Kirjoittaja Aihe: 2019-04-07 Turkki, Kreikka: "Toivon karavaani" – matukriisi alkamassa taas?  (Luettu 7599 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 185
 • Liked: 40521
Die Welt kertoo Turkissa ja Kreikassa alkaneesta ei-valtiollisten järjestöjen matuihin kohdistamasta kampanjoinnista saada nämä taas rynnäköimään Balkanille ja sen läpi Pohjois-Eurooppaan. Samat kuviot nähtiin jo vuoden 2015 matukriisin aikana. Frontex arvioi, että kampanja voisi olla ihmissalakuljetuskoplien aikaansaannosta, mutta kyllä tuossa pikemminkin kaikki näyttää viittaavan lähinnä ei-valtiollisten järjestöjen toimintaan. Noin ovat toimineet aiemminkin.

Lainaus
Ulkomaat Maahanmuutto

"Toivon karavaani" – petollisia valeuutisia

Aluksi heitä oli 180 - seuraavana päivänä jo yli 1.000. Tuhannet maahanmuuttajat lukevat Turkissa petollisia valeuutisia, jotka kertovat Kreikan rajan olevan auki. Turkin media rinnastaa tilanteen vuoden 2015 pakolaiskriisiin.


Die Welt 7.4.2019 juttu saksaksi

Jo kolmen päivän ajan ovat maahanmuuttajat yrittäneen päästä suurissa - osin väkivaltaisissa - ryhmissä Pohjois-Makedonian kautta Pohjois-Eurooppaan. Media on kertonut laajalti tästä. Syynä ovat eräässä maahanmuuttajien Facebook-ryhmässä 9.3. lähtien levitetyt huhut. Niiden mukaan Kreikan ja Makedonian välinen raja on auki ja ei-valtiollisten järjestöjen sanotaan odottavan siellä maahanmuuttajia bussien kanssa kuljettaakseen heidät sitten "Toivon karavaanilla" Saksaan ja muualle Pohjois-Eurooppaan.

Lauantaina syntyi yhteenottoja poliisin kanssa, kun 800 maahanmuuttajaa yritti päästä eräästä Thessalonikin Diavatan alueen pakolaisleiristä Pohjois-Makedonian rajalle. He kivittivät turvallisuusjoukkoja, jolloin poliisi otti kyynelkaasun käyttöön ja ajoi heidät takaisin.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että huhuja on levitetty myös Turkin ja Kreikan välisen rajan avaamisesta. Tämän johdosta viime päivien aikana tuhansia maahanmuuttajia on vyörynyt rajaa kohti myös Turkissa.

Tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Turkin turvallisuusjoukot ovat ottaneet Kreikan rajalla kiinni 16.318 rajan yli pyrkinyttä, kertoi turkkilaisen Sabah-lehden englanninkielinen online-julkaisu viime perjantaina. Lehti kertoi poliisin kuukausittaisista tilastoista, joiden mukaan ihmissalakuljettajat ja maahanmuuttajat olivat jo viime vuonna erittäin aktiivisia Kreikkaan johtavalla maareitillä. Kiinniottojen keskiarvo Kreikan rajalla oli noin 180 henkilöä päivittäin.

Päivää myöhemmin tilanne oli jo huomattavasti vakavampi, kertoo Sabah. Jo torstain ja perjantain aikana poliisi on pysäyttänyt yli 1.000 maahanmuuttajaa Edirnen rajakaupungin lähistöllä tai naapurimaakunnassa Tekirdagissa matkaamassa kohti Edirneä. Valtiollisen Anadolu uutistoimiston mukaan monet, etupäässä suurissa ryhmissä kulkevista, maahanmuuttajista sanovat olevansa "Toivon karavaani".

Ainoastaan harvat onnistuvat pääsemään rajan yli

Suurin osa heistä tulee Afganistanista ja Iranista. Sabahin mukaan tilanne muistuttaa vuoden 2015 pakolaiskriisin alkua. Se alkoi - Euroopassa sitä ei juurikaan huomattu - syyrialaisten pakolaisten marssilla moottoritietä pitkin Istanbulista Edirnen suuntaan sen jälkeen kun he olivat kuulleet huhuja, että Saksa ja muut maat aikovat ottaa heidät vastaan. Myöhemmin samanlainen tapaus toistui Budapestin ja Wienin välisellä moottoritiellä, ja se johti lopulta syyskuussa 2015 Itävallan ja Saksan rajan avaamiseen.

Suurin osa heistä tulee nyt takseilla, mutta myös linja-autoilla ja minibusseilla - eli julkisella liikenteellä - Edirnen kaupunkiin ja koittaa sitten onneaan jatkamalla jalkaisin matkaa, kertoo Turkin media. Poliisi on siviiliasuissa läsnä kaikkialla ja vain harvat maahanmuuttajat onnistuvat ylittämään rajan. Tämä johtuu siitä, että turvallisuusjoukot ovat saaneet ajoissa tiedon "uudesta joukkoyrityksestä" ja he ovat mobilisoineet lisäjoukkoja. 

Raja kulkee Maritsa-joen (kreikaksi Evros) vartta pitkin. Ainoastaan Edirnen länsipuolella Turkin maa-alue ulottuu joen toiselle puolelle. Täällä maahanmuuttajat voivat yrittää päästä joen yli vielä Turkin puolella, jonka jälkeen he yrittävät ylittää rajan. Näin on pienempi vaaraa hukkua jokeen.

EU:n rajavalvontavirasto Frontexin tiedottaja vastasi WELT:in esittämään kysymykseen, että huhut ei-valtiollisten organisaatioiden "Toivon karavaanista" (Caravan of Hope) tai vastaavasta tulivat ensimmäisen kerran julkisuuteen somessa muutama viikko sitten. Maahanmuuttajille levitettiin internetissä valeuutisia rajojen toteutuneesta tai jo pian tapahtuvasta avaamisesta. Tämä tehtiin lähtömaiden kielillä - pashtuksi, farsiksi ja arabiaksi. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, ketkä ovat tämän takana. Asiantuntijat arvelevat, että kyse voi olla ihmissalakuljetuskoplista, joiden tiedetään mielellään laativat tällaisia valeuutisia.

Kreikan pakolaisleirit ovat ylikuormitettuja

Huolimatta Turkin median viime päivien uutisista, jotka kertovat lisääntyneestä maahanmuuttajien rajoihin kohdistamasta paineesta, eivät onnistuneet laittomat rajanylitykset ole juurikaan kasvaneet viime vuoteen verrattuna, ainakaan sillä Evros-joen varren alueella, jolla Frontex toimii, ilmoitti Frontex-tiedottaja.

Vuonna 2018 Kreikkaan tuli Frontexin mukaan 56.561 maahanmuuttajaa, joka on 34% enemmän kuin edellisenä vuonna. Suurin osa tulijoista saapui maareittiä pitkin.

Kreikkaan vyöryy siis jatkuvasti uusia maahanmuuttajia, mutta ainoastaan harvat onnistuvat pääsemään suljettujen rajojen läpi Pohjois-Eurooppaan. Tämä on johtanut Kreikan pakolaisleirien ylikuormittumiseen, joka kiristää tilannetta.

YK:n mukaan tämän vuoden 1.1.-3.4. välisellä ajanjaksolla 5.621 maahanmuuttajaa onnistui pääsemään merta pitkin Kreikkaan (14 kuoli). Tämä on suunnilleen yhtä paljon kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Muuten vuonna 2018 Kreikkaan tuli merta pitkin 32.000 maahanmuuttajaa (10% enemmän kuin vuonna 2017). Maateitä pitkin tuli 24.000 henkilöä - määrä kasvoi huomattavasti edelliseen vuoteen verrattuna.

Lihavoinnit mun. 

EDIT pientä tekstin korjailua
« Viimeksi muokattu: 08.04.2019, 13:22:57 kirjoittanut akez »
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 453
 • Liked: 10525
Samasta aiheesta uutisoi myös Reuters pari päivää sitten. Uutisen mukaan se oli juuri Kreikan poliisi joka kurmotti tunkeutujia kyynelkaasulla. Lisäksi Reuters tarkentaa että rajan yli itsensä Kreikkaan keplotelleita on palautettu takaisin Turkkiin:

"Another group, who were sent back to Turkey after illegally crossing into Greece, anxiously waited to be sent to a repatriation center."

Vaikka kyseessä on vain sivulause niin se on merkittävä asia. Eikö taikasana enää toimi ?

https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-greece-border/greek-police-fire-tear-gas-at-migrants-as-border-convoy-grows-idUSKCN1RH0O3
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20166
Sisäministeri "Kai" etsii esikuntineen uusia majoitustiloja ja tilaa tulijoille kelpaavaa riisilajiketta etnisiltä maahantuojilta. Verhojen värejä suunnittelee 5 sisustussuunnittelijaa. Rajavartiolaitoksen johtaja harjoittelee jämäkkää ilmettä peilin edessä.

RHC:n Pullerot alkavat saada uutta toivoa uusista palleroistansa. Jääkäriprikaatissa on telamiina vaihtunut harjoituksissa painavaksi kassiksi.

-Päätän raporttini täältä tähän.

Asiaan! Onkohan valtion hallintoelimissä oikeasti varustauduttu muillakin tavoilla kuin food&lodging -menolla sekä laulua ja leikkiä harjoittelemalla? Onko rahapuomien saranat rasvattu? Piikkilankaa riittävästi? Schäer-rajakoirien hampaat laitettu? Opeteltu vuorosanoja (poistukaa rajaltamme, kiitos) joita sanotaan, kun kuulee sanan ASYL?
« Viimeksi muokattu: 08.04.2019, 14:19:03 kirjoittanut Ernst »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 094
 • Liked: 2271
Siitä karavaanista pitää tehdä Kotiinpaluun karavaani.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 185
 • Liked: 40521
Toinen juttu Saksasta kertoo poliitikkojen säikähtäneen siellä.

Lainaus
Saksa Kreikan yhteenotot

Poliitikot vaativat nopeampia toimia maahanmuuttajien keskuudessa vellovien huhujen torjumiseksi

Kreikan poliisin ja maahanmuuttajien väliset yhteenotot pelottavat Saksan poliitikkoja. Vaaditaan tiukemmin nopeampaa valistamista ja tiedottamista, kun ilmenee väärän tiedon levittämistä. Vaateet kohdistuvat ennen kaikkea ulkoministeriöön.


Die Welt 7.4.2019 juttu saksaksi

Turvallisuusjoukkojen ja satojen maahanmuuttajien väliset väkivaltaiset yhteenotot Pohjois-Kreikassa ovat saaneet saksalaiset poliitikot vaatimaan nopeampaa reagointia tällaisissa tilanteissa. Yhteenotot aiheutuivat ilmeisesti tahallisista internetissä ja somessa levitetyistä valheellisista tiedoista.

Väitettiin, että Balkanin reitti on taas auki ja ihmisoikeusjärjestöt tulisivat avustamaan maahanmuuttajia ylittämään Pohjois-Makedonian raja. Tämän jälkeen sadat lähtivät liikkeelle ja Ateenan päärautatieaseman raiteet vallattiin ja tukittiin joksikin aikaa. Kuvissa rajalta nähdään raivoavia maahanmuuttajia, jotka ryhtyivät kiivaisiin taisteluihin poliisin kanssa. Ajoittain kuvissa näkyi myös lapsia.

Sisäministeriön parlamentaarinen valtiosihteeri Stephan Mayer (CSU) on kauhuissaan ja järkyttynyt pakolaisten väkivaltaisuudesta. "Maahanmuuttajien väkivaltaiset ja aggressiiviset hyökkäykset Kreikan poliisin kimppuun eivät ole mitenkään oikeutettuja ja hyväksyttäviä", vastasi Mayer WELT:in kysymykseen. Hän vaati tiiviimpää kansallisten ja kansainvälisten viranomaisten yhteistoimintaa, että internetin valheellisia tietoja voitaisiin torjua nopeammin kuin aiemmin.

"Jatkossa Kreikan viranomaisten, ei-valtiollisten järjestöjen, Frontexin ja EASO:n tulee tiedottaa mahdollisimman nopeasti ja suoraan eri informaatiokanavia pitkin, kun liikkeellä on tietoisesti levitettyä valheellista tietoa rajojen avaamisesta.
(...)

Lihavoinnit mun.

Referaattia loppujutusta:

- CSU:n Bundestag-ryhmän johtaja Alexander Dobrindt oletti, että tässä pyrittiin tahallisesti väkivallan eskaloitumiseen. Väärää tietoa levitettiin tahallisesti netissä jo pakolaiskriisin kiivaimpina hetkinä. Kriminaalit yrittävät ilmeisesti provosoida väkivaltaisia yhteenottoja rajalle.
- Saksan ulkoministeriöllä on ollut jo kahden vuoden ajan yksikkö, joka yrittää torjua netissä levitettävää Saksaan liittyvää valheellista tietoa. 
- www.rumoursaboutgermany.info -sivustolla selvitetään Saksaan pyrkiville matuille, että hallitus ei takaa mitään työpaikkoja maahantulijoille, eikä jaa heille rahaa ja Kreikasta saadulla pakolaistodistuksella ei saa Saksasta maksutonta terveydenhoitoa.
- Kaksi vuotta sitten ulkoministeriöllä oli Afganistanissa julistekampanja, jolla ihmisiä taivuteltiin pysymään maassaan. Myös muissa maissa on järjestetty samanlaisia kampanjoita, mm. Ghanassa. Tässä tapauksessa nettisivulla ei ole toistaiseksi ilmestynyt mitään tietoa. Ilmeisesti ei ole edes yritetty torjua väitteitä muiden kanavien kautta. Syynä lienee se, että huhuja liikkuu niin paljon, eikä asia koskenut suoraan Saksaa.
- Dobrindtin mukaan suurin osa matuista pyrkii kuitenkin Saksaan ja siksi avoimiin rajoihin liittyviä valheellisia tietoja on torjuttava aina, mittavasti ja selkeästi.

---

Onneksi meillä ei mitään tuollaista. Mykkänen lupailee ottavansa 10.000 matua vuodessa, jokainen voi saada työluvan vaikka tulisi hylsy, rahaa jaetaan kaikille ja vielä ilmainen terveydenhoito. Sitten vielä kaikki tarveharkinta aiotaan poistaa työluvista. Funtsiikohan nuo ikinä minkälaisen signaalin lähettävät matuille. Eivätkö Sipilän talosta oppineet mitään? 
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Mutta mitä tekee Suomi? Jos punavirheät tai muut mokuttajat muodostavat hallituksen, niin... Ei ole turhaan tehty valmisteluja 100 000 uuden tulijan suhteen.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 060
 • Liked: 13726
Huomaa että Suomen vaalit eivät ole kovin tärkeät sillä jos olisivat niin tällaiset suunnitelmat pidettäisiin visusti piilossa vaalien yli.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 390
 • Liked: 24926
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Mutta mitä tekee Suomi? Jos punavirheät tai muut mokuttajat muodostavat hallituksen, niin... Ei ole turhaan tehty valmisteluja 100 000 uuden tulijan suhteen.

Ylen politiikkaradion tenttien mukaan ainakin SDP ja Vasemmistoliitto esittävät että EU:n pitää purkaa Turkin kanssa tehdyt sopimukset turvapaikanhakijoiden säilyttämisestä. Eli raja auki ja pakollinen taakanjako EU-maille. Näin siis työväenpuolueet Suomessa. Li ilmoitti asian reippaasti, Antti kakistellen.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2019, 17:49:36 kirjoittanut Jorma M. »
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20166
Kun afromusuarabit kuulevat Saksan ihmemaan kutsun, he kuulevat merkilisen Angelan äänen heille kuiskivan ja paljon lupaavan.

Voidaan vanhaa sananpartta mukaellen todeta, että Heil Merkel, Meil' Sipilä. Harkitsemattomia hölösuita ja maillensa korvaamattomat vahingot tunaroineita  valtiojotakinoletetuja.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 185
 • Liked: 40521
Bulgariassa valmistaudutaan jo kuumeisesti kantamaan matkalaukkuja …

Lainaus
Jopa 3.000 sotilasta voidaan lähettää Kreikan rajalle, ilmoitti puolustusministeri

Dnevnik 7.4.2019 juttu bulgariaksi

Tarvittaessa armeija on valmis lähettämään jopa 3.000 sotilasta Kreikan rajalle. Näin kirjoitti Facebookissa puolustusministeri Krasimir Karakatshanov. Hänen kirjoituksensa julkaistiin sen jälkeen, kun sisäministeri Mladen Marinov oli aiemmin päivällä ilmoittanut, että tarvittaessa puolustusvoimat voivat auttaa rajapoliisia.

Ministerien lausunnot johtuvat Kreikan puolella voimistuneesta pakolaispaineesta. Viime päivien aikana tuhannet maahanmuuttajat, jotka olivat pystyttäneet itselleen leirin Thessalonikin lähelle, ovat yrittäneet lähteä kohti Länsi-Eurooppaa, jota varten heidän on päästävä Bulgarian tai Pohjois-Makedonian läpi. Eilen poliisin ja maahanmuuttajien välillä sattui yhteenottoja.

"Tällä hetkellä Bulgariassa ei ole mitään välitöntä maahanmuuttovyöryn vaaraa. Tarvittaessa puolustusvoimat kykenevät lähettämään jopa 3.000 sotilasta rajalle. Viimeisten 4 päivän aikana olemme olleet jatkuvassa yhteydessä pääministeri Bojko Borisovin ja sisäministeri Mladen Marinovin kanssa. Olemme kaikki samaa mieltä, että ei ole aihetta huoleen", kirjoitti Karakatshanov.
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 185
 • Liked: 40521
Näin jälkikäteen tarkastellen on hämmästyttävää, kuinka tarkasti kreikkalaiset osasivat ennustaa tulevaa jo ennen vuoden 2015 matukriisiä. Se toisin saattoi johtua siitä, että Kreikassa oli YK:n mukaan ennen kriisin alkua se miljoona "pakolaista" ja kohta enää vain 60.000. Jo tuolloin EU:ssa ajettiin vimmalla matujen pakkojakoa, johon Suomen hallituskin oli menossa innolla mukaan Orpon johdolla. Tuota taustaa vasten nämä hallituksessa istuneet tuholaiset sitten imuroivat tänne sen satsin (pm: saatte taloni), jonka johdosta moni kiroilee täällä vieläkin.

Die Weltin juttu vuodelta 2015:

Kreikkalainen ministeri uhkaa Eurooppaa pakolaisilla

Kreikan puolustusministerin varoitus EU:lle: Jos Ateenaa ei auteta, niin "maahanmuuttajat tulevat menemään Berliiniin matkustusasiakirjojen avulla". Jos joukossa on ISIS-jäseniä, niin Eurooppa on itse siihen syypää.

Die Welt 9.3.2015 juttu saksaksi

Valtiovararikon uhkaama Kreikka on taas kerran uhannut lähettää kymmeniä tuhansia pakolaisia edelleen Eurooppaan. "Jos he lyövät Kreikkaa, niin silloin heidän on paras tietää, että ... maahanmuuttajat tulevat saamaan (matkustus-) paperit ja he tulevat menemään Berliiniin", sanoi puolustusministeri Panos Kammenos sunnuntaina oikeistopopulistisen "Itsenäiset kreikkalaiset" -puolueen kokouksessa. Puolue on mukana vasemmistolaisen pääministeri Alexis Tsiprasin koalitiohallituksessa.

Jos pakolaisten joukossa on myös terrorijärjestö ISIS:in jäseniä, niin Eurooppa on Kreikkaan velkakysymyksessä kohdistuvan oman asenteensa vuoksi itse siitä vastuussa, sanoi Kammenos.

Jo yli viikko sitten oli ulkoministeri Nikos Kotzias varoittanut EU-ulkoministerikokouksessa Riikassa, että Kreikasta voisi tulla kulkuväylä "miljoonille maahanmuuttajille ja tuhansille jihadisteille", jos maa romahtaisi taloudellisesti.
(...)

2015-03-08 EU-komission pj. Juncker - EU perustamassa omaa armeijaa

Nyt vasemmistohallitus kasaa Kreikassa jo uutta mälliä, joka riittävästi turvottuaan purskahtaa taas pitkin Eurooppaa, sillä Merkelin Turkki sopimus ei toimi edelleenkään (kts. luvut aiemmissa jutuissa).
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20166
Siitä karavaanista pitää tehdä Kotiinpaluun karavaani.

Karavaania johti varakaani,
koska kaani itse ei päässyt paikalle.

Vaan eikös tämä "karavaaneihin" kokoontuminen taas kerran muistuta jotakin käyttäytymis- ja asianedistämisnormia, joka on tuttu palestiinalaisten parista? Kokoonnutaan kokeilemaan jonkin parempiosaisen ovien tai kaupunginrajojen pitävyyttä, pidetään valtavaa älämölöä, haetaan liittolaisia niiden parempiosaisten parista, joiden empatiakyynel heltyy kuvajournalistisista taidonnäytteistä. Tiedätte: pikkulapsi menehtyi kesken mellakan, kun oli hänellä, astma, allergia ja sydänvika. Mitä se mukula teki sielä mellakan eturivissä raavaiden sällien seassa?

Vastaus: teki propagandaa, tosin käskettynä eli paikalle vietynä.

Kuvajournalismistä eli propagandasta kiinnostuneena katselin, kuka siellä Kreikan rajapolliiseja etunenässä uhmasi. Aivan oikein. Paikalle oli roudattu pyörätuolissa istuva ja muutamat lastenrattaatkin siellä etenivät TOP-50 kuljeksijajoukon pistesijoilla.

Se on nyt taas alkanut. Mikäkö? Suomen ja EUroopan kevät, liikaväestön liikehdintä, propaganda ja meilläkin vaalivaikuttaminen. Virkaheitto pääministerikin luennoi, että hädänalaista on autettava, no quoestions asked, kun sillä on hätäkin ja sodittu on viimeiset sata vuotta jossakin, mistä hän on ehkä kotoisin.

Toinen tollo Orpo viisastelee, että rajapuomia ei saanut millään alas, kun hän ihan virkamieheltä kysyi, että olisiko tällainen vaihtoehto olemassa? Ei kuulemma virkamiehen mielestä ollut, kun pitää sitä lakiakin noudattaa ja sopimuksia, kaikkia.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2019, 23:25:28 kirjoittanut Ernst »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 988
 • Liked: 94214
 • Emeritus mediaöyhöttäjä

Toinen tollo Orpo viisastelee, että rajapuomia ei saanut millään alas, kun hän ihan virkamieheltä kysyi, että olisiko tällainen vaihtoehto olemassa? Ei kuulemma virkamiehen mielestä ollut, kun pitää sitä lakiakin noudattaa ja sopimuksia, kaikkia.

Koska Orpon cv:ssä* ei ole ainuttakaan todellista työpaikkaa, olisi voinut kuvitella, että hän valtiotieteiden maisterina olisi ollut luppoajallaan kykenevä ihan pikkasen ottamaan selvää asioista itse, kuten siitä, että turvapaikkaa olisi pitänyt hakea edellisestä turvallisesta maasta. Tai jostain 7-9 edellisestä turvallisesta maasta.

* https://www.turkulainen.fi/artikkeli/403627-orpo-valittiin-kokoomuksen-johtoon-tallainen-on-miehen-cv
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!