uhkien joukkoon on nopeassa tahdissa (oikeastaan viimeisen vuoden aikana) ilmestynyt ilmastonmuutos, jonka on sekin sanottu vaativan nimenomaan EU:n aseman vahvistamista. Tietenkään ei sanota, että vahvistaminen tapahtuu tässäkin tapauksessa jäsenvaltioiden kustannuksella. 

Mutta entä nämä ulkoiset uhat? Suomessa uhkakuva yksi on tietenkin Venäjä. Venäjän, tai oikeastaan Vladimir Putinin uhkaava rooli on saanut lähes hysteeriset mittasuhteet ainakin mediassa: miten Putin sekoittaa vaalitulokset ja hajottaa koko EU:n. Minulla ei ole Venäjän suhteen mitään erityisiä sympatioita tai harhakuvia.

...

Ilmaston muutos on Euroopalle uhkakuva, mutta ehkä enemmänkin siksi, että Eurooppa omassa ideologisessa pudasoppisuudessan harjoittaa politiikkaa, joka jäädyttää talouskasvun lopullisesti. Siinä missä USA on kasvanut lähes ”normaalisti”, Euroopan talous polkee paikallaan. Työttömyysaste on USA:ssa 3.6, Euroopassa lähes kaksinkertainen (6.5 %). Jotain on todella pahasti pielessä Euroopassa. Ja suunta on vain pahempaan päin (terveisiä vaan Säätytalolle). Ilmastonmuutoksen torjunta saa varmasti yrityksiä hakeutumaan muualle, verotus kiristyy, julkiset menot kasvavat, markkinat ja kilpailu toimivat entistä huonommin.

Ei voi tietenkään sanoa, etteikö mitään uhkia olisi. Mutta kai se ilmeisin uhka – jonka Selmayrkin ”unohti - on väestön räjähdys, jota oheinen YK:n ennuste havainnollistanee. Afrikkaan ja Lähi-itään ilmestyy vuosisadan loppuun mennessä neljä miljardia ihmistä, jotka olettavasti yrittävät hakeutua Eurooppaan. Eurooppa on yhtä vähän valmistautunut uuteen kriisiin kuin 2015, ja on vaikea nähdä, että mitään pysyvää ratkaisua harjoitettavasta politiikasta kyettäisiin tekemään lähitulevaisuudessa. Euroopassa elää illuusio siitä, että Eurooppa kykenisi jotenkin vaikuttamaan elintasoon tai väestön kasvuun esimerkiksi Afrikassa. Ajatus on yhtä absurdi kuin olettaa, että Kauniaisten kaupunki kykenisi rahoittamaan muun Suomen elintason nousun Kauniaisten tasolle. Yhtä absurdia on kuvitella, että eurooppalaiset työmarkkinat ja hyvinvointivaltiot kykenisivät jokin sulattamaan massiivisen siirtolaisuuden. Siksi on masentavaa, että tähän ongelmaan ei ole haluttu paneutua käynnissä olevassa vaalikeskustelussa muutoin kuin hakemalla siihen taivasta hiveleviä verbaalisia ratkaisuja. Suomella on – kiitos maantieteen – kohtuuliset mahdollisuudet välttää kaikkein pahimmat ongelmat tässä suhteessa, mutta se edellyttäisi jonkinlaista realismia sen suhteen, mikä on Suomen rooli maailmassa. Jotta ei syntyisi väärinkäsityksiä, sanottakoon se nyt selvästi: Suomi ei ole suurvalta, eikä halua suurvallaksi. Ei sen paremmin taloudellisesti, sotilaallisesti kuin moraalisestikaan. 


Lainaus näkyviin!
« Viimeksi muokattu: 25.05.2019, 01:19:13 kirjoittanut Alaric »
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 814
 • Liked: 1548
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #487 : 23.05.2019, 07:16:21 »
Yleltä puski vielä eurovaaligallupin:

Lainaus
Ylen puoluekannatusmittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue – vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta
Eduskuntavaaleissa rökäletappion kärsinyt keskusta on vaarassa menettää yhden meppipaikan eurovaaleissa.

Kokoomus jatkaa eurovaalien suosituimpana puolueena, mutta eniten eurovaalikannatustaan nostaneet vihreät ja perussuomalaiset ovat aivan kintereillä.

[...]

Muiden puolueiden kannattajia EU-vaaleissa äänestäminen ei innosta samalla tavalla. Äänestysaktiivisuus eurovaaleissa on tavallisesti jäänyt merkittävästi alhaisemmaksi kuin muissa vaaleissa. Edellisissä eurovaaleissa enemmistö äänioikeutetuista on jättänyt äänestämättä.

Alhaisen äänestysaktiivisuuden takia myös kannatuksen arvioiminen on selvästi vaikeampaa kuin eduskuntavaaleissa, kertoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.

– Nämä ovat sellaiset vaalit, joissa suuri osa äänestäjäkuntaa tavallisesti jättää äänestämättä. Äänestämään menevät politiikan penkkiurheilijat ja suurkuluttajat.

[...]

SDP:n ja vasemmistoliiton paikkamäärä pysyisi ennallaan, mutta RKP menettäisi ainoan meppipaikkansa. KD puolestaan ei onnistuisi näissäkään eurovaaleissa saamaan edustajaa europarlamenttiin.

Perussuomalaisten paikkamäärä pysyisi kannatusnoususta huolimatta samana, mutta vihreät nostaisi paikkamääränsä kolmeen ja saisi näin ollen jopa kaksi lisäpaikkaa.

Vihreille kannatusmittauksen mukaan tuleva kolmas paikka on kuitenkin erittäin epävarma, sillä viimeisten paikkojen vertailuluvut ovat hyvin lähellä toisiaan. Viimeisestä 13. paikasta kamppailevat tasaväkisesti vihreät, perussuomalaiset ja RKP.

Ahvenanmaan äänestäjät voivat ratkaista viimeisen paikan
Tilannetta voi lopulta vaaleissa kallistaa RKP:n suuntaan se, että puolue saa perinteisesti Ahvenanmaalta noin 10 000 ääntä. Kysely on toteutettu Manner-Suomessa eikä Ahvenanmaalta tulevia ääniä ole otettu tuloksissa huomioon.


RKP:n meppipaikka menisi todennäköisesti europarlamentissa jatkoa hakevalle Nils Torvaldsille.

EU-parlamentissa saatetaan nähdä muutoksia vielä vaalien jälkeen, mikäli Britannia lähtee unionista. Silloin Suomi saa lähettää parlamenttiin vielä yhden edustajan lisää.

Eurovaalit järjestetään tulevan viikonlopun sunnuntaina 26. toukokuuta.

Vaalipiirinä toimii koko maa eli ehdokkaita saa äänestää kaikkialla Suomessa.
https://yle.fi/uutiset/3-10796437

Boldit omia.

edit. Ohessa vielä oma excel-pyörittely paikoista mittauksen kannatuksilla. Vihreällä pohjalla paikat, keltaisella se ylimääräinen brexit-paikka, punaisella ensimmäinen rannallejäävä. Todella tiukkaa olisi näillä luvuilla.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 07:25:43 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 5648
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #488 : 23.05.2019, 07:46:15 »
^ On hyvä huomata, että ryhmä Muut eli mm. Junes Lokka eivät saa läpi yhtään meppiä. Eli äänet menevät hukkaan. Ja sitten vielä

Lainaus
Perussuomalaisten paikkamäärä pysyisi kannatusnoususta huolimatta samana, mutta vihreät nostaisi paikkamääränsä kolmeen ja saisi näin ollen jopa kaksi lisäpaikkaa.

Vihreille kannatusmittauksen mukaan tuleva kolmas paikka on kuitenkin erittäin epävarma, sillä viimeisten paikkojen vertailuluvut ovat hyvin lähellä toisiaan. Viimeisestä 13. paikasta kamppailevat tasaväkisesti vihreät, perussuomalaiset ja RKP.


« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 07:59:12 kirjoittanut Veturihenkilö »
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15801
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #489 : 23.05.2019, 09:01:43 »
Britannia ja Hollanti äänestävät eurovaaleissa tänään – Thierry Baudet on EU-populistien uusi kasvo
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006115394.html

Lainaus
Hollannissa vaalivoittajaksi ennakoitiin uutta populistipuolue Demokraattista foorumia (FvD). Aivan puskista noussut puolue sai eniten ääniä maaliskuun paikallisvaaleissa ja nyt sille ennustetaan viittä meppipaikkaa Brysseliin – yhtä monta kuin pääministeri Mark Rutten liberaalille VVD-puolueelle.

Hollannin vaalien tulos julkistetaan muiden EU-maiden kanssa vasta sunnuntaina, mutta Hollannin ovensuukyselyiden vastauksia seurataan tarkoin. Niiden odotetaan antavan suuntaa siihen, toteutuuko populistipuolueille ennakoitu äänivyöry EU-maissa

FVD:N kolme vuotta sitten perustaneesta Thierry Baudetista veikataan Euroopan populistirintaman ”uutta kasvoa”.
...
Baudet todellakin poikkeaa Hollannin aiemmasta äärioikeiston johtohahmosta, karkeapuheisesta anti-islamisti Geert Wildersistä.

Thierry Baudetia, 36, luonnehditaan filosofi-hienostelijaksi, jonka mieltymyksenä on soittaa pianoa toimistossaan ja siteerata latinaa parlamentissa.

Prameileva ja talkshow-väittelyissä viihtyvä Baudet on ”kuin Yhdysvaltain alt-right-oikeisto verhottuna eurooppalaiseen älylliseen historiaan”, vertaa politiikan teoreetikko Thijs Kleinpaste.

BAUDET pomppasi poliittiselle kartalle 2016 järjesteltyään pääministeri Rutten harmiksi Hollantiin kansanäänestystä EU:n ja Ukrainan kauppasopimuksesta.

Ukrainan EU-jäsenyyttä vastustanut Baudet on kannattanut suhteiden parantamista Venäjän kanssa ja Hollannin eroa EU:sta. Sittemmin hänen EU-eropuheensa ovat lieventyneet brexit-kaaoksen myötä. Vuonna 2017 hänet valittiin parlamenttiin yhdessä toisen FvD:n edustajan kanssa.

Baudet syntyi 1983 perheeseen, jolla on juuret ranskankielisessä Valloniassa ja Indonesiassa. Baudet on vastustanut monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa, mutta sanamuodoissa ollut hienovaraisempi kuin Wilders.

Eurovaaleissa Baudet ratsastaa etenkin ilmastomuutoskriittisellä linjalla. Jo kunnallisvaaleissa Baudet puhui ”ilmastomuutoshysteriasta” ja kyseenalaisti pääministeri Rutten koalition esitykset ilmastotavoitteista ”kohtuuttoman” kalliina.

INSTAGRAMIIN laittamistaan alastonkuvistakin tunnettu Baudet on käyttänyt tehokkaasti hyväkseen sosiaalisen median ja runsaiden tv-esiintymisten tuomaa julkisuutta ja tavoittanut siten suuren määrän äänestäjiä.

FvD imuroi ääniä etenkin Wildersin Vapauspuolueen kannattajilta, mutta oikeustieteen tohtoriksi väitellyt Baudet on houkutellut taakseen myös aiemmin populisteja karttanutta koulutetumpaa äänestäjäkuntaa.
...
KEVÄÄN paikallisvaaleissa 64 prosenttia FvD:n kannattajista oli miehiä. Baudet onkin aiemmin antanut kyseenalaisia kommentteja naisten asemasta. Mutta on hän myös laukonut kantojaan muun muassa modernia taidetta ja arkkitehtuuri vastaan sekä julistanut Twitterissä Euroopan unionin oleva ”kulttuurimarxistien projekti, joka tähtää eurooppalaisen sivilisaation tuhoamiseen”.

Viime viikolla Baudet julkaisi Twitterissä videon, jolla naiset kertovat kokemuksistaan jouduttuaan maahanmuuttajien tekemän seksuaalisen ahdistelun tai raiskauksen uhreiksi. Kohu syntyi, kun alun perin Saksassa tehtyyn videoon oli lisätty Baudetin poliittisten vastustajien kuvia ja tekstit, joissa heidän syytetään ”kieltäytyneen turvaamasta rajojamme”.

Osaa FvD:n kannattajista kiehtookin juuri puolueen ja sen johtajan keinoja kaihtamaton häikäilemättömyys sekä tapa olla karttamatta arkojakaan puheenaiheita.

Tässä vielä vähän lisätaustaa Wikipediasta tälle nousevalle poliitikolle:

Thierry Baudet
https://en.wikipedia.org/wiki/Thierry_Baudet

Lainaus
Baudet has stated that his conservative political convictions have been largely influenced by two events in his first year as a history undergraduate in Amsterdam: the September 11 attacks and the assassination of Pim Fortuyn.

Baudet used to have a newspaper column in NRC Handelsblad,[2] and was published in Le Monde, PressEurope and European Ideas.[citation needed] Baudet has called himself "the most important intellectual of the Netherlands".[3][4][5]
...
He is against unskilled immigration into the Netherlands. In a speech he spoke about immigration causing a homeopathic dilution[6] and in an interview he said he wants to preserve the native cultures and ethnicities of Europe as they are.[7]
...
In November 2016 Baudet co-signed a letter initiated by the German journalist Billy Six which requested Donald Trump to press for a new investigation regarding Flight MH17.[9]

Baudet has a strong opinion on arts, the topic of his book Oikofobie, and considers non-Western art and Western post-1900 modernism in visual arts inferior to Western Realism, encourages education and programmation of tonal music opposed to atonal music and dislikes modern post-1950 architecture. In reaction to this, Musicologist Yuri Landman warned Baudet for approaching the concept of degenerate art with his conservative criticism.[10]

Baudet frequently speaks about the perceived existence of a "party cartel", in which the main ruling parties of the country divide power among themselves and conspire towards the same goals, despite claiming to be competitors.[11] Baudet is not religious, but he is sympathetic with Christian values. In an interview, he called himself an "agnostic cultural Christian."[12]

In February 2018 Baudet was confronted with the question whether there is a relation between IQ and race in a debate with Femke Halsema. Hiddema and the number two on Baudet's party list for the Dutch municipal elections, 2018 in Amsterdam, Yernaz Ramautarsing, stated they believed it to be true while Baudet refused to answer the question. Deputy Prime Minister Kajsa Ollongren stated that Forum for Democracy is a bigger threat than the Party for Freedom and that members have an unhealthy fascination for race differences; Baudet made a complaint for defamation at an Amsterdam police station. Hiddema supported him as his advocate.[13] In a debate a few days later, he no longer refused to answer the question and said he thinks that these sorts of questions are better left to the scientist, and that he is not one and can therefore not answer the question confidently.

Baudet has been in close contact with Theodore Dalrymple,[14] wrote his PhD-thesis with Roger Scruton and Paul Cliteur and frequently visited Douglas Murray, Jeremy Rabkin and Alain Finkielkraut.[15] He has also had contact with Jared Taylor,[16] Milo Yiannopoulos, Jean-Marie Le Pen and Filip Dewinter,[17] sparking accusations of "far right" or "racist" sympathies. In response, Baudet states that he and the Forum for Democracy "stand for an open, tolerant and democratic Netherlands where people are judged by their individual qualities; not by their social class, color of skin, race, or sexual preference."[18] Baudet emphasises that it is his duty as a politician to speak with people on all sides of the political spectrum, "from left to right, from mainstream to less mainstream." [19]

Baudet is an adherent of the 'Cultural Marxism' conspiracy theory[20][21][22][23], that suggests a calculated effort to destroy western culture by academic and intellectual means.[24][25][26][27] This is supposedly achieved through multiculturalism, political correctness and tolerance towards homosexuality and trans-sexuality. Baudet accuses the European Union of being 'a Cultural Marxist project, with the aim of destroying European Civilization'.[20]
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 09:06:21 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

JNappula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 032
 • Liked: 316
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #490 : 23.05.2019, 09:15:07 »
Kyllähän tämä Persujen euroehdokkaiden venäjämielisyys arveluttaa tällaista potentiaalista äänestäjää. En ihan rehellisesti velä tiedä ketä vaaleissa äänestän.

Osa perussuomalaisista myötäilee suoraan Venäjän kantoja

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/af390958-aaa2-46af-9084-8c85dc6c60fd

Lainaus
Esimerkiksi Krimin valtauksen seurauksena asetettujen Venäjä-pakotteiden purkamisesta perussuomalaisten ehdokkaista samaa mieltä oli seitsemän ehdokasta kahdestakymmenestä.

Venäjä-pakotteiden purkamista kannattavat perussuomalaisten eurovaaliehdokkaista Teuvo Hakkarainen, Arto Luukkanen, Samuli Sibakoff, Minna Partanen, Minna Reijonen, Karri Ollila ja Tanja Vahvelainen.

Perussuomalaisten virallisen kannan mukaan puolue ei hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa, Krimin laitonta valtausta eikä Venäjä-pakotteiden purkamista.

Lainaus
Alma Median eurovaalikoneessa esitettiin myös väite, jonka mukaan EU:n pitää olla ulkopolitiikassaan yhtenäinen, jotta se on uskottava vastavoima suurvalloille kuten Kiinalle, Venäjälle ja Yhdysvalloille.

Yhdeksän perussuomalaisten kahdestakymmenestä eurovaaliehdokkaasta oli väitteen kanssa eri mieltä, tai täysin eri mieltä. Myös Huhtasaari ja Kotro kuuluvat tähän joukkoon.
"Gun control is like trying to reduce drunk driving by making it tougher for sober people to own cars"

-

47 sekunnin pätkä totuutta joka kaikkien tulisi muistaa:
http://www.youtube.com/watch?v=5eqYdr2iEhM

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 019
 • Liked: 2894
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #491 : 23.05.2019, 10:13:39 »
Lainaus
Radikaali islam pelottaa ilmastonmuutosta enemmän. EU:n laajuinen kysely liittyen Eurooppa-vaaliin tuottaa Cicero-lehden mukaan hämmästyttävän tuloksen. Suurimpana uhkana kansalaiset eivät näe ilmastonmuutosta vaan radikaalin islamin.

https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10156583808368542

Google-käännös tutkimuksesta:

https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=de&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.cicero.de%2Faussenpolitik%2Feu-umfrage-radikaler-islam-migration-klimawandel-europawahl%2Fplus%3Ffbclid%3DIwAR2XvYlZ1Ym2-lOc-2C1cEnZHttaOH_Z8FZGrp7iyk90zQ7wZeuOyw6rUL4
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - Stefan Molyneux


 "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."

   - Margaret Thatcher

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 507
 • Nuiva mutta naisellinen
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #492 : 23.05.2019, 10:23:48 »
Liitteessä hommalaisten mielipiteet klo 19:00 mennessä.

Mistä ketjusta tuo kysely on, kun en löytänyt? ??? Olisin voinut vastata itsekin...

Lainaus
Radikaali islam pelottaa ilmastonmuutosta enemmän. EU:n laajuinen kysely liittyen Eurooppa-vaaliin tuottaa Cicero-lehden mukaan hämmästyttävän tuloksen. Suurimpana uhkana kansalaiset eivät näe ilmastonmuutosta vaan radikaalin islamin.

https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10156583808368542

On se sitten ihme, että näiden vaalitenttien toimittajat aina vaan yhtä sinnikkäästi väittävät, että ilmastonmuutos on suomalaisten mielestä näiden vaalien ehdottomasti tärkein teema ja ykkösongelma, kuten mm. siinä alkuviikon tv-tentissä jossa olivat Rinne, Orpo, Halla-aho ja Sipilä...
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 11:06:08 kirjoittanut Rosalia »
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 916
 • Liked: 3823
 • "Leb' wohl, du kühnes, herrliches Kind!"
  • Tragedian synty – blogi kaikille eikä kenellekään
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #493 : 23.05.2019, 10:29:58 »
Kevään aikana olen lukenut sieltä täältä juttuja oikeistopopulistien ennennäkemättömästä murskavoitosta, joka lamauttaa koko EU:n toiminnan, kun Euroopan parlamenttiin tulee mahdollisesti EU-kriitikkojen hallitsema suurin ryhmä. Mutta mitkään gallupit eivät tue tällaista spekulaatiota. Kyseessä saattaa olla vain median pyrkimys mobilisoida EU-mielisiä äänestämään aktiivisemmin, jotta voidaan vaalien jälkeen julistaa: "Oikeistopopulistien eurojytky jäi suutariksi!"

Mistä kansallismielisten voitto siis on tulossa:
 • Italia: Lega on ylivoimaisesti suurin ja FdI saa joitakin paikkoja. Mutta Italia taitaa olla ainoa maa, jossa tällaista etenemistä on luvassa.
 • Ranska: RN:n paikkamäärä pysyy suunnilleen samana, DLF saa ehkä pari paikkaa.
 • Saksa: AfD saa muutamia lisäpaikkoja.
 • Espanja: Vox saa muutaman paikan.
 • Puola: PiS saa ehkä muutama lisäpaikan.
 • Ruotsi: Ruotsidemokraatit saavat ehkä pari lisäpaikkaa.
 • Viro: EKRE saa paikan.
 • Alankomaat: Vapauspuolue kokee tappion, mutta FvD saa useita paikkoja, yhteensä paikkamäärä kasvaa ehkä yhdellä.
 • Belgia: Vlaams Belang saattaa saada pari lisäpaikkaa.
 • Unkari: Fidezs saattaa siirtyä EPP:stä kansallismieliseen ryhmään.
 • muualla: jokunen lisäpaikka sieltä täältä, monissa maissa kansallismielisten kannatus polkee paikallaan.
Brexit Partya ei varmaan kannata laskea mukaan ollenkaan, koska sillä ei ole mitään intressejä tehdä yhteistyötä muiden kanssa.

Eli ei tuo miltään murskavoitolta vaikuta. Vaalivoitolta kyllä, mutta minä en odota mitään muutosta parempaan suuntaan Euroopan parlamentin toiminnassa. Mediat eivät tarkkaile sen tapahtua juuri ollenkaan, joten valtavirtaryhmät voivat huoletta syrjiä ja koulukiusata toisinajattelijoita.
Tragedian synty – blogi kaikille eikä kenellekään.
Utopian synty – tarina maailman optimoinnista.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 338
 • Liked: 9184
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #494 : 23.05.2019, 10:30:58 »
Kyllähän tämä Persujen euroehdokkaiden venäjämielisyys arveluttaa tällaista potentiaalista äänestäjää. En ihan rehellisesti velä tiedä ketä vaaleissa äänestän.
Ainakin tuon jälkimmäisen kysymyksen osalta asiassa ei pitäisi olla suurempaa yllätystä. Jos ei kannata liittovaltiota, on paha kannattaa yhteistä ulkopolitiikka (tai päin vastoin). Venäjän suhteen erityisesti tämä tarkoittaa, että suuret valtiot EU:ssa kuitenkin katsovat omaa etuansa, mutta heille ei tuota mainittavaa ongelmaa istua tilaisuuden tullen suomalaisten persuksilla tuleen.

(tämähän hiema sama kun ainakin somessa välillä näkyvä väite, että Halla-aho vastustaa aborttioikeutta, kun hän on vastustanut asiasta päättämisestä EU-tasolla)
 
Pakotteiden osalta persujenkin keskiarvo oli kuitenkin "pakotemyönteinen", joten jos tässä suhteessa "oikean" ehdokkaan löytämisen pitäisi olla mahdollista.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 15:28:42 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 954
 • Liked: 42620
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #495 : 23.05.2019, 10:57:06 »
... Jota pohjusti tosin KD:n väite  "pahan voimista" Persujen uudessa tulevassa EU-ryhmässä.

Essayah yritti heittää JH-a:n Scanian alle "guilt by association" -logiikalla. Tämä hieman huvitti Jussia.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 954
 • Liked: 42620
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #496 : 23.05.2019, 11:05:29 »
Liitteessä hommalaisten mielipiteet klo 19:00 mennessä.

Mistä ketjusta tuo kysely on, kun en löytänyt  ??? Olisin voinut vastata itsekin...

https://hommaforum.org/index.php/topic,128664.0.html
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 215
 • Liked: 9355
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #497 : 23.05.2019, 11:08:21 »
Ylen virheitä syleilevä vaalimainos..eiiku gallup.. on kyllä niin tukevaa vaalivaikuttamista kuin olla ja voi. Virheät 17.2% ja nousua huikeat +7.9%.

Lupaan juoda kahvikupposen seisten asennossa ja laulaen Ultrabrata parvekkeella jos virheät saa yli 17% äänistä.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 507
 • Nuiva mutta naisellinen
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #498 : 23.05.2019, 11:08:51 »
^^ Kiitos, Lalli ;) Etsin kaikista yleisistä EU-vaaliketjuista, ei ihme ettei löytynyt...

Lupaan juoda kahvikupposen seisten asennossa ja laulaen Ultrabrata parvekkeella jos virheät saa yli 17% äänistä.

 ;D 

(Ultra Bralla on kyllä muutamia sen verran hyviä kappaleita, että tuon jopa voisi tehdäkin, tosin mieluiten ei parvekkeella...  ;D)
« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 11:27:00 kirjoittanut Rosalia »
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 344
 • Liked: 11359
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #499 : 23.05.2019, 11:32:05 »
Kyllähän tämä Persujen euroehdokkaiden venäjämielisyys arveluttaa tällaista potentiaalista äänestäjää. En ihan rehellisesti velä tiedä ketä vaaleissa äänestän.

Osa perussuomalaisista myötäilee suoraan Venäjän kantoja

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/af390958-aaa2-46af-9084-8c85dc6c60fd

Lainaus
Esimerkiksi Krimin valtauksen seurauksena asetettujen Venäjä-pakotteiden purkamisesta perussuomalaisten ehdokkaista samaa mieltä oli seitsemän ehdokasta kahdestakymmenestä.

Venäjä-pakotteiden purkamista kannattavat perussuomalaisten eurovaaliehdokkaista Teuvo Hakkarainen, Arto Luukkanen, Samuli Sibakoff, Minna Partanen, Minna Reijonen, Karri Ollila ja Tanja Vahvelainen.

Perussuomalaisten virallisen kannan mukaan puolue ei hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa, Krimin laitonta valtausta eikä Venäjä-pakotteiden purkamista.

Lainaus
Alma Median eurovaalikoneessa esitettiin myös väite, jonka mukaan EU:n pitää olla ulkopolitiikassaan yhtenäinen, jotta se on uskottava vastavoima suurvalloille kuten Kiinalle, Venäjälle ja Yhdysvalloille.

Yhdeksän perussuomalaisten kahdestakymmenestä eurovaaliehdokkaasta oli väitteen kanssa eri mieltä, tai täysin eri mieltä. Myös Huhtasaari ja Kotro kuuluvat tähän joukkoon.

Minä olen ehdottomasti nykyisten Venäjäpakotteiden purkamisen kannalla. Syykin on hyvin yksinkertainen, suomalaiset maajussit ja muut yrittäjät eivät ole millään muotoa Krimin valtaukseen syyllisiä, miksi heitä siis pitää siitä rankaista?

Miksi saksalaiset voivat hyvällä omallatunnolla myydä Venäjälle autojaan mutta suomalaiset eivät juustoa? Kuulostaa reilulta?
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 657
 • Liked: 7280
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #500 : 23.05.2019, 11:59:05 »
^Saksa ja Ranska myy Venäjälle elintarvikkeitakin, mutta kierrättävät ne Valko-Venäjän kautta. Elintarvikkeiden uusiksipakkaaminen on siellä iso bisnes.

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 334
 • Liked: 2947
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #501 : 23.05.2019, 12:03:02 »
Hesarin eurovaaligallup.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006112639.html

Ylen tänään julkaisema eurovaaligallup povaa vihreille 4,2 %-yksikköä enemmän kuin Helsingin Sanomat eurovaaligallupissaan kaksi päivää sitten. Ylen vihreille arvioimaan 17,2 % eurovaalikannatukseen tulee suhtautua epäluulolla, sillä äskeisissä eduskuntavaaleissa vihreiden kannatus oli vain 11,5 %.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 215
 • Liked: 9355
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #502 : 23.05.2019, 12:42:43 »
Ylen tänään julkaisema eurovaaligallup povaa vihreille 4,2 %-yksikköä enemmän kuin Helsingin Sanomat eurovaaligallupissaan kaksi päivää sitten. Ylen vihreille arvioimaan 17,2 % eurovaalikannatukseen tulee suhtautua epäluulolla, sillä äskeisissä eduskuntavaaleissa vihreiden kannatus oli vain 11,5 %.

Jotta tuollainen hyppy olisi todellinen niin demarien olisi pitänyt romahtaa (koska vihervasemmiston sisäinen äänisiirtymä). Näin ei kuitenkaan käynyt vaan myös demarit olisivat nostamassa kannatustaan edellisesti vaaleista parilla prossalla. Kommunistien perinneyhdistyksen -1.4% ei siis riitä mihinkään kun vihervasemmiston äänipoolia uudelleen jaetaan. Kyseessä on siis härski ja täysin uudelle tasolle viety propaganda.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 932
 • Liked: 2812
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #503 : 23.05.2019, 13:04:36 »
Jos virhe on sama kuin ennen ek-vaaleja julkistetussa ylen gallupissa, niin vaaleissa virheille on luvassa n 16% ja PSlle n 18%.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 753
 • Liked: 21108
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #504 : 23.05.2019, 13:06:50 »
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 888
 • Liked: 9055
 • A pox on both your houses.
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #505 : 23.05.2019, 14:41:44 »
Suomen valtio on kaasuputkibizneksessä mukana Fortumin Uniper -kytköksen kautta.

Toki kun Rinteen Ana laittaa omistukset lihoiksi, että saadaan ihmisoikeudet ja ilmastovastuut maksettua, voi putkihuolet kai sitten sen myötä unohtaa.

Neste vielä jalostaa inhaa putinöljyä, varmaan joku käärii säkkikaupalla mammonaa siitäkin maanpetturuudesta.
NOVUS ORDO HOMMARUM
crispr'ing coronas - crime of a century

Lainaus käyttäjältä: Doktor Josef Mengele
Kuvittelin olevani todellinen Original Nazi, mutta sitten kuulin ruotsalaisista hoitomenetelmistä vanhuksille.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 888
 • Liked: 9055
 • A pox on both your houses.
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #506 : 23.05.2019, 16:17:32 »
Kyllähän tämä Persujen euroehdokkaiden venäjämielisyys arveluttaa tällaista potentiaalista äänestäjää. En ihan rehellisesti velä tiedä ketä vaaleissa äänestän.

Osa perussuomalaisista myötäilee suoraan Venäjän kantoja

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/af390958-aaa2-46af-9084-8c85dc6c60fd

Lainaus
Esimerkiksi Krimin valtauksen seurauksena asetettujen Venäjä-pakotteiden purkamisesta perussuomalaisten ehdokkaista samaa mieltä oli seitsemän ehdokasta kahdestakymmenestä.

Venäjä-pakotteiden purkamista kannattavat perussuomalaisten eurovaaliehdokkaista Teuvo Hakkarainen, Arto Luukkanen, Samuli Sibakoff, Minna Partanen, Minna Reijonen, Karri Ollila ja Tanja Vahvelainen.

Perussuomalaisten virallisen kannan mukaan puolue ei hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa, Krimin laitonta valtausta eikä Venäjä-pakotteiden purkamista.

Lainaus
Alma Median eurovaalikoneessa esitettiin myös väite, jonka mukaan EU:n pitää olla ulkopolitiikassaan yhtenäinen, jotta se on uskottava vastavoima suurvalloille kuten Kiinalle, Venäjälle ja Yhdysvalloille.

Yhdeksän perussuomalaisten kahdestakymmenestä eurovaaliehdokkaasta oli väitteen kanssa eri mieltä, tai täysin eri mieltä. Myös Huhtasaari ja Kotro kuuluvat tähän joukkoon.

Minä olen ehdottomasti nykyisten Venäjäpakotteiden purkamisen kannalla. Syykin on hyvin yksinkertainen, suomalaiset maajussit ja muut yrittäjät eivät ole millään muotoa Krimin valtaukseen syyllisiä, miksi heitä siis pitää siitä rankaista?

Miksi saksalaiset voivat hyvällä omallatunnolla myydä Venäjälle autojaan mutta suomalaiset eivät juustoa? Kuulostaa reilulta?

Krimin kiistakapulasta ei ole koitunut hilloa Ukrainallekaan. Maasta on tullut pieni pala Afrikkaa:

(Varmaankin itäistä matskua, joten antennit höröllä lukien.)

Ukraine Will Be Able to Restore Its Economy Only By Cooperating With Russia
https://thesaker.is/ukraine-will-be-able-to-restore-its-economy-only-by-cooperating-with-russia/
Lainaus
Ukraine is beginning to realise the scale of the damage that it caused to itself due to cutting economic ties with Russia. In only five years the country managed to lose about $80 billion and to stop many industrial enterprises. How much time will it need to return to the level of 2013? And under what conditions is this in general possible?

Over the last five years Ukraine lost $75-80 billion from the reduction of trade with Russia, said the deputy of the Verkhovna Rada Vadim Novinsky. “Our enterprises that were oriented towards the Russian market and the market of the CIS countries, are just idle,” he noted.

Ukraine needs at least 35 years in order to return the economy to at least the level of 2013, and the main condition for this purpose is the restoration of ties with Russia, assured Novinsky. “It is our neighbour and there is no getting away from it. Throughout centuries it will be our neighbour. It is necessary to live with our neighbour in normal relations – only a bad proprietor lives with a neighbour in a state of constant fighting. A good proprietor is on friendly terms with the neighbour,” summarised the deputy.

After Vladimir Zelensky’s victory in the presidential election the Federation of Employers of Ukraine recognised huge losses from the severance of commercial ties with Russia. In 2018, in comparison with the figures for 2013, it was reduced by more than three times, considered the Director of the Department of Economic Policy of the Federation of Employers of Ukraine Sergey Salivon. “At the same time, our export fell more than four times, import from Russia fell slightly less than three times,” he added.

These calculations do not take into account the Russian gas that is purchased by Ukraine in Slovakia, Poland, and Hungary with surcharges for mediation.

“If to consider that we, after all, buy gas from Russia, then our export to Russia and our import from Russia dropped approximately by $11.5 billion. But $11.5 billion for Russia is less than 0.8% of its GDP, and for Ukraine it is 10% of GDP. I.e., the difference in losses is 13-fold,” noted Salivon. In other words, because of the decline in trade with Russia, Kiev lost 13 times more than Moscow did.

The five-year period of 2014-2018 undoubtedly is a failure for the economy of Ukraine and the citizens of its country, said the economist of “Ukrainian Choice” Aleksandr Koltunovich. The new economic model of integration proposed in 2014 by the EU and the severance of ties with the Russian Federation has not paid off. Thus, as Koltunovich considers, the volume of GDP was reduced from $183.3 billion in 2013 to $112.1 billion in 2017. In terms of economy volume, Ukraine was overtaken even by 10-million [population – ed] Hungary (139 billion).

Even more clear is GDP per capita. In all global rankings Ukraine trudges at the end of the list. Even the countries of North Africa are richer than Ukraine.

“Ukraine is de facto the poorest country in Europe. In terms of GDP per capita we were overtaken by Moldova, and we in turn are above Papua New Guinea. Now Moldova claims 133rd place in the world with $2690 of GDP per capita, and Ukraine is in 134th place with $2660. The GDP per capita of Ukraine is 10.3 times less than the indicator for the countries of Europe ($27,000) and 4.5 times lower than the countries of East Asia ($12,000), and is also lower than North Africa ($3,000). This is what Ukraine really is in economic terms, and this is unacceptable with such a high intellectual and innovation potential,” noted Koltunovich.
(jatkuu artikkelissa)

Jotenkin musta tuntuu että se, ettei me myydä ryssille Oltermannia, ei ratkaise tätä keissiä.

Ukrainalaisilla on se himoittu viisumivapaus. Kun joku saa liukuhihnan toimimaan, niin uskon tulijoita sitten riittävän sen verran, että suomalaisen työtätekevän leipä kapenee entisestäänkin.
NOVUS ORDO HOMMARUM
crispr'ing coronas - crime of a century

Lainaus käyttäjältä: Doktor Josef Mengele
Kuvittelin olevani todellinen Original Nazi, mutta sitten kuulin ruotsalaisista hoitomenetelmistä vanhuksille.

Uuvahti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 133
 • Liked: 843
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #507 : 23.05.2019, 22:22:31 »
Muut puolueet ja median haastattelijat ovat vihdoin ymmärtäneet, että Halla-ahon vähättely, haukkuminen, päälle huutaminen ja ignooraminen ei toimi. Tai toimii siten, että joka kerta kun näin on käynyt, on PS:n kannatus kasavanut.

Eivät ymmärtäneet täysin vielä eduskuntavaalienkaan jälkeen, kun rupesivat tuolileikkiinsä. Sen jälkeinen gallup sitten viimeistään herätti.

Onkin ollut hauska seurata nyt eurovaalitenttejä: Haastattelijat antavat Halla-aholle korostetusti puheenvuoroja ja puheaikaa. He, kuten myös kilpailijapuheenjohtajat välttävät viimeiseen asti puhumasta Halla-ahon päälle.

Lisäksi muut puheenjohtajat ovat useita kertoja todenneet tyyliin: "Kuten Halla-aho juuri sanoi...", "Olen tässä samaa mieltä Halla-ahon kanssa...."

Toki tässä on varmaan kyse myös siitä, että heilläkin ovat väistämättä silmät auenneet sille, että kun Halla-aho puhuu, sitä yleensä kannattaa kuunnella. Sieltä tulee usein asiaa vankoin perusteluin, vaikkei kaikesta ihan samaa mieltä olisikaan.

Eli varmasti kyse ihan aidosta kunnioituksen lisääntymisestä, mutta yhtä varmasti myös viestintäkonsulttien neuvoista, ettei tilanne näiden PS:n kilpailijapuolueiden kohdalta enää entisestään pahenisi.
« Viimeksi muokattu: 24.05.2019, 09:19:57 kirjoittanut Uuvahti »

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 800
 • Liked: 731
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #508 : 24.05.2019, 00:21:38 »
Minä olen ehdottomasti nykyisten Venäjäpakotteiden purkamisen kannalla. Syykin on hyvin yksinkertainen, suomalaiset maajussit ja muut yrittäjät eivät ole millään muotoa Krimin valtaukseen syyllisiä, miksi heitä siis pitää siitä rankaista?
Jotta he pysyivät suomalaisina maajusseina. Meillä on erityinen intressi notta Venäjä ei enää noin helposti valtaisi naapureitaan.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 243
 • Liked: 57254
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Europarlamenttivaalit 2019 - yleistä keskustelua ja tulosseuranta
« Vastaus #509 : 24.05.2019, 00:24:59 »
Halla-aho sai IL:n arviossa tuosta Ylen puheenjohtajatentistä parhaat pisteet. Kaksi "leijonaa" kolmesta kaikilta raatilaisilta.

https://www.iltalehti.fi/eurovaalit-2019/a/a072510a-8f15-4e46-b275-94b081158c9d (24.5.2019)

Lainaus
Iltalehden legendaariset euroleijonat (ja lampaat) - Halla-aho voittaja: ”Ärsyttävän rationaalinen”

Vaikka Ylen torstai-iltaisen, kahden tunnin pituisen eurovaalitentin aiheena oli teeman mukaisesti europarlamenttivaalit, niin kohtalaisen ison osan keskustelusta haukkasi kotimaan politiikka ja eduskuntavaalien jälkeiset hallitusneuvottelut, jotka ovat edelleen kesken Säätytalossa.

Erityisesti esiin nousi torstaina tiedotettu sopu sote-uudistuksen jatkosta, joka perustuu keskustan pitkään haluamaan 18 maakuntaan.

Keskustan väistyvä puheenjohtaja Juha Sipilä ei halunnut verrata tulevan hallituksen 18 maakunnan mallia edellisen hallituksen 18 maakunnan malliin.

– Hallitusneuvottelut ovat vasta alussa. Tämä on yksi asioista mistä on päästy sopimukseen, mutta lopullinen sopu on vasta siten kun kaikesta on sovittu, Sipilä totesi Ylen studiossa.

(...)

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kritisoi keskustan ja SDP:n sopimusta.

– Keskusta saa maakunnat ja muutaman siltarummun, muuten mennään vihervasemmiston tahdon mukaan.

Halla-aho kuitenkin kehui, että nyt saavutetussa sovussa mennään julkiset palvelut edellä.


Iltalehden klassisessa Leijonat ja lampaat -raadissa olivat tällä kertaa politiikan toimittajat Mika Koskinen ja Tommi Parkkonen sekä politiikan ja talouden toimituksen esimies Juha Ristamäki.

Toisin kuin ennen eduskuntavaaleja, ei Ylen EU-vaalitentissä ollut enää sinisiä toimitusministeristön ministeripuoluetta edustettuna.

(...)

Jussi Halla-aho (ps)

Mika Koskinen:

Suoraa puhetta ja hyviä kiteytyksiä: ”Kävelevät aikapommit jääköön Syyriaan”. ”Tehän olette Berlusconin kaveri, joka on Putinin kaveri.” ”Kiintiöt suosivat epäpäteviä ihmisiä.” Kaipasi realismia ilmastokeskusteluun.” Rento esitys.

Tommi Parkkonen:

Perusteli sinällään relevantisti monia epäilyttäneen ja kauhistuttaneen persujen yhteistyösuunnitelmat Venäjä-myönteisten europuolueiden kanssa. Jälleen kerran puheaikakärjessä, jota muut puheenjohtajat hiljentyivät kuuntelemaan. Poliitikoksi perusteluissaan ärsyttävän rationaalinen: ”(Sukupuoli)kiintiöt eivät suosi päteviä ehdokkaita vaan epäpäteviä ehdokkaita - Ruotsissa ei käydä keskustelua, että pitäisikö Ruotsin valita historiansa ensimmäinen mieskomissaari”.

Juha Ristamäki:

Kettuili esimerkiksi Sipilälle maakunnista ja siltarummuista, mutta saa nykyään myös paljon hyväksyviä nyökkäyksiä rakentaville kommenteilleen. Syytti muita ilmastopanikoinnista, mutta esitti hyvin myös konkretiaa esim. Puolan hiiliteollisuuden päästöjen vähentämiseksi. Haluaa maataloustuet kansallisiksi. Kylmää realismia maahanmuuttokysymyksissä: ei esimerkiksi usko, että EU ehtii ratkaisemaan esimerkiksi Afrikan väestöräjähdystä, vaan haluaa, että EU suojaa itsensä siltä.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tagit: