UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille  (Luettu 6672 kertaa)

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 337
 • Liked: 2957
Valta-asemaansa väärinkäyttävä Facebook on jatkuvasti kaventanut sananvapautta alustallaan täysin mielivaltaisella bannauspolitiikallaan.
Käyttäjiensä sananvapautta ja yksityisyyttä kunnioittava MeWe on lupaava vaihtoehto Facebookin korvaajaksi.
https://mewe.com/

Aion tehdä julkaisuja sekä MeWessä että Facebookissa. Toivon mukaan voisin poistaa Facebook-tunnukseni tietyn siirtymäajan jälkeen.
MeWe-käyttöä kannattaa edistää nopeaan nousuun omalla kontribuutiollaan: markkinoimallla MeWeä kavereilleen, olemalla MeWessä aktiivinen...

https://fi.wikipedia.org/wiki/MeWe
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

newspeak

 • Vieras
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #1 : 23.04.2019, 23:32:04 »
Uusia somealustoja ilmaantuu jatkuvasti. En ole jaksanut niitä juuri seurata enkä tehdä tilejä niihin. Tavoittavuus lienee tärkein tekijä. On turhaa käyttää uutta somealustaa, mikäli samat asiat tulee kuitenkin tehtyä vanhallakin alustalla.

Onko joku tehnyt näistä uusista alustoista jotain vertailevaa selvitystä?

Mikä on Suomessa suosiossa ja erityisesti nuorten keskuudessa?

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 455
 • Liked: 7613
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #2 : 23.04.2019, 23:34:38 »
^Ja se alusta jää lopulta vain henkiin, jolla on suuret käyttäjämäärät.

Mietitään vaikka netin hakukoneita ja niiden historiaa.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 684
 • Liked: 15102
 • Kuka jos en minä
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #3 : 24.04.2019, 00:06:49 »
Jeps, toivoisin mielummin yläkäsitekonetta joka ottaisi kaikki somet haltuun ilman jokaiseen erikseen kirjautumista, ja toimisi sellaisenaan kaikilla alustoilla kattaen saman mitä nykyiset somet. Ja joista voisi poistaa/jättää ottamatta käyttöön haluamansa somet.
Hedelmistään puu tunnetaan.

newspeak

 • Vieras
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #4 : 24.04.2019, 00:27:53 »
Nykyinen tilanne, jossa ensimmäisestä somesta sensuroidun viestin sensuroinnista pitää kertoa toisessa somessa ja jakaa tämä viesti kolmennessa somessa, jossa neljän somen kautta kerrotaan kuinka alkuperäinen viesti on luettavissa viidennessä somessa, joka ei edes ole oma, on kestämätön.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 684
 • Liked: 15102
 • Kuka jos en minä
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #5 : 24.04.2019, 00:39:47 »
^Sen vastapainoksi on sitten syntynyt valtava määrä pieniä kuplia joissa jokainen tavoittaa haluamansa tyypit. Kuitenkin kokonaisvaltaisuus puuttuu mikä onkin tämän toiminnan tarkoitus. Siksi tämä onkin vain välivaihe, jossa ensimmäinen parempi vaihtoehto tulee keräämään suuren huomion johon väki siirtyy, kun saadaan sopiva sensuurivapaa alusta. Näitä pieniä on jo syntynytkin monia. Vielä kun osaisivat vastata kysymykseen mitä enemmän tai paremmin on heidän tarjoamassaan, käytännön toimissaan, niin uskoisin tuon olevan tulevaisuuden suunta.

Nuo kuplat toisaalta yhdistyvät netin sisä ja ulkopuolella koska aina joku tuntee toisen, jolloin syntyy näitä joitain kymmeniä/satoja kattavia alustoja, jotka kiihdyttävät siirtymää jolloin ollaan nopeasti tuhansien ja kymmenientuhansien keskustelukanavilla. Jolloin taas hajotaan mielenkiinnon mukaan.

Lähinnä nuo sensuurisysteemit kiihdyttävät ihmisten halua seuraavaan siirtymään. Jolloin tämä voi luoda lähinnä suuren määrän alustansa menettäneitä jotka etsivät hyvää alustaa, jolloin lähinnä tämä toimii meikäläisten hyödyksi.
Hedelmistään puu tunnetaan.

onhannoita

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 4
 • Liked: 14
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #6 : 24.04.2019, 00:44:50 »
Itse olen rekisteröitynyt Minds. Omalle seinälle voi tilata päivtyksiä ryhmistä ja yksityisiltä tileiltä tai sitten kirjoitella ja jakaa omia juttujaan. Siellä on paljon nörttijuttuja, USAn politiikkaa (konservatiivinen) , hienoja valokuvia yms. Aika railakasta meininkiä, eli sensuuri on oikeasti minimaalinen. Minds on toteutettu lohkoketjuteknologiaa hyväksikäyttäen.

Ongelma on siinä, että koska FB/Twitter/Instagram ovat vakiintuneet niin Minds ei voi normiläppää tuttujen kesken heittää, kun kukaan muu ei siellä vielä ole. Seuraan siis nörtti, USA politiikka, valokuva ryhmiä ja harvoin kirjoitan jotain omia juttuja.
Mindsin perustaja on Bill Ottman, freedom of information activist.
 

www.minds.com
https://en.wikipedia.org/wiki/Minds
https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Ottman
https://web.archive.org/web/20180420221015/https://www.engadget.com/2018/04/20/minds-anti-facebook-crypto-social-network-extreme-content/

   

   
« Viimeksi muokattu: 24.04.2019, 00:57:43 kirjoittanut onhannoita »

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 337
 • Liked: 2957
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #7 : 25.04.2019, 13:49:29 »
Tein MeWe-tunnuksen, koska aiemminkin tarkkavainuisiksi "trendisettereiksi" tietämäni henkilöt ovat siihen siirtyneet ja sitä suositelleet.
Facesta ei päästä vähään aikaan eroon, joten MeWeä pitää vielä edistää ylimääräisillä kontribuutioilla kohti valtavirran kansanvalistusvälinettä. Omat MeWe-päivityksensä kannattaa vielä jakaa myös Facebookissa.

MeWen suosiota Suomessa voi edistää esimerkiksi suomentamalla MeWeen liittyvää ohjeistusta. Alla suomennokseni MeWen FAQ:sta limitettynä englanninkielisellä lähdetekstillä. Saa antaa korjausehdotuksia ennen kuin suomennostani kannattaa laajemmalle levittää:
https://mewe.com/faq

Lainaus
What is MeWe?
Engineered with privacy-by-design, MeWe turns the table on Facebook and other social media companies with a revolutionary service that emphasizes privacy and social sharing where people can be their true, uncensored selves. No Ads. No Spyware. No BS. MeWe members are #Not4Sale and enjoy the protection of MeWe’s Privacy Bill Of Rights.
Available on iOS, Android, and desktop, MeWe is an integrated social network and chat app with all the features people love, including: private 1:1 and group chat; private and open groups; disappearing content; custom camera with Gif creation; live voice and live video; next-gen voice messaging; secret chat with double-ratchet encryption; personal social cloud; custom group profiles; and much more.


Mikä on MeWe?
Yksityisyyttä suojaamaan suunniteltu MeWe kääntää Facebookiin ja muiden sosiaalisen median yritysten aseman päälaelleen vallankumouksellisella palvelullaan, joka korostaa yksityisyyttä ja sekä mahdollisuutta olla sosiaalisessa mediassa sensuroimaton oma itsensä. Ei mainoksia. Ei vakoiluohjelmia. Ei vedätystä. MeWe-jäsenet eivät ole kauppatavaraa, vaan nauttivat MeWen yksityisyydensuojaa koskevista oikeuksista (Privacy Bill Of Rights).
iOS:ille, Androidille ja pöytäkoneeseen saatavissa oleva MeWe on yhdistelmäsovellus sosiaalista mediaa ja keskustelua varten. Se sisältää kahdenkeskisen keskustelun ja ryhmäkeskustelun, yksityiset ja avoimet ryhmät, katoavan sisällön, kameran GIF-luontiominaisuudella, reaaliaikaisen äänen ja videon, uuden sukupolven ääniviestit, Double Ratchet -salauksella salatun keskustelun, henkilökohtaisen sosiaalisen pilven, mukautetut ryhmäprofiilit ja paljon muuta.

MeWe members enjoy total control over what they share along with full ownership of their content and data. The next-gen social networking platform has no facial recognition and no newsfeed or content manipulation, common on other social media platforms. MeWe members see every post, chat, comment, etc., made by individuals and groups they are connected to, in true timeline order with no interference.
MeWe is available on Android, iOS, and Desktop.


MeWen jäsenillä on täysi määräysvalta omiin sisältöihinsä ja tietoihinsa, sekä siihen kenelle haluavat niiden näkyvän. Tällä seuraavan sukupolven sosiaalisen verkostoitumisen alustalla ei ole kasvontunnistusta, eikä muille sosiaalisen median alustoille tyypillistä sisällön tai uutissyötteen manipulointia. MeWe-jäsenet näkevät jokaisen kontaktinsa ja ryhmänsä viestit, keskustelut, kommentit jne. todellisessa aikajanajärjestyksessä ilman häirintää.
MeWe on saatavilla Androidille, iOS:ille ja pöytäkoneille.

The Politics of MeWe
At MeWe we have absolutely no political agenda and we have a very straightforward Terms of Service. MeWe is for all law-abiding people everywhere in the world, regardless of political, ethnic, religious, sexual, and other preferences.

MeWen politiikka
Meillä MeWessä ei ole minkäänlaista poliittista agendaa ja meillä on hyvin suoraviivaiset käyttöehdot. MeWe on tarkoitettu kaikille lainkuuliaisille ihmisille kaikkialla maailmassa, riippumatta poliittisista, etnisistä, uskonnollisista, seksuaalisista tai muista suuntautumisista.

How can MeWe be free and make money?
MeWe is free for members because privacy is not something anyone should ever have to pay for. All the great features that people love in social media and none of the BS are free and standard on MeWe including: private 1:1 and group chat; private and open groups; disappearing content; custom camera with Gif creation; live voice and live video; next-gen voice messaging; personal social cloud; custom group profiles; and much more.
In addition there are optional special features including extra storage (8GB is free, and 50GB is $4.99 per month), Secret Chat (like WhatsApp only without their egregious tracking) for $.99 cents per month, Custom Emojis at $.99 cents a packet, plus MeWe Pages (coming soon) at $2.99 per month, and special games exclusive to MeWe members.


Miten MeWe voi olla samalla ilmainen ja kannattava?
MeWe on ilmainen jäsenille, koska kenenkään ei pitäisi koskaan maksaa yksityisyydestään. MeWe sisältää ilmaisena kaikki käyttäjien tarvitsemat sosiaalisen median standardiominaisuudet kuten: kahdenkeskiset yksityiskeskustelut, ryhmäkeskustelut, yksityiset ja avoimet ryhmät, katoava sisältö, kamera GIF-luontiominaisuudella, reaaliaikainen ääni ja video, seuraavan sukupolven ääniviestit, henkilökohtainen sosiaalinen pilvi; mukautetut ryhmäprofiilit; ja paljon muuta.
Lisäksi on valinnaisia erikoisominaisuuksia, kuten ylimääräinen tallennustila (8 Gt on ilmainen, 50 Gt on 4,99 dollaria kuukaudessa), salainen keskustelu (Secret Chat) (kuten WhatsApp:issa, mutta ilman seurantaa) $ 0,99 senttiä kuukaudessa, erikoishymiöt (Custom Emojis) ovat 0,99 senttiä/paketti, lisäksi MeWe Pages (pian markkinoilla) 2,99 dollaria kuukaudessa sekä vain MeWen jäsenille tarkoitettuja erityisiä pelejä.

Revenue Supercharger: In a departure from traditional "consumer-only" social media companies like SNAP and Twitter, MeWe has a sister division, MeWePRO (mewepro.com) for business customers. Separately available on iOS, Android, and desktop, MeWePRO directly competes with SLACK, offering an exceptional suite of fully integrated collaboration tools and security while eliminating the bottlenecks and performance impediments of internal email.
MeWePRO supercharges communication and collaboration between employees inside any organization or project, and costs less than $75 per year per employee. MeWePRO is free for non-profits and educational organizations.

Revenue Supercharger: Perinteisistä "vain kuluttajille tarkoitetuille" sosiaalisen median yrityksistä, kuten SNAP:istä ja Twitteristä, poiketen MeWellä on yritysasiakkaille sisaryhtiö MeWePRO (mewepro.com). Erikseen iOS:ille, Androidille ja pöytäkoneeseen saatava MeWePRO kilpailee suoraan SLACKin kanssa. Se tarjoaa poikkeuksellisen monipuolisen yhteistyövälineen ja turvallisuuden, samalla kun se poistaa sisäisen sähköpostin pullonkaulat ja suorituskyvyn esteet.
MeWePRO tehostaa työntekijöiden viestintää ja yhteistyötä organisaation tai projektin sisällä ja hinta on alle 75 dollaria vuodessa per työntekijää. MeWePRO on ilmainen voittoa tavoittelemattomille organisaatioille.

Bottom Line: It is a false myth that has been spread by Facebook, Google, Snap, Instagram, and others, that our data is what we have to give up to have a great social media experience. That is a complete lie and PURE BS! At MeWe our members are customers to serve, not data or products to sell. That’s why we use the hashtag #Not4Sale!

Ydinasia: Facebook, Google, Snap, Instagram ja muut väittävät, että meidän tulisi luovuttaa tietojamme saadaksemme hyviä sosiaalisen median kokemuksia. Tämä on täysi valhe ja PUHDASTA PÖTYÄ! MeWessä jäsenemme ovat palveltavia asiakkaita, eivät myytävänä olevia tietoja tai tuotteita. Siksi käytämme #Not4Sale -hashtagia!

Which devices is MeWe available on?
MeWe is available on your favorite Android or iOS smartphone, as well as on all desktops and tablets.


Mitkä laitteet tukevat MeWeä?
MeWe on saatavilla Android- tai iOS-älypuhelimiin sekä kaikkiin pöytäkoneisiin ja tabletteihin.

What content can I share on MeWe?
At MeWe, you can safely share photos, videos, documents, voice messages, privacy mail, chats, gifs, memes, doodles, and more. You can communicate 1-to-1 and in private groups with your contacts, friends, family, co-workers, and in open groups with other MeWe members whom you share a common interest or hobby (MeWe has over 60,000 open groups).


Mitä sisältöä voin jakaa MeWessä?
MeWessä voit jakaa kuvia, videoita, ääniviestejä, keskusteluja, gifejä, meemejä, piirroksia ja paljon muuta. Voit kommunikoida kahden kesken ja yksityisissä ryhmissä kontaktiesi, ystäviesi, perheesi, ja työtovereidesi kanssa sekä avoimissa ryhmissä yhteisen kiinnostuksen tai harrastuksen jakavien MeWe-jäsenten kanssa (MeWessä on yli 60 000 avointa ryhmää).

What are some unique features of MeWe?
MeWe is an advanced social network with features that give you total control, including:
My Cloud - Seamlessly organize all your content in My Cloud; it's your personal cloud. My Cloud offers an interactive dashboard for you to control everything you’ve posted or shared - making it simple to delete or reshare.
Unique profiles - Be yourself, free from any tracking and spying. Customize your profile for every group you create or join.
Voice integration (on any or all content) - Post pictures, videos, or documents and include a voice message. Respond to a shared post or just chat. MeWe’s voice integration works for you and your contacts throughout the entire platform.
Universal tagging - This is a new, convenient way to sort and organize all the content you receive and share, making it easy to find everything, anytime.
Enhanced permission control (patent issued) - Manage permissions on a granular level and decide exactly who sees what. You can also remove yourself from the search directory, make yourself invisible to other members online, and much more.
Much More – join MeWe today and take a look inside! MeWe is the next-gen social networking experience designed for you to have fun, stay in touch, collaborate, organize, and simplify.


Mitkä ovat MeWen ainutlaatuisia piirteitä?
MeWe on edistyksellinen sosiaalinen verkko, jonka ominaisuudet tarjoavat sinulle täydellisen hallinnan, mukaan lukien:

My Cloud - järjestä kaikki sisältösi saumattomasti My Cloudiin. Se on henkilökohtainen pilvesi. My Cloud tarjoaa interaktiivisen hallintapaneelin, jonka avulla voit hallita kaikkea, mitä olet lähettänyt tai jakanut. Tämä tekee tiedon poistamisen ja uudelleenjakamisen helpoksi.
Yksilölliset profiilit - ole oma itsesi, vapaa seurannasta ja vakoilusta. Voit räätälöidä itsellesi sopivan profiilin jokaista ryhmää varten, jonka olet luonut tai johon olet liittynyt.
Äänen integrointi (osan tai koko sisältöön) - lähetä kuvia, videoita tai asiakirjoja ja lisää niihin ääniviesti. Vastaa viestiin tai ihan vaan keskustelet. MeWen ääni-integraatio toimii sinulla ja kontakteillasi koko alustalla.
Universaali merkkaaminen - tämä on uusi ja kätevä tapa lajitella ja järjestää kaikki saamasi ja jakamasi sisältö, jolloin ne kaikki on helposti löydettävissä milloin tahansa.
Laajennettu lupahallinta (patentoitu) - hallitse käyttöoikeuksia tarkemmalla tasolla ja päätä tarkkaan kuka näkee mitäkin. Voit myös poistaa itsesi hakuhakemistosta. Voit tehdä itsesi näkymättömäksi muille verkon jäsenille ja paljon muuta.
Paljon muita ominaisuuksia - liity MeWeen jo tänään ja tutustu! MeWe on seuraavan sukupolven sosiaalisen verkostoitumisen elämys, jonka avulla voit pitää hauskaa, pitää yhteyttä, tehdä yhteistyötä, järjestäytyä ja yksinkertaistaa.

Who can see the posts I share?
You control who receives and views your posts. Since there is no way to boost anything on MeWe, you can be assured that your posts are shared only with members you connect with. MeWe does not spy on your private posts, we think the way those other companies do things like that is creepy.

Kuka näkee jakamani viestit?
Voit kontrolloida, ketkä vastaanottavat ja näkevät viestisi. Koska MeWessä ei ole mitään keinoa lisätä mitään, voit olla varma, että viestisi jaetaan vain niille jäsenille, joiden kanssa olet yhteydessä. MeWe ei vakoile yksityisviestejäsi. Pidämme karmivina sitä, että yritykset tekevät jotain tuon kaltaista.

Can I delete my MeWe account and is it easy to do this?
Of course! We make it easy to download all of your MeWe content anytime, and to delete your account. To delete, first delete any groups you own or transfer ownership to another user.Once you are no longer an owner of any groups, you can quickly delete your account with the following steps:
1. Click on My Account in the upper right area of your screen.
2. Scroll down to Delete My Account at the bottom left area of the window prompt.


Voinko poistaa MeWe-tilini ja onko se helppo tehdä?
Tietenkin! Voit milloin tahansa vaivattomasti ladata MeWe-sisältösi ja poistaa tilisi. Poistaaksesi tilisi, poista ensin kaikki omistamasi ryhmät tai siirrä omistusoikeus toiselle käyttäjälle. Kun et enää ole minkään ryhmän omistaja, voit nopeasti poistaa tilisi seuraavasti:

Avaa valikko klikkaamalla kuvaasi/avatariasi MeWe -ikkunan oikeassa yläkulmassa.
Valitse Settings (Asetukset)
Klikkaa Delete My Account (Poista tilini) -kohtaan
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 142
 • Liked: 6002
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #8 : 25.04.2019, 14:24:39 »
Avasin MeWe-tilin. Siihen pitää vielä totutella. Jotenkin sekaisempi kuin esim. Facebook.

MeWe:hin lähti myös kasa entisiä G+ -käyttäjiä (jolla ei ole niinkään merkitystä, kai, kun Google plussaa käytti marginaalisen vähän ihmisiä).

Joka tapauksessa, toivon että MeWestä kasvaa vielä suuri yhteisö ja sitä, etteivät sensuurin kädet siihen ala koskemaan.

"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 890
 • Liked: 2327
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #9 : 26.04.2019, 05:50:21 »
Siksi tämä onkin vain välivaihe, jossa ensimmäinen parempi vaihtoehto tulee keräämään suuren huomion johon väki siirtyy, kun saadaan sopiva sensuurivapaa alusta. Näitä pieniä on jo syntynytkin monia.

Suurinta osaa ei kiinnosta pätkääkään, jos muita sensuroidaan. Pieni vähemmistö välittää asiasta. Tuskinpa on mihinkään muuttumassa.

Enemmistöltä sensoroidaan korkeintaan vain tuotoksia, jotka kuuluukin poistaa. Kännisolvaukset jne.

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 837
 • Liked: 5417
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #10 : 26.04.2019, 06:29:02 »
Suurinta osaa ei kiinnosta pätkääkään, jos muita sensuroidaan.

En tiedä kirjoitteletko sinä vain itseksesi, mutta somen idea on yleensä se, että siellä kirjoitetaan muille ja luetaan muiden kirjoituksia. Ja kyllä minä ainakin olen alkanut huomaamaan että oma facebook-kupla on hiljentymässä kun tuntuu että jatkuvasti on porukkaa bannissa, eikä todellakaan mistään "oikeasta" syystä. Ja monet on sitten lähteneet kun ei semmosta jaksa pitemmän päälle kun koko homman perusidea kuihtuu.
Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 890
 • Liked: 2327
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #11 : 26.04.2019, 07:55:19 »
Suurinta osaa ei kiinnosta pätkääkään, jos muita sensuroidaan.

En tiedä kirjoitteletko sinä vain itseksesi, mutta somen idea on yleensä se, että siellä kirjoitetaan muille ja luetaan muiden kirjoituksia. Ja kyllä minä ainakin olen alkanut huomaamaan että oma facebook-kupla on hiljentymässä kun tuntuu että jatkuvasti on porukkaa bannissa, eikä todellakaan mistään "oikeasta" syystä. Ja monet on sitten lähteneet kun ei semmosta jaksa pitemmän päälle kun koko homman perusidea kuihtuu.

No joo voit olla pienen viiteryhmän kohdalla oikeassa.

Facebookki on massoille. On varmaan olemassa markkinarako somelle, jossa ei sensuroida. Suomessa olisiko 50 000 ihmistä, jotka tuollaista haikailee?

Samalla tavalla on suuri määrä niitä, jotka haluavat olla omassa turvassaan suojassa muiden epätyytyväisyyksiltä tai kritiikiltä yhtään mistään asiasta.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 326
 • Liked: 31168
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #12 : 26.04.2019, 11:26:49 »
Facebook todellakin on massoille.
Kun ajattelen omia FB-tuttujani (itse en ole koskaan ollut Naamakirjassa), niin keski-ikäisiä ja vanhempia tätejä tai nuoria keski-ikäisinä syntyneitä naisia, siinä pääasiallinen FB-käyttäjäkunta joka on vaan iloinen kun kaikki ”paha” bannataan.

Tulkaa nyt pois sieltä kaikki muut ketkä ette ole keski-ikäisiä perustätejä!!!! Mitä te FB:ssä notkutte?

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 015
 • Liked: 1837
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #13 : 26.04.2019, 13:01:54 »
Facebook tosiaan on jo 15 vuotias alusta, mikä internet-ajassa tarkoittaa ikuisuutta. Nuoriso on pitkän aikaa käyttänyt enemmän Instagramia (myöskin Facebookin omistama), ja varmaan 2000-luvulla syntyneillä on jo omat juttunsa mistä en edes ole tietoinen.

Erilaiset keskustelupalstat ovat pitäneet hyvin pintansa vuosien kuluessa,  ja monet niistä ovat ehkä jopa aktivoituneet älypuhelimien kehityksen myötä. Toki näissä on vielä pahempi kuplautumisen vaara kuin missään FB:ssä tai vastaavassa yleisalustassa.

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 958
 • Liked: 893
 • fT9XuczFmg4
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #14 : 26.04.2019, 21:25:55 »
varmaan 2000-luvulla syntyneillä on jo omat juttunsa mistä en edes ole tietoinen.

Irc-kanavat ovat täynnä ylimielisiä irc-luola-ihmisiä, ketkä ovat vetäytyneet pienille muusta todellisuudesta eristyksissä oleville kanavillensa, joissa he voivat olla ulkopuolisiin epäilevästi suhtautuvia voimakkaita auktoriteettihahmoja. Ei ihme, että irkki on hävinnyt suosiokilpailussa joillekin uudemmille nuorison trendijutuille.
Ripaus hömppää mukana...

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 837
 • Liked: 5417
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #15 : 29.04.2019, 08:51:25 »
Ja kyllä minä ainakin olen alkanut huomaamaan että oma facebook-kupla on hiljentymässä kun tuntuu että jatkuvasti on porukkaa bannissa, eikä todellakaan mistään "oikeasta" syystä. Ja monet on sitten lähteneet kun ei semmosta jaksa pitemmän päälle kun koko homman perusidea kuihtuu.

Ja lainaten itseäni, nyt kun avasin MeWe-tilin niin huomasin monien "kadonneiden" siirtyneen sinne.

MeWe - kuin Facebook, mutta sananvapaus. Hylätkää suvakkimediat ja tulkaa tuonne.
Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 337
 • Liked: 2957
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #16 : 30.04.2019, 14:39:48 »
Suomensin MeWen tietosuojakäytännön (Privacy Police)
https://mewe.com/privacy#

Saa antaa korjausehdotuksia. Mitenkähän suomentaisi sujuvasti seuraavan?: "When you click-through, connect or link to these third party sites, products, services, etc., you are no longer protected by MeWe's Privacy Policy. If you share to any third party social site from MeWe, they will not be able to see back into your MeWe account."

Lainaus
Privacy Policy
Tietosuojakäytäntö

Your personal privacy and the privacy of your data is paramount to us at MeWe. We have prepared this Privacy Policy to clearly explain how we protect you and your data at MeWe.

Meillä MeWessä sinun ja tietojesi yksityisyys on tärkeintä. Olemme laatineet tämän tietosuojakäytännön kertomaan selkeästi, miten suojaamme sinua ja tietojasi MeWessä.

Content Privacy Policy: You Own Your Content
You own your content. We don’t. All your content belongs to you. We don’t share your content and we don’t spy on you or your content. Illegal activity is not permitted. If we are made aware of illegal activity, we will take appropriate action. We ask that you not post any unlawful, harmful, obscene, or pornographic content. Please see our Terms of Service for the list of activities that are not permitted at MeWe.

Tietosuojakäytäntö sisällön suhteen: Sinä omistat sisältösi
Sinä omistat sisältösi, emme me. Kaikki sisältösi kuuluu sinulle. Emme jaa sisältöäsi, emmekä vakoile sinua tai sisältöäsi. Laiton toiminta ei ole sallittua. Jos tiedämme laittomasta toiminnasta, ryhdymme asianmukaisiin toimiin. Pyydämme, ettet lähetä mitään laittomia, haitallisia, räikeitä tai pornografisia sisältöjä. Katso käyttöehdoistamme luettelo toiminnoista, joita ei sallita MeWessä.

Tracking Privacy Policy: We Respect Your Privacy
We don’t track you personally and we never sell your personal data. Here is what we track: we track how users use our site in general so that we can make it better. We are monitoring traffic, usage activity, site performance, and we use general analytic tools so that we can improve your experience. We do not associate any of this data with you personally. We never sell or share your personally identifiable information unless required to do so by law.


Tietosuojakäytäntö seurannan suhteen: Kunnioitamme yksityisyyttäsi
Emme seuraa sinua henkilökohtaisesti, emmekä koskaan myy henkilötietojasi. Teemme seuraavaa seurantaa: seuraamme, miten käyttäjät käyttävät sivustoamme yleensä, jotta voimme parantaa sivustoamme. Seuraamme liikennettä, käyttöaktiivisuutta, sivuston suorituskykyä ja käytämme yleisiä analysointityökaluja, jotta voimme parantaa käyttäjäkokemustasi. Näin saatuja tietoja emme yhdistä henkilökohtaisesti sinuun millään tavalla. Emme koskaan myy tai jaa henkilökohtaisia tietojasi, joista olet tunnistettavissa, ellei laki sitä edellytä.

Message Disappearance
You have the ability to send certain types of messages through our services that automatically disappear. If you send such disappearing messages through our services they will be automatically deleted once they have been viewed or have expired.


Katoava viesti -ominaisuus
Voit lähettää palveluidemme kautta tietyntyyppisiä viestejä, jotka katoavat automaattisesti. Jos lähetät tällaisia katoavia viestejä palveluidemme kautta, ne poistetaan automaattisesti, kun ne on katsottu tai ne ovat vanhentuneet.

But — and this is important — you should understand that users who see your messages can always save them, either by taking a screenshot or by using some other image-capture technology (whether that be software or even something as old-fashioned as a camera to take a photo of your device’s screen). The same common sense that applies to the Internet at large applies to MeWe as well: Don’t send messages that you wouldn’t want someone to save or share.

Kuitenkin sinun on tärkeää ymmärtää, että viestisi näkevät käyttäjät voivat aina tallentaa viestisi joko ottamalla kuvakaappauksen tai käyttämällä jotakin muuta kuvankäsittelytekniikkaa (olipa kyseessä sitten sovellus tai jopa vain vanhanaikainen laitteen näytön kuvaaminen kameralla). Samaa internetin käyttöön sovellettavaa tervettä järkeä tulee käyttää myös MeWessä: älä lähetä viestejä, joita et halua jonkun tallentavan tai jakavan.

In most cases, once we detect that all recipients have viewed a message, we automatically delete it from our servers. And again in most cases, the services are programmed to delete the message from the recipients’ device as well. There are, however, exceptions to this general rule:
We can’t guarantee that messages will be deleted within a specific timeframe. And even after we’ve deleted message data from our servers, that same data may remain in backup for a limited period of time.


Useimmissa tapauksissa poistamme viestin automaattisesti palvelimistamme havaittuamme kaikkien vastaanottajien katsoneet viestin. Ja useimmissa tapauksissa palvelut on ohjelmoitu poistamaan viestin myös vastaanottajien laitteesta. Tästä yleissäännöstä on kuitenkin poikkeuksia:
Emme voi taata, että viestit poistetaan tietyn ajan kuluessa. Ja vaikka olemme poistaneet viestitiedot palvelimistamme, samat tiedot voivat jäädä varmuuskopioksi rajoitetuksi ajaksi.

We may receive requests from law enforcement requiring us by law to suspend our ordinary server-deletion practices for specific information.
As with any digital information, there may be ways to access messages while still in temporary storage on recipients’ devices or, forensically, even after they are deleted.


Saatamme saada lakia valvovilta viranomaisilta pyyntöjä, jotka edellyttävät meidät keskeyttämään rutiiniluonteisia poisto-operaatiota tietyille tiedoille.
Kuten mitä tahansa digitaalista informaatiota käytettäessä, saattaa olla keinoja päästä käsiksi viesteihin niiden ollessa vielä väliaikaisesti vastaanottajien laitteissa, tai rikosteknisillä keinoilla jopa viestien poistamisen jälkeenkin.

Your Identity: We Protect It To The Extent The Law Allows
We do our best to protect your identity at all times and we are respectful of the law. MeWe will disclose personally-identifying information when required to do so by law.


Suojaamme henkilöllisyytesi niin pitkälle kuin laki sallii
Kunnioitamme lakia ja teemme parhaamme suojellaksemme henkilöllisyyttäsi aina. MeWe paljastaa henkilökohtaiset tunnistetiedot, jos laki sitä vaatii.

Linking to Third Party Sites: These Are Your Decisions And Responsibilities
As an optional convenience for you, MeWe offers you the opportunity to link to and/or connect to third party websites, advertisers, vendor products, services, etc., including and not limited to social network sites like Twitter. When you click-through, connect or link to these third party sites, products, services, etc., you are no longer protected by MeWe's Privacy Policy. If you share to any third party social site from MeWe, they will not be able to see back into your MeWe account. We encourage you to read the privacy policies of these third parties, as they differ from MeWe's privacy practices as set forth in this Privacy Policy. MeWe is not liable for wrongful use, loss, or disclosure of your personally-identifying information related to your use of any third party.


Sinun päätösvaltasi ja vastuut linkittäessäsi kolmannen osapuolen sivustoihin
MeWe tarjoaa sinulle vapaaehtoisen mahdollisuuden linkittää ja/tai muodostaa yhteys kolmansien osapuolien verkkosivustoihin, mainostajiin, myytäviin tuotteisiin, palveluihin jne., muun muassa sosiaalisen verkoston sivustoihin, kuten Twitteriin. Klikatessasi, yhteyttä muodostaessasi tai linkittäessäsi näiden kolmansien osapuolien sivustoihin, tuotteisiin, palveluihin jne., sinua ei enää suojaa MeWen tietosuojakäytännöt. Jos jaat MeWestä johonkin kolmannen osapuolen sosiaaliseen sivustoon, ne eivät kuitenkaan näe MeWe-tiliäsi. Suosittelemme, että luet näiden kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöt, koska ne poikkeavat tässä mainituista MeWen tietosuojaperiaatteista. MeWe ei ole vastuussa siitä, jos kolmatta osapuolta käytettäessä henkilötietojasi käytetään väärin, hukataan tai paljastetaan.

Security: HTTPS and Encryption
We maintain physical, electronic, and procedural safeguards to protect the confidentiality and security of your personal user data and other information transmitted to us. For example, we encrypt your personally identifiable information, and most, if not all requests from you to the server are created over a secure connection (HTTPS). However, no data transmission over the Internet or other network can be guaranteed to be 100% secure.


Tietojen ja tiedonsiirron salaaminen
Pidämme yllä fyysisiä, sähköisiä ja menetelmällisiä varotoimia suojataksemme henkilötietojesi sekä muiden meille lähetettyjen tietojen luottamuksellisuuden ja turvallisuuden. Salaamme esimerkiksi henkilötietosi ja suurin osa palvelinpyynnöistä tehdään suojatun yhteyden (HTTPS) kautta. Internetin tai muun verkon kautta kulkevan tiedonsiirron 100-prosenttista turvallisuutta ei kuitenkaan voida taata.

Children's Privacy
We do not knowingly collect personal information from children under the age of 16. If we become aware that we have inadvertently received personal information from a child under the age of 16, we will delete such information from our records.


Lasten yksityisyys
Emme tietoisesti kerää henkilötietoja alle 16-vuotiaista lapsista. Jos tietoomme tulee, että olemme vahingossa saaneet henkilötietoja alle 16-vuotiaasta lapsesta, poistamme nämä tiedot rekistereistämme.

Notifications: We’d Like To Keep You Up To Date
If you are a registered user of MeWe you may receive notifications and updates while using our service. Additionally, if you have supplied your email address, MeWe may want to tell you about new features, solicit your feedback, and keep you up to date about the privacy and integrity issues we care most about and how our company is working to support them. You can opt-out of these email notifications.


Ilmoitukset: Haluamme pitää sinut ajan tasalla
Jos olet MeWeen rekisteröitynyt käyttäjä, voit saada ilmoituksia ja päivityksiä käyttäessäsi palveluamme. Lisäksi sähköpostiosoitteesi antaessasi haluamme kertoa sinulle uusista ominaisuuksista, pyytää palautettasi sekä pitää sinut ajan tasalla tärkeimmistä tiedon yksityisyyteen ja eheyteen liittyvistä asioista. Halutessasi voit jättäytyä pois kyseiseltä sähköpostilistalta.

Privacy Policy Changes: Immediate Notification & Easy Opt Out
If MeWe changes any aspect of its Privacy Policy, we will notify you with a link to the changes so you can review and understand them, and provide you with an easy way to opt out of our service and delete your account if you wish.


Tietosuojaperiaatteiden muutoksista välitön ilmoitus sekä mahdollisuus vaivattomaan tilin lopetukseen
Jos MeWe muuttaa tietosuojaperiaatteitaan, niin ilmoitamme sinulle muutoksista, jotta voisit tarkistaa ja ymmärtää muutokset sekä tarjotaksemme sinulle helpon tavan jättäytyä pois ja poistaa MeWe-tilisi.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 684
 • Liked: 15102
 • Kuka jos en minä
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #17 : 30.04.2019, 22:06:39 »
Suurinta osaa ei kiinnosta pätkääkään, jos muita sensuroidaan.

En tiedä kirjoitteletko sinä vain itseksesi, mutta somen idea on yleensä se, että siellä kirjoitetaan muille ja luetaan muiden kirjoituksia. Ja kyllä minä ainakin olen alkanut huomaamaan että oma facebook-kupla on hiljentymässä kun tuntuu että jatkuvasti on porukkaa bannissa, eikä todellakaan mistään "oikeasta" syystä. Ja monet on sitten lähteneet kun ei semmosta jaksa pitemmän päälle kun koko homman perusidea kuihtuu.

No joo voit olla pienen viiteryhmän kohdalla oikeassa.

Facebookki on massoille. On varmaan olemassa markkinarako somelle, jossa ei sensuroida. Suomessa olisiko 50 000 ihmistä, jotka tuollaista haikailee?

Samalla tavalla on suuri määrä niitä, jotka haluavat olla omassa turvassaan suojassa muiden epätyytyväisyyksiltä tai kritiikiltä yhtään mistään asiasta.

Perussuomalaisten äänestäjäkunta oli 535 tuhatta äänestäjää. Ja käytännössä jossain somessa on kaikki näiden aiheiden puhujat. Kun käytännössä kaikkia perussuomalaisia ja niitä lähellä olevia bannaillaan ja estetään mielivaltaisesti, tämän yli puolen miljoonan ihmisen massa on se joka voidaan hyvin menettää kun ne jotka eivät puhu mutta seuraavat eivät saa seurattua mitään haluamaansa keskustelua kun ne aktiiviset keskustelijat on poistettu. Tällä tavoin syvennetään yhteiskunnallista juopaa, kun yhden ajatusmallin omaavat ovat yhdessä somealustaverkostossa, loput omissaan.

Näiden keskinäisen keskustelun puute on minusta isompi ongelma. Nythän on nähty että perussuomalaisista ajetaan muiden puolueiden kannattajiin läpi valheita natseista ja polttouuneista, sen sijaan että käytäisiin rehellistä keskustelua, jota muut eivät voi käydä, koska heikäläisten asiasisältö on niin heikko, että kannattajakunta valuisi massoittoin psään, jos käytäisiin rehellistä keskustelua. Siksi näen huolestuttavana että kuplautetaan ryhmiä, ja että perinteisen somekuplan sisällä pystyy edelleen levittämään valheita peeässästä. Ja myös tuon valhediskurssin kyseenalaistajien kimppuun hyökkääminen osoittaa että totuus on kuollut poliittisesta keskustelusta, ja nyt muut ajavat omaa kannatustaan ylös millä valheilla hyvänsä mitä saavat läpi menemään. Siksi näkisin tärkeäksi osoittaa näiden valheiden pohjaton tyhjyys julkisessa keskustelussa, ja nostaa esiin mitä ps todella ajaa.

Lisäksi tuo 535k oli sen jälkeen kun media oli maalaillut pitkään alle 10% kannatusta niin että joka psn kannattajat uskoivat siihen. Jolloin kannatuspotentiaali, etenkin uudesta voitosta kiinnostuneet, mutta myös kaikkien muiden puolueiden orastavat nuivat ja nukkuvien nykymenoon kyllästyneet ynnä varsin monet erilaiset pienryhmät jotka saavutetaan uusien psn jäsenien ja ympärillä pyörivien kautta, voi tarkoittaa yli miljoonaa äänestäjää neljän vuoden päässä mikäli ps suljetaan oppositioon jonkun arvopohjatekosyyn pohjalta ja päästään hyökkäämään oppositiosta täydellä tykittelyllä asiapohjalta kaikkeen typerään mitä hallitus ilman psää tulee tekemään.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 337
 • Liked: 2957
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #18 : 20.05.2019, 22:55:36 »
Wikipediaa lukuun ottamatta MeWestä ei löytynyt artikkelia suomeksi, joten tein sellaisen:
https://www.kansalainen.fi/yksityisyyden-turvaava-mewe-korvaa-sensuroivan-facebookin/

Lainaus
Yksityisyyden turvaava MeWe korvaa sensuroivan Facebookin?
20.5.2019 22:32
Heikki Luoto

Valtamedia haluaa lisätä tiedotusvaltaansa some-alustoilla. Suosittujen some-alustojen käyttäjiinsä kohdistama sensuuri, seuranta sekä uutisvirran manipulointi saa käyttäjät etsimään vaihtoehtoisia some-alustoja.
Monia käyttäjiä on harmittanut Facebookin ja muiden merkittävien some-alustojen mielivaltainen sensuuri, käyttäjätietojen kaupallistaminen, heikko yksityisyydensuoja sekä mainoksien tyrkyttäminen. MeWe on toiminnaltaan ja ulkoasultaan Facebookin kaltainen some-alusta ilman mainittuja harmeja. MeWessä on Facebookista tutut ominaisuudet kuten yksityiskeskustelut, ryhmäkeskustelut, uutissyöte, tapahtumat ja ryhmät. MeWessä on integroituna Facebookin Messengeriä vastaava viestintämahdollisuus, mutta Facebookiin pitää erikseen asentaa Messenger-sovellus. Facebookin tiedetään urkkivan Messenger-viestintää, kun taas MeWe on sitoutunut siihen, ettei se seuraa yksittäisiä käyttäjiään.
...
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 275
 • Liked: 895
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #19 : 21.05.2019, 12:20:53 »

Ja lainaten itseäni, nyt kun avasin MeWe-tilin niin huomasin monien "kadonneiden" siirtyneen sinne.

MeWe - kuin Facebook, mutta sananvapaus. Hylätkää suvakkimediat ja tulkaa tuonne.
Päivän parhaat naurut :)
MeWe perustaja/omistaja Mark Weinstein on mm ”suvakkimedia” Huffpostin kirjoittelija:
https://www.huffpost.com/author/mark-weinstein

Suvakkeja karkuun suvakin pitämään palveluun  ;D
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 90
 • Liked: 116
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #20 : 12.01.2021, 15:53:45 »
Mewen tunnukset oli pitkään hukassa mutta nyt on taas päästy sisään.

Tilit on avattu myös Minds:iin ja Gab:iin, selvityksessä on että mihin kannattais sijoittaa eniten aikaa ja tuottaa sisältöä.

Teille joilla on tilit tuolla, onko mielipitäistä? Hyviä/huonoja ominaisuuksia?

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #21 : 12.01.2021, 16:48:12 »
Tiedeviestinnän asiantuntijat Rachel Alter, Tonay Flattum-Riemers ja Lucky Tran ovat ilmaisseet huolestuneisuutensa MeWen vahvasta yksityisyyden suojasta, koska se tarjoaa rokotteiden vastustajille ja muille tiedevastaisille kokoontumisalustan, josta ei voida sulkea ulos. Tämä saattaa luoda "kaikukammioefektin", jota sosiaalisen median sivustot, terveydenhuollon ammattilaiset tai muut vastakkaista näkemystä edustavat eivät voi murtaa.


Toisin sanoen sivusto, jossa ei sensuroida erilaisia mielipiteitä. Sulkea ulos = heittää väärää mielipidettä edustavat ulos. Ymmärrän toki, että toimittajia ja muita perinteisiä tiedonvälityksen ammattilaisia ärsyttää se, ettei heillä ole enää tiedonvälityksen monopolia. Heidän tulee vain sopeutua. 1980-luku ei tule enää takaisin.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 733
 • Liked: 29674
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: MeWe vaihtoehto mielivaltaisesti bannaavalle Facebookille
« Vastaus #22 : 12.01.2021, 16:56:02 »
Suvakkeja karkuun suvakin pitämään palveluun  ;D

Eikö pikemminkin suvaitsemattomia karkuun sananvapaussuvaitsevaisen palveluun?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Tagit: