Kirjoittaja Aihe: Vihreiden uusi puheenjohtaja ja ympäristöministeri Maria Ohisalo  (Luettu 238873 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 103
 • Liked: 69547
 • Optimistinen skeptikko
Miten sairas pitää "ihmisen" olla että se keksii jotain tuollaista?
https://www.vihreat.fi/maahanmuuttopoliittinen-ohjelma/#perheenyhdist%C3%A4minen-osana-kotoutumista

Voihan se olla, että nämä haitta-mamu-imuroijien puoluejohdot läpi puoluekentän ovat Putinin [EDIT: tai Soroksen] palkkalistoilla, esim. hintaan 500 000€ per imuroitu haittamamu. Onhan näitä nähty. Tämä siis heikentäisi Suomea monipuolisesti, ja tekisi siitä helpomman valloittaa.

Sun Tzu: paras voitto on se joka saavutetaan ilman taistelua. Siis mädättämällä kansakunta.

Järkeenkäyvempäänhän tämä olisi kuin muut vaihtoehot.

Follow the money. Ilmeisesti oletetussa mamutussäätiössä on vielä lahjontamasseja jäljellä.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2022, 10:06:40 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 833
 • Liked: 6550
 • Minä olen kaapumies!
Siellä oli mainittu käytännössä rajoittamaton maahantulo, laillinen tuki, terveyspalvelut, opiskelu yms. Oliko muistettu myös mainita rajoittamaton Kela Platinum?

Kyllä.

Lainaus
Vihreät esittää turvapaikanhakijoille lähes toimeentulotuen tasoista sosiaaliturvaa

...

Korotus vastaanottorahaan

Verkossa julkaistussa ohjelmassa on useita kiinnostavia ehdotuksia.

Vihreät parantaisivat maahanmuuttajien sosiaaliturvaa.

– Sidotaan vastaanottorahan suhde toimeentulotuen perusosaan ja porrastetaan vastaanottorahaa ylöspäin kohti toimeentulotuen tasoa tuen tarpeen pitkittyessä. Toimeentulotukilaki määrittelee minimitoimeentulon, mutta silti turvapaikanhakijoille taataan toistaiseksi huomattavasti pienempi toimeentulo, vihreät kritisoi nykymallia.

Turvapaikanhakija voi saada vastaanottorahaa, jos hänen tulonsa ja varansa eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin, kuten ruokaan ja vaatteisiin.

Yksinasuvan tai yksinhuoltajan vastaanottoraha on tällä hetkellä 323,21 euroa kuukaudessa. Jos turvapaikanhakija syö ateriansa vastaanottokeskuksessa, vastaanottorahan suuruus on vain 94,73 euroa.

Vihreät haluaa, että turvapaikkaa Suomesta hakeneet ihmiset voivat aidosti valita, millä tavalla he käyttävät sosiaalietuutta.

– Varmistetaan, että turvapaikanhakijalla on oikeus itsenäiseen rahankäyttöön edellyttämällä, että hän voi itse valita, haluaako hyödyntää tarjottua ruokailumahdollisuutta ja saada pienemmän vastaanottorahan vai saada isomman vastaanottorahan ja huolehtia ruokailusta itsenäisesti, puolue linjaa ohjelmassaan.

Suomalaiselle vähävaraiselle myönnettävä toimeentulotuen perusosa on paljon suurempi kuin vastaanottoraha.

Yksin asuvalla ihmisellä perusosa on 514,82 euroa kuukaudessa. Yksinhuoltajalle maksettavan toimeentulotuen perusosan määrä on 586,89 euroa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/42570631-5b27-4973-a5e6-f77b82c2fa18

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 601
 • Liked: 4533
 • Panda nimeltä Kallan.
"Vihreät esittää turvapaikanhakijoille lähes toimeentulotuen tasoista sosiaaliturvaa"

Lalli Isotalon teoria siitä, että Vihreät (ja kokkareet?) olisivat Putinin ja/tai Sorokosen palkkalistoilla alkoi kuulostaa yhtäkkiä vedenpitävältä teorialta. Ei tuo puolue niin umpitollo voi olla, etteikö tietäisi mitä tällaisesta älyvapaasta ehdotuksesta seuraisi.

Menoja lisää, tuloja vähemmän, kaikki sen takia että ehkä joku EU:ssa tai Kremlissä muistaa isänmaansa myynyttä vihreää. Putinille tämä maa on helppo case; Putinin omat ovat hallituksessa, joten riittää että odottelee tyttöhallituksen tekevän riittävästi tuhoja Suomelle.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 158
 • Liked: 6095
Emma Karin uhkapeli: luotti, että Linnan juhlien asu löytyy helposti viime hetkellä - näin siinä kävi
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/ef1bc9de-5cd2-4858-bce4-a388977c4901

Lainaus
Siinä missä Kari on aiemmin aloittanut Linnan juhliin valmistautumisen viisi kuukautta aiemmin, tänä vuonna hän on jättänyt pukupohdinnat viime tinkaan. Hän luottaa, että sopiva asu asusteineen löytyy, eikä mitään tarvitse hankkia uutena.
...
Puolessa tunnissa mekko, kengät ja laukku ovat löytyneet, kaikki saman katon alta kiertotalousyritysten yhteismyymälästä. Kari vuokraa mekon ja ostaa kengät ja laukun käytettynä.

Liki sankarillinen ihminen... ???
Tasapuolinen Media ei toki nosta vasemmistolaisia naisia framille, eihän...? Toimittaja ei tietenkään ole Emma Karin kaveri, eihän...?
Loistava esimerkki mediastamme.

Lisätty otsikko ja Hommaforumin sääntöjen vaatima lainaus.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2022, 07:02:51 kirjoittanut Skeptikko »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 678
 • Liked: 40039
 • Ego sum Spartacus
 :facepalm: x 1 000 000


https://twitter.com/MariaOhisalo/status/1602979990978826241


https://twitter.com/MariaOhisalo/status/1603016021396590592

Lainaus

Vihreät: Energiaraha ja windfall-vero on saatava ripeästi toteutettua
14.12.2022 15:05:38 EET | Vihreät - De Gröna

Venäjän hyökkäyssodasta johtuva energiakriisi on johtanut tilanteeseen, jossa kansalaisten maksukyky on koetuksella. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo haluaa vauhdittaa kansalaisille maksettavan energiarahan valmistelua. Energiarahan ohella tulee Ohisalon mukaan käydä läpi muut mahdolliset keinot auttaa kansalaisia. Mahdolliset uudet tuet voidaan rahoittaa energiayhtiöiden ylisuurilla windfall-voitoilla.

– Kolkuttelemme sähkön ennätyshintoja. Moni on kertonut kokevansa suurta huolta siitä, riittävätkö rahat oman kodin lämmittämiseen. Samaan aikaan energiayhtiöt tahkovat jättivoittoja. Osin perusteettomasti johtuen energiayhtiöiden hinnoittelumallista. Jokainen näkee, että tämä yhtälö ei toimi. Ylisuurista voitoista on oikeudenmukaista kerätä osuus takaisin ja tukea rahalla ihmisiä, Ohisalo toteaa.

On tärkeää, että ihmisten hätään pystytään vastaamaan eikä kukaan joudu kohtuuttomaan tilanteeseen. Samaan aikaan on turvattava myös se, että sähkö ei lopu. Keinoja säästää sähköä on edelleen etsittävä ja samalla pitää varmistaa, että ihmiset itse myös hyötyvät sähkön säästämisestä.

– Paras keino tähän on mielestäni Vihreiden esittämä energiaraha. Energiaraha on suoraan kansalaisten tileille maksettava summa, jonka suurutta ja kohdennusta voisi säätää ajankohtaisen tilanteen mukaan. Tällä hetkellä tarve on huutava, Ohisalo korostaa.

Hallitus päätti jo helmikuussa, että tämän tulo- ja alueperusteisen tukimallin valmistelu käynnistetään.

– Sähkön hinta on nyt vielä korkeampi kuin odotettiin, mutta täysin yllättäen tämän talven tilanne ei kenellekään tullut. Pidän valitettavana, että valtiovarainministeriössä asia ei silti ole ilmeisesti ollut prioriteetti, Ohisalo sanoo.

Valmisteluun on Vihreiden mukaan pantava vauhtia ja toteuttava tarvittaessa vähemmän hiottu tukimalli, jolla puututaan nimenomaan pieni- ja keskituloisten kohtuuttomiin tilanteisiin.

– Kun puolueet kokoontuvat maanantaina keskustelemaan tilanteesta, on uusien tukimallien valmistelun tilanne syytä käydä samalla läpi, Ohisalo vaatii.

Energiarahan ohella on Vihreiden mukaan syytä käydä läpi, onko eduskunnan hyväksymää pienituloisten sähkötukea syytä korottaa. Lisäksi on järkevää tarkastella, olisiko olemassa toimivia ja sähköpulan välttäviä keinoja tukea ihmisiä suoraan sähkölaskujen kautta välttämättömissä sähkökuluissa, kuten monessa maassa on tehty. Tällöin valtio maksaisi käytännössä osan sähkölaskusta kuluttajan puolesta tilanteessa, jossa sähkön hinta on erityisen korkealla. Tätä ajattelua myös SDP:n tämänpäiväinen ehdotus hintakatosta edustaa.

– Jos uusia tukia tehdään, pitää ne rahoittaa energiayhtiöiden ylisuurista voitoista perityllä windfall-verolla. Se ei tee sähkön tuottamisesta kannattamatonta, eikä pahenna siksi sähköpulaa. Tämäkin on jo valmistelussa, Ohisalo toteaa.

– Nyt on kiire, sillä jokainen kuukausi koettelee kansalaisten kukkaroita. Kaikista pahiten heikoimmassa asemassa olevien, Ohisalo jatkaa.


https://www.sttinfo.fi/tiedote/vihreat-energiaraha-ja-windfall-vero-on-saatava-ripeasti-toteutettua?publisherId=69818932&releaseId=69960322&lang=fi


P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 157
 • Liked: 18433
Ihan tosissaan suoltavat tuollaista pahkasika dadaa? :facepalm:  Ne helvetin "hiilinielut" ja "tulokset" laskelmissa ovat mitä ovat, riippuen kuka laskee ja mitä. Ja mitä hatusta kiskaistuja arvoja sinne työnnetään. Tulevaisuudessa tällä näiden tosissaan suoltamalle soopalle nauravat kaikki.

Faktaa kuitenkin on, että Kiina kasvattaa päästöjään noin 12:sta vuoden Suomen päästöjen verran lisää tänäkin vuonna. Ja maailmassa poltetaan 20% enemmän hiilta kuin koskaan, huolimatta siitä, että hiiltä ei hirveästi polteta ja aikaisemminkin suhteellisen pientä hiilenpolttoa  on leikattu paljon. Ja Suomen kokonaispäästö on promille, jonka vaikutusta ei voida havainnoida mitenkään.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-11-04/most-polluting-fossil-fuel-finds-new-life-with-world-burning-more-coal-for-power?leadSource=uverify%20wall

"Coal Was Meant to Be History. Instead, Its Use Is Soaring

The demise of the dirtiest fossil fuel has been delayed as power shortages and the war in Ukraine drive consumption, while China and India construct new plants. "


https://www.telegraph.co.uk/business/2021/12/17/coal-burned-ever-keep-lights/?fbclid=IwAR3fxz_jRQcKlvBW3ww7UrBKKC2YGz2Yf35L1aeyon2ToDhmOxqBD71maXg

"
More coal being burned than ever to keep the lights on

Soaring natural gas prices prompt a resurgence of coal to generate electricity in India, China, the EU and the United States"

« Viimeksi muokattu: 14.12.2022, 20:22:53 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Tagit: