Kirjoittaja Aihe: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024  (Luettu 49030 kertaa)

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 545
 • Liked: 814
 • Vanhoillinen sivistysliberaali
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #210 : 09.01.2024, 01:52:34 »
Ei tietenkään, koska d on enemmistödiktatuuria. 2 sutta ja 1 lammas äänestävät.

Niin. EU:n päätöksentekosysteemi pitäisi ihan oikeasti laittaa uusiksi. Ja sekin on vain poliittinen päätös.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 262
 • Liked: 133597
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #211 : 18.01.2024, 18:49:34 »
Lainaus
Orbán ei voi enää luottaa ääni­oikeutensa säilymiseen – ratkaisun hetket koittavat pian

Jarno Hartikainen HS

UNKARI on ajautumassa yhä pahemmin törmäyskurssille muiden EU-maiden ja unionin instituutioiden kanssa. Maalta on jo jäädytetty noin 20 miljardin euron arvosta EU-tukia, ja pääministeri Viktor Orbán puolueineen on poliittisesti eristyksissä.

Nyt Orbánin pään yllä leijuu aito uhka äänioikeuden menettämisestä EU:ssa. Pitkään uhka oli lähinnä teoreettinen mutta ei enää.

TORSTAINA EU-parlamentti vaati päätöslauselmassaan, että EU-maat aloittavat Unkaria vastaan niin kutsutun artikla 7 -prosessin, joka mahdollistaa äänioikeuden viemisen maalta.

Parlamentin päätöslauselman mukaan Unkari ei ole enää täysi demokratia, vaan se on taantunut itsevaltaiseksi valtioksi. Päätöslauselmassa parlamentti ilmaisee syvän huolensa demokratian, perusoikeuksien ja oikeusvaltion heikentämisestä Unkarissa.

[...]

Perussopimuksen mukaan äänioikeuden pidättäminen edellyttää, että muut jäsenmaat yksimielisesti toteavat, että Unkari rikkoo EU:n perusarvoja. Vuosien ajan Orbán saattoi luottaa siihen, että Puolaa johtava Laki ja oikeus -puolue estää päätöksen. Lokakuun vaaleissa valta Puolassa kuitenkin vaihtui, ja Orbán menetti immuniteettinsa.

SILTI päätös viedä äänioikeus yhdeltä jäsenmaalta olisi ennennäkemätön, eikä sitä tehdä kevyesti.

Euroopan parlamentin täysistuntokeskustelu osoitti, että Orbánilla on yhä tukijansa Euroopassa. Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 345–104. Vastustajat edustavat Euroopan laitaoikeistoa.

”Hyvänen aika, mitä Unkari on tehnyt? Jos valtaan nousee puolue, josta ette pidä, haluatte viedä siltä äänioikeuden”, syytti Viron äärioikeistolaisen Ekre-puolueen meppi Jaak Madison.

”Orbán toteuttaa politiikkaa, joka vastustaa Euroopan keskittymistä, ja se on hyvä. Hän suojelee perinteisiä perhearvoja. Se on hyvä”, sanoi Itävallan äärioikeistolaisen FPÖ-puolueen Harald Vilimsky.

”Kauan eläköön Unkari!” julisti Puolan Laki ja oikeus -puolueen meppi Ryszard Czarnecki.

Unkarin äänioikeuden vieminen voisi tarjota laitaoikeistolle aseita ensi kesän eurovaaleihin.

ORBÁNIN kannalta ratkaisevaksi hetkeksi on muodostumassa seuraava EU-huippukokous, joka pidetään Brysselissä 1. helmikuuta. Siellä EU-maiden johtajien on tarkoitus sopia Ukrainan 50 miljardin euron tukipaketista. Päätöksellä on kiire, sillä rahapulassa oleva Ukrainan valtio tarvitsee lisätukea jo lähiviikkoina.

Jos Orbán jatkaa vanhalla linjallaan ja estää yhteisen päätöksen, on hyvin mahdollista, että EU-johtajat ovat valmiita ottamaan Euroopan parlamentin pyynnön käsittelyyn.
Helsingin Sanomat 18.1.2024

Perussuomalaisten mepit eivät tukeneet (Hakkarainen äänesti tyhjää ja Ruohonen-Lerner poissa) Unkaria sarvamaita vastaan. Millähän perusteella, ja mitä virkaa heillä on, jos he perääntyvät tällaisessakin asiassa? Ruohonen-Lerner oli vieläpä allekirjoittanut meppien vetoomuksen Unkarin äänioikeuden poistamisesta.

Lainaus
EU-parlamentilta kova­sanainen päätös­lauselma Unkarista – Näin suomalais­mepit äänestivät

EU-PARLAMENTTI pyytää päätöslauselmassaan EU-maiden poliittisten johtajien huippukokousta toteamaan, että Unkari rikkoo vakavasti ja jatkuvasti EU:n perusarvoja. Näin toimiessaan 26 muulla jäsenmaalla olisi mahdollisuus viedä väliaikaisesti äänivalta Unkarilta.

[...]

Suomalaisista europarlamentaarikoista päätöslauselman puolesta äänestivät Alviina Alametsä (vihr), Eero Heinäluoma (sd), Elsi Katainen (kesk), Silvia Modig (vas), Ville Niinistö (vihr), Mauri Pekkarinen (kesk), Sirpa Pietikäinen (kok), Petri Sarvamaa (kok) sekä Nils Torvalds (r).

Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen äänesti tyhjää. Poissa äänestyksestä olivat Heidi Hautala (vihr), Miapetra Kumpula-Natri (sd), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) ja Henna Virkkunen (kok).

[...]

PARLAMENTAARIKOT myös kyseenalaistavat Unkarin kyvyn toimia EU:n neuvoston kiertävänä puheenjohtajamaana heinäkuun alusta. He myös varoittavat tilanteesta, jossa Unkari saattaisi päätyä johtamaan myös Eurooppa-neuvostoa eli EU:n poliittisten johtajien huippukokousta.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel on lähdössä ehdolle EU-vaaleissa, jotka järjestetään ensi kesäkuussa. Tästä syystä hän joutuu jättämään puheenjohtajuutensa ennenaikaisesti, minkä seurauksena Eurooppa-neuvoston johtaminen saattaisi teoriassa päätyä Unkarin hyppysiin.
Helsingin Sanomat 18.1.2024
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 330
 • Liked: 24696
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #212 : 18.01.2024, 19:05:54 »
^paskaa uutisointia tietysti Suomelta.

Se sentään on mielenkiintoista että persut siirtyneet EU:n puolelle, pienoinen yllätys että jopa sahurilta meni pupu pöksyyn. Käskiköhän mestari ja Purra olla tukematta Unkaria?

Tämä kaikki "oikeusvaltio"-paskapuhe on tietysti mitätöntä ja arvotonta.

Media ei tietenkään kerro selkeästi mikä EU:n lainsäädännössä mahdollistaa yhdeltä maalta äänioikeuden viemisen. Riittääkö se syyksi että äänestää eri tavalla kuin EU-komissio vaatii?

Ainoa oikeasti kiinnostava seikka on että mitä urhea Unkari tekee? Voiko EU lahjoa unkarilaisia omia vaalituloksiaan vastaan? Kannattaako Unkari erota EU:sta?

« Viimeksi muokattu: 18.01.2024, 19:07:51 kirjoittanut Jorma M. »
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 683
 • Liked: 93257
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #213 : 18.01.2024, 19:55:07 »
Kannattaako Unkari erota EU:sta?

Ei, niin kauan kun rahaa tulee enemmän kuin menee, eikä EU pakkoneekeröi maata.

Melkein toivoisin, että Unkarilta vietäisiin äänioikeus, jolloin EU:n totalitaristinen luonne tulisi selkeämmin esiin.
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 262
 • Liked: 133597
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #214 : 18.01.2024, 21:07:24 »
Melkein toivoisin, että Unkarilta vietäisiin äänioikeus, jolloin EU:n totalitaristinen luonne tulisi selkeämmin esiin.

Meneekös tämä niin, että ilman Unkarin äänioikeutta muut maat voisivat sormeilla sopimuksia niin, että Unkarin ja muiden pienten maiden tahto voitaisiin jatkossa sivuuttaa?

Kannattaa varoa, mitä toivoo, sillä liittovaltio etenee tunnetusti vain yhteen suuntaan. Luovutettu valta ei enää ikinä palaa takaisin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 433
 • Liked: 11650
 • Mullaki o kissa
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #215 : 18.01.2024, 21:26:36 »
^Minä nyt en mistään mitään tiedä, mutta tarttuisin Lallin viestissä siihen, että Unkari on nettosaaja. Lähtökohtaisesti maksajalla pitää olla puheoikeus, saajalla kuunteluvelvollisuus.

Mutta koko EU on niin perse järjestö, että jäsenenä mielellään olevat potkitaan ruvelle, ja poislähtöä haluavia ei päästetä ulos. Sellaisessa perserei'ässä tässä ollaan mukana.

Suomen osalta, pienenä maana, en olisi huolissani mistään päätösvallan menetyksestä, koska eihän meillä ole de facto vaikutusvaltaa koskaan ollutkaan kuin Unkarille vittuiltaessa tmv. turhissa asioissa.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 543
 • Liked: 64802
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #216 : 18.01.2024, 21:46:48 »
Ja persuja ja oikeistopopulisteja syytetään siitä, että ne polarisoivat yhteiskuntia ja pelaavat Putinin pussiin. HUOH  :facepalm:

Kertokaahan nyt kun asetatte virtuaalisen perseenne tuonne Kremlin norsunluutorniin ja katsotte kuinka demokratian tyyssija sulkee yhden maan ulos demokraattisesta päätöksenteosta, jotta demokratia toteutuisi?

Olisivat edes tehneet sitten jonkun neutraalin linjauksen jostain 85% enemmistöpäätöksestä, mikä on normaalia demokratiassa, missä on hallitus ja oppositio. Mutta ei. Väärinajattelijalta poistetaan äänioikeus. Putin nauraa partaansa (jota hänelle ei kasva).

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 433
 • Liked: 11650
 • Mullaki o kissa
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #217 : 18.01.2024, 21:48:49 »
Timo Soinia siteeraten: Missä EU siellä ongelma.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 262
 • Liked: 133597
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #218 : 26.01.2024, 17:56:25 »
Sorosin rahoittama ajatuspaja ennustaa parempaa tulevaisuutta.

Lainaus
Ajatuspajan ennuste: Laitaoikeistolle äänivyöry eurovaaleissa – tällainen olisi euroskeptinen europarlamentti

ECFR-ajatuspaja ennustaa laitaoikeistolle menestystä kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa. Tämä vaikuttaisi muun muassa unionin maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaan.

EU ottaa tiukan käännöksen oikealle kesäkuun eurovaaleissa, ennustaa European Council on Foreign Relations -ajatuspaja tuoreessa ennusteessaan.

Konservatiivinen, vaihtelevassa määrin euroskeptisiä puolueita sisältävä ECR-parlamenttiryhmä voi nousta jopa kolmanneksi isoimmaksi parlamenttiryhmäksi. Suomesta Perussuomalaiset kuuluu ECR:ään.

ECFR ennustaa laitaoikeiston puolueille vaalivoittoa Itävaltaan, Belgiaan, Tsekkiin, Ranskaan, Unkariin, Italiaan, Alankomaihin, Puolaan ja Slovakiaan.

Toiseksi tai kolmanneksi laitaoikeiston puolueet sijoittuisivat Bulgariassa, Virossa, Suomessa, Saksassa, Latviassa, Portugalissa, Romaniassa, Espanjassa ja Ruotsissa.


Ajatuspajan ennusteen mukaan laitaoikeistopuolueiden voittojen myötä miltei puolet europarlamentin paikoista menisi pitkään parlamenttia yhteistuumin pyörittäneen, niin kutsutun ”super grand coalitionin” ulkopuolelle.

Edellä mainittuun kuuluvat isot poliittisen keskustan ryhmät: keskustaoikeistolainen EPP, keskustavasemmistolainen S&D ja liberaali RE.

Ennusteen mukaan kaikki nämä menettävät paikkoja laitaoikeiston parlamenttiryhmille, ECR:lle ja ID:lle.
Yle 25.1.2024

Lainaus
Mitä uusi voimatasapaino tarkoittaisi eurooppalaiselle politiikalle?

ECFR:n ennusteen mukaan ECR ja ID olisivat tulevassa europarlamentissa aikaisempaa merkittävämpiä pelureita. Silloin kun nämä löytäisivät yhteisen linjan ison EPP:n kanssa, nämä voisivat saada voittoja etenkin EU-jäsenmaiden taloudellista ja lainsäädännöllistä vapautta koskevissa äänestyksissä.

Laitaoikeiston vallan kasvaminen europarlamentissa vaikuttaisi esimerkiksi maahanmuuttoa koskeviin päätöksiin.

Laitaoikeistoa yhdistää tiukemman maahanmuuttopolitiikan ajaminen, joka on ollut muun muassa Ruotsin Ruotsidemokraateille ja Ranskan Kansalliselle liittoumalle merkittävä suosion lähde. Kun europarlamentin oikeistopuolueiden voima kasvaa, ne saisivat yhdessä vaikutettua entistä merkittävämmin maahanmuuttoa ja turvapaikkajärjestelmää koskevaan lainsäädäntöön.

Erinomaista, mutta luultavasti liian myöhään.

Lainaus
ECFR:n mukaan laitaoikeiston menestys vaikuttaisi eniten ilmastopolitiikkaan. Tähän asti keskustavasemmistolaiset ja vasemmistolaiset puolueet ovat saaneet voittoja ilmastotoimia koskevissa äänestyksissä hyvin pienellä äänienemmistöllä.

Laitaoikeisto voisi ennusteen mukaisilla paikkajaoilla vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi EU:n yhteisiä ilmastotavoitteita koskeviin äänestyksiin.

Mahtavaa.

Lainaus
Oma kysymyksensä on EU-laajentuminen. Jäsenmaat päättivät viime vuoden lopussa aloittaa jäsenyysneuvottelut Ukrainan ja Moldovan kanssa, antaa Georgialle ehdokasmaan aseman sekä aloittaa liittymisneuvottelut Bosnia-Hertsegovinan kanssa. Euroskeptiset puolueet ovat perinteisesti olleet laajentumista vastaan.

Missä voin äänestää?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 262
 • Liked: 133597
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #219 : 29.01.2024, 13:16:38 »
Lainaus
Mediat: Latvialainen europarlamentaarikko paljastui Venäjän vakoojaksi

Europarlamentaarikko on toiminut toistakymmentä vuotta Venäjän vakoojana.

Latvialainen europarlamentaarikko Tatjana Zdanoka, 73, on toiminut ainakin toistakymmentä vuotta Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n vakoojana, kertoi ruotsalaislehti Expressen maanantaina. Lehden tiedot perustuvat venäläisen Insider-uutissivuston sekä latvialaisen Re:Baltica-sivuston ja virolaisen Delfi-sivuston kanssa yhteistyössä tehtyyn tutkivaan journalismiin.

Tietojen lähteenä ovat olleet Zdanokan vuodetut sähköpostit, joita hän on lähettänyt kahdelle eri yhteyshenkilölle FSB:ssä. Zdanokan epäillään vakoilleen Venäjälle ainakin vuosina 2004–2017.

Zdanoka on muutenkin ollut jo pitkään tunnettu avoimesta Venäjä-myönteisyydestään. Hän on muun muassa levittänyt tietoja venäläisiin väitetysti kohdistuneista rikoksista Baltiassa ja ajanut Venäjään myönteisesti suhtautuvaa politiikkaa.

[...]

Ruotsalainen europarlamentaarikko ja entinen kulttuuriministeri Alice Bah Kuhnke, joka kuului 2000-luvun alkupuolella samaan europarlamentin ryhmittymään kuin Zdanoka, piti uutista "kauheana, mutta ei yllättävänä".
MTV 29.1.2024

Jo 90-luvulta avoimen Venäjä-myönteisesti ja Eurooppa-vihamielisesti toiminut vakooja/europarlamentaarikko Tatjana Zdanoka kuului vuoden 2022 huhtikuun eroamiseensa asti vihreiden europarlamenttiryhmään.

Edit:
Lainaus
Latviassa venäläisten puoluetta johtava Ždanoka kuului europarlamentissa vihreiden parlamentin yhteydessä toimivaan Euroopan vapaaseen allianssiin vuoteen 2022 asti. Hänet erotettiin siitä sen jälkeen, kun hän ei tuominnut Venäjän Ukrainan vastaista hyökkäystä äänestyksessä.
Helsingin Sanomat: Europarlamentaarikko raportoi FSB:lle tilaisuuksistaan, vuodetut sähköpostit paljastavat 29.1.2024

Ei muuten erotettu, vaan erosi itse. Voi tietysti olla, että kehotettiin eroamaan, mutta se on sitten spekulointia.
« Viimeksi muokattu: 29.01.2024, 13:25:45 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 802
 • Liked: 13013
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #220 : 29.01.2024, 13:57:05 »
Jo 90-luvulta avoimen Venäjä-myönteisesti ja Eurooppa-vihamielisesti toiminut vakooja/europarlamentaarikko Tatjana Zdanoka kuului vuoden 2022 huhtikuun eroamiseensa asti vihreiden europarlamenttiryhmään.

Hesarin toimittajat pääsivät vähällä, kun kyseessä on "hyvisten" ryhmä.  Agentin paljastuminen nuivemmassa ryhmässä olisi tuottanut haastattelu- ja kirjoitushommia paljon enemmän. Kyseessähän oli vain valitettava yksittäistapaus, joka ei anna aihetta kyseenalaistaa ryhmän ideologiaa ja yleisiä toimintatapoja.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 052
 • Liked: 9302
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #221 : 02.02.2024, 08:15:15 »
Torstaina EU-maiden huippukokous myönsi Ukrainalle 50 miljardin euron tukipaketin.

Orbán taipui lopulta nopeasti. Sopu asiasta syntyi torstaiaamuna pienessä piirissä: komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel, Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Eurooppa-neuvoston pääsihteeri Thérèse Blanchet, Italian pääministeri Giorgia Meloni, Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz.

Esitys kiikutettiin sen jälkeen huippukokoukseen kaikkien johtajien hyväksyttäväksi. Kokous alkoi kello 11.20, ja 6 minuuttia myöhemmin Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel kirjoitti viestipalvelu X:ssä sovun syntyneen.

Tätä varten 27 jäsenmaan johtajat olivat saapuneet Brysseliin. Ukraina-tuki oli ainoa päätösasia torstain huippukokouksen asialistalla, eikä suurimmalla osalla johtajista lopulta ollut osaa eikä arpaa itse neuvotteluihin.


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010197697.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox


Toiset ovat päätöksenteon ytimessä ja toiset luulevat pääsevänsä sinne olemalla kilttejä ja mukisematta maksavat kaiken, mikä kehdataan pyytää.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 455
 • Liked: 7605
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #222 : 02.02.2024, 08:17:25 »
Orbanille varmaan sanottiin että Unkari saa jotain kivaa mikäli hyväksyy uuden Ukraina-tuen?

Mikäli Stubb valitaan presidentiksi, siinä on se hyvä puoli ettei häntä voida nimittää Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi. Suomen lain mukaan EU-politiikka on hallituksen vastuulla joten presidentti ei osallistu siihen. Ahtisaaren aikana oli se "kahden lautasen" systeemi kun silloin oli vielä voimassa vanha hallitusmuoto. Joissain EU-kokouksissa Suomea edustivat yhtä aikaa Mara sekä pääministeri Mooses eli Paavo "pöö" Lipponen.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2024, 08:21:45 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 455
 • Liked: 7605
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
« Viimeksi muokattu: 09.02.2024, 05:24:45 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 543
 • Liked: 64802
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #224 : 09.02.2024, 08:36:56 »
Giorgia Meloni ja Emanuel Macron olivat suostutelleet Viktor Orbania hyväksymään Ukraina-tuen.

https://kyivindependent.com/breaking-ukraine-facility/

https://kyivindependent.com/orban-says-he-agreed-to-54-billion-eu-funding-package/

https://kyivindependent.com/politico-meloni-macron-played-key-role-in-securing-50-billion-euro-aid-package/

Ahaa, nytkö alkaa se kyseenalaisten sulkien jako omiin hattuihin KKK:n kesken (KKK= keskinäisen kehun kerho, kyllämeollaansittenhyviä -porukka).

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 545
 • Liked: 4344
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #225 : 29.03.2024, 20:43:45 »
Toivottavasti oikeisto on tosiaan nousussa, sillä vasemmisto on kunnolla sekaisin. Sosialistien ja demokraattien ryhmä kertoo olevansa huolissaan naisten oikeuksista ja turvallisuudesta. He ovat myös tunnistaneet syyn naisten kokemille vääryyksille: puolalaiset kansallismieliset. En saa ihan koppia, miten tähän lopputulokseen on päästy. Ehkä joku toinen saa? : https://www.youtube.com/watch?v=lSagaGvgCxA&t=3s

Socialists and Democrats ryhmän suomalaisjäsenet ovat Heinäluoma ja Kumpula-Natri.
« Viimeksi muokattu: 29.03.2024, 20:48:50 kirjoittanut F1nka »
Tottelematon tieto aktivismissa

Tagit: europarlamentti