Kirjoittaja Aihe: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka  (Luettu 16117 kertaa)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 308
 • Liked: 34957
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #30 : 27.03.2021, 12:32:20 »
^ ootko nyt aivan varma??

No, en ole aivan varma, vaan ihan vain spekuloin muun tapahtuneen perusteella. Muut puolueet ovat muissakin yhteyksissä ryhmittyneet PS:n vastavoimaksi (rasisminvastaiset julistukset, ilmastopoliittinen sopimus ennen vaaleja, istumajärjestyksen muuttaminen jne.), ja pidän muille suurille puolueille yksinkertaisesti mahdottomana hyväksyä Suomen asettumista vastahankaan EU:n komission ja federalistien kanssa esimerkiksi CEAS-hankkeessa.

Tuo on toki totta, mutta minusta poliittinen asetelma on muuttunut sen verran, että vanhat kaavat eivät enää päde.

Etenkin kepun romahdustila on tehnyt kokoomuksen tilanteen tukalaksi jos se haluaisi perustaa porvarihallituksen. Oikealla partnereita ei yksinkertaisesti enää ole tarpeeksi, jotta kokkarit pääsisivät hallitusasemaan tukeutumatta yhä punertavampiin demareihin.

Demarit vuorostaan ovat viime vuosina muuttuneet yhä myrkyllisemmäksi kokoomuksen näkökulmasta. Jo Rinne oli varsin hankala yhteistyökumppani ja Marinin järkeily on jo sitä luokkaa, ettei kokkarit uskalla allekirjoittaa yhtään lakia, joka tulisi sinipunahallituksesta ulos.
Demarien seurassa kokkareista tulisi uusi uppoava apupuolue kepu tavoin ja joutuisi menemään takuuseen kaikista sosialistien hulluuksista. Kokoomuksella on siis vain huonoja vaihtoehtoja tarjolla ellei he ymmärrä liittoutua persujen kanssa.

Toki persuilla ja kokkareilla on eriävät poliittiset mielipiteet mutta ristiriidat eivät ole ylitsepääsemättömiä. Fundamentaalista ideologista ristiriitaa ei ole samalla lailla kun vasemmiston ja kokkarien välillä vaan kiistat koskevat lähinnä yksittäisiä asiakysymyksiä. Kokkareilla olisi jopa mahdollisuus saada läpi joitain heidän ikuisuushankkeita jos he joustavat joissain persujen ydinkysymyksissä.

Pallo on kuitenkin pitkälti kokkarien käsissä. Jos he jääräpäisesti pitävät kiinni esim. massamaahanmuutosta, he joutuvat liittoutumaan vasemmiston kanssa. Käytännössä se siis tarkoittaa, että kokkarit tekevät vasemmistopolitiikkaa ja hyväksyvät samalla kannatuksensa laskun kepun tavoin. Jos he taas tekevät myönnytyksiä persuille, he voivat tehdä erävoittoja vaikkappa ay-liittomaksujen verovapaudessa, ansiosidonnaisen laajentamiseen kaikille jne.  Nämä ovat olleet kokkarien ikuisuusprojekteja, jotka ovat kaatuneet kaikissa demarihallituksissa.

Lainaus
PS taas ei voi jo toista kertaa ryhtyä muiden apupuolueeksi EU- ja maahanmuuttopolitiikassa, ei etenkään pääministeripuolueena. Samoin vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteen hyväksyminen olisi lopun alkua.

Pahoittelen kyynisyyttäni, mutta viime kerrallakin oli suuret odotukset ja seurauksena täydellinen mahalasku.

Perust Sipilän hallituksessa oli kieltämättä fiasko mutta syytän siitä Soinia. Soinista oli vuosien varrella tullut politiikan sisäpiiriläinen, joka ei lopulta halunnut haastaa muuta poliittista eliittiä. Hän olisi voinut uhata hallituksesta erolla jos hallitusohjelmaa ei noudateta. Soinille oli kuitenkin tärkeämpänä oma henkilökohtainen menestys kun äänestäjien asioiden ajaminen ja sen takia hän luopui kaikista persujen kysymyksistä Sipilän hallituksessa. Halla-ahosta en ole saanut tällaista mielikuvaa. Halla-aho vaikuttaa olevan mies sanojensa takana ja tulee vaatimaan (nuivan) hallitusohjelman noudattamista.
Ratkaisevaa tässä on kuitenkin se, että persut ymmärtävät käyttää sitä vipuvartta mitä heille vaaleissa suodaan. Ts. sitä, että jos kokoomus alkaa sanelemaan ehdot, hallituksesta kävellään ulos ja kokkarit jätetään nuolemaan näppejään. Ministerin virat ja palkat ei voi olla se, jonka perusteella istutaan hallituksessa kaikissa olosuhteissa.

Itse asiassa, jos Soinin petturuus toistuisi Halla-ahon kanssa, persut löisivät puolueena lyöneet tikarin rintaansa. Persuilla ei olisi enää mitään mahdollisuutta kosia nuivia äänestäjiä sen jälkeen ja puolue de facto lakkaisi olemasta. Uskoisin, että nykypersut ymmärtävät tämän pommin poliittisessa asemassaan ja toimivat sen mukaisesti.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

hyperbeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 885
 • Liked: 453
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #31 : 27.03.2021, 13:24:06 »
PS kannatus/vaalitulos olisi saatava nousemaan noin 25%:iin, sitten alkaa olla jo vaikea syrjäyttää persut hallituksesta. Mutta tuskin mahdotonta sittenkään...  :-\

Kyllä se sinne nousee. Odotahan vaan... Muut puolueet tekee vaalityön persujen puolesta EU-nöyristelyllä. Ja parhaat vaalityöntekijät jalkautuvat öisin kaupunkien kaduille...

Ei sillä että toivoisin tätä. Toivoisin, että muut puolueet alkaisivat ajaa Suomen etua eikä persuja enää tarvittaisi sen kummemmin... (Ei tuu tapahtuun)

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 7195
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #32 : 27.03.2021, 14:24:06 »
PS kannatus/vaalitulos olisi saatava nousemaan noin 25%:iin, sitten alkaa olla jo vaikea syrjäyttää persut hallituksesta. Mutta tuskin mahdotonta sittenkään...  :-\

Kyllä se sinne nousee. Odotahan vaan... Muut puolueet tekee vaalityön persujen puolesta EU-nöyristelyllä. Ja parhaat vaalityöntekijät jalkautuvat öisin kaupunkien kaduille...

Ei sillä että toivoisin tätä. Toivoisin, että muut puolueet alkaisivat ajaa Suomen etua eikä persuja enää tarvittaisi sen kummemmin... (Ei tuu tapahtuun)

En millään väheksy ajatusta nousevasta kannatuksesta eri ihmisryhmien perseillessä ja muiden puolueiden sekoillessa. Ajatukseen ei saa kuitenkaan tuudittautua. Pitää tehdä aktiivista oppositio- ja kuntapolitiikkaa. Kuntapolitiikka vaihtelee kunnittain, mutta valtakunnanpolitiikassa PS on ollut välillä hyvinkin passiivinen. Välillä tuntui, että lippua kantoi vain Purra ja Tavio. Nyt on ollut taas ryhtiä ja Halla-ahokin on ollut erinomainen!

On tietysti vaikea haastaa ”sopivasti” ja olla häiritsemättä toisten hyvin menevää sekoilua. Lyödä kannattaisi kuitenkin mahdollisimman usein paikan tullessa, muuten ei oikein pärjää poliittisessa nyrkkeilyssä. Nyt vaan rajusti omia vaihtoehtoisia, ja tietysti parempia, ratkaisuja esille kuin hallituksen esittämät. Mitään vastuuta muka yhteisen asian hoidosta ei ole syytä tuntea ja pitää hiljaiseloa hallituksen suuntaan, sillä hallitus ei tee mitään hoitaakseen yhteistä asiaa, eli tätä wuhanruttotilannetta tai siitä ulospääsyä.
Let's Go Brandon

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 530
 • Liked: 1675
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #33 : 27.03.2021, 14:49:51 »


Vuosisadan kehys, jossa kannatus nousee, on selkeä. Puraistaan kiinni suoraan asiaan.

Itse olen Euroopan unionin kannattaja, joka on samalla kansallismielinen ja maahanmuuttokriittinen.

Uskon, että Euroopan unionin jäsenmaiden kansalaisten ylivoimainen enemmistö on Euroopan unionin kannattajia, jotka samalla ovat kansallismielisiä ja maahanmuuttokriittisiä, ja voivat suhtautua Euroopan unioniin kritisoidenkin. Eihän se kritiikittömyys tietenkään ole mistään kotoisin, kaikkea täytyy voida kritisoida.

Uskon, että maahanmuuttokriittisten kansallismielisten puolueiden johtajat tahtovat ylläpitää Euroopan unionin vaikka edustavatkin kriittistä suhtautumista Euroopan unioniin.

Ymmärrän, jos joku sanoo, että Euroopan unioni ja kansallismielinen maahanmuuttokriittisyys on kaksi eri asiaa. Kun katsoo vuosisadan haasteita olen 100 prosenttisen vakuuttunut, että kansallisvaltioiden yhteistyö Euroopan unionin tasolla tarvitaan.Usein voi sanoa, että perinteiset hallitsevat puolueet ovat maahanmuuttokriittisten paras vaalityöntekijä.

Se, että maahanmuuttokriittisiä äänestetään vähänkään niin se luo painetta hallitseville puolueille muuttaa niitä politiikkojaan, jotka syöttävät maahanmuuttokriittisten lapaan.

Uskon, että kehitysmaamaahanmuutto tulee vahvistamaan maahanmuuttokriittisten kannatusta, ja kun maahanmuuttokriittiset ovat äänestetty valtaan niin heiltä odotetaan myös vastinetta sanoilleen. Jos maahanmuuttokriittiset eivät seuraa sanojaan niin tuloksena voi olla, että ihmiset joutuvat äänestämään äärilaidan radikaalipuolueita. En pidä Perussuomalaisia vaarallisina äärilaidan radikaaleina. Puolue oli alunperin Suomen Maaseudunpuolueen manttelinperijä. Tänäpäivänä Perussuomalaiset ovat vihaisten valkoisten puolue.Eurooppa ei ole Amerikan intiaanit. Täytyy korostaa, että Eurooppa on vahvempi kuin epäonnistuneista valtioista tuleva kehitysmaamaahanmuutto. Eurooppa on voimakas kulttuuri ja taloudellinen ja sotilaallinen voima, jonka heikentymistä ei kannata kuvitella, eikä odottaa. Uusi teknologia, fuusioreaktorit ja aurinkokunnan taivaankappaleiden hyödyntäminen, vahvistaa Euroopan hegemoniaa ja poistaa kaikki kasvun rajat Euroopalta. Olen toiveikas Euroopan tulevaisuudesta.

Sitten toinen laita.

Fossiilisten polttoaineiden loppuminen heikentää fossiilisten polttoaineiden tuottajamaiden taloutta samaan aikaan, kun uusi teknologia vahvistaa Euroopan taloutta. Tämä luo vetovoimatekijän taloudeltaan heikentyvistä maanosista taloudeltaan voimistuvaan Eurooppaan.

Euraasian unionissa ei ole väestönkasvua, mutta siellä on kuitenkin satojen miljoonien edestä populaatiota. Euraasian unioni on riippuvainen fossiilisten polttoaineiden viennistä, ja kun fossiiliset polttoaineet loppuvat niin Euraasian unionin talous heikkenee ja yhteiskunta köyhtyy ja ihmiset joutuvat lähtemään liikkeelle, ja heidän suuntansa on tietenkin Euroopan unioni.

Saudi-Arabian niemimaa on hiekka-aavikkoa, siellä ei ole öljyn lisäksi yhtään mitään muuta taloudellisesti tuottavaa asiaa, ja kun vielä tiedetään, että arabeilla on taipumusta aloittaa sotia aina, kun he kohtaavat yhteiskunnallisia ongelmia niin massamittainen muuttoliike Euroopan unioniin on helposti ennustettavissa. Esimerkiksi Iran, Irak ja Saudi-Arabia ovat väestöltään suuria öljyntuottajamaita ja potentiaalisia muuttoliikkeen lähtöalueita.

Pohjois-Afrikassa Libya ja Algeria ovat öljyn viennistä riippuvaisia alueita, joiden talous kärsii, kun öljyntuotantokaivot ovat tyhjiä.

Saharan etelänpuoleinen Afrikka kokee väestönkasvua, joka tuottaa valtaisan muuttopotentiaalin Euroopan unioniin. Afrikan maanviljelys on tehotonta. Afrikan kartta on heimoalueiden tilkkutäkkiä. Kun heimoalueet ovat ylikansoitettu niin nuorten täytyy lähteä tai ryhtyä taistelemaan muiden heimojen kanssa oman heimoalueensa elintilan laajentamiseksi.Vuosisata kattaa pöytää Euroopan unionin maahanmuuttokriittisten valtaannousulle. Olosuhteet Euroopan unionin maahanmuuttokriittisten valtaannousulle ovat kehittymässä. Korona on pitänyt kehitysmaamaahanmuuttoa kurissa, mutta joskus korona katoaa ja kehitysmaamaahanmuutto palaa takaisin.

Euroopassa me toimimme tehokkaasti maiden kehittämisessä, mutta kehitysmaissa toiminta ei ole ollenkaan niin tehokasta kuin Euroopassa.

Maahanmuuttokriittisten pitäisi omaksua "värivallankumousten" tie kehitysmaiden auttamisessa, että Euroopan maahanmuuttokriittiset tukevat kehitysmaakleptokratian poistamista vallasta, että tilalle nousee kehitysmaiden kansallismielisiä, jotka rakentavat ja kehittävät kotimaitaan.

Kaikki tämä Euroopan unionin ympärillä kehkeytyvä tilanne luo tarvetta äänestää maahanmuuttokriittisiä, joiden odotetaan rakentavan muurin ulkorajoille. Muuria voidaan tarvita sisärajoillekin siksi, että vuosi 2015 osoitti, että kaikki jäsenmaat eivät ansaitse luottamusta väestönvaihdon torjumisessa.


« Viimeksi muokattu: 27.03.2021, 15:32:36 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18452
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #34 : 27.03.2021, 15:25:53 »
Miksi PS?

No kun kaikki muut ovat vielä huonompia.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 530
 • Liked: 1675
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #35 : 29.03.2021, 00:59:01 »
Puolueet kattavat joka käänteessä pöytää perussuomalaisten vaalivoitolle. Lapaansyöttöjä sataa. 101 edustajapaikkaa eduskunnassa on realistinen päämäärä. Perussuomalaisten täytyy käydä agressiivinen säälimättömän murskaava vaalitaistelu, jossa nostetaan esille kaikki kilpailevien puolueiden talousrikokset. Perussuomalaisten kanssa kilpailevien puolueiden valtakausi on päättynyt

 :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 29.03.2021, 06:22:26 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 530
 • Liked: 1675
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #36 : 03.05.2021, 08:33:07 »
Politiikka on sitä, että harhaanjohtaminen ja valehtelu vallitsee

Politiikka välttelee asioista puhumista ja korostaa höpöhöpöä, joka on poliittista teatteria, jonka tarkoitus on simuloida taistelua. Jos poliitikko todellisesti tahtoisi pudottaa kilpailevan poliitikon niin estradilla olisi koko ajan asiat ja todisteet kilpailevan poliitikon korruptiosta ja rötöksistä, jotka olisivat niin kovaa luokkaa, että kansa ihmettelisi, että miksi journalistit vaikenevat ja miksei oikeus toimi. Se olisi todella julmaa rusikointia, jos politiikko paljastaisi kilpailevan politiikon korruptoituneet sidonnaisuudet

Politiikassa on osa-alue, jonka puolueet vaikenevat julkisuudesta ja se on politiikan korruptio ja sidonnaisuudet ja näistä johtuvat motiivit. Politiikan julkikuva on kilttiä poliittista taistelua, jossa mikään osapuoli ei käytä upotustorpedoa laivan heikkoon kohtaan. Kansalainen vain ihmettelee politiikan ja opposition kiltteyttä, kun tarjolla olisi vihollisen totaalinen upotus, että miksei ne käytä sitä!!! Upota se!!! Politiikka ei upota sitä, politiikka kiristää mahdollisuudella upottaa. Opposition politiikan kiusallisin piirre kansan tiedonsaannin kannalta on, että oppositio ei kerro kansalle istuvan valtioneuvoston politiikkojen todellisia motiiveja, jotka ovat aivan varmasti opposition tiedossa, että oppositio ei tiedota tietoja

Politiikka ajattelee monta askelta eteenpäin, politiikka ei todellakaan ole mitään "viime aikoina" politiikkaa vaan politiikka ajattelee monta askelta eteenpäin. Oppositio tietää mitä politiikka valmistelee ja mitä eduskunnassa tulevina kuukausina käsitellään. Siksi istuvan valtioneuvoston motiivit näkyvät eduskuntaoppositiolle paremmin kuin tavalliselle kansalle, mutta jostain syystä eduskuntaoppositio käyttäytyy kuin ei näkisi valtioneuvoston todellisia motiiveja sen paremmin kuin kansakaan

Politiikka on sitä, että politiikka yhdistelee tulevan ajan tietonsa vihollisen tämän hetken tekemisiin ja sillä tavalla näkee vihollisen siirtojen todelliset motiivit. Politiikka on myös sitä, että vihollisen motiivien paljastumista ja omia todellisia motiiveja ei paljasteta

Esimerkiksi:

Todellinen motiivi kuntavaalien siirtämiselle oli elvytyspaketin käsittely eduskunnassa, kuntavaaleja ei voitu pitää ennen elvytyspaketin käsittelyä siksi, että murskatappio kuntavaaleissa olisi heikentänyt etenkin Keskustapuolueen oikeutusta istua valtioneuvostossa. Kuntavaalien siirtäminen kuitenkin esitettiin viruksen takia johtuvaksi ja varmuuden vuoksi pääministeri vielä pelotteli kansaa ulkonaliikkumiskielloilla, joka osoittautui väärennökseksi siksi, että heti, kun kuntavaalit oli siirretty niin tulikin täyskäännös ja rajoitusten poistamisesta puhuminen
« Viimeksi muokattu: 08.05.2021, 19:40:15 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 530
 • Liked: 1675
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #37 : 06.05.2021, 21:40:37 »
Eurooppalaisen poliitikon kotimaassaan harjoittama väestönvaihtopolitiikka on edellytys kansainvälisten järjestöjen huippuvirkoihin; tilanne luo asetelman, että maahanmuuttokriittisen opposition on mahdollista maalata valtioneuvoston ministerit maanpettureiden nurkkaan Eduskunnan kyselytunneilla siksi, että ministerit eivät voi sanoa mitään maahanmuuttokriittiseksi tulkittavaa siksi, että sehän katkaisisi ministerin haaveet pääsystä kansainvälisten järjestöjen huippuvirkoihin, että hillotolpille tahtovan ministerin on vain pakko esiintyä väestönvaihtajana maahanmuuttokriittisten grillatessa ministeriä eduskunnan kyselytunnilla, jos eduskunnan puhemies vain sallisi jatkokysymykset. Maahanmuuttokriittisillä itsellään ei ole, näillä valtasuhteilla, mahdollisuuksia kansainvälisten järjestöjen huippuvirkoihin, että maahanmuuttokriittiset voivat grillata ministereitä estoitta. Tulevalla ajalla valtasuhteet voivat muuttua siksi, että ylikansoitus ja öljykenttien ehtyminen ja metallikaivosten tyhjentyminen, joka romauttaa kleptokratioiden talouden, luo tilauksen maahanmuuttokriittisten valtakaudelle
« Viimeksi muokattu: 06.05.2021, 22:02:23 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 530
 • Liked: 1675
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #38 : 24.05.2021, 19:43:10 »
Perussuomalaisten tulee nyt käyttää tämä voittoa edeltävä lyhyt hetki, vain muutama vuosi aikaa, suunnitelman laatimiseen. Perussuomalaisilla on oltava täydellinen johtamissuunnitelma, joka alkaa sillä sekunnilla, kun Perussuomalaiset saavat 101 Kansanedustajaa ja Pääministerin Salkun seuraavissa Eduskuntavaaleissa ja muodostavat Hallituksen niin, että kaikki Ministerinsalkut ovat Perussuomalaisilla

Perussuomalaiset ottavat haltuunsa Valtioneuvoston, Säätytalon ja Ministeriöt heti seuraavissa eduskuntavaaleissa, ja bonuksena Perussuomalaiset ottavat haltuunsa Presidentinlinnan, Mäntyniemen ja Kultarannan ja Suomen Tasavallan Presidentin Käädyt heti seuraavissa Presidentinvaaleissa, ja kun Perussuomalaisten politiikka on niin taitavaa niin Perussuomalaiset pitävät hallussaan Suomen tärkeimmät valta-asemat vuosikymmenestä toiseen

Punavihreiden vaalivoitto eduskuntavaaleissa 2019 on pidemmällä aikajänteellä Perussuomalaisten kannalta jytky siksi, että Punavihreiden johtama Valtioneuvosto todisti, että seuraava ratkaisu on Perussuomalaisten valtaannousu. Punavihreiden politiikat edistävät Perussuomalaisten valtaannousua. Punavihreiden politiikat laittavat Perussuomalaisten kannatuksen nousuun. Punavihreät ovat Perussuomalaisten paras vaalityöntekijä, joka muistetaan seuraavissa voitonjuhlissa paras vaalityöntekijä palkinnolla!!!!!! JEEEE!!!! riemastuu edellinen valtioneuvostokin!!!!

Kuntapolitiikassa on erityisesti huomioitava talousmaantieteelliset realiteetit. Kuntapolitiikassa kuntien rakenneuudistuksissa edetään suomalaisten yritysten ja ihmisten ehdoilla, mitään ei tietenkään tehdä yhdessä yössä, kaikki vaatii aikaa ja suunnittelua

Ennen kuin Perussuomalaiset saavat kuntavaaleissa kunnat haltuunsa niin Perussuomalaisten on suunniteltava kunnan johtamissuunnitelma, joka ei takerru yksityiskohtiin. Perussuomalaisten kuntien johtamissuunnitelma linjaa puitteet kunnallisten yksityiskohtien johtamiselle

Yksi merkittävä ja iso linjaus on, että kun Perussuomalaisten täytyy valita, velkavetoinen politiikka vai rakenneuudistukset, niin Perussuomalaiset valitsevat rakenneuudistusten tien siksi, että velkavetoinen politiikka on pitkän päälle kestämätöntä, ainoa järkevä ratkaisu on tervettä taloutta rakentavat rakenneuudistukset kunnallisella ja valtakunnallisella tasolla
« Viimeksi muokattu: 25.05.2021, 19:44:59 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 971
 • Liked: 14670
 • TEMPUS EDAX RERUM
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #39 : 24.05.2021, 22:10:44 »
Ajattele vahvemmin, ajattele radikaalimmin.

Planeetan tasolla muutoskykyisin voima on ihmisen aivot.

Käytetään niitä.

Jossain maissa oppositiolla on varjohallitus, mutta jos tähtäisimme korkeammalle?

Mitä jos, ajatuksen tasolla, laitetaan Suomi aivan uusiksi? Kaikkea ei tarvitse poistaa, mutta mitään ei ole pakko säilyttää.

Suomi 2.0, kaikenkattava simulaatio, ensin PS -jäsenille, ja sitten avataan suuremmalle yleisölle.

Virtuaalinen, vaihtoehtoinen kansakunta, joka rakennetaan uusiksi alusta alkaen.

Uusi Suomi.

Suora demokratia, tottakai. Digitaalinen rinnakkais/paikallisvaluutta euron rinnalle, yes.

Suojeluskuntalaitos/koditurvajoukot perustettava? No perustetaan.

Yksi virallinen kieli, perinteisille vähemmistökielille oikeudet turvaten.

Energiaomavaraisuus perustuen uuteen ydinvoimaan, kierrättäen jo käytettyä reaktoripolttoainetta ja Suomen luonnonuraania pitää meidät lämpiminä.

Poliisilaitoksen tilalle sheriffinvirasto, syyttäjät valitaan vaaleilla (ehkä osa tuomareistakin), kokeillaan.

Koulujärjestelmä, terveydenhoito.....hommaa riittää.

Heh, halutessamme voimme siirtyä vaikka perustuslailliseen monarkiaan, jos niin tahdomme, tuon ajatusharjoituksen sisällä.

Puhetta, ja bittejä, mahtuu maailmaan, taotaan koko hoito uusix...
NOVUS ORDO HOMMARUM
Aitokansallismielisyys minulle on ihmiskasvoinen etnonationalismi ja Suomen pitäminen irti sodasta.

EMERGENCY!
Tohtori David Martinin asiantuntijalausunto 13.9.2023 Euroopan parlamentissa.

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 525
 • Liked: 3705
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #40 : 24.05.2021, 22:44:42 »
Olisi - ei kun on jo aika - tuoda mamukeskustelussa esille, että saapumisilmiön myötä saamme tietyn todennäköisyyslaskelman perusteella n-määrän raiskauksia, murhia ym. epämiellyttävyyksiä. Jotka siis varta vasten haalitaan kansamme kestettäväksi.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 530
 • Liked: 1675
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #41 : 31.05.2021, 15:57:45 »
Se on 101 kansanedustajaa eduskunnassa. Se on kaikki salkut. 101 on realistinen tavoite, kun perinteiset puolueet vahvasti auttavat Perussuomalaisten tärkeintä tavoitetta. Perinteiset puolueet toimivat Perussuomalaisten parhaimpina vaalityöntekijöinä. Voi vain hämmästellä kuinka hyviä he ovat Perussuomalaisten vaalityössä. Perinteiset puolueet ovat luoneet tilauksen Perussuomalaisille ja Perussuomalaiset voivat vain kiittää tilauksesta. Vallan antaminen perinteisille puolueille on ratkaisevan tärkeätä Perussuomalaisten valtaannousulle. Perussuomalaiset sanovat perinteisille puolueille, että saatte vallan ja saatte tehdä mitä haluatte ja tulos on jytky Perussuomalaisille. Perinteisten puolueiden politiikat ovat paras Perussuomalaisten valtaannousun edistäjä
« Viimeksi muokattu: 31.05.2021, 17:44:22 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 530
 • Liked: 1675
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #42 : 09.06.2021, 12:28:32 »
Politiikka ennakoi monta askelta ennakkoon. Sinimulta teki vaalityötä punamullalle. Nyt punamulta tekee vaalityötä Perussuomalaisille. Kun Perussuomalaiset seuraavissa eduskuntavaaleissa voittavat eduskuntavaalit niin Perussuomalaisten täytyy käyttää valtaa viisaasti valtioneuvostossa, että Perussuomalaisten politiikka ei tee vaalityötä punaisille. Perussuomalaisten tärkein tavoite on voittaa 2.4.2023 eduskuntavaalien jälkeen eduskuntavaalit 18.4.2027. Voi arvuutella, että kestääkö Perussuomalaisten kannalta erinomaista vaalityötä tekevä punamulta 2.4.2023 saakka
« Viimeksi muokattu: 30.06.2021, 04:09:41 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 884
 • Liked: 121783
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #43 : 02.03.2022, 12:30:20 »
Maailman- sekä energiapolitiikkaa.

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/4948696321917189

Lainaus käyttäjältä: JHa
Omalta pieneltä osaltani haluan kiittää sekä maailmaa, Suomen herroja, kansalaisia että yrityksiä tavasta, jolla ne ovat nousseet Putinin hyökkäyssotaa vastaan. Toivomisen varaa varmasti on, mutta kun otetaan huomioon kaikkien osapuolten intressit, reaktio on ollut sekä käsittämättömän nopea että totaalinen.
Vanhasta maailmasta ei jää kovin monta kiveä kiven päälle. Venäjän saartaminen pakottaa tekemään nopeasti asioita, joista monet olisivat olleet joka tapauksessa edessä tai ainakin tarpeellisia. Tärkein on energiariippuvuuden katkaisu eli letkujen irrottaminen Venäjästä.

Korvaavia fossiilisen energian toimittajia tietysti löydetään, kun on pakko löytää, mutta jos "vihreän siirtymän" on tapahduttava, se tapahtukoon sitten tässä kohdassa, pakon edessä.  Tämä on se taitekohta historiassa, jossa on sekä välttämätöntä että poliittisesti mahdollista vapautua öljystä, hiilestä ja kaasusta. Tältä osin täytyy päivittää omaakin ajattelua.

Koska siirtymä toisaalta iskee kipeästi kaikkien kukkaroon, monet perussuomalaisten keskeiset teemat ovat entistä keskeisempiä. Hintojen nousua on kompensoitava verotuksella ja työstä saatavan palkan on riitettävä uusissakin oloissa elämiseen. Yhteistä rahaa on käytettävä entistä tarkemmin ja rahan lapioiminen toissijaisuuksiin on lopetettava.

Uusi maailma, maailma ilman Venäjä-riippuvuutta, voi saada kansalaisten tuen, jos kansalaiset näkevät, että heidän hyvinvointinsa on kaiken julkisen vallan käytön keskipisteessä.

Olisi ollut koko ajan järkevää politiikkaa niin Suomelle kuin EU:llekin irtautua Venäjä-riippuvuudesta, joten jos tuo "vihreä siirtymä", "öljystä, hiilestä ja kaasusta vapautuminen" ja "oman ajattelun päivittäminen" tarkoittaa tukea hallituksen vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteelle, tämä taitaa sitten olla tässä.

Omaan korvaani särähti jo kolme viikkoa sitten pahasti Halla-ahon kommentti Viikon Parkkonen -ohjelmassa, kun hän ei haastanut hallituksen ääriradikaalia hiilineutraalisuustavoitetta puolustanutta (perusteluna, että "investoinnit on jo tehty"!) Energiateollisuus ry:n Jukka Relanderia (vihr) vaan vastasi, että "me [perussuomalaiset] emme vastusta sinänsä kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa".

"Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka" on tunnetusti hallituksen koodisana omalle järjenvastaiselle, koko muusta EU:sta poikkeavalle vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteelle.

Jos tästäkin tingitään, niin mitä PS:n poliittisesta vaihtoehdosta jää enää jäljelle, kun se haittamaahanmuuton vastustaminenkin on ollut viime aikoina aika aneemista?

Halla-ahon ulostulo ei jäänyt huomaamatta:

Lainaus
Jussi Halla-ahon mukaan fossiilisista poltto­aineista luopuminen on nyt ”sekä välttämätöntä että mahdollista” Venäjän hyökkäyksen vuoksi –  ”Tältä osin täytyy päivittää omaakin ajattelua”

Petja Pelli HS

YKSI Suomen suosituimmista poliitikoista on muuttamassa kantaansa vihreän siirtymän ja fossiilisista polttoaineista luopumisen kiireellisyydestä. Syynä on Venäjän alati laajeneva hyökkäys Ukrainassa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja ja perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoitti tiistaina Facebook-sivullaan, että Venäjän toimet pakottavat ajattelemaan uusiksi monia asioita ja että ”vanhasta maailmasta ei jää kovin monta kiveä kiven päälle”.

[...]

EUROOPPA on edelleen energiansaannissaan varsin riippuvainen Venäjän toimittamista fossiilisista polttoaineista. Esimerkiksi teollisuudelle ja Keski-Euroopan kotien lämmittämiselle tärkeästä tuontikaasusta 40 prosenttia tulee yhä Venäjältä, eikä osuus ole laskenut sen jälkeen, kun Venäjä vuonna 2014 otti Krimin niemimaan Ukrainalta.

Nyt Euroopassa saavat yhä enemmän kaikupohjaa vaatimukset, että tästä riippuvuudesta on päästävä irti ja että irrottautuminen olisi järkevintä tehdä ratkaisemalla toista suurta ongelmaa eli ilmastonmuutosta. Halla-aho ottaa nyt saman linjan.

”Korvaavia fossiilisen energian toimittajia tietysti löydetään, kun on pakko löytää, mutta jos ’vihreän siirtymän’ on tapahduttava, se tapahtukoon sitten tässä kohdassa, pakon edessä”, hän kirjoittaa.

Asia on tällä viikolla ajankohtainen senkin vuoksi, että hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi maanantaina raportin, jossa kuvattiin ilmaston­muutoksen vaikutuksia ja nopeiden sopeutumistoimien välttämättömyyttä.

HALLA-AHON mukaan Venäjän hyökkäyksen myötä on käsillä se ”taitekohta historiassa, jossa on sekä välttämätöntä että poliittisesti mahdollista vapautua öljystä, hiilestä ja kaasusta”.

”Tältä osin täytyy päivittää omaakin ajattelua”, hän toteaa.

Halla-aho huomauttaa samalla, että siirtymä iskee kipeästi monien kukkaroon ja sen vuoksi hänen mielestään hintojen nousua on kompensoitava verotuksella.

”Työstä saatavan palkan on riitettävä uusissakin oloissa elämiseen.”
Helsingin Sanomat 2.3.2022

Jos tämä tarkoittaa PS:n linjaksi, että hyväksytään hallituksen vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoite ja kinataan enää nousevien kustannusten korvaamisesta kansalaisille, se on sama kuin hyväksyisi hallituksen ajaman haittamaahanmuuton hyödyllisen maahanmuuton kompensaatioksi ja siirtyisi kiistelemään kotouttamispolitiikan linjauksista. Tämä tarkoittaisi oppositiopolitiikan hiipumista yhä mitättömämmäksi.

Mikäli tämä tosiaan on PS:n uusi linja oppositiossa, siitä olisi syytä ilmoittaa selväkielisesti, mutta sitäkin pikemmin ja kovaäänisemmin, mikäli se ei ole PS:n linja, kuten toivon. Venäjä-riippuvuuden vähentäminen on nimittäin valinnoiltaan eri asia kuin hallituksen ajama vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteen toteuttaminen ja siitä kiinni pitäminen, vaikka hallitus tulee epäilemättä tästä lähtien väittämään propagandassaan ihan muuta.

Edit:
Eduskunnan kyselytunti 10.3.2022
Lainaus
16.22 Antti Lindtman sd (vastauspuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Jo kymmeniä vuo-
sia olemme tienneet, että ilmastonmuutosta täytyy torjua sen vuoksi, että planeettamme py-
syy elinkelpoisena meidän lapsillemme ja jälkipolvillemme
. Viimeisen vuoden aikana on
nähty, että fossiilisesta energiasta kannattaa irtautua sen vuoksi, että se käy edullisemmak-
si kukkarolle
. Siellä, missä riippuvuus on suurta, on maksettu nyt enemmän.

Ja sen jälkeen, kun Venäjä aloitti brutaalin, julman, oikeudettoman hyökkäyssodan Uk-
rainaa vastaan 24.2., on nähty, että tämä fossiilisista irrottautuminen, Venäjän letkuista ir-
rottautuminen on myös turvallisuuskysymys.Ja olen iloinen,
että tässä ajattelu on myös kehittynyt. Siteeraan: ”Jos vihreän siirtymän on tapahduttava, se
tapahtukoon sitten tässä kohdassa, pakon edessä.” Näin totesi viime viikolla ulkoasiainva-
liokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Minusta tämä oli viisas lausunto.


Mutta arvoisa puhemies! Tässä välissä on varmasti tarpeita kom-
pensoida. Onko hallitus valmis tekemään lisätoimia muutaman viikon takaisen
kompensoinnin lisäksi? [Satu Hassi: Hyvä kysymys!]

16.24 Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (vastauspuheenvuoro): Arvoisa
puhemies! Kiitos tästä tärkeästä kysymyksestä. Asia on juuri niin kuin tässä kuvasitte, ja
yhdyn tähän kiitokseen, edustaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-ahon
näkemykseen, joka on ehkä uusi huomio siitä, että täytyy edistää tätä Venäjän fossiilisesta
polttoaineesta irrottautumista.


Ja totta on se, että tämä murros tuottaa suomalaisille sekä hyötyä että kustannuksia. Uu-
dessakaupungissa saimme juuri kuulla, että Valmet on tehnyt ennätystuloksen, ja siellä jul-
kaistaan tuhat uutta työpaikkaa harva se päivä. Ja sitten taas vastaavasti muilla on tilanne
se, että toimeentulovaikeuksia on.
Hallituksen kaksi viikkoa sitten tekemän kompensaati-
opaketin lisäksi mietimme koko ajan keinoja, joilla voimme useiden ministeriöiden kes-
ken auttaa — ja ennen kaikkea vaikeuksissa olevaa kuljetusalaa.
« Viimeksi muokattu: 11.03.2022, 14:01:18 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 118
 • Liked: 7655
 • Jäitä hattuun.....
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #44 : 11.03.2022, 12:59:35 »
Jarno Vähäkainu kyselee tällaista:

Lainaus
Onko totta, @mauripeltokang2 ja @ir_rkp , että Perussuomalaisten mandaatilla saadusta liikenne ja viestintävaliokunnan paikasta, ole kinnostunut kun @vihreät?
https://www.facebook.com/jarno.vahakainu

Onko tuo vain trollausta vaiko jokin kummallisuus PS:llä?
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 2505
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #45 : 11.03.2022, 15:02:11 »
Mitä se Vähäkainua liikuttaa ensinnäkään? Eikö VKK:n kanta ollut, että siellä istuminen hallituksen kumileimasimena on pelkkää ajanhaaskuuta? Sen takiahan se paikka on vapautunut.

Voi olla trollaustakin, mutta Vähäkainun tapauksessa laitan roposeni joka ikinen kerta laiskuudelle ja väärinymmärrykselle. Peltokangas on antanut siellä Twitterissä suoran vastauksen kysymykseen:

Invalid Tweet ID

Jouni Tirkkonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 286
 • Liked: 410
 • Perussuomalainen Keravalta
  • http://jounitirkkonen.blogit.uusisuomi.fi/
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #46 : 14.03.2022, 00:40:17 »
Perussuomalaiset esittivät 11.3.2022. 19 ehdotusta joilla autettaisiin Suomen maataloutta ja parannetaan maan huoltovarmuutta. Hallituspuolueet vastasivat jokaiseen esitykseen yksimielisesti: Ei käy.

Andy_81

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 559
 • Liked: 993
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #47 : 28.05.2022, 07:24:22 »
En ole seurannut PS:n tekemiä ehdotuksia sen syvällisemmin, kuten ei 99% kansastakaan. Lähinnä median luomien uutisten varassa. Voi olla että alla oleva asia on ollut esillä tai muuten otettu kantaa. Tätä on monta vuotta sanottu, että persut ei saa ääntään kuuluviin mediassa, positiivisessa mielessä. Asiaan olisi kannattanut keksiä ratkaisuja, ei se odottamalla muutu mihinkään. Ostakaan vaikka Hesarin etusivu tai muuten käyttää maksullista mainontaa. Kuten Soini teki aikoinaan, tai demarit viime syksyn "kampanjoi" voimakkaasti esim. radiossa, kun kannatus oli laskussa, tms.Miksi ei Persut tee esim. välikysymystä polttoaineen verotuksen laskusta, tai ylipäätään kallistuneesta energiasta ja sen kompensoinnista verotuksen kautta, jotta hinnat ei nousisi niin nopeasti? Monet maat ovat tukeneet kansalaisiaan kallistuneen energian suhteen. Viimeisimpänä Saksa laskee "bensaveroa". Myös kallistuva sähkö kannattaa ottaa esille ja mitä sille olisi tehtävissä. Esim. sähköstä poistetaan verot, yms. piiperömaksut, sekä joku katto siirtomaksuille. Verotulojen laskusta ei toinna huolehtia, inflaatio jyllää jokatapauksessa ja muut maat tekee aivan samaa.
Suomessa kuluu energiaa liikkumiseen ja asumiseen paljon enemmän kuin keskieuroopan ihmisellä, eikä ole mahdollisuutta käyttää julkisia välineitä siinä määrin. Hallitus kaavailee jotain tukihimmeliä "maaseudulle", jossa olisi taas jokin tuloraja, tms. Tässä pitäisi tukea kansan ostovoimaa, eikä niitä "pienituloisia". Pienituloiset melkeimpä hyötyy eniten, jos hinnat ei nousisi jyrkästi. Köyhien tukemisella saadaan aina sympatiaa ja tätä kukaan ei ilkeä vastustaa. Minä ilkeän. Kenenkään ei tarvitse kuolla nälkään tai asua taivasalla, mutta ei köyhän tarvitse harrastaa samassa määrin kuin parempi tuloisen, "harrastuksen" rinnastan laadukkaampaan elämiseen kaikin puolin. Jos elintasoa haluaa nostaa, niin etsiä parempia töitä tai koulutusta. Samoin kuin vaikka mamut, ei niillä tarvitse olla samanlaista elintasoa kuin työssä käyvällä, joissain tapauksissa jopa parempi elintaso. Yhtä lailla, en hyväksy että tuilla kikkaileva/elävä kantasuomalainen elää vastaavalla elintasolla kuin normaali palkkatyölänen/yrittäjä. Tämä on täällä Suomessa niin väärin, että usein on tilanne että töitä ei kannata kannata ottaa vastaan, koska tukien varassa saa melkein saman. Tämä saattanee korostua nousevien energian hinnan myötä. Suon eläkeläiselle, tms tuet että pärjää riittävästi ja ei ihan kädestä suuhun elä. Mutta se, että parhaassa työiässä ei kannata/tarvitse töitä tehdä ja rahaa tulee vastikkeetta, joka riittää suht makeaan elämään, on väärin niitä kohtaan, jotka tämän kustantaa. Veronmaksajat.
Tässä vaiheessa tehdyllä välikysymyksellä veisi pohjaa siltä tempulta, että hallitus vasta ennen vaaleja tekee jonkin ratkaisun jolla tukee kallista energiaa. Koska mitä pitempään odottaa, sen nopeammin nämä vaikuttaa kaikkiin hintoihin ja heikentää ostovoimaa. Jokainen tietää, että vaikka pumppuhinnat alenisi euron/litra ensi jouluna, ei välillisesti nousseet hinnat laske samalle tasolle jolla olivat ennen jyrkkää nousua.

Jos meinaatte odottaa vaaleihin asti ja käyttää kallista bensaa vaaliteemana. EN tule äänestämään puoluetta, enkä varmaan äänestä ollenkaan.

Sekä jos liian pitkään odottaa tämän asian nostamista esille näkyvästi, sen nappaa demarit/kepu ja vihreät. Veikkaan että syksyllä, tai viimeistään vuoden vaihteessa tapahtuu seuraavaa. Vaalit lähestyy, jolloin demarit ja kepu huolestuu autoilijoiden kasvaneista kustannuksista ja muista hinnoista joihin kallis energia vaikuttaa. Tehdään joku nimellinen alennus johonkin ja saadaan median avulla kansalle mielikuva että tehty jotain suurempaa kuin onkaan. Kansa on tyytyväinen ja gallupit kiittää. Tätä vihreät ei voi hyväksyä ja lähtee hallituksesta... Skenaariossa kaikki noista voittaa ja nostaa kannatustaan. 


Nyt olisi paikka olla keskituloisen ja yrittäjän asialla. Tukien varassa elävien puolueita on riittävästi, sossut, virheät ja vassarit.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2022, 08:36:57 kirjoittanut Andy_81 »

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 2505
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #48 : 28.05.2022, 07:42:08 »
En ole seurannut PS:n tekemiä ehdotuksia sen syvällisemmin, kuten ei 99% kansastakaan.

[...]

Miksi ei Persut tee esim. välikysymystä polttoaineen verotuksen laskusta, tai ylipäätään kallistuneesta energiasta ja sen kompensoinnista verotuksen kautta, jotta hinnat ei nousisi niin nopeasti?
No et selvästikään ole seurannut, koska PS teki sellaisen jo tänä vuonna: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/VK_1+2022.aspx

Andy_81

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 559
 • Liked: 993
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #49 : 28.05.2022, 07:49:29 »
En ole seurannut PS:n tekemiä ehdotuksia sen syvällisemmin, kuten ei 99% kansastakaan.

[...]

Miksi ei Persut tee esim. välikysymystä polttoaineen verotuksen laskusta, tai ylipäätään kallistuneesta energiasta ja sen kompensoinnista verotuksen kautta, jotta hinnat ei nousisi niin nopeasti?
No et selvästikään ole seurannut, koska PS teki sellaisen jo tänä vuonna: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/VK_1+2022.aspx

Juuri näin. Tätä jos kysytään vaikka homman ulkopuolisilta ihmisiltä, niin uskallan väittää, että suurin osa ei ole kuullutkaan tuosta. Mutta jos Hakkarainen ois kännissä toikkaroinut, niin siitä tietäisi jokainen.
Kannattaisi harkita muita tiedotusmuotoja kuin mediassa olevat uutiset. Tuommoinen harmaavarpunen puheenjohtajana ja median sulku PS positiivisen uutisoinnin suhteen. Niin ei ihme ole, että ei kannatus nouse. Vaalien alla kannatus kyllä nousee, koska PS on esillä. Kannatus, niin vaaleissa kuin vaalien välillä olisi suurempaa jos puolue pitäisi itseään ja ajamiaan asioita jollain keinoin esillä. Sitä vaalibudjettia voisi käyttää myös väliaikana, rahaa kuuluu olevan.

Sekä, jos on tehty välikysymys, niin hyvä. Uutta putkeen, vaikka sähköstä, tms. Tai vaikka samasta asiasta, tällähän saattaisi saada huomiota, etenkin jos tämä  on vastoin parlamentaarisia sääntöjä/ohjeita. Erilainen jää mieleen, kuten esim. Tynkkysen pitkä puhe taannoin. Ei hajuakaan mitä se puhui, mutta muistan mihin liittyi ja miksi.


Suottapa oikeastaan tästä edes meuhkaa. Pikkuisessa kankkusessa pisti v*tuttamaan tämä meno ja suunnan muutokselle ei suuntaa näkyvissä. Varmaan viisaampi ois ottaa mukava asento ja seurata karavaania. Omalle kohdalle ei iske kallistuneet hinnat ei iske koviten tai ensimmäisenä. Ehkä ei niin paljon huviajelua tule tai muuta hömpötystä ei tule ostettua. Harmittaa vaan kalliimpien asumiskustannuksien ja ehkä hieman pienempien palkkojen, sekä pitempää työmatkaa tekevien puolesta. Tukipuolueen kannattajat vaan porskuttaa tilanteesta riippumatta ja normaalia keskituloista kurjistetaan jatkuvasti.
 
« Viimeksi muokattu: 28.05.2022, 08:07:19 kirjoittanut Andy_81 »

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 057
 • Liked: 6667
 • Sus siunatkoon
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #50 : 28.05.2022, 10:15:43 »
En ole seurannut PS:n tekemiä ehdotuksia sen syvällisemmin, kuten ei 99% kansastakaan. Lähinnä median luomien uutisten varassa. Voi olla että alla oleva asia on ollut esillä tai muuten otettu kantaa. Tätä on monta vuotta sanottu, että persut ei saa ääntään kuuluviin mediassa, positiivisessa mielessä. Asiaan olisi kannattanut keksiä ratkaisuja, ei se odottamalla muutu mihinkään. Ostakaan vaikka Hesarin etusivu tai muuten käyttää maksullista mainontaa. Kuten Soini teki aikoinaan, tai demarit viime syksyn "kampanjoi" voimakkaasti esim. radiossa, kun kannatus oli laskussa, tms.
[...]

Jos meinaatte odottaa vaaleihin asti ja käyttää kallista bensaa vaaliteemana. EN tule äänestämään puoluetta, enkä varmaan äänestä ollenkaan.
[...]
Nyt olisi paikka olla keskituloisen ja yrittäjän asialla. Tukien varassa elävien puolueita on riittävästi, sossut, virheät ja vassarit.

@Andy_81

Ehdotan, että otat Suomen Uutiset https://www.suomenuutiset.fi/ vakiolukemistoksi. Vaikka iltapäivälehtien ja muun "vastuullisen median" rinnalle. Se olisi jo parempi alku kuin vaatia Perussuomalaisia käyttämään rahojaan mediatilan ostamiseen "vastuullisesta mediasta". Pitäisi jo selvitä, kenelle vastuulliseksi ilmoittautunut valtamedia on vastuullinen. Sitten keskituloinen yrittäjä voi kertoa muillekin, että vastuulliselle medialle ja nykyisille valtaa pitäville puolueille on vaihtoehto. Vaihtoehto on jo itsessään parempi kuin palkita kannatuksella ja "mandaatilla" nykyiset (+Kokoomus) perseilystään. Vain kannatuksen häviämisellä on merkitystä. Mitä useampi johtava ja näkyvä nykyinen SDP-Keskusta-Vihreät-Kokoomus-Vasemmisto-RKP koalition poliitikko tipahtaa eduskunnasta seuraavissa vaaleissa sen parempi.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 971
 • Liked: 14670
 • TEMPUS EDAX RERUM
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #51 : 15.06.2022, 20:18:52 »
Eduskuntavaalit lähestyvät.

Pahalta näyttää, Suomen kansan kannalta.

Marcelliino antaa (taas kerran) isän kädestä, mutta piru oikealla olkapäälläni kuiskuttelee, että de Wit on enemmän oikeassa, kuin väärässä, ikävä kyllä.

Luultavasti vaaliehdokkuuksia runtataan taas ihan huolella, saa nähdä.

PURRAPERSUT RAPISTUVAT SISÄLTÄ – PETTURUUS ALKAA KOSTAUTUA?
https://laitonlehti.net/2022/06/15/purrapersut-rapistuvat-sisalta-petturuus-alkaa-kostautua/
Lainaus
Laiton Lehti on ainoana mediana tiiviisti seurannut purrapersujen petturien taivalta. Kansainvälispoliittiset tapahtumat ovat kuitenkin johtamassa siihen, että persuille on käymässä todella huonosti. Puolueen tekemät kyyryselkäiset myönnytykset ja kokoomuslaistuminen ovat johtamassa puolueen täydelliseen umpikujaan.
 

Varsinkin Halla-ahon ”läheisessä” ohjauksessa toimiva frontti, Riikka Purra on joutumassa epätoivoiseen tilanteeseen. Ensinnäkin kannatusluvut ovat erittäin heikkoja verrattuna siihen, mitä ne joskus olivat. Normaalissa puolueessa puheenjohtaja olisi eronnut murskatappion jälkeen.

Lisäksi persuilla on nyt vielä lisätaakkana omien kannattajien pettäminen huijatun Nato-kyselyn avulla. Muistutettakoon, että koko Natoa koskeva ”kannattajakysely” tehtiin vain pienelle osalle puolueen jäseniä ja vastausprosentti jäi matalaksi. Näin ollen mitään kattavaa myönteistä Nato-kantaa ei ole voitu edes mitata. Tästä huolimatta persuissa on käynnissä valtava Natoon kriittisesti suhtautuvien puhdistus. Yksikään muu puolue ei kehtaa samalla tavalla halveksia omia jäseniään ja kannattajiaan.
(jatkuu artikkelissa)

Ollapa kiintopiste, ja riittävän pitkä vipu.
NOVUS ORDO HOMMARUM
Aitokansallismielisyys minulle on ihmiskasvoinen etnonationalismi ja Suomen pitäminen irti sodasta.

EMERGENCY!
Tohtori David Martinin asiantuntijalausunto 13.9.2023 Euroopan parlamentissa.

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 703
 • Liked: 2212
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #52 : 15.06.2022, 20:46:01 »

Ehdotan, että otat Suomen Uutiset https://www.suomenuutiset.fi/ vakiolukemistoksi.

Muistaako Suomenuutiset kertoa nyt kriittisesti ketkä persut viimeksi äänesti jakeluvelvoitteen ja polttoaineveron nostamisen puolesta? Tms. muusta josta nyt ollaan nk. pulassa. Eli ruotiiko kys. julkaisu nykyisten persuedustajien äänestyksiä silloin kun olivat päättävässä asemassa, vai onko kyse vaan puolueen kannattajalehdestä jossa pikkusen vaikeat kysymykset vaietaan.

Et "lue totuus Jani Mäkelän blogista". Mut sut blokataan jos huomautetaan että viimeksi äänestit noin.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 770
 • Liked: 22331
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #53 : 15.06.2022, 23:55:11 »

Ehdotan, että otat Suomen Uutiset https://www.suomenuutiset.fi/ vakiolukemistoksi.

Muistaako Suomenuutiset kertoa nyt kriittisesti ketkä persut viimeksi äänesti jakeluvelvoitteen ja polttoaineveron nostamisen puolesta? Tms. muusta josta nyt ollaan nk. pulassa. Eli ruotiiko kys. julkaisu nykyisten persuedustajien äänestyksiä silloin kun olivat päättävässä asemassa, vai onko kyse vaan puolueen kannattajalehdestä jossa pikkusen vaikeat kysymykset vaietaan.

Et "lue totuus Jani Mäkelän blogista". Mut sut blokataan jos huomautetaan että viimeksi äänestit noin.

Milloin nykyiset persut ovat olleet päättävissä asemissa? Siis esim ministereinä, puoluejohtajina ja eduskunnan valiokuntien puheenjohtajina?
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 133
 • Liked: 49673
 • Satans rasistiska finnjävlar!
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #54 : 17.06.2022, 11:39:20 »
Roopehan ansiokkaasti kritisoi rajalain tätäkin versiota, mutta muuten.

Lainaus
PERUSSUOMALAISTEN UUTISKIRJE
17.6.2022 • Klo 09:34
Perussuomalaiset saivat vaatimuksensa läpi valiokunnassa: Koko itäraja voitava sulkea poikkeustilanteessa

Hallintovaliokunta on saanut valmiiksi lausuntonsa valmiuslain muutoksesta. Valiokunta vaatii, että lainsäädäntöä on muutettava niin, että koko itäraja voidaan poikkeuksellisissa oloissa tarvittaessa sulkea ja keskittää turvapaikanhakeminen muualle. Valiokunnan mukaan rajavartijoilla ei tällä hetkellä ole riittäviä toimivaltuuksia estää laajamittainen maahantulo hybriditilanteessa, ja tämä tulee korjata.

Vaatimus koko rajan sulkemisesta tarvittaessa on perussuomalaisten pitkäaikaisten vaatimusten mukainen: viimein välttämättömään lainsäädäntövaatimukseen suostutaan myös muissa puolueissa.

Perussuomalaisten kanta on koko ajan ollut sama: Suomen tulee voida estää vihamielisen valtion toteuttama laajamittainen siirtolaisten vyörytys, ei ottaa sitä yhä tehokkaammin vastaan, kuten hallitus on esittänyt.

Perussuomalaiset jätti valiokunnan mietintöön eriävän mielipiteen niistä kohdista, joista ei päästy yksimielisyyteen. Keskeiset mielipide-erot liittyivät valmiuslain ongelmallisiin kohtiin liittyen lain mahdollistamaan sosiaaliturvan leikkauksiin sekä rajaan liittyvien lakien sisältöön.

Perussuomalaiset haluavat suojella Suomea ja suomalaisia. Nähtäväksi jää, ovatko muut puolueet lopulta samaa mieltä vai asettavatko he ulkomaalaisten yksilölliset oikeudet suomalaisten kollektiivisten oikeuksien edelle.

Hallitus vieraantunut suomalaisten arjesta - valtion menoja on priorisoitava ja veroja laskettava
Eduskunta käsitteli tällä viikolla julkisen talouden suunnitelmaa tuleville vuosille. Perussuomalaisten antama palaute tyrmää totaalisesti suomalaisten arjesta vieraantuneen hallituksen taloussuunnitelmat ja muistuttaa jälleen kerran asioiden tärkeysjärjestyksestä.

Perussuomalaiset kannattivat kehysriihessä linjattuja panostuksia maanpuolustukseen, kyber- ja rajaturvallisuuteen sekä ukrainalaisten auttamiseen. Silti hallitus lisäsi jälleen julkisia menoja ilman, että se lainkaan priorisoi muita menojaan tai huomioi julkisen talouden rahoitusasemaa ja budjettitasapainoa. Vakausohjelma on suppea, eikä siinä esitetä tavoitteita tai suunniteltuja toimenpiteitä. Suurin menotason kasvu johtuu sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta, jonka vanhojen puolueiden mukaan piti johtaa säästöihin.

Hallituksella on täysin erilainen tilannekuva kuin tavallisella kansalaisella. Kun kotitalouksien välttämättömät menot asumisessa, liikkumisessa ja ruokapöydässä nousevat, mietitään keittiön pöydässä, mistä luovutaan. Valtio ei käyttäydy kuten kotitaloudet, mutta korkojen noustessa ja verotulojen laskiessa on perussuomalaisten mielestä myös valtion velvollisuus tarkastella menorakennetta ja miettiä, mitkä menot ovat vähemmän tärkeitä.

Tärkeintä on huolehtia siitä, että arki suomalaisissa kodeissa jatkuu. Asumiskustannuksista on selvittävä. Töihin on päästävä. Ruokaa on riitettävä. Rikkaat kyllä pärjäävät, ja tukien varassa elävistä huolehditaan. Mutta suuri ja hiljainen työssäkäyvä enemmistö ei enää pärjää. Työssäkäyvien maksutaakka kasvaa koko ajan.

Kovatkin veronalennukset polttoaineisiin tai työn tekemiseen tulevat halvemmaksi kuin juoksuttaa väestöä tukiluukuilla. Perussuomalaiset vaativat hallitusta alentamaan muun muassa polttoaineveroja, kuten muut EU-maat Ruotsista Saksaan ovat tehneet. Perussuomalaiset vaativat hallitusta myös lisäämään omavaraisuutta, malttamaan vihreän siirtymän kanssa ja jättämään kunnianhimoksi kutsumansa haihattelu edes hetkelliselle tauolle, jotta tavallinen kansalainen voi selvitä huomisesta.

Perussuomalaiset haluaa turvata keskiluokan ostovoiman
Perussuomalaiset pitää eduskunnassa myös keskiluokkaisten ja keskituloisten suomalaisten puolia. Keskiluokan ostovoiman turvaaminen inflaation keskellä on kenties nyt kaikkein tärkeintä, koska kyseessä on suuri joukko, jotka yhdessä pitää talouden pyöriä pyörimässä.

Kiihtyvän inflaation ja hintojen nousun kurittaessa kansaa, perussuomalaiset haluaa huolehtia tavallisten suomalaisten hyvinvoinnista ja siihen liittyen ostovoimasta.

Vaikeimmassa asemassa tällä hetkellä ovat keskituloiset palkansaajat, joiden palkan ostovoima heikkenee tänä vuonna jopa tuhannella eurolla, eli nopeammin kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla. Tällä hetkellä on olemassa vakava huoli siitä, onko työnteosta tulossa kannustinloukku, eli laskevatko noin 2 500 euroa kuukaudessa tienaavat palkansaajat, ettei näillä polttoaineen hinnoilla töihin kannata enää ajaa kovin pitkälle.

Polttoaineiden korkeita hintoja Suomessa ei suinkaan selitä yksin maailmanmarkkinahinnat. Demarien ja keskustan johtama hallitus teki heti eduskuntavaalien jälkeen historiallisen suuren polttoaineveron korotuksen. Suomessa polttoaineiden hinnat ovatkin kohonneet maailman kalleimpien joukkoon.

Perussuomalaiset ovat esittäneet hintaa alentavia toimia niin polttoaineisiin, energiaan kuin ruokaankin.

Katso lisää ostovoiman romahtamisesta ja perussuomalaisten ratkaisuista tästä linkistä. Asiaan pureutuvat Turun yliopiston taloustieteen emeritusprofessori Matti Virén ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio. https://www.youtube.com/watch?v=whqSwvQsbw4&feature=emb_title

Ministerit eivät taaskaan vastanneet kysymyksiin EU:n tukipaketeista ja liittovaltiokehityksestä - hallitus ei suoraan suostu estämään edes vallansiirtoa EU:lle
Vuosi sitten EU:n elvytyspaketista käytiin eduskunnassa kova vääntö. Hallitus väitti, että paketti on ainutkertainen ja tarkkarajainen, ja eduskunta paalutti tiukat ehdot, ettei jatkossa sellaisia tulonsiirtoja hyväksyttäisi. Nyt kuitenkin hallitus näyttää taipuvan EU:n uuteen tulonsiirtoon, jota kutsutaan "sosiaaliseksi ilmastorahastoksi".

Se tarkoittaa selkokielellä, että esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa luovuttaisiin fossiilisista polttoaineista suomalaisten rahoilla, samalla kun suomalaiset maksavat polttoaineesta Euroopan korkeinta hintaa.

Hallitus on väittänyt olevansa rahastolle "kriittinen". Mutta se ei näytä riittävän, kun rahastoa ajetaan eteenpäin. Hallitus onkin veivannut puheensa siihen asentoon, millainen rahaston pitäisi olla, jos ja kun se toteutuu.

Lisäksi EU:n parlamentti on päättänyt esittää, että käynnistettäisiin EU:n perussopimusten muutos. Listalla on siirtyminen määräenemmistöpäätöksiin yhä useammissa asioissa ja EU:n vallan laajennus myös terveys-, sosiaali- ja puolustuspolitiikkaan. Kaiken huippu on vaatimus lainsäädäntöoikeudesta sekä budjettivallasta EU-parlamentille. Synkkää ja syvää liittovaltiokehitystä.

Toteutuneena nämä muutokset merkitsevät itsenäisen päätösvallan loppumista. Suomi sellaisena kuin sen ajattelemme, lakkaisi olemasta.

Perussuomalaiset vaativat kyselytunnilla suoraa vastausta siihen, tuleeko Suomi yksiselitteisesti ja ilman mitään kiertelyä, tarvittaessa vaikka ainoana maana yksimielisyysvaatimuksen nojalla, torjumaan ehdotetun perussopimusten muuttamisen.

Perussuomalaiset odottivat turhaan selvää vastausta, sillä pääministeri Marin selitti vain, ettei Suomi ole näitä muutoksia esittänyt eikä sellaisia muutoksia nyt Marinin mukaan tarvittaisi. Tämä ei vastannut kysymykseen siitä, olisiko hallitus valmis estämään tällaiset EU:n esitykset.

Lukuisat perussuomalaiset kansanedustajat tivasivat samoja asioita selkein kysymyksin, mutta hallitus väisteli, puhui ohi aiheen ja kerta kaikkiaan jätti vastaamatta kysymyksiin.

EU:n toinen lyijyasetus vaarantaisi ampumaharrastuksen ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimintaedellytykset
Perussuomalaiset vaatii hallitusta hylkäämään EU:n toisen lyijyasetuksen, jonka hyväksyminen sellaisenaan vaarantaisi merkittävällä tavalla ampumaharrastuksen ja heikentäisi niin reserviläisten kuin poliisinkin toimintaedellytyksiä.

Taustalla on Euroopan unionin sääntely. EU:ssa on jo vuosia mietitty rajoituksia lyijyn käyttöön. Tarkoituksena on vähentää lyijyn joutumista eläimiin ja ihmisiin, mutta samalla ollaan luomassa suuria haasteita etenkin ampumaharrastukselle. Uudemmassa Euroopan unionin esityksessä halutaan rajoittaa aiempien jo hyväksyttyjen toimien lisäksi myös lyijystä valmistettuja luoteja, hauleja ja kalastuspainoja.

Euroopan unionin lyijyasetuksen vaikutukset eivät kuitenkaan koskisi vain reserviläisiä, vaan uhkakuvat sen suhteen ovat moninaisemmat. Vaikka viranomaiskäyttö on rajattu ehdotuksen ulkopuolelle, olisi rajoituksella merkittäviä vaikutuksia esimerkiksi poliisin varusteiden uusimisesta aiheutuviin kustannuksiin, poliisin ja sivullisten turvallisuuteen, poliisin toimintakykyyn, poliisin toimintaan liittyen patruunoiden saatavuuteen ja poliisin käytettävissä olevien ampumaratojen vähenemiseen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmältä lakialoite kompostien ilmoitusvelvollisuudesta luopumiseksi
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittää lakialoitteella luopumista kompostien ilmoitusvelvollisuudesta. Ilmoitusvelvollisuudessa ei olekaan kyse EU:n vaatimuksesta kuten hallituksen esityksessä oli annettu ymmärtää. Euroopan unioni on esittänyt kompostien määrän selvittämistä nimenomaan kyselytutkimuksella. Ilmoitusvelvollisuuden säätäminen suomalaisille oli Marinin hallituksen oma keksintö.

EU:n vaatimaan lopputulokseen päästäisiin paljon pienemmillä resursseilla ja vähäisemmällä byrokratialla kuin Suomessa päätettiin. Suomessa komposteista ilmoitettujen tietojen oikeellisuutta tullaan jopa valvomaan tarkastuskäynneillä.

Sen sijaan, että toteutetaan kyselytutkimus EU:n mainitsemalla tavalla, päätti Marinin hallitus siis säätää suomalaisille uuden velvollisuuden ja viranomaiset laitetaan kyttäämään sen noudattamista.

Rikosten paljousalennuksista luovuttava
Perussuomalaiset vaatii rangaistusten ns. "paljousalennuksia" pois rikoslaista. Useamman rikoksen tulisi olla koventamisperuste eikä nykyisenlainen alennusautomaatti.

Viime aikoina esimerkiksi katujengien rikollisuuteen liittyvissä tapauksissa on tuomittu yhteiseen rangaistukseen kahdesta tai useammasta vakavasta rikoksesta samanaikaisesti. Näissä tapauksissa nykyisen oikeuskäytännön ongelmallisuus on noussut jälleen esiin.

Myöhemmin julkaistavassa perussuomalaisten kriminaalipoliittisessa ohjelmassa ehdotetaan niin sanotuista paljousalennuksista luopumista. Jokaisesta rikoksesta tulee tuomita se rangaistus, joka siitä annettaisiin yksittäisenä tekona.

Mittauskäytännön muuttamisen lisäksi tulee pidentää yhteisen rangaistuksen enimmäiskestoa, joka on nykyisellään 15 vuotta. Näin suunnitelmallisesti ja toistuvasti lakia rikkovien rangaistukset kovenisivat oikeudenmukaisella tavalla.


Aurinkoista kesäviikonloppua toivottaa,
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 884
 • Liked: 121783
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #55 : 17.06.2022, 12:41:20 »
Perussuomalaiset saivat vaatimuksensa läpi valiokunnassa: Koko itäraja voitava sulkea poikkeustilanteessa

Hallintovaliokunta on saanut valmiiksi lausuntonsa valmiuslain muutoksesta. Valiokunta vaatii, että lainsäädäntöä on muutettava niin, että koko itäraja voidaan poikkeuksellisissa oloissa tarvittaessa sulkea ja keskittää turvapaikanhakeminen muualle.

Turvapaikanhakemisen keskittäminen ei lausunnossa tarkoita, että "suljetulta" rajalta ei pääsisi läpi hakemaan turvapaikkaa.

Lainaus
Valiokunnan mukaan rajavartijoilla ei tällä hetkellä ole riittäviä toimivaltuuksia estää laajamittainen maahantulo hybriditilanteessa, ja tämä tulee korjata.

Missä siellä muka noin sanotaan? Toimivaltuuksien laajentaminen koskee lausunnossa muun muassa majoitusrakennusten haltuunottoa, ei laajamittaisen maahantulon estämistä.

Sen sijaan lausunnossa kyllä linjataan, että rajavartijoilla ei ole oikeutta estää laitonta maahantuloa, ellei se ole väkivaltaista.

Lainaus
Vaatimus koko rajan sulkemisesta tarvittaessa on perussuomalaisten pitkäaikaisten vaatimusten mukainen: viimein välttämättömään lainsäädäntövaatimukseen suostutaan myös muissa puolueissa.

Ei ole ainakaan toistaiseksi suostuttu. Valiokunnan lausunto tai hallituspuolueiden edustajien kommentit eivät tue tällaista tulkintaa. Raja-asemien sulkeminen ei tarkoita turvapaikkahakemusten vastaanotosta kieltäytymistä ja laittomien tulijoiden käännyttämistä.

Lainaus
Perussuomalaiset haluavat suojella Suomea ja suomalaisia. Nähtäväksi jää, ovatko muut puolueet lopulta samaa mieltä vai asettavatko he ulkomaalaisten yksilölliset oikeudet suomalaisten kollektiivisten oikeuksien edelle.

Nähtäväksi tosiaan jää, mutta toistaiseksi lakiesitys on laajamittaisen maahantulon estämisen kannalta aivan yhtä kelvoton kuin aiemmin, eikä siihen ole näkyvissä muutosta. Kaikki otetaan sisään.

Onko siellä oikeasti noin yksinkertaista porukkaa tulkitsemassa lausuntoa ja tilannetta vai yritetäänkö tässä vain myydä hallituksen lakiesitystä perussuomalaisten kannattajille parhain päin (vrt. hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen ohjelma vuonna 2015 ja Simon Elon valehtelu mm. Hommaforumilla sen jälkeen)?
« Viimeksi muokattu: 17.06.2022, 12:42:55 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 133
 • Liked: 49673
 • Satans rasistiska finnjävlar!
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #56 : 17.06.2022, 12:43:49 »
Taviokin on olevinaan jonkin sortin lakimies, mutta enpä taitaisi antaa asiaani hänen ajettavakseen.  :-\

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 784
 • Liked: 6040
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #57 : 19.06.2022, 17:14:27 »
Persut voisivat vedota tasavallan presidenttiin että hän kieltäytyisi allekirjoittamasta rajavartiolakia ja valmiuslakia jos niissä ei ole hätätilapykälää eli mahdollisuutta sulkea raja ja keskeyttää turvapaikkahakemusten vastaanotto kokonaan. Presidentillä on nykylain mukaan lykkäävä veto-oikeus, joten jos hän käyttää vetoa, asia palautetaan eduskunnalle.

Rajavartiolaki on se missä se hätätilapykälä tarvittaisiin, kun rajavartiolaitos on toiminnassa koko ajan. Sen sijaan valmiuslaki on käytössä vain kun se otetaan erillisellä päätöksellä käyttöön määräajaksi.

Jos turvapaikkahakemusten vastaanotto keskitettäisiin Moskovassa olevalle Suomen suurlähetystölle, miten moni rajalle roudattu tai roudattavaksi tarkoitettu läpsy menisi lähetystöön?

@Uuno Nuivanen Jos asut samalla paikkakunnalla kuin Riikka, pystytkö muistuttamaan häntä asiasta? Näytä vaikka Homman ketjut asian tiimoilta.
« Viimeksi muokattu: 19.06.2022, 17:23:47 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 055
 • Liked: 78506
 • Kansallisromantikko
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #58 : 19.06.2022, 17:23:11 »
@Uuno Nuivanen Jos asut samalla paikkakunnalla kuin Riikka, pystytkö muistuttamaan häntä asiasta? Näytä vaikka Homman ketjut asian tiimoilta.

Nakitukset eivät mielestäni kuulu Homman toimenkuvaan. Tässä:

riikka.purra@eduskunta.fi
09 432 3185

Avustaja : marika.sorja@eduskunta.fi , 09 432 4185
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 784
 • Liked: 6040
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #59 : 19.06.2022, 17:24:31 »
@Uuno Nuivanen Jos asut samalla paikkakunnalla kuin Riikka, pystytkö muistuttamaan häntä asiasta? Näytä vaikka Homman ketjut asian tiimoilta.

Nakitukset eivät mielestäni kuulu Homman toimenkuvaan. Tässä:

riikka.purra@eduskunta.fi
09 432 3185

Avustaja : marika.sorja@eduskunta.fi , 09 432 4185

Mä oon jo sanonu Riikalle että voisitko vedota pressaan. Yritän vaan sparrata muitakin.
Kissafani

Tagit: perussuomalaiset