Kirjoittaja Aihe: Euroopan parlamentti 2019–2024  (Luettu 7898 kertaa)

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 345
 • Liked: 3621
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #60 : 19.07.2019, 13:24:42 »
Onko tieteellistä näyttöä, että EU-parlamenttivuosien lisääntyminen korreloisi edustajan painoindeksin kanssa?

Esimerkkinä vaikkapa Sirpa.

 ;D

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 318
 • Liked: 19184
 • Ego sum Spartacus
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #61 : 19.07.2019, 13:34:30 »
Lainaus
..........."Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt." (Sirpa Pietikäinen).................

https://www.ksml.fi/kotimaa/Sammuin-tai-v%C3%A4s%C3%A4hdin-Poliitikkojen-nolot-tokaisut-%E2%80%93-valitse-iskevin/362609

Lainaus
................Kansanedustaja Sirpa Pietikäinen oli auton rattiin astuessaan samantapaisessa humalatilassa kuin olisi nauttinut raakana puolen litran pullollisen Koskenkorvaa.
IS:n selvityksen mukaan Pietikäinen puhalsi kiinni jäädessään tavanomaiseen alkometriin peräti yli 2,2 promillea, mutta tuntia myöhemmin nykyaikaiseen tarkkuusalkometriin lukeman 0,75...............

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000014893.html

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 610
 • Liked: 6436
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #62 : 19.07.2019, 17:42:45 »
Tiedeyhteisö on läpeensä korruptoitunut ja suurinta osaa tiedejulkaisuissa esitellyistä tuloksista ei pystytä replikoimaan. Tutkimustulosten vertaisarviointi ei toimi, ja yhteisöä riivaa massiivinen ennakkosensuuri ja rahoituksen politisoitunut/nepotisoitunut kanavointi.

Nuo ovat ns. luonnontieteiden ongelmia. Luonnontieteiden ulkopuolella ongelmalista on vielä paljon pidempi.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 030
 • Liked: 32664
 • Kammottava roiskaisija
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #63 : 19.07.2019, 18:13:26 »
Onko tieteellistä näyttöä, että EU-parlamenttivuosien lisääntyminen korreloisi edustajan painoindeksin kanssa?

Esimerkkinä vaikkapa Sirpa.

 ;D

Katsotaan nyt, lihooko Laura muodottomaksi hirviöksi parlamenttivuosinaan.   ;)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 160
 • Liked: 11629
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #64 : 20.07.2019, 14:09:07 »
Helsingin Sanomat: Suora lähetys käynnissä: Ursula von der Leyen haluaa ”humaanit rajat” ja hiilineutraalin Euroopan 16.7.2019

Opening Statement in the European Parliament Plenary Session by Ursula von der Leyen, Candidate for President of the European Commission (ennakkoversio)

Lainaus käyttäjältä: Ursula von der Leyen
Honourable Members,

The cradle of our European civilisation is Greek philosophy and Roman Law. And our European continent went through its darkest period when we were ruled by dictators and Rule of Law was banished. For centuries, Europeans fought so hard for their liberty and independence.

The Rule of Law is our best tool to defend these freedoms and to protect the most vulnerable in our Union. This is why there can be no compromise when it comes to respecting the Rule of Law. There never will be. I will ensure that we use our full and comprehensive toolbox at European level. In addition, I fully support an EU-wide Rule of Law Mechanism. To be clear: the new instrument is not an alternative to the existing instruments, but an additional one. 

The Commission will always be an independent guardian of the Treaties. Lady Justice is blind – she will defend the Rule of Law wherever it is attacked.

Eli von der Leyen laittaisi armotta kuriin ne maat, jotka yhteisistä säännöistä piittaamatta päästävät laittomat siirtolaiset maansa läpi syvemmälle Eurooppaan.

No, ei ihan. Von der Leyen tarkoittaakin, että sääntöjä muutetaan niin, että kaikki jäsenmaat ja eurooppalaiset saavat kärsiä tavalla tai toisella:

Lainaus käyttäjältä: Ursula von der Leyen
Honourable Members,

The Rule of Law is universal. It applies to all. In the last five years, more than 17,000 people have drowned in the Mediterranean, which has become one of the deadliest borders in the world. At sea there is the duty to save lives and in our Treaties and conventions there is the legal and moral duty to respect the dignity of every human being.

The European Union can and must defend these values. The European Union needs humane borders. We must save, but saving alone is not enough. We must reduce irregular migration, we must fight smugglers and traffickers – it is organised crime –, we must preserve the right to asylum and improve the situation of refugees, for example through humanitarian corridors in close cooperation with the UNHCR. We need empathy and decisive action.

Von der Leyen haluaa Eurooppaan johtavia "humanitaarisia käytäviä" eli esimerkiksi avoimia portteja Turkin ja Kreikan rajalle tai EU-kuljetuksia Libyasta Eurooppaan. Tämä tarkoittaa käytännössä Euroopan rajojen tietoista avaamista rajoituksettomalle haittamaahanmuutolle, sillä tänne tulleita ei saa täältä pois.

...

Von Der Leyen on sama asia kuin jos Angela Merkel olisi nimitetty EU-komission johtoon.

Koko seuraavat 5 vuotta tulee olemaan todennäköisesti pakkomiellettä ajaa taakanjaot läpi ja houkutella niillä miljoonat afrikkalaiset ja lähi-itäläiset Kreikkaan, Italiaan, Espanjaan ja Maltalle.

EU:n kohtalo riippuu nyt siitä että Malta ja Italia eivät saa suostua satamiensa avaamiseen Libyan edestä tulijoita rahtaaville laivoille koska tällöin taakanjako-automaattia ei tule ja myöskään Kreikkaan ei tule silloin ryntäystä ja Espanja voi hoitaa oman kulmansa ihan niin että alkaa taas käyttää Marokon ja Espanjan välistä palautus-sopimusta minkä sosialistit lopettivat ja palauttaa kolmansien maiden afrikkalaiset Marokkoon.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2019, 15:06:13 kirjoittanut writer »
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 318
 • Liked: 19184
 • Ego sum Spartacus
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #65 : 21.07.2019, 20:39:02 »
Pravdan pikku pioneeri on intopinkeänä odottomassa kun €Urostoliitto murskaa Unkarin.

Lainaus
...............”Tätä et tiennyt Suomesta”: Unkari jatkoi propagandaansa Suomen mediaa ja oikeuslaitosta vastaan
Unkarilaisen propagandan hampaisiin joutuminen oli Suomelle jo toinen kerta heinäkuun alussa alkaneella EU-puheenjohtajuuskaudella.

Elisa Rimaila HS
Julkaistu: 21.7. 18:01

SUOMI nousi heinäkuun puolivälissä otsikoihin Unkarissa, kun valtapuolue Fideszin hallussa oleva Origo-lehti julkaisi nipun kriittisiä artikkeleita Suomen media- ja oikeusjärjestelmästä. Jutuissa ilmaistiin huoli Suomen oikeusvaltion tilanteesta ja median vapaudesta.

Sama linja jatkui lauantaina Unkarin hallinnon ylläpitämässä About Hungary -blogissa. Otsikolla ”I bet you didn’t know this about Finland” (”Veikkaan, että et tiennyt tätä Suomesta”) kirjoittajaksi on merkitty pääministerin toimiston kansainvälisten suhteiden ja viestinnän valtiosihteeri Zoltán Kovács.

Eikä moni varmaan Suomea blogikirjoituksesta tunnistanutkaan. Siinä kerrotaan, että Suomen mediakentän moniäänisyys on ”vakavasti uhattuna”, ettei Suomella ole perustuslaki­tuomioistuinta ja että Suomen oikeuslaitoksen itsenäisyys ”on olematon”..................

MYÖS itse kirjoituksessa asiat esitetään niin, että Suomi syyllistyy itse asioihin, joista se Unkaria arvostelee.

”Suomi on, tietysti, jatkanut vääristelyä siitä, että unkarilainen media ei ole vapaa ja, että se olisi musertavasti hallinnon ohjauksessa. Väite ei perustu vahvasti faktoihin, mutta on myös outoa, että se tulee Suomelta, jonka media on pääosin neljän konglomeraatin käsissä”, blogissa kirjoitetaan......................

ABOUT HUNGARY -BLOGIN kirjoitus on merkitty saatesanoilla ”Suomi”, ”Suomen EU-puheenjohtajuus” ja ”oikeusvaltioperiaate”. Se alkaa viittauksella Suomen eurooppaministeri Tytti Tuppuraiseen (sd). Ylen mukaan Tuppurainen kertoi torstaina, että Suomi aikoo EU:n puheenjohtajamaana nostaa syyskuussa Unkarin oikeusvaltio-ongelmat ensimmäistä kertaa ministerineuvoston asialistalle.

Euroopan parlamentti hyväksyi jo vuosi sitten syksyllä selvin äänin päätöslauselman, joka voi johtaa Unkarin rankaisemiseen EU:n perusarvojen loukkaamisesta.

”Viktor Orbánin hallitus on johtanut hyökkäystä eurooppalaisia arvoja vastaan hiljentämällä riippumattoman median, vaihtamalla kriittisiä tuomareita ja kontrolloimalla yliopistoja”, perusteli päätöslauselman esitellyt Judith Sargentini parlamentin päätöstä syksyllä 2018.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Euroopan parlamentti vaatii neuvostolta toimia, koska EU:n perusarvot ovat uhattuna jossain jäsenmaassa. EU-sopimusten mukaan tällaisia arvoja ovat kunnioitus demokratiaa, tasa-arvoa, oikeusvaltioperiaatetta ja ihmisoikeuksia kohtaan..................

OIKEUSVALTIO­PERIAATTEESEEN liittyvät kaksi muuta About Hungary -blogin esiin nostamaa asiaa. Sivuston mukaan Suomella ei ole perustuslaki­tuomioistuinta eikä itsenäistä oikeuslaitosta.

Suurimmalla osalla EU-maista on perustuslaki­tuomioistuin. Niiden joukossa ovat Unkarin lisäksi muun muassa Italia, Saksa, Puola ja Espanja. Perustuslaki­tuomioistuinten tehtävänä on valvoa maan perustuslain toteutumista sekä lainsäädännössä että kansainvälisten sopimusten soveltamisessa.

Perustuslaki­tuomioistuimia tutkineen Jan-Werner Müllerin mukaan niitä on perustettu valvomaan oikeuslaitoksia etenkin sellaisissa Euroopan maissa, jotka vapautuivat joko fasistien tai natsien hallinnosta toisen maailmansodan jälkeen tai ovat jälleenrakentaneet demokraattista yhteiskuntaa vuoden 1989 rautaesiripun väistymisen jälkeen.

PITÄÄ PAIKKANSA, ettei Suomessa ole perustuslakituomioistuinta. Suomessa tuomioistuimen on kuitenkin annettava päätöksenteossaan etusija perustuslain säännökselle, jos tavallinen laki on perustuslain kanssa ilmeisessä ristiriidassa. Perustuslain toteutumista Suomessa valvoo eduskunnan jäsenistä muodostettu perustuslakivaliokunta.

Blogin mukaan perustuslaki­valiokuntaan kuuluvat kansanedustajat ”tarkastelevat lainsäädäntöä ennemmin poliittisesta kuin ammatillisesta näkökulmasta.”

BLOGI väittää myös, että Suomessa presidentti päättää oikeusministerin ehdotuksesta oikeuslaitoksen tuomareista.......................

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006180339.html

Lainaus
Ylen aamu-tv: Miten maahanmuuttajat maustavat suomalaista ruokakulttuuria?
.............
Elisa Rimaila ja Sanna Peurakoski ovat haastatelleet ja koonneet kirjaksi Suomeen saapuneilta irakilaisilta ja syyrialaisilta saatuja ruokareseptejä. Millaisia uusia makuja maahanmuuttajat tuovat

https://areena.yle.fi/1-4101811


https://www.google.com/search?ei=SJY0XfePAuOMrwS954pA&q=elisa+rimaila+maahanmuutto&oq=Elisa+Rimaila+maahanmuu&gs_l=psy-ab.1.0.33i160l2.2485.12618..15464...2.0..0.106.955.11j1......0....1..gws-wiz.......0j0i22i30.Q0fcKDPwq10


pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 437
 • Liked: 1636
 • Elämältä piilopaikan saanut ahistunu pupu
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #66 : 21.07.2019, 22:56:03 »
^ Ai että ihan ruokareseptejä on koottu kirjaksi asti Suomen tulevaisuuden pelastavilta kvanttifyysikoilta? Dog food, for women only - not anymore!!!
Kun ei vaan tajuu

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 638
 • Liked: 3237
 • junior koodari
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #67 : 25.07.2019, 01:30:24 »
Teuvo Hakkaraisen euroopan parlamentissa pitämää puhetta kommentoimaan on pyydetty professoria.

Proffa ei tykännyt Hakkaraisen puheesta?,,miksiköhän no proffa on rkp:n ilmastomessias.

https://sfp.fi/fi/?s=Hilden

" Mikael Hildén, programdirektör, Finlands miljöcentral".

Tästä puheesta on kyse

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006183675.html

"Hilden sanoo, että puheenvuoro on tyypillistä demagogiaa, eli kansankiihotusta, jossa ei ”vaivauduta perehtymään edes yksinkertaisiin perusasioihin”.


Tutkija vertaa Hakkaraisen edustamaa ajattelua ajatukseen siitä, että maapallo olisi litteä.

– Silloin, kun niitä (näkemyksiä) toistetaan ikään kuin ne olisi tosia, niin se on tällaisten vaihtoehtoisten faktojen huolestuttava maailma. Silloin hämärtyy se, mitä on oikeasti tutkittu ja mikä on vain jonkun mielipide, jonka saa heittää vapaasti.

– Toivottavaa on, että suuri enemmistö pystyy näkemään sen, milloin kyse on vain mielipiteestä ja milloin väitteet perustuu johonkin oikeaan, tutkittuun tietoon".

Proffa pönöttää proffana.
« Viimeksi muokattu: 25.07.2019, 01:36:50 kirjoittanut simppali »

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 930
 • Liked: 2317
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #68 : 25.07.2019, 05:46:29 »
Teuvo Hakkaraisen euroopan parlamentissa pitämää puhetta kommentoimaan on pyydetty professoria.
Jutun lukijat eivät kommenttien perusteella tunnu olevan lainkaan samaa mieltä proffan kanssa:
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - Stefan Molyneux

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 345
 • Liked: 3621
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #69 : 25.07.2019, 09:26:48 »
Hakkarainen: Roskaamista ja päästöjä pitää kyllä vähentää. Onko nyt ministeri ottanut tällaisen asian huomioon: Suomen kokonaispäästöt ovat noin 56 miljoonaa… No, en nyt muista sitä määritelmää kokonaan, mutta kehittyvissä maissa, kuten Intia ja Kiina, niiden päästöt lisääntyvät noin kolmetoista kertaa se, mitä on Suomen kokonaispäästöt. Eikö tämä iso porsas pitäisi ottaa ensin kiinni? Kiitos.

Tutkija: Kaikkien maiden päästöt, mukaan lukien Kiinan ja Intian päästöt, syntyvät energiantuotannossa, liikenteessä, teollisessa toiminnassa, talojen lämmityksessä, ja niin edelleen. Kehittämällä ratkaisuja, joilla päästöjä voidaan vähentää kaikissa näissä toimissa Suomi (ja Eurooppa) voi olla edelläkävijä, jonka ratkaisut otetaan laajasti käyttöön myös rajojemme ulkopuolella.
Näin on voitu toimia muun muassa ilmansaasteiden vähentämisessä ja veden puhdistamisessa. Ilmastonmuutoksen hillinnässä tarvitaan myös uusia nerokkaita ratkaisuja, jotka vähentävät päästöjä ja luovat uutta hyvinvointia. Suomella on tässä erityinen velvollisuus sillä suomalaisten päästöt henkeä kohti ovat maailmanlaajuisesti hyvin suuret, vaikka otettaisiin huomioon, että osa tuotannostamme palvelee myös muuta maailmaa esimerkiksi sellu- ja paperituotteiden muodossa.Hakkarainen yrittää tuoda esiin vertailevia numeroita Suomen, Kiinan ja Intian päästöistä, jotta selviäisi tilanteen naurettavuus.


Tutkija ei kuitenkaan mene lankaan, sillä häviäisi numeroilla Hakkaraiselle, vaan sujuvasti vaihtaa puheenaihetta ja lässyttää päästöjen syntymekanismista, utopistisesta edelläkävijä-roolista, uusista nerokkaista ratkaisuista ja uuden hyvinvoinnin luomisesta. Ja lopuksi tutkija asettaa Suomen saastuttajasyyllisten kärkikaartiin.


Että semmoinen taisto Hakkaraisen ja tutkijan välillä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 054
 • Liked: 62573
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #70 : 25.07.2019, 11:21:21 »
Hakkarainen: Roskaamista ja päästöjä pitää kyllä vähentää. Onko nyt ministeri ottanut tällaisen asian huomioon: Suomen kokonaispäästöt ovat noin 56 miljoonaa… No, en nyt muista sitä määritelmää kokonaan, mutta kehittyvissä maissa, kuten Intia ja Kiina, niiden päästöt lisääntyvät noin kolmetoista kertaa se, mitä on Suomen kokonaispäästöt. Eikö tämä iso porsas pitäisi ottaa ensin kiinni? Kiitos.

Tutkija: Kaikkien maiden päästöt, mukaan lukien Kiinan ja Intian päästöt, syntyvät energiantuotannossa, liikenteessä, teollisessa toiminnassa, talojen lämmityksessä, ja niin edelleen. Kehittämällä ratkaisuja, joilla päästöjä voidaan vähentää kaikissa näissä toimissa Suomi (ja Eurooppa) voi olla edelläkävijä, jonka ratkaisut otetaan laajasti käyttöön myös rajojemme ulkopuolella.
Näin on voitu toimia muun muassa ilmansaasteiden vähentämisessä ja veden puhdistamisessa. Ilmastonmuutoksen hillinnässä tarvitaan myös uusia nerokkaita ratkaisuja, jotka vähentävät päästöjä ja luovat uutta hyvinvointia. Suomella on tässä erityinen velvollisuus sillä suomalaisten päästöt henkeä kohti ovat maailmanlaajuisesti hyvin suuret, vaikka otettaisiin huomioon, että osa tuotannostamme palvelee myös muuta maailmaa esimerkiksi sellu- ja paperituotteiden muodossa.


Hilden faktan väistäessään tunnustaa, että Suomen päästövähennystoimet ovat kokonaisuuden kannalta yhtä tyhjän kanssa, mutta sälyttää Suomelle ja EU:lle siksi ihan uusia velvoitteita teknologian kehittämisessä.

Teknologiaa (esim. Risto Isomäen hehkuttamia uudenlaisia sähköautojen akkuja) kuitenkin kehitetään riippumatta Suomen ilmastopolitiikasta. Suomen edelläkävijänä kalliiksi käyvää ilmastopolitiikkaa ja rajoituksia ei voi perustella uusien ratkaisujen kehittämisellä sen enempää kuin paskalakia Itämeren puhdistamisella. Hilden tai kukaan muukaan ei pysty esittämään sellaisia teknologian kehityspolkuja, joilla Suomen muita maita tiukempi ilmastopolitiikka toisi maailmaan "uusia nerokkaita ratkaisuja", koska sellaisia ei ole.

Hildenin logiikalla Suomen olisi perustellumpaa unohtaa radikaalit päästövähennykset, jotka pakottavat satsaamaan kalliilla ulkomailta ostettuihin teknologiasovelluksiin (esim. sähköautot), ja käyttää resurssit suoraan oman teknologian kehittämiseen. Oikeasti sekään ei takaisi, että juuri Suomessa kehitettäisiin mitään mainitsemisen arvoista.

Lopputulemana Suomen muita maita tiukempi ilmastopolitiikka johtaa vain siihen, että kiinalaiset keräävät suomalaisilta vielä enemmän rahaa. Tämän vastapainoksi ilmastonmuutos viivästyisi mallien mukaan ehkä korkeintaan päivän tai pari kymmenien vuosien aikana.

Hakkarainen yrittää tuoda esiin vertailevia numeroita Suomen, Kiinan ja Intian päästöistä, jotta selviäisi tilanteen naurettavuus.

Tutkija ei kuitenkaan mene lankaan, sillä häviäisi numeroilla Hakkaraiselle, vaan sujuvasti vaihtaa puheenaihetta ja lässyttää päästöjen syntymekanismista, utopistisesta edelläkävijä-roolista, uusista nerokkaista ratkaisuista ja uuden hyvinvoinnin luomisesta. Ja lopuksi tutkija asettaa Suomen saastuttajasyyllisten kärkikaartiin.

Että semmoinen taisto Hakkaraisen ja tutkijan välillä.

On se vaan hienoa ja samalla koko ilmastonmuutoskeskustelua kuvaavaa, että kouluttamaton viitasaarelainen sahuri vetää sellaista settiä ilmastonmuutospolitiikasta, että kotikentällään kisaileva "Suomen ympäristökeskuksen ilmastonmuutoksen strategisen ohjelman johtaja" joutuu hädissään turvautumaan halpoihin hämäyksiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: europarlamentti