Kirjoittaja Aihe: Timo Soinin nousu ja tuho  (Luettu 20799 kertaa)

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 300
 • Liked: 42007
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #210 : 13.06.2019, 00:32:47 »

Miksi Soini ei voinut jatkaa samalla linjalla Halla-ahon kanssa? Miksi Halla-aho on Soinille vihollinen kun taas Halme oli hyvä ystävä vaikka samaa maahanmuuttokriittistä genreä molemmat herrat kuitenkin edustavat?

No, sen takia että Halme ei millään tavalla uhannut Soinin asemaa, toi vain nuivia ääniä. Halla-aho taas oli varteenotettava kilpailija. Ja kuten nähtiin, ylivertainen kilpailija.

Tämä pitää paikkansa. Soini on kokenut Jussin uhaksi, mutta varmaan ajatteli että voi itse katsoa tämän perään. Soini myös selvästi uskoi että Jussi ei lähtisi johtamaan persuja ja uhmaamaan hänen valta-asemaa.
Jussin pelko on myös syy sille että Soini ei lähtenyt vaaleihin ehdolle.

Jep. Ja koko uuvatti-show järjestettiin ainoastaan sen takia, että Soini tiesi oman hillotolppansa olevan lopussa, mikäli Halla-ahosta väännetään pj. Terho oli Soinin viimeinen oljenkorsi, jotta sumutus olisi voinut jatkua ja nuivat mahdollisesti potkittu pois puolueesta.

Soinin virhe oli väärä ajankohta hallitukseen menolle. Matuvyöry torpedoi koko Soinin poliittisen uran, tai sen jatkon. Soinilla ei ollut munaa nousta vastustamaan mokukonsensusta, vaan henk.koht etu meni äänestäjien edun edelle. Tämä olisi koitunut Persujen tuhoksi ilman muuatta Halla-ahoa.

Olen taipuvainen epäilemään Halla-ahon päätöksen ryhtyä pj-ehdokkaaksi perustuneen siihen, että hän ymmärsi koko puolueen "tuhoutuvan", mikäli soinilaiaet saisivat lonnia puolueen peräsimessä. Uskon myös petoksen laajamittaisuuden tulleen Halla-ahollekin jokseenkin puun takaa.

Soini teki ratkaisevat virheet vaihtoehtona esiintyneelle puolueelle enemmän kuin väärissä paikoissa. Hän tietää sen itsekin vuoren varmasti, eikä katkeruus anna myöten tunnustaa omaa poliittista hölmöyttään, täydellistä sokeuttaan ympäröivälle poliittiselle todellisuudelle, joka sinetöi Jabban valtakunnan tuhon.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 755
 • Liked: 10329
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #211 : 13.06.2019, 03:55:34 »

En halua olla jälkiviisas mutta minä näin jo hyvissä ajoin missä mennään ja mitä tulee tapahtumaan, viesti oli vahva.
Koska minä sen rivikansalaisena näin ja koin niin miten sitten ei soini. Ainoa vaihtoehto on ettei halunnut nähdä. Tuota se itseriitoisuus ja omahyväisyys tekee.

Voi  hyvin olla näin. Soinilla ei oikein missään vaiheessa ole ollut voimakkaita poliittisia intohimoja. Ministeriauton takapenkistä hän ehti kyllä varmaan unelmoida pitkään. Ja näki ainoana keinona siihen yltämiseksi muiden miellyttämisen ja oman porukkansa vähättelemisen.

Soini haukkui narsismissaan muita Persuja kirjoissaan ja varmaan myös Sipilälle ja Stubbille ja luuli että tällä hän nostaa itseään mutta vaikutus oli se että Sipilä ja Stubb tajusivat että Soinille voi tehdä mitä vaan ja se nielee sen koska Soini haki hyväksyntää Sipilältä ja Stubbilta ja oli mielistelevä ja hyväksyntää epätoivoisesti hakeva luuseri.
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 205
 • Liked: 20392
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #212 : 13.06.2019, 09:15:15 »
Tässä välissä on pakko tuoda esille Soinin hieman yllättävä moraalinen puoli.

Soinihan nousi eduskuntaa Tony Halmeen siivellä. Halme ei ainoastaan nostanut Soinia eduskuntaan vaan antoi koko puolueelle sysäyksen, joka sitten kantoi nähtyyn menestystarinaan.

Outoa kyllä Halmeelle Soini oli loppuun asti uskollinen. Nimittäin on myönnettävä, että Halmetta Soini puolusti lukuisia kertoja julkisuudessa kovissakin myllytyksissä ja vielä silloinkin kun Halme oli jo sairaana miehenä vetäytynyt julkisuudesta.

Miksi Soini ei voinut jatkaa samalla linjalla Halla-ahon kanssa? Miksi Halla-aho on Soinille vihollinen kun taas Halme oli hyvä ystävä vaikka samaa maahanmuuttokriittistä genreä molemmat herrat kuitenkin edustavat?
Soini tosiaan puolusti Halmetta ja oli siinä suhteessa hyvin rehti. Itse olen tullut tuota pohtiessani siihen tulokseen että Soini katsoi tuolloin edukseen toimia juuri noin, ei lojaalisuudesta Halmetta kohtaan vaan ihan oman etunsa vuoksi. Persut oli tuolloin pieni puolue mutta Halme sai siitä huolimatta uskomattoman suuren kannatuksen. Soini tajusi että kun asettuu Halmeen tukijaksi niin oma kannatus ja samalla puolueen kannatus kasvaa. Lääke puri ja tuli jytky. Samoihin aikoihin kuvioihin nousi muuan Halla-aho joka oli älykäs ja oppinut mies. Halme ei ollut uhka Soinille mutta Halla-aho oli. Halla-ahon noustessa kansanedustajaksi persut oli jo suuri puolue ja Soini tajusi mahdollisuutensa päästä Audin takapenkille. Se edellytti muiden puolueiden mielistelyä. Kun sitten 2011 Soini ei päässytkään sinne Audin kyytiin vaan joutui oppositioon niin hän alkoi syödä omiaan eli harjata ja mielistellä muita puolueita entistä enemmän. 2015 Soini olikin jo valmis myymään perseensä ja pääsi tavoittelemaansa ministerin pestiin.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 515
 • Liked: 9252
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #213 : 13.06.2019, 09:29:13 »
^ Halmetta oli ehkä liian vaikea jäljitellä, koska Halla-aho yritettiin korvata halpakopioilla. Kai kansa hyväksyy jonkun yliopistolla pyörineen reppanan, joka on lukenut Scriptaa, mutta on tosissaan vaikea löytää kaapin kokoinen tyyppi, joka osaa ottaa yleisönsä samalla tavalla kuin Halme.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle. Nyt jopa 50% vähemmän roskaa kuin aikaisemmin.

https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Suomen viikinkiaikoja käsittelevä luku laiskoille.
https://yadi.sk/i/ycZ-dw9gakWdfA

Lähikuvassa Suomen vaakuna.
https://yadi.sk/i/gDrAfJuN6GXL-Q

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 134
 • Liked: 7849
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #214 : 13.06.2019, 09:41:35 »
Voi tietysti ajatella niinkin, että Soini aidosti kokee puolueen menevän menojaan joidenkin pahuuden voimien hallitessa sitä. Siinä hän on väärässä, mutta kuten nykyään sanotaan: voi kokemus kuitenkin olla aito. Jos näin on niin Soinin ongelmana on ollut kyky nousta tunteiden ja aavistelujen yläpuolelle ottaakseen selvää oikeasta tilanteesta ja myös huono kosketus puolueen kenttään.
qui non est mecum adversum me est

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 759
 • Liked: 33131
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #215 : 13.06.2019, 10:32:05 »
Soini haukkui narsismissaan muita Persuja kirjoissaan ja varmaan myös Sipilälle ja Stubbille ja luuli että tällä hän nostaa itseään mutta vaikutus oli se että Sipilä ja Stubb tajusivat että Soinille voi tehdä mitä vaan ja se nielee sen koska Soini haki hyväksyntää Sipilältä ja Stubbilta ja oli mielistelevä ja hyväksyntää epätoivoisesti hakeva luuseri.

Tässä muuten on hyvä pointti. Ihmisiä arvostetaan ja heitä kohdellaan (ja heille jopa maksetaan palkkaa) heidän oma-arvontuntonsa (itsekuvansa) mukaan.

Kun Soinin plokeja lukee, on ilmeistä, että hän yrittää pönkittää oma-arvontuntoaan yrittämällä polkea muita alaspäin. Joten häntäkin on sitten helppo polkea, jos sellaiseen on taipumusta.
« Viimeksi muokattu: 13.06.2019, 10:35:37 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Kun minä olin nuori toope vasemmistolainen luulin skaalaedun ja suunnitelmallisuuden vievän yhteiskuntaa eteenpäin. Se oli luonnollista, koska meidät kasvatettiin siihen.”
- Björn Wahlroos 2019

Tagit: timo soini tuho