Kirjoittaja Aihe: Media perussuomalaisista  (Luettu 51144 kertaa)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 199
 • Liked: 6874
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #120 : 26.10.2021, 03:33:02 »
Veikko Vallinilla oli aikaisemmin etnosuomalainen vaimo jonka kanssa teki mukulat. Olisko ollu 1980-90-luvuilla. Hän mainitsi tuon Suomen suunnan lähetyksessä kun ohjelmassa haastateltiin persujen puheenjohtaja-, varapuheenjohtaja-, ja puoluesihteeriehdokkaita.
« Viimeksi muokattu: 26.10.2021, 03:35:42 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 23913
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #121 : 26.10.2021, 03:53:47 »

Loistavaa settiä Vallinilta. Hienoa tukea Purralta.  :D

Tuota Vallinin luettelointia pitäisi saada mahdollisimman laajasti levitettyä.

Ja hienoa että Gustafssonin häiriötila kuuluu audiona. Tekee hyvää tamperelaisille kuulla ns. työväenpuolueen ääntä.

Kokoomuksen lierous nyt ei tule kenellekään yllätyksenä. VMP KOK.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 083
 • Liked: 2242
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #122 : 26.10.2021, 07:14:08 »
Rikosepäilyjen nimien luettelointi on "razzismusta"?
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 823
 • Liked: 5527
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #123 : 26.10.2021, 08:52:44 »
Parit pöyristymiset vielä tähän:

Lainaus käyttäjältä: Sirpa Pursiainen (kd)
Viikon somepäivityslakko rikkoutui kokouspäiväksi. Nyt täytyy sanoa, että tekee pahaa kuunnella Veikko Vallinin puheenvuoroa maahanmuutosta. Asioista voidaan keskustelua, mutta se pitää tehdä toista ihmistä kunnioittaen ja arvostaen. Olen suoraan sanottuna järkyttynyt.

https://www.facebook.com/pursiainensirpa/posts/5069740539707486

Lainaus käyttäjältä: Aleksi Jäntti (kok)
Tampereen valtuuston kokouksessa keskustelu saavutti erään negatiivisen kulminaatiopisteen.
Tästä ei kai voi muistuttaa liikaa. Vihanlietsonta ei ole koskaan johtanut mihinkään hyvään riippumatta siitä, kuinka onnistuneesti lietsoja onnistunut näyttelemään viatonta.

https://www.facebook.com/janttialeksi/posts/4779037865451592
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 365
 • Liked: 9608
 • Hädänalainen rap-muusikko
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #124 : 26.10.2021, 09:05:07 »
^The Puolue tuli ajettua nurkkaan parilla printatulla paperilla. Nurkkaan ajettu Puolue puolustautuu nurkkaan ajetun eläimen tavoin, eli aivan vtullinen ulina ja suorastaan epätoivoista sohimista sinne tänne. 8)

Rasismia on siis poliisin kirjaamien rikoksesta epäiltyjen/tuomittujen etunimien lukeminen. Kuitti. :silakka:

YLE:n tilannekuva petti ja rankasti kun alkoi tästä yhteisrintamassa tehdystä ulinasta edes uutisoimaan. Tämän lyhyen ja tunnepitoisen häthätää kyhätyn raportoinninTM takia koko vastuumedianTM uskottavuus putosi juuri tikapuilta pers**lleen ja mustelmia tuli.  :facepalm: Jos olisi maltettu olla hiljaa olisi tästä noussut korkeintaan uusi persumöläytys, sekin toki vasta viikkojen päästä.

Nyt sataa suoraan laariin, HYVÄ VEIKKO VALLIN!  8)

Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

TapsaT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 567
 • Liked: 2807
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #125 : 26.10.2021, 10:53:41 »
Itse jopa hätkähdin tästä valtuuston reagoinnista Vallinin puheeseen: kesken puheen kuului muutama epätoivoinen huuto että "lopeta!" Samanlaista huutelua todistin mm. Tynkkysen elokapina-videota katsellessa, jossa yksi elokapinalainen laittoi jopa kädet korvilleen, kun ei pystynyt kuuntelemaan. Muutenkin näissä mielenosoituksissa rummutetaan ahkerasti, ettei kuultaisi vasta-argumentteja. On ihmetelty miksi nämä eivät pysty asialliseen keskusteluun, kunnes tajusin mitä tämä huutelu ja kyvyttömyys keskustella merkitsee; reaktio on tyypillistä aivopestyille ihmisille. He tuntevat jopa fyysistä kipua, jos heille syötettyä maailmankuvaa kyseenalaistetaan, koska he eivät yksinkertaisesti kestä sitä. Huolestuttavaa on, että tälläisistä aivopestyistä/ohjelmoiduista ihmisistä näkyy koko ajan enemmän ja enemmän merkkejä näillä videoilla, ja sosiaalisessa mediassa muutenkin, jotka eivät pysty keskustelemaan asioista millään tavalla asiallisesti, vaan heidän vasta-argumenttinsa ovat tyypillisesti tasoa persu, rasisti.. oikeastaan siis mikä tahansa millä välttyy keskustelemasta itse aiheesta. Hätkähdyttävää tässä on se että tälläisiä "lalllallaa en halua, voi, enkä pysty kuunnella" reaktiota nähdään jo suhteellisen korkean tason poliittisissa foorumeissa.

Chrattac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 502
 • Liked: 2128
 • Todesstoß
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #126 : 26.10.2021, 12:03:22 »
[...]

Tässä on yleisesti ehkä suurempi osuus identiteettipolitiikalla ja polarisaatiolla. Ihmisillä tuntuu olevan jatkuvasti heikentyvä identiteetti ja itsetunto, mikä johtaa siihen, että muodostetaan identiteetti mielipiteiden ja asia-argumenttien pohjalle. Kun kuka tahansa koittaa sitten näistä asioista keskustella edes neutraalisti, mennään siilipuolustukseen ja henkilökohtaisuuksiin, koska oma identiteetti on muodostettu jonkin asian tai asiakokonaisuuden pohjalle. Väittely tai keskustelu tuntuu hyökkäykseltä omaa maailmankuvaa vastaan. Asioista ei voida keskustella, koska niistä keskusteleminen väistämättä tuntuu henkilökohtaiselta hyökkäykseltä. Osasyynä tässä on varmaankin se, että lapsia nykyään, etenkin jenkkilässä, paapotaan varhaisaikuisuuteen asti, eikä anneta itsenäistyä tai kasvaa. Jenkeistä sitten apinoidaan näitä asioita suoraan tänne, vaikkei helikopterivanhemmuuskulttuuri tänne asti vielä ole kovinkaan juurtunut.

Tämä tuntuu olevan trendi ihan kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla: maahanmuutto, koronapolitiikka, velka, verotus jne... sellaista aihealuetta ei tunnu löytyvän enää, minkä mukaan joku ei olisi määritellyt itseään. Massapsykoosi kummastuttaa etenkin, kun näkee analogian, että joku esimerkiksi fanittaa jotain hallituksen koronapolitiikkaa tai talouspolitiikkaa kuin oman kotikylän urheiluseuraa. Pitkäänhän on ollut tiedossa, että jotkut identifioivat itsensä fanikulttuurin kautta ja tästä syystä on nyrkit heilunut, kun joku on kehdannut olla erimieltä jonkin urheiluseuran paremmuudesta. Lie sanomattakin selvää, että tällainen asia-argumenttien pohjalta identiteetin rakentaminen altistaa heimokulttuurin mukaisesti totuuksien omimisen sieltä omasta "viiteryhmästään" ja niiden totuuksien ymppäämisen siihen omaan identiteettiin, jolloin keskusteleminen muuttuu entistä hankalammaksi.

Osasyynä on se, mitä muun muassa Lukianoffin ja Haidtin The Coddling of the American Mind -kirjassa ja toisaalta muun muassa Twenge omalta osaltaan kirjassa iGEN on huomannut, että yhä varttuneemmat varhaisaikusuutta elävät ihmiset käyttäytyvät kuin useita vuosia nuoremmat (esim nykyiset 18- vuotiaat käyttäytyvät kuin 15-vuotiaat ennen, 15-vuotiaat kuin 12-vuotiaat jne...), ja priorisoivat fyysistä ja kuvitteellistakin turvallisuuttaan aikaisempia sukupolvia enemmän, mikä suoraan heijastuu esimerkiksi jenkkiyliopistojen kykyyn opettaa tiettyjä asioita (vaikkapa seksuaalirikoslakia). Sitä myöten se heijastuu myös keskustelukulttuuriin, koska kaikki erimielisyyden koetaan jotenkin omaa turvallisuutta vaarantavaksi toiminnaksi, mistä seuraa puolestaan näiden "turvallisten tilojen" vaatiminen ja epämiellyttävien keskustelijoiden tai luennoijien peruuttamisen vaatiminen. En asiaa sen enempää tässä yhteydessä käsittele, kun menee pahasti off-topiciksi kun aletaan syitä ja seurauksia kaivelemaan. Twengellä on myös muita tilastodataan pohjautuvia argumenttejä, suosittelen em. kirjan kaivamaan käsiin.

E: Yksi sana oli unohtunut välistä, lisätty sana "peruuttamisen" kolmanteen kappaleeseen.

EE: Lisätään, että yhtenä syynä nuorempien sukupolvien toimintaan on hahmoteltu muun muassa älypuhelimien yleistymistä, joka on johtanut siihen että aikuisten valvomattomia sosiaalisia tilanteita on entistä vähemmän ja sitä myöten lasten sosiaalinen osaaminen sekä kyky ratkoa itsenäisesti ongelmia tai tehdä päätöksiä on heikentynyt. Jenkeissä kuulemma Gen-Z puolella on normaalia, että esimerkiksi 15-18 vuotiaat ottavat vanhemmat mukaan, kun mennään hengaamaan ostareille tai käymään leffassa kavereiden kanssa.

EEE: Laitoin Amazon.de -linkit kirjoihin, niin ei tarvitse noita hirvittävän pitkiä nimirimpsuja pitää mukana. Sellainen suihkuajatus.
« Viimeksi muokattu: 26.10.2021, 14:55:12 kirjoittanut Chrattac »
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 528
 • Liked: 6741
 • Ukrainan asia on Suomen asia
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #127 : 26.10.2021, 12:51:32 »
Olenko ymmärtänyt oikein: kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin luki Tampereen valtuustossa poliisin tuottamaa virallista materiaalia ja sai siksi niskaansa rasismisyytöksiä? Nythän kansanedustaja Veikko Vallinille avautui loistava tilaisuus kysyä poliisiasioista vastaavalta sisäministeri Maria Ohisalolta, miksi poliisi tuottaa "rasistista" virallista materiaalia. Minusta sen tulee olla itsestäänselvyys, että viranomaisaineistoa saa käyttää poliittisessa keskustelussa. Jos jotain väärää on tapahtunut, poliittisessa vastuussa on materiaalista vastaava ministeri eikä materiaalia hyödyntävä valtuutettu.
Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 092
 • Liked: 15919
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #128 : 26.10.2021, 12:58:34 »
^Mikäli en täysin väärin tajunnut asiaa, Vallin esitteli naapurimaa Ruotsin tilastoja. Jospa se teki asiasta sietämättömän rassistista?


Kaapumies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 58
 • Liked: 112
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #130 : 26.10.2021, 13:37:48 »
Vallinin ei olisi edes tarvinnut mennä Ruotsiin asti. Varmaan jostain Helsingin käräjäoikeuden tuomioista olisi saanut vastaavan listan.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 599
 • Liked: 24009
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #131 : 26.10.2021, 13:59:16 »
[...]

Tässä on yleisesti ehkä suurempi osuus identiteettipolitiikalla ja polarisaatiolla. Ihmisillä tuntuu olevan jatkuvasti heikentyvä identiteetti ja itsetunto, mikä johtaa siihen, että muodostetaan identiteetti mielipiteiden ja asia-argumenttien pohjalle. Kun kuka tahansa koittaa sitten näistä asioista keskustella edes neutraalisti, mennään siilipuolustukseen ja henkilökohtaisuuksiin, koska oma identiteetti on muodostettu jonkin asian tai asiakokonaisuuden pohjalle. Väittely tai keskustelu tuntuu hyökkäykseltä omaa maailmankuvaa vastaan. Asioista ei voida keskustella, koska niistä keskusteleminen väistämättä tuntuu henkilökohtaiselta hyökkäykseltä. Osasyynä tässä on varmaankin se, että lapsia nykyään, etenkin jenkkilässä, paapotaan varhaisaikuisuuteen asti, eikä anneta itsenäistyä tai kasvaa. Jenkeistä sitten apinoidaan näitä asioita suoraan tänne, vaikkei helikopterivanhemmuuskulttuuri tänne asti vielä ole kovinkaan juurtunut.

Tämä tuntuu olevan trendi ihan kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla: maahanmuutto, koronapolitiikka, velka, verotus jne... sellaista aihealuetta ei tunnu löytyvän enää, minkä mukaan joku ei olisi määritellyt itseään. Massapsykoosi kummastuttaa etenkin, kun näkee analogian, että joku esimerkiksi fanittaa jotain hallituksen koronapolitiikkaa tai talouspolitiikkaa kuin oman kotikylän urheiluseuraa. Pitkäänhän on ollut tiedossa, että jotkut identifioivat itsensä fanikulttuurin kautta ja tästä syystä on nyrkit heilunut, kun joku on kehdannut olla erimieltä jonkin urheiluseuran paremmuudesta. Lie sanomattakin selvää, että tällainen asia-argumenttien pohjalta identiteetin rakentaminen altistaa heimokulttuurin mukaisesti totuuksien omimisen sieltä omasta "viiteryhmästään" ja niiden totuuksien ymppäämisen siihen omaan identiteettiin, jolloin keskusteleminen muuttuu entistä hankalammaksi.

Hyvä havainto. Mielestäni tämä Thomas Sowellin toteamus kiteyttää kuvaamaasi tilannetta:

“The problem isn't that Johnny can't read. The problem isn't even that Johnny can't think. The problem is that Johnny doesn't know what thinking is; he confuses it with feeling.”
« Viimeksi muokattu: 26.10.2021, 14:01:41 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 599
 • Liked: 24009
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #132 : 26.10.2021, 14:01:05 »
Vallinin ei olisi edes tarvinnut mennä Ruotsiin asti. Varmaan jostain Helsingin käräjäoikeuden tuomioista olisi saanut vastaavan listan.

Luultavasti myös Tampereen käräjäoikeuden tuomioista.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 633
 • Liked: 11496
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #133 : 26.10.2021, 14:12:14 »
Vallinin ei olisi edes tarvinnut mennä Ruotsiin asti. Varmaan jostain Helsingin käräjäoikeuden tuomioista olisi saanut vastaavan listan.

Luultavasti myös Tampereen käräjäoikeuden tuomioista.


Minulla asuu aika lailla sukulaisia Tampereella. Heidän puheensa perusteella voin vahvistaa että myös Tampereen käräjäoikeuden listat ovat voimakkaasti rasistisia.

kirveles

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 111
 • Liked: 567
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #134 : 26.10.2021, 14:38:15 »
Vallinin puheessa ainoa virhe oli antaa täkyjä, joihin vedoten suvaitsevaisto voi helposti kääntää keskustelun pois itse asiasta.

1. Takapajuisuus (puhuttaessa islamin kulttuurista)
2. Elintasosiirtolaisuus (puhuttaessa humanitaarisista maahanmuuttajista)
3. Rikollisten nimien luettelointi (Ruotsin poliisin somepäivitys)

Nämä jos olisi jättänyt pois, se ei olisi mielestäni vähentänyt puheen informaatioarvoa ja eikä ihmisillä olisi ollut samanlaisia syitä pöyristyä ja loukkaantua. Riittävän älykäs ja kiihkoton ihminen toki kykenisi suodattamaan retoriset keinot ja keskustelemaan puhtaasti tietosisällöstä, mutta voimakeinojen kanssa puhe oli valitettavasti liian ristiriidassa suvaitsevaisten ihmisten todellisuuden kanssa.


jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 319
 • Liked: 7584
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #135 : 26.10.2021, 14:40:17 »
Tampereen Vasemmisto:
Lainaus
Valtuustoryhmämme poistuu kokouksesta kaikkien valtuutettujen voimin, mikäli suoranaisen rasistinen puhe ei lopu.

Kuulostaa hyvältä!

Lupaatteko varmasti poistua, niin kunnolliset valtuutetut pääsevät sitten äänestämään järkilinjalla?

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 025
 • Liked: 10363
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #136 : 26.10.2021, 14:40:20 »

Rasismia on siis poliisin kirjaamien rikoksesta epäiltyjen/tuomittujen etunimien lukeminen. Kuitti. :silakka:

Nyt sataa suoraan laariin, HYVÄ VEIKKO VALLIN!  8)

Odotin eilisten uutisotsikoiden perusteella, jotka eivät puheen sisällöstä mitään kertoneet, puhetta malliin tyypit uuniin, kaasua säästelemättä, se-ja-se-rotu on kamalaa ihmiskuraa jne jne ja mitä saatiin? "Jos PS tyyppi sanoo Muhammed, niin rasismi!". Jaaha, ok, jatkakaa. Todellakin laariin sataa, kiitos media.

Veikko, jos satut lukemaan näitä, niin tässä turbo-triggeri: "käsiteköyhyys". Vaikka Arabian kieli komeilee n. 12.3 miljoonan "sanan" (juurisanoja n. 10 000) vuoksi kielten kärkipaikalla, niin se on silti käsiteköyhä ja pahasti fragmentoitunut. Tämä on käytännössä universaali sääntö - jos kielialueella ei ole tapahtunut valistuksen aikaa ja teollista vallankumousta, niin kielestä puuttuu valtava määrä sanoja ja ilmaisuja, joilla voidaan tulkita tai ilmaista tarkkaan sitä, että mitä nykymaailmassa tapahtuu.  Harmikseni hukkasin erään hauskan ja surkean tarinan eräästä Etelä-Afrikkaan päätyneestä kielitieteilijästä, jonka tehtävä oli luoda Englanti-Bantu (vai oliko se Swahili) sanakirja. Työ osoittautui mahdottomaksi, koska kyseisessä kielessä sanoja oli n. 300 ja ihan peruskäsitteet, kuten numerot ja ajan ilmaisut, puuttuivat joko kokonaan, tai ulottuivat eilen-tänään-huomenna-joskus -akselille. Kieli oli käytännössä anumeerinen, eli määräkäsitteet puuttuivat kokonaan.

Jos käsiteköyhän kielen piiristä tullutta tyyppiä yritetään kouluttaa "moniosaajaksi", niin pelkästään tuo seikka on aivan järkyttävä pallo jalassa. Miten voit pärjätä kilpailussa muita vastaan, jos sinulta puuttuu kielelliset kyvyt edes ymmärtää, että mitä täällä länsimaisen sivilisaation sisällä puuhataan? Väitän, että ei pelkästään kulttuurinen etäisyys, vaan myös kielellinen etäisyys tekee sopeutumisesta ja sulautumisesta äärimmäisen haastavaa sellaisille, jotka tulevat käsiteköyhän kielen parista tänne. Tähän voi sitten liittää lätinät aivovuodosta ja siitä, että miten vain nokkelimmat pääsevät tänne, eli tupla-tupla karhunpalvelus niin lähtö- kuin määränpäämaalle, niin seuraava kohu onkin jo iltapäivälehtien lööpeissä. Kiitos ja anteeksi.
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 449
 • Liked: 3186
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #137 : 26.10.2021, 15:02:39 »
Onko pöyristytty? Pöyristyminen on vähän niin kuin huutonauru somessa. Sitä ei ole olemassa. Se on vain tapa painostaa toista lopettamaan puheensa ja yrittämään tajuta, että on mennyt olevinaan nyt liian pitkälle.

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 454
 • Liked: 1487
 • riikka
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #138 : 26.10.2021, 15:18:27 »
Upeasti Veikko Vallin puhui puhuttavansa loppuun asti häiriöistä huolimatta. Siinä on mies paikallaan.

Tampereen pitkäaikaisin kunnanvaltuutettu ja entinen opetusministeri Jukka Gustafsson huuteli välihuutoja ja pärähti lopussa ihan itkunsekaisen kuuloiseen voivotteluun ja lapsellisuuksiin. Vihervasemmisemmisto uhkasi poistua etäkokouksesta. Lakimiestä konsultoitiin useasti ja lakimies epäili Vallinia kokouksen pitkittämisestä kun muuta ei keksinyt. Joakim Vigelius puolusti Vallinia oivallisesti, siinä on rohkea tyyppi.

Marinin poikaystävä piti hienosti kokousta yllä, pointsit myös Ilmari Nurmiselle, oli asiallinen toimessaan.

Kannattaa katsoa ja kuunnella koko show.
Trust me, I know what I'm doing

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5399
 • to the maximam!
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #139 : 26.10.2021, 15:29:36 »
Muistelen historiasta, että eräs kuuluisa puoluekin marssi ulos kiukuspäissään 30-luvulla Valtiopäiviltä.

Sillä on montakin yhtäläisyyttä nykyisiin punavihreisiin.
O tempora, o mores!

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 454
 • Liked: 1487
 • riikka
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #140 : 26.10.2021, 15:58:31 »
..
2) Miten faktojen kertominen voi olla kenenkään ihmisyyttä tai ihmisarvoa loukkaavaa tai vihapuhetta..
Joakim Vigelius pyysi useamman kerran, että Vallinin puheenvuoron vuoksi puolestaloukkaantuneet ja varsinaisesti loukkaantuneet kertoisivat mikä sanamuoto tai asia Vallinin puheessa heitä tai muita loukkasi. Vastauksia ei kuulunut. YK-sopimukset mainittiin esteenä sille että Tampereella saisi lainata ruotsalaispoliisin facebook kirjoituksia.

Vallinin perusajatus aloitteessa oli se, että ei tarvittaisi lisää pakolaisia Tampereelle ja muun valtuustoväen ajatus oli se että Vallin estää tulijoiden mukavuuden tunnetta ja tulijat saattavat siksi voida ja käyttäytyä huonosti.

Sellainen mielikuva myös tuli, että Vallin sai vihervasemmiston pitkäaikaisen kotouttamistyön tuhottua lueskelemalla tilastoja ja nimilistoja A4 paperista.

Jälkimauksi jäi, että aika huteralla pohjalla oli se kotoutus kun 5x3 minuutin puheenvuorolla kymmenen vuoden työ paljastettiin keisarin uusiksi vaatteiksi ja meni hukkaan.
« Viimeksi muokattu: 26.10.2021, 16:00:18 kirjoittanut Bronx Zoo »
Trust me, I know what I'm doing

rätkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 1252
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #141 : 26.10.2021, 16:22:58 »
Olisi ilman muuta kivempi jos Halkola laulaisi 20 perheestä mutta olisikohan ruotsin poliisin lista kuitenkaan kelvannut edes laulettuna?

Mora

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 155
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #142 : 26.10.2021, 16:35:43 »
Todella hölmö puhe. Menee ihan vihreiden meiningiksi jos ei mietitä yhtään miltä asia oman kannattajakunnan ulkopuolella kuulostaa. Oma porukka kyllä tietää miten asia on, mutta muulta porukalta taas menee ydinviesti ohi. Loppujen lopuksi tässähän on kyse toisten ihmisten taivuttelusta omalle asialle myötämieliseksi.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 671
 • Liked: 5074
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #143 : 26.10.2021, 17:08:33 »
Veikko, jos satut lukemaan näitä, niin tässä turbo-triggeri: "käsiteköyhyys". Vaikka Arabian kieli komeilee n. 12.3 miljoonan "sanan" (juurisanoja n. 10 000) vuoksi kielten kärkipaikalla, niin se on silti käsiteköyhä ja pahasti fragmentoitunut. Tämä on käytännössä universaali sääntö - jos kielialueella ei ole tapahtunut valistuksen aikaa ja teollista vallankumousta, niin kielestä puuttuu valtava määrä sanoja ja ilmaisuja, joilla voidaan tulkita tai ilmaista tarkkaan sitä, että mitä nykymaailmassa tapahtuu.  Harmikseni hukkasin erään hauskan ja surkean tarinan eräästä Etelä-Afrikkaan päätyneestä kielitieteilijästä, jonka tehtävä oli luoda Englanti-Bantu (vai oliko se Swahili) sanakirja. Työ osoittautui mahdottomaksi, koska kyseisessä kielessä sanoja oli n. 300 ja ihan peruskäsitteet, kuten numerot ja ajan ilmaisut, puuttuivat joko kokonaan, tai ulottuivat eilen-tänään-huomenna-joskus -akselille. Kieli oli käytännössä anumeerinen, eli määräkäsitteet puuttuivat kokonaan.

Jos käsiteköyhän kielen piiristä tullutta tyyppiä yritetään kouluttaa "moniosaajaksi", niin pelkästään tuo seikka on aivan järkyttävä pallo jalassa. Miten voit pärjätä kilpailussa muita vastaan, jos sinulta puuttuu kielelliset kyvyt edes ymmärtää, että mitä täällä länsimaisen sivilisaation sisällä puuhataan? Väitän, että ei pelkästään kulttuurinen etäisyys, vaan myös kielellinen etäisyys tekee sopeutumisesta ja sulautumisesta äärimmäisen haastavaa sellaisille, jotka tulevat käsiteköyhän kielen parista tänne. Tähän voi sitten liittää lätinät aivovuodosta ja siitä, että miten vain nokkelimmat pääsevät tänne, eli tupla-tupla karhunpalvelus niin lähtö- kuin määränpäämaalle, niin seuraava kohu onkin jo iltapäivälehtien lööpeissä. Kiitos ja anteeksi.
Tämä on paljolti liian vähän käsitelty asia, varsinkin julkisuudessa. Jos otetaan oletettu esimerkki lukutaidottomasta henkilöstä, hänellä on kaventunut näkemys yhteiskuntaan, joka keskittyy vahvasti kirjalliseen viestintään - verkkopankki, kaupan hylly, liikennemerkit, some ym. ovat vain välillisesti ymmärrettävissä ja muistinvaraisesti tunnistettavissa (esim. maitopurkki värin ja muodon perusteella). Käsitevalikoima kaventuu.

Mutta jos esimerkki muutetaan yhteisöön, joka ei sisällä tarvetta kirjoitetulle viestinnälle - tällöin sellaiset asiat kuin painettu tai sosiaalinen media, tekniset käyttöohjeet, kalenteri ym. muuttuvat paitsi ymmärtämättömiksi, myös käsittämättömiksi. Myös kronologian käsite kärsii, jos asioita ei jollain tavalla kirjata ylös. Myös viivästyneen kausaliiteetin ja sitä myötä tieteen hahmottaminen muuttuu äärimmäisen vaikeaksi. Tällöin tällaisen yhteisön käsitteistö ja tapa hahmottaa maailmaa on merkittävästi erilainen kuin yhteisöllä, joka ns. pitää kirjaa.

Yritin käyttää luku- ja kirjoitustaitoanyksilön ja yhteiskunnan tasolla esimerkkeinä millaisia lovia erilaisten käsitteiden puuttuminen voi merkitä yhteisöjen välillä - en tiedä, onnistuinko?
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

zupi

 • Vieras
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #144 : 26.10.2021, 17:22:27 »
Tuossa on video Tampereen valtuustosta.

25.10.2021 Tampereen kaupunginvaltuuston kokous
https://www.youtube.com/watch?v=QJElxkveZ4c&t=12655s

Vapaata litterointia Veikon puheenvuoroista.

12680s ->

(...) Virkamiesten vastaus valtuustoaloitteeseeni oli sisällöltään oli heikko. siinä vain luetellaan joukko aikomuksia ja toimenpiteitä, ilman mitään konkretiaa, että mitenkä nämä aikomukset ja toimenpiteet ovat tähän saakka onnistuneet. Vastauksista ei ilmene vastaanotettujen kiintiöpakolaisten tai muidenkaan pakolaisten kotoutumisen onnistuminen. Ei mainita Tampereelle vastaanotettujen pakolaisten, eri kieliryhmien ja kansallisuuksien määrää, työttömyysastetta, työllisyysastetta, eikä edes sitä, miten sekoittava asuttaminen kaupungin eri osiin on onnistunut. Ymmärrän kyllä että sitä ei mainita, koska se ei ole onnistunut koskaan missään maassa, vaan eri kulttuuripiirit hakeutuvat samoille alueille, varsinkin jos piiriä yhdistävä tekijä on vanhoillinen uskonto. Kuten tiedämme, tällä hetkellä tilastojen valossa Hervanta on se kaupunginosa, josta suurimmalla todennäköisyydellä tulee Tampereen Rosengård, jos haittamaahanmuutto jatkuu nykyisellä tasolla, tai kiihtyy. Vihreät ovat jo ehdottaneet pakolaismäärien tuplaamista, joten Tamperekin tulee saamaan siitä osansa, jos vihreät onnistuvat tavoitteessaan. Tampereella on myös muita kaupunginosia, joista bussiin noustessa havaitsee väestörakenteen muuttuneen. Porraskäytävien nimitauluista voi päätellä etniset kasautumiset eri kerrostaloalueilla. Kävin katsomassa lapsuuteni asuinalueen Multisillan nimitauluja, muutos on sielläkin käynnissä. Paikallisessa baarissa tiesivät kertoa että erityisesti suuret vuokra-asunnot annetaan maahanmuuttajille. Vielä tästä vastauksesta. Myöskään pakolaisten valintakriteereitä ei vastauksessa avata muuten kuin kuvataan että vuonna 2020-21 otetaan vastaan vain enintään viiden henkilön perheitä. Tätä perustellaan sillä että suuria perheasuntoja ei ole saatavilla suurperheille riittävästi. Tämäkin perustelu ontuu koska se sisältää oletuksen, että näiden pienempien perheiden lapsimäärä ei kasva. Tämä aika loppuu, jatkan hetken päästä sitten, otan uuden puheenvuoron.

13120s ->

Tämä että Afrikasta, Lähi-Idästä ja Euroopan leireiltä tänne siirrettävät pakolaisperheet pääsevät ohituskaistalle asuntojonoissa, myöskin tarkoittaa sitä että kantaväestön perheille on suuria asuntoja ja muitakin asuntoja tarjolla vähemmän. Syrjintää sekin. Meillä on paljon asunnottomia suomalaisia. Eikä sekään takaa yhtään mitään, että otamme vastaan lapsiperheitä, tai yksin tulevia alaikäisiä. Ruotsista tiedetään, että pahimpia ongelmia aiheuttavat juurikin toisen polven maahanmuuttajat, jotka ovat ajautuneet rikollisiin piireihin. Heitä on jo tuhansia Ruotsissa, ja sama trendi on käynnissä Suomessa poliisin mukaan. Yksin tulleista alaikäisistä on moni osoittautunut täysi-ikäiseksi, jos heille on tehty iänmääritys. Meitä siis yritetään huijata, kaikin mahdollisin keinoin. ELY-keskuksesta saamani tiedon mukaan Suomeen, ja Tamperelle siirrettetään pääasiassa muslimeja kehitysmaista, tai muista takapajuisista maista. Sitäkään tässä vastauksessa ei mainita, eikä myöskään sitä, että miksi ei oteta vastaan ainoastaan kristittyjä pakolaisia, jotka ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä. Siis kristityt pakolaiset ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä. Vainoajat me kyllä tiedämme. Perusteluna olen kuullut sanottavan että näitä muslimeja meille YK tarjoaa. Vastauksessa väitetään, siis tässä virkamiesvastauksessa väitetään, että työikäiset kiintiöpakolaiset, ja erityisesti heidän lapsensa ovat tulevaisuuden työvoimaa ja parantavat huoltosuhdetta väestön ikääntyessä. Tätäkään väitettä tutkimustieto ei tue, vaan muista maista ja Suomestakin tiedetään, että monet etniset maahanmuuttajaryhmät työllistyvät huonosti, eikä tilanne parane toisessakaan sukupolvessa. Ja jos nyt joku siellä naureskelee, että kyseessä on perussuomalaisten omat tutkimukset, kannattaa naureskella vähemmän, ja avata mielensä kun tietoa tarjotaan. Ihan samoihin tuloksiin ovat nimittäin päätyneet Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen selvitykset aiheesta. Todellisuus ei anna tukea sinisilmäiselle politiikalle. Tilastojen valossa on nähtävissä, että esimerkiksi somalit, afgaanit ja irakilaiset kotoutuvat heikosti, ja heidän työllistymisensä on heikkoa, eikä haitalliseen maahanmuuttobisnekseen työllistymistä voi katsoa Suomelle hyödylliseksi työllistymiseksi, vaan julkisen talouden rasitteeksi. Ruotsista ja monesta muusta maasta tiedetään, että eri maahanmuuttajaryhmät muodostavat rikollisia jengejä ja klaaneja. Tämä jengiytyminen ja klaaniutuminen on poliisin mukaan käynnissä Suomessa kiihtyvään tahtiin. Vastauksessa myöskin väitetään, että kotoutumisessa avataan näkymiä valtaväestön elämäntapohin. Tämä väite on suorastaan naurettava. Kulttuurillinen etäisyys valtaväestön ja esimerkiksi kehitysmaamuslimien välillä on niin valtava, että mitään sulautumista ei tapahdu koskaan. Jatkanko suoraan... Tauko.

13450s ->

Kiitos puheenjohtaja. Tämähän perustuu käytännössä faktoihin kaikki. Tietenkin faktat joskus... totuus sattuu, mutta jonkun sitäkin on puhuttava. Vastauksessa myös väitetään, että kotoutumisessa avataan näkymiä valtaväestön elämäntapohin. Tämä väite on suorastaan naurettava. Kulttuurillinen etäisyys valtaväestön ja esimerkiksi kehitysmaamuslimien välillä on niin valtava, että mitään sulautumista ei tapahdu koskaan. Pieniä ja suurempiakin Mogadishuja, Bagdadeita ja Kabuleita syntyy suuriin kaupunkeihin, niitä on syntynyt pitkin Eurooppaa, tällaisia kaupunginosia, joissa on vaan tiettyjä etnisiä ryhmiä. Myös tutkimustieto tukee tätä perusuomalaisten edustamaa realismia, suosittelen kaikkia valtuutettuja perehtymään aiheeseen. Esimerkiksi voidaan ottaa sir Paul Collier Oxfordin yliopistosta, maailman johtavia kehityspolitiikan asiantuntijoita. Hän on todennut kotoutumisen riippuvan suuressa määrin kahdesta yksinkertaisesta tekijästä: Tulijoiden määrästä ja kulttuurillisesta etäisyydestä. Suomi menee nykyisellä linjallaan aivan väärään suuntaan kummassakin. Kaikkialla länsimaissa joissa väestönsiirrot ja maahanmuutto Afrikasta ja Lähi-Idästä on laajamittaista, on syntynyt eriytyneitä kaupunginosia, joissa näistä takapajuisistakin kulttuureista tulleet harjoittavat kulttuuriaan ja tapojaan aivan kuin lähtömaassa. Tämän voi sanoa myös niin että jos haluaa nähdä miltä Tampereella näyttää, jos ja kun laajamittainen ja pitkään jatkuva maahanmuutto esimerkiksi Somaliasta, Irakista ja Afganistanista jatkuu, niin käykää lähtömaissa katsomassa. Mitä tilaa sitä saa, erityisesti maahanmuutossa. Saamme viikoittain lukea uutisia rikoksista, joita maahanmuuttajataustaiset tekevät pohjoismaissa, myös Suomessa. Ruotsi on ajautunut lähes sodankaltaiseen tilaan maahanmuuttajataustaisia rikollisjengejä vastaan. Länsinaapurimme joutuu palkkaamaan 10000 poliisia lisää, jotta voi yhtään antaa vastusta taistelussa. Haluan muistuttaa, että Suomen poliisin ja rajavartijalaitoksen koko henkilöstön määrä on yhteensä suunnilleen samaa luokkaa, mitä Ruotsi joutuu nyt palkkaamaan lisää poliiseja. Siis kymmenentuhatta henkilötyövuotta. Ruotsi on kauhuesimerkki siitä mitä suvaitsevaisesta ja löysästä maahanmuuttopolitiikasta seuraa. Pieni maa ei voi toimia liian liian etäällä toisistaan olevien kulttuurien sulatusuunina. Jos jokin sulaa, on se vastaanottavan maan oma kulttuuri. Tämä ei meille perussuomalaisille käy. Omaa kulttuuriaan on suojeltava, eikä alistaa joulujuhlia ja lasten lautapelejä kaiken maailman monikultturismin ja amerikkalaista tuontitavaraa olevan woke-uskonnon oikuille. Jos me itse emme kunnioita suomalaista kulttuuria, ei sitä todellakaan kunnioita myös tänne tuleva elintasosiirtolainenkaan. Monikulttuurisuus, tai nykyisin käytetty trendisana monimuotoisuus ei maahanmuutossa toimi... Okei, otan seuraanvan puheenvuoron, kiitos.

13830s ->

Kiitos puheenjohtaja. Jatkan siitä mihin äsken jäin. Monikulttuurisuus, tai nykyisin käytetty trendisana monimuotoisuus ei maahanmuutossa toimi, jos ei ymmärretä ihan perusasioita. Ruotsissa uskalletaan nykyään puhua tästä pakolaisuus ja siirtoilaisuusongelmasta rohkeammin kuin ennen. Yksi käännekohta oli vuonna 2017, kun yli 40 vuotta Örebron poliisissa palvellut tutkinnanjohtaja Peter Springare avautui sosiaalisessa mediassa. Lainaan sitä Springaren valtavan kohun, ja arvostuksenkin saanutta Facebook-kirjoitusta. Lainaus alkaa. "Olen niin hemmetin kyllästynyt. Ja se mitä nyt aion kirjoittaa, ei ole todellakaan poliittisesti korrektia, mutta en välitä. Se mitä nyt tuon julki teille veronmaksajille, on kielletty meiltä valtion työntekijöiltä. Sillä ei edistä uraa, eikä saa lisää palkkaa, vaikka se on totta. Mutta minä haistatan pitkät sille kaikelle, sillä pääsen kohta eläkkeelle 40 virkavuoden jälkeen poliisin toimesta. Tulen tästä eteenpäin tuomaan julki joka viikko yksityiskohtaisesti, mitä minä tutkijana, tutkinnanjohtajana teen ja näen törkeiden rikosten osastolla Örebron poliisissa. Se ei ole minkäänlaisessa harmonissa BRÅ:n näkemysten kanssa, tai muiden vasemmistoideologisten kriminologien käsitysten kanssa yleisessä keskustelussa. Meidän vanhustenhuoltomme on romahtamisen partaalla, koulut ovat yhä täyttä kaaosta, sairaanhoito on infernaalisessa tilassa ja poliisi on täydelisen haverin äärellä, jne. jne. Kaikki tietävät minkä takia mutta kukaan ei uskalla tuoda julkisuuteen sitä, koska Ruotsi on aina elänyt valhekuvassa virheettömästä ja ylivoimaisesta yhteiskunnasta, jolla on luonnottomia voimavaroja ollakseen esillä, kun on kyse ainoasta poliittisesti oikeasta vaihtoehdosta epäjohdonmukaisessa maailmassa, joka tekee asiat monimutkaisiksi, hajottavalla käytöksellään monen eri uskontokunnan varjolla. Nyt mennään näillä. Olen näitä käsitellyt maanantaista perjantaihin..." Siis kuunnelkaa, tää poliisi kertoo nyt omasta työstään, arjestaan, Ruotsissa. "Nyt mennään näillä. Näitä olen käsitellyt maanantaista perjantaihin. Raiskaus, raiskaus, törkeä raiskaus, puskaraiskaus, kiristys, kiristys, todistajan uhkaaminen, laiton uhkaus, poliisin väkivaltainen vastustaminen, laiton poliisin uhkaaminen, huumausainerikos, törkeä huumausainerikos, murhan yritys, taas raiskaus, taas kiristys, ja pahoinpitely. Epäillyt rikoksentekijät..." Hän luetteli siis vain etunimiä, jolla ei voi tunnistaa ketään, etunimellä ei voi tunnistaa ketään. "Epäillyt rikoksentekijät ovat: Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed, Ali taas, ja taas... Christoffer…"  Lopeta. Miten sä kehtaat. ULI ULI ULI...

https://hommaforum.org/index.php/topic,119208.msg2543406.html#msg2543406

Viimeinen pätkä oli aika katkonainen, joitakin nostoja vain:

14600s ->

jätän lopun tuosta... Ruotsissa käännöskohta .... saattaa olla että se on täälläkin käännöskohta ... mutta se on vähän kivuliasta asioita kääntää oikeaan suuntaan, kun ne on liian pitkään menneet väärään suuntaan... mitä järkeä tässä kaikessa on... muuttuuko jotain lähtömaissa... jos otamme vastaan... mikä muuttuu isossa kuvassa? ei mikään... meidänkö pitäisi alkaa siirtää Afrikasta ja Lähi-idästä ja Aasiasta ylitsepullistuva väestö tänne Eurooppaan ja Tampereellekin... me puhumme tätä samaa eduskunnassa ... Tampere on edelleen vähän erilainen paikka ... meidän kansallismielisten on kuitenkin puhuttava kansakuntaamme uhkaavista ongelmista ennen kuin on liian myöhäistä. Lähestymme rajaa, jolloin peli on menetetty, ja suomalainen yhteiskunta järkkyy pysyvästi. Siksi tein tämän valtuustoaloitteen. Historia ei unohda poliitikkoja, jotka ovat Suomen eteen taistelleet. Eikä historia unohda myöskään niitä, jotka ovat isänmaamme pettäneet... 

Edit.

« Viimeksi muokattu: 26.10.2021, 17:43:10 kirjoittanut zupi »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 960
 • Liked: 38622
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #145 : 26.10.2021, 18:16:37 »
Kiitokset täältäkin Veikolle.
Tuossa puheessa ei ole tippaakaan rasismia. Se rasismiksi haukuttu on puhdasta realismia ja puheen totuusarvon voi jokainen ihan itse todeta. Äärioikeiston uhasta kyllä kirjoitellaan joka tuutissa mutta ei nähdä sitä mihin ollaan menossa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 599
 • Liked: 24009
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #146 : 26.10.2021, 18:29:41 »
Tampereen Vasemmisto:
Lainaus
Valtuustoryhmämme poistuu kokouksesta kaikkien valtuutettujen voimin, mikäli suoranaisen rasistinen puhe ei lopu.

Kuulostaa hyvältä!

Lupaatteko varmasti poistua, niin kunnolliset valtuutetut pääsevät sitten äänestämään järkilinjalla?

tuota olisi pitänyt kokeilla apupaketeistä eduskunnassa äänestettäessä. Sopivia täkyjä, jotta hyvät ihmiset poistuvat salista. Sitten äänestys pikapikaa. ;)
« Viimeksi muokattu: 26.10.2021, 19:05:26 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 199
 • Liked: 6874
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #147 : 26.10.2021, 18:41:30 »
Jos joku äärioikeistolainen olisi luetellut listan juutalaiselta kuulostavia -steineja ja -bergejä yhteiskunnallisesti merkittävistä positioista, korostamatta heidän juutalaisuuttaan erikseen, olisitteko pöyristyneet?

Taitaa pöyristyminen ja tilt-moodi olla suvakkien juttu. Siitäkin huolimatta vaikka joku luettelisi juutalaiselta, armenialaiselta, kiinalaiselta jne. kuullostavia nimiä ja sanoisi mitä etnisyyttä ne edustavat. En ole huomannut että kansallismieliset tai edes normot pöyristyisivät kovin kummoisesti. Se miksi mainitsen armenialaiset ja kiinalaiset, on se että ne ovat juutalaisten lisäksi tunnettuja välimiesvähemmistöjä joita on ollut historiallisesti eri maissa. Ottomaanien valtakunnassa sulttaani delegoi mm. pankkitoiminnan ja muunlaista rahoitustoimintaa juutalaisille ja armenialaisille, koska ne saivat ottaa korkoa, mikä taas on muslimeilta kiellettyä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Middleman_minority
« Viimeksi muokattu: 26.10.2021, 18:43:13 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 599
 • Liked: 24009
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #148 : 26.10.2021, 19:04:02 »
..
2) Miten faktojen kertominen voi olla kenenkään ihmisyyttä tai ihmisarvoa loukkaavaa tai vihapuhetta..
Joakim Vigelius pyysi useamman kerran, että Vallinin puheenvuoron vuoksi puolestaloukkaantuneet ja varsinaisesti loukkaantuneet kertoisivat mikä sanamuoto tai asia Vallinin puheessa heitä tai muita loukkasi. Vastauksia ei kuulunut. YK-sopimukset mainittiin esteenä sille että Tampereella saisi lainata ruotsalaispoliisin facebook kirjoituksia.

Vallinin perusajatus aloitteessa oli se, että ei tarvittaisi lisää pakolaisia Tampereelle ja muun valtuustoväen ajatus oli se että Vallin estää tulijoiden mukavuuden tunnetta ja tulijat saattavat siksi voida ja käyttäytyä huonosti.

Sellainen mielikuva myös tuli, että Vallin sai vihervasemmiston pitkäaikaisen kotouttamistyön tuhottua lueskelemalla tilastoja ja nimilistoja A4 paperista.

Jälkimauksi jäi, että aika huteralla pohjalla oli se kotoutus kun 5x3 minuutin puheenvuorolla kymmenen vuoden työ paljastettiin keisarin uusiksi vaatteiksi ja meni hukkaan.

Rikoslaki 11 luku.

10 § (13.5.2011/511)
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L11

Suomessa on säädetty niin perseellään oleva laki, jolla voidaan tarvittaessa kieltää faktatiedon kertominen, niin halutessa.  Ja kun tällä tukitaan kansalaisten ja poliitikoiden suut, miten demokratia toimii, jos demokratian toiminnan piiriin kuuluvaa tietoa ei saa "ääneen lausua". Tilanne on ihan täysin perverssi suhteessa Perustuslain pykäliin sananvapaudesta ja Suomen hallitusmuodosta. Lakimiehet nauravat kyynisesti ja sanovat; "juttu on hävitty, kun perustuslakiin vedotaan". Sellaista paskaa on nykyisin suomalainen oikeusjärjestys? :facepalm:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 183
 • Liked: 88542
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #149 : 26.10.2021, 19:07:24 »
25.10.2021 Tampereen kaupunginvaltuuston kokous
https://www.youtube.com/watch?v=QJElxkveZ4c&t=12655s

Vapaata litterointia Veikon puheenvuoroista.

Kiitos @zupi  todella paljon tästä litteroinnista!!!  :D :D :D Nyt tätä on helpompi levittää. Ja levittää tätä pitäisi!
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.