Kirjoittaja Aihe: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024  (Luettu 24177 kertaa)

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 190
 • Liked: 2991
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #90 : 10.09.2019, 21:51:54 »
EU on enenevästi federaatio. Siitä syystä on pelkästään myönteistä, että piskuisen Suomen sosialisti sai näennäistehtävän.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 658
 • Liked: 53974
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #91 : 10.09.2019, 21:57:15 »
^
Tässä on virallinen tiedote tuosta komission tehtävänjaosta. Tiedotteessa on selitelty kaikkea muutakin, mutta lainaan nyt vain nuo henkilöt ja tehtävät tähän.
...
Margaritis Schinas (Kreikka, entinen Euroopan parlamentin jäsen, pitkäaikainen Euroopan komission virkamies): Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen


Ruotsin media on tänään kertonut, että nimenomaan Ylva Johanssonille kuuluisivat nuo maahanmuuttoasiat, rajavalvonta ja Schengen-asiat ym. Mitenköhän asia sitten lienee? Luulen, että Niinistö on tässä nyt hieman erehtynyt.

Esimerkki:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/den-har-portfoljen-far-sverige-i-eu-kommissionen (10.9.2019)

Lainaus
Sverige får migrationsportfölj i EU-kommissionen – ”ett väldigt stort förtroende”

I dag presenterar Ursula von der Leyen, tillträdande EU-kommissionsordförande, vilken laguppställning hon vill ha de kommande fem åren. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) föreslås få migrations- och inrikesportföljen.

EU-kommissionen är det organ som utformar de lagar som EU-parlamentet röstar om och har på så vis stort inflytande i hur EU-länderna styrs. Kommissionen sitter på femårsbasis och i dag offentliggör alltså den tillträdande EU-kommissionsordföranden Ursula von der Leyen vilka länder som får vilka portföljer.

Sedan tidigare är det klart att regeringen har nominerat arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) som Sveriges nya EU-kommissionär efter Cecilia Malmström (L).

Ylva Johansson föreslås blir kommissionär med ansvar för migration- och inrikesfrågor. Det är en tung portfölj som innebär att hon bland annat blir ansvarig för Schengenfrågor och gränskontroller. Men det är också en tuff portfölj – migration har varit en stor fråga inom EU de senaste åren och hårda förhandlingar väntar.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #92 : 11.09.2019, 00:56:49 »
Lainaus käyttäjältä: Petri Raivio, Yle
Urpilainen ryhtyy kirjoittamaan EU:lle Afrikka-strategiaa ja neuvottelemaan siirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden lähtö- ja kauttakulkumaiden kanssa. Tämä voi osoittautua painavaksi tehtäväksi, etenkin jos turvapaikanhakijoiden määrä lähtee taas kasvuun syksyn 2015 tapaan.

Työ voi olla myös pirullista, jos neuvottelukumppaneina on Turkin tai Libyan kaltaisia maita joilta EU ostaa yhteistyötä rahalla. Urpilainen joutuisi tasapainoilemaan EU:n arvojen ja rajat kiinni -linjaa vaativien EU-maiden välillä.

Afrikka-strategiassa täydellinen onnistuminen taas tarkoittaisi sitä, että maanosalla menee 20 vuoden päästä niin hyvin, että sieltä ei olisi enää tarvetta lähteä Välimeren yli Eurooppaan. Siitä Urpilainen ei välttämättä ehdi saada kiitosta.
Yle: Analyysi: Jutta Urpilaisesta tulee EU:n pehmeän vallan käyttäjä 10.9.2019

Jos Urpilainen jää hetkeksikään arpomaan edellisen komission lailla "EU:n arvojen" ja ulkorajojen tukkimisen välillä, hän on jo hävinnyt pelin. Jo se, että Afrikasta tulevia laittomia siirtolaisia käsitellään EU-liturgiassa syyrialaisiin rinnastettavina pakolaisina, kertoo, että tämä peli on tarkoitettukin hävittäväksi.

Ajatus Afrikan nostamisesta 20 vuodessa tai missään näkyvissä olevassa tulevaisuudessa sellaiseen kukoistukseen, ettei sieltä enää lähdettäisi Eurooppaan, on silkkaa Wakandaa. Vieläpä ulkopuolelta pelkästään rahaa jakamalla ja kauniita puhumalla, kun puikoissa tyypit, joiden ratkaisu Euroopan omiin ongelmiin on lisää liittovaltiota.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
”Afrikan ja Euroopan kohtalonyhteys on olemassa. Afrikka on tärkeä manner ja kumppani ratkaisuissa, joilla voimme vaikuttaa maahanmuuttoon.”

Urpilaisen mukaan elinolosuhteiden parantaminen ja konfliktien ratkaiseminen lähtömaissa ovat osa keinoista, jotka auttaisivat afrikkalaisia nuoria näkemään toivoa myös omalla mantereellaan.
...
Maahanmuutto on ollut yksi Euroopan unionin viime vuosien riidan aiheista. Urpilainen ei halua vielä arvioida mahdollisia kolmansiin maihin rakennettavia maahantulokeskuksia eikä Libyan tilannetta, mutta pitää juurisyihin tarttumista tärkeänä.

”On tärkeää, että kyetään tekemään yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa. Kehitysyhteistyöllä- ja politiikalla on suuri rooli siinä, ettei ihmisten ainoa toivo ole lähteä pois kotimaastaan”, hän sanoo.
Helsingin Sanomat: EU:n uusi suhde Afrikkaan, maahanmuutto ja lähes sata miljardia euroa: tällainen on Jutta Urpilaisen uusi komissaarisalkku 10.9.2019

Eurooppalaisella kehitysyhteistyön ja -politiikan ratkaisuilla ei ole mainittavaa roolia lähtömaiden kehityksessä ja vielä vähemmän maastamuutossa. Joko Urpilainen ei ymmärrä maahanmuutosta ja kehitysyhteistyön vaikuttavuudesta mitään tai joutuu viran puolesta leikkimään tyhmää, eikä kumpikaan vaihtoehto erityisemmin lämmitä.

Lainaus käyttäjältä: Tapio Nurminen, MTV
Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavan komissaarin salkku on kevyempi kuin talouskomissaarin. Siitä on turha kiistellä.

Ihan yhtä turha on kuitenkin väittää, että Urpilaisen tehtäväksi jää istua kehitysmaaystävien kanssa leirinuotiolla ja kehittää kansojen välistä yhteisymmärrrystä.

Salkkuun kuuluva budjetti on suuri ja siihen liittyy myös junailua pakolaisten lähtömaiden kanssa. Tämä osa voi jo lähiaikoina muuttua hyvinkin merkittäväksi.

Jos ollaan kyynisiä, voidaan sanoa, että Suomessa odotettiin (taas) liikaa ja saatiin jotakuinkin se, mikä ansaittiin.

Arvovalta tai painoarvo komissiossa on pitkälti kiinni siitä, miten komissaari raivaa itselleen tilaa ja miten hän verkostoituu. Tässä lajissa Urpilaista tuskin kannattaa aliarvioida
MTV: Tapio Nurmisen kommentti: Suomen salkkupettymyksen saldo: Euroalueen budjetti- ja velkalinja muuttuu italialaiseksi hyytelöksi 10.9.2019

Jos Urpilainen haluaa saada jotain hyvää aikaan, hänen pitää lyödä nyrkkiä pöytään ja kiristää lähtömaita EU-rahoituksen menettämisellä, mikäli ne eivät suitsi laittomien siirtolaisten virtoja. Tätä ei tule tapahtumaan, koska Urpilainen ei halua, eikä komissio salli.

Lainaus
Halla-aho Urpilaisen komissaarisalkusta: Taaskaan ei vastannut Suomen toiveita

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Jutta Urpilaisen valinta Euroopan Unionin kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavaksi komissaariksi ei vastaa ennakko-odotuksia.

– Suomessa kuvitellaan aina, että olemalla kiltin oppilaan roolissa palkitaan hyvällä komissaarin salkulla, mutta näin ei taaskaan käynyt, toteaa Jussi Halla-aho MTV Uutisille.

Halla-ahon mukaan sama kuvio toistui, kun vuonna 2014 kun Jyrki Katainen nimettiin komissaariksi.

– Salkun substanssi jäi puuttumaan ja Katainen oli vasta vaikka kuinka mones komission varapuheenjohtaja.

Jutta Urpilaisen salkku on uusi keksitty salkku, jonka painoarvo jää nähtäväksi, Halla-aho painottaa. Urpilainen vastaa maahanmuutto- ja siirtolaiskysymyksistä, mikä on Halla-ahon mielestä sinällään tärkeä asia.

– Löytyykö Suomelta ja Urpilaiselta tarpeeksi tahtoa tehdä oikeat ratkaisut näissä kysymyksissä koko Euroopan kannalta on kysymysmerkki, pohtii Halla-aho.

...
MTV 10.9.2019

Suomen piti kai saada jotain merkittävää vastineeksi mallioppilaaksi intoutumisesta EU:n turvapaikanhakijasiirroissa. Mitään ei tullut, eikä kiintiönsä täyttämättä jättäneitä EU-maita (parisenkymmentä maata) kuten Saksaa ja Ranskaa aiota rangaista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #93 : 11.09.2019, 01:02:13 »
Ruotsin media on tänään kertonut, että nimenomaan Ylva Johanssonille kuuluisivat nuo maahanmuuttoasiat, rajavalvonta ja Schengen-asiat ym. Mitenköhän asia sitten lienee? Luulen, että Niinistö on tässä nyt hieman erehtynyt.

Maahanmuuttoasiat on jaettu ainakin kolmen komissaarin kesken. Tuskin siitä ainakaan mitään hyvää seuraa.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
KOMISSION uuden puheenjohtajan Ursula von der Leyenin tiistaina julkaisema salkkujako ratsastaa yhteiskunnallisten trendien aallonharjalla. Salkut on muodostettu ilmiöpohjaisesti eli vastuualueiden rajoja on häivytetty ja yhteistyötä lisätty. Sama metodi oli käytössä esimerkiksi Suomen hallitusneuvotteluissa, joissa oli useita poikkihallinnollisia ilmiöryhmiä.
...
Ilmiöajattelun musta pekka taisi jäädä käteen kreikkalaiskomissaari Margaritis Schinasille, jonka salkun otsikko on: ”Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen”. Schinas on yksi komission kokeneimmista EU-vaikuttajista, ja ollut viime vuodet komission päätiedottaja. Eurooppalaiset elämäntavan suojelemisella on huono kaiku, sillä väärin ymmärrettynä se voi alleviivata eurooppalaista ylivertaisuutta.

Schinasin työkenttään kuuluu maahanmuutto, kuten myös sisäasioiden salkun saaneelle ruotsalaiselle Ylva Johanssonille ja esimerkiksi Jutta Urpilaiselle. Vastuualueiden sekoittaminen on parhaimmillaan neroutta ja pahimmillaan kaaos.
Helsingin Sanomat: Euroopan komissio ilmiöitettiin eikä kaikki mennyt aivan putkeen 10.9.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 236
 • Liked: 10241
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #94 : 11.09.2019, 03:44:50 »
Suomella se tuo huono herraonni EU:ssa jatkuu. Ensin saamaton mikkihiiri, jämäkomissaari Katainen ja nyt neekerikomissaari Urpilainen. Varmaan jakaa viimeisetkin siemenperunat gepardisuikille, veisi ennemmin vaikka kortsuja valtamerilaivallisen.  V*tuttaa.

Minusta Suomella on hyvä herraonni.

Yes we can! / verkkosukka glamour-kissa / Täti Tiukka / spede saa Afrikka-salkun.

Jälleen kerran EU ja Suomen pölvästit päättäjät syöttävät persuille lapaan.

Olen varma ettei tuttavapiiriini kuulu yhtään ihmistä joka pitäisi a) Juttaa tai b) Afrikka-salkkua muuna kuin pilkkanaurun arvoisena.

Bienveillant

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 215
 • Liked: 3094
 • Negerkungen
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #95 : 11.09.2019, 05:38:26 »
Käsi ylös kuka oikeasti kuvitteli "Täti Tiukalla" olevan minkäänlaisia, edes teoreettisia mahkuja yhteenkään painavaan komissaarin salkkuun? Ei taida paljon käsiä nousta...!? Vaikka EU ja sen komissio on aikamoinen pellekerho tätä nykyä, ei sielläkään olla sentään niin hulluja että Urpilaisen meriiteillä olevalle henkilölle annettaisiin mitään kovin merkityksellisiä tehtäviä. Samaa painavuusluokkaa kuin Kataisen hömppäsalkku oli. Eli höyhenen kevyt. Tai no jaa, jos Urpilainen onnistuu oikein kunnolla tykittämään rahaa Afrikkaan ja avaamaan uuden kansainvaelluksen, niin hänen salkkunsa osoittautuukin yllättävän raskaaksi, mutta ei Euroopalle kovin mukavana.
Sohvaltahuutelija

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #96 : 11.09.2019, 10:25:08 »
^
Kyllä Urpilaisen salkulla painoa on, sillä kaikki viittaa pahaenteisesti Urpilaisen ja uuden komission pyrkimykseen tehdä Afrikan suhteen sipilät eli uusien vyöryjen estämisen sijaan luoda sellainen. Urpilainen ehkä ymmärtämättömyyttään mutta komissio EU-parlamentin enemmistön tuella ihan tarkoituksella.

Nämä hullut aikovat ottaa afrikkalaiset vastaan ja luulevat siitä selvittävän lisäämällä liittovaltiota ja jäsenmaiden taloudellisia sanktioita:

Lainaus
EU-parlamentin uusi puhemies David Sassoli toivoo brexitin perumista, ilmastonmuutoksen torjumista ja Italian paluuta Euroopan ohjaksiin

MIES on varsinainen toivomusten tynnyri, kuin kävelevä kirje joulupukille.

Hän toivoo, että Britannia ei sittenkään eroaisi EU:sta ja että Italian politiikka olisi vihdoinkin raiteillaan. Hän toivoo myös, että EU-politiikassa kansalaisten ääni alkaisi kuulua entistä painavampana ja että nuoretkin innostuisivat toden teolla ”Euroopasta”. Sillä nimellä hänen kaltaisensa kutsuvat Euroopan unionia.

Mies on 63-vuotias David Maria Sassoli. Hän on kotoisin Italiasta ja Euroopan parlamentin uusi puhemies, eli Brysselin kolmen vaikutusvaltaisimman herran ja rouvan joukossa. Siitä kiistellään, kuka on – tai kenen pitäisi olla – milloinkin se kaikkein vaikutusvaltaisin.

Toiveiden lista sen kuin pitenee: EU:n on noustava merkittäväksi globaaliksi toimijaksi, EU-instituutioiden vallanjakosuhteita pitää neuvotella uusiksi ja ilmastonmuutoskin pitäisi panna kuriin.

Ai niin, ja muuttoliike saada hillintään sekä unionia laajentaa läntiselle Balkanille.

[...]

Sassoli haluaa ”demokraattisten välineiden konferenssin”, jolla taataan, että seuraavalla kerralla kärkiehdokasmenettelyn säännöt ovat selkeät ja laillisesti sitovat. Hän haluaa myös ylikansalliset listat eurovaaleihin, kun nykyään kussakin jäsenmaassa äänestetään vain kotimaisia ehdokkaita.

Olettekos muuten federalisti, siis sellainen liittovaltiomielinen EU-päättäjä?

”Haluaisin olla”, Sassoli vastaa.

[...]


Sassolin mukaan samaa rahalla kurittamisen mekanismia olisi syytä käyttää myös maahanmuuttopolitiikkaan liittyvän niin sanotun Dublin-uudistuksen yhteydessä. Jos jäsenmaat eivät suostu kantamaan yhteistä vastuuta maanosaan tulevista turvapaikanhakijoista, niitä pitäisi kurittaa rahahanojen sulkemisella.

”Tämä mekanismi oli myös Dublin-reformissa mukana. Se on oikein ja se voisi toimia”, Sassoli sanoo.

DUBLIN-UUDISTUKSESSA on kuitenkin se ongelma, ettei siinä ole onnistuttu vuosien vääntämisenkään jälkeen ja koko muuttoliikepaketti on jumissa. Näin ollen kyseinen reformi on toistaiseksi vain haave, josta Suomen puheenjohtajuusohjelmassa todetaan seuraavaa:

Yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän hyväksyminen yhtenä pakettina olisi ollut tehokkain EU-tasoinen ratkaisu, mutta lukuisista yhteisistä ponnistuksista huolimatta tähän ei ole päästy. ”

Ratkaisua haetaan nyt uusin kasvoin ja uudella tarmolla, vakuuttaa Sassoli. Hänen mukaansa sellainen on löydyttävä, vaikkei parhaillaan mitään suurta muuttoliikekriisiä olekaan käynnissä.

”Jos emme tee muuttoliikkeessä yhteistyötä, meille tulee ongelma, jota emme saa enää hallintaan. Lähivuosikymmeninä puhumme jopa miljoonista ihmisistä, jotka pakenevat sodan, nälänhädän, aavikoitumisen – ilmastonmuutoksen – takia. Italia, Kreikka, Espanja ja Malta eivät voi selvitä siitä yksinään.
Helsingin Sanomat 6.9.2019

Miljoonista? Puhumme kymmenistä ja muuttomahdollisuuksien lisääntyessä jopa sadoista miljoonista ihmisistä, mikäli Eurooppaan pääsee turvapaikkajärjestelmää hyväksi käyttäen tai jatkossa vielä pakollista "taakanjakoa" hyödyntäen.

Sipilän hallitus teki vuosina 2015-2016 turvapaikkapolitiikassa kauaskantoisia päätöksiä, jotka tulivat Suomelle kalliimmiksi kuin yksikään tärkeämpänä pidetty varsinainen talouspoliittinen päätös. Sama odotettavissa Urpilaiten ja kaveriensa kanssa mutta aivan uudella tasolla.

Kevennys:
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 849
 • Liked: 39522
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #97 : 11.09.2019, 10:41:04 »
Lainaus käyttäjältä: EU-parlamentin uusi puhemies David Sassoli
Jos jäsenmaat eivät suostu kantamaan yhteistä vastuuta maanosaan tulevista turvapaikanhakijoista, niitä pitäisi kurittaa rahahanojen sulkemisella.

Eikö tämä ovi heilu molempiin suuntiin? Mitä tapahtuu, jos jäsenmaa kieltäytyy maksamasta jäsenmaksujaan saman verran kuin EU rokottaa jäsenmaata?

Lainaus
Lähivuosikymmeninä puhumme jopa miljoonista ihmisistä, jotka pakenevat
- sodan,
- nälänhädän,
- aavikoitumisen – ilmastonmuutoksen –
takia. ”

Yksikään noista ei ole peruste turvapaikan hakemiseen.  Vain vaino kotimaassa on.

Tämä kyllä kertoo kirkkaasti ja kovaäänisesti kaikille eurooppalaisille, että EU:n toimissa ei ole kyse pakolaisten auttamisesta, vaan siitä, että EU on hintaan mihin tahansa, umpipäisesti "hell bent" -sitoutunut afrikkalaisen haittaväestön siirrosta Eurooppaan.

EU on eurooppalaisten vihollinen #1.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2019, 10:50:55 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 010
 • Liked: 3319
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #98 : 11.09.2019, 10:44:53 »

Siinä suhteessa Niinistö on oikeassa, että hän rivien välistä implikoi ko. komissaarin viran olevan hyvin monitulkintainen. En usko, että juuri tuohon sanamuotoon on päädytty vahingossa. Se on valittu tarkoituksella juuri siksi, että se saa mm. hommalaiset ensimmäiseksi ajattelemaan erilaisesta kulttuuripiiristä tulevien maahanmuuton rajoittamista, kun taas mokuttajien keskuudessa ensimmäiset mielleyhtymät ovat ihmisoikeudetvapaaliikkuvuusoikeusvaltio-kumbayaa.

Vastausta siihen, mitä tällä tarkoitetaan, ei varmasti ole tulossa. Tällä yritetään pitää molemmat osapuoluet tyytyväisinä samalla, kun salassa yritetään kansoittaa Eurooppaa lisää vierasperäisellä väestöllä. Pienin askelin eteenpäin, kuten EU on tähänkin asti pyrkinyt.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 849
 • Liked: 39522
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #99 : 11.09.2019, 10:57:19 »
Lainaus
Outsa Popp @OutiPopp

Eurooppalaista elämäntapaa suojeleva komissaari? Kas kun ei Väestönvaihtoa torjuva komissaari ...

Outsa, ei mitään aihetta huoleen. Väännän rautalangasta, jos vaikka sattuisit lukemaan tätä:

Nykyisessä EU-orwellilaisessa kielenkäytössä tuo tarkoittaa eurooppalaista elämäntapaa tuhoava ja väestönvaihtoa edistävä komissaari. Juuri niinkuin haluat.

Sota on rauhaa.

EU ei ole rauhanprojekti, jollaisena sitä on meille myyty. Se on sotaprojekti eurooppalaisuutta vastaan, ja se on Outsalle ihan ok.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2019, 11:03:41 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 548
 • Liked: 5446
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #100 : 11.09.2019, 11:05:49 »

Jälleen kerran EU ja Suomen pölvästit päättäjät syöttävät persuille lapaan.

Olen varma ettei tuttavapiiriini kuulu yhtään ihmistä joka pitäisi a) Juttaa tai b) Afrikka-salkkua muuna kuin pilkkanaurun arvoisena.

Pitäisikö pidätellä hengitystä sitä odottaessa, että perussuomalaiset poliitikot antaisivat julkisuuteen perusteellisia yhteenvetoja siitä, miten he olisivat toimineet vastaavassa virassa toisin kuin täti-Tiukka?

Itse en naura Jutalle, vaan pikemminkin pelkään sitä, millaisia poliittisia tekoja hän tulee virassaan tekemään. Nauraa voisi vasta sitten, jos hän ei olisi päässyt päättäjäksi. Hänellä on valtaa ja hän komentaa muita, iskelmärallatuksen sanoja mukaillen.

Nyt hänellä on myös velvollisuus unohtaa suomalaisten etu, komissaari ei saa virallisesti ajaa ns. "kotimaansa" etuja.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #101 : 11.09.2019, 11:19:38 »
Siinä suhteessa Niinistö on oikeassa, että hän rivien välistä implikoi ko. komissaarin viran olevan hyvin monitulkintainen. En usko, että juuri tuohon sanamuotoon on päädytty vahingossa. Se on valittu tarkoituksella juuri siksi, että se saa mm. hommalaiset ensimmäiseksi ajattelemaan erilaisesta kulttuuripiiristä tulevien maahanmuuton rajoittamista, kun taas mokuttajien keskuudessa ensimmäiset mielleyhtymät ovat ihmisoikeudetvapaaliikkuvuusoikeusvaltio-kumbayaa.

Hieman tavallista raflaavampi versio EU:n tutusta "sota on rauhaa"-tiedottamisesta. Esimerkiksi sitä, että EU lisäisi ulkorajoille 10 000 omaa rajavartijaa, markkinoidaan rajojen "turvaamisella" ja "tiivistämisellä". Oikeasti tarkoitus on luoda "taakanjaon" varmistavat kassinkantamisjoukot, jotka valvovat, ettei ketään käännytetä EU:n ulkorajoilta, kuten Etelä-Euroopassa paikoin tapahtuu.

Sitä voi sitten kysyä, onko tämä epäonnistunutta propagandaa meidän harhauttamiseksemme vaiko ylimielinen voiman osoitus, haistattelua, että he voivat tehdä vaikka näin, kun kansallismieliset on EU:ssa marginalisoitu:

Lainaus käyttäjältä: HS 6.9.2019
Hänen [David Maria Sassoli, Euroopan parlamentin uusi puhemies] mielestään keskeistä on, että kansallismieliset puolueet eivät saavuttaneet kovinkaan suurta menestystä ja ne on ”marginalisoitu” päätöksenteossa. Nyt on mahdollista viedä Eurooppaa eteenpäin: eurooppalaiset, maailma ja ilmasto odottavat tekoja.

Outipoppit ainakin ovat raivoissaan ajatuksesta, että eurooppalaisuudessa olisi jotain suojelemisen arvoista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nokisuutari

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 8
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #102 : 11.09.2019, 11:51:49 »
Nythän Antti Rinne heti valisti kansaa, että miten tärkeä ja Suomelle autuutta tuova tämä Urpiaisen Afrika Korps missio on. Ja samalla lauseiden välissä antoi ymmärtää, että vain kyvykkäät ja viisaat kansalaiset neekeri-salkun todellisen arvon ymmärtävät ja näkevät. Ne, jotka eivät tätä oivalla ja näe, ovat kehityskelvottomia sekä ainakin valtiollisiin virkoihin ja poliittisiin toimiin kykenemättömiä? Tosin Hans Christian Andersen tästä samanlaisesta aiheesta jo reilut 150 vuotta sitten tarinan kertoikin.

Hämeenlinnaan, josta kotoisin olen, suunniteltiin tässä jokunen vuosi sitten "Euroopan suurinta autotaloa". Hankkeen juonittelija, joka sittemmin pakeni Yhdysvaltoihin, sai tällaisella samankaltaisella Afrikka-tarinalla hypnotisoitua melkoisen joukon Hämeenlinnan politikoista ja kaupungin johdosta. Päärahoitus hankkeeseen tulee kuulemma erään Afrikan maan kuningattarelta. Silloinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kertoi puhelimessa kuulleensakin tämän kuninkaallisen arvohenkilön äänenkin, kun rahaa oli luvattu. Sivumennen tämä valtuuston johtaja oli sosiaalidemokraatti. Niin, ja niinhän siinä sitten kävi, että vaatturi pakeni Amerikkaan ja kaupunkilaisille jäi vain ne hienot vaatteet. Eli käytännössä miljoonasijoituksista mutapohjainen pelto-pläntti. Ja silloiselle valtuuston johtajalle henkilökohtaiset miljoonan velat ulosottoon, kun oli tämän kehitysyhtiön hallituksessa.

Jos nyt ollenkaan arvata saa, niin Urpiainen lennähtää kohta ekologisesti Afrikkaan ja kertoo tehneensä siellä paikallisten ruhtinaiden ja kuningattarien kanssa koko Eurooppaa ja erityisesti Suomea hyödyttäviä sopimuksia. Mutta ensiksi tietysti pitää toimittaa ne etumaksut Nigeriaan, Namibiaan ja Somaliaan.Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #103 : 11.09.2019, 12:13:39 »
Niinistö kehtaa jatkaa samaa urputusta kuin puheenjohtajana.


Lainaus käyttäjältä: Ville Niinistö
Ensin perussuomalainen puolue valittaa Eurooppaan tulevista maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista.

Kun nyt Urpilainen saa salkun, jonka tehtävä on ennaltaehkäistä Afrikan maiden ongelmia ja pakolaisuutta, he pitävät sitä turhana.

Eikö pakolaisuuden ehkäisy olekaan tärkeää?

Pakolaisuus ei loppujen lopuksi ole Afrikassa likimainkaan merkittävin ongelmia, eikä Afrikan pakolaisten pitäisi olla Suomen ja Euroopan prioriteetti. Vain pieni osuus Eurooppaan viisumitta hakeutuvista afrikkalaisista on oikeita pakolaisia. Heitä ja muita hädänalaisia voitaisiin auttaa kustannustehokkaammin Euroopan ulkopuolella.

Sen sijaan eurooppalaista turvapaikkajärjestelmää hyödyntävän laittoman siirtolaisuuden hillitsemisen pitäisi olla Suomen ja Euroopan prioriteetti. Urpilainen ei ole ilmaissut sanallakaan, että hän aikoisi panna stopin laittomalle siirtolaisuudelle ja turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytölle. Rahan syytäminen Afrikkaan (Urpilaisen tehtäväalueeseen on liitetty mediassa 100 miljardin euron budjetti) ei lopeta tai edes hillitse pakolaisuutta, eikä vähennä Suomen ja Euroopan maahanmuutto-ongelmia. Sitä eivät tee myöskään EU:n ajamat maahanmuuton uudet "lailliset väylät", joilla EU-maat pakotettaisiin sitoutumaan afrikkalaisten vastaanottoon.

Ei ole näyttöä, että tähänastinen kehitysyhteistyö olisi vähentänyt Eurooppaan suuntautuvaa ei-toivottavaa maahanmuuttoa, eikä tällaista tavoitetta ole koskaan virallisesti asetettukaan. Nämä asiat vain liitetään niinistöjen puheissa yhteen toivoen, että bluffi menisi läpi kyseenalaistamatta. Valtamediassa meneekin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #104 : 11.09.2019, 14:45:37 »
Tässä on virallinen tiedote tuosta komission tehtävänjaosta. Tiedotteessa on selitelty kaikkea muutakin, mutta lainaan nyt vain nuo henkilöt ja tehtävät tähän.
...
Margaritis Schinas (Kreikka, entinen Euroopan parlamentin jäsen, pitkäaikainen Euroopan komission virkamies): Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen

Vilkaisin taustoittavaa tehtäväkuvausta, ja sieltähän tuo avautuu.

"Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen" tarkoittaa EU-kielessä – kuten melkein kaikki muukin – lisää maahanmuuttoa ja kotouttamista, koska eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen vaatii sitä. Se tarkoittaa ennen kaikkea "uutta maahanmuutto- ja turvapaikkasopimusta", joka merkitsee Eurooppaa suojelleen Dublin-sopimuksen romuttamista ja korvaamista "taakanjaolla".

Lainaus
Margaritis Schinas
Vice-President-designate for Protecting our European Way of Life
...
Protecting our European way of life requires making sure workers are equipped to thrive in
our evolving labour market. A declining workforce and a digital and basic skills gap brings
into sharp focus the need to equip people with the tools and knowledge they need. It also
highlights the need for well-managed legal migration, a strong focus on integration and
ensuring our communities are cohesive and close-knit. This is both an opportunity and a
necessity for Europe.

...
– You will lead the Commission’s work on making our communities more united and
cohesive. As part of this, you will coordinate the work on improving the integration
of migrants and refugees into society
.
...
Building a consensus for a fresh start on migration will require outreach, consultation and
close cooperation right across our Union. I want you to lead this work by focusing on
building bridges between those most entrenched and focusing on how we can unite around
our common values and our shared responsibility and solidarity
.

You will work closely with the European Parliament and the Member States with the aim of
finding the common ground we need.
– You will coordinate our overall approach and work on a New Pact on Migration
and Asylum
. We need to look at all aspects, including external borders, systems for
asylum and return, the Schengen Area of free movement and working with our
partners outside the EU.
– As part of this, I want you to focus on creating pathways to legal migration to help
us bring in people with the skills and talents our economy and labour market need.
You should draw on the work of the Commissioner for Jobs to improve the matching
of jobseekers and vacancies.

Hävyttömiä ovat.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 849
 • Liked: 39522
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #105 : 11.09.2019, 14:48:09 »
"Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen" tarkoittaa EU-kielessä – kuten melkein kaikki muukin – lisää maahanmuuttoa ja kotouttamista, koska eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen vaatii sitä.

Tätähän tässä epäiltiin. "Suojele eurooppalaista elämäntapaa tuhoamalla se."

Kaikki teksti mitä EU:sta tulee pitää tulkita vastakohdakseen. Kyllä tarkoittaa ei, ei tarkoittaa kyllä.

Että sikäli tämä ei ole erityisen vaikeaa.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2019, 14:51:34 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 106
 • Liked: 211
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #106 : 11.09.2019, 15:36:11 »

Vilkaisin taustoittavaa tehtäväkuvausta, ja sieltähän tuo avautuu.

"Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen" tarkoittaa EU-kielessä – kuten melkein kaikki muukin – lisää maahanmuuttoa ja kotouttamista, koska eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen vaatii sitä.

Hävyttömiä ovat.

Populistisen fraasin tarkoitus on myydä Euroopan kansalaisten enemmistölle heidän vastustamansa maahanmuuttopolitiikka, jota aiotaan tosiasiassa jatkaa.

Erikoisinta on jo lähtökohta, jonka mukaan Eurooppa on vastuussa Afrikan kehityksestä. Käytännössä vastuuta sitten kannetaan ottamalla Afrikan kansalaisia eurooppalaisen sosiaaliturvan piiriin eliniäksi.

Toisaalta: "Afrikan komissaari" onkin mitä osuvin virkanimike. Suomi ja varsinkin Täti Tiukka on paras mahdollinen valinta tähän spedeilyyn.
 
« Viimeksi muokattu: 11.09.2019, 15:54:42 kirjoittanut Simo_Toini »

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12035
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #107 : 11.09.2019, 15:49:58 »
EU on itsessään helvetinkone.

Kaikki samaan globalismin liekaan niin että kaikki tuhotaan kerralla sen sijaan että vain muutama sekaisin oleva maa tuhoaisi itse itsensä.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Bienveillant

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 215
 • Liked: 3094
 • Negerkungen
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #108 : 12.09.2019, 00:16:21 »
Nyt hänellä on myös velvollisuus unohtaa suomalaisten etu, komissaari ei saa virallisesti ajaa ns. "kotimaansa" etuja.
Tämä taitaa olla suomalaisten poliitikkojen kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. Eikä tarvitse mennä edes EU-tasolle, ihan kotimaan politiikassakin toimitaan näin.
Sohvaltahuutelija

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 658
 • Liked: 53974
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #109 : 12.09.2019, 21:07:38 »

Vilkaisin taustoittavaa tehtäväkuvausta, ja sieltähän tuo avautuu.

"Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen" tarkoittaa EU-kielessä – kuten melkein kaikki muukin – lisää maahanmuuttoa ja kotouttamista, koska eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen vaatii sitä.

Hävyttömiä ovat.

Tästä huolimatta monet tahot ovat jatkaneet ulinaa "eurooppalaisen elämäntavan suojelusta" ja nyt kuoroon on liittynyt myös väistyvä komission pj Juncker.

Hänen mielestään kaukaa tulevien vastaanottaminen on osa eurooppalaista elämäntapaa. Nii-i.

https://www.politico.eu/article/jean-claude-juncker-criticizes-ursula-von-der-leyen-over-european-way-of-life-commissioner/ (12.9.2019)

Lainaus
Juncker criticizes von der Leyen over ‘European way of life’ commissioner

The outgoing Commission president said he did not like the implication that accepting migrants is against European values.

Commission President Jean-Claude Juncker criticized the decision of his successor to create a commissioner for "Protecting the European Way of Life" because it suggested that welcoming migrants is against the Continent's values.

In a highly unusual intervention before Ursula von der Leyen has formally taken over at the Berlaymont, Juncker told Euronews on Thursday he objected to the move and predicted it would be reversed.

He also said that the nomination of von der Leyen as next Commission president had not been "highly transparent" and criticized the European Parliament, saying it "did not play its role."

Von der Leyen's top team, announced on Tuesday, included responsibility for migration in the remit of Greece's commissioner-designate, Margaritis Schinas, under a newly created "Protecting the European Way of Life" portfolio. But the decision triggered an immediate backlash from different political parties, who objected to the use of a "dog-whistle" phrase used by the far right, calling it an "insult" and "not acceptable."

Juncker joined those critics: "I don't like the idea that the European way of life is opposed to migration. Accepting those that come from far away is part of the European way of life," said the outgoing Commission president.

"A European way of life is putting together our main talents and energies, and included in that room is the fact that you have to respect the others, independently from their color and independently from their initial home state," Juncker said.

He added that the job title didn't correspond with the values of Schinas, who had been his chief spokesperson during the past five years.

"I think that this will have to be changed," Juncker said.

Senior Renew Europe MEP Pascal Canfin wrote on Twitter Wednesday his group would demand von der Leyen change the portfolio title.

Yet Commission spokesperson Mina Andreeva said Thursday she had “no name change or any changes to announce,” adding that “at the moment, there’s clearly no quick decision.”

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #110 : 12.09.2019, 23:16:19 »
Tästä huolimatta monet tahot ovat jatkaneet ulinaa "eurooppalaisen elämäntavan suojelusta" ja nyt kuoroon on liittynyt myös väistyvä komission pj Juncker.

Hänen mielestään kaukaa tulevien vastaanottaminen on osa eurooppalaista elämäntapaa. Nii-i.

Koomista kyllä, juuri tuota myös komission uusi puheenjohtaja von der Leyen ilmaisulla tarkoittaa, mutta Juncker ei siis ole lukenut tai ymmärtänyt uuden puheenjohtajan ns. missiokirjeitä, eikä välttämättä myöskään Junckerin kaveri komissaari Schinas, se eurooppalaisen elämäntavan suojelija.

Lainaus
Juncker esitti poikkeuksellista kritiikkiä seuraajalleen: Vaatii muutosta ”eurooppalaista elämän­tapaa suojelevan” komissaarin salkkuun

Laajaa arvostelua herättänyt Euroopan komission varapuheenjohtajan salkku annettiin Junckerin lähipiiriin kuuluvalle kreikkalaiselle Margaritis Schinasille. Junckerin mielestä salkun nimi ja sisältö rakentaa vastakkainasettelua eurooppalaisten ja muualta tulevien välille.

EUROOPAN komission pian väistyvä puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on esittänyt hyvin poikkeuksellista kritiikkiä seuraajansa Ursula von der Leyenin uuden komissaaripestin sisällöstä ja nimestä.

Juncker totesi torstaina Euronews-kanavan haastattelussa, että tiistaina von der Leyenin ilmoittama uusi komissaarisalkku ”Meidän eurooppalaisen elämäntapamme suojelu” kohdistuu ikävällä tavalla maahanmuuttajiin.

”Uskon, että tämä pitää muuttaa”, luxemburgilainen Juncker totesi.

Hän vastasi yhdellä sanalla kysymykseen, onko hän tyytyväinen kyseisen komissaaripestin sisällöstä: ”En.”

Junckerin kommentteja voi pitää hyvin epätavanomaisina, sillä von der Leyenin komission on määrä aloittaa vasta marraskuun alussa ja Euroopan parlamentin kuulemiset uusille komissaareille on vielä pitämättä. Von der Leyen kuuluu Junckerin kanssa samaan puolueryhmään, keskustaoikeistolaiseen EPP:hen.

ERIKOISESTI nimetty, kreikkalaiselle Margaritis Schinasille jyvitetty salkku on herättänyt laajaa arvostelua EU- ja kansalaisjärjestöpiireissä. Jotkut europarlamentaarikot ovat kutsuneet salkkua ”pelottavaksi” tai ”kuvottavaksi”, koska sen sanotaan perustuvan äärioikeiston käyttämään retoriikkaan ja penseään suhtautumistapaan maahanmuuttoon.

[...]

ENITEN arvostelua on kuitenkin synnyttänyt komission varapuheenjohtajan asemaan korotetun Schinasin salkku ja sen nimi. Juncker saattoi haastattelussa välittää myös Schinasin tuntemukset asiasta, sillä miehet ovat olleet läheisiä työkavereita. Schinas toimi Junckerin komission päätiedottajana, mutta ei ole itse kommentoinut kohua.

[...]

Von der Leyenin esittelykirjeessä todettiin, että Schinasin tehtäviin kuuluu pitää huoli esimerkiksi ”hyvin hallitusta laillisesta maahanmuutosta”. Tämä tarkoittaa panostamista maahanmuuttajien integroimiseen sekä turvallisuusuhkiin, kirjeessä kerrotaan.

Schinas itse on virallisesti kertonut olevansa tehtävästä innoissaan ja valmiina käärimään hihansa, kuten hän totesi Twitterissä tiistaina. Hän on aiemmin ollut myös europarlamentaarikko ja kuuluu Junckerin sekä von der Leyenin tavoin EPP-ryhmään.

Juncker sanoi Schinasin salkusta, että hän ei ”pidä tavasta, jolla eurooppalainen elämäntapa asetetaan vastakkain maahanmuuton kanssa. Eurooppalaiseen elämäntapaan kuuluu se, että hyväksytään mukaan ne, jotka tulevat kaukaisista paikoista.”
Helsingin Sanomat 12.9.2019

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Von der Leyenin esittelykirjeessä todettiin, että Schinasin tehtäviin kuuluu pitää huoli esimerkiksi ”hyvin hallitusta laillisesta maahanmuutosta”. Tämä tarkoittaa panostamista maahanmuuttajien integroimiseen sekä turvallisuusuhkiin, kirjeessä kerrotaan.

Toimittaja Mykkäsen kuvaus aika kaukana siitä, mitä tuossa kohdassa oikeasti sanotaan:

Lainaus käyttäjältä: Ursula von der Leyen
Protecting our European way of life requires making sure workers are equipped to thrive in
our evolving labour market. A declining workforce and a digital and basic skills gap brings
into sharp focus the need to equip people with the tools and knowledge they need. It also
highlights the need for well-managed legal migration, a strong focus on integration and
ensuring our communities are cohesive and close-knit
. This is both an opportunity and a
necessity for Europe.

Laillista maahanmuuttoa ei liitetä kirjeessä millään tavalla turvallisuusuhkiin, eikä laitontakaan maahanmuuttoa mainita sellaiseksi. Kirjeessä on ihan oma osionsa "Security Union", eikä siinä viitata maahanmuuttoon sanallakaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 354
 • Liked: 5895
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #111 : 13.09.2019, 19:48:47 »
Jaaha, "vastuulliset puolueet" eivät tyydy ainoastaan riistämään valiokuntapuheenjohtajuuksia "väärin ajattelevilta", vaan aikovat estää Puolan ja Unkarin komissaarinimitykset, koska edellinen on kritisoinut ilmastonmuutosta ja jälkimmäinen on osallistunut laittoman maahanmuuton avustamisen kieltävän Stop Soros-lain säätämiseen ja "häätänyt" Soroksen CEU-yliopiston Unkarista.

Mielipiteitään komissaarinimityksistä kertoivat Sirpa Pietikäinen (kok.), Heidi Hautala (vihr.) ja Elsi Katainen (kesk.).

https://yle.fi/uutiset/3-10970926 (13.9.2019)
Lainaus
Unkarin komissaariehdokas voi kaatua parlamentin vastustukseen – Hautala: "Ei pätevä eikä sopiva"

EU:n laajentumiskomissaariksi ehdolla oleva unkarilainen László Trócsányi herättää vastustusta Euroopan parlamentissa. Suomalaismeppien mukaan Trócsányin komissaaritie voi katketa parlamentin kuulemisiin.

– En olisi valmis tukemaan häntä, sanoo Sirpa Pietikäinen(kok.), joka edustaa samaa Euroopan kansanpuolueen EPP:n ryhmää kuin Trócsányi.

– Minusta hän ei ole pätevä eikä sopiva, sanoo puolestaan vihreiden Heidi Hautala.

Trócsányi laati esimerkiksi lain, joka kriminalisoi turvapaikanhakijoita avustavat kansalaisjärjestöt. Hän vastasi myös lainsäädännöstä, joka pakotti Central European University -yliopiston pois Budapestista.
[...]

Suomalaismeppien mukaan Trócsányi ei ole ainoa komissaariehdokas, joka voi kompastua parlamentin kuulemisiin. Epäilyksiä herättää myös maatalouskomissaariksi ehdotettu puolalainen Janusz Wojciechowski.

– Hän on erittäin konservatiivinen esimerkiksi ilmaston suhteen. Hänen mielestään ei ole tällaista ongelmaa kuin ilmastonmuutos, sanoo Elsi Katainen (kesk.).
[...]

Heidi Hautala mainitsee myös ranskalaisen Sylvie Goulardin, joka on ehdolla sisämarkkinoista vastaavaksi komissaariksi.

– On kiinnostavaa, että Ranskan ehdokas on poliisitutkinnassa, Hautala sanoo.

Goulard oli käyttänyt parlamentin antamia määrärahoja työntekijöiden palkkaamiseen puolueensa palvelukseen. Rahat on palautettu, mutta tutkinta jatkuu. [...]
« Viimeksi muokattu: 13.09.2019, 19:50:26 kirjoittanut kivimies »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #112 : 16.09.2019, 21:09:43 »
Margaritis Schinas (Kreikka, entinen Euroopan parlamentin jäsen, pitkäaikainen Euroopan komission virkamies): Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen

Vilkaisin taustoittavaa tehtäväkuvausta, ja sieltähän tuo avautuu.

"Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen" tarkoittaa EU-kielessä – kuten melkein kaikki muukin – lisää maahanmuuttoa ja kotouttamista, koska eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen vaatii sitä. Se tarkoittaa ennen kaikkea "uutta maahanmuutto- ja turvapaikkasopimusta", joka merkitsee Eurooppaa suojelleen Dublin-sopimuksen romuttamista ja korvaamista "taakanjaolla".

Lainaus
Margaritis Schinas
Vice-President-designate for Protecting our European Way of Life
...
Protecting our European way of life requires making sure workers are equipped to thrive in
our evolving labour market. A declining workforce and a digital and basic skills gap brings
into sharp focus the need to equip people with the tools and knowledge they need. It also
highlights the need for well-managed legal migration, a strong focus on integration and
ensuring our communities are cohesive and close-knit. This is both an opportunity and a
necessity for Europe.

...
– You will coordinate our overall approach and work on a New Pact on Migration
and Asylum
. We need to look at all aspects, including external borders, systems for
asylum and return, the Schengen Area of free movement and working with our
partners outside the EU.
– As part of this, I want you to focus on creating pathways to legal migration to help
us bring in people with the skills and talents our economy and labour market need.
You should draw on the work of the Commissioner for Jobs to improve the matching
of jobseekers and vacancies.

Hävyttömiä ovat.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen väittää tänään eurooppalaisissa sanomalehdissä julkaistussa kirjeessään, että eurooppavastaiset nationalistit yrittävät kaapata käsitteen "eurooppalainen elämäntapa" samalla tavalla kuin ulkovallat ovat puuttuneet eurooppalaisiin vaaleihin, mutta EU ei salli näiden voimien varastavan kieltämme ja muuttavan eurooppalaisen elämäntavan merkitystä vastakohdakseen.

Lainaus
Doubling down on her decision to name Margaritis Schinas the “vice president for protecting our European way of life," European Commission President-elect Ursula von der Leyen said the EU can't allow others "to take away our language from us."

"We have seen foreign powers interfere in our elections from the outside," von der Leyen wrote in an op-ed published Monday in multiple European newspapers. "And we have seen home-grown populists with cheap nationalistic slogans try to destabilize us from the inside. We should not allow these forces to hijack the definition of the European way of life. They want it to mean the opposite of what it is."
Politico: Von der Leyen on ‘European way of life’: We can’t let others ‘take away our language’ 16.9.2019

Von der Leyenille ei siis riittänyt määritellä eurooppalaisen elämäntavan suojelemista missiokirjeessään joksikin aivan uudeksi eli maahanmuuton lisäämisen puolustamiseksi, vaan hän syyttää sanojen kaappaamisesta poliittisia vastustajiaan, jotka hän liittää Venäjän vaalivaikuttamiseen ja Euroopan horjuttamiseen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #113 : 16.09.2019, 21:33:27 »
Lainaus käyttäjältä: Petri Raivio, Yle
Trócsányi laati esimerkiksi lain, joka kriminalisoi turvapaikanhakijoita avustavat kansalaisjärjestöt.

Unkarissa ei ole lakia, joka "kriminalisoi turvapaikanhakijoita avustavat kansalaisjärjestöt":

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
VIIME kesänä Unkarissa hyväksyttiin kiistanalainen Stop Soros -nimellä tunnettu lakipaketti, jolla aiotaan vähentää laitonta maahanmuuttoa. Käytännössä laki estää maahanmuuttajien parissa toimivien järjestöjen työtä.

Lain mukaan ne järjestöt, jotka osallistuvat laittoman siirtolaisuuden mahdollistamiseen, joutuvat rekisteröitymään ja luovuttamaan tietonsa oikeusistuimille. Järjestöjen toimintaan vaaditaan sisäministeriön harkinnanvarainen lupa ja niiden ulkomailta tulevia lahjoituksia voidaan verottaa jopa 25 prosenttia.
Helsingin Sanomat: Miljardööri Sorosin rahoittama yliopisto taipui Unkarin painostukseen ja siirtää tutkinto-ohjelmansa Itävaltaan 3.12.2018

Ei mitään kriminalisoimisesta eikä varsinkaan turvapaikanhakijoiden auttamisen kriminalisoimisesta.

Lainaus käyttäjältä: Petri Raivio, Yle
Hän vastasi myös lainsäädännöstä, joka pakotti Central European University -yliopiston pois Budapestista.

CEU viittasi lähtötiedotteessaan monien muiden asioiden ohessa uuteen yliopistolainsäädäntöön, mutta ei tietääkseni koskaan täsmentänyt, mitkä kaikkia Unkarissa toimivia ulkomaisia yliopistoja koskevat ehdot olivat sille kohtuuttomia. Lähtö vaikutti Sorosin teatraaliselta uhriutumiselta, sillä Unkarin viranomaiset eivät olleet ryhtyneet toimiin CEU:n pois pakottamiseksi, eikä CEU yrittänyt tosissaan täyttää lain ehtoja.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #114 : 18.09.2019, 18:14:24 »
Ylen Susanna Turusen analyysi viikon takaa: Yle: Toimittajalta: Von der Leyenin komissio sanoo puolustavansa Eurooppaa – mutta minkälaista? 11.9.2019

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Pelko ja viha ovat tulleet tutuiksi vuoden 2015 pakolaiskriisin jäljiltä. Terrori-iskujen aalto romutti itsestäänselvänä pidetyn turvallisuuden tunteen.

Kaikki nämä käänteet ovat johtaneet siihen, että kansalaisten luottamus päättäjiin ympäri Eurooppaa on vähintäänkin mustelmilla ja itsekkyys jäsenmaissa on lisääntynyt suojautumiskeinona ulkoisia uhkia vastaan.

Kaikista maanosanongelmista ei voi syyttää nyt väistyvää komissiota. Euroopan vaikeudet ovat kasautuneet vuosien ajan, jo edeltävien komissioiden aikana.

Viimeisen viiden vuoden aikana nämä ongelmat ovat kuitenkin alkaneet vaikuttaa ihmisten arkeen.

Junckerin komissiota voikin syyttää siitä, ettei se ole tarpeeksi voimallisesti tarttunut ongelmien syihin ratkaistakseen ne. Ja ehkäpä syytä on myös jäsenmaissa. Onhan EU edelleen jäsenvaltioiden liitto.

Vuoden 2015 kriisissä nähtiin, että Juncker ja komissio yrittivät pahentaa ongelmia hyökkäämällä niitä jäsenmaita vastaan, jotka tekivät jotain vyöryn hillitsemiseksi. Sen jälkeen askelmerkit on otettu täysin väärään suuntaan, eikä ihme. Junckerin ja Merkelin mukaan kun ongelma ei tuolloin ollut tulijoiden määrä vaan se, että heitä ei lennätetty ulkorajoilta jäsenmaihin.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Von der Leyen on antanut Urpilaiselle tärkeimmäksi tehtäväksi luoda unionille Afrikka-strategian. Tavoite on hillitä Afrikasta tulevaa maahanmuuttoa sijoittamalla taloudellista, yhteiskunnallista ja henkistä pääomaa lähtömaihin.

Meille hoetaan, että Urpilaisen tavoite on hillitä Afrikasta tulevaa maahanmuuttoa, mutta oikeasti sellaista ei ole asetettu missään Urpilaisen tavoitteeksi. Tehtävää kuvaavassa missiokirjeessä ei ole mainintaa tällaisesta tavoitteesta, ei suoraan eikä rivien välissä. Maahanmuuttoa ei kuvata tai edes vihjata kirjeessä ongelmaksi tai hillitsemistä vaativaksi.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Maahanmuutto oli kevään EU-parlamenttivaalien keskeisiä teemoja ja aihe, joka on siivittänyt populistisen ja äärioikeistolaisen politiikan esiinmarssia Euroopassa.

Maahanmuutto ei ollut näidenkään vaalien keskeisiä teemoja. EU lakaisi taakanjako- ja turvapaikanhakukeskussuunnitelmat maton alle hyvissä ajoin ennen vaaleja, ettei niitä käsiteltäisi vaalikampanjoissa. Sieltä ne on nyt taas kaivettu esiin, kun maahanmuuttokriittiset puolueet on vaalien jälkeen syrjäytetty EU:n päätöksenteosta.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Maahanmuutto on horjuttanut rajatonta Schengen-aluetta ja rikkonut eurooppalaista solidaarisuushenkeä, kun EU-maat ovat riidelleet pakolaisten vastaanotosta ja sijoittamisesta unionin alueella.

Niin sanottu taakanjako EU-maiden kesken on edelleen ratkaisematta. Se on poliittinen tulipalo, joka ratkaistaan jäsenvaltioiden kesken Eurooppa-neuvostossa, ei komissiossa.

Niin sanotussa taakanjaossa ei ole mitään ratkaisemista, sillä haittamaahanmuuttoa torjutaan parhaiten nykyisen Dublin-kehyksen sisällä. Turvapaikanhakijasiirrot rohkaisisivat yhä enemmän ihmisiä liikkeelle kohti Eurooppaa, jolloin käsissä olisi uusi kasvava kriisi, jonka pysäyttämiseen jäsenmailla ei enää olisi edes niitä keinoja kuin vuonna 2015.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Onnistuakseen tehtävässään "Afrikka-komissaarina" Jutta Urpilainen tarvitsee komission korkean edustajan lisäksi jäsenmaiden vankkumattoman tuen.

Miten Urpilaisen onnistuminen mitataan? Vankkumaton tuki tehdä mitä?

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Afrikka on aina ollut EU:lle ongelmallinen. Unioni yritti tosissaan luoda toimivat suhteet eteläiseen naapuriinsa komission puheenjohtajan José Manuel Barroson kausilla, mutta kompastui omaan ehdottomuuteensa.

Vaatimukset demokratian ja oikeusvaltioperiaatteiden toteutumisesta, korruption kitkemisestä ja ihmisoikeuksien suojelusta taloudellista ja asiantuntija-apua vastaan olivat useille Afrikan maille liikaa.

Tämän jälkeen esiin astui Kiina, joka ei moisia ehtoja ole asettanut, vaan on voimakkaasti investoinut itsekkäistä syistä maatalouteen ja infrastruktuuriin Afrikansarvessa. Kiina kerää hyödyt ja afrikkalaiset jatkavat elämäänsä kuten ennen. Kiina on uudenlainen siirtomaaisäntä.

Ja Euroopan pitäisi tehdä Kiinan kanssa kilpaillakseen mitä?

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Jutta Urpilainen tuli valtiovarainministerinä tunnetuksi tiukkana periaatteen naisena, kun hän neuvotteli eurooppalaisten kollegojen kanssa eurokriisin hoidosta ja rahoittamisesta – rahaa ei tipu, jos säännöistä ja sopimuksista ei pidetä kiinni.

Onnistuakseen Afrikassa Urpilainen joutuu tinkimään periaatteistaan. Mantereella on rankka historia, heikot valtiot, omat säännöt ja se on loputon rahareikä.

EU:lla ei ole enää varaa vaatia, jos se ei anna. Ilmaston lämpeneminen ajaa ihmisiä Afrikasta yhä enemmän kohti pohjoista, jos elinolot etelässä heikkenevät. Eivät he Kiinaan lähde, vaan Eurooppaan.

Siinä vastaus. Kaataa rahaa Afrikkaan, irvistää hymyn tapaista ja toivoa parasta.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Uusi pakolaisaalto on väistämätön, jos jotain ei pikaisesti tehdä. Ei EU ihmisiä rajoilleenkaan voi ampua. Jos Eurooppa ei halua kokea suurta kansainvaellusta, jossa afrikkalaiset toden teolla lähtevät etsimään parempia elinoloja muualta, on siitä maksettava.

Jos uusi pakolaisaalto voi olla väistämätön, sitä ei voida estää ainakaan Euroopasta käsin ilman ehtoja annetulla rahalla. Rahaa voitaisiin käyttää rajavalvontaan ja reittien tukkimiseen jo Afrikassa, mutta niinhän ei kaikesta päätellen aiota tehdä. Eikä kyse ole pakolaisista. Nykyään meritakseilla Välimeren ylittävät eivät ole pakolaisia vaan ihan raadollisesti parempaa elämää hakevia laittomia siirtolaisia, jotka käyttävät hyväksi eurooppalaista turvapaikkajärjestelmää ja sitä, että heidän palauttamisensa on tehty lähes mahdottomaksi.

Afrikkalaisia ei tarvitse ampua EU:n rajoille. Riittää, että heidät kipataan aina takaisin Afrikkaan tai vaikka Afganistaniin, jos niikseen tulee. Nyt kaikki afrikkalaiset päästetään sisään, ja EU:n seuraava hullu liike vaikuttaa olevan (jo arabikevään aikaan suunniteltu) ihmisten noutaminen Libyasta Eurooppaan.

Ajatus, että EU voisi nostaa koko väestöräjähtävän Afrikan elinolot sellaiselle tasolle, että afrikkalaiset eivät enää haluaisi etsiä parempia elinoloja Euroopasta, on mieletön. EU:n lähettämät miljardit eurot eivät näy mittasuhteiltaan valtavan Afrikan kokonaiskuvassa millään lailla.
« Viimeksi muokattu: 18.09.2019, 18:16:19 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 716
 • Liked: 2070
 • Elämältä piilopaikan saanut ahistunu pupu
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #115 : 18.09.2019, 20:43:21 »
^ Yllä olevassa jäsen Roopen kunnioitettavassa lausunnossa toimittelija S. Turunen osuu oikeaan todetessaan: "Kiina on uudenlainen siirtomaaisäntä."Ai-van. Ja Kiinan siirtomaaisännyys on joko a) hyvä asia vai b) huono asia?
Ja jos vastaus on vaihtoehto 'b' niin mihin se jättää EU:n, ja sitä myöden Suomen?
Kun ei vaan tajuu

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 671
 • Liked: 1242
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #116 : 20.09.2019, 13:20:27 »
Naputellaanpas tännekin kuulumisia ja pakettia Euroopan parlamentin ensimmäisestä istuntoviikosta, näitä kun ei oikein kootusti ainakaan kotimaisesta mediasta saa seurattua.

Pohjustuksena, liitteessä 1 on nykyisen europarlamentin voimasuhteet ennen Britannian lähtöä suuruusjärjestyksessään. Vasemmalta oikealle järjestys on GUE/NGL - S&D - G/EFA - RE - EPP - ECR - ID, ja sitten ryhmättömät eli NI. Suomalaiset puolueet kuuluvat seuraaviin parlamenttiryhmiin:

Vasemmistoliitto (GUE/NGL)
SDP (S&D)
Vihreät (G/EFA)
Keskusta, RKP (RE)
KD, Kokoomus (EPP)
Sintit (ECR), jos niitä nyt vielä tahtoo laskea
Perussuomalaiset (ID)

Sitten tiivistelmään eli tl;dr:

Euroopan parlamentti 16-19.9.2019:
- Hyväksyi EKP:n johtajan
- Keskusteli ja julkilausui useista globaalispoliittisista teemoista (Brexit, Iran, Myanmar, Turkki)
- Tuomitsi totalitarismin ja Molotov-Ribbentropin, muisti näiden uhreja
- Tahtoi jämäkämpiä toimia rahanpesua vastaan
- Keskusteli rahasta

EKP:n johtaja
Lagarden hyväksynnässä Keskuspankin johtoon ei draamaa, läpi suhteellisen kevyesti 394-206. Äänestys oli, kuten nimityksissä yleensä, salainen. Linkki lopulliseen tekstiin ja debattiin (suomeksi): https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0008_FI.html

Debattipuheenvuorojen perusteella puolesta: keskustavasemmisto (S&D), vihreät (G/EFA), liberaalikeskusta (RE) ja keskustaoikeisto (EPP);

Vastaan: laitavasemmisto (GUE/NGL), oikeisto (ECR) sekä laitaoikeisto (ID).

Globaalispoliittiset teemat
Brexitistä käytiin laajempi keskustelu ja lausuntoa tuunattiin tarkemmin.

Lopullinen teksti (suomeksi) (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0016_FI.html) liittyi sopimuksellisen eron kannattamiseen ja muistutti no dealin ollessa edessä kaikkien sopimusten lakkaavan 1.11.

Laitaoikeisto vastaan, muut puolesta (liite 2)

Turkin oikeusvaltiotilannekeskustelussa ID tahtoi lisätä tekstiin Turkin EU-hakijamaa -statuksen poistamisen, neuvottelut eivät edenneet vuosikausiin. Linkki tekstiin (suomeksi): https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0017_FI.html

Iranin suhteen GUE/NGL tahtoi lisätä kohdan USA:n sanktioiden negatiivisesta vaikutuksesta maan talouteen. Linkki tekstiin (suomeksi): https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0019_FI.html

Sekä ID:n että GUE/NGL:n muutosehdotukset kaatuivat suhteellisen selvin lukemin.

Molotov-Ribbentrop ja totalitarismin uhrien muistaminen
Tää toimii aika hyvänä reality checkinä vaikkapa pohjoismaisen ja eteläeurooppalaisen laitavasemmiston eroista. Laitavasemmiston GUE/NGL vastusti uhreja muistavaa resoluutiota äänestyksessä asti, sillä se rinnasti kommunismin ja natsismin totalitarismina.

Kolmosliitteenä esimerkiksi GUE/NGL:n ryhmäpuheenvuoro aiheeseen liittyen konekäännöksenä. Kaukana on pohjoismainen punavihreä vasemmisto tästä selittelystä miksei kommunismin uhreja voi muistaa. Synninpäästönä Suomen GUE/NGL meppi Modig äänesti enemmistön kanssa suurimman osan kohdista

Merkillepantavaa myös, että salin toisella laidalla sekä ID-ryhmän Huhtasaari että Hakkarainen äänestivät tyhjää Modigin tavoin lopullisessa äänestyksessä. ID-ryhmästä kuului keskustelussa huolestunutta äänenpainoa että yhdistetäänkö tässä nyt meitä natseihin.

Linkki tekstiin ja keskusteluun (suomeksi): https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_FI.html

Rahanpesu
Parlamentti nuhteli jäsenmaita, että ovat olleet hitaita tietyn rahanpesulainsäädännön säätämisessä. ID-ryhmä tahtoi lisätä muutamaan kohtaan ekstrahuolta korostamaan ei-valtiollisten yhdistysten tärkeästä roolista rahapesun ja terrorismin rahoittamisen estämisessä. ID:n neljä lisäystä, jotka kaikki ammuttiin alas suhteellisen selvin luvuin, täältä (suomeksi): https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2019-0045-AM-001-004_FI.pdf?redirect

Koko teksti niin ikään suomeksi täällä: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0022_FI.html

Raha-asiat
Ylijäämäbudjetin suhteen ei kummia, lisätukea mm. Erasmus-projektille, Italialle, Romanialle ja Itävallalle sekä globalisaation aiheuttamien muutosten helpottamiseen. Kaikki läpi viidensadan äänen enemmistöllä. Lukuisat raportit ja tekstit täältä: https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/texts-submitted.html?tabType=reports

---
Koko viikon päivittäiset ohjelmat, debatit ja äänestykset täältä: https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/minutes.html

Seuraava istuntosessio 9.-10.10.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #117 : 23.09.2019, 11:41:38 »
Lainaus
Maahanmuutto ohjaa yhä vahvemmin kehitysyhteistyön rahavirtoja.
Yle: Asiantuntijoiden mukaan kehityskomissaarin salkku on Urpilaisen kaudella normaalia painavampi 22.9.2019

Lainaus käyttäjältä: Yle/STT
Kehityspolitiikan asiantuntijat odottavat Jutta Urpilaisen (sd.) komissaarikaudelta arvovalintoja, joita ei aiemmin ole tehty. Myös ajoitus tekee kaudesta asiantuntijoiden mukaan merkittävän.

STT kysyi kahdelta asiantuntijalta, mitä EU:n kehityspolitiikassa on odotettavissa tulevan viiden vuoden aikana.

Kansalaisjärjestö Oxfam Internationalin EU-politiikan neuvonantaja Hanna Saarinen kertoo seuranneensa huolestuneena kehitysyhteistyöhön kohdistuvia ristiriitaisia paineita.

– Kehitysyhteistyöstä on tullut ulkopolitiikan työväline. Rahoitusta on suunnattu projekteihin tai maihin, joiden tarkoituksena on lyhytnäköisesti puuttua EU:hun suuntautuvaan maahanmuuttoon, Saarinen sanoo järjestön toimistolla Brysselissä.

Lähivuosina pitää hänen mukaansa ottaa kantaa siihen, pitääkö EU köyhyyden ja eriarvoisuuden poistamisen kehitysyhteistyön ensisijaisena tavoitteena vai ohjataanko rahaa Afrikassa nimenomaan yhä enemmän maahanmuuton hallintaan.

Kuten komissaarien lausunnoista on kuultu, rahaa ei ole tarkoitus ohjata maahanmuuton hallintaan. Euroopalle haitallisen maahanmuuton ehkäisyä vain käytetään työntötekijöihin vedoten tekosyynä sille, että eurooppalaista rahaa laitetaan afrikkalaisten "köyhyyden ja eriarvoisuuden poistamiseen" eli elintason kohottamiseen, ikään kuin 10 miljardin euron budjetilla voitaisiin suostutella yli miljardi afrikkalaista pysymään kotonaan.

Komissio ei ole ilmaissut sanallakaan aikovansa vähentää maahanmuuttoa tai edes pitävänsä maahanmuuttoa haitallisuudessaan vähentämistä vaativana. Sen sijaan suunnitelmiin kuuluu missiokirjeiden mukaan muun muassa laillisten tuloreittien lisääminen, Välimeren meritaksitoiminnan vakiinnuttaminen sekä EU:n laajuinen netin "vihapuheeseen" eli arvatenkin nykyisenlaisen maahanmuuton vastustamiseen puuttuminen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 949
 • Liked: 6202
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #118 : 23.09.2019, 13:52:33 »
Lainaus käyttäjältä: Yle/STT
Kehityspolitiikan asiantuntijat odottavat Jutta Urpilaisen (sd.) komissaarikaudelta arvovalintoja, joita ei aiemmin ole tehty. Myös ajoitus tekee kaudesta asiantuntijoiden mukaan merkittävän.

STT kysyi kahdelta asiantuntijalta, mitä EU:n kehityspolitiikassa on odotettavissa tulevan viiden vuoden aikana.

Kansalaisjärjestö Oxfam Internationalin EU-politiikan neuvonantaja Hanna Saarinen kertoo seuranneensa huolestuneena kehitysyhteistyöhön kohdistuvia ristiriitaisia paineita.

Minulle tulee ristiriitaisia paineita kun kuulen tästä järjestöstä (Oxfam) jonka työntekijät käyttivät prostituoituja Haitilla ja monta muutakin kyseenalaista juttua missä puuhastelevat.

Eli jos se oma pesä olisi ensin kunnossa ja lakkaisivat toimintansa "Refugee Welcome" ympyröissä ym. mitkä lisäävät vetovoimatekijöitä.

Näiden "neuvonantajien" kanssa ei tosin varmaan pääse loogisessa ja faktoihin perustuvassa keskustelussa kovinkaan pitkälle...
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 173
 • Liked: 71689
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #119 : 26.09.2019, 17:03:25 »
Lainaus
Mepit näyttävät hauiksiaan: Unkarin ja Romanian komissaariehdokkaat eivät läpäisseet arviointia

Unkarin ja Romanian komissaariehdokkaiden tie saattaa katketa epäiltyjen intressiristiriitojen takia.

Euroopan parlamentin oikeusvaliokunta on arvioinut komissaarien taloudellisia sidonnaisuuksia. Unkarin Laszlo Trocsanyi ja Romanian Rovana Plumb eivät läpäisseet arviointia, mikä tarkoittaa sitä, että maat voivat joutua lähettämään Brysseliin uudet ehdokkaansa komissaareiksi.

Vastaavaa esitarkastusta ei ole tehty aiemmin, joten on vielä epäselvää, mitä tapahtuu seuraavaksi.

[...]

Romanian Plumbin ongelmaksi nousi 800 000 euron yksityishenkilöltä saatu laina, jonka alkuperää hän ei pystynyt valiokunnan enemmistön mielestä selventämään riittävästi. Unkarin Trocsanyin kohdalla kysymyksiä herätti hänen vanha asianajotoimistonsa.

Parlamentti näyttää hauiksiaan, koska nyt jos koskaan sillä on vaikutusvaltaa. Mepit tenttaavat ensi viikosta alkaen jokaisen tulevan komissaarin ja yleensä yhden tai muutaman matka katkeaa. Romanian ja Unkarin komissaariehdokkaat eivät näytä nyt pääsevän edes kuulemisiin saakka.
Yle 26.9.2019

Kuten kaikki ja myös jutun kirjoittanut STT:n toimittaja tietävät, laina ja asianajotoimisto olivat vain tekosyitä, kun etenkin Unkarin komissaariehdokkaan hylkääminen oli tiedossa jo ajat sitten ihan muista syistä eikä vähiten näpäytyksenä Orbanille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: europarlamentti