Kirjoittaja Aihe: Kysy Elina Lepomäeltä / Yleinen Lepomäki-ketju (nykyään Elina Valtonen)  (Luettu 127221 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 089
 • Liked: 57636
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Elina Valtonen: Lisää eksperttejä, ihmisoikeustaistelijoita, oikeusvaltion puolustajia, feministejä, journalisteja ja onnenonkijoita Suomeen!

Pistetään rakenteet kuntoon niin, että täällä kuka tahansa taustastaan riippumatta voi yhä paremmin tavoitella omia unelmiaan

Ziisus! Onko tämä vitsi? Miten alas voi ihminen vajota? Mitään noista ei toudellakaan kaivata tänne yhtään lisää, ei etenkään epärehellisiä huijareita!
Onnenonkija

(halventava) henkilö joka pyrkii (taloudelliseen) menestykseen moraalisesti arveluttavin tai epärehellisin keinoin, seikkailija, huijari.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2021, 13:41:15 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 120
 • Liked: 10712
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Lainaus
Pistetään rakenteet kuntoon niin, että täällä kuka tahansa taustastaan riippumatta voi yhä paremmin tavoitella omia unelmiaan.
Jos jollain on unelmana toisten siivellä eläminen, (hyvin monella on) tai raiskailu, hekin kuuluvat joukkoon.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 472
 • Liked: 33226
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

HENKILÖKUVA
12.4.2021 08:13
Kirjoittanut
SYKSY RÄSÄNEN

X

Aloittaessaan poliittista uraansa vuonna 2011 Lepomäki vastaili vaalien alla kaksi viikkoa kysymyksiin Hommaforumilla, joka oli kasvanut Jussi Halla-ahon blogin vieraskirjasta Suomen merkittävimmäksi rasistiseksi keskustelupalstaksi. Hän myös kirjoitti blogiinsa Thilo Sarrazinin Saksassa paljon huomiota herättäneestä kirjasta Saksa lopettaa itsensä. Sarrazinin sanoma on, että saksalainen kulttuuri katoaa, koska arabit ja turkkilaiset maahanmuuttajat ovat tyhmiä, laiskoja, saavat paljon lapsia ja islam on demokratiavastainen. Lepomäki myös arvosteli perheenyhdistämisiä ja tiivisti humanitaarisen maahanmuuton seuraavasti: ”ihmiset eivät matkusta lähimpään turvalliseen maahan, vaan (rikkaimmat) siirtyvät lentäen pohjoismaisiin hyvinvointivaltioihin, joissa pääsee yhteiskunnan tarjoamien etujen piiriin”. Perussuomalaisten ehdotuksia kehitysavun supistamisesta ja maahanmuuton karsimisesta hän kutsui hienoiksi avauksiksi.

Lepomäki suhtautuu näihin varhaisiin kirjoituksiinsa kaksijakoisesti. Toisaalta hän korostaa, että ei ole kirjoittanut mitään ongelmallista, ja että hänen näkemyksensä eivät ole muuttuneet. Lepomäki sanoo tehneensä Sarrazinin kirjasta vain arvion sen väitteitä allekirjoittamatta. Tämä ei ole totta. Lepomäki kirjoitti, että ”kirjassa on sanomaa ja sellaista faktaa, jolta on hurskastelua kääntää katseensa” sekä esitti tosiasiana, että saksalainen kulttuuri katoaa muslimien maahanmuuton takia, ja ”islamilainen kulttuuri valtaa Euroopasta merkittävästi määräävää jalansijaa”. Vielä vuonna 2016 Lepomäki suositteli kirjan lukemista kaikille, koska siinä on ”laajaa tilastoihin pohjaavaa analyysiä Saksan yhteiskunnan murroksesta”, samalla kun kertoi poistaneensa sitä koskevan kirjoituksensa, koska kirjan ”laskujen alkudatassa on virheitä”. Lepomäki myös suoraan kieltää ottaneensa joitakin kantoja, joita hän on aiemmin ottanut. Tähän juttuun hän olisi halunnut lisätä yllä siteerattuihin kannanottoihin lainausmerkkien sisään tekstiä, jota kirjoituksissa ei ollut.

Lepomäki myös selittää nimissään julkaistuja kirjoituksia avustajillaan: ”Minulla oli 10 vuotta sitten tiimissä muutama ihminen, jotka kirjoittivat näitä asioita puolestani. En ole sen jälkeen antanut kenenkään kirjoittaa nimiini mitään lopullista. Kuten kuka tahansa näkee, näiden 10 vuoden aikana tällaisia tekstejä ei ole minulta tullut.”

Toisaalta nyt kysyttäessä Lepomäki ”on aika lailla samaa mieltä” YK:n rotusyrjintäkomitean arviosta, jonka mukaan Sarrazinin kirja sisältää rodullista ylivaltaa ja yllyttämistä rotusyrjintään. Ja Lepomäen nykyiset kannat tosiaan ovat hyvin erilaisia kuin alkuaikoina. Hän kannattaa pakolaiskiintiön kasvattamista ja perheenyhdistämisiä: ”Suomen pitää tarjota turvapaikka myös perheenjäsenille.” Siinä missä monet kannattavat työperäistä mutta eivät humanitaarista maahanmuuttoa, Lepomäki sen sijaan linjaa, että ”meidän ei pitäisi tehdä niin suurta kategorista eroa sen mukaan, mistä syystä ihminen tulee Suomeen vaan mahdollistaa kaikille uusi alku täällä”. Kun rodullistettujen nuorisojengien väkivallasta kohuttiin marraskuussa, Lepomäki julkaisi kirjoituksen, jossa hän muistutti, että niin ulkomaalaistaustaisten kuin suomalaistaustaistenkin rikosepäilyt ovat vähentyneet, vältti ihmisryhmien leimaamista ja korosti syrjäytymisen ehkäisemistä ja mielenterveystyötä.

Kysymykseen siitä, pitäisikö Suomen asenneilmaston muuttua Lepomäki vastaa: ”Suomessa on pitkään ollut homogeeninen kulttuuri, eikä meillä ehkä osata pitää erilaisuutta hyveenä, mitä se on. Me korkeintaan suvaitsemme sitä. Mielestäni meidän pitäisi juhlia erilaisuutta.”

X

https://voima.fi/artikkeli/2021/elina-lepomaen-monet-roolit-ulottuvat-maahanmuuttokriitikosta-ilmastomuutoksen-torjujaan-ja-transsymppariin/


https://twitter.com/elinavaltonen/status/1366302198674698243


https://twitter.com/elinavaltonen/status/1114174834068590594

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 984
 • Liked: 791
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Ziisus! Onko tämä vitsi? Miten alas voi ihminen vajota? Mitään noista ei toudellakaan kaivata tänne yhtään lisää, ei etenkään epärehellisiä huijareita!

Riittää, kun käy Bildenbergissä, ainakin Elina Lepomäki Valtoselle. Hän sanoo, mitä siellä käskettiin sanomaan, vaikka ei välttämättä tuota mieltä olekaan, siihen viittaa sana "onnenonkijat" joka taisi tulla vahingossa häneltä. Laitetaan talteen, jos vaikka sattuisi poistamaan sen.
https://i.imgur.com/xKy04Zi.png

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 023
 • Liked: 8849
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Suoran demokratian ongelma on se että kansalaiset ryhtyvät helposti ajamaan pelkkää omaa etuaan kussakin yksittäisessä kysymyksessä. Politiikan tulisi olla yhteisten asioiden hoitamista eikä edunvalvontaa. Monet kysymykset etenkin valtakunnanpolitiikassa ovat sellaisia ettei niihen kovin helposti pysty ottamaan järkiperäistä kantaa ilman täysipäiväistä paneutumista.


Tästä syystä Sveitsin poliittinen historia on ollut liukasta alamäkeä viimeiset 173 vuotta. Jo Adolf Hitler tiesi sanoa ettei sellainen järjestelmä toimi. Vai mitäköhän Elina mahtoikaan tarkoittaa kirjoittaessaan suoran demokratian ongelmasta?
Koronakirjoitelmia

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 824
 • Liked: 2969
En taida minäkään ihan uskoa Valtosen (vaikea tottua uuteen nimeen) selityksiin, että avustajat olisivat kirjoittaneet Thilo Sarrazinin kirja-arvion. Valtonen osaa saksaa sujuvasti, ja hän kuulemman mukaan puhuu sitä jopa omille lapsilleen. Tietysti voi olla, että myös silloiset avustajat ovat osanneet fluenttia saksaa, mutta en usko siltikään avustajien kirjoittaneen kirja-arviota ilman, että Valtonen olisi sitä tarkistanut ennen julkaisemista. Jokainen huonoon hätävalheeseen sortuva poliitikko on epäilyttävä.

Miksi Valtonen ylipäätään tuli Homman tenttiin, jos ei oteta huomioon sitä, että täällä vaikutti eräs kokoomuslainen, josta sittemmin tuli entisen perussuomalaisen puheenjohtajan avioliiton ulkopuolisen lapsen äiti. Minulle on edelleen täysi mysteeri, miksi Valtosen takinkääntö on ollut niin täydellinen kuperkeikka. Olen sanonut tämän ennenkin, että mielipiteitään ja näkemyksiään saa muuttaa, mutta sitä ei kannattaisi tehdä salaa tai valehtelemalla aiemmista synneistään.

Valtonen oli Hesarin Lauantaivieraana viikonloppuna. Hän puhuu paljon euron ongelmista ja siitä, miten euron ongelmat vain siivotaan maton alle. Mutta mitään sen ihmeempiä ratkaisuja Valtonen ei esitä kuin paikallista sopimista ja velkaa vähemmän, tuskin toimittaja on sellaista erehtynyt edes kysymään. Viime kädessä kokoomuksen ratkaisu taitaa olla syvenevä integraatio, liittovaltio sekä EU:n jäsenmaiden yksimielisistä päätöksistä luopuminen ja määräenemmistöpäätöksiin siirtyminen myös euroa koskevissa asioissa. Koko juttu linkissä.

On varmaan kova pala perussuomalaisille, kun pitäisi jotenkin saada sovitettua oma EU- ja eurokriittisyys näihin raameihin, mikäli kokoomus on se halutuin kumppani ensi vaalikaudella.

Lainaus
Mistä Suomen EU-keskustelussa puhutaan liian vähän?

Rahaliiton tulevaisuudesta ja siitä, että euroalueen ratkaisemattomat ongelmat on lakaistu maton alle, sanoo kokoomuksen kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Elina Valtonen.

Häntä huolestuttaa se, että koronapandemian takia Euroopan keskuspankin (EKP) rahapolitiikka on entistäkin löysempää. EKP:n tase on kaksinkertaistunut vuodessa, kun pankki on käynnistänyt velkakirjojen osto-ohjelmia ja tukenut rahoitusjärjestelmää.

Sen seurauksena valtiot ovat voineet ottaa velkaa kaksin käsin, mutta korot eivät ole nousseet. Niin sanottu markkinakuri ei nyt toimi: markkinat eivät määrittele, millaisella korolla ja miten pitkäksi aikaa valtio saa velkaa.

Kaikki suuret keskuspankit elvyttävät taloutta, mutta Euroopassa taso on omaa luokkaansa verrattuna euroalueen kokoon, Valtonen sanoo.

"Pahoin pelkään, että meillä on isompia ongelmia tulossa tulevaisuudessa."

EKP on itsenäinen toimija, joten poliitikot eivät määrittele sen rahapolitiikkaa. Valtosen mukaan olisi kuitenkin hyvä keskustella, mitä nykyisestä rahapolitiikasta voi seurata. Valtioneuvoston tuoreehkossa EU-politiikan selonteossa aihe kuitataan lyhyellä yhteenvedolla.

"Varallisuuserot ovat erkaantuneet. Tämä näkyy myös Suomessa. Rikkain kymmenen prosenttia on vaurastunut oleellisesti, kun taas pieni- ja keskituloisissa töissä olevien elintaso on polkenut aika lailla paikoillaan", Valtonen sanoo.

Valtonen näkee tilanteessa useita huolenaiheita, joista päällimmäinen on inflaatio eli kuluttajahintojen nousu. Siitä on jo merkkejä esimerkiksi Saksassa, jossa elokuun inflaatiovauhti oli 3,9 prosenttia.

"Keskuspankki ei pysty nyt lopettamaan osto-ohjelmaansa, koska useat maat, esimerkiksi Italia, joutuisivat vaikeuksiin. Pitkät korot pidetään alhaalla, mutta keskuspankki voi jossakin vaiheessa joutua nostamaan ohjauskorkoa."

Valtonen ei usko, että euroalueen mailla on ilman velkajärjestelyä paluuta vakaus- ja kasvusopimuksen velkaa koskeviin sääntöihin, jotka menivät tilapäisesti hyllylle koronapandemian takia.

Valtosen mukaan Suomen kannattaisi laittaa oma kotipesä kuntoon ja pyrkiä tervehdyttämään kansantalous ja julkinen talous.

Siinä kokoomuksen reseptit ovat moneen otteeseen kerrottuja: talouskasvun edellytykset kuntoon, työmarkkinoille lisää paikallista sopimista, jarrua velkaantumiselle.

HS: Elina Valtonen: Euroopan keskuspankki on lakaissut euroalueen ongelmat maton alle

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 984
 • Liked: 791
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
En taida minäkään ihan uskoa Valtosen (vaikea tottua uuteen nimeen) selityksiin, että avustajat olisivat kirjoittaneet Thilo Sarrazinin kirja-arvion......mutta en usko siltikään avustajien kirjoittaneen kirja-arviota ilman, että Valtonen olisi sitä tarkistanut ennen julkaisemista. Jokainen huonoon hätävalheeseen sortuva poliitikko on epäilyttävä.......Minulle on edelleen täysi mysteeri, miksi Valtosen takinkääntö on ollut niin täydellinen kuperkeikka......Olen sanonut tämän ennenkin, että mielipiteitään ja näkemyksiään saa muuttaa, mutta sitä ei kannattaisi tehdä salaa tai valehtelemalla aiemmista synneistään........Mutta mitään sen ihmeempiä ratkaisuja Valtonen ei esitä kuin paikallista sopimista ja velkaa vähemmän....Viime kädessä kokoomuksen ratkaisu taitaa olla syvenevä integraatio, liittovaltio sekä EU:n jäsenmaiden yksimielisistä päätöksistä luopuminen ja määräenemmistöpäätöksiin siirtyminen myös euroa koskevissa asioissa.

Voin valaista sinulle tätä mysteeriä. Bildenberg.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005710485.html

Miltei jokainen siellä pyörivä, alkaa ullataen edistää Suomelle ja länsimaille tuhoisaa ideologiaa. Ai että kun ullattaa.
https://www.verkkouutiset.fi/herlinien-suvun-paattaja-telle-intersektionaalisuus-ja-feminismi-nyt-keskeisia/#6b021a99

Mikä tässä on nyt niin vaikeaa ymmärtää?
« Viimeksi muokattu: 07.09.2021, 22:06:24 kirjoittanut vainukoira »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 652
 • Liked: 94327
Hbl: Färska Helsingforspolitikern Elina Valtonen ser staden som ett snabbare labb för idéer 29.8.2021

Kun Suomeen ei saada korkeakoulutettuja nettomaksajia, on tyydyttävä veronmaksajien subventoiman halpatyövoiman massamaahanmuuttoon, tuumaa Elina.

Lainaus käyttäjältä: Hbl
– Toinen asia, joka erottaa meitä [kokoomuslaisia] perussuomalaisista, on asennoituminen Suomen kansainvälistymiseen, ei vain suhde EU:hun vaan myös muualla syntyneisiin ihmisiin ja työperäiseen maahanmuuttoon.
 
Valtonen kyseenalaistaa perussuomalaisten linjan, jossa vain hyväpalkkaisten alojen maahanmuutto olisi toivottavaa.

– Ongelmanahan on, että me tarvitsemme ihmisiä ennen kaikkea sosiaalialalle ja terveydenhoitoon, sanoo Valtonen.

Lisäksi juuri nyt on suuri pula työvoimasta ravintola- ja palvelualoilla.

– Ei ole kovin paljon hyväpalkkaisia korkeakoulutettuja, jotka haluavat tulla tänne. Näkemys tästä kaikesta on suuri ongelma perussuomalaisten kanssa.  (käännös)

Lainaus käyttäjältä: Elina Valtonen
Lisää eksperttejä, ihmisoikeustaistelijoita, oikeusvaltion puolustajia, feministejä, journalisteja ja onnenonkijoita Suomeen!

Pistetään rakenteet kuntoon niin, että täällä kuka tahansa taustastaan riippumatta voi yhä paremmin tavoitella omia unelmiaan.

#mahdollisuuksienmaa
https://twitter.com/elinavaltonen/status/1434382594473332739

Kenenkäs ajattelit maksavan ne rakenteet, joiden puitteissa kuka tahansa voi tulla Suomeen tavoittelemaan unelmiaan?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 984
 • Liked: 791
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Kenenkäs ajattelit maksavan ne rakenteet, joiden puitteissa kuka tahansa voi tulla Suomeen tavoittelemaan unelmiaan?
On aivan selvää, ettei Valtonen usko edes omiin juttuihinsa. Hän latoo ihan juuri sitä mitä ja mistä hänelle on maksettu.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 120
 • Liked: 10712
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Lainaus
Valtonen ei usko, että euroalueen mailla on ilman velkajärjestelyä paluuta vakaus- ja kasvusopimuksen velkaa koskeviin sääntöihin, jotka menivät tilapäisesti hyllylle koronapandemian takia.

Valtosen mukaan Suomen kannattaisi laittaa oma kotipesä kuntoon ja pyrkiä tervehdyttämään kansantalous ja julkinen talous.
Tässä himmelissä jossa olemme, kotipesän kuntoon laitto, joka tietäisi itkua ja hammasten kiristystä meille seuraisi vain se että joutuisimme maksamaan jatkossa enemmän hurlumhei -maille, "koska meillä on varaa".
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 472
 • Liked: 33226
 • Ego sum Spartacus

https://twitter.com/MimmitKoodaa/status/1447784574319218688

https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi/this-is-not-a-webinar/

Lainaus

”Tuhat juniorikoodaria heti töihin!” Elina Valtonen vaatii julkisten IT-projektien avaamista työuraansa aloittaville koodareille

Suomen johtaviin talousvaikuttajiin kuuluva kansanedustaja (kok) Elina Valtonen vaatii julkisten IT-projektien avaamista juniorikoodareille. ”Näin saisimme portit auki jopa satojen koodarinaisten nopealle työllistymiselle”, visioi Valtonen Mimmit Koodaa -ohjelman suuressa verkkotapahtumassa. Mimmit Koodaa -vetäjä Milja Köpsi toivoo päättäjiltä rivakkaa tarttumista Valtosen vaatimukseen.

Lehdistötiedote 15.10.2021

Tuhatpäinen yleisö ohjelmistoalalle tähtääviä naisia sai perjantaina toiveita herättävän viestin. Mimmit Koodaa -ohjelmassa koodauksessa vauhtiin päässeiden naisten pahimpia työllistymisen esteitä ovat tiukat kokemusvaatimukset, joista etenkin julkinen sektori pitää kiinni. Kansanedustaja (kok) Elina Valtonen vaati tähän muutosta puheessaan Mimmit Koodaa -suurtapahtumassa.

”Suomen tilanne on nurinkurinen. Meillä on kova pula osaajista, mutta luommeko heitä lisää? Tällä hetkellä julkinen sektori hidastaa osaamisen kasvua, koska IT-projektit on tiukasti rajattu vain seniorikoodareiden hoidettaviksi. Se on kansallisella tasolla tuhlausta ja ihmisten tasolla lannistavaa. Työuriaan aloittavilla koodareilla on oltava pääsy julkisiin IT-projekteihin seniorien rinnalle. Tarvitsemme enemmän monimuotoisuutta, emme vähemmän”, painottaa Valtonen.

Valtonen arvioi työllistymismahdollisuuksia julkisiin IT-projekteihin vuosittain käytettävän n. 1,2-1,3 miljardin euron valossa. ”This Is Not a Webinar” -tilaisuuden yleisö sai kuulla selkeän laskelman.

”Miljardi euroa tarkoittaa karkeasti 10 000 henkilötyövuotta. Olisi erittäin kohtuullista ajatella, että ainakin 10-15 prosenttia tästä kokonaisuudesta voisi olla junioreita, oppimassa ja kehittymässä itse senioreiksi. Siksi vetoan julkisen sektorin toimijoihin: Tuhat juniorikoodaria heti töihin! Enemmänkin olisi mahdollista. Uusia työtilaisuuksia niin nuorille kuin alanvaihtajillekin, niitä lisää”, summaa Valtonen.

X

https://www.sttinfo.fi/tiedote/tuhat-juniorikoodaria-heti-toihin-elina-valtonen-vaatii-julkisten-it-projektien-avaamista-tyouraansa-aloittaville-koodareille?publisherId=2046279&releaseId=69921754

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1743
Elina on sekaisin. Vieläkin pahemmin kuin se savutuvan seinäkello.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 005
 • Liked: 3790
Elina on sekaisin. Vieläkin pahemmin kuin se savutuvan seinäkello.

Joko hullu tai valehtelee.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 318
 • Liked: 15675
 • tökerö, tyhmä ja köyhä


Näenkö oikein? Elina on alkanut muistuttaa Nauta Merkeliä ja Ursulaa. Jotain voitonvarmaa ja saatanaa ilmeessä.

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 460
 • Liked: 10699
Julkiset it-hankkeet menee muutenkin täysin päin persettä, niin sitten joukkoon vielä väkisin tungetaan täysin kädettömiä Hello World-tason mimmejä ja alanvaihtajia puuhastelemaan.  Mikä voisi mennä pieleen?  :facepalm:

Missäs päin se Afrikkaan lähetetty koodaribussi muuten suhailee?!?

Kärjistäen yhtä hyvä idea olisi laittaa 100  luistelukurssin käynyttä ja juuri luistimilla pystyssä pysyvää kehitysmaalaista pelamaan jääkiekon sm-liigaan, että saataisin monimuotosuutta ja heidät työllistymään jääkiekkoilijoina ja kehittymään senioreiksi…
« Viimeksi muokattu: 15.10.2021, 20:02:36 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Augustus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 520
 • Liked: 1183
Kun on luonnut itselleen vakaan varakkaan elämän, voi helposti ideoida vaikka mitä, se ei enää ole omasta pussista pois, tämä on yleensäkin vanhempien varakkaiden ihmisten perisynti. Tosin Elina ei ole varsinaisesti vanha, mutta you get the point?

Maailmaa voi vihdoinkin alkaa parantamaan, mitä ihmeellisimmillä ideoilla tai lausunnoilla ja ulostulot kasvattavat kyseisen henkilön Hyvä Ihminen-tilin saldoa julkisuudessa, mutta ne voivat aiheuttaa kaaosta (poliittisina päätöksinä) toteutuessaan, josta lausunnon antaja ei kuitenkaan joudu kärsimään.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 652
 • Liked: 94327
”Tuhat juniorikoodaria heti töihin!” Elina Valtonen vaatii julkisten IT-projektien avaamista työuraansa aloittaville koodareille
...
”Suomen tilanne on nurinkurinen. Meillä on kova pula osaajista, mutta luommeko heitä lisää? Tällä hetkellä julkinen sektori hidastaa osaamisen kasvua, koska IT-projektit on tiukasti rajattu vain seniorikoodareiden hoidettaviksi. Se on kansallisella tasolla tuhlausta ja ihmisten tasolla lannistavaa. Työuriaan aloittavilla koodareilla on oltava pääsy julkisiin IT-projekteihin seniorien rinnalle. Tarvitsemme enemmän monimuotoisuutta, emme vähemmän”, painottaa Valtonen.
...
Miljardi euroa tarkoittaa karkeasti 10 000 henkilötyövuotta. Olisi erittäin kohtuullista ajatella, että ainakin 10-15 prosenttia tästä kokonaisuudesta voisi olla junioreita, oppimassa ja kehittymässä itse senioreiksi. Siksi vetoan julkisen sektorin toimijoihin: Tuhat juniorikoodaria heti töihin! Enemmänkin olisi mahdollista. Uusia työtilaisuuksia niin nuorille kuin alanvaihtajillekin, niitä lisää”, summaa Valtonen.

Joku voisi tehdä julkisten IT-projektien toteuttamisesta vastaaville kyselyn, ottavatko mieluummin reiän päähänsä vai jättiprojekteihinsa tuhat koodausuraansa aloittavaa ja alanvaihtajaa monimuotoisuuden nimissä.

Ehdotus on tietysti pähkähullu, mutta vielä pahempaa on se, että Valtonen on tästä varmasti itsekin tietoinen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Liechtenstein

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 251
 • Liked: 341
 • Mursunviikset, monokkeli ja tervainen hellekypärä.


Näenkö oikein? Elina on alkanut muistuttaa Nauta Merkeliä ja Ursulaa. Jotain voitonvarmaa ja saatanaa ilmeessä.
Tätä tilattiin, tätä saatiin.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 392
 • Liked: 42617
 • VMP
Lainaus
Tuhat juniorikoodaria heti töihin!

Jaa, @simppali ei pääsekään vielä eläkkeelle.   ;D
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 394
 • Liked: 11929
 • junior koodari
Lainaus
Tuhat juniorikoodaria heti töihin!

Jaa, @simppali ei pääsekään vielä eläkkeelle.   ;D

Kyllä vain koodaan, mutta hieman hieman eritavalla mitä Valtonen tarkoittaa..kaikenlaiset "tapahtumat" on laitettava tiettyihin sapluunoihin, enkä enään ihan juniori ole.
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Tagit: elina lepomäki