UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Rinteen hallitus 2019  (Luettu 379308 kertaa)

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 156
 • Liked: 18029
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #210 : 11.06.2019, 22:34:48 »
Työmatka-autoilevien, tupakoivien saunakaljan nauttivien verotuksen äärimmäinen kiristys, ja 40 miljoonan satsaus vaaleissa pudonneiden kavereiden palkkaamiseen suojatöihin.

Voittava resepti, Antti Rinne. Oikea teollisuusliiton mies, vai mitä Niko?

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 862
 • Liked: 750
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #211 : 11.06.2019, 22:41:20 »
Oikeisto-konservatiivi, Häkämies ei lämpene ajatukselle että köyhempien eläkeläisten asemaa parannettaisiin:
Lainaus
ELINKEINOELÄMÄN Keskusliitto ei aio edistää kolmikannassa pääministeri Antti Rinteen (sd) keskeistä vaalilupausta, jonka mukaan alle 1 400 euron eläkettä saavien nettotuloja tulisi nostaa sadalla eurolla kuukaudessa.

– Meidän vastaus on yksiselitteinen no go, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies linjasi tiistaina EK:n seminaarissa.

Moni taho vastustaa ja kaikilla hieman eri perusteet. Toisten mielestä satanen houkuttelee jäämään aikaisemmin eläkkeelle kun taas toiset väittää että kysessä on vain tuloerojen tasaaminen:
”EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari sanoi, että ”työeläkejärjestelmää ei ole missään oloissa tarkoitettu järjestelmäksi, jolla tasataan ihmisten välisiä tuloeroja”.

Ei ole ei. Mutta on aika selvää ettei eläkejärjestelmä ihan toimi. Moni saa niin pientä eläkettä jolla tuskin tulee edes toimeen (vaikka olisi tehnyt pitkän uran pienipalkkaisissa hommissa) kun taas osa nostaa melko tähtitieteellisiä eläkkeitä. Ei se ole syy olla auttamatta köyhiä ettei rikas pahoittaisi mieltä ”tuloerojen tasaamisesta”.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #212 : 11.06.2019, 23:19:16 »
Oikeisto-konservatiivi, Häkämies ei lämpene ajatukselle että köyhempien eläkeläisten asemaa parannettaisiin:

Lainaus
ELINKEINOELÄMÄN Keskusliitto ei aio edistää kolmikannassa pääministeri Antti Rinteen (sd) keskeistä vaalilupausta, jonka mukaan alle 1 400 euron eläkettä saavien nettotuloja tulisi nostaa sadalla eurolla kuukaudessa.

– Meidän vastaus on yksiselitteinen no go, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies linjasi tiistaina EK:n seminaarissa.

Niinno. Häkämies on kokkare. Eli luonnollisesti sitä mieltä, että eläkettä ei pidä maksaa oikein kellekään. Viksut on kato sijoitellu ja säästänyt ihan itse eläkkeensä. Sosialismia semmoset eläkkeet.

Miksi muutenkaan duunarijuntin pitäisi edes olla hengissä jos ei töihin pysty itteään ja eliittiä elättämään.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 659
 • Liked: 75996
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #213 : 12.06.2019, 00:58:17 »
Yk:n pakolaisjärjestö UNHCR antaa suosituksia (=käskyjä) uudelle hallitukselle EU-puheenjohtajuutta silmälläpitäen
...
Lainaus käyttäjältä: UNCHR/Press Release
The recommendations also call for the EU to show leadership globally by expanding resettlement and other legal pathways of admission for refugees. UNHCR urges the Finnish Presidency to support a global resettlement strategy developed by UNHCR and partners to reduce the gap between resettlement opportunities and needs. As more legal options become available, fewer people are likely to risk their lives in their search for safety in Europe.

"Laillisten väylien" lisääminen ei vähennä Eurooppaan laittomasti pyrkivien määrää millään havaittavalla tavalla, koska esimerkiksi kiintiöpakolaisissa on kyse aivan eri ihmisryhmistä kuin nykyiset Välimeren ylittäjät. Päinvastoin, laillisen maahanmuuton helpottaminen houkuttelee syntyvien kontaktien ja vaurastumisen kautta liikkeelle yhä enemmän myös laittomia tulijoita, jotka eivät täytä madallettujakaan kriteerejä.

Eurooppalaisten näkökulmasta on yhtään pitemmällä tähtäimellä samantekevää, millä statuksella ominaisuuksiltaan samanlaiset ihmiset tänne muuttavat. Seurausten kannalta kyse on haittamaahanmuuton kasvattamisesta, ei muusta.

Vähän lisää näistä lobbausjutuista. Amnesty lähestyy tuoretta sisäministeriä ensi viikolla vetoomuksella, johon keräävät nimiä parhaillaan. Varmasti saa lahjoittaa rahaakin samalla...

https://www.amnesty.fi/vetoomukset/ihmisoikeudet-takaisin-turvapaikkapolitiikkaan/

Hyvät puoluejohtajat, vaadin että

– Suomi noudattaa ehdotonta palautuskieltoa.

Suomi noudattaa palautuskieltoa, kuten Maahanmuuttoviraston päätökset vahvistavat hallinto-oikeudet ja viime kädessä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin omilla päätöksillään ja lausunnoillaan jatkuvasti todistavat.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
– henkilöt, joiden turvapaikkaperusteet täyttyvät, saavat turvapaikan.

No hyvä, koska näin vaatii lakikin.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Hakijalla ei käytännössä ole mahdollisuutta saada tarvitsemaansa avustajaa heti prosessin alusta lähtien. Turvapaikkapuhutteluun varattu aika on usein liian lyhyt eikä turvapaikkaperusteiden selvittämiseen ole riittävästi aikaa. Myös valitusaikoja on lyhennetty riittämättömiksi.

Suomen nykyiset käytännöt ovat kansainvälisten sopimusten ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen hyväksymiä ja edelleen muihin EU-maihin verrattuna löysästä päästä.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Tämän lisäksi oikeusavustajien palkkioita on leikattu. Kohtuullinen palkkio on äärimmäisen tärkeä, jotta työ voidaan tehdä taloudellisesti kestävällä tavalla.

Edeltävä ylärajaton palkkiojärjestelmä oli tietääkseni maailman anteliain. Kansainväliset sopimukset eivät edellytä maksutonta avustajaa, vaan vain mahdollisuutta avustajan käyttämiseen. Monissa muissa maissa oikeusavustajina toimii vapaaehtoisia, mutta Suomessa tällaisia ei ole ilmaantunut.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Ketään ei tule palauttaa sellaiseen maahan, jossa henkilöä uhkaa vaino, muu epäinhimillinen kohtelu tai kidutus. Myös muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu tai uhka kuolemanrangaistuksesta ovat perusteita palautuskiellolle. Tämä ehdoton palautuskielto sitoo kaikkia viranomaisia, mutta nykyisessä turvapaikkapolitiikassa on suuri riski että viranomaiset loukkaavat kieltoa. Esimerkiksi Afganistan on niin turvaton, ettei sinne saa palauttaa ketään, eikä sisäistä pakoa voida soveltaa.

Suomen nykyiselle (edelleen muihin verrattuna löysälle) palautuspolitiikalle ovat antaneet siunauksensa niin hallinto-oikeudet kuin Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin.

Amnesty ei ole esittänyt perusteluja sille, että palautuskiellon rikkomisen riski olisi suhteettoman korkealla juuri Suomessa. Jos Amnesty oikeasti katsoisi voivansa todistaa tämän, se olisi tehnyt valituksia EIT:lle jo vuosia sitten. En ole kuullut yhdestäkään tehdystä saati tuomioon johtaneesta valituksesta, mikä kertoo, ettei Amnesty itsekään usko propagandaansa.

Lainaus käyttäjältä: Amnesty
Meillä on velvollisuus antaa turvapaikkaa hakeville ihmisille oikeudenmukainen turvapaikkamenettely. Suomea velvoittavat oman lainsäädännön lisäksi myös kansainväliset sopimukset.

Kansainvälisten sopimusten tulkinnat hallinto-oikeuksissa ja EIT:ssä sekä toisaalta muiden vastaavien kansainvälisten sopimusten alaisten maiden Suomea huomattavasti tiukemmat käytännöt - jopa Ruotsissa - osoittavat suoraan, että Suomen turvapaikkamenettely on käytetyillä kansainvälisillä kriteereillä oikeudenmukainen.

Muun todistaminen (sopii yrittää) osoittaisi samalla, että turvapaikkamenettely ei ole oikeudenmukainen suurimmassa osassa tai mahdollisesti yhdessäkään EU-maassa ja siten samalla koko maailmassa. Tämä taas osoittaisi, ettei kansainvälisillä sopimuksilla ole käytännössä mitään merkitystä, eikä Suomenkaan siis tarvitse piitata niistä.

Kummin päin tahansa, Amnestyn Suomea raivokkaasti mustamaalaavalla ulinalla ei ole minkäänlaista uskottavuutta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 450
 • Liked: 3432
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #214 : 12.06.2019, 09:22:47 »
Don kun tykkää noita vetoja ehdotella, ilmeisesti todistaakseen kuinka oikeassa on omasta mielestään, niin olisi vähintään reilua ensin todistaa oma maksukykynsä vedon suhteen. Eli kuvakaappausta vaikkapa verkkopankista josta näkyy että tililtä löytyy tuo 10 ke. Muuten tulee mieleen vain epätoivoinen yritys hiljentää epämiellyttävät keskustelut ilman järkiargumentteja.

Pahoittelut aiheuttamastani peppukivusta kollektiivisesti kaikille.

Jos joku sanoo että suomi on neljän vuden kuluttua Venezuela/konkursissa, niin miksi en tarjoasi vetoa? Mitä epätoivoista siinä on? Eikös se ole juuri päinvastoin? Olen niin varma että olen oikeassa ja ilmeisesti toiset on ”hieman” epävarmempia omista mielipiteistään.

Ymmärrän täysin että ahdistaa ettei esim työttömiä nyt kyykytetä enää niin paljoa yms. Mutta jokainen aikuinen tietää ettei neljässä/kahdeksassa vuodessa mikään isosti muutu. Kansaa vihaavia konservatiiveja sieppaa että suunnitelmat yksityistämisestä yms nyt torpataan. Meni joulubonukset sivusuun.

10ke on sen verran vähän että kuka tahansa (luottotiedot omistava) saa sen vaikka pikavippinä tekstiviestillä tilille.

Tuskinpa kenellekkään olet peppukipua aiheuttanut, päin vastoin.

Onneksi työttömiä ei kyykytetä "niin paljon" kuin ennen (mistä muuten olet tämän todentanut, hallitushan on ollut toiminnassa vasta muutaman päivän?), mutta vähän kyllä hirvittää että ruorissa on henkilöt jotka eivät ilmeisesti ymmärrä taloudesta yhtään mitään jonka johdosta työttömiä sekä työllisiä sekä yrittäjiä tullaan kyllä kyykyttämään oikeinkin kovasti kun tämä nykyhallitus on saanut "työnsä" valmiiksi. Jännä kun otit pikavipitkin puheeksi, niitä nimittäin tarvitaan että saadaan vappusataset ja muut katteettomat lupaukset lunastettua  :roll:
Klamydia - Suomi on sun

colt

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 54
 • Liked: 123
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #215 : 12.06.2019, 09:34:48 »
Oikeisto-konservatiivi, Häkämies ei lämpene ajatukselle että köyhempien eläkeläisten asemaa parannettaisiin:
Lainaus
ELINKEINOELÄMÄN Keskusliitto ei aio edistää kolmikannassa pääministeri Antti Rinteen (sd) keskeistä vaalilupausta, jonka mukaan alle 1 400 euron eläkettä saavien nettotuloja tulisi nostaa sadalla eurolla kuukaudessa.

– Meidän vastaus on yksiselitteinen no go, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies linjasi tiistaina EK:n seminaarissa.

Moni taho vastustaa ja kaikilla hieman eri perusteet. Toisten mielestä satanen houkuttelee jäämään aikaisemmin eläkkeelle kun taas toiset väittää että kysessä on vain tuloerojen tasaaminen:
”EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari sanoi, että ”työeläkejärjestelmää ei ole missään oloissa tarkoitettu järjestelmäksi, jolla tasataan ihmisten välisiä tuloeroja”.

Ei ole ei. Mutta on aika selvää ettei eläkejärjestelmä ihan toimi. Moni saa niin pientä eläkettä jolla tuskin tulee edes toimeen (vaikka olisi tehnyt pitkän uran pienipalkkaisissa hommissa) kun taas osa nostaa melko tähtitieteellisiä eläkkeitä. Ei se ole syy olla auttamatta köyhiä ettei rikas pahoittaisi mieltä ”tuloerojen tasaamisesta”.
Ei niitä jättieläkettä saavia ole niin paljoa, että sieltä ottamalla voitaisiin rahoittaa kustannuksia mitä tuo vappusatanen pieniin eläkkeisiin maksaisi.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 319
 • Liked: 18837
 • Blues for Allah
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #216 : 12.06.2019, 09:35:06 »
Kansaa vihaavia konservatiiveja sieppaa että suunnitelmat yksityistämisestä yms nyt torpataan. Meni joulubonukset sivusuun.

Ilmeisesti valtion omaisuuden myyminen on sallittua, kun sen suorittaa sosialistit ja näin saadut rahat lähetetään Afrikkaan gepardisuikille.
Kolmella miljardilla sosialistihallitus myy valtion omaisuutta, eikä se hätkäytä toveria lainkaan? :facepalm:
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 705
 • Liked: 2083
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #217 : 12.06.2019, 09:52:11 »
Mistäs lähtien eläkkeet ovat kuuluneet EK:lle? Jyri Häkämies on hölmö vanha hörhö, ja kolmikantakin on heidän itsensäkin mielestä muinaismuisto. Älkää nyt museoesineitä huudelko takaisin.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 526
 • Liked: 10556
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #218 : 12.06.2019, 11:29:39 »
Älkää tuomitko Antti Rinteen hallitusta vielä. Näemme pian, houkutteleeko se Suomeen 32 500 laitonta siirtolaista, rikollista ja terroristia, kuten Juha Sipilän hallitus teki 1. vuotenaan.

Voi olla, että se ottaa vielä enemmän ja huonompia pakolaisia, koska Puola alkaa olla täynnä ukrainalaisia elintasopakolaisia, jotka ovat kokeilleet oikeassa valtiossa elämistä viimeksi Neuvostoliitossa eikä sielläkään maksettu veroja. Ukrainassa naisien myyminen seksiorjiksi on ihan ok muuten kuin ehkä niiden sukulaisille ja rikollisuus on muutenkin kunniallinen elinkeino. Poliitikkoakaan ei paljon haittaa jos se on vaivauduttu toteamaan jossain muussa maassa syylliseksi murhaan ja on aivan luonnollista, että huippuvirkoihin päässeet muuttuvat nopeasti miljardööreiksi.

Mä löysin joskus jopa jonkun dokkarin, missä chileläinen rikostoimittaja kävi siellä ihmettelemässä joidenkin sarjamurhaajien tekosia ja lähti lopulta livohkaan viranomaisien asenteen takia, vaikka Etelä-Amerikan slummitkin olivat tuttuja. Sisällissodan alun jälkeen mä en ole jaksanut seurata, että miten siellä kehitytään, mutta tuskin parempaan suuntaan.

Puola on muutumassa autoritääriseksi sen takia, että siellä on jo yli kaksimiljoona tällaista rikastusta ja Ukrainassa niitä riittää vielä muillekin EU-maille. Puolakin saattaa lahjoittaa osan omistaa muille jolleivät liberaalit lopeta sen haukkumista, niin että Syyrian suunnalta tullut vyöry voi tässä lähivuosina alkaa vaikuttaa pieneltä ja harmottomalta.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2019, 11:34:40 kirjoittanut törö »

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 116
 • Liked: 3684
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #219 : 12.06.2019, 12:57:50 »
Kansaa vihaavia konservatiiveja sieppaa että suunnitelmat yksityistämisestä yms nyt torpataan. Meni joulubonukset sivusuun.

Ilmeisesti valtion omaisuuden myyminen on sallittua, kun sen suorittaa sosialistit ja näin saadut rahat lähetetään Afrikkaan gepardisuikille.
Kolmella miljardilla sosialistihallitus myy valtion omaisuutta, eikä se hätkäytä toveria lainkaan? :facepalm:
Valtiolla ei ole mielestäni tarve omistaa tai etenkään yhtiöittää mitään toimialoilla, joissa löytyy kaupallista tarjoamaa. Esimerkiksi ymmärrän osittain kiinteistöjen omistamisen. Esimerkiksi eduskuntatalo ja vastaavat "monumentit". Se, että omaisuuden myynnistä saadut tuotot ohjataan paremmin tuottaviin kohteisiin on erityisen järkevää ja varat ovat likvidejä. Käytännössä aina varat on mahdollista sijoittaa paremmin kuin valtionyhtiöön. Valtionyhtiö ei voi olla esimerkiksi "hovitoimittaja" valtiolle, koska nykyään jokainen hankinta on kilpailutettava, mikä taas heikentää huomattavasti omistamisesta saatavaa synergiaetua. Käytännössä valtionomistus on kaupallisesti toimivalle yritykselle vain rasite. Se, että valtionyhtiöille tehtäisiin erityisehdot kaupallisessa toiminnassa taas haisee niin kommunismilta, että sen perään ei kannata haikailla. On kuitenkin olemassa toimialoja, joissa ei yksityinen yritys voi tehdä voittoa ja asiat olisi kuitenkin tehtävä. Nämä ovat niitä verovaroin hoidettavia segmenttejä, jotka voisi suosiolla sallia valtion tai kuntien monopoliksi ja järjestelyvastuulle ja joihin voitaisiin myös käyttää työvoimareservejä.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #220 : 12.06.2019, 12:58:50 »
On ilmeisesti tapahtunut joku ihmeellinen erehdys ketjun teemasta: tämä EI ole Pankko tai joku muu yleinen paskanjauhantaketju. Myös vedonlyöntisivustoja löytyy varmasti hakukoneella. Venezuela-ketju löytyy täältä erikseen. Reilu viidennes ketjusta jo roskiksessa eli aika tasainen kilpailu, kumpi aloitti huonommin, Rinteen hallitus vai tämä ketju.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 347
 • Liked: 11369
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #221 : 12.06.2019, 13:07:20 »
Ei niitä jättieläkettä saavia ole niin paljoa, että sieltä ottamalla voitaisiin rahoittaa kustannuksia mitä tuo vappusatanen pieniin eläkkeisiin maksaisi.
Eikä sellaista ole kukaan ehdottanutkaan.

*NAPS*

Käsittääkseni eläkevakuutusfirmat ovat ainakin tällähetkellä aika todella rikkaita. Omistukset tuottavat aika kivasti.

Minusta Rinne hallituksineen vasta köyhiä eläkeläisiä vihaakin. Lupasi vaalipuheissaan vappusatasen alle 1400e/kk saaville eläkeläisille, joka lässähti heti kärkeen viideksikympiksi alle 1000e/kk saaville.

Ihan kuin tämä ei olisi jo ollut tarpeeksi, niin Rinne kätyreineen raippoo eläkeläisiä vielä lämmityskustannusten ja autoilun kallistumisella.

Ja jos joku kuvittelee että onpa tämä jo todella härskiä touhua niin ehei, vielä laitetaan kauppaketjujen bulkkituotteetkin pannaan, ettei kylmissään ja ilman autoa kärvistelevä eläkeläinen saa vahingossakaan ostettua nälkäänsä edes Euroshopperin tonnikalaa tai K-menun nötköttiä.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2019, 14:07:08 kirjoittanut Pullervo »
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 347
 • Liked: 11369
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #222 : 12.06.2019, 13:31:44 »
Lainaus
Vihreiden tulevan puheenjohtajan Maria Ohisalon puoliso on töissä öljy-yhtiössä, joka toimittaa polttoaineita St1:lle, ABC:lle ja Shellille

...

Valtioneuvosto on julkaissut Antti Rinteen (sd) hallituksen ministerien henkilötiedot. Tiedot löytyvät täältä.

Henkilötiedoista käy ilmi, että tulevana lauantaina vihreiden puheenjohtajaksi valittavan sisäministeri Maria Ohisalon puoliso on Miika Johansson.

Sitä Ohisalo ei kuitenkaan mainitse, että Johansson on töissä North European Oil Trade Oy:ssä (NEOT), joka on Itämeren alueen merkittävin yksityinen polttoaineiden tukkukauppias.

Verkkosivujensa mukaan NEOT toimittaa polttoaineita Pohjoismaiden suurimmille huoltamoketjuille (St1, ABC ja Shell).

Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat kaikkiin moottoreihin soveltuva bensiini 98E5 ja useimpiin käytössä oleviin autoihin soveltuva bensiini 95E10. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat myös korkealaatuinen dieselpolttoaine, kevyet ja raskaat polttoöljyt sekä etanolit.

...
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6d6c0cf3-0b02-4255-94b5-c2343c17d0b2
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 294
 • Liked: 19653
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #223 : 12.06.2019, 14:31:53 »
Köyhyystutkija on tutkinut köyhyyttä, ja havainnut parhaaksi vaihtoehdoksi ottaa rikkaan miehen, ettei tartte itsen köyhäillä.

Kiva kuitenkin, että vielä jaksaa toisten puolesta vinkua milloin mistäkin, ja lupailla niille kaikenlaista mikä maksetaan toisten tienaamilla rahoilla.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

guest15586

 • Vieras
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #224 : 12.06.2019, 16:53:48 »
Rinteen hallitusohjelmassa on se ongelma, että se perustuu valheelle. Rinne on luvannut kaikennäköistä, JOS 2% talouskasvu ja 75% työllisyys täyttyy. Kaikki tietävät, että näin ei tule käymään ja Rinteeltä on vain keppiä tarjolla. Ja tämä tuntuu tasaveroineen erityisesti köyhillä. Mutta vähemmällä ei Rinne olisi saanut hallitusta muodostettua ja niinpä seuraavat neljä vuotta ovat entistäkin kusisemmat.

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 948
 • Liked: 802
 • MultiCulti Scumbag
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #225 : 12.06.2019, 18:29:32 »
Köyhyystutkija on tutkinut köyhyyttä, ja havainnut parhaaksi vaihtoehdoksi ottaa rikkaan miehen, ettei tartte itsen köyhäillä.

Kiva kuitenkin, että vielä jaksaa toisten puolesta vinkua milloin mistäkin, ja lupailla niille kaikenlaista mikä maksetaan toisten tienaamilla rahoilla.

Ei köyhyystutkijan itsensä, tai perheensä, tarvitse olla köyhä. Eihän avaruustutkijatkaan ole avaruudesta.. Kertoohan tämä nyt todellakin karua kieltään siitä miten asiat menee Suomessa; puhun yhtä - teen toista, ja jos en itse niin ainakin olen osallisena.
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 948
 • Liked: 802
 • MultiCulti Scumbag
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #226 : 12.06.2019, 18:36:58 »
Rinteen hallitusohjelmassa on se ongelma, että se perustuu valheelle. Rinne on luvannut kaikennäköistä, JOS 2% talouskasvu ja 75% työllisyys täyttyy. Kaikki tietävät, että näin ei tule käymään ja Rinteeltä on vain keppiä tarjolla. Ja tämä tuntuu tasaveroineen erityisesti köyhillä. Mutta vähemmällä ei Rinne olisi saanut hallitusta muodostettua ja niinpä seuraavat neljä vuotta ovat entistäkin kusisemmat.

Eihän SDP, SAK, Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP missään kohtaa olleet kiinnostuneita muusta kuin hallitusvastuusta ja ministeri-titteleistä. Keskusta oli tuossa kohtaa helppo houkutella mukaan - saatte mitä tahdotte, mutta meidän pitää saada ainakin "näin paljon hillotolppia". Ja tässä on tulos!
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 057
 • Liked: 6098
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #227 : 12.06.2019, 20:13:43 »
Rinteen hallitusohjelmassa on se ongelma, että se perustuu valheelle. Rinne on luvannut kaikennäköistä, JOS 2% talouskasvu ja 75% työllisyys täyttyy. Kaikki tietävät, että näin ei tule käymään ja Rinteeltä on vain keppiä tarjolla. Ja tämä tuntuu tasaveroineen erityisesti köyhillä. Mutta vähemmällä ei Rinne olisi saanut hallitusta muodostettua ja niinpä seuraavat neljä vuotta ovat entistäkin kusisemmat.

Verotuksen progressiota on poistettu täysin tietoisin valinnoin, koska hyvätuloiset hyötyvät. Kaikki politiikan huipulla olevat henkilöt ovat palkkatasonsa puolesta hyvätuloisia, joten ei ole vaikeaa unohtaa äänestäjiä, kun oma kukkaro on aivan jokaisella lähimpänä. Olen joskus miettinyt sitäkin, että miksi pääomaverotuksessa ei voisi olla progressiota, jolloin pienituloisten ei tarvitsisi maksaa palkkatuloa korkeampaa veroa omista pääomatuloistaan.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 070
 • Liked: 7532
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #228 : 12.06.2019, 20:27:59 »
Köyhyystutkija on tutkinut köyhyyttä, ja havainnut parhaaksi vaihtoehdoksi ottaa rikkaan miehen, ettei tartte itsen köyhäillä.

Kiva kuitenkin, että vielä jaksaa toisten puolesta vinkua milloin mistäkin, ja lupailla niille kaikenlaista mikä maksetaan toisten tienaamilla rahoilla.

Ei köyhyystutkijan itsensä, tai perheensä, tarvitse olla köyhä. Eihän avaruustutkijatkaan ole avaruudesta.. Kertoohan tämä nyt todellakin karua kieltään siitä miten asiat menee Suomessa; puhun yhtä - teen toista, ja jos en itse niin ainakin olen osallisena.

Energiayhtiöt ovat viime vuosikymmenet rahastaneet energialla kaikenlaiseen ekologisuuteen vedoten. Busineksen ja vihreiden tavoitteett eivät ole välttämättä lainkaan vastakkaiset.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 319
 • Liked: 18837
 • Blues for Allah
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #229 : 12.06.2019, 20:46:10 »
Lainaus
Vihreiden tulevan puheenjohtajan Maria Ohisalon puoliso on töissä öljy-yhtiössä, joka toimittaa polttoaineita St1:lle, ABC:lle ja Shellille

...

Valtioneuvosto on julkaissut Antti Rinteen (sd) hallituksen ministerien henkilötiedot. Tiedot löytyvät täältä.

Henkilötiedoista käy ilmi, että tulevana lauantaina vihreiden puheenjohtajaksi valittavan sisäministeri Maria Ohisalon puoliso on Miika Johansson.

Sitä Ohisalo ei kuitenkaan mainitse, että Johansson on töissä North European Oil Trade Oy:ssä (NEOT), joka on Itämeren alueen merkittävin yksityinen polttoaineiden tukkukauppias.

Verkkosivujensa mukaan NEOT toimittaa polttoaineita Pohjoismaiden suurimmille huoltamoketjuille (St1, ABC ja Shell).

Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat kaikkiin moottoreihin soveltuva bensiini 98E5 ja useimpiin käytössä oleviin autoihin soveltuva bensiini 95E10. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat myös korkealaatuinen dieselpolttoaine, kevyet ja raskaat polttoöljyt sekä etanolit.

...
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6d6c0cf3-0b02-4255-94b5-c2343c17d0b2
Aivan kuin valtion omaisuuden myynti tulee soveliaaksi, kun sen suorittaa sosialisti, niin fossiilisten polttoaineiden myynti on ihan ok, jos sen tekee vihreä.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2019, 20:49:27 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

guest15586

 • Vieras
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #230 : 12.06.2019, 20:48:35 »
Rinteen hallitusohjelmassa on se ongelma, että se perustuu valheelle. Rinne on luvannut kaikennäköistä, JOS 2% talouskasvu ja 75% työllisyys täyttyy. Kaikki tietävät, että näin ei tule käymään ja Rinteeltä on vain keppiä tarjolla. Ja tämä tuntuu tasaveroineen erityisesti köyhillä. Mutta vähemmällä ei Rinne olisi saanut hallitusta muodostettua ja niinpä seuraavat neljä vuotta ovat entistäkin kusisemmat.

Verotuksen progressiota on poistettu täysin tietoisin valinnoin, koska hyvätuloiset hyötyvät. Kaikki politiikan huipulla olevat henkilöt ovat palkkatasonsa puolesta hyvätuloisia, joten ei ole vaikeaa unohtaa äänestäjiä, kun oma kukkaro on aivan jokaisella lähimpänä. Olen joskus miettinyt sitäkin, että miksi pääomaverotuksessa ei voisi olla progressiota, jolloin pienituloisten ei tarvitsisi maksaa palkkatuloa korkeampaa veroa omista pääomatuloistaan.

Joku varmaan löytää tilastoa tästä, mutta oma mutu on, etä ansiotuloverotuksessa progressio on kasvanut, mutta toisaalta painopistettä ansitulojen verotuksesta on siirretty kulutuksen verotukseen, joka taas on tasaveroa.

Euro 2019 Matti Viren

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 31
 • Liked: 177
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #231 : 12.06.2019, 21:07:04 »
Ei kulutuksen vero ole tasaveroa, vaan hel-tin regressivistä. Pahinta jälkeä tekevät valmisteverot. Bensa 70 %, tupakka ja viina 80 %, autovero (ei varaa Teslaan) lämmistysöljy, säkö,.... Kaikki edustavat vielä valtavaan tulonsiirtoa syrjäseutujen asukkailta Kallion ja Eiran viherhienostolle. Jälkimmäisillä työpaikka parin ratikkapysäkin päässä (valtiosihteerin virka Aleksilla tai toimittajan työ Pasilassa).

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 057
 • Liked: 6098
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #232 : 12.06.2019, 21:11:58 »
Ei kulutuksen vero ole tasaveroa, vaan hel-tin regressivistä. Pahinta jälkeä tekevät valmisteverot. Bensa 70 %, tupakka ja viina 80 %, autovero (ei varaa Teslaan) lämmistysöljy, säkö,.... Kaikki edustavat vielä valtavaan tulonsiirtoa syrjäseutujen asukkailta Kallion ja Eiran viherhienostolle. Jälkimmäisillä työpaikka parin ratikkapysäkin päässä (valtiosihteerin virka Aleksilla tai toimittajan työ Pasilassa).

Osin tässä on myös kyse siitä, että miten puolueet ovat osanneet aktivoida äänestäjiä vaikuttamaan omaan verotukseensa.

Verotus kun tuntuu olevan sellainen aihe, josta ei vaaleissa tai puolueohjelmissa puhuta lopulta kovinkaan paljon. Vai oletteko huomanneet, että joku puolue haluaisi siirtää verotuksen painopistettä erityisesti pois progressiivisesti verotetuista tulolajeista?

Päinvastoin: ymmärtääkseni lähes kaikki puolueet ovat olleet lähes konsensushengessä sitä mieltä, että "erityisesti pieni- ja keskituloisten tuloverotusta on laskettava, ja laskua on tehtävä myös muissa tuloluokissa..."

Onko juuri yksikään puolue ehdottanut progressiota esimerkiksi pääomaverotukseen? Ei taida olla...

Halusiko vasemmisto edellisissä vaaleissa erityisesti uusia ympäristöveroja, jotka ovat tasaveroja: muistaakseni halusi.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 069
 • Liked: 3256
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #233 : 12.06.2019, 21:24:12 »
Ei kulutuksen vero ole tasaveroa, vaan hel-tin regressivistä. Pahinta jälkeä tekevät valmisteverot. Bensa 70 %, tupakka ja viina 80 %, autovero (ei varaa Teslaan) lämmistysöljy, säkö,.... Kaikki edustavat vielä valtavaan tulonsiirtoa syrjäseutujen asukkailta Kallion ja Eiran viherhienostolle. Jälkimmäisillä työpaikka parin ratikkapysäkin päässä (valtiosihteerin virka Aleksilla tai toimittajan työ Pasilassa).
Tuon lisäksi Suomessa on valtavasti piiloverotusta. Joka ammattiin tarvitaan jokin tulityökortti, hygieniapassi tms., jotka sinänsä voivat olla tarpeellisia, mutta ovat valtion vaatimia piilosummia, joiden tärkein tarkoitus on tuoda valtiolle rahaa. Kuka muuten kuvittelee, että ajokortin/henkkarin hankkimisen kustannukset ovat yli 50 euroa? Olenko ihan väärässä uskossani, ettei tuollaisen muoviläpyskän kustantaminen kansalaiselle maksa 50 euroa, vaan hinnasta suuri osa on veroa!

Ei virallisesti veroa, vain pakollista maksua kansalaisilta, joita pakotetaan hakemaan nuo todistukset.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 241
 • Liked: 15761
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #234 : 12.06.2019, 22:43:48 »
Rinteen hallitusohjelmassa on se ongelma, että se perustuu valheelle. Rinne on luvannut kaikennäköistä, JOS 2% talouskasvu ja 75% työllisyys täyttyy. Kaikki tietävät, että näin ei tule käymään ja Rinteeltä on vain keppiä tarjolla. Ja tämä tuntuu tasaveroineen erityisesti köyhillä. Mutta vähemmällä ei Rinne olisi saanut hallitusta muodostettua ja niinpä seuraavat neljä vuotta ovat entistäkin kusisemmat.

Tätä pitää tuoda esille koko hallituskauden ajan; Rinteen hallitus elää pikavipeillä ja tulevaisuudessa maksajan osa on kusinen.

Jos kansa ei ymmärrä tätä, se luulee, että seuraava persuhallitus kurmoottaa kansaa. Kansa pitää saada ymmärtämään, että Rinne sössi asiat ja seuraavan hallituksen on korjattava vahingot.

Ja se tekee kipeää. Syyllinen ei ole JHa vaan Antti Rinne.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 211
 • Liked: 43262
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #235 : 12.06.2019, 23:15:10 »
Tätä pitää tuoda esille koko hallituskauden ajan; Rinteen hallitus elää pikavipeillä ...

"Rinteen pikavippihallitukseksihan" sitä on kutsuttu.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 475
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #236 : 12.06.2019, 23:16:09 »
Rinteen hallitusohjelmassa on se ongelma, että se perustuu valheelle. Rinne on luvannut kaikennäköistä, JOS 2% talouskasvu ja 75% työllisyys täyttyy. Kaikki tietävät, että näin ei tule käymään ja Rinteeltä on vain keppiä tarjolla. Ja tämä tuntuu tasaveroineen erityisesti köyhillä. Mutta vähemmällä ei Rinne olisi saanut hallitusta muodostettua ja niinpä seuraavat neljä vuotta ovat entistäkin kusisemmat.

Tätä pitää tuoda esille koko hallituskauden ajan; Rinteen hallitus elää pikavipeillä ja tulevaisuudessa maksajan osa on kusinen.

Jos kansa ei ymmärrä tätä, se luulee, että seuraava persuhallitus kurmoottaa kansaa. Kansa pitää saada ymmärtämään, että Rinne sössi asiat ja seuraavan hallituksen on korjattava vahingot.

Ja se tekee kipeää. Syyllinen ei ole JHa vaan Antti Rinne.

Mutta toisaalta ei ole hyväksi jos persujen ja kokkareiden ainoa keino tasapainottaa taloutta on antaa ruoskaa köyhien selkään. Tähän mennessä persut eivät ole taloudessa loistaneet. Jabban ja kumppaneiden kaltainen perseily voisi tappaa persut pysyvästi.

guest15586

 • Vieras
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #237 : 13.06.2019, 00:20:16 »
Ei kulutuksen vero ole tasaveroa, vaan hel-tin regressivistä. Pahinta jälkeä tekevät valmisteverot. Bensa 70 %, tupakka ja viina 80 %, autovero (ei varaa Teslaan) lämmistysöljy, säkö,.... Kaikki edustavat vielä valtavaan tulonsiirtoa syrjäseutujen asukkailta Kallion ja Eiran viherhienostolle. Jälkimmäisillä työpaikka parin ratikkapysäkin päässä (valtiosihteerin virka Aleksilla tai toimittajan työ Pasilassa).

Osin tässä on myös kyse siitä, että miten puolueet ovat osanneet aktivoida äänestäjiä vaikuttamaan omaan verotukseensa.

Verotus kun tuntuu olevan sellainen aihe, josta ei vaaleissa tai puolueohjelmissa puhuta lopulta kovinkaan paljon. Vai oletteko huomanneet, että joku puolue haluaisi siirtää verotuksen painopistettä erityisesti pois progressiivisesti verotetuista tulolajeista?

Päinvastoin: ymmärtääkseni lähes kaikki puolueet ovat olleet lähes konsensushengessä sitä mieltä, että "erityisesti pieni- ja keskituloisten tuloverotusta on laskettava, ja laskua on tehtävä myös muissa tuloluokissa..."

Onko juuri yksikään puolue ehdottanut progressiota esimerkiksi pääomaverotukseen? Ei taida olla...

Halusiko vasemmisto edellisissä vaaleissa erityisesti uusia ympäristöveroja, jotka ovat tasaveroja: muistaakseni halusi.

Pääomatuloja verotetaan progressiivisesti. Pääomaverokanta on 30 % ja verotettavan pääomatulon 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 %. Ja rikkaiden verotus ei tietenkään ole mikään itseisarvo. Varakkaampi väki kun muuttaa muualle, niin kusessa ollaan. Wahlroos aikansa maksoi veroja, kuunteli vittuilua ja vielä maksoi veroja... no ei maksa enää Suomeen.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 693
 • Liked: 6258
 • junior koodari
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #238 : 13.06.2019, 01:47:45 »
Vihreillä lähti ralli päälle,,,,puhenaistransmies varmaan kelpaisi...

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006140650.html

"Entiset rouva puhemiehet eivät pidä puhemies-termin muuttamista tarpeellisena. Tuore kansanedustaja Iiris Suomela (vihr.) kutsui ensimmäisessä eduskunnassa pitämässään puheenvuorossa puhemiestä puheenjohtajaksi.

Suomela kertoi syyksi sen, että kokee puhemies-termin olevan sukupuolittunut".

Mikä pr... vaivaa näitä Suomeloita, on olemassa tasan kaksi sukupuolta; nainen ja mies,,vaikka minulta pallukat leikattaisiin, niin en olisi nainen.
« Viimeksi muokattu: 13.06.2019, 01:51:37 kirjoittanut simppali »

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 116
 • Liked: 3684
Vs: Rinteen hallitus 2019
« Vastaus #239 : 13.06.2019, 07:18:41 »
On parasta imagohaittaa vihreille, että nillitetään jostain erittäin  vakiintuneesta nimikkeestä Suomen arvokkaimmassa tilassa. Eduskunnassa pitää ymmärtää asioiden mittakaavat ja kyseiset temput ärsyttävät lähes kaikkia.

Tagit: