UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Spygate - Donald Trumpin kampanjaan ja hallintoon kohdistunut vakoilutoiminta  (Luettu 16153 kertaa)

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 421
 • Liked: 45
Olisi normaalimpaa kielenkäyttöä sanoa, että koska FBI epäili (syystä, kuten Muellerin raportti osoitti) Trumpin kampanjan työntekijöiden pitävän venäläisiin verkkorikollisiin yhteyttä, hankki se aineistoa jotta voisi selvittää, pitääkö asiassa aloittaa rikostutkinta.

Tarkoitatko aineistolla Steele-dossieria? Eli Christopher Steelen asiakirjoja, jotka eivät olleet mitään todellista tiedustelutietoa vaan ns. opposition researchia, jonka maksajina toimivat DNC ja Hillary Clintonin presidentinvaalikampanja lakifirma Perkins Coien avustamana? Oletko tosissasi?

Tarkoitan aineistolla puhelinkuuntelusta saatua aineistoa. Se näyttö, millä kuunteluluvat irtosivat, on eri asia ja amerikkalaisen oikeuden ratkaistavissa. Monia kohtia Steelen dossierista on muuten verifioitu todeksi, asia mikä on hyvä pitää mielessä.

Miten Muellerin raportti osoittaa, että FBI syystä epäili Trumpin kampanjan työntekijöiden pitävän yhteyttä venäläisiin verkkorikollisiin? Muellerin raportti aivan selvästi vapauttaa Trumpin ja hänen kampanjansa, koska se ei suosita minkäänlaisia syytteitä Trumpia tai hänen kampanjassaan työskennelleitä vastaan.

Muellerin raportissa kuvataan yksityiskohtaisesti useita yhteydenottoja Trumpin kampanjan ja venäläisten välillä, mikä on erittäin poikkeuksellista ja hälyttävää. Kampanjan työntekijät eivät oma-aloitteisesti raportoineet näistä yhteydenotoista FBI:lle, mikä on vielä hälyttävämpää, ja itse asiassa he joutuivat juridisiin ongelmiin asiasta valehtelemisesta. Ei ole yllättävää lainkaan, että kuuntelulupia on myönnetty. Eli se, että tutkintaa kohdistettiin kampanjaväkeen  kertoo meille vain sen, että tässä tapauksessa amerikkalainen poliisilaitos toimi hyvin ja otti kopin asiasta.

Vallan väärinkäytöllä on oltava seurauksia. Ja niiden seurauksien on oltava sitä luokkaa, että ne asettavat esimerkin kaikille muille.

Tästä olen samaa mieltä. Nyt ensimmäinen republikaanienkin kansanedustaja on siirtynyt Trumpin virkarikossyytteeseen asettamisen kannalle.

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
Lainaus @Infernaalinen_aviomies

Lainaus
Monia kohtia Steelen dossierista on muuten verifioitu todeksi, asia mikä on hyvä pitää mielessä.

Mitkä ovat nämä kohdat? Lisääkö myös tällä kertaa lähteet väitteidesi tueksi.

Niin ja en tietenkään oikeasti odota mitään perustelua koska nämä viestisi on tarkoitettu vain tämän topicin paskomiseksi ja sen ajamiseksi sivuraiteelle.

Odotellaan vaan rauhassa ensi viikkoa.
« Viimeksi muokattu: 25.05.2019, 22:59:38 kirjoittanut Valli »

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
Osui silmään maininta Theresa Maysta sekä Iso-Britannian roolista tässä Venäjä - huijauksessa.

Lainaus
The president said he has given his attorney general wide latitude to declassify intelligence information as he probes the origins of the government's investigation into Trump's 2016 campaign ties to Russia.

"They will be able to see ... how the hoax or witch hunt started and why it started," he told reporters as he departed on a trip to Japan. "It was an attempted coup or an attempted takedown of the president of the United States."

"There's word and rumor that the FBI and others were involved, CIA were involved with the UK, having to do with the Russian hoax," he said, adding that he might talk to the outgoing British Prime Minister Theresa May about it.

"We're exposing everything," he added.

.....
https://news.yahoo.com/trump-row-democrats-takes-harsh-turn-impeachment-stake-180230086.html

endorphine

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 67
 • Liked: 307
Parhaat kiitokset Puskistahuutelijalle, joka tekee hyvää työtä tämän monimutkaisen kokonaisuuden hahmottamiseksi. Varsinkin kun tiedetään, että kotimaisista tiedotusvälineistä ei minkäänlaista (luotettavaa) informaatiota tästä asiasta tule.

Olenkin jo odottanut Trumpin hallinnolta toimenpiteitä perusteettoman tutkinnan vuoksi. Ilmeisesti on haluttu tehdä tämä asia huolella, jotta totuus kampanjavakoilusta saadaan varmasti esiin. Epäilemättä osa tutkintaan osallistuneista ja sen alulle panneista rotista tulee jättämään uppoavan laivan, mikä helpottaa asioiden selvittämistä.

On suorastaan ihme, kuinka Trump on pystynyt johtamaan maataan ja toteuttamaan kampanjalupauksiaan tällaisen paineen keskellä. Talous kasvaa huimaa vauhtia ja työllisyys (myös vähemmistöjen) on huipputasolla. Nyt on aika puuttua tähän vakavaan asiaan.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Trump sitten meni ja antoi oikeusministerille täydet valtuudet julkaista kaikki, mikä liittyy hänen kampanjansa vakoiluun vuonna 2016. Kirjeessä hän määräsi FBI:n, CIA:n, ODNI:n sekä Homeland Securityn johtajat sekä puolustusministerin, energiaministerin ja valtiovarainministerin toimimaan asiassa ja toimittamaan oikeusministerille kaiken, mitä hän pyytää.

Suurin osa näistä on ihan normaalia kauraa, mutta mitä ihmettä listalla tekevät energiaministeri ja valtiovarainministeri? Miten nämä liittyvät mitenkään vuoden 2016 tapahtumiin?

Energiaministeriin keksin vain yhden uskottavan vastauksen: Uranium One. Se liittyy suoraan energia-asioihin ja on edelleen varsin hämärä tapaus. Valtiovarainministerin osalta en keksi yhtä selkeää vaihtoehtoa. Sieltä voi tulla ihan mitä tahansa.

Tämän johdosta Obaman valtiovarainministeri Jacob J. Lew sekä energiaministeri Ernest Moniz on syytä laittaa muistiin. Voi olla, että heidänkin on syytä hankkia muutama hyvä asianajaja.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

skyuu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 744
 • Liked: 1670
^^
Aikamoinen lista, vissiin kohta alkaa tervan ja höyhenien hinta nousemaan.

Mielenkiintoisia tosissaan nuo energia- ja valtiovarainministeriö. Energiasta tulee mieleen tosissaan se Uraani-1 jupakka ja vaikka ATF ja Secret Service yms. otettiin pois VVM:n alaisuudesta se taitaa tutkia edelleen erinäköisiä vero- ja petos systeemejä. Jokohan Clinton-foundation syynätään ja "Lock her UP!" tulee taas muotiin.  ;)

Tulee meilläkin medialle karvas nieltävä jos tuosta jotain isompaa irtoaa ja näitä parempia ihmisiä pistetään valtion leivälle. Onneksi voi lukea uusimmat aina hommalta eikä itse tarvitse etsiä, meillä kun ei media kerro ellei Trump ole taas tehnyt jotain väärin. Niinku tässä pari päivää sitten kun se kuulemma pitää neuvonantajia vankina Air-Force ykkösessä kun kone on ilmassa... tosi ihme kämy.  :o

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Mielenkiintoisia tosissaan nuo energia- ja valtiovarainministeriö. Energiasta tulee mieleen tosissaan se Uraani-1 jupakka ja vaikka ATF ja Secret Service yms. otettiin pois VVM:n alaisuudesta se taitaa tutkia edelleen erinäköisiä vero- ja petos systeemejä. Jokohan Clinton-foundation syynätään ja "Lock her UP!" tulee taas muotiin.  ;)

Sillä ollaan spekuloitu, että Clintonin säätiö on otettu tarkastelun kohteeksi siksi, että se on varma tapa saada Clintonit vankilaan. Jos tutkinnat serverin, uraanin ja Bengazin osalta jostain syystä kaatuvat, on säätiö tie saattaa heidät varmuudella kiven sisään.

Samoin kävi Al Caponelle, jota ei pystytty vedenpitävästi kietomaan mihinkään alkoholin salakuljetukseen, kiristykseen, murhiin yms. Eliot Ness päätti iskeä sinne, missä tuntui kaikkein eniten ja jota Capone ei pystynyt estämään: lompakkoon. Tuloksena olikin pitkä vankeusrangaistus veropetoksista ja rahanpesusta.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Muistatteko tämän kirjoituksen, jossa Trumpin hallinnossa työskentelevä vanhempi virkamies kertoi olevansa vastavoima hänen hallintonsa sisällä?

Minulla on teoria, että kuka on kyseessä. Hän on DNI, kansallisen tiedustelun johtaja Dan Coats.

Miksi? Koska John Brennan taivasteli MSNBC:n haastattelussa sitä, että Trump antoi julkaisuvallan suoraan oikeusministerille ja sivuutti kokonaan DNI Coatsin. Tämä siitä huolimatta, että iso osa tästä informaatiosta kuuluu juuri DNI:n toimivallan piiriin. Miksi Brennan puolustaisi Coatsin asemaa, ellei hän luottaisi siihen, että hän hoitaisi tämän pois päiväjärjestyksestä? Jos Coats olisi yksi Trumpin todellisista suonkuivattajista, Brennan ei todellakaan hyökkäisi puolustamaan häntä.

DNI on erittäin tärkeässä asemassa. Hän on vastuussa kaikkien 16 tiedusteluorganisaation keräämästä tiedustelutiedosta, josta kaikki tulevat hänen pöydälleen. Hän päättää, että mikä tieto on olennaista ja mikä epäolennaista ja siten päättää, että mistä asioista presidenttiä informoidaan. DNI:lla on siis erinomainen mahdollisuus poimia kirsikoita kakusta ja luoda vääristynyt tai jopa valheellinen kuva siitä, mitä tiedusteluorganisaatiot ovat saaneet tietoonsa. Tämä luonnollisesti vaikuttaa presidentin tekemiin päätöksiin, koska hänellä ei ole aikaa käydä kaikkea informaatiota itse läpi.

On myös muita asioita, jotka aiheuttavat Coatsin kohdalla epäilyksiä. Yksi on, että kyseisessä kirjoituksessa avoimesti ylistetään John McCainia ja Coats tunnettiin McCainin hyvänä ystävänä. Toiseksi kirjoituksessa suoraan viitataan, että kansallisen turvallisuuden alalla työskentelevät tietävät asioista paremmin kuin presidentti. Kolmanneksi se luottamus, jonka hän sai senaatilta nimitysäänestyksessä. Hänen nimityksensä puolesta äänesti 85 ja vastaan vain 12. Ellen ihan väärin väitä, oli vain Rod Rosenstein selkeämmin läpimennyt Trumpin hallinnon nimitys 94 äänellä puolesta ja vain kuusi vastaan. Ja kaikki me tiedämme, että mikä Rosenstein oli miehiään.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
The Epoch Timesin toimesta kaksi mielenkiintoista juttua. Toinen joka pureutuu Obaman hallinnon ja siellä työskennelleiden Ukraina-yhteyksiin ja toinen Iso-Britannian rooliin tässä kaikessa.

Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että unohtakaa Venäjä. Se on sivuseikka. Euroopan osalta Ukraina on paljon mielenkiintoisempi, kun alamme päästä tässä vyyhdissä kunnolla käyntiin. Sieltä löytyy se mielenkiintoinen osuus.

Yhdysvallat, kuten tiedämme, oli avainroolissa kun Viktor Janukovitshin hallinto kaatui vuonna 2014. Tuolloinen varapresidentti Joe Biden auttoi merkittävästi paikallisia perustamaan Kansallisen korruptionvastaisen viraston (NABU). Juuri NABUn kautta vuoti tietoa Paul Manafortin toimista, jolla oli oma roolinsa kun luotiin narratiivia Trumpista Venäjän kätyrinä.

Mielenkiintoisen sivujuonteen luo vuoden 2016 tapahtumat. Ukrainan valtion pääsyyttäjä Viktor Shokin tutki maakaasufirma Burismaa ja siihen liittyvää korruptiota, kunnes Biden astui taas peliin. Hän uhkasi vetää pois Yhdysvaltain Ukrainalle antamat miljardin dollarin lainatakuut, mikäli Shokinia ei eroteta tehtävästään. Tämä olisi ajanut hyvin hauraassa tilassa olleen valtion maksukyvyttömyyteen ja sisäiseen kaaokseen.

Mikä Bidenin motiivi oli asiassa? Se, että hänen poikansa Hunter istui Burisman hallituksessa. Hunterin tiedetään yleisesti olevan täysin epäpätevä juuri mihinkään ja saaneensa elämässään viittä vaille kaiken isänsä ansiosta.

Lainaus
Biden, Obama Officials Stood to Gain From Ukraine Influence

Newly released evidence suggests Ukraine played key role in creating Trump–Russia collusion narrative at behest of Obama officials.

As Ukraine underwent dramatic changes in 2014, U.S. Vice President Joe Biden played a critical role in the Obama administration’s involvement in the revolution that ousted Ukrainian President Viktor Yanukovych.

Following the revolution, Biden would use his influence to help force the creation of the troubled National Anti-Corruption Bureau (NABU). Notably, during the 2016 election campaign, information leaked from NABU about Trump campaign manager Paul Manafort that helped to create the false narrative that Trump colluded with Russia to win the election.

Biden also would use the threat of withholding $1 billion in U.S. loan guarantees to pressure Ukrainian President Petro Poroshenko to fire the prosecutor general. At the time, the prosecutor had been investigating Burisma, a Ukrainian natural gas giant that had appointed Biden’s son, Hunter, as a board member.

President Donald Trump’s personal lawyer, Rudy Giuliani, recently said, “Keep your eye on Ukraine.” In his comments to the Washington Examiner, Giuliani highlighted the “plot to create an investigation of President Trump, based on a false charge of conspiracy with the Russians to affect the 2016 elections.”

....

In April, Biden would get personally involved, as would his son, Hunter. On April 18, 2014, Hunter Biden was appointed to the board of directors for Burisma–one of the largest natural gas companies in Ukraine.

Four days later, on April 22, 2014, Vice President Biden traveled to Ukraine, offering his political support and $50 million in aid for Yatsenyuk’s shaky new government. Poroshenko, a billionaire politician, was elected as president of Ukraine on May 25, 2014.

Biden became close to both men and helped Ukraine obtain a four-year, $17.5 billion IMF package in March 2015.

In October 2016, Foreign Policy wrote a lengthy article, “What Will Ukraine Do Without Uncle Joe,” which described Biden’s role in the removal of Ukraine’s general prosecutor, Victor Shokin. Shokin, the choice of Poroshenko, was portrayed as fumbling a major corruption case and “hindering an investigation into two high-ranking state prosecutors arrested on corruption charges.”

The United States pushed for Shokin’s removal, and Biden led the effort by personally threatening to withhold $1 billion in loan guarantees. In an interview with The Atlantic, Biden recalled telling Poroshenko: “Petro, you’re not getting your billion dollars. It’s OK, you can keep the [prosecutor] general. Just understand—we’re not paying if you do.” Shokin was removed by Poroshenko shortly thereafter, in early 2016.

But according to reporting by The Hill, at the time of his firing, Shokin had been investigating Burisma. Shokin’s investigation into Burisma had previously been disclosed in June 2017, by Front News International.

...

Loput: https://www.theepochtimes.com/joe-biden-obama-officials-influenced-ukraine-to-advance-own-interests_2896259.html

///////////

Brittiläinen sanomalehti The Telegraph julkaisi puolitoista viikkoa sitten uutisen, jonka mukaan brittiläisten tiedusteluelimien johto tiesi Steelen asiakirjojen olemassaolosta ennen kuin Donald Trump tiesi niistä mitään. MI6:n ja MI5:n johtajat sekä yksi ex-pääministeri Theresa Mayn luotetuimmista turvallisuusneuvonantajista sai tiedon asiasta viikkoja ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja.

Telegraphin artikkelissa väitetään, että nämä henkilöt saivat tiedon asiakirjojen sisällöstä vasta vaalien jälkeen ja että Mayta ei koskaan suoraan informoitu asiakirjojen olemassaolosta. Artikkeli kuitenkin kertoo, että May saattoi tuntea Steelen ajoilta, jolloin Iso-Britannia tutki Alexander Litvinenkon tapausta. May toimi tuolloin maan sisäministerinä ja Litvinenkon tapaus osui siis suoraan hänen toimivaltansa alle.

Lehti myös huomioi herran nimeltä Charles Farr. Hän toimi puheenjohtajana Iso-Britannian Yhteisessä tiedustelukomiteassa (JIC). Sen rooli on vastaava kuin ODNI:n Yhdysvalloissa, eli valvoa kaikkien tiedusteluorganisaatioiden toimintaa ja tarvittaessa informoida hallitusta saadun tiedon perusteella. Kyseinen organisaatio on myös vastuussa yhteyksistä Brittiläisen kansanyhteisön maiden sekä ulkovaltojen tiedusteluorganisaatioihin.

Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että JIC:n tehtävä on siis informoida hallitusta saatujen tietojen perusteella. Koska MI6:n ja MI5:n johtajat saivat tiedon Steelen asiakirjojen olemassaolosta, heidän oli määrä toimittaa tieto Farrille, joka taas kertoisi tiedon Iso-Britannian hallitukselle, jonka johdossa oli tuolloin Theresa May. Joko näin todella tapahtui (eli artikkelissa väitetty tiedon pimittäminen Maylta on valhe) tai sitten he toimivat täysin sääntöjä ja ohjenuoria vastaan.

Lainaus
UK Intel Agencies Frame ‘Spygate’ Involvement Ahead of Trump’s Declassification

The Telegraph has published two separate articles detailing their version of when the heads of UK intelligence were briefed about a dossier of claims about President Donald Trump’s alleged ties to Russia.

According to The Telegraph, the UK spy chiefs were briefed about the dossier—written by former MI6 agent Christopher Steele—before Trump was made aware of its existence by former FBI Director James Comey, but, notably, after the 2016 presidential election had taken place:

“The heads of MI5 and MI6 and one of [Prime Minister Theresa] May’s most trusted security advisers were told about former British intelligence officer Christopher Steele’s memos on the Trump campaign in the weeks after his November 2016 election victory.”

The Telegraph article goes to significant lengths to make two separate points: that UK intelligence heads were briefed on Steele’s information only after the 2016 presidential election had concluded, and that May was never directly informed of the dossier’s existence. Interestingly, the article points out that the prime minister “may have known Mr. Steele” from the UK’s inquiry into the poisoning death of Russian defector Alexander Litvinenko, when May was home secretary.

The Telegraph also noted the involvement of Charles Farr, the former chairman of Britain’s Joint Intelligence Committee (JIC). The role of the JIC is to “assess events and situations relating to external affairs, defence, terrorism [and] major international criminal activity.” The JIC is also responsible for the “liaison with Commonwealth and foreign intelligence organisations.”

The JIC’s website specifically notes that “members of the Committee are to bring to the attention of their ministers and departments, as appropriate, assessments that appear to require operational, planning or policy action.”

Loput: https://www.theepochtimes.com/uk-intel-agencies-frame-spygate-involvement-ahead-of-trumps-declassification_2930221.html
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Washington Examinerin toimittaja Byron Yorkilta hyvä, peräpeiliin katsova kolumni.

Barr sai siis Trumpilta valtuudet julkaista kaiken, minkä kokee tarpeelliseksi koskien Trumpin kampanjaan kohdistunutta vakoilua vuonna 2016. Sama narratiivi toistuu kuin Devin Nunesin muistion julkaisemisen osalta vuonna 2018: Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuus on suuressa vaarassa, mikäli nämä dokumentit asetetaan julkisiksi. Ja narratiivin toistelijoina pitkälti samat hahmot kuin vuosi sitten. John Brennan, Adam Schiff, Eric Holder...

Nunesin muistion julkaiseminen ei vaarantanut kansallista turvallisuutta, kuten hyvin tiedämme. Sen sijaan se paljasti Trumpiin kohdistuneesta tutkinnasta asioita, jotka ovat nyt yleistä tietoa kaikille. Muistion myötä ihmiset tietävät sen, että FBI luotti Steelen asiakirjojen vahvistamattomiin tietoihin hankkiakseen FISA-luvan Trumpin kampanjassa työskennelleen Carter Pagen vakoilemiseen.

Nyt sama tapahtuu uudelleen. Median ja demokraattien puheet läpinäkyvyydestä ja sen autuudesta ovat loppuneet. Nyt läpinäkyvyys onkin paha asia.

Ei ole enää mitään syytä pitää näitä dokumentteja salaisina, koska Trumpiin kohdistuva tutkinta on päättynyt. FOIA-lakien nojalla liittovaltio on velvoitettu julkaisemaan kyseiset dokumentit siltä osin, kun ne eivät vaaranna käynnissä olevia tutkintoja, tietolähteitä ja metodeja. Ja näin juuri tapahtuu.

Barr aloitti työnsä liittovaltion leivissä CIA:sta. Hän siis tietää, että mitä pitää ottaa huomioon tällaisia tietoja käsitellessä. Sieltä tulee julki totuus liittovaltion dokumenttien muodossa, josta on rajattu kaikki tarpeellinen pois. Samalla narratiivi, jota on toisteltu vuosien ajan, räjähtää silmille ja paljastuu valheeksi. Media ja demokraatit tulevat olemaan vihaisia siitä, että julki tuleva tieto paljastaa laajan kyseenalaisen, ellei laittoman, toiminnan kulttuurin liittovaltion virastojen korkeimmalla tasolla Obaman aikakaudella. Suurin osa amerikkalaisista tulee olemaan puolestaan vihaisia siitä, että tällaisia laittomuuksia voi harjoittaa liittovaltion virastoissa ja lähes päästä pälkähästä siitä.

Washington Postin tunnuslause on "Democracy dies in a darkness." eli Demokratia kuolee pimeydessä. Jatkossa yhä useammalle käy selväksi, että WaPo ja suuret mediatalot ovat se pimeys, johon demokratia kuolee. Jos on kuollakseen.

Lainaus
Byron York: As Barr mulls declassification, a familiar tune from critics

In February 2018, the House Intelligence Committee released the so-called Nunes memo. In four pages, the document, from the committee's then-chairman Rep. Devin Nunes, revealed much of what the public knows today about the FBI's reliance on the Steele dossier in pursuing since-discredited allegations that the Trump campaign and Russia conspired to fix the 2016 election. Specifically, it revealed that the FBI included unverified material from the dossier in applications to a secret spy court to win a warrant to wiretap Trump foreign policy volunteer adviser Carter Page.

All that was classified. To release it, the committee appealed to President Trump, who made a declassification order. That is the only way Americans know about the Page warrant. From that knowledge came later revelations about the FBI's use of confidential informants and undercover agents to get information on Trump campaign figures.

It is good that the public knows such things, just as it is good that the public knows what is in the Mueller report. But in the days before the Nunes memo was declassified, many of the nation's top current and former intelligence officials, members of Congress, and analysts in the press warned that declassification would do grave damage to American national security.

It didn't happen.

Now, some of the same people are issuing somber warnings of the damage that will be done if Attorney General William Barr declassifies documents showing what else the nation's law enforcement and intelligence agencies did in the 2016 Trump investigation.

Loput: https://www.washingtonexaminer.com/opinion/columnists/byron-york-as-barr-mulls-declassification-a-familiar-tune-from-critics
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 421
 • Liked: 45
Lainaus @Infernaalinen_aviomies

Lainaus
Monia kohtia Steelen dossierista on muuten verifioitu todeksi, asia mikä on hyvä pitää mielessä.

Mitkä ovat nämä kohdat? Lisääkö myös tällä kertaa lähteet väitteidesi tueksi.

Niin ja en tietenkään oikeasti odota mitään perustelua koska nämä viestisi on tarkoitettu vain tämän topicin paskomiseksi ja sen ajamiseksi sivuraiteelle.

Muistutan sinua palstan säännöistä, joiden mukaan muita keskustelijoita tulee kohdella kunnioittavasti. Asia jonka tulisi toki olla itsestäänselvyys ilman erillisiä sääntöjäkin.

Mutta asiaan, tämänhän voi selvittää alle minuutissa yksinkertaisella veppihaulla. Useat osat Steelen dossierista on itse asiassa vahvistettu. Kaikkea ei ole. Lisäksi pitää huomioida se lisäkoukku, että Steelen muistio on raakadataa, mikä vaatii tulkintaa.

Lainaus
much of Steele's memos focused on Russia's role interfering in the 2016 election. Steele's intelligence memos detail a pattern and preference for Trump that have since been confirmed by the US intelligence community and indictments against Russians brought by Mueller's investigation.
https://edition.cnn.com/2019/01/07/politics/dossier-two-years-later/index.html

Lainaus
Some of the dossier’s broad threads have now been independently corroborated. U.S. intelligence agencies and the special counsel’s investigation into Russian election interference did eventually find that Kremlin-linked operatives ran an elaborate operation to promote Trump and hurt Democratic opponent Hillary Clinton, as the dossier says in its main narrative.
https://apnews.com/55b8a55d5a7545b99d0f915affb7d852

Tuossa on vain yksi esimerkki. Lisäpointtina voisi vielä todeta sen, että ilmeisesti väitteet että 2016 kampanjan puhelinkuuntelu perustuisi Steelen dokumenttiin eivät pidä paikkaansa.

Lainaus
The Page FISA application also mentions information regarding fellow Trump campaign advisor George Papadopoulos, but there is no evidence of any cooperation or conspiracy between Page and Papadopoulos. The Papadopoulos information triggered the opening of an FBI counterintelligence investigation in late July 2016 by FBI agent Pete Strzok
https://www.pbs.org/newshour/politics/we-annotated-the-full-nunes-memo-on-the-russia-probe

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Pitkästä aikaa jotain tännekin.

Paul Sperry on kirjoittanut Real Clear Investigations-sivustolle artikkelin, jonka mukaan ylitarkastaja Michael Horowitzin raportti tulee paljastamaan FBI:n ex-johtaja James Comeyn asettaneen Trumpin hallintoon myyrän. Kyseinen myyrä, nimeltään Anthony Ferrante, raportoi sitten asioista Comeylle. Ferrante on erikoistunut kyberrikoksiin ja Comey loi hänelle aivan poikkeuksellisen, uuden viran, jotta hän pystyi olemaan samaan aikaan töissä sekä Trumpin hallinnossa että FBI:n palveluksessa.

Ferrante jätti Trumpin hallinnon pian sen jälkeen kun Comey erotettiin. Tämän jälkeen hän liittyi osaksi konsulttifirmaa, jonka kautta hän sai työtä BuzzFeediltä, joka pyrki vahvistamaan Steelen asiakirjojen väitteitä. BuzzFeed oli aiemmin saanut syytteen kunnianloukkauksesta ja Ferranten tehtävänä oli siis auttaa BuzzFeed ulos keissistä.

Comey kielsi kahdesti kongressin kuulemisissa että hän olisi tutkinut Trumpia, jonka lisäksi yksityisissä keskusteluissa toistuvasti vakuutti presidentille itselleen samaa. Näiden tietojen perusteella Comey valehteli sekä presidentille että kongressille.

Tämä on iso juttu. Presidentti Trump sekä hänen hallintonsa joutui vakoilun kohteeksi tietämättään ja vakoiluoperaatiosta vastasi liittovaltion poliisi. Mihin tietoon pohjautuen Comey aloitti tämän operaation? Yhtäkään Yhdysvaltain kansalaista vastaan ei voi aloittaa tutkintaa ilman, että tutkijalla on todisteita jonkinlaisesta rikoksesta. Kun puhutaan maailman mahtavimman valtion presidentistä, tämä vain korostuu.

Lainaus
Justice Dept. Watchdog Has Evidence Comey Probed Trump, on the Sly

It is one of the most enduring and consequential mysteries of the Trump-Russia investigation: Why did former FBI Director James Comey refuse to say publicly what he was telling President Trump in private -- that Trump was not the target of an ongoing probe?

That refusal ignited a chain of events that has consumed Washington for more than two years – including Comey’s firing by Trump, the appointment of Special Counsel Robert Mueller, and ongoing claims that Trump obstructed justice.

Now an answer is emerging. Sources tell RealClearInvestigations that Justice Department Inspector General Michael Horowitz will soon file a report with evidence indicating that Comey was misleading the president. Even as he repeatedly assured Trump that he was not a target, the former director was secretly trying to build a conspiracy case against the president, while at times acting as an investigative agent.

Two U.S. officials briefed on the inspector general’s investigation of possible FBI misconduct said Comey was essentially “running a covert operation against” the president, starting with a private “defensive briefing” he gave Trump just weeks before his inauguration. They said Horowitz has examined high-level FBI text messages and other communications indicating Comey was actually conducting a “counterintelligence assessment” of Trump during that January 2017 meeting in New York.

In addition to adding notes of his meetings and phone calls with Trump to the official FBI case file, Comey had an agent inside the White House who reported back to FBI headquarters about Trump and his aides, according to other officials familiar with the matter.

Although Comey took many actions on his own, he was not working in isolation. One focus of Horowitz’s inquiry is the private Jan. 6, 2017, briefing Comey gave the president-elect in New York about material in the Democratic-commissioned dossier compiled by ex-British intelligence officer Christopher Steele. Reports of that meeting were used days later by BuzzFeed, CNN and other outlets as a news hook for reporting on the dossier’s lascivious and unsubstantiated claims.

Loput: https://www.realclearinvestigations.com/articles/2019/07/22/comey_under_scrutiny_for_own_inquiry_and_misleading_trump_119584.html
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Ja kas näin, peli kääntyy. Nyt on Team Trumpin vuoro päästä ylivoimaisena vastahyökkäykseen.

John Solomon on jälleen tehnyt ensiluokkaista journalismia. Joseph Mifsudin sveitsiläinen lakimies Stephan Roh puhui Solomonin haastattelussa suunsa puhtaaksi ja kertoi oman näkemyksensä siitä, miten tapahtumat ovat edenneet. Rohin mukaan Mifsudia ohjeistettiin ottamaan yhteyttä Trumpin kampanjassa työskennelleeseen George Papadopoulosiin ja järjestää tapaaminen. Tapaamisessa oli määrä olla mukana nainen, joka esiteltäisiin Papadopoulosille Vladimir Putinin veljentyttärenä. Näin myös jopa valemediana viime vuosina kunnostautuneiden New York Timesin, BuzzFeedin, Mother Jonesin yms. mukaan tapahtui. Todelllisuudessa kyseessä oli Roomassa sijaitsevan opinahjon, jossa Mifsud opetti ja opettaa ilmeisesti edelleen, vasta valmistunut opiskelija. Roh myös kertoi Mifsudin olleen pitkäaikainen länsimaisten tiedusteluorganisaatioiden käyttämä tiedonantaja.

Rohin mukaan Mifsud uskoi kyseessä olevan yritys ottaa selvää siitä, että onko Papadopoulos ns. agent provocateur, joka etsii ulkomaisia kontakteja. Rohin itsensä sanoin, todisteet selvästi kertovat että kyseessä ei ollut mikään tarkkailuoperaatio vaan hyvin hienostunut tiedusteluoperaatio, johon Mifsud joutui osalliseksi.

Tämän perusteella vaikuttaa siltä, että Mifsud yrittää lakimiehensä johdolla pestä itseään puhtaaksi tästä tapauksesta. Kumpikin tajuaa, että koko keissi tulee lahoamaan käsiin lähitulevaisuudessa. En usko Mifsudin joutuneen itse tietämättään osalliseksi hyvin likaista toimintaa, mutta tässä vaiheessa sillä ei ole väliä. Kuten rikollisliigoille on tyypillistä, homman romahtaessa jokainen on omillaan. Mifsud ei ole tilivelvollinen kenellekään ja haluaa varmasti jatkossakin matkustaa ympäri maailmaa ilman likaisen agentin mainetta. Se tapahtuu vain siten, että Mifsud paljastaa mitä todellisuudessa tapahtui ja kertoo nimiä, jotka olivat osallisena tässä tapauksessa.

Tämä kaikki tieto asettaa jälleen Muellerin raportin varsin erikoiseen valoon. Raportissa väitetään, että Papadopoulos otti yhteyttä Mifsudiin, vaikka Rohin mukaan tapahtui täysin päinvastoin. Lisäksi Muellerin raportti väittää Mifsudin kadonneen maan alle, vaikka hän oli Washington DC:ssä joulukuussa 2016. Eikä tässä vielä kaikki, sanoisi Ostos-TV: tämän vuoden huhtikuussa hänen olinpaikkansa saatiin selville ja se oli Rooma - aivan Yhdysvaltain suurlähetystön vieressä. The Gateway Punditin juttu aiheesta kiinnostuneille.

Lainaus
Robert Mueller soon may be exposed as the 'magician of omission' on Russia

While most of the political world focused its attention elsewhere, special prosecutor John Durham’s team quietly reached out this summer to a lawyer representing European academic Joseph Mifsud, one of the earliest and most mysterious figures in the now closed Russia-collusion case.

An investigator told Swiss attorney Stephan Roh that Durham’s team wanted to interview Mifsud, or at the very least review a recorded deposition the professor gave in summer 2018 about his role in the drama involving Donald Trump, Russia and the 2016 election.

The contact, confirmed by multiple sources and contemporaneous email, sent an unmistakable message: Durham, the U.S. attorney handpicked by Attorney General William Barr to determine whether the FBI committed abuses during the Russia investigation, is taking a second look at one of the noteworthy figures and the conclusions of former special counsel Robert Mueller’s final report.

The evidence I reviewed suggests Mueller’s handiwork may be exposed for glaring omissions that, when brought to public light, leave key questions unanswered, especially about how the FBI’s unprecedented probe of the Trump campaign started.

Durham is focused on determining whether any government or private figures who came in contact with the Trump campaign in 2016 “were engaged in improper surveillance,” a U.S. official told me when asked about the Mifsud overture.

For those who don’t remember, Mifsud is a Maltese-born academic with a VIP Rolodex who frequented Rome and London for years and engaged at the highest levels of Western diplomatic and intelligence circles.

Loput
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 048
 • Liked: 3136
Rudy Giuliani on Mueller Testimony: “What’s Gotta Come Out Is the Counter Intelligence Plot to Frame Trump… If Not I Will Expose it the Next Day” (VIDEO)

Trump Attorney Rudy Giuliani joined Sean Hannity on Tuesday night before Robert Mueller’s testimony before Congress on Wednesday.

Rudy told Sean that he will expose the Intelligence Community’s attempt to frame Trump if this does not come out in the testimony and questioning on Wednesday.

"What’s gotta come out is this was a plot. It was a counter intelligence plot that was conceived in Washington and played out by Ukraine, UK, Australia, Italy. They all cooperated to frame President Trump. They framed him! It was an attempt to stop him and then take him out of office. It is what we call a ‘frame-up’ in law enforcement. And it’s disgraceful and Mueller either knew about it or he’s so damn incompetent he didn’t know about it which maybe is even worse. And it should be exposed tomorrow and if it isn’t I’ll expose it the next day.

..."

https://www.thegatewaypundit.com/2019/07/rudy-giuliani-on-mueller-testimony-whats-gotta-come-out-is-the-counter-intelligence-plot-to-frame-trump-if-now-i-will-expose-it-the-next-day-video/

Video erikseen:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=zyqoMfFWbJo
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - G. Michael Hopf, Those Who Remain


 "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."

   - Margaret Thatcher

Kremppamestari

 • Vieras
Mikähän juttu tämä on:

https://mobile.twitter.com/thehill/status/1110240177643872256

Onko Obama vai Trump vai joku muu vieraan vallan agentti?

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 629
 • Liked: 12276
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

Kuuntelin tässä Ylen lippulaivan, Ykkösaamun Muller-analyysin muutaman päivän takaa  Siinä

Ykkösaamun ykkösasiantuntijana ja -voihkijana käytetty Ulkopoliittisen lahjontainstituutin Mika Aaltola väitti, että Mullerin todistus oli erittäin raskauttava Trumpin kannalta. Ykkösaamu vetää koko ajan premissiä jonka mukaan Venäjä ratkaisi vaalit 2016 ja Trump oli mukana Venäjän kanssa. Ja että kaikki tämä on täysin ilmiselvää.

https://areena.yle.fi/1-50168857
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
George Papadopoulos tulee olemaan avainroolissa tämän vyyhdin paljastumisessa. Ensiksi hieman taustaa:

Papadopoulos, joka toimi Trumpin kampanjassa neuvonantajana, oli matkoilla vuonna 2017 Israelissa. Matkan aikana Papadopoulos oli tapaamisessa, jossa hänelle annettiin 10 000 Yhdysvaltain dollaria käteisenä. Tämän summan antoi hänelle Charles Tawil, joka toimi 1990- ja 2000-luvulla CIA:n ja/tai oikeusministerin laskuun Etelä-Afrikassa.

Papadopoulos haistoi palaneen käryn ja sen sijaan että suuntaisi heti Yhdysvaltoihin, hän menikin vanhempiensa synnyinmaahan Kreikkaan. Siellä hän tapasi lakimiehensä, jolle hän antoi kyseisen rahatukon ja lähti vasta sitten takaisin kohti kotia. Kun Papadopoulos saapui takaisin Yhdysvaltoihin, häntä oli vastassa ryhmä FBI:n agentteja. He poimivat hänet matkustajavirrasta sekä tutkivat hänen kaikki tavaransa läpi. Tavaroiden penkomisen myötä agentit näyttivät hämmentyneiltä. Aivan kuin he olisivat etsineet jotain :roll:

Tässä vaiheessa on syytä kertoa, että mikäli Yhdysvaltoihin saapuu mukanaan 10 000 dollaria tai enemmän käteistä rahaa, siitä pitää tehdä ilmoitus tullille. Muussa tapauksessa joutuu isoon pulaan lainvalvojien silmissä. Koska FBI-agentit eivät löytäneet tätä summaa, eikä heillä ollut mitään perusteltua syytä tehdä tarkastusta ja asiasta olisi noussut meteli mikäli Papadopoulos olisi kävellyt vapaaksi, hänet pidätettiin FBI:lle valehtelemisesta. Se sama tapaus, josta hän lopulta sai muutaman päivän linnatuomionkin.

Papadopoulos epäilee (varsin oikeutetusti) että kyseessä oli ansa, jonka tarkoitukensa oli saada Papadopoulos naulattua kiinni FARA-lakien (Foreing Agent Registration Act) avulla. FARA-lait vaativat puolestaan vieraan vallan lobbaajien rekisteröitymistä, jotta heidän lobbaamisensa on lain edessä sallittua.

Se taustasta. Nyt Papadopoulos aikoo tuoda nuo 10 000 dollaria Yhdysvaltoihin oikeusministeriön tarkasteltavaksi. Papadopoulos epäilee, että kyseiset setelit ovat merkittyjä, joka tietenkin olisi iso ongelma. Se vahvistaisi hänen tarinaansa merkittävästi ja sen jälkeen alkaisi vastuussa olevien ihmisten jahtaaminen.

Lainaus
Papadopoulos wants DOJ to examine $10K given to him by CIA or FBI

Former Trump campaign adviser George Papadopoulos on Sunday said he is returning to Greece to get $10,000 given to him as part of a CIA or FBI setup to entrap him – and he now wants the Department of Justice to examine the cash.

Papadopoulos said he was given the money in Israel during the summer of 2017 from a guy he believes was a spy but turned the moolah over to his attorney for safekeeping in Greece.

“A man named Charles Tawil gave me this money under very suspicious circumstances. A simple Google search about this individual will reveal he was a CIA or State Department asset in South Africa during the ’90s and 2000s. I think around the time when Bob Mueller was the director of the FBI,” he told “Sunday Morning Futures” on Fox News.

Papadopoulos, who served 12 days in federal prison for lying to investigators about contacts with Russian-connected officials during the 2016 campaign, said he has a theory about why he was given the cash.

“The money, I gave it to my attorney in Greece because I felt it was given to me under very suspicious circumstances. And upon coming back to the United States I had about seven or eight FBI agents rummaging through my luggage looking for money,” he told Mario Bartiromo.

He believes it was part of a setup by the FBI or the special counsel Robert Mueller’s office to “bring a [Foreign Agent Registration Act] violation against me.”

Loput: https://nypost.com/2019/07/28/papadopoulos-wants-doj-to-examine-10k-given-to-him-by-cia-or-fbi/
« Viimeksi muokattu: 31.07.2019, 15:46:51 kirjoittanut Puskistahuutelija »
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Spygate on ottanut varsin erikoisen ja odottamattoman käänteen.

Yhdysvaltain Utahissa päämajaansa pitävän vähittäismyyntisivusto Overstockin pääjohtaja Patrick Byrne tiputti muutaman taktisen pommin tv-kameroiden edessä. CNN:n haastattelussa hän kertoi Chris "Fredo" Cuomolle, että FBI lähestyi häntä 2015-2016 tienoilla pyytäen apua lainvalvontaan liittyvissä asioissa, joka Byrnelle jälkikäteen selvisi olevan poliittinen vakoiluoperaatio. Operaation kohteena oli tietysti Donald Trump, mutta myös hänen suurimmat esivaalihaastajansa Ted Cruz sekä Marco Rubio joutuivat vakoiluoperaation kohteeksi. Ja demokraattien presidenttiehdokkaaksi edennyt Hillary Clinton.

Lisäksi Byrne kertoo, että avunpyyntö tuli Peter Strzokilta ja että James Comey oli tähän kaikkeen syvästi osallisena sekä tiesi täysin, että missä mennään ja mitä ollaan tekemässä. Byrnen mukaan muitakin ihmisiä on astumassa esiin ja valmiina kertomaan, että mitä he tietävät tästä tapauksesta. Byrnelle tarjottiin miljardin dollarin lahjusta vastineeksi siitä, että hän pitää suunsa kiinni.

Byrne sai tietää nykyisen oikeusministerin Bill Barrin olevan luotettava taho ja kertoi hänelle kaiken tämän vuoden huhtikuussa. Hänet patisti oikeusministerin juttusille muuan Warren Buffet, yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, joka aikanaan otti Byrnen siipiensä suojaan.

Tästä informaatiosta voidaan vetää ainakin se johtopäätös, että toisin kuin FBI, Comey, McCabe, Strzok ym. väittävät, Trumpin kampanjaan kohdistunut tutkinta ei alkanut 31. heinäkuuta vaan aiemmin. Kuinka paljon aiemmin? Vaikea sanoa. Kaiken järjen mukaan tämä toiminta on aloitettu jo ennen esivaalien alkamista tai pian sen jälkeen, joka kertoo suunnitelmallisuudesta.


Toinen mielenkiintoinen juttu, jonka Byrne kertoi, oli se, että hänellä oli suhde Maria Butinan kanssa. Siis se sama venäläisnainen, joka sai 18 kuukauden vankeustuomion FARA-lakien avulla, ja jonka väitettiin pyrkivän kontaktiin Trumpin kampanjan kanssa.

Byrnen Foxille antaman haastattelun perusteella on pääteltävissä, että FBI tiesi Butinan taustat ja hän oli jatkuvasti heidän tutkalla, mutta eivät missään vaiheessa varoittaneet Trumpin kampanjaa tai tulleet väliin tämän pyrkiessä kontaktiin Trumpin presidentinvaalikampanjan kanssa. Tämä on hyvin outoa, sillä Anna Chapmanin tapauksessa FBI toimi nopeasti. Heti kun yksi Chapmanin kontaktihenkilö, Cynthia Murphy, tapasi Hillary Clintoniin kytköksissä olevan demokraattilahjoittaja Alan Patricofin, FBI hajotti koko solun äärimmäisen tehokkaalla toiminnalla. Tässä tapauksessa vaikuttaa siltä, että FBI jätti tulematta väliin, jotta likainen pommi räjähtäisi sekä Trumpin kampanjan että koko republikaanien päälle.

Sara Carter kirjoitti suht pitkän jutun aiheesta. Lukemaan pääsee tästä linkistä.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
John Durham etenee pikkuhiljaa tutkimuksissaan.

Lainaus
CIA Analysts Lawyer Up As Brennan, Clapper Ensnared In Expanding Russiagate Probe
......
The prosecutor conducting the review, Connecticut U.S. Attorney John Durham, has expressed his intent to interview a number of current and former intelligence officials involved in examining Russia’s effort to interfere in the 2016 presidential election, including former CIA Director John Brennan and former director of national intelligence James Clapper, Brennan told NBC News. -NBC
.....
https://www.zerohedge.com/political/cia-analysts-lawyer-brennan-clapper-ensnared-expanding-russiagate-probe


Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
Venäjä-huijauksen tutkinta muuttuikin rikostutkinnaksi.

Lainaus
Reports: DOJ Review of Russia Probe Origins Is Now Criminal Investigation

The Department of Justice’s sweeping review into the origins of its Trump-Russia probe is now a criminal investigation, according to the New York Times.
The launch of a criminal probe allows U.S. Attorney John Durham, the prosecutor tapped by Attorney General William Barr to lead the review, to subpoena witnesses for testimony and documents. The move also authorizes Durham to impanel a grand jury and file charges.
....
https://www.breitbart.com/politics/2019/10/24/reports-doj-investigation-of-russia-probe-origins-is-now-criminal-investigation/
« Viimeksi muokattu: 25.10.2019, 06:40:05 kirjoittanut Valli »

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
Clapper ryhtyy näköjään heittämään Obamaa bussin alle kun köysi kiristyy omassa kaulassa.


Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
Horowitz julkistaa raporttinsa ensi kuussa ja pikku hiljaa alkaa tietoja tihkua julki.

Lainaus
Former FBI lawyer under investigation after allegedly altering document in 2016 Russia probe

A former FBI lawyer is under criminal investigation after allegedly altering a document related to 2016 surveillance of a Trump campaign adviser, several people briefed on the matter told CNN.


The possibility of a substantive change to an investigative document is likely to fuel accusations from President Donald Trump and his allies that the FBI committed wrongdoing in its investigation of connections between Russian election meddling and the Trump campaign.

The finding is expected to be part of Justice Department Inspector General Michael Horowitz's review of the FBI's effort to obtain warrants under the Foreign Intelligence Surveillance Act on Carter Page, a former Trump campaign aide. Horowitz will release the report next month.

Horowitz turned over evidence on the allegedly altered document to John Durham, the federal prosecutor appointed early this year by Attorney General William Barr to conduct a broad investigation of intelligence gathered for the Russia probe by the CIA and other agencies, including the FBI. The altered document is also at least one focus of Durham's criminal probe.

It's unknown how significant a role the altered document played in the FBI's investigation of Page and whether the FISA warrant would have been approved without the document. The alterations were significant enough to have shifted the document's meaning and came up during a part of Horowitz's FISA review where details were classified, according to the sources.
----------

Horowitz's investigators conducted more than 100 witness interviews in their review. During one of interviews this year, they confronted the witness about the document. The witness admitted to the change, the sources said.
---
https://edition.cnn.com/2019/11/21/politics/fbi-fisa-russia-investigation/index.html

« Viimeksi muokattu: 22.11.2019, 07:44:01 kirjoittanut Valli »

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
Tutkinnan kohteena oleva asianajaja on Kevin Clinesmith.

Lainaus
The New York Times has revealed that the "low-level lawyer" under criminal investigation for allegedly doctoring materials used to obtain renewals  of the Carter Page surveillance warrant is Kevin Clinesmith - who worked on both the Hillary Clinton email investigation and the Russia probe, was part of Special Counsel Robert Mueller's team, and interviewed Trump campaign advisor George Papadopoulos.

Clinesmith, a 37-year-old graduate of Georgetown Law, "took an email from an official at another federal agency that contained several factual assertions, then added material to the bottom that looked like another assertion from the email’s author, when it was instead his own understanding," according to the report.

Mr. Clinesmith included this altered email in a package that he compiled for another F.B.I. official to read in preparation for signing an affidavit that would be submitted to the court attesting to the facts and analysis in the wiretap application.

The details of the email are apparently classified and may not be made public even when the report is unveiled. -New York Times
.....
https://www.zerohedge.com/political/nyt-names-fbi-resistance-lawyer-under-criminal-investigation-fabricating-fisa-docs

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Taisin tajuta kuvion taas hieman paremmin.

Lainaus
Mikäli haetaan lupaa Yhdysvaltain kansalaisen vakoiluun, FISA-oikeuden edessä hallinnon edustajien pitää vakuuttaa kohteen toimivan tietoisesti maata vastaan ja että hän on suorittanut tai aikoo todennäköisesti suorittaa liittovaltion rikoksen. Vaikka oikeusministeriö ja FBI uusivat FISA-hakemuksen neljä kertaa, joka kolmas kuukausi lokakuussa 2016 myönnetyn ensimmäisen luvan jälkeen, Pagea vastaan ei ole koskaan nostettu syytteitä eikä häntä ole tuomittu mistään. Miksi?

Muistatte varmaan Nunesin muistion, joka julkaistiin helmikuussa 2018? Se on todennäköisesti avaintekijä koko tämän Pagen syyttämättömyyden takana. Nunesin muistio toi kaikkien tietoisuuteen sen, että Carter Pagen vakoilemiseen haettiin ja saatiin FISA-lupa sekä kolme jatkolupaa. Näiden asiakirjojen olemassaolo olisi ollut siis niin kiistaton, että jos Page olisi joutunut oikeuteen syytetyksi Venäjän agenttina toimimisesta, Page olisi lain edessä ollut oikeutettu saamaan nämä FISA-hakemukset sekä luvat itselleen koska ne sisältävät materiaalia, joka saattaisi todistaa hänen syyttömyytensä.

Mielenkiintoista tämän vyyhdin kannalta on myös tämä:


Carter Page siis yritti olla aloitteellinen auttamalla FBI:ta tutkinnan kanssa ja lähetti 6. huhtikuuta 2017 kello 7.43 Kevin Clinesmithille sähköpostia. Samalle henkilölle, joka on nyt rikostutkinnan kohteena todistusaineiston peukaloimisesta.

Mitä tapahtui seuraavana päivänä, 7. huhtikuuta? FBI ja oikeusministeriö saivat Pagen vakoilemiseen toisen jatkoluvan.

Jokaista jatkolupaa hakiessa on esitettävä uutta todistusaineistoa, sillä muuten jatkolupaa ei myönnetä. Peukaloiko Clinesmith Pagen hänelle 6. huhtikuuta lähettämää sähköpostiviestiä saadakseen sen tukemaan FISA-luvan jatkamista?

Voi pojat, jos asian laita on tämä.

No voi rähmä, nyt meni vanha kirjoitus bittiavaruuteen :D
« Viimeksi muokattu: 27.11.2019, 13:21:18 kirjoittanut Puskistahuutelija »
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 868
 • Liked: 752
Kertoo aika paljon että nyt kun tutkimus on valmistunut niin tänne ilmestyi 0 kommenttia.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta Nothingburger kuvastaa tätä aika hyvin. Ei ole helppoa olla Hannity joka hypetti tätä kuukausia. Mahtaa miestä vituttaa kuin pientä apinaa.

Lainaus
No political bias in launch of probe, FISA applications

The report said investigators found no intentional misconduct or political bias surrounding either the launch of the Trump-Russia investigation or as efforts to seek the controversial FISA warrant to monitor former Trump campaign adviser Carter Page in the early stages of that probe.

"We did not find documentary or testimonial evidence that political bias or improper motivation influenced the FBI’s decision to seek FISA authority on Carter Page," the report said.
https://www.foxnews.com/politics/7-takeaways-from-the-fisa-report

Lainaus
Key takeaways from the report

The FBI did not use the Steele dossier to open Russia probe
Lynch, Comey sat for IG interviews
No evidence political bias was a factor
Peter Strzok and Lisa Page were not decision-makers
Carter Page was the only Trump official under FISA surveillance
First Carter Page FISA contained ‘seven significant inaccuracies and omissions’
Steele dropped as FBI source after Mother Jones article
Steele had prior relationship with Ivanka Trump
Manafort was under investigation prior to Russia probe scrutiny
https://www.politico.com/news/2019/12/09/inspector-generals-report-russia-key-takeaways-079030

Spygate ei sitten ollutkaan gate lainkaan.
« Viimeksi muokattu: 10.12.2019, 09:30:15 kirjoittanut Don Nachos »
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
Napataanpas tämä myös tänne talteen.

Lainaus
Statement of U.S. Attorney John H. Durham

“I have the utmost respect for the mission of the Office of Inspector General and the comprehensive work that went into the report prepared by Mr. Horowitz and his staff.  However, our investigation is not limited to developing information from within component parts of the Justice Department.  Our investigation has included developing information from other persons and entities, both in the U.S. and outside of the U.S.  Based on the evidence collected to date, and while our investigation is ongoing, last month we advised the Inspector General that we do not agree with some of the report’s conclusions as to predication and how the FBI case was opened.”

https://www.justice.gov/usao-ct/pr/statement-us-attorney-john-h-durham

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 4112
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Horowitzin tekemät johtopäätökset ovat luonnollisesti hänen omiaan, jotka hän on tehnyt näkemänsä todistusaineiston ja kuulemiensa todistajanlausuntojen perusteella. Ja ne voivat olla täysin järkeviä ja oikealta vaikuttavia johtopäätöksiä. Tässä on hyvä muistaa kuitenkin muutama asia liittyen Horowitziin:

1) Hänellä ei ole valtaa asettaa ketään syytteeseen tai vaatia mitään asiakirjoja. Hän ei siis voi määrätä ketään todistajaksi tai luovuttamaan todistusaineistoa oikeudellisten seuraamusten uhalla. Hän voi kyllä suositella syytteiden nostamista, mutta lopullinen valta asiassa on oikeusministerillä.

2) Horowitzilla ei ole toimivaltuuksia oikeusministeriön ulkopuolella. Hänen tehtävänsä on olla oikeusministeriön vahtikoira eikä hän saa mitään dokumentteja tai lausuntoja muista virastoista.

Nämä kaksi asiaa tekevät raportista epätäydellisen. Se on nyt julki ja avaa paremmin asioita yleisön tietoisuuteen, mutta tämä raportti on vasta esinäytös sille, mitä John Durham tulee kirjoittamaan omaan raporttiinsa. Se tulee käsittelemään tiedusteluvirastojen roolia asiassa, jolloin saamme paremman kokonaiskuvan tapahtumista. Tiedusteluvirastot kuitenkin loppupeleissä koko Venäjä-tutkinnan aloittivat ja syöttivät informaation oikeusministeriölle.

Don Nachos jätti muuten mainitsematta tämän, jonka löytää TÄSTÄ Ylen uutisesta:

"Oikeusministeriön 434-sivuinen raportti löysi kuitenkin useita puutteita FBI:n Venäjä-tutkimuksesta. Raportin mukaan FBI muun muassa väärensi asiakirjoja saadakseen oikeudelta luvan salakuunnella Trumpin lähipiiriin kuuluvaa henkilöä."

Tuo Trumpin lähipiiriin kuuluva henkilö on mitä ilmeisimmin Carter Page. On suuri skandaali, että FBI on väärentänyt asiakirjoja ja vannonut niiden olevan oikeita saadakseen vakoiluluvan Yhdysvaltain kansalaista vastaan. Se on törkeän petoksellinen teko ja rikkoo perustuslakia räikeästi. Kyseessä vieläpä oikeus, jossa syytetyllä ei ole mahdollisuuttaa puolustaa itseään. Lisäksi olivat jättäneet kokonaan mainitsematta sen, että Carter Page oli ollut useita vuosia tiedonantaja Yhdysvaltain hallinnolle. Lukuisia muitakin asioita oltiin laiminlyöty lupaa haettaessa.

Palapeli on taas hieman helpompi hahmottaa.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 048
 • Liked: 3136
Koko spygate yhtenä kuvana. Jos avaa kuvan yksinään ruudulle voi zoomata paljonkin noihin yksityiskohtiin.

https://services.epoch.cloud/public-labs/files/the-epoch-times-spygate.jpg
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - G. Michael Hopf, Those Who Remain


 "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."

   - Margaret Thatcher

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 868
 • Liked: 752
Napataanpas tämä myös tänne talteen.

Lainaus
Statement of U.S. Attorney John H. Durham

“I have the utmost respect for the mission of the Office of Inspector General and the comprehensive work that went into the report prepared by Mr. Horowitz and his staff.  However, our investigation is not limited to developing information from within component parts of the Justice Department.  Our investigation has included developing information from other persons and entities, both in the U.S. and outside of the U.S.  Based on the evidence collected to date, and while our investigation is ongoing, last month we advised the Inspector General that we do not agree with some of the report’s conclusions as to predication and how the FBI case was opened.”

https://www.justice.gov/usao-ct/pr/statement-us-attorney-john-h-durham
Perus neukkumeinki. Suuri Johtaja on päättänyt mitä mieltä pitää olla ja häntä varten sitten valmistetaan oma raportti. En uskoisi näin sanovani, mutta Jeff Tillerson taisi olla mies paikallaan. Ainakin hän ymmärsi että on töissä kansalla eikä presidentillä. Bill Barrin ja kumppanien työ ei ole puolustella presdenttiä.

Minkäs teet. Tämä hallinto jäänee historiaan avoimesti korruptoituneinpana hallintona.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 2923
Napataanpas tämä myös tänne talteen.

Lainaus
Statement of U.S. Attorney John H. Durham

“I have the utmost respect for the mission of the Office of Inspector General and the comprehensive work that went into the report prepared by Mr. Horowitz and his staff.  However, our investigation is not limited to developing information from within component parts of the Justice Department.  Our investigation has included developing information from other persons and entities, both in the U.S. and outside of the U.S.  Based on the evidence collected to date, and while our investigation is ongoing, last month we advised the Inspector General that we do not agree with some of the report’s conclusions as to predication and how the FBI case was opened.”

https://www.justice.gov/usao-ct/pr/statement-us-attorney-john-h-durham
Perus neukkumeinki. Suuri Johtaja on päättänyt mitä mieltä pitää olla ja häntä varten sitten valmistetaan oma raportti. En uskoisi näin sanovani, mutta Jeff Tillerson taisi olla mies paikallaan. Ainakin hän ymmärsi että on töissä kansalla eikä presidentillä. Bill Barrin ja kumppanien työ ei ole puolustella presdenttiä.

Minkäs teet. Tämä hallinto jäänee historiaan avoimesti korruptoituneinpana hallintona.

Kuka on Jeff Tillerson? Onko hän kenties yhdistelmä Rex Tillersonista ja Jeff Sessionsista? Siinä totisesti oli mies paikallaan.  ;D