Kirjoittaja Aihe: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka  (Luettu 13832 kertaa)

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 685
 • Liked: 2386
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #60 : 19.06.2022, 22:04:52 »
Ihan turha Saulia vaivata. Valmiuslaki ei muutenkaan etene tällä vaalikaudella ilman perussuomalaisten Jaa-ääniä. Se on perustuslakijärjestyksessä säädettävä laki, joten läpimeno kiireellisenä vaatii viiden kuudesosan enemmistön eduskunnassa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä voi kaataa sen helposti.

Valmiuslaki on koplattu (perussuomalaisten vaatimuksesta ehkä, en tiedä?) rajavartiolain uudistukseen. Perussuomalaiset ovat linjanneet, että rajavartiolakiin tarvitaan pykälä, joka mahdollistaa turvapaikanhaun keskeyttämisen, jos itänaapuri aloittaa matuvyörytyksen. Pykälä tulisi siis nimenomaan normaaliajan rajavartiolakiin, joten ei tarvitsisi julistaa edes poikkeusoloja, jotta voidaan reagoida. Linjaus on hyvä, mutta siitä tulee nyt vaan pitää visusti kiinni. Muut puolueet tulivat tällä viikolla vastaan jonkin matkaa, mutta kuulosti kommenttien perusteella siltä, että sinne oli tyypilliseen tapaan koira haudattuna. Olkaa perussuomalaiset tiukkoina ja pitäkää päänne kylmänä. Säätäköön muut puolueet valmiuslakinsa vaalien jälkeen sitten, jolleivat järkipuhetta usko.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 412
 • Liked: 46903
 • Bring'em on...
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #61 : 09.09.2022, 11:45:46 »
Lainaus
PERUSSUOMALAISTEN UUTISKIRJE
8.9.2022 • Klo 13:34
Purra: Rahan riittäminen on syksyn tärkein teema

Kenttäkirje 8.9.2022

Arvoisa kentän uurastaja,

Ylen kyselyn kärjen järjestys ei muuttunut. Kokoomus jatkaa kärjessä 24,2 % (+0,8 %), SDP toisena 19,4 % (-0,9 %) , PS kolmantena 16,2 % ( +0,1 %) - ja kepu neljäntenä 11,7 % ( +0,7 %) kannatuksella.

Hyvä perussuomalainen!

Syksy on koittanut ja huh, millainen syksy. Kansakunta on tottunut elämään poikkeuksellisia aikoja viime vuodet, ja samassa näytetään jatkavan. Sähkön ja muun energian hinta sekä tulevan talven sähkön riittävyys ovat suurimmat huolenaiheet. Perussuomalaiset on yli vuoden varoittanut uhkaavasta energiakriisistä ja esittänyt erilaisia toimenpiteitä, niin akuutteja ja nopeita kuin rakenteellisia ja perustavammanlaatuisia. Vaikka Venäjän hyökkäys on tietenkin kärjistyneen tilanteen aiheuttaja, ei se suinkaan ole koko energiakriisin syy. Perimmäinen syy sähkön hinnan moninkertaistumiseen ja uhkaan sen loppumisesta on Euroopassa, myös Pohjoismaissa, pitkään harjoitettu vääränlainen energia- ja ilmastopolitiikka. Suomessa on vain yksi puolue, joka tätä asiaa on toitottanut ja toitottaa edelleen. Erilaisilla tukipaketeilla ja apuhimmeleillä - jotka nekin vedetään lopulta henkihieveriin verotetun veronmaksajan selkänahasta - ei voida korjata asioita loputtomiin. On tunnustettava tosiasiat.

Marinin-Saarikon hallitus ei suostu ymmärtämään tätä. Eikä montaa muutakaan asiaa. Valtavasti velkaa tuottava ja alijäämät paisuttava hallitus jatkaa valitsemallaan tiellä vielä seuraavat kuukaudet. Sitten on aika vaaleille, ja Suomen kansalla on mahdollisuus kertoa, mitä se tästä menosta ajattelee.

Perussuomalaiset on hyvissä asemissa. Linjamme on vakaa ja johdonmukainen. Emme säntäile sinne tänne emmekä joudu maanantaisin miettimään, mitä mieltä tällä viikolla olisimme, kun maailma näyttää nyt siltä ja tältä. Politiikkaa tehdään ajassa, mutta perusta säilyy. Sillä on hyvä seistä ja tavoitella parempaa Suomea meille suomalaisille. Nekin, jotka meitä eivät kannata, yleensä osaavat kertoa jotakin tavoitteistamme. Muut puolueet sen sijaan toistavat kuorossa samoja virsiä, pienin retorisin painotuseroin. Ykkösenä oleva kokoomus tasapainoilee yrittäen olla sanomatta mistään mitään, ettei tulisi suututtaneeksi ketään. Moinen strategia tuskin onnistuu vaaleihin saakka.

Talous, kansalaisen arki ja rahan riittäminen - siinä on syksyn tärkein teema. Perussuomalaiset tavoittelee sinivalkoista siirtymää, joka nimensä mukaisesti kertoo, että me ajattelemme kotiinpäin. Energiapolitiikan, huoltovarmuuden, omavaraisuuden, työn ja teollisuuden ja kaiken muunkin kanssa. Emmekä häpeile sitä yhtään. Oppositiopolitiikassa vastustamme hallituksen päättömiä esityksiä maahanmuutossa, ilmastotoimissa ja EU-politiikassa. Moni tärkeä teema jää valitettavasti nyt kaikkein puhutuimpien varjoon.

Puolue julkaisee syksyn aikana useita uusia ohjelmia. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ohjelma ilmestyi elokuussa. Seuraavaksi on tulossa kielipolitiikkaa ja rikospolitiikkaa. Talous, maahanmuutto, ilmasto ja energia, maatalous, metsät, koulut - kaikkea tätä voitte odottaa. Seuraa puolueen somea ja Suomen Uutisia, niin pysyt kartalla.

Toivotan kaikille hyvää syksyä ja perussuomalaista tarmoa!


Riikka Purra,
puheenjohtaja

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 412
 • Liked: 46903
 • Bring'em on...
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #62 : 03.11.2022, 18:16:01 »
Lainaus
PERUSSUOMALAISTEN UUTISKIRJE
3.11.2022 • Klo 15:08
Kenttäkirje 3.11.2022

Hallitus rähmällään Brysselin edessä

Arvoisa kentän uurastaja,

Ylen kyselyn kärjen järjestys ei muuttunut. Kokoomus jatkaa kärjessä 23,9 % (-0,3 %), SDP toisena 18,2 % ( -1,1 %), PS kolmantena 16,7 % (- 0,4 %) ja Kepu neljäntenä 10, 9 % (+ 0,6 %) kannatuksella.

Marinin/Saarikon hallitus on ollut rähmällään EU-komission edessä koko olemassaolonsa ajan. Kun mikään ei riitä: he uhraavat suomalaiset maailman yltiöpäisimmän hiilineutraalisuustavoitteensa nimissä. He jättävät visusti kertomatta, että suomalaisten enemmistö vaatii luopumaan yltiöpäisistä tavoitteista energia- ja talouskriisin vuoksi. Tämä todennettiin Kantar TNS:n tutkimuksessa tilauksestamme.

Välikysymyksen jättämisen yhteydessä puheenjohtajamme Riikka Purra kiteytti olennaisimman:" Ennallistamisasetus ja siihen reagoiminen alleviivaa Suomen alistuvaa EU-politiikkaa, oman päätösvaltamme pois antamista, isänmaamme ja sen omaisuuden uhraamista. Vuosikausien rähmällään olosta uussuomettuneessa hengessä luulisi jo saaneen pelimerkkejä, joita käyttää silloin, kun tosipaikka on." Purra jatkoi ihmetellen: "Miten Suomen EU-vaikuttaminen voi olla näin kelvotonta? Mikäli hallitus ei kykene edes muodostamaan yksiselitteistä, johdonmukaista ja yhtä kantaa, miten se voisi edistää sitä muillekaan?"

Samanaikaisesti, kun poliitikot ovat väitetysti huolissaan metsäkadosta ja monimuotoisuudesta, niin ollaan valmiita tuhoamaan tuhansia metsähehtaareja tuulivoiman alta. Kuinka paljon tuulivoima on tuhonnut hyönteiskantaamme ja erityisesti elintärkeitä pölyttäjiä? Käytössä on vasta karmaisevia alustavia tuloksia, ei vielä kattavaa tieteellistä näyttöä. Tuulivoima pirstoo metsät, heikentää monimuotoisuutta ja estää virkistyskäytön.

Perussuomalaiset ovat ainoana puolueista vaatineet, että kaikkeen rakennettavaan tuulivoimaan pitää sitoa säätövoimavelvoite, joka takaa sähkönsaannin silloin, kun sähköä tarvitaan. Nykyinen tuulivoiman teoreettinen kapasiteetti on jo riittävä, säätövoimaa ei riitä nykyisillekään tuulivoimaloille. Tulevana talvena järjettömän suuri tuulivoimakapasiteetti aiheuttaa tuulettomina pakkaskausina sähköpulan ja rajut hintojen nousut.

Kantaverkosta vastaava Fingrid on todennut, ettei sähköverkko kestä uuden tuulivoiman liittämistä. Nyt on syytä ottaa viiden - kuuden vuoden tauko lisärakentamisessa. Tämä kannattaa huomioida niissä valtuustoissa, joissa yritetään väkisin juntata läpi tuulivoiman lisärakentamista. Lisävoimalinjojen rakentaminen maksaa vähintään 600 - 1000 miljoonaa. Me perussuomalaisina edellytämme, että tuulivoimayhtiöt maksavat aiheuttamansa voimalinjojen vahvistamiskustannukset. Tuulivoiman aiheuttamia kuluja ei saa kaataa kuluttajien niskaan siirtomaksuja korottamalla.

Hyvät uurastajat,

ministerit Marin ja Saarikko, kokoomuksen puheenjohtajan säestämänä, virheellisesti väittävät Ukrainan sotaa energiakriisimme aiheuttajaksi. Todellisuus on toinen. Nuotit on kirjoitettu kotikutoisesti Marinin, Saarikon ja kumppaneiden toimesta huomattavasti ennen sodan syttymistä. Hallituksen, kokoomuksen tuella, harjoittama kiilusilmäinen ilmastopolitiikka on tuonut energiaköyhyyden Suomeen. Tuhannet työssä käyvät pelkäävät kotinsa menettämistä, kun rahat eivät riitä sähkön ja työmatkojen maksamiseen.

Eduskunnan toiseksi suuriman oppositiopuolueen Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo on ollut ilmastopolitiikassa Marinin sätkynukke. He yhdessä tukevat kaikkia EU:n ilmastolinjauksia kysymättä: mitä maksaa ja kuka maksaa.

Perussuomalaisilta tulee alkuvuodesta 'sinivalkoinen siirtymä'. Ohjelma toteutuessaan laskee merkittävästi sähkön ja polttoaineiden hintoja.

PELASTA SUOMI - KUKKAROSI KURITTAJILTA


Helsinki 3.11.2022,
tohtori Kai ja työmies Matti

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 412
 • Liked: 46903
 • Bring'em on...
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #63 : 17.12.2022, 11:06:15 »
Lainaus
PERUSSUOMALAISTEN UUTISKIRJE
16.12.2022 • Klo 12:53
Eduskuntaryhmän terveiset

Hallitus epäonnistunut turvaamaan kadut - nuoriso- ja katujengirikollisuuteen puututtava maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikan keinoin

Perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt ovat jättäneet välikysymyksen nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumisesta maahanmuutto- ja kriminaalipoliittisin keinoin. Hallituksen on määrä vastata välikysymykseen maanantaina 19.12. täysistunnossa, jota kannattaa seurata.

Suomea on ravisuttanut erityisesti kuluneen vuoden aikana poikkeuksellinen väkivalta-, ryöstö- ja jengirikollisuuden aalto etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta myös Turussa, Tampereella ja eräissä muissa Suomen kaupungeissa.

Itä-Uudellamaalla nuorten tekemien väkivaltarikosten määrä on vuosien 2018 ja 2022 välillä kasvanut yli 40 prosenttia. Välikysymyksessä huomautetaan, että erityisesti maahanmuuttajataustaiset nuoret ovat huomattavan yliedustettuina kyseisten rikosten tekijöinä. Poliisi kuvaakin katujengejä parikymppisten, jopa 95-prosenttisesti maahanmuuttajataustaisten miesten löyhiksi yhteenliittymiksi.

Tähän perussuomalaiset haluaa puuttua kiristämällä merkittävästi maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaa. Perussuomalaisilla on laaja toimenpidelista maahanmuuttopolitiikan kiristämiseksi ja rikospolitiikkamme saattamiseksi järkevälle tasolle. Maahamme tarvitaan selvä suunnanmuutos. Poliitikkojen on lopetettava hyssyttely ja aina vain uusien kotouttamistoimien vaatiminen. Suomessa nähdään selvästi, että ne eivät toimi.


Sähkön hintaa on saatava alas - mikään tukipaketti ei asiaa yksinään korjaa

Kylmimmät talvikuukaudet ovat todennäköisesti vasta edessä, mutta monien sähkölaskut ovat jo nyt täysin kohtuuttomia. Perussuomalaiset vaatii, että kotimainen ja pohjoismainen puhdas sähkö on myytävä kuluttajille kohtuuhinnalla. Sähkön hinnoittelu ei ole luonnon laki, vaan sitä voidaan muuttaa.

Jotkut väittävät edelleen, että markkinoita ei saa sörkkiä. Tilanne pitäisi vain hyväksyä. Näin ei ole. Sähköpörssijärjestelmä nimenomaan ei toimi markkinatalouden ehdoilla. Sähkökauppamallia on muutettava, samoin päästökauppajärjestelmää, jota perussuomalaiset on esittänyt väliaikaisesti kokonaan tauolle.

Kaksi vuotta sitten ydin-, vesi- ja tuulivoimalla tehdyn sähkön tuotantokustannus sähkön tekijälle oli muutama sentti.
Loppukäyttäjä osti sähköä katteen ja verojen jälkeen esimerkiksi kuudella sentillä. Näin tuotetun sähkön todellinen tuotantokustannus on edelleen muutama sentti, mutta nyt sitä myydään jopa 50 sentillä. Hinta on kymmenkertaistunut, vaikka tuotantokustannus ei ole käytännössä muuttunut. Samaan aikaan osa sähkön tuottajista tekee satumaisia voittoja. Jos tämä ei ole epäkohta, mikä sitten on?

Sähkön hinta määräytyy kalleimman energiamuodon mukaan. Sähkömarkkinoilla osto- ja myyntitarjoukset eivät kohtaa markkinaehtoisesti, vaan kaikki myyjät saavat tietyssä hetkessä saman hinnan.

Nykyinen markkinamalli on nimenomaan luotu vihreän siirtymän nimissä tukemaan uusia energiamuotoja, mutta käytännössä tämän seuraus on, että sähköyhtiöt nettoavat yhä suurempia voittoja ja kuluttaja maksaa itsensä kipeäksi. Mitä enemmän sähköstä on pulaa, sitä enemmän mukaan tulee hyvin kallista sähköä, ja se tekee osalle tuottajista valtavat katteet. Tämän takia sähkö on oikeasti niin kallista.

Suomalainen sähkö on jo yli 80-prosenttisesti päästötöntä. Se ei kuitenkaan näy kuluttajan maksamassa hinnassa.

Suomen sähkömarkkinalaki kuitenkin edellyttää kohtuuhintaisen sähkön tarjoamista kuluttajille. Ei kai ole kyseessä todella kuollut kirjain? Kotimainen ja pohjoismainen puhdas sähkö on myytävä kuluttajille kohtuuhinnalla. Sähkön hinnoittelu ei ole luonnon laki, vaan sitä voidaan muuttaa.


Perussuomalaiset ovat vaatineet hintakattoa jo pitkään

Perussuomalaiset penäsi eduskunnan kyselytunnilla hallitukselta pikaisia keinoja sähkön hinnan alentamiseksi - tuntuvasti. Perussuomalaiset on koko vuoden aikana esittänyt erinäisiä keinoja sekä itse sähkön markkinahinnan alentamiseksi että eri tukikeinoja loppulaskun alentamiseksi.

Perussuomalaiset on esittänyt sähkön hintakattoa jo kesällä. Silloin se oli muiden puolueiden mielestä populismia - markkinoita ei saa sörkkiä, sanottiin. Mutta kun juuri markkinat ovat rikki.

Nyt muut puolueet näyttävätkin olevat samoilla linjoilla perussuomalaisten kanssa hintakaton käyttöönotosta. Hyvä niin, sillä pääasia on, että sähkön hinta saadaan alas. Hallitus on kutsunut kaikki puolueet maanantaiksi parlamentaariseen keskusteluun mahdollisesta hintakaton käyttöönotosta.

Hallituksella on kestänyt herätä todellisuuteen, sillä sähkömarkkinaongelmia oli jo ennen Venäjän hyökkäystä, kun vuosi sitten pörssisähkö huiteli huimissa lukemissa.

Suomessa on perheitä, joissa lapset leikkivät takki päällä sisällä, kun on pakko säästää. Silti sähkölasku on tonnin kuussa. On toivottavaa, että vihdoin tulee myös toimenpiteitä.

Mistä rahat sitten näihin sähkön hinnan kompensaatioihin? Perussuomalaiset leikkaisi vain toissijaisista menoista, jotka eivät ole pois suomalaisten hyvinvoinnista. Leikataan esimerkiksi kehitysavusta, sosiaaliturvaperäisestä maahanmuutosta ja muista maailmanparantamismenoista.


Polttoainehintoihin jopa 55 sentin korotus reilun vuoden päästä

Perussuomalaiset vaati eduskunnan kyselytunnilla, että niin sanotusta polttoaineiden jakeluvelvoitteesta luovuttaisiin väliaikaisesti kokonaan. Hallitus korottaa jakeluvelvoitetta vuosien 2023-2024 taitteessa niin, että hinnat voivat autoalan mukaan nousta jopa 55 senttiä litralta vuoden päästä.

Hallituksen esityksessä hyvää on vain se, että jakeluvelvoitetta laskettaisiin ensi vuodeksi väliaikaisesti. Sitä osaa perussuomalaiset kannattavat, mutta siihen se hyvä sitten loppuukin. Vuonna 2024 hinnat nousisivat hallituksen esityksellä niin, että tukka lähtee päästä.

On huomioitava, ettei jakeluvelvoite vaikuta vain henkilöliikenteen polttoainekuluihin. Muutenkin karmean kustannuskehityksen keskellä esitys tekee suomalaiselle ruuantuotannolle vakavan loven maksukykyyn. Suomalaista ruuantuotantoa ei tällä menolla pian olekaan.


Olipa kriisi mikä tahansa, hallitus haalii lisää turvapaikanhakijoita Suomeen

Vaikka koko Suomi puhuu sähkökriisistä ja kansalaiset odottavat hallitukselta toimia sähkölaskujen pienentämiseksi, hallituksen tarmoa riittää muihin asioihin. Hallitus päätti istunnossaan tällä viikolla ottaa vastaan eteläisistä EU-maista sisäisenä siirtona 175 uutta turvapaikanhakijaa. Henkilöille todennäköisesti tullaan antamaan pakolaisasema - ja vaikka ei annettaisikaan, maahan he kuitenkin saavat jäädä.

Samaan aikaan Suomi on tänä vuonna vastaanottanut yli 56 000 ukrainalaista, jotka pakenevat Venäjän hyökkäyssotaa. Ukrainalaisille tarjotaan tilapäistä suojelua ja näin pitääkin tehdä.

On päivänselvää, että meidän pitää antaa suojaa ukrainalaisille. Tämä on juuri sitä lähialueilla tapahtuvaa auttamista, jota perussuomalaiset kannattavat. Kyseessä on tilapäinen suojelu ja kun sota loppuu, suurin osa ukrainalaisista varmasti haluaa palata jälleenrakentamaan kotimaatansa.

Kaiken ulkomaalaisiin kohdistuvan humanitaarisen auttamisemme pitäisi keskittyä nyt vain ja ainoastaan ukrainalaisiin. Meillä on kädet täynnä omia asioita ja omien kansalaistemme auttamista. Hallitus on selvästi toista mieltä. Sen on pakko saada aina vain lisää autettavia Lähi-idästä ja Afrikasta.

Vuonna 2019 Suomi otti taakanjakona turvapaikanhakijoita Maltalta ja Italiasta, vuonna 2020 vuorossa olivat Kreikasta tulleet turvapaikanhakijat. Tänä vuonna Suomi on lupautunut ottamaan jo Ranskasta laittomasti EU-alueelle tulleita ihmisiä ja nyt vielä hallitus päätyi vielä 175 henkilön lisäämiseen. Aiempina vuosina Suomi on valinnut sisäisinä siirtoina Suomeen esimerkiksi Somalian ja Afganistanin kansalaisia.

Hallituksen uuteen päätökseen liittyvässä muistiossa todetaan, että siirron kustannuksia on vaikea arvioida. Muistioon on laskettu vain suorat vastaanoton kustannukset sen sijaan, että kustannuksiin olisi arvioitu maahanmuuton pitkän aikavälin kustannukset eli sosiaalitukien ja palvelujen veronmaksajille aiheuttamat kustannukset.

Tämä on tyypillistä hallitukselle. Maahanmuuton kustannukset ovat kuitenkin hyvin selvästi tiedossa, ja ne ovat valtavat. Niitä ei vain koskaan huomioida.

Hallituksella ei ole minkäänlaista aikomustakaan priorisoida menojaan tai asettaa asioita tärkeysjärjestykseen. Sisäisten siirtojen mallioppilaana toimiminen ei ole mitään muuta kuin hyveellistä poseeraamista. Suomi suostuu kaikkeen, kun muut ehdottavat ja vieläpä niin, että kustannuksista ei piitata pätkääkään.


Jouluisin terveisin,
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä

Jouni Tirkkonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 283
 • Liked: 404
 • Perussuomalainen Keravalta
  • http://jounitirkkonen.blogit.uusisuomi.fi/
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #64 : 25.12.2022, 08:10:52 »
Näillä bensan ja sähkön hinnoilla luulisi olevan helppo menestyä oppositiossa. Oikeastaan voimme sössiä kaiken ainoastaan omalla käytöksellämme. Itse kyllä uumoilen että kokoomus ja demarit ovat jo käyneet yhteisiä hallitusneuvotteluja suljettujen ovien takana. Tämä tarkoittaisi sitä että persut voidaan pelata ulos, mikäli emme saa veret seisauttavaa vaalivoittoa vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 868
 • Liked: 10985
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #65 : 25.12.2022, 10:28:55 »

Tämä tarkoittaisi sitä että persut voidaan pelata ulos, mikäli emme saa veret seisauttavaa vaalivoittoa vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.


The Puolue voi pelata persut ulos hallituksesta jos vain saa koottua vähintään noin 110 kansanedustajan enemmistöhallituksen, josta persut ovat ulkona. Tarkoittaako tämä ehdottomasti että persuilla tulisi olla vähintään 90 kansanedustajaa päästäkseen hallitukseen? Ei tietenkään tarkoita, sillä muilla puolueilla on omia tavoitteitaan ja näkemyksiään sitä, mikä olisi toimiva hallituskokoonpano, jossa ne itse olisivat mukana. Kataisen sixpack-hallitus oli laaja sekamelska enemmistöhallitus, josta oppositioon jäivät Perussuomalaiset, Keskusta ja osaksi aikaa myös Vasemmistoliitto. Kokoonpanosta riippuen siinä hallituksessa oli 125 tai 112 edustajaa. Paljon riippuu siitä, olisiko mahdollisten apupuolueiden mielestä Perussuomalaiset mieluisampi päähallituspuolue kuin joku muu (kuten esimerkiksi SDP tai Kokoomus). Äänestäjistä riippuu, miten nämä voimasuhteet asettuvat eduskuntavaaleissa.

Varmin tapa olisi saada persut hallitukseen siten että Perussuomalaiset saisivat yksin vähintään 90 edustajaa, koska silloin olisi vaikea koota toimivaa enemmistöhallitusta, jossa Perussuomalaiset olisi jätetty oppositioon. Mutta tarvittava edustajien määrä on käytännössä pienempi kuin 90 edustajaa, koska halukkaita apupuolueita todennäköisesti löytyy.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller
Tuurivoima

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 877
 • Liked: 7564
 • Terästehtaan bisnesenkeli
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #66 : 25.12.2022, 10:44:58 »
^Kaikissa spekulaatioissa täytyy muistaa Kepun ja Rkp:n eli kahden kynnysmattopuolueen yhteinen kannatusprosentti joka pysynee yhteensä noin viidessätoista.

Eli se kolmisenkynmentä kansanedustajaa tulee noista kahdesta puolueesta yhteensä valituksi vaikka mikä olisi. Kepussa haaveillaan uusista suuruuden päivistä mitä kohti politikointi alkaa väkisinkin kohta tapahtua. Nykyjohdon populismiin verhotulla punaviheragendalla on kannatusta tasan niin kauan kunnes teatterissa riittää yleisöä. Ajan- ja rahantuhlaamista alkaa haaveilukin jo kohta olla jollei lustraatiota puoluekoneistossa tapahdu. Rkp:n kannatusprosentti säilyy institutionaalisena kiintiönä niin kauan kunnes ruotsia puhuvan kansanosan etuoikeuksia alkaa joku muu nykyistä voimallisemmin ajamaan. Enkä tässä nyt tarkoita Dagsmarkin taksimiestä tai Eckerön kyläkauppiasta lähipiireineen, vaan sitä kansanosaa jonka fyrkat ovat säätiöityinä keskustojen kiviseinissä.

Niin kauan kun tämä totaalisena korruptiona silmiimme inkarnoituva noin viidentoista kannatusprosentin ryhmä säilyy avoinna kaikille agendoille on mistään sen kummemmista terveistä hallituspohjista tai selkeästä blokkipolitiikasta haaveilla, aina ovat takinkääntäjät keskuudessamme. Kumpaakaan puoluetta ei ole kuopattu eikä näin tulle tapahtumaan vielä ehkä kymmeneen vuoteen.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Vaaleissa ratkaistaan se, onko tulevassa hallituksessa Vihreät vai perussuomalaiset. Jokaisella äänellä on väliä." - Maria Ohisalo 10.1.2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 860
 • Liked: 31313
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #67 : 25.12.2022, 11:24:20 »
Näillä bensan ja sähkön hinnoilla luulisi olevan helppo menestyä oppositiossa.

On syytä muistaa, että energian hinta ei koske läheskään koko kansaa eikä sen myötä ole myöskään mikään ratkaiseva vaalikysymys.

Oikeastaan energiakysymys on lähes ainoastaan keskiluokkaisen kaupunkien ulkopuolella asuvien työssä käyvien huoli. Kaupungeissa ollaan hyvin paljon kaukolämmön varassa ja autoa käytetään vähän. Energia ei sen takia ole ratkaiseva kaupunkitalouksien budjetissa.

Varakkaammat äänestäjät pystyvät taas riippumatta asuinpaikasta maksamaan energialaskunsa ilman suurempia ongelmia, joten heillä on edelleen varaa äänestää aatevetoisesti esim. kokkareita.

Sitten on koko vasemmiston pää-äänestäjäkunta eli Kelan rahoilla elävät. He eivät välttämättä maksa sähkölaskuja ylipäätään tällä hetkellä ( https://www.kela.fi/sahkotuki ), joten energiaongelma ei juurikaan koske heitä.

Kokonaisuus huomioiden energiakriisi iskee siis pitkälti siihen äänestäjäkuntaan, joka jo nyt on perusjen potentiaalisia äänestäjiä. Vaikka siis energian hintaa päivitellään mediassa, persujen ei pidä lankea siihen harhaan, että suurin osa äänestäjistä pitäisi sitä ensisijaisena kysymyksenä uurnille mentäessään.

Tämän myötä mitään suuria äänimääriä ei ole persuille tulossa muilta puolueilta energiateeman puitteissa. Energiakysymykseen fokusoiminen ei siis ole tuomassa "veret seisauttavaa vaalivoittoa".

Sen takia ehdotan persuille, että kansaa laajemmin kattavat kysymykset kuten esim. käsistä karkaava rikollisuus ja haaksirikkoutunut SOTE-uudistus ja terveydenhuollon sekasotku pitää nostaa energian rinnalle vaalien pääteemaksi. Nämä asiat koskettavat myös kaupunkilaisia ja eläkeläisiä.

Lainaus
Oikeastaan voimme sössiä kaiken ainoastaan omalla käytöksellämme.

Tämä totuus pätee aina ja kaikille puolueille, mutta se korostuu persuilla, joiden pienetkin virheet helpommin nostetaan median puolesta tikunnokkaan.

Lainaus
Itse kyllä uumoilen että kokoomus ja demarit ovat jo käyneet yhteisiä hallitusneuvotteluja suljettujen ovien takana.

Hyvin mahdollista. Demarit tulevat laskemaan valeihin tultaessa, mutta on hyvin todennäköistä että pysyvät kolmen kärjessä, jolloin he ovat mahdollinen hallituskumppani. Kepu ei nimittäin ole enää nousemassa lähelle 20%, joten heidät voi unohtaa hallitusneuvottelujen pääehdokkaana.

Demarien haitaksi on Marinin hankala ja itsekeskeinen persoona, jota tuskin katsotaan hyvällä kokkareissa. Voi tietysti olla, että Marin lähetetään vaalien jälkeen Brysseliin kokkarien ystävällisellä myötävaikutuksella jolloin henkilöongelma saadaan pois alta.

Toisaalta demareilla on nykyisen hallituksen jäljiltä erinomaisen paljon taloudellista painolastia, jonka puitteissa seuraava hallitus joutuu leikkaamaan budjettia miljardeilla. Voiko demarit olla mukana leikkaamassa omia törsäilyjään? Ehkä, riippuen miten asia spinnataan typerille vasemmistoäänestäjille vaalikeskusteluissa ja kuka vetää puoluetta vaalien jälkeen.

Lainaus
Tämä tarkoittaisi sitä että persut voidaan pelata ulos, mikäli emme saa veret seisauttavaa vaalivoittoa vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Jos kokkareilta kysytään niin he eivät mielellään mene hallitukseen persujen kanssa koska persujen agenda on räikeässä ristiriidassa kokkarien EU-federalismin ja massamaahanmuuton kanssa. Kokkarit pyrkivät siis pääsemään persuista eroon, joten ajatuksesi ulospelaamisesta on täysin perusteltu.

Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 279
 • Liked: 10809
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #68 : 25.12.2022, 11:35:14 »
Jos PS ei ole 2. ensi vaaleissa lienee kok-sdp melko varma, ja onhan se kansan tahto. Appareiksi sitten jotain muttei vasl tai kepu joka keskittyy kertomaan että kaikki muut hallitustoimet paitsi joulukuun tuplalapsilisä oli PERSUJEN syytä.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 279
 • Liked: 10809
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #69 : 25.12.2022, 11:42:13 »
Lainaus
Kokonaisuus huomioiden energiakriisi iskee siis pitkälti siihen äänestäjäkuntaan, joka jo nyt on perusjen potentiaalisia äänestäjiä. Vaikka siis energian hintaa päivitellään mediassa, persujen ei pidä lankea siihen harhaan, että suurin osa äänestäjistä pitäisi sitä ensisijaisena kysymyksenä uurnille mentäessään.

Kyyllä mutta kyllä niissä sähkölämmitteisissä OK ja rivareissa elää paljonkin vielä kok-sdp-kepu äänestelijöitä ja kylläpä se sattui kun soppari loppui. Älykkäin vähemmistö uumoilee tilanteen olevan sama vuoden päästä, siis ei vieläkään sitä ilmaston lämpiämistä, mutta edes kevään vappusatasia ei ole vältsiin tulossa. Mielestäni PS kannattaa pitää tätä energiateemaa ylhäällä ja ehdottaa ratkaisuja. Silloin saattaa joku totaalisen kyrpiintynyt Vastuullinen sini-panainen tapaäänesteliä jopa äänestää ekaa kertaa PSää.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 412
 • Liked: 46903
 • Bring'em on...
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #70 : 10.01.2023, 13:49:49 »
Lainaus
Kenttäkirje 9.1.2023

Naiset ja työntekijät nostivat perussuomalaiset hopeatilalle


Arvoisa kentän uurastaja,

gallupkannatuksemme vahvistaa edelleen asemaamme kolmen kärjessä. Kiitos teille viestimme viejät, kentän uurastajat. Selkeä vaihtoehtomme on lisännyt kannatustamme ja luottamusta meitä kohtaan. Olemme ainoana ajaneet johdonmukaisesti suomalaisten jokapäiväisten elinkustannusten-, sähkön- ja polttoaineiden hintojen alentamista.

Torstain Ylen gallupissa perussuomalaiset ohittivat SDP:n ja nousivat kakkossijalle 19,3 % (+1,9 %) kannatuksella. Kokoomus jatkaa kärjessä 23 % (-1 %), SDP kolmantena 18,8 % (-0,1 %) ja Kepu neljäntenä 10,9 % (+1,9 %) kannatuksella.

Ennätysnousumme takana ovat naiset ja työntekijät. Kannatuksemme nousi naisten keskuudessa 3,6 %-yksikköä ja on nyt 12,5 %. Työntekijöiden keskuudessa kannatuksemme jatkoi nousuaan ja on nyt 33,6 % (+ 1, 4 %).

Uurastajat, kannatuksemme vahvistuminen, viime eduskuntavaaleista poiketen, jo hyvissä ajoin ennen vaaleja on hermostuttanut sekä kilpailijamme että perinteisen median. Kun nousimme kokoomuspäättäjien ykkösvaihtoehdoksi hallituskumppanina, niin Maaseudun Tulevaisuus teetti välittömästi uuden kyselyn. Uusi kysely toi halutunlaisen tuloksen: kokoomus ja SDP ovat suosituin hallituspohja vaalien jälkeen. Toki Orpo ja Marin ovat harjoittaneet poliittista teerenpeliään jo pidempään.

Jos seuraava hallitus muodostettaisiin kokoomuksen ja SDP:n varaan, niin mikään ei muuttuisi. Orpon/Marinin hallitus jatkaisi suomalaisten kurittamista yltiöpäisellä ilmastopolitiikalla. Työnteon verotuksen alennukset enemmän kuin korvattaisiin korottamalla ns. haittaveroja. Toisin sanoen elämisen-, sähkön- ja polttoaineiden verotusta korotettaisiin roimasti. Ääni kokoomukselle tai SDP:lle nostaa kaupassakäynnin ja tankkauskerran hintaa kymmenillä euroilla - kuukausittaisia asumiskustannuksia roimasti enemmän.

Hyvä kenttäväki, punavihreät, kepun ja kokoomuksen säestämänä ovat pari päivää ilakoineet, vastikään perustetun, norjalaisyhtiön suunnitelmasta perustaa ns. vihreää terästä tuottava tehdas Inkooseen suomalaisen tuulivoiman varaan. Tosin hankkeelta puuttuu toistaiseksi sekä rahoitus että tarvittava voimantuotanto. Olisihan se toki hienoa, jos se toteutuisi. Norjalaisille voi tulla yllätyksenä, että suomalainen tuulivoimatuotanto on norjalaista huomattavasti epävarmempaa. Norjassa tuulivoimalla on tukenaan valtaisa määrä vesivoimaa säätövoimana. Suomalaisella tuulivoimalla ei säätövoimaa juuri ole. Teräksen ja ns. vihreän teräksen valmistus tarvitsee valtavan määrän tasaista sähkövoimaa. Siksi vihreää terästä valmistavaa tehdasta ei voi rakentaa heilahtelevan tuulivoimatuotannon varaan. Kun Suomessa on kova pakkanen ja tuuletonta, niin mistä terästehdas ottaa tarvitsemansa sähkön? Inkoon terästehdas tarvitsisi pahimpaan mahdolliseen aikaan koko Olkiluoto 3 tuotannon, niin merkitseekö se kotitalouksille jokavuotisia, toistuvia, kiertäviä sähkökatkoja?

 

Pelastetaan Suomi – viherrahastajilta

Helsinki 9.1.2023,
tohtori Kai ja työmies Matti

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 211
 • Liked: 20064
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #71 : 10.01.2023, 15:16:07 »


Jotain persut tekee oikein, koska muutaman päivän ollut perkeleellinen tykitys meikäläisiä kohtaan. Demarit, Vihreät, "kansalaisjärjestöt" kaikki demonisoivat.  :D

Persujen kannattaa pitää yllä kaikkien kauhistelemaa vastakkainasettelua. Siis sitä että puolue on vaihtoehto nykymenolle.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 835
 • Liked: 2043
 • Bailando conmigo
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #72 : 11.01.2023, 11:52:44 »
Jotenkin huolestuttavaan, että tällä foorumilla ei puhuta enää mitään päivänpolitiikasta kuten esimerkiksi eilisestä puoluejohtajien IS-vaalitentistä. Sen sijaan paljon metakeskustelua Jussi Halla-ahosta yms.

Purra veti tentissä hyvin hallitusta pataan toteamalla ongelmien perimmäiseen syyn olevan tällä hetkellä se, että hallitus ei ole joustanut yhdestäkään miljardihankkeestaan poikkeusoloista huolimatta. Marin tietysti ymmärsi asian tahallaan tai tyhmyyttään väärin ja syytti oppositiota samasta rahan tuhlauksesta koska myös oppositiopuolueet ovat kannattaneet koronatukia ja puolustusmäärärahojen nostoa. On se vaan tyhmä.
русский военный корабль иди нахуй

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 412
 • Liked: 46903
 • Bring'em on...
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #73 : 21.01.2023, 10:14:48 »
Bashaus on alkanut.

Lainaus
Sanna Marin kutsui perussuomalaisia rasistiseksi puolueeksi – IL:n kysely: PS:n äänestäjillä muita rasistisemmat kannat
Iltalehden teettämä kysely paljastaa, että perussuomalaisten äänestäjillä on muita suomalaisia rasistisemmat näkemykset. Myös kokoomuksen äänestäjät erottuvat vastauksissa.

Jari Hanska
jari.hanska@iltalehti.fi

    Enemmistö kantansa ilmaisseista perussuomalaisten äänestäjistä pitää eri ihmisrotujen olemassaoloa todellisena.
    Perussuomalaisten äänestäjistä 40 prosenttia oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä väitteestä ”mustien afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat heikommat kuin länsimaissa elävän valkoisen rodun”.
    Vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjien keskuudessa rasistisiin väittämiin suhtauduttiin kielteisimmin

Pääministeri Sanna Marin (sd) kutsui viime viikolla politiikan toimittajien vaalitentissä perussuomalaisten olevan ”avoimesti rasistinen puolue”.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vastasi Marinin syytöksiin viestipalvelu Twitterissä.

– Arvopohjassamme ei ole salattavaa, hävettävää tai hämärää. Olemme kansallismielinen ja isänmaallinen puolue; puolustamme Suomea ja suomalaisuutta. Olen hyvin ylpeä perussuomalaisesta ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta. Niillä, jotka sitä vääristelevät, kalvaa ehkä omassa sydämessä, Purra kirjoitti.

Iltalehti selvitti Taloustutkimukselta tilaamassaan kyselytutkimuksessa, miten eri puolueiden kannattajat suhtautuvat rasistisiin väittämiin. Kysely ei anna vastausta siihen, onko jokin puolue rasistinen, mutta kertoo kuitenkin eri puolueiden kannattajien asenteista. ...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cf58ac79-7d77-4530-9cfb-3eac9e36c48b

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 370
 • Liked: 2858
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #74 : 21.01.2023, 10:20:54 »
Suomen riippumaton media taas tykittää kesätoimittajien innolla. Viikon ajan on saanut lukea, miten mahtava Sanna Marin on. Hän on tuonut Suomeen neverseenbefore näkyvyyttä. Kaikki katsoo meitä. Ja välissä tietysti uutinen miten p*rseestä perussuomalaiset ovat. Aika yksitoikkoiseksi jää tämä vaaliuutisointi. Mitä tästä mediaan luottavan lukijan pitäisi ajatella?

Andy_81

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 522
 • Liked: 933
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #75 : 21.01.2023, 10:39:48 »
^
Äänestää edelleen niitä demareita ja perseeseen kairaus jatkuu, etenkin on on valkoihoinen, autoileva, lihaa syövä heteromies. Nykyään taitaa riittää pelkkä veronmaksaja, että pysyy kairattavana...

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 10167
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #76 : 21.01.2023, 10:47:17 »
Bashaus on alkanut.

....

TikTokiin on tullut huomattava lisäys "persut on rasistinen puolue"-videoita. Niitä ei kyllä juuri näkynyt, mutta nyt siellä on "heikko koulumenestys johtuu rasismista" ja "persut on rasisteja"-videoita. Vaikka noin muuten ei palveluista pidäkkään niin suosittelen selailemaan koska kyseessä on kuitenkin kanava jossa voidaan jakaa tietoa tai "tietoa".
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 727
 • Liked: 111979
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #77 : 21.01.2023, 10:50:27 »
Bashaus on alkanut.

Lainaus
Sanna Marin kutsui perussuomalaisia rasistiseksi puolueeksi – IL:n kysely: PS:n äänestäjillä muita rasistisemmat kannat
Iltalehden teettämä kysely paljastaa, että perussuomalaisten äänestäjillä on muita suomalaisia rasistisemmat näkemykset. Myös kokoomuksen äänestäjät erottuvat vastauksissa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cf58ac79-7d77-4530-9cfb-3eac9e36c48b

Kyselyssä näköjään ne samat "rasistiset" väittämät kuin samalla lehdelle muutama vuosi sitten. Noiden monitulkintaisten väittämien kautta ei edelleenkään voi osoittaa kenenkään rasistisuutta pelkkien samaa mieltä/eri mieltä-vastauksien perusteella. Paitsi toimittaja tietysti voi.

Lainaus käyttäjältä: Jari Hanska, Iltalehti
Iltalehti julkaisee tutkimuksesta lisää juttuja viikonvaihteen aikana.

Aivan varmasti.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alma_

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 20
 • Liked: 137
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #78 : 21.01.2023, 11:18:57 »

Persujen kannattaa pitää yllä kaikkien kauhistelemaa vastakkainasettelua. Siis sitä että puolue on vaihtoehto nykymenolle.

Tai sitten keskittyä omaan tekemiseen, konkreettisiin asioihin, jotka ovat Marinin hallituksen aikana ja sen vuoksi eskaloituneet; valtionvelka, vientiyritysten kilpailukykyongelmat, terveydenhuollon kriisi, ml. energian hinta, kotitalouksien toimeentulo-ongelmat, katurikollisuus, häiriökäyttäytyminen ja kehnot oppimistulokset peruskouluissa, jne.

Em. teemoista faktapohjaisesti ja asiallisesti ääntä konkreettisten ratkaisujen kanssa.

Haukkukoon muut puolueet ja media vaikka hottentoteiksi; sen voi ignoorata, jolloin epäolennaisuuksiin jumittuva koulukiusaajakäytös alkaa kääntyä itseään vastaan.

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 370
 • Liked: 2858
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #79 : 21.01.2023, 11:22:23 »

Persujen kannattaa pitää yllä kaikkien kauhistelemaa vastakkainasettelua. Siis sitä että puolue on vaihtoehto nykymenolle.

Tai sitten keskittyä omaan tekemiseen, konkreettisiin asioihin, jotka ovat Marinin hallituksen aikana ja sen vuoksi eskaloituneet; valtionvelka, vientiyritysten kilpailukykyongelmat, terveydenhuollon kriisi, ml. energian hinta, kotitalouksien toimeentulo-ongelmat, katurikollisuus, häiriökäyttäytyminen ja kehnot oppimistulokset peruskouluissa, jne.

Em. teemoista faktapohjaisesti ja asiallisesti ääntä konkreettisten ratkaisujen kanssa.

Haukkukoon muut puolueet ja media vaikka hottentoteiksi; sen voi ignoorata, jolloin epäolennaisuuksiin jumittuva koulukiusaajakäytös alkaa kääntyä itseään vastaan.
Tällaisessa tilanteessa kun toinen käy päälle niin paras taktiikka on olla tekemättä yhtään mitään. Antaa median kaivaa kuoppaansa. Siihen ei kannata mennä väliin sotkemaan.

Mora

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 151
 • Liked: 150
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #80 : 21.01.2023, 11:23:39 »

Lainaus
Sanna Marin kutsui perussuomalaisia rasistiseksi puolueeksi – IL:n kysely: PS:n äänestäjillä muita rasistisemmat kannat
Iltalehden teettämä kysely paljastaa, että perussuomalaisten äänestäjillä on muita suomalaisia rasistisemmat näkemykset. Myös kokoomuksen äänestäjät erottuvat vastauksissa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cf58ac79-7d77-4530-9cfb-3eac9e36c48b

Kyselyssä näköjään ne samat "rasistiset" väittämät kuin samalla lehdelle muutama vuosi sitten. Noiden monitulkintaisten väittämien kautta ei edelleenkään voi osoittaa kenenkään rasistisuutta pelkkien samaa mieltä/eri mieltä-vastauksien perusteella. Paitsi toimittaja tietysti voi.

Lainaus käyttäjältä: Jari Hanska, Iltalehti
Iltalehti julkaisee tutkimuksesta lisää juttuja viikonvaihteen aikana.
Aivan varmasti.

Jos PS ei nouse suurimmaksi puolueeksi, eikä mitään emämokia tässä välillä tehdä, niin se voi johtua ainoastaan tuosta "bashauksesta". Miten tuollainen eroaa käytännössä vaalivilpistä? Vaalivilppiä on tulosten jälkikäteen muuttamisen lisäksi sekin, että vaikutetaan uurniin pudotettavien vaalilippujen sisältöön ja määrään, kuten Yhdysvalloissa on epäilty tehtävän. Tässä vaikutetaan ensisijaisesti sisältöön ja toissijaisesti määrään.

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 370
 • Liked: 2858
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #81 : 21.01.2023, 11:41:36 »
Tuohon median asettamaan ansaan ei kannata reagoida senkään takia, että he ovat yhtä aikaa oikeassa ja väärässä. Hyvin on viikonlopulle ajoitettu uutinen, että jollain pikkukunnan valtuutetulla olisi kohonnut riski korkata salkku kaljaa ja antaa oma mielipiteensä asiasta maanantain lehteen reviteltäväksi ja vahvistaa iltapäivälehdistön esittämää kuvaa. Toivottavasti näin ei taas käy.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 340
 • Liked: 40218
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #82 : 21.01.2023, 11:52:37 »

Persujen kannattaa pitää yllä kaikkien kauhistelemaa vastakkainasettelua. Siis sitä että puolue on vaihtoehto nykymenolle.

Tai sitten keskittyä omaan tekemiseen, konkreettisiin asioihin, jotka ovat Marinin hallituksen aikana ja sen vuoksi eskaloituneet; valtionvelka, vientiyritysten kilpailukykyongelmat, terveydenhuollon kriisi, ml. energian hinta, kotitalouksien toimeentulo-ongelmat, katurikollisuus, häiriökäyttäytyminen ja kehnot oppimistulokset peruskouluissa, jne.

Em. teemoista faktapohjaisesti ja asiallisesti ääntä konkreettisten ratkaisujen kanssa.

Haukkukoon muut puolueet ja media vaikka hottentoteiksi; sen voi ignoorata, jolloin epäolennaisuuksiin jumittuva koulukiusaajakäytös alkaa kääntyä itseään vastaan.
Tällaisessa tilanteessa kun toinen käy päälle niin paras taktiikka on olla tekemättä yhtään mitään. Antaa median kaivaa kuoppaansa. Siihen ei kannata mennä väliin sotkemaan.

Samaa mieltä, paras taktiikka on Britannian hovin taktiikka vaieta kuin muuri, kun höpöherttua esittelee terapiansa edistymistä ja omaa ”paranemistaan”.
Jokaiselle suomalaiselle persujen syyttely on tuttua ja kaikilla on siitä oma mielipiteensä, joten PS puolueena voi jättää ja sen kannattaa jättää tämä tunkio täysin pöyhimättä.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 693
 • Liked: 40084
 • Ego sum Spartacus
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #83 : 21.01.2023, 12:38:54 »


Lainaus

Kysely: PS:n ja kokoomuksen äänestäjillä tiukimmat maahanmuuttolinjat
Iltalehden kyselyssä perussuomalaisten äänestäjät suhtautuivat kielteisimmin turvanpaikanhakijoina oleskeluluvan saaneiden sosiaaliturvaan sekä humanitaarisen maahanmuuton lopettamiseen.


Jari Hanska
jari.hanska@iltalehti.fi
Tänään klo 12:13

Etenkin turvanpaikanhakijoina oleskeluluvan saaneiden sosiaaliturva herätti vastustusta, kun Iltalehti selvitti suomalaisten suhtautumista maahanmuuttoa koskeviin kysymyksiin.

Kyselyyn vastanneilta kysyttiin suhtautumisesta väittämään ”sosiaaliturvan pitäisi olla syntyperäisille Suomen kansalaisille laajempi kuin turvapaikanhakijoina oleskeluluvan saaneille”. Vastaajista 58 prosenttia oli väittämän kanssa täysin tai jokseenkin samaa mieltä.

Näkemykset jakautuivat selvästi eri puolueiden kannattajien kesken. Perussuomalaisia äänestävistä samaa mieltä oli jopa 91 prosenttia, kun vasemmistoliiton kannattajilla vastaava luku oli vain 15 prosenttia. Toiseksi tiukin suhtautuminen oli kokoomuksen kannattajien keskuudessa, joista väittämää tuki 67 prosenttia.

Humanitaarisen maahanmuuton lopettamista vastustetaan
Kyselyssä esitettiin myös väite koskien humanitaarista maahanmuuttoa. ”Humanitaaarinen maahanmuutto pitäisi lopettaa kokonaan” -väittämän kanssa eri mieltä oli 64 prosenttia vastaajista.

Tämän väittämän kohdalla perussuomalaiset erottuivat muista ensimmäistä väittämää selkeämmin. Perussuomalaisten kannattajista väittämän kanssa samaa mieltä oli 70 prosenttia, kun seuraavana tulleen kokoomuksen kannattajien kohdalla luku oli vain 27 prosenttia.

X

Iltalehden kyselyn perusteella perussuomalaisten kannattajat erottuvat muita tiukemman linjan maahanmuuttopolitiikan edustajina. Humanitaarisen maahanmuuton lakkauttamista lukuun ottamatta muiden väittämien kohdalla kokoomusta äänestävät olivat kannoissaan lähimpänä perussuomalaisia.

Toisen ääripään muodostavat vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjät keskustan ja SDP:n kannattajien jäädessä välimaastoon.

X

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bbda42e1-c353-4cf3-99c0-604b4d00e413

heleena

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 117
 • Liked: 253
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #84 : 21.01.2023, 12:51:48 »
Persujen säännöllinen uhriutuminen mediajutuista on kieltämättä hulvatonta, mutta ennen kaikkea se on täysin turhaa. Media jakaa avokkaita aina sinne mihin niitä vain on jaettavissa, eivätkä niiltä säästy muutkaan puolueet.

Kylmä fakta on, että perussuomalaisten kannattajien asenteet ovat muita rasistisempia. Täysin itsestäänselvä asia ihan ilman kyselyitäkin. Mikä pointti uhriutua siitä, että tämä itsestäänselvyys nousee sitäkin itsestäänselvemmin silloin tällöin otsikoihin?
« Viimeksi muokattu: 21.01.2023, 12:53:28 kirjoittanut heleena »
Niinistön kannatus ei ole edes lähellä 50%:a, tämä on todella noloa medialle. Vaalipäivän iltana ilmenee kuinka törkeää valhetta meille on syötetty. - Pekka Koskenkorva

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 513
 • Liked: 8961
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #85 : 21.01.2023, 13:05:52 »
Kylmä fakta on, että perussuomalaisten kannattajien asenteet ovat muita rasistisempia. Täysin itsestäänselvä asia ihan ilman kyselyitäkin.

Miten niin? Pyydän nyt toisen kerran sinulta faktaa tuolle toistamallesi väitteelle  >:(

Ja ei, Jari Hanskan raflaava juttu jostain paperittomien sosiaaliturvan vastustamisesta ei käy, koska se EI ole rasismia. Se on laillisuusperiaatteen loukkaamiseen kohdistuvaa arvostelua!

EDIT: Luin tuon Jari Hanskan jutun ja siinähän ei ollutkaan, miten suhtaudutaan paperittomien eli laittomasti maassa oleskelevien sosiaaliturvaan. Nuo yliviivaamani perustui siis huonoon sisälukutaitooni, sori siitä!
« Viimeksi muokattu: 21.01.2023, 13:43:26 kirjoittanut JoKaGO »
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 134
 • Liked: 32026
 • Epäjärjestyksenvalvoja
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #86 : 21.01.2023, 13:34:32 »
Lainaus
IL:n kysely: PS:n äänestäjillä muita rasistisemmat kannat

Enää pitäisi tietää, miten nuo Iltalehden kysymykset liittyvät rasismiin.

Esimerkiksi se, että katsoo ihmisrotuja olevan, ei liity mitenkään rasismiin. Se on vain toteamus, että rotuja on. Rasismi on rotusortoa ja jos rotuihin uskova ei halua sortaa mitään rotua, kyseessä ei ole rasismi.

Iltalehden kyselyn eräs väite, jota vastaajat saivat arvioida:

Lainaus
Väittämä: "Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin ”ihmisrodut”, koska kaikki maapallon ihmiset ovat geneettisesti hyvin lähellä toisiaan".

No, ihminen ja simpanssikin ovat geneettisesti 96-prosenttisesti samoja, mutta siitä huolimatta emme ole kovin samanlaisia.

Iltalehti:

Lainaus
Väittämä: "Vaaleaa eurooppalaista ihmisrotua pitää estää sekoittumasta tummempiin rotuihin, koska muuten Euroopan kantaväestö kuolee ennen pitkää sukupuuttoon."

Miksi nyt puhutaankin rodusta, vaikkei sitä pitänyt olla? Jokatapauksessa jos tuohon vastaa kyllä, kyse ei ole rasismista, vaan päinvastoin sen vastustamisesta, koska antaa myös valkoisille eurooppalaisille ihmisarvon ja oikeuden omaan tilaan ja kulttuuriin.

Iltalehti:

Lainaus
Väittämä: "Mustien afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat heikommat kuin länsimaissa elävän valkoisen rodun"

Tälläkään ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa. Vaikka afrikkalaisten kyvyt olisivatkin muita heikommat, se ei tarkoita, että heitä pitäisi sortaa - se on taas eri asia.

Kysely on ihan täyttä sekoilua, koska kyselijätkään eivät ymmärrä, mitä rasismi on. Rasismi on rotuun perustavaa sortoa. Asiaan ei mitenkään liity mustien älykkyys tai sen mahdollinen puute.

Iltalehti on arvoton paskalehti, joka palkkaa tolloja toimittajikseen. Tulokset ja jutut sen mukaisia. Älkää lukeko, minäkin välttelen.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 412
 • Liked: 46903
 • Bring'em on...
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #87 : 21.01.2023, 14:06:34 »
Iltalehti on arvoton paskalehti, joka palkkaa tolloja toimittajikseen. Tulokset ja jutut sen mukaisia. Älkää lukeko, minäkin välttelen.

Mika Koskinen on suht ok toimittajaksi. Muutenhan koko lehti ainakin netissä on melkein pelkkiä Temppareiden ja muiden tissi- ja tirkistelyohjelmien 'uutisia' täynnä.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 868
 • Liked: 10985
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #88 : 21.01.2023, 14:42:02 »

Kysely on ihan täyttä sekoilua, koska kyselijätkään eivät ymmärrä, mitä rasismi on. Rasismi on rotuun perustavaa sortoa.


Rasismi voikin olla ihan mitä vaan. Paradoksaalisesti tämä johtaa lopulta siihen että rasismi ei olekaan yhtään mitään.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller
Tuurivoima

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 914
 • Liked: 6156
 • Sus siunatkoon
Vs: Perussuomalaiset ja oppositiopolitiikka
« Vastaus #89 : 21.01.2023, 14:52:33 »
Rasismi voikin olla ihan mitä vaan. Paradoksaalisesti tämä johtaa lopulta siihen että rasismi ei olekaan yhtään mitään.

Ilmeisesti ei olla vielä lähelläkään paradoksin täyttymystä vaalikarjan keskuudessa. Näin ainakin näytetään ajateltavan Iltalehdessä, kun ovat ottaneet tehtäväkseen rasismilla ratsastamisen ja Sannan Marinin vaalivankkureiden vetämisen.

Iltalehti on arvoton paskalehti, joka palkkaa tolloja toimittajikseen. Tulokset ja jutut sen mukaisia. Älkää lukeko, minäkin välttelen.

Ne muut valtamedian julkaisut ovat pääsääntöisesti vielä paskempia. Mitä tehdä?
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Tagit: