Kirjoittaja Aihe: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024  (Luettu 32038 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 228
 • Liked: 32709
 • Ego sum Spartacus
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #180 : 09.03.2020, 13:54:06 »


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 552
 • Liked: 93508
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #181 : 09.03.2020, 14:42:13 »
Yle: EU:n Afrikka-strategia vihdoin julki: Afrikka on mahdollisuuksien manner 9.3.2020

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Afrikan mantereen väkiluku kasvaa nopeimmin maailmassa ja se on Euroopan naapurissa, vain Välimeren päässä. Tänä päivänä mantereella asuu yli miljardi ihmistä. Kolmenkymmenen vuoden kuluttua, vuonna 2050 mantereella on 2,2 miljardia, arvioi YK.

EU:n Afrikka-strategiaa on hahmoteltu kolme vuotta ja työstetty aktiivisesti viimeiset kolme kuukautta uuden komission ja uuden Afrikka-komissaarin Jutta Urpilaisen kabinetin toimesta.

Urpilainen (sd.) kuvaa Afrikkaa mahdollisuuksien mantereeksi.

Mikäli ilmastonlämpenemistä ei saada pysäytettyä ja Afrikkaan luotua ihmisille vähintään siedettävät tulevaisuudennäkymät, ovat nykyiset pakolais- ja maahanmuuttoaallot Afrikasta Välimeren yli pientä verrattuna tuleviin vuosikymmeniin.

Pakolais- ja maahanmuuttoaallot Afrikasta Välimeren yli riippuvat ennen kaikkea Euroopan pakolais- ja maahanmuuttopolitiikasta, ei muusta Euroopan tekemästä. Jos otetaan vastaan, niin totta kai sieltä tullaan, kun porukkaa on pian miljardi enemmän.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Ilmastotoimet ovat Afrikan tulevaisuuden elinehto. Hiekka-aavikoiden muuttaminen vihreiksi keitaiksi ei ole ratkaisu, vaan mantereen energiantuotannon kehittäminen ja rakentaminen kestävälle pohjalle. Sen sijaan, että Euroopasta kuljetetaan Afrikkaan vanhentunutta ja saastuttavaa autokantaa, EU-maista pitää suunnata Afrikkaan uutta teknologiaa ja investointeja puhtaan energian tuotantoon.

Ei ole kestävää eikä realistista odottaa, että eurooppalaiset nostavat Afrikan nykyaikaan afrikkalaisten puolesta.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
EU tukee jo nyt Libyaa, jotta sen kautta Eurooppaan yrittävät pakolaiset pysyvät Afrikan puolella. Sahelin alueella asuu suurin määrä Afrikan sisäisiä pakolaisia ja paine siirtyä sieltä Välimeren yli Eurooppaan on kova. Afrikan sarven maiden sisällissodat ruokkivat sekä pakolaisuutta, että nuorten radikalisoitumista.

Komissio ehdottaa, että kaikkeen yhteistyöhön liitetään hyvä hallinto, demokratia, ihmisoikeudet, oikeusvaltioperiaatteet ja sukupuolitasa-arvo.

Tuo jää sanahelinäksi, kun EU kieltäytyy asettamasta avulle tiukkoja ehtoja. Eipä silti, jos uudistuksille ei ole aitoa motivaatiota, ei niitä saa pakollakaan aikaan.

Lainaus käyttäjältä: Susanna Turunen, Yle
Ilmastonmuutos, väestökehitys, talousnäkymät ja poliittinen epävakaus ovat suuria haasteita Afrikalle itselleen yhtälailla kuin EU:lle.

Jotta hallitsematon pakolaisuus ja muuttoliikkeet saadaan haltuun on Afrikan ja EU:n tartuttava ongelmaan joka tasolla.

EU haluaa tarttua rikolliseen ihmissalakuljetukseen vahvemmin, auttaa Afrikan maita vahvistamaan rajavalvontaansa sekä perustaa mannerten välisen yhteistyöelimen, joka seuraa muuttoliikkeiden kehittymistä.

Urpilainen on jo linjannut, että toimet perustuvat lähinnä vapaaehtoisuuteen, ei pakottamiseen tai painostamiseen. Tämä takaa tehottomuuden.


Yle: Analyysi: EU:n Afrikka-strategia tulee kreivin aikaan – Mitä maanosa nyt odottaa unionilta? 9.3.2020

Lainaus käyttäjältä: Liselott Lindström, Yle
EU on julistanut haluavansa nähdä Afrikan selkeämmin samanarvoisena kumppanina, ja siihen on jo korkea aika. Afrikka-strategiaa onkin nyt pyritty tekemään yhteistyössä Afrikan unionin kanssa.

– EU on epäonnistunut positiivisen imagonsa myymisessä. Sitä kukaan ei tee meidän puolestamme, sanoo Lundberg.

Euroopan unioni on pitkään nähnyt Afrikan tuen vastaanottajana, jota hieman säälitään.

Nyt ei pitäisi olla kyse imagon myymisestä tai narratiivin muuttamisesta. Kiina ei ole Afrikassa myymässä imagoa tai pelastamassa maailmaa vaan tekemässä asioita:

Lainaus käyttäjältä: Liselott Lindström, Yle
EU:lla ja Afrikalla on kolonialistisen historian takia erityinen suhde, sekä hyvässä että pahassa. Prosessi päästää irti vanhoista valtasuhteista on ollut hidas.

Uudet pelurit mantereella, kuten Turkki, Arabiemiraatit, Kiina, Intia ja Qatar, ovat tulleet mantereelle eri asenteella kuin EU. He ovat huomanneet muun muassa sen, että talouskasvu monessa Afrikan maassa on huimaa.

EU on ollut hidas reagoimaan mantereen muuttuvaan dynamiikkaan ja laiska solmimaan suhteita poliittisiin päättäjiin Afrikassa. Kiinalaisilla taas on tiiviitä suhteita päättäjiin ja bisneksiin.

Lainaus käyttäjältä: Liselott Lindström, Yle
– EU:n pitää miettiä, minkälaisen Afrikan se haluaa nähdä tulevaisuudessa. Sen jälkeen täytyy miettiä, mitä voi tehdä, jotta se kävisi toteen, Lundberg sanoo.

Ei tätä konsulttihöttöä, vaan pitää miettiä ihan tavalliseen tapaan, mitkä ovat uhat ja mahdollisuudet. Afrikan muuttaminen jonkin haavekuvan kaltaiseksi ei ole realismia etenkään jatkossa yhä merkityksettömämmäksi käyvän Euroopan lihaksilla.

Lainaus käyttäjältä: Liselott Lindström, Yle
Viime aikoina EU on profiloitunut Afrikassa maahanmuuttokysymyksiin. Unioni on pyrkinyt estämään siirtolaisuutta solmimalla sopimuksia rajavartioinnista.

EU:n on nähty ulkoistavan rajavartiointinsa muun muassa Sudanin kaltaisille valtioille.

Riskinä on, että keskustelu EU:n ja Afrikan välillä näyttäytyy pelkkänä siirtolaisuuskysymyksenä, sanoo Lundberg.

Siihen mediakin mielellään tarttuu, mutta se ei hyödynnä ketään.

Maahanmuuttokysymys on ylivoimaisesti tärkein EU:n ja Afrikan välinen kysymys. Valitettavasti itse asiaa kierrellään, kaarellaan ja sievistellään, kuten tässäkin jutussa tehdään.

Lainaus käyttäjältä: Liselott Lindström, Yle
Ongelmista pitää toki puhua, mutta siirtolaisuuden näkeminen pelkkänä huonona asiana johtaa lisäksi siihen, että sen hyödyt kehityksessä unohtuu täysin.

Siirtolaisuudessa on valtavasti potentiaalia, mutta se nähdään vain turvallisuusuhkana. EU:n pitää keskittyä ihmisten kehittämiseen, koko ihmiskunnan takia, sanoo Victor Adetula, vanhempi tutkija Pohjoismaisessa Afrikka-instituutissa.

Jos puhutaan siirtolaisuudesta pelkästään turvallisuusuhkana, sen juurisyihin ei päästä vaikuttamaan.

Juuri tätä tarkoitin. Ennen kuin päästiin yhtään syvemmin siirtolaisuuteen turvallisuusuhkana, puhe käännettiin jo muualle, "potentiaaliin" ja "juurisyihin".

Lainaus käyttäjältä: Liselott Lindström, Yle
Tähän asti EU on usein ollut se, joka sanelee ehdot. Niin ei voi enää olla, jos EU haluaa olla aito kumppani Afrikalle.

Pelkkä yhteistyö ja strategian laatiminen yhdessä Afrikan unionin kanssa ei enää riitä, vaan Afrikankin pitää saada sanella ehtoja.

– EU:n pitää nähdä asiat meidän näkökulmastamme. Keskustella meidän kanssamme siitä, minkälaisena me esimerkiksi näemme demokratian ja hyvän hallinnon, eikä kertoa meille mikä se EU:n näkökulmasta on, Adetula sanoo.

EU on hyvin vähän sanellut ehtoja mutta kylläkin esiintynyt ajoittain ärsyttävänä moraalipoliisina, mihin jutussa viitataan toisaalla. Toisaalta EU on sujuvasti sulkenut silmänsä islamin vaikutukselta ja kieltänyt sen arvostelun, mikä tulee olemaan osa Afrikan ongelmaa pitkälle tulevaisuuteen.


Helsingin Sanomat: Jutta Urpilainen ja Josep Borrell: Afrikka ja EU rakentavat uutta kumppanuutta 9.3.2020

Lainaus käyttäjältä: Jutta Urpilainen ja Josep Borrell
diibadaabaa ja unelmahöttöä
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 4389
 • to the maximam!
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #182 : 09.03.2020, 15:19:32 »
Toivottavasti tuon akan rooli on olla vain idioottina näyteikkunassa ilman oikeaa toimeenpanovaltaa. Muuten se käy v*tun kalliiksi meille.
O tempora, o mores!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 630
 • Liked: 13876
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #183 : 09.03.2020, 15:42:56 »
"voi käydä"  :-X

Onneksi meillä EUlla on rahoitusinstrumenttien erikoisasijantuntija vetämässä hommaa...

YLE
Lainaus
Komissio esittää, että unioni käyttäisi täysimääräisesti sen rahoitusinstrumentteja kuten budjettitakauksia ja kestävän kehityksen rahastoa. Instrumenttien kautta unioni voisi vapauttaa 60 miljardia euroa takauksiin investointeja varten seuraavalle monivuotiselle budjettikaudelle 2021-27. Rahoituslupauksia rajoittaa, se että unionin 7-vuotinen budjettikehys on yhä auki.

Rahoitusinstrumentti jolla rahat kaivetaan moolokin kidasta Afrikan investoinneista... Ruotsin keskuspankin Alfred Nobelin muistoksi annettavan taloustieteen palkinnon paikka.

Don't give me that do goody good bullshit

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 552
 • Liked: 93508
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #184 : 14.04.2020, 10:58:34 »
EU aikoo komissaari Urpilaisen mukaan padota koronan muun muassa lähettämällä hengityskoneita Afrikkaan. 15,6 miljardin euron apupaketilla estetään koronaviruksen toisen aallon vyöryminen Afrikasta Eurooppaan.

Lainaus
EU-komissaari Urpilainen varoittaa koronaviruksen toisen aallon vyöryvän kehitysmaista Eurooppaan, jos kriisiä ei padota nopeasti

Komissaari Jutta Urpilaisen (sd.) mielestä EU:lla on moraalinen velvollisuus auttaa kehitysmaita ja se on hänen mukaansa myös unionin oma etu.

EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista ja muun muassa Afrikan asioista vastaava komissaari Jutta Urpilainen (sd.) varoittaa, että koronaviruksen toinen aalto vyöryy Eurooppaan kehitysmaista, jos kriisiä ei onnistuta patoamaan nopeasti. Kehitysmaiden valmius kriisin hoitamiseen ja viruksen torjuntaan on paljon heikompi kuin Euroopassa ja länsimaissa.

– Vaikka voisimme jossain vaiheessa Euroopassa alkaa huokaista helpotuksesta ja purkaa rajoituksia, niin ongelma ei poistu ennen kuin koronakriisi on saatu hoidettua maailmanlaajuisesti, Urpilainen sanoo.

Urpilainen toteaa, että koronavirus ei tunne rajoja, eli niin kauan kuin virus on elossa jossain päin maailmaa, niin kukaan meistä ei ole turvassa.

Urpilainen näkee suuren riskin esimerkiksi 1,2 miljardin asukkaan Afrikassa.

– Lähes jokaisessa Afrikan maassa on todettu koronatapauksia.

– Tästä syystä meidän moraalinen velvollisuutemme on auttaa kehitysmaita, joiden valmius kriisin hoitamiseen ja viruksen torjuntaan on paljon heikompi kuin Euroopassa ja länsimaissa, mutta se on myös meidän oman etumme mukaista.

EU-komissio vahvistaa koronan vastaista työtä

Urpilaisen mukaan Euroopan komissio on jo tehostamassa koronan vastaista taistelua kohdentamalla uudelleen 15,6 miljardia euroa EU:n kumppanimaille myöntämiä avustusrahoja. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi kiireettömien infra-, maatalous- ja energiahankkeiden lykkäämistä eteenpäin.

– Nämäkin ovat toki tärkeitä, mutta eivät tässä akuutissa tilanteessa aivan välttämättömiä, Urpilainen selventää.

Kyse ei siis ole uudesta runsaan 15 miljardin euron tukipotista, vaan Euroopan komission johdolla käydään nyt läpi EU:n ulkopuolisille kumppanimaille aiemmin myönnettyä rahoitusta, jota kohdennetaan uudelleen koronan vastaiseen työhön.

Koronaviruksen torjuntaan suunnatusta potista noin 10 miljardia on eri hankkeista uudelleen kohdennettuja varoja ja noin 5 miljardia Euroopan investointipankin kautta annettavia lainoja.

– Tarjoamme hätäapua ja hankimme esimerkiksi hengityskoneita.

Uudelleen kohdennetulla avustusrahoituksella tuetaan niin ikään kehitysmaiden terveydenhoitojärjestelmiä ja autetaan vastaamaan koronaviruksen aiheuttamiin sosiaalisiin ja taloudellisiin vaikutuksiin kehitysmaissa.

Urpilaisen mukaan avustusrahojen uudelleen kohdentaminen on käynnissä niin Latinalaisessa Amerikassa, Aasian maissa kuin Afrikassakin.

– Jos emme saa padottua kriisiä kehitysmaissa, niin on vain ajan kysymys, kun se on uudelleen Euroopassa, Urpilainen sanoo.

– Käymme lähetystöjen avustuksella ihan maittain läpi, mitä voimme tehdä ja miten voimme rahoitusta uudelleen kohdentaa, EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen sanoo.
Yle 14.4.2020

EU:n Afrikka-jutut ovat muutenkin päättömiä, mutta koronaan yhdistettynä nousevat ihan uudelle älyttömyyden tasolle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 552
 • Liked: 93508
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #185 : 20.04.2020, 12:39:32 »
Lainaus
Ylen aamu

6.38 Muuttaako korona eurooppalaisen yhteistyön
Yle Areena 20.4.2020

Lainaus käyttäjältä: Yle 20.4.2020
Toimittaja
Vielä se tärkeä kysymys: Afrikasta on lähtenyt viime vuosina satoja tuhansia Eurooppaan paremman elämän toivossa. Voiko tämä koronakriisi laukaista uuden maahanmuuttoliikkeen?

Jutta Urpilainen, EU-komissaari
Kaikkihan on maailmassa ja elämässä mahdollista. Itse ajattelen niin, että nyt on tärkeintä pyrkiä auttamaan Afrikkaa ja afrikkalaisia valtioita hoitamaan tätä koronakriisiä, koska mitä paremmat elinolosuhteet Afrikassa on koronaviruksen hoitamiseksi mutta ylipäänsä myöskin elämässä, mahdollisuus kouluttautua, päästä terveydenhoitoon, saada itsellensä työtä, niin sen vähemmän ihmisillä on myöskin tarve sieltä sitten lähteä Eurooppaan tai minnekään muuallekaan. Koen, että se on myös meidän länsimaisten moraalinen velvollisuus auttaa Afrikan maita, jotka kuitenkin ovat paljon paljon köyhempiä ja myöskin paljon vaikeammassa tilanteessa hoitaa tätä koronakriisiä.
...
Toimittaja
Tuossa komissaarin kanssa keskustelu loppui kysymykseen tästä mahdollisesta maahanmuutosta. Luuletko sinä, että tämän koronakriisin myötä halu siirtyä Afrikasta Eurooppaan lisääntyy?

Petri Sarvamaa, europarlamentaarikko (kok)
Ei sellaista ole ainakaan tällä hetkellä näköpiirissä. Mutta se mitä Urpilainen sanoi, on tietysti totta, että mitä paremmin siellä asiat saataisiin järjestymään Afrikassa, niin sitä vähemmän ihmisillä olisi tarvetta lähteä. Ja sehän on tietysti järkevästi ajateltu.

Ei, vaan Urpilainen oli mahdollisimman väärässä ja ajatteli typerästi. On kehitystutkimuksen perusasioita, että elinolojen pareneminen lisää liikkuvuutta, ei suinkaan vähennä sitä.

Urpilainen saattaa olla ihan vilpittömästi noin typerä, mutta epäilen, että Sarvamaa tietää kyllä oikean asianlaidan.

Lainaus käyttäjältä: Yle 20.4.2020
Laura Huhtasaari, europarlamentaarikko (ps)
Jos me katsotaan, miten kehitysavun tulokset ovat menneet, niin ei ne muuttohalut ole sieltä vähentyneet, mitä enemmän sinne rahaa on laitettu.

Petri Sarvamaa, europarlamentaarikko (kok)
Niin, kysehän on siitä, että laitetaanko sitä rahaa fiksusti sinne vai annetaanko sitä saavista kaatamalla, että käyttäkää niin kuin parhaaksi näette. Sehän on selvää, että ei siellä ole kykyä eikä ymmärrystä käyttää niitä. Mutta jos me pystytään auttamaan heitä rakentamaan taloutta, niin jos me ajatellaan meidän lapsia ja lastenlapsia ja heidän lapsiaan, niin mä luulen, että sitä vähemmän meillä on ongelmia maahanmuuton kanssa, mitä enemmän Afrikassa voidaan hyvin.

On tutkitusti juuri niin kuin Huhtasaari sanoi. Kehitysapu ei ole vähentänyt muuttohaluja, eikä ihme, sillä sen suuntaamisessa ei ole koskaan asetettu tavoitteeksi liikkuvuuden vähentämistä, vaikka kehitysapua tässäkin sillä puolustetaan.

Sarvamaalta lipsahtaa harvinaisen rehellisesti, että eihän afrikkalaisilla tietenkään ole kykyä ja ymmärrystä käyttää eurooppalaisten antamia rahoja fiksusti, mutta valitettavasti sitä ymmärrystä ei ole sen kummemmin eurooppalaisilla. Meidän lapsemme ja lapsenlapsemme eivät hyödy "fiksustakaan" rahan kippaamisesta Afrikkaan, eikä se vähennä haittamaahanmuuttoa vaan vain lisää sitä. Haittamaahanmuuttoa vähennetään estämällä haittamaahanmuutto, ei rahaa ja lupauksia jakamalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 919
 • Liked: 57272
 • Välimallin jätkä
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #186 : 20.04.2020, 14:32:24 »
Yle Areena 20.4.2020
Lainaus käyttäjältä: Petri Sarvamaa, europarlamentaarikko (kok)
Niin, kysehän on siitä, että laitetaanko sitä rahaa fiksusti sinne vai annetaanko sitä saavista kaatamalla, että käyttäkää niin kuin parhaaksi näette. Sehän on selvää, että ei siellä [Afrikassa] ole kykyä eikä ymmärrystä käyttää niitä.

Siinä sitä arvopohjaa sitten tuli täyslaidallinen. Se on ainakin selvää, että kerrankin mepiltä saatiin kuulla mitä EU:ssa todella ajatellaan afrikkalaisista. Sivistysmaassa tästä lausunnosta nousisi hirveä rasismiulina.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 565
 • Liked: 13328
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #187 : 22.04.2020, 13:39:25 »
Taas löytyi parempaa käyttöä 3 000 000 000 eurolle verovaroja.

"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 565
 • Liked: 13328
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #188 : 27.04.2020, 21:31:51 »
Voi vain kuvitella millaisessa kusessa Italia olisi ollut jos Komissio ei olisi rientänyt apuun näin pikaisesti! :P Ja kyllä, tuo on tämän päivän twiitti.ylin kommentti
Tune in next week, as the EU reveal how they intend to deal with the 2001 Foot & Mouth crisis. 🙄
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 552
 • Liked: 93508
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #189 : 08.07.2020, 12:20:18 »
Lainaus
Afrikan auttaminen on Suomen edun mukaista

KORONAVIRUS­PANDEMIA ei toistaiseksi ole iskenyt voimalla Afrikkaan, jonka haaste on väestön­kasvu. Maan­osan 1,2 miljardin ihmisen väestön ennustetaan kaksin­kertaistuvan vuoteen 2050 mennessä. Silloin 40 prosenttia maailman ala­ikäisistä asuisi Afrikassa.

Jos nuorille ei löydy työtä, he lähtevät muualle etsimään parempaa tulevaisuutta. Jo nyt Afrikassa on työn perässä muuttoa, mutta yli 80 prosenttia siitä on maanosan sisäistä. Toistaiseksi vain pieni osa on pyrkinyt Eurooppaan, mutta muuttoliike voi nopeasti kasvaa. Työpaikkojen luominen Afrikkaan onkin EU:n ja Suomen etujen mukaista.

[...]

Maaliskuussa julkistetussa EU:n Afrikka-strategiassa luvataan Afrikalle käytännönläheistä apua työtä ja kestävää kasvua luovissa hankkeissa. Komissaari Jutta Urpilaisen johdolla EU syventää yhteistyötä viidellä avainalalla, joita ovat vihreä siirtymä, digitalisaatio, kestävä kasvu ja työpaikat, rauha ja hallinto ­sekä muuttoliike ja liikkuvuus.

SUOMEN tulevassa Afrikka-strate­giassa on tartuttava EU:n strategian tarjoamiin mahdollisuuksiin ja samalla ehdotettava käytännön keinoja, joilla vahvistetaan Suomen kaupankäynnin ja kehitysyhteistyön tuloksellisuutta. Poliittisen liturgian sijasta Suomen strategian on oltava tiekartta tavoitteineen, aikatauluineen ja vastuineen.

Suomella on huippuosaamista ja teknologiaa Afrikan auttamiseksi, joten yrityssektori on saatava paremmin mukaan. Viennistämme Afrikan osuus on 2,4 prosenttia, joten maanosan on oltava yhä useamman vientifirman harkinnassa.

Ennakkoluulojen ei pidä estää näkemästä mahdollisuuksia, vaikka markkinat ovat vaikeat. Osaamisemme on siirryttävä luontevasti kauppa- ja kehitysyhteistyön kautta Afrikan talouksien vahvistamiseen. Muutoin Afrikan ongelmat muuttuvat meidän ongelmiksemme.

Timo Vuori

Kirjoittaja on Kansainvälisen kauppakamarin maajohtaja, Keskuskauppakamarin johtaja sekä Euroopan talous- ja sosiaalikomitean jäsen.
Helsingin Sanomat, vieraskynä 8.7.2020

Todellisten osaajien työperäinen maahanmuutto tuskin on ongelma, joten Kansainvälisen kauppakamarin maajohtaja Timo Vuori antaa ymmärtää, että mikäli EU ja Suomi eivät luo työpaikkoja Afrikkaan, afrikkalaiset nuoret vyöryvät laittomasti Eurooppaan, ja "Afrikan ongelmat muuttuvat meidän ongelmiksemme".

Nythän on niin, että etenkään ulkoapäin on mahdotonta luoda Afrikkaan niin paljon ja niin hyviä työpaikkoja, että sillä vaikutettaisiin nuorten maastamuuttohaaveisiin. Elintasokuilu Euroopan ja Afrikan välillä on ja pysyy jo väestöräjähdyksenkin vuoksi, vaikka me eurooppalaiset tekisimme mitä tahansa. Kehitystutkimuksen mukaan vaurastuminen vain lisää liikkuvuutta, ei vähennä sitä, joten työpaikat eivät estäisi laitonta siirtolaisuutta vaan paremminkin lisäisivät sitä.

Siksi käytännössä ainoa tapa vaikuttaa maajohtaja Vuoren ilmaisemaan huoleen on estää määrätietoisesti afrikkalaisten laiton siirtolaisuus. Nythän siihen kannustetaan muun muassa antamalla afrikkalaisten käyttää hyväksi eurooppalaista turvapaikkajärjestelmää Eurooppaan pääsemiseksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

mamuman

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 50
 • Liked: 54
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #190 : 08.07.2020, 13:06:29 »
Afrikasta saapuu myös pedofiilinpalvojien uhreja, jotka ovat kristittyjä ja sopeutuvat länsimaiseen kulttuuriin. Heille turvapaikka on mielestäni paikallaan.

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 547
 • Liked: 1129
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #191 : 10.07.2020, 10:03:45 »
Afrikasta saapuu myös pedofiilinpalvojien uhreja, jotka ovat kristittyjä ja sopeutuvat länsimaiseen kulttuuriin. Heille turvapaikka on mielestäni paikallaan.

Otetaan nyt sitten vaikkapa ens alkuun Nigeriasta kristityt, joita Boko Haram kiusaa.
Nigeriassa on sen +200 milj. ihmistä, joista 40% on kristittyjä.

Noin minun mielestäni tänne ei tarvitse ottaa turvapaikanhakijoita ollenkaan, ainakaan toiselta mantereelta.
Venäjältä tai muualta lähialueelta ehkä voisin jonkun toisinajattelijan kelpuuttaa..
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 565
 • Liked: 13328
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #192 : 02.07.2021, 17:28:10 »
No niin 8)
AfD (Saksa) ainoa iso joka ei ole mukana. Pienemmistä PvV (Hollanti) ja SD (Ruotsi)
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 565
 • Liked: 13328
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio 2019–2024
« Vastaus #193 : 02.07.2021, 21:00:48 »
google käännöksenä (englanniksi, koska se on paljon tarkempi)
Lainaus
2021-07-20 Marine Le Pen: The gathering of European patriots is launched

Press release July 2, 2021

The gathering of European patriots is launched: Marine Le Pen, Matteo Salvini, Viktor Orban, Jaroslaw Kaczynski, Santiago Abascal, Giorgia Meloni and ten other European political forces sign a joint declaration (joka on Homma-ketjussa: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?) on the future of the European Union.

The European Union continues to pursue the federalist path which inexorably distances it from the peoples who are the beating heart of our civilization.

The Conference on the Future of Europe, launched last May, is yet another smokescreen that will allow the EU to dispossess states of the capacity to control their destiny.

Armed with this observation, the most influential patriotic parties on the continent have understood the importance of joining forces to have more influence in the debates and reform the European Union.

Marine Le Pen, president of the National Gathering, joined Matteo Salvini (Lega, Italy), Viktor Orban (Fidesz, Hungary), Santiago Abascal (Vox, Spain), Jaroslaw Kaczynski (Law and Justice, Poland) and Giorgia Meloni (Fratelli d'Italia) to sign, this Friday, a joint declaration outlining the contours of a joint action.

This founding text brings together parties and political leaders who, in their respective countries, are the dominant or ascending forces. Carried by the popular will, these groups will soon be in the majority.

The signatories of the declaration plead for a Europe respectful of free peoples and nations.

They cannot accept that the peoples are subjected to the bureaucratic and technocratic ideology of Brussels which imposes its standards in all aspects of daily life.

This in no way means that it is necessary to act in an isolated and reclusive manner: on the contrary, it is by adding together the know-how and talents specific to each nation, and not by merging them into a whole without identity and therefore without flavor, that we will make our civilization shine.

At a time when the globalists and Europeanists, of whom Emmanuel Macron is the main representative in France, are launching the Conference on the Future of Europe, which aims to increase the power of European bodies, today's agreement is the first stone towards the constitution of a great alliance in the European Parliament.
Tämänpäiväinen julistus oli ensimmäinen askel uuden euroryhmän perustamiseen.
Lainaus
Nykyinen tilanne:

EPP 177
S&D 145

Renew 98
Virheet 73
ID 71
ECR 63
GUE-NGL 39
ryhmien ulkopuoliset 27

Uusi tilanne, jos 16 puoluetta muodostavat vielä nimeämättömän ryhmän :

EPP 175
S&D 145
UUSI RYHMÄ 114

Renew 98
Virheet 73
GUE-NGL 39
ECR 19 (-44)
ID 13 (-58)
ryhmien ulkopuoliset 15 (-12)
Kuolinisku ID-ryhmälle, koska minimi on 20. Uutta kotia jäivät etsimään
Lainaus
AfD (GER), 10 paikkaa
SPD (CZE), 2 paikkaa
PvV (NDL), 1 paikka
Myös ECR on melko varmasti historiaa. Suurimmat puolueet
Lainaus
ODS (CZE), 4 paikkaa
SD (SWE), 3 paikkaa
N-VA (BEL), 3 paikkaa
muilla 1 tai 2
Toisaalta jos AfD ja muut ID ja ECR roippeet yhdistyvät kokonaisuudessaan, niin kyllähän 32 edustajalla ryhmän saa kasaan. Voivat sitten sakemannit olla kukkona tunkiolla, kun tässä porukassa olisivat ynnämuita. Oma lyhytnäköinen etu edellä? Vai voittajan valinta ja mukaan liittoumaan? Siinäpä kysymys.

AfD pitäisi kyllä saada mukaan tähän. Heidän oman uskottavuudenkin kannalta. Silloin myöskään SD:lle ei ole muutakaan ryhmää.
Tsekin kaksikosta toinen liittyy tähän uuteen. Nuo tekisi noin 15 paikkaa lisää, joka ei edelleenkään riitä kuin 3. suurimmaksi. Mutta varsin vahvaksi sellaiseksi noin 130 paikalla.

---

Jos miettii millä tämä ryhmä saataisiin nousemaan ykköseksi, niin äkkiseltään ajatellen ei mitenkään :(

Espanjan VOX:illa on kovin kasvupotentiaali. Nyt vain 4 paikkaa maan 59:stä (6% äänistä). Kovassa nousussa ja erittäin maltillisesti arvioiden saavat seuraavissa vähintään 10 paikkaa.

Puolen tusinaa muutaman paikan puoluetta (ja AfD) messiin niin oltaisiin jo 150 paikan maisemissa :)

---

Se nyt on aika varmaa että punikkimedia ei uutisoi tästä kansallismielisten liittoumasta muulla tulokulmalla kuin... Venäjä ;D
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

Tagit: europarlamentti