Kirjoittaja Aihe: 2019-08-11 MOT: Laittomasti maassa olevien alipalkkaus mm. partureissa  (Luettu 16379 kertaa)

kivimies

 • Vieras
Mot jatkaa laittomasti maassa olevien taloudellisen hyväksikäytön selvittämistä. Tällä kertaa vuorossa on heitä työllistävät työnantajat, jotka ovat itsekin ulkomaalaistaustaisia. Niihin kuuluvat erityisesti halpaa hiustenleikkuuta tarjoavat parturit. Viranomaiset eivät voi tehdä asialle mitään. Aluehallintoviraston tekemät tarkastukset johtavat yleensä vain huomautuksiin, eikä taloudellisiin sanktioihin. Työntekijän on itse mentävä oikeuteen, jotta sanktioita tulisi.

Jutussa on neljän irakilaisen laittomasti maassa olevan nyyhkytarinat. Yksi heistä meni parturiin töihin, sai vain 100€ kuussa ja teki runsaati ylityötä. Työsuhde jatkui 2,5 vuoden ajan, kunnes hän kertoi asiasta HDL:n työntekijälle, joka kertoi hänelle, että kyse on ihmiskaupasta.

Nämä rikokset lakkaisivat, jos laittomasti maassa olevat käännytettäisiin Suomesta.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/11/asha-leikkasi-suomalaisten-hiuksia-aamusta-iltaan-ja-sai-kateen-satasen-kuussa (11.8.2019)
Lainaus
Asha leikkasi suomalaisten hiuksia aamusta iltaan ja sai käteen satasen kuussa – poliisilla tutkinnassa useita parturi-kampaamoihin liittyviä hyväksikäyttötapauksia

Lukuisilla aloilla hyödytään paperittomasta työvoimasta, eikä viranomaisilla ole riittävästi keinoja puuttua hyväksikäyttöön. MOT:n laaja selvitys perustuu viranomaisten asiakirjoihin ja neljän eri aloilla työskennelleen irakilaisen haastatteluihin.

Asha oli kuullut tutuiltaan Helsingissä sijaitsevasta paikasta.

Hän ei tiennyt tarkalleen, oliko kyseessä jonkinlainen viranomainen. Mutta tuttujen mukaan siellä voitaisiin auttaa maahanmuuttajia.

Ja Asha tarvitsi apua. Nuori nainen oli Suomessa yksin, eikä puhunut mainittavasti suomea tai englantia.

Vapaapäivänään Asha matkusti Helsinkiin. Siellä hän tapasi Diakonissalaitoksen arabiaa puhuvan työntekijän. Hänelle Asha alkoi kertoa työstään pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa parturi-kampaamossa.

Asha kertoi, ettei mikään työnteon määrä tuntunut riittävän. Vaikka Asha leikkasi asiakkaiden hiuksia aamusta iltaan, käteen ei jäänyt koskaan enempää kuin sata euroa kuussa.

Asha kertoi päiviensä etenevän niin, että hän kulki aamulla töihin ja illalla töistä kotiin. Hän ei nähnyt ketään työpaikan ulkopuolella, eikä pystynyt puhumaan tilanteestaan kenellekään.

– Sanottiin, että tapaus vaikuttaa ihmiskaupalta, ja että siitä pitää ilmoittaa poliisille, Asha kertoo.

MOT on haastatellut Ashan lisäksi kolmea muuta paperitonta irakilaista, jotka kertovat kokemastaan työperäisestä hyväksikäytöstä Suomessa. Lisäksi juttu perustuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston viime vuosina tekemiin työsuojelutarkastuksiin ja oikeustapauksiin. [...]

Happy hour -aikaan hiustenleikkuu kymmenellä eurolla

Irakilainen Asha saapui Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2015. Työpaikka parturi-kampaamosta löytyi Facebookissa julkaistusta ilmoituksesta.

Liike sijaitsi ruokakauppaa vastapäätä hiljaisessa lähiössä. Parturi-kampaamon hinnat oli teipattu kirkkaanpunaisilla, isoilla kirjaimilla liikkeen ikkunaan. Lounasaikaan parturi-kampaamossa oli “happy hour”. Silloin hiustenleikkuu maksoi vain kymmenen euroa.

– Olin työskennellyt kampaajana jo Irakissa. Irakissa minulla oli vain naisasiakkaita, mutta nyt pomo pani minut leikkaamaan myös miesten hiuksia, Asha kertoo.

Asha kertoo käyneensä joskus töiden jälkeen ostamassa liikkeeseen shampoota ja viemässä käytetyt pyyhkeet pyykättäväksi kotiinsa. Noin kahden ja puolen vuoden ajan työpäivät alkoivat aamuyhdeksältä ja loppuivat iltamyöhään.

Pomo lupasi tekevänsä Ashalle työsopimuksen, jotta hän voisi hakea työperäistä oleskelulupaa. Työsopimus oli kuitenkin valheellinen ja nimellinen, eikä Ashalle maksettu koskaan siinä luvattua palkkaa. Oleskelulupaa Asha ei sen perusteella saanut.

– En ymmärtänyt papereista mitään, yritin kysyä, miten palkat ja maksut ja vuokrat ja muut toimivat, mutten saanut vastausta. Suorastaan romahdin, kun tajusin, että mies oli valehdellut minulle. [...]

Poliisin tutkimat tapaukset liittyvät niin kutsuttuihin “kympin partureihin”. Paikat ovat usein ulkomaalaistaustaisten henkilöiden omistuksessa, ja niiden hinnat ovat selvästi edullisempia kuin perinteisissä suomalaisissa parturi-kampaamoissa. Parturi-kampaamot ovat olleet myös verottajan tehovalvonnassa harmaan talouden ehkäisemiseksi.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastuksissa parturiliikkeiden ongelmat ovat ilmenneet parin viime vuoden aikana.

– Kerrankin menin tarkastukselle ja siellä oli pari parturia hommissa, mutta kumpikaan heistä ei ollut virallisesti töissä. Kassakone ei ollut käytössä. Rahat otettiin asiakkailta pimeästi. En tiedä, saivatko parturit jotain rahallista korvausta vai eivät. Jos työntekijät eivät itse halua kertoa tilanteesta, siihen on vaikea päästä käsiksi, sanoo tarkastaja Katja-Pia Jenu Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.


Parturiliikkeiden ongelmat eivät ole poikkeuksellisia, vaan osa laajempaa ilmiötä, jossa turvapaikanhakijoita ja muita ulkomailta tulleita käytetään suomalaisilla työmarkkinoilla hyväksi.

Erityisen alttiissa asemassa työperäiselle hyväksikäytölle ovat paperittomat, jotka elävät Suomessa ilman laillista oleskelulupaa. [...]

Kukaan haastatelluista ei ole halunnut palata Irakiin, vaan he elävät Suomessa nyt paperittomana. Pakkopalautukset Irakiin ovat takkuilleet, kun Irak on kieltäytynyt vastaanottomasta muita kuin vapaaehtoisesti palaavia tai rikoksesta tuomittuja.
[...]

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet valvovat suomalaisia työpaikkoja. Keinot puuttua työperäiseen hyväksikäyttöön ovat kuitenkin heikot.

Aluehallintovirastot voivat antaa yrityksille käytännössä hallinnollisia seuraamuksia; toimintaohjeita ja kehotuksia. Järeimmät keinot ovat laiminlyöntimaksut tai ilmoitus muille viranomaisille, kuten poliisille.


Irakilaisen Bilalin työnantaja oli varautunut viranomaisten tarkastuksiin. Kun Bilal remontoi pimeästi liikehuoneistoja, ikkunat peitettiin paperilla, ettei kukaan näkisi Bilalia töissä.

– Kysyin työnantajalta, mitä sanon poliisille, jos se sattuu tulemaan paikalle. He käskivät kertomaan, että olen harjoittelija. Että olen täällä työharjoittelussa, kunnes saan työsopimuksen.

Jos pimeä työ tulee ilmi aluehallintoviraston tarkastuksella, voi tarkastaja käytännössä antaa yritykselle vain toimintaohjeen työsuhteen tunnusmerkeistä, jotta työntekijälle tehtäisiin työsopimus.

Ellei näin tapahdu, pitäisi työntekijän itse riitauttaa asia.


– Mutta eivät he mene oikeuteen sitä vaatimaan. Tähän liittyy monenlaista ilmiötä. On todella vakavia hyväksikäyttötapauksia, joissa työntekijät ovat alistetussa asemassa. Mutta työntekijä ja työnantaja voivat toimia myös yhteistyössä. Yhdessä sovitaan, että maksetaan pimeästi ja samalla nostetaan työttömyyskorvausta, sanoo Katja-Pia Jenu Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. [...]

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kahden ja puolen vuoden aikana antanut huomautuksen 498 yritykselle. Mukana on esimerkiksi ravintoloita, rakennusyrityksiä, siivousalan yrityksiä, autopesuloita ja kuljetusyrityksiä. Suurin osa yrityksistä on pieniä tai keskisuuria. Kaikissa huomautuksissa kyse ei ole paperittomien tai maahanmuuttajien hyväksikäytöstä, mutta monessa tarkastuksessa tällaisesta on merkkejä.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019, 11:12:48 kirjoittanut kivimies »

Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 362
 • Liked: 542
 • Larvatus prodeo
Oikeudelliseen vastuuseen pitäisi myös saattaa ne henkilöt, jotka ovat kyseisten parturiliikkeiden palveluja ostaneina hyväksikäyttäneet ihmiskaupan uhreja.
Alma: "Mul on sellainen fiilis, että mä voin tehdä mitä mä vittu haluun!" Aleksi Kinnunen (HS): "Juuri tällaiset, kahlitsematonta vapautta julistavat ja juhlistavat räväkät kommentit ovat Alman konserttien piristys..." (Helsingin Sanomat, 4.11.2019).

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 727
 • Liked: 41312
 • The Buddha of Kerava
Oikeudelliseen vastuuseen pitäisi myös saattaa ne henkilöt, jotka ovat kyseisten parturiliikkeiden palveluja ostaneina hyväksikäyttäneet ihmiskaupan uhreja.

Näinhän se kai menee, jos ostaa palveluja prostituoidulta, joka on ihmiskaupan uhri. Samat säännöt joka alalle, myös kebab-räkälät kuriin!
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 656
 • Liked: 12556
Tuo on juuri se, mitä Angela Merkel ja Juha Sipilä halusivat, kun houkuttelivat laitonta työvoimaa.

Uutinen tuossa on se, että poliisia ei ole kielletty selvittämästä laittoman työvoiman käyttöä. Mm. USA:ssa poliisi useimmissa osavaltioissa ei saa tutkia näitä rikoksia. Suomessa valvonta lienee kosmeettista.

Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 362
 • Liked: 542
 • Larvatus prodeo
Tuo on juuri se, mitä Angela Merkel ja Juha Sipilä halusivat, kun houkuttelivat laitonta työvoimaa.

Uutinen tuossa on se, että poliisia ei ole kielletty selvittämästä laittoman työvoiman käyttöä. Mm. USA:ssa poliisi useimmissa osavaltioissa ei saa tutkia näitä rikoksia. Suomessa valvonta lienee kosmeettista.

No alkoihan poliisi puuttumaan huumeiden avoimeen katukauppaankin esim. Hakaniemessä vasta sitten, kun alueen asukkaat kokivat sen häiritseväksi.
Alma: "Mul on sellainen fiilis, että mä voin tehdä mitä mä vittu haluun!" Aleksi Kinnunen (HS): "Juuri tällaiset, kahlitsematonta vapautta julistavat ja juhlistavat räväkät kommentit ovat Alman konserttien piristys..." (Helsingin Sanomat, 4.11.2019).

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 040
 • Liked: 18281
No alkoihan poliisi puuttumaan huumeiden avoimeen katukauppaankin esim. Hakaniemessä vasta sitten, kun alueen asukkaat kokivat sen häiritseväksi.

siis vasta kun ongelman oli annettu räjähtää käsiin niin, ettei sitä voi enää käytännössä valvoa tai rajoittaa. nämä poliisin "puuttumiset" on sitä, että annetaan joillekkin random päiväsakko ja takaisin kadulle. torkkelinmäen ja -alueen huumemyynti jatkuu keskeytyksettä: alueen pari matubaaria ja vokki toimii tukikohtina.

alkukesästä poliisi tuntui enemmänkin valvovan, että huumemyyjät saavat touhuta rauhassa (istuvat maijassa huumemyyjän vieressä ja seuraavat toimintaa tekemättä mitään) mutta
jos joku aiheutti häiriötä myynnille, niin siihen puututtiin oitis ja pääsi puhutteluun. näin kävi esim itselle piritorilla kun kysyin maijapäivystäjältä, että mikseivät puutu huumeiden myyntiin.

nämä uutiset "poliisin puuttumisesta asiaan" ovat aivan bullshittiä ja toiminta jatkuu edelleen. esim neljännen linja ja porthaninkadun kulmassa jamppa myy pillereitä edelleen.
lidlin edustan nais"kerjäläinen" istuu kilon pilleripussin päällä josta jakaa niitä edelleen lidlistä täydennystä hakeville kaljaveikoille.

ja jos ketjun aiheeseen vielä, niin diakonissalaitoshan tätä pyörittää kerjäläispalveluillaan. joku kiinnostunut tutkimaan aihetta ? ei ainakaan poliisi tai toimittajat.
that's a bingo!

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 662
 • Liked: 2813
Ja valtava määrä maahanmuuttokriittisiä ja ps-äänestäjiä käyttää innoissaan näitä palveluita, koska ovat halpoja. Ihmiset on tyhmiä. Kyllä se pitäisi olla selvä, että jos hinnat ovat selvästi alempia, että sille on veronkierto/alipalkkaus syynä.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 420
 • Liked: 13219
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Ja valtava määrä maahanmuuttokriittisiä ja ps-äänestäjiä käyttää innoissaan näitä palveluita, koska ovat halpoja. Ihmiset on tyhmiä. Kyllä se pitäisi olla selvä, että jos hinnat ovat selvästi alempia, että sille on veronkierto/alipalkkaus syynä.

Monet ovat köyhähköjä. Halvoilla palveluilla ja pizzoilla pidetään ihmisiä rauhallisina yhteiskunnallisen rakennemuutosprosessin aikana.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 192
 • Liked: 40530
Laiton oleskelu Suomessa on rikos.

Miksi viranomaiset eivät hoida tehtäviään ja poista laittomasti maassa oleskelevia? Viranomaiset tekevät itse rikoksen, jos eivät noudata lakeja. YLE saattaa olla myös sekaantunut laittoman maassaoleskelun edesauttamiseen ja edistämiseen. Asia on aiheellista tutkia samalla perusteellisuudella, kuin jos joku persujen varavaltuutettu olisi kirjoittanut nettiin jotakin syyttäjän mielestä kiihottavaa. 

Jutussa mainitaan, että Irak ottaa vastaan vain vapaaehtoisesti palaavia kansalaisiaan (ja rikollisia).

Miten tällainen laittomaan maassaoleskeluun syyllistyvä rikollinen saataisiin sitten poistettua maasta, jos tämä ilmoittaa, ettei lähde vapaaehtoisesti, vaikka hänen satunsa ovat olleet todella surkeita jopa erittäin löysälle asyylisysteemille? Samalla hänestä on tulossa vielä "maan alle" kadonneena turvallisuusuhka kansalaisille. Siksi tähän asiaan on syytä suhtautua äärimmäisellä vakavuudella. Media on kertonut jo - ainakin ulkomailla - mitä kaikkea kauheaa voi sattua.

Tuossa näyttää olevan sellainen haaste poliitikoille ja viranomaisille, johon kovapalkkaisuudesta ja korkeista kvalifikaatioista huolimatta eivät ole keksineet tai halunneet löytää ratkaisua. Mykkänen tosin yritti esittämällä ratkaisuksi työlupien antamista kaikille hylsyn saaneille. Se olisi ollut kuitenkin laitonta, eli rikollista. Pulmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, jolla henkilö saadaan kyllä lähtemään vapaaehtoisesti. Jos ei itse keksi kovasta palkasta huolimatta, niin menee vaikka torille kyselemään. Vastaus löytynee varsin nopeasti. Ei tarvitse kauan kierrellä.
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 005
 • Liked: 7653
Ja valtava määrä maahanmuuttokriittisiä ja ps-äänestäjiä käyttää innoissaan näitä palveluita, koska ovat halpoja. Ihmiset on tyhmiä. Kyllä se pitäisi olla selvä, että jos hinnat ovat selvästi alempia, että sille on veronkierto/alipalkkaus syynä.

Just näin. Työpaikkakunnallani on pizzerioita, kebabbiloita, jotka tarjoavat erittäin alhaiseen hintaan suoraan sanottuna jotain, mikä on käytetty uppopaistorasvan kautta. Siihen kylkeen jotain, mikä etäisesti voisi olla jotain lihaa muistuttavaa.

Eikä näissä lähi-idän räkälöissä mitään tungosta ole, silti porskuttavat päivästä toiseen aina muutaman kuukauden kerrallaan yksillä pitäjillä. Sitten tulee toiset pitäjät remmiin kun edellisten starttirahakausi loppui.

Kymmenen serkkupoikaa auttamassa keittiössä, vaikka pöydissä istuu muutama raksa-Rane.

Ei paskaa pidä syödä vaikka olisi kuinka halpaa paskaa.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 033
 • Liked: 94327
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Ja valtava määrä maahanmuuttokriittisiä ja ps-äänestäjiä käyttää innoissaan näitä palveluita, koska ovat halpoja. Ihmiset on tyhmiä. Kyllä se pitäisi olla selvä, että jos hinnat ovat selvästi alempia, että sille on veronkierto/alipalkkaus syynä.

Ja sitten se laatu. Nämä osaavat leikata välimerellistä paksua hiuslaatua välimerelliseen tyyliin. Eivät tajua mitään ohuesta suomalaisesta hiuslaadusta, kerroksittaisesta leikkaamisesta (lyhyet hiukset kannattelevat pidempiä pystyssä), suomalaisesta tyylistä jne.

Erehdyin kerran, 10-11 vuotta sitten, käymään ruokatunnilla WTC-rakennuksen (Keskuskadulla) parturiin. Se oli yhtä kidutusta, koska se puoskari raapi päänahkani punaiseksi, ja koko homma oli juosten kustu 7 minuutissa. Normaali parturi käyttää asiakkaaseen 30 min.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019, 15:20:23 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 275
 • Liked: 18453
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Mäntsälässä joskus ihmettelin, kuinka sen kokoisessa kaupungissa voi yhdessä paikassa seisoen nähdä viisi pizzeria-kebulaa.

Kaverit "pakottivat" yhteen. Palvelu oli surkeaa: ensimmäiset viiden hengen porukastamme jo lopettelivat känkkyjään, kun viimeiset tuotiin, vaikka olimme ainoat asiakkaat.

Ja kyllä, keittiön puolella notkui achmedeja pilvin pimein.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 033
 • Liked: 94327
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Lainaus
Ja valtava määrä maahanmuuttokriittisiä ja ps-äänestäjiä käyttää innoissaan näitä palveluita, koska ovat halpoja.

Helsingin keskustassa turistit pitävät näitä paikkoja pystyssä. Niissä varaston kierto saattaa olla niin hyvä, että vanhentuneen ruoan aiheuttama ruokamyrkytys on harvinaista. Tässä pari vuotta sitten tutkittiin Hgin ravintoloiden hygieeniatasoa, ja kyllä siinä oli parantamista suomalaissakin ravintoloissa.

Mutta edes lievästi palatakseni otsikon mukaiseen asiaan, koska kunnon palvelua on vaikea saada mistään, olen siirtynyt omavaraistalouteen parturiasioissa.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019, 15:29:45 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 662
 • Liked: 2813
Epäilen, ettei veroton työ ja alipalkkaus ole ainoita bisneksiä, joita näissä etnopaikoissa harjoitetaan tai siellä olevat alipalkatut harjoittavat. Eteenkin suuremmissa kaupungeissa voi olla vähän muutakin bisnesta kyljessä, eikä se ole laillista.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Laiton oleskelu Suomessa on rikos.

Miksi viranomaiset eivät hoida tehtäviään ja poista laittomasti maassa oleskelevia? Viranomaiset tekevät itse rikoksen, jos eivät noudata lakeja. YLE saattaa olla myös sekaantunut laittoman maassaoleskelun edesauttamiseen ja edistämiseen. Asia on aiheellista tutkia samalla perusteellisuudella, kuin jos joku persujen varavaltuutettu olisi kirjoittanut nettiin jotakin syyttäjän mielestä kiihottavaa. 

Jutussa mainitaan, että Irak ottaa vastaan vain vapaaehtoisesti palaavia kansalaisiaan (ja rikollisia).

Miten tällainen laittomaan maassaoleskeluun syyllistyvä rikollinen saataisiin sitten poistettua maasta, jos tämä ilmoittaa, ettei lähde vapaaehtoisesti, vaikka hänen satunsa ovat olleet todella surkeita jopa erittäin löysälle asyylisysteemille? Samalla hänestä on tulossa vielä "maan alle" kadonneena turvallisuusuhka kansalaisille. Siksi tähän asiaan on syytä suhtautua äärimmäisellä vakavuudella. Media on kertonut jo - ainakin ulkomailla - mitä kaikkea kauheaa voi sattua.

Tuossa näyttää olevan sellainen haaste poliitikoille ja viranomaisille, johon kovapalkkaisuudesta ja korkeista kvalifikaatioista huolimatta eivät ole keksineet tai halunneet löytää ratkaisua. Mykkänen tosin yritti esittämällä ratkaisuksi työlupien antamista kaikille hylsyn saaneille. Se olisi ollut kuitenkin laitonta, eli rikollista. Pulmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, jolla henkilö saadaan kyllä lähtemään vapaaehtoisesti. Jos ei itse keksi kovasta palkasta huolimatta, niin menee vaikka torille kyselemään. Vastaus löytynee varsin nopeasti. Ei tarvitse kauan kierrellä.

Jokaisen hylätyn turvapaikanhakijan voi EU-direktiivien mukaan säilöönottaa maastapoistamisen turvaamiseksi 18-kuukauden ajaksi.

Jos jokainen hylätty säilöönotettaisiin niin parin kuukauden päästä Kai Mykkäsen aloittama 5000 euron tarjoaminen kiinnostaisi enemmän kuin seuraavat 16-kuukautta vielä säilöönotossa.
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Epäilen, ettei veroton työ ja alipalkkaus ole ainoita bisneksiä, joita näissä etnopaikoissa harjoitetaan tai siellä olevat alipalkatut harjoittavat. Eteenkin suuremmissa kaupungeissa voi olla vähän muutakin bisnesta kyljessä, eikä se ole laillista.

Maanmiesten Suomeen muuton mahdolistaminen on nykyisin kebab-pitzerioiden ja kiinalaisten ja nepalilaisten jne. ravintoloiden isoin bisnes ja näin on ollut siitä lähtien kun EU-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta poistettiin ravintola-alalla ensin Uudellamaalla ja sitten muissa osissa Suomea aina paikallisen byrokraatin päätöksellä.
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38026
Ja valtava määrä maahanmuuttokriittisiä ja ps-äänestäjiä käyttää innoissaan näitä palveluita, koska ovat halpoja. Ihmiset on tyhmiä. Kyllä se pitäisi olla selvä, että jos hinnat ovat selvästi alempia, että sille on veronkierto/alipalkkaus syynä.

Ja sitten se laatu. Nämä osaavat leikata välimerellistä paksua hiuslaatua välimerelliseen tyyliin. Eivät tajua mitään ohuesta suomalaisesta hiuslaadusta, kerroksittaisesta leikkaamisesta (lyhyet hiukset kannattelevat pidempiä pystyssä), suomalaisesta tyylistä jne.

Erehdyin kerran, 10-11 vuotta sitten, käymään ruokatunnilla WTC-rakennuksen (Keskuskadulla) parturiin. Se oli yhtä kidutusta, koska se puoskari raapi päänahkani punaiseksi, ja koko homma oli juosten kustu 7 minuutissa. Normaali parturi käyttää asiakkaaseen 30 min.

Hieman yllättäen itselläni on alkanut valikoitumaan parhaaksi parturiksi varsin lähi-itäläisen näköinen tyyppi, mutta nimi voisi olla niin suomalainen kuin arabinimikin, ja tyyppi on kuitenkin vähintään 95% suomimeiningillä liikkeellä. Ja niin, tekee töitä ketjuliikkeessä jossa yleensä reilun tunnin vievä tukan ja parran käsittely maksaa kymmenen kertaa näitä halpiksia enemmän. En valita, paitsi että ehkä hinta voisi olla vähän kohtuullisempikin.

Mitä pizza-kebab-paikkoihin tulee, on niissä eroja "karvakäsienkin" välillä. Ei niiden jotka ovat olleet pystyssä samojen omistajien voimin jo useamman vuosikymmenen ole mikään pakko olla epäilyttäviä mestoja. (Uskottavuutta mielestäni lisää se että asiakkaita on aina paikalla enemmän kuin työntekijöitä.) Tosin käytän tuota myös kriteerinä paikan valinnan suhteen ja se johtaa siihen että käyn vain muutamissa tällaisissa paikoissa keskustassa (enkä niissäkään nykyään usein).

Jos haluaa saada mokusätkyn, kannattaa käydä tarkistamassa Sähkötalon alakerrassa oleva lähi-itäravintola, oliko se nyt Newroz 21. Itselleni riitti pelkkä asiakaskunnan näkeminen: paikalla ei tainnut edellisellä vilkaisulla olla mitään muuta kuin shithole countries -tyyppisiä muslimeja, ja ihan helvetisti. Vaikka se kertookin siitä ettei siellä varmaan heti kuole ruokamyrkytykseen, oli pakko taivutella parempi puolisko vaihtamaan mieltään "halvassa" ravintolassa käymisen suhteen. Arvostan kuitenkin viihtyvyyttäkin jonkin verran!
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019, 16:15:49 kirjoittanut foobar »
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 727
 • Liked: 41312
 • The Buddha of Kerava
Ja valtava määrä maahanmuuttokriittisiä ja ps-äänestäjiä käyttää innoissaan näitä palveluita, koska ovat halpoja. Ihmiset on tyhmiä. Kyllä se pitäisi olla selvä, että jos hinnat ovat selvästi alempia, että sille on veronkierto/alipalkkaus syynä.

Monet ovat köyhähköjä. Halvoilla palveluilla ja pizzoilla pidetään ihmisiä rauhallisina yhteiskunnallisen rakennemuutosprosessin aikana.

Alkaa ehkä luiskahtaa off topicin puolelle, joten en jatka tästä enempää, mutta totean, että kyllä köyhällekin olisi halvempaa tehdä itse pellillinen pizzaa kuin ostaa se pimeää työtä teettävästä lähi-itäpizzeriasta. Samoin tukankin voi leikata itse kun ostaa parilla kympillä hiustenleikkuukoneen. Siinä säästää jo vuodessa paljonkin.

Koska kilpailun on oltava reilua, en omasta puolestani halua asioida lähi-itäläisissä pizzerioissa tai partureissa. Taksikuskiksikin pyrin valitsemaan suomalaisen ja koska 99% tummaihoisista on tullut asiattomasti maahan, en myöskään mene kaupassa heidän kassalleen. Poikkeuksena somalinaiset, jotka ovat ilman rättejä työssä, koska haluan tukea sitä, että he ovat jättäneet huntunsa ja säkkinsä pois ja haluavat olla kuten kuka tahansa suomalainen.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 825
 • Liked: 5257
 • Puolinuiva
Laittomasti maassa olevat eivät ole alipalkattuja vaan ylipalkattuja. Jos he olisivat riittävän alipalkattuja, eivät he olisi maassa.
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 522
 • Liked: 11097
Espoonlahdessa on tälläinen 15e parturi,  pistin vain merkille, että melkoisen upeilla autoilla jotkut geelitukat käyvät säännöllisesti siinä pihaan ajellen(ajo kielletty) moikkailemassa työntekijöitä,  uutta Bemaria, Mersua ja Audia kerran yksi Porshe maasturikin. Liekö työntekijöitä, omistajia, hängaroundeja, suojelurahamiehiä, rahanpesijöitä tai jotain. 
Tai sitten vaan noi 15e parturit tuottaa enemmän kaikille kuin vieressä olevat 35e parturit, joissa suomitytöt tulee bussilla mestoille leikkaamaan lettejeä... 
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 192
 • Liked: 40530
Laiton oleskelu Suomessa on rikos.

Miksi viranomaiset eivät hoida tehtäviään ja poista laittomasti maassa oleskelevia?
Viranomaiset tekevät itse rikoksen, jos eivät noudata lakeja. YLE saattaa olla myös sekaantunut laittoman maassaoleskelun edesauttamiseen ja edistämiseen. …

Jokaisen hylätyn turvapaikanhakijan voi EU-direktiivien mukaan säilöönottaa maastapoistamisen turvaamiseksi 18-kuukauden ajaksi.

Samaan aikaan toisaalla …

Lainaus
Rinne: "EU-maiden on pidettävä kiinni oikeusvaltiosta" – lipsuvien maiden EU-rahoitusta pitäisi leikata

...

Maaseudun tulevaisuus 17.07.2019

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on päättänyt, että Suomen EU-puheenjohtajakaudella hän puuttuu EU-maiden oikeusvaltiokehitykseen. Se on ollut huonoa esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa ja maat ovat kyseenalaistaneet EU:n arvopohjan.
(…)

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.471146

Varsin mielenkiintoisia nuo Rinteen puuhailut. Sanoisin, että jos bulvaaniksi ryhtyy, niin pian saattavat omat koirat puraista jo persuuksista. Etenkin, jos väärän führerin perässä lähtee marssimaan.
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

milli

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 24
 • Liked: 73
Itsekin erehdyin viime syksynä halpaan renkaanvaihtoliikkeeseen / autopesuun. Yhtä autoa kohden oli 5 työntekijää vaihtamassa renkaita. Lähi-itäläisiä ja mustia. Yksi suomalaisen näköinen kundi oli neuvomassa työntekijöitä, muuten olisi pyörimissuunnat menneet väärinpäin. Muut asiakkaat olivat lähinnä suomalaisia eläkeläisiä, jotka maksoivat käteisellä. Kuitteja ei annettu. Itselläni ei sattunut olemaan käteistä, joten takahuoneesta haettiin maksupääte ja ilmeisestä firman pomo 50-kymppinen lähi-idästä kotoisin mies otti maksun.

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 879
 • Liked: 2839
...
Mutta edes lievästi palatakseni otsikon mukaiseen asiaan, koska kunnon palvelua on vaikea saada mistään, olen siirtynyt omavaraistalouteen parturiasioissa.

Joidenkin parturiliikkeiden ajanvaraussivuilla netissä voi valita myös henkilön, joka leikkaa hiukset. Olen valinnut valkoisia naisia  ;D
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 727
 • Liked: 41312
 • The Buddha of Kerava
...
Mutta edes lievästi palatakseni otsikon mukaiseen asiaan, koska kunnon palvelua on vaikea saada mistään, olen siirtynyt omavaraistalouteen parturiasioissa.

Joidenkin parturiliikkeiden ajanvaraussivuilla netissä voi valita myös henkilön, joka leikkaa hiukset. Olen valinnut valkoisia naisia  ;D

Sinähän olet oikein globaali hyväntekijä: puolustat sorrettua naissukupuolta ja sen lisäksi tuet myös katoavaa etnistä ryhmää, valkoisia! Olet hyvis!  :)
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38026
...
Mutta edes lievästi palatakseni otsikon mukaiseen asiaan, koska kunnon palvelua on vaikea saada mistään, olen siirtynyt omavaraistalouteen parturiasioissa.

Joidenkin parturiliikkeiden ajanvaraussivuilla netissä voi valita myös henkilön, joka leikkaa hiukset. Olen valinnut valkoisia naisia  ;D

Nekin ovat ihan kivoja. On kuitenkin todettava että tämä mainitsemani sopeutuneen lähi-itäläisen näköinen kaveri samassa lafkassa näiden naisten kanssa on vakuuttavin. Ehkä syynä on että neitien kyky ymmärtää ison parran perään on lopulta aika teoreettista laatua...
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 671
 • Liked: 5074
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Joidenkin parturiliikkeiden ajanvaraussivuilla netissä voi valita myös henkilön, joka leikkaa hiukset. Olen valinnut valkoisia naisia  ;D
Nekin ovat ihan kivoja. On kuitenkin todettava että tämä mainitsemani sopeutuneen lähi-itäläisen näköinen kaveri samassa lafkassa näiden naisten kanssa on vakuuttavin. Ehkä syynä on että neitien kyky ymmärtää ison parran perään on lopulta aika teoreettista laatua...
Yllättävän harva kotoperäinen, varsinkin naispuoleinen, taitaa partaveitsen käytön. Mutta ulkomailla käydessä on pakko poiketa hakemassa kunnollinen parranajo veitsellä, yleensä kahvasta löytyy arabitaustainen kaveri ja homma toimii. (jätän laittamatta ilmeisen vitsin taidosta, vaikka kiusaus onkin suuri).
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 420
 • Liked: 13219
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Ja valtava määrä maahanmuuttokriittisiä ja ps-äänestäjiä käyttää innoissaan näitä palveluita, koska ovat halpoja. Ihmiset on tyhmiä. Kyllä se pitäisi olla selvä, että jos hinnat ovat selvästi alempia, että sille on veronkierto/alipalkkaus syynä.

Monet ovat köyhähköjä. Halvoilla palveluilla ja pizzoilla pidetään ihmisiä rauhallisina yhteiskunnallisen rakennemuutosprosessin aikana.

Alkaa ehkä luiskahtaa off topicin puolelle, joten en jatka tästä enempää, mutta totean, että kyllä köyhällekin olisi halvempaa tehdä itse pellillinen pizzaa kuin ostaa se pimeää työtä teettävästä lähi-itäpizzeriasta. Samoin tukankin voi leikata itse kun ostaa parilla kympillä hiustenleikkuukoneen. Siinä säästää jo vuodessa paljonkin.

Köyhäkin haluaa huveja. Pelkkä penninvenytys käy turhauttavaksi.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 466
 • Liked: 27497
Erehdyin kerran, 10-11 vuotta sitten, käymään ruokatunnilla WTC-rakennuksen (Keskuskadulla) parturiin. Se oli yhtä kidutusta, koska se puoskari raapi päänahkani punaiseksi, ja koko homma oli juosten kustu 7 minuutissa. Normaali parturi käyttää asiakkaaseen 30 min.

Minä olen ollut ihan tyytyväinen 10 euron etnoparturiini, missä olen joitain vuosia käynyt. Itselleni hyvä sijainti, pääsee ilman ajanvarausta (en pidä ajanvarauksista, vaan haluan olla vapaa kin taivaan lintu ylenmääräisistä sitoumuksista, kun aina voi tulla esteitä, eikö huvita stressata kellon kanssa vahtia milloin mennä jne) ja käytännössä usein jonottamatta, jos ei tarvitse juuri jonain tiettynä hetkenä saada hiuksia leikattua, vaan voi ohikulkiessa piipahtaa silloin kun on hiljaisempi hetki. Päänahkaa ei ole raavittu, eikä edes korvaa onnistuttu raapaisemaan, mitä joskus suomiparturissa on käynyt.

Aikaa leikkauksessa menee ehkä karkeasti arvioiden 10 minuuttia, enkä paljon pidempään haluaisi parturissa viettääkään. Omiin silmiini laatutaso on ollut ihan riittävä hintaansa nähden, enkä ole ainakaan mitään järjestään heikompaa tulosta omiin silmiini huomannut näihin 35+-euron suomipartureihin verrattuna (sekä suomipartureilla, että etnopaikassa on kertaluonteista vaihtelua, ehkä riippuen leikkaajasta).
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019, 21:19:25 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 362
 • Liked: 542
 • Larvatus prodeo
...
Mutta edes lievästi palatakseni otsikon mukaiseen asiaan, koska kunnon palvelua on vaikea saada mistään, olen siirtynyt omavaraistalouteen parturiasioissa.

Joidenkin parturiliikkeiden ajanvaraussivuilla netissä voi valita myös henkilön, joka leikkaa hiukset. Olen valinnut valkoisia naisia  ;D

Itse olen käynyt viimeiset 30 vuotta samalla nuivalla parturilla ja aion jatkossakin käydä. Miksi vaihtaa, kun löytää yhden hyvän?
Alma: "Mul on sellainen fiilis, että mä voin tehdä mitä mä vittu haluun!" Aleksi Kinnunen (HS): "Juuri tällaiset, kahlitsematonta vapautta julistavat ja juhlistavat räväkät kommentit ovat Alman konserttien piristys..." (Helsingin Sanomat, 4.11.2019).

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 033
 • Liked: 94327
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Itse olen käynyt viimeiset 30 vuotta samalla nuivalla parturilla ja aion jatkossakin käydä. Miksi vaihtaa, kun löytää yhden hyvän?

Koska ne hyvät vaihtavat koko ajan maisemaa täällä kesäkauniissa pääkaupungissa. Heti kun olet löytänyt yhden hyvän, hän onkin siirtynyt johonkin muualle. Ei jaksa enää. :P Metsästää niitä enää.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Tagit: parturi alipalkkaus