Kirjoittaja Aihe: 2019-07-30 Kymmenet lapset ja nuoret häiriköivät ja uhkailivat Vuosaaressa  (Luettu 43757 kertaa)

kotivinkki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 96
 • Liked: 403
Jos jotakuta kiinnostaa Vuosaaren tilanteen kuvailu paikan päältä niin tässä taas tulee. Huomattavaa on, että tällä hetkellä Vuokin fb-sivulla on edelleen menossa valkopesuvyörytys muutaman henkilön toimesta. Jonka tarkoitus on toki tukkia taas kaikkien suut. Mutta en usko että nuo rannan puolen kovalla rahalla asunnon ostaneet jättävät asiaa enää sikseen.

Vuosaari ei tietenkään ole no-go-zone. Kyllä täällä uskaltaa liikkua ja tottakai suurin osa nuorista on kunnollisia, mutta ketuttaa tolkuttomasti se, että häiriköinnistä ja tiettyjen asuinalueen osien  mamuttumisesta yritetään maalata jotenkin normaalia ja väistämätöntä.

Kävin illalla kävelyllä kun Taponenkin sanoi että ei täällä ole tapahtunut mitään epätavallista. Kotiin päin Columbuksen läpi tullessa ohitin n. 10-14 -vuotiaiden mamujengin jossa pari suomityttöä mukana. Poliisit päivystivät vieressä ja pojat siinä miettivät että menevät vi**uilemaan poliisille. Poliisit kuitenkin lähtivät kiireesti S-Marketille päin perässään kaksi vartijaa. Miten noin pieni kauppakeskus voi olla niin rauhaton.

Lauantai-illan vartijoiksi oli laitettu poikkeuksellisesti kunnon korstomiehet eikä tyypillisiä teinijengien kanssa kaveeraavia pojuja - välillä on myös kaksi hentoa tyttöä.

Tilanteen inhottavuudesta huolimatta on  tavallaan jo koomista että Vuosaaren teinien lastenhoitajiksi on tullut poliisit. Voisi tulla se Kai Mykkäsen lupailema lähiöpoliisi mutta jonkun mielestä sellainenkin varmaan leimaisi aluetta liikaa.

Pölhökustaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 321
 • Liked: 4952
Älykkään ja viisaan ero on loppumattomassa uteliaisuudessa. Moni älykäs uskoo tälläkin hetkellä, että pelle-nationalistit väittää ihanaa Vuosaaren idylliä no-go-zoneksi, ...Vuosaarta ei ole kukaan tainnut no-goksi sanoa ja suomalaisteinit eivät ole näitä rettelöitsijöitä ja aika moni lehtijuttu on ollut Petterson-uutisointia.

Tähän kannattaisi kiinnittää nyt enemmän huomiota. Kukaan maahanmuuttokriittinen ei puhunut tässä keskustelussa mitään no-go-zonesta. Vasemmiston poliitikot rakensivat tästä olkinuken, jota vastaan nyt hyökkäävät raivokkaasti. Ainakaan kenenkään ei pidä lähteä olkinulkea puolustelemaan.

Vaikka hyvä foorumikäytös ei suosikaan paria sitaattia ja sen perään kommenttina one-lineria, on tässä kuvattu erittäin osuvasti se mitä nyt tapahtuu:

Vuosaari ei ole nuivien mielestä no-go-zone, olkiukko. Se on Jari Taposen valkopesemät löyhät kaveriporukat josta hommalla puhutaan. Päivitellään sitä, mihin jokin alue on ehkä menossa, eli Ruotsin suuntaan. Eikä nyt puhuta kuntaliitoksesta, vaan mamupohjaisesta jengiytymisestä.

Juoni

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 451
 • Liked: 282
παιδεία on kreikankielinen lasten kasvatusta tarkoittava sana. Wikipedian mukaan se "on keskeinen antiikin aikaisen yhteiskunnan arvoihin liittyvä käsite ja keskeinen termi antiikin kulttuurin ymmärtämisen kannalta." Kulttuuri ei minun käsitykseni mukaan ole (niinkään) geenien muovaama vaan kasvatuksen.

Mutta minkä rodun tai kansan keskuudesta mikäkin kulttuuri on peräisin ja kuinka hyvin muut kansat tai rodut sen kykenevät omaksumaan?

Protestanttinen kulttuuri on peräisin germaanisilta kansoilta ja on jotenkuten omaksuttu myös fenno-ugrilais-germaanisessa Suomessa. Sen sijaan eteläisessä Afrikassa sen enempää kuin Usa:n mustien keskuudessa sitä ei ole kyetty omaksumaan juuri lainkaan, vaikka kyseiset alueet ovat nimellisesti protestanttikristittyjä.

Niin-ikään ranskalais-brittiläinen valistus-liberalismi on levinnyt pitkin maailmaa, mutta siitä huolimatta Kenia, Bahamasaaret, Filippiinit, Japani ja Ranska ovat erittäin erilaisia maita ja tulevat myös aina olemaan.


Kurittomat parikymppiset, jotka vihaavat kantaruotsalaisia tai huvittelevat heidän kustannuksellaan ja käyttävät yleisen kaaoksen ja pelon aiheuttamiseen raketteja ja pommeja, ovat merkki, miten tuo "nuoriso" on tyystin jäänyt kasvatusta vaille tai tarkoituksella kasvatettu perseilemään. Tämä ketju toi mieleeni kolmen vuoden takaisen somalinuorison tuherruskeppostelu, johon somali, nykyään forumin jättänyt, nimimerkki "me" totesi mm. näin:
- -
Koska tiedät perusperttiä paremmin somalit, kysymys: Mikä mättää, että juuri somalit ovat nousseet otsikoihin tämänkaltaisessa touhussa? Meneekö jokin kasvatuksessa vinoon vai mikä?

Ka(s)vatus ja kai se on myös se kulttuuri. Somaliperheiden arkea voi kuvata yhdellä sanalla ja se on kaaos. Ei kuria, ei vanhemmuutta, ei mitään. Ainoa kasvatus keino mitä vanhemmat osaavat on äärimmäinen väkivalta ja kuri, mutta sellaista ei Suomessa voi harrastaa sossunpelossa, joten he ovat ottaneet toisen vaihtoehdon eli antavat lapsensa sitten tehdä mitä huvittaa.
- -


Kasvatuksella pitää lapsista tai teineistä kitkeä huonoja taipumuksia pois vain siinä tapauksessa että on huonoja taipumuksia joita kitkeä. Jos niitä ei ole, kasvatus voi olla varsin leppoisaa.

Itselläni on puoliksi ruotsalainen sukulaispoika, jota (yllätys, yllätys) ei tarvitse estää olemasta väkivaltainen, koska hän ei sitä geneettisistä syistä johtuen ole.

« Viimeksi muokattu: 04.08.2019, 17:05:34 kirjoittanut Juoni »

neko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 94
Kuva todisti ainakin yhden asian. Poliisi rohkenee vielä käydä Vuosaaressa.
Ensin postattu sivussa, että on rauhallista, sitten äkkiä maijasta ulos ottaa selfie, ja äkkiä pois. ;D
Kirkukakkeli karkukikkeli, sulle mällit naamaan nakkeli, karkukikkeli-ii-iii
(lauletaan Miljoonasateen Karkumorsian biisin kertsiä mukaillen)

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 069
 • Liked: 11905
 • I ain't gonna work on Maggie's farm no more
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006194405.html

Tutkija: Vuosaaresta uutisoidut nuorisolevottomuudet ovat pientä verrattuna aiempiin vuosikymmeniin

Lainaus
Vähintään 1950-luvulta lähtien ”levoton nuoriso” on ollut viheliäinen, jokavuotinen ongelma, sanoo nuorisotutkija Mikko Salasuo.

Lainaus
”Jos ajatellaan, kuinka vakavia aiempien vuosikymmenten levottomuudet ovat olleet, niin tämä on aika pientä siihen verrattuna”, sanoo Nuorisotutkimusseuran vastaava tutkija Mikko Salasuo.

Esimerkiksi vuonna 1978 Helsingin poliisi selvitteli satoja nuorisojengiläisten yhteenottoja ja ilmoituksia pahoinpitelyistä, riehumisesta ja ilkivallasta. Marraskuussa 1978 helsinkiläispoika kuoli eiralaisten ja kalliolaisten nuorten välisessä kaupunginosatappelussa.

( Linkistä lisää luikuria )

On perin huolestuttavaa ja jopa pelottavaa, että edes nuorisotutkija ei ymmärrä tutkimaansa asiaa, vaikka sen ymmärtämisestä hänelle juuri maksetaan.

Tutkija Salasuo luulee, että menneiden vuosikymmenten nuorisotappelut ovat sama ilmiö kuin nyt vaikkapa Vuosaaressa nähdyt häiriköinnit, uhkailut, pahoinpitelyt ja omaisuuden vahingoittaminen. Eivät ole: kyseessä ei ole sama ilmiö eikä tähän moderniin perseilyyn päde samat lainalaisuudet kuin aikaisempaan levottomuuteen. Tekijät, syyt, keinot, tavat ja päämäärät ovat kaikki erilaiset kuin takavuosina. Tätä ei tutkija näköjään ymmärrä. Syynä voi olla joko tutkijan epäpätevyys tai sitten se, ettei ole poliittisesti korrektia sanoa totuutta ääneen.

Kun nyt joku varmasti kysyy, mikä sitten muka erottaa nykyisen vuosaarelaisen ja esimerkiksi 1970-lukulaisen nuorisorähinän toisistaan, annetaan tässä nyt alustukseksi muutama erottava seikka:

1. Menneiden vuosien 'suomirähinään' syyllistyivät suomalaiset, etnorähinään syyllistyvät ulkomaalaistaustaiset, joten ryhmien arvomaailma on erilainen ja etnojen käytös sikäli arvaamaton.

2. Suomirähinässä suomalaiset teinijengit pieksivät toinen toisiaan, etnorähinässä etnot ovat uhka satunnaisille ulkopuolisille.

3. Suomirähinä kohdistui naapurikylän nuoriin, etnorähinä näkee vihollisekseen suomalaisen, järjestäytyneen yhteiskunnan arvoineen.

4. Suomirähinään osallistuminen kumpusi murrosiän kipuilusta ja päämäärättömyydestä, etnorähinöitsijöillä sen sijaan on tarkka päämäärä, suomalaisen yhteiskunnan horjuttaminen ja katujen valtaaminen omalle etniselle ryhmälle tai kulttuurille.

5. Suomirähinä ei ollut yhteiskunnan suojeluksessa, päinvastoin, mutta nykyinen etnorähinä on.

6. Suomirähinän tarkoitus oli todistaa teinin miehuutta, rohkeutta ja tappelutaitoja, taustalla pitkälti tyttöjen suosioon pyrkiminen. Etnorähinän tarkoitus on katujen valtaus Suomelle vieraalle kulttuurille ja erään eksoottisen jumalan suosioon pyrkiminen.

7. Suomirähinään osallistujien vanhemmat tuomitsivat lastensa teot ja häpesivät niitä. Etnorähinään osallistujien vanhemmat eivät tuomitse lastensa tekoja eivätkä häpeä niitä, vaan saattavat pitää niitä jopa suotavina oman ideologian kannalta vääräuskoisia vastaan.

8. Valtaosa Suomirähinään osallistujista kasvoi lopulta kunnon kansalaisiksi, he perustivat perheet, menivät töihin ja alkoivat maksaa veroja. Etnorähinöitsijät sen sijaan ovat usein tulevia linnakundeja, Isis-taistelijoita, pommimiehiä ja kurkunleikkaajia, maltillisemmat voivat tyytyä 'pelkkiin' joukkoraiskauksiin.

9. Suomirähinät alkavat olla jo mennyttä maailmaa. Ne olivat aikansa ilmiö ja ovat hiipuneet 1980-luvulta saakka miltei olemattomiin. Sen sijaan etnorähinä on monikulttuurisuuden laji, joka on tulevina vuosina vain ja ainoastaan kasvamassa.

10. Suomirähinälle ei oikein voitu tehdä mitään, mutta etnorähinä on ilmiö, joka on tuottamalla tuotettu maahamme ja jota ei olisi tarvinnut tuottaa tänne.

11. Suomirähinät sattuivat sinne, missä kulloinkin oli otollisin paikka. Etnorähinät sen sijaan keskittyvät tiettyihin kaupunginosiin ja korreloivat maahanmuuttajien määrän kanssa.

12. Vaikka törkeitä ylilyöntejä sattuikin, Suomirähinä kunnioitti sentään toisen ihmisyyttä. Etnorähinä ei tunnusta suomalaisen ihmisarvoa, vaan on valmis käyttämään jopa tappavaa väkivaltaa.

13. Suomirähinän osapuolet saattoivat toisinaan sopia tappelunsa ja lyödä kättä päälle. Etnorähinöitsijä ei ikinä sovittele mitään uhrinsa kanssa.

14. Suomirähinään yllyttiin osittain pyrkimyksessä tehdä tyttöihin vaikutusta. Etnorähinöitsijät sen sijaan ovat usein suora raiskausuhka tytöille ja naisille.

15. Suomirähinöitsijät hölmöilivät usein viinan voimalla. Etnorähinöitsijät ovat selvinkin päin valmiita typeryyksiin.

Tässä näin aluksi muutaman minuutin istumisen tuloksena joitakin eroja nykymeiningin ja entisen menon välillä. Muut voivat tuoda esiin lisää.

Jokohan alkaisi tutkijallekin ilmiön kuva hahmottua?

« Viimeksi muokattu: 05.08.2019, 17:00:59 kirjoittanut Eino P. Keravalta »
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 759
 • Liked: 17100
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Etnojengien perseilyä Vuosaaressa, kuten aina näissä jutuissa, valkopestään ”olihan ennen suomalaisiakin jengejä”-kortilla. Mitä sitten? Suomessa varmaan on ollut ja tulee olemaan suomalaisia jengejä. Nyt rinnalle ovat tulleet dyynikojoottien ja afrikkalaisten räyhäjengit. 

Tämä selittely on vähän sama asia, kun yhtäkkiä alkaisi jossain Helsingin kaupunginosassa ihmisiä jäämään autojen alle enemmissä määrin. Siihen tulee sitten takavasemmalta mestarietsivä Taponen ja sanoo ”nooh, jäihän täällä 1800-luvulla ihmisiä hevosvankkureiden alle ja hevosen paskaankin saattoi liukastua. Ei nämä vaaralliset kadut ole uusi ilmiö. Ihmisiä on aina loukkaantunut kaduilla”
« Viimeksi muokattu: 05.08.2019, 22:15:10 kirjoittanut Blanc73 »
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 986
 • Liked: 10038
 • Puhekin on teko
9. Suomirähinät alkavat olla jo mennyttä maailmaa. Ne olivat aikansa ilmiö ja ovat hiipuneet 1980-luvulta saakka miltei olemattomiin. Sen sijaan etnorähinä on monikulttuurisuuden laji, joka on tulevina vuosina vain ja ainoastaan kasvamassa.

Monta hyvää pointtia, mutta tuo on kaikista osuvin. Länsimaissa kantaväestön rähinät on kadonnut kokonaan. Etnot noudattavat samaa toimintamallia, mitä vanhemmat lähtivät pakoon kotimaastaan. Eikä ongelmat lopu useinkaan sukupolvissa, vaan korkeintaan pahentuvat etnojen määrän lisääntyessä.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2019, 22:38:28 kirjoittanut nollatoleranssi »

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 172
 • Liked: 18993
 • Persuhtava keskustelija
etnorähinän ja suomirähinän ero on siinä, että vain toista puolustellaan.

Miettikääpäs sitä, te puolustelijat.

Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 069
 • Liked: 11905
 • I ain't gonna work on Maggie's farm no more
etnorähinän ja suomirähinän ero on siinä, että vain toista puolustellaan.

Miettikääpäs sitä, te puolustelijat.

Tämä seikka jo pelkästään paljastaa, että 'asiantuntijoiden', poliisin ja toimittajien omastakaan mielestä kyseessä ei ole sama ilmiö. Kiinni jäivät!
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 071
 • Liked: 2845
 • Puolinuiva
Jos jollain paikkakunnalla roihahtaa pilkkukuume-epidemia, Taponen juoksee paikalle suikka vinossa huutamaan "Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää! Pilkkukuume oli takavuosina ihan tavallinen tauti koko maassa."
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 247
 • Liked: 3779
Etnojengien uhrien kannalta on törkeää vähättelyä todeta, että "juu, noh, onhan tämmöistä tapahtunut ennenkin, ei tässä nyt mitään ihmeempää". Ja laajassa mielessä koko suomalainen yhteiskunta on etnojengien uhri.

Suomalaisia häiritään, ryöstetään, raiskataan, hakataan ja tapetaan sellaisen aineksen toimesta, jolla ei ole mitään myönteistä merkitystä maallemme ja jota yhdenkään järkisyyn nojalla ei olisi pitänyt tänne päästää. Ja oma verovaroin tukemamme väkivaltakoneisto, jonka ainut tarkoitus on taata yhteiskuntarauha, keskittyy vähättelemään vieraan aineksen tuottamaa harmia ja tuhoa. Vähättelyä komppaavat "tutkijat", jotka omalla tieteenalallaan näyttävät ymmärtävän reaalimaailmaa vähemmän kuin pikkulapsi.

Tilanne on lievästi sanottuna vinksallaan.

potta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 272
 • Liked: 351
Koulujen alkaessa meininki taas rauhoittuu vai miten se nyt oli? Kunnianuoriso kuitenkin jatkaa kuitenkin samaan malliin, heittelemällä hieman päihtynyttä jalankulkijaa kivillä ja lasipulloilla:

https://www.facebook.com/groups/vuokki/permalink/10156148812696104/

paikkana Mustankivenpuiston (ihan alkuperäinen nimi, ei siis viime aikoina muutettu) monikulttuurisempi reuna, josta länteen päin Vuosaaren mogadishu vain vahvistuu.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 006
 • Liked: 20680
 • Ego sum Spartacus
Että diskuteeraus auttaa näiden psykoottisten paviaanien tavalla käyttäytyvien haittamaahanmuuttajien kanssa.

Lainaus
Nuoriso riehui Vuosaaressa, kunnes perinteiset keinot saivat heidät rauhoittumaan

Nuorisotyön ja poliisin jalkautuvat työntekijät tavoittivat Aurinkolahdessa ja kauppakeskus Columbuksessa heinäkuussa häiriköineet nuoret ja heidän perheensä.

KOULUT ovat alkaneet, nuorisotalot ovat avautuneet tai avautumassa ja rauha on palannut Vuosaareen. Näin kertovat alueen nuorisotyöntekijät, jotka yhdessä poliisin kanssa ovat tavoittaneet häiriköineet nuoret ja heidän perheensä.

”Asiat ovat rauhoittuneet. Meillä on hyvät systeemit, hyvät työntekijät ja olemme jatkaneet jalkautuvaa työtä nuorten pariin jo pitkään. Ei ole tarvinnut keksiä pyörää uudestaan”, toiminnanjohtaja Kaisa Kivelä Vuosaaren nuorisotyön yksiköstä kertoo.

Kivelä painottaa, että valmis kontakti lapsiin ja nuoriin on heitä lähestyttäessä erityisen tärkeä. Sellainen on paitsi nuorisotalojen henkilökunnalla, myös etenkin jalkautuvalla nuorisotyöllä.

”Tiivistimme yhteistyötä Stadin jalkautujien ja poliisin ennaltaehkäisevän toiminnan kanssa. Siksi onnistuimme. Stadin jalkautujat suuntautuvat yleensä ehkä enemmän keskustaan. Nyt kun huomattiin tarve, he suuntasivat työtä itään”, Kivelä sanoo.
........................

MYÖS nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka Helsingin kaupungilta kehuu jalkautuvan nuorisotyön tekijöitä.

Pääkaupunkiseudulla lapsia ja nuoria lähestyy kentällä muun muassa Nuorisotyö raiteilla -hanke. Hankkeessa on mukana lukuisia toimijoita, kuten Aseman Lapset -järjestö, joukkoliikenneyhtiöitä, Laurea-ammattikorkeakoulu ja poliisin ennaltaehkäisevä yksikkö.

”Tilanne on pystytty rauhoittamaan tiivistämällä yhteistyötä ja jalkautuvaa nuorisotyötä. Täytyy vilpittömästi kehua, että siellä on taitavia nuorisotyöntekijöitä, joilla on hyvät verkostot”, Vatka sanoo.

”He tuntevat paitsi nuoria myös nuorten vanhempia ja pystyvät luontevasti ottamaan yhteyttä vanhempiin. Mutta jotta se onnistuu, pitää tietysti olla tarpeeksi henkilöstöä.”........................

Vanhempi konstaapeli Susanna Mara ennaltaehkäisevästä toiminnasta muistutti samalla keskustelijoita siitä, että Vuosaaren alueella liikkuu runsaasti nuoria, joista suurin osa käyttäytyy hyvin.

”Jos on nuoria, jotka aiheuttavat häiriötä tai jotka syyllistyvät rikoksiin, heidät viedään kotiin. Näin vanhemmat tietävät asiasta ja osaavat ehkä tarttua lastensa tekemisiin”, Mara sanoi HS:lle.
NUORISOTOIMEN ja poliisin voimakas panostus tuotti tulosta. Häiriöissä mukana olleet lapset ja nuoret ovat nyt nuorisotyöntekijöiden tiedossa, ja heitä ja perheitään pystytään auttamaan.

”Lapset ja nuoret on tavoitettu . . . riittävässä määrin. Yhteistyö ennaltaehkäisevän poliisitoiminnan kanssa on tärkeää. Se ryhmä [poliisit] pystyy ottamaan sen pikku tyypin tuolta ja sanomaan, että hei, mennään kotiin”, Kaisa Kivelä kuvaa........................

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006205629.html


nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 986
 • Liked: 10038
 • Puhekin on teko
Että diskuteeraus auttaa näiden psykoottisten paviaanien tavalla käyttäytyvien haittamaahanmuuttajien kanssa.

Lainaus
Nuoriso riehui Vuosaaressa, kunnes perinteiset keinot saivat heidät rauhoittumaan

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006205629.html

Ainoastaan yhdellä keinolla on vaikutusta eli valtavalla somehuomiolla tapauksille. Tästä ilmiöstä Jari Taponen varoitteli.

Mitä tulee tuohon "nuorison rauhoittumiseen", niin olisi kummallista jos ei valtavan julkisuusmyllyn takia tapahtuisi jotakin, vaikka ongelmia vähätellään koko ajan. Huvittavasti vain noita lasten kivitysvideoita leviää samaan aikaan kun Helsingin poliisi & HS kertovat "perinteisten keinojen rauhoittaneen alueen nuorison".

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 691
 • Liked: 8906
 • Talviteloilla
Kävin huvikseni lukemassa facebookin Vuosaari-ryhmän aihetta käsittelevää ketjua. Useampi ketju aiheesta oli jo poistettu, arvannette miksi. Lukemani ketju tulee kokemaan saman kohtalon, vaikka onkin mamurikollisuutta valkopesevä fb-profiili, arvannette miksi.

No. Unelmoijat vetoavat luonnollisesti (omiin) tunteisiin ja han-argumenttiin. Tuntuu myös koittaneen se aika, jolloin rasisti sanana on menettänyt merkityksensä ja painoarvonsa. Se on vähän niinqu sama qu tyhmä.

Sitten ovat nämä reaalimaailmassa elävät tavalliset tallaajat, eli nykyisin tuttavallisemmin rasistit. He ovat äärimmäisen ikäviä ihmisiä. Ankeuttajiksi kait heitä voisi kuvata. Mälsää harmaata massaa.


Kumman osaston kommentit saavat huomattavasti enemmän peukutuksia? Ja nyt puhutaan facebookista, puhtaasta monikulttuuristajasta.
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 022
 • Liked: 37206
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Lainaus
On perin huolestuttavaa ja jopa pelottavaa, että edes nuorisotutkija ei ymmärrä tutkimaansa asiaa, vaikka sen ymmärtämisestä hänelle juuri maksetaan

Eino, luulen nuorisotutkijalle maksetaan ymmärtämättä jättämisestä.
« Viimeksi muokattu: 15.08.2019, 20:50:00 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Me aiomme teurastaa teidät."
- 10v. poika, mahdollinen paluumuuttaja ISIS-leirillä

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 967
 • Liked: 4081
 • junior koodari
Minua huolestuttaa seuraava; "”Jos on nuoria, jotka aiheuttavat häiriötä tai jotka syyllistyvät rikoksiin, heidät viedään kotiin. Näin vanhemmat tietävät asiasta ja osaavat ehkä tarttua lastensa tekemisiin”, Mara sanoi HS:lle.

Tietysti nuoren ikä on otettava huomioon, mutta ei asia ihan noin mene, että nuori on epäiltynä jostain rikoksesta---viedään kotiin ja kerrotaan vanhemmille--asia käsitelty.

Poliisi Mara liikkuu hieman liukkaalla alustalla, suhteessa rikosepäilyihin.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 986
 • Liked: 10038
 • Puhekin on teko
^
Tietääkseni kantasuomalaisten lasten tapauksessa poliisi ilmoittaa sosiaaliviranomaisille, mutta näissä muissa tapauksissa on usein eri säännöt.

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 691
 • Liked: 8906
 • Talviteloilla
Käsittääkseni näistä tehdään aina lastensuojeluilmoitus. Tai niin se muistaakseni koulussa opetettiin. Ja ehkä se koskee tosiaankin vain pottunokkia.

Ja entä sitten, vaikka tulisikin vino pino lastensuojeluilmoituksia? Eiköhän sosiaalitoimi ole miehitetty 110% monikulttuuria ihannoivilla homoetnofobi-kukkahatuilla. Nehän ihan repivät pottunokkalapsia perheistään, vähäisistäkin jutuista.

Edit. Lastensuojelubisnes menee offariks. En aloita.
« Viimeksi muokattu: 15.08.2019, 20:59:24 kirjoittanut käpykaarti »
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 086
 • Liked: 9568
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
kantaväestön kiusaaminen, kivittäminen ja lasittaminen on hyvää kehitystä. Ja se että pikkuhiljaa Vuosaaren omistusasujat saavat opetuksen koska ostivat asuntoja monimuotoiseksi tietämiltään alueilta. Media saa lisähommia salailuun. Puskaradio kertoo että islamislais-neekeriläinen kaupunginosa muuntuu helvetiksi. Ja persuille sataa laariin.

Enemmän myötätuntoni on niiden parissa, jotka ovat omistaneet asuntonsa hyvillä alueilla, mutta jotka joutuvat katsomaan miten oma ympäristö monimuotoistuu ja -arvoistuu. 
« Viimeksi muokattu: 15.08.2019, 21:13:05 kirjoittanut Jorma M. »

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 070
 • Liked: 17741
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
80-luvun alussa vierailtiin kaverin isän luona, juurikin videossa taustalla näkyvässä "viistotalossa", tai naapurissaan, muistaakseni niitä on jokunen.

Pikkukaupungin poikana ajattelin, että vau, onpa hienoa, näköalat ja kaikki.

Menetettyä maata, toivottavasti kaverin faija, jos henki vielä pihisee, on realisoinut omistuksensa tuolla ajoissa.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 071
 • Liked: 2845
 • Puolinuiva
Kävin huvikseni lukemassa facebookin Vuosaari-ryhmän aihetta käsittelevää ketjua. Useampi ketju aiheesta oli jo poistettu, arvannette miksi. Lukemani ketju tulee kokemaan saman kohtalon, vaikka onkin mamurikollisuutta valkopesevä fb-profiili, arvannette miksi.

No. Unelmoijat vetoavat luonnollisesti (omiin) tunteisiin ja han-argumenttiin. Tuntuu myös koittaneen se aika, jolloin rasisti sanana on menettänyt merkityksensä ja painoarvonsa. Se on vähän niinqu sama qu tyhmä.

Sitten ovat nämä reaalimaailmassa elävät tavalliset tallaajat, eli nykyisin tuttavallisemmin rasistit. He ovat äärimmäisen ikäviä ihmisiä. Ankeuttajiksi kait heitä voisi kuvata. Mälsää harmaata massaa.


Kumman osaston kommentit saavat huomattavasti enemmän peukutuksia? Ja nyt puhutaan facebookista, puhtaasta monikulttuuristajasta.

Käy vinkkaamassa siellä Facebookissa, että Hommalle vuosaarelaiset voivat perustaa ketjun, jota ei sensuroida.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Marcus Porcius Cato

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 112
 • Liked: 728
Että diskuteeraus auttaa näiden psykoottisten paviaanien tavalla käyttäytyvien haittamaahanmuuttajien kanssa.

Lainaus
Nuoriso riehui Vuosaaressa, kunnes perinteiset keinot saivat heidät rauhoittumaan

Nuorisotyön ja poliisin jalkautuvat työntekijät tavoittivat Aurinkolahdessa ja kauppakeskus Columbuksessa heinäkuussa häiriköineet nuoret ja heidän perheensä.

KOULUT ovat alkaneet, nuorisotalot ovat avautuneet tai avautumassa ja rauha on palannut Vuosaareen. Näin kertovat alueen nuorisotyöntekijät, jotka yhdessä poliisin kanssa ovat tavoittaneet häiriköineet nuoret ja heidän perheensä.

”Asiat ovat rauhoittuneet. Meillä on hyvät systeemit, hyvät työntekijät ja olemme jatkaneet jalkautuvaa työtä nuorten pariin jo pitkään. Ei ole tarvinnut keksiä pyörää uudestaan”, toiminnanjohtaja Kaisa Kivelä Vuosaaren nuorisotyön yksiköstä kertoo.

Kivelä painottaa, että valmis kontakti lapsiin ja nuoriin on heitä lähestyttäessä erityisen tärkeä. Sellainen on paitsi nuorisotalojen henkilökunnalla, myös etenkin jalkautuvalla nuorisotyöllä.

”Tiivistimme yhteistyötä Stadin jalkautujien ja poliisin ennaltaehkäisevän toiminnan kanssa. Siksi onnistuimme. Stadin jalkautujat suuntautuvat yleensä ehkä enemmän keskustaan. Nyt kun huomattiin tarve, he suuntasivat työtä itään”, Kivelä sanoo.
........................

MYÖS nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka Helsingin kaupungilta kehuu jalkautuvan nuorisotyön tekijöitä.

Pääkaupunkiseudulla lapsia ja nuoria lähestyy kentällä muun muassa Nuorisotyö raiteilla -hanke. Hankkeessa on mukana lukuisia toimijoita, kuten Aseman Lapset -järjestö, joukkoliikenneyhtiöitä, Laurea-ammattikorkeakoulu ja poliisin ennaltaehkäisevä yksikkö.

”Tilanne on pystytty rauhoittamaan tiivistämällä yhteistyötä ja jalkautuvaa nuorisotyötä. Täytyy vilpittömästi kehua, että siellä on taitavia nuorisotyöntekijöitä, joilla on hyvät verkostot”, Vatka sanoo.

”He tuntevat paitsi nuoria myös nuorten vanhempia ja pystyvät luontevasti ottamaan yhteyttä vanhempiin. Mutta jotta se onnistuu, pitää tietysti olla tarpeeksi henkilöstöä.”........................

Vanhempi konstaapeli Susanna Mara ennaltaehkäisevästä toiminnasta muistutti samalla keskustelijoita siitä, että Vuosaaren alueella liikkuu runsaasti nuoria, joista suurin osa käyttäytyy hyvin.

”Jos on nuoria, jotka aiheuttavat häiriötä tai jotka syyllistyvät rikoksiin, heidät viedään kotiin. Näin vanhemmat tietävät asiasta ja osaavat ehkä tarttua lastensa tekemisiin”, Mara sanoi HS:lle.
NUORISOTOIMEN ja poliisin voimakas panostus tuotti tulosta. Häiriöissä mukana olleet lapset ja nuoret ovat nyt nuorisotyöntekijöiden tiedossa, ja heitä ja perheitään pystytään auttamaan.

”Lapset ja nuoret on tavoitettu . . . riittävässä määrin. Yhteistyö ennaltaehkäisevän poliisitoiminnan kanssa on tärkeää. Se ryhmä [poliisit] pystyy ottamaan sen pikku tyypin tuolta ja sanomaan, että hei, mennään kotiin”, Kaisa Kivelä kuvaa........................

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006205629.html


Nuoriso riehui Vuosaaressa, kunnes perinteiset keinot saivat heidät rauhoittumaan

”Asiat ovat rauhoittuneet. Lässytämme ympäri pyöreää paskaa, jonka avulla pyrimme kiinnittämään ihmisten huomion pois siitä, että tämänkaltainen riehuminen on suoraa seurausta viimeisen 30 vuoden ajan harjoitetusta itsetuhoisesta maahanmuuttopolitiikasta. Ei ole tarvinnut keksiä pyörää uudestaan”, toiminnanjohtaja Kaisa Kivelä Vuosaaren nuorisotyön yksiköstä kertoo.

Kivelä painottaa, että valmis kontakti lapsiin ja nuoriin on heidän perseilyjänsä maton alle lakaistaessa erityisen tärkeä. Sellainen on paitsi nuorisotalojen henkilökunnalla, myös etenkin jalkautuvalla nuorisotyöllä.

”Ostimme Keltaisesta ruususta erikoisliukuvoidetta, jonka avulla saa työnnettyä päänsä hartioita myöten omaan perseeseensä. Siksi onnistuimme”, Kivelä sanoo.

Vanhempi konstaapeli Susanna Mara ennaltaehkäisevästä toiminnasta muistutti samalla keskustelijoita siitä, että kehitysmaalaisten harjoittama kantaväestön terrorisointi ei oikeastaan ole mikään ongelma, koska sentään jotkut heistä osaavat käyttäytyä hyvin.

”Jos on nuoria, jotka aiheuttavat häiriötä tai jotka syyllistyvät rikoksiin, heidät viedään kotiin. Näin vanhemmat tietävät asiasta, olkoonkin, että suurinta osaa heistä ei kiinnosta paskankaan vertaa, jos pikku Ahmed tekee vääräuskoisten valkonaamojen elämästä yhtä helvettiä”, Mara sanoi HS:lle.
Olen muuten sitä mieltä, että kulttuurimarxismi on tuhottava.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 111
 • Liked: 15081
Lainaus
Meillä on hyvät systeemit, hyvät työntekijät
''''
Nuorisotyö raiteilla -hanke. Hankkeessa on mukana lukuisia toimijoita, kuten Aseman Lapset -järjestö, joukkoliikenneyhtiöitä, Laurea-ammattikorkeakoulu ja poliisin ennaltaehkäisevä yksikkö.
''''
Mutta jotta se onnistuu, pitää tietysti olla tarpeeksi henkilöstöä.
''''
NUORISOTOIMEN ja poliisin voimakas panostus tuotti tulosta.
''''

Eihän tuosta touhusta puutu enää kuin pappi ja palokunta. Kuulostaa siltä, että aikaa, rahaa ja resursseja poltetaan surutta. Siinä jäävät yhteiskunnan vähäosaisten ja heikoimpien tarpeet kakkoseksi, kun tämän ilmiön äärellä koordinoidaan, luodaan systeemejä, verkostoja, jalkaudutaan, talutetaan kädestä, panostetaan ja paapotaan. Jepjep.
Oi Suomi, katso, sinun päiväs koittaa
Yön uhka karkoitettu on jo pois
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa
Kuin itse taivahan kansi sois
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa
Sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 022
 • Liked: 37206
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Ehkä ei saada entistä pahemmin turpaan, jos lahjotaan vielä enemmän.

Voittajan kaava.

Jeps.
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Me aiomme teurastaa teidät."
- 10v. poika, mahdollinen paluumuuttaja ISIS-leirillä

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 344
 • Liked: 1370
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Kävin huvikseni lukemassa facebookin Vuosaari-ryhmän aihetta käsittelevää ketjua. Useampi ketju aiheesta oli jo poistettu, arvannette miksi. Lukemani ketju tulee kokemaan saman kohtalon, vaikka onkin mamurikollisuutta valkopesevä fb-profiili, arvannette miksi.

No. Unelmoijat vetoavat luonnollisesti (omiin) tunteisiin ja han-argumenttiin. Tuntuu myös koittaneen se aika, jolloin rasisti sanana on menettänyt merkityksensä ja painoarvonsa. Se on vähän niinqu sama qu tyhmä.

Sitten ovat nämä reaalimaailmassa elävät tavalliset tallaajat, eli nykyisin tuttavallisemmin rasistit. He ovat äärimmäisen ikäviä ihmisiä. Ankeuttajiksi kait heitä voisi kuvata. Mälsää harmaata massaa.


Kumman osaston kommentit saavat huomattavasti enemmän peukutuksia? Ja nyt puhutaan facebookista, puhtaasta monikulttuuristajasta.

Käy vinkkaamassa siellä Facebookissa, että Hommalle vuosaarelaiset voivat perustaa ketjun, jota ei sensuroida.

Olen myös ihmetellyt miksi tänne ei tulla enemmälti kertomaan näistä asioista mitkä aiheuttavat isoja ongelmia kylillä, kouluissa, baareissa ja yleensäkin normaalissa arjessa. Eli keskustelua asioista, joiden ei pitäisi mitenkään liittyä suomalaisten elämään. Ovatko EU-kommarit jo onnistuneet luomaan Hommasta jonkinlaisen pahisfoorumin? Olihan noita pelotteluja aikanaan Hommasta joissain medioissa? Mainoskamppis nuorisolle? Olemmeko me vain tänne jämähtänyt joukko tolkkuja ihmisiä jotka vain keskenään keskustelevat...
« Viimeksi muokattu: 16.08.2019, 00:40:32 kirjoittanut td »
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 862
 • Liked: 2743
Lainaus
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006205629.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=81ad7c8f80b7a43cefef0733cc74ca3c
HS 15.8.2019
Nuoriso riehui Vuosaaressa, kunnes perinteiset keinot saivat heidät rauhoittumaan

Hesarissa oli 15.8.2019 otsikko, joka vaikutti hyvin lupaavalta. Siis Vuosaaren riehujat on rauhoitettu perinteisin keinoin. Siis vihdoinkin! Siinä tuli mieleen, että joka ikinen riehuja on otettu kiinni tarvittaessa voimaa käyttäen, pistetty rautoihin ja pikaoikeudessa tuomittu pitkiin vapausrangaistuksiin. 

Mutta mitä tapahtui käytännössä. Nuorisotyöntekijät ja poliisi jalkautuivat ja puhuivat niitä näitä. Kuvituksessa oli poliisi Susanna Mara. Johtopäätös. Ei käytetty perinteisiä keinoja vaan kivapuhetta. Tuloksena riehujat tuntevat itsensä entistä voimakkaammiksi ja ongelma ei poistu.

Förbjuda "desinformation", och sedan själva definiera vad som är "desinformation".
Det är så som alla diktaturer har gjort.
https://samnytt.se/uppgifter-eu-planerar-lagstiftning-mot-desinformation-pa-sociala-medier/#comment-4697868543

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 336
 • Liked: 1425
Ovatko näitä poliisin kovempia otteita, pikaoikeuksia(!?) Ja pitkiä vapausrangaistuksia haluavat ikinä olleet itse teini-ikäisiä? Onko mitään muistikuvia ryhmädynamiikasta ja nuorison käyttäytymisestä silloin? Etenkin kesäaikaan.

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 754
 • Liked: 2250
Tuolta voi sitten käydä seuraamassa "rauhallista" Vuosaarta 13.8:

https://www.facebook.com/groups/vuokki/

edit: Junes onkin jo laittanut tämän esimerkin. Kommentointi oli "mielenkiintoista"...
« Viimeksi muokattu: 16.08.2019, 10:10:13 kirjoittanut Khalifatta »
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 806
 • Liked: 5530
Ovatko näitä poliisin kovempia otteita, pikaoikeuksia(!?) Ja pitkiä vapausrangaistuksia haluavat ikinä olleet itse teini-ikäisiä? Onko mitään muistikuvia ryhmädynamiikasta ja nuorison käyttäytymisestä silloin? Etenkin kesäaikaan.
Etkö parempaan pysty?

Ruokkiminen, varsinkin tällaisten roiskausten eri ketjuihin, on typerää mutta laitetaan tähän nyt vastine.

Typeryyksien tekemisistä on kärsitty itsekin (punoittava perse jne.) mutta vastaavaa perseilyä mitä tuolla Vuosaaressa nämä maahanmuuttajapennut harrastavat ei ole tullut tehtyä koskaan.

Tuollainen tuohu olisi lopetettu alkuunsa aikuisten toimesta - varsinkin kun ei ollut vihervasemmistolaisia ituhippejä vinkumassa typeryyksiään. Jopa korpikommunistitkin pitivät kakaransa ruodussa.

Onhan se nyt hienoa että "NO FUTURE" haluaa nimimerkkinsä (ja kirjoitustensa) perusteella sellaisen tulevaisuuden jota normaali ihminen pitää idioottimaisuutena.

Tuollaisten perseilijöiden kuriin laittaminen EI tapahdu avainnippua helistelemällä tai juttelemalla. Nyt on "NO FUTURE" niin että nuo paskastanioista valuneet pienet terroristit eivät pelaa sinun eikä minun säännöillä. Nyt mennään vielä pienellä liekillä mutta kun reviirit on lukittu kiinni niin alkaa myös antifanttinne, pride pervonne ym. saada nenuunsa sillä noiden maailmankuvassa he ovat vielä alempaa kastia kuin me natsit tavalliset suomalaiset. Silloin teille tulee vielä ikävä lakia ja järjestystä. Kirjoitustesi perusteella sinulla tosin ei tule olemaan mitään hätää etkä ole mitään negatiivista nähnyt näiden toimesta koskaan ikinä missään, vain mutqu kantiksetkin nyt ja vuonna nakki ja muusi... ym. ym.

Aika suurella todennäköisyydellä tulee osumaan sinunkin kohdalle jos tämä sama meno jatkuu. Et varmasti tule sitä myöntämään vaikka nenusi jossain turpoaisikin kun "löyhä kaveriporukka" sinut jossain rullaa. Ollaanhan se nähty miten joukkionne saapuvat valkopesemään ja ulisemaan rasismista ym. kun joku raportoi noiden tekemisistä. Ei siinä paljon uskalla raportoida perseilystä kun omatkin lynkkaavat natsina ja rasistina.


Hienoa että on vielä jonkinnäköinen laki ja järjestys mutta ehkä kohta pitää harkita muuttoa pois turvallisempaan yhteisöön. Varmasti alkavat aidatut ja vartioidut alueet yleistymään... kuten naapurimaassakin. No, olihan niitä aikaisemminkin, piikkilanka-aitoja ym. mutta silloin tosin niillä rajattiin karjan liikkuvuutta...


« Viimeksi muokattu: 16.08.2019, 10:37:01 kirjoittanut migri »
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Tagit: