Kirjoittaja Aihe: Media perussuomalaisista  (Luettu 51381 kertaa)

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38025
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #30 : 14.01.2021, 15:39:19 »
Hesarissa, Ilta-Sanomissa ja Iltalehdessä kaikissa ykkösuutisina Trumpin ja persujen tappavuus. Hommassa ei näy hermostumista. Täällä ei antenni tahi hermo vapise.

Henkilökohtaisena mielipiteenä toteaisin että Homman Trump-ketjut ovat Trumpin kannattajien osalta olleet viime kuukaudet kuin porukka olisi karannut jostain suljetulta osastolta. Se että osaa olla eri mieltä asioista vihervasemmistoblokin kanssa ei tarkoita automaattisesti kuitenkaan sitä että olisi välttämättä millään tasolla oikeassa. Siitäkin huolimatta että vihervasemmiston agendasta 90% on jotain missä ei ole järkeä.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 720
 • Liked: 824
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #31 : 16.01.2021, 16:12:59 »
Hesarissa, Ilta-Sanomissa ja Iltalehdessä kaikissa ykkösuutisina Trumpin ja persujen tappavuus. Hommassa ei näy hermostumista. Täällä ei antenni tahi hermo vapise.

Henkilökohtaisena mielipiteenä toteaisin että Homman Trump-ketjut ovat Trumpin kannattajien osalta olleet viime kuukaudet kuin porukka olisi karannut jostain suljetulta osastolta.

Pitkälti noin. Trump-ketjut ovat kyllä olleet surullista seurattavaa aina "varmoista" profetioista ja loputtomista salaliittoteorioista lähtien. Mutta positiivisesti jos katsoo, niin ainakin hommalle mahtuu kaikenlaista ihmistä ja itse kukin joskus lähtee keulimaan.

Valtamedia nyt haluaa tietenkin linkittää perussuomalaiset kaikkein hörhöimpiin tapauksiin, eikä siihen taida tulla muutosta ihan lähiaikoina.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 921
 • Liked: 19310
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #32 : 26.01.2021, 12:16:00 »
Hei kaikki kaltaiseni loukkaantuvat, ymmärtämättömät, vihaiset, säälittävät ja aivopestyt persujen äänestäjät!

Yksi silakka on laatinut jonkinlaisen arvion persujen äänestäjistä ja persujohtajista. Arvio ja siihen tulleet kommentit on kerrassaan mainio. Se kertoo paitsi sen, minkälaiset voimat persuilla on vastassaan yrittäessään saada maa jälleen raiteilleen, mutta myös sen miksi persujen kannatus lisääntyy. Ei tuollaista vihervasemmistolaista ylimielisyyttä tavallinen äänestäjä siedä.

Silakka ei ymmärrä sitä, että persut ei ole syy, vaan seuraus vanhojen puolueiden huonosta politiikasta, maahanmuutto ja rahan lapiointi Etelä-Eurooppaan etupäässä. Niin kauan kun juurisyytä ei ymmärretä, persujen kannatus nousee, kaikista möläyttelijöistä huolimatta, koska mitään muuta vaihtoehtoa ei ole. Ja jos vanhat puolueet eivät muuta politiikkaansa persumpaan suuntaan, lopulta tuloksena on yhteiskunnallisia levottomuuksia. Sitä tuskin kukaan haluaa.

Lopussa muutamia kommentteja.

Lainaus
Sana 'persut' on isosti ongelmallinen, koska se vaikuttaisi kuvaavan kahta täysin erilaista porukkaa. Ja kun kuvailee toista, toinen ei ymmärrä pätkääkään vaan loukkaantuu. Ratkaisun keksimiselle alkaa olla kiire.

Ensimmäinen porukka, joka on tämä loukkaantuva ja ymmärtämätön, on perussuomalaisten äänestäjä tai muu sympatiseeraaja. Hän kun ei välttämättä ole sittenkään pätkääkään natsi, tai edes muutoin mulkku ihminen.Mutta sitten on tämä toinen porukka... porukka jonka hulluudelle, opportunismille, moraalittomuudelle ja empatiakyvyttömyydelle ei tunnu löytyvän mitään rajaa. Ja voi kun puhuisinkin vain äänestäjien pelottavimmasta prosentista, mutta ei. Puhun PS-päättäjistä. Ihmisistä jotka nyt käyttävät aiemmin mainitun ryhmän ääntä ja valtaa.

Ei tarvitse mennä edes syrjäkylien kunnanvaltuustoihin, vaan jo MEP/kansanedustaja -akselilta löytyy koko arsenaali tiedevastaisuutta, rokotekriittisyyttä, QAnonia, Putinin ja Trumpin ihailua, avointa natsiaatetta, kiihotusta kansanryhmää vastaan, halua sulkea YLE, natsitervehdyksiä eduskunnassa, halua irroittaa Suomi EU:sta ja kansainvälisistä sopimuksista, halua hyökätä kaikkia instituutioita ja medioita vastaan, halua de-kriminalisoida raiskaus avioliitossa, halua tehdä Suomesta nyky-Unkarin kaltainen, de-humanisoivaa puhetta, pink floyd -meemejä ja sanalla sanoen aivan järkyttävää silmitöntä paskaa.Miten saadaan vaikkapa Alma, 82v, tajuamaan, että samalla kun PS "lopettaa ulkomaalaisten hyysäämisen", he heittävät vallan saadessaan hänen lastenlapsensa kaasukammioon, vaikka tämä olisi hetero, jos hän vain ensin kieltäytyy heittämästä kantasuomalaisen LQBT -ihmisen tuohon samaan kammioon?
https://www.facebook.com/groups/Silakkaliike/permalink/896232767806501/

Lainaus
Eija
Lisäksi siellä [maaseudulla] on tätä avohakkuu ja susijahtiporukkaa, jotka ovat ymmärtävinään enemmän luonnosta kuin kaupunkilaiset, mutta heidän mieliharrastuksensa on tappaa kaikki liikkuva.

Lainaus
Riia
Jos ei ota selvää siitä millaista sakkia äänestää niin se on sitten oma moka.

Olen oikeasti puolitosissani miettinyt, että vähintään äänestäjille voisi virallistaa jonkinlaisen tasotestin ennen äänioikeuden saamista.

Lainaus
Merja
Persut voisivat itse sanoa itsensä irti sanasta natsi jos eivät sitä kannata...

Kalle
Miksi jonkun joukon pitäisi irtisanoa itsensä ulkopuolisen joukon käyttämistä pilkkasanoista?

Heidi
Kalle
natsi ei ole pilkkasana, jos se kuvaa heidän toimintaansa totuudenmukaisesti.

Lainaus
Riitta
”Suomi ennenkaikkea suomalaisia varten” sisältää jo itsessään rasistisen ja eriarvoistavan elementin, eikä siitä ole kuin hyppäys fasismiin.

Lainaus
Laura
Havaintoni on se, että perussuomaisten kannattaja on hyvin vihainen, eikä halua keskustella. Minusta ilmiö on mielenkiintoinen.

Erik
Vihaisia ja onnettomia - säälittäviä.

Lainaus
Janne
Nyr oltiin asian ytimessä. Pointti on ettei kaikki persut ole pahoja natseja, vaan normi ihmisiä jotka on aivopesty kuten mein fuher teki aikanaan

Lainaus
Taru
Natsithan kaappasivat vallan taannoin edellisen hallituksen aikaan ja silloin syntyi siniset, eivätkä niinsanotut ”tolkun” persut suinkaan lähteneet sinisten matkaan. Miten se on selitettävissä?
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.


K. Martel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 312
 • Liked: 578
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #34 : 15.05.2021, 01:07:43 »
Laitetaan nyt vaikka tähän perään, kun en löytänyt viime aikoina aktiivista yleistä mediakeskustelusäiettä (haulla saa näkyviin vain yhden sivullisen tuloksia ainakin Firefoxilla - miks?):

Aiemmin on Amppareissa tullut aika hyvin Suomen uutiset -julkaisun artikkeleita - siis listaamalla vain viimeisimmät uutiset - tekemällä erikseen haun löytyy tietysti paljon enemmän artikkeleita. Vaikuttaisi siltä, että näin kunnallisvaalien alla Suomen uutisten artikkeleita on näkynyt selvästi vähemmän. Kuitenkin Kepun läystäkkeistä löytyy Amppareiden uutislistalla kaikki lehmätanssijutut sun muut, samoin demareiden, Kansanuutisten jne. vastaavat.

Näistä pitäisi PS-puolueen tai heidän tukijoidensa tehdä laskelmia - amerikkalaiseen tyyliin - ja ilmoittaa mahdollinen poliittinen bias Otavan Amppareissa julkisuuteen. Mahdollisesti ensin kokeilla esittää nämä laskelmat Amppareiden suuntaan ilman mediahälyä, jos vaikka toimisi. Kiirekin on, kun vaalit ovat lähellä.

Noin muuten Cuckoomuksen Verkkouutisissa on varsinkin minua kiinnostavia ulkomaanuutisia paljon paremmin, joten luen huomattavasti useammin sitä. Ja vaikka Verkkouutisten artikkeleissa on suht. usein nuivaakin näkökulmaa - toisin kuin puolueen todellisessa toiminnassa - tarkoitan ylipäätään kiinnostavia artikkeleita maailman tapahtumista ja ilmiöistä. Tässä olisi todella paljon parantamisen varaa. Noilla saisi houkuteltua säännöllisiä lukijoita, kuten Cuckoomus juurikin tekee. (Ja tietysti naisäänestäjiä pitäisi houkutella vielä enemmänkin, eli naisia kiinnostavia life style jne. -juttuja - mutta en ole niissä ekspertti)

Turkkila? (en muista nickiä) Olen joskus ehdotellutkin näitä SU-uutisten kommenteissa...

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 636
 • Liked: 3000
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #35 : 15.05.2021, 14:05:20 »
^ Täysmädännäisen Otava-median konserniin kuuluvan Amppareiden epäämätön bias ja kymmeniä vuosia jatkuneet puhdistukset, ovat ilmeisesti jo nykyään sellaista muinaishistoriaa, että kukaan enää edes muista sitä.

Oikohan viimeisin esiin tullut kohu viitisen vuotta aikaa, kun puhdistivat MV-lehden ja "venäjän trollit" sivustaltaan. Sattumalta tuolloin lähti myös ripakopallinen klikkiotsikoiden miinustajia, sekä keltainen lehdistö alkoi menestymään sivustalla, jota monet käyttimät sen klikkiotsikoiden suodattamiseen pois. Mainittava tapaus olisi näiden suhteen myöskin tuo Muropaketin ja sen raunioista nouseeen IO-Techin tapaus

En kuitenkaan ole ollut kyseisen uutisholismisivustan käyttäjä, enkä mikään expertti tuota kommentoimaan. Mutta sen verran tiedän, että Orava-median ja Amppareiden bias niin ilmiselvä, että ongelma on todistamisen sijaan siinä, että miten se saadaan ihmisten tietoon.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 718
 • Liked: 42815
 • Ego sum Spartacus
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #36 : 20.05.2021, 16:47:42 »
Kepuloisten lehti julkaisee telaketjustalinistin houreita.

Lainaus
X

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon esiintyminen tiistai-iltana Ylen TV-tentissä on herättänyt jälkipuhetta, päällimmäisenä hänen ilmoituksensa jättää pormestariuden myötä puolueen puheenjohtajuus.

Valtio-opin yliopistotutkija Emilia Palonen ihmettelee asiaa.

"Sehän oli vitsi, loppukevennys! Ei hän ole oikeasti pääsemässä siihen tehtävään. Perussuomalaiset on Helsingissä pieni puolue ja totta kai he toivovat saavansa lisää kannatusta ja laittavat ehdolle parasta, mitä on", Palonen sanoo MT:lle.

Hän ei usko, että äänestäjät lähtisivät kuitenkaan vitsiin mukaan ja äänestämään Halla-ahosta pormestaria, jotta puolueen puheenjohtaja saataisiin vaihtumaan.

X

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1406299

https://www.tiedonantaja.fi/keywords/emilia-palonen

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 718
 • Liked: 42815
 • Ego sum Spartacus
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #37 : 09.06.2021, 18:39:20 »
Lainaus

Analyysi perussuomalaisuudesta kertoo epäluuloisten ja empatiakyvyttömien ihmisten kovien arvojen puolueesta

KAI HIRVASNORO9.6.2021 16.54

KOTIMAA

Pelko ja viha oli Pelle Miljoonan alkuaikojen hittejä. Uuden kirjan perusteella perussuomalaisuuden ytimen voi tiivistää noihin kahteen sanaan.
Mitä perussuomalaiset oikeasti ajattelevat ja millaisia ovat heidän arvonsa? Jussi Marttinen hakee vastausta insinöörin tarkkuudella käymällä läpi kymmeniä asennetutkimuksia juuri ilmestyneessä kirjassa Mikä perussuomalaisia vaivaa?

Ote ei ole täysin tuomitseva. Hän esittää keinoja, joilla poliittisia kuplia voisi hillitä ja antaa yritysmaailman johtamisoppeja seuraten neuvoja perussuomalaisten kohtaamiseen.

Perussuomalaisiin liittyvät stereotypiat ovat totta. Puolue on miehinen ja sitä kannattavilla on huono koulutus- ja huono tulotaso. Marttinen kysyy, mikä matalasti koulutettuja vetää puolueeseen päin. Perussuomalaiset ei ole mitenkään profiloitunut poliittisena toimijana, joka parantaisi kouluttamattomien asemaa yhteiskunnassa tai ajaisi selvästi heidän etujaan.

Puolueessa on myös se ristiriita, että sillä on vankka kannatus työttömien ja duunarien keskuudessa, mutta samaan aikaan aikaisempiin vuosiin verrattuna kovempi talouspolitiikka sekä nihkeämpi suhtautuminen työttömiin ja julkisiin palveluihin.

Marttisen mukaan perussuomalaisten kannattajat näyttävätkin poikkeavan eturyhmäajattelusta äänestämällä omia etujaan vastaan.

X

Perussuomalaisten mediakriittisyys koskee niin sanottua valtamediaa. Puolueen jäsenistön mielestä valemedia MV-lehti oli taannoisessa kyselyssä luotettavampi kuin Ilta-Sanomat ja suunnilleen yhtä luotettava kuin Helsingin Sanomat.

Perussuomalaisten kriittisyys menee niin pitkälle, että he ovat tyytymättömimpiä myös Alkoon. Horoskooppeihin uskovia oli kuitenkin perussuomalaisten kannattajissa muihin puolueisiin verrattuna eniten,

X

Perussuomalaisten kannattajat pelkäävät kyselyjen mukaan poliittisista ryhmistä eniten tulevaisuutta ja näkevät siinä paljon uhkakuvia. Heistä muodostuva kuva on Marttisen mielestä kaikilta osin kuin oppikirjaesimerkki siitä, minkälaiset ihmiset ovat kaikkein muutosvastaisimpia.

Epäluulon lisäksi esille nousee tietynlainen voimattomuuden tunne.

”Perussuomalaiset vaikuttavat hyötyvän kannattajiensa suuttumuksesta, joten sitä ei kannata turhaan hillitä.

X

Miksi nämä epävarmat ja jotenkin kaunaiset ihmiset valitsevat perussuomalaiset?

X

Perussuomalaisten aatepohja on kansallismielisyys, mutta muihin väestöryhmiin verrattuna puolueen kannattajat eivät ole erityisen kansallismielisiä. Perussuomalaisille kansallismielisyys ei ole suomalaisten keskinäistä yhteishenkeä, vaan etnisyyden, syntymämaan ja kielen korostamista.

EVAn keväällä 2020 tekemässä tutkimuksessa perussuomalaiset olivat kaikkein vähiten ylpeitä suomalaisuudesta.

Venäjään ja Vladimir Putinin pyrkimyksiin perussuomalaiset suhtautuvat sen sijaan myönteisimmin.

X

Hän kysyy, ”mistä perussuomalaisten välinpitämättömyys tai pahimmillaan suoranainen viha muita ihmisiä kohtaan sitten johtuu?”

Syy voi olla se, että huomattava osa perussuomalaisista näyttää jakavan ihmiskäsityksen, jonka mukaan ihmisarvo määräytyy yksilön instrumentaalisen eli välineellisen arvon perusteella.

X

”Jokin muita ihmisiä syrjivässä, ympäristöä tuhoavassa ja usein itsellekin haitallisessa politiikassa vetää ihmisiä puoleensa. Sen taustalla on selvästi empatian puutetta, itsekkyyttä ja katkeruutta. Ihmisten tulevaisuuden toivo ja ymmärrys väistyvät, eikä niistä jakseta enää pitää kiinni. Maailmaa aletaan käsitellä negatiivisen kautta.”

”Vaikka pitäisi perussuomalaisten ajamaa politiikkaa hyvänä, tuskin voi olla eri mieltä siitä, että perussuomalaisten käytöksessä ja ajatusmaailmassa näkyy monia epäterveitä piirteitä.”

Jussi Marttinen: Mikä perussuomalaisia vaivaa? 304 sivua, Vastapaino.


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4527064-analyysi-perussuomalaisuudesta-kertoo-epaluuloisten-ja-empatiakyvyttomien-ihmisten-kovien-arvojen-puolueesta

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 546
 • Liked: 15449
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #38 : 09.06.2021, 19:01:03 »
Mihin puolueeseen "tietokirjan" väitteet sopisivat parhaiten? Perussuomalaisiin, Vasemmistoliittoon vai Virheisiin?

Lainaus
Pelko ja viha. Puolueen ytimen voi tiivistää noihin kahteen sanaan.

Puolueeseen liittyvät stereotypiat ovat totta. Puolue on miehinen ja sitä kannattavilla on huono koulutus- ja huono tulotaso.

Puolueen kannattajat näyttävätkin poikkeavan eturyhmäajattelusta äänestämällä omia etujaan vastaan.

Puolueen kannattajat pelkäävät kyselyjen mukaan poliittisista ryhmistä eniten tulevaisuutta ja näkevät siinä paljon uhkakuvia.

Puolue vaikuttaa hyötyvän kannattajiensa suuttumuksesta, joten sitä ei kannata turhaan hillitä.

Miksi nämä epävarmat ja jotenkin kaunaiset ihmiset valitsevat puolueen?

EVAn keväällä 2020 tekemässä tutkimuksessa puolueen kannattajat olivat kaikkein vähiten ylpeitä suomalaisuudesta.

Venäjään ja Vladimir Putinin pyrkimyksiin puolueen jäsenet suhtautuvat sen sijaan myönteisimmin.

”Mistä puolueen kannattajien välinpitämättömyys tai pahimmillaan suoranainen viha muita ihmisiä kohtaan sitten johtuu?”

Syy voi olla se, että huomattava osa puolueen kannattajista näyttää jakavan ihmiskäsityksen, jonka mukaan ihmisarvo määräytyy yksilön instrumentaalisen eli välineellisen arvon perusteella.

”Jokin muita ihmisiä syrjivässä, ympäristöä tuhoavassa ja usein itsellekin haitallisessa politiikassa vetää ihmisiä puoleensa. Sen taustalla on selvästi empatian puutetta, itsekkyyttä ja katkeruutta”

”Vaikka pitäisi puolueen ajamaa politiikkaa hyvänä, tuskin voi olla eri mieltä siitä, että puolueen jäsenien käytöksessä ja ajatusmaailmassa näkyy monia epäterveitä piirteitä.”
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

K. Martel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 312
 • Liked: 578
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #39 : 09.06.2021, 19:16:58 »
Lainaus
Puolueen jäsenistön mielestä valemedia MV-lehti oli taannoisessa kyselyssä luotettavampi kuin Ilta-Sanomat ja suunnilleen yhtä luotettava kuin Helsingin Sanomat.

Mielestäni MV-lehden luotettavuus ja taso on laskenut Hesarin alapuolelle, mutta ehkä pysynyt vielä MTV3:n verkkouutisten yläpuolella - ja onhan sekin jotain, kai.

Noin muuten, jotain on puolueessa tehty oikein, kun kommunistit ja muu vihervasemmisto ovat kiukkuisia. Huolissaan kannattaa olla, jos heidän rähjäämisensä vähenee. Soini ei ahneuksissaan tätä indikaattoria kyennyt tai halunnut huomioida.

Soinista: kun hän oli päässyt jakamaan raatoa poliittisen establishmentin kanssa, hän unohti oman heimonsa suojaamisen. Kun tästä huomautettiin, hän raadonsyöjien tapaan vastasi rähisemällä. Loppu on poliittisen komedian historiaa.

Edit: Luultavasti syynä vähäiseen ylpeyteen on se alennustila, johon maamme on ajettu paitsi lietsomalla kehitysmaalaisten määrän eksponentiaalista ja väestönvaihtoon johtavaa kasvua Suomessa - ja myös muualla läntisessä Euroopassa - niin myös liittovaltiokehitys, joka tekee tämän kehityksen (pun) hillitsemisen mahdottomaksi. Pysäyttäähän sitä ei enää voi, johtuen kehitysmaalaisten syntyvyydestä - ainakaan ilman aivan poikkeuksellisia toimia - mutta tuossa käytinkin sanaa "hillitseminen".

Edit: lisätty sana "määrän"
« Viimeksi muokattu: 09.06.2021, 20:24:55 kirjoittanut K. Martel »

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 350
 • Liked: 13985
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #40 : 09.06.2021, 19:17:30 »
Minusta persut ovat viisaita, kun eivät löydä suomalaisuudesta juuri ylpeyden aihetta, toisin kuin muut puolueet. Tämä on kypsää nationalismia. En tiedä mitä muut puolueet oikein näkevät suomalaisissa tai Suomessa valtiona? Minä näen ennen kaikkea läpeensä korruptoitunutta paskaa, jumalattomuutta sekä liberaalia unelmahattaraa ym. naiivia lässynläätä.

Suomalaiset ovat valtaosiltaan mädätettyä lammaskansaa, joka passiivisena toljottaa ja edesauttaa omaa tuhoaan. Ainoastaan persut ymmärtävät kuinka onnetonta sakkia me oikeasti olemme.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 546
 • Liked: 15449
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #41 : 09.06.2021, 19:56:41 »
Jussi Marttinen hakee vastausta insinöörin tarkkuudella
---

EVAn keväällä 2020 tekemässä tutkimuksessa perussuomalaiset olivat kaikkein vähiten ylpeitä suomalaisuudesta.
Venäjään ja Vladimir Putinin pyrkimyksiin perussuomalaiset suhtautuvat sen sijaan myönteisimmin
Linkkiä viitattuun tutkimukseen artikkelissa ei tietenkään ole. Ei noita nyt niin montaa ole etteikö hakuehdolla - kevät 2020 - löytyisi.

EVAn arvo- ja asennetutkimukset

9.3.2020 julkaistu ASKEL OIKEALLE voisi olla se mihin "tietokirjailija" viittaa. Arvatkaa monta kertaa tuossa esiintyvät sanat "Putin" tai "Venäjä"? Ei yhtään. Eikä käsitettä "suomalaisuus", joten viittaa varmaan johonkin toiseen tutkimukseen...

Eikun ans kun mä arvaan. Tyyppi viittaa EU-asenne tutkimukseen, jossa PS kannattajat vastasivat kysymykseen - Miten suhtautuu nykyisin maamme EU-jäsenyyteen? - kielteisesti (55%).

Onneksi tyyppi ei ole insinööri vaan tulipunaisia satuja suoltava kirjailia :) EVA ei siis kysynyt "suomalaisuudesta" eikä suhteesta "Putiniin" vaan kommari on vetänyt moiset johtopäätökset täysin omasta rastastaan. Kuten olettaa sopi.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 849
 • Liked: 8285
 • Apulaisoikeusgangsteri.
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #42 : 09.06.2021, 21:56:33 »
Kansanuutisten jutut ovat nyt mitä ovat.. Kirjan on kustantanut vastapaino.. Sekin kertoo jotain. Mikäs tyyppi toi Marttinen nyt on? Joku kai hirvasnoron kaveri vai? Eiköhän  kansanuutissa Kirjoita persuja mollaavia artikkeleita vielä useita. Ai niin nyt on vissiin taas jotkut vaalit, sekin laittaa kirjoittelun vauhtia.

Ovatko vasemmistolaiset sitten kovin empaattisia? Jos asia on niin, miksi puolue ei ole suurempi? On toki tottakai kiva kannattaa kaikkea kivaa, kunhan ei tarvi itse maksaa.
« Viimeksi muokattu: 09.06.2021, 22:33:40 kirjoittanut Mäyräkoira »
Halonen ei ollut huono presidentti, vaan paha presidentti. Hän oli tarkoituksellisesti paha, ja siinä mitä hän tarkoituksellisesti teki, hän oli varsin hyvä.

-PPT-

Suurkiitos Johanna Tukiainen!! 👍

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 636
 • Liked: 3000
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #43 : 11.06.2021, 20:34:43 »
Tänään satuin näkemään Ilkka-Pohjalaisen ilmaisjaetun vaalinumeron. Seitsemän puolueen vaalilistat löytyivät, toki maksettuina, sekä samoin löytyi aukealta erilliset uutiset seitsemän puolueen linjoista ja aatteista. Moni varmaan arvaakin, että Perussuomalaisilta löytyi vain parin yksittäisen ehdokkaan maksettu mainos.

Ottamatta kantaa siihen miksi näin, niin olisihan sellainen perustavanlaatuinen journalistinen etiikka aivan liikaa, että ilmaisjaellussa vaalinumerossa uutisoitaisiin kaikista puolueista. Noh, Pohojanmaalla on sanonta, että Ilkka pilkkaa ja Vaasa valehteloo, niin mitäpä voi odottaa näiden yhdistelmältä.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2021, 22:44:54 kirjoittanut Murkula »
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 818
 • Liked: 130001
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #44 : 12.06.2021, 14:18:03 »
Voisi luulla parodiaksi, yleisönosastokirjeeksi tai niiden yhdistelmäksi, mutta on ihan oikea toimittajan poliittinen analyysi.

Lainaus
Suomi takaisin – homot kaappiin ja pelkäämään

KAI HIRVASNORO

Sunnuntaina puoleen yöhön mennessä selviää, ottavatko perussuomalaiset tunnuslauseensa mukaan Suomen takaisin. Puolue, jonka sietämätön englanninkielinen nimi on True Finns, tosi suomalaiset, on lainannut sen niin kuin kaiken muunkin ulkomaisilta oikeistopopulisteilta.

Mitä ”Suomi takaisin” tarkoittaa? Perussuomalaiset eivät sitä kerro, koska se ei tarkoita yhtään mitään. Tunnuslause on linjassa puolueen politiikan kanssa. Sekään ei tarkoita mitään. Kunhan ollaan yksin kaikkia vastaan joka asiassa.

[...]

Perussuomalaiset ovat kristillisdemokraattien ohella sairaalloisen kiinnostuneita siitä, mitä ihmiset tekevät makuuhuoneissaan. Pride-festivaalit ja kaikki muu seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajaminen on heille punainen vaate.

Kun perussuomalaiset saavat Suomen takaisin, kaikille vähemmistöille tulee tukalat paikat. Homoseksuaalisten tekojen kriminalisointi poistettiin rikoslaista vuonna 1971, mutta samassa yhteydessä asetettu kehotuskielto vasta 1999.

”Suomi takaisin” ajaa homot ja muut seksuaaliset vähemmistöt takaisin kaappiin. Kumppania joudutaan taas etsimään salaa hämärissä puistoissa ja kusiputkissa yön pimeinä tunteita. Häpeä tekee paluun.

Ruoka on perussuomalaisille identiteettikysymys. Liha on ainoa sallittu ja kaikki siitä poikkeava punavihreää mädätystä. Seinäjokelainen persuvaltuutettu sai vaalikauden viime töinään valtuuston estämään vegaaniruuan tarjoamisen koululaisille. Lämpimän lounaan sijaan he joutuvat syömään eväitä.

Ovatko perussuomalaiset ottaneet huomioon, että he saattavat saada takaisin sen Suomen, jossa vegaani- tai ainakin kasvisruoka oli normi ja liha poikkeus? 1970-luvulla kansa- ja peruskoulussa kouluruoka oli usein puuroja, mehukeittoja ja näkkileipää. Tai kesäkeittoa, jossa on erilaisia kasviksia eikä muruakaan lihaa.

Takaisin otetussa Suomessa nainen palaa nyrkin ja hellan väliin. Suomessa raiskaus avioliitossa kriminalisoitiin vasta vuonna 1994. Perussuomalaiset, ainakin jotkut, tietävät kuitenkin paremmin. Kankaanpään perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teuvo Roskala oli vielä vuonna 2018 sitä mieltä, että avioliitossa ei voi olla raiskausta vaan kyse on perheen sisäisestä asiasta.

[...]

Viimeisen vaaliviikon alkaessa perussuomalaiset julkaisi rasistisen ulkomainoksen, jossa väitetään maahanmuuttajilla olevan ohituskaista Helsingin vuokra-asuntoihin. Mainos poistettiin maanantaina, koska se levitti virheellistä tietoa.

Kun Suomi on otettu takaisin, tällaisia virheitä ei korjata. Jussi Halla-ahon mielestä vaalimainosten ei tarvitse olla kirjaimellisesti totta.

Ennen suvakkimädättäjien aikaa Suomi harjoitti institutionaalista rasismia muun muassa saamelaisia ja romaneja kohtaan. Kun suvakeista päästään, kuten moni uhosi maanantaina Twitterissä, rasismi on taas normaalia ja siitä poikkeaminen epäilyttävää ja ehkä rikollistakin.

Politiikan toimittaja
Kansan Uutiset 12.6.2021

Kummasti tuo vanha epävirallinen True Finns -nimitys ponnahtaa esiin aina vaalien alla. Perussuomalaisten englanninkielinen nimi on ollut jo kymmenen vuotta The Finns.

Lainaus käyttäjältä: Kai Hirvasnoro, Kansan Uutiset
Liha on ainoa sallittu ja kaikki siitä poikkeava punavihreää mädätystä.

No, nyt alkaa olla kunnon meininkiä. Kuolema mädättäville sekasyöjille! Mihin voi ilmoittautua?

Lainaus käyttäjältä: Kai Hirvasnoro, Kansan Uutiset
Seinäjokelainen persuvaltuutettu sai vaalikauden viime töinään valtuuston estämään vegaaniruuan tarjoamisen koululaisille. Lämpimän lounaan sijaan he joutuvat syömään eväitä.

Tuo Seinäjoen vegaaniruokavääntö oli muuten aihe, josta puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa aivan erikseen kovisteltiin (Linda Pelkonen) hänen Ylen puheenjohtajatentissään, että tällaista turhanpäiväistä kokouspalkkioiden paisuttamistako se perussuomalaisten politiikka tulee olemaan kaikissa kunnissa.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2021, 14:23:24 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5399
 • to the maximam!
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #45 : 12.06.2021, 14:42:05 »
^ Suomi on täynnä tällaisia toimittelijoita varsinkin paikallistasolla. Jos tuonkin pellen ÄO korreloisi sen pituuteen niin se ylettäisi nuolemaan mäkäräisen p*rsettä polvistumatta.

Se muuten onnistui kuvailemaan sen Suomen, mihin noiden hehkuttama muslimien invaasio johtaa. Pitääkö noin tyhmäksi kouluttautua jossain?
O tempora, o mores!

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 898
 • Liked: 3752
 • Maanantaikappale
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #46 : 13.06.2021, 10:31:58 »
^^ Viisi kommenttia ko juttuun, ja kaikki aikamoista 'vihapuhetta'  ;D   Mahtanee KU:n toimituksessa vee niin kuin ketuttaa, ja huolella.. jessus että on tarpeeton aviisi.
"Beneath the thin veneer of life lies excruciating pain and untold suffering"

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 350
 • Liked: 13985
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #47 : 13.06.2021, 10:47:11 »
Kunpa persut oikeasti olisikin yhtä kunnollinen puolue kuin Hirvasnoro visioi! Todellisuus on paljon laimeampi ja tynkkysläisempi.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38025
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #48 : 13.06.2021, 10:54:47 »
Kummasti tuo vanha epävirallinen True Finns -nimitys ponnahtaa esiin aina vaalien alla. Perussuomalaisten englanninkielinen nimi on ollut jo kymmenen vuotta The Finns.

Ilmeisesti suomalaiset journalistit ja erityisesti nk. oikeamieliset pelkäävät että elleivät he vedä tätä manööveriä heidän aatteensa lujuutta epäillään. Pitää siis ylläpitää tietoa joka on niin vanhaa ja perustuu niin epäviralliseen nimitykseen että sitä ei oikeasti voi pitää kuin valheena ihmisiltä joiden olemassaolon tarkoituksen pitäisi olla faktojen lukijoilleen välittäminen. Nämä tahot ovat myös erittäin innokkaita välittämään tarjoamansa avaimenreikäperspektiivin kautta tuota termiä ulkomaalaisille kavereilleen joiden mahdollisuus tutustua suomalaiseen politiikkaan on kielimuurin takia varsin puutteellinen.

Yhtä hyvin voisin väittää että Vasemmistoliiton englanninkielinen nimi on "The Communist Party." En kuitenkaan sorru noin alhaisiin temppuihin vieraskielisten kavereideni tai muidenkaan kyselijöiden kanssa, vaan jos kysymyksiä tulee, yritän olla rehellinen ja nyansoitunut ja antaa kuulijan itse hahmottaa millaiset puoluepoliittiset asetelmat Suomessa vallitsevat, inhokkienikin osalta. Tällainen lähestymistapa tuntuu olevan varsinkin vasemmistolaisissa toimittajapiireissä suoranainen synti.
« Viimeksi muokattu: 13.06.2021, 10:58:59 kirjoittanut foobar »
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 924
 • Liked: 6899
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #49 : 13.06.2021, 11:39:30 »
^^ Viisi kommenttia ko juttuun, ja kaikki aikamoista 'vihapuhetta'  ;D   Mahtanee KU:n toimituksessa vee niin kuin ketuttaa, ja huolella.. jessus että on tarpeeton aviisi.

Tais ketuttaa sen verran että kommentointi meni kiinni :)

En pidä PS:n laiskuudesta YLE ja raja-asioissa tällä hetkellä. EU-, Eduskunta- ja Kuntavaaleissa on turha odottaa mun ääntä.

Mutta Hallis on puolueen toilailuista huolimatta ollut uskollinen asialle. Siksi ääni on 5!

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 305
 • Liked: 8936
 • Dirty white boy
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #50 : 13.06.2021, 13:48:57 »

Lainaus käyttäjältä: Kai Hirvasnoro, Kansan Uutiset
Liha on ainoa sallittu ja kaikki siitä poikkeava punavihreää mädätystä.

No, nyt alkaa olla kunnon meininkiä. Kuolema mädättäville sekasyöjille! Mihin voi ilmoittautua?

Puolueen varapuheenjohtaja Riikka Purra on ollut kasvissyöjä parikymmentä vuotta. Harmi, ettei KU viitsi kertoa asiaa lukijoille tai edes PS:lle, niin voisivat potkia kyseisen mädättäjän pois puolueesta. No, ehkäpä KU mainitsee sen seuraavassa vastuullista journalismia toteuttavassa julkaisuissaan, niin saadaan asia pois päiväjärjestyksestä.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 860
 • Liked: 5378
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #51 : 14.06.2021, 05:55:05 »
Lainaus

Analyysi perussuomalaisuudesta kertoo epäluuloisten ja empatiakyvyttömien ihmisten kovien arvojen puolueesta

KAI HIRVASNORO9.6.2021 16.54

KOTIMAAPerussuomalaisiin liittyvät stereotypiat ovat totta. Puolue on miehinen ja sitä kannattavilla on huono koulutus- ja huono tulotaso. Marttinen kysyy, mikä matalasti koulutettuja vetää puolueeseen päin. Perussuomalaiset ei ole mitenkään profiloitunut poliittisena toimijana, joka parantaisi kouluttamattomien asemaa yhteiskunnassa tai ajaisi selvästi heidän etujaan.

Puolueessa on myös se ristiriita, että sillä on vankka kannatus työttömien ja duunarien keskuudessa, mutta samaan aikaan aikaisempiin vuosiin verrattuna kovempi talouspolitiikka sekä nihkeämpi suhtautuminen työttömiin ja julkisiin palveluihin.

Marttisen mukaan perussuomalaisten kannattajat näyttävätkin poikkeavan eturyhmäajattelusta äänestämällä omia etujaan vastaan.

X


Miksi nämä epävarmat ja jotenkin kaunaiset ihmiset valitsevat perussuomalaiset?


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4527064-analyysi-perussuomalaisuudesta-kertoo-epaluuloisten-ja-empatiakyvyttomien-ihmisten-kovien-arvojen-puolueesta

Artikkeli oli melkoisen harhaanjohtava, ilmeisesti insinöörintarkkuus ei riittänyt analysoimaan PS:n ehdokkaiden koulutustaustaa. En tiedä miten tuo koulutustausta pitää nykyisin paikkansa verrattuan esim. Halmeen aikoihin, mutta voisi kuvitella kannatusmäärästä että ainakin kannattajaporukka on keskiluokkaistunut.

Parempaa ja oikeaa dataa omaava toki korjatkoon näkemykseni. Paljon oli tuossa artikkelissa muutakin pielessä, mutta tuo PS:n äänestäjien koulutustausta näin vuonna 2021 jäi mietityttämään. Ainakin PK-seudulla sen äänestäjäkunnan voisi kuvitella olevan enemmän keskiluokkaisempaa?

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 769
 • Liked: 3785
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #52 : 05.07.2021, 10:06:28 »
Ei ole Kansan Uutisten mukaan perussuomalaisten junttileiman aika ohi ainakaan insinöörin tarkkuudella kirjoittavan Jussi Marttisen mukaan, mutta on muitakin tutkimuksia:

Olisiko Perussuomalaisten junttileiman aika ohi?

Yliopistotutkinnon suorittaneista äänesti perussuomalaisia 10 %, demareita 11 %, vasemmistoliittoa 8 %.

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista perussuomalaisia 18 %, demareita 14 %, vasemmistoliittoa 7 %.


Lähde: Eduskuntavaalitutkimus 2019, sivu 267.

Kari Hirvasnoron hienosti otsikoima uutinen Marttisen kirjasta on pysynyt viikon luetuimpien listalla jo kohta kuukauden:

Lainaus
Analyysi perussuomalaisuudesta kertoo epäluuloisten ja empatiakyvyttömien ihmisten kovien arvojen puolueesta

Kansan Uutiset 9.6.2021

Suosittujen juttujen lista osoittaa, että persut on KU:n lukijoiden suurin kiinnostuksen kohde vuodesta toiseen. Marttisen kokoamat tutkimukset valitettavasti ovat enimmäkseen  asenteellista puutaheinää. Satunnainen tutustuminen osoittaa, että niissä vahvin puoli ei ole tutkimusmetodi, vaan tutkijan persuviha, eli tulokset ovat jo etukäteen tiedossa.

EDIT. Linkki korjattu

« Viimeksi muokattu: 05.07.2021, 12:24:02 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
I was at Re'im.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 818
 • Liked: 130001
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #53 : 15.08.2021, 11:01:08 »
Lainaus
Erkki Tuomioja pohtii kirjassaan ihmiskunnan selviytymisen ehdoja

Erkki Tuomiojan uuden kirjan Tulevaisuuden varjossa kannessa Atlas-titaani kantaa harteillaan maapalloa.

Kansikuva on hätkähdyttävä. Kun kuvan maapalloa katsoo tarkemmin, se onkin suunnaton korona-virus. Sitten sen pinnalta erottuu pari ydinpommin räjäytyksistä tuttua sienikuvioa, valtavia kuumuutta ja tuhoa symbolisoivia tulen lieskoja ja elektromagneettisuutta symbolisoivat ristikkäiset ellipsit.

En käy arvailemaan, onko kannen kuvittaja Timo Numminen ideoinut kannen luettuaan ensin kirjan käsikirjoituksen, vai onko kannen kuva-aiheen idea kirjan kirjoittajan. Kansikuva kertoo joka tapauksessa melkein kaiken kirjan sisällöstä ja sen tarkoituksesta. Kirjan tittelin alaotsikko on: ”Selviääkö ihmiskunta?” Sitä kirja pohdiskelee. Ajankohtaisin haaste on Covid-19-viruksen aiheuttama pandemia. Jo vanhempia haasteita ovat ydinaseiden ihmiskunnan olemassaololle muodostama uhka, saastumisen ja luonnon biodiversiteetin tuhoutumisen aiheuttama uhka sekä maapallon ilmaston lämpeneminen ja kaikki siitä johtuvat erittäin ei-toivottavat seuraukset.

[...]

Tuomioja on ollut pitkään kansanedustaja ja on myös moninkertainen ministeri. Joku saattaa tämän vuoksi nähdä kirjassa poliittisen testamentin piirteitä. Suomalaiseen demokratiaan kohdistuvan uhan ja haasteen Tuomioja paikantaa täsmällisesti. Se on monissa erilaisissa muodoissa maailmalla nykyisin elävä nationalismi, jonka muoto Suomessa puolueena on perustussuomalaiset. Tuomiojan vahva suositus on, että sen kanssa ei tule koskaan asettua hallitusyhteistyöhön.

Erkki Tuomioja: Tulevaisuuden varjossa. Tammi 276 s.
Kansan Uutiset 15.8.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 548
 • Liked: 6428
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #54 : 15.08.2021, 22:47:26 »
Alkaa itsellä tässä valtamedian jo vuosia jatkuneesta PS:n mustamaalaus- ja loanheittokampanjassa hiljalleen mennä kuppi nurin. Viikonlopun puoluekokouksessa sekä Putkonen että Luukkanen yrittivät tarjota median edustajille jälleen kerran sovinnon kättä uuden aikakauden ja puheenjohtajan myötä, mutta uutisoinnista päätellen suhteita ei edelleenkään ole mitään aikomusta parantaa median puolelta. PS:n pitäisi julistaa avoin sota valtamediaa vastaan ja pyrkiä iskemään sinne, missä tuntuu kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Joku täällä jo aiemmin ehdotti kokopäiväisen lakimiehen palkkaamista mediaa vastaan nostettavia kunnianloukkaussyytteitä varten. Pidän tätä hyvänä ajatuksena. Lisäksi puolueelle voitaisiin palkata joukko viestinnän ammattilaisia miettimään sitä, miten puolue voisi käydä vastahyökkäykseen median jatkuvaa lokakampanjointia vastaan.
« Viimeksi muokattu: 15.08.2021, 22:51:45 kirjoittanut Nuiva kansalainen »
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 512
 • Liked: 65731
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #55 : 15.08.2021, 23:11:15 »
Lainaus
Erkki Tuomioja pohtii kirjassaan ihmiskunnan selviytymisen ehdoja

[...]
Tuomioja on ollut pitkään kansanedustaja ja on myös moninkertainen ministeri. Joku saattaa tämän vuoksi nähdä kirjassa poliittisen testamentin piirteitä. Suomalaiseen demokratiaan kohdistuvan uhan ja haasteen Tuomioja paikantaa täsmällisesti. Se on monissa erilaisissa muodoissa maailmalla nykyisin elävä nationalismi, jonka muoto Suomessa puolueena on perustussuomalaiset. Tuomiojan vahva suositus on, että sen kanssa ei tule koskaan asettua hallitusyhteistyöhön.

Erkki Tuomioja: Tulevaisuuden varjossa. Tammi 276 s.
Kansan Uutiset 15.8.2021

Tuomioja kehtaa ratsastaa demokratian rattailla- ja samaan aikaan vetää itse mattoa demokratian alta hartiavoimin. Olen aiemminkin luonnehtinut kyseistä natkua palstalla melko ronskeinkin sanankääntein, mutta tämän ikuisesti vallankammareissa lontineen käsitys demokratiasta- yltää ainoastaan sosialismilta tuoksuvan tunkion ahdasmieliseen piiriin, jossa ihmisen tehtävä on yltäkylläistää itsensä sosialismin mädässä vellissä.

Koko ikänsä vallan kammareissa sosialismissaan velloneen- itsensä muiden yläpuolelle toistuvasti ylentäneellä wanhalla änkyrällä ei enää edes hölsky. Nuppi tuntuu olevan täynnänsä sitä ihteään. Mikä onnettomuus maallemme ovatkaan olleet nämä ammattisosialistit.

:Lihavointi Roopen
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 455
 • Liked: 3377
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #56 : 16.08.2021, 22:45:00 »
Lainaus
Erkki Tuomioja pohtii kirjassaan ihmiskunnan selviytymisen ehdoja

[...]
Tuomioja on ollut pitkään kansanedustaja ja on myös moninkertainen ministeri. Joku saattaa tämän vuoksi nähdä kirjassa poliittisen testamentin piirteitä. Suomalaiseen demokratiaan kohdistuvan uhan ja haasteen Tuomioja paikantaa täsmällisesti. Se on monissa erilaisissa muodoissa maailmalla nykyisin elävä nationalismi, jonka muoto Suomessa puolueena on perustussuomalaiset. Tuomiojan vahva suositus on, että sen kanssa ei tule koskaan asettua hallitusyhteistyöhön.

Erkki Tuomioja: Tulevaisuuden varjossa. Tammi 276 s.
Kansan Uutiset 15.8.2021

Tuomioja kehtaa ratsastaa demokratian rattailla- ja samaan aikaan vetää itse mattoa demokratian alta hartiavoimin. Olen aiemminkin luonnehtinut kyseistä natkua palstalla melko ronskeinkin sanankääntein, mutta tämän ikuisesti vallankammareissa lontineen käsitys demokratiasta- yltää ainoastaan sosialismilta tuoksuvan tunkion ahdasmieliseen piiriin, jossa ihmisen tehtävä on yltäkylläistää itsensä sosialismin mädässä vellissä.

Koko ikänsä vallan kammareissa sosialismissaan velloneen- itsensä muiden yläpuolelle toistuvasti ylentäneellä wanhalla änkyrällä ei enää edes hölsky. Nuppi tuntuu olevan täynnänsä sitä ihteään. Mikä onnettomuus maallemme ovatkaan olleet nämä ammattisosialistit.

:Lihavointi Roopen
Mikähän mahtaa olla Tuomiojan määritelmä "Demokratialle"? Minusta se vaikuttaisi olevan "Suomen hallituksen nykyisen poliittisten puolueiden ja päätösten pysyminen hallituksessa. Kaikkiin Suomea hyödyttäviin poliittisiin muutoksiin suhtaudutaan erittäin kielteisesti."

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 509
 • Liked: 2028
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #57 : 30.09.2021, 00:44:05 »
YLE:
Lainaus
Markku Jokisipilän uutuuskirja perussuomalaisista syyttää mediaa ja yliopistoväkeä puolueen inhoamisesta ja ideologian vääristelystä

Uutuuskirja "Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla" on ensimmäinen kattava teos, joka pureutuu perussuomalaisten ideologiaan ja suosion syihin. Kirjan kirjoittaja pelkää leimaantumista persujen äänitorveksi.

Yrjö Hjelt
30.9. 00:01

Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sanoo miettineensä pitkään, uskaltaako kirjoittaa kirjan perussuomalaisista.

– Akateemisen tutkimuksen valtavirta suhtautuu puolueeseen negatiivisesti, ja tutkijan näkökulmasta tähän liittyy tietty maineriski, Jokisipilä muotoilee.

Jokisipilän uutuuskirja Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla (Otava) on ensimmäinen kattava teos, jossa kerrotaan puolueen koko tarina, mistä sen suosio johtuu ja mistä perussuomalainen aatemaailma kumpuaa.

Kirjassa Jokisipilä pohtii sivutolkulla sitä, miten yliopistoväki ja media suhtautuvat perussuomalaisiin täysin eri tavalla kuin muihin puolueisiin.

"Perussuomalaisista esitetään valtamediassakin väitteitä, jotka muiden puolueiden tapauksessa mitä todennäköisimmin johtaisivat oikeustoimiin.", Jokisipilä kirjoittaa kirjassaan.

Pelkona leimautuminen persuksi

Markku Jokisipilän mukaan suhteessa perussuomalaisiin akateeminen väki ja valtamedia ovat valinneet puolensa.

"Mediallekin tekee juuri perussuomalaisten tapauksessa tiukkaa pysytellä poissa puoluepolitiikan kentältä ja olla neuvomatta yleisöään siitä, kenelle luottamuksensa äänestyskopissa kannattaa antaa."

Jokisipilä sanoo, että media ja akateemiset tutkijat suhtautuvat perussuomalaisiin täysin eri tavalla kuin muihin puolueisiin. Esimerkiksi syytökset puolueen rasismista Jussi Halla-ahon saamien tuomioiden johdosta ovat saaneet mediassa kohtuutonta huomiota.

– Tällaista suhteellisuudentajua kaivattaisiin, koska esimerkiksi Halla-ahohan sai 50 päiväsakkoa kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja uskonrauhan rikkomisesta. Meillä on kilpailevien eduskuntaryhmien riveissä ihmisiä, jotka ovat saaneet ehdollisia vankeustuomioita eli syyllistyneet vakavampiin rikoksiin.

Markku Jokisipilä sanoo, että Suomen yliopistomaailmasta on turha etsiä meritoitunutta tutkijaa, joka sympatisoisi perussuomalaisia.

"Vaikka asiasta ei tutkijoiden keskuudessa kyselyjä ole tehtykään, pitänee suuri osa suomalaistutkijoita perussuomalaisia äärioikeistolaisena liikkeenä."

...

Kirjailija pani itsensä likoon

Markku Jokisipilän kirja ei ole perinteiseen tapaaan kirjoitettu tutkimus politiikasta.

Kirjassa Jokisipilä laittaa itsensä peliin – kertoo omista tuntemuksistaan, ihmettelee tutkijakollegoidensa persuvihaa ja valottaa haastattelujen taustoja.

Hän kertoo vierailuistaan tv-studioissa ja puoluekokouksissa, on ikään kuin yksi kirjan henkilöistä. Osallistuja enemmän kuin sivusta katsova tarkkailija.

Kirjan sankari on eittämättä Jussi Halla-aho, jolle tehtiin katala temppu Jyväskylässä 2017. Juuri valitun puheenjohtajan alta vetäistiin matto. Ja sen teki kirjan konna Timo Soini, joka ei kestänyt Halla-ahon valintaa.

Jokisipilä ei paneudu kirjassa siihen, tekivätkö Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Timo Soini salaisen sopimuksen perussuomalaisten sivuun kampeamisesta. Hänen mukaansa tapahtumat ovat liian lähellä, että aihetta kannattaisi vielä tutkia.

Sen sijaan Jokisipilä ihmettelee sitä, mikä sai Timo Soinin tahraamaan oman maineensa perussuomalaisten menestyksen luojana. Miehestä, joka nosti pienpuolueen kolmen suuren perinteisen puolueen rinnalle, tulikin luopio.

– Hänhän oli tilanteessa, jossa oli kyse siitä, haluaako hän jatkaa ulkoministerinä vai haluaako olla uskollinen omalle puolueelleen. Hän päätti hylätä itse perustamansa puolueen, mikä oli aikamoinen takinkääntö, Jokisipilä sanoo.

Koko artikkeli:
https://yle.fi/uutiset/3-12115114
« Viimeksi muokattu: 30.09.2021, 00:45:59 kirjoittanut HMV »
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 127
 • Liked: 6929
 • Sus siunatkoon
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #58 : 30.09.2021, 08:10:28 »
Vertailun vuoksi IS:n juttu Jokisipilän kirjasta.

Lainaus
Uutuuskirja: Perus­suomalaisten suosiota ovat avittaneet niin vanhat puolueet kuin suvaitsevaisto

Jokisipilän mukaan perussuomalaiset sai ihmiset taas kiinnostumaan politiikasta


Nyt ei perussuomalaisia syytetä – eikä puolusteta.

Eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä on kirjoittanut kirjan Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla (Otava).

Jokisipilän mukaan perussuomalaiset saa kiittää suosiostaan myös muita puolueita.

– Perinteisiä valtapuolueita haastamaan nousevien uusien voimien suosiossa onkin usein kyse ainakin yhtä paljon perinteisten puolueiden mielletystä huonoudesta kuin haastajan hyvyydestä.

– Meillä Suomessa Sdp, kokoomus ja keskusta ovat omalla monen äänestäjän tehottomaksi ja vääräksi mieltämällä politiikallaan tehneet jatkuvasti työtä perussuomalaisten menestyksen puolesta, Jokisipilä heittää.

Vanhat puolueet (sd, kok, kesk) hallitsivat vuorollaan, ja kansa oli pettynyt ja tyytymätön politiikkaan ja puolueisiin.

– Kaikkien kolmen pyrkiessä laajentamaan kannatuspohjaansa perinteisten ydinkannattajaryhmiensä ulkopuolelle ne alkoivat tasoitella ideologisia särmiään, pyöristellä puheitaan ja suunnata viestiään yhä laajemmalle potentiaalisten äänestäjien joukolle.

– Poliittinen puhe alkoi yhä useammin olla monisanaista ja kapulakielistä pyörittelyä, jossa kyllä puhuttiin paljon, mutta vältettiin sanomasta mitään liian konkreettista ja täsmällistä, jotta ei karkotettaisi potentiaalisia äänestäjiä. Kannatusasetelmien vakiintuneisuus ja suurten puolueiden ideologinen samankaltaistuminen vähensivät politiikan kiinnostavuutta, Jokisipilä kirjoittaa.

Vuoden 2011 jytky kasvoi perussuomalaisille otollisesta maaperästä.
[...]

Jokisipilä muistuttaa, että perussuomalaiset ei Jyväskylän puoluekokouksessa 2017 hajonnut.
[...]
Ilta-Sanomat, 30.9.2021

IS:n juttu antaa kovin erilaisen kuvan kuin YLEn annon. Ei yllätä, mutta hauska näitä on välillä vertailla, kuinka paljon erilaiset tyylit vaikuttavat. Ainakin tämä tapaus antaa hyvän kontrastin. Ei sillä molemmat julkaisut/julkaisijat ovat ylikansallisen aatteen sanansaattajia.

Lisäys: Iltalehti ei ole vielä julkaissut juttua, en ainakaan vielä löytänyt.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 305
 • Liked: 8936
 • Dirty white boy
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #59 : 30.09.2021, 09:49:31 »
Ja kun katsotaan kilpailevan puolueen aviisin tekemää ”uutista” aiheesta, kirjasta ja etenkin PS:stä saadaan vielä vielä erikoisempi kuva. Jussin kustannuksella tottakai.

Lainaus
Seppo Tiitisen hurja lausunto: Hän on pelottavin politiikassa tapaamani hahmo
JUHA-PEKKA TIKKA | 30.09.2021 | 00:00

———

– (Jussi) Halla-aho on henkilönä pelottavin hahmo, minkä minä olen politiikassa tavannut, Seppo Tiitinen sanoo.

– Hän on hyvin terävä, johdonmukainen ja immuuni ulkopuoliselle maailmalle. Yleensä ihmiset reagoivat silmillä tai ilmeillä siihen, mitä ympärillä tapahtuu, mutta hän ei reagoi silmänräpäykselläkään.

———

– Ihmiset voivat toki muuttua, mutta sanoisin tässä, että vestigia terrent, jäljet pelottavat.

– Pitäisin kyllä varmistimen poistettuna niin Halla-ahon kuin puolueenkin kannalta periaatteella ei vara venettä kaada.

———
Verkkouutiset 30.9.2021

Tämähän oikein alleviivaa sitä vastuullisen median ja politiikan toimijoiden suhdetta PS:ään, mitä Jokisipilä kirjassaan käsittelee.