Äänestys

Kumman haluaisit mieluummin Keskustan puheenjohtajaksi?

Katri Kulmuni
52 (60.5%)
Antti Kaikkonen
34 (39.5%)

Äänestäjiä yhteensä: 85

Äänestys päättynyt: 06.09.2019, 22:26:56

Kirjoittaja Aihe: Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni  (Luettu 57707 kertaa)

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 494
 • Liked: 2857
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« : 02.08.2019, 22:08:04 »
Kepulla on puheenjohtajan valinta käsillä. Kuten tiedetään, merkittävä osa perussuomalaisten kannattajista on entisiä kepun äänestäjiä. Maakunnissa voisi sanoa jopa että suurin osa. Perussuomalaisille ei siis ole samantekevää kuka kepulla on johdossa. 

Pohjustukseksi:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/286895-katri-kulmuni-valmis-samaan-hallitukseen-jussi-halla-ahon-kanssa-vaikka
Lainaus
Keskustan johtoon pyrkivä elinkeinoministeri Katri Kulmuni olisi valmis samaan hallitukseen Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Hän ei puhu arvopohjasta eikä nimitä perussuomalaista puoluetta äärioikeistolaiseksi.

Henkilökohtaisesti toivon Kulmunia kepun johtoon. Kaikkonen saattaisi imeä kuitenkin enemmän "maakuntien miehiä" takaisin tupailtoihin.
 
Mikä on hommalaisten mielipide: Kulmuni vai Kaikkonen?


Lisäsin piruuttani äänestyksen ;) Uusi puoluejohtaja valitaan ylimääräisessä puoluekokouksessa lauantaina 7.9.2019.

-Alaric
« Viimeksi muokattu: 02.08.2019, 22:27:37 kirjoittanut Alaric »

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7554
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #1 : 02.08.2019, 22:12:12 »
Mieluummin Kulmuni kuin Kaikkonen, joka on ryvettynyt Nuorisosäätiön sotkuissa. Se,että Kulmuni suostui yhteistyöhön PS:n kanssa, toisin kuin Kaikkonen, on vain hänelle eduksi.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #2 : 02.08.2019, 22:18:55 »
Ajattelin aloittaa ketjun Keskustan puheejohtaja-kisasta kerran ei osunut silmiin ketjua.

Vastakkain ovat Katri Kulmuni Lapista ja Antti "nuoriso-säätiö" Kaikkonen Uudeltamaalta.
Mukana myös joku kolmas nevahööd ehdokas joka ei ole kansanedustaja ja jolla siksi ei ole mitään mahdollisuuksia käytännössä.

Sekä Kulmuni että Kaikkonen ovat Juha Sipilän suosikkeja eli jatkaja on Sipilän suosikki kumpi tahansa tulee valituksi.
Kaikkosen Sipilä laittoi puolustusministeriksi ja Kulmunin Elinkeinoministeriksi.

Aiemmin kisaan ovat vihjailleet jossain vaiheessa ehkä tulevansa Keskustan ns. "ihan pikkuisen maahanmuuttokriittiset" eli Mikko "Katalonia" Kärnä ja Antti "vaalirahoitus puukkoja myymällä" Kurvinen mutta molemmat jättäytyivät pois kisasta jo ennen ehdokkaaksi ryhtymistä harkittuaan sitä ennen ehdokkuuttaan ja lisäksi hetken ehdokkuuttaan harkitsivat "Keskustan harmain mies" eli Mika Lintilä jonka Sipilä laittoi valtionvarainministeriksi ja ekan kauden kansanedustaja Hilkka Kemppi jotka päättivät sitten että eivät lähde ehdokkaaksi.

Huhuja on että joku Keskustan kansanedustajista harkitsee vielä ehdokkaaksi lähtemistä koska fakta on että kahden ehdokkaan hymistely ei välttämättä johda muuhun kuin kädenlämpöiseen hymistelyyn erityisesti koska sekä Kulmuni ja Kaikkonen ovat ns. Sipilän hyväksymiä ehdokkaita.

Tässä ketjussa poimin erityisesti Kulmunin ja Kaikkosen kantoja liittyen maahanmuuttoon, turvapaikka-politiikkaan ja Persuihin koska ne varmaan kiinnostavat eniten Hommalla mutta myös muita jos tulee jotain perinteisestä keskustalaisesta diiba-daabasta poikkeavaa.
Jos nevahöödiltä tai joltain vielä ehdokkaaksi hyppäävältä kansanedustajalta tulee jotain niin myös ne poimin.

Poimikaa kiinnostavat jutut talteen myös muut hommalaiset jos silmiinne osuu.


Yhdistetty sattumalta hetkeä aiemmin aloitettuun ketjuun.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2019, 22:23:41 kirjoittanut Alaric »
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 500
 • Liked: 3590
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #3 : 02.08.2019, 22:21:55 »
En usko että kukaan heistä on riittävän maahanmuuttokriittinen, joten ihan sama kuka keskustaa johtaa, missään tapauksessa en koskaan äänestäisi heitä. Ei taida koko puoluessta löytyä ketään sellaista, joka saisi äänestämään heitä.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 494
 • Liked: 2857
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #4 : 02.08.2019, 22:45:10 »
Olennainen aspekti tässä on se, että kumpi puheenjohtaja nostaa enemmän kepun kannatusta eli siis syö perussuomalaisten ääniä.

Siihen kannattaa persuissa varautua että jonkin verran "paluumuuttoa takaisin kepuun" saattaa tulla kumpi tahansa valitaankaan sillä molemmat ovat keskustan peruskannattajien mielestä selkeä parannus Juha Sipilään verrattuna.

Toki aina on mahdollista, että mitään nousua ei tulekaan sillä vihervasemmistohallitus vetää kepun kannatusta saman verran alas mitä uusi pj sitä nostaa.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 835
 • Liked: 6757
 • junior koodari
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #5 : 02.08.2019, 22:46:01 »
Muinoin kepun nousukiidossa ollutta Esko Ahoa kutsuttiin "Suomen Kennedyksi", Kaikkonen on samanlainen poliittinen vitsi kuten Aho oli, jossain oli kuva Kaikkosesta tekemässä lumitöitä, ilmeisesti lumen kolaaminen on on ollut ainoa todistettava työ, jota Kaikkonen on tehnyt, paitsi veivannut nuorisosäätiöltä jotain?

Kaikkonen on täysi sutki joka puhuu jatkuvasti samaa jargonia, puhe tulee kuin päättymättömästä luupista joskus on tullut mieleen, että onko tekoäly viety noinkin pitkälle että tuomitun rikollisen voi siruttaa.

Kulmuni vaikuttaa olevan normi kepulainen; Miulle kaikki, syö sinä kansalainen huomenna tai viikon päästä ei kiinnosta miuta, eli Pekkarisen oppien jatkaja siltarummuissa ja pörräävissä ropelleissa.

Sum.S. Jos tulevaisuuden pienpuolueen johtaja ehdokkaista on valittava niin Kulmuni.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2019, 22:57:36 kirjoittanut simppali »

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 333
 • Liked: 26980
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #6 : 02.08.2019, 22:58:35 »
Varmasti äänestin väärin. Kulmunilla on kaksi isohkoa etua muihin nähden. KK voittaa rinnanmitalla AK:n jäädessä nuolemaan omaa hillotolppaansa.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #7 : 02.08.2019, 23:11:35 »
Keskustan Matti "Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusiota, että he voivat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa äänestämällä esimerkiksi perussuomalaisia" Vanhanen teki Kulmunille ja Kaikkoselle "vaalikoneen" jossa Vanhanen pohjusteli EU:n pysyvää taakanjako järjestelmää ja/tai väliaikaista taakanjako-järjestelmää ja yritti saada sekä Kulmunin että Kaikkosen kannattamaan sitä esittämällä uhkakuvan että Venäjältä voisi tulla paljon turvapaikanhakijoita Suomeen ja siksi taakanjako-järjestelmä olisi mukamas Suomen etujen mukainen systeemi.


Lainaus
Tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­hin­kin on otet­ta­va kan­taa:

– 1990-lu­vun alus­sa pel­kä­sim­me, et­tä naa­pu­ris­tam­me saat­tai­si tul­la jopa sa­to­ja tu­han­sia tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­ta maa­ham­me. Pi­täi­si­kö Kes­kus­tan ajaa EU:ssa jär­jes­tel­mää, jos­sa täl­lai­sis­sa yk­sit­täi­sis­sä krii­seis­sä, joi­ta ky­sei­nen jä­sen­maa ei ky­ke­ne it­se en­nal­ta­eh­käi­se­mään, muut jä­sen­maat aut­tai­si­vat esim. Suo­mea?


https://www.suomenmaa.fi/uutiset/matti-vanhanen-laati-vaalikoneen-keskustan-puheenjohtajaehdokkaille-34peukutatko-samana-viikonloppuna-seka-pridea-etta-suviseuroja34-6.3.524500.305c895090Kaikkosen vastaus oli:

Lainaus
"Kyl­lä sii­nä voi­si ol­la jär­keä. Oleel­lis­ta on, et­tä saa­daan riit­tä­vän laa­ja si­tou­tu­mi­nen EU:ssa vas­tuun­kan­toon mah­dol­li­sis­sa krii­si­ti­lan­teis­sa.

Tur­va­pai­kan­ha­ki­ja­po­li­tii­kas­sa ylei­ses­ti vii­me vaa­li­kau­del­la kes­kus­tan lin­ja näyt­ti ulos­päin tur­han lep­sul­ta. Lin­jan pi­tää ol­la tiuk­ka, mut­ta oi­keu­den­mu­kai­nen, ja sen pi­tää myös näyt­tää sil­tä."

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kaikkonen-vastaa-vanhasen-vaalikoneeseen-34minun-keskustaani-mahtuvatniin-suviseuroissa-kavijatkuin-pridemarssien-ystavatkin34-6.3.524748.641a9834a1


Kulmunin vastaus oli:


Lainaus
"Oli­si Suo­mel­ta sil­mien sul­ke­mis­ta miet­tiä EU-ta­son tur­va­paik­ka­jär­jes­tel­mää huo­mi­oi­mat­ta sitä, et­tä mei­dän itä­naa­pu­rim­me on Ve­nä­jä, jos­ta pa­him­mil­laan voi­si läh­teä mil­joo­nien ih­mis­ten vyö­ry liik­keel­le.

Tar­vit­ta­es­sa on voi­ta­va teh­dä no­pei­ta rat­kai­su­ja sen suh­teen, mi­ten mah­dol­li­ses­ti mer­kit­tä­vis­tä­kin tur­va­pai­kan­ha­ki­ja­mää­ris­tä sel­vi­tään mah­dol­li­sim­man no­pe­al­la kä­sit­te­lyl­lä.

Eu­roop­pa­lai­sel­la ta­sol­la tur­va­paik­ka­jär­jes­tel­mä tu­lee muo­dos­taa sel­lai­sek­si, et­tei se hou­kut­te­le maa­no­saan siir­to­lai­sia vain elin­ta­son pe­räs­sä.

Tä­män vuok­si myös eu­roop­pa­lai­sel­la ta­sol­la on kiin­ni­tet­tä­vä huo­mio sii­hen, et­tä voi­daan en­si­si­jai­ses­ti ha­kea rat­kai­su­ja, joi­den kaut­ta hä­tää tar­vit­se­via voi­daan aut­taa krii­si­koh­teis­sa sekä apua tar­vit­se­vat tun­nis­taa mah­dol­li­sim­man lä­hel­lä krii­si­mai­ta.

Jos tän­ne tul­laan so­taa pa­koon, niin sil­loin toi­mi­taan kan­sain­vä­lis­ten so­pi­mus­ten mu­kaan.

Jos ky­sy­mys on siir­to­lai­suu­des­ta, ei se ole enää tur­va­paik­ka­po­li­tiik­kaa, vaan siir­to­lai­suut­ta, jo­hon on omat reit­tin­sä.

Tur­va­paik­ka­jär­jes­tel­mää ei saa käyt­tää vää­rin."

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kulmuni-vastaa-vanhasen-vaalikoneeseen-34keskusta-voi-olla-iso-liikevain-jos-kansanliikkeeseen-mahtuu-monenlaisia-aania-mielipiteita-ja-moniarvoisuutta34-6.3.525234.f41d3d734c

Eli sekä Kaikkonen että Kulmuni kannattavat taakanjako-järjestelmää joka olisi suuri vetovoimatekijä lähteä Välimerelle ja joka siksi olisi itseään toteuttava helvetinkone eli kun taakanjako-järjestelmä olisi luotu niin se aiheuttaisi sen kriisin jonka hoitamiseen se olisi luotu koska taakanjako takaisi että kaikki (jos Itä-Eurooppa kieltäytyy taakajaoista) tai suurin osa (jos kaikki EU-maat mukana) pääsisi ilmaisten asuntojen ja ilmaisen rahan maihin joihin he haluavatkin Eurooppaan pyrkiessään ja salakuljettajien olisi helppo myydä venekyytejä Libyan edustalle kertomalla että pääsette Saksaan, Ruotsiin, Suomeen jne.

Taakanjakojen tullessa Libyaan käynnistyisi ryntäys afrikkalaisten toimesta ja myös Marokon kautta Espanjaan ja Turkin kautta Kreikkaan olisi satojen tuhansien tai miljoonien virta joka vuosi.

Kulmunin vastauksessa on enemmän linjoja kuin Kaikkosella mutta Kulmunin lausunnot kumoavat toisensa eli vaikka Kulmuni vaatii että turvapaikkajärjestelmä ei saa houkutella siirtolaisia elintason perässä ja että turvapaikkajärjestelmää ei saa käyttää väärin niin taakanjako-järjestelmä juuri houkuttelisi siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita elintason perässä jaettaisiin taakanjaon kautta sitten turvapaikanhakijoita tai turvapaikan saaneita ja taakanjako-järjestelmä juuri johtaisi laajamittaiseen turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöön.

Jokainen Eurooppaan tullut syyrialainen oli jo turvassa Turkissa eli jokainen syyrialainenkin on tullut Eurooppaan ja Suomeen ilmaisen asunnon ja ilmaisen rahan perässä eikä mitään "hätää pakoon". Hätä loppui jo kun olivat päässeet Syyriasta Turkkiin.
Somalit, irakilaiset ja afgaanit olisivat olleet turvassa maidensa turvallisilla alueilla eli heidänkin Eurooppaan tulonsa johtuu systeemistä jossa asylum sanomalla ja sadun kertomalla suuri osa (Suomessa suurin osa) saa turvapaikan tai toissijaisen suojelun ja sen mukana hyvinvointi-valtioissa tulevat ilmaiset asunnot ja ilmaista rahaa loppuelämäksi vaikka ei töitä tekisikään.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #8 : 02.08.2019, 23:15:43 »
Kepulla on puheenjohtajan valinta käsillä. Kuten tiedetään, merkittävä osa perussuomalaisten kannattajista on entisiä kepun äänestäjiä. Maakunnissa voisi sanoa jopa että suurin osa. Perussuomalaisille ei siis ole samantekevää kuka kepulla on johdossa. 

Pohjustukseksi:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/286895-katri-kulmuni-valmis-samaan-hallitukseen-jussi-halla-ahon-kanssa-vaikka
Lainaus
Keskustan johtoon pyrkivä elinkeinoministeri Katri Kulmuni olisi valmis samaan hallitukseen Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Hän ei puhu arvopohjasta eikä nimitä perussuomalaista puoluetta äärioikeistolaiseksi.

Henkilökohtaisesti toivon Kulmunia kepun johtoon. Kaikkonen saattaisi imeä kuitenkin enemmän "maakuntien miehiä" takaisin tupailtoihin.
 
Mikä on hommalaisten mielipide: Kulmuni vai Kaikkonen?


Lisäsin piruuttani äänestyksen ;) Uusi puoluejohtaja valitaan ylimääräisessä puoluekokouksessa lauantaina 7.9.2019.

-Alaric


Kuitenkin kulmuni sanoi:

Lainaus
Uusi Suomi kysyi: Tällä hetkellä puolueita määrittää osin suhtautuminen gallup-johtaja perussuomalaisiin. Miten te arvioisitte, onko perussuomalaiset mielestänne äärioikeistolainen puolue, kuten eräät tutkijatkin ovat sanoneet? Voisitteko te kuvitella teidän johtamanne keskustan olevan samassa hallituksessa nykyisen kaltaisten perussuomalaisten kanssa?

”Perussuomalaiset on Suomen suurin puolue. Se että ihmiset äänestävät perussuomalaisia, kertoo toki siitä, että he ovat pystyneet tuomaan esille joitakin kipukohtia, joita ihmiset kokevat ympäri tämän maan, mutta se kärjekkyys, jolla he esiintyvät, ei ehkä ole sellaista, jota itse ajattelen yhteiskunnan eheyden ja luomisen vahvuudeksi. Siellä on ehkä pelotteluakin aika paljon. Minä haluaisin tarjota ratkaisuja sen sijaan, että pelotellaan maahanmuutolla tai siirtolaisuudella. Siihen tarvitaan ratkaisuja, ei pelottelua.”

Uusi Suomi jatkoi: Onko perussuomalaiset äärioikeistolainen puolue?

”He ovat parlamentaarisesti toimiva liike. Siellä voi olla taustalla myös pimeitä voimia, mutta eduskunnassa toistaiseksi parlamentaarisesti ja kunnanvaltuustoissa he ovat kyllä noudattaneet ihan niitä yhteisiä pelisääntöjä, mille tämä yhteiskunta on rakennettu”.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/286895-katri-kulmuni-valmis-samaan-hallitukseen-jussi-halla-ahon-kanssa-vaikka

Eli Persuissa on pimeitä voimia taustalla ja Persuissa pelotellaan maahanmuutolla ja siirtolaisuudella Kulmunin mukaan.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 347
 • Liked: 6437
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #9 : 02.08.2019, 23:27:14 »
Mokutuksen kannalta on minun ainakin hyvin vaikeaa sanoa henkilöitä tuntematta, että kumpi olisi lopulta edes aavistuksen nuivempi.

Parasta kai olisi, jos Paavo Väyrynen valittaisiin puheenjohtajaksi, mutta se ei taida olla mahdollista.

newspeak

 • Vieras
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #10 : 02.08.2019, 23:31:17 »
Kaikkosta ei juuri viherpunikista erota. Häneen kulminoituu kaikki nykykepun viat.

Kulmuni ei ole yhtä ryvettynyt, mutta ennustaisin hänen olevan korkeintaan yhden kauden ihme puheenjohtajana ja tässä tapauksessa ei puhuta edes kokonaisesta kaudesta.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 355
 • Liked: 19974
 • Persuhtava keskustelija
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #11 : 03.08.2019, 00:20:43 »
On ihan sama kumpi voittaa, molemmat on kuin lottovoitto Perussuomalaisille.

Kulmuni on vihersuvakkikoohottaja, ja kaikkonen on puolestaan tuomittu rikollinen, ja puhdas poliittinen broileri.

Keskustan kannatus tulee laskemaan reilusti alle kymmenen prosentin vielä jouluun mennessä.

Eikä siinä auta uusi puheenjohtaja, mitäs lähtivät vihervasemmistohallituksen takuumiehiksi.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #12 : 03.08.2019, 00:35:27 »
Kulmuni piirtää linjoja ja määrittelee niiden avulla Keskustan:

Lainaus
Kes­kus­taa mää­rit­tää yrit­te­li­äi­syys, jos­sa piir­räm­me ra­jan va­sem­mis­toon. Kes­kus­ta on syvä si­vis­tys­lii­ke, jos­sa pelk­kä op­pi­his­to­ria ei ole mer­ki­tyk­sel­li­nen, vaan kaik­ki se mitä sy­dä­mes­sä on. Piir­räm­me ih­mi­syy­des­sä ra­jan pe­rus­suo­ma­lai­siin.

Kes­kus­tan oi­keu­den­tun­to on vah­va ei­kä köy­hän asi­aa saa mil­loin­kaan unoh­taa. Piir­räm­me siis ra­jan myös oi­keis­toon.

Kes­kus­tan ne­li­a­pi­la on ol­lut vih­reä läpi vuo­si­sa­dan. Ta­sa­pai­no luon­non kans­sa on ai­van kes­keis­tä kes­kus­ta­lai­ses­sa sie­lun­mai­se­mas­sa, mut­ta piir­räm­me vii­van myös vih­rei­siin. Kes­kus­tan vih­reys tar­jo­aa rat­kai­su­ja ja toi­voa, ei epä­toi­voa.

Näin syn­tyy omin­ta­kei­nen ja aja­ton Kes­kus­ta. Oma­laa­tui­nen kan­san­lii­ke, jon­ka näi­vet­ty­mis­tä on en­nus­tet­tu vä­hin­tään ker­ran vuo­si­kym­me­nes­sä. Ei ole vuo­si­sa­das­sa on­nis­tu­nut ei­kä on­nis­tu nyt­kään.

Kes­kus­ta­lai­suus elä­mä­na­sen­tee­na ei ole yk­sin­ker­tai­nen rat­kai­su. Me em­me tai­vu val­mii­siin is­mei­hin. Kes­kus­tas­sa kyse on ko­ko­nai­suu­des­ta, joka edel­lyt­tää omaa ajat­te­lua.

Se, et­tä val­mii­ta vas­tauk­sia ei löy­dy, on myös vah­vuus. Kes­kus­taa yh­dis­tä­viä tee­mo­ja löy­tyy vain kes­kus­te­le­mal­la avoi­mes­ti ja hy­väk­sy­mäl­lä myös omas­ta mie­li­pi­tees­tä ero­a­via nä­ke­myk­siä.

Kes­kus­tan täy­tyy erot­tau­tua omal­la vies­til­lä. Eten­kin nuo­ret ha­ke­vat tär­keik­si ko­ke­miin­sa on­gel­miin vas­tauk­sia pe­rus­suo­ma­lai­sis­ta ja vih­reis­tä. Kes­kus­ta ero­aa kum­mas­ta­kin tar­jo­a­mal­la rat­kai­su­ja ja tu­le­vai­suut­ta, ei loh­du­ton­ta maa­il­man­lop­pua.

Tänä päi­vä­nä ide­o­lo­gis­ta vih­reyt­tä ja na­ti­o­na­lis­tis­ta ajat­te­lua yh­dis­tää pes­si­mis­ti­syys ja syyl­lis­ten et­si­mi­nen. Näi­den liik­kei­den hel­li­mä aja­tus, et­tä maa­il­ma me­nee vää­jää­mät­tä huo­nom­paan suun­taan, ei lop­pu­vii­mein kan­nus­ta ei­kä mo­ti­voi ha­ke­maan pa­rem­paa.

https://www.suomenmaa.fi/puheenvuoro/toivoa-keskusta-6.19.524737.c975658743


Eli Persut ja Vihreät ovat Kulmunin mielestä pessimistejä ja syyllisten etsijöitä jotka tarjoavat lohdutonta maailmanloppua.

Mieleeni nousee vain yksi kysymys:

Mistä mainostoimistosta nämä litaniat on tilattu ja voivatko ne toimia niin että Keskusta erottautuu sekä Vihreistä että Persuista?

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 302
 • Liked: 50378
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #13 : 03.08.2019, 00:48:53 »
Kun kerran mielipidettä kysyttiin, vastaan:

On aivan helvetin yhdentekevää, kumpi noista kahdesta astuu Kepun johtoon. Maahanmuuttokriittisen falangin kannalta se on suorataan yksi paskahailee. Toinen on monissa liemissä marinoitu poliittinen broileri, jolle oma etu on tutumpi käsitys kuin omat taskut. Toinen taas on poliittisen broilerin alku, joka lienee vielä siinä uskossa, että Keskusta on jotakin elämää suurempaa.

Kanki Kaikkonen vs. Kumpu Kulmuni....lopputulos on se iänikuisen sama: Kepu pettää aina!
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 921
 • Liked: 36162
 • Haloo, onko GSK:lla? Olemme taas mukana kokeessa!
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #14 : 03.08.2019, 00:49:04 »
Veikkaan atari-Kaikkosen onnistuvan laskemaan Kepun kannatusta tehokkaammin, joten mieluummin hän kuin Kulmunit.
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 472
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #15 : 03.08.2019, 00:56:38 »
Taitaa keskusta olla poliittisesti sellainen tyhjiö että ketään aatten miestä tai naista ei edes voi löytyä joka saisi luotsattua puolueen pidempiaikaiseen nousuun. Pallittomia vätyksiä tai korruptoituneita ketkuja koko sakki.

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 395
 • Liked: 766
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #16 : 03.08.2019, 01:09:07 »
En ikinä äänestäisi politiikkoa, joka esiintyy tanssiohjelmissa. En koskaan, olen siinä tosiaan vanhoillinen. Mutta ammattimaisen tanssiuran jälkeen voi mun mielestä toki ilman muuta ryhtyä vaikka politiikoksi.

Edit: epäselvää kirjoitusta korjattu.
« Viimeksi muokattu: 03.08.2019, 01:14:51 kirjoittanut Augustus »

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 866
 • Liked: 9343
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #17 : 03.08.2019, 01:30:54 »
Koko kepu varsinkin nykyisenkin kokoisena on omituinen suomalainen erikoisuus puoluekentällä. Ehkä se nyt vihdoin ja viimein katoaisi marginaaliin.

Sen takia kannatan Kaikkosta puoluejohtajaksi.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 835
 • Liked: 6757
 • junior koodari
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #18 : 03.08.2019, 01:44:46 »
Kyykkypuolue kepu varmaan tulee torjumaan hallituspuolueena tämän:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006142527.html

"PÄÄMINISTERI Antti Rinteen (sd) hallitus varautuu jo etukäteen kirvelevään tappioon EU:n rahoituskehysneuvotteluissa, jotka saatetaan käydä Suomen heinäkuussa alkavan EU-puheenjohtajakauden aikana.

Hallitusohjelman liitteessä numero kuusi nimittäin mainitaan, että ”tarvittaessa EU:n yhteisen maatalouspolitiikan tulevan tukiohjelmakauden 2021–2027 EU-rahoituksen Suomelle kohdentuvan osan alenema kompensoidaan jakamattomasta varauksesta”.

Kaikkonen voi ottaa dengit nuorisosäätiöltä mutta toisen puheenjohtaja ehdokaan Kulmunin on varmaan turvauduttava pikavippeihin, jos kumpikaan ei tee mitään niin kohta koko Suomalaista maanviljelyä ylläpitävä porukka on Ps:n tai kokoomuksen äänestäjiä.

Kapulakielinen lupaus on rahallisesti merkittävä, sillä jos Euroopan komission esitys menee läpi, Suomi menettää maatalousrahoja 421 miljoonaa euroa rahoituskehyskaudella 2021–2027".
« Viimeksi muokattu: 03.08.2019, 01:52:44 kirjoittanut simppali »

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 524
 • Liked: 8866
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #19 : 03.08.2019, 01:50:32 »
Kapulakielinen lupaus on rahallisesti merkittävä, sillä jos Euroopan komission esitys menee läpi, Suomi menettää maatalousrahoja 421 miljoonaa euroa rahoituskehyskaudella 2021–2027".

Eivätköhän Keski-Euroopan maat tuen komission ehdotusta lämpimästi. Ja mikseivät tukisi: Suomi on kuitenkin itseoikeutettu oikeusvaltio, joka hanskaa asian ilman tukiakin.
qui non est mecum adversum me est

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12041
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #20 : 03.08.2019, 02:20:39 »
Kapulakielinen lupaus on rahallisesti merkittävä, sillä jos Euroopan komission esitys menee läpi, Suomi menettää maatalousrahoja 421 miljoonaa euroa rahoituskehyskaudella 2021–2027".

Eivätköhän Keski-Euroopan maat tuen komission ehdotusta lämpimästi. Ja mikseivät tukisi: Suomi on kuitenkin itseoikeutettu oikeusvaltio, joka hanskaa asian ilman tukiakin.

Eli Suomi puheenjohtajamaana on jo varautunut viemään läpi uudistuksen joka maksaa Suomelle 421 miljoonaa (kun EU-tuet menetetään) ja toiset 421 miljoonaa (kun tuet maksetaan suomalaisten verorahoista) eli yhteensä siis Suomi menettää 842 miljoonaa euroa vuodessa eli yhteensä 7 vuoden aikana 7x842 miljoonaa euroa eli yhteensä 5894 miljoonaa euroa eli noin 6 miljardia euroa.

SDP ja Keskusta ovat innosta hihkuvia EU:n lattiarättejä.
"pyyhi meillä lattiaa vielä vähän lisää EU kun me niin tykätään siitä"

Vanhustenhoidon kuntoon laittaminen 0,7 hoitajamitoitukseen maksaisi arvioiden mukaan noin 200 miljoonaa vuodessa eli jos noi leikkaukset saataisiin estettyä niin Suomella olisi rahat korjata asia heti eikä vasta joskus 2025 ja joka vuosi jäisi vielä 600 miljoonaa joilla voisi vaikka laskea perheiden verotusta tai palkata 6000 lääkäriä terveyskeskuksiin.

Jos Suomen hallituksella olisi minkäänlaista selkärankaa niin se kertoisi EU:lle että "toi paska ei käy" ja ajaisi asiaan korjauksen.

Suomi on kuitenkin EU:ssa tahdoton ajopuu koska Suomen poliittinen eliitti on selkärangatonta EU:ta mielistelevää tahdotonta nahjusta täynnä.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 241
 • Liked: 1039
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #21 : 03.08.2019, 03:20:32 »
En ikinä äänestäisi politiikkoa, joka esiintyy tanssiohjelmissa. En koskaan, olen siinä tosiaan vanhoillinen. Mutta ammattimaisen tanssiuran jälkeen voi mun mielestä toki ilman muuta ryhtyä vaikka politiikoksi.

Edit: epäselvää kirjoitusta korjattu.

Yhdyn edelliseen verbaalisesti. En myöskään itse äänestäisi ketään, joka on toiminut Suomi-NeuvostoliittoVenäjä-seurassa saati sitten vakoilu järjestön puheenjohtajana.

https://suomivenajaseura.fi/yhteystiedot/hallitus/
Pääministerin paikalta eduskunnan täysistunnossa valehtelun vuoksi eroamaan joutunut sdp:n pj Antti Rinne MTV:n haastattelussa 6.12.2019:”Puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa.”

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 214
 • Liked: 7765
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #22 : 03.08.2019, 04:48:35 »
Koko kepu varsinkin nykyisenkin kokoisena on omituinen suomalainen erikoisuus puoluekentällä. Ehkä se nyt vihdoin ja viimein katoaisi marginaaliin.

Sen takia kannatan Kaikkosta puoluejohtajaksi.

Jos hyvin kävisi heille, he olisivat tulevaisuudessa 10%n puolue, jonka kannatus tulisi lähinnä jäljelle jääneiltä isoilta tilallisilta ja maakuntien paremmilta piireiltä, ja joka pystyy puolustamaan erilaisissa hallituskokoonpanoissa intressipiiriensä etuja. Köyhempien maalaisten äänet olisi, jos mahdollista, voinut tällaisessa liberaalissa ideaalissa jättää kerättäväksi soinilaisille persuille.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

matti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 765
 • Liked: 442
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #23 : 03.08.2019, 05:07:32 »
En ikinä äänestäisi politiikkoa, joka esiintyy tanssiohjelmissa. En koskaan, olen siinä tosiaan vanhoillinen. Mutta ammattimaisen tanssiuran jälkeen voi mun mielestä toki ilman muuta ryhtyä vaikka politiikoksi.

Edit: epäselvää kirjoitusta korjattu.

Yhdyn edelliseen verbaalisesti. En myöskään itse äänestäisi ketään, joka on toiminut Suomi-NeuvostoliittoVenäjä-seurassa saati sitten vakoilu järjestön puheenjohtajana.

https://suomivenajaseura.fi/yhteystiedot/hallitus/

Tää on muuten mielenkiintoinen juttu: Sekä Lehtomäki että Kulmunki ovat olleet Suomi-Neuvostoliitto -seuran (vai mikä Putin-fanclub se nykyään onkaan) puheenjohtajia. Molempia on pidetty Kepun nousevina tähtinä. Herää kysymys, miten tämä on mahdollista?

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 912
 • Liked: 3823
 • "Leb' wohl, du kühnes, herrliches Kind!"
  • Tragedian synty – blogi kaikille eikä kenellekään
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #24 : 03.08.2019, 09:00:04 »
Usein puolueet pyrkivät puheenjohtajan vaihdoksella jonkinlaiseen uuteen alkuun. Vanhan puheenjohtajan mukana lähtevät mielikuvat tehdystä politiikasta ja kansalaisille voidaan näyttäytyä uusien ajatusten ja näkökulmien tarjoajana. Tässä tarkoituksessa Kulmuni olisi ylivertainen puheenjohtaja, ja siksi minä en toivo hänen tulevan valituksi. Kaikkosella ei ole mitään edellytyksiä toimia sellaisena kuin Sipilä puheenjohtajakautensa alussa. Hän on rahojen väärinkäytössä ryvettynyt kelmi, joten vaikka hän todennäköisesti osaa hoitaa puheenjohtajan tehtävät hyvin, hän ei koskaan pääse näyttäytymään rehtinä politiikan uudistajana. Kaikkonen uusimaalaisena on myös selvästi Keskustan cityliberaalia siipeä, mikä tuskin innostaa niitä maakuntien perinteisiä kepulaisia, joita Perussuomalaisten on nykyisessä poliittisessa tilanteessa houkuteltava taakseen.

Siksi vastasin: Kaikkonen.
Tragedian synty – blogi kaikille eikä kenellekään.
Utopian synty – tarina maailman optimoinnista.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 494
 • Liked: 2857
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #25 : 03.08.2019, 09:14:07 »

Eli Persuissa on pimeitä voimia taustalla ja Persuissa pelotellaan maahanmuutolla ja siirtolaisuudella Kulmunin mukaan.

En tiedä mitä Kulmuni pimeillä voimilla tarkalleen ottaen tarkoitti, mutta jos hän viittasi niillä rotuopin kannattajiin, niin ei se nyt ihan tuulesta temmattu väite ole.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 494
 • Liked: 2857
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #26 : 03.08.2019, 09:28:59 »
Usein puolueet pyrkivät puheenjohtajan vaihdoksella jonkinlaiseen uuteen alkuun. Vanhan puheenjohtajan mukana lähtevät mielikuvat tehdystä politiikasta ja kansalaisille voidaan näyttäytyä uusien ajatusten ja näkökulmien tarjoajana. Tässä tarkoituksessa Kulmuni olisi ylivertainen puheenjohtaja, ja siksi minä en toivo hänen tulevan valituksi. Kaikkosella ei ole mitään edellytyksiä toimia sellaisena kuin Sipilä puheenjohtajakautensa alussa. Hän on rahojen väärinkäytössä ryvettynyt kelmi, joten vaikka hän todennäköisesti osaa hoitaa puheenjohtajan tehtävät hyvin, hän ei koskaan pääse näyttäytymään rehtinä politiikan uudistajana. Kaikkonen uusimaalaisena on myös selvästi Keskustan cityliberaalia siipeä, mikä tuskin innostaa niitä maakuntien perinteisiä kepulaisia, joita Perussuomalaisten on nykyisessä poliittisessa tilanteessa houkuteltava taakseen.

Siksi vastasin: Kaikkonen.

Saattanet olla oikeassa, että asetelma onkin päinvastainen omaan olettamaani.

Noin muutoin, tuosta nuorisosäätiö-keissistä kysymys, että onko kukaan ihan oikeasti perehtynyt siihen mikä oli Kaikkosen rooli tapahtumasarjassa. Onko hän todistetusti kelmi vai olosuhteiden uhri ja syntipukki?

Itse en ole tapaukseen perehtynyt, mutta olen pitänyt tapana olla uskomatta täysin sokeasti median luomiin mielikuviin.


no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 528
 • Liked: 1554
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #27 : 03.08.2019, 09:51:34 »
Oma käsitys Kaikkosen roolista on, että isommat pojat opastivat tulokasta talon tavoille. Tyhmyyttähän tuollainen osoittaa, ja sokeaa broileriutta, enemmän kuin pahantahtoisuutta. Toki myös pyrkyryyttä ja halua päästä isojen poikien hyvä veli-kerhoon.

Olen suoraan sanoen hämmästynyt että vielä kehtaa valtakunnan politiikassa pyöriä, mutta toisaalta 10 000 uusmaalaista äänestäjää ei voi olla väärässä...  :facepalm:

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 032
 • Liked: 7298
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #28 : 03.08.2019, 10:29:27 »
Kulmuni ja Kaikkonen ovat molemmat 100% broilereita ja vetävät tasan sen biisin, jonka laskevat itselleen hyödyllisimmäksi. Jos noilla on jotain omia mielipiteitä, mitä mutisevat yksinään suihkussa, niin niillä ei ole mitään merkitystä koska Hillotolppa Über Allen.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 606
 • Liked: 2112
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni
« Vastaus #29 : 03.08.2019, 10:40:19 »
Mitä keskusta tarvitsisi, olisi alkiolainen maalaisjäärä. Puolue ei edusta aatteellisesti mitään. Liberaaleille kaupunkilaisille on jo vaihtoehtoja vasemmistosta ja vihreistä kokoomukseen.

Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Tagit: