Kirjoittaja Aihe: Spygate - Donald Trumpin kampanjaan ja hallintoon kohdistunut vakoilutoiminta  (Luettu 4517 kertaa)

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 13
Olisi normaalimpaa kielenkäyttöä sanoa, että koska FBI epäili (syystä, kuten Muellerin raportti osoitti) Trumpin kampanjan työntekijöiden pitävän venäläisiin verkkorikollisiin yhteyttä, hankki se aineistoa jotta voisi selvittää, pitääkö asiassa aloittaa rikostutkinta.

Tarkoitatko aineistolla Steele-dossieria? Eli Christopher Steelen asiakirjoja, jotka eivät olleet mitään todellista tiedustelutietoa vaan ns. opposition researchia, jonka maksajina toimivat DNC ja Hillary Clintonin presidentinvaalikampanja lakifirma Perkins Coien avustamana? Oletko tosissasi?

Tarkoitan aineistolla puhelinkuuntelusta saatua aineistoa. Se näyttö, millä kuunteluluvat irtosivat, on eri asia ja amerikkalaisen oikeuden ratkaistavissa. Monia kohtia Steelen dossierista on muuten verifioitu todeksi, asia mikä on hyvä pitää mielessä.

Miten Muellerin raportti osoittaa, että FBI syystä epäili Trumpin kampanjan työntekijöiden pitävän yhteyttä venäläisiin verkkorikollisiin? Muellerin raportti aivan selvästi vapauttaa Trumpin ja hänen kampanjansa, koska se ei suosita minkäänlaisia syytteitä Trumpia tai hänen kampanjassaan työskennelleitä vastaan.

Muellerin raportissa kuvataan yksityiskohtaisesti useita yhteydenottoja Trumpin kampanjan ja venäläisten välillä, mikä on erittäin poikkeuksellista ja hälyttävää. Kampanjan työntekijät eivät oma-aloitteisesti raportoineet näistä yhteydenotoista FBI:lle, mikä on vielä hälyttävämpää, ja itse asiassa he joutuivat juridisiin ongelmiin asiasta valehtelemisesta. Ei ole yllättävää lainkaan, että kuuntelulupia on myönnetty. Eli se, että tutkintaa kohdistettiin kampanjaväkeen  kertoo meille vain sen, että tässä tapauksessa amerikkalainen poliisilaitos toimi hyvin ja otti kopin asiasta.

Vallan väärinkäytöllä on oltava seurauksia. Ja niiden seurauksien on oltava sitä luokkaa, että ne asettavat esimerkin kaikille muille.

Tästä olen samaa mieltä. Nyt ensimmäinen republikaanienkin kansanedustaja on siirtynyt Trumpin virkarikossyytteeseen asettamisen kannalle.

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 760
 • Liked: 2058
Lainaus @Infernaalinen_aviomies

Lainaus
Monia kohtia Steelen dossierista on muuten verifioitu todeksi, asia mikä on hyvä pitää mielessä.

Mitkä ovat nämä kohdat? Lisääkö myös tällä kertaa lähteet väitteidesi tueksi.

Niin ja en tietenkään oikeasti odota mitään perustelua koska nämä viestisi on tarkoitettu vain tämän topicin paskomiseksi ja sen ajamiseksi sivuraiteelle.

Odotellaan vaan rauhassa ensi viikkoa.
« Viimeksi muokattu: 25.05.2019, 22:59:38 kirjoittanut Valli »

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 760
 • Liked: 2058
Osui silmään maininta Theresa Maysta sekä Iso-Britannian roolista tässä Venäjä - huijauksessa.

Lainaus
The president said he has given his attorney general wide latitude to declassify intelligence information as he probes the origins of the government's investigation into Trump's 2016 campaign ties to Russia.

"They will be able to see ... how the hoax or witch hunt started and why it started," he told reporters as he departed on a trip to Japan. "It was an attempted coup or an attempted takedown of the president of the United States."

"There's word and rumor that the FBI and others were involved, CIA were involved with the UK, having to do with the Russian hoax," he said, adding that he might talk to the outgoing British Prime Minister Theresa May about it.

"We're exposing everything," he added.

.....
https://news.yahoo.com/trump-row-democrats-takes-harsh-turn-impeachment-stake-180230086.html

endorphine

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 48
 • Liked: 170
Parhaat kiitokset Puskistahuutelijalle, joka tekee hyvää työtä tämän monimutkaisen kokonaisuuden hahmottamiseksi. Varsinkin kun tiedetään, että kotimaisista tiedotusvälineistä ei minkäänlaista (luotettavaa) informaatiota tästä asiasta tule.

Olenkin jo odottanut Trumpin hallinnolta toimenpiteitä perusteettoman tutkinnan vuoksi. Ilmeisesti on haluttu tehdä tämä asia huolella, jotta totuus kampanjavakoilusta saadaan varmasti esiin. Epäilemättä osa tutkintaan osallistuneista ja sen alulle panneista rotista tulee jättämään uppoavan laivan, mikä helpottaa asioiden selvittämistä.

On suorastaan ihme, kuinka Trump on pystynyt johtamaan maataan ja toteuttamaan kampanjalupauksiaan tällaisen paineen keskellä. Talous kasvaa huimaa vauhtia ja työllisyys (myös vähemmistöjen) on huipputasolla. Nyt on aika puuttua tähän vakavaan asiaan.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 856
 • Liked: 2525
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Trump sitten meni ja antoi oikeusministerille täydet valtuudet julkaista kaikki, mikä liittyy hänen kampanjansa vakoiluun vuonna 2016. Kirjeessä hän määräsi FBI:n, CIA:n, ODNI:n sekä Homeland Securityn johtajat sekä puolustusministerin, energiaministerin ja valtiovarainministerin toimimaan asiassa ja toimittamaan oikeusministerille kaiken, mitä hän pyytää.

Suurin osa näistä on ihan normaalia kauraa, mutta mitä ihmettä listalla tekevät energiaministeri ja valtiovarainministeri? Miten nämä liittyvät mitenkään vuoden 2016 tapahtumiin?

Energiaministeriin keksin vain yhden uskottavan vastauksen: Uranium One. Se liittyy suoraan energia-asioihin ja on edelleen varsin hämärä tapaus. Valtiovarainministerin osalta en keksi yhtä selkeää vaihtoehtoa. Sieltä voi tulla ihan mitä tahansa.

Tämän johdosta Obaman valtiovarainministeri Jacob J. Lew sekä energiaministeri Ernest Moniz on syytä laittaa muistiin. Voi olla, että heidänkin on syytä hankkia muutama hyvä asianajaja.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

skyuu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 614
 • Liked: 1176
^^
Aikamoinen lista, vissiin kohta alkaa tervan ja höyhenien hinta nousemaan.

Mielenkiintoisia tosissaan nuo energia- ja valtiovarainministeriö. Energiasta tulee mieleen tosissaan se Uraani-1 jupakka ja vaikka ATF ja Secret Service yms. otettiin pois VVM:n alaisuudesta se taitaa tutkia edelleen erinäköisiä vero- ja petos systeemejä. Jokohan Clinton-foundation syynätään ja "Lock her UP!" tulee taas muotiin.  ;)

Tulee meilläkin medialle karvas nieltävä jos tuosta jotain isompaa irtoaa ja näitä parempia ihmisiä pistetään valtion leivälle. Onneksi voi lukea uusimmat aina hommalta eikä itse tarvitse etsiä, meillä kun ei media kerro ellei Trump ole taas tehnyt jotain väärin. Niinku tässä pari päivää sitten kun se kuulemma pitää neuvonantajia vankina Air-Force ykkösessä kun kone on ilmassa... tosi ihme kämy.  :o

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 856
 • Liked: 2525
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Mielenkiintoisia tosissaan nuo energia- ja valtiovarainministeriö. Energiasta tulee mieleen tosissaan se Uraani-1 jupakka ja vaikka ATF ja Secret Service yms. otettiin pois VVM:n alaisuudesta se taitaa tutkia edelleen erinäköisiä vero- ja petos systeemejä. Jokohan Clinton-foundation syynätään ja "Lock her UP!" tulee taas muotiin.  ;)

Sillä ollaan spekuloitu, että Clintonin säätiö on otettu tarkastelun kohteeksi siksi, että se on varma tapa saada Clintonit vankilaan. Jos tutkinnat serverin, uraanin ja Bengazin osalta jostain syystä kaatuvat, on säätiö tie saattaa heidät varmuudella kiven sisään.

Samoin kävi Al Caponelle, jota ei pystytty vedenpitävästi kietomaan mihinkään alkoholin salakuljetukseen, kiristykseen, murhiin yms. Eliot Ness päätti iskeä sinne, missä tuntui kaikkein eniten ja jota Capone ei pystynyt estämään: lompakkoon. Tuloksena olikin pitkä vankeusrangaistus veropetoksista ja rahanpesusta.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 856
 • Liked: 2525
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Muistatteko tämän kirjoituksen, jossa Trumpin hallinnossa työskentelevä vanhempi virkamies kertoi olevansa vastavoima hänen hallintonsa sisällä?

Minulla on teoria, että kuka on kyseessä. Hän on DNI, kansallisen tiedustelun johtaja Dan Coats.

Miksi? Koska John Brennan taivasteli MSNBC:n haastattelussa sitä, että Trump antoi julkaisuvallan suoraan oikeusministerille ja sivuutti kokonaan DNI Coatsin. Tämä siitä huolimatta, että iso osa tästä informaatiosta kuuluu juuri DNI:n toimivallan piiriin. Miksi Brennan puolustaisi Coatsin asemaa, ellei hän luottaisi siihen, että hän hoitaisi tämän pois päiväjärjestyksestä? Jos Coats olisi yksi Trumpin todellisista suonkuivattajista, Brennan ei todellakaan hyökkäisi puolustamaan häntä.

DNI on erittäin tärkeässä asemassa. Hän on vastuussa kaikkien 16 tiedusteluorganisaation keräämästä tiedustelutiedosta, josta kaikki tulevat hänen pöydälleen. Hän päättää, että mikä tieto on olennaista ja mikä epäolennaista ja siten päättää, että mistä asioista presidenttiä informoidaan. DNI:lla on siis erinomainen mahdollisuus poimia kirsikoita kakusta ja luoda vääristynyt tai jopa valheellinen kuva siitä, mitä tiedusteluorganisaatiot ovat saaneet tietoonsa. Tämä luonnollisesti vaikuttaa presidentin tekemiin päätöksiin, koska hänellä ei ole aikaa käydä kaikkea informaatiota itse läpi.

On myös muita asioita, jotka aiheuttavat Coatsin kohdalla epäilyksiä. Yksi on, että kyseisessä kirjoituksessa avoimesti ylistetään John McCainia ja Coats tunnettiin McCainin hyvänä ystävänä. Toiseksi kirjoituksessa suoraan viitataan, että kansallisen turvallisuuden alalla työskentelevät tietävät asioista paremmin kuin presidentti. Kolmanneksi se luottamus, jonka hän sai senaatilta nimitysäänestyksessä. Hänen nimityksensä puolesta äänesti 85 ja vastaan vain 12. Ellen ihan väärin väitä, oli vain Rod Rosenstein selkeämmin läpimennyt Trumpin hallinnon nimitys 94 äänellä puolesta ja vain kuusi vastaan. Ja kaikki me tiedämme, että mikä Rosenstein oli miehiään.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 856
 • Liked: 2525
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
The Epoch Timesin toimesta kaksi mielenkiintoista juttua. Toinen joka pureutuu Obaman hallinnon ja siellä työskennelleiden Ukraina-yhteyksiin ja toinen Iso-Britannian rooliin tässä kaikessa.

Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että unohtakaa Venäjä. Se on sivuseikka. Euroopan osalta Ukraina on paljon mielenkiintoisempi, kun alamme päästä tässä vyyhdissä kunnolla käyntiin. Sieltä löytyy se mielenkiintoinen osuus.

Yhdysvallat, kuten tiedämme, oli avainroolissa kun Viktor Janukovitshin hallinto kaatui vuonna 2014. Tuolloinen varapresidentti Joe Biden auttoi merkittävästi paikallisia perustamaan Kansallisen korruptionvastaisen viraston (NABU). Juuri NABUn kautta vuoti tietoa Paul Manafortin toimista, jolla oli oma roolinsa kun luotiin narratiivia Trumpista Venäjän kätyrinä.

Mielenkiintoisen sivujuonteen luo vuoden 2016 tapahtumat. Ukrainan valtion pääsyyttäjä Viktor Shokin tutki maakaasufirma Burismaa ja siihen liittyvää korruptiota, kunnes Biden astui taas peliin. Hän uhkasi vetää pois Yhdysvaltain Ukrainalle antamat miljardin dollarin lainatakuut, mikäli Shokinia ei eroteta tehtävästään. Tämä olisi ajanut hyvin hauraassa tilassa olleen valtion maksukyvyttömyyteen ja sisäiseen kaaokseen.

Mikä Bidenin motiivi oli asiassa? Se, että hänen poikansa Hunter istui Burisman hallituksessa. Hunterin tiedetään yleisesti olevan täysin epäpätevä juuri mihinkään ja saaneensa elämässään viittä vaille kaiken isänsä ansiosta.

Lainaus
Biden, Obama Officials Stood to Gain From Ukraine Influence

Newly released evidence suggests Ukraine played key role in creating Trump–Russia collusion narrative at behest of Obama officials.

As Ukraine underwent dramatic changes in 2014, U.S. Vice President Joe Biden played a critical role in the Obama administration’s involvement in the revolution that ousted Ukrainian President Viktor Yanukovych.

Following the revolution, Biden would use his influence to help force the creation of the troubled National Anti-Corruption Bureau (NABU). Notably, during the 2016 election campaign, information leaked from NABU about Trump campaign manager Paul Manafort that helped to create the false narrative that Trump colluded with Russia to win the election.

Biden also would use the threat of withholding $1 billion in U.S. loan guarantees to pressure Ukrainian President Petro Poroshenko to fire the prosecutor general. At the time, the prosecutor had been investigating Burisma, a Ukrainian natural gas giant that had appointed Biden’s son, Hunter, as a board member.

President Donald Trump’s personal lawyer, Rudy Giuliani, recently said, “Keep your eye on Ukraine.” In his comments to the Washington Examiner, Giuliani highlighted the “plot to create an investigation of President Trump, based on a false charge of conspiracy with the Russians to affect the 2016 elections.”

....

In April, Biden would get personally involved, as would his son, Hunter. On April 18, 2014, Hunter Biden was appointed to the board of directors for Burisma–one of the largest natural gas companies in Ukraine.

Four days later, on April 22, 2014, Vice President Biden traveled to Ukraine, offering his political support and $50 million in aid for Yatsenyuk’s shaky new government. Poroshenko, a billionaire politician, was elected as president of Ukraine on May 25, 2014.

Biden became close to both men and helped Ukraine obtain a four-year, $17.5 billion IMF package in March 2015.

In October 2016, Foreign Policy wrote a lengthy article, “What Will Ukraine Do Without Uncle Joe,” which described Biden’s role in the removal of Ukraine’s general prosecutor, Victor Shokin. Shokin, the choice of Poroshenko, was portrayed as fumbling a major corruption case and “hindering an investigation into two high-ranking state prosecutors arrested on corruption charges.”

The United States pushed for Shokin’s removal, and Biden led the effort by personally threatening to withhold $1 billion in loan guarantees. In an interview with The Atlantic, Biden recalled telling Poroshenko: “Petro, you’re not getting your billion dollars. It’s OK, you can keep the [prosecutor] general. Just understand—we’re not paying if you do.” Shokin was removed by Poroshenko shortly thereafter, in early 2016.

But according to reporting by The Hill, at the time of his firing, Shokin had been investigating Burisma. Shokin’s investigation into Burisma had previously been disclosed in June 2017, by Front News International.

...

Loput: https://www.theepochtimes.com/joe-biden-obama-officials-influenced-ukraine-to-advance-own-interests_2896259.html

///////////

Brittiläinen sanomalehti The Telegraph julkaisi puolitoista viikkoa sitten uutisen, jonka mukaan brittiläisten tiedusteluelimien johto tiesi Steelen asiakirjojen olemassaolosta ennen kuin Donald Trump tiesi niistä mitään. MI6:n ja MI5:n johtajat sekä yksi ex-pääministeri Theresa Mayn luotetuimmista turvallisuusneuvonantajista sai tiedon asiasta viikkoja ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja.

Telegraphin artikkelissa väitetään, että nämä henkilöt saivat tiedon asiakirjojen sisällöstä vasta vaalien jälkeen ja että Mayta ei koskaan suoraan informoitu asiakirjojen olemassaolosta. Artikkeli kuitenkin kertoo, että May saattoi tuntea Steelen ajoilta, jolloin Iso-Britannia tutki Alexander Litvinenkon tapausta. May toimi tuolloin maan sisäministerinä ja Litvinenkon tapaus osui siis suoraan hänen toimivaltansa alle.

Lehti myös huomioi herran nimeltä Charles Farr. Hän toimi puheenjohtajana Iso-Britannian Yhteisessä tiedustelukomiteassa (JIC). Sen rooli on vastaava kuin ODNI:n Yhdysvalloissa, eli valvoa kaikkien tiedusteluorganisaatioiden toimintaa ja tarvittaessa informoida hallitusta saadun tiedon perusteella. Kyseinen organisaatio on myös vastuussa yhteyksistä Brittiläisen kansanyhteisön maiden sekä ulkovaltojen tiedusteluorganisaatioihin.

Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että JIC:n tehtävä on siis informoida hallitusta saatujen tietojen perusteella. Koska MI6:n ja MI5:n johtajat saivat tiedon Steelen asiakirjojen olemassaolosta, heidän oli määrä toimittaa tieto Farrille, joka taas kertoisi tiedon Iso-Britannian hallitukselle, jonka johdossa oli tuolloin Theresa May. Joko näin todella tapahtui (eli artikkelissa väitetty tiedon pimittäminen Maylta on valhe) tai sitten he toimivat täysin sääntöjä ja ohjenuoria vastaan.

Lainaus
UK Intel Agencies Frame ‘Spygate’ Involvement Ahead of Trump’s Declassification

The Telegraph has published two separate articles detailing their version of when the heads of UK intelligence were briefed about a dossier of claims about President Donald Trump’s alleged ties to Russia.

According to The Telegraph, the UK spy chiefs were briefed about the dossier—written by former MI6 agent Christopher Steele—before Trump was made aware of its existence by former FBI Director James Comey, but, notably, after the 2016 presidential election had taken place:

“The heads of MI5 and MI6 and one of [Prime Minister Theresa] May’s most trusted security advisers were told about former British intelligence officer Christopher Steele’s memos on the Trump campaign in the weeks after his November 2016 election victory.”

The Telegraph article goes to significant lengths to make two separate points: that UK intelligence heads were briefed on Steele’s information only after the 2016 presidential election had concluded, and that May was never directly informed of the dossier’s existence. Interestingly, the article points out that the prime minister “may have known Mr. Steele” from the UK’s inquiry into the poisoning death of Russian defector Alexander Litvinenko, when May was home secretary.

The Telegraph also noted the involvement of Charles Farr, the former chairman of Britain’s Joint Intelligence Committee (JIC). The role of the JIC is to “assess events and situations relating to external affairs, defence, terrorism [and] major international criminal activity.” The JIC is also responsible for the “liaison with Commonwealth and foreign intelligence organisations.”

The JIC’s website specifically notes that “members of the Committee are to bring to the attention of their ministers and departments, as appropriate, assessments that appear to require operational, planning or policy action.”

Loput: https://www.theepochtimes.com/uk-intel-agencies-frame-spygate-involvement-ahead-of-trumps-declassification_2930221.html
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 856
 • Liked: 2525
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Washington Examinerin toimittaja Byron Yorkilta hyvä, peräpeiliin katsova kolumni.

Barr sai siis Trumpilta valtuudet julkaista kaiken, minkä kokee tarpeelliseksi koskien Trumpin kampanjaan kohdistunutta vakoilua vuonna 2016. Sama narratiivi toistuu kuin Devin Nunesin muistion julkaisemisen osalta vuonna 2018: Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuus on suuressa vaarassa, mikäli nämä dokumentit asetetaan julkisiksi. Ja narratiivin toistelijoina pitkälti samat hahmot kuin vuosi sitten. John Brennan, Adam Schiff, Eric Holder...

Nunesin muistion julkaiseminen ei vaarantanut kansallista turvallisuutta, kuten hyvin tiedämme. Sen sijaan se paljasti Trumpiin kohdistuneesta tutkinnasta asioita, jotka ovat nyt yleistä tietoa kaikille. Muistion myötä ihmiset tietävät sen, että FBI luotti Steelen asiakirjojen vahvistamattomiin tietoihin hankkiakseen FISA-luvan Trumpin kampanjassa työskennelleen Carter Pagen vakoilemiseen.

Nyt sama tapahtuu uudelleen. Median ja demokraattien puheet läpinäkyvyydestä ja sen autuudesta ovat loppuneet. Nyt läpinäkyvyys onkin paha asia.

Ei ole enää mitään syytä pitää näitä dokumentteja salaisina, koska Trumpiin kohdistuva tutkinta on päättynyt. FOIA-lakien nojalla liittovaltio on velvoitettu julkaisemaan kyseiset dokumentit siltä osin, kun ne eivät vaaranna käynnissä olevia tutkintoja, tietolähteitä ja metodeja. Ja näin juuri tapahtuu.

Barr aloitti työnsä liittovaltion leivissä CIA:sta. Hän siis tietää, että mitä pitää ottaa huomioon tällaisia tietoja käsitellessä. Sieltä tulee julki totuus liittovaltion dokumenttien muodossa, josta on rajattu kaikki tarpeellinen pois. Samalla narratiivi, jota on toisteltu vuosien ajan, räjähtää silmille ja paljastuu valheeksi. Media ja demokraatit tulevat olemaan vihaisia siitä, että julki tuleva tieto paljastaa laajan kyseenalaisen, ellei laittoman, toiminnan kulttuurin liittovaltion virastojen korkeimmalla tasolla Obaman aikakaudella. Suurin osa amerikkalaisista tulee olemaan puolestaan vihaisia siitä, että tällaisia laittomuuksia voi harjoittaa liittovaltion virastoissa ja lähes päästä pälkähästä siitä.

Washington Postin tunnuslause on "Democracy dies in a darkness." eli Demokratia kuolee pimeydessä. Jatkossa yhä useammalle käy selväksi, että WaPo ja suuret mediatalot ovat se pimeys, johon demokratia kuolee. Jos on kuollakseen.

Lainaus
Byron York: As Barr mulls declassification, a familiar tune from critics

In February 2018, the House Intelligence Committee released the so-called Nunes memo. In four pages, the document, from the committee's then-chairman Rep. Devin Nunes, revealed much of what the public knows today about the FBI's reliance on the Steele dossier in pursuing since-discredited allegations that the Trump campaign and Russia conspired to fix the 2016 election. Specifically, it revealed that the FBI included unverified material from the dossier in applications to a secret spy court to win a warrant to wiretap Trump foreign policy volunteer adviser Carter Page.

All that was classified. To release it, the committee appealed to President Trump, who made a declassification order. That is the only way Americans know about the Page warrant. From that knowledge came later revelations about the FBI's use of confidential informants and undercover agents to get information on Trump campaign figures.

It is good that the public knows such things, just as it is good that the public knows what is in the Mueller report. But in the days before the Nunes memo was declassified, many of the nation's top current and former intelligence officials, members of Congress, and analysts in the press warned that declassification would do grave damage to American national security.

It didn't happen.

Now, some of the same people are issuing somber warnings of the damage that will be done if Attorney General William Barr declassifies documents showing what else the nation's law enforcement and intelligence agencies did in the 2016 Trump investigation.

Loput: https://www.washingtonexaminer.com/opinion/columnists/byron-york-as-barr-mulls-declassification-a-familiar-tune-from-critics
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 13
Lainaus @Infernaalinen_aviomies

Lainaus
Monia kohtia Steelen dossierista on muuten verifioitu todeksi, asia mikä on hyvä pitää mielessä.

Mitkä ovat nämä kohdat? Lisääkö myös tällä kertaa lähteet väitteidesi tueksi.

Niin ja en tietenkään oikeasti odota mitään perustelua koska nämä viestisi on tarkoitettu vain tämän topicin paskomiseksi ja sen ajamiseksi sivuraiteelle.

Muistutan sinua palstan säännöistä, joiden mukaan muita keskustelijoita tulee kohdella kunnioittavasti. Asia jonka tulisi toki olla itsestäänselvyys ilman erillisiä sääntöjäkin.

Mutta asiaan, tämänhän voi selvittää alle minuutissa yksinkertaisella veppihaulla. Useat osat Steelen dossierista on itse asiassa vahvistettu. Kaikkea ei ole. Lisäksi pitää huomioida se lisäkoukku, että Steelen muistio on raakadataa, mikä vaatii tulkintaa.

Lainaus
much of Steele's memos focused on Russia's role interfering in the 2016 election. Steele's intelligence memos detail a pattern and preference for Trump that have since been confirmed by the US intelligence community and indictments against Russians brought by Mueller's investigation.
https://edition.cnn.com/2019/01/07/politics/dossier-two-years-later/index.html

Lainaus
Some of the dossier’s broad threads have now been independently corroborated. U.S. intelligence agencies and the special counsel’s investigation into Russian election interference did eventually find that Kremlin-linked operatives ran an elaborate operation to promote Trump and hurt Democratic opponent Hillary Clinton, as the dossier says in its main narrative.
https://apnews.com/55b8a55d5a7545b99d0f915affb7d852

Tuossa on vain yksi esimerkki. Lisäpointtina voisi vielä todeta sen, että ilmeisesti väitteet että 2016 kampanjan puhelinkuuntelu perustuisi Steelen dokumenttiin eivät pidä paikkaansa.

Lainaus
The Page FISA application also mentions information regarding fellow Trump campaign advisor George Papadopoulos, but there is no evidence of any cooperation or conspiracy between Page and Papadopoulos. The Papadopoulos information triggered the opening of an FBI counterintelligence investigation in late July 2016 by FBI agent Pete Strzok
https://www.pbs.org/newshour/politics/we-annotated-the-full-nunes-memo-on-the-russia-probe

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 856
 • Liked: 2525
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Pitkästä aikaa jotain tännekin.

Paul Sperry on kirjoittanut Real Clear Investigations-sivustolle artikkelin, jonka mukaan ylitarkastaja Michael Horowitzin raportti tulee paljastamaan FBI:n ex-johtaja James Comeyn asettaneen Trumpin hallintoon myyrän. Kyseinen myyrä, nimeltään Anthony Ferrante, raportoi sitten asioista Comeylle. Ferrante on erikoistunut kyberrikoksiin ja Comey loi hänelle aivan poikkeuksellisen, uuden viran, jotta hän pystyi olemaan samaan aikaan töissä sekä Trumpin hallinnossa että FBI:n palveluksessa.

Ferrante jätti Trumpin hallinnon pian sen jälkeen kun Comey erotettiin. Tämän jälkeen hän liittyi osaksi konsulttifirmaa, jonka kautta hän sai työtä BuzzFeediltä, joka pyrki vahvistamaan Steelen asiakirjojen väitteitä. BuzzFeed oli aiemmin saanut syytteen kunnianloukkauksesta ja Ferranten tehtävänä oli siis auttaa BuzzFeed ulos keissistä.

Comey kielsi kahdesti kongressin kuulemisissa että hän olisi tutkinut Trumpia, jonka lisäksi yksityisissä keskusteluissa toistuvasti vakuutti presidentille itselleen samaa. Näiden tietojen perusteella Comey valehteli sekä presidentille että kongressille.

Tämä on iso juttu. Presidentti Trump sekä hänen hallintonsa joutui vakoilun kohteeksi tietämättään ja vakoiluoperaatiosta vastasi liittovaltion poliisi. Mihin tietoon pohjautuen Comey aloitti tämän operaation? Yhtäkään Yhdysvaltain kansalaista vastaan ei voi aloittaa tutkintaa ilman, että tutkijalla on todisteita jonkinlaisesta rikoksesta. Kun puhutaan maailman mahtavimman valtion presidentistä, tämä vain korostuu.

Lainaus
Justice Dept. Watchdog Has Evidence Comey Probed Trump, on the Sly

It is one of the most enduring and consequential mysteries of the Trump-Russia investigation: Why did former FBI Director James Comey refuse to say publicly what he was telling President Trump in private -- that Trump was not the target of an ongoing probe?

That refusal ignited a chain of events that has consumed Washington for more than two years – including Comey’s firing by Trump, the appointment of Special Counsel Robert Mueller, and ongoing claims that Trump obstructed justice.

Now an answer is emerging. Sources tell RealClearInvestigations that Justice Department Inspector General Michael Horowitz will soon file a report with evidence indicating that Comey was misleading the president. Even as he repeatedly assured Trump that he was not a target, the former director was secretly trying to build a conspiracy case against the president, while at times acting as an investigative agent.

Two U.S. officials briefed on the inspector general’s investigation of possible FBI misconduct said Comey was essentially “running a covert operation against” the president, starting with a private “defensive briefing” he gave Trump just weeks before his inauguration. They said Horowitz has examined high-level FBI text messages and other communications indicating Comey was actually conducting a “counterintelligence assessment” of Trump during that January 2017 meeting in New York.

In addition to adding notes of his meetings and phone calls with Trump to the official FBI case file, Comey had an agent inside the White House who reported back to FBI headquarters about Trump and his aides, according to other officials familiar with the matter.

Although Comey took many actions on his own, he was not working in isolation. One focus of Horowitz’s inquiry is the private Jan. 6, 2017, briefing Comey gave the president-elect in New York about material in the Democratic-commissioned dossier compiled by ex-British intelligence officer Christopher Steele. Reports of that meeting were used days later by BuzzFeed, CNN and other outlets as a news hook for reporting on the dossier’s lascivious and unsubstantiated claims.

Loput: https://www.realclearinvestigations.com/articles/2019/07/22/comey_under_scrutiny_for_own_inquiry_and_misleading_trump_119584.html
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell