Kirjoittaja Aihe: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa  (Luettu 16527 kertaa)

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Nyt Olli Kotron mediassa vääristellyn Venäjä-lausunnon innoittamana päätin perustaa ketjun, mihin kootaan sekä Suomesta, että muualta Euroopasta esimerkkejä mm. siitä kuinka läheisiä välejä Venäjällä on eri maiden poliitikkoihin, puolueisiin ja millaisten hankkeiden tai ilmiöiden edistäminen tai estäminen palvelee Venäjän etua. Tällä hetkellä vaikuttaa, että perussuomalaisia pyritään lyömään väitteillä Venäjä-yhteyksistä tai venäjämielisyydestä, vaikka tosiasiassa monella puolueella Suomessa on tosiasiassa paljon läheisemmät yhteydet Venäjään kuin perussuomalaisilla.

Kerätään tähän ketjuun myös Venäjään myönteisesti suhtautuvien lisäksi esimerkkejä Venäjään kriittisesti suhtautuvista poliitikoista ja myös yksittäisistä kannanotoista (sama poliitikkohan voi esittää sekä myönteisiä, että kielteisiä kannanottoja Venäjää kohtaan). Ja yritetään mahdollisuuksien mukaan tarjota lähdeviitteitä tai perusteluja esitetyille väitteille.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #1 : 20.05.2019, 22:53:45 »
Keskustalla on pitkä historia niin Neuvostoliiton kanssa veljeilystä ja Neuvostoliiton kaaduttua Venäjän kanssa. Esimerkiksi noottikriisiä on väitetty Urho Kekkosen tilaamaksi.

Noottikriisi – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Noottikriisi#Suurvaltapolitiikka

Lainaus
Hannu Rautkallio ja Viktor Vladimirov ovat kirjoittaneet, että Neuvostoliiton nootti ei johtunut kansainvälisen tilanteen kärjistymisestä, vaan se oli tarkoitettu Kekkoselle sisäpoliittiseksi aseeksi.[23] Hieman noottikriisin jälkeen, 17. joulukuuta 1961 loikannut Anatoli Golitsyn kertoi lännessä, että Kekkonen oli suunnitellut nootin yhdessä neuvostoliittolaisten kanssa. Kun Yhdysvaltain suurlähettiläs valotti tilannetta Kekkoselle vajaa kuukausi loikkauksen jälkeen, Kekkosen reaktio hämmästytti amerikkalaiset. Hän ei kiistänyt väitettä, vaan totesi joutuvansa ajoittain työssään tilanteisiin, "joita on mahdotonta puolustaa jälkikäteen"[24]

Esko Aho on toiminut venäläispankin hallinnossa ja yritti estää siitä kertovan Hesarin paljastusjutun julkaisun. Keskustassa myös esimerkiksi Katri Kulmuni on Suomi-Venäjä-Seuran (alunperin Suomi–Neuvostoliitto-Seura) puheenjohtajana ja häntä ennen puolestaan keskustan Paula Lehtomäki. Suomen PEN -sananvapausjärjestön ex-puheenjohtaja Jukka Mallinen väittää Lehtomäen ja Heikki Talvitien palauttaneen SV-seuran Kremlin tukijaksi.

Esko Aho yritti vaientaa keskustelua hänen roolistaan Sberbankissa
https://www.libera.fi/blogi/esko-aho-yritti-vaientaa-keskustelua-hanen-roolistaan-sberbankissa/

Lainaus
Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina Esko Ahon haastatteluun perustuvan artikkelin, jossa esitettiin kysymyksiä Esko Ahon roolista Venäjän valtion enemmistöomisteisessa pankkijätissä Sberbankissa.

Vaikka jutussa nostettiin esiin Sberbankkiin liittyviä kiistanalaisia piirteitä, jutun sävy oli kokonaisuudessaan vähintään neutraali ellei peräti myötäsukainen. Esko Aho kuitenkin koki artikkelin niin ikävänä, että kirjoitti Helsingin Sanomien päätoimittajalle avoimen kirjeen, jolla hän pyrki vaikuttamaan jutun sisältöön. Haastattelun tehneen Tommi Niemisen mukaan Esko Aho koitti “a) painostaa jutun hyllyttämiseen, ja kun se ei onnistunut b) teki vihjailevia uhkauksia seurauksilla jos juttu julkaistaan c) kieltäytyi lapsellisesti yksilöimästä väitteitään”.

Esko Aho on ollut yli kahden vuoden ajan Venäjän valtion enemmistöomisteisen pankin Sberbankin hallituksen jäsen. Aho on tunnetusti Suomen entinen pääministeri ja Sberbank on pakotelistoilla oleva Venäjän suurin pankki. Kremliä lähellä oleva Sperbank on mm. auttanut Fennovoima-hanketta kiertämään omistukselle ja rahoitukselle asetettuja ehtoja Migrit Solarnan kautta ja on mahdollisesti rahoittanut Krimin miehitystä. Esko Aho on taas entisenä pääministerinä edelleen suomalaisen politiikan kentän merkittävä taustavaikuttaja, jonka sanotaan toimivan pääministeri Juha Sipilän arvostettuna neuvonantajana.

Ottaen huomioon kuinka kiistanalainen pankki ja kuinka korkean profiilin entinen poliitikko on kyseessä, on hämmästyttävää, miten vähän Suomessa on keskusteltu asiaan mahdollisesti liittyvistä eettisistä ongelmista.

Vaietut neuvottelut kulisseissa! Tällaisen sopimuksen keskusta ja Putinin puolue hahmottelivat
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000850019.html

Lainaus
Keskusta ja Vladimir Putinin johtama Yhtenäinen Venäjä -puolue hahmottelivat syksyllä 2009 oman sopimuksen, jolla oli tarkoitus tiivistää paitsi keskustan ja Suomen, myös koko EU:n suhteita Venäjään.

IS:n haltuunsa saamassa yhteistyöasiakirjassa sisällöksi määriteltiin ”Suomen ja Venäjän sekä Euroopan Unionin ja Venäjän välisten suhteiden edelleen kehittäminen ja kansainvälisen vuoropuhelun lisääminen”.

Puolueiden yhteisiksi tavoitteiksi määriteltiin maiden poliittisten, taloudellisten ja kulttuuristen suhteiden tiivistäminen sekä EU:n ja Venäjän välisen yhteistyö lisääminen erityisesti taloudessa, ilmastoasioissa, energia- ja ympäristöpolitiikassa sekä pohjoisten alueiden ja Itämeren alueen kehittämisessä. Käytännössä tavoitteita oli määrä edistää keskinäisellä kanssakäymisellä ”kaikilla puoluetoiminnan tasoilla” sekä tapaamisten ja vierailujen merkeissä.

Puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan keskustan työvaliokunta hyväksyi tuolloin paperin sisällön, mutta sopimusluonnos jäi syystä tai toisesta allekirjoittamatta. Yhteistyö kuitenkin jatkui, sillä samana syksynä keskustan edustajat matkustivat Moskovaan Yhtenäisen Venäjän puoluekokoukseen.

Neuvotteluja käytiin silloisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen johdolla. Korhonen vahvistaa IS:lle välittäneensä tiedot keskusteluista myös silloiselle puheenjohtajalle Matti Vanhaselle sekä koko keskustan johdolle ja ministeriryhmälle. Yhteistyö Putinin puolueen kanssa nähtiin tuolloinkin arkaluontoisena vuonna 2008 käydyn Georgian sodan vuoksi.

Tässä on keskustan kohuttu Putin-sopimus - lue sanasta sanaan
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000850363.html

Lainaus
Marraskuulle 2009 päivättyä sopimusta hiottiin keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan jo edellisvuodesta lähtien, ja keskustan eri puolue-elimet käsittelivät asiakirjan eri versioita useaan otteeseen.

Sopimuksessa hahmotellaan yhteistyötä paitsi keskustan ja Yhtenäisen Venäjän, myös Suomen ja koko EU:n sekä venäjän Välillä. Yhteisiksi tavoitteiksi määriteltiin muun muassa maiden poliittisten, taloudellisten ja kulttuuristen suhteiden tiivistäminen.
...
Laaninen kiistää, että puolueiden keskenään sopimalla yhteistyöllä olisi vaikutusta keskustan viimeaikaisiin linjauksiin Venäjää vastaan kohdistetussa sanktiopolitiikassa.

Suomen keskusta on pitänyt tiiviitä yhteyksiä Putinin valtapuolueeseen Venäjällä
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000002785764.html

Lainaus
Yhtenäisen Venäjän kokouksissa on vuosina 2008–2011 käynyt keskustan kärkipoliitikoista ainakin Paula Lehtomäki, Tuomo Puumala, Kyösti Virrankoski– ja syksyllä 2011 Laaninen itse.
...
Myös Yhtenäisen Venäjän edustajia on Laanisen mukaan käynyt keskustan puoluekokouksissa Suomessa. "Viime kesänä ei kutsuttu heitä Turkuun, mutta olisiko heitä ollut joitakin vuosia sitten viimeksi."


« Viimeksi muokattu: 31.01.2021, 06:36:10 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #2 : 20.05.2019, 23:06:43 »
Kokoomuksellakin on viimeistään 70-luvun Tehtaankadun vuosista lähtien ollut varsin tiiviit yhteydet ensiksi Neuvostoliittoon ja sitten Venäjään. Kokoomusta on osaltaan sen vuoksi monasti kutsuttu Putinin Yhtenäinen venäjä -puolueen veljespulueeksi, mitä tosin Kokoomus on aivan viime aikoina yrittänyt imagohaitan takia kiistää, kuten vaikkapa tässä kokoomuksen Vekrkouutisten jutussa:

Li Anderssonilta väite Vladimir Putinista ja kokoomuksesta – ”höpöhöpö”
https://www.verkkouutiset.fi/li-anderssonilta-vaite-vladimir-putinista-ja-kokoomuksesta-hopohopo-50572/

Lainaus
Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokas väitti virheellisesti, että Yhtenäinen Venäjä olisi kokoomuksen veljespuolue.
...
Väite kokoomuksen ja Vladimir Putinin Yhtenäisen Venäjän veljespuolue-suhteesta toistuu usein politiikassa. Se on myös kumottu useasti.

Todellisuudessa kokoomus määrittelee sisar- tai veljespuolueikseen puolueita, joiden kanssa sillä on yhteisiä ohjelmallisia tavoitteita ja ideologiaa ja jotka kuuluvat International Democrat Unioniin IDU:iin. Yhtenäinen Venäjä ei kuulu.

Kokoomukselle lähimpiä saattavat olla esimerkiksi Ruotsin moderaatit ja Norjan Höyre. Puolueveljiä kokoomuksella on myös Euroopan EPP:ssa, johon Putinin puolue ei kuulu.

Veljespuolue-väite saattaa olla lähtöisin kokoomuslaisten taannoisista käynneistä seuraamassa Yhtenäisen Venäjän puoluekokouksia. Niissä kävi kuitenkin myös muiden suomalaispuolueiden väkeä.

Myös kokoomuksella tiiviit välit Yhtenäiseen Venäjään
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000850438.html

Lainaus
Keskustan lisäksi myös kokoomus on viime vuosiin saakka tehnyt yhteistyötä Yhtenäinen Venäjä -puolueen kanssa.

Keskustan edustajien lisäksi myös kokoomuslaiset ovat vierailleet presidentti Vladimir Putinia tukevan Yhtenäinen Venäjä -valtapuolueen puoluekokouksissa.

Neuvostoliiton suurlähetystön kanssa 70-luvulla paljon asioinut Ilkka Kanerva on kertonut käyneensä keskusteluja läpi Supon kanssa, mutta ilmeisesti vastaavaa purkamismenettelyä ei ollut muilla suurlähetystön kanssa ravaavilla:

Ilkka Kanerva 70-luvusta: Minulla oli ainoana myös kotisupolainen
https://www.verkkouutiset.fi/ilkka-kanerva-70-luvusta-minulla-oli-ainoana-myos-kotisupolainen-25740/

Lainaus
Tämän jälkeen muutkin kokoomuksessa alkoivat saada omia ”kotiryssiään”. Kanerva raportoi omista keskusteluistaan Holkerille ja Tavastilalle ja informoi myös presidenttiä ja suojelupoliisia.

”Minulla oli oma kotisupolainen, jonka kanssa sparrasin näitä asioita. Olin kai ainoa, joka teki niin. Se jatkui myös Seppo Tiitisen aikana. Supossa oli yksi henkilö, jolle kerroin (neuvostolähetystön edustajien) tapaamisista. Tapasin häntäkin ravintoloissa”, Ilkka Kanerva kertoo.

Näkökulma: Moicculi roistovaltion valehtelija – olen Suomen ulkoministeri ja olen ystäväsi
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7e48ebda-e043-4eeb-b931-f2c51d8db257

Lainaus
Alexander Stubb julkaisi Twitterin iloisen yhteisselfien Venäjän nykyisen ulkoministerin Lavrovin kanssa ja kutsui englanninkielisessä tekstissään tätä ”vanhaksi ystäväkseen”.

Stubb on myös joidenkin muiden kokoomuslaisten kanssa varoitellut russofobiasta, mikä on tyypillinen putinistinen termi:

Pääministeri arvostelee kansanedustajia russofobian lietsomisesta Fennovoima-keskustelussa
https://yle.fi/uutiset/3-7527971

Lainaus
– Se, joka minua eniten häiritsee tässä keskustelussa, on tietty asenteellisuus, jopa russofobia, joka ilmenee muutamissa puheenvuoroissa. Se tulee nimenomaan sitä kautta, että yritetään lietsoa Venäjä-pelkoa energiapoliittiseen ratkaisuun. Tässä kannattaa puhua energiasta energiana, Stubb sanoi tiistaina eduskunnan lähetekeskustelussa.

Muun muassa vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen nosti esiin Rosatomin kytkökset Venäjän hallintoon.

– Rosatom ei ole mikään tavallinen yritys. Rosatom on Neuvostoliiton entinen atomienergiaministeriö, joka vastaa edelleen Venäjän ydinasehuollosta. Rosatom on suoraan (presidentti Vladimir) Putinin hallinnassa oleva valtion liikelaitos, jonka tehtäviin kuuluvat, sanatarkasti, Venäjän geopoliittiset intressit, Tynkkynen sanoi.

Myös RKP:n Stefan Wallin ilmaisi huolensa Venäjään liittyvistä kysymyksistä. Hänen mielestään ei voida jättää huomiotta mahdollisuutta, että Venäjä alkaa käyttää Kremlin hallinnassa olevaa valtionyhtiötä voimapolitiikkansa välineenä.

Stubb varoitti russofobiasta
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/stubb-varoitti-russofobiasta/6c160f25-0e1f-3029-aa80-880288046b2d

Lainaus
Pääministeri Alexander Stubb (kok) varoitti lietsomasta Venäjäpelkoja ja näki puheissa merkkejä russofobiasta. Hänestä energia-asiat pitää pitää energia-asioina ja ymmärtää Euroopan ja Venäjän molemminpuolinen keskinäinen riippuvuus tässä.

”Rosatom on laitevalmistaja, Fennovoima on suomalainen yritys”, pääministeri sanoi ja totesi Fennovoiman laitoshankkeen vähentävän tuontiriippuvuutta Venäjältä.

"Putinin hallinnon jatke"
Oras Tynkkysen mukaan Rosatom ei ole mikä tahansa yritys, vaan Venäjän hallinnon jatke, joka vastaa Venäjän ydinasehuollosta. Tynkkysen mukaan Fennovoiman vastustuksessa kyse ei ole Venäjästä, vaan Putinista. Vihreiden ex-ministeri Ville Niinistö säesti Tynkkystä. Hänestä Suomi irtaantuu Fennovoimapäätöksellä eurooppalaisesta arvoyhteisöstä.

SDP:n ryhmän puheenjohtaja Jouni Backman ihmetteli vihreiden Fennovoima-kritiikin perusteita. Hänen mukaansa näin pitkäjänteisessä ratkaisussa ei voi arvioida vallassa olevan perusteella. Hän epäili, että valta ehtii vaihtua naapurissa useampaankin kertaan Fennovoiman ydinvoimalan elinkaaren aikana.

Kokoomuksen Ben Zyskowiczin mukaan vihreät heiluttavat Venäjä-korttia. Hänestä Suomi asettaisi erityisiä ylimääräisiä pakotteita Venäjää vastaan, jos se torppaisi Fennovoima-hankkeen ja ampuisi itseään näin toiseenkin jalkaan.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) puolusti vahvasti valtioneuvoston myönteistä päätöstä. Hänen mukaansa Fennovoiman ydinvoimapäätös tuotiin täydennyspäätöksenä eduskuntaan, mutta valmistelussa toimittiin ikään kuin kyseessä olisi ollut erillinen ratkaisu, jolle tehtiin ympäristövaikutusarvio ja josta STUK antoi turvallisuusarvionsa.

Vapaavuori totesi, että Fennovoiman ydinvoimala on suomalaisten enemmistöomistama, Suomeen rakennettava ja suomalaisia turvallisuusnormeja noudattava laitos. Ja hän toivoi, että Fennovoiman osakkaat muuttaisivat osakassopimusta niin, että se vastaisi valtioneuvoston tahtoa 60 prosentin kotimaisesta omistuksesta mukaan lukien EU- ja Eta-alueen toimijat. Nyt venäläisomistus on osakassopimuksella rajattu 34 prosenttiin.
...
Vapaavuori toivoi, että ydinvoimapäätöksen kanssa pää pidettäisiin kylmänä. Hän muistutti, että Suomi on tehnyt ydinvoimayhteistyötä Venäjän ja Neuvostoliiton kanssa 1970-luvulta lähtien ja sinä aikana yksi järjestelmä on ehtinyt kaatuakin. Hän muistutti, että rauhan aikana yhteistyössä ei ole ollut pienimpiäkään ongelmia.

Perussuomalaisten James Hirvisaari kysyi Vapaavuorelta, luottaako tämä venäläiseen tekniikkaan, kun laitetoimittaja on venäläinen Rosatom.

”Venäläisten sähkövetureiden sisukset piti rakentaa uusiksi, sitten vasta pelitti. Suhtaudun ydinvoimaan myönteisesti, mutta sanon tälle ei”, Hirvisaari sanoi.

Vapaavuori vastasi luottavansa säteilyturvakeskukseen.

Stubb on myös aikanaan kiirehtinyt viisumivapautta venäläisille:

Stubb kiirehtii viisumivapautta Venäjän kanssa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001570891.html

Lainaus
Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) haluaa madaltaa rajoja Venäjän suuntaan. Hän sanoo STT:n haastattelussa, että Suomen pitäisi harkita uudelleen varovaista ja jarruttavaa suhtautumistaan Venäjän viisumivapauteen.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2019, 07:46:15 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #3 : 20.05.2019, 23:18:32 »
Demareilla on myös ollut runsasti yhteyksiä ensiksi Neuvostoliittoon ja sittemmin Venäjään. Monia demarien poliitikoista on väitetty olleen Neuvostoliiton talutusnuorassa, mutta useille näistä ei ole saatu vahvistusta, kuten esimerkiksi Paavo Lipposta koskeville väitteille:

Paavo Lipponen – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Lipponen#Kritiikki%C3%A4

Lainaus
Entisen suurlähettilään Alpo Rusin Vasemmalta ohi -kirjan mukaan Lipposen ja DDR:n Stasin väliset kontaktit alkoivat vuonna 1969 ja Lipponen vuoti vuosina 1969–1972 Länsi-Saksan sosialidemokraattien asioita DDR:n tiedustelulinjan diplomaateille.[46] Kirjan mukaan Lipposen Stasi-peitenimi oli Mungo ja hänen koodinsa oli XV/326/71.[47] Lipponen on myöntänyt olleensa DDR:n tiedustelupalvelun Stasin manipuloinnin kohteena 1970-luvulla.[48] Entisen taistolaisen Ilkka Kylävaaran Taistolaisuuden mustan kirjan mukaan Lipponen on Tiitisen listalla.[49] Alpo Rusin mukaan Lipposella oli peitenimi, koodi ja avattu operaatio myös Neuvostoliiton KGB:ssä.[46]

KGB nimesi Kalevi Sorsan ”luotetuksi yhteistoimintahenkilöksi” - Washington Postin kolumnisti kirjoittaa länsijohtajien säikähtäneen Sorsan paljastumista
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a6941861-4a39-4ca0-b8b7-c770b1471189

Lainaus
Kara-Murza nostaa Kalevi Sorsan hyväksi esimerkiksi siitä, mitä monille läntisille poliitikoille olisi saattanut tapahtua, jos Jeltsin olisi valinnut avoimuuden tien.

Julkistettujen salaisten asiakirjojen joukossa oli Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitean salainen muistio, joka on päivätty 11, joulukuuta 1980.

Kalevi Sorsa oli täyttämässä 50 vuotta 21. joulukuuta.

Salaisessa asiakirjassa Sorsaa pidetään ”luotettavana yhteistoimintahenkilönä” Kremlille. Linkki kopioon alkuperäisestä asiakirjasta löytyy The Washington Postin jutusta.

Tutkija ja presidentti Martti Ahtisaaren neuvonantajana toiminut Alpo Rusi on kirjoittanut Iltalehdessä, että Bukovsky luovutti löydöksensä suomalaisille tiedotusvälineille tammikuussa 1993. Ilta-Sanomat kirjoitti Sorsaa koskevista Kremlin salaisista tiedoista vasta kesällä.
...
Sorsa puolustautui 1990-luvulla julkisuudessa eri yhteyksissä ja kiisti olleensa yhteistoimintahenkilö ja Kremlin juoksupoika. Sorsa piti väitettä ”typeränä syytöksenä”. Vuonna 1997 hän kertoi Kalevan haastattelussa, mitä oli saanut Kremlistä 50-vuotislahjaksi.

"Lahja on kuuden pikarin pikaristo, johon kuuluvat aluslautanen ja silmämääräisesti noin 200 gramman vodka-astia.”

Sorsa kuoli vuonna 2004, eikä Vladimir Putinin johdolla totalitaariseksi valtioksi muuttunut Venäjä ole avannut neuvostoarkistoja. Varmuutta siitä, oliko pääministeri Sorsa KGB:n ja Kremlin yhteistoimintahenkilö, ei siis ole olemassa.

Venäjän kaasuputkilobbarinakin toiminut Paavo Lipponen vähätteli hiljattain Venäjän uhkaa puhumalla Venäjä-vastaisuutta vastaan:

Ex-pääministeri Lipponen Ylellä: ”Venäjä-vastaisuus ei ole viisasta”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1c57bbae-c8cf-4f14-ac20-a28dcdf5822b

Lainaus
Yhdysvaltojen mielestä Venäjältä Itämeren kautta Keski-Eurooppaan kulkeva kaasuputki on EU:n veljeilyä sanktioiden kohteena olevan Venäjän kanssa, ja asettaa Euroopan riippuvaiseksi Venäjän maakaasusta.

Ykkösaamun juontaja Pirjo Auvinen kysyikin suoraan Lipposelta, onko tämä (Venäjän presidentin Vladimir) ”Putinin mies”?

Tähän Lipponen ei vastannut, vaan käänsi puheensa ”isompaan kuvaan”, johon kuuluu Euroopan talouden kehittäminen.

– Kaasu on vain yksi kysymys kokonaisuudessa. Puhutaan, että Eurooppa tulee riippuvaiseksi Venäjän kaasusta, mutta eikös Venäjä ole riippuvainen siitä, että se voi viedä öljyä ja kaasua.
...
Puolustus-, ulko- ja sisäministeriö julkaisivat tällä viikolla yhteisen raportin, jonka mukaan Venäjä painostaa Suomea ja käyttää mielivaltaisuuden mahdollisuutta pelotteluaseenaan. Lisäksi Venäjän tavoitteena on heikentää EU:ta.

Tähänkään Lipponen ei kysyttäessä ottanut suoraa kantaa, vaan käänsi asian jälleen lähinnä talouskysymykseksi.

– Venäjän kehityksessä on huolestuttavaa, että se ei saa aikaan taloudellisia uudistuksia. Ilman uudistuksia Venäjä kuihtuu.
...
Venäjän toimintatapoja Lipponen kuvaili ”voimalla demonstroimiseksi”. Se on aiheuttanut Lipposen mukaan Suomessa ”Venäjä-kriittistä keskustelua”.

Tämä ei Lipposen mielestä ole hyvä asia.

– Asenteellinen Venäjä-vastaisuus ei ole viisasta.

Lipponen sanoi Venäjä-vastaisuuden tulevan esille erityisesti suomalaismediassa.

– Pitää ymmärtää Venäjän sisäistä tilannetta, mitä siellä on tapahtunut Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

Tarja Halonen oli innolla viemässä Suomea yksipuoliseen maamiinakieltoon ja muutenkin nakersi Suomen puolustustuskykyä monin tavoin. Halonen on myös määritellyt Putinin ystäväkseen:

Presidentti Tarja Halonen Vladimir Putinista: Olemme ystäviä
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/presidentti-tarja-halonen-vladimir-putinista-olemme-ystavia/

Lainaus
Presidentti Tarja Halosen ja Venäjän pääministerin Vladimir Putinin kohtaamisia katsellessa on tullut selväksi, että he tulevat hyvin toimeen keskenään.

Halonen on sanonut, että he ovat Putinin kanssa ystäviä.

”Kyllä niin voi sanoa”, hän vahvistaa Suomen Kuvalehden haastattelussa.
...
Halonen on toistuvasti kertonut, että Putin mielellään ”juttelee” hänelle. On siis virallisia tapaamisia ja neuvotteluita ja sitten ”jutteluita”.

Yksityiskohtiin menemättä Halonen antaa ymmärtää, että Putin on hänen neuvojaan kansainvälisissä aiheissa paitsi kuunnellut myös noudattanut.

Antti Rinne on puolestaan mm. kannattanut Venäjälle viisumivapautta ja merkittävää venäjän kielen ja kulttuurin opetuksen lisäämistä:

Rinne ei tunne russofobiaa: Viisumivapaus Venäjän kanssa
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/rinne-ei-tunne-russofobiaa-viisumivapaus-venajan-kanssa/659665/

Lainaus
Sdp:n puheenjohtajaksi pyrkivä Antti Rinne haluaa Venäjän mahdollisuudet täyteen käyttöön ja russofobiasta hyödyttävään kumppanuuteen.

Rinteen uunituoreen keskusteluasiakirjan mukaan Venäjän markkinoiden läheisyys on hyödynnettävä täysimääräisesti.

– Jatkossa meidän on tavoiteltava entistä päämäärätietoisemmin myös venäläisten yritysten konkreettisia investointeja Suomeen.

Rinteen intresseissä ovat  viisumivapaus, liikenneyhteyksien nopeuttaminen, venäjän kielen ja kulttuurin opetuksen merkittävä lisääminen ja aktiivinen markkinointitoiminta Venäjän yrityskentän suuntaan.

Eurovaaleissa varsin näkyvästi mainostanut SDP:n puoluesihteeri, Antton Rönnholm, teki myös jättitilin Venäjän kaasuputkihankkeella:

Sdp:n puoluesihteeri kääri jättitilin kaasuputkihankkeella – laskutti Gazpromilta lähes 200 000 euroa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005099695.html

Lainaus
Sdp:n tuore puoluesihteeri Antton Rönnholm teki hyvää tiliä toimiessaan mukana vuosina 2011–2013 Venäjän valtionyhtiö Gazpromin South Stream -kaasuputkihankkeessa.

Rönnholm hoiti hankkeessa suhteita mediaan ja päätöksentekijöihin Brysselissä ja kohdemaissa. Rönnholm perusti hanketta varten Belgiaan oman yrityksen Philotimo Consultingin, jonka hän omisti yksin ja jossa ei ollut muita työntekijöitä.
...
Rönnholm kertoo tehneensä South Stream -hankkeessa vaikuttamissuunnitelmia.

– Eli keneen pitää olla yhteydessä ja mitä tapahtuu. Oli paljon raportointia siitä, mitä EU:ssa on agendalla ja regulaatioanalyysia. Tein myös tekstejä nettisivuille esityksiin.
...
Rönnholm kertoo lopettaneensa yrityksen toiminnan vuonna 2013 ja myyneensä sen pois vuonna 2014.

– Se oli silloin vain hylsy, jolla ei ollut mitään toimintaa.

Rönnholm kertoo myyneensä firman suomalaiselle ostajalle, muttei hän halua paljastaa kauppahintaa.

South Stream -hankkeessa pyrittiin rakentamaan kaasuputki, jonka oli määrä tuoda kaasua Mustaltamereltä Länsi-Eurooppaan.

Vuoden 2014 lopussa South Stream -hanke kaatui EU-komission vastustukseen. Komission mukaan se olisi rikkonut unionin kilpailulakeja. Euroopassa oli myös herännyt huoli siitä, että hanke olisi lisännyt energiariippuvuutta Venäjästä.

Poikkeuksena demareiden yleiseen linjaan, on kansanedustaja Suna Kymäläinen tutkinut venäläisten kiinteistökauppoja, joita hän pitää turvallisuusuhkana Suomelle. Tämän vuoksi hänestä Suomen pitäisikin palata kiinteistökaupan luvanvaraisuuteen venäläisille, josta luovuttiin 2000-luvulla:

US: Kansanedustaja kritisoi rankasti ulkomaalaisten tonttikauppalakiehdotusta - yhtä hyvin voitaisiin piirtää kartta haavoittuvimmista alueista | Talouselämä
https://www.talouselama.fi/uutiset/us-kansanedustaja-kritisoi-rankasti-ulkomaalaisten-tonttikauppalakiehdotusta-yhta-hyvin-voitaisiin-piirtaa-kartta-haavoittuvimmista-alueista/ba6a8bf9-cc73-35c1-addd-187ab576cfb4

Lainaus
Kymäläinen on jo pitkään seurannut ja selvitellyt venäläisten kiinteistökauppoja ja tehnyt aloitteita EU- ja EFTA-maiden ulkopuolisten tahojen maa- ja kiinteistökauppojen rajoittamisesta Suomessa.

Eri vaihtoehtoja pohdittuaan hän on tullut tulokseen, että ainoa turvallinen ja mahdollisimman vähän porsaanreikiä jättävä järjestelmä Suomen kaltaisessa valtiossa on se, josta luovuttiin 2000-luvulla. Kymäläisen mukaan nyt tarvittaisiin luvanvaraisuuslaki, joka koskettaisi koko Suomea – ei vain strategisia alueita, joihin hallituksen esitys keskittyy.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2019, 07:26:28 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Beef Supreme

 • Vieras
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #4 : 20.05.2019, 23:30:46 »
Laitan tähän lyhyen ja lakonisen huomion Itävallan FPÖ-Venäjä-skandaalista. Varaliittokansleri Strache on siis videolla nähtävästi tuhannen kännissä ollut hieromassa korruptiokuviota Venäjän agentiksi luulemansa naisen kanssa.

Plot twist: nainen ei ollutkaan Venäjän agentti.

Video siis todistaa aika kiistattomasti että FPÖ EI ole Venäjän lahjoma. Tämä havainto tosin lienee ihan turha edes mainita niille jotka näkevät Venäjän joka paikassa missä se on itselle sopivaa nähdä. Ylen uutisetkin juuri kertoivat FPÖn tekevän diilejä Venäjän kanssa. Hohhoijaa.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #5 : 20.05.2019, 23:32:20 »
Vaikka aikoinaan Heidi Hautala kampanjoi merkittävästi Venäjän korruptiota vastaan, on viime aikoina jopa vihreiden omasta piiristä Daily Best lehden mukaan alkanut kuulua syytöksiä siitä, että  Heidi Hautala toimisi Kremlin puolesta:

Amerikkalaislehti: Vihreät syyttävät Heidi Hautalan toimivan Kremlin puolesta
https://www.verkkouutiset.fi/amerikkalaislehti-vihreat-syyttavat-heidi-hautalan-toimivan-kremlin-puolesta/

Lainaus
Amerikkalaisjulkaisu The Daily Beast julkaisi tiistaina laajan artikkelin Euroopan parlamentin varapuhemies Heidi Hautalasta. Lontooseen päivätyn artikkelin otsikon mukaan ”Johtavan vihreän EU-lainsäätäjä Heidi Hautalan syytetään olevan ’Kremlin talutusnuorassa’ hänen estäessään presidentti Putinin vastaisten pakotteiden päätöslauselmaa”.

Daily Beastin mukaan seitsemän vihreää EU-vaikuttajaa, muun muassa Eva Joly, José Bove, Indrek Tarand ja Rebecca Harms, ovat kirjoittaneet vihreiden johtajistolle Heidi Hautalan Magnitski-antikampanjoinnin torjumiseksi.

Heidi Hautalan sanotaan suomineen vuotaneessa sähköpostissa Euroopan ”pakkomiellettä” Venäjän presidentti Vladimir Putinia kohtaan. Hautalan sanotaan kampanjoivan salaa Putinin korruption vastaista päätöslauselmaa vastaan Euroopan parlamentissa.

Yhden raivostuneen vihreän mepin kerrotaan sanovan Hautalan kaltaisten jarruttajien olevan ”joko hyödyllisiä idiootteja tai tietoisesti Kremlin talutusnuorassa”.

Hautalan kerrotaan olleen aikanaan merkittävä Venäjän korruption vastainen kampanjoija ”mutta viime vuosina suomalaispoliitikko on ottanut radikaalisti toisen kannan”. ”Hän muuttui yhtäkkiä”; Hautalaa kuvaillaan ”ristiretkeläiseksi”.

Satu Hassi oli taistolainen.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2019, 23:49:40 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #6 : 20.05.2019, 23:46:22 »
Muuhun Eurooppaan liittyen:

Vihreiden europarlamentaarikko, Miroslavs Mitrofanovs, on puolustellut Krimin liittämistä Venäjään.

Puola, Slovakia, Romania, Unkari ja Baltian maat ovat EU:n komissiolle lähettämässään kirjeessä vaatineet Nord Stream 2 -kaasuputken rakentamisprojektin keskeyttämistä. Myös RU-komissiossa tähän Saksan ja Venäjän väliseen hankkeeseen on suhtauduttu kriittisesti, mutta tämä ei ole kääntänyt Merkelin päätä, vaikka tämä lisää Venäjän mahdollisuuksia kiristää niin EU-maita kuin Ukrainaa kaasullaan ja tuo vientituloja Venäjälle.

GUE/NL (Euroopan yhtynyttä vasemmistoa) ja S&D kannattavat EU:n Venäjä-pakotteiden purkamista. Suomessa Vasemmistoliitton kuuluu Euroopan yhtyneen vasemmiston GUE/NL-ryhmään ja SDP kuuluu sosiaalidemokraattien S&D-ryhmään.

Saksassa demarien entinen liittokansleri, Gerhard Schröder, on toiminut Venäjän kaasuputkilobbarina ja hänen toimintansa tässä roolissa ja Venäjän tekojen puolustelussa on herättänyt huomattavaa kritiikkiä:

Gerhard Schröder - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Schr%C3%B6der

Lainaus
In 2005, Russian President Vladimir Putin’s friend Schroeder hastily signed the deal just as he was departing the office from which he had been voted out days earlier. Within weeks, he started to oversee the project implementation himself, leading the Nord Stream AG’s shareholder committee.
...
In 2016, Schröder switched to become manager of Nord Stream 2, an expansion of the original pipeline in which Gazprom is sole shareholder.[77]

In 2017, Russia nominated Schröder to also serve as an independent director of the board of its biggest oil producer Rosneft.[78] At the time, Rosneft was under Western sanctions over Russia’s role in the Ukraine crisis.[79] Schröder told Blick that he would be paid about $350,000 annually for the part-time post.[80] His decision caused an outcry in Germany and abroad, especially in a climate of fear about any potential Russian interference in the 2017 German elections.[81] German Chancellor Angela Merkel criticized her predecessor, saying "I do not think what Mr Schröder is doing is okay."[82]
...
During a heated dispute between Russia and Estonia in May 2007 over the removal of a Soviet-era war memorial from the centre of the Estonian capital Tallinn to a military cemetery, Schröder defended the Kremlin's reaction.
...
In March 2014, Schröder likened Russia's intervention in Crimea with NATO's intervention in Kosovo, citing both cases as violations of international law and the UN Charter.[87][88] He further stated that there had been "unhappy developments" on the outskirts of the former Soviet Union since the end of the Cold War, leading Putin to develop justifiable "fears about being encircled".[89] On 13 March 2014, an attempt by the German Green Party to ban Schröder from speaking in public about Ukraine was narrowly defeated in the European parliament.[90] His decision to celebrate his 70th birthday party with Putin in Saint Petersburg's Yusupov Palace in late April elicited further criticism from several members of Merkel's grand coalition, including human rights spokesperson Christoph Strässer [de].[91]

EPP-puolueeseen kuuluu Italian Forza Italia, jonka Berlusconi kuuluu Putinin henkilökohtaisiin ystäviin ja  Ranskan Les Républicains -puolueen  presidenttiehdokkaanakin vuonna 2017 ollut Fillon on myös Putin-myönteinen ja on mm. vaatinut Venäjän vastaisen pakotteiden purkamista ja sotilasyhteistyötä Venäjän kanssa Syyriassa. Myös Putin on kehunut hyviä välejään Filloniin. Suomessa kokoomus kuuluu EPP-puolueeseen.


Silvio Berlusconi Will Probably Skip His Own Party’s Conference And Go To Vladimir Putin’s Birthday Party Instead
https://www.buzzfeed.com/albertonardelli/silvio-berlusconi-vladimir-putin-birthday

Lainaus
Silvio Berlusconi is set to desert his own party's annual conference because he wants to fly to Russia to attend Vladimir Putin’s birthday celebrations, according to multiple reports in Italian media.

The former Italian prime minister is scheduled to speak at a Forza Italia conference in Milan this weekend, but has decided he’d rather accept the Russian president's invitation to celebrate his 66th birthday in Sochi, the press reports claim, citing (political) party sources.

Putin and Berlusconi’s friendship spans back more than a decade. Last year, Berlusconi gave the Russian president a duvet with their faces on it for his 65th birthday.
...
Putin and Berlusconi have also holidayed together. In 2015, the pair angered Ukrainian prosecutors after opening a 240-year-old bottle of wine at a winery in Crimea following Russia's annexation of the peninsula.


« Viimeksi muokattu: 21.05.2019, 10:00:13 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #7 : 21.05.2019, 00:02:24 »
"Jännä" juttu tosiaan, että vasemmistoliiton ja demarien europarlamenttiryhmien myötämielisestä suhtautumisesta ryssiin (haluavat poistaa Venäjä-pakotteet) ei ole kellekään tungettu karvamikkiä kurkkuun eivätkä somen turpourpotkaan ole nähdäkseni pitäneet näitä minkäänlaisena "turvallisuusriskinä". Osoittaa hyvin sen, että nämä "Rysky" Riiheläiset ja muut valittavat vain ja ainoastaan ns. väärää poliittista mielipidettä edustavista puolueista.

Ja kuten Skeptikko yllä mainitsi, tuleva todennäköinen pääministerikin eli Antti Rinne on tosiaan ulissut russofobiasta ja himoinnut viisumivapautta.

Tuo twiitin kuva on napattu Hesarin jutusta.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1130474753414901761


Pitkä artikkeli, lainaan alle osan.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006103428.html (13.5.2019)

Lainaus
Kenelle ääni menee, kun äänestää suomalaista eurovaaliehdokasta? Tällaisille ryhmille annat äänesi

KENELLE ääni menee, kun äänestää suomalaista eurovaaliehdokasta?

Ehdokkaan lisäksi äänen saa hänen puolueensa, mutta sillä on kolmaskin vastaanottaja: Euroopan parlamentin poliittinen ryhmittymä. Parlamentissa europarlamentaarikko ei edusta suomalaista puoluettaan vaan eurooppalaista poliittista ryhmäänsä.

Jäsentensä erilaisten puoluetaustojen vuoksi ryhmien sisällä on paljon erilaisia jännitteitä, eikä suoranaista ryhmäkuria ole. Silti ryhmät perustuvat ainakin jossain määrin yhteiselle arvopohjalle, ja europarlamentaarikot äänestävät ryhmien sisällä keskimäärin melko yhtenäisesti.

Nykyisessä parlamentissa virallisia ryhmittymiä on kahdeksan, mutta eurovaalien jälkeen ryhmien kokoonpanot todennäköisesti muuttuvat. Suomalaisista puolueista ainakin mahdolliset perussuomalaisten edustajat voivat siirtyä johonkin toiseen ryhmään kuin ECR:ään, jossa heidän edustajansa Jussi Halla-aho ja Pirkko Ruohonen-Lerner nyt istuvat.

(...)

Sdp kuuluu sosiaalidemokraattien ryhmään (S&D)

Euroopan sosiaalidemokraattisista puolueista koostuva ryhmä on perinteisesti ollut parlamentin toiseksi suurin. Ryhmällä on melko vankka yhteinen arvopohja, jonka periaatteita ovat sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja yhteisvastuu.

S&D nimeää tärkeimmäksi tavoitteekseen kaikkien ihmisten hyvinvoinnin edistämisen. Ryhmälle tärkeitä kysymyksiä ovat esimerkiksi työllisyys, perusturva ja verotus. Se on kannattanut yritysverotuksen minimitason asettamista ja jäsenmaille yhteistä vähimmäispalkkaa.

Kaikkein eniten ryhmän jäsenillä on Votewatchin mukaan erimielisyyksiä maatalouspoliittisissa kysymyksissä.

Sosiaalidemokratian on sanottu olevan Euroopassa kriisissä. Monien maiden sosiaalidemokraattisten puolueiden kannatus on jatkanut laskuaan. Ranskassa entinen valtapuolue sosialistit kyntää noin 5–6 prosentin kannatuskuopassa. Saksan liittopäivillä vuonna 2017 sosiaalidemokraattien kannatus romahti heikommaksi kuin koskaan aiemmin.

Ryhmittymän ennustetaan menettävän myös eurovaaleissa paikkojaan.

Lisäksi sitä kutistaa Britannian EU-ero: nykyisin Britannian työväenpuolueella on 20 edustajaa S&D-ryhmässä.

Tämän lisäksi brexit tulee vaikuttamaan ryhmän kokoonpanoon huomattavasti, sillä nykyisin Britannian työväenpuolueen edustajat muodostavat ison joukon S&D-ryhmässä.

Sosiaalidemokraattien kärkiehdokas on alankomaalainen Frans Timmermans, joka on tällä hetkellä komission ensimmäinen varapuheenjohtaja.

(...)

Vasemmistoliitto on osa Euroopan yhtynyttä vasemmistoa (GUE/NGL)

Parlamentin vasemmalla laidalla olevaan ryhmään kuuluu edustajia, joita yhdistää kriittinen suhtautuminen vapaakauppaan ja markkinaliberalismiin. GUE/NGL ei esimerkiksi kannata EU:n ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden tiivistämistä mutta on kannattanut Venäjä-pakotteiden lakkauttamista.

Vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen on edustanut ryhmän maltillista linjaa. Ryhmään kuuluu monesta maasta kommunisteja ja muita radikaaleja vasemmistolaisia.

Ryhmän mukaan EU:n on oltava ”sen kansalaisten, eikä eliitin projekti”. Tästä syystä se on suhtautunut osin kriittisesti EU-integraation syventämiseen. Ryhmittymä on vastustanut esimerkiksi sitä, että EU voisi taloudellisesti rangaista oikeusvaltioperiaatetta rikkovia jäsenmaita.

Ryhmälle tärkeitä teemoja ovat työntekijöiden oikeudet sekä rasismin ja fasismin vastustaminen. Se suhtautuu kielteisesti puolustusyhteistyöhön.

GUE/NGL-ryhmässä on kaikista ryhmittymistä suhteellisesti eniten naisia. Sen 52 edustajasta puolet on naisia. Ryhmän paikkamäärän odotetaan laskevan tulevissa vaaleissa.

Vasemmisto on nimennyt kärkiehdokkaakseen slovenialaisen Violeta Tomičin sekä Belgian metallityöntekijöiden liiton puheenjohtajan Nico Cuén.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #8 : 21.05.2019, 00:15:30 »
Sekä vihreillä, että rauhanliikkeellä on monissa maissa vähintäänkin jonkinasteista Neuvostoliittoon ulottuvia yhteyksiä. Venäjän väitetään nykyään tukeneen

Alliance 90/The Greens - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Alliance_90/The_Greens

Lainaus
The Greens were the target of attempts by the East German secret police to enlist the cooperation of members who were willing to align the party with the agenda of the German Democratic Republic. The party ranks included several politicians who were later discovered to have been Stasi agents, including Bundestag representative Dirk Schneider, European Parliament representative Brigitte Heinrich, and Red Army Faction defense lawyer Klaus Croissant. Greens politician and Bundestag representative Gert Bastian was also a founding member of Generals for Peace [de], a pacifist group created and funded by the Stasi, the revelation of which may have contributed to the murder-suicide in which he killed his partner and Greens founder Petra Kelly.[8] A study commissioned by the Greens determined that 15 to 20 members intimately cooperated with the Stasi and another 450 to 500 had been informants.[9][10]

Rauhanjärjestöt, missä olette nyt puolustamassa rauhaa Aleppossa? — AriPesonen1
http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223842-rauhanjarjestot-missa-olette-nyt-puolustamassa-rauhaa-aleppossa

Lainaus
Irakin sotaa vastustavien mielenosoitusten toiminnan organisoinnista vastasivat suomalaiset rauhanjärjestöt. Kolme keskeisintä rauhanjärjestöä järjestelyissä olivat vuonna 1963 perustettu Sadankomitea (kotisivut), vuonna 1949 perustettu Suomen rauhanpuolustajat (kotisivut) ja vuonna 1920 perustettu Suomen Rauhanliitto (kotisivut), jolla on tosin ollut samanniminen edeltäjä jo vuodesta 1907.

Helsingissä oli perustettu jo syksyllä 2002 Ei Iskua Irakiin -verkostoryhmä, johon liittyi kolmen edellä mainitun järjestön lisäksi lopulta eri arvioiden mukaan kaiken kaikkiaan 30-50 järjestöä. Ei Iskua Irakiin -ryhmän muista järjestöistä korkeinta profiilia Irakin sotaa vastaan piti kommunistista väriä omaava Sosialistiliitto.

Irakin sotaa oli syytä vastustaa. Sota oli huono sota, jonka me nyt kaikki tiedämme. Rauhanliike Suomessa ja Euroopassa oli tällä kertaa sinänsä oikealla asialla.
                                                                                        ****
Rauhanliikkeillä Suomessa niin kuin myös muuallakin Euroopassa on hyvin vasemmistolaiset juuret, ja nuo juuret on luotu pitkälti 1960-luvun vasemmistoradikalismin vuosina sytyttävänä voimana Vietnamin sota ja vihamielisyys Yhdysvaltoja kohtaan.

Edellä mainitut kolme rauhanjärjestöä - Sadankomitea, Suomen rauhanpuolustajat ja Suomen Rauhanliitto - kyllä sinänsä kertovat toimintaperiaatteissaan olevansa puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia rauhanjärjestöjä, mutta järjestöjen keskeiset vaikuttajat ovat olleet nimekkäitä henkilöitä puoluekentän vasemmalta laidalta ja nyttemmin myös vihreistä.
...
Sadankomitean uusin periaateohjelma vuodelta 2013 löytyy täältä. Järjestön vaatimuksia on mm. ”Nato ja muut sotilasliitot on lakkautettava.” ja ”Puolustusmenoja on supistettava ja aloitettava yksipuolinen aseistariisunta.” Toisaalta Sadankomitean nettisivuilla on kirjoitettu myös: ”Kaikkien konfliktien osapuolten tulee noudattaa Geneven sopimuksia sekä muita sodankäynnin sääntöjä. Kaikki sotarikolliset on saatettava kansainvälisen oikeuden eteen.” Tämän hetken tunnetuimpia sadankomitealaisia ovat presidentti Tarja Halonen (sd.) ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

Suomen rauhanpuolustajilla on ollut eniten näistä kolmesta suomalaisen rauhanliikkeen järjestöstä mieltymyksiä ja suhteita Neuvostoliittoon. Järjestö perustettiin samana vuonna 1949 kuin Nato, ja jo järjestön perustamisprosessissa näkyi vahva Neuvostoliiton käden jälki. Järjestöä voidaan pitää Neuvostoliiton tuon aikaisena välineenä yrittää osaltaan vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa Neuvostoliiton ulko- ja turvallisuuspoliittisten päämäärien ajamiseksi. Järjestö oli siis Neuvostoliiton hybridisodankäyntiväline.

Rauhanpuolustajien nykyinen puheenjohtaja on Markku Kangaspuro, joka toimii myös Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin varajohtajana.
....
Toisin kuin Sadankomiteaa ja Suomen rauhanpuolustajia, Suomen Rauhanliittoa ei vastaavasti pidetä historiassa Neuvostoliittoon suuntautuneena järjestönä. Kun Sadankomiteaa ovat miehittäneet monet vasemmistodemarit ja Suomen rauhanpuolustajia SKDL:n ja Vasemmistoliiton poliitikot, Rauhanliitossa on puolestaan nykyisin useita Vihreän liiton jäseniä. Järjestön puheenjohtaja on Tarja Cronberg (vihr.), ja järjestön nettisivuja kaunistaa Johanna Sumuvuoren (vihr.) kuva yhdistettynä puhekuplaan ”Rauha on rok”.
...
Ongelmallisiksi rauhanliikkeelle rauhanasian ajamisen tekee se, etteivät vastaavia ihmisuhreja vaatineet sodat ole saanut liikettä toimimaan silloin, kun sotaosapuolena on ollut Neuvostoliitto tai Venäjä yksin tai liitolaisineen.

Afganistanin sodassa menehtyi kymmen sotavuoden aikana vuosina 1979–1989 noin 1,3 miljoonaa ihmistä ja 6 miljoonasta ihmisestä tuli pakolaisia. Suomalainen rauhanliike oli Afganistanin sodasta täysin hiljaa. Afganistanin sota oli lähes yhtä tuhoisa ihmisuhrien lukumäärällä mitattuna kuin Vietnamin sota, mutta suomalainen rauhanliike ei laittanut tikkuakaan ristiin. Yhtään mielenositusta ei pidetty Neuvostoliittoa vastaan toisin kuin Vietnamin sodassa Yhdysvaltoja vastaan.
...
Suomalaisessa rauhanliikkeessä Sadankomitea ja Suomen Rauhanpuolustajat ovat olleet Neuvostoliiton ja myös Venäjän käsikassaroita ajamaan itänaapurimme ulko- ja turvallisuuspoliittisia etuja. Suomen Rauhanpuolustajat tiesi roolinsa, mutta Sadankomiteassa kaikki eivät tienneet rooliaan, se jäi monelta itselleen selvittämättä ideologisen pasifismihurmoksen pyörteissä etenkin 1960-luvulla.

Nykyään Venäjä tukee salassa vesisärytyksen vastaisia ympäristlliikkeitä (jotka ovat vähintään vihreiden puolueiden liepeillä), ilmeisesti omaa öljyvientiään turvatakseen ja pitääkseen länsimaat tuontiöljystä riippuvaisina:

Moscow secretly funded US anti-fracking groups. Is it now attacking US energy companies? - Center for Security Policy
https://www.centerforsecuritypolicy.org/2019/03/24/moscow-secretly-funded-us-anti-fracking-groups-is-it-now-attacking-us-energy-companies/

Lainaus
Is Moscow funding climate-change activists to damage the American energy industry around the world?

In an effort to slow down US natural gas production, the Russian government backed the anti-fracking movement in the United States. Moscow even funded US anti-fracking activists.

Now, with US climate change activists working to have ExxonMobil banned from addressing the European Parliament, and as Germany builds the Nord Stream 2 gas pipeline from Russia, it’s time to ask if Moscow is trying to push American energy companies out of Europe.
...
“Russia is secretly working with environmental groups campaigning against fracking in an attempt to maintain Europe’s dependence on energy imports from Moscow,” the Telegraph reported in 2014, citing then-NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen.

“Russia, as part of their sophisticated information and disinformation operations, engaged actively with so-called non-governmental organizations – environmental organizations working against shale gas – to maintain dependence on imported Russian gas,” Rasmussen said.

Greenpeace and other activist groups denounced Rasmussen’s comments as “preposterous.” However, it is known that Moscow’s intelligence services have exploited Western environmental activists since at least the 1980s.
...
The Kremlin funded and provided propaganda support to American anti-fracking movements for years. “Buried within the U.S. intelligence community’s report on Russian activities in the presidential election is clear evidence that the Kremlin is financing and choreographing anti-fracking propaganda in the United States,” Newsweek reported in 2017. “By targeting fracking, Putin hopes to increase oil and gas prices, destabilize the U.S. economy and threaten America’s energy independence.”

“The Russian government, which relies heavily on energy exports for revenues, is concerned ‘about the impact of fracking and U.S. natural gas production on the global energy market,’ according to the intelligence report. Increased U.S. gas exports, the report continues, creates ‘potential challenges’ for the profitability of Gazprom, Russia’s state-owned oil and gas monopoly,” according to Newsweek.

Moscow openly supported American environmental activists leading the anti-fracking fight through the Russia Today propaganda vehicle known as RT.

In the 1980s, at least 15 to 20 West German Green Party members actively collaborated with the East German Stasi secret police, according a study that the Greens themselves commissioned.

Russian-funded environmental group gave millions to anti-fracking groups
https://www.washingtonexaminer.com/opinion/russian-funded-environmental-group-gave-millions-to-anti-fracking-groups

Lainaus
But there is plenty of evidence in the form of a tangible money trail that links Vladimir Putin’s Russian government with U.S. environmental groups. In fact, the source of this funding has been subject of two congressional committee inquiries. Most recently, Rep. Lamar Smith, R-Texas, who chairs the House Science, Space, and Technology Committee, released a report in March that explores Russia’s motives for disrupting America’s energy sector.

“Russia benefits from stirring up controversy about U.S. energy production,” Smith said in a press release. “U.S. energy exports to European countries are increasing, which means they will have less reason to rely upon Russia for their energy needs. This, in turn, will reduce Russia’s influence on Europe to Russia’s detriment and Europe’s benefit. That’s why Russian agents attempted to manipulate Americans’ opinions about pipelines, fossil fuels, fracking and climate change. The American people deserve to know if what they see on social media is the creation of a foreign power seeking to undermine our domestic energy policy.”

Putin Is Funding Green Groups to Discredit Natural Gas Fracking
https://www.newsweek.com/putin-funding-green-groups-discredit-natural-gas-fracking-635052

Lainaus
The real action is in the European and U.S. energy markets, according to a letter from two Texas congressmen to Treasury Secretary Steven Mnuchin that details what they call “a covert anti-fracking campaign” with “little or no paper trail.”

The Daily Signal obtained a copy of the June 29 letter to Mnuchin from Reps. Lamar Smith and Randy Weber, both Republicans who chair energy-related House panels. (See the full letter below.)

Smith and Weber quote sources saying the Russian government has been colluding with environmental groups to circulate “disinformation” and “propaganda” aimed at undermining hydraulic fracturing. Commonly called fracking, the process makes it possible to access natural gas deposits.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2019, 00:19:48 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 360
 • Liked: 11444
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #9 : 21.05.2019, 00:16:00 »
Lainaus
Tarja Halonen oli innolla viemässä Suomea yksipuoliseen maamiinakieltoon ja muutenkin nakersi Suomen puolustustuskykyä monin tavoin. Halonen on myös määritellyt Putinin ystäväkseen:

Presidentti Tarja Halonen Vladimir Putinista: Olemme ystäviä.
Tervetuloa, toveri Vladimir.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 630
 • Liked: 10740
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #10 : 21.05.2019, 00:59:15 »
Suomen  Vasemmisto-meppi Kyllönen istuu Euroopan parlamentissa GUE/NGL-ryhmässä. Samassa ryhmässä on mm. Kreikan äärikommunistinen Venäjää tukeva Syriza-puolue.

Lainaus
The Financial Times and Radio Free Europe reported on Syriza's ties with Russia and extensive correspondence with the Russian political scientist Aleksandr Dugin.[54][55] Early in the SYRIZA-led government of Greece, the Russian President Vladimir Putin and Alexis Tsipras concluded a face-to-face meeting by announcing an agreement on boosting investment ties between the two nations.[56] Alexis Tsipras also said that Greece would seek to mend ties between Russia and European Union through European institutions. Tsipras also said that Greece was not in favor of Western sanctions imposed on Russia, adding that it risked the start of another Cold War.[57][58]
https://en.wikipedia.org/wiki/Syriza

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #11 : 21.05.2019, 07:33:35 »
Perussuomalaiset käytännössä ainoana eduskuntapuolueena (muissa puolueissa saattaa olla yksittäisiä poliitikkoja, jotka ovat näissä asioissa perussuomalaisten kannoilla) vastustaa turvallisuussyistä kiinteistökauppojen sallimista venäläisille sekä venäjän kaksoiskansalaisten mahdollisuutta työskennellä rajavartiolaitoksessa tai armeijassa.

Perussuomalaiset ottivat Venäjän uhan alusta asti tosissaan – tonttikaupoista varoitettu jo vuosikausien ajan
https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-ottivat-venajan-uhan-alusta-asti-tosissaan-tonttikaupoista-varoitettu-jo-vuosikausien-ajan/

Lainaus
Vuonna 2011 Sampo Terho otsikoi blogiartikkelinsa ytimekkäästi: ”Venäläisten maakaupat kiellettävä”

Nykyinen PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho jätti maaliskuussa 2014 – Venäjän sotilaallisten toimien Ukrainassa juuri pulpahdettua esille – hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa kysytään, olisiko ”aihetta harkita esimerkiksi ulkomaalaisten kiinteistökauppoja koskevaa lainsäädäntöä, Suomen turvallisuuspoliittisia ratkaisuja tai puolustusvoimien rahoitusta uudelleen?”

Halla-ahon teksti oli niin kova, että Suomessa ei oltu moiseen totuttu. Turpokeskustelija Janne Riiheläinen valitti, ei itse asiasta, vaan tyylistä, ja moitti, että jos Halla-aho olisi tosissaan tiukempien turporatkaisujen suhteen, hän olisi antanut jonkun muun esittää asiansa. Riiheläisen mielestä Halla-aho oli itsekäs, kun tällä tavalla kysymällä omi asian itselleen, mikä ei sovi kansanedustajalle eikä europarlamentaarikolle.

Vai niin.

Vuonna 2014 PS:n ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi teoksen ”Venäjä: uhka vai mahdollisuus? – avointa keskustelua Suomen Venäjä-suhteesta”. Kirjan julkaisun jälkeisellä keskustelutilaisuuksien kierroksella aiheena olivat maakaupat: ”Ovatko varuskuntien ja muiden strategisten kohteiden lähellä tehdyt maakaupat turvallisuusriski? Miksi Venäjä ei halua vastavuoroisuutta maakauppoihin?”

Perussuomalaisten Reijo Tossavainen kirjoitti blogiinsa vuonna 2015, että heti kansanedustajana 2011 aloittaessaan hän teki lakialoitteen, joka toteutuessaan olisi rajoittanut ETA-alueen ulkopuolisten tahojen oikeutta ostaa Suomesta kiinteistöjä. Aloite sai taakseen yli sata kansanedustajaa, mutta lopulta ei edennyt. Tossavainen teki maaliskuussa 2015 kirjallisen kysymyksen, mitä hallitus aikoo tehdä, että ”tarkoitushakuiselta näyttävä ulkomainen kiinteistöjen hankinta otetaan vakavampaan turvallisuusharkintaan ja kaupankäynti rajoitetaan?”
...
PS:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Juho Eerola kertoi vuonna 2016 Ylelle, että venäläisten tekemiin maakauppoihin Suomessa ei pitkään aikaan osattu suhtautua turvallisuusuhkana, ja että kymmenen vuotta sitten aiheesta eivät oikein muut puhunueet kuin perussuomalaiset ja demareiden Suna Kymäläinen. Toisessa Yle-haastattelussa Eerola sanoi, että ”isänmaan myynti Euroopan unionin ulkopuolisille tahoille pitäisi kieltää”.
...
Ainoa viime presidentinvaalien ehdokas, joka totesi Venäjän olevan uhka Suomen turvallisuudelle, oli perussuomalainen Laura Huhtasaari. Ainoa puoluepoliitikko, joka 2014 osoitti mieltä Venäjän lähetystön edessä Ukrainan tapahtumien johdosta, oli Jussi Halla-aho.

Presidenttiehdokkailta tylytystä puolustusministerin kaksoiskansalaisuuskommenteille: "Aivan käsittämätöntä kieltä"
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/presidenttiehdokkailta-tylytysta-puolustusministerin-kaksoiskansalaisuuskommenteille-aivan-kasittamatonta-kielta/

Lainaus
Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) totesi maanantaina valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaispuheessaan, ettei luota kaksoiskansalaisiin Puolustusvoimien sotilasviroissa. Niinistö perusteli kantaansa puolustushallinnon sisäisen turvallisuuden takaamisella.

”Viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana. Meillä tulee olla sataprosenttinen luottamus niihin henkilöihin, joita nimitämme maanpuolustuksen avaintehtäviin. Niin ikään näillä henkilöillä tulee olla sataprosenttinen lojaliteetti Suomeen”, Niinistö kommentoi puheessaan.
...
Perussuomalaisten Laura Huhtasaari oli ehdokkaista ainoa, joka on puolustusministerin kanssa samoilla linjoilla.

”Rajan vetäminen tässä on erittäin haastavaa. Jos ottaa merkittävän sotilasviran vastaan, on syytä luopua kaksoiskansalaisuudesta”, Huhtasaari kirjoittaa sähköpostivastauksessaan.
...
Moni vastanneista ehdokkaista hämmästeli puolustusministeri Niinistön käyttämää kieltä. Ilmaisua ”viidennestä kolonnasta” pidettiin loukkaavana ja sopimattomana.

Puheenjohtaja Halla-aho suhtautuu hyvin kriittisesti Venäjään ja sen muodostamaan turvallisuusuhkaan. Halla-aho oli tiettävästi ainut merkittävä poliitikko Suomessa, joka osallistui mielenosoitukseen Venäjän suurlähetysten edessä, missä protestoitiin Venäjän toimia Ukrainassa:

Mielenosoitus Venäjän suurlähetystön edessä – kuvakooste
https://www.suomenuutiset.fi/mielenosoitus-venajan-suurlahetyston-edessa-kuvakooste/

Lainaus
Venäjän suurlähetystön edessä Helsingin Tehtaankadulla järjestetty mielenosoitus keräsi arviolta sadan hengen joukon protestoimaan Venäjän toimia Ukrainassa.
...
Myös kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) osallistui mielenosoitukseen. Hän esitti toiveenaan, että Venäjä kunnioittaisi kansainvälisiä sitoumuksia ja kansainvälistä oikeutta.

– Olen täällä osoittamassa tukea Ukrainan alueelliselle eheydelle ja itsenäisyydelle ja vastustamassa täällä olevien ihmisten kanssa imperialismia, Halla-aho kertoi.

Puolueena perussuomalaiset kannattaa Venäjään kohdistettuja talouspakotteita, jotka on määrätty Venäjän Ukrainaan kohdistuvien vihamielisten sotilastoimien ja miehityksen johdosta. Perussuomalaisissa kuitenkin huomautetaan, että nykymuotoiset pakotteet eivät näytä riittävän pakottamaan Venäjää esimerkiksi vetäytymään miehityshankkeistaan ja pakotteiden tulevan erityisen kalliiksi Suomelle, minkä vuoksi on väläytetty ajatusta siitä, että EU:n tulisi kompensoida tästä aiheutuvaa taloushaittaa Suomelle.

Puolueena perussuomalaiset ei kannata viisumivapautta venäläisille, joskin Olli Kotro puhui helpotetuswta viisumien saamisesta pienehkölle ja esitarkastetulle joukolle henkilöitä:

Jussi Halla-ahoa haastetaan Venäjä-suhteista – ”Mitään hyötyä viisumivapaudesta ei Suomelle olisi”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280717-jussi-halla-ahoa-haastetaan-venaja-suhteista-mitaan-hyotya-viisumivapaudesta-ei?ref=suosituimmat

Lainaus
Halla-aho vakuuttaa sosiaalisessa mediassa, että perussuomalaiset suhtautuu kielteisesti Venäjän viisumivapauteen.

”Perussuomalaiset vastustivat viisumivapautta Venäjän kanssa jo ennen Ukrainan kriisiä eli aikana, jolloin useimmat muut puolueet innoissaan kannattivat sitä. Linjamme oli oikea silloin ja on oikea nyt”, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Maanantaina kohua on herättänyt venäläismedian uutinen, jota Ilta-Sanomat siteerasi. Venäläisuutisen mukaan perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro sanoo, että Suomen kannattaisi pyrkiä eroon Schengen-sopimuksesta ja viisumivapauteen Venäjän kanssa.

Halla-aho kiistää asian.

”Ehdokas Kotro ei ole esittänyt viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille. Hän on esittänyt käytännössä samanlaista, rajattua matkustajajoukkoa koskevaa viisumihelpotusohjelmaa, jollaisia EU:ssa on jo nyt olemassa tai suunnitteilla kolmansien maiden kanssa”, Halla-aho kirjoittaa.

”Viisumivelvoitteella pyritään torjumaan sellaisten ihmisten maahantuloa, jotka eivät pysty rahoittamaan omaa toimeentuloaan Suomessa, tai jotka todennäköisesti syyllistyvät rikoksiin tai muuhun epätoivottavaan toimintaan. Jos viisumivelvoitteesta luovuttaisiin, maahantulon edellytysten pitäisi edelleen täyttyä, mutta ne jouduttaisiin tarkistamaan rajalla passintarkastuksen yhteydessä. Tarvittaisiin siis runsaasti lisää henkilökuntaa, ja silti huteja tulisi paljon enemmän. Lisäksi menetettäisiin käsittelymaksuista saadut tulot. Mitään hyötyä viisumivapaudesta ei Suomelle olisi”, Halla-aho perustelee.

Kansanedustaja Tom Packalénin esittämät epäilevät alkuvaiheen kommentit mm. Itä-Ukrainan tilanteeseen ja Salisburyn myrkkyiskuun ovat herättäneet syytöksiä liiallisesta Venäjän myötäilystä:

Tom Packalén
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tom_Packal%C3%A9n#Ven%C3%A4j%C3%A4-suhde

Lainaus
Vuonna 2014 Packalén arvioi keväästä elokuuhun asti, että Venäjän asevoimien joukkoja ei ole Itä-Ukrainassa.[9][10] Hän myös ihmetteli, miksi Yhdysvallat syytti Venäjää malesialaisen matkustajakoneen ampumisesta, joka tapahtui Venäjältä tuodulla Buk-ilmatorjuntajärjestelmällä, ja piti epätodennäköisenä, että Salisburyn myrkkyisku olisi Venäjän tekemä, ja epäili siitä Ukrainan "toimijoita". Venäjän media siteerasi häntä.[11] Packalén on profiloitunut Nato-jäsenyyden vastustajana ja on sitä mieltä, että Natossa Suomi olisi vaarassa ajautua mukaan konfliktiin Venäjän kanssa.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2019, 08:03:47 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 652
 • Liked: 12545
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #12 : 21.05.2019, 08:18:51 »
Merkillinen salaliittoteoria Venäjän tekemästä vaalivaikuttamisesta on mitä ilmeisintä poliittista propagandaa, jolla federalistit iskevät kansallismielisiä puolueita vastaan. On turha kuvitella, että kansallismielinen voi päästä tuosta propagandaleimasta eroon, vaikka kuinka vannoisi vastustavansa Venäjän valtapyrkimyksiä.

Miettikää, mikä muutos tässä on 1980-lukuun. Silloin kaikki muut puolueet paitsi perussuomalaisten edeltäjä SMP kilpailivat siitä, kuka on Neuvostoliitto-myönteisin. "Äärioikeistolaisen" leiman sai, kun ei osallistunut tähän propagandakuoroon.

Vakavasti miettien nykyinen Venäjän vastainen propaganda, jota mm. Yle, Sanoma ja Alma levittävät, on epäviisasta politiikkaa. Venäjällä on valtava määrä ydinaseita ja se on aivan oikeasti turvallisuusuhka Suomelle. Ei ole järkevää ärsyttää Venäjää mm. mielikuvituksellisilla salaliittoteorioilla.

Vaikuttaa siltä, että Berliini on painostanut suomalaisen valemedian tekemään propagandakampanjaa, joka on Suomen kansallisen edun vastaista. 1980-luvulla lähes jokainen tajusi, että Neuvostoliittoa ei kannata ärsyttää. Nyt se poliittinen realismi on pyyhitty pois valemediassa ja osa poliitikoistakin on mukana.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 659
 • Liked: 16165
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #13 : 21.05.2019, 10:17:23 »

Nykyään Venäjä tukee salassa vesisärytyksen vastaisia ympäristlliikkeitä (jotka ovat vähintään vihreiden puolueiden liepeillä), ilmeisesti omaa öljyvientiään turvatakseen ja pitääkseen länsimaat tuontiöljystä riippuvaisina:

Moscow secretly funded US anti-fracking groups. Is it now attacking US energy companies? - Center for Security Policy
https://www.centerforsecuritypolicy.org/2019/03/24/moscow-secretly-funded-us-anti-fracking-groups-is-it-now-attacking-us-energy-companies/Korostin oleellisen.

Kuten monet muutkin maat, myös Suomi on äärimmäisen riippuvainen tuontiöljystä. Suomeen raakaöljyä tuodaan pääasiassa Venäjältä.

Raakaöljystä jalostetaan pääasiassa polttoaineita.

Raakaöljypohjaisille polttoaineille voidaan kehittää korvikkeet, joiden tuottamiseen ei tarvita fossiilisia raaka-aineita. Tällä hetkellä synteettiset korvikkeet eivät ole kilpailukykyisiä vapailla markkinoilla. Tilanne muuttuu oleellisesti kun vetyä saadaan tuotettua riittävän edullisesti, sillä vedyn hinta on nykyään määräävä tekijä synteettisten polttoaineiden valmistuksessa. Kun vetyä saadaan tuotettua edullisesti, tulee eteen kysymys, minkälaisia synteettisiä polttoaineita halutaan; hiilellisiä vai hiilettömiä. Jos hiilellisiä polttoaineita halutaan, niihin tarvittava hiili täytyy kerätä biomassasta tai merivedestä. Tällöin ratkaistava pulma on hiilen hankkiminen riittävän edullisesti. Periaatteessa ratkaisut tiedetään jo, mutta niitä ei ole vielä tuotteistettu.

Öljyriippuvuudelle voidaan kehittää ratkaisuja ja öljyriippuvuudesta voidaan päästä pysyvästi eroon. Ratkaisut eivät ole välittömästi halpoja eikä helppoja, vaan niihin täytyy sijoittaa voimavaroja.

Saattaa näyttää siltä, että tämä asia kuuluisi johonkin eri ketjuun. Niin kuuluukin, ja niitä eri ketjuja on jo olemassa, mutta tällä on myös erittäin vahva kytkös ulkopolitiikkaan. Suomen ja useiden muidenkin Euroopan maiden kohdalla kyseinen ulkopoliittinen kytkös tarkoittaa nimenomaan suhteita Venäjään.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 358
 • Liked: 915
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #14 : 21.05.2019, 10:51:27 »
Merkillinen salaliittoteoria Venäjän tekemästä vaalivaikuttamisesta on mitä ilmeisintä poliittista propagandaa, jolla federalistit iskevät kansallismielisiä puolueita vastaan. On turha kuvitella, että kansallismielinen voi päästä tuosta propagandaleimasta eroon, vaikka kuinka vannoisi vastustavansa Venäjän valtapyrkimyksiä.

Miettikää, mikä muutos tässä on 1980-lukuun. Silloin kaikki muut puolueet paitsi perussuomalaisten edeltäjä SMP kilpailivat siitä, kuka on Neuvostoliitto-myönteisin. "Äärioikeistolaisen" leiman sai, kun ei osallistunut tähän propagandakuoroon.

Vakavasti miettien nykyinen Venäjän vastainen propaganda, jota mm. Yle, Sanoma ja Alma levittävät, on epäviisasta politiikkaa. Venäjällä on valtava määrä ydinaseita ja se on aivan oikeasti turvallisuusuhka Suomelle. Ei ole järkevää ärsyttää Venäjää mm. mielikuvituksellisilla salaliittoteorioilla.

Vaikuttaa siltä, että Berliini on painostanut suomalaisen valemedian tekemään propagandakampanjaa, joka on Suomen kansallisen edun vastaista. 1980-luvulla lähes jokainen tajusi, että Neuvostoliittoa ei kannata ärsyttää. Nyt se poliittinen realismi on pyyhitty pois valemediassa ja osa poliitikoistakin on mukana.
Taidat olla itsekin venäjän taskussa, kun levität huijausta.

Kyse ei ole mistään ”propagandasta”. Täälläkin on keskusteltu jo vuosia siitä kuinka ”kansallismieliset” ovat Venäjän ns Hyödyllisiä Idiootteja. Se on ollut tiedossa jo pitkään. Venäjän etu on hajaantunut eurooppa ja he käyttävät hölmöjä hyväkseen omaa etuaan ajaessaan.

Se on euroopan etu että media vihdoinkin puhuu tästä ongelmasta ääneen. Aiemmin mediaa ei asia ole kiinnostanut. Todelliset kansallismieliset sanoutuu täysin irti niistä ryhmistä jotka veljeilee putinistien kanssa.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 520
 • Liked: 2060
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #15 : 21.05.2019, 11:04:05 »
Yle ampuu mutta moniko enää ottaa todesta Ylen juttuja?

Lainaus
"Hän on täysin kontrollissamme" – Itävallan skandaalivideo on vain yksi esimerkki Venäjä-kytköksistä, joita perussuomalaisten uusilla EU-liittolaisilla on

Perussuomalaisille liittolaisuus Venäjä-skandaaleissa ryvettyneiden puolueiden kanssa ei ole edelleenkään este.

WIEN / HELSINKI

– Mitä Venäjä on tehnyt? Ei mitään. Ymmärrätkö?

Itävallan pääkaupungissa Wienissä asuvan Nikolan, 36, mielestä Venäjää mustamaalataan syyttä. Venäjää syytetään milloin pahanteosta Ukrainassa, milloin vaalihäirinnästä.

– Väärää propagandaa, Nikolan tyttöystävä Laura, 20, säestää.

Laura ja Nikola ovat menossa kotinsa lähellä sijaitsevaan Spar-markettiin itäisessä Favoriten kaupunginosassa. Alueella on asunut perinteisesti paljon maahanmuuttajataustaisia ihmisiä, monet Balkanilta tai Turkista.

Mutta nyt kotikorttelit ovat heidän mielestään muuttuneet liikaa. Esimerkiksi läheinen Reumannplatzin alue.

– Se ei todellakaan näytä enää Wieniltä. Se on kuin joku Istanbul, Laura sanoo.
...

Juttu jatkuu:
https://yle.fi/uutiset/3-10792198
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 659
 • Liked: 16165
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #16 : 21.05.2019, 11:06:57 »

Kyse ei ole mistään ”propagandasta”. Täälläkin on keskusteltu jo vuosia siitä kuinka ”kansallismieliset” ovat Venäjän ns Hyödyllisiä Idiootteja. Se on ollut tiedossa jo pitkään. Venäjän etu on hajaantunut eurooppa ja he käyttävät hölmöjä hyväkseen omaa etuaan ajaessaan.


Nykyinen Euroopan unioni on vanhan Neuvostoliton uudelleen lämmitetty versio. Jos ei pidä Neuvostoliitosta tai halua olla osa sitä, ei ole ihme jos ei pidä myöskään Euroopan unionista. Ei tarvita mitään putinismia selittäväksi tekijäksi.

Voidaan tietysti kysyä, onko nykyinen Euroopan unioni korjattavissa vai onko se samaan tapaan perustuksiaan myöten mätä kuin Neuvostoliittokin oli.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #17 : 21.05.2019, 23:20:56 »
Kyse ei ole mistään ”propagandasta”. Täälläkin on keskusteltu jo vuosia siitä kuinka ”kansallismieliset” ovat Venäjän ns Hyödyllisiä Idiootteja. Se on ollut tiedossa jo pitkään. Venäjän etu on hajaantunut eurooppa ja he käyttävät hölmöjä hyväkseen omaa etuaan ajaessaan.


Hajaantunut Eurooppa johtuu eurooppalaisten federalistipoliitikkojen halusta nähdä kaikki Euroopan maat osavaltioina, joihin pätisi samat säännöt. Ei ihme, että kyseinen kehitys ja Euroopan maiden tuhoaminen mm. massamaahanmuutolla herättää vastustusta.

Toisekseen jäsenmailla pitäisi olla omiakin etuja kuin keksitty Euroopan Unioni, jota voi nykytiedon valossa johtaa vaikka "kännissä ja läpällä".

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #18 : 21.05.2019, 23:30:17 »
Perussuomalaiset käytännössä ainoana eduskuntapuolueena (muissa puolueissa saattaa olla yksittäisiä poliitikkoja, jotka ovat näissä asioissa perussuomalaisten kannoilla) vastustaa turvallisuussyistä kiinteistökauppojen sallimista venäläisille sekä venäjän kaksoiskansalaisten mahdollisuutta työskennellä rajavartiolaitoksessa tai armeijassa.

Perussuomalaiset ottivat Venäjän uhan alusta asti tosissaan – tonttikaupoista varoitettu jo vuosikausien ajan
https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-ottivat-venajan-uhan-alusta-asti-tosissaan-tonttikaupoista-varoitettu-jo-vuosikausien-ajan/

Hauskasti Perussuomalaisia on syytetty Venäjä-mielisyydestä, vaikka nykyiset hallituspuolueet SDP ja Keskusta ovat olleet siinä ylivoimaisia ykkösiä. Näistä asioista on vain mieluusti oltu hiljaa, vaikka tiedot poliitikkojen vierailuista Putinin hallinnon kavereina, lahjonta- ja riippuvaisuussuhteen tekeminen Venäjään kaasuputkihankkeessa ja pitkään jatkuneet heikot valtiosuhteet Yhdysvaltoihin, ovat yleistä tietoa. Maakaupat ja niihin puuttumattomuus ovat oma lukunsa.

Toki on hyvä omata hyvät valtiosuhteet Venäjään, mutta ei kannata uskoa kaikkeen propagandaan.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2019, 23:35:56 kirjoittanut nollatoleranssi »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #19 : 23.05.2019, 08:38:10 »
Hauskasti Perussuomalaisia on syytetty Venäjä-mielisyydestä, vaikka nykyiset hallituspuolueet SDP ja Keskusta ovat olleet siinä ylivoimaisia ykkösiä. Näistä asioista on vain mieluusti oltu hiljaa, vaikka tiedot poliitikkojen vierailuista Putinin hallinnon kavereina, lahjonta- ja riippuvaisuussuhteen tekeminen Venäjään kaasuputkihankkeessa ja pitkään jatkuneet heikot valtiosuhteet Yhdysvaltoihin, ovat yleistä tietoa. Maakaupat ja niihin puuttumattomuus ovat oma lukunsa.

Tähän liittyen Suomen Uutisissa olikin juttu:

Venäjä lapioinut vuosien varrella säkkikaupalla rahaa SDP:n korkeissa asemissa toimiville "kaasuputkimiehille" - Eero Heinäluoma äityi huutamaan, kun asia nousi tentissä esille
https://www.suomenuutiset.fi/venaja-lapioinut-vuosien-varrella-sakkikaupalla-rahaa-sdpn-korkeissa-asemissa-toimiville-kaasuputkimiehille-eero-heinaluoma-aityi-huutamaan-kun-asia-nousi-tentissa-esille/

Lainaus
Halla-aho huomautti, että poliittista korruptiota esiintyy kaikkialla, myös Suomessa.

– On täysin selvää, että poliittinen korruptio on täysin tuomittavaa. Se ei valitettavasti ole politiikassa tavatonta. Kuten Mauri tietää, Suomessakin on tuomittu johtavassa asemassa olevia poliitikkoja jopa vankeuteen vaalirahoitukseen ja korruptioon liittyvistä rikoksista, Halla-aho totesi viitaten keskustan ja kokoomuksen suureen vaalirahoituskohuun, jossa Mauri Pekkarisenkin nimi tuli esille.
...
– Olen erittäin huolissani siitä, että Euroopassa on erilaisia entisiä hallitusten päämiehiä, jotka lobbaavat esimerkiksi Venäjän kaasuteollisuuden asiaa ja siten Kremlin asiaa, hän sanoi.

– Se lisää Euroopan energiariippuvuutta Venäjästä ja näin ollen lisää Venäjän poliittista vaikutusvaltaa Euroopassa.

Halla-aho viittasi entiseen pääministeri Paavo Lipposeen (sd.), joka on tienannut isot rahat toimiessaan Nord Stream -kaasuputkia rakentavan yhtiön konsulttina.

Tämä oli liikaa Eero Heinäluomalle, joka alkoi huutaa keskeyttäen Henna Virkkusen puheenvuoron.

– Tämä alkaa mennä aivan mahdottomille urille tämä keskustelu. Täällä heitetään ihan mitä tahansa, Heinäluoma huusi.

Heinäluoma selitti, että Nord Stream 2 on laillinen hanke, jonka edistämisestä ovat kiinnostuneita Saksa, Venäjä ja muutkin tahot, joten sitä ei voi verrata Itävallan korruptiokohuun.

– Se on eri asia kuin ilmoittaa, että antakaa minulle rahaa, niin minä annan valtion rakennusurakoita vastineeksi, Heinäluoma sanoi. Se on korruptiota.

Halla-aho painotti, että Kreml haluaa poliittista vipuvartta Euroopassa, ja että sitä voi hankkia myös kaupallisin keinoin, kuten kaasuputken kautta. Heinäluoma vastasi tähän, että putkea tukee myös Saksan Angela Merkel, joka haluaa järjestää Euroopan energiahuollon.

– Siitä onkin aina seurannut hyvää, kun Saksa ja Venäjä ovat löytäneet yhteisiä intressejä Euroopassa, Halla-aho tylytti.

Myös kokoomuksen ehdokas Henna Virkkunen oli sitä mieltä, että Nord Stream 2 on Euroopan Unionin etujen vastainen hanke, joka ei millään tavalla tue meidän energiapolitiikkamme tavoitteita.

Tässä vaiheessa Heinäluoma alkoi käydä jo niin kuumana hölisten muiden keskustelijoiden päälle, että juontaja Marja Sannikka joutui erikseen rauhoittelemaan häntä.
...
Myös vihreiden EU-parlamentaarikko Heidi Hautala syytti demaripoliitikkoja oman edun tavoittelusta.

– Minäkin kuulun niihin, jotka ovat arvostelleet johtavien sosiaalidemokraattien, kuten Gerhard Schröderin ja Paavo Lipposen toimintaa taloudellisten etujen saamiseksi Nord Stream -hankkeessa, Heidi Hautala sanoi.

Schröderin ja Lipposen lisäksi myös Sdp:n puoluesihteeri ja eurovaaliehdokas Antton Rönnholm on ansainnut hyvät rahat kaasuputkikonsulttina. Ilta-Sanomien mukaan Rönnholm laskutti konsulttifirmansa kautta lähes 200 000 euroa toimiessaan Venäjän valtionyhtiö Gazpromin South Stream -kaasuputkihankkeessa vuosina 2011–2013.
...
Videotallenne EK:n kevätkokouksen vaalipaneelista on katsottavissa tästä linkistä.

« Viimeksi muokattu: 23.05.2019, 08:43:34 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #20 : 25.05.2019, 15:46:47 »
Nyt Hommaforumin portaaliin on tehty tiivistelmä osasta tässä keskustelussa mainitusta materiaalista. Kannattaa jakaa sitä tuttavillekin, jotta he tekevät fiksuja äänestyspäätöksiä. Juttu mahdollisesti täydentyy jälkikäteen mm. lähdeviitteiden, vasemmistoliiton ja muun Euroopn osalta myöhemin lisää, etenkin jos tähän ketjuun tulee paljon lisää materiaalia:

Venäjän lonkerot ulottuvat laajalle
https://cms.hommaforum.org/index.php/etusivu/kannanottoja/64-venaejaen-lonkerot-ulottuvat-laajalle

Lainaus
Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että perussuomalaisia pyritään lyömään väitteillä Venäjä-yhteyksistä tai venäjämielisyydestä, vaikka tosiasiassa monella muulla puolueella Suomessa on paljon läheisemmät yhteydet Venäjään kuin perussuomalaisilla, vaikka perussuomalaisetkaan eivät ole asiassa täysin ongelmaton.
...
Tässä tiivistetysti joitain poimintoja

Tässä kuitenkin lisäyksenä tähän keskusteluun joitain portaalin jutussa mainittuja seikkoja, joita ei tässä keskustelussa aiemmin ollut mainittu:

Suna Kymäläinen: SDP:n eduskuntaryhmä painosti venäläisten maakauppa-asiassa
https://yle.fi/uutiset/3-7544171

Lainaus
Venäläisten ja muiden Euroopan talousalueen ulkopuolelta tulevien ostajien maakauppoja rajoittamaan pyrkineen lakialoitteen eteneminen pysähtyi eduskunnan lakivaliokuntaan. Lakialoitteen tekijä ruokolahtelainen kansanedustaja Suna Kymäläinen arvostelee SDP:n eduskuntaryhmää painostuksesta.

– Olen saanut ryhmässä varsin merkittävässä asemassa olevalta henkilöltä hyvin vaativaa vaadetta, että asiaa ei pitäisi viedä eteenpäin, Kymäläinen sanoo.

Kymäläinen näkee päätöksen taustalla suomettuneisuutta.

– Kyllä varmaan joku vois sanoa niinkin. Itselläni ainakin herää kysymys, mitä me pelätään. Minkä takia Suomessa tämän asian selvittäminen tai lainsäädännöllinen toiminta ei tunnu olevan soveliasta, kun niin monessa Euroopankin maissa on olemassa erilaisia rajoituksia.

– Tässä ei ole kyse mistään ainutlaatuisuudesta, Kymäläinen toteaa.

Ministeri Kai Mykkäsen toiminta ihmetyttää: ”Pipo meni silmille” kaksoiskansalaiskiellossa
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259366-ministeri-kai-mykkasen-toiminta-ihmetyttaa-pipo-meni-silmille

Lainaus
Sekä puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) erityisavustaja Petteri Leino että oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén ihmettelevät sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) toimia sotilasvirkojen kaksoiskansalaisia koskevan lainsäädännön suhteen.

Keskiviikkona selvisi, että Mykkänen ei aiokaan esittää kaksoiskansalaisten sulkemista ministeriönsä alaisuudessa toimivan Rajavartiolaitoksen sotilasviroista. Sisä- ja puolustusministeriön oli tarkoitus esittää yhdessä kaksoiskansalaisia koskevia lakiesityksiä, mutta sisäministeriö aikoo nyt vetäytyä hankkeesta. Näin muun muassa raja- ja merivartijat jäisivät rajauksen ulkopuolelle, Petteri Leino toteaa.

”Jostain käsittämättömästä syystä kokoomuksen uusi sisäministeri Kai Mykkänen on vesittämässä nämä kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeät päätökset Rajavartiolaitoksen osalta”, kirjoittaa Tom Packalén blogissaan.

Jussi Niinistön erityisavustaja Leino pitää asiasta herännyttä keskustelua ihmeellisenä.

”Mykkäsen lausunnoista ei oikein ota selvää, että edistääkö hän hallitusohjelmaan kirjattua tavoitetta vai ei”, Leino kirjoittaa blogissaan.

Packalénin mielestä Mykkäsen linja on uhka Suomen turvallisuudelle.
...
Ministeri Mykkänen on todennut Twitterissä, että hänen ja ministeri Niinistön välillä ei ole asiasta riitaa ja lakihankkeiden eriyttäminen on tehty yhteisymmärryksessä. Niinistön vastaukset Mykkäselle antavat asiasta erilaisen kuvan.

”Olet väärässä”, tviittasi Niinistö Mykkäselle.

Kaksoiskansalaislaki eteni eduskuntaan – Mykkänen kertoo, mikä sai hänen päänsä kääntymään
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005915863.html

Lainaus
Lakiesitys kaksoiskansalaisten pääsyn rajoittamiseksi Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen sotilasvirkoihin, upseeriopintoihin sekä rajavartijan koulutukseen eteni tänään eduskuntaan.

Hallituksen esityksessä kaksoiskansalaisten pääsyä virkoihin ei ole kuitenkaan kategorisesti kielletty.

Sen sijaan kaikkiin virkoihin tehtäisiin turvallisuusselvitys, jossa kaksoiskansalaisuus toimii yhtenä kriteerinä.
...
Sisäministeriö ja puolustusministeriö ovat valmistelleet lakihanketta pitkään.

Vielä syyskuussa Mykkänen päätyi kuitenkin hylkäämään kaksoiskansalaisten nimityksen täyskiellon Rajavartiolaitoksen osalta.

Hän kiistää itse muuttaneensa asiassa mieltään. Sen sijaan asiaan löydettiin Mykkäsen mukaan kaikkia tyydyttävä ratkaisu.

Sisäministeri Mykkänen käänsi takkia: kaksoiskansalaisten pääsyä sotilasvirkoihin rajoittava laki tulee eduskunnan käsittelyyn
https://www.suomenuutiset.fi/sisaministeri-mykkanen-kaansi-takkia-kaksoiskansalaisten-paasya-sotilasvirkoihin-rajoittava-laki-tulee-eduskunnan-kasittelyyn/

Lainaus
Perussuomalaiset ovat esittäneet koko ongelman kerralla ratkaisevaa muutosta Suomen kansalaisuuspolitiikkaan.

– Perussuomalaisten mukaan henkilön olisi jatkossa luovuttava aiemmasta kansalaisuudestaan kun hän saa Suomen kansalaisuuden, puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi syyskuun lopussa Työmiehen tuumaustunnilla, Suomen Uutiset kertoi.

Sanoman presidentinvaalitentissä Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari oli ainoa ehdokas, joka halusi rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä sotilasvirkoihin, Suomen Uutiset kertoi tammikuussa.

Kohuttu kaksoiskansalaisten laki eduskuntaan – Hallitus esittää: Kaksoiskansalainen voisi päästä sotilasvirkaan
https://yle.fi/uutiset/3-10531228

Lainaus
Niinistö on alusta lähtien esittänyt, että kaksoiskansalaisille tulisi niin sanottu totaalikielto Puolustusvoimien sotilasvirkoihin.

Sisäministeriössä on ollut pohdinnassa sekin vaihtoehto, että Suomi hyväksyisi sotilasvirkoihinsa kaksoiskansalaiset niistä valtioista, jotka hyväksyvät vastavuoroisesti omiin sotilasvirkoihinsa Suomen kansalaiset,

Yle uutisoi syyskuussa, että hallitus ajautui kiistan kaksoiskansalaisuuslaissa. Mykkänen ilmoitti yllättäen, ettei hän lähdekään viemään eduskuntaan puolustusministerin kanssa yhdessä kaksoiskansalaisia koskevaa lakihanketta.

Nyt sisäministeri Mykkänen on muuttanut mielensä.
« Viimeksi muokattu: 25.05.2019, 15:56:04 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 825
 • Liked: 5533
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #21 : 03.02.2020, 23:31:14 »
Suomen Kuvalehden kansi 19.6.2003:

Ministeri Paula Lehtomäki: "Venäjän EU-jäsenyydestä on voitava puhua"

Kuvitella, että joku on voinut ihan pokkana pitää Venäjää mahdollisena EU-jäsenenä. Hullulta kuulostaa. Toki Lehtomäen Venäjä-kytkökset ainakin nykyään tiedetään, mutta että silti annettu suoltaa tuollaista ihan vakavissaan.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 01:01:06 kirjoittanut Taikakaulin »
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 432
 • Liked: 1134
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #22 : 04.02.2020, 19:22:08 »
Suomen Kuvalehden kansi 19.6.2003:

Ministeri Paula Lehtomäki: "Venäjän EU-jäsenyydestä on voitava puhua"

Kuvitella, että joku on voinut ihan pokkana pitää Venäjää mahdollisena EU-jäsenenä. Hullulta kuulostaa. Toki Lehtomäen Venäjä-kytkökset ainakin nykyään tiedetään, mutta että silti annettu suoltaa tuollaista ihan vakavissaan.

Mitäs kummallista tossa on, Lehtömäen perintöprinsessana Kulmuni on ihan samasta puusta veistetty..... Kulmunihan on Lehtomäen tapaan vähintään henkinen Putin Nuori Esko Ahon viitoittamilla jäljillä... 
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 19:39:57 kirjoittanut Oho »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #23 : 07.02.2020, 22:05:26 »
Kokoomuksellakin on viimeistään 70-luvun Tehtaankadun vuosista lähtien ollut varsin tiiviit yhteydet ensiksi Neuvostoliittoon ja sitten Venäjään

Täällä vähän Zyskowiczin suusta kokoomuksen ja muidenkin silloisten puolueiden nöyristelystä Neuvostoliiton edessä. Missä määrin Neuvostoliiton aikana luodut suhteet ovat voimassa tai kiristyskeinona nykypäivänäkin? Moni silloin politiikassa aktiivinen henkilö on edelleen tai ainakin näihin päiviin asti ollut politiikassa mukana:

Ben Zyskowicz luettelee kokoomuksen rähmällään olleet suomettajat – ei säästele Ilkka Kanervaa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006399737.html

Lainaus
Anteeksi voin antaa, unohtaa en koskaan. Tämä on Ben Zyskowiczin (kok) motto, mitä suomettumiseen tulee. Suomettumisen aika oli kuin poliittinen peilimaailma, jossa porvareistakin kuoriutui kommunismin kannattajia.
...
Kun Kekkonen valittiin viimeistä kertaa presidentiksi umpisuomettuneessa Suomessa 1978 valitsijamiesvaalissa, Zyskowicz oli valituista valitsijamiehistä nuorin. Hän kannatti Kekkosta, kuten kokoomuskin – ja käytännössä koko Suomi.

– Ei silloin tullut mieleenkään, ettenkö olisi lähtenyt Kekkosen valitsijamiesehdokkaaksi, Zyskowicz sanoo.
...
Ja niiden mukana syntyi tauti, jota kutsuttiin suomettumiseksi. Se vei monta mukanaan. Moni on jo taivaallisen suomettumisen pelikentillä, moni häpeää ruskeakielisyyttään hiljaisuudessa; osa julistaa, ettei kadu mitään.

Zyskowicz sanoo lukevansa aikalaisten nykyisiä syntymäpäivähaastatteluita hiukan huvittuneena. Kommunismi on ikään kuin hauska ja leppoisa muisto, vaikka moni antoi kasvot Suomessa järjestelmälle, jonka nimissä Neuvostoliitossa tapettiin miljoonittain ihmisiä.

– Kulttuuritaistolaiset täyttävät näinä aikoina 70–80 vuotta. Ymmärrän, ettei haastatteluissa ikäviä kaiveta. Mutta sievistely on mennyt liioittelun puolelle, puhun lähinnä Hesarista. Vanhat kulttuuritoimittajat ovat entisiä stallareita, eivät halua muistella, ja nuoret eivät tiedä, Zyskowicz arvioi.

Zyskowicz rinnastaa kommunismin natsismiin. Siksi sitä – eikä suomettumista – saa unohtaa.
...
– Mielenkiintoisten mekanismien kautta jouduttiin tilanteeseen, jossa esimerkiksi poliitikot, mutta myös muut yhteiskunnalliset piirit käytännössä kilpailivat neuvostoystävyydestä. Neuvostoliiton ”ystävät” saivat myös Tehtaankadulta (Neuvostoliiton lähetystöstä) tukea omille poliittisille tai henkilökohtaisille pyrkimyksille.

Zyskowiczin mukaan suomettuminen alkoi maalaisliitto-keskustapuolueen K-linjan kautta, kun sen politiikka alkoi kiertyä yhä enemmän sen varaan, kuka on kukin Tehtaankadulla.

– K-linja toi suomettumisen syövän Suomen sisäpolitiikkaan. Neuvostokortilla pelattiin. Olemalla Neuvostoliiton parempi ystävä kuin muut pärjäsi paremmin.

Myös kokoomus aloitti 1970-luvulla mielistelyn pitkältä takamatkalta kohti Kekkosen ja Neuvostoliiton suosiota.
...
– Myös kokoomus teki sen arvion, että ilman hyviä suhteita Urho Kekkoseen, Neuvostoliittoon ja NKP:hen ja ilman riittävän hyvää nimeä Moskovassa kokoomus ei pysty murtamaan sitä paitsiotilannetta, mihin se oli vuoden 1966 jälkeen joutunut.

– Raja mielistelyssä ylitettiin. Yltiökelpoisuuteen pyrkiminen korostui ennen kaikkea kokoomuksen nuorten liitossa.

Kovasti ainakin minulle tulee mieleen näistä jutuista vastaavasti nykypäivänä monikultturismin, islamin ja globalismin edessä nöyristely ja islamofobiasta yms suu vaahdossa ja sormi ojossa räyhääminen, missä kokoomus on kunnostautunut, etenkin Orpon ollessa puheenjohtajana. Silloinen kokoomus taas nöyrtyi suojelemaan ihmissyönnistäkin syytettyä hirmuhallitsijaa, Idi Aminia:

Lainaus
ESIMERKIKSI KNL haki myötämieltä Moskovasta pyrkimällä kaikin tavoin välttämään sellaisia kannanottoja, joita voitiin tulkita neuvostovastaisiksi. Neuvostoliitosta ei saanut sanoa pahaa sanaa, eikä kommunismista.

– Yksi osa kamppailua oli, että yhä useammat mielipiteet leimattiin neuvostovastaisiksi, vaikkei niillä ollut mitään varsinaista tekemistä Neuvostoliiton kanssa.
...
Zyskowicz muistelee, millaiseen näytelmään kokoomusnuoret joutuivat 70-luvun puolivälissä esimerkiksi suhteessa diktaattori Idi Aminin johtamaan Ugandaan.

– Yhdessäkään silloisten poliittisten nuorisojärjestöjen, Teiniliiton tai Suomen Ylioppilaskuntien liiton kannanotoissa ei koskaan tuomittu Idi Aminin diktatuuria, vaikka samaan aikaan tuomittiin – sinänsä ihan perustellusti – esimerkiksi Etelä-Amerikan monet sotilasdiktatuurit, jotka saivat tukea Yhdysvalloilta. Idi Aminia ei tuomittu, koska Uganda oli Neuvostoliiton suojeluksessa.

Zyskowicz kertoo, miten hänen edustamansa kokoomusnuorten oppositio yritti torjua käsityksen, että kaikenlaiset, etäisestikin Neuvostoliittoon liittyvät kannanotot olisivat neuvostovastaisia.

Sitä testattiin Ugandalla. Yritys meni luonnollisesti pieleen, niin kova neuvostovastaisuuden pelko kokoomuksessa oli.

– Esitimme liittokokouksessa, että KNL kannanotossaan tuomitsisi Idi Aminin verisen diktatuurin Afrikassa. Silloinen KNL:n johto ei suin surminkaan tähän suostunut, vaan tekosyin kävi pöntössä torjumassa asian.
...
VASTAAVA ESIMERKKI oli kokoomusnuorten suhtautuminen Amnesty Internationaliin. Nykyään kyseessä on yleisesti arvostettu järjestö, mutta 70-luvulla se oli monelle länsimainen mörkö, koska se uskalsi puuttua myös Neuvostoliiton ihmisoikeusrikkomuksiin.

– KNL:n johto otti Amnestyyn tiukasti etäisyyttä, koska sitä pidettiin neuvostovastaisena. Pyysimme Amnestyn edustajan, muuan eversti Boldtin puhujaksi kesäkurssille Hankoon. KNL:n tuolloisen puheenjohtajan Anders Blomin mielestä se oli pahinta mitä voi ajatella, sekin oli hänen mielestään neuvostovastaista.

Kokonaan oma lukunsa on KNL:n ja kokoomuksen suhde Rauhanpuolustajiin, Moskovasta ohjattuun nukkejärjestöön, joka piti päämajaansa Helsingissä, kun se oli potkittu Wienistä pois.

Puolueista Skdl ja kepu olivat Rauhanpuolustajien jäseniä, kokoomus ja Sdp eivät. Puolueiden nuorisojärjestöt olivat puolestaan Rauhanpuolustajien jäseniä kokoomusnuoria lukuun ottamatta. Tehtaankadun väki painosti kokoomusjohtoa, miksei sen nuorisojärjestö ole mukana.

Tilanteeseen piti saada tietenkin muutos. Emopuolue tuki liittymishanketta 70–80-lukujen taitteessa puheenjohtaja Ilkka Suomisen (kok) linjaamana.
...
Zyskowiczin oikeisto-oppositio vastusti hanketta. Kuvaavaa ajalle oli, että jopa kokoomuksen oma lehti Nykypäivä ei suostunut julkaisemaan edes viatonta julkilausumaa, jossa jäsenyyttä vastustettiin.

Sen sijaan toimitussihteeri Aulis Anttila kirjoitti Nykypäivään kolumnin, jossa se kehui Rauhanpuolustajien olevan yksipuolisesti rauhan puolesta sotaa vastaan. Vastaavan lausunnon antoi myös silloinen kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok), kokoomuksen ”punakoneen” näkyvin hahmo.

– Tämähän päättyi lopulta hyvin. Kokoomusnuoret ei koskaan siihen liittynyt. Tuhatkunta eli opiskelijaliitto liittyi. Sitten kun maailmanemo muuttui, sekin hipsi sieltä vähin äänin pois.

Sitä kiittelee nyt varmaan myös Helsingin Sanomien politiikan emeritustoimittaja Unto Hämäläinen, joka johti KNL:oa tuolloin Anders Blomin jälkeen. Molemmat kannattivat liittymistä.

On mielenkiintoista, että puolueista nimenomaan kokoomus oli näinkin voimakkaasti suomettunut. Heti taistolaisten jälkeen kokoomusnuoret seuraavina Neuvostoliiton kannanottoja tukemassa ja nämä Ilkka Kanervan touhut:

Lainaus
NYT Ilkka Kanervaan, joka antoi ylimairealle neuvostomielistelylle varsinaiset kokoomuskasvot. Hän oli KNL:n puheenjohtaja 1972–76, kansanedustajana Kanerva aloitti 1975.

– Iken ajatus oli se, kuten monien muidenkin suomettajien, Iken varsinkin, että kun muut puolueet käyttivät kokoomusta vastaan ulkopoliittista lyömäasetta, niin tämä ase riistetään kilpailijoiden käsistä menemälle niin itään, että itseäkin hirvittää.

Ja mentiin myös. Tuon ajan nuorisopoliitikot muistelevat nyt saunailloissaan seikkailuja, joihin he ajautuivat neuvostovereiden kanssa yhteisillä rauhan- ja ystävyyden leireillä, ylipäätään YYA-henkisissä tapaamisissa.

– Tästä on paljon kertomuksia. Kun oli yhteisiä ystävyysleirejä, ja riideltiin kommunikeoista, niin kun taistolaiset ensimmäisenä asettuivat tukemaan Neuvostoliiton kannanottoja, toiseksi asettuivat kokoomusnuorten edustajat. Kepu ja demarinuoret siitä valittivat, ne olivat enemmän Suomen virallisen ulkopolitiikan muotoilujen takana.
...
– Kanerva, Kivelä ja moni muukin olivat erittäin vahvoja Ahti Karjalaisen kannattajia. Totta kai kannatimme Harri Holkeria (kok) presidentinvaaleissa 1982. Mutta vuosia sitä ennen osa oli valmiita tekemään Ahti Karjalaisesta presidentin, vaikka jokainen tiesi, että AK on vielä syvemmin NL:n taskussa kuin muut suomalaiset poliitikot.
...
Karjalaisen nousu pysähtyi kuitenkin keskustapuolueen ylimääräiseen puoluekokoukseen Kuopiossa 1981, jossa keskustan kenttä näytti kaapin paikan K-linjalle ja kaikille muillekin ja valitsi ehdokkaakseen Johannes Virolaisen (kesk).

Suomettuminen ei loppunut edes siihen, kun Mauno Koivisto valittiin presidentiksi 1982. Koivisto vähätteli idänsuhteitaan, mutta hänkin oli pelannut omia pelejään 60-luvun alusta saakka. Koivisto hoiteli asioita mm. KGB:n Viktor Vladimirovin kanssa.
...
Yksi hengenhaistelija oli Tiedonantajan varapäätoimittaja, stalinistien Jaakko Laakso. Suomettumisen kehittymisestä antaa hyvän kuvan, että noustuaan eduskuntaan Laaksosta tuli puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, mitä nykyvalossa voi pitää ennen kuulumattomana.

Suomettumisen ylilyönneistä saisi tehtyä – ja on tehtykin – paksuja kirjoja. Yksi ylittämättömimmistä ehdotuksista oli kepun K-linjan Eino Uusitalon esitys, että jatkosodan päättymispäivää alettaisiin viettää toisena itsenäisyyspäivänä.
...
– Uskon, että kun meidän suomettujien sukupolvi on kaikkialta väistynyt, niin uuden polven historiantutkijat tulevat vielä nykyhistoriankirjoitusta paljon rankemmin käsittelemään suomettumista ja siihen liittyviä erilaisia ilmiöitä politiikan, journalismin, kulttuurin ja tutkimuksen parissa.

Eivätkä kaikki ymmärrä mitään pahaa tehneensäkään. Esimerkiksi Tampereen yliopiston tiedotusopin emeritusprofessori Kaarle Nordenstreng.

– Nordenstreng oli yksi pahimpia suomettajia. Hän antoi valita itsensä IOJ:n, journalismin nimissä toimivan Neuvostoliiton peitejärjetön puheenjohtajaksi. Hän matkusti Afganistaniin 1980 ja antoi haastatteluja, miten hienosti Neuvostoliitto on saanut Afganistanissa rauhan aikaan, vaikka miehitys oli aloitettu murhaamalla maan presidentti.

Pahempi on Zyskowiczin muistissa kirjailija Matti Rossi (1934–2017), joka käräytti Suomessa 1975 käyneen unkarilaiskirjailija Dénes Kissin tämän neuvostovastaisista puheista Unkarin kirjailijaliitolle.

Suomi ja kulttuuriministeri Stefan Wallin (r) antoi Rossille kirjallisuuden valtionpalkinnon vielä 2007. Zyskowicz jätti palkinnosta kirjallisen kysymyksen.

Kun Gennadi Janajevin johtama juntta teki elokuun 1991 vallankaappausyrityksen Moskovassa, kokoomuksen eduskuntaryhmä piti kesäkokoustaan Vaasassa. Puoluejohdon naamat olivat valkoisia. Eleistä ja ilmeistä näki, että suomettumisen vuodet olivat tehneet monen osalta tehtävänsä. Oliko tullut sanottua jo liikaakin?
« Viimeksi muokattu: 07.02.2020, 22:20:45 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #24 : 07.02.2020, 22:39:56 »
^
Lainaus
Zyskowicz muistelee, millaiseen näytelmään kokoomusnuoret joutuivat 70-luvun puolivälissä esimerkiksi suhteessa diktaattori Idi Aminin johtamaan Ugandaan.

– Yhdessäkään silloisten poliittisten nuorisojärjestöjen, Teiniliiton tai Suomen Ylioppilaskuntien liiton kannanotoissa ei koskaan tuomittu Idi Aminin diktatuuria, vaikka samaan aikaan tuomittiin – sinänsä ihan perustellusti – esimerkiksi Etelä-Amerikan monet sotilasdiktatuurit, jotka saivat tukea Yhdysvalloilta. Idi Aminia ei tuomittu, koska Uganda oli Neuvostoliiton suojeluksessa.

Idi Amin ei ollut noin muuten tuttu paitsi yhdestä kuuluisasta lauseesta, jonka voi nähdä pätevän hyvin nykyaikaan.

Idi Aminin kuuluisa lause menee näin: "Täällä on sananvapaus, mutta en voi taata vapautta puheen jälkeen".

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 270
 • Liked: 133677
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #25 : 07.02.2020, 22:43:58 »
VASTAAVA ESIMERKKI oli kokoomusnuorten suhtautuminen Amnesty Internationaliin. Nykyään kyseessä on yleisesti arvostettu järjestö, mutta 70-luvulla se oli monelle länsimainen mörkö, koska se uskalsi puuttua myös Neuvostoliiton ihmisoikeusrikkomuksiin.

– KNL:n johto otti Amnestyyn tiukasti etäisyyttä, koska sitä pidettiin neuvostovastaisena. Pyysimme Amnestyn edustajan, muuan eversti Boldtin puhujaksi kesäkurssille Hankoon. KNL:n tuolloisen puheenjohtajan Anders Blomin mielestä se oli pahinta mitä voi ajatella, sekin oli hänen mielestään neuvostovastaista.

Onpa karmaisevan huono esimerkki. Amnesty oli vielä 70-luvulla aivan toisenlainen järjestö kuin nykyään. Silloin Neuvostoliiton arvosteleminen vaati kanttia. Nykyinen Amnesty rinnastuu ajatusmaailmaltaan lähinnä 70-luvun Neuvostoliiton myötäilijöihin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Liechtenstein

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 320
 • Liked: 398
 • Mursunviikset, monokkeli ja tervainen hellekypärä.
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #26 : 08.02.2020, 00:38:17 »
Ben Zyskowicz  on 1970-luvulta asti tähän päivään asti painanut väärää nappia. Kerran voi mennä vahinkona. Mutta jos ihmiset äänestävät vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen tätä pelleä, niin ei se Benin vika ole. Mitäs tilasitte!

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #27 : 10.03.2020, 00:39:16 »
Jos on huolestunut Putin-trolleista, niin varmaan on huolestunut mm. Hussein al-Taeesta ja Venäjän yhteydestä hallituksen kansanedustajiin vai eikö?

Lainaus
Näkökulma: Kansanedustaja al-Taeen Twitter-viesti edustaa suomettumista - Venäjän-pelolla tehdään jälleen kotiryssähenkistä politiikkaa

...
Viime vuosina Suomessa on ollut havaittavissa merkkejä ilmiön toisesta vaiheesta. Siinä suomalaiset kansanedustajat alkavat omalla toiminnallaan ajaa autoritäärisen Venäjän etua ja pyrkivät leimaamaan Venäjän politiikan epäkohdista puhuvia kansanedustajia idänsuhteissa epäluotettaviksi.

Suojelupoliisi on 2010-luvulla kertonut julkisissa raporteissaan vieraiden valtioiden aggressiivisen vaikuttamistoiminnan lisääntymisestä. Herää kysymys, onko kotiryssäkulttuuri tehnyt paluun suomalaiseen politiikkaan.

Suomalaispoliitikkojen kotiryssät olivat yleisiä varsinkin 1970-luvulla. Nimitystä käytettiin venäläisistä, joita poliitikot tapasivat kahden kesken. Usein venäläisillä oli yhteyksiä tiedustelupalvelu KGB:hen tai he olivat sen palveluksessa suoraan olleita agentteja, jotka esiintyivät liike-elämän edustajina tai siviilidiplomaatteina.

Moskovassa käytyään tai kotiryssiä Helsingissä tavattuaan suomalaispoliitikot antoivat julkisia lausuntoja, joista seurasi kysymys, kenen etua ne ajoivat.

Harvat suomalaiset kertoivat avoimesti, ketä he tapasivat ja mitä tapaamisissa puhuttiin.

Suoria todisteita ilmiön laajuudesta on vaikeaa saada, koska poliitikot eivät julkista tapaamisiaan eikä Suojelupoliisi tietojaan.

Hämmentäviä lausuntoja ja viestejä sen sijaan riittää.

Viime keskiviikkona pääministeripuolue Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee julkaisi Twitterissä erikoisen viestin: ”Elina Lepomäki ei välttämättä tiedä, että Venäjällä asuu 50 000-100 000 pohjoiskorealaista pakkotyöläistä, jotka voivat tulla EU:n rajalle Suomen kautta. Venäjälläkin on kortteja kiristää Eurooppaa niin kuin Turkki tekee. En nyt hosuisi näissä turvallisuuspoliittisissa asioissa.”

Al-Taeen viesti oli julkinen kommentti kokoomuksen kansanedustaja Lepomäen Facebook-päivitykseen, josta Verkkouutiset oli kirjoittanut uutisen.

Lepomäki sanoi haastattelussa, että Venäjän haluamasta Nord Stream 2 -kaasuputkesta on luovuttava.

– Sota on saatava loppumaan. Euroopan unionin on painostettava Venäjää lopettamaan sotatoimet, muun muassa kiristettävä pakotteita, Lepomäki kirjoitti.
...
Lisäksi al-Taee kirjoitti, että suomalaisten keskusteluja ”näistä aiheista seurataan tarkkaan”. Hänen käyttämänsä ilmaisu on kiinnostava.

Iltalehti selvitti asiaa. Eduskuntalähteiden mukaan Venäjän duumasta lähetetään viestejä kansanedustajille, jos joku suomalainen poliitikko on kritisoinut Venäjän politiikkaa. IL:n haastattelemat lähteet arvioivat, että viestien tarkoituksena on saada suomalaiset luopumaan Venäjä-kritiikistä.
...
Harvat suomalaiset poliitikot esittävät enää julkista Venäjä-kritiikkiä.

Asiassa on viime vuosina tapahtunut merkittävä ja nopea muutos.
Jyrki Kataisen, Alexander Stubbin, Carl Haglundin, Ville Niinistön, Timo Soinin, Heidi Hautalan ja esimerkiksi Jussi Niinistön poistuminen päivänpolitiikan eturivistä on vaikuttanut siten, että julkista Venäjä-keskustelua on alkanut kalvaa suomettuminen.

Myös virkamiehiä on kehotettu vaikenemaan Venäjä-suhteen ongelmista.

Pohjois-Lapin raja-asemille vuodenvaihteessa 2015–2016 polkupyörillä ja Ladoilla saapuneet turvapaikanhakijat nousivat Suomen ja Venäjän suhteiden ylimmälle tasolle.

Iltalehden ulkomaantoimittaja Nina Järvenkylä ja sisäministeriön entinen kansliapäällikkö Päivi Nerg kirjoittivat tapahtumista kirjan Tiukka paikka (Docendo).

Keväällä 2019 Nerg kertoi kirjassa, että Venäjä antoi jo alkuvaiheessa tylyn virallisen viestin Suomen viranomaisille.

– Virallinen viesti Venäjältä oli tammikuussa 2016 se, että kun turvapaikanhakijat sanovat sanan `turvapaikka` vaikkakin jo Venäjän puolella, on heillä oikeus tulla Suomeen.

Venäjän ja Suomen välillä voimassa ollut rajasopimus oli siis pelkkää paperia.
...
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8852a39f-85c6-48ba-a980-97d57228d286

Tämä ei liity mihinkään viime aikojen trollihölynpölyyn (jolla on vähennetty todellisen keskustelun uskottavuutta), vaan oikeaan Venäjän vaikutusyrityksiin. Venäjän tyyli on selkeästi tehonnut kansanedustajiin.
« Viimeksi muokattu: 10.03.2020, 00:44:12 kirjoittanut nollatoleranssi »

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #28 : 13.06.2020, 16:10:30 »
Tämä kommentti olisi parempi kirjoittaa johonkin Pekka Haaviston ketjuun, mutta laitetaan tänne.

Miki Sileoni on tehnyt tutkivaa journalismia. Kieltämättä aihe on aika hurja ja ei olisi ihme, jos Mikiä itseään syytettäisiin ties mistä rikoksesta. Varsinkin videot ja kanava voi lähteä pois.

Entinen Suomen virallinen luottotulkki Kosti Heiskanen (esiteltiin serkkuna tai lähisukulaisensa tapaamisissa tms eli häneen luotettiin suuremmin) toimi suomalaisten yritysjohtajien ja ministereiden kanssa Venäjällä samoihin aikoihin kuin Haavisto seikkaili siellä ympäristöministerin roolissa, niin puhuu suunsa puhtaaksi Pekka Haavistosta.

Alunperin Kosti teki somepäivityksen Facebookiin(?). Suomesta ainoana valtamediana tapauksesta kiinnostui Seiska (todennäköisesti sama tieto oli tarjolla kaikille valtamedioille, mutta yksikään muu media ei uskaltanut edes miettiä jutun tekemistä).

Seiska lähetti toimittajansa tapaamaan Kostia henkilökohtaisesti ja tekivät tutkivaa journalismia myös Venäjällä, mutta Seiska ei uskaltanut julkaista mitään. Kun Kosti kyseli asiasta, niin erikoisempaa vastausta ei tullut.

Kostin paljastukset ovat varsin merkittäviä kaikenlaisen Putin-trollijahdin takia ja sen takia ovatko tietyt suomalaiset todellisuudessa Kremlin alamaisia? Samalla voidaan kyseenalaistaa, että kuinka moraalista touhua Haaviston toiminta on ollut.

Paljastuksia on tullut tähän mennessä, että melko varman tiedon mukaan Kosti uskoo Venäjän tiedustelupalvelulla olevan hyvin arkaluonteista materiaalia Haavistosta. Samoin Kostin väitteen mukaan Haavisto on käynyt hyvin usein alueella, jossa hyvin nuoret pojat/miehet myyvät itseään pakon takia (Huom. Kosti ei väitä Haaviston tehneen mitään laitonta, vaan käyneen vain sellaisella alueella). Nämä tapahtumat sijoittuvat jonnekin 1990-luvun loppuun.

Osa1
https://youtu.be/PHj_Pzx_zb4
Osa2
https://youtu.be/8tVX-fVdl5A
Osa3
https://youtu.be/qQ2rCg5YsP8

Muitakin osia todennäköisesti tulee. Miki joutui tekemään haastattelun uudestaan Kostin kanssa, koska alkuperäiset paljastukset olivat kuulemma liian hurjia kaikkien yksityistietojen ja nimien kautta. Tosin näissäkin videoissa sanotaan melko suoraan mistä oli kyse.

Kaikki nuo väitteet löytyvät videolta Kostin itsensä kertomina. Jos Haavisto ei olisi vihreä homo, niin todennäköisesti nämä tiedot olisi paljastettu laajemmin jo aikoja sitten ja Haavisto olisi joutunut ulos ulkoministerin virastaan automaattisesti ilman al-Holisti KRP tutkintoja. Mahdollisesti KRP, Supo ja valtakunnansyyttäjä tutkisivat asioita hyvin tarkkaan.

Toki yleisesti ottaen valtakunnansyyttäjä ei taida tutkia groomaustapauksia, vaikka kaikki muut kiihottamiset kiinnostaa.

Jussi Halla-aho on ihmetellyt Haaviston toimintaa aiemmin viime vuonna 2019 Venäjään liittyvissä asioissa.

Lainaus

Miksi ulkoministeri Haavisto edistää Venäjän etuja rajakysymyksessä? Halla-aho puntaroi mahdollisia motiiveja

https://www.suomenuutiset.fi/ulkoministeri-haavisto-edistaa-venajan-etuja-rajakysymyksessa-halla-aho-puntaroi-mahdollisia-motiiveja/

Edit: Pitää vielä lisätä tähän, että Kostin mukaan Haavisto yritti iskeä häntäkin alaikäisenä 16-17v-. Tämä ei sinänsä ole laitonta, mutta Kostin mukaan palveluksena luvattiin helppoa muuttoa Suomeen.

Julkisesti tiedetään miten Haaviston nykyinen avustaja oli 16-17-v ikäluokkaa. Jos kyseessä olisi hetero ja avustajana nuori tyttö, niin aihetta ihmeteltäisiin laajemmin.
« Viimeksi muokattu: 13.06.2020, 18:28:21 kirjoittanut nollatoleranssi »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 360
 • Liked: 27100
Vs: Venäjän pitkät lonkerot Euroopan politiikassa
« Vastaus #29 : 31.01.2021, 06:12:52 »
Tutkija tarttui heti Tarja Halosen sanoihin: ”Mitä ihmettä hän puhuu Ykkösaamussa Venäjästä?”
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tutkija-tarttui-heti-tarja-halosen-sanoihin-mita-ihmetta-han-puhuu-ykkosaamussa-venajasta/3e037223-bb75-4245-8953-b4c321b4063c

Lainaus
Erikoistutkija, filosofian tohtori Riku Keski-Rauska ihmettelee presidentti Tarja Halosen Ylen Ykkösaamussa antamia kommentteja Venäjän tilanteesta.

”Mitä ihmettä Tarja Halonen puhuu Ykkösaamussa Venäjästä? Onko siis niin, että Putinin nihkeä suhtautuminen (myrkyttää,vangitsee) Navalnyihin johtuu venäläisten miesten tavasta "keskustella" asioista”, hän tviittaa.

Halonen otti Ykkösaamussa kantaa Venäjän ja sen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin pidätykseen. Hän nosti samalla esiin ”venäläisten miesten keskustelutyylin.

”Kyllähän se venäläisten miesten keskustelutyyli on tullut puolin ja toisin hyvin esiin. Se ei ole ehkä ihan kaikkien meidän mielestä hyvien tapojen mukaista. Pitäisi nähdä, mikä siellä on takana. Pelottelu toisaalta on ollut pitkään tällaisissa maissa osa käyttökategoriaa, sitä millä tavalla toimitaan. Jos Navalvyille nyt sattuisi jotakin, se löisi lisää voimaa liekkeihin. Sen kanssa pitää olla aika varovainen”, Halonen sanoi.
...
”Olihan tuo jokseenkin erikoinen tapa katsella naapurin tapahtumia.”

https://twitter.com/rikukeskirauska/status/1355436494660530177
Lainaus
Mitä ihmettä Tarja Halonen puhuu #ykkösaamu ssa Venäjästä? Onko siis niin, että Putinin nihkeä suhtautuminen (myrkyttää,vangitsee) Navalnyihin johtuu venäläisten miesten tavasta "keskustella" asioista? Tämän tulkinnan aikana Tarja piirteli sormellaan laajoja kaaria studiopöytään.

Shakista paremmin tunnetun Garri Kasparovin Human Rights Foundation -kansalaisjärjestön (HRF) Putincon-konferenssissa nostettiin esiin Paavo Lipponen. Tässä 19.3.2018 julkaistu uutinen aiheesta:

Paavo Lipponen nostettiin Yhdysvalloissa esiin ”Putinin rikostoverina”
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005609205.html

Lainaus
HRF:n Youtube-tilillä julkaistiin sunnuntaina videotallenteet kaikista puhujista. Saksalainen toimittaja Boris Reitschuster esitteli alle vartin kestäneen Putin ja hänen ystävänsä -puheenvuoron aikana Putinin läheisimpiä rikostovereita (accomplices). Reitschuster nosti myös Paavo Lipposen Putinin keskeiseksi tukijaksi.
...
Voit katsoa Reitschusterin esitelmän täältä. Lipposta käsitellään noin 21 minuutin kohdalla.
...
– Suomessa Paavo Lipponen. Sama tarina: Nord Stream -neuvonantaja, entinen pääministeri, sosiaalidemokraatti, jolla on merkittäviä kytköksiä Moskovaan, toimittaja esitteli lyhyesti Lipposen.

Läheisistä väleistä voi kertoa myös Putinin Lipposelle myöntämä Ystävyyden kunniamerkki. Lipponen palkittiin vuonna 2007 merkittävästä työstä Venäjän ja Suomen välisen ystävyyden ja yhteistyön lujittamisessa sekä kehittämisessä.
...
Suureen punaiseen lakanaan painetun tekstin mukaan Putin ei olisi koskaan saanut näin suurta valtaa ilman liittolaisiaan. Liittolaisia on tuettu niin taloudellisesti kuin ”muiden materiaalisten tukien” avulla, ja he ovat osasyyllisiä Putinin lukuisiin rikoksiin ja tyrannimaisiin toimiin. Konferenssilakanassa on Euroopan maat sekä kuvat kaikista liittolaisista, myös Lipposesta. Suomi mukaan lukien liittolaisten edustamat valtiot on esitetty mustana.

LISÄKSI suomettuminen nousi esille Reitschusterin kuvaillessa Saksan ulkopolitiikkaa. Tällä hän tarkoitti Venäjän vaikutusvaltaa Saksan päätöksenteossa. Reitschusterin Putin ei ollut lainkaan huolissaan syyskuussa ennen Saksan liittopäivävaaleja, sillä Putin tiesi suuren osan saksalaispoliitikoista olevan hänen takanaan.

5.4.2020 julkaistu uutinen keskustan Esko Ahosta venäläiseen pakotepankkiin liittyen:

Esko Aho haluaa jatkokaudelle pakotelistalla olevassa Sberbankissa
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/58a907fb-332a-4fa8-a2e7-c9d1dacc75c5

Lainaus
Suomen entinen pääministeri Esko Aho aikoo hakea jatkokautta venäläisen Sberbankin hallituksessa, kertoo Lännen Media.
...
Sberbank on ollut vuodesta 2014 lähtien Yhdysvaltojen ja EU:n niin sanotulla sektoripakotelistalla.

Listalle päätymisen taustalla ovat Venäjän toimet Ukrainassa vuonna 2014. Tuolloin pankin katsottiin edesauttaneen Krimin valtaamista.

Sberbankilla on valtio-omisteisuuden vuoksi tiivis suhde Venäjän hallinnon kanssa.


PS, erään Helsingin Sanomissa olleen jutun kommenttiketjussa eräässä kommentissa sanottiin, että jossain Lipposen muistelmissa olisi väitetetty Tarja Halosen sanoneen jollekin Neuvostoliiton edustajalle (mahdollisesti KGB:n väkeä), että Neuvostoliitto on hänen sydämen isän/äidinmaa. Onko kukaan nähnyt muistelmissa tätä väitettä ja jos on, niin missä nimenomaisessa kirjassa tämä oli (Lipponen käsittääkseni on kirjoittanut useamman kuin yhden muistelman)? Voi hyvinkin olla, ettei tässä väitteessä ole mitään perää, mutta asian varmistamiseksi tämä pitäisi kyllä jaksaa tarkastaa.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2021, 16:01:11 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/