Kirjoittaja Aihe: Rinteen hallitus 2019  (Luettu 351666 kertaa)

newspeak

 • Vieras
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1050 : 11.09.2019, 17:32:25 »
En väittänytkään, etteikö mitoituksia saisi tehdä. Toin kuitenkin esille, ettei terveydenhuolto ole muusta yhteiskunnasta riippumaton kokonaisuus.

Pelkkä raha ei ole ratkaisu. Jos olisi ei hoitajapulan lisäksi puhuttaisi myös lääkäripulasta.

Lääkäripulaan kyllä rahakin auttaisi muiden muassa. Suuret kaupungit maksavat terveyskeskuksissa lääkärisopimuksen mukaista palkkaa, joka esim. allekirjoittaneelle olisi 2 919,31e/kk. Tuohon päälle tulisi lisiä ehkä 700e/kk. Lisätään tuohon vielä se, että työolot ovat suoraan helvetistä, niin ei ole ihmekään, ettei ainuttakaan suomalaista lääkäriä edes hae noihin paikkoihin, vaan ne on kaikki täytetty mamuilla.

Kukapa sitä nyt ei haluaisi lisää liksaa ja parempia työolosuhteita.  :)

Rinteen sanomisille ei paljoa painoarvoa kannata antaa. Hoitajamitoitukset, hoitotakuut ja henkilökunnan kouluttaminen on poliittista perusjargonia. Näistä aiheista on keskusteltu vuosia ja vuosikymmeniä, eikä koskaan ole hyvä. Soterumpakin alkaa taas. Kun keskustelua kuitenkin on ollut niin on ollut lukuisia eri selvityksiä aiheeseen liittyen ja liittymättä. Ne löytyvät googlaamalla.

Tekijä, johon halusin kiinnittää huomiota, ovat maantieteelliset vetovoimatekijät. On erilaisissa taloudellisissa tilanteissa olevia kuntia erilaisine huoltosuhteineen ja kehityssuuntauksineen. Hoitaja- ja lääkäripulista puhuttaessa nämä usein sivuutetaan ja keskitytään alakohtaisiin suppeisiin näkökulmiin. On kuitenkin selvää uraputkeen putkahtanut koulutettu ihminen omaa omia tavoitteitaan elämänsä suhteen. Esimerkiksi erään selvityksen mukaan palkkaus oli nuoria lääkäreitä kiinnostava vetovoimatekijä vasta 11. sijalla 18 eri tekijästä. Tärkeämpää oli mm. ammatillinen kiinnostavuus, työpaikan sijainti, urakehitys ja perhesyyt.

Poliitikkojen on helppo luetella erilaisia lukuja milloin mistäkin aiheesta, mutta ihmiset eivät ole numeroita, vaan heillä on vapaa tahto sekä tavoitteita ja unelmia, joiden mukaan he toimivat. Valmistuttuaan nuori kansanparantaja tarvitsee työn lisäksi kodin ja perheen ja hänellä on vähintäänkin mielessään suunnitelma tämän toteuttamiseksi. Työn on palveltava tätä suunnitelmaa. Ihminen on aina sidottu johonkin ympäristöön. Jos keneltä tahansa kysytään, minne hän haluaisi mennä töihin, hyvin harva olisi valmis menemään minne tahansa ja täsmällisempi kysely osoittaisi herkästi kourallisen toivottujen paikkojen lisäksi löytyisi pian valtava määrä paikkoja, joihin hän ei haluaisi välttämättä mennä mistään hinnasta.

Mamuissa on sellainen erikoinen ominaisuus, että he ovat luonnostaankin jo vähän väärässä paikassa. Kun on väärässä maassa ei kunnallakaan ole niin väliä. Tämä olettama tosin on melko pinnallinen ja mamusta riippuvainen, mutta selittänee jonkin verran mamutyöntekijöiden löytymistä milloin mistäkin. Maahanmuuttajataustaisten henkilöiden koulutukseen tätä ei tule soveltaa, sillä heillä on herkästi jo omia paikallisia sidonnaisuuksiaan.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2019, 17:36:09 kirjoittanut newspeak »

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 619
 • Liked: 4580
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1051 : 11.09.2019, 19:29:35 »
Lääkäripulaan kyllä rahakin auttaisi muiden muassa. Suuret kaupungit maksavat terveyskeskuksissa lääkärisopimuksen mukaista palkkaa, joka esim. allekirjoittaneelle olisi 2 919,31e/kk. Tuohon päälle tulisi lisiä ehkä 700e/kk.

Tuo on kai kandin palkka. Ei kukaan LL tuollaiseen ansioon jää, vaan saa tuon puolen päivän työstään julkisella. Tuohon päälle yksityiseltä lääkäriasemalta saatu palkka.
Ei, en kadehdi lääkärin työtä, palkkaansa vain  :P  Lakinreuhkaani nostan lääkäreille, jotka työskentelevät hoitotyössä!

Asiaan. Onhan tuo Rinne täysi vitsi vappusatasineen ja 0,7-koineen. Vaikka kukapa noihin uskoi tosissaan, valitettavasti liian moni  :flowerhat:
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.

Taffu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 469
 • Liked: 638
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1052 : 11.09.2019, 20:21:03 »
Lääkäripulaan kyllä rahakin auttaisi muiden muassa. Suuret kaupungit maksavat terveyskeskuksissa lääkärisopimuksen mukaista palkkaa, joka esim. allekirjoittaneelle olisi 2 919,31e/kk. Tuohon päälle tulisi lisiä ehkä 700e/kk.

Tuo on kai kandin palkka. Ei kukaan LL tuollaiseen ansioon jää, vaan saa tuon puolen päivän työstään julkisella. Tuohon päälle yksityiseltä lääkäriasemalta saatu palkka.
Ei, en kadehdi lääkärin työtä, palkkaansa vain  :P  Lakinreuhkaani nostan lääkäreille, jotka työskentelevät hoitotyössä!

Asiaan. Onhan tuo Rinne täysi vitsi vappusatasineen ja 0,7-koineen. Vaikka kukapa noihin uskoi tosissaan, valitettavasti liian moni  :flowerhat:

Kandin palkka on 2 622,71e/kk. Toi 2900e/kk on näemmä väestövastuulääkärin palkka, jos ei sellaiseen joudu, niin saisin jopa 3 340,79e/kk (plus ne samat lisät ~700e/kk tms.).  :o

Sieltä vain pällistelemään: https://www.kt.fi/sopimukset/laakarit/2018/liite-1-terveyskeskusten-laakarit

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 431
 • Liked: 21564
 • Ego sum Spartacus
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1053 : 11.09.2019, 20:27:16 »
Minua on aina ihmetyttänyt se että valtamedia ja poliitikot puhuessaan palkkakuopasta aina mainitsevat ammattiryhmiä jotka ovat töissä julkisella sektorilla tai siihen läheisesti kytkeytyvillä aloilla.
Olen tässä jo odottanut valtamedian juttuja hirmupalkkoja tienaavista ahtaajista mutta eiköhän niitä kohta tule.

https://www.google.com/search?q=ahtaaja+palkka&oq=ahtaaja+palkka&aqs=chrome..69i57j0l5.6437j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Taffu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 469
 • Liked: 638
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1054 : 11.09.2019, 22:10:45 »
Mit vit, tienaako lekurit noin vähän? Itellä pieni kämppä, vanha auto ja romu moottoripyörä, enkä meinaa tulla palkallani toimeen.

Joka alkaa ihan eri numerolla kuin nuo. Nollia on sama määrä. Ei tässä valtion hillotolpalla olla.

Osa tienaa, tosin 3 vuoden jälkeen palkka nousee sen 500e tms. Mullakin on pari kaveria, jotka vääntää tuolla minimipalkalla terkkarissa ja sinänsä ihan tyytyväisiä ovat. Mutta taulukkopalkalla saa lekureita vain pk-seudulla ja muissa isoissa kaupungeissa, landella palkka on sitten paremmin neuvoteltavissa. Itse en tuolla palkalla menisi terkkariin töihin, vaikka työ olisi leppoisaakin nykyisen helvetin sijaan. Tossa siis yksi syy, miksi isojen kaupunkien terkkarit on täynnä mamuja, jos oot yhtään pätevä lääkäri ja osaat jopa kieltäkin, ei tarvitse tuohon suostua.

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 714
 • Liked: 2067
 • Elämältä piilopaikan saanut ahistunu pupu
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1055 : 11.09.2019, 22:18:47 »
^ Valtionvelkaa otettiin lisää yli sata miljardia, mutta hoitohenkilökuntaan ei riitä rahat vai? Ahah.
Sata miljardia kuulostaa vähän suurenpuoleiselta luvulta.  :)
Joo, tsori, luotin (ns) ko. nettiaviisin lukijan kommenttiin enkä osannut paremmin asiaa kommentoida... noudanpa tästä takkini jne.  :-X
Kun ei vaan tajuu

newspeak

 • Vieras
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1056 : 11.09.2019, 23:51:08 »
Oma ajatukseni liittyen hoitaja- ja lääkäripulan paikkaamiseksi olisi tukea julkisilla varoilla opiskelijoiden työnhakua siten, että omaa alaa vastaavan työpaikan mukana tulisi muusta tukijärjestelmästä riippumaton rahallinen apu asumiseen ja matkustamiseen. Opiskelijoilla voisi olla siis vaikkapa kesäksi kolmas osoite. Opiskelijallahan on herkästi kaksi osoitetta eli kotiosoite ja opiskelija-asunnon osoite. Työnhaku kauempaa on monille vaikeaa ja vaivalloista sekä useamman asunnon vuokranmaksu mahdotonta.

Ehdotan, että opiskelija saisi kolmannen kotinsa osalta asumistukea sekä asumislisää nauttivan opiskelija-asuntonsa että työpaikkansa takia hankkimansa osoitteen puolesta sekä korvauksen eri osoitteiden välillä kulusta. Rajauksena tähän on kuitenkin asetettava, että työ/harjoittelupaikka sijaitsee eri kunnassa, liittyy opiskelualaan ja työvoiman tarve kyseisellä alueella. Alakohtaisesti esimerkiksi terveydenhuollossa lääketieteen kandidaatit voisivat olla tällaisen erityistuen kohderyhmä lääkäripula huomioiden. @Taffu

Toimiessaan erilaisissa työyhteisöissä opiskelijat omaksuvat sanatonta ammattitaitoa alaltaan ja luovat paikallisia kontakteja. Lisäksi tuttuun paikkaan on helpompaa palata.

Ulkomailla opiskelua tuetaan mutta miksi ei opiskelijoiden työntekoa maan sisällä?

Lisäksi opiskelijoiden palkkakatoista olisi syytä luopua.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 133
 • Liked: 18386
 • Blues for Allah
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1057 : 12.09.2019, 10:20:06 »
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on laskenut, että Rinteen hallitukselta jää 10 miljardin lasku.

www.eva.fi/wp-content/uploads/2019/09/eva-arvio-017-1.pdf
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 552
 • Liked: 7720
 • Don't give me that you do goody good bullshit
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1058 : 12.09.2019, 11:24:13 »

Kulmuni sai selvittää tiukkaa maahanmuuttokommenttiaan medialle: ”Niin, jos ei ole oikeutta maassaoloon, ole hyvä ja poistu”

Katri Kulmuni piti tänään keskustan puoluehallituksen yhteydessä poliittisen linjapuheensa. Sellainen jäi näkemättä viikonloppuna Kouvolassa, jossa elinkeinoministeri Kulmuni valittiin Juha Sipilän seuraajaksi keskustan puheenjohtajaksi.

Puheessaan Kulmuni lähti voimakkaasti liikkeelle sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Hän puhui muun muassa köyhyyden poistamisesta. Nämä olivat kenties teemoja, jotka eivät niin paljon näkyneet Sipilän puheissa. Puheen jälkeen median toimesta kysyttiin, oliko sen tarkoitus olla hengennostatuspuhe vai linjapuhe. Konkreettisia ideoita puheessa oli nimittäin kovin vähän.

– Se on nimenomaan linjapuhe teemoista, jonka puolesta keskusta seisoo, Kulmuni vastasi ja kertoi säästäneensä toimittajat detaljeilta.

Kulmuni puhui myös paikallisen sopimisen puolesta. Kun häneltä kysyttiin tähän tarkennusta, Kulmuni hän sanoi, että työ on nykyisin sesonkiluonteista ja erilaista muun muassa eri alueilla. Sen vuoksi paikallinen sopiminen olisi yhteistyössä tärkeää firmoissa.


https://demokraatti.fi/kulmuni-sai-selvittaa-tiukkaa-maahanmuuttokommenttiaan-medialle-niin-jos-ei-ole-oikeutta-maassaoloon-ole-hyva-ja-poistu/


Nähtäväksi jää (LOL) miten keskusta toteuttaa linjaansa hallituksessa...  :flowerhat:

Tell me something, it's still "We the people," right ?

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 726
 • Liked: 15881
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1059 : 12.09.2019, 11:40:28 »
Kun puhuu ja lupailee riittävän ympäripyöreitä ja laveita asioita, eikä kiinnitä huomiota niihin ikäviin pikkuasioihin kuten käytännön toteutuksiin, kuulostaa mukavalta eikä myöhemmin joudu paljoa selittelemään.
Tuota jo kyllästymiseen kuultua menettelytapaa kuvataan yksinkertaisesti, "puhuu paljon mutta ei sano mitään", ja tämän tyylisuunnan politiikkoja meillä on myös kyllästymiseen asti.
Orpo on tämän tyylisuunnan vankimpia edustajia.

Ikävä kyllä äänestäjillä on paha taipumus äänestää mukavalta kuulostavia sisällöttömiä jorinoita, eikä niitä puheita jotka vähän särähtävät korvaan mutta jotka sisältävät asiaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 164
 • Liked: 71660
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1060 : 12.09.2019, 11:57:44 »
Kulmuni sai selvittää tiukkaa maahanmuuttokommenttiaan medialle: ”Niin, jos ei ole oikeutta maassaoloon, ole hyvä ja poistu”
...
https://demokraatti.fi/kulmuni-sai-selvittaa-tiukkaa-maahanmuuttokommenttiaan-medialle-niin-jos-ei-ole-oikeutta-maassaoloon-ole-hyva-ja-poistu/

Jätit pois parhaan osan:

Lainaus käyttäjältä: Demokraatti
”Jos ei ole oikeutta maassaoloon, ole hyvä ja poistu”, Kulmuni paukautti.

Hän sai selvittää medialle voimakkaita sanavalintojaan.

– Niin, jos ei ole oikeutta maassaoloon, ole hyvä ja poistu, Kulmunin sanoi ja totesi, että Suomessa on tähän liittyen laillinen järjestelmä. Eli jos turvapaikkakäsittelyn jälkeen ei saa virallista lupaa maassaoloon, täytyy poistua.

Ollaan tosiaan siinä pisteessä, että lain noudattamisen pyytäminen laittomasti maassa olevilta vaikka näin naurettavan kohteliaassa muodossa on kohahduttava "voimakas sanavalinta", jota joutuu selittelemään valtamedialle.

Myös tähän ketjuun tuo linjapuheen osuus:

Lainaus käyttäjältä: Katri Kulmuni, 12.9.2019
Ihmisiä on koetettu jakaa ehkä ilmaston myös maahanmuuton kautta.

Kannustan ihmisiä puhumaan maahanmuutosta.

Hädänalaisia ihmisiä autetaan. Työntekijöitäkin me tarvitsemme.

Mutta sitten, turvapaikkajärjestelmäämme ei saa väärinkäyttää. Jos ei ole oikeutta maassaoloon, ole hyvä ja poistu. Tämä on Keskustan linja.

On rehellisesti todettava, että kotouttamispolitiikassa Suomessa on myös epäonnistuttu.

Kotouttamispolitiikkaa on uudistettava. Suomeen jääviltä on oikeus edellyttää tehokkaampaa koulutukseen osallistumista, työntekoa ja kielen oppimista. Tämä on myös tärkeä työllisyyskysymys.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 373
 • Liked: 10265
 • Pienen särkikalan liikehdintää jo vuodesta 2011.
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1061 : 12.09.2019, 13:18:32 »
Nähtäväksi jää (LOL) miten keskusta toteuttaa linjaansa hallituksessa...  :flowerhat:

Aika sama, koska jos Rinteen puheisiin ei vähitellen ilmaannu järkeä, niin se kaatuu siihen, että pääministeri on epäkunnossa. Sen pitäisi osata sanoa jotain sellaista, minkä toteuttamista voitaisiin edes harkita.

Ei tää kyllä ihan yllätyksenä tullut, koska sen sairasloma oli selkeästi liian lyhyt eikä se onnistunut edes teeskentelemään kunnolla, että vaalivoitto oli iloinen yllätys, mutta kumman kauan muut jaksavat odotella, että se lähtee käyntiin.
Muukalaisen matkaopas Suomeen. Sisältää kaiken, mitä suomalaisen rodun ymmärtämiseen tarvitaan.

https://pohjolangalapagos.wordpress.com/2018/05/22/ota-blogi-talteen/

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 276
 • Liked: 19529
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1062 : 12.09.2019, 14:05:11 »
Hyvänen aika sentään, kulmunilla on munat.

sipilän jussillahan niitä ei ollut, sillä oli vaan terävät kynnet joilla raapia, terävät kyynerpäät joilla tuuppia toisia, puukko aina valmiina jos vaikka pääsis selkään iskemään, ja helvetillisen ahne ja rahanhimoinen luonne.

Mielenkiintoisia aikoja eletään, mahtaakohan keskusta tulla järkiinsä ja pystyttää seuraavan hallituksen Perussuomalaisten ja kokoomuksen kanssa, kunhan vielä toi pikku-pelle petteri orpo tuosta ensin laitetaan nuolemaan omia kainaloitaan.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 133
 • Liked: 18386
 • Blues for Allah
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1063 : 12.09.2019, 14:13:51 »
Kulmuni potkas Lintilän pois valtiovarainministerin paikalta! Noh, olisihan tuo varmasti jossain vaiheessa tullut joka tapauksessa.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 332
 • Liked: 3010
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1064 : 12.09.2019, 15:15:27 »
Hyvänen aika sentään, kulmunilla on munat.

sipilän jussillahan niitä ei ollut, sillä oli vaan terävät kynnet joilla raapia, terävät kyynerpäät joilla tuuppia toisia, puukko aina valmiina jos vaikka pääsis selkään iskemään, ja helvetillisen ahne ja rahanhimoinen luonne.

Mielenkiintoisia aikoja eletään, mahtaakohan keskusta tulla järkiinsä ja pystyttää seuraavan hallituksen Perussuomalaisten ja kokoomuksen kanssa, kunhan vielä toi pikku-pelle petteri orpo tuosta ensin laitetaan nuolemaan omia kainaloitaan.

Ite veikkaan, että Kulmunilla on vaan tekomunat. Eli nyt kosiskellaan vaan kannatusta takas keinolla millä hyvänsä. Esitetään vaikka järkeviä kommentteja haittamaahanmuutosta jos se sitä vaatii, tietenkään tarkoittamatta niillä mitään.
Klamydia - Suomi on sun

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 276
 • Liked: 19529
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1065 : 12.09.2019, 16:03:07 »
^sehän selviää sillä jos vihervasemmisto nyt älähtää näistä kommenteista niin kulmuni tarkoitta mitä sanoo, jos ne ei älähdä, hommat on sovittu äänestäjien kusettamiseksi.

Olettaisin jälkimmäistä, koska on niin hiljasta toistaiseksi.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 164
 • Liked: 71660
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1066 : 12.09.2019, 16:16:50 »
^sehän selviää sillä jos vihervasemmisto nyt älähtää näistä kommenteista niin kulmuni tarkoitta mitä sanoo, jos ne ei älähdä, hommat on sovittu äänestäjien kusettamiseksi.

Noista maahanmuuttokommenteistako? Miten tuollaisesta pleasepleaseplease-anelusta enää voi tahallisesti väärinymmärtämälläkään älähtää?

Lauri Nurmikin näkee tuollaisen läpi:

Lainaus
”Jos ei ole oikeutta maassa oloon, ole hyvä ja poistu” - todellisuudessa Katri Kulmuni kannattaa maahanmuuton lisäämistä Suomeen

Tornion vyöryn syksyllä 2015 kokenut Kulmuni kokeilee Jutta Urpilaisen taktiikkaa. Hän tiukentaa retoriikkaa, mutta kannattaa työperäisen maahanmuuton lisäämistä, eikä esitä muutoksia turvapaikkajärjestelmään.

[...]

Linjapuheessaan Kulmuni ei esittänyt muutoksia oikeuteen hakea turvapaikkaa Suomesta.

– Hädänalaisia ihmisiä autetaan. Työntekijöitäkin me tarvitsemme, Kulmuni painotti ennen kuin esitti retorisesti tiukennukselta kuulostaneen ”ole hyvä ja poistu”-kehotuksen.

Todellisuudessa Kulmuni kannattaa maahanmuuton lisäämistä. Keskustan maahanmuuttopoliittinen linja on hyvin kaukana esimerkiksi perussuomalaisten linjasta.

Kulmuni kertoi viime viikonloppuna Iltalehdelle puoluekokouksessa Kouvolassa, että hänen johtamansa puolue kannattaa ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistamista.

– Se on linjaus, joka keskustan omissa linjapapereissa on, Kulmuni sanoi ja harmitteli sitä, että puolue ei ollut saanut ajettua linjaansa läpi viime kevään hallitusneuvotteluissa.

– Ajattelen, että ensi tilassa voisi olla järkevää, että täällä opiskelevat ulkomaalaiset pystyisivät jäämään tänne töihin, Kulmuni kertoi IL:lle.

Ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistaminen tarkoittaisi sitä, että suomalaiset yritykset saisivat palkata ulkomailta Suomeen työvoimaa vapaasti.

– ETA-alueen ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta on poistettava, keskusta linjasi jo vuonna 2015.

Linjapuheen tiukat sanat oli tarkoitettu niille ihmisille, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen tai oleskelevat Suomessa muuten laittomasti. Työperäistä maahanmuuttoa Kulmuni haluaa lisätä.

[...]

– Suomeen jääviltä on oikeus edellyttää tehokkaampaa koulutukseen osallistumista, työntekoa ja kielen oppimista. Tämä on myös tärkeä työllisyyskysymys, hän sanoi.

Ensimmäistäkään konkreettista keinoa Kulmuni ei esittänyt siitä, miten tavoite olisi mahdollista saavuttaa.

Linjapuhe sisälsi siis yhden tiukkasävyisen lauseen, mutta siitä ei löytynyt muutosesityksiä nykyiseen turvapaikkajärjestelmään, eikä uusia ehdotuksia kotouttamisen tehostamisesta.

Kannatusvuoto perussuomalaisiin

Kulmunin sanat oli todennäköisesti kohdistettu perussuomalaisten kannattajille, jotka ovat aiemmin äänestäneet keskustaa.

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon mukaan syksyllä 2015 olisi pitänyt sulkea Ruotsin vastainen raja ja kieltäytyä ottamasta vastaan turvapaikkahakemuksia Tornionjoelle saapuneilta ihmisiltä.

– Olisimme voineet pysäyttää ihmiset rajalla, evätä sisäänpääsyn ja kieltäytyä ottamasta hakemusta vastaan sillä perusteella, että heillä oli ollut realistinen mahdollisuus hakea kansainvälistä suojelua Ruotsista. Tätä ei haluttu tehdä. Luultavasti liikenne olisi tyrehtynyt nopeasti, koska viesti olisi kulkenut lähtömaihin. Tämä haluttomuus oli katastrofaalisin virhe, jonka hallitus teki, Halla-aho arvioi vuonna 2017, jolloin hänet oli valittu puoluejohtajaksi.
Iltalehti 12.9.2019

Edes hörhöjen Twitterissä ei mitään mainintoja, kun siellä yleensä lynkataan turhia kyselemättä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 156
 • Liked: 4607
 • junior koodari
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1067 : 12.09.2019, 17:51:47 »
Rinne lupaa...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/244e3551-88ed-4006-80e2-2b1f24bc9ff0

"Mistä nämä tuhat lääkäriä saadaan, kun jo nyt lukuisissa terveyskeskuksilla on vaikeuksia saada lääkäreitä rekrytoitua?

– Minun oma vanhin tyttäreni on lääkäri ja olen hänen kanssaan paljon jutellut. Hän on nuori lääkäri, mutta hänellä alkaa olla kymmenen vuoden kokemus sekä terveyskeskuksessa, sairaalassa että yksityisellä puolella, Rinne aloittaa".

Vaimoni on lääkäri olen hänen kanssaan paljon jutellut....

"– Just sen takia sanoin eilen, että meillä on haastava tavoite se, että tuhat lääkäriä hoitotakuun toteuttamiseen saadaan ja että meillä on siihen ei ole meillä varattuna tälle vaalikaudelle sen enempää rahaa, koska nähdään, että lääkäreiden lisääminen ei ole kovin nopea prosessi, Rinne sanoo.

Myöhemmin Rinne täsmentää, että hallituksella on kyllä varattuna merkittävästi lisärahaa lääkärien lisäämiseksi. Rinteen mukaan lääkäreiden lisäämiseksi ei ole vain yhtä keinoa.

Jos juteltaisiin lääkärien kanssa, niin voisi olla että lääkärit lisääntyisivät?..on meille taas suotu pääministerionnea,,kiitos demukoiden äänestäjät.
« Viimeksi muokattu: 12.09.2019, 17:58:00 kirjoittanut simppali »

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 332
 • Liked: 3010
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1068 : 13.09.2019, 08:30:23 »
Lainaus
IS selvitti, minkälainen mies sata päivää vallassa ollut päämonisteri on. Kriitikoiden mukaan Rinteen johtamistapa on sekava ja kaoottinen – nopealiikkeisen pääministerin lausunnot voivat tulla hallituskumppanillekin täytenä yllätyksenä.
(...)
TUKIJAT antavat Rinteestä erilaisen kuvan. Rinnettä kuvaillaan nopealiikkeiseksi mieheksi, joka nimenomaan ei takerru lillukanvarsiin, ajattelee isoa kuvaa ja pystyy pitämään monta palloa ilmassa yhtä aikaa.

– Hän on kehittynyt hirveästi. Poliitikoilla ei ole kuin kaksi isoa ominaisuutta: pitäisi nähdä, mihin ollaan menossa ja pystyä tekemään päätöksiä. Hänellä voi olla muita heikkouksia, mutta näissä Antti on valtavan hyvä. Hän on myös ihminen, joka vastaa aina puhelimeen, vaikutusvaltainen demari kehuu.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006236895.html

Kuten pelättiinkin, tämä Suomen alasajo ja veronmaksajien kyykytys on täysin tarkoituksellista toimintaa.
Klamydia - Suomi on sun

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 164
 • Liked: 71660
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1069 : 13.09.2019, 19:57:08 »
Pääministeri Antti Rinteen monisanaista diibadaabaa maahanmuutosta telkkarin Ykkösaamussa lauantaina:

Yle Areena (25:45-38:45)

Ei tuosta jaksa litteroida kuin yhden kohdan (34:35), jossa pääministeri puolustaa maahanmuuton lisäämistä, koska se on ainoa keino turvata Yleisradion, sairaalojen ja koulujen olemassaolo. Ihan oikeasti.

Lainaus käyttäjältä: Antti Rinne
"Samaan aikaan me joudutaan joka tapauksessa, jos me meinataan kestävän talouskasvun kautta huolehtia siitä, että voi olla Yleisradio, voi olla sairaalat, voi olla koulut tulevaisuudessakin kaikille suomalaisille saatavilla, että meillä on riittävästi työvoimaa kasvun rakentamiseen, edellyttää työperäistä maahanmuuttoa."

Tältä pohjalta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 276
 • Liked: 19529
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1070 : 13.09.2019, 20:49:23 »
Rinteen antille kysymys.

Koska ensimmäinen työperäinen maahanmuuttaja tulee ?

Tähän asti tänne on tullut vain työttömyysperäistä maahanmuuttoa.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 980
 • Liked: 2814
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1071 : 13.09.2019, 21:47:07 »
Pääministeri Antti Rinteen monisanaista diibadaabaa maahanmuutosta telkkarin Ykkösaamussa lauantaina:

Yle Areena (25:45-38:45)

Ei tuosta jaksa litteroida kuin yhden kohdan (34:35), jossa pääministeri puolustaa maahanmuuton lisäämistä, koska se on ainoa keino turvata Yleisradion, sairaalojen ja koulujen olemassaolo. Ihan oikeasti.

Lainaus käyttäjältä: Antti Rinne
"Samaan aikaan me joudutaan joka tapauksessa, jos me meinataan kestävän talouskasvun kautta huolehtia siitä, että voi olla Yleisradio, voi olla sairaalat, voi olla koulut tulevaisuudessakin kaikille suomalaisille saatavilla, että meillä on riittävästi työvoimaa kasvun rakentamiseen, edellyttää työperäistä maahanmuuttoa."

Tältä pohjalta.
Tuohan oli suora viesti YLEn toimittajille, toimitelkaa niin että mamuja voi rynniä tänne jatkossakin, tai alkaa YLEssä leikkaukset.
”Joka hallitsee menneisyyttä, hallitsee tulevaisuutta,
joka hallitsee nykyisyyttä, hallitsee menneisyyttä”.

George Orwell

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 770
 • Liked: 9439
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1072 : 14.09.2019, 08:56:55 »
Lainaus käyttäjältä: Antti Rinne
"Samaan aikaan me joudutaan joka tapauksessa, jos me meinataan kestävän talouskasvun kautta huolehtia siitä, että voi olla Yleisradio, voi olla sairaalat, voi olla koulut tulevaisuudessakin kaikille suomalaisille saatavilla, että meillä on riittävästi työvoimaa kasvun rakentamiseen, edellyttää työperäistä maahanmuuttoa."

Kestävä talouskasvu? Mitä se sellainen on? Orwelliaaninen uuskielinen sana joka kuulostaa kivalta, mutta joka ei tarkoita sitä mitä sen ajattelee tarkoittavan.

Kuule Antti hei, tässä listaan muutaman yksinkertaisen asian, jotka toteuttamalla kaikki nuo haaveesi toteutuu, maahanmuuton luonnollisesti unohtaen.

Tiukka kulukuuri, jokainen hallinnon ala perataan siten että kaikki ylimääräiset paperi paavot, mittari maket, tulos teijat, kokous katriinat yms, potkitaan ulos. Kaikki sellainen toiminta mitä valtiolle ei oikeastaan kuulu lakkautetaan välittömästi. Jos niille toimille on tarvetta muuten, joku muu hoitaa ne, vieläpä siten että tekee niistä itselleen bisneksen.

Terveydenhoidossa yksinkertaistus suurella kädellä. Kaikkien sairaanhoitopiirien yms, infra joka nyt on yksityisellä, ostetaan sairaanhoitopiirin käyttöön, ja sitten sitä hoidetaan, mutta siitä ei peritä vuokraa, eli ei siirretä oikeasta taskusta rahaa vasempaan taskuun ja kuvitella että tehdään voittoa.

Ihmisten verotaakkaa kevennetään kautta linjan, budjetit laaditaan jatkossa siten että katetaan välttämättömimmät kulut. Sitten ne rahoitetaan veroilla, täyskäännös nykyiseen jossa verotetaan verotuksen vuoksi ja sitten keksitään kaikelle sille rahalle käyttöä.

Kun hallintojen kulut järkevöityvät, lakataan mikki hiiri rahalla leikkiminen, lopetetaan konsulttien syöttäminen, lopetetaan yksityisille vuokran maksaminen yms, niin kohta huomataan että valtio voi toimia vähemmälläkin, joka tarkoittaa sitä että kansalaisille jää rahaa enemmän käyttöönsä, jolloin eläminen on turvatumpaa kuin valtion almujen varassa, jolloin lapsiakin saatetaan hankkia enemmän, jne... Lopetetaan ahkeruudesta rankaiseminen.

Yksinkertaisilla toimilla päästään tilanteeseen jossa kansalaisilla on mukavampi olla eikä tarvita enää "työperäistä maahanmuuttoa".

Veronkevennykset voi aloittaa lakkauttamalla kehitysavun, se miljardi vähemmän veroina tekee jo kansalle hyvää.

Näiden yksinkertaisten toimien jälkeen sinut muistettaisiin pääministerinä joka sai Suomen nousuun. Mutta se on samalla poliittinen itsemurha, sillä puolueesi, toveripuolueesi, eivät koskaan hyväksy moisia, sillä heidän elinkeinonsa ja valta asemansa ovat riippuvaisia status quosta joka nyt vallitsee. Ihan kuten sinunkin, joka vaaleissa ostelet ääniä vappusatasilla ja köyhimpien verohelpotuksilla.

Noin muuten, missä on Nacho, mihin Rinteen ritari on kadonnut?
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 725
 • Liked: 5296
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1073 : 14.09.2019, 10:54:03 »
Lainaus
Omienkin puolelta haukutaan jo pääministeri Rinnettä pahasta vaalivedätyksestä – ja siihen on erittäin hyvät perusteet
12.9.201912:45

Alkuvuonna kuultiin erityisesti silloisen oppositiopuolueen Sdp:n suunnasta äärimmäisen kovasanaista arvostelua, joka kohdistui Juha Sipilän hallituksen linjaan hoitajamitoituksessa. Oppositio vaati hoitajamitoituksen korottamista seitsemään hoitajaan kymmentä hoidettavaa vanhusta kohti, eli tutuksi noussutta lukua 0,7.

Koska asiasta oli pidetty niin kovasti ääntä vaalitaistelun aikoihin, eivät puolueet iljenneet jättää sitä poiskaan pääministeri Antti Rinteen (sd) hallitusohjelmasta, johon kirjattiin vanhushoivan 0,7:n vähimmäismitoitus.

Eilen pääministeri Rinne sanoi, että hallitus aikoo saada 0,7:n hoitajamitoituksen kuntoon, mutta...

”0,7 hoitajamitoitus, seitsemän päivän hoitotakuu ja tuhat uutta lääkäriä tulee. Ihan loppuun ei saada, 4 000 hoitajaa ja lääkäriä tarvitaan, ei ole rahaa”, Rinne kertoi.
...
”Kun vaalit ovat ohi, lupaukset on unohdettu, rahaa ei ollutkaan”, Paavola summasi.

Kieltämättä se juuri siltä nyt vaikuttaakin.
...
Hallitus on kuitenkin ilmeisesti aiempien puheidensa mukaan panemassa 0,7 hoitajamitoitusta lakiin, vaikka Rinteen puheiden perusteella sen täyttämiseen ei olekaan rahaa. Asiantuntijat ovat myös arvioineet, ettei riittävää määrää hoitohenkilöstöä ole edes saatavissa.

Voi kai sitä hallitus kirjoitella kaikenlaista lakiin, jos sen ei tarvitse toteutua todellisessa elämässä. Paljon komeammalta näyttäisi pykälä, jossa määrättäisiin 70 hoitajaa yhtä vanhusta kohden ja kaikille hoitajille oma rantatontti.
...

Ilmeisesti hallitus lykkääkin hoitajamitoituksen toteutumisen siirtymäajalla kauas tulevaisuuteen, mahdollisesti seuraavan hallituksen päänvaivaksi.
...
Talouselämä
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 790
 • Liked: 1332
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1074 : 14.09.2019, 22:58:58 »
Rinne lupaa...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/244e3551-88ed-4006-80e2-2b1f24bc9ff0

"Mistä nämä tuhat lääkäriä saadaan, kun jo nyt lukuisissa terveyskeskuksilla on vaikeuksia saada lääkäreitä rekrytoitua?

– Minun oma vanhin tyttäreni on lääkäri ja olen hänen kanssaan paljon jutellut. Hän on nuori lääkäri, mutta hänellä alkaa olla kymmenen vuoden kokemus sekä terveyskeskuksessa, sairaalassa että yksityisellä puolella, Rinne aloittaa".

Vaimoni on lääkäri olen hänen kanssaan paljon jutellut....

"– Just sen takia sanoin eilen, että meillä on haastava tavoite se, että tuhat lääkäriä hoitotakuun toteuttamiseen saadaan ja että meillä on siihen ei ole meillä varattuna tälle vaalikaudelle sen enempää rahaa, koska nähdään, että lääkäreiden lisääminen ei ole kovin nopea prosessi, Rinne sanoo.

Myöhemmin Rinne täsmentää, että hallituksella on kyllä varattuna merkittävästi lisärahaa lääkärien lisäämiseksi. Rinteen mukaan lääkäreiden lisäämiseksi ei ole vain yhtä keinoa.

Jos juteltaisiin lääkärien kanssa, niin voisi olla että lääkärit lisääntyisivät?..on meille taas suotu pääministerionnea,,kiitos demukoiden äänestäjät.

Lääkäreitä voitaisiin ilmeisesi saada aika nopeasti kouluttamalla fiksuimmista sairaanhoitajista ja muutamista muista lääkärin ammattia lähellä olevista osaajista (kuten hammaslääkärit, eläinlääkärit, proviisorit tai biomedian kandit) lyhennetyllä koulutuksella lääkäreitä. Lyhynnys perustuisi siihen, että tehtäisiin osaamisen tunnistus ja hyväksiluku niissä asioissa, jotka em. ammattiryhmät jo osaavat. Noin on toimittu menestyksellä muissa maissa.

Suomessa lääkäriliitto vastustaa jyrkästi lääkäreiden määrän koulutuksen lisäämistä tai hakuväylien monipuolistamista.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 748
 • Liked: 2634
 • nuivaantunut
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1075 : 14.09.2019, 23:52:32 »
Suomessa lääkäriliitto vastustaa jyrkästi lääkäreiden määrän koulutuksen lisäämistä tai hakuväylien monipuolistamista.
Ei tekisi hyvää palkkatasolle tai ammatin eksklusiivisuudelle, jos lääkäreitä riittäisi kortistoon saakka. Montakohan muuta alaa löytyy, jossa saman liiton väki osallistuu alan lainsäädäntöön, suositusten laadintaan, budjetointiin, toiminnan valvontaan ja määrittelee koulutuksen sisällön ja koulutusmäärät sekä istuu neuvottelupöydässä työnantajan ja työntekijän edustajana? Ja antaa asiantuntijalausunnot mahdollisissa virheasioissa ja oikeuskäsittelyissä?
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 164
 • Liked: 71660
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1076 : 15.09.2019, 00:38:57 »
Lääkäreitä voitaisiin ilmeisesi saada aika nopeasti kouluttamalla fiksuimmista sairaanhoitajista ja muutamista muista lääkärin ammattia lähellä olevista osaajista (kuten hammaslääkärit, eläinlääkärit, proviisorit tai biomedian kandit) lyhennetyllä koulutuksella lääkäreitä. Lyhynnys perustuisi siihen, että tehtäisiin osaamisen tunnistus ja hyväksiluku niissä asioissa, jotka em. ammattiryhmät jo osaavat. Noin on toimittu menestyksellä muissa maissa.

Tätähän yritettiin aikoinaan muka ratkaisuna lääkäripulaan, mutta muuntokoulutusprojekti floppasi. Osallistujamäärä jäi pieneksi, ja kun muuntokoulutuksen väitettiin etukäteen nopeuttavan valmistumista 2-3 vuodella, käytännössä eroa normaaliin polkuun oli vain puolisen vuotta. Lyhyemmän muuntokoulutuksen hintakin nousi normaalin suuruiseksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 31 626
 • Liked: 25814
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1077 : 15.09.2019, 04:41:59 »
Rinteen antille kysymys.

Koska ensimmäinen työperäinen maahanmuuttaja tulee ?

Tähän asti tänne on tullut vain työttömyysperäistä maahanmuuttoa.

Täällähän kävi jo yksi. Ajoi alas Nokian Suomen tuotannon. Nyt maksetaan 6000€/kk eläkettä sillekin työperäiselle Elopille. Ja vielä meni takaisin lähtömaahansa. Ei meillä ole varaa työperäisiin.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 164
 • Liked: 71660
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1078 : 15.09.2019, 04:50:53 »
Lainaus
Suomi korostaa nyt Afrikan merkitystä: onko kehitysyhteis­työllä tarkoitus vain hillitä muutto­liikettä, Ville Skinnari?

Sana Afrikka on esiintynyt kuluneen kesän aikana tiuhaan esimerkiksi pääministeri Antti Rinteen (sd) ja presidentti Sauli Niinistön puheissa. Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen on saamassa käteensä salkun, jossa on muun muassa EU:n Afrikka-suhteet.

”ON SELVÄÄ, että Euroopan ja Afrikan välillä on kohtalonyhteys”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd).

Lausahdus kuulostaa tutulta. Skinnari ei ole ainoa poliitikko, joka on viime aikoina korostanut Afrikan merkitystä Euroopan tulevaisuudelle. Sana Afrikka on esiintynyt kuluneen kesän aikana tiuhaan esimerkiksi pääministeri Antti Rinteen (sd) ja presidentti Sauli Niinistön puheissa.

Viimeksi tiistaina Suomen komissaariehdokas ja Skinnarin puoluetoveri Jutta Urpilainen puhui samasta mantereiden välisestä kohtalonyhteydestä. Urpilainen on saamassa vastuulleen muun muassa unionin Afrikka-suhteet.

Myös hallitusohjelmassa on ponnekkaita Afrikka-painotuksia. Hallitus aikoo laatia historian ensimmäisen Afrikka-strategian ja laajentaa suhteitaan Afrikan maihin. Kehitysyhteistyö keskittyy niin ikään maantieteellisesti Afrikkaan.

MIKSI 1,3 miljardin asukkaan mantereen merkitystä korostetaan juuri nyt?

”Me näemme, että Euroopan unionilla ja Suomella sen jäsenenä on erityinen mahdollisuus ja velvollisuus edistää Afrikan myönteistä kehitystä”, Skinnari vastaa työhuoneellaan Eteläesplanadilla.

[...]

Afrikan maiden väestö on keskimäärin nuorta ja nopeasti kasvavaa. Afrikkalaisia arvioidaan olevan 4,3 miljardia vuonna 2100.

Poliitikkojen huolena on, että mantereelle tulisi sellaista epävakautta tai niukkuutta, joka voisi työntää suuria määriä ihmisiä liikkeelle kohti Eurooppaa. Pääministeri Rinne sanoi kesällä, että asiasta on uskallettava puhua suoraan: ”Meidän etumme on, että autamme Afrikkaa kehittymään.”

Moni kehitystutkija pitää tällaista retoriikkaa ongelmallisena. Jos maiden omat poliittiset intressit määräävät, mihin varoja käytetään, kehitysapu ei tavoita niitä ihmisiä, jotka tarvitsevat sitä kaikkein eniten.

Sitä paitsi kehityksen ja muuttoliikkeiden välinen yhteys on epäselvä ja monitahoinen. Maan kehittyminen ei välttämättä tarkoita, että muuttoliike vähenisi. Ruotsalainen tutkija Lisa Åkesson on sanonut, että kehityksestä itse asiassa seuraa usein päinvastainen ilmiö: kun ihmisellä on paremmat oltavat, hänelle avautuu uusia mahdollisuuksia lähteä liikkeelle.

SKINNARI ei suoraan vastaa kysymykseen siitä, voidaanko kehitysyhteistyötä valjastaa maahanmuuton hallintaan. Hän painottaa, että Suomen kehityspolitiikan ensisijainen tavoite on köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen.

Samalla hän kuitenkin sanoo: ”Suomen kehityspolitiikka sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikka kytkeytyvät tiivisti toisiinsa.”

Hallitusohjelmassa onkin kirjaus siitä, että kehitysyhteistyövaroja ohjataan muuttoliikkeen juurisyihin.

Mitä se tarkoittaa?

”Maailmassa on enemmän pakolaisia kuin koskaan aikaisemmin. Kodeistaan pakenevien määrä on kasvanut kymmenen viime vuoden aikana noin 50 prosenttia, ja näistä ihmisistä lähes 80 prosenttia on kehitysmaissa”, Skinnari sanoo.

”Suurin syy pakolaisuuteen on ihmisten aiheuttamissa konflikteissa, eli muuttoliikkeiden taustatekijöihin voidaan ennen kaikkea vaikuttaa konfliktien ehkäisyllä tai kriisinhallinnalla, mutta myös ilmastonmuutoksen vastainen työ ja kaupallistaloudellinen yhteistyö ovat tässä tärkeitä.”
Helsingin Sanomat 15.9.2019

Suomessa annetaan tahallisen harhaanjohtavasti ymmärtää, että kehitysavullamme yritetään vaikuttaa Suomeen ja Eurooppaan suuntautuvaa ei-toivottua maahanmuuttoa hillitsevästi, mutta oikeasti tällaista tavoitetta ei ole asetettu, kun lähtömaiden olojen paraneminen sitä paitsi lisää liikkuvuutta. Tämä ei ole vain mainitun ruotsalaistutkijan käsitys, vaan se edustaa tutkijoiden yleistä käsitystä.

Tästä päästäänkin siihen, että niin ikävältä kuin se kuulostaakin, vastoin Antti Rinteen väitettä ei ole Suomen etu, että autamme Afrikkaa kehittymään. Ei ainakaan tällä eurooppalaisella maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikalla, joka mahdollistaa kenen tahansa Välimeren ylittävän afrikkalaisen muuttavan Eurooppaan. Kun olojen paraneminen mahdollistaisi yhä useamman nykyisen köyhän lähtevän kohti Eurooppaa, on kehitysapu nykyisellä politiikalla kahdellakin tavalla omaan jalkaan ampumista. Paitsi että menetämme rahamme Afrikkaan, saamme myös enemmän ei-toivottua maahanmuuttoa Afrikasta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 216
 • Liked: 8447
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #1079 : 15.09.2019, 08:14:51 »
Lainaus
Kun olojen paraneminen mahdollistaisi yhä useamman nykyisen köyhän lähtevän kohti Eurooppaa, on kehitysapu nykyisellä politiikalla kahdellakin tavalla omaan jalkaan ampumista. Paitsi että menetämme rahamme Afrikkaan, saamme myös enemmän ei-toivottua maahanmuuttoa Afrikasta.
Voinee sanoa jopa ’kolmella tavalla’ negatiivista. On jo ilmankin tutkimuksia maalaisjärjellä pääteltävissä, että varsinkin Suomen kehitysapu tuottaa monen tason henkilöyhteyksiä Suomen ja kunkin kohdemaan välillä. Aiemmissa tapauksissa yhteyksien kasvu itsessään on todennäköisimmin lisännyt tulijoita kehitysmaasta Suomeen. Lopulta muuttovirrasta muodostuu ikioma yhteytensä kehitysmaalaisten välillä.

Kun Suomi on ilmastoltaan ja kulttuuriltaan täysin vieras po. maissa, eikä Suomea tiedetä edes nimeltä, se itsessään tottakai tekee ajatuksenkin Suomeen lähtemisestä ensivaiheessa haastavammaksi. On luonnollista, että varsinkin esimerkit Suomeen päässeiden hyvästä elämästä tekee mahdollisuuden konkreettisemmaksi kussakin kylässä ja pienissä alueissa kohdemaiden sisällä. Ja toki sitten muuttaneen sukulaisille se tuntuu yhä enemmän konkreettisemmalta vaihtoehdolta helpompaaan elämään. Kun vielä Afrikkaan hakeutuvat suomalaiset ovat tyypillisesti jotain mokutusidealisteja, ei ole toivoakaan muuttoliikkeen vaimenemisesta yhteyksien kasvaessa.

Olen täysin varma, että kahdenvälisen kehitysavun lakkauttaminen kokonaan torppaisi afrikantuloa enemmän kuin minkään kaltainen kehitysavun suuntaaminen oikein johonkin ’tyttöjen voimaannuttamisoperaatioihin’.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Tagit: