Kirjoittaja Aihe: Timo Soinin nousu ja tuho  (Luettu 281355 kertaa)

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 487
 • Liked: 11612
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1680 : 19.12.2021, 10:28:41 »
Luuletteko, että Timo Soinin kieroilut on nyt jo kieroiltu, vai toteuttaako hän kenties vielä jonkin oikein irvokkaan ja otsikoihin nousevan stuntin tai petoksen tulevina vuosina?
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 023
 • Liked: 2222
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1681 : 19.12.2021, 11:46:26 »
Timo Soinin toiminta on ollut sen verran aktiivista ja näkyvää viime aikoina, että en hämmästelisi hänen paluutaan politiikkaan. Luontevin puolue olisi Kristillisdemokraatit, joka saisi Soinista riveihinsä katolisen siiven edustajan. Joulukuun 11. päivänä Soini osallistui radioituun ja Youtubessa lähettyyn keskusteluun, jonka aiheena oli uskonnon- ja sananvapaus Suomessa. Keskustelussa oli mukana myös Päivi Räsänen. Tapahtumasta on olemassa Youtube-taltiointi.

https://youtu.be/KmazqL6MHe8

Kiril

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 252
 • Liked: 144
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1682 : 19.12.2021, 12:22:50 »
.....
Mitenkään kriittisesti Jabbaan ei suhtauduta, ja se on tietysti tarkoituksellista, koska häntä tarvitaan aina säännöllisin väliajoin haukkumaan perussuomalaisia.

Sinänsä hauskaa, kuinka takit kääntyvät puolin ja toisin. Kun Soini oli vielä PS-pomo, media ei rakastanut häntä lainkaan yhtä paljon.
Muistetaan vielä HBL:n pilakuva, jossa Soini oli kuvattu rottana eduskuntatalon portailla.

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 679
 • Liked: 711
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1683 : 20.12.2021, 16:24:28 »
Luuletteko, että Timo Soinin kieroilut on nyt jo kieroiltu, vai toteuttaako hän kenties vielä jonkin oikein irvokkaan ja otsikoihin nousevan stuntin tai petoksen tulevina vuosina?

Kuka olisi niin sekaisin, että häneen luottaisi mikäli johonkin vaaleihin lähtisi? No ainahan joitain sekopäitä on, mutta luulisi että sekoilullakin on jotkut rajat  :o ehkä
Ihan varmasti julkisuuteen tietenkin haluaa aina silloin tällöin ja mediaa varmasti löytyy, jossa se onnistuu. Mutta vaalimenestys on jo toinen juttu, ja epäilen ettei kehtaa mittauttaa kannatustaan enää.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 061
 • Liked: 10727
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1684 : 22.12.2021, 13:29:20 »
Lainaus
Otetaan ensin hyvät uutiset. Suomen hävittäjien hankinta on johdonmukaista jatkoa politiikalle, jossa Suomi pyrkii maksimoimaan turvallisuutensa osana länsimaista yhteisöä. Siihen hyvät uutiset sitten rajoittuvat.

USA:n ja liittolaisten vetäytyminen Afganistanista on kaikinpuoleinen katastrofi, kahdella tavalla. Lähtö itsessään ja tapa, jolla se toteutettiin. Kaksikymmentä vuotta työtä, tuskaa, rahaa, uhrauksia, uhreja ja kyyneleitä pistettiin luiskaan ja seuraukset ovat massiiviset. Niistä vasta pieni osa on näkyvissä. Seurauksia ei haluta nähdä, mutta ne hyppäävät vielä silmille. Terrori pahenee ja se on vain ajan kysymys.

On totta, että terrorismin vastainen sota Afganistanissa oli kallista ja turhauttavaa, mutta ongelma ei poistu poistumalla. Se pahenee. Ensimmäinen ja kovin kolaus on lännen uskottavuus. Kuka voi enää luottaa länteen, pitkäjänteisyyteen, arvoihin ja apuun? Tahto miehessä maksaa, ja kun se puuttuu, ei jäljellä ole kuin tyhjät housut ja puheet.

Elämä pakenee lännestä
Mikä on lännen uskottavuus ja luotettavuus tästä eteenpäin? Kun liittoudut meidän kanssa, me liittoudumme kanssasi siihen asti, kun se meitä huvittaa. Arvojohtaja ei halua enää johtaa, osin siksi, että se on hukannut omat arvonsa. Tämä pätee sekä Yhdysvaltoihin että Eurooppaan. Aikakaudelle on tyypillistä, että poliitikot puhuvat arvoista, mutta eivät määrittele niitä. Puhumattakaan, että eläisivät joitakin oppeja todeksi.

Lähtö Afganistanista näytti karkeimman päälle, kuinka sekä Nato että Euroopan Unioni ovat ilman USA:ta kuin lastu laineilla. USA:lta puuttuu tahto, Euroopalta sekä kyky että tahto. Afganistanista poistuminen oli häpeällinen näytös, jossa epätoivoiset ihmiset ryntäsivät lentokentälle ja barbaarit valtasivat pääkaupungin juuri laukaustakaan ampumatta.

Kahdenkymmenen vuoden ylivuotinen kylvö vaipui ojien pohjaan, samaan paikkaan putosivat paljon puhutut ihmisoikeudet, tyttöjen ja naisten oikeuksista puhumattakaan. Samaan aikaa tämän konkurssin kanssa lännen yliopistot ja media ovat täynnä woke-kulttuurin eksytystä ja harhaoppia, jossa syyllisyys on kaikkialla, mutta pelastusta ei ole missään. Lännen lanteet kuivuvat ja väki vähenee. Elämä pakenee.

Länsi on punnittu ja kevyeksi havaittu. Sama kaava pätee Syyrian Assadiin. Kovasta uhosta huolimatta diktaattori jatkaa rankaisematta paikallaan ja Iran kiihdyttää valtaansa ja varustaa ydinohjelmaansa. Iraniin pystyy vain Israel, ja isku on ajan kysymys. Afrikka on jätetty kiinalaisten raaka- ainevarastoksi ja kupattavaksi. Ranska on ainoa, joka edes vähän välittää.

Se, mitä nyt olemme nähneet Puolan ja Liettuan rajoilla sekä Ukrainassa on suoraa seurausta lännen toteen näytetystä heikkoudesta Afganistanissa ja Lähi- idässä. Kuka uskoo, että länsi pistää kovan kovaa vastaan ja jos pistää, niin missä. Osalla ei ole kykyä ja toisilla ei ole halua.

Puola pelasti EU:n
Puola on lähikuukausien ainoa valopilkku. Se itse asiassa pelasti nahjustelevan Euroopan Unionin. Puola pisti kovan kovaa vastaan: pystytti aidat, uhkasi uskottavalla tavalla käyttää sotilaallista voimaa, jos tarve on. Ja katso, Irak sai vastaanottaa omat kansalaisensa ilman minkäänlaista palautussopimusta. Puola pelasti Saksan uuden hallituksen katastrofialulta, sillä sinne turvapaikanhakijat olivat matkalla. Angela Merkelin alamäki alkoi vuoden 2015 pakolaiskriisistä, eikä hänen kannatuksensa siitä koskaan toipunut.

Venäjä kunnioitti Merkeliä pitkään, koska näki, että hänen kaudellaan Euroopalla oli jonkinlaista johtajuutta ja taloudellista voimaa. Nyt Merkelin jälkeen Afganistanin viitoittamana Venäjä ottaa selvää Saksasta  ja Euroopasta sekä USA: sta.

Lännessä moni odotti, että Joe Bidenin nousu USA: n presidentiksi tuo parannusta maailmanlaajuisesti turvallisuuteen ja lähentää USA: ta ja Eurooppaa. Tämä on osoittautunut  toiveajatteluksi. USA vetäytyy, sen suuri mielenkiinto suuntautuu Kiinaan ja kaikinpuoleiseen kilpailuun sen kanssa. Tämä näkyy etenkin sinänsä myönteisessä AUKUS-yhteistyössä Australia, Iso- Britannian ja USA: n välillä.

[....]

Suomen Nato-ovi oli suopeimmillaan auki samaan aikaan kuin Baltian mailla. Me emme halua tulla lasketuiksi Baltian maiden kategoriaan. Tällä hetkellä myös kansan enemmistö vastustaa Nato-jäsenyyttä. Ihmekös tuo, kun johtavat poliitikot näyttävät mallia.

Saksa ei halua johtaa sotilaallisesti. Ranskalla tätä tahtoa on enemmän. EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on kauniisti sanottuna lapsenkengissään. Tämän ajattelun ja käytännön toiminnan paras esimerkki on EU:n taistelujoukot, joita ei ole käytetty koskaan, eikä missään. Ajatus siitä, että niitä ehkä ensimmäisen kerran käytetään joskus tulevaisuudessa Malin maaseudulla, ei paljon rintakarvoja kasvata.

Iranin suhteen sinisilmäisyyteen ei ole varaa. Jos se saa ydinpommin, sellaisen haluavat heti perään Turkki, Saudi- Arabia ja Egypti. Iranissa ydinase ruokkisi persialaista suurvalta- ajattelua, uskonnollisia vallanpitäjiä ja vallankumouskaartia. Siinä on tappava yhdistelmä.

Mikäli länsi ei saa Iranin ydinasehanketta pikaisesti neuvotteluilla torpattua, sen tekee Israel eksistentiaalisista syistä. Se on ainoa saareke länttä, jossa kyky, halu ja mahdollisuudet menevät yhtä jalkaa. Israel lähetti joku aika sitten sotilasasiamiehen Suomeen. Eikä sattumalta. Fiksua porukkaa.

Kirjoittaja toimi ulkoministerinä vuosina 2015-2019.

https://alfatvuutiset.fi/timo-soini-lannen-heikkouden-vakavat-seuraukset/

Asiallinen kirjoitus. Kun en oikein osannut poimia parhaita paloja, niin leikkasin pois mielivaltaisesti keskeltä.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 705
 • Liked: 3062
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1685 : 22.12.2021, 13:42:40 »
Tässä muuten näkyy taas Soinin katolilaiset sympatiat: hän ei ole luonteeltaan tai mieltymyksiltään mitenkään erityisen "nuiva," mutta nyt kun asialla ovat hänelle rakkaat puolalais-paavilaiset, hänkin on valmis hehkuttamaan kovia otteita:

Lainaus
Puola on lähikuukausien ainoa valopilkku. Se itse asiassa pelasti nahjustelevan Euroopan Unionin. Puola pisti kovan kovaa vastaan: pystytti aidat, uhkasi uskottavalla tavalla käyttää sotilaallista voimaa, jos tarve on. Ja katso, Irak sai vastaanottaa omat kansalaisensa ilman minkäänlaista palautussopimusta. Puola pelasti Saksan uuden hallituksen katastrofialulta, sillä sinne turvapaikanhakijat olivat matkalla.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 033
 • Liked: 30707
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1686 : 22.12.2021, 13:56:27 »
Lainaus
Puola on lähikuukausien ainoa valopilkku. Se itse asiassa pelasti nahjustelevan Euroopan Unionin. Puola pisti kovan kovaa vastaan: pystytti aidat, uhkasi uskottavalla tavalla käyttää sotilaallista voimaa, jos tarve on. Ja katso, Irak sai vastaanottaa omat kansalaisensa ilman minkäänlaista palautussopimusta. Puola pelasti Saksan uuden hallituksen katastrofialulta, sillä sinne turvapaikanhakijat olivat matkalla.
Saksan lisäksi niitä oli tulossa Suomeen. Soini ei nahjustelullaan vaivautunut pelastamaan suomea vaan päinvastoin oli harjoineen ensimmäisenä tuhoamassa sitä. Nyt Puolan touhut ei olekkaan ihmisvihamielisiä ja Puolan arvopohja onkin ok toisin kun Halla-ahon johtamien persujen. Uskoisin että Soini on ihan aidosti tehnyt havainnon että musujen maahanmuuttu ei sittenkään ole hyvästä, ei ainakaan katollilaisesta vinkkelistä katsottuna. Voi jopa huomata sen että jos olisi ollut jämäkkä 2017 olisi nyt sankarin maineessa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 705
 • Liked: 3062
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1687 : 22.12.2021, 14:04:22 »
On tosiaan mitä surkeinta, läpinäkyvintä tekopyhyyttä Soinilta ylistää Puolan lujia toimia, ja samalla haukkua nykypersuja "ihmisvihamielisiksi." Joku reportteri saisi roustata häntä tästä ristiriidasta.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 033
 • Liked: 30707
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1688 : 22.12.2021, 17:09:32 »
On tosiaan mitä surkeinta, läpinäkyvintä tekopyhyyttä Soinilta ylistää Puolan lujia toimia, ja samalla haukkua nykypersuja "ihmisvihamielisiksi." Joku reportteri saisi roustata häntä tästä ristiriidasta.
Tosi kuvottavaa tuo Soinin touhu. Halla-ahon vaade oli että noudatetaan sitä mitä hallitusneuvottelussa sovittiin eli ei lähimainkaa sellaisia toimia kuin nykyiset Puolan toimet. Nyt sitten suitsuttaa Puolan toimia mutta leimasi Halla-ahon ihmisvihamieliseksi ja ties miksi. Itse asiassa tunnustaa että se Audikyyti kiinnosti enemmän kuin maan etu.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 924
 • Liked: 12318
 • Puhdasverinen
  • Dr. Robert Malone: Before You Inject Your Child! All Parents Need To Hear This!
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1689 : 23.12.2021, 01:53:58 »
Nykypersuilta puuttuvat vain .................... ja "abortti on murha".
-i-

Kun ensin on näkemys siitä, mikä on murha, voimme keskustella siitä, mutta se sitten vaatii myös määritelmän ihmiselle.

...ammutaanhan hevosiakin....
NOVUS ORDO HOMMARUM

"Minulle on yhdentekevää millä keinoin rokottamattomat saadaan pois sairaaloista.
...
Järjestäytyneessä yhteiskunnassa enemmistö määrittelee pelisäännöt joihoin vähemmistön on alistuttava.Jos se on teille natsismia niin olkoon sitten niin. Seison mielummin natsien rivissä"
-Jäsen justustr

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 722
 • Liked: 41329
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1690 : 23.12.2021, 01:58:30 »
Nykypersuilta puuttuvat vain .................... ja "abortti on murha".
-i-

Kun ensin on näkemys siitä, mikä on murha, voimme keskustella siitä, mutta se sitten vaatii myös määritelmän ihmiselle.

...ammutaanhan hevosiakin....

En ajatellut lähteä aborttikeskusteluun, eikä ylläoleva edusta mielipidettäni.

Totesin vain, että Soinin väittämät vennamolaisuus ja kristillinen arvopohja ovat soinin kohdalla olleet lähinnä "vennamo sitä ja vennamo tätä", sekä hänen aborttikantansa.

Yllä olevan kommenttisi ja avauksesi voit siis osoittaa Soinille vassakuu.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 359
 • Liked: 11598
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1691 : 23.12.2021, 19:29:37 »
Tässä muuten näkyy taas Soinin katolilaiset sympatiat: hän ei ole luonteeltaan tai mieltymyksiltään mitenkään erityisen "nuiva," mutta nyt kun asialla ovat hänelle rakkaat puolalais-paavilaiset, hänkin on valmis hehkuttamaan kovia otteita:

Ei tuo nyt varsinaisesti liity katolilaisuuteen. Jos liittyisi Soinin olisi aikanaan itse pitänyt tehdä sama kuin Puolan nyt. Ei vaan onnistunut. Soinin puolesta voi kyllä sanoa, että Suomeen tultiin EU:n sisärajojen yli.

Väittäisin, että Afganistaniin lähetetään tänäkin päivänä jesuiittoja - toivottavasti ei liberaaleja - jotka saavat siellä sitten tulla toimeen omineen ja kristillistää kansaa. Se on kunnon katolisuutta.

Euroopassa Puola on katolisena kansana ollut erittäin oikeassa näissä. Toisaalta esimerkiksi Italia on hoitanut hommaa lähinnä päästämällä kansaa läpi kohti pohjoista erilaisten rikollisjärjestöjen hoitaessa kuljetukset ja niistä koituvat kulut.
qui non est mecum adversum me est

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 706
 • Liked: 5146
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1692 : 24.12.2021, 00:35:50 »
Tässä muuten näkyy taas Soinin katolilaiset sympatiat: hän ei ole luonteeltaan tai mieltymyksiltään mitenkään erityisen "nuiva," mutta nyt kun asialla ovat hänelle rakkaat puolalais-paavilaiset, hänkin on valmis hehkuttamaan kovia otteita:

Ei tuo nyt varsinaisesti liity katolilaisuuteen.

Soinin kohdalla epäilemättä liittyy. Toinen hyvin muistissa oleva esimerkki oli Soinin ulkoministeriaikanaan julkaisema vetoomus, että tänne tuotaisiin lisää hoitajia Filippiineiltä: http://timosoini.fi/2019/02/lisaa-hoitajia/ Suurlähetystökin sinne pitäisi saada.
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 869
 • Liked: 60045
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1693 : 24.12.2021, 08:54:22 »
Täältä päin katsottuna näyttää kyllä pahasti siltä, että tuo Soinin katolisuus on jo pitkään ollut samanlaista feikkausta, imagonrakennusta ja brändäystä kuin se kakkosdivarissa pelaavan Millwallin (underdog, altavastaaja) kannattaminen.
« Viimeksi muokattu: 24.12.2021, 09:10:52 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 7 703
 • Liked: 6055
 • A spherical bastard
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1694 : 24.12.2021, 20:49:12 »
Jätetäänpäs se pasta nyt sitten.
Aivoton ja päätön maan johto on
Aivoton ja päätön maan johto on

Ei kun
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Sitä mieltä minä oon

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 061
 • Liked: 10727
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1695 : 07.01.2022, 18:46:18 »
Lainaus
SUURVOITTO KRISTITYILLE LEIPUREILLE
6.1.2022 TIMO SOINI
Euroopan ihmisoikeusistuin on päättänyt, ettei se lähde avaamaan kahdeksan vuotta vellonutta Ashers Baker oikeudenkäyntiä.

Britannian korkeimman oikeuden sanan- ja uskonnonvapauden myös jokapäiväisessä elämässä tunnustava päätös jää voimaan.  Sanan- ja uskonnonvapaus ei ole kuollut kirjain, vaan jokapäiväisiä, arkielämän yksilön oikeuksia, käyttämistä varten.

Kristityt leipurit, Daniel ja Amy McArthur, Belfastista Pohjois- Irlannissa kieltäytyivät tekemään hääkakkuun tekstiä:

” Kannattakaa homoavioliittoja ”.

Hääkakun he olisivat ilman muuta homoparille myyneet, mutta vedoten uskonnolliseen vakaumukseensa, he kieltäytyivät koristelemista kakkua pyydetyllä tekstillä. Tämä vakaumus vei heidät kahdeksanvuotiseen oikeudenkäyntiin, helvettiin,  valtavin taloudellisin kustannuksin. He voittivat! Voiton myötä myös taloudellinen helvetti helpotti.

Tämä pariskunta taisteli sanan-  ja uskonnonvapauden puolesta, pienyrittäjien elinkeinovapauden puolesta ja oikeusvaltion puolesta.

Olen seurannut asiaa vuosia ja uskonut voittoon.

Päivi Räsänen seisoo saman tien, monivuotisen vainon, alussa. Lopetetaan tämä  hulluus alkuunsa. Suora hylky alioikeudelta ja kansi kiinni sekä kuulemiin.

Sanan – ja uskonnonvapaus on loukkaamaton. Niitä pitää harjoittaa julkisesti, muuten ne menetetään. Palaan tähän asiaan tarkemmin huomenna. Voitto on meidän.

Mieleeni nousee myös oma kohteluni. Osallistuin ministerinä kynttilävigiliaan , jossa rukoiltiin abortoitujen lasten puolesta. Minut pistettiin oikeuskanslerin tutkintaan ja minulle esitettiin eduskunnassa henkilökohtaista epäluottamusta. En kieltänyt uskoani. Voitin, koska minua ei jätetty yksin.

Lopuksi valtiosihteerini ( emeritus ) Samuli Virtasen erinomainen käännös ADF: n materiaalista. ADF ja Alice Neffe auttoivat minua. Olemme voittava yhdistelmä.

TAISTELE, KÄRSI,VOITA

Makea voitto kristittyjen leipureiden omantunnonvapaudelle: Euroopan ylin tuomioistuin hylkäsi yrityksen avata kakkukiista uudelleen

• Britannian korkeimman oikeuden suojaama palveluntarjoajien omantunnonvapaus säilyy, kun Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin lopetti aktivistien ajojahdin kristittyjä leipureita kohtaan
• Pohjoisirlantilaista leipuripariskuntaa Daniel ja Amy McArthuria ei pakoteta tekemään koristetekstejä, jotka ovat ristiriidassa heidän vakaumuksensa kanssa
STRASBOURG/BELFAST (6.1.2022) Pitkäisikö luovien ammattilaisten suostua pakotettuina ilmaisemaan viestejä, jotka ovat ristiriidassa heidän arvojensa ja vakaumuksensa kanssa? Vastaus on ”ei”, kun katsoo Ashers-leipomon tapausta, jonka aktivistit yrittivät avata uudelleen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Tänä aamuna tuomioistuin hylkäsi yrityksen kumota Britannian korkeimman oikeuden päätös, joka säilytti kristittyjen leipureiden Daniel ja Amy McArthurinomantunnonvapauden. Tapaus on helpotus luoville ammattilaisille ja palvelusektorin yrittäjille ympäri Euroopan.

”Ketään ei pitäisi pakottaa toimimaan syvää vakaumustaan vastaan eikä joutua valitsemaan omantunnon ja ammatinharjoittamisen välillä. Uskonnon– ja omantunnonvapaus pitää sisällään oikeuden toimia niiden mukaisesti myös omassa työssä. Päätöksessään vuonna 2018 Britannian korkein oikeus suojeli aivan oikeutetusti ammatinharjoittajien uskonnollisia oikeuksia. EIT on torjunut yrityksen muuttaa tätä hyvää lopputulosta, ja me olemme iloisia siitä, että päätös pysyy voimassa”, toteaa Lorcan Price, ADF Internationalin neuvonantaja.

Daniel ja Amy McArthur, Ashers Baking -yrityksen omistajat Pohjois-Irlannista, kävivät pitkän oikeustaistelun, joka alkoi vuonna 2014, kun he kieltäytyivät tekemästä kakkua, jonka päälle olisi tullut teksti ”Support Gay Marriage” (kannata homoavioliittoja). Pariskunta halusi kovasti palvella asiakasta, mutta katsoi, että kyseisen erityispyynnön toteuttaminen olisi ristiriidassa heidän syvän uskonnollisen vakaumuksensa kanssa.

Kakun tilaaja, Gareth Lee, tukenaan julkista rahoitusta saava Pohjois-Irlannin tasa-arvoneuvosto, haastoi leipomon sekä sen omistajia puolustaneen brittiläisen hyväntekeväisyysjärjestö Christian Instituten oikeuteen syrjinnästä. Lokakuussa 2018 Britannian korkein oikeus totesi yksimielisesti, että leipomo oli toiminut lainmukaisesti.

Vuonna 2019 Lee vei asian Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen Strasbourgiin, jossa ADF International tuli prosessiin mukaan puolustamaan omantunnonvapautta.

 

Omantunnonvapaudesta ei saa Euroopassa tulla kuollutta kirjainta

Euroopan ihmisoikeussopimus, jonka toteutumista EIT valvoo, takaa 9. artiklassaan ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden. EIT on järjestelmällisesti todennut, että artiklasta tulisi kuollut kirjain, mikäli arvot ja vakaumus eivät saisi näkyä käytännön elämässä.

Ashers-leipomon tapaus heijastelee paljon niitä huolia, joita kansalaiset ympäri Eurooppaa kohtaavat, kun syrjinnän vastaista lainsäädäntöä pyritään väärinkäyttämään siten, että kansalaiset eivät saa tunnustaa uskoaan omassa ammatissaan ja liike-elämässä.

”Päätöksessään Britannian korkein oikeus kiinnitti huomiota siihen, että Ashers Baking kieltäytyi kirjoittamasta tiettyä sanomaa. Tämä on hyvin oleellista. Yritys ei siis kieltäytynyt palvelemasta yhtäkään asiakasta. Todistusaineisto itse asiassa osoitti, että leipomo oli aiemmin palvellut GarethLeetä ilman minkäänlaisia hankaluuksia. Jos luovat ammattilaiset pakotetaan laatimaan viestejä, jotka ovat selkeässä ristiriidassa heidän arvojensa kanssa, seuraukset leviävät laajalle muualle yhteiskuntaan. Tämän tapauksen viimeisenä sanana säilyy Britannian korkeimman oikeuden hyvä lopputulema, joka vahvistaa tärkeän perusperiaatteen: ihmisiä ei tule pakottaa toimimaan vastoin vakaumustaan” toteaa ADF Internationalin apulaisjohtaja Robert Clarke.

http://timosoini.fi/2022/01/suurvoitto-kristityille-leipureille/

Yli 1600 jakoa ja parisataa on tullut lisää siitä kun viimeksi katsoin tänään. Paljon verrattuna tavanomaisen plokauksen 0-5 jakoon.

Pystyyköhän Soini toteuttamaan comebackin tapausta kristinuskon puolustajana ainakin viemällä osan Kristillisdemokraattirn äänestäjistä?  Kun Soinin toimet maahanmuuton ja köyhän asian suhteen ovat monille olleet pettymys, ehkä hän arvokysymyksissä pitää selvän linjan. Pitäisiköhän häntä äänestää, jos hän ja hänen hangaroundejaan asettuisi näillä teemoilla ehdolle vaaleissa?  :)

Ei sitä tiedä ellei kerran kokeile. :)
« Viimeksi muokattu: 07.01.2022, 20:33:10 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 359
 • Liked: 11598
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1696 : 07.01.2022, 19:00:33 »
Pystyyköhän Soini toteuttamaan comebackin tapausta kristinuskon puolustajana ainakin viemällä osan Kristillisdemokraattirn äänestäjistä?  Kun Soinin toimet maahanmuuton ja köyhän asian suhteen ovat monille olleet pettymys, ehkä hän arvokysymyksissä pitää selvän linjan. Pitäisiköhän häntä äänestää, jos hän ja hänen hangaroundejaan asettuisi näillä teemoilla ehdolle vaaleissa?  :)

Ei sitä tiedä ellei kerran kokeile. :)

Enpä tiedä. Hienoahan se olisi.

Sen tiedä, että kun Marssi Elämän puolesta järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa ei Soini voinut osallistua, koska hänellä oli joku TV-nauhoitus silloin. Ainahan asioiden tärkeysjärjestys voi kyllä muuttua.

Itse kyllä kunnioitan Soinin näkemystä aborttiasiassa ja olen täsmälleen samaa mieltä hänen kanssaan, mutta muistutan edelleen, että Soinin perussuomalaisissa jokainen oli vapaa muodostamaan tähän asiaan oman kantansa. Soinilla oli johdettavanaan viiden hengen eduskuntaryhmä ja niistä jokainen taisi äänestää toisin kuin hän, eikä se ollut mikään ongelma. Ongelma muiden perussuomalaisten suhtautumisesta aborttiin on tullut vasta sen jälkeen, kun Soini loikkasi toiseen eduskuntaryhmään.

Yhtä kaikki. Itse toivottaisin aidosti konservatiivisen ja kristillisen vaihtoehdon tervetulleeksi, vaikka en äänestäisikään sitä, koska äänestän perussuomalaisia.
qui non est mecum adversum me est

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 924
 • Liked: 3632
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #1697 : 07.01.2022, 19:57:30 »
Täältä päin katsottuna näyttää kyllä pahasti siltä, että tuo Soinin katolisuus on jo pitkään ollut samanlaista feikkausta, imagonrakennusta ja brändäystä kuin se kakkosdivarissa pelaavan Millwallin (underdog, altavastaaja) kannattaminen.

Millwall pelaa nykyisin 1.-divarin keskikastissa... (Championship). Soini taas putosi politiikan valioliigasta suoraan kolmosdivariin. Politiikassa sekin on mahdollista jos tekee omia maaleja paljon ja pissii kannattajiaan silmaan.

Tagit: