Kirjoittaja Aihe: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo  (Luettu 154399 kertaa)

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 215
 • Liked: 7088
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #810 : 16.12.2020, 12:54:31 »
Eli miekkareissa on oikeus rajoittaa toisten vapautta liikkua?

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että Ohisaloa lähellä olevat miekkarit ovat suojeltuja ja sitten kun siellä hilluu PVL:ää vastaava taho niin sitä saa sit vaikka käyttää paineilma-aseen maaliharjoitteluun, näin niin kuin sisäministerin pienessä mielessä.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 338
 • Liked: 1380
 • Todesstoß
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #811 : 16.12.2020, 14:01:47 »
Tavallaan olen kansalaistottelemattomuuden kannalla niin kauan, kun siinä ei vahingoiteta muiden oikeuksia – John S. Milliläiseen tapaan. Eli lakia saa rikkoa jos laki on typerä tai katsoo, että se on väärä. Tämä kuitenkin sisältää sen, että lakia rikkoessa kärsii rangaistuksen, minkä laki on määrännyt. Tämä on esimerkiksi nk. sananrajoituslakeja kohtaan erityisesti erittäin tärkeää. Miksi tämä on tärkeää, syynä on se, että jos huonoja lakeja ei rikottaisi, paine niiden muuttamiseksi olisi olematon – on aika perustelematonta pitää jotain ”vihapuhelakia” yllä, jos kolmasosa ihmisistä on sen lain mukaan rikollisia ja loput pitävät lakia kohtuuttomana. Tai vähintään silloin lain legitimiteetti on kyseenalainen ja väkisin sitä ylläpitävän hallinnon suhde ko. kansalaisiin on autoritaarinen. Vertaa esimerkiksi vanha alkoholilainsäädäntö, jonka mukaan asiakas ei saanut ostaa kuin yhden juoman kerrallaan ja täten, jos pöytäseurueelle halusi tuoda oluet olisi koko seurueen ollut tultava tiskille – kuinka paljon tätä noudatettiin? Entä kuinka paljon noudatettiin mainintaa, ettei velaksi saa ostaa, joka olisi sulkenut kaikki luottokorttimaksamiset anniskeluravintoloissa pois. Suhtautumiseni kansalaistottelemattomuudesta ei siis ole täysin yksiselitteinen.

Eli toisin sanoen mielestäni elostelijat saavat kernaasti osoittaa mieltään kadulta ja blokata liikennettä saadakseen näkyvyyttä asialleen. Seuraus on sitten se, että poliisi poistaa tavalla tai toisella kapinoitsijat, jotka rikkovat lakia. Ja kansalaisyhteiskunta antaa tuomion, että oliko asian ajaminen tällä tavalla hyväksyttävää – valtaosa ei nähdäkseni hyväksynyt. Seurauksesta on turha jälkeenpäin ulista, koska ne pitäisi olla tiedossa. Kinkkiseksi toki tämä menee verrattaessa sananrajoituslakien noudattamattomuuteen. Katujen blokkaaminen kuitenkin häiritsee muiden ihmisten vapautta liikkua – mahdollisesti myös vaarantaa joidenkin terveyden tai hengen, jos homma menee kuten Britanniassa ettei edes hälytysajoneuvoja päästetä läpi. Jollain sananrajoituslain rikkomisella uhrina on lähinnä joku pikkusieluinen moraaliposeeraaja, joka hetkellisesti joutuu imaisemaan palkokasvin hengitystiehyeen.

Ongelma tulee nyt sitten siitä, että Ohisalo koittaa joko kiertää vastuuta tai estää tuon syy-seuraus suhteen toteutumisen. Lakia rikkova, pienimuotoinen elostelijoiden tieblokki on hyväksyttävä, kun poliisi tulee ja lainsäädännön puitteissa poistaa elostelijat tieltä ja mahdollisesti sakottaa ja ääritapauksessa kaasuttaa, jos käskyjä ei totella. Jos mielenilmauksesta on etukäteen ilmoitettu, että tämä tie blokataan ja sen seurauksena kaupunki ja poliisi pystyy ohjaamaan liikenteen ennakoidusti muualle ilman että se aiheuttaa vaaraa tai suurempaa häiriötä kenellekään homma on mun puolestani OK. Ongelma on siinä, että lain rikkomisesta ei joidenkin intressiryhmien mukaan pidä olla seurauksia. Ja epäilemättä laki ei olisi sama kaikille, kuten edellä mainitussa hypoteettisessa PVL/Odinin veljet tilanteesta voidaan pohtia.

Ja ennen kuin kukaan saivartelee: nimenomaan nämä pienimuotoiset tienblokkimiset, sananrajoitusrötökset tai vaikka joku kannabiksen viihdekäyttö kuuluvat näihin asioihin, joita pidän hyväksyttävänä kansalaistottelemattomuutena. Periaatteessa uhreja ei ole, etenkin jos elostelijaporukat poistetaan suhteellisen rivakasti. Esimerkiksi omaisuus- sekä henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset eivät koskaan ole hyväksyttäviä, koska ne rikkovat räikeästi toisen ihmisen vapautta vastaan. Ja toisaalta jos otetaan vaikka case Haavisto esiin niin on selvä, ettei lakia tarvitse muuttaa, koska on ilmeistä, että on toimittu laittomasti eikä valtaosa ihmisistä sellaista puuhastelua hyväksy – ainoa kupru on se, ettei Haavisto saanut laittomuuksistaan rangaistusta. Puhutaan siis demokratiassa siitä, että lait ovat ihmisiä varten eivät ihmiset lakeja.

Jos kaikkien lakien rikkominen olisi absoluuttisen kiellettyä, miten kansalaiset pystyvät osoittamaan siitä irtautuneelle päättäjärälssille heidän päätöstensä olevan huonoja? Miten pystytään osoittamaan, että lakea tulisi muuttaa? Meillä on jo nyt tällainen semiautoritäärinen systeemi kuin esimerkiksi liikennevalvonta, jossa monilla teillä valtaosa ihmisistä kaasuttelee huomattavasti reliikki-ikäisten liikennerajotusten ylitse* paitsi kameran kohdatessaan, miksi rajoituksia ei nosteta?

*Nykyautoilla esim. 160km/h moottoritienopeus ei vaikuta auton ohjattavuuteen tai muuhun kesäkelillä huomattavasti toisin kuin jollain -89 vuosimallin 1.2 pönttösellä Corollalla jo 120km/h tuntuu hurjalta.
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 613
 • Liked: 2280
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #812 : 18.12.2020, 15:19:21 »
Tom Packalen avaa mahdollista rikoksen valmistelua ja äärioikeistolaista verkostoa poliisin omiin tietoihin perustuen. Uutisoinnin ajankohtaa unohtamatta.


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tompackalen/mita-tarkoittaa-aarioikeisto/?fbclid=IwAR18uJBV9-r1wPmngZ6bVsXGvDkm0uxMqVdIJndMZK5X3rvIQfs8XDVms-4Lainaus käyttäjältä: Tom Packalen
Mitä tarkoittaa äärioikeisto?
TomPackalen
päivitetty 18.12.2020 12:51

Viime viikon ainoa poliisiasia ei ollutkaan vihreän Haavisto-gaten eduskuntanäytökset, vaan perjantaina illan suussa saimme yllättäen kuulla, että KRP epäilee törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta äärioikeistolaista verkostoa. Ensitietojen mukaan iskun kohteina olisivat olleet vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo ja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

 

Uutinen kuulosti todella hurjalta. Kun luin juttua pidemmälle, selvisi, että yksi epäillyistä on poliisin ylikonstaapeli. Tässä vaiheessa aloin huolestua. Mistä oikein on kysymys?

 

Sain varsin nopeasti selville, kuka tämä poliisi on. En voinut kuin epäuskoisena nauraa tilanteen absurdiutta. Kyseinen ylikonstaapeli toimi vuosia alaisuudessani kenttäjohtajana. Hän oli yksi parhaista kenttäjohtajista. Miehellä on taustaa myös sosiaalipuolelta. Tiedossani ei ole yhtään moitetta tai epäilyä hänen työnsä laadusta tai tekemisen tavasta.

Soitin ylikonstaapelille, joka oli henkisesti aivan romuna. Hänen yli 20 vuoden työ poliisissa oli vedetty lokaan. Mies on pidätetty virasta ja puolella palkalla. Hänen kertomansa mukaan poliisi oli ottanut hänen tuttavansa kiinni epäiltynä rikoksesta, joka sittemmin ilmeni vääräksi epäilyksi. Samassa yhteydessä poliisi oli avannut tuttavan matkapuhelimen ja selvittänyt kaiken viestinnän.

Viesteistä paljastui pieni tiivis ryhmä, muistaakseni kahdeksan ihmistä, enimmäkseen turvallisuusalan ammattilaisia ja reserviläisiä. He olivat purkaneet keskenään paineita, osin epäasiallisestikin. Mielestäni tuollaisen porukan kesken sellainen ei ole kovin moitittavaa. Kyse on kuitenkin ammattilaisista, jotka näkevät työssään paljon yhteiskuntamme epäkohtia, mutta joiden käytöksen on työssä ja virassa aina oltava asiallista.

Kysyin poliisilta, milloin hän oli alkanut äärioikeistolaiseksi. Hän ei ollut. Jäin miettimään, miksi uutisessa hänet oli kuitenkin leimattu äärioikeistolaiseksi, osaksi oikeusvaltion vastaista vaarallista verkostoa, kelvottomaksi yhteiskunnan jäseneksi. Oliko kyse siitä, että viestiryhmään kuului kamppailulajien harrastajia, ammunnan harrastajia, poliiseja, vartijoita ja reserviläisiä? Se on ainakin varmaa, että elämme hyvin epämiellyttävää leimakirveiden ja harkitsemattoman sanankäytön aikaa.

 

Minulla on toistaiseksi käytössäni vain arvostamani ylikonstaapelin versio asiasta, mitä minulla ei sinällään ole syytä epäillä. Poliisilla tai syyttäjällä on mahdollisesti jotain kovaa todistusaineistoa, koska kyseinen rikosnimike edellyttää vakavasti otettavaa suunnitelmaa, jonka totetuttamiseksi on jo tehty valmistelevia toimenpiteitä. Kokonaisuus on kuitenkin syytä selvittää perinpohjaisesti. Jos jutussa ei ole villoja, niin miten se putkahtikin tuli ulos juuri samalla viikolla kun vihreän ulkoministerin väärinkäytökset olivat eduskunnan käsiteltävänä?
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 297
 • Liked: 9695
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #813 : 23.12.2020, 12:35:18 »
Ohisalo on johtanut nyt äärivasemmistolaisen feministijoukkueen alle 10% kannatukseen. Ennen ohisalolaisten vallankaappausta puoluetta spekuloitiin jopa pääministeripuolueeksi. Ek-vaaleistakin rommausta tullut jo lähes -2% ja suunta on tukevasti kohti permantoa ja perikatoa.

Minkä tahansa muun puolueen kohdalla media täyttyisi pj-vaihto puheista, kolumnistit vaatisivat välitöntä eroa ja kulisseissa suhmuroitaisiin oikein tosissaan.

Milloin alkaa Ohisalon jakkara tutisemaan ? Koska tulee öljyrinsessalle ajolähtö ?
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8944
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #814 : 23.12.2020, 12:43:22 »
Ohisalo on johtanut nyt äärivasemmistolaisen feministijoukkueen alle 10% kannatukseen. Ennen ohisalolaisten vallankaappausta puoluetta spekuloitiin jopa pääministeripuolueeksi. Ek-vaaleistakin rommausta tullut jo lähes -2% ja suunta on tukevasti kohti permantoa ja perikatoa.

Minkä tahansa muun puolueen kohdalla media täyttyisi pj-vaihto puheista, kolumnistit vaatisivat välitöntä eroa ja kulisseissa suhmuroitaisiin oikein tosissaan.

Milloin alkaa Ohisalon jakkara tutisemaan ? Koska tulee öljyrinsessalle ajolähtö ?

Ehkäpä Vihreät ovat fatalisteja, eivätkä piittaa kannatusprosentista? Tärkeää on ajaa oikeaa asiaa, vaikkei sille olisikaan (vielä) laajaa kannatusta.  Ruotsin ympäristöpuoluekin  näyttää suhtautuvan suosionsa hupenemiseen melko rauhallisesti, vaikka siellä on uhkana jopa parlamentista putoaminen.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 015
 • Liked: 1837
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #815 : 24.12.2020, 04:42:33 »
Vaadittiinko Halla-ahon eroa silloin kun kannatus oli alle 8% ? Vihreillä, kuten muillakin puolueilla, on reilut 2 vuotta aikaa eduskuntavaaleihin. Kannatus on nyt pudonnut 1,6 pinnaa edellisistä ek-vaaleista. En lähde ennustamaan mikä tilanne on 2023.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 619
 • Liked: 8338
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #816 : 24.12.2020, 07:17:32 »
"Vihreäthän" ovat onnistuneet peruskannattajakuntansa, luonnevikaiset omaan pesään paskantajat ja sadistit, silmissä suorastaan loistavasti. Ainoastaan "kannatuskuoha", normaalit naisopet ym. ovat siirtyneet Samariinin joukkoihin. Jos samariini vaihdetaan johonkin rinteeseen tulevaisuudessa siirtyvät nämä naisen ÄO on 80% äänesteliät takaisin. Toisaalta sillä soma-Lillä on söpö vauva...
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8944
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #817 : 24.12.2020, 08:16:15 »
Vaadittiinko Halla-ahon eroa silloin kun kannatus oli alle 8% ?

Kannatuskehitys, ei kannatuksen absoluuttinen määrä on ratkaiseva puheenjohtajan suosion kannalta.  Eihän RKP:n tai krisujen puoluejohtajaakaan syytetä siitä, että kannatus on alle mainitsemasi prosenttimäärän.  Halla-ahon tullessa puoluejohtajaksi persujen kannatusprosentti oli jo puolentoista vuoden ajan madannut alle kymmenessä prosentissa (linkki alla). 

Eropaineita syntyy kaikille puoluejohtajille siinä vaiheessa, kun kannatus laskee nopeaan tahtiin.   Case Aalto: vihreiden kannatus putosi vuoden aikana (2017-9 --> 2018-10) yli viisi prosenttiyksikköä, eli melkein kolmanneksella (17,5% --> 12%).

https://fi.wikipedia.org/wiki/Puoluekannatus_Suomessa#/media/Tiedosto:Finnish_Opinion_Polling,_30_Day_Moving_Average,_2015-2019.png

Aivan varmasti Ohisalonkin palli heiluu, jos ja kun Vihreiden kannatusprosentti lähenee vasureiden vastaavaa. Jo nyt kannatus on pudonnut vaalien jälkeisen "kuherruskuukauden" huipusta (2019-8: 14,5%) melkein viisi prosenttiyksikköä

https://fi.wikipedia.org/wiki/Puoluekannatus_Suomessa#/media/Tiedosto:Finnish_Opinion_Polling,_30_Day_Moving_Average,_2019-2023.png

On muistettava, että Vihreät eivät vähään aikaan pääse nettoamaan esimerkiksi ilmastoahdistuksella, kun päälle iskee ajankohtaisempia ahdistuksen aiheita.
« Viimeksi muokattu: 24.12.2020, 09:42:54 kirjoittanut Siili »

ejmantyla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 519
 • Liked: 890
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #818 : 24.12.2020, 09:51:59 »
Luulen että Ohisalo, joka meni vuosi sitten naimisiinkin, yrittää miehensä kanssa lisääntyä. Jos hanke lähiaikoina onnistuu, saa äitiysrahaakin ministerintulojen mukaan. Samalla voisi olla sivussa seuraavista eduskuntavaaleista ja kannatuksen laskua selittelisivät muut. Voisi sitten palata politiikkaan joskus vaalien jälkeen, suurena messiaana, oppositiossa yritttäisi kannatuksen nostoa, eikä olisi istuvana puoluejohtajana leimautunut vaalien häviäjäksi.
Kätevää?


Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8944
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #819 : 24.12.2020, 10:41:22 »
Voisi sitten palata politiikkaan joskus vaalien jälkeen, suurena messiaana, oppositiossa yritttäisi kannatuksen nostoa, eikä olisi istuvana puoluejohtajana leimautunut vaalien häviäjäksi.
Kätevää?

En usko.  Ohisalo on imagoltaan kylmäkiskoinen tosikko, eikä hänellä ole sellaisia poliittisia saavutuksia, jotka tekisivät hänestä messiaan.  Tuskin hän sellaisia saavuttaakaan nykyisessä hallituksessa.

Haaviston imago ennen "alholgatea" oli leppoisuus, maltillisuus ja "kypsyys", mikä toi "tolkun ihmisten" kannatusta varsin radikaalejakin muutoksia ajavalle, pääosin keskenkasvuisten haaveilijoiden vetämälle, puolueelle.  Nyt tuo imago on mennyttä, joten kannatuksen merkittävä lasku on todennäköistä.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8944
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #820 : 24.12.2020, 12:50:15 »
"Vihreäthän" ovat onnistuneet peruskannattajakuntansa, luonnevikaiset omaan pesään paskantajat ja sadistit, silmissä suorastaan loistavasti. Ainoastaan "kannatuskuoha", normaalit naisopet ym. ovat siirtyneet Samariinin joukkoihin.

Miksi Vihreiden peruskannattajakunta olisi Suomessa suhteessa yhtään suurempi kuin Ruotsissa?  Ruotsin ympäristöpuolueella ei ole pitkään aikaan ollut Haaviston, Soininvaaran ja Kasvin tapaisia tavismagneetteja, minkä vuoksi kannatuskin rajoittuu siellä ideologisesti aktiivisiin.  On mahdollisuuksien rajoissa, että Vihreät uusivat vuoden 2011 "menestyksen" ensi eduskuntavaaleissa, nyt kun Haavistonkin vetovoima on ehtymässä.
« Viimeksi muokattu: 24.12.2020, 12:56:50 kirjoittanut Siili »

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 015
 • Liked: 1837
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #821 : 24.12.2020, 13:45:44 »
"Vihreäthän" ovat onnistuneet peruskannattajakuntansa, luonnevikaiset omaan pesään paskantajat ja sadistit, silmissä suorastaan loistavasti. Ainoastaan "kannatuskuoha", normaalit naisopet ym. ovat siirtyneet Samariinin joukkoihin.

Miksi Vihreiden peruskannattajakunta olisi Suomessa suhteessa yhtään suurempi kuin Ruotsissa?  Ruotsin ympäristöpuolueella ei ole pitkään aikaan ollut Haaviston, Soininvaaran ja Kasvin tapaisia tavismagneetteja, minkä vuoksi kannatuskin rajoittuu siellä ideologisesti aktiivisiin.  On mahdollisuuksien rajoissa, että Vihreät uusivat vuoden 2011 "menestyksen" ensi eduskuntavaaleissa, nyt kun Haavistonkin vetovoima on ehtymässä.
Ruotsin puoluejärjestelmä on aika erilainen Suomeen verrattuna, ennenkaikkea blokkipolitiikan vuoksi. Siellähän sekä Keskusta, vasemmisto että Vihreät ovat olleet käytännössä aina marginaalissa, niinsanottuja tukipuolueita. Demarit ja Kokoomus ovat koko historian kellottaneet yhteenlaskettuna 60-70% kannatuksia, ja demarit yksinään parhaimmillaan yli 50%

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 169
 • Liked: 10967
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #822 : 24.12.2020, 14:26:21 »
Luulen että Ohisalo, joka meni vuosi sitten naimisiinkin, yrittää miehensä kanssa lisääntyä. Jos hanke lähiaikoina onnistuu, saa äitiysrahaakin ministerintulojen mukaan. Samalla voisi olla sivussa seuraavista eduskuntavaaleista ja kannatuksen laskua selittelisivät muut. Voisi sitten palata politiikkaan joskus vaalien jälkeen, suurena messiaana, oppositiossa yritttäisi kannatuksen nostoa, eikä olisi istuvana puoluejohtajana leimautunut vaalien häviäjäksi.
Kätevää?


Tuskin moinen onnistuu. Ei ole messiasainesta tämä julkisuuskuvaltaan kiihkoisen kuivakka köyhyystutkija, jolla hallituskautensa jälkeen on lisää köyhiä tutkittavana. Ja vihreillä on kausirajoitus : 3 x  2v puoluejohtajille..  Joka tekee puheenjohtajakisasta teräväkyynäärpäisen. Miksi puolueen kannatuksen laskuun lykänneelle ex-johtajalle vihreät pyrkyrit antaisivat uuden sauman? Tosin esim. persujen kannaltahan se, että Ohisalo saisi uuden pestin olisi mahtavaa. Taas vihreät sukeltaa... :roll:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 584
 • Liked: 2839
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #823 : 24.12.2020, 15:03:45 »
Sisäministerimme ja ulkoministerimme ovat semmoinen pari, että oksat pois. Isänmaanpettureita molemmat nämä Sannan adjutantit. Mistä meitä rangaistaan tällä hallintohirviöllä. No ainakn hyväuskoisuudesta. Kyllä oikeistolaista kansallisvaltiota rakentavaa hallitusta olis tarvis. Kokkareiden yltiökapitalismi kun vaan pidetään kurissa. Ei halpistyövoimaa, eikä kansallosomaisuuden myyntiä lyhyen voiton kiimassa.
No shit Sherlock!

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8944
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #824 : 24.12.2020, 15:12:41 »
Ruotsin puoluejärjestelmä on aika erilainen Suomeen verrattuna, ennenkaikkea blokkipolitiikan vuoksi. Siellähän sekä Keskusta, vasemmisto että Vihreät ovat olleet käytännössä aina marginaalissa, niinsanottuja tukipuolueita. Demarit ja Kokoomus ovat koko historian kellottaneet yhteenlaskettuna 60-70% kannatuksia, ja demarit yksinään parhaimmillaan yli 50%

En kutsuisi marginaalipuolueeksi puoluetta, jolla on omia ministereitä, toisin kuin esimerkiksi sikäläisellä vasemmistopuolueella: 
https://www.mp.se/kontakt/ministrar

Viisi ministeriä tuo puolueelle kannatukseen nähden suhteettomasti vaikutusvaltaa.

Viime vuosikymmenen alussa sekä Suomen että Ruotsin vihreiden kannatus oli seitsemän prosentin kieppeillä, mutta Ruotsin puolella se on pudonnut hallitusvastuun myötä puoleen.  Suomessa Vihreät kasvattivat oppositioasemassa kannatuksensa pitkälle kaksinumeroiseksi.  Nyt hallitusvastuussa kannatuskäyrä näyttää taas kaakkoon. Ehkäpä seuraavat vaalit ovat Vihreiden osalta vuoden 2011 uusinta?
« Viimeksi muokattu: 25.12.2020, 09:48:13 kirjoittanut Siili »

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32168
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #825 : 11.01.2021, 21:29:09 »
Täysin tavanomaisista "paha saa palkkansa" (siis valtaa ja rahaa) -ajattelun vastaisesti Ohisalon nimitysprojektit ovat jälleen vastatuulessa. KRP:ssä pysyy Lardot, nyt Supossa näyttää käyvän samoin kun ensimmäinen "puhtaasti oma" kandidaatti jouduttiin uhraamaan kai Haaviston sekoiltua ja varakappale-demari vaikuttaisi sekaantuneen laittomaan viisumikauppaan:

Lainaus
IL:n tiedot: Antti Pelttari jatkamassa Suojelupoliisin johdossa, tapahtumat Turkissa pudottivat SDP:n suosikin

Iltalehden hallituslähteistä saamien tietojen mukaan Antti Pelttari jatkaa Suojelupoliisin johdossa. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) on tarkoitus tuoda esityksensä Pelttarin nimityksestä valtioneuvoston yleisistunnon päätettäväksi ensi viikolla tai viimeistään tammikuun viimeisellä viikolla.


Kokoomuslaistaustaisella Pelttarilla on vahva työkokemus sisäisen turvallisuuden eri tehtävistä.

Oikeustieteen kandidaatti Pelttari nimitettiin vuonna 2005 kansainvälisten asioiden yksikön ylijohtajaksi sisäministeriöön. Vuodesta 2011 lähtien hän on työskennellyt Supon päällikkönä: ensin Ilkka Salmen viransijaisena ja vuodesta 2016 alkaen viiden vuoden määräaikaiseen virkaan nimitettynä päällikkönä.

Pelttari nimitettiin Supon johtoon silloisen sisäministeri Anne Holmlundin (kok) poliittisen valtiosihteerin paikalta. Myös edeltäjä Salmi siirtyi Supon johtoon Holmlundin kabinetista.

Tutkinta viisumikaupasta

Pääministeripuolue SDP olisi halunnut Supon johtoon demarin. Pääministeri Sanna Marinin (sd) ehdokas tehtävään oli demaritaustainen suurlähettiläs Päivi Kairamo, jonka joulukuussa ensin Iltalehti ja myöhemin vielä Helsingin Sanomat kertoivat olevan vahvoilla tehtävään. Ilta-Sanomat puolestaan kertoi viikko sitten nimityskuvion palanneen lähtöruutuunsa ja Pelttarin olevan vahvoilla jatkoon.

Ongelmaksi Kairamon nimityksessä kuitenkin nousi, IL:n eri puolueista saamien tietojen mukaan, hänen toimintansa suurlähettiläänä Turkissa. Poliisi on jo parin vuoden ajan tutkinut Suomen Ankaran suurlähetystössä viisumikauppaa. Epäilyn mukaan lähetystössä olisi myönnetty jopa satoja Schengen-viisumeita väärin perustein ainakin vuodesta 2014 lähtien.

[...]

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d40e6f15-ba4d-4a89-89ef-dab32bd781ec

On aika harvinaista että Vihreät joutuvat taipumaan ehdokkaidensa moraalisen laadun petettyä. Millaistakohan peliä siellä hallituksen sisällä käydään ja kuka sitä pelaa? Eikö Ohisalo enää kontrolloikaan hallitusta?

Sinällään on toki kuvaavaa sekin että tämä oli SDP:n suosikki virkaan. On täysin mahdotonta kuvitella etteikö puolueen sisällä olisi ollut epäilyksiä Kairamon ja viisumikaupan välisistä yhteyksistä, jos ei muuten niin sen sormien läpi katselun suhteen. Kuitenkin oli päätetty että tämä on paras ihminen sisäisestä turvallisuudesta vastaavan laitoksen johtoon koska puoluekirja...
« Viimeksi muokattu: 11.01.2021, 21:49:49 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 826
 • Liked: 11856
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #826 : 13.01.2021, 04:02:27 »
Pakko ottaa lisää velkaa kun nykyiset toimet eivät riitä :(
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85413
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #827 : 13.01.2021, 15:15:01 »
Jussi Halla-aho on poliisiministeri Ohisalon mukaan Suomen Trump ja kansakunnan villitsijä numero yksi.

Lainaus
Maria Ohisalo: Poliiti­kolle sanatkin ovat tekoja

Viikko sitten Trumpin kannattajat tunkeutuivat väkivaltaisesti Yhdysvaltain kongressirakennukseen. Järkyttävä hyökkäys yhtä maailman vanhinta demokratiaa kohtaan on synnyttänyt keskustelua myös siitä, voisiko vastaavaa tapahtua Suomessa.

Vielä päivienkin jälkeen kuvat ja videot Yhdysvaltain kongressirakennuksen valtauksesta puistattavat. Hirttosilmukka kongressirakennuksen edustalla, toimittajien uhkailua, murrettuja ovia, rikottuja ikkunoita ja aseistautuneita miehiä nippusiteiden kanssa. Päättäjät saatiin evakuoitua ajoissa paikalta, mutta tapahtumat vaativat kaikkinensa viisi kuolonuhria, joista yksi oli poliisi.

Tapahtumat ovat herättäneet kaksi isoa keskustelua: kuka on syypää tapahtuneeseen ja voisiko vastaavaa tapahtua myös täällä Suomessa?

[...]

Trumpin sosiaalisen median tilit ovatkin suljettuina, jotta tilanne ei enää uudelleen ryöstäytyisi käsistä. Moni on kysynyt, eikö tämä ole sananvapauden loukkaamista. On kuitenkin tärkeää huomata, että sananvapaudellakin on rajansa. Silloin kun sitä käytetään esimerkiksi rasismin lietsontaan tai vihapuheeseen, loukataan samalla muiden oikeuksia. Yhdysvaltain tapauksessa demokraattisen vaalituloksen kyseenalaistavat sanat muuttuivat Capitolin valtauksessa hyvin käsinkosketeltavaksi todellisuudeksi, jolla oli ja on aitoja seurauksia.

Puheet eivät ole koskaan vain puheita.

[...]

Olemmeko Suomessa turvassa vastaavalta? Vaikka yhteiskunnalliset jännitteet ovat Suomessa kertaluokkaa Yhdysvaltoja pienemmät, on sama uhka läsnä myös meillä. Myös täällä vihapuhe ja demokratiaa kyseenalaistava ääriajattelu ovat saaneet huolestuttavaa jalansijaa. Juuri eilen uutisoitiin myös siitä, että eduskuntatalon edustalla oli hyökätty entisen pääministerin Juha Sipilän kimppuun. Kaikki väkivalta on tuomittavaa. Poliitikkoihin kohdistuva väkivalta on myös hyökkäys demokratiaa kohtaan. Päättäjien työhön kuuluu kritiikki, mutta henkinen ja fyysinen väkivalta eivät kuulu demokraattiseen oikeusvaltioon.

Yhdysvaltojen esimerkki kuitenkin näyttää, että vihanpito ja polarisaatio voivat ryöpsähtää käsistä, jos kaikki eivät ole sitoutuneet yhteiseen todellisuuteen. Pidän erittäin huolestuttavana, miten esimerkiksi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho rakentaa vastakkainasettelua ja vähättelyä toisia puolueita ja poliitikkoja kohtaan valheiden ja nimittelyn avulla. On vaarallista, että jatkuvalla valehtelulla siitä, mitä toiset ovat ja sanovat, rakennetaan olemattomia olkiukkoja ja luodaan uhkakuvia, joilla sitten vedotaan ihmisten pelkoihin. Tällainen toiminta on juuri sitä, mistä Donald Trumpia nyt syytetään, ja mitä pidetään yhtenä syypäänä kongressissa tapahtuneelle väkivaltaiselle valtaukselle. Meidän on vastustettava tällaisen keskustelukulttuurin rakentamista ja uskallettava puolustaa sitä, mikä on arvokasta.

Demokratia, ihmisoikeudet ja oikeusvaltio on pyritty turvaamaan lakien ja kansainvälisten sopimusten avulla, mutta ne eivät säily itsestään. Demokratia on arvovalinta, joka vaatii tekoja. Jokaisen sukupolven pitää uudestaan vahvistaa sitoutumisensa demokratiaan ja ihmisoikeuksiin. Joka kerralla on turvattava vapaita vaaleja ja kunnioitettava niiden tulosta.

Yhteiskuntaa hajottavat voimat eivät voita, jos suuri enemmistö nousee puolustamaan hyvää. Meidän jokaisen äänellä on merkitystä, niin Yhdysvalloissa kuin meillä Suomessa ja Euroopassa.
Vihreät 13.1.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32168
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #828 : 13.01.2021, 15:25:27 »
Mikäköhän olikaan se ministeri joka suhteellisen äskettäin oli kovasti esim. liikennettä tukkineen mielenosoituksen puolestapuhujana? Oliko se Halla-aho? Vai oliko kyse siitä samasta ministeristä joka yrittää keksiä kaikki mahdolliset keinot laittomuuksien arkipäiväistämiselle jos niihin syyllistyvät hänen suosikkinsa?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 447
 • Liked: 8877
 • junior koodari
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #829 : 13.01.2021, 15:32:49 »
Lainaus
perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho rakentaa vastakkainasettelua ja vähättelyä toisia puolueita ja poliitikkoja kohtaan valheiden ja nimittelyn avulla. On vaarallista, että jatkuvalla valehtelulla siitä, mitä toiset ovat ja sanovat, rakennetaan olemattomia olkiukkoja ja luodaan uhkakuvia, joilla sitten vedotaan ihmisten pelkoihin

Laittoi ministeri Ohisalo ns. mökkelöt ainakin minun suuhun, varmaan ensimmäisiä kertoja Suomen historiassa, kun virassa toimiva ministeri syyttää suoraan jonkun puolueen puheenjohtajaa/kansanedustajaa valehtelusta.

Ministeri Ohisalo voisi koostaa vaikka ranskalaisillaviivoilla ----- allekkain nämä jatkuvat valheet. Ohisalo ylitti syytöksillään jopa jonkinlaisen vihreän moraalin rajan (jos semmoista joskus on ollut, nyt ei enään ole).
« Viimeksi muokattu: 13.01.2021, 15:59:51 kirjoittanut simppali »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 026
 • Liked: 27085
 • Ego sum Spartacus
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #830 : 13.01.2021, 15:40:18 »
Maria Ohisalo on jopa viherpunikiksi äärimmäisen vastenmielinen vihapuhetta suoltava fanaatikko. Kun tuon henkilön aivotuksia kuulee tai lukee ei enää ihmettele miten kansanmurhat aloitetaan.

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 3445
 • United States of Facebook
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #831 : 13.01.2021, 15:47:33 »
Ohisalo sai niin perusteellisesti pyrstölleen Halla-aholta tuossa MT:n pj-tentissä, että viherien viestintätoimistot painavat nyt näitä kranaatteja taivaalle kaikkien mokupatteristojen voimalla.
Tämän agendan ympärillä öyhöttäminen ei tule loppumaan ennen vaaleja, se on selvää. Viherkommunistit painavat nyt ns. tämä kärki edellä.
Ja Petteri. Petteri se vaan piipertää perässä oma kärki märkänä. Voi j*malauta etten paremmin sano tätä hömelöä.
En ole ikinä kuullut, että oppositiossa oleva oikeistopuolue saavuttaisi mitään peesailemalla sosialistia vallanpitäjiä, mutta voihan olla että nyt se tapahtuu.
Vaalivoittoon sosialistien munanpitelijänä, hyvä Petteri!
"Keskustan hallintovaliokuntaryhmän kanta al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin on selkeä. Emme hyväksy massapalautuksia, myös lasten osalta tilanne harkittava tarkkaan. Vapaaehtoisesti kalifaattiin lähteneet ovat itse kohtalonsa valinneet. Jääkööt sinne". King in the North. Defender of Lapland, Mikko Kärnä (kesk.)

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 666
 • Liked: 39377
 • Dieselsetä
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #832 : 13.01.2021, 15:55:16 »
Lainaus
Yhteiskuntaa hajottavat voimat eivät voita, jos suuri enemmistö nousee puolustamaan hyvää. Meidän jokaisen äänellä on merkitystä, niin Yhdysvalloissa kuin meillä Suomessa ja Euroopassa.

Kerrankin olen Ohisalon kanssa täsmälleen samaa mieltä. Näkökulma voi tosin olla hieman eri.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 960
 • Liked: 31549
 • Easter Worshipper
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #833 : 13.01.2021, 16:06:02 »
E-rit-täin tyypillinen itqupotquraivari vihervasemmistolaiselta.

Jää paneelissa tai väittelyssä alakynteen, niin itkee jälkikäteen blogissa tai kolumnissa ja kirjoittaa kaiken sen, mitä ei osannut tai saanut sanoa kasvokkain. Samalla välttyy suoralta vasta-argumentoinnilta ja voi syyttää toista vaikka valehtelijaksi, mitä ei naamakkain tekisi.

In Finland wii kool tis "reilu meininki".

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 044
 • Liked: 3090
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #834 : 13.01.2021, 16:13:41 »
Lainaus
Yhteiskuntaa hajottavat voimat eivät voita, jos suuri enemmistö nousee puolustamaan hyvää. Meidän jokaisen äänellä on merkitystä, niin Yhdysvalloissa kuin meillä Suomessa ja Euroopassa.

Ei hätää, jo lähes 90% vastustaa meilläkin virheitä ja suunta on rohkaiseva!

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 376
 • Liked: 5625
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #835 : 13.01.2021, 17:59:56 »
Ohisalosta tulee mieleen öykkäri joka kyynärpäitä ja keinoja kaihtamatta ajaa omaa visiotaan, eikä ehkä itse edes näe sitä, että aggressiivisesti yhteiskunnan muutosta ajavana on itse se vastakkainasettelun luoja ja näkemiensä mörköjen maalari.

Mistään ääri-siitä-ääri-tästä ei syntyisi edes keskustelua, jos populistinen Vihreä puolue ei olisi vaihtanut eläinten- ja luonnon oikeuksien puolustamista haittamaahanmuuton edistämiseksi.

Ohisalo kysyy voiko Capitol Hillin tapahtumat toistua Suomessa. Voi!

Olet Maria luonut sellaisen kiihkon kannattajakuntaasi, että lähes pelkään mitä tulee tapahtumaan, kun demokraattisesti valtaan valittavaksi tulevat Perussuomalaiset syrjäyttävät Vihreät päätöksenteosta.

Epäilen Maria suuresti, että ne on nimenomaan sinun Persu- ja Halla-aho vihaan kiihottamaa kannattajakuntaasi jotka Capitol-Hillin tapahtumat Suomessa toistavat. Esimakuakin on jo saatu.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2021, 18:02:34 kirjoittanut Pakkanen »

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 603
 • Liked: 327
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #836 : 13.01.2021, 19:45:50 »
Onneksi maksimissaan 3 kahden vuoden kautta voi olla vihreiden puheenjohtajana.

Kun Vihreiden kannatus oli Niinistön kaudella huipussaan, kiitteli juurikin tuota Vihreiden sääntöä. No saatiin toki kannatus alas, mutta onhan Ohisalo aivan liian hapokas pj.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 155
 • Liked: 31995
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #837 : 14.01.2021, 20:27:33 »
Iltasanomissa on tänään hauska kertomus Ohisalon kiemurtelusta. Kaikki mediakonsulteilta opitut kikat käytettiin, mutta ei auttanut. Ehkä se ei ole sittenkään hyvä strategia, että kysyttäessä jostakin puolueen kannalta kiusallisesta sattumuksesta, niin alkaa aina puhua ihan jostakin muusta. Sellaisella ei koskaan saa rakennettua kuvaa rehellisestä, vilpittömästä ja luotettavasta henkilöstä.

Lainaus
Ohisalo kierteli ja kaarteli, kun häneltä tivattiin kantaa Greenpeace-aktivistien kiipeämisestä Eduskunta­talon pylväisiin – lopulta tuomitsi

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo myönsi vihdoin tuomitsevansa aktivistien teon: ”Tämä järjestö rikkoi lakia”


(...)

IS:n erikoistoimittaja Timo Haapala kysyi, oliko Greenpeacen aktivistien nousu Eduskunnan pylväisiin Ohisalon mukaan demokratian horjuttamista.

– Kuten sanoin, oikeus on tästä tehnyt oman päätöksen, Ohisalo vastasi.

Haapala jatkoi tivaamalla, mikä Ohisalon oma kanta on asiaan.

– Minä olen poliitikko, lainsäätäjä, joka on muun muassa rikoslaista vastuussa, Ohisalo sanoo.

– Eli kannatatteko tekoa vai ettekö kannata, Haapala kysyi.

– Kuten sanoin, oikeusvaltiossa tuomitaan, kun asioita tehdään väärin ja lakien vastaisesti, Ohisalo vastasi.

– Mikä teidän kantanne oli, Haapala jatkoi.

– Tietysti voidaan palata ajassa taaksepäin ja miettiä, että on väkivaltaista kansalaistottelemattomuutta. Siitähän te varmasti kysyitte.

– Eli kannatatteko te sitä, että voiko Greenpeace kivuta eduskuntapylväisiin, Haapala vielä kysyi.

– En kannata, koska siinä tämä järjestö rikkoi lakia ja lainsäätäjänä pidän huolen siitä, että lakeja noudatetaan, Ohisalo viimein myönsi.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 674
 • Liked: 18439
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #838 : 23.01.2021, 11:34:42 »
Oulun vihreiden toimistoa töhrittiin hakaristillä ja uhkausviestillä – Pääministeri Marin: ”Demokratian ja sen toimijoiden häirintä ja uhkailu ovat vakavia ja tuomittavia tekoja”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007758495.html

Lainaus
OULUN vihreiden toimistoa on töhritty hakaristillä ja uhkaustekstillä. Asiasta kirjoittivat lauantaiaamuna Twitter-tileillään useat poliitikot, kuten pääministeri Sanna Marin (sd) sekä vihreitä itsekin edustava sisäministeri ja puolueen puheenjohtaja Maria Ohisalo.

Asiasta kirjoittaneen sanomalehti Kalevan mukaan tiloille ei ole tehty hakaristin ja englanninkielisen tekstin lisäksi muuta haittaa. Tapahtuneesta on tehty lehden mukaan rikosilmoitus.

Sekä Marin että Ohisalo rinnastivat tapahtuneen hiljattain kuultuihin uutisiin Helsingin keskustanaisten vaalitilaisuuteen keskiviikkona tehdystä rasistisesta hyökkäyksestä sekä entiseen pääministeriin, kansanedustaja Juha Sipilään (kesk) kohdistuneesta väkivallasta.

MARININ mukaan ”demokratian ja sen toimijoiden häirintä ja uhkailu ovat vakavia ja tuomittavia tekoja”.
...
Ohisalo puolestaan kirjoittaa kuulleensa tapahtuneesta perjantai-iltana. Ministerin mukaan ”raukkamaisten uhkailijoiden” tavoitteena on sekä hiljentää että sulkea osa pois vaikuttamisen piiristä.

”Jokaisen on voitava osallistua demokraattiseen päätöksentekoon ilman pelkoa häirinnästä tai uhkailusta”, ministeri kirjoitti.
...
”Oulun vihreitä kohtaan osoitettu uhkaus ja ilkivalta on raukkamainen teko”, kirjoitti puolestaan oululainen vihreiden kansanedustaja ja vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jenni Pitko.


https://twitter.com/JenniPitko/status/1352895853674033155
Lainaus
Hyökkäykset ja uhkaukset poliitikkoja, vaalitilaisuuksia tai puolueiden tiloja kohtaan ovat hyökkäyksiä demokratiaamme vastaan ja yritys vaientaa erillä tavalla ajattelevia.

Oulun vihreitä kohtaan osoitettu uhkaus ja ilkivalta on raukkamainen teko.

https://twitter.com/MariaOhisalo/status/1352895065614675968
Lainaus
Jokaisen on voitava osallistua demokraattiseen päätöksentekoon ilman pelkoa häirinnästä tai uhkailusta. Uutiset keskustan vaalitilaisuuteen tehdystä hyökkäyksestä, entiseen pääministeriin kohdistuneesta väkivallasta ja kansanedustajien saamista uhkauksista huolestuttavat. 1/3

Oulun vihreiden kunnallisjärjestön toimisto töhrittiin hakaristillä ja uhkausviestillä, pääministeri Sanna Marin tuomitsee teon
https://www.kaleva.fi/oulun-vihreiden-kunnallisjarjeston-toimisto-tohrit/3289369

Lainaus
Vihreiden kunnallisjärjestön toimistotilat Oulussa ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi.

Solistinkadulla sijaitsevan toimistotilan ikkunoihin ja oveen on piirretty ainakin iso hakaristi sekä englanninkielinen uhkausviesti, jossa viitataan "pettureihin" ja hirttoköyteen.

Useat johtavat poliitikot ovat tuominneet teon. Pääministeri Sanna Marin kommentoi tapahtunutta lauantaina aamupäivällä ja yhdisti sen aiempiin hyökkäyksiin poliittisia toimijoita kohtaan.
...
Vihreiden oululainen kansanedustaja Jenni Pitko kertoi lauantaiaamuna, että hänen käsityksensä mukaan ilkivalta on tapahtunut perjantaina illalla.

Vihreiden valtuutettu Henna Määttä twiittasi tapahtuneesta perjantai-iltana ja tuomitsi hyökkäykset poliittisia toimijoita kohtaan puolueesta riippumatta.

Jokos Henna on muistanut tuomita lukuisat perussuomalaisten toimistoihin kohdistuneet iskut, joissa on mm. rikottu ikkunoita tai jopa murtauduttu sisään? Mielenkiintoisesti tosin vihreiden Ville Komsi on ilmeisesti parina yönä vartioinut perussuomalaisten toimiston luona uusien ikkunaiskujen varalta.

Lainaus
– Ilkivalta poliittista järjestöä kohtaan on todella järkyttävää. Se uhkaus on varmasti meidän toimijoita vastaan tarkoitettu, Jenni Pitko sanoo.

Sekä Pitko että Henna Määttä näkevät tuoreen ilkivallan osaksi viime vuosien kehitystä, jossa politiikanteon ilmapiiri on kiristynyt ja puheet kärjistyneet.

Pitko viittaa tapaukseen, jossa keskustan kansanedustajaan, ex-pääministeri Juha Sipilään käytiin käsiksi eduskunnan lähellä sekä keskustan keskiviikkoiseen virtuaaliseen vaalitilaisuuteen, johon kohdistui rasistinen hyökkäys.

– Vaikka meillä puolueet eivät uhkaile toisiaan, niin koen että flirttailu aika äärimmäisten asioiden ja jopa väkivallan kanssa on normalisoitunut, Pitko sanoo.

Kaleven kuvan perusteela englanninkielinen teksti on vihreällä ikkunaan kirjoitettu:

Lainaus
DAY OF THE ROPE
TRAITORS
« Viimeksi muokattu: 23.01.2021, 11:51:52 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32168
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #839 : 23.01.2021, 14:21:54 »
^ En itseasiassa yhtään yllättyisi jos teon takana olisi Ohisalon hyssyttelemä Elokapina-terroristiliike jonka toimijan uhkausten osalta hän pyrki parhaansa mukaan jo aiemmin, uhkailijansa oikeudenkäynnin yhteydessä harhauttamaan kansalaiset uskomaan että uhkaukset tulivat aivan toiselta suunnalta. Tähän viittaa erityisesti tuo "traitors" -osa. Ehkä heistä Vihreät ovat natseja ja pettureita koska eivät ole lähteneet sataprosenttisesti Elokapinan projektin toteuttajiksi Eduskunnassa, sittenkin ettei se kertakaikkiaan olisi mahdollista toteuttaa...

Todennäköisesti Ohisalo on täysin tietoinen siitä kuka graffitit on maalannut, mutta sitä voi miettiä miksi hän ei kerro sitä.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2021, 14:31:12 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Tagit: