Kirjoittaja Aihe: 2019-08-20 Petteri Orpo vaatii perussuomalaisten kurissa pitämistä  (Luettu 37190 kertaa)

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 911
 • Liked: 5808
^Kokoomus kyllä on hyvä erittelemään, mistä ns. työvoimapula johtuu suomalaisten osalta; kohtaanto-ongelma, koska Suomen sosiaaliturva aiheuttaa kannustinloukkuja. Se on kuitenkin sokea piste, että mikäli tämä on se juurisyy, niin se koskee myös maahanmuuttajia. Samaa sosiaaliturvaa he saavat ja sitä myöten samat kannustinloukut he kokevat, kun saavat pysyvän oleskeluluvan. Tätä vihjaa esim. Suomen perustan tutkimus, jonka mukaan saatavuusharkinnan alaisena saapuneiden työperäisten maahanmuuttajien työttömyys nousee nopeasti muuta väestöä korkeammalle tasolle maassaolovuosien myötä. Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu kannustinloukkuihin.

Olisi mielenkiintoista tietää, miten kansantaloudellisissa laskelmissa arvotetaan maahanmuuttajan työttömyys?  Onko maahanmuuttaja edelleen plussaa, jos hän on esimerkiksi 20% ajasta työttömänä?
Tuskinpa tuosta mitään laskelmia on tehty. Kaikki laskelmat, joihin muut puolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta pohjaavat maahanmuuttokantansa, perustuu muistaakseni olettamaan, että maahanmuuttajat työllistyvät samalla tavalla kuin suomalaiset keskimäärin, mikä on selvästi valheellinen premissi. Kokoomuksessa tosin on yhä tätä keynesiläistä ajattelua, jonka mukaan verovarojen tuhlaaminen turhiin kohteisiin kannattaa, koska se lisää taloudellista toimeliaisuutta ja sitä mukaa myöten "elvyttää" taloutta. Kokoomuksessa on osio, joka näkee työttömät maahanmuuttajat hyödyllisinä, koska kun työtön maahanmuuttaja ostaa Niken kengät sosiaalituilla, hän kasvattaa bruttokansantuotetta ja lisää taloudellista toimeliaisuutta. Täysin älyvapaata, mutta tähän ajatteluun perustuu länsimainen hullu velkaantuminen, rahan syytäminen huuhaaseen ja "tulevaisuusinvestointi"-retoriikka.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 552
 • Liked: 5011
 • Sus siunatkoon
kohtaanto-ongelma, koska Suomen sosiaaliturva aiheuttaa kannustinloukkuja. Se on kuitenkin sokea piste, että mikäli tämä on se juurisyy, niin se koskee myös maahanmuuttajia. Samaa sosiaaliturvaa he saavat ja sitä myöten samat kannustinloukut he kokevat, kun saavat pysyvän oleskeluluvan. Tätä vihjaa esim. Suomen perustan tutkimus, jonka mukaan saatavuusharkinnan alaisena saapuneiden työperäisten maahanmuuttajien työttömyys nousee nopeasti muuta väestöä korkeammalle tasolle maassaolovuosien myötä. Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu kannustinloukkuihin.

Kohtaanto-ongelma tarvitsee jatkuvasti uutta polttoainetta eli Orpon sanoin vuosittain kymmeniätuhansia työperäisiä maahanmuuttajia. Koska suomalainen sosiaaliturva on asumisperusteinen ja kansalaisuuteen katsomatta Suomessa asuvaksi kirjattujen tasapuolinen kohtelu on kirjattu perustuslakiin, Orpon ajama maahanmuutto ja kohtaanto-ongelma aikanaan johtaa myös kannustinloukkujen ratkaisuun.

Kokoomuksessa tosin on yhä tätä keynesiläistä ajattelua, jonka mukaan verovarojen tuhlaaminen turhiin kohteisiin kannattaa, koska se lisää taloudellista toimeliaisuutta ja sitä mukaa myöten "elvyttää" taloutta.

Tätä samaa kerrottiin myös minulle joskus 80-luvun ensimmäisinä vuosina ihmettelyyni, miksi SDP:n ajamat investoinnit julkisella rahalla olivat niin "hyvä juttu"(tm). Minun nuoren kollin valistajia olivat kokoomuslaiset. Tuolloin kommunistitkin olivat vielä aidommin ja tykimmin kommunisteja, joita tuli vastustaa ja väheksyä. Sattuipa aamun uutisskannauksessa kohdalle tämä juttu.

Lainaus
”Eduskunnan ainoa kommunisti” hyötyy kapitalistisesta järjestelmästä – Anna Kontulan asuntosijoitukset tuottavat tuhansia euroja

Anna Kontulan kolme sijoitusasuntoa tuovat ”eduskunnan ainoaksi kommunistiksi” julistautuneelle julkikommunistille puhdasta tuottoa noin 5000 euroa joka vuosi.

Uusi Suomi -julkaisu kertoo Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kokevan, että maailmassa ei nykyään ole ensimmäistäkään kommunistista valtiota.
[...]

”Se on matemaattinen fakta”

On mahdollista, että Kontula haluaa asuntosijoituksillaan ottaa kapitalistisesta järjestelmästä kaiken irti ennen sen häviämistä: syksyllä 2019 Vasemmistoliiton kansanedustaja julisti, että kapitalistinen järjestelmä on sortumassa.

– Se on matemaattinen fakta, julkikommunisti Kontula selitti.
Kansalainen, 8.8.2021

Kokoomuksen Verkkouutiset muuten uutisoi Kontulan sanat "Se on matemaattinen fakta". Linkki VU:hun löytyy lainauksen lähteestä.

Onko mitenkään mahdollista, että kommunisti Anna Kontula, kansaedustaja Vasemmistoliitto, on ymmärtänyt saman, mitä on ymmärretty myös Kokoomuksessa jo pitkään? Pähkinöitähän Kontulan vuokratulot ovat. Olisi vain kiva tietää, ovatko myös Kontulan vuokralaiset mamuja ja maksavat vuokran sosiaaliturvasta? Mutta tämä tieto loukkaisi liian monen yksityisyyttä ja turvaa, niin mamujen, Kontulan kuin liian monen kokoomuslaisen. Minustakin laillinen tienaaminen on ihan ok. Tyhmähän se on, joka tekee vaikka kansanedustajan hommia ja käy hikipalkalla kuuraamassa McDonaldsin vessoja tienatakseen vähän ekstraa. Ekstran saa tienattua kivemmin "asuntosijoittajana".

Vai onko Kontula vain samalla asialla kuin Kokoomus? Antamassa vauhtia Suomen hyvinvointijärjestelmän kaatumiselle. Kontulalla on julkilausuttuna ehkä hieman erilaiset ideologiset premissit kuin hardcore-kokkareille. Mutta yhtäkaikki molemmat johtavat samaan lopputulokseen: oligarkiaan.

Se että Kokoomus ja kommunisti Kontula olisivat samalla asialla, ajamassa meidän järjestelmää konkurssiin ja kaaokseen, on tietysti vain pahimman laatuista salaliittoilua eli hörhöilyä.

No joo, mitä mitä minun piti sanoa Kokoomuksen kaksista rattaista, joissa on sammutetut lyhdyt, on se, että julkisista varoista tienaaminen on ihan ok, kun kerran äänestäjät ovat niin tyhmiä. Vero-optimointiahan se vain on - tai ex-pm Sipilän messiaanista talousviisautta "valtion taseet töihin" mukaillen, pistetään (kokoomuslaisten) maksamat verorahat töihin ja tuottamaan.
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 832
 • Liked: 29865
 • Kiihottavat vieraslajit
Suomi pyrkii olemaan esimerkkinä muulle maailmalle ilmastonmuutoksen torjunnassa ja pyrkimyksissä hiilineutraalisuuteen. Koko ilmaston lämpenemisen juurisyy taitaa olla maapallon väestönkasvu. Suomi on väestönkasvunsa saanut pysäytettyä ja sopisi esimerkiksi muulle maailmalle mutta jostakin syystä se ei sovi Orvolle, Vartiaiselle eikä ylipäätään kenellekkään tiedostavalle ilmaston lämpenemisen torjujalle. Kun oma väki ei riitä niin pitää haalia maan ääristä tänne pohjoiseen lisäämään hiilipäästöjämme. En ole kenenkään poliitikon kuullut rinta rottingilla julistavan kuinka Suomi on kantanut kortensa kekoon väestönkasvun hillitsemisessä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

KOKOOMUKSEN puheenjohtaja Petteri Orpo varoittaa sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr) palauttamasta humanitaarista suojelua väliaikaisen oleskeluluvan perusteeksi nykyisessä tilanteessa.

– Olisin tässä tilanteessa hyvin varovainen ja suhtaudun hyvin kielteisesti siihen, että se palautettaisiin. Koska emme tiedä, mihin Afganistanin tilanne kehittyy ja kuinka laaja maahanmuutto Suomeen tulisi, sisäministerinä vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan toiminut Orpo sanoo.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) kynä on käynyt kuumana hänen esitellessään viime päivinä ehdotuksiaan Afganistanin tilanteen ratkaisemiseksi. Ohisalo on ehdottanut muun muassa pakolaiskiintiön kaksinkertaistamista.

Tämän lisäksi sisäministeriössä selvitetään hänen mukaansa humanitaarisen suojelun palauttamista väliaikaisen oleskeluluvan perusteeksi.

HUMANITAARISEN suojelun perusteella ei ole voinut saada Suomessa oleskelulupaa vuoden 2016 kevään jälkeen.

Kyseisellä perusteella oli mahdollista sitä ennen saada oleskelulupa, vaikka turvapaikanhakija ei täyttänyt turvapaikan eikä toissijaisen suojelun kriteerejä, muttei voinut myöskään palata kotimaahansa sen turvallisuustilanteen vuoksi.

– Meidän oli tuolloin pakko poistaa humanitaarinen suojelu keinovalikoimasta, sillä se oli aivan selkeä vetotekijä pohjoismaisellakin vertailulla. Siksi Suomeen hakeuduttiin enemmän, päätöksen aikaan sisäministerinä toiminut Orpo sanoo.

X

Kokoomus haluaisi, että EU:ssa päätettäisiin turvapaikanhaun keskittämisestä ulkorajakeskuksiin, jolloin pakolaisia voitaisiin ottaa kiintiöiden kautta enemmän ja valita suoraan Afganistanista ja lähialueiden leireiltä kaikkein hädänalaisimpia ihmisiä.

X

ORPO ja Mykkänen uskovat, ettei vielä ole liian myöhäistä löytää EU-tsaolla ratkaisuja Afganistaninkaan osalta, sillä EU toimii parhaimmillaan, kun on pakko.

– Siksi tässä voisi nyt olla momentum saada näitä asioita läpi, Orpo sanoo.

– Josko paine nyt riittäisi siihen, että Euroopan neuvostossa syntyisi riittävä päätös turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta, Mykkänen lisää.

Hän epäilee kuitenkin, ettei hallituksella ole tällä hetkellä halua edistää vastaavaa hanketta EU-tasolla.

– Ymmärrykseni seuraajani Ohisalon näkemyksistä on ollut se, että hän ei ole valmis sitä hyväksymään, sillä hän katsoo, että kielteisen päätöksenkin saaneenkin pitää käytännössä voida jäädä Euroopan alueelle. Se on nurinkurinen käsitys pakolaisuuden perusajatuksen kanssa ja se estää auttamasta hädänalaisimpia, Mykkänen sanoo.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000008215270.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

Entisen sisäministerin, kansanedustaja Paula Risikon (kok.) mukaan Suomeen ollaan tekemässä Euroopan liberaaleinta perheenyhdistämismallia.

– Toimeentulovaatimus poistuisi kokonaan. Nyt ei taida koko hallitus olla hereillä, Paula Risikko kirjoittaa Twitterissä.

Lausuntoaika hallituksen esityksestä ulkomaalaislain muuttamiseksi päättyy tänään perjantaina.

– Esityksessä muutoksen arvioidaan koskevan 200 henkilöä. Onkohan jäänyt noll(i)a pois, Risikko epäilee.

Hän toteaa, että lakiesityksen perusteluissa myönnetään kuitenkin rehellisesti, että kannustin työllistyä saattaa heikentyä.

– Notta näin, pohjalainen Risikko toteaa.

X

https://www.verkkouutiset.fi/ex-sisaministeri-varoittaa-nyt-ei-taida-olla-koko-hallitus-hereilla/#2a2ed954

Tagit: