HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Perussuomalaiset

Media perussuomalaisista

(1/53) > >>

Nikolas:
Minua alkoi kiinnostaa mitä Perussuomalaisista kirjoitetaan.


Havaitsin uudessa Keskipohjanmaa -lehdessä muutaman kirjoituksen, joista tosin yksi on nimimerkillä julkaistu mielipide, mutta on vääristelevä.

Nikolas:
@Matias Turkkila

Näytän, mikä siinä vääristelevässä mielipidekirjoituksessa erityisesti tökkii.


--- Lainaus ---
Perussuomalaiset hallituspolitiikan takuumiehenä. Kolme vuotta istutaan maan hallituksessa ja hyväksytään kaikki toteutetut leikkaukset lapsiperheiden arkeen, ei tehdä indeksitarkistuksia eläkkeisiin tai perusturvaetuihin, leikataan koulutuksesta 690 miljoonaa, heikennetään työntekijöiden työsuhdeturvaa, leikataan opiskelijoiden opintorahaa jne. jne. Ja nyt vaalien alla esiinnytään ikään kuin "puhtain purjein". Onhan tämä uskomatonta kansan sumutusta! Perussuomalaiset ovat näyttäneet todellisen poliittisen linjansa tällä vaalikaudella. Hillatolppa on tärkeämpi kuin kansan etu. He ovat tehdyistä kansaa kurjistavista päätöksistä vastuussa yhtälailla kuin kepu ja kokoomus.

Nimim. Perussuomalaiset vastuuseen


--- Lainaus päättyy ---

Faktat:

* Perussuomalaiset rp. oli mukana hallituksessa, mutta ei kolme vaan kaksi vuotta.


* Perussuomalaiset potkaistiin hallituksesta ulos kesäkuussa 2017 ja Uusi vaihtoehto / Sininen tulevaisuus jatkoi siitä eteenpäin enemmistöhallituksessa, joskin kutistuneella hallituspohjalla.


* Perussuomalaisten edellinen puheenjohtaja oli ja on yhä varsinainen hillotolppamies.


* Siniseen vaihtoehtoon siirtyivät Perussuomalaisten edellinen puheenjohtaja, kaikki puolueen silloiset ministerit ja suurin osa puolueen kansanedustajista.


* Perussuomalaisten puoluekokouksessa puolueväki vaihtoi puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat juuri siksi koska siihenastinen toiminta Sipilän hallituksessa ei näyttänyt tyydyttävältä.


* Hallituksen takuumiehiä olivat Siniset. Vaatimukset hallituksen ryhdistäytymiseen ja hallitusohjelman seuraamiseen tulivat perussuomalaisten kansanedustajilta jotka ovat yhä perussuomalaisia.
Tuosta mielipidekirjoituksesta saa hauskan kontrastin tähän vertaamalla:

--- Lainaus käyttäjältä: ikuturso - 07.10.2017, 21:37:31 ---
Tämä teksti oli aiemmin erilainen. Nyt sitä on muutettu. Lähde: valtioneuvosto/sipilän hallitus

--- Lainaus ---Pääministeri Juha Sipilän hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 29. toukokuuta 2015 pääministeri Juha Sipilän hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 74. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Keskusta, Sininen eduskuntaryhmä ja Kansallinen Kokoomus. Sipilän hallituksessa on 17 ministeriä.

--- Lainaus päättyy ---

Tasavallan presidentti on nimittänyt 2015 hallituksen, johon kuuluu Sininen eduskuntaryhmä.

Tämä on perseestä. Hallitus on muodostettu kolmen puolueen kesken ja aina on puhuttu, mikä salkku kuuluu millekin puolueelle. Vaikka ministerinpaikat ovat henkilökohtaisia, niin kun viimeksi salkut jaettiin, ministerinpaikat jaettiin tasan puolueiden kesken. Valitut ministerit tulivat hallituspuolueista.


--- Lainaus päättyy ---
Toisin sanottuna: Virallinen totuuskin näyttää myöntävän, että Siniset ovat aina olleet Sipilän hallituksessa, mutta kuitenkin Perussuomalaisten hallituksessa olemisesta muistutetaan aina kun se on Perussuomalaisille epäedullista.

Halusin ottaa nimimerkillisen mielipidekirjoituksen esille, koska olen nähnyt samankaltaisia kirjoituksia useampiakin, ja niissä toistellaan samoja kliseitä ja unohdetaan samoja faktoja.

Roope:

--- Lainaus ---Piikki persujen lihassa

Dmitry Gurbanov on tuhansien twiittien mies, jonka oivalluksia luetaan 1,5 miljoonaa kertaa kuukaudessa.

Vuoden 2019 Suomen Twitter-vaikuttajien lista julkaistiin 4. toukokuuta. Kärjessä olivat suurimmat mediatalot Helsingin Sanomat ja Yle. Kolmantena oli kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ja neljäntenä Dimmu141 eli Dmitry Gurbanov – hyperaktiivinen twiittaaja, jonka aiheena ennen koronakriisiä olivat enimmäkseen perussuomalaiset.

Gurbanov on yhden miehen tieto- ja mielipidetehdas ja Suomen PersuWatch samassa persoonassa. Seuraajia hänellä on enemmän kuin monella tiedotusvälineellä ja virallisella organisaatiolla. Tätä kirjoittaessa heitä on 14 800, ja Dimmun viestit tavoittivat viime vuonna 1,5 miljoonaa lukijaa kuukaudessa. Viestejä hän lähetti keskimäärin 26 päivässä.

32-vuotias Gurbanov on valtiotieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Hän on erikoistunut äärioikeiston tutkimiseen.

[...]

Haluatko vaikuttaa twiittaamisella?

– Se on tarkoitus.Vastustan oikeistolaista, konservatiivista maailmanmenoa. Yritän tarjota ainakin vaihtoehtoa ja myös todistaa, miten konservatismin nousu vaikuttaa ihmisiin.

Koetko että olet onnistunut vaikuttamisessa?

– Todellakin. Useat politiikassa mukana olevat tutut ja myös toimittajat ovat kertoneet minulle, että twiittaamisellani on enemmän vaikutusta kuin monella maakuntalehdellä. En tiedä, miten noihin lukuihin voi luottaa, mutta niiden mukaan yhtä twiittiäni luetaan jopa 200 000 kertaa päivän aikana.

Miten sinusta tuli tällainen twiittaaja?

– Aloitin joskus 2013. Twitterissä on se vaikeus, että jos olet tuntematon tyyppi, pitää ensin päästä rajan yli, että pystyy vaikuttamaan. Muuten kukaan ei seuraa sinua eikä tykkää twiiteistäsi. Mutta kun joku tunnettu vaikuttaja re-twiittaa sinua pari kertaa, jossain välissä se lähtee kasvuun. En osaa sanoa, milloin se minulla tuli, ehkä 2016 aloin saamaan paljon enemmän seuraajia.

Millä aiheilla seuraajia alkoi tulla?

– Aloin twiittaamaan äärioikeistosta.

Ennen koronaa suurin osa twiiteistäsi käsitteli perussuomalaisia. Miksi?

– Olen ollut aina kiinnostunut äärioikeiston ideologiasta, lukenut ja kirjoittanut siitä. Perussuomalaiset ja muut eurooppalaiset populistiset puolueet ovat kasvaneet vuoden 2011 jälkeen. Kun perussuomalaiset edustaa kaikkea, mitä minä vastustan, aloin twiittaamaan heidän ideologiaansa vastaan.

Liittyvätkö opintosi äärioikeistoon?

– Tällä hetkellä teen kandidaattityötä, joka liittyy siihen. Yritän analysoida, miksi Soldiers of Odinin väkivallan käyttö oli pienempää kuin Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen.

[...]

Onko perussuomalaiset äärioikeistolainen?

– En luokittelisi koko puoluetta äärioikeistolaiseksi, mutta monet heidän ajatuksensa, kansanedustajansa ja jäsenensä ovat äärioikeistolaisia. Siinä on vähän hybridiä. He eivät vieläkään sano avoimesti mitä kannattavat. Erityisesti väestönvaihdos on selvästi ja kiistattomasti äärioikeistolainen teoria, mutta perussuomalaisilta tulee jatkuvasti ristiriitaisia viestejä siitä, ovatko he huolissaan valkoisesta suomalaisuudesta ja kuka on se väestö, joka tulee ja vaihtaa suomalaiset.

Onko tämä hybridiys tietoista taktiikkaa, jolla kalastellaan erilaisia ihmisiä?

– Juu, totta kai. Perussuomalaisten onnistuminen ei ole tapahtunut siksi, että heidän kannattajansa ovat rasisteja tai äärioikeistolaisia. Monet ovat äänestäneet perussuomalaisia, koska se on heidän mielestään ainoa vaihtoehto. Perussuomalaiset sanovat olevansa erilaisia, uusi puolue, jolla on uusia ideoita, joilla voi korjata kaikkien muiden aiheuttamat ongelmat.

Miten perussuomalaisten kannatuksen viime kuukausien voimakas lasku mielestäsi näkyy puolueen toiminnassa?

– Timo Soinia haukutaan paljon, mutta hän teki fiksusti kun ei laittanut kaikkia munia samaan koriin. Hän puhui erilaisista aiheista, taloudesta ja Kreikasta, koska tiesi että kaiken energian laitto yhteen ei ole kovin onnistunutta politiikkaa. Jussi Halla-aho maksaa tällä hetkellä siitä, että perussuomalaisten ainoa strategia on ollut maahanmuutosta puhuminen. Muussa poliittisessa keskustelussa se on tällä hetkellä olematon kysymys. Koronakriisissä heillä ei ole mitään tarjottavaa, sitä on aika vaikea politisoida.

[...]

– Minun tarkoitukseni ei ole saada perussuomalaisten hardcore-äänestäjiä luopumaan heidän äänestämisestään tai muuta sellaista. Tarkoitus on saada arvoliberaalimpi porukka ja maltillisemmat konservatiivit tajuamaan, että perussuomalaisten kanssa ei tarvitse tehdä yhteistyötä.

– Yritän vaikuttaa kokoomuslaisiin. Nyt on vaikea sanoa, mihin suuntaan kokoomus on menossa. Voisi sanoa, että kokoomuksessa on arvotyhjiö. Siellä on arvoliberaaleja ja arvokonservatiiveja, ja uskon, että Wille Rydmanin kaltaiset ”erikoisjepet” haluavat perussuomalaisten kanssa yhteistyöhön, mutta samaan aikaan siellä on niin paljon arvoliberaaleja, että on tosi vaikea nähdä hallitusta, jossa ne istuvat yhdessä.

[...]

Esität myös paljon mediakritiikkiä. Mikä median toiminnassa ärsyttää?

– Ainakin osa tulee siitä, että perussuomalaisia ei kohdella niin kuin kaikkia muita puolueita. He olivat kolme kuukautta sitten ylivoimaisesti Suomen suosituin puolue, mutta kun perussuomalaisten kansanedustajat tai europarlamentaarikot lähettävät älyttömiä viestejä, niistä ei ikinä uutisoida. On tosi harvinaista, että perussuomalaisten kansanedustajan öyhötys somessa pääsee valtamediaan. On vaikea ymmärtää, miksi on näin, kun jonkun vasemmistolaisen vanhoista uhkauksista tulee politiikan ykkösuutinen.

[...]

Mikä sinusta tulee isona?

– Tosi vaikea kysymys. Haluaisin johonkin jossa pääsee vaikuttamaan, mutta tällä hetkellä Suomessa ei ole mitään sellaista kuin Ruotsissa esimerkiksi EXPO, joka tekee tutkivaa journalismia äärioikeistosta.

Oletko maahanmuuttajana saanut oman osasi mamuttelusta?

– Venäläisenä aika vähän. Mutta minulla on myös juutalaistausta, mikä on selvästi punainen vaate ainakin natseille. Vastarintaliike on viimeksi kuluneiden parin vuoden aikana nostanut selvästi enemmän juutalaisvastaisuutta. Koko suomalainen ulkoparlamentaarinen äärioikeistolainen liikehdintä on siirtynyt selvästi siihen suuntaan, että juutalaiset ovat kaiken takana.

– Mitä enemmän oikealla liikut, sitä enemmän antisemitismi tulee mukaan kuvioihin. Kun puhutaan väestönvaihdoksesta, niin jossain vaiheessa päädytään siihen, että juutalaiset ovat kaiken takana. Vuonna 2015 ulkoparlamentaarinen liikehdintä oli suht laajaa Suomessa. Osa siitä lopetti, osa meni persuihin. Jo silloin radikaalit tai myöhemmin radikalisoituneet ovat selvästi siirtyneet siihen ajatteluun, että Euroopassa on tapahtumassa väestönvaihdos ja se on juutalaisten salaliitto.

– Väestönvaihdos alunperin on amerikkalaisten natsien teoria. He puhuivat valkoisesta kansanmurhasta, joka on juutalaisten syytä. Kun se tuli Eurooppaan, ei puhuttu kansanmurhasta, vaan juuri väestönvaihdosta ja juutalaisten sijaan pankkiireista ja Soroksesta.

--- Lainaus päättyy ---
Kansan Uutiset 29.5.2020

Totti:

--- Lainaus käyttäjältä: Uuno Nuivanen - 29.05.2020, 13:38:43 ---Oikeasti tuollaisista Gyrbanoveista ei ole kukaan kuullutkaan. Kunhan komukat toisiaan kehuvat.

--- Lainaus päättyy ---

Olen nähnyt tämän kaverin vilahtavan jossain Halla-ahon twiittiketjussa. Tyyppi lähinnä räksyttää ja käkättää kaikesta. Tyypillinen vihervasemmistolainen väärinymmärtäjä, joka luulee olevansa nokkela. Minusta hän on lähinnä häirikkö ja spammaaja, joka ei tarjoa mitään lisäarvoa mihinkään poiliittiseen keskusteluun.

Nikolas:
Gurbanov:

--- Lainaus ---
Erityisesti väestönvaihdos on selvästi ja kiistattomasti äärioikeistolainen teoria


--- Lainaus päättyy ---

Väestönvaihdos on mitä se on. Replacement migration tai mitä milloinkin.

Hommawiki: Väestönvaihdos

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta