Kirjoittaja Aihe: 2019-06-13 Juha Mäenpään eduskuntapuheenvuoro vieraslajimainintoineen  (Luettu 159520 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 884
 • Liked: 121783
Lainaus
Miksi kokoonnutte pommisuojassa, kiiruhdatteko Haaviston rikospäilyn käsittelyä? 7 kysymystä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalle

Johanna Ojala-Niemelä (sd.) johtaa eduskunnan kellarissa talon epäpoliittisinta valiokuntaa, mutta profiloi siviilissä itsensä vasemmistodemariksi.
Yle 12.7.2020

Lainaus
3. Muistutuksen Haavistosta teki 10 oppositioedustajaa. Politisoituiko tämä jo?

Perustuslakivaliokunta tekee ratkaisun aineiston ja asiantuntija-arvioiden perusteella. Luotan jokaisen kansanedustajan omaan harkintaan.

Mikä ratkaisu onkaan, valiokunnan täytyy löytää juridinen selkänoja sille, että tapauksessa joko on villoja tai ei ole villoja.

Mäenpään tapauksessa valiokunnan enemmistö ei löytänyt juridista selkänojaa eikä edes etsinyt sitä. Esimerkiksi valiokunnan enemmistön lausunto, että "perustuslaissa turvattua kansanedustajan koskemattomuutta ja puhevapautta ei ole tarkoitettu siihen, että eduskunnan valtiopäivätoimintaa käytettäisiin ihmisarvon ja yhdenvertaisuuden loukkauksiin", ei perustunut juridiikkaan vaan oli pelkkä mielipide.

Lainaus
4. Entä politisoituiko äänestys Juha Mäenpään syytesuojasta?

Kesäkuussa perustuslakivaliokunnan kaikki viisi Juha Mäenpään syytesuojan purkamista vastustavaa valiokunnan jäsentä ovat oppositiosta, kun taas valiokunnan varapuheenjohtaja Antti Häkkästä (kok.) lukuunottamatta syytesuojan purkamista puoltavat ovat hallituspuolueiden edustajia.

Näyttää poliittiselta, onko se sitä?

En allekirjoita väitteitä, että Mäenpään syytesuojan mahdollisen murtamisen käsittely olisi politisoitunut.

Käytimme paljon aikaa, ja näkemyksiä punnittiin tarkkaan molemmilta laidoilta. Viisi asiantuntijaa kuudesta oli sitä mieltä, että syytesuoja voidaan purkaa, mutta juridisia perusteluita löytyi myös vastakkaiselle näkemykselle.

Meni metsään jo siinä, että näkökulmaksi otettiin, voidaanko syytesuoja purkaa. Ei tarvita asiantuntijoita sen toteamiseen, että totta kai voidaan, mutta kysymys olikin siitä, oliko Mäenpään tapauksessa kansanedustajan perustuslaissa erittäin vahvaksi määritellyn syytesuojan purkamiselle hyviä perusteluja. Ei ollut, eikä niitä edes haettu.

Lainaus
Sen sijaan puheenjohtaja Jussi Halla-ahon (ps.) toiminnasta voin todeta, että hän rakensi immuniteettia puolueensa kansanedustajan ympärille ilmoittamalla ennenaikaisesti, etteivät perussuomalaiset tule äänestämään syyteluvan puolesta.

Oikeampi paikka olisi ollut ilmoittaa asiasta vasta, kun perustuslakivaliokunta oli tehnyt rauhassa työnsä.

Viivyttelylle ei ollut mitään syytä, sillä kaikki asiaan liittyvät faktat olivat heti tiedossa. Oli välittömästi päivänselvää, että tapaus oli sellainen, jossa syytesuojan murtamiselle ei ole perusteita.

Perustuslakivaliokunta tai sen käyttämät asiantuntijat eivät tuoneet julki uutta tietoa tai päteviä syytesuojan murtamisen perusteluja, eikä sitä odotettukaan.

Lainaus
5. Peviä syytettiin politikoinnista myös viime vaalikaudella, onko se sitä?

Nämä puheet ovat usein tarkoitushakuisia. Meillä tietyt tahot viljelevät tätä väitettä varsin auliisti, koska he toivoisivat, että siirryttäisiin joidenkin Euroopan maiden tapaan perustuslakituomioistuimen tyyppiseen järjestelmään.

Perustuslakivaliokunnan politisoitumisen kiistäminen ei riitä osoittamaan, että politisoituminen ei ole totta, etenkin kun jo pelkästään äänestyspäätöksistä voi päätellä toista.

On muutenkin epäuskottava väite, että juuri perustuslakivaliokunnan jäsenet olisivat roolissaan puoluepolitikoinnin ja puolueensa painostuksen yläpuolella. Eivät he ole, etenkin kun monet valiokunnan jäsenet ja varajäsenet eivät nähtävästi edes ymmärrä, mitä politisoituminen tarkoittaa ja miksi sitä pitäisi välttää.

Lainaus
Mielestäni jokaisen perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan tehtävä on vaalia sitä, ettei valiokunta politisoidu. Jos näin todella kävisi, se tietäisi tämän järjestelmän loppua.

Miten niin tietäisi järjestelmän loppua? Politisoitumisenhan voi kiistää, kritiikin leimata tarkoitushakuiseksi ja sitten toimintaa jatketaan entiseen malliin.

Mikä taho tähän muka puuttuisi?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 884
 • Liked: 121783
Tätäkö ei ollutkaan täällä ennestään?

Lainaus
Kansanedustaja Juha Mäenpään kotiseurakunnassa laulettu runo sisälsi sanan vieraslaji – syntyi somekohu ja kantelu hiippakunnalle

Ilmajoen seurakunnan sunnuntainen messu sisälsi Ei ole vieraslajia -tekstistä tehdyn laulun.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpään vieraslaji-puhe on saanut aikaan uuden kohun.

Ilmajoen seurakunta julkaisi sunnuntaina 12. heinäkuuta facebook-sivuillaan päivityksen, jossa viitattiin päivän epistolatekstiin sekä jaettiin runoilija Anna-Mari Kaskisen siihen liittyvä Ei ole vieraslajia -runo.

Seurakunnan kanttori sävelsi runon sunnuntain messuun laulettavaan muotoon eli se kuultiin sunnuntaina myös Ilmajoen kirkossa.

Kaskisen runo alkaa seuraavasti:

Ei ole vieraslajia,

ei täällä eikä siellä.

Olemme vaeltajia

ja kulkijoita Tiellä.

Ei ole muukalaisia,

kun yhteen saapuu kansa,

ja jakaa tuliaisia

ja vaiheet matkaltansa.


Somekeskustelussa seurakunnan päivitys ja runo yhdistettiin ilmajokelaisen kansanedustajan kohua herättäneeseen vieraslaji-puheeseen.

Seurakunnan päivityksen yhteyteen syntyi vilkas keskustelu, minkä vuoksi seurakunta on nyt sulkenut keskustelun ja kommentit päivityksen yhteydessä on piilotettu.

– Keskustelu lähti mielestäni myös asiattomuuksiin ja sitä on jouduttu rajoittamaan. Kommentointimahdollisuus on toistaiseksi suljettu, perustelee Ilmajoen seurakunnan kirkkoherra Jani Latva-Nikkola.

Latva-Nikkolan mukaan seurakunta ei halua estää keskustelua, mutta kommentointi suljettiin, koska sen koettiin menevän asian vierestä.

– En toivo, että seurakunnan viestintää käytetään siihen, että esimerkiksi jotain ihmisryhmää vastaan käydään taisteluun. Meillä on perussanoma, jota haluamme viestiä. Se on, että Jumala ei tee eroa ihmisten välillä. Jos sitä käytetään kahnauksiin, joita syntyy vaikka poliittisista mielipiteistä, se ei enää palvele meidän tarkoitustamme.

"Tulee mieleen pieni tarkoitushakuisuus"

Kansanedustaja Juha Mäenpää asuu Ilmajoella.

[...]

– Pikkuisen yllättynyt olen ja itsellä ainakin tulee mieleen pieni tarkoitushakuisuus. En tiedä, että säveltä olisi ikinä ennen tehty näin nopeasti tämmöiseen runoon.

Mäenpää sanoo, että jokainen voi itse tulkita, onko tapahtuneen takana motiiveja vai ei. Hän kokee kuitenkin, että tässä on haluttu ottaa kantaa politiikkaan ja siksi runo on päätynyt messuun.

– En tiedä, olenko nyt pahoittanut mieltäni, mutta lähinnä tuntuu aika hölmöltä, että seurakunta lähtee tällaiseen juttuun mukaan. Koin, että se on tarkoitushakuisesti sinne laitettu.

[...]

Torstaina iltapäivällä tulleen tiedon mukaan Lapuan hiippakunnan hiippakuntavaltuutettu Piia Kattelus (ps) on tehnyt hiippakunnalle kantelun Ilmajoen seurakunnan sunnuntaisesta messusta.

Katteluksen mukaan messussa on käytetty poliittista ja puolueellista tekstiä.

Mäenpää kiistää, että kantelu olisi tehty hänen toiveestaan tai puolestaan. Hän näkee kuitenkin hyvänä, että asia selvitetään.

– Ehkä se on aiheellista selvittää, kun tässä on useiden ihmisten silmissä nähtävissä yhteys politiikkaan. Toivon, että selvittävät sen perusteellisesti ja huolellisesti.

[...]

Kirkkoherra kiistää yksiselitteisesti, että kyseessä olisi ollut tarkoituksellisesti juuri tämän vieraslaji-termin sisältävän runon käyttäminen jumalanpalveluksessa.

– Ei, siitä siinä ei ole kyse. Pyhäpäivän tekstit puhuvat lähimmäisyydestä, ei se ole suunnattu ketään ilmajokelaista poliitikkoa vastaan, vaan se on meidän kristillinen sanoma. Siitä sanomasta se Kaskisen teksti nousee, niin haluan sen ajatella myös viime sunnuntain osalta.

Kirkkoherra Latva-Nikkola kertoo keskustelleensa runoilija Anna-Mari Kaskisen kanssa syntyneestä tilanteesta. Latva-Nikkolan mukaan Kaskisen tarkoitus ei ole ollut kohun aiheuttaminen.

– Meillä vieraslaji-sanaan sisältyy ymmärrettävästi lisäväriä, kun Ilmajoella ollaan ja ilmajokelainen kansanedustaja on tulessa ollut asian ympärillä. Pidän kohua ja siitä syntynyttä vääränlaista keskustelua, missä teilataan ja haetaan syyllisiä, vääränä, mutta itse runo on kaunis ja me seisomme tämän sanoman takana kyllä, Latva-Nikkola sanoo.
Yle 16.7.2020

Lainaus
Messussa laulettu "Ei ole vieraslajia" aiheutti PS-Mäenpään kotikunnassa rajun keskustelun ja kantelun hiippakunnalle – Kirkkoherra: "Herättänyt seurakuntalaisissa pelkoa"

[...]

Latva-Nikkola kiistää, että kirkossa laulettu runo ja Facebook-päivitys olisivat olleet tarkoitushakuisia.

– Tämä ei ollut millään tavalla tietoinen lietsonta. Eikä ollut tarkoitus tehdä politiikkaa tai osoittaa ketään tiettyä henkilöä. Sen sijaan sillä oli tarkoitus paaluttaa kristillisiä arvojamme, Latva-Nikkola muotoilee.

Hän toivoo, että keskustelu jatkuu – mutta vasta, kun se ensin rauhoittuu.

– Kohu on aiheuttanut paljon pahaa. Se yksi sana runossa sai aikaan sellaisen vyöryn keskustelua, että se on saanut monet paikkakuntalaiset jopa pelkäämään. Jos kuuluu esimerkiksi vähemmistöön tai on jokin sellainen inhimillinen ominaisuus, että on katsottu vähän pahalla silmällä, semmoinen herättää pelkoa. Sitä minä en katso hyvällä, Latva-Nikkola tähdentää.
MTV 16.7.2020

Lainaus
Ilmajoen kirkkoherra runokohusta: ”Seurakunnassa ei ketään voi rinnastaa vieraslajiin”

[...]

Kaskisen runo on herättänyt keskustelua ja jakanut mielipiteitä myös Ilmajoen seurakunnan sisällä.

Muun muassa Ilmajoen seurakuntapastori Risto-Pekka Alhainen kommentoi 15.7. kansanedustaja Juha Mäenpään Facebook-sivulla jumalanpalvelusta seuraavasti: "Olen edustamani yhteisön puolesta todella pahoillani. Täytyy sanoa, että rimanalitus. Jos olisin ollut vastuussa kyseisestä messusta, näin ei olisi tapahtunut."

Kirkkoherra Jani Latva-Nikkola toivoo, että seurakunnan viesti tässä asiassa olisi yhteneväinen. Hän kertoo käyneensä pastori Alhaisen kanssa keskustelua kyseisestä kommentista.

– Kerroin hänelle, että tässä asiassa ei kannata lähteä sooloilemaan. Meidän on etsittävä seurakuntamme yhteistä arvopohjaa ja viestittävä sen mukaan.
Kotimaa24 17.7.2020

Kirkkoherra Jani Latva-Nikkola: Ei vieraita ja muukalaisia 18.7.2020

Kirkkoherra siis valehteli toimittajille, että kirkossa laulettu runo ei muka ollut kohdistettu Mäenpäätä vastaan, yritti vaientaa seurakuntapastorin ja sitten vielä uhriutui kriittisestä keskustelusta, joka oli "väärää" ja "pelottavaa".

Kansanedustaja Mäenpää itse suhtautui asiaan tyynesti. Kv-oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin on kuitenkin sitä mieltä, että poliisin on tutkittava Mäenpään sarkastinen viesti "Upeaa. Aamun messussakin kotikuntani seurakunta on huomioinut vieraslajit. Kiitos." kansanryhmää vastaan kiihottamisena.

Lainaus
Martin Scheinin
Kyllä tämä on poliisiasia. Mäenpään Facebook-viestin tarkoituksena saattaa hänen aiemman toimintansa valossa olla kansanryhmää vastaan kiihottaminen. Vain eduskunnan määrävähemmistö esti tuon aiemman, silloin eduskunnassa tehdyn teon rikosoikeudellisen arvioinnin tuomioistuimessa
https://twitter.com/MartinScheininF/status/1283401036808454145
« Viimeksi muokattu: 29.07.2020, 17:40:46 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 334
 • Liked: 905
 • Tuleva mielipiderikollinen Raamatun lukija

Lainaus

– Kerroin hänelle, että tässä asiassa ei kannata lähteä sooloilemaan. Meidän on etsittävä seurakuntamme yhteistä arvopohjaa ja viestittävä sen mukaan.

Kirkkoherra siis valehteli toimittajille, että kirkossa laulettu runo ei muka ollut kohdistettu Mäenpäätä vastaan, yritti vaientaa seurakuntapastorin ja sitten vielä uhriutui kriittisestä keskustelusta, joka oli "väärää" ja "pelottavaa".

Kansanedustaja Mäenpää itse suhtautui asiaan tyynesti. Kv-oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin on kuitenkin sitä mieltä, että poliisin on tutkittava Mäenpään sarkastinen viesti

"Arvopohja" on hyvin kirkkoherraskainen, suomalaisten poliitikkojen suosima klassikkotermi. Mitään uskottavuusongelmaa, saati koomisuutta, siihen ei ilmeisesti katsota edelleenkään liittyvän... :roll:

Voisiko humanitaarisilla suursaavutuksillaan kunnostautunut ex-pääministeri Sipilä saapua laulamaan ko. itkuvirttä Pohjanmaan toreille?

Jos runoilijat ja kirkonhenkilöt lukisivat tai kuuntelisivat Mäenpään koko eduskuntapuheenvuoron ilman tosisuvaitsevaista ennakkoasennetta, se tarjoaisi mahdollisuuden tutkia turvapaikanhakupolitiikan uskottavuutta, jota valtiokirkko ei tietenkään tee. Päinvastoin. Lähes vihreiden veroista häpeämättömyyttä.

Luonteva jatkumo meneillään olevalle arvopohjalle on uusneuvostoliittolainen rikosoikeus.

Valtiokirkko on kauttaaltaan politisoitunut ja mädäntynyt vihervasemmistolaiseksi "suvaitsevaisuudeksi". Tulkaa nyt pois sieltä.
« Viimeksi muokattu: 29.07.2020, 18:34:36 kirjoittanut Simo_Toini »
"Minulla on 100 miljoonan euron tuliaiset, kun tulen kotiin, oululainen Eurooppa-ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) iloitsee. Kehossa tuntuu nuutuneisuus, mutta se ei mielialaa lannista, sanoo Tuppurainen, joka pitää neuvottelutulosta hyvänä sekä Suomen että Pohjois-Suomen näkökulmasta. "Sanomalehti" Kaleva 23.7.2020

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 667
 • Liked: 37502
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Martin Scheinin näyttää olevan täysin vailla suhteellisuuden tajua samoin kuin Ilmajoen kirkkoherra. Jos Mäenpää kiittelee messun sisällön valintaa niin se on kiihoitusta kansanryhmää vastaan. Scheinin on oikeusoppinut ja lähtee tuollaisesta vaatimaan poliisitutkintaa niin kuinka vähäisestä maalikot sitten vaivaavat poliisia. Tokihan Toiviainen käynnistää asiasta tutkinnan, selväähän on että Mäenpää vertasi matuja vieraslajeihin kommentoidessaan satiirisesti kirkon messua.
« Viimeksi muokattu: 29.07.2020, 18:58:46 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 667
 • Liked: 37502
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus
Muun muassa Ilmajoen seurakuntapastori Risto-Pekka Alhainen kommentoi 15.7. kansanedustaja Juha Mäenpään Facebook-sivulla jumalanpalvelusta seuraavasti: "Olen edustamani yhteisön puolesta todella pahoillani. Täytyy sanoa, että rimanalitus. Jos olisin ollut vastuussa kyseisestä messusta, näin ei olisi tapahtunut."

Kirkkoherra Jani Latva-Nikkola toivoo, että seurakunnan viesti tässä asiassa olisi yhteneväinen. Hän kertoo käyneensä pastori Alhaisen kanssa keskustelua kyseisestä kommentista.

– Kerroin hänelle, että tässä asiassa ei kannata lähteä sooloilemaan. Meidän on etsittävä seurakuntamme yhteistä arvopohjaa ja viestittävä sen mukaan.
Mistä kirkkoherra tietää että se hänen arvopohjansa on seurakunnan yhteinen arvopohja. Seurakuntapastorin arvopohjalla ei ole väliä ja se arvopohja tehdään yhteiseksi potkuilla uhkaamisella, hienommin sanottuna keskustelun käymisellä kommentista. Pastori kun oli sitä mieltä että politikointi ei sovi kirkkoon eikä sen jäsenten julkinen nälviminen.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 884
 • Liked: 121783
Nimetön pääkirjoitustoimittaja paljastaa itsensä, kun on ensin puolustavinaan vallan kolmijako-oppia, mutta lopulta myöntää kengän puristavan nimenomaan Mäenpään syytesuojan säilyttämisestä eli eduskunnan väärästä äänestyspäätöksestä.

Lainaus
Pääkirjoitus: Vallan kolmijakoa sietäisi noudattaa puhdasoppisesti

Politiikka tulisi pitää täysin erillään oikeudenkäytöstä. Nykyisin se ei aina onnistu, kuten kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) tapaus osoittaa.

[...]

Monessa länsimaisessa demokratiassa – ja jossain määrin myös Suomessa – on käytössä paroni Montesquieun hahmottelema vallan kolmijako-oppi: On erikseen hallintovalta, lainsäädäntövalta ja tuomiovalta.

Puhdasoppiseen kolmijakoperiaatteeseen mahtuu Suomessa kuitenkin yksi poikkeus: tuomioita jakavan oikeuslaitoksen ja lakeja säätävän eduskuntalaitoksen välisen vallanjaon harmaa vyöhyke. Asia nousi esille, kun valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen yritti saada kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Eduskunta ei odotetusti antanut syyttämislupaa.

Lupaan olisi tarvittu viiden kuudesosan enemmistö, ja perussuomalaisten eduskuntaryhmä pystyi yksinkin estämään syytteen nostamisen.

Toisin kuin monissa muissa länsimaisissa demokratioissa, Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta.

Syytteet esimerkiksi ministereitä vastaan käsittelee eduskunnan perustuslakivaliokunta, ja niistä päättää eduskunta täysistunnossaan. Siis eräänlainen toverituomioistuin.

Perustuslakivaliokunta kuitenkin pyrkii yksimielisyyteen. Poliittisten voimasuhteiden ei haluta vaikuttavan päätöksiin. Eduskunnan täysistunto onkin sitten kokonaan toinen asia.

[...]

Eduskunnan äänestyspäätös Mäenpään tapauksessa osoittaa, että vallan kolmijako-oppia pitäisi Suomessa vahvistaa entisestään.
Helsingin Sanomat 2.8.2020

Nämä ovat niin koomisia.

Kun Unkari hiljattain arvosteli Suomea siitä, että meillä ei ole perustuslakituomioistuinta, vaan perustuslakia tulkitsee poliittisten voimasuhteiden mukaan kansanedustajista koostuva valiokunta, moinen kritiikki pyyhkäistiin valtamediassa sivuun perusteettomana ja vihamielisenä.

Nyt se, että riittävä osa eduskunnasta suojeli kansanedustajan laajaksi tarkoitettua sananvapautta täsmälleen perustuslain tarkoittamalla tavalla, onkin vallan kolmijako-opin murentamista. Väärä äänestyksen lopputulos on Hesarille osoitus päätöksen poliittisuudesta, ei se, että 121 kansanedustajaa äänesti Mäenpään syytesuojan purkamisen puolesta, vaikka sille ei esitetty perustuslakivaliokunnassa, eduskunnassa tai muuallakaan yhtä ainutta pätevää argumenttia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 667
 • Liked: 37502
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Eikös äskettäin joku yksinäinen aktivisti osoittanut mieltä vaatien Suomeen perustuslakituomioistuinta. Sai sähköä, niputettiin , vietiin putkaan ja sakotettiin. Syy oli kun tilaisuudessa oli tusinan verran osanottajia ja koronasäädösten mukaan jaja oli 10. Sitä yleisöä ei karkoitettu vaan se eduskuntatalon portailla istuja poimittiin poliisin kyytiin. 3000 BLM mielenosoittajaa oli sitte ok.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 522
 • Liked: 14935
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Nämä ovat niin koomisia.

Ja samaan aikaan äärimmäisen surkeita. Jos Suomeen vielä tulee yhtä järkeviä lehtimiehiä kuin vielä 1970-luvulla oli, niin tämä aika tullaan kyllä muistamaan journalismin historian uskomattomimpana pohjanoteerauksena. Jos joku oikea taho keksisi, että subsidiariteettiperiaatetta noudattava absoluuttinen monarkia on EU:n hallintomalli ja sellaisena paras mahdollinen sille, niin nämä alkaisivat syvään luotaavissa ja kauas katsovissa pääkirjoituksissaan kertomaan kuinka Suomi on oikeastaan aina ollut absoluuttinen monarkia, eikä tästä ole mitään syytä kenenkään poiketa mihinkään suuntaan.

Suomessa ei noudateta vallan kolmijako-oppia. Jos noudatettaisiin, niin hämärä alue ja ongelma ei todellakaan olisi kansanedustajan parlamentissa puhutulle annettu syytesuoja. Edes perustuslakituomioistuimen puuttuminen ei ole ongelma vallan kolmijaon kannalta. Se sen sijaan on, että lainsäädäntövalta ja toimeenpanovalta ovat samoissa käsissä. Itse en mitenkään väitä, että vallan kolmijakoa pitäisi edes noudattaa, mutta toivoisin jotain rajaa näiden lainsäädäntöä ja politiikka puntaroivien päätoimittajien levottomiin höpötyksiin.

Toisaalta voihan olla, että ne joku päivä heräävät ja huomaavat, että saisimme aika puhdasoppisen vallan kolmijaon palauttamalla presidentin valtaoikeuksia. Ja kun ne nyt ovat hypnotisoineet itsensä hokemaan vallan kolmijako-oppia, niin enkä ne silloin ryhtyvät voimakkaasti ajamaan presidentin valtaoikeuksien palauttamista. Mikä olisi ihan hyvä.
qui non est mecum adversum me est

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 667
 • Liked: 37502
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Se miten vallan kolmijako-oppi minusta toimii on juuri se mitä tapaus Mäenpää ja syytesuoja osoittaa. Se syytesuoja koskee ainoastaan puheita ei esim pahoinpitelyjä tms. Kansanedeutajilla tulee olla oikeus puhua työpaikallaan parlamentissa tärkeäksi kokemistaan asioista ja niitä puheita kontrolloi sisäinen valvonta. Kansanedustajat säätävät lait mutta jos heillä ei olisi sitä syytesuojaa niin periaatteessa Toiviainen ja joku Korjakof voisivat järjestää linnatuomion vaikka jokaiselle persukansanedustajalle heidän puheistaan parlamentissä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 162
 • Liked: 56407
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Tätäkö ei ollutkaan täällä ennestään?

Lainaus
Kansanedustaja Juha Mäenpään kotiseurakunnassa laulettu runo sisälsi sanan vieraslaji – syntyi somekohu ja kantelu hiippakunnalle
Kansanedustaja Mäenpää itse suhtautui asiaan tyynesti. Kv-oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin on kuitenkin sitä mieltä, että poliisin on tutkittava Mäenpään sarkastinen viesti "Upeaa. Aamun messussakin kotikuntani seurakunta on huomioinut vieraslajit. Kiitos." kansanryhmää vastaan kiihottamisena.

Lainaus
Martin Scheinin
Kyllä tämä on poliisiasia. Mäenpään Facebook-viestin tarkoituksena saattaa hänen aiemman toimintansa valossa olla kansanryhmää vastaan kiihottaminen. Vain eduskunnan määrävähemmistö esti tuon aiemman, silloin eduskunnassa tehdyn teon rikosoikeudellisen arvioinnin tuomioistuimessa
https://twitter.com/MartinScheininF/status/1283401036808454145

Voisin lyödä muutaman oluen vetoa, että Scheinin kantelee tästä Toiviaiselle, joka nostaa syytteen Mäenpäätä kohtaan kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Tuo kommentti on annettu eduskuntasalin ulkopuolella ja Toiviainen voi tuon kommentin "lähdeviitteeksi" tuoda Mäenpään salissa lausutun vieraslajikommentin.

Valitettavasti tämä on mahdollista ja myös erittäin todennäköistä. Vaikka se ei pienen ihmisen järkeen mahdukaan, niin nyt Toiviainen pääsee syyttämään Mäenpäätä siitä, mihin ei aiemmin saanut lupaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 667
 • Liked: 37502
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus
Martin Scheinin
Kyllä tämä on poliisiasia. Mäenpään Facebook-viestin tarkoituksena saattaa hänen aiemman toimintansa valossa olla kansanryhmää vastaan kiihottaminen. Vain eduskunnan määrävähemmistö esti tuon aiemman, silloin eduskunnassa tehdyn teon rikosoikeudellisen arvioinnin

Voisin lyödä muutaman oluen vetoa, että Scheinin kantelee tästä Toiviaiselle, joka nostaa syytteen Mäenpäätä kohtaan kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Tuo kommentti on annettu eduskuntasalin ulkopuolella ja Toiviainen voi tuon kommentin "lähdeviitteeksi" tuoda Mäenpään salissa lausutun vieraslajikommentin.

Valitettavasti tämä on mahdollista ja myös erittäin todennäköistä. Vaikka se ei pienen ihmisen järkeen mahdukaan, niin nyt Toiviainen pääsee syyttämään Mäenpäätä siitä, mihin ei aiemmin saanut lupaa.
Olisiko Toiviainen noin kahjo, Scheinin kyllä on. Mäenpää ihastelee messun aihevalintaa niin kuinka siitä syyttäjä sitten vääntää kiihotuksen. Jokainen täysipäinen tajuaa että Juha arvostelee satiirisesti kirkon politisoitumista. Jo se eduskuntapuheen tulkinta matujen rinnastaminen vieraslajeihin oli varsin erikoinen ja tahallaan väärinymmärretty. Oikeastaan toivoisin että Toiviainen ottaa asiakseen syyttää Mäenpäätä. Siinä ensimmäisessäkin tapauksessa poliisi ei nähnyt aihetta jatkotoimenpiteisiin, Toiviainen näki.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2020, 19:52:40 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 248
 • Liked: 3606
 • 17 v.

Lainaus


Kirkkoherra Jani Latva-Nikkola toivoo, että seurakunnan viesti tässä asiassa olisi yhteneväinen. Hän kertoo käyneensä pastori Alhaisen kanssa keskustelua kyseisestä kommentista.

– Kerroin hänelle, että tässä asiassa ei kannata lähteä sooloilemaan. Meidän on etsittävä seurakuntamme yhteistä arvopohjaa ja viestittävä sen mukaan.
[/quote]

Vai pitäisi Janin mielestä kristillisen seurakunnan etsiä ”yhteistä arvopohjaa”. Eli teillä ei ole siellä sellaista, vai onko se vain kateissa? Onko se muuten kaikilta kateissa, vai vain sinulta? Mistä kumman suunnasta saattaisi kristillinen seurakunta löytää ”yhteisen arvopohjan”? Nyt on Jani vaikea paikka! Mä annan vinkin sulle, Jani: ei se ainakaan nykyisestä hallitusohjelmasta löydy, eikä Koraanista.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 627
 • Liked: 3382
 • Maanantaikappale
Juha Mäenpää AlfaTV:ssä Dosentin haastattelussa just nyt.
Soldier on
Weather the storm

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 884
 • Liked: 121783
Lainaus
Vuoden pakolaisiksi valittiin perhetyöntekijä ja asiointitulkki – "Vieraslajeiksi kutsuminen suurin kunnianloukkaus"

Suomen Pakolaisapu on valinnut vuoden pakolaisnaiseksi helsinkiläisen perhetyöntekijän Farhia Abdin ja vuoden pakolaismieheksi raisiolaisen asiointitulkin Kordnejad Ebrahimin.

[...]

Vuoden pakolaismies Kordnejad Ebrahimi, 44, on kiintiöpakolaisena vuonna 2006 Suomeen tullut kurdi. Hän saapui Suomeen perheensä kanssa.

Ebrahimi joutui pakenemaan Iranista poliittisen aktiivisuuden takia. Suomessa hän toimi ensin linja-autonkuljettajana.

Tästä työstä hän joutui sairauseläkkeelle Iranin sisällissodan aikana saamansa vakavan ja hoitamattoman palovamman ja lukuisten leikkausten jälkeen.

Hän kouluttautui kuitenkin asiointitulkiksi ja työllistyi uudelleen. Ebrahimi on lisäksi kouluttautunut vapaaehtoiseksi sovittelijaksi.

[...]

Haastattelun lopuksi Ebrahimi haluaa mainita asian, joka on loukannut eniten hänen Suomessa olonsa aikana.

– Eduskunnassa meitä on kutsuttu vieraslajeiksi. Tämä oli minulle suurin kunnianloukkaus 14 vuoden aikana, Ebrahimi sanoo.
MTV 10.9.2020

Kansanedustaja Mäenpää ei kutsunut ketään "vieraslajeiksi", mutta pari lausetta ennen tuota vieraslajiviittausta hän kyllä puhui tv:stä tulleesta dokkarista, jossa "turvapaikanhakija kertoo, että osa heistä tuli tänne turistiksi, osa raiskaamaan". Kumpaan osaan Ebrahimi sitten samastuukaan vai molempiin, kun noin loukkaantui.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 711
 • Liked: 4468
Lainaus
Vuoden pakolaisiksi valittiin perhetyöntekijä ja asiointitulkki – "Vieraslajeiksi kutsuminen suurin kunnianloukkaus"

Suomen Pakolaisapu on valinnut vuoden pakolaisnaiseksi helsinkiläisen perhetyöntekijän Farhia Abdin ja vuoden pakolaismieheksi raisiolaisen asiointitulkin Kordnejad Ebrahimin.


Anna-lehdessä uutta mielenkiintoista tietoa tästä vuoden pakolaisnaisesta.

Jätti kahdeksan mukulaansa somaliaan ja kulki n. kahdeksan turvallisen maan läpi että pääsi Suomeen kelatukien pariin. Nyt on viiden vuoden jälkeen saanut perheensä yhdistetyksi Suomeen;

https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/ihmissuhteet/farhia-abdi-joutui-odottamaan-viisi-vuotta-kahdeksaa-lastaan-suomeen?shared=443694-b45cec8e-1

Lainaus
Farhia Abdi joutui odottamaan viisi vuotta kahdeksaa lastaan Suomeen: ”Jouduin tutustumaan heihin uudestaan”

Kun Farhia Abdi saapui Suomeen, hän oli joutunut jättämään taakseen paitsi kotimaansa myös kahdeksan lastaan.

Kaksi kertaa Farhia ja hänen poikansa saivat kielteisen turvapaikkapäätöksen. Vasta kolmannella kerralla päätös oli myönteinen. Sen jälkeen Farhia pystyi aloittamaan perheen­yhdistämisprosessin.

Kaksi kertaa Farhia ja hänen poikansa saivat kielteisen turvapaikkapäätöksen. Vasta kolmannella kerralla päätös oli myönteinen. Sen jälkeen Farhia pystyi aloittamaan perheen­yhdistämisprosessin.

Kahden viikon kuluttua Farhia näki 8–17-vuotiaat lapsensa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Oli syyskuu 2013. Oli kulunut viisi vuotta siitä, kun äiti ja lapset olivat viimeksi koskettaneet toi­siaan.

Elämä on nyt Suomessa

Somaliasta Farhia haluaa muistaa mangot, papaijat ja auringon.

– Ehkä vielä joskus on mahdollista mennä sinne lomamatkalle
, vaikka ei siellä olekaan enää yhtään sukulaista. Kaikki ovat lähteneet jonnekin.

Farhia Abdi, 47
Koti: Asuu Helsingissä.

Perhe: Yhdeksän lasta ja yksi lapsenlapsi.

Työ: Yrittäjä ja lähihoitaja.

Harrastukset: Uinti ja kuntosali.

Ajankohtaista: Suomen Pakolaisavun valitsema Vuoden pakolaisnainen.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2020, 12:07:19 kirjoittanut KTM »

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38015
^ Mitä useamman kierroksen onnistuu ottamaan turvapaikkahakemuksissa (niiden tullessa hylätyksi) sitä enemmän pakolainen ja siten tavoiteltava sekä ihailtava ihminen on. SPR on tainnut tässä vähän tahattomasti avata agendaansa...
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 1633
Tässä kuussa ilmestyi kirja "Kertomuksen vaarat"
Kirjassa on esitelty mallitarinoita, jotka kiertävät vuodesta toiseen mediassa.
Tässä on tyypillinen sankaritarina maahanmuuttajanaisesta.
Kirjassa kritisoitiin sitä, että toimittajalla ei ole mahdollisuutta tarkistaa tarinan sisältöä, eikä välttämättä edes halua.
Jos tarinan sankarille esitettäisiin kriittisiä kysymyksiä, niin sankaritarina ei välttämättä olisi sankaritarina.

Lisäys: Jos toimittaja olisi ollut kriittinen, hän olisi kysynyt, mitä Farhia maksoi salakuljettajille sekä mistä hän sai rahat.
Eräs sankarisomali on kertonut maksaneensa salakuljettajasedälleen 13.000 dollaria matkasta  Kenia - Wien - Helsinki.
Sankarisomali sai juuri elinikäisen hillotolpan veronmaksasien piikkiin.

Lainaus
Vuoden pakolaisiksi valittiin perhetyöntekijä ja asiointitulkki – "Vieraslajeiksi kutsuminen suurin kunnianloukkaus"

Suomen Pakolaisapu on valinnut vuoden pakolaisnaiseksi helsinkiläisen perhetyöntekijän Farhia Abdin ja vuoden pakolaismieheksi raisiolaisen asiointitulkin Kordnejad Ebrahimin.


Anna-lehdessä uutta mielenkiintoista tietoa tästä vuoden pakolaisnaisesta.

Jätti kahdeksan mukulaansa somaliaan ja kulki n. kahdeksan turvallisen maan läpi että pääsi Suomeen kelatukien pariin. Nyt on viiden vuoden jälkeen saanut perheensä yhdistetyksi Suomeen;

https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/ihmissuhteet/farhia-abdi-joutui-odottamaan-viisi-vuotta-kahdeksaa-lastaan-suomeen?shared=443694-b45cec8e-1


« Viimeksi muokattu: 23.11.2020, 15:58:18 kirjoittanut sattuma »

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 842
 • Liked: 8456

Montako uusintahakemusta on ennätys? Voisi olla patsaan paikka. Minne?
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 676
 • Liked: 13289
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Hyvin tehty heiltä, jotka äänestivät tätä vastaan. He, jotka äänestivät puolesta, hävetköön.


On mahdollista, vaikkakin epätodennäköistä, että joku Mäenpään syytesuojan poistamisen puolesta äänestänyt kansanedustaja joutuu eduskunnassa itse vastaavaan grillaukseen, ja silloin on hyvä katsoa ketkä äänestivät miten 26. kesäkuuta 2020.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lievitystä maailman luokan typeryyteen

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 531
 • Liked: 7296
 • Musta punaisin merkein
Juhalla on iso ja selkeä vaalimainos.  :)
On järkevämpää, ja pienemmän haitan mukaista, käydä glyfosaatilla jättipalsamia päin, kuin järjestää kitkentätalkoita. Ei maailma sillä pelastu, että jätetään vieraslajipuskat myrkyttämättä. Teknologia on keksitty siksi, että sitä käytettäisiin!

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 495
 • Liked: 2675
Juhalla on iso ja selkeä vaalimainos.  :)
Saikohan tuon halavalla, kun kerran on tuollainen pipo päässä?  :D


Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli.

Pahani Julmu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 109
 • Liked: 286
Perus­suomalaisten kansan­edustaja Juha Mäenpää poistettiin Provinssista
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009692923.html

Lainaus käyttäjältä: IS 1.7.2023
­
– Järjestysmiehet tulivat yhtäkkiä kysymään, olenko kutsuvieraana siellä. Vastasin, että olen, jonka jälkeen he kysyivät nimeäni, ja meidät laitettiin sivuun siihen kaiken kansan nähtäväksi. Siinä oli muutama järjestysmies, ja he ilmoittivat, että minun kutsuni ei ole enää voimassa.

– Syynä on se, että olen kirjoittanut Ilkka-Pohjalaiseen kolumnin, jossa arvostelin Opetushallituksen ohjeita, Mäenpää sanoo.

– Kolumnissa kritisoin sitä, että Opetushallituksen ohjeiden mukaan opettajien tulisi kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opettaa tai kertoa lapsille, että joillakin pojilla on pimppi. Eihän tämä voi olla todellista, että varhaiskasvatuksen työntekijät velvoitetaan opettamaan tällaista sontaa lapsille.

Mäenpään mukaan tilanne oli absurdi ja nolo.
...
PROVINSSIN toimitusjohtaja Marko Kivelä vahvistaa tapahtuneen.

– Hän oli meillä tapahtumassa kutsuvieraana alueen kansanedustajana. Pyydämme kutsuvieraita noudattamaan meidän tapahtumamme arvoja, kun he rekisteröityvät järjestelmäämme, Kivelä kertoo.

– Olemme sitoutuneet noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista. Tuo kirjoitus oli selvästi ristiriidassa meidän arvojemme kanssa. Ilmoitimme hänelle jo päivällä, että valitettavasti joudumme häneen kutsunsa perumaan, ja hän ei kutsuvieraana ole meidän tapahtumaan tervetullut.

Lisätty uutisotsikko ja lyhennetty lainausta
« Viimeksi muokattu: 02.07.2023, 12:57:31 kirjoittanut Skeptikko »

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 273
 • Liked: 11110
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Entisaikaan oli kai laki jota noudatettiin että ketään ei saisi syrjiä. Nyt tasa-arvoisuuden, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden perusteella persu ulos.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 676
 • Liked: 13289
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Onpas muuten äärimmäisen pöljää ja tahditonta ensin pyytää joku vieraaksi, ja sitten kun kutsuvieras saapuu paikalle, järjestysmiehet poistattavat paikalta vaikka hän ei ole rikkonut millään tavoin järjestystä vastaan. Jonkun asiasta vastaavan tulisi saada kenkää.

Ehdoton boikotti olisi paikallaan, mutta en ole muutenkaan aikeissa osallistua kyseiseen tapahtumaan.

Lainaus

Yhdenvertaisuuslain mukaan ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen, tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Lähde: https://syrjinta.fi/syrjinta

Näyttäisi siltä että edustaja Mäenpäätä on syrjitty hänen mielipiteidensä perusteella.
« Viimeksi muokattu: 02.07.2023, 12:54:42 kirjoittanut Nikolas »
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lievitystä maailman luokan typeryyteen

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 522
 • Liked: 14935
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
 :D

Ehkä Ghostille olisi ollut liian raskasta esiintyä, jos sille olisi paljastunut, että parin kilometrin säteellä on muitakin, kuin vihervasemmistolaisesti ajattelevia ihmisiä. Muuta rock and rolliin viittaavaa koko festivaaleilla ei vaikuta olevankaan.

edit:

Itse asiassa jopa kaduttaa, että tuli nuorena diggailtua Velvet Undergroundeja, Iggy Poppeja, Ramoneseja ja muita kahjoja. Vaikka John Calen uusin levy on hieno, niin tämän kulttuurikehityksen huomioiden olisi jo silloin kannattanut keskittyä vain keskiaikaiseen kansamusiikkiin ja gregoriaaniseen lauluun sekä rajata uudemman musiikin kuuntelu Bachiin. Ainakin näin suomalaisena, koska Rock and Roll - henki Suomessa tarkoittaa edelleen sitä, että Sex Pistolsia ei saa päästää Suomeen.
« Viimeksi muokattu: 02.07.2023, 13:02:59 kirjoittanut IDA »
qui non est mecum adversum me est

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 385
 • Liked: 5211
Hmm. Jos provinssi saa valtiolta tukia, niin nyt harkintaan.
Ooh lalaa...

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 845
 • Liked: 36817
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
PROVINSSIN toimitusjohtaja Marko Kivelä vahvistaa tapahtuneen.

– Hän oli meillä tapahtumassa kutsuvieraana alueen kansanedustajana. Pyydämme kutsuvieraita noudattamaan meidän tapahtumamme arvoja, kun he rekisteröityvät järjestelmäämme, Kivelä kertoo.

– Olemme sitoutuneet noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista. Tuo kirjoitus oli selvästi ristiriidassa meidän arvojemme kanssa. Ilmoitimme hänelle jo päivällä, että valitettavasti joudumme häneen kutsunsa perumaan, ja hän ei kutsuvieraana ole meidän tapahtumaan tervetullut.

Samantyyppisellä lässytyksellä sopivasti muotoiltuna voi varmasti myös heittää mustalaiset ulos ravintolasta tai maitokaupasta, vaikkeivät mitään olisi tehneetkään.

Arvot velvoittavat.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 457
 • Liked: 1886
 • Suomen ja Ukrainan puolella
Kyseinen Juha Mäenpään yleisönosastokirjoitus:

Lasten mielen myrkyttäminen on lopetettava

Opetushallitus on suomalainen opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, joka vastaa varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, aamu- ja iltapäivätoiminnan, lukiokoulutuksen, ammatillisen peruskoulutuksen, aikuiskoulutuksen, vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen kehittämisestä. Tuiki tärkeällä asialla siis.

Tämän vuoksi täytyi aivan hieraista silmiä, kun sosiaalisessa mediassa tuli vastaan otteita Opetushallituksen verkkosivujen sisällöstä liittyen osallisuuteen sekä häirinnän ennaltaehkäisyyn ja puuttumiseen.

Opetushallituksen sivuilla todetaan ”Sukupuolen moninaisuus” -alaotsikon alla seuraavasti: ”Sukupuolen moninaisuudesta voi jakaa ikätasoisesti tietoa lapsille kertomalla esimerkiksi, että joillain pojilla on pimppi tai on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisi syntymässä määritelty pojaksi.”

Häirinnän ennaltaehkäisy ja puuttuminen -alaotsikon alla taas kirjoitetaan: ”Jo pienille lapsille voi kertoa, että joillakin pojilla on pimppi tai että on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisikin syntymässä määritelty pojaksi. Ikätasoinen tieto sukupuolen moninaisuudesta ja sukupuolinormien purkaminen tukevat myös lasten ystävyyssuhteita ja vähentävät häirintää.”

Sairasta, sanon minä. Lapsille suunnatussa ikätasoisessa tiedossa pitäisi lähteä aivan aluksi siitä, että annettu informaatio pitää paikkansa. Nyt se näyttää unohtuneen Opetushallitukselta.

Pojilla ei ole ”pimppiä”. Sukupuoli ei ole tunnekysymys vaan ihmisen ominaisuus. Tästä asiasta ei tule valehdella elämänsä tietopohjaa vasta rakentaville lapsille.

Paljon puhutaan paheksuen, kuten kuuluukin, erityisesti Ukrainan sodan takia aikuisille suunnatusta mis- ja disinformaatiosta. Jostain syystä lapsille harhaanjohtavaa informaatiota saa estoitta jakaa vieläpä niin, että siitä on erikseen ohjeet ja kehotukset suomalaisen viraston verkkosivuilla.

Opetushallituksen sivuilla kerrotaan Luova Eurooppa -ohjelmasta 2021–2027 ja siihen liittyvistä haettavista tuista: ”Tuen tavoitteena on edistää medialukutaitoon liittyvää osaamisen vahvistamista ja tiedonvaihtoa. Tavoitteena on myös kehittää innovatiivisia rajat ylittäviä medialukutaitohankkeita ja -yhteisöjä jatkuvasti muuttuvassa digitaalisessa mediaympäristössä eri ikäryhmien tarpeet huomioiden.”

Hankkeen eräs kriteerivaihtoehto on, että se liittyy seuraavaan teemaan: ”Kansalaisille kriittistä suhtautumista sekä disinformaation tunnistamista ja siihen reagoimista opettavien työkalujen ja materiaalien kehittäminen.”

Haettavan tuen maksimäärä on 400 000–500 000 euroa. Vaikka tästä summasta vain osa menisi disinformaation torjumiseen, on se aika mojova summa rahaa. Varsinkin ottaen huomioon, että Opetushallitus itse samojen verkkosivujen puitteissa levittää disinformaatiota sukupuolista. Painopisteenä vieläpä lapset eli tiedollisesti heikoimmassa asemassa olevat ja auktoriteeteista pitkälti riippuvaiset ihmisyksilöt.

Jokainen voi toki kuvitella pään sisällään mitä haluaa. Aikuisellakaan iällä mielikuvitusmaailmaan pakeneminen ei ole rikos.

Tämä ei vain tarkoita sitä, että koko muun yhteiskunnan pitäisi leikkiä mukana ja vieläpä vetää lapset yhtälöön hämmennettäväksi. Se, jos mikä, on sairasta.

Taipuuko päiväkodin tädin, varhaiskasvatusopettajan, mieli opettamaan tällaista lapsille? Vai estääkö omatunto tai vakaumus?

Juha Mäenpää

PS:n kansanedustaja Ilmajoelta

https://ilkkapohjalainen.fi/yleisolta/lasten-mielen-myrkytt%C3%A4minen-on-lopetettava
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 870
 • Liked: 17805

Olisi ostanut tavallisen lipun ja kävellyt takaisin sisälle ei kutsuvieraana.

 8)
that's a bingo!

Rasvari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 394
 • Liked: 1191
 • Entinen keskustelija, nykyinen Venäjän trolli.
PROVINSSIN toimitusjohtaja Marko Kivelä vahvistaa tapahtuneen.
...
Luin jutun kolme kertaa enkä vieläkään halua uskoa mitä luin. Tuo oli syrjintää, kylmästi, suoraan ja karusti ilman tulkinnanvaraa.

Ellei valtakunnansyyttäjä reagoi näkisin tämän ole valmis ennakkotapaus, jossa kenet tahansa voi poistaa yleisötilaisuudessa vaikkapa julkisen some-postauksen perusteella ja ilmoittaa että "henkilön edustamat arvot eivät miellytä".

Ainoa positiivinen kulma on että uskon kaikkein hitainmillekin selviävän miten matalalla tämän maan henkinen tila on.

Edit: Typoja ja lainaustagejä.
« Viimeksi muokattu: 04.07.2023, 13:23:27 kirjoittanut Rasvari »

Tagit: