Kirjoittaja Aihe: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024  (Luettu 45782 kertaa)

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 999
 • Liked: 9073
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #60 : 19.07.2019, 13:24:42 »
Onko tieteellistä näyttöä, että EU-parlamenttivuosien lisääntyminen korreloisi edustajan painoindeksin kanssa?

Esimerkkinä vaikkapa Sirpa.

 ;D
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 712
 • Liked: 42792
 • Ego sum Spartacus
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #61 : 19.07.2019, 13:34:30 »
Lainaus
..........."Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt." (Sirpa Pietikäinen).................

https://www.ksml.fi/kotimaa/Sammuin-tai-v%C3%A4s%C3%A4hdin-Poliitikkojen-nolot-tokaisut-%E2%80%93-valitse-iskevin/362609

Lainaus
................Kansanedustaja Sirpa Pietikäinen oli auton rattiin astuessaan samantapaisessa humalatilassa kuin olisi nauttinut raakana puolen litran pullollisen Koskenkorvaa.
IS:n selvityksen mukaan Pietikäinen puhalsi kiinni jäädessään tavanomaiseen alkometriin peräti yli 2,2 promillea, mutta tuntia myöhemmin nykyaikaiseen tarkkuusalkometriin lukeman 0,75...............

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000014893.html

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 350
 • Liked: 13985
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #62 : 19.07.2019, 17:42:45 »
Tiedeyhteisö on läpeensä korruptoitunut ja suurinta osaa tiedejulkaisuissa esitellyistä tuloksista ei pystytä replikoimaan. Tutkimustulosten vertaisarviointi ei toimi, ja yhteisöä riivaa massiivinen ennakkosensuuri ja rahoituksen politisoitunut/nepotisoitunut kanavointi.

Nuo ovat ns. luonnontieteiden ongelmia. Luonnontieteiden ulkopuolella ongelmalista on vielä paljon pidempi.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51536
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #63 : 19.07.2019, 18:13:26 »
Onko tieteellistä näyttöä, että EU-parlamenttivuosien lisääntyminen korreloisi edustajan painoindeksin kanssa?

Esimerkkinä vaikkapa Sirpa.

 ;D

Katsotaan nyt, lihooko Laura muodottomaksi hirviöksi parlamenttivuosinaan.   ;)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #64 : 20.07.2019, 14:09:07 »
Helsingin Sanomat: Suora lähetys käynnissä: Ursula von der Leyen haluaa ”humaanit rajat” ja hiilineutraalin Euroopan 16.7.2019

Opening Statement in the European Parliament Plenary Session by Ursula von der Leyen, Candidate for President of the European Commission (ennakkoversio)

Lainaus käyttäjältä: Ursula von der Leyen
Honourable Members,

The cradle of our European civilisation is Greek philosophy and Roman Law. And our European continent went through its darkest period when we were ruled by dictators and Rule of Law was banished. For centuries, Europeans fought so hard for their liberty and independence.

The Rule of Law is our best tool to defend these freedoms and to protect the most vulnerable in our Union. This is why there can be no compromise when it comes to respecting the Rule of Law. There never will be. I will ensure that we use our full and comprehensive toolbox at European level. In addition, I fully support an EU-wide Rule of Law Mechanism. To be clear: the new instrument is not an alternative to the existing instruments, but an additional one. 

The Commission will always be an independent guardian of the Treaties. Lady Justice is blind – she will defend the Rule of Law wherever it is attacked.

Eli von der Leyen laittaisi armotta kuriin ne maat, jotka yhteisistä säännöistä piittaamatta päästävät laittomat siirtolaiset maansa läpi syvemmälle Eurooppaan.

No, ei ihan. Von der Leyen tarkoittaakin, että sääntöjä muutetaan niin, että kaikki jäsenmaat ja eurooppalaiset saavat kärsiä tavalla tai toisella:

Lainaus käyttäjältä: Ursula von der Leyen
Honourable Members,

The Rule of Law is universal. It applies to all. In the last five years, more than 17,000 people have drowned in the Mediterranean, which has become one of the deadliest borders in the world. At sea there is the duty to save lives and in our Treaties and conventions there is the legal and moral duty to respect the dignity of every human being.

The European Union can and must defend these values. The European Union needs humane borders. We must save, but saving alone is not enough. We must reduce irregular migration, we must fight smugglers and traffickers – it is organised crime –, we must preserve the right to asylum and improve the situation of refugees, for example through humanitarian corridors in close cooperation with the UNHCR. We need empathy and decisive action.

Von der Leyen haluaa Eurooppaan johtavia "humanitaarisia käytäviä" eli esimerkiksi avoimia portteja Turkin ja Kreikan rajalle tai EU-kuljetuksia Libyasta Eurooppaan. Tämä tarkoittaa käytännössä Euroopan rajojen tietoista avaamista rajoituksettomalle haittamaahanmuutolle, sillä tänne tulleita ei saa täältä pois.

...

Von Der Leyen on sama asia kuin jos Angela Merkel olisi nimitetty EU-komission johtoon.

Koko seuraavat 5 vuotta tulee olemaan todennäköisesti pakkomiellettä ajaa taakanjaot läpi ja houkutella niillä miljoonat afrikkalaiset ja lähi-itäläiset Kreikkaan, Italiaan, Espanjaan ja Maltalle.

EU:n kohtalo riippuu nyt siitä että Malta ja Italia eivät saa suostua satamiensa avaamiseen Libyan edestä tulijoita rahtaaville laivoille koska tällöin taakanjako-automaattia ei tule ja myöskään Kreikkaan ei tule silloin ryntäystä ja Espanja voi hoitaa oman kulmansa ihan niin että alkaa taas käyttää Marokon ja Espanjan välistä palautus-sopimusta minkä sosialistit lopettivat ja palauttaa kolmansien maiden afrikkalaiset Marokkoon.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2019, 15:06:13 kirjoittanut writer »
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 712
 • Liked: 42792
 • Ego sum Spartacus
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #65 : 21.07.2019, 20:39:02 »
Pravdan pikku pioneeri on intopinkeänä odottomassa kun €Urostoliitto murskaa Unkarin.

Lainaus
...............”Tätä et tiennyt Suomesta”: Unkari jatkoi propagandaansa Suomen mediaa ja oikeuslaitosta vastaan
Unkarilaisen propagandan hampaisiin joutuminen oli Suomelle jo toinen kerta heinäkuun alussa alkaneella EU-puheenjohtajuuskaudella.

Elisa Rimaila HS
Julkaistu: 21.7. 18:01

SUOMI nousi heinäkuun puolivälissä otsikoihin Unkarissa, kun valtapuolue Fideszin hallussa oleva Origo-lehti julkaisi nipun kriittisiä artikkeleita Suomen media- ja oikeusjärjestelmästä. Jutuissa ilmaistiin huoli Suomen oikeusvaltion tilanteesta ja median vapaudesta.

Sama linja jatkui lauantaina Unkarin hallinnon ylläpitämässä About Hungary -blogissa. Otsikolla ”I bet you didn’t know this about Finland” (”Veikkaan, että et tiennyt tätä Suomesta”) kirjoittajaksi on merkitty pääministerin toimiston kansainvälisten suhteiden ja viestinnän valtiosihteeri Zoltán Kovács.

Eikä moni varmaan Suomea blogikirjoituksesta tunnistanutkaan. Siinä kerrotaan, että Suomen mediakentän moniäänisyys on ”vakavasti uhattuna”, ettei Suomella ole perustuslaki­tuomioistuinta ja että Suomen oikeuslaitoksen itsenäisyys ”on olematon”..................

MYÖS itse kirjoituksessa asiat esitetään niin, että Suomi syyllistyy itse asioihin, joista se Unkaria arvostelee.

”Suomi on, tietysti, jatkanut vääristelyä siitä, että unkarilainen media ei ole vapaa ja, että se olisi musertavasti hallinnon ohjauksessa. Väite ei perustu vahvasti faktoihin, mutta on myös outoa, että se tulee Suomelta, jonka media on pääosin neljän konglomeraatin käsissä”, blogissa kirjoitetaan......................

ABOUT HUNGARY -BLOGIN kirjoitus on merkitty saatesanoilla ”Suomi”, ”Suomen EU-puheenjohtajuus” ja ”oikeusvaltioperiaate”. Se alkaa viittauksella Suomen eurooppaministeri Tytti Tuppuraiseen (sd). Ylen mukaan Tuppurainen kertoi torstaina, että Suomi aikoo EU:n puheenjohtajamaana nostaa syyskuussa Unkarin oikeusvaltio-ongelmat ensimmäistä kertaa ministerineuvoston asialistalle.

Euroopan parlamentti hyväksyi jo vuosi sitten syksyllä selvin äänin päätöslauselman, joka voi johtaa Unkarin rankaisemiseen EU:n perusarvojen loukkaamisesta.

”Viktor Orbánin hallitus on johtanut hyökkäystä eurooppalaisia arvoja vastaan hiljentämällä riippumattoman median, vaihtamalla kriittisiä tuomareita ja kontrolloimalla yliopistoja”, perusteli päätöslauselman esitellyt Judith Sargentini parlamentin päätöstä syksyllä 2018.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Euroopan parlamentti vaatii neuvostolta toimia, koska EU:n perusarvot ovat uhattuna jossain jäsenmaassa. EU-sopimusten mukaan tällaisia arvoja ovat kunnioitus demokratiaa, tasa-arvoa, oikeusvaltioperiaatetta ja ihmisoikeuksia kohtaan..................

OIKEUSVALTIO­PERIAATTEESEEN liittyvät kaksi muuta About Hungary -blogin esiin nostamaa asiaa. Sivuston mukaan Suomella ei ole perustuslaki­tuomioistuinta eikä itsenäistä oikeuslaitosta.

Suurimmalla osalla EU-maista on perustuslaki­tuomioistuin. Niiden joukossa ovat Unkarin lisäksi muun muassa Italia, Saksa, Puola ja Espanja. Perustuslaki­tuomioistuinten tehtävänä on valvoa maan perustuslain toteutumista sekä lainsäädännössä että kansainvälisten sopimusten soveltamisessa.

Perustuslaki­tuomioistuimia tutkineen Jan-Werner Müllerin mukaan niitä on perustettu valvomaan oikeuslaitoksia etenkin sellaisissa Euroopan maissa, jotka vapautuivat joko fasistien tai natsien hallinnosta toisen maailmansodan jälkeen tai ovat jälleenrakentaneet demokraattista yhteiskuntaa vuoden 1989 rautaesiripun väistymisen jälkeen.

PITÄÄ PAIKKANSA, ettei Suomessa ole perustuslakituomioistuinta. Suomessa tuomioistuimen on kuitenkin annettava päätöksenteossaan etusija perustuslain säännökselle, jos tavallinen laki on perustuslain kanssa ilmeisessä ristiriidassa. Perustuslain toteutumista Suomessa valvoo eduskunnan jäsenistä muodostettu perustuslakivaliokunta.

Blogin mukaan perustuslaki­valiokuntaan kuuluvat kansanedustajat ”tarkastelevat lainsäädäntöä ennemmin poliittisesta kuin ammatillisesta näkökulmasta.”

BLOGI väittää myös, että Suomessa presidentti päättää oikeusministerin ehdotuksesta oikeuslaitoksen tuomareista.......................

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006180339.html

Lainaus
Ylen aamu-tv: Miten maahanmuuttajat maustavat suomalaista ruokakulttuuria?
.............
Elisa Rimaila ja Sanna Peurakoski ovat haastatelleet ja koonneet kirjaksi Suomeen saapuneilta irakilaisilta ja syyrialaisilta saatuja ruokareseptejä. Millaisia uusia makuja maahanmuuttajat tuovat

https://areena.yle.fi/1-4101811

Invalid Tweet ID
https://www.google.com/search?ei=SJY0XfePAuOMrwS954pA&q=elisa+rimaila+maahanmuutto&oq=Elisa+Rimaila+maahanmuu&gs_l=psy-ab.1.0.33i160l2.2485.12618..15464...2.0..0.106.955.11j1......0....1..gws-wiz.......0j0i22i30.Q0fcKDPwq10


pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 882
 • Liked: 3723
 • Maanantaikappale
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #66 : 21.07.2019, 22:56:03 »
^ Ai että ihan ruokareseptejä on koottu kirjaksi asti Suomen tulevaisuuden pelastavilta kvanttifyysikoilta? Dog food, for women only - not anymore!!!
"Beneath the thin veneer of life lies excruciating pain and untold suffering"

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16068
 • junior koodari
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #67 : 25.07.2019, 01:30:24 »
Teuvo Hakkaraisen euroopan parlamentissa pitämää puhetta kommentoimaan on pyydetty professoria.

Proffa ei tykännyt Hakkaraisen puheesta?,,miksiköhän no proffa on rkp:n ilmastomessias.

https://sfp.fi/fi/?s=Hilden

" Mikael Hildén, programdirektör, Finlands miljöcentral".

Tästä puheesta on kyse

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006183675.html

"Hilden sanoo, että puheenvuoro on tyypillistä demagogiaa, eli kansankiihotusta, jossa ei ”vaivauduta perehtymään edes yksinkertaisiin perusasioihin”.


Tutkija vertaa Hakkaraisen edustamaa ajattelua ajatukseen siitä, että maapallo olisi litteä.

– Silloin, kun niitä (näkemyksiä) toistetaan ikään kuin ne olisi tosia, niin se on tällaisten vaihtoehtoisten faktojen huolestuttava maailma. Silloin hämärtyy se, mitä on oikeasti tutkittu ja mikä on vain jonkun mielipide, jonka saa heittää vapaasti.

– Toivottavaa on, että suuri enemmistö pystyy näkemään sen, milloin kyse on vain mielipiteestä ja milloin väitteet perustuu johonkin oikeaan, tutkittuun tietoon".

Proffa pönöttää proffana.
« Viimeksi muokattu: 25.07.2019, 01:36:50 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 3871
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #68 : 25.07.2019, 05:46:29 »
Teuvo Hakkaraisen euroopan parlamentissa pitämää puhetta kommentoimaan on pyydetty professoria.
Jutun lukijat eivät kommenttien perusteella tunnu olevan lainkaan samaa mieltä proffan kanssa:
"The problem isn't that Johnny can't read. The problem isn't even that Johnny can't think. The problem is that Johnny doesn't know what thinking is; he confuses it with feeling."

Thomas Sowell

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 999
 • Liked: 9073
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #69 : 25.07.2019, 09:26:48 »
Hakkarainen: Roskaamista ja päästöjä pitää kyllä vähentää. Onko nyt ministeri ottanut tällaisen asian huomioon: Suomen kokonaispäästöt ovat noin 56 miljoonaa… No, en nyt muista sitä määritelmää kokonaan, mutta kehittyvissä maissa, kuten Intia ja Kiina, niiden päästöt lisääntyvät noin kolmetoista kertaa se, mitä on Suomen kokonaispäästöt. Eikö tämä iso porsas pitäisi ottaa ensin kiinni? Kiitos.

Tutkija: Kaikkien maiden päästöt, mukaan lukien Kiinan ja Intian päästöt, syntyvät energiantuotannossa, liikenteessä, teollisessa toiminnassa, talojen lämmityksessä, ja niin edelleen. Kehittämällä ratkaisuja, joilla päästöjä voidaan vähentää kaikissa näissä toimissa Suomi (ja Eurooppa) voi olla edelläkävijä, jonka ratkaisut otetaan laajasti käyttöön myös rajojemme ulkopuolella.
Näin on voitu toimia muun muassa ilmansaasteiden vähentämisessä ja veden puhdistamisessa. Ilmastonmuutoksen hillinnässä tarvitaan myös uusia nerokkaita ratkaisuja, jotka vähentävät päästöjä ja luovat uutta hyvinvointia. Suomella on tässä erityinen velvollisuus sillä suomalaisten päästöt henkeä kohti ovat maailmanlaajuisesti hyvin suuret, vaikka otettaisiin huomioon, että osa tuotannostamme palvelee myös muuta maailmaa esimerkiksi sellu- ja paperituotteiden muodossa.Hakkarainen yrittää tuoda esiin vertailevia numeroita Suomen, Kiinan ja Intian päästöistä, jotta selviäisi tilanteen naurettavuus.


Tutkija ei kuitenkaan mene lankaan, sillä häviäisi numeroilla Hakkaraiselle, vaan sujuvasti vaihtaa puheenaihetta ja lässyttää päästöjen syntymekanismista, utopistisesta edelläkävijä-roolista, uusista nerokkaista ratkaisuista ja uuden hyvinvoinnin luomisesta. Ja lopuksi tutkija asettaa Suomen saastuttajasyyllisten kärkikaartiin.


Että semmoinen taisto Hakkaraisen ja tutkijan välillä.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 803
 • Liked: 129883
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #70 : 25.07.2019, 11:21:21 »
Hakkarainen: Roskaamista ja päästöjä pitää kyllä vähentää. Onko nyt ministeri ottanut tällaisen asian huomioon: Suomen kokonaispäästöt ovat noin 56 miljoonaa… No, en nyt muista sitä määritelmää kokonaan, mutta kehittyvissä maissa, kuten Intia ja Kiina, niiden päästöt lisääntyvät noin kolmetoista kertaa se, mitä on Suomen kokonaispäästöt. Eikö tämä iso porsas pitäisi ottaa ensin kiinni? Kiitos.

Tutkija: Kaikkien maiden päästöt, mukaan lukien Kiinan ja Intian päästöt, syntyvät energiantuotannossa, liikenteessä, teollisessa toiminnassa, talojen lämmityksessä, ja niin edelleen. Kehittämällä ratkaisuja, joilla päästöjä voidaan vähentää kaikissa näissä toimissa Suomi (ja Eurooppa) voi olla edelläkävijä, jonka ratkaisut otetaan laajasti käyttöön myös rajojemme ulkopuolella.
Näin on voitu toimia muun muassa ilmansaasteiden vähentämisessä ja veden puhdistamisessa. Ilmastonmuutoksen hillinnässä tarvitaan myös uusia nerokkaita ratkaisuja, jotka vähentävät päästöjä ja luovat uutta hyvinvointia. Suomella on tässä erityinen velvollisuus sillä suomalaisten päästöt henkeä kohti ovat maailmanlaajuisesti hyvin suuret, vaikka otettaisiin huomioon, että osa tuotannostamme palvelee myös muuta maailmaa esimerkiksi sellu- ja paperituotteiden muodossa.


Hilden faktan väistäessään tunnustaa, että Suomen päästövähennystoimet ovat kokonaisuuden kannalta yhtä tyhjän kanssa, mutta sälyttää Suomelle ja EU:lle siksi ihan uusia velvoitteita teknologian kehittämisessä.

Teknologiaa (esim. Risto Isomäen hehkuttamia uudenlaisia sähköautojen akkuja) kuitenkin kehitetään riippumatta Suomen ilmastopolitiikasta. Suomen edelläkävijänä kalliiksi käyvää ilmastopolitiikkaa ja rajoituksia ei voi perustella uusien ratkaisujen kehittämisellä sen enempää kuin paskalakia Itämeren puhdistamisella. Hilden tai kukaan muukaan ei pysty esittämään sellaisia teknologian kehityspolkuja, joilla Suomen muita maita tiukempi ilmastopolitiikka toisi maailmaan "uusia nerokkaita ratkaisuja", koska sellaisia ei ole.

Hildenin logiikalla Suomen olisi perustellumpaa unohtaa radikaalit päästövähennykset, jotka pakottavat satsaamaan kalliilla ulkomailta ostettuihin teknologiasovelluksiin (esim. sähköautot), ja käyttää resurssit suoraan oman teknologian kehittämiseen. Oikeasti sekään ei takaisi, että juuri Suomessa kehitettäisiin mitään mainitsemisen arvoista.

Lopputulemana Suomen muita maita tiukempi ilmastopolitiikka johtaa vain siihen, että kiinalaiset keräävät suomalaisilta vielä enemmän rahaa. Tämän vastapainoksi ilmastonmuutos viivästyisi mallien mukaan ehkä korkeintaan päivän tai pari kymmenien vuosien aikana.

Hakkarainen yrittää tuoda esiin vertailevia numeroita Suomen, Kiinan ja Intian päästöistä, jotta selviäisi tilanteen naurettavuus.

Tutkija ei kuitenkaan mene lankaan, sillä häviäisi numeroilla Hakkaraiselle, vaan sujuvasti vaihtaa puheenaihetta ja lässyttää päästöjen syntymekanismista, utopistisesta edelläkävijä-roolista, uusista nerokkaista ratkaisuista ja uuden hyvinvoinnin luomisesta. Ja lopuksi tutkija asettaa Suomen saastuttajasyyllisten kärkikaartiin.

Että semmoinen taisto Hakkaraisen ja tutkijan välillä.

On se vaan hienoa ja samalla koko ilmastonmuutoskeskustelua kuvaavaa, että kouluttamaton viitasaarelainen sahuri vetää sellaista settiä ilmastonmuutospolitiikasta, että kotikentällään kisaileva "Suomen ympäristökeskuksen ilmastonmuutoksen strategisen ohjelman johtaja" joutuu hädissään turvautumaan halpoihin hämäyksiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 712
 • Liked: 42792
 • Ego sum Spartacus
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #71 : 10.09.2019, 17:01:11 »
Lainaus
Jutta Urpilaisesta EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, pääministeri Rinne: Salkku on äärimmäisen tärkeä
Urpilainen vastaa esimerkiksi Afrikka-asioista. Nykykomissiossa ei ole vastaavaa tehtävää.

x

Pääministeri Antti Rinne (sd.) arvioi, että Urpilaisen salkku on "nykyisessä maailmantilanteessa äärimmäisen tärkeä".

x

Suomi tavoitteli raskasta salkkua kehitys-, koulutus- tai puolustusasioissa. Rinne keskusteli asiasta von der Leyenin kanssa viikonloppuna.

– Kun kuulin salkun sisällöstä, niin olin tosi tyytyväinen. Se vastaa sekä Jutta Urpilaisen että Suomen näkökulmaa, Rinne sanoi.

x

– Afrikan kanssa on rakennettava uudenlaista strategista kumppanuutta, jossa myös yksityinen sektori on aktiivisesti mukana luomassa investointeja, työpaikkoja ja pysyvää hyvinvointia.

Urpilaisen mukaan kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavan komissaarin salkussa yhdistyvät sukupolven suuret kysymykset eli ilmastonmuutos, uudet turvallisuusuhat, eriarvoisuuden kasvu ja demokratian kriisi.

Maahanmuuttokysymyksessä Urpilainen sanoi haasteena olevan sen, etteivät jäsenmaat ole pystyneet toteuttamaan sovittuja päätöksiä.

– Olennaista on se, miten maahanmuuton juurisyihin pystytään tarttumaan ja luomaan edellytyksiä sille, ettei ihmisten ainoana toivona ole lähteä kotimaastaan pois.

x

– Von der Leyen viestittää tällä sitä, että Afrikan ja Euroopan välillä on kohtalonyhteys. Jotta pystymme vaikuttamaan maahanmuuttoon niin, että se on tulevaisuudessa kestävällä tasolla, täytyy meidän kyetä parantamaan elinolosuhteita lähtömaissa, Urpilainen sanoi.

x

https://yle.fi/uutiset/3-10956541

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 051
 • Liked: 8918
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #72 : 10.09.2019, 17:06:58 »
Tietää taas julmetusti uutta rahanmenoa ilman mitään tolkkua. Gebardisuikat kiittävät, kuka mitäkin jumalaa, Afrikka-komissaarin ilmestyksestä.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 939
 • Liked: 68007
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #73 : 10.09.2019, 17:23:01 »
Mokuttajademari Frans Timmermans nostetaan eurooppalaisen "Green New Dealin" johtoon. Uutisen mukaan tästä tulee käytännössä EU-komission kakkosmies.

Ursula von der Leyenilla on prioriteettina hiilidioksidipäästöjen leikkaaminen omalla pj-kaudellaan eli kaikenmoista ilmastohörhöilyä tullaan varmaan näkemään enemmän kuin tarpeeksi.

https://www.france24.com/en/20190910-new-european-commission-timmermans-climate-change-hogan-trade-goulard-leyen (10.9.2019)

Lainaus
New EU Commission taps Timmermans to head climate change fight

The new European Commission taking office in two months will boost its fight against climate change by making it a top portfolio to be handled by Frans Timmermans, officials said Tuesday.

Timmermans, a 58-year-old Brussels veteran, will effectively be the number two in the incoming commission under Ursula von der Leyen, who has made cutting carbon emissions a key priority of her executive for the next five years.

His elevation to first executive vice president for a "European Green Deal", with powers over investment, taxes and food standards as Europe transitions to clean energy, was welcomed by environmental groups.

"The structure presented by Commission President-elect von der Leyen shows that she is following through on her climate and environmental promises by giving the highest level of attention to delivering on a European Green Deal," the head of the European office for the WWF, Ester Asin, said.

Von der Leyen told a news conference that Timmermans would be the pointman in making Europe "the world's first climate-neutral continent".

His stated mission, set out in a letter from von der Leyen, is to "look at everything from how we use and produce energy, unlock private investment and support new clean technologies, all the way through to the transport we use, the food we eat and the packaging we throw away".

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 004
 • Liked: 18196
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #74 : 10.09.2019, 17:28:40 »

Urpilaisen toimenkuvasta:

Tehtävänanto kattaa Euroopan kumppanit ympäri maailman, mutta painopiste on kehityspolitiikassa, maantieteellisesti Afrikassa ja kehittyvissä markkinoissa.
Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä kehitysavusta.

– Perinteisen kehitysyhteistyön puhtaan veden, köyhyyden poiston ja koulutuksen ohella EU investoi Afrikkaan ja yrityksiin, Urpilainen kertoo Lännen Medialle.
Tarkoitus on saada Afrikka vakaammaksi ja vauraammaksi sekä suojella maanosan ympäristöä esimerkiksi viemällä ympäristöystävällistä teknologiaa Euroopasta.
Rauha ja talouskasvu auttavat myös pakolaisuuden ja siirtolaisuuden hillitsemisessä. Myös sukupuolten tasa-arvon ja tyttöjen oikeuksien edistäminen kuuluvat salkkuun.

EU:n budjetissa Urpilaisen tehtävään liittyvä kokonaisrahoitus on ollut kuluvalla rahoituskaudella 80 miljardia euroa. Sen odotetaan nousevan seuraavalla kaudella 100 miljardiin euroon. Urpilaisen käytettävissä olisi osa tästä rahasta.
Urpilaisen salkku pitää sisällään talous- ja ulkopolitiikkaa. Hän saattaa joutua tekemisiin myös Britannian kanssa, mikäli maa eroaa EU:sta. Myös Venäjä-suhteet voivat nousta esille osana EU:n ulkopoliittista tiimiä.

https://ls24.fi/lannen-media/urpilainen-saa-tehtavakseen-kehittaa-afrikan-taloutta-ymparistoa-ja-sosiaalisia-oloja-olen-siita-todella-innostunut

that's a bingo!

Random Walker

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 143
 • Liked: 640
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #75 : 10.09.2019, 17:30:35 »
Siinäs näitte. Kun vakuudet on kunnossa niin päästään vallankäytön ytimeen. Suomi sai arvonsa mukaisen salkun. Eikö niin?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 939
 • Liked: 68007
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #76 : 10.09.2019, 17:46:31 »
Tässä on virallinen tiedote tuosta komission tehtävänjaosta. Tiedotteessa on selitelty kaikkea muutakin, mutta lainaan nyt vain nuo henkilöt ja tehtävät tähän.

On kyllä helvetin huvittavaa, että kerta toisensa jälkeen Suomelle povaillaan aina kaikenlaisia kovia EU-tehtäviä ja lopputulos on aina tämä. Hyvä näpäytys Urpilaiselle ja taustajoukoilleen.

Suomella ei ole juuri minkäänlaista vaikutusvaltaa tuolla, se kannattaisi jo painaa mieleen.

https://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-5542_fi.htm (10.9.2019)

Lainaus
Ursula von der Leyenin komissio: Kunnianhimoisempi EU

(...)

Kolmella johtavalla varapuheenjohtajalla on kaksoisrooli. Kukin toimii sekä komissaarina että varapuheenjohtajana, jonka vastuualueena on yksi tulevan puheenjohtajan asialistan kolmesta keskeisestä tavoitteesta.

Johtava varapuheenjohtaja Frans Timmermans (Alankomaat) koordinoi työtä, joka liittyy Euroopan viherelvytysohjelmaan. Lisäksi hän johtaa ilmastotoimien politiikkalohkoa ilmastotoimien pääosaston tuella.

(...)

Johtava varapuheenjohtaja Margrethe Vestager (Tanska) koordinoi asialistaa, jonka tavoitteena on saattaa EU digitaaliajan vaatimusten tasalle. Lisäksi hän toimii kilpailuasioista vastaavana komissaarina kilpailun pääosaston tukemana.

(...)

Johtava varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis (Latvia) koordinoi työtä, joka liittyy ihmisten hyväksi toimivaan talouteen. Lisäksi hän toimii rahoituspalveluista vastaavana komissaarina, tukenaan rahoitusvakauden, rahoituspalvelujen ja pääomamarkkinaunionin pääosasto.

(...)

Muut viisi varapuheenjohtajaa ja heidän vastuualueensa ovat:

Josep Borrell (Espanja, nykyinen Espanjan ulkoministeri): ehdokas korkeaksi edustajaksi/varapuheenjohtajaksi: Vahvempi EU maailmannäyttämöllä

Věra Jourová (Tšekki, komissaari Junckerin komissiossa): Arvot ja avoimuus

Margaritis Schinas (Kreikka, entinen Euroopan parlamentin jäsen, pitkäaikainen Euroopan komission virkamies): Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen

Maroš Šefčovič (Slovakia, varapuheenjohtaja Junckerin komissiossa): Toimielinten väliset suhteet ja tulevaisuuden ennakointi;

Dubravka Šuica (Kroatia, Euroopan parlamentin jäsen): Demokratia ja väestökehitys.

(...)

Muut komissaariehdokkaat:

Johannes Hahn (Itävalta) vastaa budjetista ja hallinnosta. Hän raportoi suoraan komission puheenjohtajalle Ursula von der Leyenille. Komissaari Hahn on pitkäaikainen komission jäsen ja tietää hyvin, miten tärkeää on huolehtia siitä, että hallinto toimii nykyaikaisesti.

Didier Reynders (Belgia) on saanut juristin koulutuksen ja toiminut pitkään Belgian valtiovarainministerinä, ulkoministerinä, eurooppaministerinä ja puolustusministerinä. Hän vastaa uudessa komissiossa oikeusasioista, mukaan lukien oikeusvaltioperiaatteeseen liittyvät kysymykset.

Mariya Gabriel (Bulgaria) toimii parhaillaan komissaarina. Hän on hoitanut digitaaliasioiden salkkua sitoutuneesti ja energisesti ja siirtyy nyt luomaan uusia näkymiä nuorelle sukupolvelle (innovointi- ja nuorisoasiat).

Stella Kyriakides (Kypros) on koulutukseltaan psykologi. Hänellä on vuosien kokemus sosiaali- ja terveysasioissa ja syövän torjunnassa. Hän vastaa komissiossa terveysasioista.

Kadri Simson (Viro) on toiminut pitkään kotimaassaan kansanedustajana sekä talous- ja infrastruktuuriministerinä. Komissiossa hänen vastuullaan ovat energiakysymykset.

Jutta Urpilainen (Suomi) on entinen valtiovarainministeri ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan pitkäaikainen jäsen. Hän on myös työskennellyt erityisedustajana Etiopiassa. Nyt hän ottaa vastuulleen kansainväliset kumppanuudet.

Sylvie Goulard (Ranska), entinen Euroopan parlamentin jäsen, on vannoutunut eurooppalainen. Sisämarkkinoista vastaavana komissaarina hän tulee johtamaan komission elinkeinopolitiikkaa ja edistämään digitaalisia sisämarkkinoita. Hän myös johtaa uutta puolustusteollisuuden ja avaruusasioiden pääosastoa.

László Trócsányi (Unkari) on Unkarin entinen oikeusministeri. Hän hoitaa naapuruuspolitiikan ja laajentumisneuvottelujen salkkua.

Phil Hogan (Irlanti) toimii nykyisessä komissiossa maatalouskomissaarina. Uudessa komissiossa hän ottaa hoitaakseen kauppapolitiikan salkun.

Paolo Gentiloni (Italia) on Italian entinen pääministeri ja ulkoasiainministeri. Hän tuo laajan kokemuksensa komission käyttöön talousasioista vastaavana komissaarina.

Virginijus Sinkevičius (Liettua) on Liettuan talous- ja innovaatioministeri ja vastaa komissiossa ympäristöön ja valtameriin liittyvistä kysymyksistä.

Nicolas Schmit (Luxemburg) on toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä sekä Luxemburgin työministerinä. Hän ottaa komissiossa vastuulleen työllisyyssalkun.

Helena Dalli (Malta) on työskennellyt poliittisella urallaan tasa-arvoasioiden parissa ja toiminut niin työmarkkinaosapuolten välisestä vuoropuhelusta, kuluttaja-asioista ja kansalaisvapauksista vastaavana ministerinä kuin eurooppa- ja tasa-arvoministerinäkin. Hän hoitaa tasa-arvoasioiden salkkua.

Janusz Wojciechowski (Puola) on toiminut pitkään Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnassa, ja tällä hetkellä hän on Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen. Komissiossa hän vastaa maatalousasioista.

Elisa Ferreira (Portugali) on Portugalin keskuspankin varapääjohtaja. Hän on vuosia toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä ja oli aikanaan Portugalissa suunnitteluministeri ja ympäristöministeri. Hän ottaa vastuulleen koheesio- ja uudistusasioiden salkun.

Rovana Plumb (Romania) on Euroopan parlamentin jäsen (sosialistien ja demokraattien ryhmän varapuheenjohtaja). Hän on toiminut kotimaassaan ympäristö- ja ilmastonmuutosministerinä, työministerinä, EU-rahoitusministerinä, opetusministerinä ja liikenneministerinä. Hän vastaa komissiossa liikenneasioista.

Janez Lenarčič (Slovenia) on slovenialainen diplomaatti. Hän on toiminut maansa eurooppaministerinä ja tehnyt useiden vuosien ajan tiiviisti työtä Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön ja Euroopan unionin kanssa. Hän vastaa komissiossa kriisinhallintaan liittyvistä kysymyksistä.

Ylva Johansson (Ruotsi) on kotimaansa työministeri ja entinen koulutuksesta, terveydenhuollosta ja vanhustenhoidosta vastaava ministeri ja Ruotsin valtiopäivien jäsen. Hän on myös erittäin arvostettu asiantuntija työllisyyden, kotouttamisen, terveyden ja hyvinvoinnin aloilla. Hän ryhtyy hoitamaan sisäasioiden salkkua.

(...)
« Viimeksi muokattu: 10.09.2019, 17:48:21 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 11262
 • Anyone?
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #77 : 10.09.2019, 17:49:05 »
Ennen vaaleja muistaakseni Haavisto sanoi, että pitää keskittyä afrikkaan. Luultavasti nyt sitten täpinöissään Jutan pestistä.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 462
 • Liked: 40136
 • Not My President
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #78 : 10.09.2019, 17:51:44 »
Jutta sai savimajasalkun.

No, onhan sekin parempi kuin pelkkä savimaja.

Tätä vartenko Juttaa koulutettiin Bilderbergin salaisessa kokouksessa? Mitähän hyvää tästä seuraa?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 051
 • Liked: 8918
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #79 : 10.09.2019, 17:53:38 »
On tosiaan kuin Euroviisut: nyt voitetaan ihan varmasti!. Ja sitten ekassa karsinnassa pudotaan nollilla äänillä ensimmäiseksi.
EU-komission varainkomissaaria odoteltiin, saatiin kaatopaikan kuningatar.

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 223
 • Liked: 1516
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #80 : 10.09.2019, 18:17:08 »
Okei, Jutasta siis yritetään tehdä eurooppalaisten veronmaksajien rahojen Afrikkaan siirtäjä, piirit laajenevat, ennen hänen täytyi tyytyä siirtämään Suomalaisten veronmaksajien rahoja Kreikkaan. Kai tuokin on Jutan kannalta kehitystä.

Ja ranskalainen ehdokas on tietys ollut jo korruptioskandaalissa mukana
Lainaus
https://en.wikipedia.org/wiki/Sylvie_Goulard
...
Minister of the Armed Services, 2017
Goulard was appointed by President Emmanuel Macron Minister of the Armed Services on 17 May, in the First Government of Edouard Philippe. In this capacity, she ranked above her immediate predecessor and foreign minister Jean-Yves Le Drian in the government hierarchy. She was only the second woman to head the ministry, which reverted to its pre-1974 name of Ministry of the Armed Forces.[4] Goulard was replaced by Florence Parly, a former executive and budget official, in the 21 June government reshuffle.[5] She had stepped down after an inquiry over alleged misuse of payments for assistants in the European Parliament[6] was opened on 20 June 2017.[7]

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5399
 • to the maximam!
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #81 : 10.09.2019, 18:25:00 »
Okei, Jutasta siis yritetään tehdä eurooppalaisten veronmaksajien rahojen Afrikkaan siirtäjä, piirit laajenevat, ennen hänen täytyi tyytyä siirtämään Suomalaisten veronmaksajien rahoja Kreikkaan. Kai tuokin on Jutan kannalta kehitystä.

Ennen Jutan piti siirtää suomalaisten rahat kreikkalaisille ja afrikkalaisille. Nyt Jutta pääsee siirtämään eurooppalaisten rahat Afrikkaan.

Nousujohteinen ura :facepalm:
O tempora, o mores!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 282
 • Liked: 88929
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Euroopan parlamentti 2019–2024
« Vastaus #82 : 10.09.2019, 18:46:05 »
Ennen vaaleja muistaakseni Haavisto sanoi, että pitää keskittyä afrikkaan.

Ajatus siitä, että Euroopan Unionin komissaari keskittyy Afrikan asioiden hoitamiseen, on tietenkin lähtökohtaisesti paitsi täysin älytön, myös rasistinen: eivätkö afrikkalaiset osaa itse hoitaa omia asioitaan?

Tämäkin päätös kertoo karua kieltää siitä, että EU:n tavoite on ajaa kehitysmaiden etuja, ajaa alas Euroopan kansojen aikaansaannokset ja varallisuus, sekä ajaa lopulta kansatkin pois omilta mailtaan.
« Viimeksi muokattu: 10.09.2019, 18:57:24 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 250
 • Liked: 12212
 • "Yhdessä eteenpäin"
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #83 : 10.09.2019, 18:52:50 »
Suomella se tuo huono herraonni EU:ssa jatkuu. Ensin saamaton mikkihiiri, jämäkomissaari Katainen ja nyt neekerikomissaari Urpilainen. Varmaan jakaa viimeisetkin siemenperunat gepardisuikille, veisi ennemmin vaikka kortsuja valtamerilaivallisen.  V*tuttaa.
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

kivimies

 • Vieras
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #84 : 10.09.2019, 19:03:35 »
Okei, Jutasta siis yritetään tehdä eurooppalaisten veronmaksajien rahojen Afrikkaan siirtäjä, piirit laajenevat, ennen hänen täytyi tyytyä siirtämään Suomalaisten veronmaksajien rahoja Kreikkaan. Kai tuokin on Jutan kannalta kehitystä.

Ja ranskalainen ehdokas on tietys ollut jo korruptioskandaalissa mukana
Bryssel on kätevä loppusijoituspaikka kotimaassaan epäonnistuneille poliitikoille.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 803
 • Liked: 129883
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #85 : 10.09.2019, 19:34:14 »
Maahanmuuttokysymyksessä Urpilainen sanoi haasteena olevan sen, etteivät jäsenmaat ole pystyneet toteuttamaan sovittuja päätöksiä.

Tämä on totta, vaikka Urpilainen tuskin tarkoittaa ongelmaksi sitä, että jäsenmaat päästävät laittomat siirtolaiset sopimusten vastaisesti etenemään EU:n ulkorajoilta eteenpäin.

Luultavammin Urpilainen viittaa aiempiin EU-taakanjakosopimuksiin, jollaisilla vain pahennettaisiin tilannetta, kun "toimiva" taakanjako houkuttelisi entistäkin enemmän ihmisiä liikkeelle. Jo pelkästään Turkissa on miljoonia syyrialaisia, joilla ei ole kiirettä kotiinsa, ja joita Turkki ei jäisi kaipaamaan.

Lainaus
Olennaista on se, miten maahanmuuton juurisyihin pystytään tarttumaan ja luomaan edellytyksiä sille, ettei ihmisten ainoana toivona ole lähteä kotimaastaan pois.

Todellinen pakko lähteä kotimaasta selittää vain mitättömän vähän Eurooppaan nykyään suuntautuvasta ei-toivotusta maahanmuutosta, kun ihmiset matkaavat Suomeenkin asti koko Euroopan ja muiden maiden läpi tuhansia kilometrejä. EU ei halutessaankaan pystyisi tekemään lähtömaissa sellaisia muutoksia, jotka vähentäisivät etenkin Afrikan väestöräjähdyksestä johtuvia muuttopaineita, jos vaihtoehtona on elämä Euroopassa.

Vaikka merkittävin tekijä muuttopaineissa on Euroopan ja lähtömaiden elintasoero, paradoksaalisesti lähtömaiden elintason kohottaminenkin pitkään vain lisää muuttajien määrää, kun se mahdollistaa yhä useampien liikkeelle lähtemisen. Ainoa toimiva keino puuttua ei-toivottuun maahanmuuttoon on estää se fyysisesti rajavalvonnalla, sopimuksilla ja pikapalautuksilla. Urpilaisten huolettomasti heittelemä "juurisyihin puuttuminen" tyypillisesti lisää lähtijöiden määrää ja viivyttää kohtalokkaalla tavalla oikeasti tehokkaisiin toimenpiteisiin ryhtymistä, kun jo seuraava vyöry voi olla Euroopan kannalta kohtalokas.

Lainaus
– Von der Leyen viestittää tällä sitä, että Afrikan ja Euroopan välillä on kohtalonyhteys. Jotta pystymme vaikuttamaan maahanmuuttoon niin, että se on tulevaisuudessa kestävällä tasolla, täytyy meidän kyetä parantamaan elinolosuhteita lähtömaissa, Urpilainen sanoi.

Euroopan ja Afrikan kohtalonyhteys on olemassa, mutta se ei ole Urpilaisen kuvaama.

Euroopalla ei ole edes resursseja nostaa miljardien afrikkalaisten elinolosuhteita sellaiselle tasolle, joka lopettaisi ei-toivotun maahanmuuton tai edes rajoittaisi sen siedettävälle tasolle. Sen sijaan Euroopan kohtaloksi voi väestöräjähdyksen edetessä koitua, jos nykymuotoista turvapaikkapuuhastelua ei viimeinkin lopeteta ja Euroopan rajoja suljeta lopullisesti viisumittomilta.

Jatkossa Euroopan vaihtoehtoina on joko tarjota suojaa vain Euroopan ulkopuolelta sitä oikeasti tarvitseville tai sitten muuttua afrikkalaisten ja lähi-itäläisten Uudeksi mantereeksi. Tämä valinta olisi pitänyt esittää eurooppalaisille kevään vaaleissa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 802
 • Liked: 3605
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #86 : 10.09.2019, 20:05:34 »
No, saatiin Afrikkakomissaari, kun media mekasti talouspolittisesta osaamisesta...Käsi pystyyn kuka on yllättynyt ;D

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 939
 • Liked: 68007
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #87 : 10.09.2019, 20:40:58 »
Sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta tuolta komissaarivalinnoista, että sisäasiainkomissaariksi valittiin 55-vuotias ruotsalainen demari Ylva Johansson (ollut ennen myös kommunistipuolueessa), joka toimi mm. Löfvenin hallituksen työmarkkinaministerinä sekä viime kaudella että tällä kaudella (tähän saakka).

Tämän vastuualueeseen kuuluvat käsittääkseni myös maahanmuuttoasiat eli hän jatkaa Kreikan Dimitris Avramopoulosin hommia.

Jos jollain on parempaa tietoa tästä henkilöstä, niin laittakaas jakoon. Voisin veikata, että melkoinen mokuttaja kyseessä.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ylva_Johansson

Lainaus
Ylva Johansson

Ylva Julia Margareta Johansson, född 13 februari 1964 i Huddinge i Stockholms län, är en svensk socialdemokratisk riksdagsledamot som var Sveriges arbetsmarknadsminister 2014–2019.

Johansson började sin karriär som riksdagsledamot för Vänsterpartiet kommunisterna (VPK) åren 1988–1991. Hon blev sedan socialdemokratisk skolminister 1994–1998 i först regeringen Carlsson III sedan regeringen Persson. Hon var sedan sjukvårds- och äldreomsorgsminister 2004–2006. Från valet 2006 var hon åter riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Hon har varit ledamot av Socialutskottet och dess vice ordförande 2007–2010 samt vice ordförande för Arbetsmarknadsutskottet från riksdagsvalet 2010. Sedan 3 oktober 2014 är hon Sveriges arbetsmarknadsminister i regeringen Löfven I med ansvar för arbetsmarknadsfrågor samt integration. Den 24 februari 2016 fick Johansson i uppdrag att samordna regeringens politik vad gäller etablering av nyanlända.[1] I Stefan Löfvens regeringsombildning 25 maj 2016 fick hon även titeln etableringsminister. Den 21 januari 2019 fick hon förnyat förtroende som arbetsmarknadsminister när regeringen Löfven II tillträdde.

(...)

Sedan 2014 är hon arbetsmarknadsminister i regeringen Löfven med ansvar för arbetsmarknadsfrågor samt integration. Den 24 februari 2016 fick Johansson i uppdrag att samordna regeringens politik vad gäller etablering av nyanlända. I denna kapacitet samordnar och inriktar Johansson etableringspolitiken och kan ta politiska initiativ på områden som andra ministrar ansvarar för, till exempel inom utbildningspolitiken, socialpolitiken och bostadspolitiken.[1] I samband med Stefan Löfvens regeringsombildning 25 maj 2016 fick hon även titeln etableringsminister. Den 21 januari 2019 fick hon förnyat förtroende som arbetsmarknadsminister när regeringen Löfven II tillträdde.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 803
 • Liked: 129883
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #88 : 10.09.2019, 21:01:59 »
^
Tässä on virallinen tiedote tuosta komission tehtävänjaosta. Tiedotteessa on selitelty kaikkea muutakin, mutta lainaan nyt vain nuo henkilöt ja tehtävät tähän.
...
Margaritis Schinas (Kreikka, entinen Euroopan parlamentin jäsen, pitkäaikainen Euroopan komission virkamies): Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen

Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 939
 • Liked: 68007
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #89 : 10.09.2019, 21:27:11 »
^ Ullattaen tästä on tosiaan vedetty hernepusseja neniin vasemmistossa. Eurooppalaisen elämäntavan suojelua pidetään mm. "fasistisena retoriikkana" ;D

https://www.breitbart.com/europe/2019/09/10/leftists-attack-eu-commissioner-role-protecting-european-way-life/ (10.9.2019)

Lainaus
Leftists Attack EU Commissioner Role for ‘Protecting Our European Way of Life’

Open borders activists have criticised the “fascist rhetoric” and “deeply worrying” new vice president commissioner role of “Protecting Our European Way of Life” — despite the role focusing on integrating migrants and working on a new EU asylum pact, not stopping mass migration.

The next European Commission president and former German defence minister Ursula von der Leyen has revealed nominations for a new college of eight vice presidents, naming Greek former Commission spokesman Margaritis Schinas as the vice president for Protecting Our European Way of Life, a role intended to respond to the rising number of migrants in the bloc that have been arriving since the 2015 migrant crisis.

Leftists have immediately attacked the job title, claiming protecting the European way of life, as it is phrased, is “fascist rhetoric”.

Labour’s London MEP Claude Moraes told the i newspaper that the job title was “deeply worrying and deeply insulting”, saying: “I will challenge this designation in the upcoming Commissioner hearings because it goes against any idea of an open and inclusive Europe and uses the phraseology of an authoritarian Europe which we have long left behind.”

Amnesty EU said: “Linking migration with security in the portfolio of the ‘Commissioner for Protecting our European Way of Life’ risks sending a worrying message. People who have migrated have contributed to the way of life in Europe throughout its history.”

British Green MEP Molly Scott Cato told the Independent news website: “This looks like the portfolio to fight back against the rise of the fascists, but only by adopting their divisive rhetoric around ‘strong borders’.

“What Greens value about our European way of life is our role as a beacon of compassion and diversity. We will continue our work to ensure that Europe remains a safe harbour for those fleeing persecution and to champion global human rights.”

While Dutch liberal MEP Sophie in ‘t Veld said: “The implication that Europeans need to be protected from external cultures is grotesque and this narrative should be rejected.”

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Tagit: europarlamentti