Kirjoittaja Aihe: 2019-08-20 Petteri Orpo vaatii perussuomalaisten kurissa pitämistä  (Luettu 42140 kertaa)

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 932
 • Liked: 5941
^Kokoomus kyllä on hyvä erittelemään, mistä ns. työvoimapula johtuu suomalaisten osalta; kohtaanto-ongelma, koska Suomen sosiaaliturva aiheuttaa kannustinloukkuja. Se on kuitenkin sokea piste, että mikäli tämä on se juurisyy, niin se koskee myös maahanmuuttajia. Samaa sosiaaliturvaa he saavat ja sitä myöten samat kannustinloukut he kokevat, kun saavat pysyvän oleskeluluvan. Tätä vihjaa esim. Suomen perustan tutkimus, jonka mukaan saatavuusharkinnan alaisena saapuneiden työperäisten maahanmuuttajien työttömyys nousee nopeasti muuta väestöä korkeammalle tasolle maassaolovuosien myötä. Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu kannustinloukkuihin.

Olisi mielenkiintoista tietää, miten kansantaloudellisissa laskelmissa arvotetaan maahanmuuttajan työttömyys?  Onko maahanmuuttaja edelleen plussaa, jos hän on esimerkiksi 20% ajasta työttömänä?
Tuskinpa tuosta mitään laskelmia on tehty. Kaikki laskelmat, joihin muut puolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta pohjaavat maahanmuuttokantansa, perustuu muistaakseni olettamaan, että maahanmuuttajat työllistyvät samalla tavalla kuin suomalaiset keskimäärin, mikä on selvästi valheellinen premissi. Kokoomuksessa tosin on yhä tätä keynesiläistä ajattelua, jonka mukaan verovarojen tuhlaaminen turhiin kohteisiin kannattaa, koska se lisää taloudellista toimeliaisuutta ja sitä mukaa myöten "elvyttää" taloutta. Kokoomuksessa on osio, joka näkee työttömät maahanmuuttajat hyödyllisinä, koska kun työtön maahanmuuttaja ostaa Niken kengät sosiaalituilla, hän kasvattaa bruttokansantuotetta ja lisää taloudellista toimeliaisuutta. Täysin älyvapaata, mutta tähän ajatteluun perustuu länsimainen hullu velkaantuminen, rahan syytäminen huuhaaseen ja "tulevaisuusinvestointi"-retoriikka.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 641
 • Liked: 5240
 • Sus siunatkoon
kohtaanto-ongelma, koska Suomen sosiaaliturva aiheuttaa kannustinloukkuja. Se on kuitenkin sokea piste, että mikäli tämä on se juurisyy, niin se koskee myös maahanmuuttajia. Samaa sosiaaliturvaa he saavat ja sitä myöten samat kannustinloukut he kokevat, kun saavat pysyvän oleskeluluvan. Tätä vihjaa esim. Suomen perustan tutkimus, jonka mukaan saatavuusharkinnan alaisena saapuneiden työperäisten maahanmuuttajien työttömyys nousee nopeasti muuta väestöä korkeammalle tasolle maassaolovuosien myötä. Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu kannustinloukkuihin.

Kohtaanto-ongelma tarvitsee jatkuvasti uutta polttoainetta eli Orpon sanoin vuosittain kymmeniätuhansia työperäisiä maahanmuuttajia. Koska suomalainen sosiaaliturva on asumisperusteinen ja kansalaisuuteen katsomatta Suomessa asuvaksi kirjattujen tasapuolinen kohtelu on kirjattu perustuslakiin, Orpon ajama maahanmuutto ja kohtaanto-ongelma aikanaan johtaa myös kannustinloukkujen ratkaisuun.

Kokoomuksessa tosin on yhä tätä keynesiläistä ajattelua, jonka mukaan verovarojen tuhlaaminen turhiin kohteisiin kannattaa, koska se lisää taloudellista toimeliaisuutta ja sitä mukaa myöten "elvyttää" taloutta.

Tätä samaa kerrottiin myös minulle joskus 80-luvun ensimmäisinä vuosina ihmettelyyni, miksi SDP:n ajamat investoinnit julkisella rahalla olivat niin "hyvä juttu"(tm). Minun nuoren kollin valistajia olivat kokoomuslaiset. Tuolloin kommunistitkin olivat vielä aidommin ja tykimmin kommunisteja, joita tuli vastustaa ja väheksyä. Sattuipa aamun uutisskannauksessa kohdalle tämä juttu.

Lainaus
”Eduskunnan ainoa kommunisti” hyötyy kapitalistisesta järjestelmästä – Anna Kontulan asuntosijoitukset tuottavat tuhansia euroja

Anna Kontulan kolme sijoitusasuntoa tuovat ”eduskunnan ainoaksi kommunistiksi” julistautuneelle julkikommunistille puhdasta tuottoa noin 5000 euroa joka vuosi.

Uusi Suomi -julkaisu kertoo Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kokevan, että maailmassa ei nykyään ole ensimmäistäkään kommunistista valtiota.
[...]

”Se on matemaattinen fakta”

On mahdollista, että Kontula haluaa asuntosijoituksillaan ottaa kapitalistisesta järjestelmästä kaiken irti ennen sen häviämistä: syksyllä 2019 Vasemmistoliiton kansanedustaja julisti, että kapitalistinen järjestelmä on sortumassa.

– Se on matemaattinen fakta, julkikommunisti Kontula selitti.
Kansalainen, 8.8.2021

Kokoomuksen Verkkouutiset muuten uutisoi Kontulan sanat "Se on matemaattinen fakta". Linkki VU:hun löytyy lainauksen lähteestä.

Onko mitenkään mahdollista, että kommunisti Anna Kontula, kansaedustaja Vasemmistoliitto, on ymmärtänyt saman, mitä on ymmärretty myös Kokoomuksessa jo pitkään? Pähkinöitähän Kontulan vuokratulot ovat. Olisi vain kiva tietää, ovatko myös Kontulan vuokralaiset mamuja ja maksavat vuokran sosiaaliturvasta? Mutta tämä tieto loukkaisi liian monen yksityisyyttä ja turvaa, niin mamujen, Kontulan kuin liian monen kokoomuslaisen. Minustakin laillinen tienaaminen on ihan ok. Tyhmähän se on, joka tekee vaikka kansanedustajan hommia ja käy hikipalkalla kuuraamassa McDonaldsin vessoja tienatakseen vähän ekstraa. Ekstran saa tienattua kivemmin "asuntosijoittajana".

Vai onko Kontula vain samalla asialla kuin Kokoomus? Antamassa vauhtia Suomen hyvinvointijärjestelmän kaatumiselle. Kontulalla on julkilausuttuna ehkä hieman erilaiset ideologiset premissit kuin hardcore-kokkareille. Mutta yhtäkaikki molemmat johtavat samaan lopputulokseen: oligarkiaan.

Se että Kokoomus ja kommunisti Kontula olisivat samalla asialla, ajamassa meidän järjestelmää konkurssiin ja kaaokseen, on tietysti vain pahimman laatuista salaliittoilua eli hörhöilyä.

No joo, mitä mitä minun piti sanoa Kokoomuksen kaksista rattaista, joissa on sammutetut lyhdyt, on se, että julkisista varoista tienaaminen on ihan ok, kun kerran äänestäjät ovat niin tyhmiä. Vero-optimointiahan se vain on - tai ex-pm Sipilän messiaanista talousviisautta "valtion taseet töihin" mukaillen, pistetään (kokoomuslaisten) maksamat verorahat töihin ja tuottamaan.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 003
 • Liked: 30570
 • Kiihottavat vieraslajit
Suomi pyrkii olemaan esimerkkinä muulle maailmalle ilmastonmuutoksen torjunnassa ja pyrkimyksissä hiilineutraalisuuteen. Koko ilmaston lämpenemisen juurisyy taitaa olla maapallon väestönkasvu. Suomi on väestönkasvunsa saanut pysäytettyä ja sopisi esimerkiksi muulle maailmalle mutta jostakin syystä se ei sovi Orvolle, Vartiaiselle eikä ylipäätään kenellekkään tiedostavalle ilmaston lämpenemisen torjujalle. Kun oma väki ei riitä niin pitää haalia maan ääristä tänne pohjoiseen lisäämään hiilipäästöjämme. En ole kenenkään poliitikon kuullut rinta rottingilla julistavan kuinka Suomi on kantanut kortensa kekoon väestönkasvun hillitsemisessä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 212
 • Liked: 34841
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

KOKOOMUKSEN puheenjohtaja Petteri Orpo varoittaa sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr) palauttamasta humanitaarista suojelua väliaikaisen oleskeluluvan perusteeksi nykyisessä tilanteessa.

– Olisin tässä tilanteessa hyvin varovainen ja suhtaudun hyvin kielteisesti siihen, että se palautettaisiin. Koska emme tiedä, mihin Afganistanin tilanne kehittyy ja kuinka laaja maahanmuutto Suomeen tulisi, sisäministerinä vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan toiminut Orpo sanoo.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) kynä on käynyt kuumana hänen esitellessään viime päivinä ehdotuksiaan Afganistanin tilanteen ratkaisemiseksi. Ohisalo on ehdottanut muun muassa pakolaiskiintiön kaksinkertaistamista.

Tämän lisäksi sisäministeriössä selvitetään hänen mukaansa humanitaarisen suojelun palauttamista väliaikaisen oleskeluluvan perusteeksi.

HUMANITAARISEN suojelun perusteella ei ole voinut saada Suomessa oleskelulupaa vuoden 2016 kevään jälkeen.

Kyseisellä perusteella oli mahdollista sitä ennen saada oleskelulupa, vaikka turvapaikanhakija ei täyttänyt turvapaikan eikä toissijaisen suojelun kriteerejä, muttei voinut myöskään palata kotimaahansa sen turvallisuustilanteen vuoksi.

– Meidän oli tuolloin pakko poistaa humanitaarinen suojelu keinovalikoimasta, sillä se oli aivan selkeä vetotekijä pohjoismaisellakin vertailulla. Siksi Suomeen hakeuduttiin enemmän, päätöksen aikaan sisäministerinä toiminut Orpo sanoo.

X

Kokoomus haluaisi, että EU:ssa päätettäisiin turvapaikanhaun keskittämisestä ulkorajakeskuksiin, jolloin pakolaisia voitaisiin ottaa kiintiöiden kautta enemmän ja valita suoraan Afganistanista ja lähialueiden leireiltä kaikkein hädänalaisimpia ihmisiä.

X

ORPO ja Mykkänen uskovat, ettei vielä ole liian myöhäistä löytää EU-tsaolla ratkaisuja Afganistaninkaan osalta, sillä EU toimii parhaimmillaan, kun on pakko.

– Siksi tässä voisi nyt olla momentum saada näitä asioita läpi, Orpo sanoo.

– Josko paine nyt riittäisi siihen, että Euroopan neuvostossa syntyisi riittävä päätös turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta, Mykkänen lisää.

Hän epäilee kuitenkin, ettei hallituksella ole tällä hetkellä halua edistää vastaavaa hanketta EU-tasolla.

– Ymmärrykseni seuraajani Ohisalon näkemyksistä on ollut se, että hän ei ole valmis sitä hyväksymään, sillä hän katsoo, että kielteisen päätöksenkin saaneenkin pitää käytännössä voida jäädä Euroopan alueelle. Se on nurinkurinen käsitys pakolaisuuden perusajatuksen kanssa ja se estää auttamasta hädänalaisimpia, Mykkänen sanoo.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000008215270.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 212
 • Liked: 34841
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

Entisen sisäministerin, kansanedustaja Paula Risikon (kok.) mukaan Suomeen ollaan tekemässä Euroopan liberaaleinta perheenyhdistämismallia.

– Toimeentulovaatimus poistuisi kokonaan. Nyt ei taida koko hallitus olla hereillä, Paula Risikko kirjoittaa Twitterissä.

Lausuntoaika hallituksen esityksestä ulkomaalaislain muuttamiseksi päättyy tänään perjantaina.

– Esityksessä muutoksen arvioidaan koskevan 200 henkilöä. Onkohan jäänyt noll(i)a pois, Risikko epäilee.

Hän toteaa, että lakiesityksen perusteluissa myönnetään kuitenkin rehellisesti, että kannustin työllistyä saattaa heikentyä.

– Notta näin, pohjalainen Risikko toteaa.

X

https://www.verkkouutiset.fi/ex-sisaministeri-varoittaa-nyt-ei-taida-olla-koko-hallitus-hereilla/#2a2ed954

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 212
 • Liked: 34841
 • Ego sum Spartacus

https://twitter.com/LesterCDiamond/status/1457044815351320583

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 212
 • Liked: 34841
 • Ego sum Spartacus
Petteri Orpo valehtelee niin että korvat heiluvat ja mikäs se on valehdellessa kun cuckit ovat niin __tanan tyhmiä.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 847
 • Liked: 7708
Petteri Orpo valehtelee niin että korvat heiluvat ja mikäs se on valehdellessa kun cuckit ovat niin __tanan tyhmiä.

Voi olla että valehtelee mutta muistetaan nyt kuitenkin että myös perussuomalaiset ajavat verotuksen keventämistä. Jos nuo nyt yhdessä hallituksessa olisivat niin eiköhän siinä jo jonkunlainen paine verotuksen keventämiseen olisi olemassa.

Itse laskisin jonkinlaiseksi voitoksi jo senkin jos verotus ei nykyisestä kiristyisi. Pysyttäisiin edes tässä. Vihervasemmisto kun on johdossa niin ei ole kyin yksi suunta.
« Viimeksi muokattu: 23.12.2021, 16:04:47 kirjoittanut justustr »

Luto2

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 128
 • Liked: 222
Melkoinen HÖNÖ pitää olla jos edes etäisesti uskoo orpon puheita. Kaikki mitä on vuosien mittaan suutaan aukonut on täyttä suomalaisvastaista globalismia.
Aivan ensimmäiseksi pitäisi hänen esittää julkinen anteeksipyyntö arvopohjista ja pakolaisten motiivien epäilyn rasistisuudesta.
Kokoomuksen ja PS:n mahdollinen yhteistyökyky ei johdu orpon ja kokoomuksen suunnanmuutoksesta vaan PS:n muuttumisesta "arvopohjaltaan" kokoomuksen kaltaiseksi globalistiksi.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 847
 • Liked: 7708
Melkoinen HÖNÖ pitää olla jos edes etäisesti uskoo orpon puheita. Kaikki mitä on vuosien mittaan suutaan aukonut on täyttä suomalaisvastaista globalismia.
Aivan ensimmäiseksi pitäisi hänen esittää julkinen anteeksipyyntö arvopohjista ja pakolaisten motiivien epäilyn rasistisuudesta.
Kokoomuksen ja PS:n mahdollinen yhteistyökyky ei johdu orpon ja kokoomuksen suunnanmuutoksesta vaan PS:n muuttumisesta "arvopohjaltaan" kokoomuksen kaltaiseksi globalistiksi.

Marin II on toki aina vaihtoehto, suhteellisen todennäköinen jopa.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 617
 • Liked: 1300
 • Talouskeskustalainen arvotraditionalisti
Orpo haluaa sinipunan. Sdp+Kok+Virh+Rkp lienee monen kokoomuslaisen haave. Marin lienee tulppa sille joten kokoomuslaiset odottavat että demarit lemppaavat Sannan ulos esim. vaalitappion seurauksena.

Persujen ei kannata lyödä lukkoon mitään hallituspohjaa vaan ensin tavoitella vaalivoittoa.
Herb Rzeczypospolitej Obojga Narodów

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 021
 • Liked: 2193
Kyllä on Köyliön oma poika kauas loitonnut Kokoomuksen alkuperäisistä arvoista "koti, uskonto, isänmaa".

Juuri Petterikö ne Perussuomalaisille myi, ja mistä hinnasta? Mistä alkaen Perussuomalaisten slogan on ollut "koti, uskonto, isänmaa"?

______

Jatkan vielä, että olen aikoinani lähtenyt mukaan Kokoomukseen silloin, kun sen slogan oli "koti, uskonto, isänmaa".

______

Nyt sekä kokoomus että persut ovat tuonkin takia niin noloja ja epäuskottavia, ettei tulisi mieleenkään äänestää kumpaakaan.

Kunniattomat paskiaiset.
« Viimeksi muokattu: 25.12.2021, 13:51:38 kirjoittanut Siener »

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 477
 • Liked: 16398
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

Kokoomuslainen ope on tehnyt ilosanomajutun kokoomuslaisesta opesta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fc201f9e-b21e-49c5-97c5-f8abfa6090bd

Jos kalastaja Orposta tulee pääministeri, verotus kevenee kaikissa tuloluokissa
IL-jouluhaastattelu: Petteri Orpo pyrkii ensi kesänä jatkokaudelle gallupjohtaja kokoomuksen puheenjohtajana ja haluaa palauttaa Kesärannan avaimet porvareille.

Lainaus
Petteri Orpo on varsinaissuomalainen ja kesäisin mökkiläisenä kainuulainen kalastaja.

Monet vuodet hän on soutanut ystävänsä Juha Niemelän kanssa lohta Muonionjoella. Hyrräkelan jarru on laulanut harvakseltaan, mutta viime elokuussa Ärsonivasta nousi 9-kiloinen kojamo.

– Olen sitten mato-ongella tai lohta soutamassa, minua jännittää aina. Riemu saaliista on iso. Unohdan hetkeksi arjen murheet, Orpo kertoo, miksi hän nauttii kalastuksesta.

Kärsivällisyys on hyve. Ja sitä se on myös politiikassa.


Kokoomus rakentaa parhaillaan muutosohjelmaa. Se on Orpon mukaan seuraavien hallitusneuvotteluiden pohjapaperi, jos ne käydään kokoomuksen johdolla.

– Muutosohjelma sisältää kolme isoa reformia, jotka meidän pitää tehdä: reformin verotukseen, sosiaaliturvaan ja työmarkkinoihin. Kaikella tähtäämme siihen, että Suomessa olisi enemmän töitä, työntekijöitä ja työpaikkoja ja talouden kasvua.

– Ja siten varaa huolehtia heikoimmista, vanhuspalveluista ja poliisien määrästä, Orpo sanoo.

Verotuksessa kokoomus siirtäisi painopisteen sinivihreään suuntaan: pois työstä ja yrittämisestä, enemmän ympäristöhaittojen ja kulutuksen verottamiseen.

Kuin vakuuttaakseen, että laskelmat ovat kestäviä, Orpo haluaa puhua kokoomuksen julkistamasta vaihtoehtobudjetista.

– Suuntaamme ansiotulojen eli palkka- ja eläketulojen verotuksen keventämiseen lähes miljardin. Vastaavasti kiristämme haitta- ja kulutusveroja 500–600 miljoonaa euroa, jolloin kannamme vastuun myös veropohjan riittävyydestä, Orpo kertoo.

Laskelmat ovat valtiovarainministeriön ja eduskunnan tietopalvelun vahvistamia. ”Kovia lukuja”, kuten Orpo kiteyttää.


Arvoistakin on kyse: porvarillisesta talous- ja maailmankatsomuksesta.

– Tämä on ideologinen kysymys. Uskomme siihen, että alempi työn verotuksen kanta saa aikaan enemmän hyvää sekä yksilöille että yhteiskunnalle. Pystymme lisäämään työpaikkojen määrää reilusti yli 100 000:lla. Samalla lisäämme menoja tärkeisiin kohteisiin, kuten koulutukseen, puolella miljardilla eurolla. Siitä huolimatta otamme yli kaksi miljardia euroa vähemmän velkaa kuin hallitus, Orpo esittelee.

Oppositiojohtaja kertoo ilmeillään ja eleillään, kehonkielellään, että Marinin hallituksen työllisyys- ja talouspolitiikalle on olemassa vaihtoehto.

Työmarkkinoilla kokoomus haluaa lisätä joustavuutta ja paikallista sopimista, mikä poikisi Orpon mukaan Suomeen lisää investointeja.

Sosiaaliturvassa puolue aikoo yhdistää eri tukimuotoja ja mitoittaa niiden tason siten, että työn tekeminen on aina kannattavampaa kuin tukien varassa eläminen.

– Haluamme kerta kaikkiaan tehdä työn tekemisestä kannattavaa. Suomessa on yli 100 000 avointa työpaikkaa. Yli 70 prosenttia yrityksistä kertoo, että ne palkkaisivat lisää väkeä, jos sitä olisi. Silti meillä on laaja työttömyys: lähes 400 000 ihmistä työttöminä tai toimenpiteissä. Tämä on hullu tilanne, Orpo luonnehtii.

Orpo harmittelee sitä, että osan työttömistä ei kannata ottaa työtä vastaan, koska siitä jää rahaa vähemmän käteen kuin sosiaaliturvasta.


Kokoomus esittää työttömyysturvan porrastamista, koska se kannustaa ottamaan työtä vastaan nopeammin.


– Vasemmisto syyttää, että haluamme leikata köyhiltä. Emme, vaan haluamme, että ihmisillä on töitä. Työttömyys on suurimmalle osalle työttömistä nöyryyttävä ja ikävä asia. Minun yhteiskunnassani niiden ihmisten, jotka ovat työkykyisiä ja -ikäisiä, pitäisi tehdä töitä, Orpo huomauttaa.

Jouluna Orpo paistaa kinkun ja graavaa kalat.

– Yön yli ja mieluummin vähän kypsemmäksi.

Pääministeriksi hän on pyrkimässä hitaasti kiiruhtaen, aivan kuten Jyrki Katainen.

Siilinjärveläinen metsämies Katainen valittiin kokoomuksen puheenjohtajaksi kesällä 2004. Pääministeri hänestä tuli vasta vuonna 2011.


Sitä on mahdotonta sanoa, johtiko paineiden purkautuminen infarktiin ja sydämen pallolaajennukseen.

Kainuun mökillä ja tunturivaelluksella Lapissa oli aikaa kuunnella sydäntä. Orpo on pohtinut, millainen johtaja hän haluaisi pääministerinä olla.

– Aikana, jolloin on paljon vastakkainasettelua, pitää pystyä tekemään kompromisseja. Mutta kompromissien takana pitää olla vahva näkemys, mihin Suomea viedään. Hyvää johtajuutta on, että saa ihmiset sitoutumaan ja pystyy ratkomaan ongelmia, sovittelemaan, hän aprikoi.

Lohijoella soudetaan ylävirtaan – hitaasti mutta varmasti. Jatkuvalla soutamisella, huopaamisella ja hosumisella ei tule saalista.


– Pitää olla graavattua siikaa. Se on kaikki kaikessa. Savustan itse kirjolohta. Silliä ja silakoita on joulupöydässä eri muodoissa ja mätiä. Muonionjoen lohta otan pakkasesta. Vaimoni tekee loistavia leivonnaisia ja jälkiruokia. Vietämme hyvin perinteistä tavallisen perheen joulua, Orpo kuvailee.

Pöytään istuvat pariskunnan 15-vuotias poika ja 17-vuotias tytär.

– Kun vielä lapsistani saan itselleni kalakaverit, Orpo lausuu toiveensa vuodelle 2022.

Kalamies hiukan kieroilee kun ei arvioi kukahan nykyhallituksesta ja -oppositiosta voisi tulla mukaan. Ja toisaalta sekin on ehkä erikoista, että maahan pitäisi pieraista 100 000 (kokoaikaista?) työpaikkaa vaikka nyt on tilanne että ihmiset tienaa sosiaaliturvalla paremmin kuin töissä.

Vieläköhän muuten loistavia leivonnaisia tekevä vaimo vetää lakiasiaintoimiston osakkaana bonuksia irakilaissotilaiden turvapaikka-anomustaisteluista? Ja öööö ... veronmaksajain piikkiin!

Hmmm...

Luto2

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 128
 • Liked: 222
Niin kauan kun ei ole halua puuttua turhaan rahan menoon eli kehitysapuun, kultamunien elatukseen, maailmanparannukseen, EU:n tukemiseen ja ylisuuren hallintoon on aivan turhaan lupailla veronalennuksia kun kuitenkin samassa lauseessa on lisäämässä verotusta muissa asioissa. Kokonaisverotus ei kuitenkaan pienenisi.

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 830
 • Liked: 6416
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Selvä asia toki on, että Orpo olisi täyspäisempi PM, kuin kukaan näistä nyt maata johtavista viherpunaisista femakkokommariämmistä. Mutta olisiko merkittävästi parempi; se riippuu seuraavista kysymyksistä

-Paljonko avoimista työpaikoista on sellaisia, joilla ihminen elää kokonaan ilman tukia?
-Miten Orpo oikeasti lisäisi työpaikkojen määrää… verotus kevyemmäksi, sivukulut pienemmiksi, paikallinen sopiminen? Ehkä joo, mutta mitä muuta?
-Onko Orpo oikeasti valmis leikkaamaan mm sosiaalimenoista, niin paljon, että erilaiset valtion tuilla elävät muka päätyisivät töihin? Esim asumistuen radikaali leilkkaus olisi hyvä alku. Yhdenkään yhteiskunnan varoilla elävän ei pitäisi tehdä sitä PK-seudulla, jossa eläminen on jo nyt veronmaksajalle sietämättömän kallista.
-Uskaltaisiko Orpo leikata rajusti julkisen sektorin huuhaatyöpaikkoja? Niitä on maassa kymmeniä tuhansia ja päälle tulee tehottomat ostopalvelut
-Pystyisikö Orpo lopettamaan humanitaarisen maahanmuuton/matujen paijauksen, joka maksaa vuodessa 2-3 miljardia
-Onko Petterillä ronttia puuttua tehottomiin yritystukiin?
-Uskaltaako Petteri myöntää, että ilmastomuutos on 2000-luvun suurin huijaus ja Suomen ei pidä olla sen maksumies?
-Mitenkäs holtiton rahan lappaminen EU:lle

Edit: ja koulutus… se ei ole mikään itseisarvo. Ainoastaan sellainen koulutus on järkevää, josta ihminen työllistyy johonkin tuottavaan työhön. Väitän, että koulutukseen käytetään jo nyt hirveästi rahaa ja se on osin täysin väärin kohdennettua.

« Viimeksi muokattu: 26.12.2021, 15:38:14 kirjoittanut Methodios »
"Naiset johtavat hallitusta, get over it"
"Hei boom-boom boomer, jäitä hattuun, ota coolimmin"

Suomen pääministerin legendaarisimmat someheitot. Ja lista jatkuu..

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 021
 • Liked: 2193
Jessus!
Ettekö te vieläkään saa kakaistua sitä ulos?

Kuinka Kokoomuksen entinen slogan "koti, uskonto, isänmaa",
päätyi Perussuomalaisten sloganiksi "koti, uskonto, isänmaa" ?

Vastatkaa tähän hyvin yksinkertaiseen kysymykseen. Pystytteko siihen?

Suvaitsevainen Vihreä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 632
 • Liked: 796
Jessus!
Ettekö te vieläkään saa kakaistua sitä ulos?

Kuinka Kokoomuksen entinen slogan "koti, uskonto, isänmaa",
päätyi Perussuomalaisten sloganiksi "koti, uskonto, isänmaa" ?

Vastatkaa tähän hyvin yksinkertaiseen kysymykseen. Pystytteko siihen?

Missäs tuo slogan on persuissa näkynyt? Itse en muista kuin että otetaan Suomi takaisin. Soinin lähdettyä ei ole pahemmin uskonnolla paasattu ja itseäni harmittaa kuinka persuissa on Niikon kaltaisia pellejä.
Harmillisesti Halla-aho ei pysty kloonaamaan itseään ja täyttämään sillä persuja.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 907
 • Liked: 7414
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Edit: ja koulutus… se ei ole mikään itseisarvo. Ainoastaan sellainen koulutus on järkevää, josta ihminen työllistyy johonkin tuottavaan työhön. Väitän, että koulutukseen käytetään jo nyt hirveästi rahaa ja se on osin täysin väärin kohdennettua.

Olen samaa mieltä kirjoituksesi kanssa, ja nostan erityisesti tämän. Nimittäin, kun sanoo noin on melkein kuin sanoisi "seis haittamaahanmuutto" tai "neekeri", leimaudut joksikin pahaksi.
Koulutus on tabu, johon ei saa kajota, vaan lisää rahaa pitää lappaa kaikenlaiseen huuhaa-koulutukseen. Kun vielä peruskoulu, keskiaste ja yliopistot on myrkytetty aatteen propagandan levityslaitokseksi, niin tässä sitä ollaan.

Kouluttajina saa töitä sossujen, viherhöperöiden ja kokkareiten äänestäjät eli koulutukseen "satsaamalla" nuo sementoivat kaanatustaan plus käännyttävät viattomia mieliä harhaoppeihin.
Harmittaa niiden jo vähemmistöksi jääneiden kunnollisten opettajien puolesta. 75% ammattikunnasta pilaa loppujenkin maineen, kunniaa tokikaan eivät voi viedä!
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni... <- Hellekesä 2021 näköjään kumosi tuonkin. Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee...

Sivulause

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 249
 • Liked: 233
 • Saatan olla väärässäkin.
Suomalaisen koulutuksen järkeistämisessä on sama ongelma kuin virkakyöstien vähentämisessä.

Jos vaikkapa sukupuolentutkimus lakkautettaisiin, sen huomaisi ainoastaan siitä että Salen kassalla on uusia naamoja. Jos sitä yritettäisiin, niin argumentit liittyisivät innovaatiokyvyn rapauttamiseen, Slushiin ja muihin silmänkääntötemppuihin, kuten virkakyöstien kohdalla sairaanhoitajiin, poliiseihin ja opettajiin.

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 439
 • Liked: 9718
 • Sameiden vesien sukeltaja
Jessus!
Ettekö te vieläkään saa kakaistua sitä ulos?

Kuinka Kokoomuksen entinen slogan "koti, uskonto, isänmaa",
päätyi Perussuomalaisten sloganiksi "koti, uskonto, isänmaa" ?

Vastatkaa tähän hyvin yksinkertaiseen kysymykseen. Pystytteko siihen?

Ei, koska se ei persuille edes päätynyt vaan KD:lle - tarkemmin sanottuna Päivi Räsäsen kotisivuille.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 021
 • Liked: 2193
2017 persujen presidenttiehdokkaana oli Laura Huhtasaari. Hän varsin näkyvältä paikalta tuota "koti, uskonto, isänmaa"-slogania rummutti.
Ja ne ovat aina ajankohtaisia ja paikallaan.
Mutta typerästi tehty. Emme me vaalikarja sentään mitä tahansa siedä.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 907
 • Liked: 7414
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
2017 persujen presidenttiehdokkaana oli Laura Huhtasaari. Hän varsin näkyvältä paikalta tuota "koti, uskonto, isänmaa"-slogania rummutti.
Ja ne ovat aina ajankohtaisia ja paikallaan.
Mutta typerästi tehty. Emme me vaalikarja sentään mitä tahansa siedä.

Kyllähän tuollainen slogan on tuulahdus menneisyydestä, mutta se nojaa mielestäni paremmin arvoihin, joita PS:n kannattaa pitää yllä. Nimittäin agendaa "koko-maailman-sosiaalitoimisto, rauhanuskonto, globalismi" ajavia on tarjolla vaihtoehdoksi PS:lle ja KD:lle eli kaikki muut puolueet.

Tuollainen jonkun jo olleen ja menneen vaalisloganin (jos sellaista olikaan?) jankuttaminen kertoo jankuttajastaan ainakin sen, ettei hän ole kykenevä näkemään, että hänelle on tarjolla paljon vaihtoehtoja eli koko Suomen puoluekenttä pois lukien KD, PS ja jotkut marginaaliryhmät.
« Viimeksi muokattu: 27.12.2021, 17:17:45 kirjoittanut JoKaGO »
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni... <- Hellekesä 2021 näköjään kumosi tuonkin. Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee...

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 439
 • Liked: 9718
 • Sameiden vesien sukeltaja
2017 persujen presidenttiehdokkaana oli Laura Huhtasaari. Hän varsin näkyvältä paikalta tuota "koti, uskonto, isänmaa"-slogania rummutti.

Olet edelleen väärässä. Kyse on nimenomaan KD:n kampanjasta. Täältä löytyy tietoa ja kuvia:
https://www.facebook.com/Koti-Uskonto-Is%C3%A4nmaa-T%C3%A4st%C3%A4-on-kyse-151062301606399/
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 617
 • Liked: 1300
 • Talouskeskustalainen arvotraditionalisti
2017 persujen presidenttiehdokkaana oli Laura Huhtasaari. Hän varsin näkyvältä paikalta tuota "koti, uskonto, isänmaa"-slogania rummutti.
Ja ne ovat aina ajankohtaisia ja paikallaan.
Mutta typerästi tehty. Emme me vaalikarja sentään mitä tahansa siedä.

Kyllähän tuollainen slogan on tuulahdus menneisyydestä, mutta se nojaa mielestäni paremmin arvoihin, joita PS:n kannattaa pitää yllä. Nimittäin agendaa "koko-maailman-sosiaalitoimisto, rauhanuskonto, globalismi" ajavia on tarjolla vaihtoehdoksi PS:lle ja KD:lle eli kaikki muut puolueet.

Tuollainen jonkun jo olleen ja menneen vaalisloganin (jos sellaista olikaan?) jankuttaminen kertoo jankuttajastaan ainakin sen, ettei hän ole kykenevä näkemään, että hänelle on tarjolla paljon vaihtoehtoja eli koko Suomen puoluekenttä pois lukien KD, PS ja jotkut marginaaliryhmät.

Vuoden 2018 presidentinvaalit oli pakkopulla ja muodollisuus koska Sauli Niinistön valinta oli läpihuutojuttu. Äänestysaktiivisuus laski siitä syystä. Siksi ei ollut käytännön merkitystä mitä Laura sanoi. Lisäksi persujen tilanne oli sekava kun eduskuntaryhmä hajosi edellisen vuoden kesäkuussa.
Herb Rzeczypospolitej Obojga Narodów

Tagit: