Kirjoittaja Aihe: 2019-07-04 Jyväskylään rakennetaan kallis monikulttuurinen leikkipuisto  (Luettu 2078 kertaa)

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 378
 • Liked: 5164
Valitettavasti sanomalehden maksumuuri saa aikaiseksi sen, että olen lehtiuutisen suhteen vain minulle kerrotun varassa.

Ainoastaan otsikko on tarjolla kaikille:

Lainaus
Mitä ihmettä? Jyväskylä hankkii Pupuhuhtaan lähes 100 000 eurolla "interaktiivisia leikkivälineitä" – katso kuvat nykyaikaisesta leikkipuistosta

Kaupungin sivuilta saa kuitenkin leikkipuiston hinnasta aivan toisen käsityksen, budjetti on kaksinkertainen. Miksi tämä vastuulliseksi itseään kutsuva media haluaa johtaa lukijoitaan harhaan leikkipuiston hinnan suhteen?

https://www.ksml.fi/kotimaa/Mitä-ihmettä-Jyväskylä-hankkii-Pupuhuhtaan-lähes-100%E2%80%89000-eurolla-interaktiivisia-leikkivälineitä-–-katso-kuvat-nykyaikaisesta-leikkipuistosta/1399839

Minulle on kerrottu tuon uutisen sisällöstä seuraavaa:

-leikkipuisto tulee olemaan hienoin koko Keski-Suomen alueella
-leikkipuisto korjataan pääosin vain sen vuoksi, koska alue on monikulttuurinen(!!!)
-leikkipuisto tulee olemaan kallein koko Keski-Suomessa, vaikka alue jolle se sijoitetaan on varsin tuttu rikosuutisista ja niistä jutuista, joissa haetaan pahimpia lähiöitä (90-luvun laman aikaan alueella oli suuria kerrostaloja, joista ei yksikään ihminen käynyt töissä)
-leikkipuiston välineet tehdään sellaisiksi, että ne sopivat erityisesti monikulttuurisiin leikkeihin, joissa leikkijöillä ei ole keskenään yhteistä kieltä(?)
-leikkipuistossa erilaisten kulttuurien tulisi liittyä yhteen

Jos jollain on tästä lehtijutusta lisätietoja, niin kertoisitteko. Tämä kaikki on kirjoitettu kuulopuheen varassa.

Näiveeeettylän (Jyväskylä) kaupungin nettisivuilla kerrotaan hankkeesta mm. seuraavaa (miettikää erityisesti mitä rivien välistä teille tulee mieleen):

Lainaus
Interaktiiviset välineet on tarkoitettu ihan kaikille; kaikenikäisille, kokoisille ja kuntoisille, taustaan ja sukupuoleen katsomatta. Tuotteet houkuttelevat liikkumaan ja auttavat lisäämään sosiaalista kanssakäymistä. Musiikki ja liikunta ovat universaalia kieltä ja välineiden on todettu olevan erinomaisia välineitä monikulttuurisilla alueilla, koska ne yhdistävät yli rajojen, ovat monikäyttöisiä ja niiden viehätys säilyy vuodesta toiseen.

Kun olin leikki-iässä, en tiennyt miltä poliisin mellakkakilpi näyttää, silloin tuollaisen varusteen olemassaolo oli lapselle tuntematon:

Lainaus
Peliseinän materiaalina on mm. poliisin mellakkakilvessäkin käytettyä polykarbonaattia.

Ennakkoluuloiset virkahenkilöt olettavat jo nyt, että tämä uusi hieno puisto tullaan kuitenkin sotkemaan:

Lainaus
Sotkeminen ei myöskään vaikuta pelin käyttöön mitenkään.

Mitä tästä erillismaininnasta pitäisi oikein ajatella?

Lainaus
Laite ei tarvitse erillisiä käyttöohjeita.

Kaupungin mukaan rahaa käytetään tuplasti enemmän verrattuna siihen mitä sanomalehti tiedottaa suurelle yleisölle:

Lainaus
Suunnitelman mukaisen saneerauksen kustannusarvio on 200 000 euroa ja sille on investointivaraus vuodelle 2019.

Laitteita väitetään kuitenkin kestäviksi, mutta aika näyttänee:

Lainaus
Tässäkin tuotteessa kaikki tekniikka on laitteen sisällä, eikä siihen pääse käsiksi.
Entisen presidentin sanoin: "Olisihan se nyt perin onnetonta, jos leikkivälineet hajotettaisiin jo ensimmäisenä yönä niiden asentamisen jälkeen."

https://www.jyvaskyla.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu/maisemasuunnittelu/viheralueiden-rakennussuunnittelu-1

Vihreät ovat tuon kaupungin suurin puolue, joten heidän päätösvaltansa alkaa näkyä erinäisissä yksityiskohdissa ja päätöksissä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 638
 • Liked: 35949
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Jyväskylään rakennetaan kallis monikulttuurinen leikkipuisto

Lainaus
Interaktiiviset välineet on tarkoitettu ihan kaikille; kaikenikäisille....

Leikkipuisto kaikenikäisille kuulostaa pedofiilien saalistuspaikalta siinä missä turvapaikanhakijoiden vierailutkin koululaisten luokse.

Lainaus
-leikkipuistossa erilaisten kulttuurien tulisi liittyä yhteen

Sitähän tässä pelätään.
« Viimeksi muokattu: 06.07.2019, 15:43:22 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä.
- George Carlin

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 651
 • Liked: 48832
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
@Supernuiva n mainitsemat kuulopuheet pitivät paikkansa. Kyllä tässä on monikulttuurisuus vahvasti läsnä.

Tuo 100 000 € menee ilmeisesti leikkivälineisiin ja 200 000 € on kokonaisbudjetti puiston remonttiin... eli ei sinänsä mitään harhauttamista.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Mit%C3%A4-ihmett%C3%A4-Jyv%C3%A4skyl%C3%A4-hankkii-Pupuhuhtaan-l%C3%A4hes-100%E2%80%89000-eurolla-interaktiivisia-leikkiv%C3%A4lineit%C3%A4-%E2%80%93-katso-kuvat-nykyaikaisesta-leikkipuistosta/1399839 (4.7.2019)

Lainaus
Mitä ihmettä? Jyväskylä hankkii Pupuhuhtaan lähes 100 000 eurolla "interaktiivisia leikkivälineitä" – katso kuvat nykyaikaisesta leikkipuistosta

(...)

Pupuhuhdan toimintapuisto siirtyy kerralla 2020-luvulle, sillä 200 000 euron arvoisessa remontissa puistoon tuodaan Keski-Suomen ensimmäiset interaktiiviset leikkivälineet: palloseinä Sutu ja musiikkikaari Sona. Suomalaisen Lappsetin hollantilaisen tytäryhtiön Yalpin valmistamia, noin 40 000 euron arvoisia leikkivälineitä pääsee viherrakennuttaja Timo Mattilan mukaan kokeilemaan ensimmäistä kertaa lokakuun lopussa.

(...)

Käyttö ei rajoitu vain lapsiin. Palloseinää käyttävät myös nuoret ja urheilujoukkueet, ja sillä voi harjoitella myös jääkiekolla. Lisäksi samoja laitteita käytetään Helsingissä "ikäihmisten liikuntapaikaksi" suunnitellussa Taavetinpuistossa.

Suuri osa Suomen interaktiivisista leikkivälineistä on toimitettu kaupallisiin sisäleikkipaikkoihin. Jyväskylän kaupungin rakennuttajahortonomi Leena Rapo vakuuttaa, että ne kestävät myös ulkopuistojen kovaa käyttöä, vaihtelevia sääolosuhteita sekä mahdollista ilkivaltaa.

– Halusimme kokeilla jotain uutta, erilaista ja nykyaikaista. Pitkä tuotekehitys on tehnyt laitteiden toiminnasta pomminvarmaa, joten niitä uskaltaa tilata myös julkisiin kohteisiin.

Mutta miksi juuri Pupuhuhtaan? Muissa Suomen kaupungeissa interaktiiviset leikkivälineet on sijoitettu pääasiassa kaupungin "ykköspuistoon": esimerkiksi Pikku Kakkosen puistoon Tampereella.

Yksi perusteista on kaupunginosan monikulttuurisuus. Palloilun, tanssin ja leikin uskotaan Rapon mukaan yhdistävän eri etnisistä taustoista tulevia Pupuhuhdan ja Huhtasuon asukkaita.

– Laitteet ovat mukaansatempaavia, sosiaalistavia ja helppoja käyttää, vaikka lapsilla ei olisi yhteistä kieltä. Tästä on hyviä esimerkkejä Hollannin monikulttuurisuuspuistoista, Rapo kertoo.

Laitteiden hankintahinta on perinteisiä leikkivälineitä korkeampi, mutta niiden uskotaan olevan monikäyttöisyyden ja pitkäikäisyyden ansiosta hintansa arvoisia. Välineisiin on tällä hetkellä vakiona yhdeksän erilaista peliä ja lisää kehitellään koko ajan.

– Laite on kahden vuoden päästä ihan erilainen kuin nyt, Salmivuori sanoo.

Syksyn aikana Jyväskylään tulee myös kolmas interaktiivinen leikkiväline. Oppimista ja liikuntaa yhdistävä Memo sijoitetaan Tammirinteen puistoon.
« Viimeksi muokattu: 06.07.2019, 16:00:58 kirjoittanut Alaric »
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 773
 • Liked: 3095
 • Palkittu toimittaja
Pikku-Kabulia tai Mogadishu-themeparkkia tässä on kaivattukin.  :flowerhat:
Pienemmille kiviä heiteltäviksi, autonromuja poltettavaksi, ikkunoita rikottaviksi ja rasistihahmoja piestäväksi.

Parrankasvuikäisille sitten tarjolla jännää rekka-ajelusimulaattoria ja seurustelevilleTM nuorille rauhallisia ryhmähalitiloja.

Kahvilapalvelut leikkiä ja lastenvahteja valvoville perheenpäille, palvelualtista henkilökuntaa haussa lukion ilmoitustaululla.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 595
 • Liked: 1897
 • to the maximam!
Tätä se vihreä aivovamma teettää..

"Peliseinän materiaalina on mm. poliisin mellakkakilvessäkin käytettyä polykarbonaattia."

Pitäähän monikulttuurisille pilteille opettaa heti pienestä pitäen miten kiviä heitellään mellakkakilpiin. Onkohan tuolla myös polttopullojen viskelyä autoihin, "ota kiinni pikkutyttö" yms. kivoja seurapelejä?

Kun asuinalueen arvo romahtaa niin pitäähän sitä satsata sitten oikein urakalla kaikkeen kalliiseen mikä voidaan pistää p*skaksi :facepalm:
O tempora, o mores!

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 131
 • Liked: 7595
Onneksi Jyväskylässä ja Keski-Suomessa on kovia paikallisia persuja jotka osaavat vastustaa tällaista ja nostaa esiin kaupunginhallituksessa...........................
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 663
 • Liked: 7931
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Heh, ympäristön paskaksi pistäminen kuuluu kulttuuriin. Protestoivat, katsos, sitä rakenteellista rasismia.
Vähän kuin Aki & Turo jutuissa aikoinaan protestoitiin yhteiskuntaa pissaamalla jäätelöautomaattiin.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 988
 • Liked: 19285
Jos kerran oletus asujamiston kyvystä kunnioittaa julkista omaisuutta on tuolla tasolla herää väkisinkin ihmetys siitä miksi välineisiin pitää satsata noin paljon. Muutama possun muotoinen parin tonnin painoinen betoninen panssarieste hoitaisi mielestäni homman huomattavan edukkaasti. Niitä tuskin onnistuttaisiin niin rikkomaan kuin varastamaankaan...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 904
 • Liked: 1689
Pikku-Kabulia tai Mogadishu-themeparkkia tässä on kaivattukin.  :flowerhat:

Ei kai sinne sentään tule "Jihad Street" ampumarataa, jossa voi harjoitella leikin avulla isompien poikien leikkejä. 

Palestinian TV Teaches Kids The Way to 'Jihad Street'

https://www.investigativeproject.org/4394/guest-column-palestinian-tv-teaches-kids-the-way

Miksi monikulttuurisuutta pitää tuputtaa joka paikkaan niin kuin se itsessään olisi jokin tavoittelemisen arvoinen asia. Tätä on ihmetelty jo pitkään.

Lapsenlapseni asuu Berliinissä, ja siellä käydessäni olen hänen kanssaan usein myös leikkipuistoissa. Alueella asuu paljon turkkilaistaustaisia muslimeja, mutta eivät leikkipuistot silti ole millään tavalla monikulttuurisia eikä niiden tarvitse ollakaan. Tavalliset perusasiat ovat hyviä lapsille kulttuuritaustasta riippumatta. Se, että tähänkin luonnolliseen asiaan eli lasten leikkimiseen yritetään sotkea pakolla poliittista ideologiaa, on vastenmielistä. Monikulttuurisuus ei yhdistä ihmisiä vaan luo jännitteitä ja vastakkainasettelua.

En ihmettele, että monikulttuurista leikkipuistoa ollaan perustamassa nimenomaan Jyväskylään - entiseen opiskelukaupunkiini - jolle en anna kovin korkeita pisteitä mistään. Koen sen ja siellä tapahtuneen kehityksen niin vastenmielisenä, että olen nimittänyt Jyväskylästä alkunsa saanutta tietynlaista kaupunkikehitystä "Jyväskylän taudiksi". Se on ikävä kyllä levinnyt jo jonkin verran muuallekin,

Alvar Aalto oli kotoisin Jyväskylästä, mutta tajusi sentään muuttaa pois.

https://www.ksml.fi/paakirjoitus/Monikulttuurisuus-on-rikkaus-Keski-Suomessa/62168

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 595
 • Liked: 1897
 • to the maximam!
Onneksi Jyväskylässä ja Keski-Suomessa on kovia paikallisia persuja jotka osaavat vastustaa tällaista ja nostaa esiin kaupunginhallituksessa...........................

Ne ovat varmaan vaatineet tätä tai vieläkin kalliimpaa investointia
O tempora, o mores!

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 539
 • Liked: 8413
Jyväskylässä vihreät ovat valtuuston suurin puolue. Ensimmäinen kunta Suomessa missä vihreät nousi suurimmaksi. Ihmiset saavat tismalleen sitä mitä äänestivät.

JKN

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 460
 • Liked: 491
Ehkä ISIS-lasten sijoittamisesta tulee vielä kova kilpailu kuin Olympialaisten järjestämisestä. Kisa- ja majoituspaikat on silloin syytä olla reilusti etukäteen. JKL sitten valppaana otti varaslähdön ennenkuin muut kunnat osasivat vielä ajatella edes koko asiaa.

Tagit: