Kirjoittaja Aihe: Timo Soinin nousu ja tuho  (Luettu 47503 kertaa)

Lyyti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 363
 • Liked: 981
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #120 : 28.04.2019, 16:56:43 »
^^^ Erittäin hyvä avaus. Henkilökultti lienee meidän äänestäjien vika. Käsitämme henkilöiden kautta abstrakteja monen ihmisen yhteisötavoitteita. Toisaalta joka asian huutoäänestäminen tuottaa taatusti kaaoksen. Voi vain kuvitella kun kolme ihmistä selittäisi kilvan suu vaahdoten ydinvoimalan toimintaa: yksinäinen puutteellinenkin esitys on selkeämpi, koska jokainen kuuntelija on ymmärryskykynsä kanssa yksin. Heitän lonkalta että koska kuuntelemme yhtä kerrallaan, henkilöimme myös aiheetta sanoman. Jossain tuossa ristiaallokossa on sen demokraattisen johtajankin ekolokero.

Samasta syystä josta politiikkaa ei pitäisi henkilöidä, johtajaakaan ei tule arvioida henkilökohtaisuuksilla, vaan kyvyllä muodostaa synteesi jota voi äänestämällä tukea tai vastustaa, ja ajaa tätä asiaa käytäntöön. Halla-aho on pätevä poliitikko, ja häntä on vaikeaa olla arvostamatta henkilökohtaisen rohkeutensa, älynsä ja päättäväisyytensä ansiosta. Mutta kritiikitön fanitus on huono tapa politikoida, koska vaikka kaikki olisi hyvin, kehitys vaatii teesin ja antiteesin. Näin myös omilta kaivataan rakentavaa kritiikkiä ja jopa asiallista haastoa. Tämä taito on PS:ssa opettelussa, nimenomaan niin että yhteen hiileen puhaltaminen jatkuu.

Mielestäni on hyvä säilyttää oma älyllinen riippumattomuus ajatuskokeella, että JHa pettäisi äänestäjänsä kuten Soini. Ei siksi että uskoisi niin käyvän, vaan oman poliittisen ajattelun tasapainon vuoksi. Jos tätä hypoteettista tilannetta ei uskalla edes ajatella, voi olla henkilökultin lumoissa.

   
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Ari Ojala

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 47
 • Liked: 55
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #121 : 05.06.2019, 07:41:10 »

Perinteisesti Suomen keskusta on lestadiolaisten puolue. Käsittääkseni on suoranainen synti siinä uskonlahkossa äänestää mitään muuta puoluetta. Seuroissa ohjeistavat lestadiolaisen lahkon lampaita siinä, että ketä lestadiolaisehdokasta pitää sitten äänestää Keskustan listalta.

Olisi mielenkiintoista kuulla miten se on ilmennyt, että lestadiolaiset eivät kannattaisikaan enää Keskustaa.

Seuroissa ei politiikkaa puhuta ja Päivämiehessäkin kirjoitettiin ennen vaaleja, ettei SRK tue mitään puoluetta tai ehdokasta. Jokainen saa äänestää niin kuin huvittaa.

Lestadiolaisia oli ehdolla kolmen puolueen listoilla EK-vaaleissa: kepu, kok ja kd. Ja kunnalispolitiikassa on lestadiolaisia PS-valtuutettuja.

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 111
 • Liked: 680
 • Suomi Nousuun^^^!
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #122 : 05.06.2019, 09:41:36 »
Timo Soinin nousu ja tuho

Jotta voisi ymmärtää Perussuomalaisten kokemat dramaattisen vaiheet, on katsottava pitkälle taustoihin ja erityisesti Timo Soinin aiempiin vaiheisiin. Puolueen hajoaminen nimittäin oli täysin luontevaa jatkoa kehitykselle, kun ymmärtää Soinin persoonaa ja hänen saamaansa oppia politiikasta.

...

Kiitän Timo Soinia siitä, mitä hän on tehnyt Perussuomalaisten hyväksi sekä puolueen puheenjohtajana että hylkääjänä. Lisäksi sanon surunvalitteluni siitä, että mies, joka olisi voinut jäädä Suomen poliittiseen historiaan suurimpana voittajana, päättikin lopulta tärvellä jälkimaineensa niin täydellisesti. Mutta kaipa kaksi lisävuotta ulkoasiainministerinä ja siihen liittyvät tulot olivat Soinille ne kaikkein tärkeimmät asiat, joiden vuoksi voitiin uhrata mitä tahansa muuta.
Sinulla on analyysissäsi yksi erittäin suuri virhe. Eli se että lähestyt Soinia ja Soinin käytöstä lähinnä siten kuin tavallinen keskivertoihminen lähestyy toista tavallista keskivertoihmistä. Siitä syystä erehdyt hyvin pitkälle luulemaan että Soinin motiivit olisivat samoja kuin tavallisella keskivertoihmisellä. Ja siitä syystä päädyt virheellisiin päätelmiin Soinin toiminnasta.

Jos taasen lähdet liikkeelle siitä olettamuksesta että Soini ei ole tavallinen keskivertoihminen vaan jotain ihan muuta, niin alat ymmärtämään paljon paremmin, ja ennen kaikkea paljon helpommin, Soinin motiiveja ja Soinin toimintaa.

Soini on aina ajanut kaksilla rattailla, tavallinen ihminen kutsuu sellaista ihmistä huijariksi/ kusettajaksi/ valehtelijaksi. Ja sitä Soini on tehnyt koko poliittisen uransa ajan. Aivan kaikki, mitä Soini on koskaan sanonut, on pelkkää yhtä suurta valhetta.
Se taasen johtuu siitä, että toimimalla sillä tavalla Soini on saavuttanut ne henkilökohtaiset päämäärät ja tavoitteet mitä hänellä on ollut.

Puolue on ollut aina pelkkä väline Soinille.
Puolueen ehdokkaat ovat aina olleet pelkkä väline Soinille.
Puolueen vaalitulokset ovat aina olleet pelkkä väline Soinille.
Puolueen edustajat ovat aina olleet pelkkä väline Soinille.
Puolueen aktiivit ovat aina olleet pelkkä väline Soinille.
Jne...

Kaikki sanat (eli valheet), kaikki teot, kaikki ihmiset Soinin ympärillä, ovat olleet aina vain pelkkiä välineitä Soinille.

Eli jos teet tuon analyysisi uudestaan siitä näkökulmasta lähtien, että kaikella on aina ollut vain ja ainoastaan välinearvo Soinille, huomaat että pääset hyvin syvälle Soinin "sielunmaisemiin", ja huomaat ettei se ole mitään kaunista katsottavaa.

Hetero voittaa aina!

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 906
 • Liked: 3743
 • "Leb' wohl, du kühnes, herrliches Kind!"
  • Tragedian synty – blogi kaikille eikä kenellekään
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #123 : 05.06.2019, 10:38:11 »
Sinulla on analyysissäsi yksi erittäin suuri virhe. Eli se että lähestyt Soinia ja Soinin käytöstä lähinnä siten kuin tavallinen keskivertoihminen lähestyy toista tavallista keskivertoihmistä. Siitä syystä erehdyt hyvin pitkälle luulemaan että Soinin motiivit olisivat samoja kuin tavallisella keskivertoihmisellä. Ja siitä syystä päädyt virheellisiin päätelmiin Soinin toiminnasta.

...

Eli jos teet tuon analyysisi uudestaan siitä näkökulmasta lähtien, että kaikella on aina ollut vain ja ainoastaan välinearvo Soinille, huomaat että pääset hyvin syvälle Soinin "sielunmaisemiin", ja huomaat ettei se ole mitään kaunista katsottavaa.

Tuo on aivan varteenotettava tulkinta. Kukaan muu ei kuitenkaan pääse Soinin pään sisään katsomaan, miten asiat siellä todella ovat, joten niistä voi tehdä vain erilaisia tulkintoja hänen toimintansa perusteella.

Minun on vaikea uskoa, että Soini olisi jo 80-luvulla tai edes 2000-luvun alussa tehnyt mitään suunnitelmia hillotolpasta, jonka hän itselleen ansaitsee käyttämällä puoluetta ponnahduslautana. Hän on kirjoissaan kertonut, että SMP:n konkurssin jälkeen häntä houkuteltiin mukaan SDP:hen ja että hän vakavasti harkitsi sitä. Se olisi ollut helpompi ratkaisu, jolla hän olisi ehkä päässyt SDP:n takarivin kansanedustajaksi, mutta ei sitä korkeammalle. Soini kuitenkin päätti jatkaa omassa liikkeessä, vaikka vaikeata oli. Ehkä sitä voi tulkita osoitukseksi halusta leikkiä johtajaa, joka monien pienpuolueiden puheenjohtajia on vaivannut. Oli miten oli, oma projekti siinä vaiheessa oli hänelle arvokkaampi kuin valmiiseen puolueeseen hyppääminen uraa edistämään.

Pitäydyn yhä siinä tulkinnassa, että vuosina 1979–1995 Soinia motivoi uskollisuus Vennamon asialle, vuosina 1995–2006 innostus oman liikkeen rakentamiseen, vuosina 2006–2011 vilpitön nautinto kansansuosiosta ja vaalimenestyksistä, ja vuosina 2011–2019 ensin halu turvata hillotolppa ja sitten säilyttää se. Nyt hänelle jäi vain katkeruus. Soinin asia politiikassa, se palvelus jonka hän koki kansalle tekevänsä, oli varmaankin vain toimia tuntojen tulkkina ja hahmona, joka kuuntelee. Sitä tietenkin saattoi tehdä vain jonkin aikaa, ja charminsa kadottua Soini sitten päätti palkita itsensä hillotolpalla. Opportunistista ja helppoheikkimäistä, mutta ei sentään minkään kieron mastermindin veroista.
Tragedian synty – blogi kaikille eikä kenellekään.
Utopian synty – tarina maailman optimoinnista.

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 549
 • Liked: 7189
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #124 : 05.06.2019, 12:57:56 »

Minun on vaikea uskoa, että Soini olisi jo 80-luvulla tai edes 2000-luvun alussa tehnyt mitään suunnitelmia hillotolpasta, jonka hän itselleen ansaitsee käyttämällä puoluetta ponnahduslautana.


Otetaan tähän toinen lainaus eri ketjusta:


Minulle Timo Soini on aina ollut erittäin avoin ja rehellinen. Olen puhunut Soinin kanssa naamatusten tasan yhden kerran ja hän kertoi minulle täysin avoimesti ja rehellisesti omat tärkeimmät arvonsa (raha ja henkilökohtainen valta) ja miten hän aikoo edistää niitä arvoja (kahmimalla niitä itselleen kaikin tavoin).

Muistaakseni sinäkin, Matias, olit läsnä samassa tilaisuudessa: persujen ek-vaalivalvojaisissa 2007 Zetorissa. Tulos oli persuille hyvä, vaikka Jussi ei silloin vielä päässytkään eduskuntaan. Muistaakseni me kaksi kannoimme yhdessä Jaskan sieltä taksiin. Sitä en muista, olitko sinä vielä samassa pöydässä jatkoilla siinä aukion toisella puolella olleessa baarissa, kun Timo Soini tuli suomensisulaisten pöytään lohduttamaan Jussia.

Timo Soini kertoi Jussille ja kaikille pöydässä istuneille sisulaisille ehdokkaille ja tukiryhmäläisille seikkaperäisesti, että politiikassa on tärkeintä pitkäjänteisyys ja oman vuoron odottaminen. Pitää mennä kunnallisvaalien kautta. Kaupunginvaltuutettuna saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja. Sitten pääsee eduskuntaan ja saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja valiokuntapaikkoja ja hallintoneuvostopaikkoja ja eläkkeitä. Jos on oikein hyvä säkä, niin pääsee ministeriksi, ja silloin saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja ministerimersun ja suojatyöpaikkoja. Tai jos pääsee mepiksi, saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja eurosuojatyöpaikkoja.

Timo Soini piti pöydässä istuneille pitkän puheen, jossa hän korosti rahaa ja etuja ja oman vuoronsa odottamisen tärkeyttä, jotta pääsee hillotolpalle. Minua nauratti silloin, koska ajattelin, että toihan on aivan tyhmä äijä kun tulee Suomen Sisun kansallismielisen eliitin ykkösjätkille ja syvimmille aatteen miehille luennoimaan rahoista ja hillotolpista. Soinin puheet kuulostivat aivan siltä kuin helvetin huono lomaosakekauppias olisi myymässä isänmaataan. Minun mielestäni kansallisuusaatteen läpitunkemille aktivisteille olisi tietenkin pitänyt luennoida vaikutusmahdollisuuksista ja isänmaan pelastamisesta eikä omasta perseestä ja rahasta.

Todistetusti Timo Soini oli oikeassa: samassa pöydässä istuneet sisulaiset ehdokkaat kuulivat nämä samat puheet ja noudattivat Timon ohjeita. He ovat nyt hyvinkin korkeissa ja kovapalkkaisissa asemissa. Minä olin väärässä: isänmaata ei ole pelastettu vaan se on tuhottu.

Minulle oli tuon illan (v. 2007) jälkeen ilmiselvää, että Timo Soinilla ei ole minkäänlaisia aatteellisia arvoja tai tavoitteita, joten häneen ei voi luottaa missään asiassa. Mutta ei Timo Soini minua ole pettänyt: hän on toiminut täsmälleen niin kuin jo vuonna 2007 kertoi tulevansa toimimaan eli haalinut rahaa ja henkilökohtaista valtaa itselleen häikäilemättä.

Puhuessani Soinin petoksesta tarkoitan vuoden 2015 hallitusneuvotteluja, joissa Soini (puhuttuaan ensin Sipilän ja Stubbin kanssa ja tietoisena siitä, että Stubb on sopinut EU:n isojen poikien kanssa, että Suomi tulee ottamaan rikkautta rajattomasti) jätti ottamatta hankalan sisäministerin salkun ja pakeni itse ulkoministeriksi ja laittoi lellikkipoikansa Niinistön puolustusministeriksi.


Toisinaan yksinkertaisin selitys on tosi, eikä siinä ole mitään sen ihmeellisempää.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 151
 • Liked: 3804
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #125 : 05.06.2019, 13:21:44 »
Sampo Terho ihmetyttää tässä jutussa. Miksi ihmeessä Terho lähti tällaiseen ilveilyyn mukaan. Terholle oli tarjolla lähinnä huonoja vaihtoehtoja ja ei mitään voitettavaa. Jös äijällä olisi ollut palleja niin ei olisi loikannut sinisiin vaan pysynyt persuissa.
Olisi nyt sankari ja Soinia vituttaisi entistäkin enemmän.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 085
 • Liked: 32916
 • Kuk Kluk Klan Tulee ja näyttä sinule kaapi paika.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #126 : 05.06.2019, 13:47:20 »
^ Pelkäsi kai ennen kaikkea uhmata mahtavaa Jabbaa. Toisaalta kai kuvitteli kansansuosionsa riittävän vaikka mihin. Ja tottakai ministerinpalli houkutteli lahjottavissa olevaa miestä. Hölmö.

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 549
 • Liked: 7189
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #127 : 05.06.2019, 13:54:50 »

Sampo Terho ihmetyttää tässä jutussa. Miksi ihmeessä Terho lähti tällaiseen ilveilyyn mukaan.


Uskottavan tuntuisen selityksen tarjosi Matias. Se kolmas tekijä:
• Matias Turkkila: Sinisten puolueessa on itsetuhomekanismi. YouTube, 2019-03-07.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 837
 • Liked: 5186
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #128 : 05.06.2019, 14:59:15 »

Sampo Terho ihmetyttää tässä jutussa. Miksi ihmeessä Terho lähti tällaiseen ilveilyyn mukaan.


Uskottavan tuntuisen selityksen tarjosi Matias. Se kolmas tekijä:
• Matias Turkkila: Sinisten puolueessa on itsetuhomekanismi. YouTube, 2019-03-07.

Mielelläni katsoisin tämän ja muutakin Turkkilan videotuotantoa, mutta hänen viimeisen päälle ärsyttävä teinipissis-intonaationsa tökkii niin pahasti, että ei pysty puolta minuuttia kauempaa.
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 384
 • Liked: 2039
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #129 : 05.06.2019, 15:39:45 »
Edesmennyt Olavi Mäenpää kertoi hyvin Soinin menneisyydestä Pitkä marssi -videoillaan, jotka ehti tekemään ennen kuolemaansa. Siinä hän kertoo miten Soini on aina pettänyt kaikki läheiset poliittiset liittolaisensa, aina. Soini on kyllä loistava aistimaan kansan tunnot ja käyttämään hyväkseen muita kerätäkseen hillot itselle, mutta hän on se Juudas josta itse juuri varoittaa.

Poliitikolla pitääkin löytyä tätä kykyä, mutta ei liiaksi. Pitäisi kuitenkin pystyä tekemäään kovia ratkaisuja pidemmän ajan hyödyn vuoksi, joissa voi joutua laittamaan väkeä pihalle tai vaihtamaan vetäjiä. Politiikka on eräänlaisen Kuka on kaveri -leikin äärimmäinen muoto, johon kuuluu osana petos ja kaksinaamaisuus. Sitä samaa harjoitetaan jo koulun pihoissa ja se on ihmisen ominaisuus. Ideologisesti puhtaat poliitikot ovat todennäköisesti harvinaisuus.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 111
 • Liked: 680
 • Suomi Nousuun^^^!
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #130 : 05.06.2019, 19:14:07 »
Minun on vaikea uskoa

Opportunistista ja helppoheikkimäistä, mutta ei sentään minkään kieron mastermindin veroista.
Aika pahasti aliarvioit Soinin kykyjä tietyissä asioissa. Ja se johtuu nimenomaan tavallisen keskevertoihmisen uskosta.

Monihan on ihmetellyt, ja ihmettelee edelleen, mitä oikein tapahtui, silloin kun Soini huijasi pienen uuvattilauman mukaansa. Se oli vain tyypillistä Soinia. Ensin Soini puntaroi kaikki vaihtoehdot, ja sitten Soini toteuttaa sen mistä on hänelle eniten hyötyä. Ei siinä ole mitään ihmeteltävää. Se on ihan sama toimintamalli, mitä Soini on toteuttanut jo vuodesta 1995 lähtien, ellei jo jopa aikaisemmin.

Ja ne uuvatit olivat niitä opportunisteja ja helppoheikkejä. Soini ei. Soinille uuvatit olivat vain väline.
Hetero voittaa aina!

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 365
 • Liked: 2425
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #131 : 10.06.2019, 14:23:10 »
Kyllä nyt harmittaa, kun Soinille olisi kuulunut aikanaan valtiovarainministerin salkku, mutta hän ei sitä ottanut.  Paavi olisi kutsunut toukokuussa luokseen, nyt sinne meni salkun sittemmin riemumielin ottanut Orpo.  Vaikka toisaalta, uskooko Soini ilmastonmuutokseen?  Olisi saattanut jäädä tämä koalitio Soinilta ja Suomelta väliin.  Paavi kyllä tuntuu uskovan.

Lainaus
Paavi kutsui Petteri Orpon luokseen – ilmastonmuutosta hillitään maailmalla nyt ”Helsingin periaatteilla”

Julkaistu: 10.6. 13:13

...

VALTIOVARAINMINISTERIT ympäri maailman puhaltavat nyt yhteen hiileen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, ja yhteistyötä varten on perustettu kansainvälinen ilmastokoalitio, jonka perustamisen takana on muun muassa entinen valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok). Koalitiosta on uutisoinut esimerkiksi uutistoimisto Reuters.

...

TOUKOKUUSSA paavi Franciscus kutsui Orpon, Chilen valtiovarainministerin ja heidän kollegoitaan Vatikaaniin, ja valtiovarainministerit esittelivät ilmastokoalitiota. Paavi puolestaan nosti esiin huolen siitä, kuinka fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy ja päästöt kasvavat yhä.

– Paavi käytti erittäin vahvan puheenvuoron ilmaston puolesta. Sillä, että paavi sitoutuu näihin asioihin, on valtava merkitys globaalisti, koska Vatikaanilla on suuri vaikutus siihen, miten erityisesti katoliset maat suhtautuvat asioihin.

...

Kun Orpo jättää valtiovarainministerin tehtävän, puheenjohtajuus siirtyy hänen seuraajalleen.

...


https://www.is.fi/politiikka/art-2000006137716.html

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 228
 • Liked: 11908
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #132 : 10.06.2019, 14:42:13 »
Sampo Terho ihmetyttää tässä jutussa. Miksi ihmeessä Terho lähti tällaiseen ilveilyyn mukaan. Terholle oli tarjolla lähinnä huonoja vaihtoehtoja ja ei mitään voitettavaa. Jös äijällä olisi ollut palleja niin ei olisi loikannut sinisiin vaan pysynyt persuissa.
Olisi nyt sankari ja Soinia vituttaisi entistäkin enemmän.

Järjettömän iso asuntolaina Töölön kodista joka oli sidonaisuusselvityksessä kun tuli ministeriksi.
Osti varmaankin sen asunnon heti kun sai tietää että Timo Soini nostaa hänet kohta ministeriksi ja hän tienaa reilun kymppitonnin ministerin palkkaa ja puolet kansanedustajan palkasta eli yhteensä noin 13 000 euroa kuussa ja saa ajella ilmaiseksi ministerin bemarilla.

Uskoivat silloin 2017 että kyllä nyt 5% kannatukseen on mahdollisuus ja viimeiseen asti Terho ja Jussi Niinistö todennäköisesti uskoivat että 2 kansanedustajaa on mahdollista Uudeltamaalta eli he kaksi.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 895
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #133 : 10.06.2019, 14:57:18 »
Sampo Terho ihmetyttää tässä jutussa. Miksi ihmeessä Terho lähti tällaiseen ilveilyyn mukaan. Terholle oli tarjolla lähinnä huonoja vaihtoehtoja ja ei mitään voitettavaa. Jös äijällä olisi ollut palleja niin ei olisi loikannut sinisiin vaan pysynyt persuissa.
Olisi nyt sankari ja Soinia vituttaisi entistäkin enemmän.

Järjettömän iso asuntolaina Töölön kodista joka oli sidonaisuusselvityksessä kun tuli ministeriksi.
Osti varmaankin sen asunnon heti kun sai tietää että Timo Soini nostaa hänet kohta ministeriksi ja hän tienaa reilun kymppitonnin ministerin palkkaa ja puolet kansanedustajan palkasta eli yhteensä noin 13 000 euroa kuussa ja saa ajella ilmaiseksi ministerin bemarilla.

Uskoivat silloin 2017 että kyllä nyt 5% kannatukseen on mahdollisuus ja viimeiseen asti Terho ja Jussi Niinistö todennäköisesti uskoivat että 2 kansanedustajaa on mahdollista Uudeltamaalta eli he kaksi.

Tilanne helmikuussa 2019.

Ministeri: Sampo Terho
SIDONNAISUUDET KOTIMAASSA JA ULKOMAILLA:
Osakeomistukset ja muut omistukset yrityksissä: 
Rahasto-osuudet: [137 000 euroa]146 000 euroa

Asuntolaina [330 000 euroa] 282 000 euroa

Velkaa on luultavasti satatonnia (Varat -velat) . Kun korkotaso on liki nollan, niin ei tuossa ole hätää.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2019, 15:00:45 kirjoittanut sattuma »

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 085
 • Liked: 32916
 • Kuk Kluk Klan Tulee ja näyttä sinule kaapi paika.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #134 : 10.06.2019, 16:55:29 »
Ennen mies perseensä myö kuin asuntonsa syö, vai miten sitä ennen vanhaan viidakossa sanottiin.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 151
 • Liked: 3804
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #135 : 10.06.2019, 17:53:34 »
Minun on vaikea uskoa

Opportunistista ja helppoheikkimäistä, mutta ei sentään minkään kieron mastermindin veroista.
Aika pahasti aliarvioit Soinin kykyjä tietyissä asioissa. Ja se johtuu nimenomaan tavallisen keskevertoihmisen uskosta.

Monihan on ihmetellyt, ja ihmettelee edelleen, mitä oikein tapahtui, silloin kun Soini huijasi pienen uuvattilauman mukaansa. Se oli vain tyypillistä Soinia. Ensin Soini puntaroi kaikki vaihtoehdot, ja sitten Soini toteuttaa sen mistä on hänelle eniten hyötyä. Ei siinä ole mitään ihmeteltävää. Se on ihan sama toimintamalli, mitä Soini on toteuttanut jo vuodesta 1995 lähtien, ellei jo jopa aikaisemmin.

Ja ne uuvatit olivat niitä opportunisteja ja helppoheikkejä. Soini ei. Soinille uuvatit olivat vain väline.

No luulisi että uuvatit olisivat itsekin pohtineet että mitenkä kannattaa toimia. Halla-aho puhui  Terhon mepiksi ja silti sälli alistui Soinin marjonetiksi. Tapaus Sarakkala on kyllä todella ihmeellinen. Mikä sai isännän kääntämään takkia ja rupeamaan Soinin puudeliksi. Lupasikohan Soini jonkun upean hillotolpan vai mitä tapahtui.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 228
 • Liked: 11908
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #136 : 10.06.2019, 17:57:47 »
Sampo Terho ihmetyttää tässä jutussa. Miksi ihmeessä Terho lähti tällaiseen ilveilyyn mukaan. Terholle oli tarjolla lähinnä huonoja vaihtoehtoja ja ei mitään voitettavaa. Jös äijällä olisi ollut palleja niin ei olisi loikannut sinisiin vaan pysynyt persuissa.
Olisi nyt sankari ja Soinia vituttaisi entistäkin enemmän.

Järjettömän iso asuntolaina Töölön kodista joka oli sidonaisuusselvityksessä kun tuli ministeriksi.
Osti varmaankin sen asunnon heti kun sai tietää että Timo Soini nostaa hänet kohta ministeriksi ja hän tienaa reilun kymppitonnin ministerin palkkaa ja puolet kansanedustajan palkasta eli yhteensä noin 13 000 euroa kuussa ja saa ajella ilmaiseksi ministerin bemarilla.

Uskoivat silloin 2017 että kyllä nyt 5% kannatukseen on mahdollisuus ja viimeiseen asti Terho ja Jussi Niinistö todennäköisesti uskoivat että 2 kansanedustajaa on mahdollista Uudeltamaalta eli he kaksi.

Tilanne helmikuussa 2019.

Ministeri: Sampo Terho
SIDONNAISUUDET KOTIMAASSA JA ULKOMAILLA:
Osakeomistukset ja muut omistukset yrityksissä: 
Rahasto-osuudet: [137 000 euroa]146 000 euroa

Asuntolaina [330 000 euroa] 282 000 euroa

Velkaa on luultavasti satatonnia (Varat -velat) . Kun korkotaso on liki nollan, niin ei tuossa ole hätää.

Ei enää olekaan hätää kun on nauttinut ministerin reilun 13 000 euron kuukausipalkkaa parin vuoden ajan...
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 771
 • Liked: 6816
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #137 : 10.06.2019, 17:59:45 »
No luulisi että uuvatit olisivat itsekin pohtineet että mitenkä kannattaa toimia. Halla-aho puhui  Terhon mepiksi ja silti sälli alistui Soinin marjonetiksi. Tapaus Sarakkala on kyllä todella ihmeellinen. Mikä sai isännän kääntämään takkia ja rupeamaan Soinin puudeliksi. Lupasikohan Soini jonkun upean hillotolpan vai mitä tapahtui.

Saarakkala kaiketikin murtui ryhmäpaineen alla jo 2015/2016, kun jäi yksin ajatuksineen hallitusyhteistyön mielekkyydestä, sitten harjattiin eduskuntaryhmän mukaiseksi juu juu mieheksi.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 322
 • Liked: 8277
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #138 : 10.06.2019, 18:20:45 »
No luulisi että uuvatit olisivat itsekin pohtineet että mitenkä kannattaa toimia. Halla-aho puhui  Terhon mepiksi ja silti sälli alistui Soinin marjonetiksi. Tapaus Sarakkala on kyllä todella ihmeellinen. Mikä sai isännän kääntämään takkia ja rupeamaan Soinin puudeliksi. Lupasikohan Soini jonkun upean hillotolpan vai mitä tapahtui.

Saarakkala kaiketikin murtui ryhmäpaineen alla jo 2015/2016, kun jäi yksin ajatuksineen hallitusyhteistyön mielekkyydestä, sitten harjattiin eduskuntaryhmän mukaiseksi juu juu mieheksi.

Minusta Saarakkala toimi aika rehellisesti ja avoimesti, lukuunottamatta tietysti sitä, että loikkasi. Teki sen minkä pystyi hallitukseen menon estämiseksi ja vielä hallituksesta lähtemiseksikin,  mutta päätyi siihen, että ollaan sitten hallituksessa ja kannetaan konservatiivisena puolueena siitä vastuu tulevaisuutta ajatellen. Saarakkala olisi kuitenkin voinut jäädä persuihin, koska muuta ei hallituskumppaneilta vaadittu kuin hallitusohjelmasta kiinni pitämistä. PS ei lähtenyt hallituksesta, vaan se potkittiin hallituksesta puhtaasti henkilökysymysten vuoksi. Ei konservatiivinen puolue sellaiseen suostu, että muut puolueet saavat valita sen johtajat.
qui non est mecum adversum me est

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 228
 • Liked: 11908
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #139 : 10.06.2019, 18:53:14 »
No luulisi että uuvatit olisivat itsekin pohtineet että mitenkä kannattaa toimia. Halla-aho puhui  Terhon mepiksi ja silti sälli alistui Soinin marjonetiksi. Tapaus Sarakkala on kyllä todella ihmeellinen. Mikä sai isännän kääntämään takkia ja rupeamaan Soinin puudeliksi. Lupasikohan Soini jonkun upean hillotolpan vai mitä tapahtui.

Saarakkala kaiketikin murtui ryhmäpaineen alla jo 2015/2016, kun jäi yksin ajatuksineen hallitusyhteistyön mielekkyydestä, sitten harjattiin eduskuntaryhmän mukaiseksi juu juu mieheksi.

Minusta Saarakkala toimi aika rehellisesti ja avoimesti, lukuunottamatta tietysti sitä, että loikkasi. Teki sen minkä pystyi hallitukseen menon estämiseksi ja vielä hallituksesta lähtemiseksikin,  mutta päätyi siihen, että ollaan sitten hallituksessa ja kannetaan konservatiivisena puolueena siitä vastuu tulevaisuutta ajatellen. Saarakkala olisi kuitenkin voinut jäädä persuihin, koska muuta ei hallituskumppaneilta vaadittu kuin hallitusohjelmasta kiinni pitämistä. PS ei lähtenyt hallituksesta, vaan se potkittiin hallituksesta puhtaasti henkilökysymysten vuoksi. Ei konservatiivinen puolue sellaiseen suostu, että muut puolueet saavat valita sen johtajat.

Ironiaa on se että jälkeenpäin kun miettii niin Saarakkala oli oikeassa sanoessaan että hallitukseen ei kannata lähteä sovitulla ohjelmalla.
Kirjaukset eivät olleet tarpeeksi selkeitä vaan liian tulkinnanvaraisia.
Niiden kanssa olisi kuitenkin pärjätty jollei Soini olisi tupeloinut ministerinsalkkujen jakoa täysin lahjoittamalla valtionvarainministerin ja sisäministerin Kokoomukselle.

Saarakkala oli myös oikeassa tukiessaan Tynkkystä tämän yrityksessä lopettaa Soinin ja Persu-ministerien Kokoomuksen kynnysmattona olo ja saada nämä vaatimaan tiukempaa linjaa turvapaikanhakijoiden suhteen.
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 436
 • Liked: 21207
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #140 : 10.06.2019, 19:39:30 »
Ironiaa on se että jälkeenpäin kun miettii niin Saarakkala oli oikeassa sanoessaan että hallitukseen ei kannata lähteä sovitulla ohjelmalla.
Kirjaukset eivät olleet tarpeeksi selkeitä vaan liian tulkinnanvaraisia.
Niiden kanssa olisi kuitenkin pärjätty jollei Soini olisi tupeloinut ministerinsalkkujen jakoa täysin lahjoittamalla valtionvarainministerin ja sisäministerin Kokoomukselle.

Saarakkala oli myös oikeassa tukiessaan Tynkkystä tämän yrityksessä lopettaa Soinin ja Persu-ministerien Kokoomuksen kynnysmattona olo ja saada nämä vaatimaan tiukempaa linjaa turvapaikanhakijoiden suhteen.
Mikä ihme sai Saarakkalan liittymään uuvatteihin. Jos olisi pysynyt persuissa niin edessä olisi ollut loistava tulevaisuus ja hyvät mahdollisuudet nousta puheenjohtajakisikin. Sitä en kyllä ymmärrä mikä teki harjatusta miehestä nöyrän palvelijan.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 924
 • Liked: 6928
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #141 : 10.06.2019, 19:50:46 »

Mikä ihme sai Saarakkalan liittymään uuvatteihin. Jos olisi pysynyt persuissa niin edessä olisi ollut loistava tulevaisuus ja hyvät mahdollisuudet nousta puheenjohtajakisikin. Sitä en kyllä ymmärrä mikä teki harjatusta miehestä nöyrän palvelijan.

Broilereille hillotolppa on päämaali ja demokratia on keino päästä hillotolpalle. Kädet olivat jo hillotolpassa ja laski tulevaisuuden väärin.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 769
 • Liked: 9499
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #142 : 10.06.2019, 20:09:07 »
^ Säätiössä on hilloa jemmassa, joten loikkaamalla sen kanssa Soini koplineen jäi ainakin omilleen. Ei se ihan tyhmä ole, mutta se ajattelee eri tavalla kuin rehellinen ihminen.
101-vuotissynttärilahja koko Suomelle.

https://pohjolangalapagos.wordpress.com/

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 895
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #143 : 10.06.2019, 20:30:32 »
^ Säätiössä on hilloa jemmassa, joten loikkaamalla sen kanssa Soini koplineen jäi ainakin omilleen. Ei se ihan tyhmä ole, mutta se ajattelee eri tavalla kuin rehellinen ihminen.

Tilanne on siitä mielenkiintoinen, jos Siniset eivät pääse ensi vaaleissa eduskuntaan, niin puolue poistetaan puoluerekisteristä.

Tämä sitten jättää rahat Timolle, Raimolle ja Jussille vapaaseen käyttöön.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 769
 • Liked: 9499
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #144 : 10.06.2019, 20:34:30 »
Lainaus
Espoon kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina uudeksi puheenjohtajakseen vihreiden Inka Hopsun.

Kansanedustajaksi huhtikuussa valittu Hopsu seuraa tehtävässä vihreiden Jyrki Kasvia.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valtuusto valitsi kokoomuksen Markus Torkin. Toisen varapuheenjohtajan valinnasta syntyi valtuuston kokouksessa kiista sinisten ja perussuomalaisten kesken, kun molemmat ryhmät halusivat tehtävään oman edustajansa: siniset Timo Soinin ja perussuomalaiset Arja Juvosen.

– Tämä on kiusallista ja olen siitä pahoillani, Soini sanoi puheenvuorossaan ennen kuin valtuusto äänesti toisesta varapuheenjohtajasta.

Valtuusto valitsi lopulta toiseksi varapuheenjohtajaksi Soinin suljetulla lippuäänestyksellä. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valtuusto valitsi kokoomuksen Pirjo Kemppi-Virtasen.

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/777519-espoon-valtuuston-varapuheenjohtajan-paikasta-syntyi-kiista-sinisten-ja
101-vuotissynttärilahja koko Suomelle.

https://pohjolangalapagos.wordpress.com/

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 740
 • Liked: 18635
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #145 : 10.06.2019, 20:34:34 »


Tilanne on siitä mielenkiintoinen, jos Siniset eivät pääse ensi vaaleissa eduskuntaan, niin puolue poistetaan puoluerekisteristä.

Tämä sitten jättää rahat Timolle, Raimolle ja Jussille vapaaseen käyttöön.

Olettaisin, ja oletankin, että säätiölaki on vielä olemassa. Säätiön säännöt?

Vapaa käyttö on  fantasiaa.
Meillä oli peli käynnissä, mustavalkoinen peli ja niistä oli mukava leikkiä. Boyer tuli luokseni, kosketti minua käsivarteen ja sanoi:
-"Veli, jos minulla olisi sinun väritys niin minä olisin miljonääri".
-"Takuulla olisit Boyer. Valkoinen nahkahan siihen vaan vaaditaan.

Charles Bukowski: Postitoimisto

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 228
 • Liked: 11908
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #146 : 10.06.2019, 20:41:03 »


Tilanne on siitä mielenkiintoinen, jos Siniset eivät pääse ensi vaaleissa eduskuntaan, niin puolue poistetaan puoluerekisteristä.

Tämä sitten jättää rahat Timolle, Raimolle ja Jussille vapaaseen käyttöön.

Olettaisin, ja oletankin, että säätiölaki on vielä olemassa. Säätiön säännöt?

Vapaa käyttö on  fantasiaa.

Voi käyttää SMP-veteraanien hyväksi.

Toinen tapa on toimisto säätiölle jossa Timbe voi kirjoitella kirjojaan.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 895
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #147 : 10.06.2019, 20:41:47 »


Tilanne on siitä mielenkiintoinen, jos Siniset eivät pääse ensi vaaleissa eduskuntaan, niin puolue poistetaan puoluerekisteristä.

Tämä sitten jättää rahat Timolle, Raimolle ja Jussille vapaaseen käyttöön.

Olettaisin, ja oletankin, että säätiölaki on vielä olemassa. Säätiön säännöt?

Vapaa käyttö on  fantasiaa.

Ovat hyvin joustavasti kirjoitetut. 

Oikeastaan Persunuoret voisivat anoa rahaa JRT-säätiöltä.

Entinen ministeri ja SMP:n puoluejohtaja Pekka Vennamo välttyy rikossyytteeltä.
Patentti- ja rekisterihallitus jätti noin vuosi sitten tutkintapyynnön säätiöstä, jonka hallituksen puheenjohtaja Pekka Vennamo on. Vennamoa epäiltiin luottamusaseman väärinkäytöstä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000706804.html

Tässä siis on säätiö, joka elää omaa elämäänsä.

Yhteensä 840 000 euron lainat on jo maksettu takaisin. Ida ja Lauri Reinikaisen säätiön hallituksessa istuvat muun muassa Suomen maaseudun puolueen entiset vaikuttajat Pekka Vennamo ja Hannu Suhonen. Kumpikaan ei halunnut yksilöidä tarkemmin lainansaajan henkilöllisyyttä Turun Sanomille.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/455085/Vennamon+ja+Suhosen+hallinnoima+saatio+lainasi+luvatta+sukulaiselle


törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 769
 • Liked: 9499
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #148 : 10.06.2019, 21:02:15 »
Toinen tapa on toimisto säätiölle jossa Timbe voi kirjoitella kirjojaan.

Eiköhän se teetä työt haamukirjoittajalla, koska kukaan ei lue kokonaista kirjaa, joka on kolmen sanan virkettä toisensa perään ja sana "minä" esiintyy joka sivulla ainakin 20 kertaa.
101-vuotissynttärilahja koko Suomelle.

https://pohjolangalapagos.wordpress.com/

ikki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 954
 • Liked: 297
 • Why the lesser evil?
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #149 : 10.06.2019, 21:09:01 »
Helposti tuon säätiön tyhjentää nykyaikana kun korot ovat sitä luokkaa että rahaa saa ilmaiseksi.
1000v laina ja lukitulla -0,1% korolla niin joo.. ei tarvitse käytännössä koskaan maksaa takaisin. Ja samalla rahat siirtyi parempiin käsiin. Elämä on, menetetty on ja turha surra miljoonien perään. Että semmoiseen hyvään ne persujen jäsenmaksut meni timon aikana :D

Tagit: timo soini tuho