Kirjoittaja Aihe: Vanhan kuolema vai uuden synnyttäminen?  (Luettu 1067 kertaa)

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 049
 • Liked: 2801
Vanhan kuolema vai uuden synnyttäminen?
« : 20.03.2020, 10:39:40 »
Koska megamassiivisessa koronoketjussa on jo useiden kirjoittajien toimesta puhuttuu koronavirkuksne poliittisesti puolesta toisinaan jopa salaliittoteorioihin viitaten, avaan tämän ketjun asian poliittiselle pohdinnalle, jotta itse korona ketju säilysi selvimmin tilannetiedoituksen ja lääketieteellisen tiedon ja pohdinnan ketjuna.

Koronaketjussa moni kirjoittaja on kysynyt miksi THL ja/tai hallitus toimi niin myöhään kuin toimi ja miksi Homma on jälleen kerran edellä ainakin sitä, mitä yhteiskuntamme viralliset tahot ovat suvainneet kanxsalaisilleen kertoa. Tätä asiaa pohtiville esitän vastakysymyksen lähistoriasta, koska uskon, että siihen kysymykseen vastaaminen auttaa tämen hetken tilanteen pohdinnassa. Miksi neukkula kaatui, vaikka miljoonia fiksuja ja korkeasti koulutettuja ihmisiä suunnitteli kokopäivätoimisesti ajan yhteiskunnan resurssien alloikoimista ainakin väitetysti tieteellisin perustein ainakin väitetysti ylivertaisen alkuparadigman ohjaamana?

Meidän tämänhetkisessä tilanteessa on nähdäkseni kaksi perusvaihtoehtoa:

1
Neukkulan polku

Koko yhteiskunnan johto- ja ohjausrakenne on niin 1980-luvun neukkulan malliin niin läpimätä, että se kirjaimellisesti romahtaa kasaan, kun siihen vähän puhaltaa.

Virkakyösteille ja kampaviinerijakuille vähitellen muodostunut harhainen todellisuuskuva omasta itsestä yhdistettynä alemmuudentuntoisten pyrkyrien ja kympin tyttöjen ikiaikaiseen huutavaan tarpeeseen miellyttää. Kun tällaisille annetaan kasvuympäröksi korkean työetiikan, suunnattoman rauhallisen ja kärsivällisen ja poliittisesti maltillisen kovia kärsinyt pieni kansa, lopputuloksen nöemme ympärillämme juuri nyt.

2
Vallankumouksen polku

Koko yhteiskunta tullaan muuttamaan ennennäkemättömälla väkivallalla täysin uuteen uljaaseen muotoon leniniläisen bolsevismin malliin.

Todellisella valtiojohtomme valtioneuvostomme ja korkeimpien virkamiestemme takana on ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla Suomi muun länsimaailman tavoin kammetaan aivan uudenmuotoisen titalitarismin pimeyteen. Liian moni saa jokpäiävisen leipänsä valtion tissistä, liian moni on jo saatettu kanssarikolliseksi, liian moni on veltostettu sontaviihteellä ja liian moni on turrutettu elitason huumeeseen.

------------

Elämme siis nyt joko vanhan järjestelmän kuoleman alun aikaa tai aivan uuden järjestelmän syntymisen alkaa. Onko juuri nyt osamme siis selviytyä megakuoleman mätänemisen pimeydessä vai totalitarismin tuoreen idun versoamisen aurigossa? Onko siis tämän hetken megatrendi passiivinen kuolema vai aktiivinen synnyttäminen?

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7677
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Vs: Vanhan kuolema vai uuden synnyttäminen?
« Vastaus #1 : 20.03.2020, 12:37:33 »
Koronassa on paljon jotain aivan uutta - jopa siinä määrin, että se tavallaan muistuttaa jotain 50-luvun scifileffaa, jossa maapallo joutuu puolustautumaan ufoja vastaan. Taitaa niiden joukossa olla joku sellainenkin, jossa mikrobin kokonen vihollinen yrittää valloittaa maan.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Kremppamestari

 • Vieras
Vs: Vanhan kuolema vai uuden synnyttäminen?
« Vastaus #2 : 20.03.2020, 13:48:04 »
Tuskinpa Suomessa mitään suuria yhteiskuntarakenteen ja poliittisen järjestelmän muutoksia tulee, vaikka pahin skenaario toteutuisi.

Kuolleet kuopataan ja henkiin jääneet palaavat arkeen. Jos pysyvästi vammautuneita jää paljon, se vaikuttaa toki huoltosuhteeseen.

Valtavat taloudelliset menetykset hoidetaan käytännössä setelirahoituksella, jolloin inflaation kautta köyhtyminen jakaantuu tasaisesti.

2001 terrori-isku aiheutti pysyvät tiukat turvatoimet lentoasemilla. Korona aiheuttaa sen, että heti kun joku vastaava pöpö hiukankin nostaa jossain päätään, matkustusrajoituksia isketään pöytään.

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 160
 • Liked: 5492
Vs: Vanhan kuolema vai uuden synnyttäminen?
« Vastaus #3 : 20.03.2020, 14:01:45 »
Kirjaimelliseen synnyttämiseen liittyen tuli mieleen, että ensi vuoden alussa saatetaan nähdä kaikkien aikojen kehnoimmat syntyvyysluvut. Tekevätkö ihmiset lapsia näin epävarman tilanteen keskellä? :-[
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 265
 • Liked: 597
 • Maalaisjärkeä kehiin!!
Vs: Vanhan kuolema vai uuden synnyttäminen?
« Vastaus #4 : 20.03.2020, 15:22:31 »
Kirjaimelliseen synnyttämiseen liittyen tuli mieleen, että ensi vuoden alussa saatetaan nähdä kaikkien aikojen kehnoimmat syntyvyysluvut. Tekevätkö ihmiset lapsia näin epävarman tilanteen keskellä? :-[


no sehän on mädättäjä kommarien unelma. Islamisaatio etenee.  >:(
                ..........   

Noh, nyt ainakin nähdään kuinka tärkeää on lisätä poliisien määrää, jotta pystytään valvomaan näitä rajoituksia.

Huoltovarmuus nousee myös keskusteluun. Junkkarin Mikael on jo kääntänyt takkinsa.  ;D

Toivottavasti myös yle laitetaan laihikselle,
Se on valtava meno veronmaksajille.. noh ei tietenkään laiteta komujen pyhää lehmää, jos he saavat päättää.
"Ylen gallupin mukaan ps:n kannatus on noussut yli 10 prosenttiin. Selitys sille on seksuaalisen väkivallan puolustus. Ps:n kannatus nousee  todennäköisesti  vielä 11 prosenttiin, sillä erään tutkimuksen mukaan jopa 11% on valmiita hyväksymään raiskauksen tietyissä olosuhteissa."

Iiro orava vihr. 5.7.2018

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 049
 • Liked: 2801
Vs: Vanhan kuolema vai uuden synnyttäminen?
« Vastaus #5 : 24.03.2020, 17:53:39 »
Nim. Kremppamestari toi 20.3. esiin kolmannen perusvaihtoehdon, jonka olin pessimistinä jo pudottanut omista vaihtoehdoistani pois.

Nähdäkseni nim. Kremppamestarin kirjoituksen jälkeisen neljän päivän aikana kokonaistilanne on muuttunut tapahtuneiden tosiasioiden valossa nopeasti heikommaksi. Vaikka coronatilanne on Suomessa vasta alussa, varmussvarastoihin koskeminen on jo aloitettu. Siltikään maahan ei saada tuotua uusia testejä ja uutta suojausvarustekapasitettiiä. Hallituksemme sekä viivyttelee päätöksiä että pohtii julkisesti ennen päätöksiä, että pitäisiköhän tehdä sitä tai tätä, kuvitellen, että sellainen häröily auttaa tilanteen hallitsemisessa.

Kysyn siis, että onko vielä realistista lähteä siitä, että aikanaan heti coronan hautajaisten mikään merkittävä ei olisi Suomessa ja/tai EU:ssa muuttunut ja, että inflaatiorahoituksella saadaan sekä ruumiskasat unohtumaan että talouden tappiot kuitattua ilman, että näemme isoja poliittisia muutoksia?

Henkilökohtaisesti en oikein usko, että Suomessa / EU.ssa palaamme enää suoraan entiseen.

Tagit: