Kirjoittaja Aihe: Sipilöintikettinki, eli pääministerin kootut kytkennät verorahojen ohjailuun  (Luettu 1805 kertaa)

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Sipilän sukulaisten Talvivaarassa urakoineen firman piposta itse pääministerin päässä (pun int) kohistiin vähän.

Kohistaisimmeko lisää. IL availee hiukan lisää näitä tukien kanavoitumisia sisäpiirin yrityksiin:

Lainaus
Iltalehti kertoi joulukuussa 2018, miten valtiontukia saavan, biojalostamoa Lieksaan suunnittelevan yhtiön rahoitusta on järjestelty kyproslaisen yhtiön kautta. Yhtiön perustaja ja suuromistaja Timo Saarelainen on naimisissa Panimoliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarisen äidin kanssa. Riikka Pakarinen toimi pääministeri Juha Sipilän (kesk) erityisavustajana, kun yhtiön tukipäätökset tehtiin.

Green Fuel Nordic sai tammikuussa 2018 Ely-keskukselta päätöksen 7 miljoonan euron valtiontuesta, kuten elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) oli jo miltei vuotta aiemmin julkisesti lupaillut.

Riikka Pakarinen kieltäytyi joulukuussa vastaamasta Iltalehden kysymyksiin siitä, onko hän joutunut pääministerin kansliassa työskennellessään jääväämään itsensä joidenkin asioiden valmistelusta isäpuolensa valtion tukia tavoittelevan yritystoiminnan vuoksi.

–Minulla ei ole minkäänlaista tekemistä ko. yrityksen kanssa, silloinen erityisavustaja Pakarinen perusteli tekstiviestillä kieltäytymisensä haastattelusta.

Kuitenkaan ajantasaista osakasluetteloa ei yritys anna, vaikak se on julkista tietoa.

Lainaus
Iltalehti pyysi Green Fuel Nordicin osakasluetteloa yhtiön toimitusjohtaja Timo Saarelaiselta 18. tammikuuta 2019. Osakasluettelo on lain mukaan julkinen ja annettava pyytäjille nähtäväksi.

–Tämä asia on prosessissa, Saarelainen ilmoitti sähköpostilla.

Osakasluetteloa ei kuitenkaan kuulunut. Iltalehti tiedusteli “prossessin” etenemisestä uudestaan 30. tammikuuta.

–Kun asia on prosessissa se tarkoittaa sitä, että asiaa työstetään eteenpäin, Saarelainen sähköpostitti.

Helmi- ja maaliskuun aikana Saarelainen ei enää ole vastannut puheluihin, tekstiviestihin tai sähköposteihin.

Iltalehti sai muita omista lähteistään yhtiön osakasluettelon alkuvuodelta 2017. Sen mukaan yhtiön osakkeenomistajia olivat myös Riikka Pakarisen alaikäinen lapsi sekä Pakarisen äiti.Lisää

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7352ccd4-dac0-4080-b492-2741526f398b

Lainaan pitkästä jutusta hiukan lisää:

Lainaus
Lieksaan suunnittellulle ensimmäiselle jalostamolle on myönnetty 7 miljoonan euron valtiontuki. Lisäksi yhtiölle on luvattu 10 miljoonaa euroa valtion Finnveran, Euroopan Investointipankin ja Pohjois-Karjalan Osuuspankin järjestelemänä lainana. Kyösti Kakkonen, Matti Virtaala ja Arto Hartikainen ovat puolestaan tehneet yhtiöön miljoonien eurojen ehdolliset sijoitussitoumukset.

Perjantaina 22. maaliskuuta Green Fuel Nordic tiedotti saaneensa rahoituksen kasaan ja yhtiön hallituksen tehneen päätöksen jalostamon tilaamisesta. Nyt Timo Saarelaisen omistusosuuden kerrottiin olevan noin 11 prosenttia ja Kakkosen sekä muiden rahamiesten omistavan yhtiöstä selvän enemmistön.

Yhtiön tiedotteessa Kyösti Kakkonen kiitteli keskustan kansanedustaja Hannu Hoskosta sekä maan hallitusta.

–Me sijoittajat kiitämme Juha Sipilän ympäristövastuullista lainsäädäntöä, joka on ollut todellinen isänmaallinen ekoteko. Hoskosen ohella asian edistämisestä erityiskiitoksen ansaitsee elikeinoministeri Mika Lintilä, Kyösti Kakkonen toteaa.

Yhtiö on lupaillut jalostavansa biopolttoaineita myös liikennekäyttöön, mutta tarkempia tietoja menetelmistä ja niiden kannattavuuslaskelmista ei ole julkistettu.


Sillä lailla! Sipilä on ollut täysin rehellinen virkatoimissaan, Sveitsi on tasainen maa, ja minä olen täysraitis mies.

Etsi kolme virhettä.  :facepalm:

Ja eikös ratkaista ilmasto-ongelmat biopolttoaineilla...

Edit - korjattu otsikon typo
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019, 08:59:39 kirjoittanut hulaq »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Turkkilan lanseeraama kaverikapitalismi estää mediaa paljastamasta tai arvostelemasta esimerkiksi Sipilän tekemisiä. Tällaisia ketjuja löytyy: suuri autoliike--> omistaa suurta maakuntalehteä --> autoliikkeet ovat järjestäytyneet Perheyritysten liittoon (=Vanhanen, Berner, kepu) --> valtio antaa yritystukia mm. liiton jäsenyrityksille tai niiden omistusyhtiöille (=lähell Sipilää, kepua) --> media ei huomaa mitään --> autoliikkeen suuromistaja ja monialaliikemies antaa runsaskätistä tukea kepun ja vähän kokoomuksenkin vaalikassaan--> ei aiheuta median taholta reaktioita -->  Sipilä ajaa biopolttoaineiden tulevaisuutta--> valtio antaa hänen avustajansa sukulaisten startup-firmalle miljoonatolkulla rahaa--> firman omistajat ja heidän sukulaisensa eivät kerro, ketkä omistavat firmaa--> ad infinitum, sis. myös "valintavapauden" josta sovittu.

Tämä ei ole pelkästään ketju. Se on verkosto. Ylös asti. Uskollinen palkitaan. Veneen keikuttaja saa tuta seuraukset.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 962
 • Liked: 5302
 • Aavikolla roskiksessa
Tuskinpa Riikka teki yhtään mitään muuta virassaan,  kuin että yritti edistää lähipiirinsä businessprojektia. Eikä tuossa mitään kaikkihan sen tiesivät miksi Riikka oli virassaan sitten tarkoituksenmukainen esitti edunvalvojan tehtäviin toisaalle.

Markkinatalouden ongelma pääomapiireille on, että ilman julkisen koneiston tukea on vaikeaa saada takuutuottoa sijoittamalleen pääomalle.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019, 21:03:41 kirjoittanut ApuaHommmaan »