UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2019-05-22 IS: Oulun moskeijalla tiiviit yhteydet Saudi-Arabiaan  (Luettu 1927 kertaa)

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 013
 • Liked: 8874
 • Oulu- Uleåborg
Oulu on taas matujen takia valokeilassa. Iltasanomien mukaan Oulun moskeija saa rahaa ja vierailee usein Saudi-Arabiassa. Oulun imaami on Abdul Mannan, joka on entinen SDPn varavaltuutettu (aina SDP!)ja  jonka vävy kuoli Isiksen riveissä Syyriassa. Muslimivaikuttaja Aladin Maher on närkästynyt, kun saudirahoituksesta kysellään.

Oulun Toppilassa on toinen moskeija.

Lainaus
Kohun keskellä olevan Oulun moskeijan taustalla on säätiö, jonka rahoitus tulee Saudi-Arabiasta.
RAHAA, kirjoja, vierailuja...

Ilta-Sanomien selvitys paljastaa, että Oulun moskeijalla ja sen imaamilla Abdul Mannanilla on tiiviit yhteydet Saudi-Arabiaan.

Oulun keskustan moskeijan omistaa Pohjoismaiden säätiö, jolle Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta maksaa vuokraa 1 500 euroa kuukaudessa.

Rekisteriotteen mukaan Pohjoismaiden säätiön hallituksen puheenjohtaja on helsinkiläinen Aladin Maher, joka on ollut yksi Helsingin suurmoskeijahankkeen puuhamiehistä. Hallituksen jäseninä on lisäksi kaksi Suomen kansalaista, Abdul Mannan ja Abdel-Azez Taher.

Loput kaksi hallituksen jäsenistä ovat saudiarabialaisia: Mohammed Mohammed Omar Jamjoom ja Marwan Ahmed Jamjoom.

POHJOISMAIDEN säätiö on merkitty säätiörekisteriin 2006. Sen tarkoituksena on islaminuskon edistäminen eri tavoin.

Tuorein säätiörekisteristä löytyvä tilinpäätös on vuodelta 2017. Sen mukaan säätiöllä oli vuoden lopussa omaisuutta reilun puolen miljoonan euron edestä. Oulun moskeijan toimitilan lisäksi Pohjoismaiden säätiö omistaa Helsingin Malmilla tilan, jota se kertoo käytettävän ”toimistona, varastona, rukoushuoneena, lastentarhana ja opetustilana”.

Säätiöllä ei ole ollut henkilöstöä lukuun ottamatta vuosia 2016–2017, jolloin Mannanin vaimo työskenteli säätiölle ja sai siltä palkkaa. Hän sai myös palkkatukea TE-toimistolta.

MANNANIN mukaan Pohjoismaiden säätiön varat tulevat saudiarabialaisilta lahjoittajilta, joista tärkein on Yusuf Naaghin suku. Oulun moskeija kantaa Naaghin nimeä.

Naps ja loput linkistä.


https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006114075.html
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 08:43:13 kirjoittanut Kemolitor »
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 449
 • Liked: 13543
Cuckholdien monikulttuuriset ajatuskeikaukset vol. 589.

Ensin:

Lainaus
Kohun keskellä olevan Oulun moskeijan taustalla on säätiö, jonka rahoitus tulee Saudi-Arabiasta.
...........
ULKOPOLIITTISEN instituutin vanhempi tutkija Wolfgang Mühlberger ei pidä suomalaisen moskeijan saamaa saudirahaa ongelmattomana.

– Tällaiset lahjoitukset eivät ole pyyteettömiä. Ideana on pohjimmiltaan edistää Saudi-Arabian valtion ideologiaa [wahhabismia] , Mühlberger sanoo.

– Eri tahot kilpailevat kansainvälisesti siitä, miten islamia pitäisi tulkita. Saudi-Arabia sijoittuu tässä vanhoilliseen päähän. Siellä vallitsee hyvin erityinen salafi-wahhabistinen islamintulkinta.

Wahhabismi on 1700-luvulla syntynyt sunni-islamin suuntaus, jota Saudi-Arabian kuningashuone tunnustaa ja levittää. Wahhabismi perustuu kirjaimelliseen Koraanin ja sharia-lain tulkintaan. Sen mukaan Koraani on erehtymätön eikä sen oppeja pidä soveltaa nykyaikaan.

Monen terroristijärjestön ideologia perustuu salafi-wahhabismiin. Mühlbergerin mielestä suuntauksen leviämisessä on muitakin huolestuttavia piirteitä.

– Tämä ei ole ideologia, joka sallisi helpon integraation yhteiskuntaan. Se on eriytymisen resepti.

.......... mutta sitten kuitenkin samaan aikaan:

Lainaus
PSIY:n vuosibudjetti on viime vuosina ollut reilut 30 000 euroa, josta noin neljännes on tullut valtionavustuksena

Eli ensin ollaan huolissaan siitä, että saudit tukevat yhteisöä, joka tuottaa terroristeja ja pedofiileja, mutta sitten valtio tukee sitä täsmälleen samaa touhua vähän lisää.   :facepalm:

Eli siis saudien tuki paha, mutta Suomen valtion tuki hyvä?? Kaikki raha menee täsmälleen samaan isistelyyn yhtä kaikki!

Suomi on kyllä oikein A-luokan tomppeliyhteiskunta.

Suomen valtio de facto tukee terrorismia ja segrekaatiota.

e:typo
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 14:49:57 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 175
 • Liked: 6263
Ja jokikisellä katolilaisella seurakunnalla on tiiviit yhteydet Vatikaaniin. Määräykset ja rahoitus tulee myös pääkallopaikalta. Minkä takia Islamin ollessa kysymyksessä kuvitellaan asian olevan toisin? Euroopassa kuvitellaan, että muslimit ovat automaattisesti valmiita muuttamaan periaatteitaan ja toimimaan täysin autonomisesti ihan vain sen takia, että eurooppalaiset ajattelevat, että näin sen tulee sujua ja että ulkopuolelta ei saa tulla rahaa ja ohjeita. Ihan vain sen takia, kun me haluamme ja hemmoteltujen infantiilien eurooppalaisten mielestä koko maailma pyörii heidän mielihalujensa mukaan. Jos otetaan vastaan valtava määrä muslimeja, on myös hyväksyttävä heidän periaatteensa. Muslimit eivät sopeudu meidän sääntöihimme, eivät halua eivätkä edes yritä teeskennellä, että mukautuisivat. Me vaan ei suostuta katsomaan tosiasioita silmiin ja vaikeaa se katselu toisaalta niin alhaalla maassa madellen onkin...

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 293
 • Liked: 19654
 • Persuhtava keskustelija
Ei muslimit tänne tule sen vuoksi että ne haluais olla länsimaalaisia, vaan sen vuoksi että ne haluaa valloittaa länsimaat itselleen ja alistaa meidät orjikseen ja palvelijoikseen, ja viedä meiltä kaiken mitä ollaan saatu rakennettua.

Ne on käenpoikia.

On todella sinisilmäistä ja tyhmää kuvitella mitään muuta.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 387
 • Liked: 3046
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Ylläripylläri, ullatuus!

Nerg, onko lausunto jo hiottu valmiiksi?

Ja noinnniku oikeesti, kenelle tämä tuli ihan puun takaa? Totta hemmetissä käytetään kaikki mahdolliset väylät vaikuttamiseen. Ei se ole oikeesti noin vaikeaa nähdä.

Eikä ne poliisitkaan tai turvallisuushenkilöt mitään typeryksiä ole. Kyllähän tämä kuvio on niin ilmeinen, että tämäkin lafka on ollut seurannassa jo pitkään. Mutta kun poliittinen ohjaus suitsii, niin ei voi mitään.

Sammutetaan sitten tulipaloa, kun saadaan lupa lähteä liikkeelle.
Suomi 101

Tämäkin teksti on kirjoitettu pöntöllä istuen. Samaa kummastakin päästä.

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 835
 • Liked: 21614
Vielä korostuksia IS:n jutusta:

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006114075.html

Lainaus
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Wolfgang Mühlberger ei pidä suomalaisen moskeijan saamaa saudirahaa ongelmattomana.

– Tällaiset lahjoitukset eivät ole pyyteettömiä. Ideana on pohjimmiltaan edistää Saudi-Arabian valtion ideologiaa, Mühlberger sanoo.

– Eri tahot kilpailevat kansainvälisesti siitä, miten islamia pitäisi tulkita. Saudi-Arabia sijoittuu tässä vanhoilliseen päähän. Siellä vallitsee hyvin erityinen salafi-wahhabistinen islamintulkinta.

Wahhabismi on 1700-luvulla syntynyt sunni-islamin suuntaus, jota Saudi-Arabian kuningashuone tunnustaa ja levittää. Wahhabismi perustuu kirjaimelliseen Koraanin ja sharia-lain tulkintaan. Sen mukaan Koraani on erehtymätön eikä sen oppeja pidä soveltaa nykyaikaan.

Islamistisia liikkeitä tutkineen Mühlbergerin mukaan wahhabismi oli vielä joitain vuosikymmeniä sitten poikkeuksellinen ilmiö, mutta Saudi-Arabian aktiivinen lähetystyö on tehnyt siitä valtavirtaa.

Monen terroristijärjestön ideologia perustuu salafi-wahhabismiin. Mühlbergerin mielestä suuntauksen leviämisessä on muitakin huolestuttavia piirteitä.

– Tämä ei ole ideologia, joka sallisi helpon integraation yhteiskuntaan. Se on eriytymisen resepti.

Saudiarabialaiset lahjoittajat pyrkivät levittämään ideologiaansa erityisesti muslimiyhteisöjen johtajien kuten moskeijoiden imaamien kautta.

– Tärkeintä on se, mitä imaamit saarnaavat, niin virallisissa yhteyksissä kuin suljettujen ovien takana.

Abdul Mannan on ollut kohujen keskellä maaliskuusta lähtien. Tuolloin Oulun käräjäoikeus tuomitsi Muso Asoevin 10-vuotiaan lapsen raiskauksesta. Käräjäoikeuden mukaan raiskaus tapahtui Oulun keskustassa sijaitsevassa moskeijassa, mutta Mannan on pitänyt tiukasti kiinni kannastaan, jonka mukaan moskeijan tiloissa ei ole tapahtunut raiskausta.
---

Kiitokset IS:lle tästä jutusta ja tutkija Mühlbergerille rohkeasta totuuden puhumisesta näinä aikoina, jolloin siihen tavataan islaminuskon yhteydessä lyödä 'vihapuhe'leima. On jo aikakin nostaa kissa pöydälle.

Em. artikkelissa mainitut rahasummat eivät ole kummoisia, mutta periaatteellisella tasolla tällaisen yhdistyksen ja moskeijoiden olemassaolon salliminen Suomen maaperällä on käsittämätöntä typeryyttä.

On suljettu silmät aatteen harjoittamiselta, jolla on kiistattomat yhteydet (rahoitus, vierailut, jne.) wahhabistiseen ääriajatteluun ja -ideologiaan. Suomen valtio on lisäksi taloudellisesti tukenut tätä touhua. Uskomatonta. Näiden moskeijoiden ja taustayhdistysten toiminta tulee penkoa perinpohjin ja puuttuminen tulee tehdä järein keinoin.

Yksistään imaami Mannanin kanta 10-vuotiaan tytön raiskaustapaukseen antaa riittävän syyn ryhtyä toimenpiteisiin.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 13:08:36 kirjoittanut Vellamo »
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 141
 • Liked: 5986
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Homma on mennyt näin:

Edward Dutton on käynyt Oulun moskeijassa 2008. Kirjoittanut siirtolaisinstituutille Mannanista ja esim. siitä että siellä harrastetaan Mannanin toimesta wahhabismia. Tästä käynnistä on nyt kulunut yli kymmenen (10) vuotta.

Kukaan ei aikanaan uutisoinut, ei ainakaan YLE.

Vuonna 2010 YLE kuitenkin hehkuttaa, tuosta yllä mainitusta raportista huolimatta, moskeijaa, Mannania, ja "suvaitsevaisuuden uskontoa".

Sitten: vuonna 2015 Imaamin Oulussa radikalisoima vävy liittyy ISISiin, ja kuolee siellä pari vuotta myöhemmin. Asiasta uutisoi toukokuussa 2017 Dhaka Tribune ja Suomessa....vain MV-lehti.

Meanwhile 2015, YLE kuitenkin kertoo, että ko yhdyskunnan "vapaaehtoiset" (voin kuvitella) "opastavat turvapaikanhakijoita suomalaisille tavoille". No niinpä niin.

Vuonna 2017 imaami on vielä demareiden Oulun varavaltuutettu. Puhutaan siis puolueesta, joka on nyt Suomen pääministeripuolue, ja joka kasaa juuri melko sekopäisen tuntuista hallitusta. Takaan, että joku demareissa tiesi jotakin jo kauan, mutta ei puhunut ongelmista. Siis, jos asiasta tehtiin raportti jo 2008, niin se on tarpeeksi vahva peruste sille että tämä ei tullut nyt yllätyksenä kenellekään.

Vuodesta 2018 (alkaen): käy ilmi että Oulussa on vakava, 'yksittäistapausten' raiskausepidemia jota ei pidä yleistää mutta jota yhdistää yksi seikka: tekijät ulkomaalaisia samanlaisella kulttuuritaustalla. Samana vuonna, vuonna 2018, raiskataan Oulun moskeijassa tyttö moskeijan "uskonoppineen" toimesta. Imaami kieltää kertomasta asiasta kenellekään. Asiasta tietävät mamut (nämä tolkun mamut, tiedättehän, jotka eivät tällaista perseilyä sulata) suuttuvat ja vandalisoivat kostoksi moskeijaa. Suomalainen media kertoo asiasta, mutta vetää viivan "suomalaiseen vihapuheeseen" tms.   

2019 media herää. Nyt MOT tekee jutun ja "paljastaa imaamin yhteyden kuolleeseen Isis-taistelijaan", joka on asia josta MV-lehti kertoi jo keväällä 2017 mutta siitä ei haluttu muun median toimesta uutisoida koska...no, te tiedätte. Se MV-lehden juttu on muuten oikeasti hyvä. Väitän, että MOT pohjasi omaa juttuaan paljoltikin siihen.

Mediassa kerrotaan nyt, että wahhabismi, jota jo vuonna 2008 raportoitiin moskeijassa harrastettavan, saa myös monenkirjavaa tukea Saudi-Arabiasta. Kerrotaan myös, asiantuntijan suulla (wahhabismista), että "tämä ei ole ideologia, joka sallisi helpon integraation yhteiskuntaan. Se on eriytymisen resepti." No tämäpä uutinen.

Noh, silti YLE, vaikka tiesi (aivan varmasti) jo 2010 moskeijassa harrastettavan wahhabismia, kehui moskeijaa "suvaitsevaisuudestaan". Tämä siis siitä huolimatta, että Duttonin raportissa vuonna 2008 Mannan kertoi Islamin olevan "tiedettä", ja puolusti esim. sharia-lakia (ja käsien katkomista jne.). Sitten YLE, samana vuonna 2015 kun Mannanin Taz-vävy painui Isisiin (Taz oltiin muuten viimeksi nähty Oulussa samana vuonna), kehui että moskeija "opastaa turvapaikanhakijoita suomalaisille tavoille". Tämäpä huojentavaa.

Media uutisoi myös, että tämä imaami, joka on asunut Suomessa 27 vuotta ja "haluaa työskennellä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi" ei puhu edelleenkään suomea. Siis yli neljännesvuosisadan (!) jälkeen. Ja miten tämä imaami työskentelee suomalaisen yhteiskunnan hyväksi? Pikemminkin päinvastoin, kuten asiantuntijakin toteaa: hän edistää eriytymistä.

Koska media tiesi hyvin jo vuosia mitä Oulussa tapahtuu -aivan varmasti tiesi- niin miten voi olla että media ei ole kertonut asioista mitään, ennen kuin Oulun raiskausepidemia kävi ilmi (jonka toi esille Junes Lokka, eikä poliisi tai media) ja kun kävi ilmi että yksi näistä raiskauksista tapahtui moskeijassa? Miten voi olla että terroristi-moskeija-yhteyden otti esille aikanaan vain MV-lehti (ts. "valemedia") eikä mikään muu media tehnyt mitään, vaikka tiesivät tästä kaikesta....jo vuosia?

Twitterissä on tämänlainen vastaus Tere Sammallahden kysymykseen siitä, että "Onko muut pistäneet merkille, että iso osa YLE Uutisten kolumnisteista on vasemmistovaikuttajia tai feministejä?"


Niin; YLE harjoittaa aktiivisesti omaa propagandaansa, jossa jutun ei tarvitse olla totta, kunhan se palvelee omaa agendaa. Samalla YLE syyttää heitä, jotka kertovat miten asia oikeasti on, propagandaa tekeviksi. Ja me vielä maksamme tästä, pakolla, veroa.

MV-lehden juttu tässä
https://mvlehti.net/2017/05/12/oulussa-asunut-isiksen-jihadisti-taz-rahman-kuollut-irakissa-miehen-appi-on-oululainen-imaami/

Ai niin: Imaami sanoi silloin Oulun moskejjaraiskauksesta että "Me emme ole nähneet mitään todisteita". Eikö tämä tarkoittaisi, imaamin vakaumuksen perusteella, että neljän henkilön (käytännössä miehen) olisi pitänyt todistaa (eli siis nähdä, ts. seistä katsomassa) tapahtuman jotta se "laskettaisiin todisteeksi"? Edes yksi, kaksi tai kolme äijää ei vielä riitä. "Todistaminen" on siksi aika epätodennäköistä tällaisessa tapauksessa.

edit: hieman tarkennusta, typojen poistoa ja kaikkea sen sellaista.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 11:52:47 kirjoittanut Leijona78 »
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 449
 • Liked: 13543
Tuli vielä mieleen tästä Oulun islamistisen yhdistyksen/moskeijan ja tämän kuhmuotsaisen imaamin ja tämän opetuslapsien tukemisesta.

Saudirahoitus tuollaisille terroristipesille on toki huolestuttavaa ja sille pitäisi laittaa stoppi, mutta toisaalta, eikö siihen (saudirahoitukseen) keskittyminen implikoi jotain aika hassua tästä Oulun islamistiyhteisöstä?

Lainaus
ULKOPOLIITTISEN instituutin vanhempi tutkija Wolfgang Mühlberger ei pidä suomalaisen moskeijan saamaa saudirahaa ongelmattomana.

– Tällaiset lahjoitukset eivät ole pyyteettömiä. Ideana on pohjimmiltaan edistää Saudi-Arabian valtion ideologiaa [wahhabismia] , Mühlberger sanoo.

Eli: seurakunta siis muuttuu wahhabistiseksi, koska se saa (vastikkeellista) rahoitusta saudeilta. Hmm?

Jos tämä samainen islamistipoppoo ryhtyisi saamaan (vastikkeellista) rahoitusta Suomen ev.lut kirkolta, niin kääntyisivätkö nämä sitten saman tien luterilaisiksi? Noin helppoako se käännytys sitten onkin? Ovatko kiihkouskovaisiksi luullut musulmaanit siis todellisuudessa uskonnollisessa mielessä pelkkiä opportunistisia, rahalla ostettavia huoria? Tuuliviirejä, jotka kääntävät vakaumustaan silmän räpäyksessä, kulloisenkin rahoittajan ideologian mukaiseksi?

Vai olisiko kuitenkin kyse siitä, että Oulun musulmaanit saavat saudeilta rahoitusta, koska ovat jo valmiiksi olleet voimakkaasti wahhabismin suuntaan kallellaan olevia fundamentalisteja?

Kumpaa vaihtoehtoa raati veikkaa? Niin tai näin, niin se, että verorahoja työnnetään tuollaisiin terroristipesiin euroakaan, on kyllä pahimman laatuista maanpetosta.

e:typo
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 23:03:56 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

guest15036

 • Vieras
 ;D

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006114962.html

Lainaus
Kommentti: Kenen ääni kuuluu Suomen moskeijoissa?

Muslimien hiljaisen enemmistön on näytettävä voimansa, kirjoittaa toimittaja Mikko Marttinen.

(...)

Siksi ratkaisu radikalismin torjumiseen on ennen kaikkea muslimien hiljaisen enemmistön käsissä. Futiskaverisi Muhis tuskin pitää Isisistä eikä lähikaupan kassan Aylalla ole mitään homoja vastaan. Heidän pitää saada äänensä kuuluviin omissa yhteisöissään.

(...)

Tässä on "hiljaisen enemmistön" mielipiteitä Itävallassa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Austria

Lainaus
Statement [28]    Percentage of people who agree with the statement

Muslims    Christians

Muslims (Christians) should return to the roots of Islam (Christianity).    65%    27%
There is only one interpretation of the Koran (the Bible) and all Muslims (Christians) must adhere to it.    79%    18%
The rules of the Koran (the Bible) are more important to me than the laws of Austria.    73%    13%
Percentage of people who agree with all three statements.    55%    4%
      
I do not want to have homosexuals as friends.    69%    15%
You can not trust Jews.    63%    11%
Western countries want to destroy Islam. (Muslims want to destroy Western culture.)    66%    25%
Percentage of people who agree with all three statements.    43%   3%Tagit: