UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kari Peitsamo tiputettiin festivaalin ohjelmistosta mielipiteidensä takia  (Luettu 28449 kertaa)

akez

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 9 222
  • Liked: 24263
Juttu Saksasta, jossa hyvin samankaltainen tapaus. Liekö noilla organisaattoripiireillä jotakin laajempiakin ylikansallisia kytkentöjä? Ellei peräti sitten oma keskuskomitea, joka kertoo mitä tehdään? Niin menevät samoin marssiaskelin.

"White Days for Future"

Miksi turkkilainen räppäri on ei-toivottu henkilö ilmastonpelastajille


Junge Freiheit 24.5.2019 juttu saksaksi

Kaikki olisi voinut olla niin hienosti. Tänä perjantaina tuhannet koululaiset lintsaavat taas koulusta mennäkseen kaduille ilmaston puolesta. "Fridays for Future" -mielenosoitukset eivät ole ottaneet vain Saksan koulujärjestelmää tiukkaan otteeseen.

Ainainen iskulauseiden huutelu ja kaupungin halki marssiminen on kuitenkin pitkän päälle yksitoikkoista. Siksi ilmastomielenosoitusten yhteydessä on tukikonsertteja. Siksi Berliinissä oli ajateltu esiintymään turkkilaista räppäri Chefket'iä. Taitelijalle oli lähetetty kutsu, tämä oli suostunut - sitten kuitenkin tuli lyhyellä varoitusajalla peruutus.

Berliinin Fridays for Future tilaisuuksien organisoijat alkoivat sitten kuitenkin jänistää useita kertoja rikoksista tuomitun kurdiräppäri Xatarin kanssa harjoittamansa musiikillisen yhteistyön johdosta. "Heidän eettisiä arvojaan" oli rikottu, todettiin perusteluissa. Siksi ilmasto halutaan pelastaa mieluummin ilman Chefketiä.

Rasisminuijan täysosuma

Chefketin kanssa ei toimita näin. Tämän teki töykeästi kohdeltu - vasemmisto-jugendin kanssa jo Bundeswehrin vastaista yhteistyötä tehnyt - räppäri selväksi. Hän tarttui sosiaalisessa mediassa rasisminuijaan ja kutsui ilmastonpelastajia White Days for Future'ksi. Taz-lehden avustuksella viesti levisi hänen online-seuraajiensa piirin ulkopuolelle.

Berliinin ilmastomielenosoittajien paikallisryhmä esitti heti anteeksipyynnön lausunnossaan. "Kommunikaatioväärinkäsityksen" takia syntyneestä "valitettavasta sattumuksesta" otettaisiin opiksi. Vastuuhenkilöt painottivat: "Me puolustamme avointa ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa, ja me vastustamme päättäväisesti syrjintää. Liikkeessä tullaan nyt rakentamaan ja kehittämään struktuureja, jotka tulevat torjumaan kaikkia syrjinnän muotoja."

Riittääkö tämä ajamaan omassa piirissä vellovan rasismikeskustelun hengen takaisin pulloonsa? Ehkäpä tämä saa White Days for Future -liikkeen johtajat kuitenkin hieman miettimään myös sitä, miksi heidän kanssaan mieltään osoittavat ovat enimmäkseen biosaksalaisia koululaisia?

Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg