Äänestys

Arvioi kuinka kauan käytit edellistä älypuhelintasi.

Alle vuoden
7 (4.7%)
Yli vuoden
16 (10.7%)
2 vuotta
23 (15.3%)
3 vuotta
33 (22%)
4 vuotta
21 (14%)
5 vuotta tai enemmän
25 (16.7%)
Minulla ei ole ollut älypuhelinta
25 (16.7%)

Äänestäjiä yhteensä: 146

Kirjoittaja Aihe: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?  (Luettu 6132 kertaa)

newspeak

 • Vieras
Kulutuskäyttäytymiseen liittyvä kysely tällä kertaa.

Oheislukemistoa:

Lainaus
”Hölmöyttä, johon ei kannattaisi lähteä mukaan” – älypuhelimen kestoikä herättää vahvoja tunteita

Ilta-Sanomat Digitodayn juttu älypuhelinten kestoiästä innoitti lukijat jakamaan kokemuksiaan. Monia närkästyttää täysin ohjelmien toiminnan loppumien täysin ehjissä puhelimissa.

Ilta-Sanomat Digitoday kirjoitti maanantaina älypuhelinten kestosta. Kuluttajariitalautakunnan mukaan laitteen on kestettävä 4 vuotta. Laitevalmistajat olivat omissa kommenteissaan varovaisempia.

Yli 37 000 vastasi kysymykseen älypuhelimensa iästä.

Neljänneksellä (25 %) laite oli alle vuoden ikäinen. Kaikkein eniten oli iältään 1–2 vuoden ikäisiä puhelimia, joita oli lähes kolmanneksella (30 %). 2–3 vuoden ikäisen puhelimen omisti 22 prosenttia lukijoista ja 18 prosenttia sinnitteli yli 3 vuoden ikäisellä laitteella. Joka 20. (5 %) ilmoitti, ettei heillä ole älypuhelinta laisinkaan.
https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000005743534.html

Lainaus
Suomalaiset rikkovat vuosittain 600 000 älypuhelinta – keskimääräinen käyttöikä 2–4 vuotta

Puhelimien käyttöikä on 2-4 vuotta. Yleisin rikkoutumisen syy on hajonnut näytön lasi.

Suomalaisista joka kuudes (17 prosenttia) kertoo rikkoneensa puhelimensa viimeisen vuoden aikana. Puhelimiksi muutettuna tämä on 595 000 rikkoutunutta puhelinta vuodessa.

– Ylivoimaisesti yleisin syy puhelimen rikkoutumiselle on näytön lasin hajoaminen puhelimen pudotessa kädestä kovalle alustalle. Uuteen puhelimeen kannattaakin aina asentaa suojaksi panssarilasi ja suojakuoret. Nämä saa muutamalla kympillä useiden satojen eurojen arvoisen laitteen suojaksi, kertoo LähiTapiolan asiantuntija Teemu Talvi muistuttaa.

Näytön rikkoutumisen lisäksi yleinen syy rikkoutumiselle on kosteusvaurio. Kosteusvauriot syntyvät usein laitteen kastuessa esimerkiksi veteen pudotessa.
https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/suomalaiset-rikkovat-vuosittain-600-000-alypuhelinta-keskimaarainen-kayttoika-2-4-vuotta-356491/

Lainaus
Kuinka kauan yli 1000 euron älypuhelimen pitäisi kestää?

Apple esitteli syyskuun julkistustilaisuudessaan uuden iPhone X:n, jonka hinta alkaa Suomessa 1179 eurosta. 4k-videokuvaamisen yleistyessä yhä useampi joutuu todennäköisesti valitsemaan 256-gigaisen mallin, jonka hinta on 1349 euroa.

Se on aika paljon älypuhelimesta. Yli tonnin älypuhelimessa on toki paljon ominaisuuksia, jotka nostavat sen arvoa käyttäjän elämässä – mutta silti.

The Vergen Jacob Kastrenakes pohtii, kuinka paljon kannattaa sijoittaa älypuhelimeen, varsinkin kun laitteen elinikä on perinteisesti lyhyempi kuin vaikkapa läppärillä.

1300 eurolla saa nimittäin jo varsin hyvän läppärin, mutta tietokoneen on erottanut älypuhelimesta käyttöikä. Ei ole lainkaan harvinaista, että läppäri on käytössä vaikkapa 3–4 vuotta, sillä niiden käyttökelpoinen tekniikka ei tunnu menevän eteenpäin niin kovaa vauhtia kuin älypuhelimissa: toki tekniikka kehittyy, mutta perusohjelmistojen käyttöön sopii hieman vanhempikin kone.
Älypuhelimissa kaksi vuotta on kuitenkin jo suhteellisen pitkä aika: jokainen uusi laitesukupolvi tuo puhelimeen paljon uutta ja kehittynyttä tekniikkaa, ja uuden hankkiminen alkaa nopeasti tuntua houkuttelevalta. Moni perustelee uuden ostamista vaikkapa kehittyneemmällä kameralla, jolla saa parempia kuvia.

Kehitysvauhdissa vanhojen puhelimien käyttäjä yleensä häviää: sovellukset tuntuvat vanhemmalla puhelimella muutamassa vuodessa raskailta, kun niihin lisätään ominaisuuksia uusien laitteiden ehdoilla. Uskaltaako uutta alustaversiota edes ladata, tekeekö se puhelimestani hitaan?

Lisäksi puhelinta revitään taskusta esiin jatkuvati ja käytetään jopa satoja kertoja päivässä. Laitteen sisuksista voi pitää huolta, mutta ulkokuori pääsee usein kärsimään. Lasinen näyttö sälähtää helposti rikki.
https://www.mikrobitti.fi/uutiset/kuinka-kauan-yli-1000-euron-alypuhelimen-pitaisi-kestaa/1b0babac-e8b0-3c72-b407-cc50e4b2877a

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 107
 • Liked: 6153
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #1 : 13.08.2019, 23:09:26 »
Nyt kaatosateiden aikaan monen puhelin kastuu taskussa, kun vettä tulee taivaalta kuin Esterin perseestä. (Esteri-merkkisiä vesipumppuja asennettiin kaiketi jo 1950-luvulta lähtien kotimaisiin paloautoihin. Kotimainen valmiste, joita valmistetaan edelleen.)

Sanoisin, että 1000 euron hinnalla laitteen pitäisi olla jonkun vesitiiviin kalvon sisällä, jotta kastuminen ei tekisi siitä hetkessä entistä. Kaatosateella vaatteet kastuvat aivan läpimäriksi, jolloin myös taskussa oleva puhelin tiputtaa vettä, kun sen ottaa taskusta pois.

Kuinkahan monta puhelinta on kastunut pilalle viimeisten päivien kaatosateiden aikana?

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 464
 • Liked: 14660
 • Kuka jos en minä
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #2 : 13.08.2019, 23:17:00 »
Kaipa tuon voisi tehdä vaikka minkä kestäväksi, kuitenkin nuo suunnitellaan hajoamaan vuosien mittaan käytössä, ei ole hyväksi bisneksille että ihmiset lakkaavat ostamasta. Nykyinen on ollut pari vuotta käytössä, ja hankittu edellisessä prosessointitehon loputtua, joka on kuitenkin edelleen päivittäisessä käytössä kakkospuhelimena. Eli +5v ja niin pitkään kun toimiikaan.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43439
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #3 : 13.08.2019, 23:24:00 »
Ostin iPhonen tarjouksesta 4K-videoinnin vuoksi, mutta videotoiminto oli minun tarpeisiini niin paska, että annoin sen vaimolle. Kaikki mahdolliset kumisuojat on ympärillä, ja näyttö suojattu myös.

Windows Phone 925 on varmaan 5 vuotta vanha, mutta käytän sitä niin kauan kuin se vain toimii, koska ääni, kuva ja video. Akku pitää varmaan kohta vaihtaa. Varakännykäksi ostin hiljattain "uudelleenpakatun" tms. Windows Phone 1020:n, kameran ja audion vuoksi.

WP-luureista loppuu kohta tuki kaikkiin suuntiin (kuten WhatsUp), joten kai tässä täytyy ostaa joku pirun rimpula, jonka audioäänitysominaisuudet ovat sutta ja sekundaa. Se on muuten mielenkiintoista, että noissa luuritesteissä ei juurikaan testata millaista ääntä laitteella pystyy äänittämään: miten hyvä mikrofoni on, kuinka paljon äänenpainetta laite sietää säröytymättä.

Yleisenä huomiona: noin pienissä laitteissa on niin pienet liitännät, että niiden - etenkin lataajan - kanssa täytyy olla todella varovainen.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 23:30:34 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

dwalker

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 9
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #4 : 13.08.2019, 23:24:22 »
Kuudetta vuotta tässä kai mennään jo ensimmäisellä älypuhelimellani. Alkuperäinen Jolla toimii edelleen moitteetta. Akku "hieman" varauskapasiteettia menettänyt, mutta tämänkin vaihtaminen onnistuisi itse. Edellinen puhelin oli käytössä sen 10+ vuotta.

Ympäristöteko tämäkin.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 031
 • Liked: 15938
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #5 : 13.08.2019, 23:29:06 »
Kulutuskäyttäytymiseen liittyvä kysely tällä kertaa.

Tapanani ei ole rikkoa puhelimia. Itselläni yksi puhelin itsestään lakkasi käynnistymästä, enkä jaksanut tutkia tarkemmin voisiko sitä kohtuuvaivalla olla mahdollista saada korjattua itse, kun tarvitsin kuitenkin välittömästi toimivaa puhelinta. Yhdestä kännykästä vaihdoin kuoren, kun siihen tuli ärsyttävä naarmu, mutta ihmettelen niitä ihmisiä joilla on jatkuvasti puhelimen näytöt säröillä tai puhelimet hajoavat jatkuvasti. Ostaisivat suojakuoren ja opettelisivat olemaan varovaisempia.

Muuten olen vaihtanut puhelinta uudempaan uusien ominaisuuksien tähden tai akun kunnon heikkenemisen takia. Käyttöikää parantaisi olennaisesti se, että softa ja rauta olisi paremmin erotettu toisistaan ja softa olisi open sourcea, eikä tietoturvapäivitysten yms saatavuus hiipuisi lyhyellä aikavälillä puhelimelle, niin kuin nykyään tuppaa käymään.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 23:36:31 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 288
 • Liked: 16973
 • White Lives Matter
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #6 : 13.08.2019, 23:32:43 »
Ei hetkeäkään. En ole hankkinut vielä sellaista. Enkä ajattele hankkiakaan. Yleensä puhelimeni ovat kestäneet vuosia.

PS

Nykyinen puhelimeni on vedenpitävä, kuten edellinen ja sitä edellinen puhelimeni. Iskunkestäviä myös.

Näitä edellinen tiiliskivi-Nokia kesti muuten vain vettä ja iskuja - ja kai korttelipomminkin.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 23:43:53 kirjoittanut Veikko »
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13893
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #7 : 13.08.2019, 23:33:57 »
Noin kolme vuotta ovat olleet käytössä, sitten ovat simahtaneet. Nykyinen on ollut käytössä kaksi vuotta ja uusi on hankinnassa, joskaan sillä ei ole mitään kiirettä. Nykyinen on ollut paras eikä ole alkanut vielä edes nikotella.
Lohjan persut

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 464
 • Liked: 14660
 • Kuka jos en minä
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #8 : 13.08.2019, 23:34:32 »
Jeps, itsekin huollan, tuo lasinvaihto ei ole mitään ydinfysiikkaa, vaan kuumailmapuhaltimella ja kärsivällisyydellä sain pahasti sälöytyneen lasin pois ja kiinasta 20e uusi lasi+työkalut+teollisuusliima tuohon käyttöön ei ollut paha hinta siitä että sai 200e puhelimen toimimaan kuin uuden. Edellisen/viimeisiä fyysisen näppiksen omaavia) vaihdoin siinä vaiheessa kun kolme kirjainnappia ja yksi mm käynnistettäessä tarvittava nappi eivät enää reagoineet. Käyttö oli sen tason sähläämistä, että akku irti joka kerta kun halusi käynnistää ilman niita näppäimiä, jaa kolmen kirjaimen puuttuessa pitää olla melko luova tekstintuottaja.
Hedelmistään puu tunnetaan.

O. M. Hietamaa

 • Sutkauttelija
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 624
 • Liked: 1935
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #9 : 13.08.2019, 23:36:06 »
Minulla ei ole koskaan ollut älypuhelinta. Edellinen älytön puhelimeni oli käytössä 11 vuotta, ja nykyinen on ollut nyt 8 vuotta.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 206
 • Liked: 26714
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #10 : 13.08.2019, 23:46:15 »
Minulla ei ole koskaan ollut älypuhelinta. Edellinen älytön puhelimeni oli käytössä 11 vuotta, ja nykyinen on ollut nyt 8 vuotta.

Oma luurini on 13 vuotias Nokia 6300. Sen älykkäämpää en tarvitse. Enempi kaipaan älykkäitä keskusteluja kuin älykkäämpää puhelaitetta. Valitettavasti koen erittäin vähän ensiksi mainittuja, kun taas jälkimmäisiä on kuusitoista tusinassa.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 121
 • Liked: 4001
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #11 : 13.08.2019, 23:46:55 »
Yli vuoden, jonka jälkeen hankin uuden. Nykyinen ollut käytössä vajaat pari vuotta ja suunnitelmissa on laittaa vaihtoon. Syynä on se, että puhelimen valmistaja sattuu olemaan Huawei - tuo Kiinan kommunistihallinon käsikassara.

Palaan todennäköisesti Samsungin käyttäjäksi ja toivottavasti pitkäaikaisesti.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 563
 • Liked: 6001
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #12 : 13.08.2019, 23:47:57 »

Sanoisin, että 1000 euron hinnalla laitteen pitäisi olla jonkun vesitiiviin kalvon sisällä, jotta kastuminen ei tekisi siitä hetkessä entistä. Kaatosateella vaatteet kastuvat aivan läpimäriksi, jolloin myös taskussa oleva puhelin tiputtaa vettä, kun sen ottaa taskusta pois.

Kuinkahan monta puhelinta on kastunut pilalle viimeisten päivien kaatosateiden aikana?

Onhan noita puhelimia paljonkin joissa on ip67 tai ip68 sertifiointi jotta se kestää myös veteen upottamista. Löytyy vähän joka hintaluokasta. Tuhannen euron hintaluokan puhelimissa kyseinen vesitiiviys taitaa olla lähes kaikissa.
internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13893
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #13 : 13.08.2019, 23:51:25 »
OT: Onko kukaan koskaan ikinä kuuna päivänä nähnyt, että ilmastouskontoahdistuksesta kärsivä ilmastojehova olisi lopettanut älypuhelimen käytön koska "ilmastotekoja-nyt-lakko-nyt-on-pakko"?

Aivan. En minäkään.

Koska silloin ilmastojehovat eivät saisi omia katumusharjoituksiaan snäptsät-veispookki-tviitteri-irstasgramma-whatsfuckingup-pinttirest-someen kaikkien nähtäväksi. Eihän sellainen ilmastoaneteko ole mitään, jos siitä ei mainita somessa. Ilmastojumala ei ole tyytyväinen siihen, jos syö tofusoijahärkärunkkuruokaa tai fanittaa Greta Turhabergiä, jollei siitä tiedä kukaan.

Ei mulla muuta. Kiitos ja anteeksi OT, jatkakaa!
Lohjan persut

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 381
 • Liked: 57876
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #14 : 13.08.2019, 23:54:43 »
TähänKÄÄN ketjuun (kuten ei muihinkaan) ei tarvita mitään yksirivisiä roiskaisuja. @Lalli IsoTalo hereillä.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Liechtenstein

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 104
 • Liked: 173
 • 2020 - kohti lyhyempiä onelinereitä!
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #15 : 14.08.2019, 00:32:26 »
Tämä nykyinen on ensimmäinen älypuhelimeni, viides vuosi menossa. Olisi kiva, jos kestäisi toisen mokoman.

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 870
 • Liked: 2484
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #16 : 14.08.2019, 00:44:53 »
2010 ostin ekan älyluurin eli iphonen. Pari kuukautta sitten ostin seuraajan, kun akku kesti enää pari päivää ja muutoinkin alkoi jumittaa harvasepäivä.
"Onhan näitä sairauksia ja epidemioita, joista koronavirus ei todellakaan ole niitä pahimpia ja hurjimpia.
Kovin pieni tussahdus tästä tulee joka tapauksessa talouteen.
Näitä tulee ja menee koko ajan." -Pekka Seppänen, 11.2.2020 YLE-Jälkipörssi

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 932
 • Liked: 2838
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #17 : 14.08.2019, 01:52:51 »
Tähän mennessä olen uusinut kännyn n 5 vuoden välein, nyt menossa kolmas antero. Tällä kertaa Nokia, edellliset samppoja. Hyvin muuten kesti edellinen samppa vettä vaikkei mitään IP-kestävyyttä luvattukaan: sukelsin n 2,5 m syvyydestä muutama minsa putoamisen jälkeen: soi heti kun uidessa pinnan päälle sain nostettua :)

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 224
 • Liked: 730
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #18 : 14.08.2019, 06:43:03 »
En ole omistanut enkä tule omistamaankaan älypuhelinta. Rasittavaa kun ihmiset kommunikoivat yhä enemmän ruutujen kautta, vaikka oltaisiin samassa huoneessa. En tahdo olla osana tuota ilmiötä. 20€ puhelin mallia tekstari ja soitto saa välillä itteni turhautumaan.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #19 : 14.08.2019, 06:53:50 »
^
Juuri näin.

Töissä valitettavasti tarvii älylaitetta, tabletti. Vaan onneksi sekin hermosaha jää työmaalle.
Hipsteripuhelinta en tule hankkimaan.
 

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 527
 • Liked: 5474
 • The Phosphorescent
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #20 : 14.08.2019, 07:42:27 »
Mikä edellinen? Mulla on yhä käytössä ensimmäinen äly(tön)puhelimeni, semmoinen pomminkestävä Samsung, jonka hommasin vuonna 2012 tai 2013. Akkukin on vielä sama. Toki luuri on hiukka hidastunut siitä mitä se joskus oli, mutta eikö ne vanhukset aina.  :roll:
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 092
 • Liked: 7574
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #21 : 14.08.2019, 09:41:59 »
2015 koetin ekaa, johon kyllästyin, kun en tarvinnut. 2016-2018 oli älypuhelin; hankin kun työllisyyskurssin ohjelmasta ei tuntunut saavan selkoa ilman snapchattia. Kurssi jäi kesken aika pian, mutta puhelin jäi. Se oli Verkkokaupan halvin, mallistosta poistuva iphone; iphonena riittävä herättämään kateutta, mutta kuitenkin niin halpa ettei sillä saanut arvostusta iSnobeilta. Ostin sille viidenkympin mustan suojakotelon, jonka tarkoitusta en oikein ymmärtänyt, kun eihän siinä ollut suojalasia. Parin vuoden kuluttua olin rapsutellut suojakoteloa hajalle sen verran, että heitin kotelon pois, sillä seurauksella että puhelimen rikkoutunutta lasia ei voinut vaihtaa, vaan korjasin sen pakkausteipillä. Lopulta puhelin vääntyi farkkujen taskuissa niin paljon, että puhelimen lataaminen muuttui hankalaksi. Puhelimen viimeisinä aikoina pystyin lataamaan sen vain pitämällä sitä pystyasennossa lattialla latausjohdon puhelimeen kiinnitettävän töpselin päällä. Lopulta sekään ei auttanut vaan puhelin ei enää pysynyt vastaanottamaan virtaa. Katselin näytöstä latausprosentin luvun pienenemistä kunnes puhelin pimeni lopullisesti. Säilytin puhelinta pari vuotta kunnes heitin sen hieman varmuuden vuoksi vasaroituna muun pienelektroniikkajätteen kanssa HSLn kiertävän jätekeräyksen keräyslavalle.  :'( Sen jälkeen en ole hankkinut uutta älypuhelinta, ja jos mahdollista, käytän mieluummin kokonaan netitöntä puhelinta.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 475
 • Liked: 1508
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #22 : 14.08.2019, 09:49:47 »
3,5 vuotta ja tämä toinen on nyt ollut reilun vuoden käytössä. Tarkoitus olisi siirtyä takaisin älyttömään, ja ostinkin jo 25 euron nokialaisen.  Liian monet asiat tuntuvat vain nykyään olevan älylaitteen takana: pysäköinti, matkaliput, pääsyliput, hotellivaraukset, rakennuspiirustukset, ovien lukitukset, erilaiset kortit jne... Reissuhommissa vähän liian välttämättömyys tällä hetkellä. Täytyisi jotenkin yrittää pakolla downgreidata.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 092
 • Liked: 7574
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #23 : 14.08.2019, 10:01:16 »
Tabletti on minulla nyt käytössä asioiden hoitoon. Siinäkin tällä hetkellä 0,99€/vrk hintainen prepaid, ettei tulisi joka päivä käytettyä.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 346
 • Liked: 11370
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #24 : 14.08.2019, 10:24:56 »
Edellinen "tilttasi" n. 1,5 vuoden kohdalla, nykyinen on ollut nyt kaksi vuotta ja alkaa olemaan samoja oireita. Tosin merkkikin on sama(Huawei), ja ostohinta oli jotain 150e:n luokkaa, joten eipä tässä mitään suuria odotuksiakaan kestävyyden suhteen ole ollut.

Duunissa tarvitsee jatkuvasti navikoida sekä selvitellä puhelinnumeroita ja osoitteita, siihen älyluuri on ihan kätevä kapistus, muuten käytössä olisi luultavasti vieläkin joku peruskännykkä.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43439
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #25 : 14.08.2019, 10:45:24 »
Pari kuukautta sitten ostin seuraajan, kun akku kesti enää pari päivää ...

Tuohan on luksusta! Minulla kestää puoli päivää, jos vehje on rankassa käytössä. Minulla on aina mukana ulkoinen akunlataaja. En uskalla viedä laitetta akunvaihtoon, koska en tiedä luotettavaa paikkaa Helsingissä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 697
 • Liked: 7386
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #26 : 14.08.2019, 11:06:20 »
Olen harkinnut älyluurin hankkimista mutta pakko ei vielä ole kun tuo muinoin kaverilta saatu Nokia 6060 simpukkapuhelin palvelee. Akku alkaa hapantua kun kestää enää vajaan viikon stand-by-tilassa, ehjällä akulla toimi 2 viikkoa. Kiinasta saisi Nokian BL-5B akkuja 3e/kpl. Saa niitä kyllä tuosta kivenheiton päästä Akkutalo Markukselaltakin muttei varmaan noin halvalla.

edit: Aina kun tulee kisa aiheesta "kenellä on vanhin puhelin" niin olen aina suvereeni voittaja :)
« Viimeksi muokattu: 14.08.2019, 11:25:40 kirjoittanut Tunkki »

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 785
 • Liked: 3913
 • Je suis Charlie
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #27 : 14.08.2019, 11:44:44 »

edit: Aina kun tulee kisa aiheesta "kenellä on vanhin puhelin" niin olen aina suvereeni voittaja :)

No ehkä et. Minulla vanhin toimiva puhelin on 7110, joka on julkaistu 7 vuotta ennen tuota 6060:aa. Tosin niistä puhelimista mitä itse olen ollut suunnittelemassa, vanhin on N900 (otin ekan yksilön käyttöön heti kun se sai CE-leiman, eli syyskuussa 2008)

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 224
 • Liked: 730
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #28 : 14.08.2019, 21:47:45 »
Aijai muuten mikä luksus, kun ei tarvii ladata puhelin kuin joskus viikon puolentoista viikon välein! Toisaalta jotain kertonee puhelimen käytöstäni, kun 25€ saldo riittää ainakin kolmeksi kuukaudeksi.

Dirre

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 999
 • Liked: 110
Vs: Kuinka kauan edellinen älypuhelimesi oli käytössäsi?
« Vastaus #29 : 14.08.2019, 23:10:49 »
phoneblocks, harmi kun tästä ei tullu mitää eikä kellää valmistajalla oo käyny mielessä
https://www.youtube.com/watch?v=oDAw7vW7H0c

Tagit: