Kirjoittaja Aihe: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo  (Luettu 199517 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 890
 • Liked: 38637
 • Easter Worshipper
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1080 : 12.10.2021, 14:49:16 »
Lainaus
Maria Ohisalon puhe puolueval­tuus­kun­nassa 2.10.2021

[...]

Vielä vuosituhannen vaihteessa Suomi istui tukevasti päättävissä pöydissä ja oli mukana viemässä yhteistä eurooppalaista projektia eteenpäin.
Vihreät

Korjaus. Vielä vuosituhannen vaihteessa Suomi eli illuusiossa ja kuvitteli EU-jäsenyyden takaavan meille paikan päättävissä pöydissä.

Tänä päivänä normaalikansalaiselle on jo selvinnyt, että Suomi voisi lähettää noihin päättäviin pöytiin kinkkusämpylän ja tulos olisi sama. Vain jotkut idealistiset hörhöt jaksavat enää puhua päättävistä pöydistä tai millään politiikalla niihin mukaan pääsystä.

Ainoa tapa säilyttää illuusio siitä, että olemme mukana päättävissä pöydissä on äänestää aina Bää-äää, anteeksi jååå jååå. Kun emme vastusta mitään, voimme kuvitella olleemme mukana päättämässä voittajien puolella Unkarin ja Puolan tapaisia fasistivaltioita vastaan.

Näin me päätämme EU:n puolesta. Joku ns. "nuuka nelikko" on osoittanut päättävänsä omasta puolestaan. Mutta niinhän Ohisalo tuossa sanoo. Meidän tehtävämme on viedä yhteistä eurooppalaista projektia eteenpäin. Vaikka se tarkoittaisi Suomen ja suomen kansalaisten viemistä taaksepäin, niin nämä federalistit profiloituvat mieluummin patonginpureksijoiksi kuin mustan makkaran mussuttajiksi.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 832
 • Liked: 29865
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1081 : 12.10.2021, 14:57:28 »
Lainaus
Vihreät keskittyvät jatkossa entistä enemmän ilmastokysymyksiin ja maahanmuuton kasvattamiseen. Tämä lisännee hallituksessa vihreiden ristiriitoja keskustan ja mahdollisesti myös SDP:n kanssa.
Minusta ainakin maahanmuuton kasvattaminen Suomeen lisää ilmastokuormitusta. Ei se lämpö ilmaiseksi tule täällä Pohjolassa toisin kuin siellä Afrikassa. Siellä Afrikassa kun olisi tarjolla sitä aurinkosähköäkin ympäri vuoden. Luulisi että vihreät kannustaisivat siirtämään teollisuutta sinne Afrikkaan missä olisi tarjolla työvoimaa. Voisivat jopa itse mennä sinne opettamaan kestävää kehitystä ja luomuviljelyä niille tiloille missä rasistiset buurit on ajettu hiiteen tai listitty.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2021, 15:04:34 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 725
 • Liked: 10980
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1082 : 12.10.2021, 21:57:55 »
Ohisalo ei siis palaa sisäministeriksi vaan tulee Emma Karin tilalle. Iiris Suomela tuuraa Ohisaloa puoluejohtajana mutta ministerin pitää sentään olla joku aikuinen.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 649
 • Liked: 9690
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1083 : 13.10.2021, 14:09:31 »
Hesarin Marko Junkkari analysoi vihreiden valintasirkusta:

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000008329907.html

Lainaus
Suurin julkinen huomio ministerikierrätyksessä kohdistui kuitenkin siihen, että vihreiden varapuheenjohtaja Atte Harjanne jäi mopen osaan.

Vaikka alkusyksyn puoluekokouksessa Harjanne valittiin ensimmäisenä varapuheenjohtajaksi, sillä ei sijaistuksia tehtäessä näyttänyt olevan mitään merkitystä.

Lainaus
Vihreiden muut kansanedustajat ovat aika lailla arvokartan vasemmistolaisimmassa ja arvoliberaaleimmassa nurkkauksessa. Harjanne eroaa joukosta, sillä hän edustaa puolueen markkinaliberaalia siipeä.

Tuo siipi on viime aikoina ollut aika lailla maassa.

Harjanne uskoo markkinatalouteen, kilpailuun ja kannattaa vieläpä ydinvoimaakin – mutta nämä teemat eivät nykyvihreissä pure. Eivät ainakaan samalla tavalla kuin vasemmistolaisuus ja intersektionaalinen feminismi.

Lainaus
VIHREIDEN NIMITYKSET olivat nimittäin odotettuja ja loogisia. Ja Harjanne teki valitsijoiden tehtävän helpoksi esiintymällä “joukkuepelaajana”.

Ja kuten tunnettua joukkuepelaaminen ei yleensä edistä uraa politiikassa, jossa keskeinen työväline ovat kyynärpäät.

Lainaus
VAIKKA HARJANTEEN syrjäyttämiseen oli loogiset perustelut, kieltämättä pahaltahan se näyttää, että vasemmistovihreät näyttävät tähän tapaan jyräävän kaikki toisin ajattelevat.

Perinteisestihän vihreissä on ollut aika vahva markkinatalousfraktio, mutta nyt se näyttää olevan näivettymässä.

Lainaus
VIHREIDEN puolue-eliitti on tiettävästi pelästynyt somekohinaa, joka Harjanteen sivuuttamista on seurannut. Niinpä taustakeskusteluissa onkin viestitty, että Harjanne tullaan todennäköisesti valitsemaan vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Lainaus
Jos vihreät noudattavat omia periaatteitaan, Atte Harjannetta ei pitäisi valita eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Aiemmin puolueessa on nimittäin ollut käytäntö, että varapuheenjohtaja ja ryhmänjohtaja eivät voi ole sama henkilö.

Harjannetta ei siis periaatteessa pitäisi voida valita ryhmänjohtajaksi. Jos puolue pitää siis vanhoista ideaaleistaan kiinni.

Lainaus
TODENNÄKÖISELTÄ siis näyttää, että Harjanne valitaan vihreiden ryhmänjohtajaksi. Jos näin käy, kertoo se siitä, että puolueen ahdinko on todella syvä.

Se kertoo siitä, että vihreistä on tullut ihan samanlainen puolue kuin muistakin, joille huoli seuraavasta kannatuskyselystä tuntuu usein olevan tärkeämpää kuin pyhät periaatteet.

Taitaa Vihreillä olla hieman sama ongelma kuin entisellä harakalla tervatulla katolla.  Jos nuolet liikaa elokapinallisia, puisto-osasto siirtyy kokkareiden kannattajaksi.  Jos näytät liikaa peukkua lakien noudattamiselle ja järjestykselle, hörhöosasto siirtyy äänestämään vasureita.  Molempien osastojen yhtäaikainen kusettaminen ei hallitusvastuussa onnistu, joten kaksinumeroinen kannatusprosentti lienee pian vain haikea muisto.
« Viimeksi muokattu: 13.10.2021, 14:11:47 kirjoittanut Siili »

Pallopääkissa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 236
 • Liked: 533
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1084 : 13.10.2021, 17:51:09 »
Montako siipeä vihreissä on? Onko niitä neljä eli Helsingin "pyhä perhe" eli sisäpiiri, muut vihreät, hörhöt eli vasemmistolaiset sekä puisto-osasto eli sinivihreät jotka saattavat äänestää kokoomusta?

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 373
 • Liked: 6927
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1085 : 15.10.2021, 14:04:41 »

Maria Ohisalo:

Lienee selvää, että EU:ssa ei voida palata vanhoihin toimimattomiin velkasääntöihin. Käsillä on myös valtava vihreiden investointien tarve, kun taloutta sovitetaan ilmaston ja ympäristön kantokykyyn ja yhteiskuntia jälleenrakennetaan kestävämmiksi. Tilaisuutta ei kannata ohittaa.

Koronapandemia on pakottanut EU-maat lisäämään menoja ja ottamaan velkaa, ja yhteisistä velkasäännöistä on väliaikaisesti luovuttu. Nurkan takana odottaa vielä valtava vihreiden investointien tarve, kun taloutta sovitetaan ilmaston ja ympäristön kantokykyyn.

Vanhoihin sääntöihin palaaminen vaikeuttaisi vihreää siirtymää aikana, jona hidasteluun ei ole varaa. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutukset Suomen ja koko EU:n talouteen on viime kuukausina koettu konkreettisesti. Meillä on oltava joustovaraa talouden uudistamiseen.

Kun noin julistetaan, että nyt tulee paljon fyrkkaa jakoon, rahantuhlaamisessa on helvetinmoinen kiire ja jaosta päättävien asiantuntemus ei ole alan huippua, niin pianpa Jylhät, Sarmasteet  ja muut, joilla on kokemusta ottaa tyhmiltä irtonaiset rahat parempaan talteen, ilmestyvät markkinoille.


Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 257
 • Liked: 767
 • motherfather
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1086 : 15.10.2021, 15:49:20 »
Lainaus
Tilaisuutta ei kannata ohittaa.

Tuo on totta, valitettavasti. Tulevat vielä hallituskauden loppua kohti käyttämään valtaansa kun nyt siihen on mahdollisuus. Miksi eivät tekisi niin? Emme ole vielä kuulleetkaan hurjimmista päätöksistä.
Trust me, I know what I'm doing

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 412
 • Liked: 42743
 • Boomer
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1087 : 15.10.2021, 16:34:35 »
^ Noh, Riikka aloittaa 'on aivan selvä(ä), että... '

Onhan nuo poliitikkojen täytelauseet silkkaa kukkua.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 236
 • Liked: 533
Vs: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo
« Vastaus #1088 : 15.10.2021, 19:33:00 »
Tietoisesti valitut täytelauseet voivat olla oletettu tehokeino. Muussa tapauksessa täytelauseet kai ovat miettimisajan ostamista jos ei ole valmistautunut vastaamaan aiheeseen liittyviin kysymyksiin, tai aihe ei ole entuudestaan tuttu. Tai sitten esiintymiskokemusta ei ole tarpeeksi joten se ilmenee joko täytelauseina tai täytesanoina "jaa", "joo", "öö", "tota noin", "niinku", "noku", "mutku", "niin no", "no jaa". Täytesanat voivat olla merkki myös odottamattomasta tilanteesta, tottumattomuudesta tilanteeseen, säikähdyksestä tai epämukavuuden tunteesta tai hermostumisesta jne.

Jussilla ei noita täytesanoja ole ollut mutta oli ulkoisia häiritseviä tekijöitä eli nieleskely ja punastelu. Kai se pääsi niistä jossain vaiheessa eroon? Stressipallo ja vesilasi vai millä siitä pääsi eroon?
« Viimeksi muokattu: 15.10.2021, 19:35:54 kirjoittanut Pallopääkissa »

Tagit: