Kirjoittaja Aihe: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!  (Luettu 73490 kertaa)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 152
 • Liked: 3804
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #990 : 14.06.2019, 23:29:52 »
Ei nuo syytökset Torssosta kohtraan aivan tuulesta temmattuja ole. Täälläkin kirjoiteltiin kuinka mukamas joku persujen ehdokkaista muka voisi loikata demareihin. Jos kyseinen heebo lukisi palstaa niin ei varmaan olis kovin tyytyväinen moisista kirjoituksista.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 252
 • Liked: 4978
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #991 : 14.06.2019, 23:48:51 »
Väyrynen voitti sen oikeudenkäynnin, jossa hän riitautti kansalaispuolueesta erottamisen.

https://yle.fi/uutiset/3-10814642

Lainaus
Helsingin käräjäoikeus päätti viime marraskuussa, että kansalaispuolueella ei ollut toimivaltaa erottaa puolueen perustanutta Väyrystä. Käräjäoikeus mitätöi kansalaispuolueen hallituksen tekemän erottamispäätöksen.
Kansalaispuolue ja Väyrynen valittivat päätöksestä hovioikeuteen. Koska valitukset peruutettiin jää käräjäoikeuden ratkaisu voimaan.

Jää nähtäväksi miten Torssosen tapaus mahdollisesti etenee tuomioistuimessa, jos sen Torssonen sinne vie. Puolueen maineen vahingoittaminen kun on mahdollisesti varsin vaikeasti määriteltävä asia. Julkisuudessa on nyt ollut esillä sellainen tieto, että erottamisen valmistelu oli aloitettu tammikuussa 2019, jos olen ymmärtänyt oikein. Ainoa pyydetty selvitys Torssoselta on ollut julkisuudessa olleiden tietojen mukaan helmikuun puolivälissä julkistettu keskusteluvideo, jossa hän keskusteli laukaalaisen eduskuntavaaliehdokkuudesta luopuneen henkilön kanssa.

Mitä Torssonen ja hänen tukijansa ovat siis tuoneet julkisuuteen tammikuussa tai ennen tammikuuta 2019? Oman näkemykseni mukaan tämä on tässä kaikkein ratkaisevin kysymys, sillä erottaminen oli jo käynnissä videon julkistushetkellä, jos Hommalla olleet tiedot pitävät paikkaansa.

Varsin varmaa on kuitenkin se, että puolue ei varmasti perustele tässä vaiheessa erottamista julkisuuteen millään tavalla. Torssonen voi toivoa puolueelta vastauksia, mutta niitä hän ei tule saamaan - oletan. Puoluetoimijat eivät varmaankaan kerro tässä vaiheessa julkisuuteen yhtään mitään.

Voitaneen olettaa, että Yleisradiossa tänään uutisoitu uutinen oikeudenkäynnin mahdollisuudesta on poistanut vielä 12.6. kirjoituksen mukaan ilmassa olleen mahdollisuuden "hiljaisesta paluusta" takaisin puolueen jäseneksi.

Pari päivää sitten 12.6. Torssonen oli kirjoittanut Facebookiin luottavansa puolueen sisäisesti hoidettavan sopupaluun mahdollisuuteen:

Edit: https://www.facebook.com/TorssonenTeemu/posts/712540609207412

Lainaus
Vaikka sunnuntaina tuli esille useita merkityksellisiä ja mielenkiintoisia tietoja ja asioita liittyen menneisiin tapahtumiin ja koskien eduskuntavaaliehdokkuuttani, niin en näitä nyt avaa tarkemmin julkisuuteen koska olen edelleen yhdistyksen jäsen. Toivon että asiat voidaan selvittää ja ratkaista sisäisesti. Luotan oikeudenmukaisuuden toteutumiseen.

Nyt 14.6. oli kuitenkin uutinen oikeudenkäynnin mahdollisuudesta. Mitä näiden kahden päivän aikana on tapahtunut?


Fb-kirjoituksiin AINA suora linkki mukaan! Sen saa kopioitua fb-päivityksen vasemman yläkulman aikaleimasta nimen alta.

Jos ette osaa, niin kysykää neuvoa. Tuo on todella paskamaista laittaa muut etsimään niitä päivityksiä.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2019, 23:54:30 kirjoittanut Alaric »

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 894
 • Liked: 5588
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #992 : 14.06.2019, 23:53:35 »
Väyrynen voitti sen oikeudenkäynnin, jossa hän riitautti kansalaispuolueesta erottamisen.

https://yle.fi/uutiset/3-10814642


Perussuomalaisilla on paljon enemmän intressiä, osaamista ja rahaa käräjöidä Torssosta vastaan, kuin kansalaispuolueen tyypeillä Väyrystä vastaan.
And madness and despair are a force.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 924
 • Liked: 6928
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #993 : 14.06.2019, 23:55:50 »
En osaa sanoa, mitä olisi näin kaustin loppuvaiheessa pitänyt tehdä toisin, mutta osaan sanoa, että nyt TT maalasi itsensä lopullisesti nurkkaan. Puolue ei tule enää missään nimessä huolimaan takaisin, kun ryhdytään uhkailemaan median kautta.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 526
 • Liked: 43834
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #994 : 15.06.2019, 00:11:01 »
En kyllä ihan äkkiseltään tiedä että mistä kaikesta positiivisesta Toimi Kankaanniemi muistetaan

Sivuhuomiona totean, että muistetaan 'salmiakkikossusta'. Oli tuohon aikaan varmaankin Suomen vihatuin ministeri, ainakin nuorten äänestäjien keskuudessa.

Edelleen peräänkuulutan avoimmuutta ja läpinäkyvyyttä kyseiseen "kaustiin". Puoluejohdon kannanotto ei selvästikään liity Torssosen lausuntoihin lähiaikoina, vaan tässä on taustalla aivan jotain muuta, joidenka jäljet itse tulkitsen johtavan Keski-Suomen sisäisiin "vääntöihin". Puoluejohto on siis valinnut puolensa. Onko se valinnut oikein? Sen haluaisin itsekin tietää.

Kansallismielisenä katson kansallismieliseen toimijaan liittyvien epäselvyyksien avaamista ensiarvoisen tärkeänä toimena. Kuka on kohdellut vääryydellä ja ketä?
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 322
 • Liked: 8277
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #995 : 15.06.2019, 00:16:32 »
Mutta väittäisin, että puolueessa on myös paljon niitä ketkä pitävät niin sanottua halla-aholaista linjaa liian radikaalina.
ää

Ei se ole mikään ongelma. Antaa olla. Tämän piti olla moniääninen puolue.

Ongelma tulisi siitä, jos kuvitellaan halla-aholaisuuden olevan joku linja jonka puitteissa voidaan nostaa itseä ja ajaa muita alas. Kukaan ei halua sellaista.
qui non est mecum adversum me est

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 228
 • Liked: 11906
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #996 : 15.06.2019, 00:19:19 »
Itselleni on edelleen kokonaan epäselvää miten ehdokasasettelussa toimittiin puolueen ohjelmaa ja arvoja vastaan. Paitsi siinä määrin, jos Torssonen epäreilusti ja vilpillä pelattiin ulos. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pelaajat olisivat puoleen ohjelmia ja tavoitteita vastaan.

Älä huoli, noihin mainittuihin ja muihinkin saa varmasti selvennystä. Mutta eikös se ole tärkeintä, että asianomaiset tietävät miten ja missä järjestyksessä asia on edennyt ja kuka on ollut avoin ja halukas selvittämään mahdollisia ongelmia. Siellä on varmasti paljon ihmisiä persujohdossa ja puoluhallituksessa sekä piireissä ketkä ovat saaneet asianomaisten näkemyksiä ties mitä kautta virallisesti ja epävirallisesti. Eikös se noin mene varsinkin jos mahdollisia ongelmia ei käsitellä oikeaoppisesti.

Tuo, että toimivatko jotkut puolueenohjelmaa ja tavoitteita vastaan, niin he toimivat ainakin puolueen arvoja ja sitä vastaan mitä perussuomalaisuudesta on kirjoitettu ohjelmaan, näistäkin on kirjoitettu vaikka mitä koreita tekstejä. Mutta väittäisin, että puolueessa on myös paljon niitä ketkä pitävät niin sanottua halla-aholaista linjaa liian radikaalina. On niitä persuja kuitenkin keskenään niin älyttömän paljon erilaisia se on sanomattakin selvää. Sellaiseen eläintarhaan tarvitaan joku katsomaan että ei nyt ihan ranttaliksi mene ja vaikuta koko puolueen toimintaan.

En kyllä ihan äkkiseltään tiedä että mistä kaikesta positiivisesta Toimi Kankaanniemi muistetaan. Ainakin runomiehiä hän on. Voi olla että minunkin mielestä Teuvo Hakkaraisen kuviot ovat liioiteltuja, mutta on myös helvetisti niitä keiden mielestä ei, sellaisten kenellä olisi arvoa persuille. Itse asiassa olisi mielenkiintoista tietää, mikä näiden kahden edustajan näkemys on ollut tässä kaikessa, saman pitäjän miehiä kaikki ja ovat jossain yhteyksissä kohdanneet.

Nyt nähdyn Torssosen toiminnan perusteella olisiko mielestäsi hyvä että hän olisi eduskunnassa?

Entäs jos Torssonen ei saisikaan haluaamansa valiokuntapaikkaa vaikka pitäisi itseään parhaana valintana?

Entäs jos valiokuntapaikan saisikin joku jota Torssonen pitäisi uuvattina?

Entäs jos Torssonen aikaansaisi eduskunnassa vaikka jonkun lakialoitteen mutta osa Persuista pitäisi sitä huonosti harkittuna eikä tukisikaan häntä?

Riitaa, riitaa, riitaa olisi tiedossa.

Minun mielestäni Torssosella on Soinin veroinen minä-minä-minä syndrooma ja hänellä ei ole poliittista pelisilmää tippaakaan.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 322
 • Liked: 8277
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #997 : 15.06.2019, 00:23:36 »
saman pitäjän miehiä kaikki ja ovat jossain yhteyksissä kohdanneet.

No mikset mene kysymään? Miksi muun Suomen pitäisi ratkoa teidän ongelmianne? Tai yleensäkään tietää niistä jotain?

Kankaanniemi oli hoitamassa Halla-ahoa puheenjohtajaehdokkaaksi, Hakkarainen oli Halla-ahon takana ilman muuta. Te koko ajan annatte ilmoille sellaista vaikutelmaa, että nämä kaksi olisivat jotain uuvatteja mikä taas antaa puolueen tilaa tunteville sellaisen vaikutelman, että te itse olette uuvatteja.
qui non est mecum adversum me est

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 252
 • Liked: 4978
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #998 : 15.06.2019, 00:24:19 »
En osaa sanoa, mitä olisi näin kaustin loppuvaiheessa pitänyt tehdä toisin, mutta osaan sanoa, että nyt TT maalasi itsensä lopullisesti nurkkaan. Puolue ei tule enää missään nimessä huolimaan takaisin, kun ryhdytään uhkailemaan median kautta.

Niin, ellei tuomioistuin mahdollisesti päätä toisin? Olen itse samaa mieltä siitä, että sopupaluun kortti taisi "kärähtää" lopullisesti viimeistään tämän uutisen myötä, varsinkin erityisesti lyhyen aikavälin vuoksi.

Itse mietin juuri nyt hyvin paljon sitä, miksi 12.6. kirjoitettua "sopupaluukorttia" ei ilmeisesti katsottu kahden päivän aikavälin vuoksi ns. aivan täysin loppuun saakka? Oliko näiden kahden päivän aikana tapahtunut jotain sellaista, joka oli varmistanut sovun löytymisen mahdottomuuden? Ulkopuoliset eivät voi tätä tietää.

Itse olisin kuitenkin Torssosena pyrkinyt vaikuttamaan kaikkien suhteideni kautta ainakin puoluekokouksen yli sovun löytymisen puolesta.

Olisiko hän ajatellut, että oikeudenkäynnin mahdollisuuden ottaminen esiin julkisuuden kautta edesauttaisi sopumahdollisuuden löytymistä? Oikeassa elämässä vaikutus lienee kuitenkin joskus juurikin päinvastainen.

Olisiko Torssosella ollut tukijoita puolueessa niin paljon, että epävirallisia verkostoja pitkin hän olisi voinut esimerkiksi uusien henkilövalintojen jälkeen voinut ajatella palaavansa puolueeseen?

Julkisuudenhallinnassa olisin myös Torssosena tuottanut uusia videoita, joissa olisin käsitellyt perussuomalaista politiikkaa. Jostain syystä hän ei nyt toiminut näin. Tässä tilanteessa Torssonen tarvitsisi erityisesti julkisuuden kautta hankittua sympatiaa ja ymmärrystä omalle asialleen, tämä uutisointi ei nyt oikein vastaa tähän tarpeeseen.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 361
 • Liked: 6815
 • Burn
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #999 : 15.06.2019, 00:29:01 »
Riitaa, riitaa, riitaa olisi tiedossa.

Jos Keski-Suomen piirissä joku haluaa ehdolle, vaikuttaen olevan potentiaalisesti suositumpi äänestäjien parissa, kuin vaalipäällikön sydänkäpy, tulee riitaa ensi kierroksellakin, ceteris paribus.
NOVUS ORDO HOMMARUM
”Ei tästä maailmanloppua tule. Osalla planeetasta elinolot muuttuvat vaikeammiksi, mutta ihmisiä on elänyt vaikeissakin oloissa.”
--Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 252
 • Liked: 4978
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1000 : 15.06.2019, 00:30:28 »
saman pitäjän miehiä kaikki ja ovat jossain yhteyksissä kohdanneet.

No mikset mene kysymään? Miksi muun Suomen pitäisi ratkoa teidän ongelmianne? Tai yleensäkään tietää niistä jotain?

Kankaanniemi oli hoitamassa Halla-ahoa puheenjohtajaehdokkaaksi, Hakkarainen oli Halla-ahon takana ilman muuta. Te koko ajan annatte ilmoille sellaista vaikutelmaa, että nämä kaksi olisivat jotain uuvatteja mikä taas antaa puolueen tilaa tunteville sellaisen vaikutelman, että te itse olette uuvatteja.

Voisiko olla niinkin, että nykyiset ja entiset kansanedustajat pelkäävät ehdokaslistalle tulevan mahdollisen uuden tulokkaan vievän mahdollisesti juuri heidän paikan Arkadianmäeltä?

Tätä näkökulmaa ei pidä unohtaa, kun ollaan "kalastamassa" saman kohderyhmän ääniä. Julkisuudessa kaikki yleensä suhtautuvat myönteisesti rehelliseen kilpailuun, mutta kulisseissa voi joskus olla toisinkin. Ei kovinkaan moni halua antaa omaa "hillopurnukkaansa" pois, ei edes kilpailussa häviämällä.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 228
 • Liked: 11906
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1001 : 15.06.2019, 00:35:28 »
En kyllä ihan äkkiseltään tiedä että mistä kaikesta positiivisesta Toimi Kankaanniemi muistetaan

Sivuhuomiona totean, että muistetaan 'salmiakkikossusta'. Oli tuohon aikaan varmaankin Suomen vihatuin ministeri, ainakin nuorten äänestäjien keskuudessa.

Edelleen peräänkuulutan avoimmuutta ja läpinäkyvyyttä kyseiseen "kaustiin". Puoluejohdon kannanotto ei selvästikään liity Torssosen lausuntoihin lähiaikoina, vaan tässä on taustalla aivan jotain muuta, joidenka jäljet itse tulkitsen johtavan Keski-Suomen sisäisiin "vääntöihin". Puoluejohto on siis valinnut puolensa. Onko se valinnut oikein? Sen haluaisin itsekin tietää.

Kansallismielisenä katson kansallismieliseen toimijaan liittyvien epäselvyyksien avaamista ensiarvoisen tärkeänä toimena. Kuka on kohdellut vääryydellä ja ketä?

Muistaakseni salmiakki-kossun kittaamiseen kuoli pari nuorta.

Kun se tuotiin uudestaan markkinoille niin sen alkoholiprosentti oli laskettu (ennen kieltoa 38% ja palautuksen jälkeen 32%) ja sen hintaa oli nostettu.

Omissa kirjoissani Kankaanniemi on hyvä tyyppi vaikka naisten iskuvinkkejä en häneltä ottaisikaan.

Kankaanniemi oli tulenpalava EU:n vastustaja ja erosi ministerin paikalta ja hylkäsi ministerin kuukausipalkan ja ministeriauton kun Suomi päätti Ahon johdolla liittyä EU:hun vaikka Kankaanniemi oli sitä hallituksen sisällä yrittänyt vastustaa ja kun Kankaanniemi ilmoitti että hän EI tule ministerinä EU-jäsenyyden puolesta äänestämään.

Yhdelläkään uuvatilla EI ollut vastaavanlaista selkärankaa vaan kaikki uuvatit olivat moraalittomia broilereita, omanedun tavoittelijoita, minä minä minä ihmisiä tai hölmöläisiä jotka pystyi ministerin palkalla ja ministeriautolla ostamaan tai muutamalla Soinin lipevyydellä saamaan tukijoiksi äänestäjien pettämiseen.

Historia osoittaa että Kankaanniemi oli EU:n vastustuksessaan oikeassa ja Suomelle olisi riittänyt silloinen ETA-jäsenyys joka jo toi vapaakaupan koko EU/ETA-alueelle ja vapaan opiskelijavaihdon ja työvoiman vapaan liikkumisen.

Suomella olisi paljon vähemmän ongelmia ETA-jäsenenä ja omalla markalla joka kelluisi vapaasti Ruotsin kruunun tavoin.
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 228
 • Liked: 11906
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1002 : 15.06.2019, 00:40:42 »

Olisiko hän ajatellut, että oikeudenkäynnin mahdollisuuden ottaminen esiin julkisuuden kautta edesauttaisi sopumahdollisuuden löytymistä? Oikeassa elämässä vaikutus lienee kuitenkin joskus juurikin päinvastainen.


Torssosella EI ole poliittista pelisilmää.

Hän on katsos mielestään oikeassa, häntä on mielestään kohdeltu vääryydellä (voi olla tottakin) ja hän on mielestään paras eduskuntavaaliehdokas vaikka se ehdokkuus häneltä vääryydellä vietiin.


Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 085
 • Liked: 32913
 • Kuk Kluk Klan Tulee ja näyttä sinule kaapi paika.
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1003 : 15.06.2019, 00:41:00 »
Väyrynen voitti sen oikeudenkäynnin, jossa hän riitautti kansalaispuolueesta erottamisen.

https://yle.fi/uutiset/3-10814642


Perussuomalaisilla on paljon enemmän intressiä, osaamista ja rahaa käräjöidä Torssosta vastaan, kuin kansalaispuolueen tyypeillä Väyrystä vastaan.

PS:n osalta Torssonen torsoiluineen on ignore-tilassa. Mitäs läksi.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 252
 • Liked: 4978
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1004 : 15.06.2019, 00:42:30 »
Täälläkin kirjoiteltiin kuinka mukamas joku persujen ehdokkaista muka voisi loikata demareihin.

https://yle.fi/uutiset/3-8977039

Lainaus
Perussuomalaisten Maria Tolppanen loikkaa demareihin
Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen loikkaa SDP:hen. Loikkauksen myötä perussuomalaisilla ja kokoomuksella on yhtä paljon kansanedustajia

Näin uutisoitiin 22.6.2016.

Maria Tolppanen oli perussuomalainen ehdokas vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ja hän loikkasi puolueesta pois.

Mutta tähän ketjuun liittyen on todettava, että kukaan ei kaiketi ole olettanut koskaan, että Torssonen loikkaisi itse perussuomalaisista pois?

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 465
 • Liked: 967
  • teemutorssonen.com
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1005 : 15.06.2019, 01:16:09 »
"Oikeudenkäyntikausti".

Toimittaja halusi haastatella minua liittyen jatkamisestani luottamustoimissani. Haastattelun aikana esille tuli toinen merkittävä asia, eli Jyväskylän perussuomalaiset ry:n kieltäytyminen minun erottamisesta yhdistyksestä.

Jossakin kohdassa mainitsin, että selvittelen onko erottaminen mennyt lain mukaan. Jutussa tämä näkyy seuraavasti: "Puoluesihteerikisaankin ilmoittautunut jyväskyläläispoliitikko selvittää parhaillaan, onko erottaminen lainvastainen."

https://yle.fi/uutiset/3-10829481?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR3wIqAJ2KTOAx9xOI5OR6Cznwr6NnAvDa1FRktxMzbhswOPTB_nJXQTHgE

Kyse on lähinnä menettelytavasta ja sen oikeudellisuudesta, ei erottamisen syyn perusteista. "Puolueelle vahingollinen toiminta" on niin tulkinnanvarainen asia, että juridisesti validisti sen perustella voitaisiin erottaa puolet perussuomalaisen puolueen jäsenistä vaikka ensi viikolla.

Täällä jotkut vääntää asian väkisin joksikin oikeudelliseksi taisteluksi puoluetta vastaan, koska olen suuttunut tms. Älytöntä.

Selvitän juridista puolta + muheva uutisotsikko = oikeudenkäyntikausti. Karkaa ihan omiin sfääreihin tämä juttu.

edit. kielioppi
« Viimeksi muokattu: 15.06.2019, 01:48:57 kirjoittanut Teemu Torssonen »

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 085
 • Liked: 32913
 • Kuk Kluk Klan Tulee ja näyttä sinule kaapi paika.
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1006 : 15.06.2019, 01:22:02 »
Lainaus
Täällä jotkut vääntää asian väkisin joksikin oikeudelliseksi taisteluksi puoluetta vastaan, koska olen suuttunut tms.

No kumman pitäisi antaa periksi? Ei tarvitse vastata.   :facepalm:

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 465
 • Liked: 967
  • teemutorssonen.com
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1007 : 15.06.2019, 01:47:41 »
Mikä on @Teemu Torssonen oma arviosi siitä, miksi välisi piirin kanssa ovat niin tulehtuneet? Mikä on se juurisyy, ettet kelpaa ehdokkaaksi ja miksi sinun menestyksesi olisi huono asia heidän mielestään?

Onko kyse heidän taholtaan puhtaasta oman edun tavoittelusta? Jos olisit ääniharava, sinun asettamisesi ehdolle palvelisi kaikkia muitakin, koska D' Hondt. Vai onko teillä merkittäviä näkemyseroja PS politiikan linjasta, joka estää yhteistyön sinun kanssasi?

Olennaisia kysymyksiä @Hohtava Mamma

Juurisyy etten kelvannut ehdokkaaksi oli puoluekokouksen 2017 puoluevaltuustolista ja siihen liittyen tarkoituksella kyhätty valhe, että olisin ollut kyseistä, nk. B-listaa, ollut järjestämässä sekä kokoamassa. Raskauttavana tekijänä tässä se, että samaan aikaan olin itse Keski-Suomen perussuomalaisten piirihallituksen jäsen, eli olisin "itse ollut valitsemassa nk. A-listaa, mutta samaan aikaan kyhännyt "halla-aholaisten ja sisulaisten B-listaa".

Juurisyyn juurisyyhyn liittyy kysymys, miksi tällainen valhe on kehitetty?

Tämä valhe on kehitetty, koska minut haluttiin ampua alas poliittisesti. Minut nähtiin uhkana piirin "sisäpiirille", sen suunnitelmille ja toimintatavoille.

Mukaan merkittävänä lisävoimana saatiin jyväskyläläinen piirijohdon toimija, joka halusi kampittaa pois kilpailijan eduskuntavaaleista ja näin heikentää asemaani myös kunnallisesti. Hän teki useita toimia maineeni ja uskottavuuteni nakertamiseksi.

Toinen merkittävä syy, miksi en kelvannut ehdokkaaksi on se, että vaalipäällikkö pudotti nimeni pois paikallisyhdistyksen esityksistä eduskuntavaaliehdokkaiksi. Miksi tämä on niin merkittävää?

Nimen pudottaminen on merkittävä asia, koska näin syntyi kuva, etten ole mukana siinä yhteisessä "hyväksytyssä" ehdokasporukassa, missä kaikki muut ovat.

Kokouksessa tämän listan ulkopuolinen ehdotus, on alkuasetelmiltaan heti heikommassa asemassa kuin "ehdotus muiden mukana".

Vastustajani tiesivät tämän, joten he eivät voineet toimia normaalisti ja esittää kokouksessa muutoesitystä, että minut tulisi poistaa ehdokasehdokaslistalta. Näin "sisäpiiriläisten" ehdotus olisi ollut pohjaesityksen vastainen ja lähtökohtaisesti heikomalla tolalla.

Tarvittiin röyhkeä teko nimeni poistamiseksi ehdokasehdokalistalta. Täytyy muistaa, että Jyväskylän perussuomalaiset ehdottivat minua yksimielisesti tuolle listalle, mutta yksi henkilö poisti nimeni tuolta listalta.

Kyhätty valhe, että olisin järjestänyt puoluevaltuuston nk. B-listan ja tämän valheen levittäminen teki minusta joidenkin piirihallituksen jäsenten silmissä epäluotettavan ja "yhteisten päätösten vastaisen toimijan", vaikka minulla ei ollut mitään tekemistä B-listan järjestämisen suhteen.

Edelle esitetty valhe lisättynä siihen, että esitys eduskuntavaaliehdokkuudestani tuli pohjaesityksen ulkopuolelta, esti ehdokkuuteni. Kolme henkilöä jos olisi äänestänyt toisin, olisi piirihallitus näyttänyt ehdokkuudelleni vihreää valoa.

Valheista ja törkeästä nimen pudotamisista huolimatta, asia oli kiinni vain kolmesta henkilöstä.

Ja pelkästään ilman tuota "B-lista valhetta", olisin hyvin todennäköisesti ollut ehdokkaana tämän vuoden eduskuntavaaleissa ja edelleen puolueen jäsen.

En koskaan hyväksynyt tuota likaista peliä ja epäoikeudenmukaisuutta sekä niitä useita valheita, mitä minusta tarkoituksella levitettiin.

ps. Puoluevaltuuston B-listalla oli mukana myös eräs toinen jyväskyläläinen perussuomalainen, joka oli myös samaan aikaan piirihallituksen jäsenenä kuin minä. Tämä henkilö vielä tiesi B-listasta aiemmin kuin minä ja tiesi kuka oli henkilö, joka oli B-listan järjestäjien yhteyshenkilö Keski-Suomessa

Yhteyshenkilö ehdotti listan järjestäjille henkilöitä omalta alueeltaan.

Olennainen kysymys on, miksi tämän toisen jyväskyläläisen ehdokkuuden kohdalla B-listalla mukanaoloa ei edes nähty mainitsemisen arvoiseksi asiaksi, kun minun kohdalla se riitti eduskuntavaaliehdokkuuden ja maakuntavaaliehdokkuuden ehkäisemiseen?


Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 007
 • Liked: 12392
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1008 : 15.06.2019, 01:52:05 »
Minunm käsitykseni on, että Teemu ei juuri tee lipsautuksia. "Tuli esille" toimittajan kanssa? Tähän tulee muutama kysymysmerkki.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2019, 01:56:00 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 895
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1009 : 15.06.2019, 07:50:56 »
Väyrynen voitti sen oikeudenkäynnin, jossa hän riitautti kansalaispuolueesta erottamisen.

https://yle.fi/uutiset/3-10814642


Perussuomalaisilla on paljon enemmän intressiä, osaamista ja rahaa käräjöidä Torssosta vastaan, kuin kansalaispuolueen tyypeillä Väyrystä vastaan.

Väyrynen "voitti" , koska Kansalaispuolue jätti Väyryselle kertomatta, että selvitys halutaan erottamisprosessiin.

Väyrynen tarvitsi puolueen, koska ilman puoluetta et saa puoluetukea. Tämän Hjallis Harkimo on huomannut nykyisessä eduskunnassa.

Tosiasiassa TT on jo aikoja sitten hävinnyt tämän taistelun. Iso ego vain  vetää herraa syvemmälle kuiluun.

Mitään pelikortteja TT:llä ei ole, vaikka pystyisi palauttamaan jäsenyyden käräjillä.
Väyrysen tavoitteena oli saada puolue takaisin, jotta puoluetukioptio olisi olemassa.

Team_TT kannattaisi yhdessä Pihon kanssa aloittaa puoluekorttien keruu.
Omassa puolueessa voi tarkasti määritellä mikä on oikeata kansallismielisyyttä ja miten puolueessa toimitaan rehellisesti.

TT puoluehistoria on mielenkiintoinen tai huvittava. Vuosina 2011-2012, Muutoksessa.
Tämän jälkeen ilmeisesti Perusnuoriin, ei siis puolueeseen. Jos olen oikein laskenut, niin Perusnuoriin jäsenksi "yli-ikäisenä" eli kolmekymppisenä.

Tuukka Kurulla näkyy olevan samanlainen poliittinen urapolku. Tosin hän taisi mahtua Perusnuorten ikähaarukaan. 

Helsingin puoluesihteeritentissä Grönroos sekä Valpas eivät oikein pitäneet nuorten nykymenosta. Molemmat ovat nuorten perustajajäseniä. 

https://youtu.be/DMMYSZQB0H4?t=3498

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 516
 • Liked: 2118
 • nuivaantunut
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1010 : 15.06.2019, 08:28:55 »
Karkaa ihan omiin sfääreihin tämä juttu.
Niinhän niillä on tapana tehdä. Media kyllä antaa riittävästi köyttä jokaiselle poliitikolle.

Edit.
Lainaus
Toinen merkittävä syy, miksi en kelvannut ehdokkaaksi on se, että vaalipäällikkö pudotti nimeni pois paikallisyhdistyksen esityksistä eduskuntavaaliehdokkaiksi.
Käsitin, että tähän vastattiin tuomalla vaihtoehtoinen lista äänestykseen? Miksi alkuperäistä paikallisyhdistyksen listaa ei pyydetty nähtäville, jos tiedossa oli, että nimesi on sillä?
Kysyn, koska toinen lista vaikuttaa taktisesti huonolta vedolta, kuten itsekin sanoit, synnyttämällä vaikutelman ns. B-ehdokkaasta.
Toisaalta, listan tuominen äänestykseen kuittasi nimen pudottamisessa tapahtuneen 'virheen' (virhe, koska tahallisuus taitaa olla hyvin vaikeasti osoitettavissa) tuomalla sinut hallituksen äänestykseen ja hylätyksi. Näin voidaan sanoa, että vaikka tapahtui virhe, lopputulemana oli kuitenkin se, ettäehdokkuutesi käsiteltiin hallituksessa. Tosin eri lähtökohdista kuin muuten.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2019, 08:36:29 kirjoittanut n.n. »
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

Lyyti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 363
 • Liked: 981
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1011 : 15.06.2019, 08:30:49 »
Kiitoksia TT valotuksesta. Täällä ja jkylä-ketjussa esitetyistä argumenteista saa jonkinlaisen kuvan kokonaisuudesta.

Lain kannalta helpoiten todistettava keissi lienee tuo nimen poisjättö ja mahdollinen virhe myöhemmissä ehdokasnimityksissä tuohon vaaliin tukeutuen. Mikä tuon painoarvo on erottamispäätöksen mitätöintiin, ei minulle ole selvillä. Toivotan viisautta ja voimia.

Kun olet linjoilla, voitko avata kantaasi "etnonationalismiin" ja taannoiseen PS-nuorten tapaukseen/ksiin asiassa?

EDIT typo ja vaihtoehtoinen sanamuoto.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2019, 08:32:22 kirjoittanut Lyyti »
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 516
 • Liked: 2118
 • nuivaantunut
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1012 : 15.06.2019, 08:42:34 »
Kiitoksia TT valotuksesta. Täällä ja jkylä-ketjussa esitetyistä argumenteista saa jonkinlaisen kuvan kokonaisuudesta.

Lain kannalta helpoiten todistettava keissi lienee tuo nimen poisjättö ja mahdollinen virhe myöhemmissä ehdokasnimityksissä tuohon vaaliin tukeutuen. Mikä tuon painoarvo on erottamispäätöksen mitätöintiin, ei minulle ole selvillä. Toivotan viisautta ja voimia.

Kun olet linjoilla, voitko avata kantaasi "etnonationalismiin" ja taannoiseen PS-nuorten tapaukseen/ksiin asiassa?

EDIT typo ja vaihtoehtoinen sanamuoto.
Ko. virhe todennäköisesti todettaisiin tapahtuneeksi, mutta kuitatuksi sillä, että Torssonen päätyi kuitenkin äänestykseen hallituksessa, joten haittaa ei tapahtunut. Ehdokasasettelun piirin hallinto päättää nähtävästi valtuutettuna ilman reunaehtoja paikallisyhdistysten esittämistä ehdokkaista, ja oli valtuuksiensa rajoissa pudottaessaan ehdokasehdokkaan pois asettelusta.
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 002
 • Liked: 2714
 • Puolinuiva
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1013 : 15.06.2019, 09:57:24 »
Kiitoksia TT valotuksesta. Täällä ja jkylä-ketjussa esitetyistä argumenteista saa jonkinlaisen kuvan kokonaisuudesta.

Lain kannalta helpoiten todistettava keissi lienee tuo nimen poisjättö ja mahdollinen virhe myöhemmissä ehdokasnimityksissä tuohon vaaliin tukeutuen. Mikä tuon painoarvo on erottamispäätöksen mitätöintiin, ei minulle ole selvillä. Toivotan viisautta ja voimia.

Kun olet linjoilla, voitko avata kantaasi "etnonationalismiin" ja taannoiseen PS-nuorten tapaukseen/ksiin asiassa?

EDIT typo ja vaihtoehtoinen sanamuoto.
Ko. virhe todennäköisesti todettaisiin tapahtuneeksi, mutta kuitatuksi sillä, että Torssonen päätyi kuitenkin äänestykseen hallituksessa, joten haittaa ei tapahtunut. Ehdokasasettelun piirin hallinto päättää nähtävästi valtuutettuna ilman reunaehtoja paikallisyhdistysten esittämistä ehdokkaista, ja oli valtuuksiensa rajoissa pudottaessaan ehdokasehdokkaan pois asettelusta.

Kun puhut virheestä, niin tarkalleen mitä sääntöä vaalipäällikkö rikkoi pudottaessaan Torssosen listalta? Todennäköisestihän mitään sääntöä ei rikottu, sillä muuten tästä Team TT olisi jo maininnut. Tässä kävi nyt niin, että Torssonen isolla egolla mutta vähäisellä kokemuksella lähti haastamaan isoja poikia poliittisessa pelissä ja hävisi. Huonona häviäjänä Torssonen päätti sitten nostaa asiasta ison numeron ja samalla polttaa kaikki sillat.
Soinin Ploki 3.6.2017: "Marko Junkkari lankesi Lännen Median ansaan ja kirjoitti arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä.[...]Pidän loikkareita luusereina."

Lyyti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 363
 • Liked: 981
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1014 : 15.06.2019, 11:13:17 »
Voi olla että olet oikeassa. En toki tiedä lain kiemuroita. PY "esittää" ja PY "asettaa" saattavat olla niitä avainkohtia, joissa ja joista on mustaa valkoisella.

Olen tätä ymmyrkäisenä seurannut, ja oma kuvani on että TT on erityisriidoissa keski-Suomessa. Se "jonkinlainen kuvani" on, että kyseenalaisia (mutta laillisia?) keinoja on käytetty. Puolin ja toisin.

Toivotinkin viisautta ja voimia, koska ei tästä 100% selvää ota pirukaan.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Lyyti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 363
 • Liked: 981
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1015 : 15.06.2019, 11:22:24 »
Voinemme kuitenkin todeta, että ehdokkuusasioissa pois jätettyjen poliitikkojen asema oikeudessa asiasta ei liene häävi, koska siinä suhteessa tapauksia lienee kaikissa puolueissa joka vaaleissa. Uutiset eivät kerro onnistuneista haastoista.

Se on tietysti eri asiakokonaisuus kuin erottaminen, missä sitä viisautta tarvitaan. Kysymys on, miten uskottava on ehdokkaan väite ettei toiminta vahingoita puoluetta, jos puolue väittää toisin.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 361
 • Liked: 6815
 • Burn
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1016 : 15.06.2019, 12:14:44 »
Tässä kävi nyt niin, että Torssonen isolla egolla mutta vähäisellä kokemuksella lähti haastamaan isoja poikia poliittisessa pelissä ja hävisi. Huonona häviäjänä Torssonen päätti sitten nostaa asiasta ison numeron ja samalla polttaa kaikki sillat.

"Päivittäin Piirin syöksypommittajat tuhoavat napalmilla jokaisen Jyväskylän sillan yli synkkien vesien. Joka yö urheat sillanrakentajat korjaavat ne. Tahtojen kamppailu mittaa jäsenten kestokykyä."

No jaa, nythän tässä olisi paikka oppimiselle, miten piirin ja paikallisyhdistysten välienselvittelyä voitaisiin selkeyttää.
Vielä tässäkin pisteessä TT:llä on paikallisyhdistyksen luottamus.

Alkuperäinen idea eduskuntavaalien ehdokasasettelussa oli ymmärtääkseni se, että paikallisyhdistykset asettavat sovussa vain sen verran ehdokkaita, että jäsenäänestykseen ei tarvitse ryhtyä.

Kun tuota sopua ei selkeästi syntynyt, toistaiseksi tuntemattomasta syystä jäsenvaalia ehdokkaista ei järjestetty. Tämä käytäntö olisi jättänyt kuitenkin puoluehallitukselle mahdollisuuden asettaa omia kärkiehdokkaitaan.

Asiat on ryssitty, ja kovasti yritetään meikata sikaa nätimmäksi. Mutta sika se silti on, vaikka mekko päällä.
Ihan turha yrittää mittailla Teemun egoa. Ego löytyy jokaiselta, vaikka ei olisi tosi-tv-taustaa.

Tämän kiistan ratkaisun avaimet ovat jäsenillä, ja vain jäsenillä.

Suosittelen jokaista jyväskyläläistä persuhenkistä ihmistä, joka ei tykkää nyt esiintulleesta kähminnästä, täyttämään PS:n jäsenhakemuksen ja samoin tietenkin myös paikallisyhdistyksen jäsenhakemuksen.

Paikallisyhdistyksen säännöissä on sama erottamispykälä, kuin emopuolueessa:
Lainaus
6§ JÄSENEN EROTTAMINEN YHDISTYKSESTÄ

Yhdistys voi päätöksellään erottaa yhdistyksen jäsenen jollakin seuraavista perusteista:

-jäsen on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella vahingoittanut yhdistystä
https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2013/08/ps_paikallisyhdistyksen_saannot.pdf

Liian kireissä teryleeneissä hikoilevat etappisiat olisi mahdollista saada ruotuun.

Mielestäni pallo on nyt jyväskyläläisillä, mitä he haluavat, ja miten aikovat rakentaa parempaa huomista ja jäsenläheisempää puoluetta.

En tiedä paikallisyhdistyksen jäsenmäärää, mutta satakin uutta oikeudenmukaisuuteen pyrkivää jäsentä toisi raikasta ilmaa tupaan.

NOVUS ORDO HOMMARUM
”Ei tästä maailmanloppua tule. Osalla planeetasta elinolot muuttuvat vaikeammiksi, mutta ihmisiä on elänyt vaikeissakin oloissa.”
--Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas

Olli_Johannes

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 403
 • Liked: 318
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1017 : 15.06.2019, 12:23:27 »
Lainaus
TT puoluehistoria on mielenkiintoinen tai huvittava. Vuosina 2011-2012, Muutoksessa.
Tämän jälkeen ilmeisesti Perusnuoriin, ei siis puolueeseen. Jos olen oikein laskenut, niin Perusnuoriin jäsenksi "yli-ikäisenä" eli kolmekymppisenä.

Teemun liittyessä PS-nuoriin pystyi varsinaisena nuorten jäsenenä olla 35-vuotiaaksi. Silti ainakin Keski-Suomessa uusia aktiiveja oli tuolloin hankala saada. Nyttemmin tilanne on muuttunut. On kuitenkin aika normaalia että ihmiset kiinnostuvat puoluetoiminnasta vasta myöhemmällä iällä. Torssonen oli toki samaan aikaa aktiivinen myös ukkopuolueessa.

Muutos 2011 oli suomalaisten etua ajava pienpuolue josta on siirtynyt paljon porukkaa PS:siin kun toiminta ei lähtenyt käyntiin toivotusti. PS:sään on tullut henkilöitä monista paljon enemmän Persuista poikkeavista puolueista.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 007
 • Liked: 12392
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1018 : 15.06.2019, 13:14:42 »
Ei tuossa Muutos-taustassa minustakaan mitään ihmeellistä ole :)
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 322
 • Liked: 8277
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Teemu Torssonen erotettu perussuomalaisista!
« Vastaus #1019 : 15.06.2019, 13:55:36 »
No jaa, nythän tässä olisi paikka oppimiselle,

Ainakin on koko puolueelle paikka oppimiselle siinä miten mahdollinen B-lista puoluevaltuustoon valittavista kootaan. Viimeksihän se meni pieleen, eikä välttämättä listaa koonneen vuoksi vaan puheenjohtajistolla oli vaikeuksia tajuta, että se täydentää A-listaa, eikä kokonaisuudessaan korvaa sitä.

Vaikka olikin typerää mennä B-listalle silloin, kun piiri demokraattisesti ja sääntöjen mukaan oli ehdokkaat A-listalle äänestänyt, niin todella pikkumaista kyllä ruveta sen vuoksi ketään sorsimaan. Sääntöjen mukaanhan puoluekokous on se päättävä elin ja siellä voi vielä kuka tahansa asettua ehdolle.
qui non est mecum adversum me est

Tagit: