Kirjoittaja Aihe: 2019-07-23 HS: Ampumistapaus Helsingin keskustassa (kosovolainen syytettynä)  (Luettu 35248 kertaa)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 207
 • Liked: 23361
 • antikomintern
Kampin Kosovon sodan juuret marraskuisessa pahoinpitelyssä espoolaisella huoltoasemalla, jossa nyt kolmesta murhan yrityksestä epäilty Gazmend Hajdari pahoinpideltiin lyömällä kasvoihin. Ep. pahoinpitelijä Hietalahden ammuskelun uhrien sukulainen. Kukaan osallisista ei kerro poliisille juuri mitään, varsinkaan motiiveista.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006209812.html
Lainaus
Uutta tietoa Kampin ampumisen taustoista: Epäilty sai nyrkistä naamaan espoolaisella huoltoasemalla, kaikki vaikenevat motiivista (20.8.2019)

Kampin ampujaksi epäillyn miehen pahoinpitelystä syytetään espoolaismiestä, jolla on sama sukunimi kuin Kampin uhrien käyttämän auton omistajalla.

Helsingin Kampissa heinäkuussa tapahtunutta ampumavälikohtausta edelsi kosovolaistaustaisten miesten välienselvittely. Se tapahtui marraskuussa espoolaisella huoltoasemalla.

Kampin ammuskelusta vangittu 32-vuotias mies joutui viime marraskuussa toisen miehen hyökkäyksen kohteeksi. Epäillyn pahoinpitelyn tutkinnanjohtajana Länsi-Uudenmaan poliisissa toiminut Teemu Värtinen avaa HS:lle tapausta, joka on paraikaa vireillä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Pahoinpitelystä syytetään vuonna 1965 syntynyttä kosovolaistaustaista miestä. Tämä kävi Värtisen mukaan käsiksi Kampin ampujaksi epäiltyyn mieheen Vallikallion Shell-huoltoasemalla Espoossa.

”On selvästi yksi henkilö hyökännyt toisen kimppuun ilman ennakkovaroitusta ja lyönyt toista kasvoihin”, Värtinen kuvaa.

Syyte pahoinpitelystä on nostettu 12. heinäkuuta. Käräjätuomari Juha Lehto vahvistaa pahoinpitelyn uhrin ja siitä syytetyn miehen henkilöydet. Ampumavälikohtaus puolestaan tapahtui Kampissa 23. heinäkuuta, ja sitä tutkitaan kolmena murhan yrityksenä.

Espoon pahoinpitelystä syytetty mies ei ollut yksi kolmesta Kampin ampumavälikohtauksessa mukana olleista miehistä. Murhan yritysten kolme uhria ovat kaikki 1990-luvulla syntyneitä.

(...)

https://twitter.com/HommaMedia/status/1163711010357862400

Tulevaisuus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 454
 • Liked: 3102
Onhan se todella ikävää saada nyrkistä tauluun ja se vituttaa mutta silti aika tiukka reaktio tästä, kolme murhan yritystä. Mutta toisaalta jos tuo on noissa piireissä tapana niin onko se meidän asia puuttua näin "kulttuuri sensitiiviseen" asiaan. Jos erään asian saisi toivoa niin hoitaisivat nämä murha hommat jossain hieman sivummalla.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 113
 • Liked: 16356
Suuri operaatio herätti huomiota Hietalahdessa Helsingissä – raitiovaunut pysäytettiin kiskoilleen, kun poliisi loi uudestaan ammuskelutilanteen
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006263808.html

Lainaus
Rekonstruktion avulla voidaan selvittää tarkemmin tapahtumakulkua rikospaikalla. Poliisi pyrkii rekonstruktiossa luomaan tapahtumaketjun uudestaan, jolloin tapahtuman kulku selviää viranomaisille.

Poliisi sulki osan Hietalahdenkatua ja Porkkalankatua. Muun muassa raitiovaunujen 7 ja 9 liikennöinti keskeytettiin ja raitiovaunut seisoivat kiskoillaan matkustajat kyydissään.
...
Kaksi kosovolaista miestä haavoittui vakavasti, kun 32-vuotias mies ampui heitä kohti.

Epäilty ampuja on myös syntynyt Kosovossa. Hänen epäillään yrittäneen ampua myös kolmatta kosovolaista, joka oli kahden muun kanssa samassa henkilöautossa.

32-vuotias mies vangittiin heinäkuussa epäiltynä kolmesta murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 411
 • Liked: 4833
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Kampin ampumisen taustalla sukuriita –  koston uhka yhä ilmassa
-----
Suurta huomiota herättäneen poikkeuksellisen ampumavälikohtauksen taustalta on Iltalehden tietojen mukaan paljastunut kahden Kosovon albaanisuvun välinen pitkäaikainen kauna. Välittömäksi motiiviksi tutkinnassa on selvinnyt useista pahoinpitelyistä johtunut kosto.

Ampuja oli joutunut Suomessa ”vastapuolen” suvun pahoinpitelemäksi kolmasti. Ensimmäinen pahoinpitely sattui marraskuussa 2018, toinen kuukautta myöhemmin. Kolmas pahoinpitely oli sattunut samana päivänä kuin törmäys ja ampuminen.

Rikostutkinnassa ei ole saatu varmuutta siitä, lähtikö ampuja seuraamaan pahoinpitelijöitään pahoinpitelyn jälkeen vai törmäsikö hän heihin sattumalta. Miestä epäillään kuitenkin kolmesta murhan yrityksestä. Lisäksi rikosnimikkeenä on ampuma-aserikos.
-----
IL:n tietojen mukaan kummankin suvun jäseniä on asunut jo pidemmän aikaa Suomessa. Perimmäinen syy sukujen väliseen vihanpitoon ei tiettävästi ole tutkinnassa selvinnyt. Koston kierteen jatkuminen ampumisen johdosta on IL:n lähteiden mukaan yhä ilmassa.
-----
Koko juttu:
IL: Kampin ampumisen taustalla sukuriita –  koston uhka yhä ilmassa

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 722
 • Liked: 5193
Lainaus
Hietalahdenkadun ampumistapauksen esitutkinta on päättymässä – taustalla kahden suvun välinen riita

23.10.2019 klo 14.42 Helsinki

Poliisi on saamassa valmiiksi Hietalahdenkadun ampumistapauksen esitutkinnan. Syytteen nostamisen määräaika on 15.11.2019.

Helsingin ydinkeskustassa tapahtui 23. heinäkuuta 2019 kello 15.50 välienselvittely, jossa kolmea miestä ammuttiin käsiaseella. Tapausta tutkittiin kolmena murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena. Kaksi miehistä sai osuman luodeista. Myös kolmas mies on asianomistaja tapauksessa, koska hän oli toisen uhrin välittömässä läheisyydessä.

Poliisi on kertonut aiemmin, että asianosaiset tunsivat toisensa entuudestaan ja kyseessä oli keskinäinen välienselvittely.

– Epäilty ja asianomistajat kuuluvat kahteen eri sukuun, joilla oli ollut riitaa jo jonkin aikaa ennen tapahtumia. Riidan syy ei ole selvinnyt poliisille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio.

Epäilty oli ennen ampumistapausta pahoinpidelty kolmena eri kertana nyrkeillä lyöden. Näistä tapauksista epäillyt henkilöt ovat toisen Hietalahdenkadun tapahtumiin liittyvän suvun jäseniä. Pahoinpidellyn sukua painostettiin lähtemään Suomesta.

Kahden ensimmäisen pahoinpitelyn tapahtumapaikat olivat Espoossa ja Vantaalla. Viimeisin pahoinpitely tapahtui Helsingissä 23. heinäkuuta puolen päivän aikaan.

Pahoinpidelty haki pahoinpitelyn jälkeen kodistaan sotilaskäyttöön tarkoitetun 7,62 mm:n pistoolin. Hän ja kolme toisen suvun miestä näkivät toisensa Ruoholahdenkatu 20:n kohdalla tiellä, joka johtaa sillalle. Pahoinpidelty ajoi pakettiautolla Salmisaaren suuntaan ja kolme toisen suvun miestä liikkui henkilöautolla kohti Helsingin keskustaa.

Pakettiauton kuljettaja huomasi toisen suvun jäsenet ja käänsi autonsa vastakkain tulevien kaistalle. Sen jälkeen hän törmäsi toisen suvun jäsenten henkilöautoon. Tämän jälkeen henkilöauto liikkui lyhyen matkan ja pysähtyi. Pakettiauton kuljettaja pysäytti ajoneuvonsa henkilöauton läheisyyteen.

Molempien autojen matkustajat nousivat ulos autoistaan. Pakettiauton kuljettaja ampui neljä laukausta, joista kaksi osui henkilöauton matkustajiin.

Sivulliset eivät loukkaantuneet ammuskelussa. Ampumispaikalla ja sen ympäristössä oli tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/hietalahdenkadun_ampumistapauksen_esitutkinta_on_paattymassa_taustalla_kahden_suvun_valinen_riita_85228
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 366
 • Liked: 20015
 • Persuhtava keskustelija
Nyt on ihanaa ja jännittävää monikulttuurisuutta Suomessakin.

Varmasti kaahoakat ja -ukot pissat housuissa kun ovat niin innostuneita tästäkin monikulttuurisuudesta.

Sisäministerimme ohisalo on kovin vaisu kommentoimaan tätä tapausta.

Varmasti vahvistais kansalaisten luottamusta viranomaisiin, jos vaikkapa tuomitsit tämänlaiset teot, sen sijaan että arvostelee poliiseja kun pitivät aggressiivisia kurdeja kurissa taannoin.

Olikohan nämä suvut niitä orpon petterin tuttuja, siis niitä joista se tuntee joka ikisen.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

kilohauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 855
 • Liked: 1906
 • tiedeuskovainen
Jokohan ennaltaehkäisevän toiminnan suuri johtaja Taponen on keksinyt yhteyden tuhmien nettikirjoitusten ja kosovolaisten suorittamien ampumisten välille. Joka tapauksessa hienosti ennaltaehkäisty ampumiset ja ryöstelevät nuorisojengit, joista on kyllä varoiteltu vuosien varrella.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2019, 16:08:01 kirjoittanut kilohauli »
"Minusta Suomi on autettu, onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen."
"Syö paskaa ja kuole pois!”
”En kokenut siinä hetkessä valehtelevani.”
-Abdirahim Hussein

"Vuoden 2015 pakolaiset tilastoitu Ruotsissa: 163 000 tuli – 4 500 käy töissä"

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 113
 • Liked: 16356
Näin Kampin ampuminen eteni: Epäiltyä oli pahoinpidelty kolmesti ennen ampumista, sukua painostettiin lähtemään Suomesta – tällä aseella mies tulitti uhreja - MTVuutiset.fi
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-lisatietoa-kampin-ampumisesta-epailtya-oli-pahoinpidelty-kolmesti-ennen-ampumista-sukua-painostettiin-lahtemaan-suomesta-talla-aseella-mies-tulitti-uhreja/7598852

Lainaus
Heinäkuussa Helsingin Kampissa tapahtuneessa ampumisessa oli kyse kahden eri suvun välienselvittelystä, kertoo Helsingin poliisi.

Ampuminen tapahtui Hietalahdenkadulla 23. heinäkuuta neljän aikaan iltapäivällä.

Kosovolaistaustaisen 32-vuotiaan miehen epäillään ampuneen kolmea miestä käsiaseella.

Tapausta tutkitaan kolmena murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.
...
Poliisin mukaan ampumisesta epäiltyä miestä oli pahoinpidelty kolmena eri kertana ennen ammuskelua. Häntä oli poliisin mukaan lyöty nyrkeillä Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä.

Poliisi kertoo, että pahoinpitelystä epäillyt henkilöt ovat toisen ampumistapaukseen liittyvän suvun jäseniä.

Pahoinpidellyn miehen, eli ampumisesta epäillyn sukua painostettiin lähtemään Suomesta.
...
Poliisi kertoo, että ampumistapaus sai alkunsa, kun ampumisesta epäiltyä miestä oli pahoinpidelty kolmannen kerran samana päivänä kuin ampuminen tapahtui.

Viimeisin pahoinpitely tapahtui Helsingissä puolenpäivän aikaan. Tämän jälkeen ampumisesta epäilty haki kotoaan sotilaskäyttöön tarkoitetun 7,62 millisen pistoolin. Poliisi kertoi aiemmin, että kyseessä oli luvaton ase.

Mies tapasi kolme toisen suvun jäsentä Ruoholahdenkatu 20:n kohdalla, kun hän oli ajamassa pakettiautolla Salmisaaren suuntaan, ja toisen suvun jäsenet olivat matkalla henkilöautolla Helsingin keskustaan.

Poliisin mukaan pakettiauton kuljettaja huomasi toisen suvun jäsenet, käänsi autonsa vastaantulevien kaistalle ja törmäsi henkilöautoon.


En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 149
 • Liked: 8263
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Epäilty oli ennen ampumistapausta pahoinpidelty kolmena eri kertana nyrkeillä lyöden. Näistä tapauksista epäillyt henkilöt ovat toisen Hietalahdenkadun tapahtumiin liittyvän suvun jäseniä. Pahoinpidellyn sukua painostettiin lähtemään Suomesta.

Kaikilla asianosaisilla on oikeus asua Suomessa, virkakoneisto on niin päättänyt. Ampujan ei olisi pitänyt ryhtyä toimenpiteisiin, vaan poliisin ja muun väkivaltakoneiston olisi pitänyt. Jos ei muu auta, niin vaikka poliisin tai suojelupoliisin ympärivuorokautinen suojelu tälle vainotulle suvulle. Täällä kaikki nauttivat lain suojaa, ja fyysistä koskemattomuutta.

Jos viranomaiset eivät tähän pysty tai halua, niin sitten kyllä ymmärtäisin että otetaan ase taskuun ja ryhdytään ratkomaan ongelmaa itse. Käsittääkseni ampuja ei ollut ilmoittanut asiasta poliisille, vaan ryhtyi heti ratkomaan ongelmaa itse. Tämä oli häneltä väärä ratkaisu.

Vainoajat ja ampuja kaikki ulos maasta vaan, kun eivät kerran halua olla maassa maan tavalla.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 954
 • Liked: 10473
 • Anyone?
Tuleeko toisille mieleen mannejen vihanpito sukujen välillä, mutta nämä ei setvi välejään raviradan parkkipaikalla vaan ihmisjoukon keskellä. Eräänlainen uudelle vuosituhannelle päivitetty versio. Tätä on haluttu.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20097
Noissa kulttuureissa kostoa pahoinpitelyistä (kosto=ampuminen) seuraa kosto. Ja kierre jatkuu..
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 500
 • Liked: 17623
 • White Lives Matter
Noissa kulttuureissa kostoa pahoinpitelyistä (kosto=ampuminen) seuraa kosto. Ja kierre jatkuu..

Ja se on tosiaan kulttuuria näiden kansojen keskuudessa. Oleellista perinnettä, jota ei voida juuria pois ilman että koko kulttuuri juuritaan pois (mitä nykyisin ei edes päättäjien taholta sallita).

Malliesimerkkinä on Suomen mustalaisten heimojen välillä satojen vuosien ajan rehottanut kostomentaliteetti, mihin ei ole vaikuttanut aikojen vaihtuminen eikä hallintotapojen valtavat vaihtelut.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 484
 • Liked: 6403
Lainaus
Kampin ampumisen taustalla sukuriita –  koston uhka yhä ilmassa
-----
Suurta huomiota herättäneen poikkeuksellisen ampumavälikohtauksen taustalta on Iltalehden tietojen mukaan paljastunut kahden Kosovon albaanisuvun välinen pitkäaikainen kauna. Välittömäksi motiiviksi tutkinnassa on selvinnyt useista pahoinpitelyistä johtunut kosto.

Ampuja oli joutunut Suomessa ”vastapuolen” suvun pahoinpitelemäksi kolmasti. Ensimmäinen pahoinpitely sattui marraskuussa 2018, toinen kuukautta myöhemmin. Kolmas pahoinpitely oli sattunut samana päivänä kuin törmäys ja ampuminen.

Rikostutkinnassa ei ole saatu varmuutta siitä, lähtikö ampuja seuraamaan pahoinpitelijöitään pahoinpitelyn jälkeen vai törmäsikö hän heihin sattumalta. Miestä epäillään kuitenkin kolmesta murhan yrityksestä. Lisäksi rikosnimikkeenä on ampuma-aserikos.
-----
IL:n tietojen mukaan kummankin suvun jäseniä on asunut jo pidemmän aikaa Suomessa. Perimmäinen syy sukujen väliseen vihanpitoon ei tiettävästi ole tutkinnassa selvinnyt. Koston kierteen jatkuminen ampumisen johdosta on IL:n lähteiden mukaan yhä ilmassa.
-----
Koko juttu:
IL: Kampin ampumisen taustalla sukuriita –  koston uhka yhä ilmassa

Luulisi, että Suomessa olisi ollut riittävästi jo ennestään noita riiteleviä ja toisiaan ammuskelevia sukuja. Mutta ei. Kosovosta saakka on pitänyt haalia lisää saman genren sukuja tännekin pyssy- ja muihinkin leikkeihin. Vähitellen alkavat sivullisetkin olla vaarassa, jos sattuvat ampumalinjalle.

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 375
 • Liked: 1497
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Ei mustalaisille voi oikein lähteä opettamaan parempaa aseenkäsittelyä ja tähtäämistä. Olisi jotenkin sopimatonta..

Minkä ihmeen takia niille pitäisi mitään opettaa? Mustalaisethan ovat jo (POLPOnkin mielestä) maailman parhaita aseen käsittelijöitä ja tarkka-ampujia: tsekkaa mikä vaan keskellä vilkasta katua, toria, huoltoasemaa tai mäkkärin autokaistaa tapahtunut mannuskelu, niin ENSIMMÄISENÄ polpo julistaa: ei aiheuttanut vaaraa sivullisille.

Kuka vaan normaali ihminen saa syytteen yleisen vaaran aiheuttamisesta ja ties mistä joukkotuhonnasta välittömästi, jos ottaa pistoolin käteensä vastaavassa tilanteessa -vaikkei ikinä ampuisi yhtään laukaustakaan.

=Simo Häyhä ain't got nothin on Allan&Leif

e:typo

Onhan noita tapauksia ollut missä kerrottu poliisille suoraan että ei halua tappaa vaikka on käsketty. Juonut pullon kirkasta ennen matkaan lähtöä ja soittanut poliisille jotta korjaavat putkaan rattijuopumuksesta ennen kohteeseen pääsyä jotta ei tule häpeää.

Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58267
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Kosovolainen Gazmend Hajdari (nimi on ollut aiemmin esillä) on nyt saanut syytteet kolmesta murhan yrityksestä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta liittyen heinäkuiseen ampumatapaukseen Kampissa.

Hyysärin uutisessa on kosovolaisuus piilotettu varsinaisesta tekstistä kokonaan ja se on mainittu vasta jutun loppupuolen aikajanalla. Vastuullista journalismia.

Jutun pääkäsittely alkaa oikeudessa 25.11. Oikeudenkäynti tullaan tulkkaamaan ainakin albanian kielellä (mainittu MTV:n jutussa).

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006308536.html (15.11.2019)

Lainaus
Kampin ampumis­tapaus: 32-vuotiasta miestä syytetään kolmesta murhan yrityksestä

Miestä syytetään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

32-VUOTIASTA miestä syytetään muun muassa kolmesta murhan yrityksestä heinäkuussa tapahtuneessa Kampin ampumistapauksessa, kertoi syyttäjälaitos tiedotteessaan perjantaina. Häntä syytetään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Lisäksi epäiltyyn ampujaan kohdistuneista teoista on nostettu syytteitä. Nämä syytteet on nostettu laittoman uhkauksen ja pahoinpitelyn nimikkeillä. Epäillyt teot ovat tapahtuneet Vantaalla ja Helsingissä. Yhdestä pahoinpitelyepäilystä Espoossa on nostettu syytteet jo heinäkuussa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Pahoinpitelyepäilyistä ja taustalla olleesta kahden suvun riidasta on kerrottu jo aiemmin.

HAASTEHAKEMUS toimitettiin Helsingin käräjäoikeuteen 15. marraskuuta. Pääkäsittely on tarkoitus aloittaa 25. marraskuuta.

(...)

Aikajanalta:

Epäilty on 32-vuotias kosovolaistaustainen mies, joka toimii rakennusalan yrityksen toimitusjohtajana Suomessa. Miestä epäillään kolmesta murhan yrityksestä.

Ammunnan kohteeksi joutunut auto oli toisen kosovolaistaustaisen miehen omistama. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio kertoi, että epäilty ja asianomistajat tuntevat toisensa mutta eivät ole läheistä sukua keskenään. Ammuskelussa oli poliisin mukaan kyse heidän keskinäisestä välienselvittelystä.

(...)

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa on vireillä tapaus, jossa epäilty on joutunut pahoinpitelyn uhriksi. Epäilty pahoinpitely tapahtui marraskuussa 2018 espoolaisella huoltoasemalla. Pahoinpitelystä syytetään vuonna 1965 syntynyttä kosovolaistaustaista miestä.

Pahoinpitelystä syytetyllä miehellä on sama sukunimi kuin miehellä, joka omistaa auton, jolla ampumisen uhrit olivat liikkeellä ampumishetkellä. Pahoinpitelystä epäilty mies ei kuitenkaan ole yksi uhreista, sillä poliisin mukaan kaikki kolme murhan yrityksen kohdetta ovat syntyneet 1990-luvulla.

(...)

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/avasi-kasiaseella-tulen-useita-ihmisia-pain-32-vuotiasta-miesta-syytetaan-kolmesta-murhan-yrityksesta-syyttajan-mukaan-kampin-ampuja-toimi-vakaasti-harkiten/7626198 (15.11.2019)

Lainaus
Avasi käsiaseella tulen useita ihmisiä päin: 32-vuotiasta miestä syytetään kolmesta murhan yrityksestä – syyttäjän mukaan Kampin ampuja toimi vakaasti harkiten

Syyttäjä on nostanut syytteet viime kesänä Helsingin Kampissa tapahtuneesta ampumistapauksesta.

32-vuotiasta miestä syytetään kolmesta murhan yrityksestä ja niiden lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta sekä vaarallisen esineen hallussapidosta.

Ampuminen tapahtui 23.7 Ruoholahdenkadun ja Hietalahdenkadun risteyksessä.

(...)

Oikeudenkäynti tullaan syyttäjän mukaan tulkkaamaan ainakin albanian kielellä. Syytteessä on epäillyn ampujan lisäksi Keskisen mukaan kolme ihmistä.

Ampujan käyttämä ase oli luvaton. Ampuja avasi neljän maissa iltapäivällä käsiaseella tulen kolmea 1990-luvulla syntynyttä kohti.

Kaksi heistä loukkaantui vakavasti. Kolmas oli aivan loukkaantuneiden vieressä ja niin ikään vaarassa.

Tilanteeseen jouduttiin, kun syytetty oli nähnyt henkilöautossa kolme toisen suvun jäsentä. Syytetty oli törmännyt kolmikon autoon, minkä jälkeen miehet poistuivat autoista. Epäilty ampui neljä laukausta, joista kaksi osui henkilöauton matkustajiin, poliisi kertoi aiemmin. Sivulliset eivät loukkaantuneet ampumisessa.

Poliisi epäilee sukuriitaa

Epäilty ja uhrit tunsivat toisensa entuudestaan ja kyseessä oli välienselvittely. Kampin ammuskelun uhrilla on sama sukunimi kuin miehellä, joka on pahoinpidellyt ampujan viime vuonna.

Syytetty on 32-vuotias kosovolaistaustainen rakennus- ja saneerausalan yrittäjä.

(...)
« Viimeksi muokattu: 15.11.2019, 11:47:34 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 411
 • Liked: 4833
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Yksi Kampin katuammuskelun uhreista pakeni auton takapenkille, mutta tekijä seurasi perässä – luoti jäi miehen vatsaan: "Huusin kovaa älä, älä, älä ja samaan aikaan hän uhkasi tappaa minut"

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tänään syytteet kolmesta murhan yrityksestä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta 32-vuotiaalle kosovolaistaustaiselle miehelle. Mies kiistää syyllistyneensä murhan yrityksiin.

Syytteen mukaan mies ampui kolmea veljestä kohti heinäkuun 23. päivä iltapäiväruuhkan aikaan Helsingin Hietalahdenkadulla.

Tekijän ja uhrien välillä oli ollut sukujen välisiä kiistoja jo aiemminkin ja veljeksistä kahta syytetään ampujan pahoinpitelyistä, jotka tapahtuivat ennen ampumista, toinen jo viime vuoden marraskuussa ja toinen aiemmin ampumispäivänä.

Miehet tunsivat toisensa jo Kosovosta, koska he ovat kaikki lähtöisin samasta kaupungista, mutta riidat sukujen välillä alkoivat vasta Suomessa.
-----
Ampumisen kohteeksi joutuneista kolmesta veljeksestä kaksi haavoittui tilanteessa vakavasti. Luodit eivät osuneet yhteen miehistä lainkaan.

Luoti lävisti yhden veljeksistä ja hän sai tehohoitoa vaativat vammat.

Toinen veljeksistä sai vakavat vammat vatsaan ja hänet kiidätettiin hätäleikkaukseen tapahtumapaikalta. Mies joutui olemaan sairaalassa kuukauden. Häntä tekijä myös puukotti reiteen. Osa vammoista voi olla pysyviä.
-----
Takapenkille paennutta miestä syytetään myös ampujaan kohdistuneesta pahoinpitelystä. Teko tapahtui aiemmin samana päivänä Ruoholahdenkadulla sijaitsevalla työmaalla, kun mies kertoi olleensa menossa matkapuhelinliikkeeseen.
-----
Syyttäjä vaatii pahoinpitelyistä syytetyille veljeksille sakkorangaistusta. Ampujalle syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta.

Koko juttu:
MTV: Yksi Kampin katuammuskelun uhreista pakeni auton takapenkille, mutta tekijä seurasi perässä – luoti jäi miehen vatsaan: "Huusin kovaa älä, älä, älä ja samaan aikaan hän uhkasi tappaa minut"

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 366
 • Liked: 20015
 • Persuhtava keskustelija
kosovolaisperheet tuoneet mukanaan ihania reseptejä ja kohtaamisia.

Tätä se maahanmuutto ja vapaat kulkemiset rajojen ylitse aiheuttaa, väkivaltaa ja paskastanialaisen yhteiskunnan.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 966
 • Liked: 3769
Lainaus
Oikeudenkäynti tullaan syyttäjän mukaan tulkkaamaan ainakin albanian kielellä.

Nyt kun tässä on huoltovajetta sekä huutavaa työvoimapulaa paikattu, köyhää geeniperimää rikastettu ja harmaata katukuvaa väritetty, niin onko missään ollut mainintaa siitä, että kauanko nämä moniosaajat ovat täällä olleet?
"Tässä on mun pippeli! Se on huippu pippeli!" X2

lurkkeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 225
 • Liked: 352
^ Aivan. Ja jos miehet ovat "kosovolaistaustaisia", niin ovatko siis Suomen kansalaisia? Ja jos ovat, niin onko kielikokeet läpäisty? Ja jos on läpäisty, niin mihin tarvitaan tulkkeja?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58267
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Kosovolainen Gazmend Hajdari tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen kolmesta murhan yrityksestä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta sekä vaarallisen esineen hallussapidosta.

MTV:n jutussa sentään kerrotaan tuomitun nimi, mutta monissa ei (kts. alemmat jutut tästä viestistä).

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kampin-ampuja-tuomittiin-10-vuoden-vankeuteen-kolmesta-murhan-yrityksesta-avasi-tulen-kolmea-kosovolaisveljesta-pain-riitojen-paatteeksi/7665676 (19.12.2019)

Lainaus
Kampin ampujalle kova tuomio: 10 vuotta vankeutta kolmesta murhan yrityksestä – avasi tulen kolmea kosovolaisveljestä päin riitojen päätteeksi

Kolmekymppinen kosovolaistaustainen mies tuomittiin 10 vuoden vankeusrangaistukseen viimekesäisestä ammuskelusta Helsingin keskustassa, Hietalahdessa.

Gazmend Hajdari avasi tulen kolmea kosovolaisveljestä kohti iltapäiväruuhkassa Helsingin Hietalahdessa viime heinäkuussa. Kaksi miehistä loukkaantui vakavasti. Kolmas oli vieressä ja niin ikään hyökkäyksen kohteena, vaikka ei saanutkaan osumaa.

Ampumisen motiivi liittyi kahden kosovolaisen suvun väliseen vihanpitoon. Syyttäjän näkemyksen mukaan kummankin suvun edustajat olivat painostaneet toisiaan lähtemään Suomesta.

Poliisin esitutkintamateriaaliin kuuluvista kuulustelupöytäkirjoista käy ilmi, että ampumisesta syytetty kosovolaistaustainen mies kertoi sukujen erimielisyyksistä viranomaisille itse.

Hänen mukaansa häntä oli ennen ampumiseen johtanutta välikohtausta pahoinpidelty kolmella eri kerralla. Yksi tilanteista tallentui vantaalaisen huoltoaseman valvontakameraan viime vuoden joulukuussa.

(...)

Kiistää murhan yritykset

Oikeudessa mies kiisti yrittäneensä murhata kolmea veljestä. Hän kuitenkin myönsi kaksi hätävarjelun liioitteluna tehtyä törkeää pahoinpitelyä ja vaaran aiheuttamisen.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että kyse oli murhan yrityksistä.

Vuonna 1987 syntynyt Gazmend Hajdari tuomittiin murhan yritysten lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta sekä vaarallisen esineen hallussapidosta.

Samassa yhteydessä tuomittiin pahoinpitelystä kolme veljestä, joita kohti mies ammuskeli.

Käräjäoikeus ratkaisi asian tänään. Tuomio ei ole lainvoimainen.Ylen jutussa ei kerrota kosovolaisen nimeä :facepalm:

Lainaus
Hietalahden heinäkuisesta ammuskelusta 10 vuoden tuomio

Ammuskelu tapahtui viime kesänä Helsingin ydinkeskustassa keskellä päivää.

Helsingin keskustassa Hietalahdenkadulla viime heinäkuussa tapahtuneesta ampumistapauksesta on annettu tuomio tänään torstaina.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kosovolaistaustaisen, 32-vuotiaan miehen kymmenen vuoden vankeuteen. Tuomio tuli muun muassa kolmesta murhan yrityksestä.

32-vuotias tuomittu avasi tulen iltapäiväruuhkassa keskellä katua. Hänen kohteenaan oli kolme veljestä, joista kaksi sai ampumisessa vakavia vammoja.

Mies on ollut vangittuna heinäkuusta asti. Poliisi otti hänet kiinni melko pian tapahtuneen jälkeen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

(...)STT:n lyhyessä uutisessa ei mainita edes kosovolaisuutta :facepalm:

Esimerkkinä tämä: https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2589247 (19.12.2019)

Lainaus
Helsingin Hietalahden heinäkuisesta ampumisesta kymmenen vuotta vankeutta – mies avasi tulen keskellä katua

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Hietalahdessa heinäkuussa ampuneen miehen kymmenen vuoden vankeuteen. Tuomio tuli muun muassa kolmesta murhan yrityksestä.

32-vuotias tuomittu avasi tulen iltapäiväruuhkassa keskellä katua. Hänen kohteenaan oli kolme veljestä, joista kaksi sai ampumisessa vakavia vammoja.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tagit: