Kirjoittaja Aihe: VR vaihtoi junien siivouksen yhtiölle joka tuo siivoojat Euroopan ulkopuolelta  (Luettu 7441 kertaa)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Lainaus
VR vaihtoi kesäkuussa siivousyhtiötä, nyt likaiset junat ihmetyttävät niin matkustajia kuin henkilökuntaakin
VR:n junien siivouksesta vastaava yhtiö vaihtui kesäkuun alussa. Sen jälkeen junien likaisuus on turhauttanut matkustajien lisäksi konduktöörejä.

Mikko Pajala HS

Julkaistu: 16.7. 17:10 , Päivitetty: 16.7. 17:34

Viime viikolla Riitta Lassander matkusti ystävänsä kanssa aamujunalla Helsingistä Joensuuhun. He yllättyivät suuresti siitä, kuinka likainen juna oli jo aamun ensimmäisellä vuorolla.

”Kymmenen aikaan kävelimme kohti ravintolavaunua, jolloin kiinnitin huomiota todella likaisiin lattioihin. Nurkissa oli pölypalloja, roskia ja likaa, johon pöly oli tarttunut”, Lassander kertoo.

Likaisin kaikista oli kuitenkin itse ravintolavaunu. Sen lattioilla oli Lassanderin mukaan kasoittain murusia ja erilaisia tahroja.

”Myös lasten leikkitilan likaisuus tuntui pahalta, kun pienet lapset konttaavat tahmaisella lattialla”
, Lassander sanoo.

...

Junien siivous siirtyi kesäkuun alkupuolella kilpailutuksen seurauksena Sol-palveluilta RTK-palvelun vastuulle.

VR:n operatiivinen päällikkö Vesa Pippuri myöntää, että käynnissä oleva siirtymävaihe on ollut haasteellinen.

”Aloituksessa on ollut tiettyä alkukankeutta. Pyrimme kuitenkin yhdessä palvelun tuottajan kanssa koko ajan taklailemaan pois kipukohtia”, Pippuri kertoo.

RTK-palvelun aluejohtaja Emilia Virtasen mukaan heille on tullut hankkeen kokoon nähden todella vähän negatiivista palautetta.

”On ihan normaalia, että toimittajan vaihtuessa näin isossa operaatiossa asiat hakevat hetken aikaa paikkaansa ja stabilisoituvat sitten. Yksittäistapauksia on voinut olla jossakin, mutta niihin en osaa ottaa kantaa”, Virtanen toteaa.

HS:n haastattelemien konduktöörien mukaan junien likaisuudesta on tullut viime aikoina paljon palautetta.

Junien likaisuus on turhauttanut myös konduktöörejä. HS:n haastattelemat työntekijät kertovat, että epäsiisteydestä johtuvien valitusten määrä on noussut viime aikoina selvästi. Konduktöörit ovat itsekin huomanneet eron niin matkustajien tiloissa kuin myös omissa työtiloissaan.

loput:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006175394.html

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Lainaus
Siivoojaksi pääsee aina? Väärin, kaikki eivät kelpaa

Julkaistu: 5.9.2014 6:01

Työtöntä kehotetaan usein hakemaan siivoushommia, koska "sinne pääsee aina". Avoimia työpaikkoja on tarjolla runsaasti, mutta aivan kuka tahansa ei mopin varteen pääse.

...

Myös RTK-Palvelun liiketoimintajohtaja Terhi Kotkansalo on sitä mieltä, että ammattitaitoisista ja motivoituneista siivoojista on suuri pula. Työvoimaa on tarjolla jonkin verran, mutta yleinen asenne on se, että "kuka tahansa pystyy siivoamaan".

...

Terhi Kotkansalo arvioi siivousalan heikon imagon vaikuttavan alalle hakeutuvien määrään. Hänen mielestään kuvitelmat alasta saattavat olla vääriä, sillä siivous on nykyään melko teknistä ja monipuolista.

– Pikkulapset eivät haaveile päiväkodissa, että heistä tulee isona siivoojia, Kotkansalo sanoo.

Tietoutta pitäisikin lisätä ja alan imagoa kohottaa. Ala on melko turvallinen, sillä työtä löytyy hänen mukaansa aina.

– Siivoustyö ei koskaan lopu täysin. Vaikka olisi vaikeammat ajat, aina on asioita, jotka täytyy siivota.

Myös L&T:n Visa Myllyntaus arvioi, että alan työvoimapulan taustalla vaikuttaa juuri siivoustyön vähäinen arvostus. Toisaalta myös matala palkka voi työntää luotaan.

...


Myös RTK:lla maahanmuuttajataustaiset siivoojat on otettu ilolla vastaan heidän hyvän työmotivaationsa ansiosta. Ongelmana on kuitenkin se, että heikko suomen osaaminen vaikeuttaa koulutuksen saamista.


Kiistelyä
työvoimapulasta

TE-toimiston verkkosivuilta löytyy yksillä tällä hetkellä puolisen tuhatta työpaikkailmoitusta, joissa etsitään siivoojia. Ympäri Suomea on siis täyttämättä satoja siivousalan työpaikkoja.

Uudenmaan ELY-keskus on määritellyt siivousalan olevan vaikean työvoiman saatavuuden ala. Toukokuun raportin mukaan Uudellamaalla on hakijapula.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ja Palvelualojen ammattiliitto PAM sen sijaan kritisoivat viime marraskuussa ELY-keskuksen työvoimapulan mittausmenetelmiä. Palkansaajien tutkimuslaitoksen Onko työvoimapula totta? -tutkimuksella pyrittiin kumoamaan väite työvoimapulasta.

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001848714.html

2014 se alkoi että tuhansia siivoojia Afrikasta ja Aasiasta ja Venäjältä alettiin tuoda Suomeen kun yksi virkamies teki päätöksen että työvoiman tarveharkinta poistetaan siivoojilta Uudenmaan osalta.

Nyt suomalaiset on ajettu monissa yrityksissa ja kohteissa suurelta osin pois alalta.

Lisäksi muillekin alueille on tehty vastaava yhden virkamiehen päätös että EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta poistetaan ja seurauksena on aina palkkojen putoaminen, työn muuttuminen raskaammaksi jos haluaa tehdä hyvää työtä ja suomalaisten siirtyminen pois alalta.

Oulukaan ei enää suur-työttömyydestä huolimatta pärjäisi ilman Pakistanista tuotavia siivoojia.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Oikea ratkaisu VR.ltä olisi irtisanoa sopimus RTK:n kanssa ja palkata joku siivous-yritys jonka toiminta ei ole aivan osaamatonta niin rekrytoinnin, koulutuksen kuin johtamisenkin osalta.

Piti säästää ja tuli paskaa jälkeä...
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

newspeak

 • Vieras
Sikäli kuin olen junalla lähiaikoina matkustanut, ovat junien WC-tilat olleet aivan järkyttävässä kunnossa jo vuosia. Ei ole ollut mitenkään tavatonta, että vessan lattiat lainehtivat ylitulvivasta vedestä, eikä paperia löydy kopperoista. Voisiko olla, että nyt tilanteeseen on vasta havahduttu?

E: Näköjään ei. Kai se on sitten aika opetella uimaan.
« Viimeksi muokattu: 16.07.2019, 18:59:24 kirjoittanut newspeak »

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Jo vuonna 2011 RTK:n siivoojista yli 70% oli maahanmuuttajia pääkaunkiseudulla joten kun 2014 poistettiin EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta Uuudeltamaalta ja myöhemmin muista osista Suomea niin olisi kiinnostavaa tietää onko RTK:n siivoojista yli 90% vai yli 95% maahanmuuttajia nykyään.

Lainaus
Osaksi työyhteisöä

...

Kun suuren firman työntekijöistä joka kymmenes on maahanmuuttajia, pääkaupunkiseudulla jopa 70 prosenttia, yritys ei voi taputtaa käsiään saatuaan avoimet paikat täytettyä tai nostaa käsiään toivottomana pystyyn kielitaito- ja kulttuuriongelmien edessä. On ryhdyttävä sopeuttamistoimiin.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja RTK-Palvelu Oy käynnistivät yhteisen hankkeen, jonka tarkoitus on lähentää maahanmuuttajat suomalaiseen työelämään. Koulutuksessa käydään läpi arjen ja erilaisuuden kohtaamista työssä, työturvallisuutta, työlupia, kansainvälisiä sopimuksia ja yhdenvertaisuuslakia.

Suomalaiseen työelämään kuuluu vääjäämättömästi osallisuus ay-liikkeessä, luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen tuki sekä yhteistyötä siivittävä neuvottelukulttuuri. Työelämän perussäännöt täytyy hallita pärjätäkseen.

– PAM etsi yhteistyökumppaneita ja RTK-Palvelu Oy otti haasteen vastaan. Olemme saavuttaneet pilottihankkeessa todella merkittäviä tuloksia. Meillä on arkipäivää, että maahanmuuttaja liittyy ammattiliittoon ja luottamusmies sekä työsuojeluvaltuutettu auttavat esille nousevissa ongelmissa, pääluottamusmies Outi Missi sanoo.

RTK-Palvelun kouluttajana toimiva Minna Kyllinen korostaa, että maahanmuuttajan täkäläisen työmarkkinakulttuurin tuntemus koituu myös työnantajan hyväksi. Erimielisyydet tai väärinymmärrykset syövät tuottavaa työaikaa.

Sujuvaan arkeen

PAM:in ja RTK:n tavoite on, että maahanmuuttajien kanssa päästään sujuvaan ja tuloksekkaaseen työskentelyyn. Työelämän pelisääntöjen tuntemus on perusasia. Moni maahanmuuttaja tulee Suomeen töihin maista, joissa kuuluminen ammattiliittoon on laitonta ja pahimmassa tapauksessa jäsenkirja liittoon johtaa vankilaan tai jopa kuolemaan.

Suomalaisilla työpaikoilla kuitenkin sovitellaan ja sovitaan ja pelisäännöt pitää olla kaikkien tiedossa.

PAM ja RTK-Palvelu kouluttavat yhden päivän ajan erikseen luottamushenkilöitä, esimiehiä ja maahanmuuttajia. Kevään aikana järjestetään yhteinen seminaari, jossa kokemuksia peilataan. Pilotin tarkoitus on kouluttaa 30 luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua, toistakymmentä esimiestä ja kymmenkunta maahanmuuttajaa. He levittävät 2 300 työllistävässä RTK-Palvelussa koulutuksen antia kentälle.

PAM:in ohjelmassa on myös järjestää 20 tunnin suomen kielen koulutus maahanmuuttajille.

– Aluksi tulivat esiin ennakkoluulot vieraita kulttuureja kohtaan. Meitä on RTK-Palvelussa virolaisia, venäläisiä, ghanalaisia ja monista muista kulttuureista tulleita. Kun pääsemme tutuiksi toistemme kanssa ja löydämme yhteisen kielen, meistä tulee osa RTK-Palvelun työyhteisöä, ...

loput:
http://www.palkkatyolainen.fi/pt2011/pt-02-2011/pt-050411-kt8.html

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Aikoinaan siivousyritykset tekemällä tekivät työvoimapulan siivousalalle poistamalla eritelisät työehtosopimus-neuvotteluissa eli paskaa ja oksennusta sai siivota samalla tuntipalkalla ja jos siivoojalle osui kohde jossa oli säännöllisesti paskaa tai oksennusta niin se oli voi-voi vaan sille työntekijälle.

Nyt eritelisä on palautettu 4 suurimman siivousyhtiön osalta mutta muut tietenkin eivät maksa sitä.

Jopa RTK näköjään palautti erite-lisän viimeisenä suurista siivous-yhtiöistä.

Lainaus
17.12.2018 klo 15.00
Paikallinen sopiminen
Kaivattu korvaus pa­lau­tet­tiin sii­voo­jil­le- L&T, SOL, ISS ja RTK-Palvelu edel­lä­kä­vi­jöi­nä

”Olen oikeasti ylpeä työnantajastani, kun olemme saaneet näin hienon sopimuksen aikaiseksi”, Erja Killström (oik.) sanoo. Kirsi Marttilan mukaan ylimääräiset sotkut teettävät ylimääräistä työtä.

”Olen oikeasti ylpeä työnantajastani, kun olemme saaneet näin hienon sopimuksen aikaiseksi”, Erja Killström (oik.) sanoo. Kirsi Marttilan mukaan ylimääräiset sotkut teettävät ylimääräistä työtä.

Porrassiivoja Kirsi Marttila on tyytyväinen siihen, että työnantaja Lassila&Tikanoja palautti kaivatun korvauksen jätösten siivoamisesta. ISS Palvelut, SOL Palvelut ja RTK-Palvelut ovat seuranneet perästä - nyt eritelisä pitäisi saada koko alalle.

”Kenkien mukana kulkee rappuun kaikenlaista ja koiranpennulle pääsee vahinko. ”

Näin Turun yksikön siivooja Kirsi Marttila kuvaa tyypillisiä ”yllätyksiä”. Hänellä on nyt alueellaan siistit raput, mutta kymmenen vuoden rappusiivoukseen mahtuu tuhansia tarinoita.

”Yhteen aikaan erään talon hississä asioi sarjakakkaaja. Toinen talo oli täynnä oksennusta”, hän kuvaa viileästi.

”Älyttömän hyvä, että eritelisä saatiin takaisin”, Marttila sanoo.

Eritelisä oli kahdeksan vuotta pois alan työehtosopimuksesta, mutta se saatiin alkuvuonna liittokohtaisessa kierroksessa takaisin, nyt tosin paikallisesti sovittavana asiana. Lassila &Tikanojan Lounais-Suomen aluepääluottamusmies Erja Killström kertoo, että L&T:ssä työnantaja suostui saman tien neuvotteluun, kun luottamusmiehet sitä yhdessä ehdottivat.

”Mutta työehtosopimuksen tekstimuotoilu onkin velvoittava: eritelisä sovitaan paikallisesti työpaikoilla, eikä että voidaan sopia”, Killström vinkkaa.

”Ehdottelimme summia puolin ja toisin”, Killström kuvaa neuvotteluja. Tulokseksi saatiin 17 euron korvaus per siivottu erite. Se kattaa kaiken ihmisestä tai eläimestä peräisin olevan eritteen, olkoon se verta, virtsaa, oksennusta tai muuta. Kökkäreen koolla ei ole väliä, mutta se pitää todentaa valokuvalla ja tarkalla paikalla.

”Korvaus vastaa noin puoltatoista tuntipalkkaa siivoojien 2. palkkaryhmässä”, Killström arvioi.

Korvaus työntekijälle

Jo tehtyjen sopimusten sisältö ja korvaukset vaihtelevat yrityksittäin. SOLissa ja ISS:ssä korvaus on 15 euroa. Myös näiden yritysten luottamusmiehet kertovat hyvästä yhteisymmärryksestä sopimisessa.

”Nyt firmat ovat säästäneet monta vuotta, kun ne ovat voineet laskuttaa extra-sotkuista asiakkaita ilman, että niistä on täytynyt maksaa työntekijöille”, SOLin pääluottamusmies Janne Forsman huomauttaa.

Jos alan isot yritykset ovat olleet edelläkävijöinä, niin nyt etu tulisi saada leviämään firmakohtaisesti kaikille työntekijöille.

Porrassiivooja Marttila seisoo kierreportaiden juurella.

”Me tehdään ne työt, ja siksi siitä on myös mukava saada korvaus”, Marttila sanoo.

Kun siivooja saa korvauksen, hän myös tekee työn hosumatta, mikä lisää työturvallisuutta, sillä tartuntariskikin on olemassa.

”Ylläreiden siivous katkaisee muun työn, sillä joudut hakemaan välineitä. Ei se mene samalla pyyhinnällä.”


Näin yrityksissä on sovittu

Lassila&Tikanoja

Mitkä eritteet?: Mitkä tahansa ihmisestä ja eläimestä peräisin olevat eritteet.

Keitä koskee?: Siivous- ja tukipalvelut

Korvaus: 17 euroa per erite, korottuu yleiskorotusten mukaan

Voimaantulo: Elokuun alusta


SOL Palvelut

Mitkä eritteet?: Veri, uloste, oksennus sisätiloissa

Keitä koskee?: Kipan sopimuksen piirissä olevat

Korvaus: 15 euroa per erite

Voimaantulo: Marraskuun alusta


ISS Palvelut

Mitkä eritteet: Siemenneste, räkä, lima, veri, uloste, oksennus, virtsa sisätiloissa

Keitä koskee?: Kipa-tessin piirissä olevat ja muut alan työtä tekevät

Korvaus: 15 euroa per erite

Voimaantulo: Syyskuun alusta

RTK-Palvelu

Mitkä eritteet?: Veri, oksennus ja uloste

Keitä koskee?:  Kaikkia kiinteistöpalvelualan työntekijöitä

Korvaus: 15 euroa

Voimaantulo: Tammikuun 2019 alusta

https://www.pam.fi/uutiset/2018/12/kaivattu-korvaus-palautettiin-siivoojille-lt-sol-iss-ja-rtk-palvelu-edellakavijoina.htmlJos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 338
 • Liked: 13001
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Junien pitää olla vielä paljon sottaisempia, jotta siivouskuluista säästämällä pystyvät kilpailuun Onnibussin kanssa.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 240
 • Liked: 24284
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."

VR myi juuri ylimassiivisen kivirakennuksen Hgin sikaydinkeskustasta. Väistötilat Ylen jättimäiseen Isoon Pajaan. (Tätä ennen yleläiset sullottiin tiloihin, missä työntekijöiden polvet koskettavat toisiaan) Minne voitot?

VR on ulkoistanut ja paskannut kaiken. Veturien ja vaunujen hankinnat ulkomailta, kalusto- ja raiteiden kunnossapidot. Lahjusrahat muualle kuin valtiolle. Minne voitot ja säästöt?

Yövuoroja lopetettu paljon. Ihmiset joutuvat suunnittelemaan matkansa VR:n eikä omien tarpeidensa mukaan. Myös junien vaihtoja lisätty, suoria yhteyksiä vähennetty. Paljonko kertyi finanssipuolelle?

Tytär tuli just Tampereelta Hkiin lauantai-iltana. Koko junassa nolla konnaria. Kukaan ei tarkastanut lippua.

Kuulutuksista ei ole asemilla kuulunut mitään 20 vuoteen. Ei siis edes normaalikuuloinen.

Jokainen vessanovi tai vessan viemäri ollut rikki viimeisen 20 vuoden aikana kun olen harvakseltaan pitkiin vuoroihin joutunut menemään. Missä säästöt? Ennen lukot toimivat aina ja paskahuusi toimi 100-0. Parhaimmillaan paska ja kusi lainehtii käytävillä. Paljonko kokoomushenkiset konsulentit, designerit, markkinoijat saivat välirahoja kun piti vessat muuttaa kalliiksi ja nolliksi?

Karjalanpiirakka maksaa ravintolavaunussa varmaan 5 e. Minne voitot?

Valtakunnan suurimman aseman lähettyvillä nolla pysäköintipaikkaa invalidimerkillä varustetulle autolle. Siis 0. Paljonko voittoa yhden ruudun säästöstä?

Lippuja pakko ostaa jäätyneistä tai rikkinäisistä automaateista. Sellaisista jonka ympärillä parveilee neekereitä, ählämeitä, mustalaisia ja alaikäisiä mielipuolia. Paljonko tuli nettoa konnareiden lipunmyynnin poistosta?

Jokainen vuoro myöhästyy. Onko tietokoneohjelmissa säästetty?

Kaikki hajoaa jos tulee myrsky, kova sade, paljon lunta, helle. Miksi ennen vanhaan kaikki toimi paremmin? Paljonko VR saanut säästöjä?Mutta kaikkein erikoisinta mielestäni on, että montako kertaa olen nähnyt A-studion tai uutisjutun tai lukenut Sanomalta tai Almalta jutun missä kootaan VR:n sekoiluja yhteen. Että tehtäisiin veronmaksajille mieliksi se että hankitaan haastatteluun pääministeri tai liikenneministeri ja esitetään ns. tyhmiä ja veemäisiä kysymyksiä. Oman havaintoni mukaan 2000-luvulla nolla juttua.

Isossa kuvassa tietysti kuva huumaavasta lahjonnasta. Korkeimmat päättäjät saavat valtavia etuuksia että koko ajan menee matkustajien kannalta veemäisemmäksi. Ja vastuumedia uhkailtu tai lahjottu hiljaiseksi.

Ja kaikki pätee tietysti myös Postiin, Yleen, Alkoon, Veikkaukseen jne.


"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11605
 • Punavihreäkriittinen
Ehkä tämä on joku sisäänrakennettu mekanismi kapitalistisessa talousjärjestelmässä jonka seurauksena halpa työvoima muualta kelpaa aina yrityksille omista viis. Kommunisti maihin ei tunnetusti tarvinnut tai tarvitse vieläkään rahdata halpatyövoimaa.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 309
 • Liked: 3136
Jo vuonna 2011 RTK:n siivoojista yli 70% oli maahanmuuttajia pääkaunkiseudulla joten kun 2014 poistettiin EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta Uuudeltamaalta ja myöhemmin muista osista Suomea niin olisi kiinnostavaa tietää onko RTK:n siivoojista yli 90% vai yli 95% maahanmuuttajia nykyään.

Lainaus

Kun suuren firman työntekijöistä joka kymmenes on maahanmuuttajia, pääkaupunkiseudulla jopa 70 prosenttia, yritys ei voi taputtaa käsiään saatuaan avoimet paikat täytettyä tai nostaa käsiään toivottomana pystyyn kielitaito- ja kulttuuriongelmien edessä. On ryhdyttävä sopeuttamistoimiin.


Kuka uskoo, että jos ulkomaalaisia siivoustyöntekijöitä ei olisi lainkaan saatavilla, RTK:lla olisi 70% (tai 90-95%) vähemmän työntekijöitä? Näinhän pitäisi olla. Muussa tapauksessa ulkomainen työvoima on syrjäyttänyt suomalaista työvoimaa.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Ehkä tämä on joku sisäänrakennettu mekanismi kapitalistisessa talousjärjestelmässä jonka seurauksena halpa työvoima muualta kelpaa aina yrityksille omista viis. Kommunisti maihin ei tunnetusti tarvinnut tai tarvitse vieläkään rahdata halpatyövoimaa.

Halpa, halvin, ilmainen. Neuvostoliitossa kaikki suuret projektit toteutettiin vankityövoimalla.Tehtaita pystytettiin, kanavia kaivettiin, patoja rakennettiin vetisellä perunankuorikeitolla ja leseisellä leivällä. Poliittiset vangit suunnittelivat ja rakensivat jopa lentokoneita, niin että koko lentokonetehdas oli yksi suuri vankileiri.

Tämä on Soroksen unelmien täyttymys.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11605
 • Punavihreäkriittinen
Ehkä tämä on joku sisäänrakennettu mekanismi kapitalistisessa talousjärjestelmässä jonka seurauksena halpa työvoima muualta kelpaa aina yrityksille omista viis. Kommunisti maihin ei tunnetusti tarvinnut tai tarvitse vieläkään rahdata halpatyövoimaa.

Halpa, halvin, ilmainen. Neuvostoliitossa kaikki suuret projektit toteutettiin vankityövoimalla.Tehtaita pystytettiin, kanavia kaivettiin, patoja rakennettiin vetisellä perunankuorikeitolla ja leseisellä leivällä. Poliittiset vangit suunnittelivat ja rakensivat jopa lentokoneita, niin että koko lentokonetehdas oli yksi suuri vankileiri.

Tämä on Soroksen unelmien täyttymys.
Juu, mutta eipä ainakaan tarvinnut hakea orjia ulkomailta kun löytyi omastakin takaa ja sitäkautta vaihtaa väestö niinkuin nyt tapahtuu monissa kapitalistisessa maissa, myös Venäjällä.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 306
 • Liked: 2651
 • minä sinä hän me te he nämä juo ne
Sol on koko vuosituhannen ollut perseilevimpiä alan firmoja. Mitä Viking XPRS:llä risteillyt nyt, mitä, 7 vuotta, sitä siistimään pyyhältää vähän monen näköistä keltapunahaalarista, kun tullut Nokan laituriin. Ehkä joka 15. naama on eurooppalaisen näköinen.

(Heh, Europalta kiva lähteä himppeen sanoen eestiläisrouville näkemiin. Vaikkeivät hekään liian pedantteja ole.)

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Ehkä tämä on joku sisäänrakennettu mekanismi kapitalistisessa talousjärjestelmässä jonka seurauksena halpa työvoima muualta kelpaa aina yrityksille omista viis. Kommunisti maihin ei tunnetusti tarvinnut tai tarvitse vieläkään rahdata halpatyövoimaa.

Halpa, halvin, ilmainen. Neuvostoliitossa kaikki suuret projektit toteutettiin vankityövoimalla.Tehtaita pystytettiin, kanavia kaivettiin, patoja rakennettiin vetisellä perunankuorikeitolla ja leseisellä leivällä. Poliittiset vangit suunnittelivat ja rakensivat jopa lentokoneita, niin että koko lentokonetehdas oli yksi suuri vankileiri.

Tämä on Soroksen unelmien täyttymys.
Juu, mutta eipä ainakaan tarvinnut hakea orjia ulkomailta kun löytyi omastakin takaa ja sitäkautta vaihtaa väestö niinkuin nyt tapahtuu monissa kapitalistisessa maissa, myös Venäjällä.

Haettiin niitä ulkomailtakin. Baltian maista siirrettiin kymmenin tuhansin väkeä Siperiaan puuta kaatamaan, rautateitä rakentamaan ja kaivoksiin. Saksalaiset - ja muutkin - sotavangit nääntyivät työleireillä vielä kymmenen vuotta sodan jälkeen. Jne.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 306
 • Liked: 2651
 • minä sinä hän me te he nämä juo ne
Kaikkihan muistamme, että ilman RTK:ta ei olisi Rauman lukkoa SM-liigassa. :)

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 234
 • Liked: 1557
Ehkä tämä on joku sisäänrakennettu mekanismi kapitalistisessa talousjärjestelmässä jonka seurauksena halpa työvoima muualta kelpaa aina yrityksille omista viis. Kommunisti maihin ei tunnetusti tarvinnut tai tarvitse vieläkään rahdata halpatyövoimaa.

Halpa, halvin, ilmainen. Neuvostoliitossa kaikki suuret projektit toteutettiin vankityövoimalla.Tehtaita pystytettiin, kanavia kaivettiin, patoja rakennettiin vetisellä perunankuorikeitolla ja leseisellä leivällä. Poliittiset vangit suunnittelivat ja rakensivat jopa lentokoneita, niin että koko lentokonetehdas oli yksi suuri vankileiri.

Tämä on Soroksen unelmien täyttymys.
Juu, mutta eipä ainakaan tarvinnut hakea orjia ulkomailta kun löytyi omastakin takaa ja sitäkautta vaihtaa väestö niinkuin nyt tapahtuu monissa kapitalistisessa maissa, myös Venäjällä.

No Neukkulassahan sitä väestöä vaihdettiinkin, Krimistä saatiin tataarivapaa, ja Tsetseniasta toistakymmeneksi vuodeksi tsetseenivapaa. Latviassakin väestönvaihto oli tosi pitkällä ennen kuin systeemi kaatui ja hyvinhän nuo suomalaisugrilaisten kansojenkin alueet venäläistettiin, valtaosassa jos ei kaikissa nykyään taitaa olla nykyään alkuperäisväestö vähemmistönä, parissa vain muisto vaan. Saahan sitä venäläistämistä ylistää jos pitää sitä niin loistavana kehityksenä, muttei ehkä kannattaisi sitä pitää malliesimerkkinä väestönvaihdon estämisestä.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Sol on koko vuosituhannen ollut perseilevimpiä alan firmoja. Mitä Viking XPRS:llä risteillyt nyt, mitä, 7 vuotta, sitä siistimään pyyhältää vähän monen näköistä keltapunahaalarista, kun tullut Nokan laituriin. Ehkä joka 15. naama on eurooppalaisen näköinen.

(Heh, Europalta kiva lähteä himppeen sanoen eestiläisrouville näkemiin. Vaikkeivät hekään liian pedantteja ole.)

Ketsuppilaivojen sänkyjä kannattaa tarkastella hyvin kriittisesti ennen levolle käymistä, sillä vuoteista on omakohtaisesti tavattu mm. täyteen mällätty ehkäisyväline. (Miettikää hetki tautivaaraa.) Vuoteissa on myös ollut makeisia, roskia, hyönteisiä, nenäliinoja, ostoskuitteja laivan myymälöistä... Suihkujen viemärit eivät vedä, hyteissä haisee toisinaan hyvinkin pahalta ja jne... (Homeongelmaisten mukaan laivoissa on hometta sisäilmassa.)

Laivamatkustamisessa ei ole enää mitään glamouria, oikeastaan päinvastoin. Silmämääräisesti hyvin iso osa matkustajista on "epäsosiaalista" ainesta, jota hyttien sotkut eivät taida pahemmin haitata. Lisäksi hytit ovat pinnoiltaan kauttaaltaan hyvin kuluneita, oikeastaan jopa nukkavieruja. Ketsuppiyhtiö on kaiketi epävirallisesti hieman sitä mieltä, että Tukholmabadin ja Hellsinkin liikenne voi loppua, kunhan nykyiset romut ajetaan täysin loppuun. Matkasta jää vain paha mieli, joten liikenteen loppuminen ei harmita, oikeastaan toivoisin sen loppuvan mahdollisimman pian.

XPRS on sisätiloiltaan paljon siistimpi kuin ikiwanhat Tukholmabadin "romurellat". Jos et ole Tukholmabadiin mennyt ketsupilla, niin et ole nähnyt nuhjuista laivaa, vaikka yhtiön mainospropagandan mukaan yhtiön laivat ovat vanhoja - mutta silti siistejä. En suosittele matkustamista, eikä matkustamista taida enää suuremmin muut harrastaakaan kuin "Nuuskamuikkuset", jotka ostavat joko itselleen tai muuleina muille. Alkoholi on verotonta, mutta silti Virosta saa lyhyemmän matkan takaa nopeammin paljon halvempaa verollista alkoholia.

VR:n ongelma lienee osaamaton kilpailutus. Siivouksessa tulisi olla selkeät laatustandardit, joiden täyttymättömyys tarkoittaisi sitä, että siivousfirma ei saisi maksua siivouksesta. Kun rahaa ei tulisi, kohenisi taso. Suomessa ei osata kilpailuttaa.


nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Suomen valtion omistama ja monopoliaseman omaava yhtiö käyttää hyväkseen ulkomaalaista halpatyövoimaa ja työn jälki huononee kaiken lisäksi.

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 893
 • Liked: 1881
Bussivarikoilla on jo pitkään ollut ulkomaista siivoustyövoimaa, kun on pitänyt saada halvinta mahdollista, että voi kilpailutuksessa pärjätä. Siivousjälki on ollut myös sen näköistä ja on vieläkin, siivottu mitä siivottu, miten siivottu. Jonka lisäksi vielä nesteitä laitetaan vääriin säiliöihin ja silloin uudemmat autot käy pajan kautta, että pääsee takaisin liikenteeseen, mutta onhan tuolla käyty  myös korikorjauksen kautta kun on törmäilty milloin mihinkin. Mut kai se Haaviston rasismi on syypää.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Tässä on VR:n johtoryhmä joka on mielestäni epäonnistunut kilpailutuksessa, epäonnistunut laadunvalvonnassa, epäonnistunut johtamisessa, epäonnistunut rekrytoinnissa, epäonnistunut asiakaspalvelussa ja on tuhoamassa VR:n imagoa ja saamassa ihmisiä vaihtamaan omaan autoon tai bussiin junan sijaan ja vielä päälle tuhoaa Suomen maineen siistinä maana kaikkien turistien osalta jotka matkustavat VR:n junilla.

Lainaus
VR-Yhtymän johtoryhmä käsittelee VR-Yhtymän toimintaa koskevia strategisia tai muuten merkittäviä asioita sekä tärkeimpiä päivittäisiä toimintoja ja operatiivisia päätöksiä.

Johtoryhmä kokoontuu yleensä kerran viikossa, ja sen puheenjohtajana toimii VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja.

Toimitusjohtaja hoitaa konsernin juoksevaa hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Toimitusjohtajan valitsee ja erottaa yhtiön hallitus, joka määrää myös palkkauksen.

Rolf Jansson, puheenjohtaja

    s. 1969, DI ja KTM
    Toimitusjohtaja, VR-Yhtymä Oy
    Toiminut VR-konsernissa vuodesta 2009 alkaen
    Työskennellyt aiemmin VR Transpointin johtajana, Nordean Corporate Finance -johtajan tehtävässä ja liikkeenjohdon konsulttina Booz Allen Hamiltonissa
    hallituksen puheenjohtaja, VR Track
    hallituksen jäsen, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
    hallituksen jäsen, Palta, palvelualojen työnantajat
    hallituksen jäsen, East Office of Finnish Industries
    hallituksen jäsen, Sarlin Group Oy
    hallituksen jäsen, Freight One Scandinavia

Ilkka Heiskanen

    s. 1984, DI, tuotantotalous
    Strategia- ja kehitysjohtaja, VR-Yhtymä Oy
    Toiminut VR-konsernissa vuodesta 2009 alkaen
    Työskennellyt aiemmin VR Transpointin tuotantojohtajana ja suunnittelupäällikkönä, liiketoiminnan kehitystehtävissä VR Transpointissa ja VR Groupissa sekä liikkeenjohdon konsulttina Bain & Companyssä ja Booz Allen Hamiltonissa

Marko Hyvärinen

    s. 1969, DI, KTM
    CFO, VR-Yhtymä Oy
    Aloittanut CFO:na VR-konsernissa vuonna 2017. Ennen nimitystään CFO:ksi hän on toiminut VR-Yhtymä Oy:n hallituksen jäsenenä
    Toiminut aiemmin finanssineuvoksena valtioneuvoston kansliassa, CFO:na (aiemmin kehitysjohtajana) FIM Oyj:ssä, johtajana Concordia Capital Ab:ssa, johtajana Nordea Corporate Financessa sekä analyytikkona Merrill Lynchillä

Martti Koskinen

    s. 1957, insinööri
    Johtaja, VR Transpoint
    VR Transpointin myynti- ja markkinointijohtaja vuodesta 2009
    Työskennellyt aiemmin mm. Corus Ltd:n Keski-ja Itä-Euroopan liiketoimintojen johtajana sekä Rautaruukki Oyj:n Ruukki Constructionin markkinointi-ja hankintajohtajana sekä sitä ennen Keski-Euroopan aluejohtajana

Timo Koskinen

    s. 1968, varatuomari
    Henkilöstöjohtaja, VR-Yhtymä Oy
    Toiminut VR-konsernissa vuodesta 2004 alkaen
    Työskennellyt aiemmin henkilöstöjohtajana VR Osakeyhtiössä ja VR-Yhtymässä sekä juristina Elisalla

Maisa Romanainen

    s. 1967, KTM
    Matkustajaliikennejohtaja, VR-Yhtymä Oy
    Toiminut VR-konsernissa vuodesta 2014 alkaen
    Työskennellyt aiemmin Stockmann Oyj Abp:n varatoimitusjohtajana ja tavarataloryhmän johtajana
    Hallituksen varapuheenjohtaja, Silmäasema Oyj

Kimmo Soini

    s. 1958, DI
    Kunnossapitojohtaja, VR-Yhtymä Oy
    Toiminut VR-konsernissa vuodesta 2013 alkaen
    Työskennellyt aiemmin Finnairilla eri johtotehtävissä

Nina Mähönen

    s. 1975, DI, tuotantotalous
    Liikennejohtaja, VR-Yhtymä Oy
    Toiminut VR-konsernissa vuodesta 2006 alkaen
    Työskennellyt aiemmin VR Transpointin tuotantojohtajana ja suunnittelujohtajana sekä suunnittelutehtävissä VR Trackissä
    Aiempaa työkokemusta mm. Tieliikelaitokselta (nyk. Destia) sekä Tampereen teknilliseltä yliopistolta

Tatu Tuominen

    s. 1969, YTM
    Viestintäjohtaja, VR-Yhtymä Oy
    Toiminut VR-konsernissa vuodesta 2018 alkaen
    Työskennellyt aiemmin viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana Telialla ja sitä ennen eri tehtävissä ulkoministeriössä ja liikenne- ja viestintäministeriössä


https://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/vr-group-yrityksena/konsernin-hallinto/johtoryhma/

Jos Suomi olisi normaali maa niin mielestäni omistajaohjausministeri SDP:n Sirpa Paatero soittaisi VR:n johtajalle Rolf Janssonille tänään ja kertoisi että hänet on erotettu koska hän on epäonnistunut niin pahoin ja sen jälkeen muulle johtoryhmälle annettaisiin 1 viikko aikaa saada asiat kuntoon ja kehotettaisiin heitä tekemään töitä asioiden kuntoon saamiseksi joka päivä pitkiä päiviä kerran viikossa kahvittelun sijaan.

Koko johtoryhmän mahdolliset bonukset ja ylimääräiset palkkiot peruttaisiin seuraavan 2 vuoden ajalta ja kerrottaisiin että teidän kannattaa saada asiat korjattua muuten teidän maineenne ja uskottavuutenne toimia enää vastaavissa tehtävissä menee ja 1 viikon jälkeen harkitaan jatkotoimia nykyisen asemanne suhteen jos ette onnistu korjaamaan aiheuttamaanne vahinkoa.
Rolf Janssonille ei maksettaisi pennin latia hänen johtajasopimukseensa liittyviä palkkioita tästä päivästä eteenpäin.

Sen jälkeen omistajaohjausministeri SDP:n Sirpa Paatero soittaisi RTK:n toimitusjohtaja Ismo Heikkoselle ja kertoisi että se mitä RTK on VR:lle tehnyt on anteeksiantamatonta ja kertoisi että hän ohjeistaa VR:n johtoryhmää irtisanomaan RTK:n sopimuksen jos tilanne ei korjaudu 1 viikon sisään ja jos siihen mennään että RTK:n sopimus irtisanotaan niin samalla valtiolla menee kaikki luotto RTK:hon ja mihinkään uusiin valtion tai valtionyhtiöiden kohteisiin ei tulla RTK:ta valitsemaan ja mahdollisia olemassaolevia sopimuksia tarkastellaan ja niiden työnjäljen on parempi olla niin hyvää että pölyhiukkastakaan ei näy missään muuten nekin irtisanotaan.

Samalla Paatero kertoisi että siivousaika-mitoitukset ovat selvästi RTK:lla pielessä ja RTK:n rekrytointi on epäonnistunut ja RTK on epäonnistunut myös henkilökuntansa koulutuksessa ja työnteon valvonnassa ja laadunvalvonnassa ja kehottaisi korjaamaan nämä kaikki.

Paatero myös kysyisi että maksatteko te RTK:lla TES-minimipalkkaa?

Ja kun kuulisi että kyllä niin kertoisi että yleensä osaavan henkilökunnan rekrytoinnissa ja pitämisessä auttaa se että maksaa kunnollista palkkaa ja kehottaisi harkitsemaan 2-3 euron tuntikorotusta per siivooja ja sitä että RTK tekisi enemmän vakituisia ja kokoaikaisia työsopimuksia sellaisten siivoojien kanssa joiden työnjälki on havaittu hyväksi sen sijaan että suosii osa-aikaisia siivoojia ja vaihtaa jatkuvasti henkilökuntaa.

Mikä on se media joka älyää ekana mennä Sirpa Paaterolta haastattelua hakemaan?

Normaalissa maassa toimittajat olisivat jo tänä aamuna haastattelemassa SDP:n Sirpa Paateroa ja VR:n johtaja Rolf Jansson ja RTK:n toimitusjohtaja Ismo Heikkonen olisi haettu median toimesta tv-kameran ja mikrofonin eteen jo eilen.

Jos näette huonoa siivousjälkeä missä vaan niin valittakaa siivoustyön tilaajalle heti eli esim. VR:lle, kaupalle, ostos-keskukselle ja valittakaa niin paikalla olevalle henkilökunnalle kuin tilaaja-yhtiön johdollekin ja koska RTK:n johto oli ihan tietämätön että kaikki menee perseelleen kun heille asti ei kuulemma ollut tullut valituksia HS:n uutisen selittelyjen mukaan niin kannattaa valittaa myös siivoustyön tekevän yrityksen johdolle.

Siivoojan palkan pitäisi olla 13-15 euroa tunti niin löytyisi työntekijöitä ihan suomalaisistakin ja suomalaiset työntekijät voisivat ostaa asuntoja ja perustaa perheitä ja tehdä enemmän lapsia.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 439
 • Liked: 5969
Siivouskulut eivät näy tuloksessa, kun monellakaan ei ole realistista vaihtoehtoa tässä kommunistisessa maassa. Tässä pätee sama kuin taksiuudistuksessa, asiat voi tehdä hyvin tai huonosti tai hyvin huonosti. Vapaus yrittämiseen on tärkeintä, mutta sanktiot ja kriteerit pitää olla selvät, jos asiakasta ”vedätetään”. Takseilla pitäisi reaaliaikainen GPS seuranta ja kuljettajien kielitaito ja kotipaikkatuntemus on oltava varmistettu. Luvaton kuljettaja aiheuttaisi suoraan yritykselle liiketoimintakiellon ja suuret sakkotuomiot. Samoin hinnat pitää saada matkasta tietoon etukäteen ja autot pitää olla tunnistettavissa takseiksi.
 Junaliikenteen osalta parannettavaa olisi lähes kaikessa, mutta ei VR monopoliltaan viitsi. On tietysti totta, että henkilöliikenteen yhteydet vähenisivät tuottamattomilla reiteillä, mutta niille pitäisi tällöin maksaa valtion tukea, jos ne halutaan poliittisella päätöksellä pitää hengissä ja näihän ne tälläkin hetkellä toimivat.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 929
 • Liked: 23035
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Lainaus
Aloituksessa on ollut tiettyä alkukankeutta. Pyrimme kuitenkin yhdessä palvelun tuottajan kanssa koko ajan taklailemaan pois kipukohtia”, Pippuri kertoo.

Tuon otan heti käyttöön, jos joku valittaa tekemisistäni. Pyrin taklailemaan kipukohtia.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 893
 • Liked: 1881
Minne voitot?


VR ei nykyään omista oikein mitään, Väylälle maksetaan ratojen käytöstä, entisistä omista kiinteistöistä maksetaan vuokraa, jne. Eli ne voitot laitetaan sirpaleina menemään ympäriinsä, ettei niitä voittoja jäisi.

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 741
 • Liked: 4564
Afrikassa on tietenkin Suomeen verrattuna "laajempi siisteyskäsitys"

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 879
 • Liked: 2838
VR:n siivoojaratkaisu on tuhoisa yhteiskunnalle. Talouselämää ei pidä rakentaa halpojen geenimuukalaisten varaan. Ennakkotapauksia seurauksista on paljon. Haiti, Konfederaatti, Etelä-Afrikka, Rhodesia. Kaikki vierasperimäisillä teetetty työ pitäisi teettää omilla tai olla kokonaan teettämättä.

Väestönvaihdon myötä perimämuukalaiset ovat korvaamassa Suomen kantaväestöä monilla aloilla. Ovat halvempia. Vieraiden käyttö on kuin lämmittelisi pakkasella virtsaamalla housuihin. Hetken halvasta työvoimasta on apua, mutta pitkällä tähtäimellä sen maahan päästäminen tuo vain haittoja. Ei ole ilmaista lounasta. Halpa rakennusmies tai bussikuski tulee lopulta kalliimmaksi.

Muukalaisten maahantuottaminen tuottanee mielihyvää kantaväestön "hyville ihmisille". He toistelevat fraasia "onhan meillä varaa". He siis yrittävät maahantuonnilla ylläpitää kuvitelmaa omasta vauraudestaan. Tosin omistaan "hyvät" eivät anna mitään, suurta ja jaloa on vaatia naapuria maksamaan viulut verojen kautta. Geenimuukalaisten maahantuojat saattavat myös uskoa, että maahantuotetut ovat kiitollisia maahantuottajilleen. Naiivia!
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 923
 • Liked: 43455
 • Ego sum Spartacus
On se outoa kun ennen Suomessa tehtiin vetureita mutta nyt valtionyhtiö tilaa ne ulkomailta.

Lainaus
X

VR GROUP on tilannut Stadlerilta 60 uutta dieselveturia, jotka tulevat palvelemaan pääasiassa tavaraliikennettä. Ensimmäiset uudet veturit aloittavat kaupallisessa liikenteessä vuonna 2023.

X

VUONNA 2022 Suomeen toimitetaan viisi veturia ja sen jälkeen toimitukset jatkuvat säännöllisesti, kunnes koko 60 veturin sarja on toimitettu vuoden 2026 loppuun mennessä.

Hankintasopimus sisältää myös 100 veturin lisätilausoption.


https://www.suomenmaa.fi/uutiset/vr-groupin-ensimmainen-uusi-dieselveturi-saapui-suomeen-vetokyky-tuplaantuu-entisiin-nahden/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Stadler_Rail

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 372
 • Liked: 11464
 • Mullaki o kissa
On se outoa kun ennen Suomessa tehtiin vetureita mutta nyt valtionyhtiö tilaa ne ulkomailta.

Lainaus

Vihersiirtymäähän se!
Brunein Sulttaani

Unpleasantly

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 8
 • Liked: 45
No tämähän tosiaan selittääkin sen, miksi junissa on ollut siivotonta viimeisen kolmen vuoden aikana. Olen useasti laittanut asiasta palautetta. En ensinnäkään ymmärrä, miten kukaan onnistuu saamaan ympäristönsä lyhyellä matkalla siihen kuntoon, että penkki näyttää siltä, kuin joku olisi k*ssut siihen, mutta että kun jälkiä ei edes lattioilta siivota. Eikö näillä ole käytössä esimerkiksi tekstiilipesureita? Ja miten voi olla siisteyskäsitys näin totaalisen hukassa?

Tagit: