Kirjoittaja Aihe: 2019-04-25 Saksa: Äärioikeisto vaatii laittomin julistein syyrialaisia palaamaan  (Luettu 952 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Saksassa on myös kampanjoitu joukkoliikenteessä julisteiden avulla.

Lainaus
Äärioikeiston laittomat julisteet vaativat syyrialaisia palaamaan

Työmatkalaiset saivat tiistaiaamuna ensimmäiset vihjeet: Identiteettiliike oli toimittanut useille Berliinin metroasemille laittomia julisteita. Mainostaulujen omistajat aikovat tehdä rikosilmoituksen.


Die Welt 25.4.2019 juttu saksaksi

Äärioikeistolainen Identiteettiliike on ripustanut useille metroasemille ja bussipysäkeille laittomia julisteita. Ne on ilmeisesti laadittu Saksaan paenneita syyrialaisia silmälläpitäen. Julisteissa lukee: "Palatkaa koteihinne, sota on ohi, Syyria tarvitsee teitä". Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Bild-lehti.

Syyrian sisällissodan takia on maasta lähtenyt vuoden 2011 jälkeen 5,7 miljoonaa henkilöä. Heistä noin 780.000 otettiin Saksaan. Saksan liittohallitus on samaa mieltä kuin YK:n pakolaisapujärjestö, että olosuhteet eivät ole tähän mennessä osoittautuneet sellaisiksi, että pakolaisten "turvallinen ja arvokas" paluu olisi mahdollista.

Baijerin Perustuslakisuojavirasto on tarkkailut vuodesta 2016 lähtien äärioikeistojärjestöksi leimattua Identiteettiliikettä. Virasto luokitteli yhdistyksen vuoden 2017 kertomuksessaan ns. epäilyttäväksi tapaukseksi. Liikkeellä on viranomaisten mukaan koko Saksassa noin 500 jäsentä. Se syntyi vuonna 2012 Ranskan Génération Identitaire -liikkeen haaraksi. Ryhmän jäsenet pitävät itseään patriootteina, jotka ajavat ja puolustavat väkivallattomasti omaa "etnokulttuurista identiteettiään".

Kahdeksan julistetta poistettiin

Julisteet oli asetettu Berliinissä Wall-yhtiön mainostauluihin. Yrityksestä kerrottiin WELT:ille, että toistaiseksi julisteita oli poistettu viideltä metroasemalta ja kolmelta bussipysäkiltä. Muita ei ole vielä havaittu tai niistä ei ole tullut ilmoitusta. "Työntekijämme tulevat lähipäivien aikana jatkamaan erityisen huomion kiinnittämistä tuollaisiin julisteisiin", ilmoitettiin Wall-yhtiöstä.
(…)

Lihavoinnit mun.

Jos sota on Syyriassa, niin miksi noin 0,8 miljoonaa syyrialaista on Saksassa (kts. kartta)? Aiotaanko Saksaan kerätä aina miljoonittain pakolaisia konfliktin sattuessa missä vaan ympäri maapalloa? Jos näin, niin mitähän siitä mahtaa seurata?

Saksassa ja ilmeisesti myös muuallakin pitäisi pykälien mukaan tarkastaa aina tietyin väliajoin tulijoiden turvapaikantarve. Siitä huolimatta ketään ei ole taidettu ikinä laittaa Euroopasta takaisin sillä perusteella, että turvapaikkaa ei enää tarvita. Koska myöskään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei kyetä palauttamaan, niin voi hyvin sanoa asyyliliikenteestä muodostuneen tärkein laittoman maahanmuuton väylä Eurooppaan. Tämä tietenkin on mahdollista vain EU:n johtavien poliitikkojen täydellisen piittaamattomuuden tai edesvastuuttomuuden johdosta. Tosin se voi olla myös täysin tietoista ja harkittua politiikkaa, mikä on jo varsin paha ja tuomittava juttu.

Liitteenä kuva julisteesta, joka julkaistu Bild-lehdestä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Bild-lehti kertoo tapauksesta näin.

Lainaus
Äärioikeiston kampanja naamioitu mainoksiksi

Julistekampanja haluaa lähettää syyrialaiset takaisin Assadin luo

Mainostauluyhtiö aikoo tehdä rikosilmoituksen


Bild 25.4.2019 juttu saksaksi

Kymmenet tuhannet työmatkalaiset näkivät torstaiaamuna äärioikeiston shokkijulisteita Berliinin metroasemilla ja bussipysäkeillä. Laillisiksi mainoksiksi naamioiduista julisteista oli luettavissa poliittinen viesti, josta Wall-mainosyhtiö ei ollut tietoinen.

Assadin hallinnon lipun ja voitonmerkkiä tekevän käden edustalla luki jättikirjaimin: "MENKÄÄ KOTEIHINNE - SOTA ON OHI - SYYRIA TARVITSEE TEITÄ!" Nämä lauseet oli ilmeisesti tarkoitettu Saksasta turvapaikkaa hakeville syyrialaisille.

Alla luki vielä, että "Syyria tarvitsee viimeisen ISIS-tukikohdan kukistuttua nuoria miehiä ja naisiaan, jotka voisivat vuosien sotimisen jälkeen auttaa maan uudelleenrakentamisessa."

Mainostelineitä ei oltu vahingoitettu ... julisteen alareunan internet-osoite johtaa sivulle, jonka alla lukee "Identiteettiliikkeen kampanja".
(...)

Perustuslakisuojavirasto luokittelee Identiteettiliikkeen (IBD) "epäilyttäväksi tapaukseksi".

Perustelu tälle on, että "Yksittäisillä IBD-jäsenillä tiedetään olevan yhteyksiä äärioikeistolaisiin piireihin. Myös eräät johtavat aktivistit olivat aiemmin äärioikeistolaisen järjestön jäseniä. Tätä taustaa vasten, sekä IDB:n turvapaikka- ja asyylikriittisten asenteiden johdosta ilmenee tosiasiallista näyttöä äärioikeistolaisista pyrkimyksistä, joka oikeuttaa Perustuslakisuojavirastoa pitämään järjestöä epäilyttävänä tapauksena."
(...)

Identiteettiliikkeen paluukehotuksen noudattaminen saattaa koitua hengenvaaralliseksi palaajille.

Ulkoministeriön raportissa sanotaan Syyrian nykytilanteesta näin: "Vainottu henkilö ei voi saada missään osassa Syyriaa kattavaa, pitkäaikaista ja luotettavaa maansisäistä suojaa. Ei ole olemassa oikeusturvaa tai turvaa poliittisen vainon, mielivaltaisen pidättämisen ja kiduttamisen varalta".

Identiteettiliikkeellä on myös projekti "AHA! Apua paikanpäällä" Syyriassa ja Libanonissa, joka mm. relativisoi Assad-hallinnon rikoksia. Projektin kotisivuilla kerrotaan olosuhteista Assadin hallinnassa olevassa Etelä-Syyriassa: "Ihmiset käyskentelevät kaduilla, he nauravat, tanssivat ja kaikkialla maata rakennetaan uusiksi". Ne ovat väitteitä, joilla ei todellisuudessa ole juuri mitään yhteistä Assadin murhahallinnon vallassa olevien alueiden kanssa.

Lähes viikoittain saadaan uusia raportteja Assadin salaisen palvelun tekemistä pidätyksistä, kidutuksista ja murhista.

Kontrastina jutun loppuhuipennukselle on hyvä pitää mielessä länsimediassa varsin pimentoon jääneet seikat siitä, kuinka rauhannobelisti Obama aikoinaan polkaisi Syyrian sisällissodan käyntiin tukemalla Syyrian opposition edustajia. Apua, miehiä ja aseita tuli myös Saudi-Arabiasta. Sunnit halusivat kaataa epämiellyttävän johtajan. Tämä kuvio mahdollisti islamistien nousun. Ilman Obaman tukea sitä tuskin olisi tapahtunut tai se ei ainakaan olisi ollut näin pitkäikäinen. Trumpin toimet osoittavat tämän seikan hyvin. Trump veti joukot ja tuen pois --> ISIS kaatui ja sisällissota loppui.

Turkki oli myös kaatamassa Assadia ja Saksan ohjusjoukkoja oli aikoinaan sijoitettu Turkin ja Syyrian rajalla, joten tuolla asialla oli laajempikin Lännen koalitio, kuten niin usein aiemminkin (Suomikin oli kouluttamassa Irakissa kurdeja, jotka sitten hyökkäsivätkin Iraniin). Tosiasiassa Syyriassa oli pohjimmiltaan kyse geopolitiikasta ja öljyjohdoista (vrt. arabikeväät, Ukraina). Media taas tarinoi täällä jotakin aivan muuta (ilmeisesti hyvin ohjattuna, sillä muutama jenkkikonserni dominoi koko kenttää). Kaanonista poikkeavia oli varsin vähän.

Erään saksalaislehden Syyrian kuvioihin liittyvä väite oli sellainen, että islamistien ja muiden kirjavien oppositioryhmien ollessa vielä voimissaan Lännen eräänä ideana oli houkutella sakki ulos Syyriasta, jolloin Assad olisi helpompi kaataa koulutetun väen kadotessa maasta. Tuo teoria saattaisi selittää paljon siitä, mitä matukriisin aikaan tapahtui (virallinen väite: nyt saamme hyvin koulutettua väkeä!). Tämä aspekti saattaa edelleenkin elää omaa elämäänsä, vaikka onkin muuttunut jo anakronismiksi.   

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 979
 • Liked: 22359
Se olikin näemmä hyvin tehokas War is Over -kampanja, sillä Saksan "koneisto" nytkähtelee jo.

Lainaus
Saksa Turvallisuustilanteen uudelleenarviointi

Maahanmuuttovirasto keskeyttää toistaiseksi eräiden syyrialaisten turvapaikkapäätösten teon

Maahanmuuttovirasto arvioi maaliskuun puolivälissä uudelleen Syyrian turvallisuustilannetta. Viranomaisten tilannearviosta ei ole toistaiseksi kerrottu julkisesti. Nyt syyrialaisten turvapaikkapäätösten tekeminen tullaan ilmeisesti keskeyttämään toistaiseksi.


Die Welt 27.4.2019 juttu saksaksi

Saksan maahanmuuttovirasto (BAMF) on lehtitietojen mukaan keskeyttänyt jo useita viikkoja sitten lukuisien syyrialaisten turvapaikkapäätösten tekemisen. Kyse on menettelystä "jossa ennakoitavat BAMF:in ohjenuorien muutokset ovat päätösten kannalta relevantteja", selitti Saksan sisäministeriö Funke Mediengruppelle.

Taustatekijänä on, että BAMF päivitti maaliskuun keskivaiheilla sisäisiä ohjenuoriaan ja arvioi uudelleen Syyrian turvallisuustilannetta. Viranomaisten arviota ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. Sisäministeriön tulee ylempänä viranomaisena päättää näistä ohjenuorista, mutta se ei ole vielä tehnyt päätöstä.

Funke-lehtien mukaan päätöksenteon keskeyttäminen koskee etenkin Syyriasta tulleita henkilöitä, jotka ovat pääsääntöisesti saaneet Saksasta toissijaista suojelua, eli rajoitettua suojelua. Horst Seehoferin (CSU) johtama ministeriö aikoo ensi viikolla tehdä yhdessä ulkoministeriön kanssa Syyrian turvallisuustilannetta koskevan päätöksen, kerrotaan lehtiartikkelissa.

Ulkoministeriö laati marraskuussa 2018 Syyriaa koskevan uuden tilanneraportin, jonka tulee toimia yhtenä monista turvapaikkaprosessia koskevista päätösperusteista sisäministeriössä ja oikeusistuimissa. Raportissa todetaan, että vainottu henkilö ei voi saada missään osassa Syyriaa kattavaa, pitkäaikaista ja luotettavaa suojaa. Syyrian epävarman tilanteen johdosta myös osavaltioiden sisäministerit sopivat marraskuun lopussa, että karkotuskieltoa pidennetään kesäkuun loppuun asti.

Lihavointi mun.

Jutussa mainittu Saksan osavaltioiden sisäministerien sopima karkotuskielto Syyriaan kertoo, että arvon herrat ministerit ovat tuolla ihan kuutamolla, sillä ei Saksasta ole ennenkään palautettu tai saatu palautettua juuri ketään minnekään. Tuo syyrialaisten palautusjuttu ei onneksi koske meitä, koska pöpilä ja urpo ottivat tänne kaukonäköisesti irakilaisia. Nyt voivat taas paukutella henkseleitään saavutuksillaan.

Tagit: