HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

Timo Soinin nousu ja tuho

<< < (2/340) > >>

IDA:
Mielenkiintoinen analyysi.

Yksi juttu pitää kuitenkin huomioida: 2005 kukaan ei olisi voinut uskoa sitä missä ollaan nyt. Olimme aika halveksittua, pienen piiirin porukkaa. Soini ei ollut meille millään tavalla haitaksi, vaan oli ihan hyvä mies, joka hyväksyi - tai PS:n puoluehallitus hyväksyi  - meitä listoille. Mäenpäässä ja Halmeessa, rauha molempien sieluille, oli tietyt eroavaisuutensa, jotka selittävät miksi Soini tuki Halmetta, mutta ei Mäenpäätä. Jos katsotaan missä ollaan nyt, niin kaikki on kohtuullisen hyvin ja on vaikea kuvitella toista polkua millä kannatuksen nostaminen vuodesta 2005 olisi voinut onnistua paremmin.

Kuten ennenkin olen sanonut: Kotkan PS ei syntynyt Soinin ansiosta, vaan pikemminkin Soinista huolimatta. Näin varmaan muuallakin Suomessa. Soinille kuitenkin pointsit siitä, että hän koko ajan tajusi sen, että vain paikallinen kannatus voi pitää puoleen tuloksen hyvänä.

Noin summarum voisi sanoa, että kyllä meidän pitää Soinille tietty kiitos antaa siitä, että tässä ollaan tänään.

koojii:

--- Lainaus käyttäjältä: Tragedian synty - 17.04.2019, 23:05:00 ---Soinin puheenjohtajuuden viimeisen kaksivuotiskauden aikana häntä läheltä seuraaville kävi luultavasti hyvin selväksi, ettei hän aikonut jatkaa enää pitemmälle. Hän oli jo antanut kaikkensa ja saanut kaiken, mitä saavutettavissa oli. Hän oli valmis jättämään puolueen jommallekummalle perintöprinssilleen, Terholle tai Jussi Niinistölle. Sitten tuli järkytys: Halla-aho ilmoitti pyrkivänsä puolueen johtoon. Uskon, että Soini taivutteli Terhon ehdolle ja Niinistön häntä tukemaan. Niinistö oli liikaa leimautunut Soinin oikeaksi kädeksi, mutta Terholla oli yhä maine miehenä, jolla oli toinen jalka Soinin ja toinen Halla-ahon leirissä. Siksi hänellä oli mahdollisuus saada kannatusta kummastakin leiristä ja voittaa Halla-aho, ja silloin Soini voisi jatkaa ulkoasiainministerinä. Soinia vaivasi niin sanottu perustajan syndrooma, eli hän ei millään suostunut päästämään suurta luomustaan muiden käsiin. Hän halusi jatkaa puolueen tosiasiallisena johtajana vetelemällä itselleen uskollisen muodollisen johtajan naruista.

Puoluekokous sitten tuli ja Halla-aho valittiin. Keskusta ja Kokoomus sanoivat hallitusyhteistyön irti ja Soini joutui ehkä elämänsä vaikeimman valinnan eteen. Jatkaako puolueessa, joka oli hänen rakas elämäntyönsä, vai heittääkö se kaikki menemään hillotolppansa vuoksi. Hillotolppa painoi vaa'assa enemmän, joten Perussuomalaiset hajosi. Toista kymmentä kansanedustajaa seurasi Soinia, vaikka heillä ei ollut mitään omaa hillotolppaa suojeltavana. Se on minusta häkellyttävä osoitus siitä, miten Soini oli saanut monet puolueensa korkean tason toimijat uskomaan hänen tarinaansa hänen erinomaisuudestaan. Näin Soini kääntyi oppi-isäänsä Veikko Vennamoa vastaan ja teki kuin ne Vennamolle kapinalliset kansanedustajat, jotka perustivat SKYP:n. Soinilaiset perustelivat toimintaansa tarinalla puolueen kaappaamisesta. Tarina on erityisen hassunkurinen, kun otetaan huomioon Soinin sanat loppuvuodelta 2014:

--- Lainaus päättyy ---


Tuossa kohti yllä tarina on kyllä todellista fiktiota.

Soini valmisteli puolueen kaappaamista jo kuukausia ennen puoluekokousta. Sampo Terhon istuttaminen uudeksi puheenjohtajaksi oli Soinin suunnitelma A ja suunnitelma B oli taas siinä että jos Halla-aho voittaa niin puoluevaltuuston voimin aloittavat harjaamisen ja potkivat kaikki Halla-aholaiset pihalle puolueesta.

Homma oli sovittu Kokoomuksen ja Keskustan kanssa huomattavasti ennen puoluekokousta. Tähän liittyy se, että Soinin perussuomalaiset lahjoittivat oikeusministerin salkun Kokoomukselle ja saivat vaihtarina tyhjänpäiväisen sporttiministerin salkun.

Suunnitelma lipesi varmaan varmaan melko laajan piirin tietoon kun Lauri Nurmi kirjoitti siitä lehdessäkin jo hyvissä ajoin ennen puoluekokousta.

Aamulehtihän kirjoitti:

Suora sitaatti: Aamulehti /LännenMedia 3.6.2017:

”Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle:
soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän"

"Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä."

Suunnitelma A meni mönkään kun Halla-aho voitti ylivoimaisesti puheenjohtajaäänestyksen. Suunnitelma B kusi taas siihen kun halla-aholaiset äänestivät varapuheenjohtajistoon Hakkaraisen, Huhtasaaren ja Eerolan ja puoluevaltuuston valta soinilaisilla meni siinä. Sehän sattui tallentumaan siihen Ylen suoraan tv-lähetykseen kun Raimo Vistbackalle valkenee tuo että varapuheenjohtajiksi valittiin nuo ja suunnitelma B meni samalla mönkään ja Vistbacka sanoi television kautta Halla-aholle terveiset "Haistakoon paskan".

Tämän jälkeen sitten lennosta sävelsivät kännäilyn lomassa sen suunnitelma Ceen eli uuvattien eduskuntaryhmän joka jatkaa hallituksessa.

Perkeleenmoinen käärmehän Soini on ja yhtä häikäilemättömät hyypiöt ovat harvassa. Onneksi Soini on kuitenkin sen verran yksinkertainen järjenjuoksultaan että ei hallitse peliä vaan hölmöilee vain menemään.

Ei tule kyllä äkkiseltään mieleen tapausta maailmasta jossa joku puoluejohtaja vetäytyy puolueensa johdosta itse omasta tahdostaan ja ainoa tarkoitus on puukottaa seuraajaansa selkään niin paljon kuin pystyy ennen kuin seuraaja ehtii edes aloittaa hommassa.

Muissa puoleissahan puheenjohtaja saatetaan haastaa vaaleissa ja se on sitten pulinat pois ja rivit suoriksi vaalien jälkeen jos haasto epäonnistuu. Jos taas haasto onnistuu ja puheenjohtaja vaihtuu niin entiselle syrjäytetylle puheenjohtajalle tarjotaan paikkaa hallituksessa jos puolue on hallituksessa josta sitten kieltäytyy ja sitten järjestellään joku hillotolppa politiikan ulkopuolelta entiselle puheenjohtalle jos haluaa päivänpolitiikasta vetäytyä. Näinhän esimerkiksi toimivat kun Kokoomuksessa Orpo syrjäytti Stubbin.

Hyvin erikoista että Soinin kaltaisen luopion sallittiin jatkaa ulkoministerinä. Tuollainen petturi varmaan silmääkään räpäyttämättä voi myydä kaikki sotilassalaisuudetkin venäläisille ja sopia vaikka venäläisten kanssa Suomen sisäpolitiikasta. Todellinen idiootti sitä pitää Orpon ja Sipilänkin olla kun Soinin kaltaisen äärimmäisen epärehellisen ihmisen sallivat toimia ulkoministerinä.

Emo:

--- Lainaus käyttäjältä: räsänen - 18.04.2019, 00:27:44 ---Hieno teksti! Tuota lukiessa tuli mieleen toinen vaikea luonne eli Väyrynen. Molempien kohtalo on sama mutta Soini teki parissa vuodessa sen mihin Väyrysellä meni pari vuosikymmentä. Yhtä kaikki, molemmat tuhosivat maineensa, vaikka heillä olisi ollut mahdollisuus poistua näyttämöltä tyylillä.

--- Lainaus päättyy ---

Paitsi että Paavon osalta veikkaan, että hän ei ole poistunut näyttämöltä, vaan ponnahtaa kuin korkki.

Jorma M.:
Kirjoitus on enimmäkseen kiitettävä. Joku tuolla aiemmin viittasi Väyryseen. Vertaus on sikäli heikko että Väyrynen ei milloinkaan omistanut Kepua tai pystynyt käyttämään puoluettaan sisäisten peräpukamiensa hoitoon.

dothefake:
Olihan siellä puoluekokouksessa vielä suunnitelma kaiken varalle, nimittäin sääntömuutos, jolla koko äänestystulos olisi vesitetty. Kansa oli kuitenkin valppaana ja jäi vielä viimeiseen äänestykseen monilukuisena. Äänestys oli suunniteltu erivärisiä papereita näyttämällä, mutta tyhmä jäsenistö oli jättänyt paperit ties minne ja jouduttiin taas kerran sähköiseen äänestykseen. Sääntömuutos hylättiin ja silloin Soinin tappio oli selvä. Suunnistava lakipelle meni aivan päreiksi kun näin kävi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta