UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2019-07-11 YLE: Yli sata uzbekistanilaista aiotaan karkottaa (feikki-todistukset)  (Luettu 4339 kertaa)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Maahanmuuttovirastossa on epäpäteviä hölmöläisiä töissä jotka eivät osaa tehdä työtään ja Maahanmuuttoviraston johto on ollut täysin pihalla kun maahan on tullut yli sata uzbekkia väärennetyillä todistuksilla.

Rakennusteollisuus on korvannut Uudellamaalla melkein kaikki suomalaiset maalaus- ja tasoitelan työntekijät halvemmilla uzbekistanilaisilla sen jälkeen kun ELY-keskus rakennusyritysten lobbauksen jälkeen poisti EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnan rakennus-alalta Uudenmaan osalta 2017.

Suomalaiset maalaus- ja tasoitealan työntekijät ovat työttöminä ja KELA ja työttömyyskassa maksavat heidän elämänsä samaan aikaan kun rakennusala tuo maahan sadoittain uzbekistanilaisia tekemään työt minimipalkalla tai urakkapalkalla halvemmalla kuin mitä suomalaiset tekevät.

Uzbekistanilaiset tuovat jo perheitään Suomeen saadakseen nauttia kaikista tuista ihan kokonaan.
Jo nythän KELA todennäköisesti maksaa lapsilisät Uzbekistaniin.

Lainaus
Kukaan ei tarkastanut 26 vuotta sitten lopetetun koulun tietoja: nyt yli sata ihmistä on määrätty karkotettavaksi Suomesta – rakennusfirmat huolissaan

Suomi on karkottamassa toistasataa uzbekkia. Ministeriö ihmettelee, miten tökeröt väärennökset menivät viranomaisseulan läpi.
11.7.2019 klo 07.30 päivitetty 11.7.2019 klo 08.38

...

On periaatteessa mahdollista, että koulu joskus oli olemassa.

TMGS-nimellä kutsuttiin aikanaan erästä tuotantolaitosten yhtymää Uzbekistanissa, silloisessa Neuvostoliitossa.

Neuvostoaikaiseen kombinaattiin kuului pato-, kanava- ja tekojärviverkosto vesivoimalaitoksineen. Kombinaatissa oli asukkaille lastentarha, koulu, kerho ja kauppa. On mahdollista, että kombinaatissa myös koulutettiin työntekijöitä.

Mikäli TMGS-niminen ammattikoulu kuitenkin oli olemassa, se on lopetettu viimeistään 26 vuotta sitten.


Miten siinä tapauksessa on mahdollista, että Suomessa on viimeisen parin vuoden aikana työskennellyt lähes 140 TMGS:n oppilaitoksesta valmistunutta uzbekkia?

...

– Tasoite- ja maalausalalla työvoima tulee hyvin pitkälti Uzbekistanista. Koko rakennusala vaarantuu, jos tämä jatkuu tällaisena, että Migri (Maahanmuuttovirasto) karkottaa heitä pois. Työmaita voi jopa pysähtyä tai tulla aikatauluviiveitä, LTU-konsernin toimitusjohtaja Malik Bentaieb toteaa.

...

Maahanmuuttovirasto (Migri) kertoo, että väärennettyjen koulutodistusten vyyhti paljastui työnantajan ilmiannosta.


...

Maahanmuuttoviraston mukaan väärennetyt koulutodistukset ovat johtaneet siihen, että 139 uzbekistanilaiselle työntekijälle on tehty karkotuspäätös Suomesta viimeisen puolen vuoden aikana.

Karkotettujen määrä on erittäin poikkeuksellinen. Koko viime vuonna Suomi karkotti yhteensä 10 uzbekkia. Toissa vuonna ei yhtään.

...

Uzbekistanin Riian-suurlähetystö vahvisti Maahanmuuttovirastolle, että mikäli koulu on ollut olemassa, se on lopetettu viimeistään vuonna 1993.

Suomeen viime vuosina jätetyissä ja hyväksytyissä oleskelulupahakemuksissa on kuitenkin ollut mukana kyseisen oppilaitoksen todistuksia, joissa on ollut päiväyksiä vuodesta 1997 vuoteen 2016.

Maahanmuuttoviraston mukaan väärennetyt koulutodistukset ovat syynä myös siihen, miksi suurin osa ulkomailta käsin ensimmäistä työperäistä oleskelulupaa hakeneista uzbekeista on tänä vuonna saanut kielteisen päätöksen. Näitä on lähes 240.

Tämä tarkoittaa, että Suomeen jätettyjen oleskelulupahakemusten yhteydessä on esitetty lähemmäs 400 väärennettyä koulutodistusta.

...


Yksi suurimmista uzbekkeja työllistävistä yrityksistä on LTU Group Oy. Yrityksessä työskentelee 300 uzbekistanilaista. Työntekijöitä on yhteensä 400.


Kesäkuun 2019 alussa heistä 40 oli saanut alkuvuonna karkotuspäätöksen. Karkotetuille on määrätty myös kahden vuoden maahantulokielto Schengen-alueelle.

– Puolessa tapauksista työntekijät ovat valittaneet hallinto-oikeuteen. Loput lähtivät pois Suomesta. Heillä ei ollut halukkuutta valittaa, yrityksen toimitusjohtaja Malik Bentaieb kertoo.

...

Niin Iskandarov kuin suomalaisetkin työnantajat mielellään pitäisivät kiinni osaavista tekijöistä. Osa pitää väärennettyjä koulutodistuksia sivuseikkana, sillä ammattitaito on jo osoitettu töissä.

Migri sen sijaan ei näe, että väärennetyt koulutodistukset olisivat sivuseikka.

– Lähtökohta on se, että jos oleskelulupaa hakiessa on esitetty väärennetty asiakirja, se on vakava asia. Henkilö on täysin väärin perustein saanut oleskeluluvan, Maahanmuuttoviraston Hyppönen toteaa.

Karkotusta punnitessa Migri ottaa huomioon kunkin henkilökohtaiset olosuhteet ja Suomeen muodostetut siteet.

Migrin mukaan tänä vuonna karkotetut uzbekit "eivät ole asuneet Suomessa pitkiä aikoja", maksimissaan viisi vuotta.

...

Samoihin aikoihin kun Suomessa alettiin kiinnittää huomiota väärennöksiin, uzbekistanilaisilta alkoi tulla satoja työperäisiä oleskelulupahakemuksia. Tahti kiihtyi vuoden 2018 loppua kohden.

Hakemuksia saapui koko vuonna yhteensä 500, joista 300 tuli syksyn aikana. Vuonna 2017 hakemuksia tuli alle 200.

Migrin Hyppönen näkee, että hakemuksia alkoi tulla rakennusalan kasvun takia.

...

Samoihin aikoihin, loppuvuodesta 2018, JMP Yhtiössä jouduttiin turvautumaan erikoiseen ratkaisuun. Yritys päätti vetää takaisin 30 uzbekkien työlupahakemusta.

Hakemusten taustalta paljastui uhkailua. Eräät uzbekit olivat vaatineet työnantajaa avaamaan tuttavilleen työlupahakemuksia. He uhkasivat lähteä toiseen työpaikkaan, mikäli työlupia ei haeta.

JMP Yhtiön työnjohtaja Niko Nieminen kertoo, että näin lopulta tapahtuikin, kun työnantaja ei suostunut vaatimuksiin.

– Yhdelle työntekijällä olisi pitänyt hakea 10 työlupaa, toiselle viisi, Nieminen kertoo.

...

Rakennusliitto sen sijaan vahvistaa kuulleensa viidestä eri yrityksestä samankaltaisesta työlupiin liittyvästä painostuksesta.

Työpaikoilla tapahtuneesta uhkailusta on levinnyt tietoa kuluneen kevään ajan eri viranomaisille.

Ylen selvityksen mukaan asiaa ei kuitenkaan tutki tällä hetkellä mikään viranomainen.

...

Hallitusneuvos Olli Sorainen suhtautuu tietoihin uhkailusta ja painostuksesta erittäin vakavasti.

Soraisen mukaan tällaisen epäilyn todenperäisyys on selvitettävä.

– Voin vakuuttaa, että jos sitä ei nyt tutkita, niin kohta tutkitaan.

Kenen olisi pitänyt tarkistaa?

Myöskään väärennetyillä koulutodistuksilla Suomeen saapumista ei ole ministeriössä katsottu hyvällä. Soraisen äänensävy on huolestunut.

– Totta kai pitää olla huolissaan sellaisesta asiasta, että sadoittain työntekijöitä pääsee viranomaisseulan läpi väärennetyillä papereilla.

Erityistä hämmennystä ministeriössä herättää se, kuinka heikkolaatuisilla väärennöksillä on päästy Suomeen.

– Ammattikoulutodistukset on tehty kopiokoneella ja osa on ollut jopa samalla numerolla. Miten on mahdollista, että tällaiset paperit pääsevät läpi? Sorainen kysyy.

Ministeriössä herättää epäilyksiä myös viime vuoden lopulla alkanut hakemussuma. Kova tahti on jatkunut myös tämän vuoden puolella, ja heinäkuun alkuun mennessä uzbekistanilaiset ovat jättäneet jo yli 300 työlupahakemusta.

Ulkomailta käsin tulevan oleskelulupahakemuksen vastaanottaa ensimmäisenä Suomen suurlähetystö. Sen jälkeen asia etenee te-toimistolle, joka puoltaa lupaa, jos hakemuksessa on mukana koulutodistus tai työtodistus vähintään puolen vuoden ajalta sekä muut edellytykset täyttyvät.

Tämän jälkeen Migri tekee lopullisen päätöksen oleskeluluvan hyväksymisestä.

Sorainen ei halua ottaa kantaa siihen, missä vaiheessa viranomaisprosessi on pettänyt.

loput:

https://yle.fi/uutiset/3-10870924


Migrin Hyppöselle tiedoksi että hakemuksia alkoi tulla koska EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta poistettiin rakennusalalta Uudenmaan osalta 2017 kun rakennusteollisuus oli sitä lobannut ELY-keskukselle itkien työvoimapulaa jotta rakennusliikkeet voisivat romauttaa rakennusalan palkat.

Tätä tahtia Uzbekistan muuttaa Suomeen.
Suomessa jo olevat uzbekit uhkailevat yrityksiä että suvun miehille ja kavereille pitää myös hakea työluvat että Uzbekistan pääsee muuttamaan Suomeen.

Jokainen uzbekki on työntänyt tieltään yhden suomalaisen maalaus ja tasoite-alan työntekijän työttömäksi koska kyllä nuo työt ennenkin tehtiin eli valtio häviää miljoonia euroja rahaa jotta rakennusfirmat voivat säästää euroja.


Miksi ihmeessä SDP jonka pitäisi olla duunareiden asialla EI palauta työvoiman tarveharkintaa EU-maiden ulkopuolelta tuleville kaikille aloille joilta se on Keskustan ja Kokoomuksen toimesta poistettu?

edit:
lainauksen lyhennys

« Viimeksi muokattu: 14.07.2019, 20:06:45 kirjoittanut writer »
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 392
 • Liked: 1083
 • Kollaa Kestää
Miksi ihmeessä SDP jonka pitäisi olla duunareiden asialla EI palauta työvoiman tarveharkintaa EU-maiden ulkopuolelta tuleville kaikille aloille joilta se on Keskustan ja Kokoomuksen toimesta poistettu?

Demarit eivät ole olleet noin 30 vuoteen suomalaisen duunarin asialla. Kukkahatut, demlat ja muut desantit ovat kirkuneet matuja maahan viemaan työt suomalaisilta pois.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Uzbekistanilaiset rahastavat toisiaan työluvilla eli jo tulleet uzbekit vaativat työnantajia hakemaan työlupia uusille uzbekistanilaisille tulla Suomeen ja kertovat keille lupia pitää hakea ja sitten rahastavat näiltä toisilta uzbekistanilaisilta 3000 euroa per työlupa.

Uhkailuna käytetään että jo tulleet ja oleskeluluvan saaneet uzbekistanilaiset vaihtavat muuten toisen firman palvelukseen eli kun rakennusyritys kerran ottaa uzbekistanilaisia niin sitten suurin osa firman työntekijöistä pitää vaihtaa uzbekistanilaisiksi ja jättää suomalaiset työttömiksi muuten uzbekistanilaiset vaihtavat firmaa ja jättävät nykyisen firman työmaat kesken.

Uzbekistan ja uzbekistanilainen toiminta-kulttuuri on tullut Suomeen.


Jos Maahanmuuttovirastossa,  Sisäministeriössä ja Poliisissa olisi minkäänlaista osaamista niin tutkisivat asiat ja jokainen työlupia toisille uhkaillut ja niitä työlupia myynyt uzbekki saisi lähtöpassit suomesta välittömästi.


Lainaus
Rakennusliiton asiantuntija: Kentällä puhutaan, että uzbekit joutuisivat maksamaan ylimääräistä työluvistaan

Rakennusliiton Johanna Elosen mukaan työnantajia on painostettu hankimaan tietty määrä työlupia.
12.7.2019 klo 12.31

Uzbekistanilaiset rakennusmiehet ovat joutuneet maksamaan ylimääräistä työluvistaan, arvioi Rakennusliiton aluetoimitsija Johanna Elonen Ykkösaamun haastattelussa.

Yle uutisoi eilen, että Suomi on karkottamassa toistasataa uzbekkia väärennettyjen koulutodistusten perusteella.

Johanna Elonen arvioi, että taustalla on suurempi kysymys kuin vain koulutodistusen väärentäminen.

– Kun pitäviä todisteita ei ole, voi vain spekuloida. Mutta kenttätiedon mukaan kaverit maksavat 2 000–3 000 euroa työluvasta, ja siitä saa siivun se, joka niitä hakee, arvioi Elonen.

Hän sanookin, että näyttää siltä, että uzbekkityöläiset voivat olla uhreja.

– Kyllä tässä hässäkässä on kyse enemmästä kuin väärennetyistä koulutodistuksista. Totta kai väärennös on väärennös, mutta eivät he ole tätä itse keksineet.

– Niiden tietojen valossa, joista minä teen päätelmiä, minusta pitäisi tutkia tarkemmin, ovatko he joutuneet maksamaan työluvista jollekin välittäjälle, toteaa Elonen.

...

Ammattitaito täytyisi voida todistaa

Talonrakennusteollisuus ry:n vastaava lakimies Ville Wartiovaara pohtii, onko karkotuspäätös oikein mitoitettu.

– Kokonaiskuvaa katsoen kyse on lievästä väärennoksestä. Onko sen perusteella perusteltua, että viiden vuoden työskentelyn jälkeen ilmoitetaan, että on 14 päivää aikaa poistua maasta, kysyy Wartiovaara
.

Hän huomauttaa, ettei kyse ole vaikkapa ammattitodistuksen väärentämisestä lääkäriksi.

loput:
https://yle.fi/uutiset/3-10874994


Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 685
 • Liked: 7225
Se määrä uzbekistanilaisia työukkoja joita Suomen kansa ja talous tarvitsee: nolla. Elinkeinoelämä on taas osoittanut mikä on maailmassa tärkeintä.

Jos joku olisi 20 vuotta sitten kertonut että ilman uzbekkejä talot jäävät maalamatta, olisin ehdottanut lepositeitä. Nyt ihmettelen vain eikö ketään liitoissa, yrityksissä tai mediassa ole kiinnostanut taas yhden alan liukuminen pysyvästi pois kotimaisten tekijöiden käsistä. Onhan taksiala paljon näkyvämpi toki. Ei kiinnosta ketään kuka ne hometalot pystyttää. Vittu.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 249
 • Liked: 9778
Uzbekkien väärä koulutodistus = karkoitus

lähi-itisten väärät henkilötiedot (passit) ja väärät todistuket = kelagold

näin täällä...
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 383
 • Liked: 26295
 • Easter Worshipper
Harmi kun noita uzbekkeja ei voi korvata antti rinteen paperittomille geeleille töitä -projektilla.

Käsittääkseni koneinsinöörit ja aivokirurgit ovat ylikoulutettuja raksatöihin. Ei tahdo saada duunia vaikka haluaisikin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 410
 • Liked: 3107
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Nyt selitellään ja luvataan puuttua asioihin tarkemmin ja jaadajaadajaadajaada. Ketun letut sanon minä. Kaikkein pahin on tapahtunut siinä, että viranhaltijat ovat yllätetty ilman pöksyjä puskassa.

Damage control-vaihe päälle ja odotetaan, että savu hälvenee. Ei mene kauaa, että voidaan taas jatkaa normisettiä.
Tilastotkin ovat rassisteja, hävetkää tilastotieteilijät! Polvelle kaikki, kun Romani kulkee ohi.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 383
 • Liked: 26295
 • Easter Worshipper
Noi karkoitettavat upsteekithan voisivat kaikki hakea turvapaikkaa ja valittaa kaikki oikeusasteet. Sitten voisivat kääntyä kristityiksi ja kaikki oikeusasteet. Sitten voisivat huomata olevansa homoja ja kaikki oikeusasteet. Saisivat nauttia tukiaisista vielä kymmenkunta vuotta ilman huolen häivää.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 470
 • Liked: 2292
Kuuntelin perjantaina jotain radio-ohjelmaa autoillessa, jossa käsiteltiin tätä asiaa. Jonkun liiton (oliko rakennusliitto?) edustaja kertoi miten ammattitaitoisia ja hyviä työntekijöitä ovat ja nyt Suomi tekee virheen, kun karkoittaa. Pää meinasi räjähtää, kun kukaan ei kyseenalaistanut petosta maahan saapumisen ja suomalaisen työvoiman syrjäyttämisen osalta. Pääasia on tuottaa nopeasti paskalaatuisia homekuutioita, jotka ovat muutaman kymmenen vuoden kuluttua purku kunnossa.

Maahanmuutolla tosiaankin tienataan isot massit! Tässä olisi PS:lle hyvä aihe jauhaa aika loputtomiin ja saada kaikki tahot näyttämään huonoilta, niin SDP kuin Kokoomus.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Kuuntelin perjantaina jotain radio-ohjelmaa autoillessa, jossa käsiteltiin tätä asiaa. Jonkun liiton (oliko rakennusliitto?) edustaja kertoi miten ammattitaitoisia ja hyviä työntekijöitä ovat ja nyt Suomi tekee virheen, kun karkoittaa. Pää meinasi räjähtää, kun kukaan ei kyseenalaistanut petosta maahan saapumisen ja suomalaisen työvoiman syrjäyttämisen osalta. Pääasia on tuottaa nopeasti paskalaatuisia homekuutioita, jotka ovat muutaman kymmenen vuoden kuluttua purku kunnossa.

Maahanmuutolla tosiaankin tienataan isot massit! Tässä olisi PS:lle hyvä aihe jauhaa aika loputtomiin ja saada kaikki tahot näyttämään huonoilta, niin SDP kuin Kokoomus.

Rakennusliiton ainakin pitäisi olla suomalaisten duunareiden puolella joten oli varmaankin Rakennusteollisuus RT ry:n tyyppi puhumassa.

Rakennusteollisuushan on itkenyt työvoimapulaa ja saanut ELY-keskuksen poistamaan EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnan Uudeltamaalta rakennusalankin osalta josta on sitten seurannut venäläisten, uzbekkien, turkkilaisten ja afrikkalaisten rakennusmiesten muutto Suomeen 2017 jälkeen nopeassa tahdissa.

Sen sijaan että poistivat työvoiman tarveharkinnan niin ELY-keskuksen virkailijoiden olisi pitänyt sanoa että markkinataloudessa työvoimapula hoidetaan palkkaa korottamalla eli korottakaa maksamianne palkkoja vaikka 20% ja tulkaa sitten kertomaan jollei työvoimaa löydy niin ohjeistamme teitä korottamaan palkkaa vielä lisää kunnes alkaa halukkaita työntekijöitä löytyä.

Veikkaan että ei näille uzbekeille mitään lisiä eikä ylityökorvauksia maksella vaan teetetään ylitöitä ilmaiseksi ja palkka vaan TES-minimi ja siitäkin vähennykset vuokraamalle työnanatajan toimesta näille kimppa-asunnot kalliilla joku 500 euroa huone ja rakennusliikkeet pesevät kätensä alihankinta-yritysten kautta joita nuo uzbekit jo itse pyörittävät tuon YLE:n uutisen perusteella.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 470
 • Liked: 2292
Todennäköisesti juuri Rakennusteollisuus. Kuitenkin kumma ettei työntekijöiden etujärjestö laita lakkoa heti pystyyn, koska mikä merkitys on millään ammattitutkinoilla ja -ylpeydellä, jos työnantajien etujärjestö lyttää kaiken tämän tapauksen nojalla? Tai sitten kaikki ovat tyytyväisi tilanteeseen? Osaavilla rakennusmiehillä taitaa riittää hommia ja jos jaksaa painaa ylitöitä, niin pääsee korkeisiin ansioihin.

Rakennuskannan uusiminen taitaa taas perustua pääosin kasvukeskusten asuntotarpeisiin, jossa myös isona tekijänä on asumistuet, jotka todennäköisesti nostavat vuokratasoa ja sitä kautta tuotto-odotuksia sijoitusasunnoille. Koko Suomen talous siis pyörii asuntojen tuottamiselle sellaiselle populaatiolle, joka ei pysty itse kustantamaan asuntojensa vuokria tai ainakin merkittävä osuus siitä. Kuulostaa mukavalta tulevaisuuuden visiolta, kun saadaan vielä tätä etnisyyttä satoja tuhansia lisää tähän maahan. Kokkareille ja Ammattiyhdistyksille massit rakennustuotannosta, asunto- ja kotouttamisbisneksestä ja veronmaksajille jättimäinen velkavuori, johon täytettä kerätään pieni ja keskituloisten nousevasta suorasta ja välillisestä verotuksesta.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 249
 • Liked: 9778
6kk:n raksakoulutus, anyone ?

ai ei.


käytännössä näiden uzbekkien ja muidenkin ulkkisten raksahomma menee niin, että työntekijälle maksetaan joku naurettava urakkahinta työstä ja nämä
"minimipalkat" tai muut paperilla maksetut palkat on aivan bullshittiä jotta urakanantaja kehtaa laittaa nimensä papereihin, että asia ok.

se, että rahaa liikkuisi tiliotteen mukaan ei tarkoita etteikö sitä maksettaisi takaisin palkanmaksajalle käteisellä.

ns rahanpesua ja ilmaista käteistä.

« Viimeksi muokattu: 14.07.2019, 23:49:43 kirjoittanut Titus »
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Lainaus
Onko rakennuksilla vain vierastyövoimaa? Jopa joka kolmas työntekijä saattaa olla ulkomaalainen

Uudellamaalla uskotaan ulkomaalaisten määrän kasvavan. Otsikoihin nousseita uzbekkeja on vähän, mutta yhtä alaa he hallitsevat.
työvoima12.7.2019 klo 17.53

Rakennustyömailla ei ole mitenkään tavatonta, että komentokieliä on useita. Asiat tehdään usein ymmärrettäviksi esimerkiksi paitsi suomeksi myös viroksi ja venäjäksi.

Se on ymmärrettävää, sillä Suomessa tilastojen mukaan jo joka viides rakennustyöntekijä on ulkomaalainen. Uusimaa on oma lukunsa: siellä joka kolmas työntekijä on ulkomaalainen.

Uzbekit hallitsevat tasoitusalaa

Viime päivinä esillä olleet uzbekistanilaiset tasoite- ja maalausalan työntekijät ovat tässä katsannossa nimittäin vain pisara meressä.

Heitä arvioidaan olevan Suomessa muutama sata, joista 139:ää odottaa karkotus väärennettyjen todistusten takia. Tilastokeskuksen mukaan kaikkiaan uzbekkeja on Suomessa noin 800.

Ulkomaalaisten rakennustyöläisten joukossa he voivat olla pieni ryhmä, mutta tasoite- ja maalausala on lähestulkoon kokonaan heidän hallussaan.

Kun esimerkiksi yhdellä kerrostalotyömaalla työskentelee keskimäärin 2–4 tasoitetyöntekjiää, 139:n uzbekin poistuminen pysäyttäisi tai viivästyttäisi kymmeniä työmaita.

Kansalaisuuksia useita, virolaiset suurin ryhmä

Rakennuksille tulevasta ulkomaalaisvirrasta antaa jonkinlaista osviittaa Eläketurvakeskuksen kirjanpito ulkomailta Suomeen lähetetyistä työntekijöistä vuonna 2018: Virosta reilut 21 000, Puolasta yli 5 700, Saksasta yli 4 100 ja kategoriasta muut maat noin 9 300. Rakennusteollisuus RT:n arvion (pdf-esitys, sivu 26) (siirryt toiseen palveluun) mukaan puolet näistä ovat tulleet rakennusalalle.

Kansallisuutta eri työntekijöistä ei tämän perusteella voi vielä kovin tarkasti arvioida, sillä esimerkiksi saksalaisten yritysten lähettäminä tulee paljon puolalaisia ja romanialaisia etenkin telakoille.

Viron kautta tulee puolestaan ukrainalaisia, joiden osuuden Rakennusteollisuus RT arvioi olevan rakennustyömailla nousussa. Lisäksi virolaisia asuu Suomessa paljon vakituisesti ja heillä on omia rakennusalan yrityksiä.

...

Oman työvoiman osuus laskee koko ajan

Kuinka ulkomaalaisten osuus sitten näkyy työmailla? Sitä selvittää Rakennusteollisuus RT:n tekemä työvoimakysely (siirryt toiseen palveluun). Toukokuun lopulla julkaistussa kyselyssä rakennusyrityksiltä kysyttiin, kuinka paljon niillä oli työntekijöitä omina työntekijöinä, vuokratyövoimana tai aliurakoitsijan kautta ja kuinka monta heistä oli ulkomaalaisia yhden päivän (27.3.2019) aikana.


...

Jos katsotaan koko maata, ulkomaalaisia oli rakennuksilla 22 prosenttia, eli joka viides työntekijä. Mutta pelkästään Uuttamaata tarkastellessa prosenttiosuus nousee 33:een, eli joka kolmas on ulkomaalainen. Ja jos Uusimaa erotetaan muusta maasta, siellä ulkomaalaisia onkin enää 9,3 prosenttia, eli lähes joka kymmenes.

Uudellamaalla uskotaan kehityksen jatkuvan

Koska Uudellamaalla kaikki korostuu, niin ulkomaalaisten osuudet nousevat reilusti kaikissa työntekijäryhmissä: omissa työntekijöissä heitä on 20 prosenttia, vuokratyöntekijöissä jopa 59 prosenttia ja aliurakointiyrityksissä 33 prosenttia.

...

Rakennuksilla kannattaa varautua maalaamaan komento- ja varoituskyltit useammalla kielellä vastaisuudessakin.


https://yle.fi/uutiset/3-10875503

YLE kyllä toimii taas luokattomasti kun väittää että uzbekkeja on rakennusalalla vain muutama sata vaikka juuri edellisessä uutisessa kertoi että pelkästään yhdellä rakennusalan firmalla on 300 uzbekkia töissä firman yhteensä 400 työntekijästä.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Kauhea työvoimapula on mukamas mutta silti oli rakennuskassan kautta yli 7000 rakennusmiestä työttöminä alkuvuodesta ja kesälläkin on vielä noin 5000 työttömänä.

https://www.rakennusteollisuus.fi/globalassets/suhdanteet-ja-tilastot/tyovoimakyselyt/2019-kysely/280519_rakennusteollisuuden-tyovoimakysely-2019-tulokset-talonrakentaminen-alueittain.pdf

Ja päälle tietenkin tuhannet työmarkkinatuelle pudonneet joiden ansiosidonnainen on loppunut ja kaikki muille aloille siirtyneet.

Missä viipuu rakennusliiton LAKKO kunnes EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta palautetaan rakennus-alalle niillä alueilla joilta se on poistettu?

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 628
 • Liked: 12268
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

Kaiken suomalaisen romahtamisen tunnistaa siitä että rakennusliiton edustaja painottaa fanaattisesti ohjelmassa että uzbekit ovat UHREJA.

Kaikki vanhemmat hommalaiset muistavat Aarno Aitamurron. Siitä lärvistä näkyi ettei eniten olla huolissaan kapitalistisen uzbekkityövoiman pyhyydestä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 410
 • Liked: 3107
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
"Uzbekit hallitsevat tasoitusalaa"

Kertokaahan nyt tällaiselle yksinkertaiselle ääliölle, että miksi?

Luontainen selitys olisi ehkä että heillä on lihaksisto tai luusto kehittynyt tuhansien vuosien aikana vastaamaan tarvetta. Silleenhän evoluutio toimii. Ne, joilla on hengissä selviytymiseen parhaat henkiset sekä rakenteelliset ominaisuudet, jatkavat sukuaan tavallista korkeammalla todennäköisyydellä.

Linkatkaa joku ihmeessä minulle jokin uskottava uutinen, jossa perustellaan nimenomaan uzbekkien osaaminen tasoitusalalla. Siihen asti, että vastuullinen media tämän tekee, niin nauran koko vastuullisen median nsiviudelle ja toivotan hyvää matkaa. Maapallo on todellakin litteä, jos vastuullinen media näin kertoo.
« Viimeksi muokattu: 15.07.2019, 15:10:02 kirjoittanut Niobium »
Tilastotkin ovat rassisteja, hävetkää tilastotieteilijät! Polvelle kaikki, kun Romani kulkee ohi.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 912
 • Liked: 36142
 • Haloo, onko GSK:lla? Olemme taas mukana kokeessa!
Samalla tavalla kuin Balkanin romanit ovat metallinkierrätyksen asiantuntijoita.   :roll:
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 249
 • Liked: 9778

Kertokaahan nyt tällaiselle yksinkertaiselle ääliölle, että miksi?


Yritän vääntää rautalangasta oman kokemuksen ( +10v rakennustöitä/hankintaa/kilpailutusta kautta )


Kotimaisen (oikeasti siis) yrityksen tarjous 1.15€/m2 + alv

uzbekki 20c/m2 ei alvia

Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 952
 • Liked: 22363
 • Nuiva koppelo
---
Rakennuskannan uusiminen taitaa taas perustua pääosin kasvukeskusten asuntotarpeisiin, jossa myös isona tekijänä on asumistuet, jotka todennäköisesti nostavat vuokratasoa ja sitä kautta tuotto-odotuksia sijoitusasunnoille. Koko Suomen talous siis pyörii asuntojen tuottamiselle sellaiselle populaatiolle, joka ei pysty itse kustantamaan asuntojensa vuokria tai ainakin merkittävä osuus siitä. Kuulostaa mukavalta tulevaisuuuden visiolta, kun saadaan vielä tätä etnisyyttä satoja tuhansia lisää tähän maahan. Kokkareille ja Ammattiyhdistyksille massit rakennustuotannosta, asunto- ja kotouttamisbisneksestä ja veronmaksajille jättimäinen velkavuori, johon täytettä kerätään pieni ja keskituloisten nousevasta suorasta ja välillisestä verotuksesta.

Lukuja:

- Vuonna 2018 asumistukia maksettiin yhteensä yli 2 miljardia euroa (2 112 miljoona); siinä kasvua 5 % edellisvuodesta.

- 2010-luvulla asumistuen summa on kasvanut 65 prosenttia.

- Vuonna 2017 koko pääkaupunkiseudulla asumistukiasiakkaista 26 prosenttia puhui äidinkielenään muuta kuin suomea ja ruotsia. Helsingissä luku oli 24 prosenttia, Vantaalla 30 prosenttia ja Espoossa 29 prosenttia.
« Viimeksi muokattu: 15.07.2019, 16:18:09 kirjoittanut Vellamo »
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 383
 • Liked: 26295
 • Easter Worshipper
ˆ Näin.

Suomalaista taas koijataan kuin apinaa konsanaan.

Verotettava maksaa valtiolle veroja, joita valtio maksaa enenevässä määrin ulkomaisten sijoitusyhtiöiden omistamissa vuokra-asunnossa asuville ulkomaalaisille, joiden talot tekee ulkomaalaiset.

Asukas: Ulkomaalainen, ei maksa veroa suomeen
Vuokran vastaanottaja: Ulkomaalainen, ei maksa veroa suomeen
Rakentaja: Ulkomaalainen, ei maksa veroa suomeen.
Maksaja: Suomalainen duunari, joka maksaa veroa suomeen.

Jokin mättää tässä kuviossa, mutta mikä? En heti keksi. Auttakaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 249
 • Liked: 9778
Maksaja: Suomalainen duunari, joka maksaa veroa suomeen.

Jokin mättää tässä kuviossa, mutta mikä? En heti keksi. Auttakaa.

-i-

Noh, tuo lainattu ei päde koska suomalainen duunari on työttömänä ja hänen "osuutensa" maksetaan valtion ottamalla velalla.

#heretohelp
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 557
 • Liked: 7686
Migrissä on ehkä ajateltu, ettei todistusten suhteen tarvitse olla kovin tarkkoja, koska epäpätevä työvoima kuitenkin paljastuu työmailla nopeasti. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.  Raksa-alan perusduuneissa riittää hyvin että porukan nokkamies tietää suunnilleen mitä tehdään.  Muut oppivat sitten työtä tekemällä, eikä kukaan välttämättä huomaa mitään erikoista.

Noin se meneekin, mutta ei silti millään tavalla ole kelvollinen perustelu Migrin toiminnalle.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 789
 • Liked: 1588
Migrissä on ehkä ajateltu, ettei todistusten suhteen tarvitse olla kovin tarkkoja, koska epäpätevä työvoima kuitenkin paljastuu työmailla nopeasti. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.  Raksa-alan perusduuneissa riittää hyvin että porukan nokkamies tietää suunnilleen mitä tehdään.  Muut oppivat sitten työtä tekemällä, eikä kukaan välttämättä huomaa mitään erikoista.

Noin se meneekin, mutta ei silti millään tavalla ole kelvollinen perustelu Migrin toiminnalle.

Erikoisuudet työn jäljessä huomataan sitten kun asunto on luovutettu asiakkaalle. Sitten tulee suomalainen aliurakoitsija korjaamaan työnjälkeä 42€/h alvin kanssa, joka ährää siellä asunnossa viikon kiroten mitä paskaa on tehty.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Migrissä on ehkä ajateltu, ettei todistusten suhteen tarvitse olla kovin tarkkoja, koska epäpätevä työvoima kuitenkin paljastuu työmailla nopeasti. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.  Raksa-alan perusduuneissa riittää hyvin että porukan nokkamies tietää suunnilleen mitä tehdään.  Muut oppivat sitten työtä tekemällä, eikä kukaan välttämättä huomaa mitään erikoista.

Noin se meneekin, mutta ei silti millään tavalla ole kelvollinen perustelu Migrin toiminnalle.

Erikoisuudet työn jäljessä huomataan sitten kun asunto on luovutettu asiakkaalle. Sitten tulee suomalainen aliurakoitsija korjaamaan työnjälkeä 42€/h alvin kanssa, joka ährää siellä asunnossa viikon kiroten mitä paskaa on tehty.

Noinhan se on monessa uudessa asunnossa.

Paskaa jälkeä tehneet ovat jo seuraavalla työmaalla ja rakennusliike laskee että suuri osa ostajista ei tajua miten paskaa jälkeä on tehty eikä älyä valittaa ajoissa jolloin korjauksia ei enää tehdä.

Suomalainen rakennusala tekee ahneuksissaan itsestään pelkän suden ja sekundan rakentajaa ja rakennusliikkeet laskevat vain voittojaan miten paljon enemmän tienaavat kun käyttävät ali-hankkijaa jolla halpoja uzbekkeja töissä.

Tasoite ja maalaustyöt tekivät ihan suomalaiset ja virolaiset muutama vuosi sitten mutta nyt koko ala on uzbekkien hallussa ja EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnan rakennusalalta Uudenmaan osalta poistanut ELY-keskuksen virkamies istuu toimistossaan kuittaamassa palkkaansa ja Maahanmuuttovirastossa hyväksytään mikä paperi vain ja koulutusvaatimuksia on mutta niitä ei noudateta ja 6 kuukauden työkokemuksellakin voi muuttaa Suomeen.

Jos turkkilainen on muurannut 6 kk Turkissa niin tervetuloa Suomeen.

Kyllä on rakennusala alennustilassa ja miten helvetissä rakennusliitto on ollut nukuksissa eikä ole vaatinut poliitikoilta että työvoiman tarveharkinta pitää palauttaa ja kertonut että koko rakennusala menee LAKKOON jos sitä ei palauteta siihen saakka kunnes se palautetaan?

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Kyllä on rakennusala alennustilassa ja miten helvetissä rakennusliitto on ollut nukuksissa eikä ole vaatinut poliitikoilta että työvoiman tarveharkinta pitää palauttaa ja kertonut että koko rakennusala menee LAKKOON jos sitä ei palauteta siihen saakka kunnes se palautetaan?

Eikä kun on kilpailukykyinen. :D

Vai että oikein lakkoon, nauraa kokkare. Menkääpä lakkoon. Kyllä tuolla paskastanioissa neljän euron ukkoja piisaa. Töissä kun te olette vain koska potkut kävisivät kalliiksi.

Kyllä se neljn euron työ aina takuuajan kestää. On kilpailukykyinen.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 952
 • Liked: 22363
 • Nuiva koppelo
----
Asukas: Ulkomaalainen, ei maksa veroa suomeen
Vuokran vastaanottaja: Ulkomaalainen, ei maksa veroa suomeen
Rakentaja: Ulkomaalainen, ei maksa veroa suomeen.
Maksaja: Suomalainen duunari, joka maksaa veroa suomeen.
----

Ja kun ei se duunarinkaan aherrus riitä, ei sinne päinkään; sen kertovat julkisen talouden budjettialajäämä ja velan määrä. Velkojat: valtaosin ulkomaiset rahastot, eläke- ja vakuutusyhtiöt ja pankit, eivät maksa veroa Suomeen.
« Viimeksi muokattu: 16.07.2019, 13:13:17 kirjoittanut Vellamo »
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 249
 • Liked: 9778
Erikoisuudet työn jäljessä huomataan sitten kun asunto on luovutettu asiakkaalle. Sitten tulee suomalainen aliurakoitsija korjaamaan työnjälkeä 42€/h alvin kanssa, joka ährää siellä asunnossa viikon kiroten mitä paskaa on tehty.

and that's a bingo !

ja näin saadaan myös vastuuvakuutus työn jäljestä vieritettyä viimeisimmän urakoitsijan harteille.


huvitti aikanaan 15k€/neliö asuntojen hinnat kun kieltä puhumaton ummikko huume/humalapäissään maalaa ruiskulla vettä valuvaa seinää josta tasoitteetkin ovat irronneet (skanska)...

toisessa tapauksessa elementit oli niin vinossa, että tasoitetta (kipsiä!) laitettiin surutta melkein kymmenen sentin kerros (silloinen yit)

terveisiä taulun ripustajalle, mahtanut rakentamisen laatu ns tulla silmille   :o


loppujen lopuksi tämäkään tapaus ei oikeastaan tee muuta kuin alleviivaa ananastukkien erikoisasemaa missä tahansa yhteydessä.
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Tagit: