UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: HS: Herra professorilla on asiaa  (Luettu 7555 kertaa)

Liechtenstein

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 104
 • Liked: 173
 • 2020 - kohti lyhyempiä onelinereitä!
HS: Herra professorilla on asiaa
« : 03.08.2019, 15:01:19 »
"Herra professorilla on asiaa
Janne Saarikivi on kulttuurielämämme kuuma nimi. Lehtemme lukijoille tarjoutuu nyt mahdollisuus tutustua professoriin ja hänen mieliä kiihottavaan ajatteluunsa.
Tilaajille
Saska Saarikoski HS
Julkaistu: 3.8. 2:00 , Päivitetty: 3.8. 13:52LEHTEMME lukijoilla on tänään ilo päästä tapaamaan Helsingin yliopiston suomalais-ugrilaisen kielen­tutkimuksen professoria Janne Saarikiveä, joka on ystävällisesti lupautunut kertomaan kuulumisiaan aamukahvin äärellä kotonaan Helsingin Toukolassa."
"Vastikään ilmestyneeseen Korruptio Suomessa -teokseen kirjoittamassaan esseessä Saarikivi tunnusti oman menestyksensä perustuneen pitkälti suomalaiseen hyvä veli -järjestelmään. Yliopistossa se tarkoittaa sitä, että pitää osata nuolla ruokkivaa kättä ja kampata kilpailijansa.

Yksi, jolta tuo taito puuttui, oli Jussi Halla-aho, joka kuului tohtorikoulussa Saarikiven opiskelutovereihin. Halla-ahon muinais­kirkko­slaavin väitöskirja hyväksyttiin kyllä hyvällä arvosanalla vuonna 2006, mutta hänen tutkijanuransa ei koskaan auennut.

”Kyllähän Halla-aho savustettiin ulos yliopistolta”, Saarikivi arvioi.

Halla-aho herätti Saarikiven mielestä opiskeluaikanaan huomiota oikeistolaisilla mielipiteillään erityisesti siksi, ettei muita samalla tavalla ajattelevia silloin ollut – mutta nykyään heitä on.

”Yliopiston opettaja tapaa oman aikansa nuorta älyllistä eliittiä. Nykyajan opiskelijoissa on paljon niitä, jotka ovat radikaaleja olemalla konservatiiveja”, professori kertoo.

Hänen mielestään yliopistolla olisi pitänyt olla tilaa yhdelle Halla-ahollekin.

”Tyhmää, ettei häntä tuettu. Luulen, että hänestä olisi paljon vähemmän haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle, jos hän olisi historiallinen slavisti ja istuisi minun kanssani yliopiston neljännessä kerroksessa.”"
Lähde:
https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006192717.html

Tulevaisuus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 454
 • Liked: 3102
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #1 : 03.08.2019, 15:11:45 »
”Kyllähän Halla-aho savustettiin ulos yliopistolta”, Saarikivi arvioi."

Luojan (ei allahin) kiitos siitä että savustettiin ulos. Minun ajatukseni saivat arvoisensa edustajan, toki ajatukset olivat muodostuneet jo ennen halliksen esiin nousua mutta tervehdin tätä kaveria ilolla kun parrasvaloihin nousi.
Nähtävästi joku muukin on ollut samaa mieltä kun persut ovat siinä lennossa missä ovat. Voisinko jopa sanoa että tämä kaveri olisi mennyt hukkaan yliopistolla.
Häpeämätöntä hehkutusta mestarista ja ai että tuntui hyvältä.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 661
 • Liked: 7260
 • ...ääni kun on, nyt Kansanradion!
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #2 : 03.08.2019, 15:22:41 »
Noh, Jordan Peterson sanoi Dennis Pragerin haastattelussa, että yliopistoista on tätänykyä lähinnä enemmän harmia kuin hyötyä. Vastineeksi sille, että Saarikivi sanoo että Halla-ahosta olisi ollut vähemmän harmia mikäli tämä olisi palkattu yliopistolle, niin se ei muuta sitä miksikään, että yhteiskunnankaan ei pitäisi elättää seinähullua vasemmistoa kallispalkkaisilla tutkijanimikkeillä.

Tutkijoista osa on päteviä, mutta se poliittinen inkvisitio on turha taakka koko länsimaiselle maailmalle.
Only
Truth
Matters

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 482
 • Liked: 8738
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #3 : 03.08.2019, 15:22:57 »
Oikein hyvä artikkeli. Pisteet Hesarille. Ilmeisesti siellä paperipuolella on vielä lehtimiestaitoja, jotka eivät näy netissä. Toisaalta haastateltava vaikuttaa sen verran järkevältä, että huonoa juttua olisi pitänyt erikseen yrittää.
qui non est mecum adversum me est

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 647
 • Liked: 76094
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #4 : 03.08.2019, 20:45:26 »
Toisaalta haastateltava vaikuttaa sen verran järkevältä, että huonoa juttua olisi pitänyt erikseen yrittää.

Saarikivi voi puhua joistain aiheista ihan fiksuja aikansa, mutta sitten naksahtaa, kun päästään esimerkiksi maahanmuuttoon. Sitähän tuo Halla-aho-heittokin ("hänestä olisi paljon vähemmän haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle") tarkoitti.

Myös viime perjantain Jälkiviisaissa käsiteltiin turvapaikkapolitiikkaa.
...
Janne Saarikivi ihmetteli, mistä Migrin kiristynyt turvapaikkalinja johtuu, kun lainsäädäntöä ei ole muutettu, ja epäili takana olevan poliittista ohjausta, jota ei vain myönnetä. Lopuksi Saarikivi vähätteli turvapaikanhakijoiden merkitystä arvioiden, että "Loppujen lopuksi hyvin pienestä porukasta tehdään hyvin isoa ongelmaa. Muutamasta kymmenestä tuhannesta ihmisestä tehdään tällaista superkriisiä, millä poliitikot kalastaa ääniä."

No, tuonkin parin vuoden sisällä ilmaantuneen "hyvin pienen porukan" elinkaarikustannukset ovat luokkaa kymmeniä miljardeja euroja jo ennen perheenyhdistämisiä ja tapahtuneen maahanmuuton generoimaa uutta maahanmuuttoa. Haastan Saarikiven esittämään toisen politiikan alueen, jossa saa yhtä pienillä ja vaivattomilla muutoksilla aikaan yhtä suuret menot/säästöt. Siksi maahanmuuttoaiheen pitäisi kiinnostaa kaikkia politiikkoja ja äänestäjiä.

Olihan tuossa ihan asiaakin, mutta...

Lainaus käyttäjältä: Janne Saarikivi
Ajattelen nuoruuttani, 1980- ja 1990-luvun vaihdetta. Itä-Euroopassa diktatuuri toisensa jälkeen romahti. Ihmiset kävelivät läpi muurin, jota pidettiin ikuisena. Valtio, jolla oli 10 000 ydinpommia ei kyennyt pidättelemään asukkaitaan, jotka halusivat matkustaa vapaasti, lukea vapaasti ja tavoitella vapaasti rikkautta.

Sukupolvelleni oli itsestään selvää, että vapaus lisääntyy. Sinne, missä oli ollut rautaesirippu, saattoi nyt reilata. Vladivostok oli ollut kaukainen piste kartalla, yhtäkkiä joku oli liftannut sinne.

Tiesimme, että diktatuurit kaatuvat, tai että seksuaalivähemmistöt ja seksi vapautuvat. Että päihteet vapautuvat. Että siirrytään maailmanjärjestykseen, jossa ihmiset ymmärtävät, että toisia ihmisiä ei kannata eikä voi määräillä.

Mutta kävi ihan toisin. Ei tullut vapauden valtakuntaa. Tuli muukalaisvastaisuutta, valeuutisia ja uutta puritanismia.

Ei tullut muukalaisvastaisuutta, vaan muukalaisvastaisuus määriteltiin uusiksi. Edes vihreät ja kommunistit eivät olisi 1980-luvulla julkisesti kannattaneet sellaista maahanmuuttopolitiikkaa kuin Suomen nykyinen pääministeri ja sisäministeri. 40 000 turvapaikanhakijaa olisi pidetty kauhukuvana, joka toteutuessaan kaataa hallituksen ja mobilisoi armeijan sulkemaan rajat.

Lainaus käyttäjältä: Janne Saarikivi
Internetin oli määrä mahdollistaa tiedon kulku maailman laidalta toiselle ja kaataa salailevat hallitukset. Mutta se loi maailman, jossa huhua ja tietoa ei voi erottaa toisistaan ja valheita luodaan toimistotalossa virkatyönä.

Tämä on taas sitä "totuudenjälkeinen aika"-hömppää, joka kuulostaa naurettavalta aikuisen ihmisen suusta. Valheita on tehtailtu ja totuutta peitelty läpi historian. Tieto on helpommin saatavilla ja tarkistettavissa kuin koskaan. Kuten ennenkin, tieto ja totuus ei vain kiinnosta useimpia ihmisiä yhtä paljon kuin hyvältä kuulostava tarina.

Lainaus käyttäjältä: Janne Saarikivi
Se irtisanoo ministerin, joka on viestitellyt suttuisen näköisen naisen kanssa, vaikka ministeri ja nainen ovat molemmat vapaita aikuisia ihmisiä.

Kanervaa ei erotettu, koska hän viestitteli suttuisen näköisen naisen kanssa, vaan koska hän ministerinä valehteli tapahtuneesta ja sotkeutui valheisiinsa vetäen hallituksen mukanaan.

Lainaus käyttäjältä: Janne Saarikivi
Ja me, jotka synnyimme outona hetkenä, jolloin vapaus näytti olevan maailmassa lisääntymässä, ymmärsimme kaiken aivan väärin.

Sinä ja jotkut kaverisi, ei koko sukupolvi.

Janne Saarikivi
Sehän on erinomainen asia, että syntyvyys on laskenut. Pitäis laskea vielä lisää!
...
Janne Saarikivi
Mun mielestä Suomessa on kummallinen jako, että on niinkun työperäistä ja muuta maahanmuuttoa. Että kun mä tunnen paljon näitä muita maahanmuuttajia monista eri syistä, niin mä en ole vielä koskaan nähnyt yhtään ihmistä, joka olis muuttanut Suomeen, ja joka haluaisi olla työtön. (..)  Tähän liittyy se, joka on jännää, että kukaan ei nää ongelma, että kun lapsi syntyy Suomeen, niin sitä pitää ensin 25, 26, 27 vuotta huljutella lastentarhassa, peruskoulussa, lukiossa, yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja kaikissa muissa, ja sitten se alkaa 26-27-vuotiaana mahdollisesti tuottaa verotuloja. Mutta sen sijaan on joku elämää suurempi ongelma, että tänne saapunut maahanmuuttaja on ensin vuoden pari vastaanottokeskuksessa, sitten pari vuotta kursseilla, ja tää on sitten...ei kun 4-5 vuoden kuluttua vasta pääsee töihin. Katotaan, että tää on jokin aivan hillitön osoitus siitä, että miten huono juttu maahanmuutto on!

Ville Blåfield
Toveri todistaa väkevästi!
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 715
 • Liked: 15475
 • Vieraslaji
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #5 : 03.08.2019, 21:13:38 »
Lainaus
Hänen mielestään yliopistolla olisi pitänyt olla tilaa yhdelle Halla-ahollekin.

”Tyhmää, ettei häntä tuettu. Luulen, että hänestä olisi paljon vähemmän haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle, jos hän olisi historiallinen slavisti ja istuisi minun kanssani yliopiston neljännessä kerroksessa.”"

Onko tämä Saarikivi-nero kyllin tomppeli uskoakseen, että Halla-aho ei olisi havainnut maahanmuuttoon liittyvää yhteiskunnallista vääryyttä ja ongelmakenttää jos olisi tullut yliopistolla tuetuksi?

 :facepalm:

PS: Saarikivellä näyttää tulleen jonkinlainen alitajuinen lipsahdus: hän ikään kuin tunnustaa, että jos kaikki vain pidetään valtion tississä kiinni ja siitä riippuvaisina, silloin ei tule kiusallisia, vääriä mielipiteitä..

( edit. yksi kirjain )
« Viimeksi muokattu: 03.08.2019, 21:25:21 kirjoittanut Eino P. Keravalta »
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20095
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #6 : 03.08.2019, 21:39:25 »


Onko tämä Saarikivi-nero kyllin tomppeli uskoakseen, että Halla-aho ei olisi havainnut maahanmuuttoon liittyvää yhteiskunnallista vääryyttä ja ongelmakenttää jos olisi tullut yliopistolla tuetuksi?Niin, olisiko Halla-aho jotenkin sokeutunut tai vaiennut, jos tenure HY:ssa?

Saarikivi pelkää. En tosin osaa pinpointata pelon aihetta, mutta koulukiusaajaksi hän ainakin ilmoittautui. Ja ilmoitti samalla koko Helsingin yliopiston.

Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 563
 • Liked: 6001
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #7 : 03.08.2019, 21:41:54 »

Saarikivi voi puhua joistain aiheista ihan fiksuja aikansa, mutta sitten naksahtaa, kun päästään esimerkiksi maahanmuuttoon. Sitähän tuo Halla-aho-heittokin ("hänestä olisi paljon vähemmän haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle") tarkoitti.

Voihan tuo kommentti olla ihan vitsinäkin heitetty.

Kokonaisuutena asiallinen juttu ja asiallisen oloinen haastateltava.


Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 518
 • Liked: 7516
 • Nato-haukka
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #8 : 03.08.2019, 21:53:06 »
Oikein hyvä artikkeli. Pisteet Hesarille. Ilmeisesti siellä paperipuolella on vielä lehtimiestaitoja, jotka eivät näy netissä. Toisaalta haastateltava vaikuttaa sen verran järkevältä, että huonoa juttua olisi pitänyt erikseen yrittää.

HS osaa valita sellaisia haastateltavia, jotka ovat takuuvarmasti vasemmistolaisia, ja antavat lehden linjaan sopivia lausuntoja.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 785
 • Liked: 8063
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #9 : 03.08.2019, 22:10:31 »
Lainaus

Hänen mielestään yliopistolla olisi pitänyt olla tilaa yhdelle Halla-ahollekin.

”Tyhmää, ettei häntä tuettu. Luulen, että hänestä olisi paljon vähemmän haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle, jos hän olisi historiallinen slavisti ja istuisi minun kanssani yliopiston neljännessä kerroksessa.”"


Tähän kohtaan pitkästi räkäistä naurua.  ;D
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 362
 • Liked: 538
 • Larvatus prodeo
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #10 : 03.08.2019, 22:20:01 »
Lainaus

Hänen mielestään yliopistolla olisi pitänyt olla tilaa yhdelle Halla-ahollekin.

”Tyhmää, ettei häntä tuettu. Luulen, että hänestä olisi paljon vähemmän haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle, jos hän olisi historiallinen slavisti ja istuisi minun kanssani yliopiston neljännessä kerroksessa.”"


Tähän kohtaan pitkästi räkäistä naurua.  ;D

On suuri onni, ettei Saarikiveä ole päästetty pois yliopistolta (ja Toukolan punavihreästä kuplastaan) - ajatellaanpa vain, kuinka paljon vahinkoa hänestä olisi suomalaiselle yhteiskunnalle, jos hän pääsisi kulkemaan vapaana!
Alma: "Mul on sellainen fiilis, että mä voin tehdä mitä mä vittu haluun!" Aleksi Kinnunen (HS): "Juuri tällaiset, kahlitsematonta vapautta julistavat ja juhlistavat räväkät kommentit ovat Alman konserttien piristys..." (Helsingin Sanomat, 4.11.2019).

guest15826

 • Vieras
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #11 : 03.08.2019, 22:23:44 »


Onko tämä Saarikivi-nero kyllin tomppeli uskoakseen, että Halla-aho ei olisi havainnut maahanmuuttoon liittyvää yhteiskunnallista vääryyttä ja ongelmakenttää jos olisi tullut yliopistolla tuetuksi?Niin, olisiko Halla-aho jotenkin sokeutunut tai vaiennut, jos tenure HY:ssa?

Saarikivi pelkää. En tosin osaa pinpointata pelon aihetta, mutta koulukiusaajaksi hän ainakin ilmoittautui. Ja ilmoitti samalla koko Helsingin yliopiston.

Ovat huolissaan rahoituksen jatkuvuudesta ja siitä että gallupeissa ykkösenä on puolue joka ei suhtaudu myönteisesti akateemiseen korruptioon ja jolla ei ole kytköksiä politisoituneita tutkijoita kohtaan. Lyhyesti sanottuna ovat huolissaan hillotolpista.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 768
 • Liked: 2684
 • nuivaantunut
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #12 : 03.08.2019, 22:31:18 »
”Tyhmää, ettei häntä tuettu. Luulen, että hänestä olisi paljon vähemmän haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle, jos hän olisi historiallinen slavisti ja istuisi minun kanssani yliopiston neljännessä kerroksessa.”
Suomeksihan tuo tarkoittaa, että olisi ollut vähemmän yhteiskunnallista merkitystä ja -vaikutusta. Ihan niinkuin rohvessorilla itselläänkin vaikka ihan lehteen kirjoittaakin.
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 151
 • Liked: 18732
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #13 : 03.08.2019, 23:12:50 »


Onko tämä Saarikivi-nero kyllin tomppeli uskoakseen, että Halla-aho ei olisi havainnut maahanmuuttoon liittyvää yhteiskunnallista vääryyttä ja ongelmakenttää jos olisi tullut yliopistolla tuetuksi?Niin, olisiko Halla-aho jotenkin sokeutunut tai vaiennut, jos tenure HY:ssa?

Saarikivi pelkää. En tosin osaa pinpointata pelon aihetta, mutta koulukiusaajaksi hän ainakin ilmoittautui. Ja ilmoitti samalla koko Helsingin yliopiston.

Ovat huolissaan rahoituksen jatkuvuudesta ja siitä että gallupeissa ykkösenä on puolue joka ei suhtaudu myönteisesti akateemiseen korruptioon ja jolla ei ole kytköksiä politisoituneita tutkijoita kohtaan. Lyhyesti sanottuna ovat huolissaan hillotolpista.

Ilmeisesti ovat huolissaan oman osaamisensa ja tarjoamansa rahallisen vasteen vuoksi kun tulossa on valtaan kaveri joka tuntee heidän kuvionsa ja jolla saattaa olla aihetta sotkea niitä kuvioita hivenen.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 362
 • Liked: 538
 • Larvatus prodeo
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #14 : 04.08.2019, 00:09:50 »
Hillotolpat huolettaa... yksi syy lisää äänestää persuja, eikä sitä toista puoluetta, jolla on monta nimeä.

Siitä Saarikiveä voi sentään kiittää, että harvoinpa yliopistoihmiset rohkenevat tunnustaa, millä keinoilla virkaurillaan ovat edenneet.
Alma: "Mul on sellainen fiilis, että mä voin tehdä mitä mä vittu haluun!" Aleksi Kinnunen (HS): "Juuri tällaiset, kahlitsematonta vapautta julistavat ja juhlistavat räväkät kommentit ovat Alman konserttien piristys..." (Helsingin Sanomat, 4.11.2019).

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 068
 • Liked: 3265
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #15 : 04.08.2019, 01:36:12 »
Luojan kiitos saarikiven kaltaiset nysväävät yliopistolla, eivätkä halla-ahot! :)

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 643
 • Liked: 8529
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #16 : 04.08.2019, 08:06:24 »
Lainaus
Ja me, jotka synnyimme outona hetkenä, jolloin vapaus näytti olevan maailmassa lisääntymässä, ymmärsimme kaiken aivan väärin.

Minäkin synnyin silloin, tai itse asiassa kaksi vuotta ennen Saarikiveä. Neuvostoliiton sekä Berliinin muurin kaatumisella oli toki suuri vaikutuksensa, mutta pahiten ja lopullisesti teidän päänne sai sekaisin Obaman valinta, ettekä ole oikein vieläkään toipuneet siitä ettei Obama hallitse ikuisesti. Obaman valinta oli se hetki, jolloin vasemmistoliberaaleilla mopo karkasi lopullisesti ja oli hirveä kuvitelma että no nyt meidän maailmankuva voitti lopullisesti. Neuvostoliiton kaatumista televisiosta livenä aikuisena seuranneena pidän sitä nykyään jossain mielessä myös tragediana.

Se oli hetki jolloin oikeisto lakkasi tukemasta kristillistä maailmankuvaa koska siitä tuli tarpeeton yhdessä yössä ja samalla katosi kansalliskonservatiivinen päämäärä. Neuvostoliiton kaatuessa oikeisto laski aseensa, eli luopui kansalliskonservatiivisen maailmankuvan kannattamisesta ja vasemmisto pääsi niskan päälle kulttuurisesti. Saarikivi yrittää selvästi tasapainoilla omien mielipiteidensä sekä kuplan mielipiteiden välillä. Kallion kuplan näkökulmasta Saarikivellä on jo natsin leima noilla jutuilla. Ilman ilkeyttä ajattelen, että toivottavasti sillä matun ottamisella vakituisesti kotiin asumaan ei ollut mitään tekemistä vaimon lähdön kanssa. Helsingin kuplan näkökulmasta Saarikivi on maltillinen keskitien pohtija.
HS 30.11.1993
Ulkomaalaispoliittinen ohjelma pian hallitukselle: 10000 ulkomaalaisen kiintiö tervehdyttäisi suomalaisten geenejä. Pakolais ja siirtolaisasiain neuvottelukunta uskoo pakolaisten vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 293
 • Liked: 19654
 • Persuhtava keskustelija
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #17 : 04.08.2019, 10:40:31 »
Eipä tuo mitenkään yllätä.

Kaikkein suurimmaksi asiantuntijaksi yliopistossa pääsee kunhan osaa nuoleskella oikeitten ihmisten takapuolia, ja kampittaa kilpailijat pois kisasta.

Todellisella osaamisella ei ole mitään merkitystä, kunhan on vain riittävän härski ja epärehellinen, ja valmis tekemään ihan mitä vaan että pääsee itse urallaan eteenpäin.

Sellainen maailmahan tämä on, ei siinä mitään. Mielenkiintoista että tuo tyyppi sen noin rehellisesti sanoo ääneen.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 719
  • Botanist on Alp
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #18 : 04.08.2019, 10:52:48 »
Hieman lisää tästä "hillotolppailijasta" jutusta:

EHKÄ on syytä aloittaa kielistä, sillä Janne Saarikivi on polyglotti. Se tarkoittaa, että hän osaa todella monia kieliä. Tarkkaa määrää on vaikeaa arvioida, sillä pitäisi määritellä, mitä tarkoitetaan osaamisella ja mitä tarkoitetaan kielellä.

Helpompi on todeta, että hän hallitsee ainakin kohtuullisesti kolmea kuollutta kieltä eli latinaa, kreikkaa ja muinais­kirkko­slaavia, useita yleis­eurooppalaisia kieliä sekä kymmenkuntaa suomensukuista kieltä – ja nyt siis myös arabiaa.

----------
KEITTIÖSSÄ on muropakettien ja eilisten astioiden seassa Saarikiven tieteellistä tuotantoa: Linguistic Genocide or Superdiversity? ja Cultural and Linguistic Minorities in the Russian Federation and European Union sekä Peri orthotētos etymōn – uusiutuva uralilainen etymologia.
----------
Se on siinä mielessä yllättävää, että suomalais-ugrilaisten kielten tutkiminen ei ole mitään kirjoitus­pöytä­työtä. Suomensukuiset kansat ovat levinneet laajalle Euroopasta Aasiaan, joten tutkija joutuu jäljittämään post­positioitaan joskus perin eksoottisissa ympäristöissä. Saarikivi palasi juuri Jakutiasta, jossa hän kävi seuraamassa jakuuttien Aurinkojuhlaa.


Ennen vanhaan meikäläiset kansallisradikaalit peräti arvostivat suomalaisugrilaisten kielten tutkimusta. Nykyään epäilemättä panostavat lähinnä venäjään. Hymiö.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 366
 • Liked: 9275
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #19 : 04.08.2019, 11:13:29 »
PS: Saarikivellä näyttää tulleen jonkinlainen alitajuinen lipsahdus: hän ikään kuin tunnustaa, että jos kaikki vain pidetään valtion tississä kiinni ja siitä riippuvaisina, silloin ei tule kiusallisia, vääriä mielipiteitä..

Ei se näytä nykyisellä Twitter-aikakaudella olevan juuri helpompaa yksityiselläkän sektorilla, poikkeuksena kai jos olet oma pomosi, etkä tuota mitään varsinaista kuluttajatuotetta (tai rajatun asiakaskohderyhmän mielipteet vastaavat vahvasti omaasi) . "Epäkorrekteja" mielipiteitä omalla nimellään antavista taitavat olla kuuluisia joilla muilla ansioilla nykyään lähinnä ne, joiden eläköitymispäivä on hyvin lähellä tai mielellään ohitettu.
 
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 482
 • Liked: 8738
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #20 : 04.08.2019, 11:57:34 »
Onhan se nyt harvinaisen tyhmää, että Halla-aho savustettiin ulos yliopistosta. Eli Saarikivi on tässä täysin oikeassa oli hän sitten poliittisesti mitä mieltä tahansa.
qui non est mecum adversum me est

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 757
 • Liked: 4886
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #21 : 04.08.2019, 18:12:56 »
Aika merkittävää Saarikiven jutussa oli se, että hän myönsi oikeistolaisen ajattelun olevan yliopistolla radikaalia ajattelua ja myönsi Halla-ahon ulossavustamisen akateemisesta ahjosta vääristä poliittisista mielipiteistä. Älyllinen siipemme on rappiotilassa, korjausliikkeet lienevät tarpeen.

Lehtijuttu oli kokonaisuudessaan kyllä paikallaan ja hyvä; puheeksi otettiin myös alueiden eriytyminen Suomessa ja Itä-Helsingin ongelmat etenkin lapsiperheellisen näkökulmasta. Lapset olivat joutuneet vuodeksi päiväkotiin Viikkiin, jossa kuvailee olleen puolet 'mahmudeja ja manueloja'.

Tykkäsin myös uskonnollisen heräämisen kuvauksesta, jotakin tuollaistahan se kaikessa kauniissa yksinkertaisuudessaan voi olla (ja usein onkin).
'Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua.' ~ Richard LeGallienne

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 401
 • Liked: 612
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #22 : 04.08.2019, 18:22:27 »
Hieman kyseenalaistan tämän savustettiin ulos argumentin. Jos oikein muistan Halla-aholle myönnettiin 2 apurahaa ja tavallaan paikka yliopistolla. Summat olivat n. 10000 ja 18000€. Tämä nyt näin hataran muistin varaista infoa. Taisi herra kiinnostua muista aiheista kuin kirkkoslaavista reilu 10v sitten.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2019, 18:24:01 kirjoittanut FadeAway »
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 757
 • Liked: 4886
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #23 : 04.08.2019, 18:35:22 »
^ Hyvä, jos oli noin, mutta itse lehtijutussa Saarikivi maalailee kuvaa, jossa Halla-aho ei ollut riittävän miellyttämishaluinen ja toisaalta toisia kampittava omaa etua tavoitellakseen pärjätäkseen yliopistolla. Voin hyvin uskoa tämän Saarikiven havainnon myös erään Helsingin yliopistolla vaikuttaneen ystäväni kertoman perusteella (ystäväni on myös kielitieteilijä).
« Viimeksi muokattu: 04.08.2019, 18:46:52 kirjoittanut Brandis »
'Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua.' ~ Richard LeGallienne

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 817
 • Liked: 5109
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #24 : 04.08.2019, 19:07:19 »
Siinä mamujen työllistymisessä tuli jälleen esiin, ties monennenko kerran, tuon porukan ymmärryksen rajoittuneisuus. Eli jos/kun Abdit ja Husseinit ja muut kymmenen miljoonaa tänne toivottua ryhtyisivät hetimiten tulkeiksi, maahanmuuttokoordinaattoreiksi tai lomakkeiden aputäyttäjiksi, niin vaikka kuinka hienoa se olisikin, niin pitkän päälle sellainen vene ei kuitenkaan pysy pinnalla. Joku voisi tietenkin sanoa, että samalle sakillehan sähkö tulee pistorasiasta.

Niin ja se kouluvertailu oli myös kuvaava. Professori kertoi, että nykytieteen ansiosta hän on vielä elävien kirjoissa. Sitten kahdesta koulusta hehkutti sitä, jossa on erikoistuttu kumbaijaahan tulevaisuuden ihannekouluna. Kukakohan silloin vie tiedettä eteenpäin? 
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 068
 • Liked: 3265
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #25 : 04.08.2019, 21:27:56 »
Onko jollakin mahdollisuus laittaa koko kirjoitus tänne?

O. M. Hietamaa

 • Sutkauttelija
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 622
 • Liked: 1929
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #26 : 05.08.2019, 01:26:17 »
Onko jollakin mahdollisuus laittaa koko kirjoitus tänne?

Maisteri Hännikäisen Facebook-sivulta löytyy selaamalla hintin verran alaspäin.
https://www.facebook.com/KirjailijaTimoHannikainen/

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 508
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #27 : 05.08.2019, 11:18:29 »
Heh, olen aikoinani ollut tämän Janne Saarikiven tuutoriryhmässä uutena opiskelijana yliopistolla ;) Oli silloin vielä hiukka eri näköinen kuin nyt, mm. pitkät hiukset ja hoikempi olemus.

Muuten tosiaan ok lausunto, mutta tuo "hänestä olisi paljon vähemmän haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle" on paitsi loukkaava väite, myös epätosi...
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 647
 • Liked: 76094
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #28 : 05.08.2019, 17:55:38 »
Onko jollakin mahdollisuus laittaa koko kirjoitus tänne?

Maisteri Hännikäisen Facebook-sivulta löytyy selaamalla hintin verran alaspäin.
https://www.facebook.com/KirjailijaTimoHannikainen/

Kiitos.

Kuten Saskan kirjoituksesta selviää, Janne Saarikivi on oppinut, pohtinut ja asioita haastava ihminen, eikä sellainen yksi- tai korkeintaan kaksiulotteinen karikatyyrihahmo, jollaisia Kallion kuplassa halutaan olla ja vaaditaan olemaan. Saarikivi tökkii myös vihervasemmistolaisia, joskin aika tavalla lempeämmin kuin persuja: "Perussuomalaiset vaihtoivat SMP:n pienen ihmisen puolustamisen pienen ihmisen vihaamiseen, jos pienen ihmisen nimi on Muhammed."

Saarikivellä on kuitenkin ainakin kaksi sokeaa pistettä. Toinen on aiemmin ketjussa mainitsemani maahanmuutto, ja toiseen viitataan kirjoituksessa:

Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat
Saarikivi voisi paistatella Kallion kuplan kuninkaana, ellei hänellä olisi näitä kaikki eriskummallisia mielipiteitä, joita hän ei tunnu osaavan pitää omana tietonaan. Jos haluaa elää kuplassa, ei voi olla liian terävä.
 
Viime syksynä Saarikivi kirjoitti Image-lehteen esseen, jossa kyseenalaisti demokratian valtiomuotona: Eikö tosiaan olisi parempi, jos joku diktaattori hieman rajoittaisi itsekkyyttämme ja eläisimme sitten pari sukupolvea pitempään?

Lainaus käyttäjältä: Janne Saarikivi: Itsekkyyden ruumiinavaus
Eikö kannattaisi kysyä ensisijaisesti, voiko ihmiskunnan pelastaa? Se on kuitenkin satojatuhansia vuosia vanha kun taas liberaali demokratia on muutaman sukupolven ikäinen. Kun talvisota alkoi, kaikki hyväksyivät annettuna tosiasiana, että nyt ei ole vaaleja eikä kansalaisvapauksia, kun on eloonjäämistaistelu. Mutta se oli hyvin pieni taistelu verrattuna kysymyksiin, joita tämän sukupolven tulisi ratkaista.

Ehkä meidät pelastaa tekninen kehitys. Tai tiede, jos sitä jossain vielä rahoitetaan. Ehkä meidät pelastaa muotien ja kulttuurien muutos, kun ihmiset lopultakin rentoutuvat ja rauhoittuvat kuluttamasta, tai julma diktatuuri, joka yksinkertaisesti kieltää kuluttamisen. Tai ehkä meitä ei voi pelastaa.

Sen tiedän, että se jokin, joka meidät pelastaa, jos pelastaa, ei ole edustuksellinen demokratia ja Suomen vaalit.
Image 9/2018

Diktatuurin perusteena tietysti ihmiskuntaa uhkaava ilmastonmuutos, jolta meidät pitäisi pelastaa.

Näillä puheilla ei suinkaan saada fatwoja Kallion kuplasta tai risuja toimittajilta, sillä vihervasemmiston ja valtamedian ilmastonmuutosnarratiiviin kuuluu enemmän tai vähemmän avoimesti toive siitä, että jonkinlainen edistyksellinen diktatuuri (EU, maailmanhallitus tjms.) ottaa lopunkin vallan pois tyhmien kansallisvaltioiden tyhmiltä kansalaisilta, koska muuten maailmanloppu, jota Saarikivikin Imagen esseessään maalailee.

Siinä progressiivisten eli edistyksellisten ihmisten ja aatteiden diktatuuria rakennettaessa voidaan sitten testata myös edistyksellisiä Open Borders -teorioita.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 366
 • Liked: 9275
Vs: HS: Herra professorilla on asiaa
« Vastaus #29 : 06.08.2019, 14:36:27 »
Hieman kyseenalaistan tämän savustettiin ulos argumentin. Jos oikein muistan Halla-aholle myönnettiin 2 apurahaa ja tavallaan paikka yliopistolla. Summat olivat n. 10000 ja 18000€. Tämä nyt näin hataran muistin varaista infoa. Taisi herra kiinnostua muista aiheista kuin kirkkoslaavista reilu 10v sitten.

Viimeinen lause varmastikaan ei ole väärin, mutta eivät nuo apurahahommat niin kovin hävejä pitemmän päälle ole tekijänsä kannalta (tämän mukaan niitä oli ollut n. 2.5 vuotta vuoden 2010 alussa). En näe näe syytä epäillä ihmisen kuvausta, jonka voisi olettaa tuntevan mistä puhuu, ja  on asioista Halla-ahon kannalla vain hyvin rajallisessa määrin. Sittenhän oli myös se Scriptan kirjoitus siitä, minkälaisen shown Halla-ahon professori pyrki hänen väitöstilaisuudestaan tekemään.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Tagit: