Kirjoittaja Aihe: 2019-09-20 YLE: Väkivallan pelko estää lapsen aivoja kehittymästä  (Luettu 1056 kertaa)

Beef Supreme

  • Vieras
https://yle.fi/uutiset/3-10980330

Lainaus
Väkivallan pelko estää lapsen aivoja kehittymästä – Joka viides lapsi syntyi konfliktin keskelle viime vuonna


Lapsen ensimmäiset vuodet ovat kriittisiä aivojen kehitykselle
Unicefin mukaan jatkuva turvattomuuden tunne ja väkivallan pelko aiheuttavat lapsille toksista stressiä, joka vaikuttaa aivojen kehitykseen. Käytännössä tämä estää lapsen aivoja kehittymästä normaalisti.

Jatkuvat traumaattiset kokemukset saavat aivojen stressikemikaalit hajottamaan jo olemassa olevia hermoyhteyksiä sekä estämään uusien muodostumisen. Tämä vaikuttaa pysyvästi lasten oppimiseen, käyttäytymiseen sekä fyysiseen ja henkiseen terveyteen.

Ensimmäiset elinvuodet ovat kaikkein kriittisimpiä aivojen kehitykselle, joten vastasyntyneiden ja pienten lasten kehitykseen tulisi kiinnittää erityisen paljon huomiota, Unicef huomauttaa.


Tarinan clou on oikeastaan UNICEF lasten oikeuksien julistuksen/sopimuksen 30-vuotispäivä. Itse näen tässä taas yhden erittäin tärkeän syyn lopettaa maahanmuutto kolmannen maailman maista ja erityisesti kriisialueilta kokonaan ja lopullisesti.

Mikä on rahallinen ja fyysinen kustannus väkivallan keskellä kasvaneen ihmisen päästämiselle Suomeen? Mikä on länsimaiden kantokyky kun käytännössä kaikki tulijat ovat joko kriisin tai kotikasvatuksen traumatisoimia. Kaikki tiedämme että kehitysmaissa kasvattaminen on väkivaltaa ja alistamista. Miten estetään täysin ennustettavat ongelmat ja kustannukset terveydenhoidolle, koulutukselle ja kansalaisten turvallisuudelle?

Ai niin, onneksi olkoon UNICEF.

Tabula Rasa

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 25 028
  • Liked: 18876
  • Kuka jos en minä
Suomaaislasten turvallisuudesta luovuttiin 90-luvulla kun alettiin rajoittamattomasti ottaa sisään perseilijöitä, eikä tilannetta ole kuin pahennettu sen koommin.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Tagit: