UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Timo Soinin nousu ja tuho  (Luettu 21331 kertaa)

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 306
 • Liked: 42060
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #210 : 13.06.2019, 00:32:47 »

Miksi Soini ei voinut jatkaa samalla linjalla Halla-ahon kanssa? Miksi Halla-aho on Soinille vihollinen kun taas Halme oli hyvä ystävä vaikka samaa maahanmuuttokriittistä genreä molemmat herrat kuitenkin edustavat?

No, sen takia että Halme ei millään tavalla uhannut Soinin asemaa, toi vain nuivia ääniä. Halla-aho taas oli varteenotettava kilpailija. Ja kuten nähtiin, ylivertainen kilpailija.

Tämä pitää paikkansa. Soini on kokenut Jussin uhaksi, mutta varmaan ajatteli että voi itse katsoa tämän perään. Soini myös selvästi uskoi että Jussi ei lähtisi johtamaan persuja ja uhmaamaan hänen valta-asemaa.
Jussin pelko on myös syy sille että Soini ei lähtenyt vaaleihin ehdolle.

Jep. Ja koko uuvatti-show järjestettiin ainoastaan sen takia, että Soini tiesi oman hillotolppansa olevan lopussa, mikäli Halla-ahosta väännetään pj. Terho oli Soinin viimeinen oljenkorsi, jotta sumutus olisi voinut jatkua ja nuivat mahdollisesti potkittu pois puolueesta.

Soinin virhe oli väärä ajankohta hallitukseen menolle. Matuvyöry torpedoi koko Soinin poliittisen uran, tai sen jatkon. Soinilla ei ollut munaa nousta vastustamaan mokukonsensusta, vaan henk.koht etu meni äänestäjien edun edelle. Tämä olisi koitunut Persujen tuhoksi ilman muuatta Halla-ahoa.

Olen taipuvainen epäilemään Halla-ahon päätöksen ryhtyä pj-ehdokkaaksi perustuneen siihen, että hän ymmärsi koko puolueen "tuhoutuvan", mikäli soinilaiaet saisivat lonnia puolueen peräsimessä. Uskon myös petoksen laajamittaisuuden tulleen Halla-ahollekin jokseenkin puun takaa.

Soini teki ratkaisevat virheet vaihtoehtona esiintyneelle puolueelle enemmän kuin väärissä paikoissa. Hän tietää sen itsekin vuoren varmasti, eikä katkeruus anna myöten tunnustaa omaa poliittista hölmöyttään, täydellistä sokeuttaan ympäröivälle poliittiselle todellisuudelle, joka sinetöi Jabban valtakunnan tuhon.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 762
 • Liked: 10341
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #211 : 13.06.2019, 03:55:34 »

En halua olla jälkiviisas mutta minä näin jo hyvissä ajoin missä mennään ja mitä tulee tapahtumaan, viesti oli vahva.
Koska minä sen rivikansalaisena näin ja koin niin miten sitten ei soini. Ainoa vaihtoehto on ettei halunnut nähdä. Tuota se itseriitoisuus ja omahyväisyys tekee.

Voi  hyvin olla näin. Soinilla ei oikein missään vaiheessa ole ollut voimakkaita poliittisia intohimoja. Ministeriauton takapenkistä hän ehti kyllä varmaan unelmoida pitkään. Ja näki ainoana keinona siihen yltämiseksi muiden miellyttämisen ja oman porukkansa vähättelemisen.

Soini haukkui narsismissaan muita Persuja kirjoissaan ja varmaan myös Sipilälle ja Stubbille ja luuli että tällä hän nostaa itseään mutta vaikutus oli se että Sipilä ja Stubb tajusivat että Soinille voi tehdä mitä vaan ja se nielee sen koska Soini haki hyväksyntää Sipilältä ja Stubbilta ja oli mielistelevä ja hyväksyntää epätoivoisesti hakeva luuseri.
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 209
 • Liked: 20406
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #212 : 13.06.2019, 09:15:15 »
Tässä välissä on pakko tuoda esille Soinin hieman yllättävä moraalinen puoli.

Soinihan nousi eduskuntaa Tony Halmeen siivellä. Halme ei ainoastaan nostanut Soinia eduskuntaan vaan antoi koko puolueelle sysäyksen, joka sitten kantoi nähtyyn menestystarinaan.

Outoa kyllä Halmeelle Soini oli loppuun asti uskollinen. Nimittäin on myönnettävä, että Halmetta Soini puolusti lukuisia kertoja julkisuudessa kovissakin myllytyksissä ja vielä silloinkin kun Halme oli jo sairaana miehenä vetäytynyt julkisuudesta.

Miksi Soini ei voinut jatkaa samalla linjalla Halla-ahon kanssa? Miksi Halla-aho on Soinille vihollinen kun taas Halme oli hyvä ystävä vaikka samaa maahanmuuttokriittistä genreä molemmat herrat kuitenkin edustavat?
Soini tosiaan puolusti Halmetta ja oli siinä suhteessa hyvin rehti. Itse olen tullut tuota pohtiessani siihen tulokseen että Soini katsoi tuolloin edukseen toimia juuri noin, ei lojaalisuudesta Halmetta kohtaan vaan ihan oman etunsa vuoksi. Persut oli tuolloin pieni puolue mutta Halme sai siitä huolimatta uskomattoman suuren kannatuksen. Soini tajusi että kun asettuu Halmeen tukijaksi niin oma kannatus ja samalla puolueen kannatus kasvaa. Lääke puri ja tuli jytky. Samoihin aikoihin kuvioihin nousi muuan Halla-aho joka oli älykäs ja oppinut mies. Halme ei ollut uhka Soinille mutta Halla-aho oli. Halla-ahon noustessa kansanedustajaksi persut oli jo suuri puolue ja Soini tajusi mahdollisuutensa päästä Audin takapenkille. Se edellytti muiden puolueiden mielistelyä. Kun sitten 2011 Soini ei päässytkään sinne Audin kyytiin vaan joutui oppositioon niin hän alkoi syödä omiaan eli harjata ja mielistellä muita puolueita entistä enemmän. 2015 Soini olikin jo valmis myymään perseensä ja pääsi tavoittelemaansa ministerin pestiin.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 518
 • Liked: 9254
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #213 : 13.06.2019, 09:29:13 »
^ Halmetta oli ehkä liian vaikea jäljitellä, koska Halla-aho yritettiin korvata halpakopioilla. Kai kansa hyväksyy jonkun yliopistolla pyörineen reppanan, joka on lukenut Scriptaa, mutta on tosissaan vaikea löytää kaapin kokoinen tyyppi, joka osaa ottaa yleisönsä samalla tavalla kuin Halme.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle. Nyt jopa 50% vähemmän roskaa kuin aikaisemmin.

https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Suomen viikinkiaikoja käsittelevä luku laiskoille.
https://yadi.sk/i/ycZ-dw9gakWdfA

Lähikuvassa Suomen vaakuna.
https://yadi.sk/i/gDrAfJuN6GXL-Q

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 139
 • Liked: 7853
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #214 : 13.06.2019, 09:41:35 »
Voi tietysti ajatella niinkin, että Soini aidosti kokee puolueen menevän menojaan joidenkin pahuuden voimien hallitessa sitä. Siinä hän on väärässä, mutta kuten nykyään sanotaan: voi kokemus kuitenkin olla aito. Jos näin on niin Soinin ongelmana on ollut kyky nousta tunteiden ja aavistelujen yläpuolelle ottaakseen selvää oikeasta tilanteesta ja myös huono kosketus puolueen kenttään.
qui non est mecum adversum me est

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 764
 • Liked: 33156
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #215 : 13.06.2019, 10:32:05 »
Soini haukkui narsismissaan muita Persuja kirjoissaan ja varmaan myös Sipilälle ja Stubbille ja luuli että tällä hän nostaa itseään mutta vaikutus oli se että Sipilä ja Stubb tajusivat että Soinille voi tehdä mitä vaan ja se nielee sen koska Soini haki hyväksyntää Sipilältä ja Stubbilta ja oli mielistelevä ja hyväksyntää epätoivoisesti hakeva luuseri.

Tässä muuten on hyvä pointti. Ihmisiä arvostetaan ja heitä kohdellaan (ja heille jopa maksetaan palkkaa) heidän oma-arvontuntonsa (itsekuvansa) mukaan.

Kun Soinin plokeja lukee, on ilmeistä, että hän yrittää pönkittää oma-arvontuntoaan yrittämällä polkea muita alaspäin. Joten häntäkin on sitten helppo polkea, jos sellaiseen on taipumusta.
« Viimeksi muokattu: 13.06.2019, 10:35:37 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Kun minä olin nuori toope vasemmistolainen luulin skaalaedun ja suunnitelmallisuuden vievän yhteiskuntaa eteenpäin. Se oli luonnollista, koska meidät kasvatettiin siihen.”
- Björn Wahlroos 2019

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 687
 • Liked: 59861
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #216 : 16.06.2019, 17:08:51 »
Minä!Minä!Minä! katuu katolisen Signum-lehden haastattelussa poliittiselta uraltaan ainoastaan sitä, että ei ollut aikoinaan kovempi puolueen vallanneita Halla-ahoa, Huhtasaarta ja Tynkkystä kohtaan, mutta ei epäröi ottaa kunniaa PS:n äskeisestä vaalimenestyksestä.

Lainaus
Har din katolska tro påverkat ditt politiska liv?

– Ja, för att vara ärlig har den det. Det gäller moralfrågorna, till exempel abortfrågan och frågan om könsneutrala äktenskap. Jag anser att äktenskapet är mellan en man och en kvinna; det är ett heligt sakrament. Å andra sidan tar jag inga order från Bibeln. Gud har ingen partibok, han står ovanför detta. Men när det gäller just moralfrågorna så är den katolska socialläran väldigt klar för mig. Det handlar också om hur man behandlar sin nästa, migranter, och allt mänskligt liv. Även om det i mitt parti finns en del främlingsfientliga krafter så har jag aldrig varit xenofobisk. Tvärtom, jag har känt en stor smärta inför migrationskrisen. Många asylsökande är verkligen i nöd och den kristna medkänslan kräver att vi måste hjälpa främlingar. Jag kan inte förneka att den katolska läran har påverkat mig i denna fråga – jag är ingen hardliner.

Finns det en kristen approach i migrationsfrågan?

– Ja, det gör det, och jag anser att vi måste hjälpa flyktingar. Men frågan är ju hur vi gör det bäst. Kan vi hjälpa dem bäst på plats, eller här? Men om en flykting redan har kommit till vår tröskel, eller om någon håller på att drunkna, då måste vi hjälpa dem. Som utrikesminister har jag även varit engagerad i frågor som trafficking, organförsäljning och prostitution. Detta är otroligt stora problem. Jag har verkligen försökt hantera dessa frågor så gott jag har kunnat utifrån anständiga rättesnören. Men jag är bara en människa av kött och blod, och ingen är perfekt. I den mån jag har misslyckats så har jag dåligt samvete för det.

I Sverige anser nog många att Finland borde ta emot fler asylsökande

– Jag tycker att vi har agerat ansvarsfullt, men hela den Europeiska Unionen har ju misslyckats, vi har inte varit tillräckligt aktiva.

– En annan het potatis är de återvändande islamisterna. Merparten av alla muslimska invandrare är moderata och anpassar sig till det finländska samhället, men där finns också problematiska undantag. Vi har haft ett terroristattentat i Åbo som resulterade i två dödsfall. Det är min skyldighet att hantera dessa frågor på ett ansvarsfullt sätt, men det är mycket svårt. Om återvändande kvinnor från Syrien dyker upp med finska pass vid vår gräns så måste vi ju släppa in dem. Men vi har å andra sidan ingen skyldighet att åka ner till Syrien för att hämta hem dem.

Timo Soinis ställningstaganden i migrationsfrågan och abortfrågan har under de senaste åren lett till spänningar både inom hans gamla parti, Sannfinländarna, liksom inom regeringen. Hans åsikt i abortfrågan accepterades länge, men år 2018 brände det till.

[...]

Du lämnar både utrikesministerposten och rikspolitiken denna vecka. Om du ser tillbaks på din politiska karriär, vilka är då dina största framgångar?

– En viktig sak är att jag var med och grundade Sannfinländarna, vilket ledde till jordskredssegrar i valen till Riksdagen och EU-parlamentet. Till och med nu när jag har lämnat Sannfinländarna är det partiet näst störst i Riksdagen. Sedan är det förstås en stor framgång att jag har väckt upp det bortglömda folket, de som hade slutat gå till valurnorna. Jag har väckt upp dessa människor och på så sätt gjort vår demokrati en stor tjänst.

Finns där något som du ångrar?

– Jag kunde ha varit hårdare mot dem som tog över Sannfinländarna efter mig. Jussi Halla-aho, Laura Huhtasaari, Sebastian Tynkkynen, etcetera. Jag tycker inte alls om den [nya hårdare] politiska kurs som Sannfinländarna har tagit nu.

Soinis beskrivning av det nya ledarskapet i Sannfinländarna här får betraktas som milt. Han har nyligen använt uttryck som ”höger-fetischist” och ”cykelkommunist” om den nuvarande partiledaren Jussi Halla-aho som tog över Sannfinländarna 2017. I samband med partiledarbytet splittrades Sannfinländarna och Soini bildade det nya partiet Blå Framtid tillsammans med de övriga avhoppade ministrarna för att rädda regeringen.

– När jag var partiledare var Sannfinländarna ett parti med gammeldags familjevärderingar. Och när jag lämnade partiledarskapet trodde jag att någon från partiets mittfåra skulle ta över, men så blev det tyvärr inte.

Du är bara 57 år gammal, vad vill du ägna framtiden åt?

– Först ska jag ha 2–3 månaders semester. Jag förstår nog inte ens själv hur trött jag är. Jag har inte varit särskilt lydig mot min kropp. Bibeln säger ju att kroppen är ett tempel [för den helige Ande], så man ska ta väl hand om sin kropp. Men jag har försummat det. Jag har faktiskt fått en cykel av statsministern och ska nog börja cykla.

Timo Soini skrattar hjärtligt och självironiskt när han berättar om sin planerade motionscykling. De som följer finsk politik vet att han regelbundet brukar beskriva den rödgröna oppositionen som just ”cykelkommunister”.
Signum: Timo Soini – den katolske populisten 6.6.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 548
 • Liked: 18079
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #217 : 16.06.2019, 18:01:55 »
Voi tietysti ajatella niinkin, että Soini aidosti kokee puolueen menevän menojaan joidenkin pahuuden voimien hallitessa sitä. Siinä hän on väärässä, mutta kuten nykyään sanotaan: voi kokemus kuitenkin olla aito. Jos näin on niin Soinin ongelmana on ollut kyky nousta tunteiden ja aavistelujen yläpuolelle ottaakseen selvää oikeasta tilanteesta ja myös huono kosketus puolueen kenttään.

Kokemus on kuin pers'reikä. Jokaisella on se ja se on aito.
Kyllä luulisi, että tavallisella kunnon ihmisellä on ihmisoikeudet.

Kari Suomalainen

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 071
 • Liked: 605
 • Suomi Nousuun^^^!
Vs: Timo Soinin nousu ja tuho
« Vastaus #218 : 16.06.2019, 18:48:33 »
Tässä välissä on pakko tuoda esille Soinin hieman yllättävä moraalinen puoli.

Soinihan nousi eduskuntaa Tony Halmeen siivellä. Halme ei ainoastaan nostanut Soinia eduskuntaan vaan antoi koko puolueelle sysäyksen, joka sitten kantoi nähtyyn menestystarinaan.

Outoa kyllä Halmeelle Soini oli loppuun asti uskollinen. Nimittäin on myönnettävä, että Halmetta Soini puolusti lukuisia kertoja julkisuudessa kovissakin myllytyksissä ja vielä silloinkin kun Halme oli jo sairaana miehenä vetäytynyt julkisuudesta.

Miksi Soini ei voinut jatkaa samalla linjalla Halla-ahon kanssa? Miksi Halla-aho on Soinille vihollinen kun taas Halme oli hyvä ystävä vaikka samaa maahanmuuttokriittistä genreä molemmat herrat kuitenkin edustavat?
Soini tosiaan puolusti Halmetta ja oli siinä suhteessa hyvin rehti. Itse olen tullut tuota pohtiessani siihen tulokseen että Soini katsoi tuolloin edukseen toimia juuri noin, ei lojaalisuudesta Halmetta kohtaan vaan ihan oman etunsa vuoksi. Persut oli tuolloin pieni puolue mutta Halme sai siitä huolimatta uskomattoman suuren kannatuksen. Soini tajusi että kun asettuu Halmeen tukijaksi niin oma kannatus ja samalla puolueen kannatus kasvaa. Lääke puri ja tuli jytky. Samoihin aikoihin kuvioihin nousi muuan Halla-aho joka oli älykäs ja oppinut mies. Halme ei ollut uhka Soinille mutta Halla-aho oli. Halla-ahon noustessa kansanedustajaksi persut oli jo suuri puolue ja Soini tajusi mahdollisuutensa päästä Audin takapenkille. Se edellytti muiden puolueiden mielistelyä. Kun sitten 2011 Soini ei päässytkään sinne Audin kyytiin vaan joutui oppositioon niin hän alkoi syödä omiaan eli harjata ja mielistellä muita puolueita entistä enemmän. 2015 Soini olikin jo valmis myymään perseensä ja pääsi tavoittelemaansa ministerin pestiin.
Jytky syntyi 2007-2011 välisenä aikana lähes puhtaasti maahanmuuttokriittisyydestä. Toki pohjalla oli perus soinilaiset, mutta persujen kannattajien absoluuttinen määrä nousi noin 400%. Se ei tullut mistään Soinin tai Halmeen kuvioista. Päivastoin, nuo "400%" äänestivät persuja Soinista huolimatta, koska persuilla oli tarjota tuolle 400%:lle sopivia maahanmuuttokriittisiä äänestettäviä.
Toki Soininkin äänet tuplautuivat 2007 vs 2011, mutta ne äänet eivät olleet Soinin omaa ansiota, vaan nekin tulivat jostain aivan muualta kuin Soinilaisten porukasta. Ihmiset halusivat äänestää persuja, ja koska eivät muita naamoja tunteneet niin Soinin äänisaalis kasvoi.
Jopa kaikki soinilaisetkin ehdokkaat tajusivat että kopiomalla kaikki poliittiset mielipiteet maahanmuuttokriittisiltä, he voisivat päästä läpi.
Yksikään soinilainen hyysäri ei päässyt läpi 2011.

2011 jytkyn jälkeen Soini ajatteli että olisi mahdollisuus päästä pääministeriksi seuraavissa vaaleissa (2015). Sen takia persut ei mennyt hallitukseen 2011.

2011-2015 välillä Soini huomasi että hän ei pysty enää käyttämään puoluetta hyväkseen niin kuin aikaisemmin, joten mahdollisuuksia pääministeriksi ei ollut, eikä ollut myöskään tulevina vuosina sen jälkeen, joten hän myi perseensä lopullisesti ja tyytyi hinnalla millä hyvänsä ministeripestiin 2015, ja kusi kaikkien muiden persujen muroihin.

2017 Soini huomasi että puolueen henkilökohtainen hyväksikäyttö oli aivan lopullisesti ohi hänen kohdaltaan, joten ei asettunut ehdolle edes puheenjohtajaksi. Puheenjohtajavaalissa Soini-Terho sai 37% paikalla olleiden äänistä, ja Jussi Halla-aho 56%. Eli voisi jopa luonnehtia että paikalla oli soinilaisten junttaporukan rippeet, heitä kun oli paikalla tuplamäärä verrattuna osuuteen jäsenistöstä.

« Viimeksi muokattu: 16.06.2019, 18:55:00 kirjoittanut antero »
Hetero voittaa aina!

Tagit: timo soini tuho