Kirjoittaja Aihe: Media perussuomalaisista  (Luettu 62147 kertaa)

ejmantyla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 644
 • Liked: 1244
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #270 : 07.05.2024, 21:43:25 »
Sinänsä pikku juttuja nämäkin, mutta kun näitä tuntuu sattuvan aina ja vain näin päin. Yle.fi:ssä on juttu Veikko Vallinin lyhyestä vankeustuomiosta 40-vuoden (!) takaa. Kuinka sattuikaan ponnahtamaan pöytälaatikosta esille juuri nyt, heti vihreiden kaalisopan hajuisten uutisten jälkeen? No se on toinen juttu se... Vallin-uutisen alla on otsikko ”aiheesta enemmän”. Sieltä löytyy PS-uutisia: ensin linkki uutiseen Riikka Purran kommenteista mahdolliseen EU-eroon ja toisena Vornasen vuosien takaisesta käräjille haastamisesta. Myös jälkimmäinen uutinen on ”tägätty” aiheeseen eurovaalit.

Onko meikäläiseltä mennyt jotain ohi, vai miten Vornanen liittyy eurovaaleihin? Ei tietääkseni ainakaan ehdokkuuden muodossa. Eihän yle tasapuolisena mediana ole sentään tarkoituksella ole voinut yhdistää ikävää uutista Vornasesta, PS-puoluetta ja eurovaaleja samaan kasaan, tarkoituksena heikentää PS:n mahdollisuuksia? Lipsahtiko freudilainen?

E: Lisätty kuva todisteeksi
Turha tuosta on foliohattu teorioita hieroa. Valliinin serkku Jussi Lehtinen julkaisi kirjan, missä mainitsi asiasta. Vallin ja Lehtinen asuivat kimppakämpässä tuohon aikaan. Kukaan ei ole kaivellut mitään.
« Viimeksi muokattu: 07.05.2024, 22:01:56 kirjoittanut ejmantyla »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134465
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #271 : 13.05.2024, 13:44:13 »
Yle: Poliittinen kahtiajako repii Suomea kahtia, paljastaa uusi tutkimus – tässä syyt 13.5.2024

Lainaus
Suomea vuosikymmeniä johdattanutta konsensuspolitiikkaa ollaan kuoppaamassa. Paraikaa Suomen poliittinen järjestelmä on ottamassa suurta harppausta kohti blokkipolitiikkaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Suomi jakaantuu kahteen toisilleen vastakkaiseen poliittiseen leiriin.

Toisen puolueryhmittymän muodostavat oikeistokonservatiivit – eli kokoomus, perussuomalaiset ja kristillisdemokaatit – ja vastakkaisen blokin niin kutsuttu vihervasemmisto, johon luetaan sosiaalidemokraatit, vihreät ja vasemmistoliitto.

Rkp häilyy jossain kahden puolueblokin välimaastossa. Samoin keskusta, joka kuitenkin useimmiten samaistuu porvariblokkiin.

Merkkejä Suomen politiikan blokkiutumisesta on ollut havaittavissa jo useiden vuosien ajan. Kahtiajaon vahvistaa tänään julkaistava tutkimus ”Pääministerivaalit polarisaation aikakaudella – eduskuntavaalitutkimus 2023”.

– Tätä kehitystä on edistänyt merkittävästi puoluejärjestelmän murros vuoden 2011 ”jytkyvaaleista” lähtien, jolloin perussuomalaiset nousi pienestä puolueesta suureksi ja on pysynyt sellaisena siitä lähtien. Perussuomalaisten oikeistolaistuminen äänestäjäkunnassa käynnistyi vaalikaudella 2015-2019, ja puolue on lähestynyt erityisesti kokoomuksen talous- ja sosiaalipoliittista linjaa. Tämä taas on luonut blokkiasetelmaa entistäkin selkeämmäksi, professori Elina Kestilä-Kekkonen ja tutkijatohtorit Josefina Sipinen sekä Jussi Westinen kirjoittavat.

Perussuomalaisten äänestäjien muutos on yksi asia kannatuksen vaihdellessa ja puolueen politiikan muutokset toinen.

Lainaus
Jussi Halla-ahon (2017–2021) ja sen jälkeen Riikka Purran johdolla perussuomalaisten poliittinen linja on talouskysymyksissä siirtynyt oikealle ja maahanmuuttokysymyksissä aiempaa kansallismielisemmäksi. Tämä näkyy myös puolueen kannattajissa.

Olen kuullut tätä toimittajilta, mutta miten tämä poliittisen linjan oikealle siirtyminen ja kansallismielisemmäksi siirtyminen on ihan konkreettisesti arvioitu?

Joidenkin toimittajien on ollut vaikea hahmottaa, ettei esimerkiksi Riikka Purra edusta valtiovarainministerinä puolueensa vaan kokoomusjohtoisen hallituksen linjauksia. Lisäksi Soinin aikaan monista asioista ei ollut välttämättä selkeitä puoluelinjauksia vaan vain keskenään ristiriitaisiakin lausuntoja ja mielikuvia. Linajuksia on pantu laajemmin paperille vasta Halla-ahon ja Purran aikaan.

Lainaus
– Vuoden 2003 vaalitutkimusaineistossa 36 prosenttia perussuomalaisten kannattajista katsoi olevansa oikealla tai jonkin verran oikealla. Vuoden 2019 aineistossa vastaava osuus oli 60 prosenttia, ja viime vuonna luku oli jo kohonnut peräti 84 prosenttiin, tutkijat kirjoittavat.

Kannattajien itsearviossa tapahtunut muutos ei vielä kerro puolueen linjausten muutoksesta...

Lainaus
Perussuomalaiset ovat 2000-luvulla tehneet pitkän loikan poliittisesta keskustasta oikealle. Vain kokoomuksessa itsensä oikealle sijoittavia on suhteellisesti enemmän kuin perussuomalaisissa.

Lainaus
Perussuomalaisten linjan muutosta ilmentää myös se, että vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen puolue vastoin sen omaa tahtoa siirrettiin eduskunnan istuntosalin keskiosasta salin oikeaan reunaan.

Tuo episodi ei kerro puolueen poliittisen linjan muutoksista mitään. Muut puolueet vain päättivät joukolla kiusata perussuomalaisia uuden puheenjohtajansa johdosta jatkona puolueen hallituksesta erottamiselle pari vuotta aikaisemmin. Kukaan tuskin muistaa, mitä politiikkalinjauksia PS oli tehnyt uuden puheenjohtajan johdolla ennen istumajärjestyksen muutosta, aivan kuten hallituksesta erottamisellekaan ei voitu mainita uusista linjauksista (PS olisi jatkanut hallituksessa samalla hallitusohjelmalla) johtuvaa syytä.

Lainaus
Oikeistolaistumisestaan huolimatta perussuomalaiset on kannatukseltaan Suomen suurin duunaripuolue.

– Samaa tahtia perussuomalaisten poliittisten linjausten oikeistolaistumisen kanssa ovat vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjät siirtyneet kohti vasenta laitaa.

Lainaus
Kun polarisaatiosta puhutaan politiikan yhteydessä, tarkoitetaan politiikan asiasisältöjä koskevien erimielisyyksien kärjistymistä ja erilaisten arvomaailmojen törmäämistä.

Kaikkein tulisieluisimmat äänestäjät löytyvät vasemmistoliiton, perussuomalaisten ja vihreiden kannattajista. Vastaavasti Liike Nytin, keskustan ja kokoomuksen äänestäjät ovat maltillisimpia puolueidensa tukijoita.

– Tämä viittaa siihen, että voimme todella havaita merkittäviä eroja siinä, kuinka tunteellisesti sitoutuneita eri puolueiden kannattajat voivat politiikkaa kohtaan olla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 054
 • Liked: 94383
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #272 : 13.05.2024, 15:51:37 »
^Tai sitten PS on pysynyt paikallaan, ja kaikki muut ovat rynnineet vasemmalle. Etenkin vihersiirtymäasioissa, ja EU-liittovaltion kannatuksessa.
« Viimeksi muokattu: 13.05.2024, 15:53:32 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134465
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #273 : 13.05.2024, 16:57:46 »
^Tai sitten PS on pysynyt paikallaan, ja kaikki muut ovat rynnineet vasemmalle. Etenkin vihersiirtymäasioissa, ja EU-liittovaltion kannatuksessa.

Luultavasti näin, ja sama pätee myös kannattajien itsearvioon. Kun vasemmistoon liitetyt ominaisuudet ja linjaukset ovat muuttuneet woken myötä yhä hullummiksi, moni on ajatellut, että en näköjään ole enää vasemmistolainen, vaikka olen duunari, joten olen kai oikeistolainen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 070
 • Liked: 9350
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #274 : 14.05.2024, 18:39:25 »

Moni perussuomalainen kannatti Euroviisuissa Israelia, miksi?


https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010421714.htmlNyt kun Purran sakset, Vornasen ammuskelu ja sahurin EU-meriitit on jauhettu, niin pitää keksiä uutta tärkeää asiaa, mitä Hesari nostaa tikunnokkaan.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 013
 • Liked: 8073
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #275 : 14.05.2024, 20:25:09 »
Moni perussuomalainen kannatti Euroviisuissa Israelia, miksi?
Tietävät, mitä Hamas edustaa? Tietävät myös, mitä Israel edustaa?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134465
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #276 : 17.05.2024, 10:17:21 »
Lainaus
Riikka Purra rör sig inte en millimeter – frågan är om den strategin håller i längden

Sannfinländarna sätter agendan för politiken just nu, men tappar i mätningarna. Färska exempel från Sverige visar på graden av manipulation som de högerextrema partierna är beredda att utsätta väljarna för.
Hbl 17.5.2024  (maksumuuri)

Kirjailija Philip Teir (ex-Hbl) epäilee, että perussuomalainen äärioikeisto manipuloi mediaa. Suunnitelmaan kuuluu myös puolueen vaivihkainen siivoaminen Vornasesta ja Hakkaraisesta, mutta Teiriä ei hämätä: "Se on edelleen samaa tunkkaista rasismia."

Lainaus käyttäjältä: Philip Teir
On helppo olla hieman pakkomielteinen Riikka Purran psykologian suhteen, samalla tavalla kuin kun Jussi Halla-aho oli vielä poliittinen radikaali, joka teki itsestään suuren vaikuttajan, ja yritettiin ymmärtää, mikä hänen raivoisan islamofobiansa takana oli (heppuhan on kaikesta huolimatta hyvinkoulutettu).

Mutta kun joku äärioikeistosta onnistuu pääsemään valtavirtapolitiikkaan, kertoo muutos kuitenkin lopulta enemmän meistä muista itsestämme ja mitä me olemme valmiita hyväksymään.

Viha poliittisesti korrektia yhteiskuntaa vastaan on yhteistä sekä Halla-aholle että Purralle mutta myös Donald Trumpille ja Vlamimir Putinille. Ärtymys woke-yhteiskuntaa kohtaa yhdistää kaikkia äärioikeistolaisia leirejä maailmassa juuri nyt. Riikka Purra tviittasi naistenpäivänä, että "naisellisuutta" ei enää uhkaa patriarkaatti vaan "woke-hulluus" ja "sukupuolettomuus".

Voidaan varmaan löytää tapauksia, joissa poliittinen korrektius lyö päätä seinään – ei vähiten taiteessa, kaukana Purran kuvioista – mutta fakta on, että yksittäiset esimerkit woke-ilmiöstä eivät synnytä demokratiaongelmaa samalla tavalla kuin äärioikeistolaiset puolueet(käännös)

Lainaus käyttäjältä: Philip Teir
Voiko puolueella, jolla on niin erilaisia poliitikkoja – Riikka Purran smoothiet toisella puolella, Timo Vornasen känniampuminen toisella – todella olla yhtenäinen linja? Vai onko tavoitteena nimenomaan luoda poliittista epävarmuutta ja kaaosta, kaataa "eliittejä" ja kaapata valta yhteiskunnassa?   (käännös)

Lainaus käyttäjältä: Philip Teir
Viisitoista vuotta sitten Purra esittäytyi maahanmuuttokriittisenä yleisönosastokirjoittajana Helsingin Sanomissa, jossa hän kyseenalaisti humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan, koska se ei "ratkaise mitään ongelmia". Aivan kuten Halla-aho hän on ollut johdonmukainen kyynisyytensä kanssa, ja nykyään hänen maailmankuvansa määrää maan sisä- ja maahanmuuttopolitiikan – rkp:n siunauksella.

Ei tarvita erityisen suurta trolliarmeijaa luomaan mielikuva, että monet tukevat tätä Suomen uutta poliittista linjaa – vaikka Ylen tuore mittaus osoittaa perussuomalaisten tuen itse asiassa laskeneen suuresti viime aikoina.   (käännös)
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134465
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #277 : 18.05.2024, 12:51:45 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Riikka Purran on tehtävä muutos tai korteissa on sinipuna

Tuoreessa eduskuntavaalitutkimuksessa arvioitiin, että Suomessa voisi olla edessä pitkä porvarihallitusten kausi. Kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan hallituspohjalla olisi todennäköisesti vahva mandaatti. Tämä edellyttäisi, että itseään etsivä keskusta asemoituisi porvariblokkiin.

Tutkijoiden mukaan Sdp ei välttämättä pystyisi vaalivoittajanakaan rakentamaan hallitusta. Sdp:n, vasemmisto­liiton ja vihreiden yhteiskannatus on pysytellyt alle 40 prosentissa. Samalla roskakoriin joutuisi herrasmiessopimus kahden suurimman puolueen varaan muodostetusta hallituksesta.

Politiikan kulisseissa aatokset saattavat olla toisia. Elinkeinoelämän piiristä jopa janotaan sinipunaa. Eräs kulissivaikuttaja täräytti suoraan, että Suomen seuraava hallitus on kahden suurimman puolueen varaan rakentuva sinipuna.

[...]

Joidenkin katse hamuaa sinipunan suuntaan siksi, että perussuomalaiset vastustaa yhtä elinkeinoelämälle haaveeksi jäänyttä tavoitetta – kaiken muunhan se sai läpi.

Työperäisen maahanmuuton edistäminen perussuomalaisten kanssa ei onnistu, elleivät Purra ja puolue muuta linjaansa.

Huoli osaajapulasta on valtava vaikkapa teknologia­teollisuudessa. Purra on eri linjoilla työperäisestä maahanmuutosta johtamansa valtionvarainministeriön kanssa. Kun osastojohtaja Mikko Spolander sanoi Iltalehdessä, ettei Suomen julkista taloutta pelasta kuin kasvava maahanmuutto, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä kehotti virkamiestä korjaamaan asennettaan.

Kärjistäen voisi sanoa, että jos Purran perussuomalaisten eväät ja kannatus on syöty taloustalkoissa, voi katsetta siirtää kohti potentiaalista vaalivoittajaa, Sdp:tä. Antti Lindtmania (sd) haikailtiin elinkeinoelämässä ja kokoomuksessa puolueen johtoon jo viime eduskuntavaalien alla, jotta yhteistyö olisi mahdollista.
Ilta-Sanomat 17.5.2024

Toimittaja Hanna Vesala taisi huitaista analyysinsä vasemmalla kädellä.

Millä konkreettisilla linjauksilla perussuomalaiset estävät vaikkapa teknologiateollisuuden osaajapulan helpottamisen? Millä konkreettisilla keinoilla demarit helpottaisivat osaajapulaa?

Asian ytimessä on itse asian väistely puhumalla epämääräisesti "osaajista" ja "työperäisestä maahanmuutosta", kun oikeasti tietyt tahot haluavat Suomeen mahdollisimman paljon keitä tahansa maahanmuuttajia eli nettomaahanmuuttoa, joka hyödyttäisi välillisesti monia ihmisiä ja yrityksiä maahanmuuttoteollisuudesta rakennusteollisuuteen täysin riippumatta tulijoiden työllistymisestä tai maksetuista veroista ja kulutetuista palveluista.

Perussuomalaiset eivät vastusta nettoveronmaksajien maahanmuuttoa, eikä työperäisestä maahanmuutosta puhuvilla (ja halpatyövoimasta vaikenevilla) demareilla ole ollut esittää lakimuutoksia, joilla Suomeen saataisiin olennaisesti enemmän lisää työperäistä maahanmuuttoa, joten puolueiden vastakkainasettelu on keinotekoista.

Kokoomuksen, keskustan ja vihreiden ainoa mainittava muutosvaatimus on ollut halpatyövoiman saatavuusharkinnan poistaminen, jonka voisi Ruotsin esimerkin perusteella olettaa johtavan vain haittamaahanmuuton ja maahanmuuton ongelmien kasvuun, eikä suinkaan väitettyyn työvoimapulan helpottumiseen, mutta tämä keino ei siis ole demareiden listalla.

Toimittaja Vesalalta unohtuu monen muun lailla sekin, että osastojohtaja Mikko Spolander asetti Iltalehdessä Suomen julkista taloutta vahvistavan maahanmuuton välttämättömäksi ehdoksi, että "maahanmuuttajien on työllistyttävä yhtä hyvin, samanlaisiin tehtäviin ja samanlaisella palkalla kuin kantaväestön". Tämä ei ole likimainkaan todellisuutta nykyisen maahanmuuton kanssa, eivätkä "työperäisen maahanmuuton" varjolla ehdotetut maahanmuuton helpotukset (mm. perheenyhdistäminen) vie lähemmäs vaan kauemmas tästä tavoitteesta, kun ne vain kasvattavat maahanmuuton kustannuksia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 3629
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #278 : 18.05.2024, 19:54:14 »

Hbl 17.5.2024  (maksumuuri)
Lainaus käyttäjältä: Philip Teir
...On helppo olla hieman pakkomielteinen Riikka Purran psykologian suhteen, samalla tavalla kuin kun Jussi Halla-aho oli vielä poliittinen radikaali, joka teki itsestään suuren vaikuttajan, ja yritettiin ymmärtää, mikä hänen raivoisan islamofobiansa takana oli (heppuhan on kaikesta huolimatta hyvinkoulutettu).

Mutta kun joku äärioikeistosta onnistuu pääsemään valtavirtapolitiikkaan, kertoo muutos kuitenkin lopulta enemmän meistä muista itsestämme ja mitä me olemme valmiita hyväksymään.

Viha poliittisesti korrektia yhteiskuntaa vastaan on yhteistä sekä Halla-aholle että Purralle mutta myös Donald Trumpille ja Vlamimir Putinille. Ärtymys woke-yhteiskuntaa kohtaa yhdistää kaikkia äärioikeistolaisia leirejä maailmassa juuri nyt. Riikka Purra tviittasi naistenpäivänä, että "naisellisuutta" ei enää uhkaa patriarkaatti vaan "woke-hulluus" ja "sukupuolettomuus".

Voidaan varmaan löytää tapauksia, joissa poliittinen korrektius lyö päätä seinään – ei vähiten taiteessa, kaukana Purran kuvioista – mutta fakta on, että yksittäiset esimerkit woke-ilmiöstä eivät synnytä demokratiaongelmaa samalla tavalla kuin äärioikeistolaiset puolueet(käännös)
Eikös nykyään "fobia" ole synonyymi "vihalle"? Siksi minä koen, että myös Hyvien Ihmisten viha ja halveksunta on myös sitä erittäin tuomittavaa "fobiaa", josta kaikkien pitäisi pyrkiä eroon.

Vai onko ainoastaan Persufobia, täysin hyväksyttävää, ehdottoman välttämätöntä ja Suomen tulevaisuuden turvaamiseksi?
« Viimeksi muokattu: 18.05.2024, 19:55:55 kirjoittanut Näkkileipä »

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 023
 • Liked: 5797
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #279 : 18.05.2024, 20:17:27 »
Media välitti kritiikittömästi Sofia Virran vihamielisesti polarisoivan luonnehdinnsn persuista. "Myrkyllinen". Ja väitti ihonvärin ratkaisevan oersuille lapsen ihmisarvon. Eli syytti suoraan rasismista.
Näin sitä persuvastaisuutra levitetään.
Jos Riikka sanoisi vihreitä myrkyllisiksi, niin kyllähän mediassa moitittaisiin moisia puheita.

ejmantyla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 644
 • Liked: 1244
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #280 : 19.05.2024, 13:45:32 »
Media välitti kritiikittömästi Sofia Virran vihamielisesti polarisoivan luonnehdinnsn persuista. "Myrkyllinen". Ja väitti ihonvärin ratkaisevan oersuille lapsen ihmisarvon. Eli syytti suoraan rasismista.
Näin sitä persuvastaisuutra levitetään.
Jos Riikka sanoisi vihreitä myrkyllisiksi, niin kyllähän mediassa moitittaisiin moisia puheita.
PerSut kuvailevat vihreitä ääriliikkeeksi. Ei ole yhtään rakentavampaa kuin "myrkyllisyys".

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134465
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #281 : 19.05.2024, 14:02:59 »
PerSut kuvailevat vihreitä ääriliikkeeksi. Ei ole yhtään rakentavampaa kuin "myrkyllisyys".

Eikös "ääriliike" kuitenkin kuvaa aika hyvin vihreiden äärimmäisiä tavoitteita (EU:n hiilineutraalisuus jo vuonna 2040, rajojen avaaminen käytännössä rajoittamattomalle maahanmuutolle, "rasismin kriminalisointi"-lakialoite jne.) ja liikkeen sisällä ja johdossa laajasti hyväksyttyjä keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi kuten lakien rikkomista?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ejmantyla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 644
 • Liked: 1244
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #282 : 19.05.2024, 18:10:36 »
PerSut kuvailevat vihreitä ääriliikkeeksi. Ei ole yhtään rakentavampaa kuin "myrkyllisyys".

Eikös "ääriliike" kuitenkin kuvaa aika hyvin vihreiden äärimmäisiä tavoitteita (EU:n hiilineutraalisuus jo vuonna 2040, rajojen avaaminen käytännössä rajoittamattomalle maahanmuutolle, "rasismin kriminalisointi"-lakialoite jne.) ja liikkeen sisällä ja johdossa laajasti hyväksyttyjä keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi kuten lakien rikkomista?
Kuvaa. En mitään väittänyt, otin kantaa edelliseen kommenttiin, koska samanlaisia kielikuvia käyttävät kaikki.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134465
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #283 : 22.05.2024, 14:04:10 »
Hbl: Ledare: SD spelar ett smutsigt spel – likt Sannfinländarna 21.5.2024  (maksumuuri)

Höblän mukaan PS "pelaa likaista peliä" ja "myrkyttää" yhteiskunnallisen keskustelun levittämällä sosiaalisessa mediassa valheita ja mustamaalausta ja antamalla väärän kuvan kansan mielipiteistä. Se vaarantaa demokratian ja on ilmaisunvapauden väärinkäyttöä.

En ihan saa selvää, mitä pahaa PS on pääkirjoitustoimittajan mielestä tehnyt, mutta hän vaatii "diivoille" "punaista korttia" "kotitekoisten sääntöjen" mukaan pelaamisesta eli ilmeisesti perustuslaillisen ilmaisunvapauden käyttämisestä.

Lainaus käyttäjältä: Torsten Fagerholm, Hbl
Dolda påverkanskampanjer är ett välbeprövat politiskt knep. Inom nätkriget försöker varje politisk aktör, lobbyist och aktivist driva opinionen och debatten i en egen riktning.

Denna milda kakofoni kallar vi för demokrati. Men då somliga divor fräser fritt enligt hemsnickrade regler bör samhället visa rött kort.

Viittaakohan "diivat" PS-kansanedustajiin Sebastian Tynkkyseen ja Joakim Vigeliukseen ja heidän podcastiinsa, koska he ovat homoja?PerSut kuvailevat vihreitä ääriliikkeeksi. Ei ole yhtään rakentavampaa kuin "myrkyllisyys".

Eikös "ääriliike" kuitenkin kuvaa aika hyvin vihreiden äärimmäisiä tavoitteita (EU:n hiilineutraalisuus jo vuonna 2040, rajojen avaaminen käytännössä rajoittamattomalle maahanmuutolle, "rasismin kriminalisointi"-lakialoite jne.) ja liikkeen sisällä ja johdossa laajasti hyväksyttyjä keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi kuten lakien rikkomista?
Kuvaa. En mitään väittänyt, otin kantaa edelliseen kommenttiin, koska samanlaisia kielikuvia käyttävät kaikki.

"Ääriliike" on siis meidän molempien mielestä vihreitä kuvaava ilmaus, mutta "myrkyllinen" (myös Höblä yhdisti pääkirjoituksessaan PS:n "myrkyttämiseen", jolla viittaa ilmaisunvapauden väärinkäyttöön) on kai sinunkin mielestäsi ilmauksena lähinnä pejoratiivinen?

Ymmärrän kyllä, että vihreät eivät itse halua tulla kutsutuksi ääriliikkeeksi, mutta sitähän he objektiivisestikin ovat, koska heidän ohjelmissaan avoimesti mainitut tavoitteet ovat äärimmäisiä kuten myös tavoitteiden toteuttamisen seuraukset.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 242
 • Liked: 44414
 • Ego sum Spartacus
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #284 : 23.05.2024, 14:26:41 »
Pravdan toimituksella on jo pikkarit märkinä.

Lainaus

Perus­suomalaiset on vaarassa valua ulos tulevista hallitus­kuvioista
Pääkirjoitus|Sdp:n nousu ja puheenjohtajan vaihdos tekevät sosiaalidemokraattien yhteistyön kokoomuksen kanssa entistä helpommaksi. Kannatustaan menettävät perussuomalaiset saa todennäköisesti kantaa seuraavissa vaaleissa raskaimman taakan nykyisen hallituksen synneistä.

X

Perussuomalaisten kannatusta nakertaa ammattiyhdistysliikkeen kamppailu hallituksen säästöjä ja työmarkkinauudistuksia vastaan. Puolue kesti hyvin viime kuukausien lakot, mutta nyt kannattajat tuntuvat vetäytyvän. Ay-liikkeen kannalta muutos tuli liian myöhään, sillä palkansaajat yrittivät lakoilla painostaa perussuomalaisia, joiden riveissä on paljon palkansaajia.

Perussuomalaisten tuen voi spekuloida kutistuvan jatkossakin, sillä hallituksen tekemät veronkorotukset ja säästöt alkavat vasta vähitellen purra äänestäjiin. Vääntö ammattiyhdistysliikkeen kanssa oli monelle äänestäjälle vielä melko etäistä kohinaa ja kiistelyä periaatteista. Tulevina kuukausina säästöpäätökset muuttuvat konkretiaksi ja istahtavat kutsumattomina vieraina suomalaisten ruokapöytiin. Aktiivisimpia äänestäjiä ovat eläkeläiset, ja heidän voi olla vaikea unohtaa sitä intoa, jolla perussuomalaiset halusivat käydä kiinni myös eläkeläisten etuuksiin.

Jos perussuomalaiset alkaa reagoida kannatuksensa laskuun, puolue saattaa tukeutua vanhaan perustaansa, maahanmuuttovastaisuuteen.

Kantojen jyrkentäminen ja puheiden koventaminen maahanmuuttokysymyksissä muodostuisi perussuomalaisten nykyisille hallituskumppaneille entistä ongelmallisemmaksi. Nytkään muut hallituspuolueet eivät kiittele niitä tiukennuksia, joita työperäiseen maahanmuuttoon on tullut perussuomalaisten vaatimuksesta.

X

Talouden tarvitsemista säästöistä on vaaleihin mennessä jo päätetty – nykyisen hallituksen piikkiin. Se sopii Sdp:lle. Menneet ovat menneitä, ja ne voidaan merkitä perussuomalaisten sarakkeeseen.

X

Sdp näyttää jatkavan jo siitä, mihin ay-liike jäi: demarit keskittyy mollaamaan perussuomalaisia, ja kokoomus pääsee paljon vähemmällä.

X

Hallituspuolue Rkp valitsee puheenjohtajaansa kesäkuussa. Kisassa nousee kohti kärkeä eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz. Johtajan vaihdos tarjoaisi hyvän mahdollisuuden hivuttaa puoluetta pois kapean kielipuolueen asemasta. Kun oikeisto kulkee yhä kauemmas oikealle, yleisiä liberaaleja arvoja ajavalla puolueella olisi enemmän voitettavaa etelän koulutetuissa kaupungeissa kuin Pohjanmaan minkkitarhoilla.

Rkp kaihtaa jo valmiiksi perussuomalaisten näkemyksiä, ja perussuomalaisten entistä kovempi, kannatusluisun provosoima linja olisi myös ”uudelle Rkp:lle” myrkkyä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.


https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010444204.html

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134465
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #285 : 23.05.2024, 16:43:04 »
Pravdan toimituksella on jo pikkarit märkinä.

Lainaus
Perus­suomalaiset on vaarassa valua ulos tulevista hallitus­kuvioista

[...]

Kantojen jyrkentäminen ja puheiden koventaminen maahanmuuttokysymyksissä muodostuisi perussuomalaisten nykyisille hallituskumppaneille entistä ongelmallisemmaksi. Nytkään muut hallituspuolueet eivät kiittele niitä tiukennuksia, joita työperäiseen maahanmuuttoon on tullut perussuomalaisten vaatimuksesta.
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010444204.html

Mitä tiukennuksia sinne sitten on tullut nimenomaan työperäisille maahanmuuttajille, niin sanotuille osaajille? Tämä kummasti häivytetään uutisoinnista ja kommentoinnista, kuten tässäkin pääkirjoituksessa.

Hesarin väite työperäisen maahanmuuton tiukennuksista on samaa hömppänarratiivia kuin oppositiolla, jonka mukaan PS on torjunut työperäisen maahanmuuton. Oikeasti hallituksen kaavailtujen lakimuutosten vaikutukset työperäiseen maahanmuuttoon ovat suuressa kuvassa merkityksettömiä ja kohdistuvat humanitaarisen maahanmuuton ohella lähinnä halpatyöhön, ei sellaisiin koulutettuihin osaajiin, joilla on vientiä.

On kuvaavaa, että eilisessä suurten puolueiden tv-tentissä toimittaja ryhtyi haastamaan vain Riikka Purraa työperäisestä maahanmuutosta. Purra kiisti osaajien maahanmuuton hankaloittamisen ja käänsi keskustelun kysymällä, miten toimittajan PS:n vastapariksi määrittelemät Kokoomus ja Sdp aikovat helpottaa työperäistä maahanmuuttoa. Vastauksena oli Orpolta ja Lindtmanilta epämääräistä mutinaa ilman ainuttakaan konkreettista ehdotusta. Sdp:hän ei suostu edelleenkään laatimaan itselleen maahanmuuttopoliittista ohjelmaa.

On ilmeistä, että "työperäinen maahanmuutto" on suomalaisessa keskustelussa koodisana, jolla tarkoitetaan ihan mitä tahansa nettomaahanmuuttoa eli myös humanitaarista ja laitonta maahanmuuttoa. Humanitaarisen maahanmuuton rajoitukset muutetaan sitten keskustelussa "työperäisen maahanmuuton" rajoituksiksi, koska humanitaarista haittamaahanmuuttoa ei uskalleta puolustaa suoraan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 023
 • Liked: 5797
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #286 : 23.05.2024, 17:43:25 »
Vihervasemmiston taktiikka on edelleen hyökätä persuja vastaan kaikin mahdollisin keinoin ja pyrkiä luomaan juopaa kokoomuksrnnja persujen välille. Tai ainakin persujen ja RKP:n välille. Ja kaataa siis hallitus. Totuudella ei niin väliä, jos haittaa tavoitetta.
Kannatuslaskussa persujen kannalta on se hyvä puoli, että kannatusta on ilmeisesti siirtynyt ns katsomoon. Se voi tulla takaisin, kun oikeasti pitää äänestyskopissa päättää, että vihervassarit, kokkarit, kepupettääaina vai sittenkin persut.
Talouden käänne parempaan voi ennen eduskuntavaaleja sataa tiukan valtiovarainministerin Riikan eli persujen laariin! Voi tulla oikein hyvä tulos 3 vuoden päästä. Etenkin jos Euroopan megatrendi vie kansalliseen suuntaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134465
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #287 : 02.06.2024, 10:43:58 »
Lainaus
Paluu entiseen: perussuomalaiset puhuvat taas maahanmuutosta

HS-analyysi|Puolueen eurovaalikuvasto ja viimeaikaiset teemat kertovat, että se yrittää kääntää yleisön huomion pois hallituksen päätöksistä.
Helsingin Sanomat 2.6.2024

Siltä kieltämättä tuntuu, mutta maahanmuutto on tälläkin hetkellä politiikan kovinta ydintä niin Suomessa kuin EU:ssakin.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
PERUSSUOMALAISTEN kehityskaari on näyttänyt siltä, että puolue on hyvää vauhtia matkalla yleispuolueeksi eli sellaiseksi, joka pystyy ottamaan vaivatta kantaa kaikkiin politiikan kysymyksiin.

Viime aikojen perusteella puolue tekee paluuta takaisin siihen mistä lähdettiin: maahanmuuttoon.

Maahanmuutto on perussuomalaisten leipälaji, jossa on tilaa temmeltää, koska muut puolueet eivät sillä halua profiloitua.

Perussuomalaisilla onkin tukeva ote tämänhetkisestä maahanmuuttopolitiikasta. Sitä koskevat lakiesitykset kuuluvat sisäministeri Mari Rantaselle (ps), ja lakiesitysten käsittelyä eduskunnassa johtaa hallintovaliokunnan puheenjohtaja Mauri Peltokangas (ps). Maahanmuuttosäännöksiä kiristäviä lakiesityksiä on nyt käsittelyssä poikkeuksellisen paljon.

Maahanmuutto korostuu myös perussuomalaisten eurovaalikampanjassa. Rautaa rajalle, haittamaahanmuutto seis, Ruanda-malli käyttöön, kontrolli pakolaisvirtaan, ulkorajat kiinni – muun muassa näin perussuomalaiset EU-vaaliehdokkaat kiteyttävät vaaliteemojaan esittelyissään puolueen sivuilla.

Maahanmuutto korostuu lähinnä muihin puolueisiin verrattuna, mutta vaatimuksetkin ovat sekalaisia ja epämääräisiä. En huomannut, että muut ehdokkaat kuin Simo Grönroos olisivat esittäneet Ruanda-mallin käyttöönottoa sillä olennaisella tarkennuksella, että Euroopasta kolmansiin maihin siirretyt turvapaikanhakijat myös jäisivät kolmansiin maihin. Muut höpisevät monitulkintaisesti vain turvapaikanhaun ulkoistamisesta tai vastaavasta, mikä tarkoittaa valtamedian ja Kokoomuksen kielipelissä EU:n ylläpitämiä turvapaikanhakukeskuksia, joista lennätetään ihmisiä Eurooppaan.

Eikä Ruanda-malli ole muutenkaan valtavan vastustuksen (komissio, parlamentti, suuret maat, suuret europuolueryhmät, melkein ihan kaikki) realistinen tavoite EU-tasolla vaan nimenomaan kansallisvaltiotasolla, mutta sitähän edes nykyinen Suomen pääministeri ja hallitus eivät suostu edistämään tai edes puhumaan asiasta.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
Samaa maahanmuuttoteemaan paluuta tapahtuu läpi Euroopan, koska muuallakin se on syvällä laitaoikeiston dna:ssa.

Välissä oli jakso, jossa Euroopan oikeistopopulistit suuntasivat kaiken tarmonsa ilmastopolitiikan vastustamiseen ja onnistuivatkin siinä varsin hyvin. Vaalikauden loppupuolella vastustus tarttui myös keskustaoikeistolaisiin puolueisiin, ja ne alkoivat pakitella ilmastopäätöksistä. Yhä kiistellään muun muassa luonnon ennallistamisesta ja polttomoottoriautojen kiellosta.

Euroopan tai Suomen ääriradikaali ilmastopolitiikka ei ole muuttunut olennaisilta osin miksikään. Hiilineutraalisuuden tavoitevuosista ei ole pakitettu. EU:n ennallistamisasetuksesta ja polttomoottoriautojen kiellosta kiistely on suuressa kuvassa lillukanvarsia verrattuna esimerkiksi Suomen ilmastolain äärimmäisiin velvoitteisiin, joita ei ole järkevöitetty piirun vertaa.

Mielikuva suuresta politiikan käänteestä ja sillä pelottelu on punavihreää vaalipropagandaa, kun lobbauskoneisto ei saakaan kaikessa automaattisesti, mitä vaatii. Vastaava tyhjästä nostettu älämölö Suomessa joka kerta, kun on peruutettu jotain ääriliberaalin turvapaikkapolitiikan sinänsä pientä kummallisuutta, jollaista ei välttämättä ole ollut käytössä muualla kuin Suomessa (humanitaarinen suojelu, rajattomat asianajopalkkiot jne.).

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
EU-VAALIT tarjoavat hyvän alustan maahanmuuttopuheiden koventamiselle, koska muuttoliike Eurooppaan lähti kovaan kasvuun pandemian jälkeen eikä EU ole saanut sitä hallintaan uudistuksista huolimatta. Viime vuonna turvapaikkahakemuksia jätettiin yli miljoona.

Eurooppa on selvinnyt kunniakkaasti Ukrainasta sotaa paenneiden vastaanotosta, mutta turvapaikkajärjestelmän kautta Eurooppaan yrittää ihmisiä, joilla kaikilla ei ole oikeutta turvapaikkaan. Järjestelmä ei kestä natisematta tällaista väärinkäyttöä.

Ei ole loppupeleissä merkitystä, onko pyrkijöillä oikeus turvapaikkaan vai ei, kun niitä turvapaikkaan oikeutettujakin on kestämättömillä nykysäännöillä vähintään satoja miljoonia. Eurooppa ei ole kestänyt tätä enää pitkiin aikoihin, mutta EU-eliitti haluaa tätä aina vain lisää. Aito Ruanda-malli on ainoa kestävä ratkaisu.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
Suomen turvapaikkaluvuissa tämä ei vielä näy. Silti perussuomalaisten eurovaalikuvasto on samaa kuin populistipuolueilla läpi Euroopan: siirtolaisjoukkoja raja-aitojen takana ja mellakoita kaupungeissa. Suomessa lähiöt eivät roihua, mutta itärajan tilanteeseen liittyvä epämääräinen uhka tuo kuvastolle täälläkin uskottavuutta.

Taas tämä vuoden 2015 eduskuntavaalien aikainen ja pian alkanutta kriisiä edeltänyt vihjailu, että maahanmuuton uhasta puhuminen on pelottelua, koska juuri nyt ei tapahdu mitään erityistä. Sama ennen Turun terrori-iskua. Sama aina, kun olisi tarve ehkäistä tulevat maahanmuuton ongelmat ennakolta.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
Tulevalla viikolla EU-vaalien alla ministerit Purra ja Rantanen järjestävät Helsingissä tilaisuuden otsikolla ”Väestö muuttuu, ongelmat kasaantuvat”, jonka otsikossa epäsuorasti flirttaillaan jälleen väestönvaihtoteorialla eli valkoisen väestön korvautumisella muualta tulleilta.

Tämäkin on eurooppalaisten oikeistopopulistien peruskauraa – syntyvyyden lasku huolestuttaa, mutta ratkaisuksi esitetään lähinnä rajojen sulkemista.

Ja taas tämä historiallisen nopean maahanmuuttopolitiikalla aiheutetun väestönmuutoksen mainitsemisen liittäminen paheksuttuun "väestönvaihtoteoriaan", että suomalaisten syntyvyydenkin ylittäneeseen maahanmuuttoon perustuvassa väestönmuutoksessa olisi takana mitään tietoista ja suunnitelmallista, kuten vaikka Suomen maailman liberaalein turvapaikkapolitiikka, joka mokutusnarratiivissa onkin maailman tiukin ja kaiken maahanmuuton estävä.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
EU:ssa innovoidaan nyt malleja, joissa turvapaikanhaku ja mahdollisesti myös koko turvapaikkaprosessin jatko ulkoistettaisiin EU:n ulkopuolisiin maihin. Britannia on yrittänyt tätä afrikkalaisen Ruandan kanssa, minkä vuoksi järjestelyä kutsutaan Ruanda-malliksi.

Eurooppa ottaisi edelleen turvapaikkahakemuksia vastaan eli täyttäisi kansainvälisten sopimusten velvoitteensa, mutta hakija ei koskaan pääsisi EU:n maaperälle. Perimmäinen tarkoitus on lähettää lähtömaihin viesti, että vaaralliselle matkalle ei kannata lähteä lainkaan.

Ruanda-malli nousi EU-vaaliteemaksi, mistä on hyötyä perussuomalaisille, mutta se ei välttämättä kanna vaaleja pidemmälle. Hallituksessa olo voi vaatia kesän jälkeen keksimään uusia tuohtumuksen aiheita.

Missä "EU:ssa" tällainen on etenevinään?

Valtamedia sekoittaa tahallaan kaksi toisilleen vastakkaista mallia "Ruanda-malliksi", joka on muka yksi EU-vaalien teemoista ja joka muka on lähdössä EU-tasolla liikkeelle ihan kohta. Toimittajan kuvaama aito Ruanda-malli, jossa Eurooppaan pyrkivät turvapaikanhakijat siirretään pysyvästi Euroopan ulkopuolisiin kolmansiin maihin, ei ole etenemässä mihinkään, eikä siitä puhuta vaaliteemana tiettävästi missään. Se sekoitetaan tahallaan "Ruanda-mallina" EU:n, Kokoomuksen ja hallituksen ajamiin Euroopan ulkopuolisiin turvapaikanhakukeskuksiin, joista hyväksytyt lennätettäisiin EU-maihin kiintiöiden mukaan. Malli vastaa nykyistä YK:n kiintiöpakolaisjärjestelmää, eikä sillä ole mitään tekemistä Britannian Ruanda-mallin periaatteen kanssa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset