UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Käteisraha korvautuu bittirahalla, pitäisikö huolestua vai kaikki hyvin?  (Luettu 13075 kertaa)

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 31 497
 • Liked: 25623
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦

https://beta.oikeamedia.com/o1-114003

Lainaus
Blogi: Jukka Hankamäki, la 06.07.2019 10:43

Älä koskaan luovu käteisen rahan käyttämisestä


[...]
Samalla kun uudet europarlamentaarikot harjoittelevat Brysseliin matkustamista, EU lähestyy tavallisia ihmisiä PSD2-maksupalveludirektiivillä, jonka kautta pankkiasiakkaiden saldo-, tili- ja maksutiedot voidaan alistaa yritysten ja julkisyhteisöjen, kuten Kelan ja veroviranomaisten, valvontaan.

Esimerkiksi Taloussanomat lirkuttelee asiasta näin: ”Maksamisen muutosten lisäksi direktiivi tuo muutoksia tilitietoihin pääsemisen kannalta. Jatkossa pankit velvoitetaan tarjoamaan ulkoisille sovelluksille pääsy ihmisten tilitietoihin, jos käyttäjät itse näin sallivat. Finanssialan [Teija] Kaarlelan mukaan tämä mahdollistaa esimerkiksi sovellukset, jotka osaavat näyttää ihmisten eri pankeissa olevien tilien saldot samanaikaisesti.”

Uudistuksen syheröissä ei suoraan myönnetä, että maksukäytäntöjen muutos johtaa pankkitietojen viranomaisurkintaan, mutta ole epäilystäkään, ettei tätä mahdollisuutta käytettäisi ennen pitkää hyväksi.
[...]


Kuten me tiedetään jo tuo direktiivi ei koske ensijaisesti liiketalouden globalisteja, ketkä siirtelevät miljardeja. Ensisijaisesti tämä PSD2 koskee Kelan asiakkaita. Ja satavarmasti vain VHM/N:a. TT-tukea hakenut joutuu luovuttamaan automaattisesti oikeudet tukia saadakseen. Jos tuettava pelaa online -pelejä ja saa voitot tililleen Kela perii tuet takaisin. Ts. Kela ei enää myönnä tukia peleissä voittaneille. Näinhän se on tähänkin asti ollut sillä erotuksella, että tuen hakijalla on ollut toiset tilit toisissa pankeissa.

Toinen mikä tuli mieleeni on käytettyjen autojen yksityiset autokaupat. Pitäähän olla olemassa keino saada käteistä n+1€ tarvittaessa. Tai sitten dollareita. Muuten ei autokaupat onnistu mitenkään. Ei se tilisiirto siinä silmien alla ole tae rahojen ilmestymisestä myyjän tilille jopa neljän vuorokauden päästä. Kaksi arkipäivää välissä ellei kyse ole samasta pankista. Huijauksia on ollut.

Sitten on luotu taas uusi palvelukin entisten rinnalle:
https://pikasiirto.fi/

Itse käytän Paypal -palvelua.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 31 497
 • Liked: 25623
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Omalta kohdaltani voin sanoa, ettei ole mitään älyriesaa eikä digitaalista henkilökorttia. Ne eivät ole vieläkään mikään kansalaisvelvollisuus eikä myöskään ihmisoikeus. Laskujen maksaminen omalta pankkitililtä on sekä oikeus että velvollisuus.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 938
 • Liked: 2458
...
Itse käytän Paypal -palvelua.

Miten käytät, jos PayPal jäädyttää PayPal -tilisi käytön?

On meinaan aivan helvetillinen operaatio saada PayPal sallimaan tilin käytön uudelleen; kymmenien eri vaiheiden, lisäselvitysten ja yksityiskohtien kertaamisen jälkeenkään koskaan ei saanut keltään muuta vastauksia kuin "koneelta"; ilmeisesti yksinkertaisesti siksi, että parin satasen takia en tullut aloittaneeksi käräjöintä jenkeissä. Puolen vuoden täyden hiljaisuuteni jälkeen tililtä sai tehtyä ostoksia satunnaisesti, joten muutaman kuukauden aikana tuli tyhjennettyä saldo pikkuhiljaa pikkuostoksilla huimaavaan noin yhden eruron saldoon.

Eli, jos PayPal algoritmi päättää Sinun olevan potentiaalinen terroristi/mafioso/rahanapesijä, he jäädyttävät tilisi selityksittä. Koska selityksiä ei tule, he voivat aina tarvittaessa väittää syyksi mokomaan myöhemmin aivan mitä tahansa.

Nykyään hoituu nettiostosteni maksu toisilla tavoin.

guest14928

 • Vieras
Ei muuta kun kultakolikoita tekemään.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 444
 • Liked: 23607
 • Takapenkin paha poika
Mitäs tapahtui asiakkaan oikeudelle saada oma omaisuutensa pois pankista? Miten rahat voi antaa pois tililtä ilman käteistä? Shekilläkö? Eihän se ole rahaa vaan paperia. Jolla voi vain siirtää teoreettista rahaa pankista toiseen.

Kylläpä olisi juhlawaa marssia pankinjohtajan kanssa holviin ja ottaa omat talletuksensa kultana itselleen.

Kultakannasta on tosin luovuttu jo aikoja sitten, ja vähimmäisvarantojärjestelmä sekä luotonlaajennus aiheuttavat sen, ettei pankista voi saada omiaan ulos kuin murto-osa asiakkaista. Euroalueen pankkien
vähimmäisvarantovelvoite on laskettu 2016 yhteen prosenttiin, joka on rahana n.113 mrd€. Se tarkoittaa, että luottoina on silloin rahaa jaossa pyöreät 10 000 miljardia euroa! Rahaa on syntynyt tyhjästä, eikä sellaista määrää seteleitä ole olemassakaan, saati sitten kultaa.

Tuostakin syystä johtuen pankit eivät voi enää käytännössä kaatua, koska niiden ei anneta kaatua. Niillä on liian paljon kytköksiä toisiinsa, ja yhden kaatuminen käynnistäisi vyöryn.

Käteinen raha tekee ihmisen periaatteessa riippumattomaksi pankista. Käytännössä tili kutenkin vaaditaan jo nyt. Käteisestä luopuminen tekisi ihmisen kuitenkin yhä enemmän riippuvaiseksi pankeista. Kultaa ja hopeaa ei riittäisi kaikille vaihdon välineeksi ja sillä kaljan maksaminen pubissa on vähän epäkäytännöllistä.

Jos valtio luopuu käteisestä rahasta, ihmiset todennäköisesti kehittävät itselleen jonkinlaisen muun, pankeista riippumattoman vaihdannan välineen.

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 150
 • Liked: 20680
 • Easter Worshipper
Kyllä Johanneksen Ilmestyksen ennustukset ovat päivä päivältä lähempänä.

Milloinkahan matkapuheilnvalmistajat nostavat metelin, että jos kaikilta vaaditaan tulevaisuudessa älypuhelin, miten esim. dementikkoisälleni myydyllä doro-puhelimella teet mitään muuta kuin soitat - mikäli siis edes muistat miten sillä soitetaan... Yksi matkapuhelinkategoria siis käytännössä muuttuu käyttökelvottomaksi.

Olin 90-luvulla Nokian tuotekehityksessä. Silloin jo oli siellä palavasilmäisiä fanaatikkoja, jotka näkivät ihmisen elämän, henkilötunnisteet, lompakon, kaikki kännykässä. Silloin jo asetuin kapinaan. Nytkin minulla vain kuminäppäiminen Samsungin Xcover kökköpuhelin. Kaikki valittaa, kun mulla ei ole whatsappia. Sanon siihen "soittakaa". Pankkiasioita vartenkin lompakossa on joku vitun minitaskulaskin, kun Nordean piti poistaa tunnuslukulistat jo yli vuosi sitten. Hassua kyllä, vaikka aktivoin tuon tunnuslukulaitteen, minulla olevan tunnusluvut toimivat siinä rinnalla silti edelleen. Kuulostaa turvalliselta, eikö?

Lähimaksu on tehnyt laiskaksi. Parin euron ostoksetkin tulee maksettua kortilla. Ensin olin sitäkin ominaisuutta vastaan, mutta niin se saatana viettelee ihmisen kuin ihmisen ja jo kohta otsassani on viivakoodi ja kämmenessä siru.

-i-

MMUOKS: Niin ja sitten kun hukkaat tai rikot puhelimesi, hukkaat ja rikot koko elämäsi. Kaikkien miljoonien tunnisteiden, tunnuslukujen, tunnussanojen ja lompakkopassihenkilösirukorttien uudelleen ohjelmoiminen tulee olemaan tuskaa eli paskaa. Tähän tarjotaan ratkaisu: Laita kännykän sisältö pilveen. Näin Google omistaa pankkitunnuksesi ja DNA-koodisi. Halutessaan sinut voidaan pyyhkiä pois kuin Sandra Bullock elokuvassa "The Net". Google omistaa sinut. Olet pilvessä jo ennen kuin kohtaan Pyhän Pietarin.
« Viimeksi muokattu: 07.07.2019, 19:51:04 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 612
 • Liked: 8401
Mulla on Doro. Jo toinen. Ihan tarkoituksella hankin. Erikseen on sitten läppäri isolla näytöllä sekä Samsungin digikamera. Doron kuvista lähinnä voi havaita, onko yö vaiko päivä. Älylelua en hanki. Netissä olo on paljon parempaa kunnon läppärillä ja kuvaaminen kunnon digikameralla. On hienoa olla off-line joka kerta kun astuu ovesta ulos, omasta tahdosta. Jengi hiplaa leluaan joka paikassa. Kirjastossa ottavat hyllystä lehden, ja alkavat hiplata puhelinta. Edes Doroa en kanna kaupungilla mukana, paitsi poikkeustapauksissa jos täytyy soittaa jollekin ulkona ollessa ennen jotain tapaamista, että löydän perille yms.

Prätkällä ajo on paljon kivempaa ilman navia ja puhelinta. Prätkäilyssä on minulle kyse hallitusta eksymisestä, silloin saattaa aina välillä löytää. Menisi idea koko ajamisesta, jos päivän lenkki olisi etukäteen navissa metrin tarkkuudella. Silloin jäisi jäljelle ainoastaan suorittaminen, kuin rallikuskilla kartturin vieressä. Suorittaminen ei ole se idea. Käteinen raha on yhtä kuin vapaus. Kerran nostin pankista rahaa, niin kassa kysyi mihin käytätte nämä rahat? Sanoin, että nyt menee liian pitkälle, asia ei kuulu teille.

Edit: typo fix
« Viimeksi muokattu: 07.07.2019, 20:40:14 kirjoittanut Saturnalia »
HS 30.11.1993
Ulkomaalaispoliittinen ohjelma pian hallitukselle: 10000 ulkomaalaisen kiintiö tervehdyttäisi suomalaisten geenejä. Pakolais ja siirtolaisasiain neuvottelukunta uskoo pakolaisten vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 583
 • Liked: 38918
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Jos valtio luopuu käteisestä rahasta, ihmiset todennäköisesti kehittävät itselleen jonkinlaisen muun, pankeista riippumattoman vaihdannan välineen.

Yritykset ja yksityiset tekevät jo nyt aika paljon oravannahkakauppaa (tuotevaihtoa ohi kirjanpidon), joskin sitä kutsutaan yhteistyökumppanuudeksi tms.

Esimerkki 1: "Te kirjoitatte meidän tuotteesta mainosjutun, joka näyttää journalismilta. Saatte pitää tuotteen kalliit näytekappaleet, ei niitä voi myydä käyttämättöminä".

Esimerkki 2: jos tuote maksaa maahantuojalle 3000 satamassa, se maksaa jälleenmyyjälle 6000, ja ostajalle kaupassa 10 000. Jotta yksityisyrittäjä ostaja voisi ostaa sen tuotteen palkkarahoilla, hänen pitää laskuttaa 20 000. Mutta jos hän vaihtaa 3000 arvoisen lisä-arvonsa tuotteelle suoraan tuotteeseen, hänen ei tarvitse muuta kuin tehdä työtä hyvin monta tuntia vähemmän. Ja näitä tuotteita aina hajoaa tietty määrä kuljetuksessa, ja ne laitetaan kirjanpitoon epäkurantteina tuotteina, joita voi olla tietty prosenttimäärää myynnistä.

Isot pojat ovat kertoneet näitä juttuja, ja minä vain kirjasin ne ylös.
« Viimeksi muokattu: 07.07.2019, 20:51:08 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

"Hallituksen politiikkaa voisi perustella korkeintaan jollain maailmanloppufantasialla, jossa Suomi ja suomalaiset on uhrattava koko maailman puolesta. "
- Jäsen Roope  27.12.2019

AstaTTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 983
 • Liked: 1724
  • Rakkaudesta Suomeen
Olen parisen vuotta seurannut telkkarista Kutoskanavalta The Last Frontier - Alaska -ohjelmaa (tulikohan muistettua ohjelman nimi oikein...). Ja nyt vatsataudin aikana öisin, kun sisäinen kello on totaalisen sekaisin, toista Alaska-ohjelmaa muistaakseni Foxilta. Niissä ihmiset elävät omavaraisina, käytännössä ilman rahaa tai hyvin rajallisesti rahaa käyttäen. Mitä tarvitaan, joko tuotetaan itse tai vaihdetaan omilla hyödykkeillä toisien tuottamia tai omistamia hyödykkeitä vastaan. Siihen ei pääse verottaja, pankki tai kukaan viranomainen väliin, kunhan vaihdettavat tuotteet ovat laillisia.

Alan pikkuhiljaa olla sitä mieltä, että pari askelta kehityksessä taaksepäin voisi olla ihmiskunnalle terveellistä. En näe järkevänä sitä, että kansakunnat pakataan kaupunkeihin ja heille syötetään mediassa kaiken maailman huuhaata siitä, että jo kymmenvuotias voi päättää olevansa jotain muuta sukupuolta, kuin mihin hän on syntynyt. Ihmiset eivät ole sekaisin, vaan heistä tehdään tarkoituksellisesti sekavia - siinä ovat mukana poliitikot, media ja taustavoimat, mitä ne lienevätkään ja mitkä tarkoitusperät heillä ovatkaan.

Kaikki, millä saa riisuttua valtaa pois ns. koneistolta ihmisten suhteen, on kannatettavaa. Oli se sitten vaikka bittirahaa tai oravannahkoja, tai palveluksia ja vaihdantaa. Tuo kitaranmyyntijuttu tässä ketjussa aikaisemmin oli valaiseva ja laittoi miettimään. Meistä imetään kaikki, ja kaiken pitäisi olla viranomaisten tiedossa. Mennään muutama tuhat vuosi taaksepäin ja katsotaan siinä valossa. Ihmiset syntyivät ja kuolivat vapaina. Nyt synnytään ja kuollaan palvelemaan koneistoa, eliittiä. Se ei ole ihmisen arvon mukaista, eikä oikein.
« Viimeksi muokattu: 07.07.2019, 20:55:20 kirjoittanut AstaTTT »

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 107
 • Liked: 3655
Paras ja varmin keino riisua koneiston valtaa kansalaisten suhteen olisi erota pikapikaa Euvostoliitosta. Ilman sitä en usko että kehitys oikenee/tervehtyy ollenkaan. Hullummaksi menee.

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 938
 • Liked: 2458
...
Kaikki, millä saa riisuttua valtaa pois ns. koneistolta ihmisten suhteen, on kannatettavaa. Oli se sitten vaikka bittirahaa tai oravannahkoja, tai palveluksia ja vaihdantaa.
...

Jos asut ns. korvessa vailla julkisia liikenneyhteyksiä, hankit itse mökkisi lämmön pystymetsästä, edes osan ruuastasi suoraan maasta, metsästä tai järvestä, harjoitat käsityöammattia tavalla tai toisella, olet jo päässyt hyvään alkuun mainitsemassasi vallan riisumisessa.

Voin kertoa, ettei sellaisia asukkeja täällä korvessa monia näy. Miksi ei?

AstaTTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 983
 • Liked: 1724
  • Rakkaudesta Suomeen
Meidät on kaupungisteittu. Puuttuu se tietotaito, millä selvitä esi-isiemme ja -äitiemme tavoin.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 304
 • Liked: 13230
 • Letters from Paskastan
Meidät on kaupungisteittu. Puuttuu se tietotaito, millä selvitä esi-isiemme ja -äitiemme tavoin.

Tämä kuuluu suunnitelmaan. Systeemi haluaa, että olemme Systeemistä riippuvaisia. Silloin se voi kontrolloida meitä. Siksi meistä tehdään avuttomia.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 763
 • Liked: 8424
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Voihan tuossa hintahtavassa cityhipsteröinnissä olla sellainen vallan käytön vivahde. Ja tottahan se, että nykyisiltä kaupunkilaisilta saattaa jäädä hauki järveen ja ahven siivoomatta ja savustamatta.

Tosin olen ymmärtänyt, että tätä city-elämää pidetään kovasti kivana ja yhtesöllisenä. Yhteisöllisyyshän tarkoittaa, ettei missään saa sen siunaaman rauhaa.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 31 497
 • Liked: 25623
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
...
Itse käytän Paypal -palvelua.
Miten käytät, jos PayPal jäädyttää PayPal -tilisi käytön?

PP -saldo on aina 0€ joten siitä vaan sanoi Tsaikovski. Siihenpä sitten loppuvat osteluni Paypal välikätenä. Visa hoitaa loput.

Mutta tosiaan mitään useiden satojen eurojen älytysluuria en rasitteeksi osta jo senkään takia jos kerran oikein komissio sitä suunnittelee ihan pakolliseksi. Lähettäköön komissio sen älyluurin sitten vaikka osoitteellani paikalliseen citymarkettiin, mistä yritän sen noutaa pahvisella ajokortillani. Tai työntäköön sen älynsäluurin aurinkopiiloonsa.

Jos osa kansasta ajetaan siihen että laskujakaan ei voi enää maksaa niin olkoon. Sieltäpä sitten osaavat ulosottaa mihin saatanat oikeudetkin ovat hankkineet. Mutta turha luulla että kansalaisesta kasvaa sillä kurmoottamisella mannekiini ja hymypoika/tyttö. Elämä keksii uudet reittinsä aina.

13 vuotta vanha Nokia 6300 puhelin. Linux desktop + laptop. Firefox selain + Browsec + uBlock + Https everywhere. Ei sosiaalisessa mediassa.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 328
 • Liked: 8827
Meidät on kaupungisteittu. Puuttuu se tietotaito, millä selvitä esi-isiemme ja -äitiemme tavoin.

Tämä kuuluu suunnitelmaan. Systeemi haluaa, että olemme Systeemistä riippuvaisia. Silloin se voi kontrolloida meitä. Siksi meistä tehdään avuttomia.

Sähköinen raha ja tunnistuspalvelut on kyllä aika ykkönen kaikessa. Jopa rikkaasta voidaan tehdä nolla, estämällä pankkijärjestelmien ja siinä rinnalla viranomaispalveluiden käyttö.

Et saa kaupasta ruokaa, vaikka tileillä olisi miljoonia, jos asetetaan parilla klikkauksella käyttökielto. Varsinkin, jos käteistä ei enää ole. Et voi edes tyhjentää tilejäsi.

Sähköinen äänestys sitten taputtelee loput.. Eivät kaiken maailman persut voita enää vaaleissa.
« Viimeksi muokattu: 08.07.2019, 01:35:14 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 772
 • Liked: 9144
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Meidät on kaupungisteittu. Puuttuu se tietotaito, millä selvitä esi-isiemme ja -äitiemme tavoin.
Ja meiltä puuttuu halu. Ihminen haluaa aina päästä helpolla. Helpolla pääsemisen halu on niin sisäänrakennettuna meihin että siitä narusta on helppo vetää. Vaakakupeissa pitäisi olla suurinpiirtein elämä ja kuolema ennenkuin ihminen valitsee vapaaehtoisesti jonkun muun kuin helppouden.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 480
 • Liked: 20854
Olen vaihteeksi visiitillä Kiinassa. En länkkärituristikohteissa vaan enemmänkin kadulla keskikokoisissa viiden miljoonan asukkaan tienoolla keikkuvissa provinssikaupungeissa. En ole nähnyt toista ei-kiinalaista viikkoon.

En ole myöskään nähnyt kenenkään käyttävän käteistä tai edes korttia koko aikana, edes yömarkkinoilla. Käytännössä kaikki maksut hoidetaan nykyään Alipaylla tai Wechatilla, ja käteistä näkyy lähinnä lähteissä. Tilanne on ollut lähellä tätä jo vuosia.

Toki homma eliminoi väärennetyn rahan ja pimeän talouden toimintaa, mutta se luo myös äärettömän tehokkaan valtiollisen seurantakoneiston. Maksujen vastaanottajathan eivät tarvitse päätteitä vaan yksinkertaisesti tulostetun QR-koodin, joten maksutapa on tosiaankin kaikkialla...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Delaz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 024
 • Liked: 468
 • Say no to globalism in all its forms
Meidät on kaupungisteittu. Puuttuu se tietotaito, millä selvitä esi-isiemme ja -äitiemme tavoin.

Tämä kuuluu suunnitelmaan. Systeemi haluaa, että olemme Systeemistä riippuvaisia. Silloin se voi kontrolloida meitä. Siksi meistä tehdään avuttomia.
me suomalaiset olemme vuosia nauranneet muslimeille, vaikka oma peilikuva haisee Paskemmalle. Poliitikot taputtavat tahdissa hekin. Mutta sen tiesimme jo.

Tiedämme, että loppu on tulossa, mutta emme osaa tehdä mitään, koska meistä ei ole mihinkään. Me olemme vain orjia.
Capitalism and socialism both suck! Build something new, friendly for human beings.

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 219
 • Liked: 710
Tullut hommailusta hieman taukoa, mutta ei huolta. Olen edelleen se sama nuiva kannibaalikani kuin aikaisemminkin ja ympäristön kriittinen tarkkailukin on tallessa. Tämä aihepiiri sai taas pitkästä aikaa kirjoittamaan.

Olen lähipiirini ainoa, jolla ei ole älyttömyysluuria, jota en myöskään tule hankkimaan. Enkä hanki vaikka pääsin Helsingin yliopistoon opiskelemaan, vaikka saattaa hankaloittaa verkostoitumista ja ryhmätöiden tekoa. Minua ihan oikeasti hieman ahdistaa näky, jossa kanssaihmiset yhä enemmän muuttuvat yhdeksi puhelimiensa kanssa. Missä menee enää raja ihmisen ja puhelimen välissä? Teknologiaa on hyvä hyödyntää, mutta siitä ei saa tulla kuitenkaan ihmisyyden korvaajaa. Missä on ihmisten yksityinen se oma itsensä? Mieleni tekee olla ostamatta enää puhelinta, kun nykyinen 20€ puhelimeni hajoaa. Facebookinkin tahdon jättää, mutta käytännön tasolla pidän sillä yhteyttä lähimmäisiini ja hoidan bändini asioita tarvittaessa. Olen ollut laiska käteisen käyttäjä taas viime kuukaudet, mutta siirrynpä taas käyttämään käteistä tämän keskustelun innoittamana.

Minun vapautta itseeni sisimpääni ette vie ettekä saa!

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 938
 • Liked: 2458
...
Jos asut ns. korvessa vailla julkisia liikenneyhteyksiä, hankit itse mökkisi lämmön pystymetsästä, edes osan ruuastasi suoraan maasta, metsästä tai järvestä, harjoitat käsityöammattia tavalla tai toisella, olet jo päässyt hyvään alkuun mainitsemassasi vallan riisumisessa.

Voin kertoa, ettei sellaisia asukkeja täällä korvessa monia näy. Miksi ei?

Meidät on kaupungisteittu. Puuttuu se tietotaito, millä selvitä esi-isiemme ja -äitiemme tavoin.

Tämä kuuluu suunnitelmaan. Systeemi haluaa, että olemme Systeemistä riippuvaisia. Silloin se voi kontrolloida meitä. Siksi meistä tehdään avuttomia.

Meidät on kaupungisteittu. Puuttuu se tietotaito, millä selvitä esi-isiemme ja -äitiemme tavoin.

Ja meiltä puuttuu halu. Ihminen haluaa aina päästä helpolla. Helpolla pääsemisen halu on niin sisäänrakennettuna meihin että siitä narusta on helppo vetää. Vaakakupeissa pitäisi olla suurinpiirtein elämä ja kuolema ennenkuin ihminen valitsee vapaaehtoisesti jonkun muun kuin helppouden.

Sattuneesta syystä en nyt halua käyttää subjektia "me", koska arkipäiväni askareet sisältää runsaasti "vallan riisumisen" keinoja. "Helppoa" se ei ainakaan ole siten, että ne päivittäiset minimi hommat hoituisivat viidessä minuutissa; pikemminkin niihin menee keskimäärin päivittäin muutama tunti kalenterivuotisena vuorokausikohtaisena keskiarvona ilmaistuna. Käytännössä siis noin 800 - 1000 tuntia per vuosi. Jos haluaa vahän ruuantuotantoa ottaa mukaan, välttämättömien töiden vuoteen menee 500 - 600 tuntia lisää.

Vertailukohtana laskekaapa montako tuntia "kaupungissa" menee esim. työmatkoihin, kuntosalilla pyörimiseen ja ns. "pakollisiin" iltatilaisuuksiin. Ero korven "pakolliseen" tuntimäärään kapenee huomattavasti.

En jaa vielä käsitystä "kaupungistuttamisesta", koska kaupunkilainen voi vielä toistaseksi aivan vapaasti muuttaa korpeen, kuten itse aikanaan tein. En myöskään jaa sellaistakaan käsitystä, että "meistä tehdään avuttomia", koska yksilöllä on kuitenkin täysi vapaus toimia toisin. Ei yksittäisen yksilön saamattomuutta, uskalluksen puutetta tai tahdonvoiman puutetta voi millään sysätä "systeemin" kontolle. Ei, vaikka "systeemi" toki pyrkii toimimaan siten, että se pyrkii "kaupungistuttamaan" ja pyrkii "tekemään meistä avuttomia". Yksilö voi aina toimia toisin kuin sopulilauma, vaikka ei ihan hengen uhka olisikaan juuri nyt konkreettisesti tuijottamassa silmiin.

Ennen korpeen muuttoa en ollut koskenut moottorisahaa, räplännyt traktoreita, tehnyt putki- tai sähkötöitä, sorastanut metsätietä, asentanut kattopeltejä, mullannut perunapenkkejä, kasvattanut papuja, betoniraudottanut, muurannut jne ... Oppiihan niitäkin hommia ja vielä yli 3-kymppisenä. Jos menneiden polvien vain puukko- ja kirveskulttuurin "alkuankkain" työtapoja haluaa opetella ihan tosissaan, opelteltavissa sekin on, jos vain halua on.

Jos joku vinkuu, ettei ole rahaa muuttaa korpeen, niin omasta kokemuksestani sanon, että työkykyinen ja työhaluinen selviää hyvin vaatimattomilla elintavoilla moisesta taloudellisesta pakkopullasta noin 5-6 vuodessa, nykyisillä koroilla puoli vuotta - vuoden nopeammin. Tilastollisen köyhyysrajan alapuolella olevana käteisrahaa on nyt enemmän jemmassa kuin keskipalkkalaisena pääkaupunkiseutulaisena koskaan oli. Jos on laittaa pottiin heti kasvukeskuksen kaksion-kolmion verran rahaa niin korvesta saa sillä riittävän perusinfran heti kerralla.

Joten, jos yksilö ymmärtää, mitä zydeemi haluaa, miksi yksilö antaa sen sen sille? Miksi yksilö ei siinä tapauksessa toimi (edes merkittäviltä osin) toisin, vaan ainoastaan puhuu toisin toimimisesta?

PS
En väitä, että korpeen muuttaminen on ainoa aivan todellisesti kansallismielinen, antiglobalistinen ratkaisu yksilölle. Väitän, että korpeen muuttaminen on eräs aivan todellisesti ja varsin uskottava kansallismielinen, antiglobalistinen ratkaisu yksilölle.


Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 764
 • Liked: 1300
Olen vaihteeksi visiitillä Kiinassa. En länkkärituristikohteissa vaan enemmänkin kadulla keskikokoisissa viiden miljoonan asukkaan tienoolla keikkuvissa provinssikaupungeissa. En ole nähnyt toista ei-kiinalaista viikkoon.

En ole myöskään nähnyt kenenkään käyttävän käteistä tai edes korttia koko aikana, edes yömarkkinoilla. Käytännössä kaikki maksut hoidetaan nykyään Alipaylla tai Wechatilla, ja käteistä näkyy lähinnä lähteissä. Tilanne on ollut lähellä tätä jo vuosia.

Tämän vuosituhannen puolelta muistan vielä kun kaikki maksettiin 100RMB seteleillä. Kämpän osto? Muovikassillinen rahaa. Kasa kokaiinia? Muovikassillinen rahaa. Kämpän vuokra? Paksu tukko seteleitä.

Saksassa ei monessa paikassa käy kortti ja Ruotsissa taas ei käteinen. Pankin konttoristakaan (ainakaan Swedbank) ei Ruotsissa saa käteistä.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Kremppamestari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 566
 • Liked: 349
Käytän käteistä lähes aina. Rahankäyttö pysyy paremmin hallinnassa enkä tykkää siitä,että joku taho voi kytätä rahankäyttöäni.

En pidä käteistä mitenkään hankalana kunhan automaatteja riittää ja aion käyttää käteistä niin kauan kuin se on mahdollista.
Kampin Trump.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 003
 • Liked: 2947
Saksakin on selkeästi muuttunut muutaman vuoden aikana. Nyt siellä käy kortti jo lähes kaikkialla. Vielä 2-3 vuotta sitten tilanne oli tyystin toinen.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 328
 • Liked: 8827
Olen vaihteeksi visiitillä Kiinassa. En länkkärituristikohteissa vaan enemmänkin kadulla keskikokoisissa viiden miljoonan asukkaan tienoolla keikkuvissa provinssikaupungeissa. En ole nähnyt toista ei-kiinalaista viikkoon.

En ole myöskään nähnyt kenenkään käyttävän käteistä tai edes korttia koko aikana, edes yömarkkinoilla. Käytännössä kaikki maksut hoidetaan nykyään Alipaylla tai Wechatilla, ja käteistä näkyy lähinnä lähteissä. Tilanne on ollut lähellä tätä jo vuosia.

Tämän vuosituhannen puolelta muistan vielä kun kaikki maksettiin 100RMB seteleillä. Kämpän osto? Muovikassillinen rahaa. Kasa kokaiinia? Muovikassillinen rahaa. Kämpän vuokra? Paksu tukko seteleitä.

Saksassa ei monessa paikassa käy kortti ja Ruotsissa taas ei käteinen. Pankin konttoristakaan (ainakaan Swedbank) ei Ruotsissa saa käteistä.

Venäjällä pankkisiirron velotus liittyy summaan. Säästettiin asuntokaupoissa 300 euroa, kun haettiin rahat toisesta pankista käteisenä ja vietiin seteliniput toiseen pankkiin. ;)

Oli rupla poikineen. Paksuja 5000 ruplan setelinippuja.. ;)
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 626
 • Liked: 651
Käytän käteistä lähes aina. Rahankäyttö pysyy paremmin hallinnassa enkä tykkää siitä,että joku taho voi kytätä rahankäyttöäni.

En pidä käteistä mitenkään hankalana kunhan automaatteja riittää ja aion käyttää käteistä niin kauan kuin se on mahdollista.
Nostatko koko palkan kerralla käteisenä vai pikkuhiljaa automaateista?
Meinaan kun pankkiyhteydet katkeavat, niin silloin pimenee myös automaatit.

Olin Egyptissä kun pankkiautomaateista loppui käteinen. Aika nopeasti loppui myös kaikki kaupankäynti. Siinä alkoi paikallisillakin käydä tunteet kuumina kun ei kolmanteen päivään tule ainuttakaan asiakasta ja leipääkin pitäisi ostaa. Neljäntenä päivänä kaikki muut paitsi Venäläiset evakuoitiin Egyptistä. Venäläiset jäivät istumaan hotellin baariin, kun se oli ainoa paikka missä kävi kortti :)

Kuinkahan kauan Lidl pysyy auki jos pankkiyhteydet katoavat?
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 199
 • Liked: 6742
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
...
Kaikki, millä saa riisuttua valtaa pois ns. koneistolta ihmisten suhteen, on kannatettavaa. Oli se sitten vaikka bittirahaa tai oravannahkoja, tai palveluksia ja vaihdantaa.
...

Jos asut ns. korvessa vailla julkisia liikenneyhteyksiä, hankit itse mökkisi lämmön pystymetsästä, edes osan ruuastasi suoraan maasta, metsästä tai järvestä, harjoitat käsityöammattia tavalla tai toisella, olet jo päässyt hyvään alkuun mainitsemassasi vallan riisumisessa.

Voin kertoa, ettei sellaisia asukkeja täällä korvessa monia näy. Miksi ei?
Ensiksikin ei maalla asuminen edellytä mitään "säkki ja tuhka" touhua vaan jokainen voi lämmittää mökkinsä kuten haluaa, esim maalämmöllä.

Toiseksi niitä käsityöläisiä, joita minä ihailen suuresti, vaivaa samat ongelmat kuin kaikkia pienyrittäjiä; heikko kysyntä, päälle vielä verotus ja muu yhteiskunnan hiekka rattaissa.

Itse toivoisin että juuri internetistä voisi tulla, pieneltä osin jo tullutkin, loistava markkinakanava juuri pienyrittäjille.

Asiaan liittyvää offtopiccia: googlasin juuri suomalaisia kenkiä. Ei tullut hyvä mieli :(
Ensiksi tulleen tevanaken siten mukaan täällä tehdään käytännössä vain työjalkineita ja esim Topman meni konkaan alkukesästä. Tämä kertoo paljon suomalaisten asennemaailmasta. Topmanin kengät olivat korkealuokkaisia ja kohtuuhintaisia mutta silti kauppa ei käynyt riittävästi  :(

Mänskän kenkä löyty vanhasta muistista.. eikä noiden kaikkien suomalaisvalmistajien kannattaisi laittaa yhdessä portaali pystyyn vai onko täällä edes enää mitään muita valmistajia kuin tuo Mänskän kenkä?  :o
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 199
 • Liked: 6742
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Ei muuta kun kultakolikoita tekemään.
Voi niitä ostaakin, ja hopeakolikoita.. ei muuten ole kuulunut em. seurakunnalta hehkutusta asiasta aikoihin  :roll:
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 199
 • Liked: 6742
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Olen vaihteeksi visiitillä Kiinassa. En länkkärituristikohteissa vaan enemmänkin kadulla keskikokoisissa viiden miljoonan asukkaan tienoolla keikkuvissa provinssikaupungeissa. En ole nähnyt toista ei-kiinalaista viikkoon.

En ole myöskään nähnyt kenenkään käyttävän käteistä tai edes korttia koko aikana, edes yömarkkinoilla. Käytännössä kaikki maksut hoidetaan nykyään Alipaylla tai Wechatilla, ja käteistä näkyy lähinnä lähteissä. Tilanne on ollut lähellä tätä jo vuosia.

Toki homma eliminoi väärennetyn rahan ja pimeän talouden toimintaa, mutta se luo myös äärettömän tehokkaan valtiollisen seurantakoneiston. Maksujen vastaanottajathan eivät tarvitse päätteitä vaan yksinkertaisesti tulostetun QR-koodin, joten maksutapa on tosiaankin kaikkialla...

Joo Aasiassa näköjään tää kännykkämaksaminen hyppää suoraan pankkikorttivaiheen yli. Pääsyy lienee se että monet hallitukset, etenkin Kiinan, kaihtavat jenkkifirmoja joiden monopolina nuo kortit ovat. Toimivaa kyllä kieltämättä..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 691
 • MultiCulti Scumbag
Saksakin on selkeästi muuttunut muutaman vuoden aikana. Nyt siellä käy kortti jo lähes kaikkialla. Vielä 2-3 vuotta sitten tilanne oli tyystin toinen.

Totta. Keski-Eurooppa ihan kaikkineen on nyt hiljakseen ottanut askeleita korttien maksupäätteiden yleistymisessä. Tosin edelleenkin, onneksi, valtaosa pienistä baareista, kahviloista ja jopa ravintoloista ei hyväksy kuin käteisen.

Ja tämä onneksi ihan siitä syystä, että noiden pienten paikkojen tuho olisi pakottaa ne korttimaksuihin koska useimmiten pankit veloittavat huomattavan korkeita maksuja maksupäätteestä, siihen tarvittavasta yhteydestä pankkiin ja maksutapahtumien käsittelystä. Moni pieni paikka ei sitä lisäkustannusta kestäisi eikä sitäkään jos kaikki tulot olisi rekisteröity ja pitäisi ilmoittaa verottajalle.
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-

Tagit: