UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Rinteen hallitus 2019–  (Luettu 180551 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 867
 • Liked: 20339
 • Ego sum Spartacus
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #390 : 25.06.2019, 13:34:55 »
Lainaus
.............Antti Rinteen (sd) hallitusohjelmaa tehtäessä oli esillä myös puoluetuen korotus. Hallitusohjelmaan korotusta ei kirjattu, mutta se tuotaneen ”tasokorotuksena” esille jo tulevan syksyn budjettineuvotteluissa.

Puoluetuen korotusta käsiteltiin hallitusneuvotteluissa puoluesihteerien pöydässä. Siinä istuivat puoluesihteerit Antton Rönnholm (sd), Riikka Pirkkalainen (kesk), Lasse Miettinen (vihr), Joonas Leppänen (vas) ja Fredrik Guseff (rkp).

SDP:n puoluesihteeri Rönnholmin mukaan on keskusteltu, että tarvetta puoluetuen korotukselle on. Rönnholmin mukaan keskustelu pohjaa laskelmiin, joiden mukaan puoluetuen suuruus olisi jäänyt roimasti jälkeen: ”ollaan useita kymmeniä prosentteja jäljessä siitä, mitä se on aikaisemmin ollut”.

–Siitä (puoluetuen nostamisesta) ei ole hallitusneuvotteluissa tehty vielä mitään päätöstä, Rönnholm kertoo.................

Rönnholm ei osaa sanoa, milloin asiaan palataan. Iltalehden tietojen mukaan puoluetuen korottaminen olisi esillä jo tulevan syksyn budjettiriihessä.

–Raha-asioihin palataan syksyn budjettiriihessä. Minä en tiedä asiasta, koska kyseessä on puoluesihteerien pöydässä ollut asia, valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) toteaa.

Vuonna 2018 puolueille myönnettävät avustukset olivat yhteensä 29 635 000 euroa. Mikäli tähän tasoon tehtäisiin esillä ollut 25 prosentin nosto, se tietäisi noin 7,4 miljoonan euron korotusta.........................

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b8006de8-01f2-47cc-bd5b-1aef6db4df8c

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 240
 • Liked: 2689
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #391 : 25.06.2019, 13:42:59 »
Hyvävelishow se vaan pyörii, olikohan tämä yksi niistä hillotolpista joita Rinne hallituskumppaneilleen lupasi jos saavat Rinteen unelman toteutettua? Vai oliko kohdennettu suoraan Kepulle kun kärsivät murkatappion?

Ajatella jos tuon suuruinen korotus olisi oltu aikeissa toteuttaa edellisen hallituksen toimesta niin kommarit, takkutukat ja kaikenmaailman kuokkavieraat virittelisi jo kiljuja pönttöön ja aloittamassa marssia porvarillista eliittihallitusta vastaan joka vain omia etujaan ajaa. Totuusmediassakin kompattaisiin kiimassa ja yllytettäisiin rähinään.

Mutta tämähän nyt ei tunnu missää, kun ensin palkattiin hyviä veljiä ja siskoja avustajiksi ja sitten pidettiin veronmaksajien piikkiin hulppeat ryyppäjäiset kun oli hyvä sakki kasassa. Kyllä kansa sietää ja maksaa, kun on oikeat henkilöt johdossa  :roll:
« Viimeksi muokattu: 25.06.2019, 13:47:18 kirjoittanut Mandula »
Klamydia - Suomi on sun

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 128
 • Liked: 18771
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #392 : 25.06.2019, 15:31:45 »
Sitä ei sosiaalidemokraatti ja vihervasemmistolainen ole köyhä eikä kipeä kun kahmii toisten ansaitsemia rahoja itselleen.

Siitä on kohtuus ja tolkku kaukana, niin on ahnetta sakkia, että oksettaa.

Eikä puhettakaan että töitä pitäs tehdä, rikkailta vaan pitää ottaa pois, se on ainoa mitä noitten suusta tulee.

Ja, rikkailla tässäkin yhteydessä tarkoitetaan keskiluokkaa, joka jo valmiiksi on maailman koviten verotettu kansanosa tässä maassa.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 372
 • Liked: 2692
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #393 : 25.06.2019, 16:11:09 »
Ha ha ha! Demareiden ja Kepun on pakko nostaa puoluetukea, koska nykyisellä kannatuksella eivät saa pidettyä rakentamiansa puoluekonstruktioita pystyssä. Joutuisivat leikkaamaan. Sataa Persujen laariin. Ainakin puoluetuki, koska kannatus on vahvaa ja nousujohteista.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 304
 • Liked: 33535
 • Nenäpäivä 3.11.2019
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #394 : 25.06.2019, 16:14:44 »
Tilanne on siinä mielessä hyvä, että tekee tai ei tee hallitus mitä tahansa, niin aina sataa Persujen laariin.  :)

Tätä alkaa olla jo vaikea ryssiä.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 033
 • Liked: 9277
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #395 : 25.06.2019, 19:04:25 »
Tilanne on siinä mielessä hyvä, että tekee tai ei tee hallitus mitä tahansa, niin aina sataa Persujen laariin.  :)

Tätä alkaa olla jo vaikea ryssiä.

samaa mieltä mutta ei koskaan kannata aliarvioida suomalaisen ihmisen tyhmyyttä, naiviutta ja pelkuruutta.

Jos ensi viikolla Vastuumedia alkaa kertomaan eri tavoilla että kanat ovat ankkoja ja sukupuolia on 8, niin suomalainen uskoo. Näinhän se on - kyllä kai se on on totta kun Yle ja Vastuullinen media näin perustelee.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 558
 • Liked: 66358
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #396 : 26.06.2019, 17:42:45 »
Lainaus
Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelma julkistettu: Kestävä Eurooppa – kestävä tulevaisuus

Suomen EU-puheenjohtajakauden prioriteetteja ovat yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen, kilpailukykyisempi ja sosiaalisesti eheämpi unioni, EU:n aseman vahvistaminen globaalina ilmastojohtajana sekä kansalaisten kokonaisturvallisuuden takaaminen. Puheenjohtajakauden ohjelma julkistettiin keskiviikkona 26. kesäkuuta.

Pääministeri Rinteen puhe eduskunnassa
Suomen kansallinen puheenjohtajuusohjelma
Puheenjohtajuuskauden verkkosivut
Kuvia eduskunnasta
Tallenne tiedotustilaisuudesta
Valtioneuvoston kanslia 26.6.2019

Lainaus
Pääministerin ilmoitus eduskunnalle Suomen EU-puheenjohtajakaudesta 26.6.2019

Arvoisa puhemies,

Euroopan unionin perusteet luotiin aikoinaan sodan runtelemaan ja jakautuneeseen maaperään. Perustajia yhdisti kuitenkin yhteinen visio ja usko tulevaisuuteen. Odotukset eurooppalaiselle yhteistyölle olivat suuret, sillä panoksena oli koko maanosan rauha ja vakaus, Euroopan yhtenäisyys.

Vuosikymmenten ajan EU on täyttänyt nämä odotukset. Yhteistyö on syventynyt, sillä jäsenmaat ovat ymmärtäneet, että yhdessä olemme enemmän. Tälle ainutlaatuiselle kansakuntien yhteistyölle ei löydy vertaa muualta maailmasta.

Ainutlaatuinen on juuri oikea sana kuvaamaan Euroopan tarinaa.

Kun tänä päivänä saksalaiset ajavat rajan yli Ranskaan ystäviensä luokse illalliselle, on vaikea uskoa, että nämä kaksi maata sotivat toisiaan vastaan 1900-luvulla kahdesti, katkerasti ja verisesti.

Maanosassa, joka vielä 30 vuotta sitten oli piikkilankojen ja muurin jakama, on syntynyt ja kasvanut kokonainen sukupolvi, jolle vapaa liikkuvuus on ainoa, minkä he tuntevat.

Maanosa, joka kärsi totalitarismin ja sodan kauhuista sekä todisti järkyttävän kansanmurhan 80 vuotta sitten, toimii tänä päivänä ympäri maailmaa demokratian, ihmisoikeuksien ja rauhan vahvimpana puolustajana.

Ainutlaatuinen tarinamme antaa aihetta ylpeyteen, mutta se tuo myös mukanaan suuren vastuun, sillä EU:hun kohdistuu nyt uusia odotuksia. Vakauden ja rauhan takaaminen on yhä EU:n ytimessä, mutta myös muut ihmiskunnan suuret kysymykset odottavat ratkaisuja.

Euroopan hiipunut talouskasvu on paitsi lisännyt työttömyyttä ja eriarvoisuutta, myös luonut kasvualustaa populismille ja ääriajattelulle. EU:n ytimessä olevia arvoja - oikeusvaltioperiaattetta, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja demokratiaa - on haastettu.

EU:n yhtenäisyyttä on koetellut myös Britannian EU-ero. Toisaalta Brexit-prosessi on osoittanut myös sen, että monimutkaisiin kysymyksiin on parempi etsiä ratkaisuja yhdessä muiden kanssa, ei yksin. Olemme saaneet jälleen kerran muistutuksen tosiasiasta, että monimutkaisiin kysymyksiin ei ole yksinkertaisia vastauksia. Ei, vaikka joku vastuuttomasti näin väittäisikin.

[...]

2020-luvun EU:lla on mahdollisuus täyttää kansalaisten odotukset ottamalla johtajuus ihmiskunnan suurten haasteiden ratkojana.
Ilmastonmuutos on näistä keskeisin ja siksi ilmastonmuutoksen torjunnassa ”kyllä, mutta” -politiikan aika on ohi. Suomessa, EU:ssa ja globaalisti.

Arvoisa puhemies,

Aloittavana EU-puheenjohtajana Suomi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen. Sen tulee olla sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä.

Puheenjohtajakautemme sloganin mukaan tavoitteena on Kestävä Eurooppa — kestävä tulevaisuus.
Keskeinen Suomen puheenjohtajakauden painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus.

Se tarkoittaa sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteena on, että keskeiset elementit tälle suunnitelmalle olisi sovittu Eurooppa-neuvostossa vuoden 2019 loppuun mennessä.

[...]

Kestävyys liittyy myös EU:n yhteisiin arvoihin. Ihmisoikeudet, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio ovat arvoja, joihin sitoutuminen on EU-jäsenyyden edellytys.

Suomi haluaa vahvistaa ja kehittää EU:n oikeusvaltiovälineitä. Meidän pitää löytää tehokkaampia keinoja varmistaa yhteisten arvojen kunnioittaminen EU:ssa. On jatkettava neuvotteluja keinoista, joilla EU-varojen vastaanottaminen ja oikeusvaltioperiaatteen kunnioittaminen voitaisiin kytkeä tiiviimmin yhteen.

[...]

Korkea osaaminen luo pohjan eurooppalaisten ihmisten menestykselle. Opiskelijavaihtoa ja oppilaitosyhteistyötä on lujitettava. Meidän on syytä selvittää verkostomaisesti toimivan eurooppalaisen superyliopiston perustamista ja eurooppalaisen tutkijavaihdon, Super Erasmuksen kehittämistä.

Arvoisa puhemies,

Vain riittävän vahva EU pystyy puolustamaan eurooppalaisia arvoja ja eurooppalaisten etuja muuttuvassa maailmassa. EU:n tulee tavoitella globaalin arvojohtajan asemaa, mikä edellyttää aktiivista vuoropuhelua ja yhteistyötä kumppaneiden kanssa maailmanlaajuisesti.

Sääntöpohjaisella vapaakaupalla voidaan varmistaa, että kansainvälisen kaupan pelisäännöissä näkyvät meille tärkeät asiat, kuten kestävä kehitys ja työntekijöiden oikeudet. Jos EU ei ole mukana määrittelemässä näitä sääntöjä, sen tekee joku muu.

Me eurooppalaiset emme ole maailmassa yksin. Afrikan vakauden ja kestävän kehityksen tukeminen on olennaista, jotta voidaan vastata ilmastonmuutoksen, väestönkasvun ja muuttoliikkeen hallinnan aiheuttamiin haasteisiin. Kumppanuutta Afrikan kanssa kehitetään Suomen puheenjohtajakaudella tasavertaisempaan suuntaan, molempia hyödyttävällä tavalla.

Ihmiset odottavat EU:lta lisäksi laaja-alaisen turvallisuuden takaamista. Digitaalisen turvallisuuden ja hybridiuhkien torjumisen merkitys tässä kokonaisuudessa kasvaa.

Puheenjohtajakaudellaan Suomi tavoittelee hybridiuhkien torjunnan vahvistamista. Meillä on siihen vahvaa osaamista. Yhteistyön tähänastisia tuloksia on muun muassa Helsingin hybridiosaamiskeskuksen perustaminen. Suomen tavoitteena on perustaa pysyvä hybridiuhkien torjuntaa käsittelevä neuvoston työryhmä, joka parantaa eri politiikkasektoreiden työn koordinointia.
 
[...]

Kiistanalaisten asioiden kohdalla kuulee usein sanottavan, että siellä Euroopan unionissa tehtiin sellainen ja sellainen päätös. Vaikeuksien hetkillä sanotaan, että EU:n pitäisi toimia nopeasti. Tällä tavalla puhuville haluan muistuttaa, että he puhuvat itsestään.
 

EU ei ole siellä jossakin. EU on täällä.

EU ei ole ne siellä. EU olemme me.

Tämä hallitus on sitoutunut siihen, että Suomi on aktiivinen vaikuttaja.

Suomen kansallinen puheenjohtajuusohjelma:

Lainaus
6.1 Muuttoliikkeen kokonaisvaltainen hallinta

Maahanmuutto on globaali ilmiö. Muuttoliikkeen tehokas hallinta edellyttää
kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jossa otetaan huomioon muuttoliikkeen
sisäinen ja ulkoinen ulottuvuus. Euroopan unioni on laajan keinovalikoimansa ja
vahvan kansainvälisen asemansa vuoksi yksittäistä jäsenvaltiota paremmassa
asemassa muuttoliikkeen hallintaan.

Ihmisoikeusperustainen turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka pohjautuu kansainvälisiin sopimuksiin, viranomaisyhteistyöhön, tehokkaaseen ulkorajavalvontaan ja asianmukaisiin, nopeisiin ja oikeusturvan kannalta laadukkaisiin turvapaikkaprosesseihin.

Yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän hyväksyminen yhtenä pakettina olisi ollut tehokkain EU-tasoinen ratkaisu, mutta lukuisista yhteisistä ponnistuksista huolimatta tähän ei ole päästy. Mahdollinen tie eteenpäin voisi avautua
hyväksymällä yksi kerrallaan ehdotuksia
, joista yhteisymmärrys olisi saavutettavissa.
Näin EU voisi ottaa välttämättömiä edistysaskeleita ja saavuttaa konkreettisia tuloksia muuttoliikkeen hallinnassa.

Uudelleensijoittaminen on ollut yksi tehokkaimmista tavoista auttaa haavoittuvimmassa asemassa olevia muuttoliikekriiseissä. EU:n laajuinen, riittävillä taloudellisilla kannustimilla tehostettu uudelleensijoittamisohjelma muodostaisi hallitun tavan helpottaa muuttoliikepaineita ja osoittaa solidaarisuutta niitä maita
kohtaan, joihin on merkittävästi tulijoita.


Eurooppa-neuvoston päätelmien mukaisten nk. valvottujen keskusten perustamisessa EU:n alueelle ei ole edetty. Ajankohtaisempi aloite olisi mereltä pelastettujen sijoittamiseksi käyttöönotettava väliaikainen järjestely, jolla voitaisiin
osaltaan ratkaista pelastettujen EU:n sisäiseen sijoittamiseen liittyviä haasteita,
joita on toistaiseksi ratkottu tapauskohtaisesti.

Osana kokonaisvaltaista lähestymistapaa ja Schengen-alueen turvaamista eri
reittien tehokas seuranta ja tilannekuvan ylläpitäminen ovat välttämättömiä.
Meidän on pysyttävä valppaina nykyisten ja kehittyvien reittien suhteen.

Tehokkaan ja kestävän palautuspolitiikan luomiseksi EU:n tulee käyttää kaikkia
keinojaan, kuten positiivisia ja negatiivisia kannustimia kauppa-, kehitys- ja viisumipolitiikan aloilla. Enemmän työtä ja resursseja tulisi suunnata palautettujen
maahanmuuttajien uudelleenkotouttamiseen
.

Euroopan raja- ja merivartioviraston vahvistaminen auttaa jäsenvaltioita hallitsemaan rajojaan ja tehostamaan laittomasti maassa oleskelevien palauttamista.
Virastolla on tämän vuoksi merkittävä rooli sekä Schengen-alueen että vapaan
liikkuvuuden turvaamisessa.

Lainaus
Muuttoliikkeen hallinta edellyttää kokonaisvaltaista lähestymistapaa. Varmistamalla riittävä rahoitus ja käyttämällä rahoituskehyksen eri rahoitusotsakkeita voidaan tehokkaimmin vastata sekä muuttoliikkeen hallinnan sisäisiin että ulkoisiin
tarpeisiin
.

Lainaus
EU-toimin tulee edistää työtekijöiden liikkuvuutta EU:n sisällä sekä huippuosaajien rekrytointia kolmansista maista. Liikkuvuuden esteet tulee poistaa ja eurooppalaisia työmarkkinoita syventää. EU:n muuttoliikepolitiikassa laillisten maahantuloreittien järjestelmän kehittäminen
tukee osaltaan työvoiman saatavuuden tavoitetta.

Lainaus
EU:n vahva ulkoinen toimijuus edellyttää aktiivista vuoropuhelua maailmanlaajuisesti. EU:n ja Afrikan kumppanuuden kokonaisvaltainen kehittäminen tasavertaisemmaksi ja molempia osapuolia hyödyttäväksi suhteeksi jatkuu Suomen
puheenjohtajakaudella. Yhteisenä tavoitteena tulee olla ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävä muutos, jolla vastataan etenkin ilmastonmuutoksen,
väestönkasvun ja muuttoliikkeen ulkoisen ulottuvuuden hallintaan. On keskeistä, että EU:n kehitysrahoituksen maantieteellinen fokus on Afrikassa. Työllisyyttä kasvattavaa kaupankäyntiä ja investointeja tulee lisätä huomioiden erityisesti
Afrikan nuoret ja naiset. Afrikan rauhan ja turvallisuuden, kestävän kehityksen ja
ilmastotoimien tukeminen on myös olennaista.

Lainaus
Tulevan nykyaikaistetun rahoituskehyksen tulisi tehokkaasti toteuttaa EU:n poliittisia prioriteetteja. Korostetut ehdollisuudet vahvistavat EU-rahoituksen vaikuttavuutta. Rahoitusta tulisikin ohjata ennakkoehdoin koskien muun muassa
oikeusvaltioperiaatteen noudattamista ja muuttoliikkeen hallintaa.

"EU-rahoitusta koskevat ennakkoehdot", joilla "ohjataan muuttoliikkeen hallintaa", eli jäsenmaiden rahoituksen sitominen EU-rajoille saapuvien afrikkalaisten pakotettuun vastaanottoon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 462
 • Liked: 3961
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #397 : 26.06.2019, 18:30:19 »

EU:n ytimessä olevia arvoja - oikeusvaltioperiaattetta, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja demokratiaa - on haastettu.


Älä nyt Antti paskaa puhu, että nuo olisivat osa Junckerin arvomaailmaa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 558
 • Liked: 66358
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #398 : 26.06.2019, 18:45:15 »
Lainaus
Antti Rinne ärähti perussuomalaisille: ”Jos mitään ei tehdä, satoja miljoonia ihmisiä saattaa lähteä liikkeelle sieltä”

[...]

Kansanedustaja Mika Niiko (ps) kysyi pääministeriltä suoraan, miten Suomen puheenjohtajuuskaudella aiotaan toimia, jotta vuoden 2015 kaltainen pakolaiskriisi ei toistu.

Rinne nosti vastauksessaan esiin YK:n väestöennusteen, jonka mukaan vuonna 2050 mennessä Afrikassa on 2,4 miljardia ihmistä.

”Ilmastonmuutoksen vuoksi näiden ihmisten elämä siellä käy mahdottomaksi. Jos mitään ei tehdä, satoja miljoonia ihmisiä saattaa lähteä liikkeelle sieltä”, hän huomautti.
Uusi Suomi 26.6.2019

Pääministeri Rinne väistää Niikon kysymyksen, mutta on itse asiassa täysin oikeassa. Mikäli mitään ei tehdä Euroopan rajojen sulkemiseksi afrikkalaisilta, seuraavien vuosikymmenien aikana sadat miljoonat lähtevät liikkeelle kohti Eurooppaa. Rinne kuitenkin hourailee ratkaisuksi sitä, että Eurooppa nostaa afrikkalaisen elintason sellaiseksi, ettei sieltä enää haluttaisi lähteä.

Eduskunnan täysistunto, Keskiviikko 26.6.2019
Pääministerin ilmoitus Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmasta; Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuus 1.7.-31.12.2019


Lainaus
14.20 Juha Sipilä kesk
Arvoisa puhemies! Kiitoksia pääministerille hyvästä esittelystä. Nämä EU:n juuri hyväksytyt viiden vuoden strategiset ohjelmatavoitteet vastaavat erittäin hyvin tätä Suomen puheenjohtajuusohjelmaa. Nyt Suomelta odotetaan hyvää toimeenpanoa tälle viiden vuoden strategiselle ohjelmalle. 
Nostaisin viisi keskeistä kokonaisuutta tuosta ohjelmasta: Ensinnäkin kasvu, ja kasvussa tuotekehitys ja innovaatiot. Sitten sisämarkkinoiden kehittäminen, erityisesti digitaalisen sisämarkkinan kehittäminen sekä kauppapolitiikka. Turvallisuudessa sisäisen turvallisuuden maahanmuuttokriisin ratkaiseminen loppuun saakka sekä terrorismin torjunta.

Lainaus
14.31 Petteri Orpo kok
Arvoisa rouva puhemies! Tässä näkyy suuri ero siinä, miten suhtaudumme Suomessa Euroopan unioniin. Meidän pitää nähdä ja tunnustaa, edustaja Tavio, että Suomen itsenäisyys, jos ajatellaan turvallisuudenkin näkökulmasta, on tuskin koskaan ollut niin vahvaa kuin tänä päivänä Euroopan unionin jäsenenä. Euroopan unioni tuo meille turvaa, se tuo meille vaurautta, kasvua [Perussuomalaisten ryhmästä: Ei!] ja pohjaa tulevaisuuden menestykselle. Siksi meidän pitää tehdä töitä ja hallituksen pitää tehdä töitä, jotta Euroopan unioni menee eteenpäin tässä taitekohdassa. Pitää tehdä tiukasti töitä, koska Euroopan unioni on se taso, edustaja Tavio, jolla pystytään yhdessä ratkomaan globaaleja ongelmia — ilmastonmuutosta, maahanmuuttoa, Afrikan kysymystä — tai vaikkapa kannustaa Euroopan unionia toimimaan ratkaisijana Yhdysvaltojen ja Iranin tulenarassa tilanteessa.

Lainaus
14.33 Mika Niikko ps
Arvoisa rouva puhemies! Suomen EU-puheenjohtajuus osuu todella merkittävään saumaan. Työn alla on EU:n budjetti ja EU:n tärkeiden virkojen nimitysruletti ja brexit. Uuden siirtolaiskriisin uhka on jatkuva. Myös muun muassa Iranin kriisi lisää paineita, sekä kauppasodan uhka on todellinen. Ilmastopoliittisen tavoitteen rinnalle olisi voitu kyllä nostaa esille muitakin asioita. Miten esimerkiksi aiotaan toimia, jotta vuoden 2015 kaltainen pakolaisaalto ei toteudu, uusiudu Euroopassa, sen enempää myöskään Suomessa? Hallitus on omissa ohjelmissaan lähinnä sitoutunut lisäämään laillisia maahanmuuttoreittejä. Miten reagoida myös EU-alueen voimakkaasti laskevaan syntyvyyteen? Tämäkin asia jää huomioimatta. Syntyvyyshän laskee niin kovaa vauhtia, että nykykehityksellä esimerkiksi Suomessa ei pian syntyisi parinkymmenen vuoden päästä lapsia juurikaan.
Nämä asiat on tärkeää ottaa huomioon, mikäli haluamme säilyttää kansallisen valtion perinnön.

14.35 Pääministeri Antti Rinne
Kiitos, arvoisa puhemies! Edustaja Niikko nosti tärkeän asian, ilmastonmuutoksen, ja sen rinnalla myöskin maahanmuuttoriskien kasvun. Elikkä meillähän on semmoinen tilanne, että Afrikassa, jos väestöennusteet toteutuvat, on 2040—50-luvuilla 1,25 miljardia ihmistä lisää ja ilmastonmuutoksen vaikutukset ja näitten ihmisten elämäntilanne käyvät sietämättömäksi, jos eivät mahdottomaksi. Se tarkoittaa sitä, että jos ei mitään tehdä, erilaisten asiantuntijaorganisaatioiden arvioitten mukaan satoja miljoonia ihmisiä saattaa lähteä liikkeelle sieltä. Sen takia, ja nimenomaan sen takia, Afrikan unionin yhteistyö Euroopan unionin kanssa on äärimmäisen tärkeä kokonaisuus. Tätä kautta voidaan vaikuttaa siihen, että Afrikan unionin kehittyminen, Afrikan unionin jäsenmaiden kehittyminen ja ihmisten elämä kulkevat oikeaan suuntaan, ja sitä varten nimenomaan Suomi on omaksi painopistealueekseen halunnut tämän Afrikka-kysymyksen nostaa esille. Meillä on yhteinen tavoite siinä, että ihmiset voivat elää siellä, missä ovat syntyneet, laadukasta, kestävää elämää.

14.36 Arto Satonen kok
Arvoisa puhemies! On hyvin tärkeää, että tämä parlamentarismin periaate säilyy EU-päätöksenteossa Suomen osalta, ja sen takia on hyvä, että tämä kaikkien puolueiden yhdessä tekemä paperi on ollut pohjana myöskin hallituksen ratkaisuille. Se on hyvä lähtökohta.
Ja aivan kuten edustaja Orpo täällä sanoi, näitä isoja kysymyksiä koskien kansallista turvallisuutta, maahanmuuttoa, ilmastonmuutosta ja myös oikeusvaltioperiaatteen noudattamista ja takaamista ei pystytä ratkaisemaan kuin eurooppalaisella tasolla. On erittäin hyvä, että hallitus on näissä asioissa kunnianhimoinen, ja tähän linjaan on helppo yhtyä.

Lainaus
14.54 Sisäministeri Maria Ohisalo
...
Nostaisin lisäksi vielä sivulta 15 tärkeän asian, mikä tähän kokonaisvaltaiseen maahanmuuttokysymykseen on täällä ohjelmassa nostettu, eli ihmisoikeusperustainen turvapaikka‑ ja maahanmuuttopolitiikka pohjautuu kansainvälisiin sopimuksiin — tästä pidetään kiinni — viranomaisyhteistyöhön, tehokkaaseen ulkorajavalvontaan ja asianmukaisiin, nopeisiin ja oikeusturvan kannalta laadukkaisiin turvapaikkaprosesseihin. Tästä pitää olla kyse sekä Suomessa että laajemmin Euroopan unionin tasolla, ja nyt Suomi voi puheenjohtajamaana lähteä hakemaan solidaarisuutta jäsenvaltioiden kesken, etsiä niitä pienimpiäkin yhteisiä nimittäjiä. Siinä meillä on valtava vastuullinen tehtävä.

Lainaus
15.16 Pauli Kiuru kok
Arvoisa rouva puhemies! Tässä ohjelmassa sanotaan seuraavasti: ”EU:n kehitysrahoituksen maantieteellinen fokus on Afrikassa”. Se on hyvä kirjaus. Afrikka on Euroopalle, voisi sanoa, lähes kohtalonkysymys. Siinä kiteytyvät sekä ilmastonmuutos, ilmastonmuutokseen liittyvät muutokset esimerkiksi ruuantuotannossa, voimakas väestönkasvu Afrikassa ja näihin syihin liittyvä maahanmuuttopaine, joka vääjäämättä kohdistuu Eurooppaan. Afrikassa on maita, jotka ovat olleet hyvinkin edistyksellisiä naisten koulutuksessa, tyttöjen koulutuksessa ja ylipäätään koulutuksessa ja myös perhesuunnittelussa, mutta Afrikassa on myös maita, joissa suhtaudutaan äärimmäisen halveksien näihin tavoitteisiin ja suorastaan kannustetaan tolkuttomaan väestönkasvuun
Kysyn kehitysyhteistyöstä vastaavalta ministeri Skinnarilta: Miten te näette tällaisen vastikkeellisuuden? Jos apua annetaan, niin miten vastaanottavan maan pitää sitoutua näihin arvoihin? 

Lainaus
15.31 Petteri Orpo kok
Arvoisa rouva puhemies! Ilmeisesti viitattiin allekirjoittaneen lausuntoon siitä, että Suomi tarvitsee Euroopan unionia ja vahvaa Euroopan unionia enemmän kuin koskaan. Perustelen, miksi. Siksi, että meillä on globaaleja ongelmia. Meillä on sen kokoisia ongelmia kuten ilmastonmuutos, väestökasvu, muuttoliike, meillä on globaalit markkinat, kova kilpailu. Me tarvitsemme kauppasopimuksia, jotka ovat globaaleja, me tarvitsemme ilmastonmuutoksen hallintaan globaaleja toimia, eivät riitä Suomen toimet, eivät riitä Euroopankaan toimet. Kaikkiin kysymyksiin me tarvitsemme vahvaa Euroopan unionia, koska yksi valtio, yksi pieni maa, ei pysty näitä asioita ratkomaan. 

Lainaus
15.43 Mari Rantanen ps
Arvoisa rouva puhemies! Täällä on kuultu useita puheenvuoroja perussuomalaisten EU-linjasta, ja siihen voi kai lyhyesti sanoa, että me emme ole EU vaan me olemme Suomi. Me olemme Suomi, joka on mukana EU:ssa. Tämä on hyvä muistaa tässä keskustelussa, kun meidän sanomisiamme täällä siteerataan. 
Tässä ohjelmassa ei pureuduta minun mielestäni kovin tarkasti niihin kipukohtiin. On helppo kirjoittaa ylevää tekstiä, mutta sitten kun tarvitaan nimenomaan niihin ongelmiin ratkaisuja, niin niitä tässä ei ole. Muun muassa Afrikka-kysymys — ei puhuta väestöräjähdyksestä mitään. Me emme voi luoda Suomesta hyvinvointivaltiota Afrikkaan, se täytyy afrikkalaisten itse tehdä.

Lainaus
16.03 Ulkoministeri Pekka Haavisto
Arvoisa puhemies! Omasta puolestani myös kiitos keskustelusta, ja vain kaksi lyhyttä kommenttia.
Kun kysyttiin eurooppalaisista arvoista, niin on ehkä hyvä huomata, että Eurooppa on antanut idun myöskin yleismaailmallisille ihmisoikeusprosesseille ja julistuksille. YK:n ihmisoikeuksien julistus tai lapsen oikeuksien sopimus tai muu edustaa hyvin pitkälle niitä asioita, joiden puolesta mekin toimimme tänä päivänä. On erittäin hyvä huomata, että esimerkiksi Afrikan mantereella, jos katsoo Afrikan unionin toimintaa, demokratiakysymykset ja demokratian puolustus on kasvanut hyvin vahvoihin mittoihin. Katsokaapa vaikka heidän viimeaikaista Sudan-politiikkaansa ja kommentteja siihen, miten Sudanin sotilashallinnon toimiin on reagoitu muiden Afrikan maiden toimesta. 
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 558
 • Liked: 66358
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #399 : 26.06.2019, 21:25:59 »
Pääministeri Rinteen tiedotustilaisuus Suomen kansallisesta puheenjohtajuusohjelmasta EU-puheenjohtajakaudelle (18 min)

Sievä esimerkki nykyisestä oikeusvaltioliturgiasta:
Lainaus
1:45-
Antti Rinne
Olen tällä hetkellä hyvinkin huolissani siitä, miten tämä oikeusvaltiokehitys Euroopassa kulkee eteenpäin. Se on se perusta, jonka varaan Eurooppaa on rakennettu siitä lähtien, kun teräs- ja hiiliunioni on rauhan ja vakauden näkökulmasta ylös nostettu. Nyt tällä hetkellä näyttää siltä, että globalisaation negatiiviset vaikutukset on sitten jossakin määrin vahvistaneet semmoista ajattelutapaa, jossa oikeusvaltioperiaatteen runteleminen, demokratian periaatteiden vaurioittaminen ja sananvapauden rajoittaminen on joissakin jäsenvaltioissa nostanut vahvasti päätään. Tämä on asia, johon täytyy nyt löytää jonkinnäköisiä ratkaisuja. Rahoituskehys tarjoaa yhden välineen tän asian avaamiseen, keskusteluun. Tuolla salissa totesin, että mun on suomalaisille vaikea perustella sitä, että miksi me maksetaan nettojäsenmaksuja sellaisille maille, joissa kansalaisten perusoikeuksia loukataan, ihmisoikeuksia loukataan, sananvapautta loukataan. Mä uskon, että tämä tulee olemaan yksi vahva keskustelunaihe meidän painopisteen kauttakin tämä oikeusvaltiokehitys. 
...
9:25-
Toimittaja
Mainitsitte [eduskunnan täysistunnossa] maina, joissa tätä oikeusvaltioperiaatetta haastetaan, Unkarin ja Puolan, mutta miksi vasta välihuudon jälkeen Romanian?

Antti Rinne
Mainitsin esimerkkejä.

[pitkä hiljaisuus]

Toimittaja
Si...

Antti Rinne
Mainitsin esimerkkejä!

Toimittaja viittasi tähän (sekä Rinne että Romanian pääministeri demareita):
Lainaus
15.11 Pääministeri Antti Rinne
Arvoisa puhemies! Haluaisin muutaman sanan kommentoida tähän keskusteluun liittyen rahoituskehykseen ja oikeusvaltioperiaatteeseen: Aivan niin kuin edustaja Lindtman totesi, hallitus lähtee siitä, että oikeusvaltioperiaate on se, jonka varaan koko eurooppalainen yhteisö rakentuu. Sehän tarkoittaa sitä, että meillä on lainsäädäntövalta, tuomiovalta ja toimeenpanovalta eriytettynä ja tuomioistuimet ovat riippumattomia ja takaavat sananvapauden toteutumista lainsäädännön mukaan, jonka lainsäätäjä on säätänyt, ja niin edelleen. Näissä asioissa meillä on valitettavasti Euroopassa ongelmia sekä Unkarissa että Puolassa. Molemmissa maissa vahvasti näitä ongelmia. [Oikealta: Romania!]No myös Romaniassa. — Sen takia on äärimmäisen tärkeätä, että tätä keskeistä rakennetta, jolla ylläpidetään yhteisöllisyyttä Euroopassa, voidaan vahvistaa tulevaisuudessa, ja Suomi tulee puheenjohtajakautenaan tekemään näitten asioitten eteen kaiken sen, minkä puheenjohtaja pystyy. Tässä on kysymys myöskin siitä, mihin suomalaisten maksamat Euroopan unionin rahoitukseen liittyvät rahat menevät, menevätkö ne semmoisille valtioille, jotka eivät noudata eurooppalaista demokraattista perinnettä ja eivät noudata oikeusvaltioperiaatteita. Sinne ei pidä suomalaisten rahoja lähettää.

Rinnettä eivät ole tähän asti kiinnostaneet suomalaisten tuntemukset siitä, millaisiin sananvapauden tai demokraattisen perinteen maihin veronmaksajien rahat ovat menneet Afrikassa tai Euroopassakaan, jossa monet EU-maat kuten Ruotsi rikkoivat yhteisiä sopimuksia päästäessään ja jopa kuskatessaan alueellaan olleita laittomia siirtolaisia Suomen rajalle vuonna 2015.

Rinteen yhtä upeaa ilmastopolitiikka-argumentointia:
Lainaus
4:00-
Antti Rinne
Pitää muistaa Suomen näkökulmasta, että jos nykyinen kehitys, joka taitaa olla neljä astetta globaalisti lämpenee ilmakehä, niin se tarkoittaa Suomessa kahdeksan asteen lämpenemistä talvella. Jokainen voi miettiä, mitä se tarkoittaa lumitalvien näkökulmasta (!), matkailuelinkeinon näkökulmasta (!), ylipäätään alueellisen kehityksen näkökulmasta (!). Ja meistä ei kukaan tiedä, millaisia metsäongelmia (!) syntyy siitä, että ilmasto lämpenee kahdeksan astetta talvisaikaan, että mikä on tuholaistilanne ja niin edelleen. Että tällä on isoja taloudellisia vaikutuksia puhumattakaan inhimillisistä vaikutuksista!

Jos taloudelliset vaikutukset hyväksytään argumentiksi, niin en tiedä ainuttakaan tutkimusta, joka esittäisi ilmastonmuutoksen aiheuttavan Suomelle Rinteen kuvaamia isoja taloudellisia menetyksiä, mutta sen sijaan on selvää, että Rinteen ajama eurooppalaisittainkin radikaali ilmastopolitiikka tulee aiheuttamaan suomalaisille suurta haittaa ja valtavia kustannuksia.

Edit:
Rinne käytti Puolaan ja Unkariin viittaavaa fraasiaan "mun on vaikea perustella suomalaisille sitä, että miksi me maksetaan nettojäsenmaksuja sellaisille maille, joissa kansalaisten perusoikeuksia loukataan" eilen ainakin kolme kertaa. Eduskunnan täysistunnossa, tuossa tiedotustilaisuudessa ja MTV:n Seitsemän uutisten haastattelussa. Luultavasti kuulemme sitä jatkossakin.
« Viimeksi muokattu: 27.06.2019, 09:46:33 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 192
 • Liked: 487
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #400 : 26.06.2019, 21:59:10 »
Jos Antti Rinne on puhunut kahdeksan asteen lämpenemisestä Suomessa, on kaveri vietävä lähimpään hoitolaitokseen. Sen verran paksua tuubaa tuollainen puhe on.
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 070
 • Liked: 23066
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #401 : 26.06.2019, 23:39:15 »
Jos Antti Rinne on puhunut kahdeksan asteen lämpenemisestä Suomessa, on kaveri vietävä lähimpään hoitolaitokseen. Sen verran paksua tuubaa tuollainen puhe on.

Tuossa juhannuksena eräänä yönä katsoin lämpömittaria noin klo 02.00 aikoihin tässä Helsingin lähituntumassa. Päivä oli ollut lämmin, melkein lähes 20 astetta. Mittari näytti tuolloin +4 astetta, joten milloin se ilmasto mahtaa alkaa lämmetä, kun kelit on keskikesälläkin kuin lokakuussa?

PS. Tuo ei ollut poikkeus. Katso lämpömittariasi.
PS2. Sitten voisi miettiä myös miksi jenkeissä tehdyt kaksi mittavaa koko talouden kattavaa ekonomista mittaria näyttivät aikoinaan samalla inputilla toinen jotakin 2% kasvua ja toinen jotakin 6% kasvua. Onko ilmasto-ornitologeilla jotenkin paremmat mallit nykyään, vai ei? Miksi olisivat noita paremmat?

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 398
 • Liked: 1381
 • Häiriöitä taustajärjestelmässä.
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #402 : 27.06.2019, 00:39:23 »
Jos Antti Rinne on puhunut kahdeksan asteen lämpenemisestä Suomessa, on kaveri vietävä lähimpään hoitolaitokseen. Sen verran paksua tuubaa tuollainen puhe on.

Oikeastihan toi Antin taktiikka on ihan loistava. Mökeltelee vaan vähän sinne päin juttuja, joita kukaan ei oikein ymmärrä, niin eipä voi sitten jälkikäteen joutua mistään vastuuseenkaan.
Sais vaan joku anyone hoitaa tuon päätöksen teon, kun se on esimerkiksi noiden ISIS-morsiamien kohdalta niin kamalan vaikeata. Eikö se EU nyt vois päättää tämmöset ikävät jutut? Kerkiäis Antin hallitus paremmin keskittyä vaikka veron kiristyksiin.
Olen eri mieltä mielipiteitteni kanssa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 558
 • Liked: 66358
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #403 : 27.06.2019, 01:15:29 »
Jos Antti Rinne on puhunut kahdeksan asteen lämpenemisestä Suomessa, on kaveri vietävä lähimpään hoitolaitokseen. Sen verran paksua tuubaa tuollainen puhe on.

Arvio kahdeksan asteen lämpenemisestä perustuu vanhaan versioon kaikkein äärimmäisimmästä RCP8.5-skenaariosta, joka taas perustui muun muassa oletuksille, että hiilidioksidin määrä jatkaa kasvamistaan vielä seuraavallakin vuosisadalla, että energiateknologian kehitys ja käyttöönotto hidastuu nykyisestä ja että maapallon väkiluku kasvaa peräti 15 miljardiin vuoteen 2100 mennessä.

Lisäksi Rinne esittää tämän äärimmäisen ja erittäin epätodennäköisen skenaarion ainoana vaihtoehtona sille, että Suomi (0,1 prosenttia päästöistä) ja EU (10 prosenttia päästöistä) toteuttaisivat hänen ajamaansa ilmastopolitiikkaa, mikä on jonkinlainen älyllisen epärehellisyyden riemuvoitto. Tai typeryyden tai ihmisten kusetuksen, ihan miten vaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 192
 • Liked: 487
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #404 : 27.06.2019, 08:30:33 »
Jos Antti Rinne on puhunut kahdeksan asteen lämpenemisestä Suomessa, on kaveri vietävä lähimpään hoitolaitokseen. Sen verran paksua tuubaa tuollainen puhe on.

Arvio kahdeksan asteen lämpenemisestä perustuu vanhaan versioon kaikkein äärimmäisimmästä RCP8.5-skenaariosta, joka taas perustui muun muassa oletuksille, että hiilidioksidin määrä jatkaa kasvamistaan vielä seuraavallakin vuosisadalla, että energiateknologian kehitys ja käyttöönotto hidastuu nykyisestä ja että maapallon väkiluku kasvaa peräti 15 miljardiin vuoteen 2100 mennessä.

Lisäksi Rinne esittää tämän äärimmäisen ja erittäin epätodennäköisen skenaarion ainoana vaihtoehtona sille, että Suomi (0,1 prosenttia päästöistä) ja EU (10 prosenttia päästöistä) toteuttaisivat hänen ajamaansa ilmastopolitiikkaa, mikä on jonkinlainen älyllisen epärehellisyyden riemuvoitto. Tai typeryyden tai ihmisten kusetuksen, ihan miten vaan.
Nuo Rinteen sanomiset kahdeksan asteen lämpenemisestä ym. olisi saatava dokumentoitua filmille sillä kyseessä on kusetus ja epärehellisyys. Typeryydestä ei enää voi olla kyse.
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 959
 • Liked: 2473
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #405 : 27.06.2019, 09:18:20 »

Nuo Rinteen sanomiset kahdeksan asteen lämpenemisestä ym. olisi saatava dokumentoitua filmille sillä kyseessä on kusetus ja epärehellisyys. Typeryydestä ei enää voi olla kyse.
Tässähän ne on dokumentoitu:

https://www.pscp.tv/FinnishGovernment/1vOGwqAlevqxB
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - Stefan Molyneux

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 462
 • Liked: 3961
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #406 : 27.06.2019, 11:21:01 »
Rinne kertoo, että 100-200 miljoonaa lähtee reissuun. Olisi ihan fiksua ensin tietää, minne he ovat menossa (jos vaikka mummolaan?), ja vasta sitten miettiä mahdollisia toimepiteitä.

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 240
 • Liked: 2689
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #407 : 27.06.2019, 12:03:14 »
Rinne kertoo, että 100-200 miljoonaa lähtee reissuun. Olisi ihan fiksua ensin tietää, minne he ovat menossa (jos vaikka mummolaan?), ja vasta sitten miettiä mahdollisia toimepiteitä.

Varsinkin, kun se ei ole Suomen tehtävä eikä käsissä estää heitä lähtemästä. Ei, vaikka pistettäisiin puna-armeijamaisesti kuula kaikille Suomen rajojen sisäpuolella oleville niskaan jolloin maailman päästöt putoiaisi noin 0,1% ja kehitysapu loppuisi lähinnä vain "avustus"järjestöiltä. Ei siis muuta mitään.

Toimenpiteitä, joita Rinteenkin pitäisi miettiä, ovat esim. miten tuollainen joukko saadaan ensin pysäytettyä EU:n ulkorajoille ja sitten että miten osa tuosta joukosta saadaan pysäytettyä Suomen ulkorajoille.
Klamydia - Suomi on sun

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 304
 • Liked: 33535
 • Nenäpäivä 3.11.2019
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #408 : 27.06.2019, 12:35:20 »
Riippumatossa on asiaa selvitelty ja saatu haluttu tulos.

Lainaus
Ensimmäinen riippumaton selvitys Suomen turvapaikkaprosessista: turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja -apua on kehitettävä
Tänään klo 11:43
Selvityksessä esitetään muun muassa turvapaikanhakijoiden oikeusavustajien palkkioperusteiden muuttamista ja prosessin valitusaikojen pidentämistä. ...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5e2773e3-cd85-4c4f-b80d-7a654431ed64

e: Paljonkohan selvittelylysti maksoi? Varmaan enemmän kuin riippumaton hinnan.

Lepakko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 634
 • Liked: 391
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #409 : 27.06.2019, 12:44:40 »
Itse kuulin jossain vaaliväittelyssä myös tuon Rinteen parkaisun, joka kuului jotenkin näin:

"MEIDÄN ILMASTO TÄÄLLÄ LÄMPENEE KAHDEKSAN ASTETTA!! KUINKA MEIDÄN LAPIN MATKAILUN SITTEN KÄY?!"

Tuollaisessa skenaariossa meidän Lapin matkailu tuskin olisi suurin murheen aihe. Arvelen että turismi tänne vain lisääntyisi, jos täälläkin saisi nauttia oikeista kesäkeleistä ja -lämmöistä huhtikuusta lokakuulle.

Vakavasti sanottuna nuo Rinteen kahdeksan asteen höpinät ovat sitä luokkaa, että hänen kannattaisi hakeutua hoitoon. Pääministeriksi ei tuollaisia harhoja 100% tiukkoina faktoina lateleva hyypiö sovi.
- Suomalaiset tulevat nielemään sen. Jos eivät, työnnetään se heille peräpuikolla.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 690
 • Liked: 1081
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #410 : 27.06.2019, 12:58:57 »
Itse kuulin jossain vaaliväittelyssä myös tuon Rinteen parkaisun, joka kuului jotenkin näin:
"MEIDÄN ILMASTO TÄÄLLÄ LÄMPENEE KAHDEKSAN ASTETTA!! KUINKA MEIDÄN LAPIN MATKAILUN SITTEN KÄY?!"

Hiihtämälläkö ne britit ja kiinalaiset sinne Lappiin matkaa? Eikö lentomatkustaminen olekaan pahasta Antti?
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 668
 • Liked: 44916
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #411 : 27.06.2019, 13:02:23 »
Katainen/Stubb- hallitusta voisi kutsua jälkeenpäin kusetushallitukseksi.

Sipilän hallitusta voisi kutsua kusetushallituksen lisäksi katastrofihallitukseksi.

Rinteen hallitus vaikuttaa jo alkumetreillä (kusetushallituksen lisäksi) perikatohallitukselta. Sen askelmerkit ovat heti lähtöönsä niin pahasti harhaiset, että suunnistuksen edetessä lopputulemana löytävät itsensä saivon pohjasta.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

against globalism

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 310
 • Liked: 287
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #412 : 27.06.2019, 14:03:44 »
Lainaus
Pääministeri Antti Rinne (sd) aikoo osallistua lauantaina Pride-marssille. Rinne korostaa, että Suomen perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

– Ihmisoikeudet kun eivät ole mielipidekysymys eikä toisten ihmisten rakkaus ole keneltäkään pois - varsinkaan poliitikoilta.

Rinne myös uskoo, että tänä vuonna Pride-marssilla rikotaan viimevuotinen osallistujaennätys.

– Olen itsekin mukana lauantain Helsinki Pridella ensimmäisenä Suomen pääministerinä. Maailma ei ole valmis, mutta suunta on eteenpäin kohti entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa - yhdessä, Rinne päättää.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/50e2babb-ae54-4981-b446-319ef6e1d6fa

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 192
 • Liked: 487
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #413 : 27.06.2019, 15:23:43 »

Nuo Rinteen sanomiset kahdeksan asteen lämpenemisestä ym. olisi saatava dokumentoitua filmille sillä kyseessä on kusetus ja epärehellisyys. Typeryydestä ei enää voi olla kyse.
Tässähän ne on dokumentoitu:

https://www.pscp.tv/FinnishGovernment/1vOGwqAlevqxB

Tuossa varmistettuna. Antti Rinne: "Suomen ilmasto lämpenee 8 (kahdeksan) astetta."
https://www.youtube.com/watch?v=mGv8LOMRbTQ
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 979
 • Liked: 14746
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #414 : 27.06.2019, 15:37:38 »
Lainaus
Pääministeri Antti Rinne (sd) aikoo osallistua lauantaina Pride-marssille. Rinne korostaa, että Suomen perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

– Ihmisoikeudet kun eivät ole mielipidekysymys eikä toisten ihmisten rakkaus ole keneltäkään pois - varsinkaan poliitikoilta.

Rinne myös uskoo, että tänä vuonna Pride-marssilla rikotaan viimevuotinen osallistujaennätys.

– Olen itsekin mukana lauantain Helsinki Pridella ensimmäisenä Suomen pääministerinä. Maailma ei ole valmis, mutta suunta on eteenpäin kohti entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa - yhdessä, Rinne päättää.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/50e2babb-ae54-4981-b446-319ef6e1d6fa

Toivottavasti pukeutuu kireisiin nahkasortseihin, läpsyttelee Touko Aaltoa persiille ja imuttelee jonkin demarimiehen kanssa. Pääministerin suosio on varmassa nousussa, Putlerikin varmaan ajattelee, että onpas naapurissa rohkea pääministeri.  :P

against globalism

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 310
 • Liked: 287
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #415 : 27.06.2019, 15:43:06 »
Toivottavasti pukeutuu kireisiin nahkasortseihin, läpsyttelee Touko Aaltoa persiille ja imuttelee jonkin demarimiehen kanssa. Pääministerin suosio on varmassa nousussa, Putlerikin varmaan ajattelee, että onpas naapurissa rohkea pääministeri.  :P

Käsittääkseni meidän pääministeri on pekonipastan ystävä ja muuan Lady Gaga pukeutui taannoin pekoniasuun. Siitä vähän vinkkiä Rinteellekin. Tai, hätätapauksessa lainatkoon Urpilaisen sukkahousuja  ;D

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 425
 • Liked: 5250
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #416 : 27.06.2019, 22:33:36 »
Toivottavasti pukeutuu kireisiin nahkasortseihin, läpsyttelee Touko Aaltoa persiille ja imuttelee jonkin demarimiehen kanssa. Pääministerin suosio on varmassa nousussa, Putlerikin varmaan ajattelee, että onpas naapurissa rohkea pääministeri.  :P

Mitenkähän Rinteen henkivartijat pukeutuvat? (Nyt tuli mieleen tv-sarja 1980-luvulta, jolloin Maanalaisen armeijan iskiessä jälleen oli usein hyvin hauskoja valepukuja liikenteessä.)


Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 363
 • Liked: 538
 • Larvatus prodeo
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #417 : 27.06.2019, 23:04:57 »
Toivottavasti pukeutuu kireisiin nahkasortseihin, läpsyttelee Touko Aaltoa persiille ja imuttelee jonkin demarimiehen kanssa. Pääministerin suosio on varmassa nousussa, Putlerikin varmaan ajattelee, että onpas naapurissa rohkea pääministeri.  :P

Mitenkähän Rinteen henkivartijat pukeutuvat? (Nyt tuli mieleen tv-sarja 1980-luvulta, jolloin Maanalaisen armeijan iskiessä jälleen oli usein hyvin hauskoja valepukuja liikenteessä.)

Tämä ei nyt mitenkään liity asiaan (ja pahoittelut asianomaiselta jo etukäteen), mutta Jussi Niinistö olisi olemukseltaan sopinut mainiosti näyttelemään Gestapon upseeria.
Alma: "Mul on sellainen fiilis, että mä voin tehdä mitä mä vittu haluun!" Aleksi Kinnunen (HS): "Juuri tällaiset, kahlitsematonta vapautta julistavat ja juhlistavat räväkät kommentit ovat Alman konserttien piristys..." (Helsingin Sanomat, 4.11.2019).

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 817
 • Liked: 18939
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #418 : 27.06.2019, 23:09:37 »
Ihmettelen, miksi Rinne ja koko muu viva on noin rähmällään yhden väestöryhmän edessä (nyt on framilla trans, homot on jo niin last season). Kepulaiset ovat harmista kalpeina, mutta laulavat yksiäänisesti mukana, kun tuli hallitukseen ikävä ja kaverit piti pelastaa takaisin, kun kansa ei enää tykännyt.
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 128
 • Liked: 18771
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Rinteen hallitus 2019–
« Vastaus #419 : 27.06.2019, 23:29:12 »
Kyllä mahtaa maaseudulla keskustalaisen äänestäjän käsi puristua nyrkkiin kerran jos toisenkin päivän mittaan kun lueskelee tämän nykyisen hallituksen prioriteetteja ja toilailuja.

Olettaisin, että seuraavissa gallupeissa kepun kannatus on jälleen pudonnut.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Tagit: